Olvasói rovat - A reklámos

2012/03/06. - írta: Modor Tibi

Hello!

A szövegben szereplő jellemrajzok és események pusztán a képzelet szüleményei, semmi közük a valósághoz.

Ha tetszik, hajrá, addig is keep up!

Modor Pisti /mondtam én, hogy egy nagy család vagyunk - M.T./


 

A reklámos

Komolyan mondom, tele van a tököm ezekkel a reklámokkal. Mi az, hogy negyedóránként megszakítják ezt a szerencsétlen filmet, jön a hüvelygomba, a bélflóra, meg az intelligens mosópor. Ki veszi be ezt a sok szart? Rám aztán nem hat ez a mocsok, nagyon jól tudom, mit kell venni, a minőségre megyek, a gagyit nekem nem lehet eladni, próbálkozzanak Rózsi néninél. Rendben van, elöntött minket is a vadkapitalizmus, legyen, de ha már egyszer ezt kell bámulnunk naphosszat, miért nem bírnak normális reklámokat csinálni? A tizenegy éves unokaöcsém jobbat tudna összedobni, nem viccelek. Most nézd meg ezt, van még kérdésed?

Tudod te, kik dolgoznak ezeken? A dolgozni persze erős kifejezés, van egy haverom, neveket nem mondok, de régóta ismerem, reklámügynökségnél dolgozik. Semmirekellők ezek mind, általában vidékről vagy a lakótelepről jönnek nagy reményekkel (ez persze hamar ki is derül az egy-két óvatlanul eleresztett "ez miatt" után), valahogy végigszenvedik a BKF-et, aztán protekcióval bekerülnek valahova. Itt mindenki ismer mindenkit, sőt, még büszke is rá. Teljesítmény? Hagyjad már. A haverom is ilyen volt, a főiskolát végigpiálta, a csajoknak tette a szépet, a suli után meg folytatta ugyanezt a munkahelyén. Belterjes társaság ez, nem is akarod hallani, mik mentek, mert kihányod a beled. Nem is baj, ha fizetőssé teszik a felsőoktatást, lassan annyi van ezekből a kommunikációsokból, mint a bölcsészekből, ez meg senkinek nem hiányzik.

Szóval a múltkor összefutottunk a haverommal a Castróban, erről jutott az eszembe, úgyis tart még vagy 10 percig ez a blokk. Könnyen felismerhetők, mindegyik kockás ingben és sálban járkál, de nyáron is hallod, körszakállal, a lábukon meg ott figyel a Converse. Erre persze költenek, a takarékoskodásra, öngondoskodásra magasról tesznek. A csajokról ne is beszéljünk, két típusuk van, a közönségesen kurvás, vagy a szimplán ronda. A biciklit kitámasztják az ajtó elé, úgysem lopja el senki, tegnap volt a Critical Mass, jól megmutatták az autósoknak. Kérdem én, hány fát ültetnek ezek a fizetésükből?

Beszélgetni ne nagyon próbálj velük, ne csodálkozz, ha egy szavukat sem érted, mindig ezerrel pörögnek, közben öntik magukba a vodkaredbullt. Az egészségre persze szarnak, naponta elszívnak két doboz cigit. Tudod, művészek, máshogy nem megy nekik. Minden este piálnak a belvárosban, elmennek a Kazinczy utcába vagy ha még kezdők, a Gödörhöz, minél drágább, annál jobb alapon. Pedig kis suttyók voltak ezek is mind. A Morrison's persze kizárva, oda csak az izomagyúak meg a plázacicák mennek, ráadásul ott nem szól Dub FX és Vad Fruttik. A bulizás náluk abból áll, hogy szimplán isznak, nem hiába emelik meg a jövedéki adót, nagyon helyes.

Másnap persze 11-nél előbb nem érnek be, akkor is dől belőlük az alkohol, de megtehetik, ők a kreatívok. Ne várd tőlük, hogy épkézláb határidők szerint dolgozzanak, és szokd meg, hogy a prezentációkon alap a trágárkodás, ezzel is ki kell mutatniuk, mekkora jófejek. Rá kéne jönni, hogy csak azért, mert folyton a Facebookon kattognak, meg nyomogatják az iPhone-t, nem ájul el tőlük senki. Pedig nagyon önérzetesek, semmi szabály vagy megszokás, lazaság van és tolerancia, egészen addig, amíg közös nevezőn vagytok. Megcáfolni nem lehet őket, ha társaságban beszélgettek, mindent jobban tudnak, persze amikor mutatni kéne valamit, az ügyfél első szavától bekussolnak. Ettől függetlenül irdatlan pénzeket húznak ki az emberből, mert ha be is csicskulnak, ravaszak ám nagyon, lyukat beszélnek az ügyfél hasába, aztán hozzák ezt a sok szart, ezért megy még mindig ez a reklámblokk az Aranypart helyett. 

Címkék: média olvasói
34 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vezina 2012.03.06. 07:37:53

Ilyenek, na. Pistinek és Miniszterelnök úrnak jó egészséget!

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.03.06. 08:05:53

szaros hipsterek. mi a fasz az az aranypart? valógságsó a code d'azur-ról?

2012.03.06. 08:09:40

A teljességgel modoros, pózőr kijelentés "nincs TV-m" esetemben helytálló, ezért a TV reklámok világát csak a nyaralónkban, nyaraláskor élvezhetem, de komolyam mondom, mindig megdöbbent, hogy ezek a szarok hatékonyak (mert gondolom azok, ha már fizetnek értük).
Selyemprotein(?) a samponban; a kész joghurtos csemege jó, mert több idő jut a családra; dagadt kurva győzköd az egészséges emésztésről stb.
Komolyan modom, mintha elmebetegeknek csinálnák.
A reklámszakmáról egy abban dolgozó ismerősöm mondta: szart lapátolunk naphosszat, ennyi - gondolom igaza is van.

Styxx 2012.03.06. 08:13:58

Ez gigaposzternyire fasza.
"nem hiába emelik meg a jövedéki adót, nagyon helyes."
ilyen kormányintézkedés-hájpolás még itt sem volt, pedig ez nem egy MSZMP-s dohányzóhelyiség. Csak nem Rákay Philipp írta személyesen? (bár nem néznék ki belőle ilyen fasza posztot).

2012.03.06. 08:35:12

Az a kézelet az mi, hogy ilyen szüleményei vannak?:)

Wilika · http://wilika.hu 2012.03.06. 09:07:34

Vicces, mert mióta nincs tévénk (apámék mondták, hogy plusz 500-ért adna a upc még egy tányért, meg beltéri egységet, én meg mondtam, hogy csak az internetért fizetek :) (ez már önmagában egy kisebb modorosság)), tényleg durva trip megnézni valakinél vendégeskedve egy reklámblokkot.

A hipsterek leírásán meg jót derültem; egyszer el kellett látogatnom valami reklámstúdióba. Kicsit korábban jöttem, mondták, hogy várjam meg a többieket, addig üljek le. Láttam, hogy 10 fele elkezdenek beszállingózni a népek. Figyeltem, hogy minden férfi borostás volt, vastagkeretes szemüveget hordott, tangapapucsban volt, és iPhone-t nyomkodott. :) Muris volt figyelni az egységet. Akkor azt gondoltam, hogy 10-re járni dolgozni micsoda jó dolog lehet. Aztán eltöltöttem egy szar 5 hónapot egy még szarabb helyen (ahol ugyan 10-kor volt nyitás), és rájöttem, hogy világosban hazamenni nagyobb élmény. :)

Eclect 2012.03.06. 09:18:53

Tökéletes jellemrajz, kérlek alásan, az összes markeces ismerősöm beleillik.

Wilika · http://wilika.hu 2012.03.06. 09:57:59

@Bicepsz Elek77: Miért, ez modoros termék? Én úgy tudtam csak valami szar facebook-os megosztandó hülyeség?

Wilika · http://wilika.hu 2012.03.06. 10:42:37

@Wilika: ...most megnézve viszont; az alatta lévő kommentek olvasása szörnyű kínokkal szolgál...
"Hol romlott el a világ?"

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.03.06. 10:58:26

nemrégiben jártam egy ügynökségnél, 3 kerek napot töltöttem ott el mint a népmesékben. Szerencsére lassan elhalványul már az emléke is, azt tudom, hogy a laptopot úgy hurcolták körbe mintha egy háztető gerinca alá bújtatná valaki az alkarját és úgy emelné fel az egész tetőszerkezetet. Ez azért volt nekik így jó mert a kezük szabadon maradt és megfoghatták vele személyre szabott, öblös bögréiket. A wc ajtókra az volt írva, hogy "take a leak" meg "powder your nose". Ilyen google wannabe iroda volt.

eastern sugar 2012.03.06. 11:30:33

@Wilika: az az egész blog szörnyű kínokat szül, ha az ember elolvas belőle pár posztot, bár nem értem, ezt miért tettem

Celtic 2012.03.06. 11:40:50

Jo iras volt :) Tobbet nem tudok hozzafuzni, egyszeruen csak tetszett :)

Styxx 2012.03.06. 12:51:35

@eastern sugar:
Stimmel. Modorosan: netalja. Ide meg most visszakukkantottam, nézem új poszt? Először ui úgy olvastam: A mellrákos

eastern sugar 2012.03.06. 13:01:42

@Styxx: :D még sokkal aljasabb mint az érettnők, aminek pedig rendszeres törzskommentelője voltam, és még posztot is írtam :)

Styxx 2012.03.06. 13:13:52

@eastern sugar:
Nem mondod? Linket! Nekem is nagy kedvencem. Bár részedről kissé olyan, mint ha nekem a II. VH-s hadiözvegyek kézimunkaköre lenne a kedvencem:-)

eastern sugar 2012.03.06. 13:20:01

@Styxx: itt nyilvánosan küldjem? már kevésbé a kedvencem, mert kibaszottul hímsoviniszta, és az elején még nem volt olyan durva, aztán meg egyre inkább az lett, és már nem találtam viccesnek.a posztom is az első látásra, de aztán meg nem...ja és elég régi

Styxx 2012.03.06. 13:44:15

@eastern sugar:
Dobhatod privibe is, ill facsén jelöltelek, ott is jöhet. nekem nem is annyira a tartalom miatt jön be a csávó, hanem a forma miatt. Szerintem az egyik legjobb stílusú magyar nyelven író blogger. Főleg az tetszik, amikor mint valami próféta, belekezd a lelkes kinyilatkozásokba. Tiszta hülyék a pártok, hogy nem csapnak le rá. mint szövegíróra. (Ill lehet h már megtették). Amit te hímsovinizmusnak látsz, az szerintem inkább kissé cinikus kiégettség.

combo 2012.03.06. 13:58:28

Nagy családi ebéd rokonoknál. Na, combo, hogy megy az egyetem, megvertek a lányok? Stb. Háttérben megy a TV, a nagyi kedvében járva, zenés műsorral: www.youtube.com/watch?v=zn7RPiVYv3g Sajnos én ültem a tévével szemben, és elég közel is volt, így nehéz volt nem figyelni rá. És hát ugye ez a műsor a faszi bakugrásaival súlyosbítva felért számomra egy Showder Klubbal, így komoly energiákat fektettem abba, hogy csak a bajszom alatt mosolyogjak, ne törjek ki hangos röhögésben (a tesómra nézni ilyenkor tilos). Óráknak tűnő percek után végre jött egy kis megkönnyebbülés, a reklámblokk. Az első reklám: klozet, ülőkébe épített mérleggel. Mondanom sem kell, hogy itt valami eltörött bennem, és ugyan hirtelen kirohantam WC-re (nem a reklám apropóján), szerintem onnan is kihallatszott a több percig tartó röhögésem, és most már visszavonhatatlanul el vagyok könyvelve magatartászavarosnak...

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.03.06. 14:23:38

@combo: Az a tévéműsor olyan, mint Nemere István népszerű könyvének címe: Amire nincs magyarázat.
Hogy lehet valaki ilyen rohadt gátlástalan disznó, hogy bármiféle szégyenérzet nélkül felpattan egy fotelből és előad egy zenés-táncos revüműsort.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.03.06. 14:40:49

Ez a legdurvább, nem is gondoltam, hogy valaki ilyesmire képes. Ez az ember itt helyből megkapja a nagy modorrendet, ez kész. Csak erős idegzetűeknek.
www.youtube.com/watch?v=cbOQYt3_hok&feature=related

combo 2012.03.06. 15:12:20

@Somló November: Azt a leborult szivarvégit! :-D

Pan Tau 2012.03.06. 16:13:32

Dávid Sanyit kell kiküldeni az Eurovizióra...tarolnánk!

Tessenek magukat becsatolni indulunk a muzsika hullmávasútján:www.youtube.com/watch?v=NGPQxZb3Wpw

2:30 tól csak hegesztőszemüvegben nézzétek!

2012.03.06. 16:17:00

Utálni a reklám filmeket, és ezt hangoztatni szerintem elég modoros. Én szeretem a jó reklámfimeket, mint mindent ezt is lehet szarul csinálni, meg szerintem nagyon jól is. bizonyára a pénz is sok szerepet játszik benne.

nekem nagyon teszet a Mercedes reklámja a halállal, meg Adrien Brodyval is. Sajnos a Costa hajótörött reklámját nem találtam meg, az is nagyon jópofa volt, de érthető okokból ez most nem aktuális.

Heidi Klumos haj volumen reklámja után azonnal megvettem azt a port, kipróbáltam, és jó volt, és most hogy a 24 órát nézem egyvégtében eszembe jut, hogy a szereplők bizonyára az általa reklámozott Taft.ot haszánálják, mert lehet robbantás, vagy átússza a Potomac folyót az FBi-os csak a frizujára még mindig tart, lehet hogy nekem is azt kellene venni?

A Népszabadság rádiospotja viszont nagyon undorító volt, de le is vették, gondolom rájöttek,azért ott sem mindenki hülye.

eastern sugar 2012.03.06. 18:01:12

@Styxx: sokkal inkább undorító a fazon, mint nem, de valamiért akkor is kedvelem. viccnek is szar, úgy beszél a nőkről, mint egy csapat fogyatékosról, de valamit bírok a pasasban mégis, és nem csak én, értelmes felnőtt nők kommentek ezrein keresztül igyekeznek bizonyítani, hogy na ők aztán nem olyanok, amitől az egész kommentfolyam elképesztő színezetedt ölt, de én is részt vettem benne vastagon :) fene se érti. küldöm fácsén :)

Celtic 2012.03.06. 20:48:57

Ezeket a dolgokat nem kellett volna belinkelni :( En meg amilyen perverz vagyok, utana meg Gyurcsok-videokra kattintottam :(
Ahelyett, hogy olvasnek valami kulturat.

Celtic 2012.03.06. 21:06:40

Megjegyzem, szamomra ez volt a BPTV-n a legnagyobb utes (igaz, sok mas musort nem lattam):
www.youtube.com/watch?v=PqMIfhRzozM

pocaklakó minimanó 2012.03.07. 00:34:42

Reklámzabálók Iccakája.

Na, az a pokol!

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.03.07. 06:38:34

@Celtic: ez annyira förtelmesen jó, hogy nem tudok betelni vele. Milyen a csaj hangja? Hol találták ezt a szegény lányt?

pocaklakó minimanó 2012.03.07. 21:40:53

@Celtic:

Jessssssszzz!!! Lexike a legnagyobb királynő!

Ja, és nincsen tévém - természetesen. :)

Celtic 2012.03.08. 15:41:48

Ami tudok: valami Anettka-tehetsegkutato vagy mediaiskola vagy mi a nyavalya volt, ahol Lexike es Tomi feltuntek. Szegeny csajnak tenyleg ilyen a hangja, de egy vele keszult riportbol kiderul, hoyg ezt leszamitva teljesen normalis csaj. Ellenben Tomival, aki egy ritka irritalo faszkalap.

Hat en is csak ennyit tudok, nemigen neztem a Budapest tv-t, csak amit itt-ott hallottam.

samuelfisher 2012.03.09. 12:51:24

A második bekezdés hülyeség, az igazi belterjes reklámos arc az nem jöhet Mucsáról, csakis Újlipóciából (esetleg a Rózsadombról).
süti beállítások módosítása