De azért nekem se rossz

2011/07/25. - írta: Modor Tibi

-Lacesz!

-Bandesz! Ezer éve!

(szkanderes pacsikézfogás, három puszi)

-Na, még emlékszel a figurára, mekkora már. Hol is találtuk ki, Tőserdőn vagy Fadd-Domborin? 

-Fasz tudja már, szerintem Sóstón. 

-De milyen már, hogy ezt frankón mi találtuk ki, és egy évvel később mindenki ezt csinálta az egész országban!

-Azaz, Veszprémben meg Szegeden is láttam. Mindent mi találtunk ki, az "alap"-ot is. Aztán mára mindenhol azt hallom. Na de veled mi van? Még mindig ott tolod a Phadowonnál?

-Ott, ott. Már lassan négy éve - elég jól ment ez a kreditkontrollingos dolog, úgyhogy a múltkor előléptettek, kaptam egy saját csapatot nyolc fővel. EMEA-zóna, elég szépen nyomjuk egyelőre, bár sok a meló. Emeltek is egy kicsit, 20%-ot kaptam most, aztán majd meglátjuk.

-Na, gratulálok. Ugye, milyen jó, ha elismerik az ember munkáját? Hogy rágtam a füledet, hogy hagyd már ott azt a szar családi boltot, semmi értelme. Csak Faterod faszságait kellett hallgatnod egész nap: kihívás, fejlődési lehetőség semmi. Engem is előléptettek amúgy, bár engem menedzserré és harminc emberem dolgozik alattam. Az emelésem mennyi is volt, hát olyan 40% köbö. Plusz bónusz persze, az meg az éves fizetésem 50%-a, nem rossz, mi? Sulival hogy állsz, van még valami hátra?

-Nincs, megvan végre az a rohadt diploma. Levelezőn fejeztem be a Kodolányin, de most már végre nyugtom van. Nem is vágyom vissza egy jó ideig.

-Aha. Hát átérzem. Én is befejeztem nemrég, bár én már a maszterszt csináltam meg, tudod. Meg hát a BME-n és nem levelezőn, ugye. De nem rossz az se. Lakást sikerült azóta intézni?

-Ó, hogyne. Kösz a jótanácsokat - sikerült is fogni egy kis garzont a XIII-ban, nem messze a Béke tértől. Csontra felújítva, cirkó, alacsony rezsi - szuperül megvagyunk.

-Hát szóval mégis garzon lett a vége. Na mindegy, örülök, hogy megtelepedtetek végre. Az a lényeg, hogy ti szeressétek, hát nem? Mi is most költöztünk egy újba: a Törökvész úttól nem messze vettünk egy háromszobás, tetőteraszos kis csodát. A háló meg a nappali mellé van még egy ilyen dolgozó- és vendégszobaszerűség, de hát a terasz, az mindent visz. Nem is tudnék erkély nélküli lakásban élni már. Ablak, ááá. Ég és föld. Csajjal jól elvagytok?

-Remekül, köszi. Most kértem meg a kezét két hete Ibizán, persze igent mondott.

-Király! Mi is pont most estünk át a lánykérésen. Csak már egy hónapja, Mauritiuson.

-Gratulálok! És ez még nem minden. Képzeld el: jön a baba, már a harmadik hónapban vagyunk! Kislány lesz.

-Az igen! Nálunk is, mi meg a negyedikben. És ikrek. Na, de lépnem kell asszonnyal orvoshoz egyre. Hát akkor még egyszer gratulálok mindenhez, egy élmény volt.

107 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.07.25. 13:26:16

Mekkora faszok: még hogy lánykérés! Gondolom az ifju ara csak a 3. hónapban közölte a tényállást.

Megérdemeli mind a kettő a magáét.

Styxx 2011.07.25. 13:42:39

Na, engem meg beválasztottak a Delicsesz regionális boardjába. Kétszázan tartoznak alám, csak a magyarok. 70%-os fizuemelést kaptam + az év végi bónusz 100% + részvényopció. A Gellérten építkeztünk, ha előbb összefutunk meghívlak a házavatóra. Még tavaly védtem meg a nagydoktorimat a Balmazújvárosi Modern Business Academyn, a béranya meg az ötödik hónapban van a hármas ikrekkel.

Nadiposzi (törölt) 2011.07.25. 13:47:08

Namost az milyen lenne már, ha az egyik azzal dicsekedne, hogy feljebb jutott a BIOKOMnál, már nem nem kell hátul kapaszkodva a lépcsőn állni, mióta megvan a jogsiból a teher, azóta sofőrként a meleg fülkében hallgatja a Bumerángot, és nem fagy le telente a töke, míg azokat a baszott nagy kukákat a hidraulikához rángatja.
De utálom ezeket a sales - controlling - HR egereket, basz.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.07.25. 13:51:38

kodolányi masztersz, háhá!

nem értem, mi a baj lacesszal és bandesszal.

Fearzone 2011.07.25. 13:54:42

Mostanában baromira menő manager körökben a kovetkező sorrend:megházasodni, nászút valami giccsesen fehérhomokos tengerparton, 2 hónapra rá bejelnteni hogy terhes az asszony, erre 3 hónappal bejelenteni hogy építkezünk...a kocsin elmélkedtem még, de eszembe jutott hogy az céges, azt adnak amit akarnak.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.07.25. 13:57:41

De fasza ez a poszt, egyszer én is írtam egy ilyet, azt persze sokkal többen olvasták, de gratula Tibi, ez se rossz, és ugye, milyen jó, hogy elismerik az embert az olvasók!

persicsbalint 2011.07.25. 13:59:22

A blogmotor monnyon le. Nem tudok egy olyan kommentet kommentelni, amiben nincs se link, se fasz, se pina, semmi sértő....

Ernoke 2011.07.25. 14:16:40

@Fearzone: ... és mindezek után 3 hónappal bejelentkezni társkeresőre, hogy a házasság előtt már meglévő állandó kúrópartner mellé egyéb, könnyebben cserélhető kúrópartnereket szerezzen. az asszonyt természetesen "nagyon szereti, mindent megad neki", és mindig nagyon vigyáz arra, h ne tudjon semmiről, nyilván nem tűnt fel neki a külön lakásvásárlás sem, és különben sem alszik soha máshol, tehát ő tulajdonképpen egy hűséges, jó férj.

Dzsoni Kráncs 2011.07.25. 14:29:07

Létező jelenség,de szerintem óvódás,alsós értelmi szintet feltételez.
"Ha nem játszhatok a dömpivel idejön a nagytesóm és elver!"
"Akkor meg idejön aha zén apukám és szétver mindenkit!"
Én meg csodálkoztam,milyen normálatlan faterja lehet az ilyen hülyének,képes lenne szétverni egy csoport gyereket a szaros fia kedvéért,aztán hétéves korom körül rájöttem,hogy a gyerekek néha hazudnak,12 évesen,hogy a felnőttek is,huszonévesen,hogy a helyes,kedves értelmes csajok meg pláne,30 felé,hogy néhány barátom is,ma meg már tudom,hogy semmit sem kell elhinni senkinek.

2011.07.25. 14:36:20

@Styxx: nekem magánhadseregem van, és hármasikreket várunk, természetesen mind fiú:)

Fearzone 2011.07.25. 14:47:01

@Ernoke: És mivel a filmekben is úgy látta a cégvezetőknél, miután megvan a gyerek kötelező jelleggel kiteszi a képét az asztalára. Már csak egy lépés a diploma falra kiakasztása: GDF levelező

2011.07.25. 14:52:00

Alám nem tartozik 20 ember, csak egy panellakásom van, managger sem vagyok, egyetemen dolgozok. Viszont van időm a családommal foglalkozni, ha kedvem támad biciklizni vagy elmenni kikapcsolódni egy napra, akkor könnyen meg tudom szervezni, nem mellesleg a havi jövedelem is fedezi a kiadásokat és még félre is tudok tenni belőle.
A posztban szereplő vergődőknek meg csak Pavlivec vendéglős kedvenc mondását üzenem:)

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2011.07.25. 14:56:55

Höjj, de fejenbasznám egy vascsővel az ilyet...

Fearzone 2011.07.25. 15:02:58

@Möff CAT: Multinál dolgozom ott a fele ilyen poszbéli modoros.

Styxx 2011.07.25. 15:03:16

@Hadrian77:
Ha ilyen baromira sok az időd, akkor hogyhogy nem tudsz megborotválkozni?:-)

2011.07.25. 15:21:41

@Styxx: kipróbálnám milyen az élet félig szőrös pofával, de még bizonytalan vagyok :P

2011.07.25. 15:23:01

@Mitya Ivanov:

- Számom tudod? A húszas már nem jó. Nem tudom most fejből az újat, fácsén fenn vagy? ...Iwiw? Nebassz, jó hogy nem a májvipes kiskurvák között. Dobjál privit a fészen, jó lenne már istentelenül bebaszni egyszer. Na majd ütközünk, csá.

Aztán ha fél év múlva véletlenül összefutnak egy kocsmában:
- Hali, hogy vagy? Jó' vagy? Minden rendbe'? Otthon is? ...Az szar. Hát nem könnyű, te is tudod. Nem mondom, hogy ülj le közénk, már nincs hely. Na jó pörgést akkor, szega.

2011.07.25. 15:23:12

Az Orbán Viktor mit mesél magáról az osztálytalálkozón?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.07.25. 15:26:46

Az élet egy verseny. Amy Winehouse is épp a napokban futott be a célba.

Styxx 2011.07.25. 15:32:18

@Űrlény Lajos:
Van öt gyönyörű gyermekem. Gazsi nemrég igazolt fotbalista. Rengeteget dolgozom, de nem panaszkodok. Anikó, a nejem szerencsére leveszi rólam a terhet. Édesapám, Győző bácsi is szerencsére még aktív, tőzegbányászkodik. Szalmailag is megbecsülnek: Az American Enterprises Institute és az Új Atlanti Kezdeményezés Szabadság Díját is nekem ítélték (Az a pusztulásra ítélt, züllött Nyugat). A politikát hagyjuk. Ági nénit a jóisten is tartsa meg ilyen kicsattanó egészségben a következő osztálytaliig, fiúk-lányok, még egy Hubertuszt, most pedig átadom a szót a Bélának, vele sokkal több érdekesség történhetett az utolsó tali óta, a suliudvaron nekem már elújságolta, hogy tavaly volt szívkoszorúér-műtétje.

Ernoke 2011.07.25. 15:33:18

@Fearzone: akire egyébként nagyívben szarik:D

2011.07.25. 15:37:31

@altoid: Elég jó időt futott.

la paloma de la rosa 2011.07.25. 15:48:45

@tff: Fácse? Nemá! Ma már a Google+ a menő :P

2011.07.25. 16:37:01

Egyszer összeakadtam egy ilyen réglátott barátnővel. Egy ideig nyomta a kötelező gyakorlatot: gyönyörű gyerekek, boldog házasság, blabla.

Két nap mulva felhívott, hogy bennem megbízik, tudja, hogy velem lehet beszélni, de ha lehet ne már az idrodába, feljöhetne hozzánk?

Ajaj: a a férjnek fiatal macája van, a gyereket most baszták ki az egyetemről, a házon a tetőig jelzálog van.

Amikor épen elkezdenék keseregni azon, hogy mekkora luzer vagyok, és nem vittem semmire, elég csak körülnézzek, és minden hol van valami gebasz.

Erre megnyugszom: nem csak nekem szar.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.07.25. 16:54:37

Hola!

Egyszer láttam egy irdatlan pofáraesést jó magasról, nem kívánom senkinek.
Anyámnak volt egy helyettese, akinek a férje valami mufti lett a BÉT-nél, aztán megszaladt a futószalag velük. A csaj nem is sokáig dolgozott aztán a bölcsődében a pelenkások közt, hanem főállású anya lett, de azért jóban voltak anyámmal. Egyszer feljött hozzánk, és ott mutogatta a fotókat a palotáról, a Seychelle-szigetek-i nyaralásról, meg a fiacskájának az egyetemi diplomaosztójáról, aki természetesen summa cum laude végzett, éppolyan zseniális, mint az édesapja, stb. Kicsit irígykedtem is, aztán vagy két hét múlva megint jött a csaj, már nem olyan jó formában. A zseniális apamadár lelépett a recepciós nyuszikával, a zseniális fiacska meg dobott egy aranylövést. Alább is hagyott az irigységem.

KürtiT (Tromb74) 2011.07.25. 17:02:21

Ez az a fajta fasz, aki már eleve azért kérdezi, hogy közbevágva elmondhassa mennyire bejött neki az élet.
Ezen kivűl sajnos másról mem tud beszélni.

medvedr 2011.07.25. 17:12:10

@Frengi: A gazdagoknak is nehéz, láttam a Dallasban.

Disznó Úr 2011.07.25. 17:28:26

Nekem is az osztálytalálkozós hasonlat jutott eszembe. Egész este hallgatod a szerencsétlenek hazudozásait, az izzadtságszagú "hűdejólvagyok" dumát és ha nincs szerencséd, akkor éjfél után a válladon zokogják el a nyomorúságukat.

noirp 2011.07.25. 17:36:54

@El Topo (Sgt. Elias): @Frengi: és még akikben alábbhagyott az irigység: "Gondolj apádra/Ha rákerülsz a lapátra/Megmondtam előre/Fel ne menj a tetőre/Egyszer kell leesni/s már nincs mit keresni."

Ja, és én se járok oszt.talira, erősen hasonló okoból, mint amit itt beposztoltak :). Hihetetlen, mennyire nem bír érdekelni a Kunkovits csemete kertvárosi villája. Proli-e vagyok.

@Hadrian77: szívemből szóltál hallod. Laborban dolgozom, kis pecóban lakom, a templom egere a brókerem, de van időm olvasni,növényeimet biftergálni meg a többi.

Meg még egy: te vagy én még akkor is kurvák [valamilyen területhez értő szakember] leszel/leszek, mikor kodolányis managentry barátunk már esetleg nem lesz miskolci rendőrkapitány...he-he.

A fanyalgókkal meg ne törődjél, a borotvahab _slankitt_ és férfiassá teszi az arcod :)

2011.07.25. 18:02:12

@noirp: az kérem szappany, pamaccsal lett felvíve:) megadom a módját ahogy kell:) és nem azért mert csak erre fussa...:)

2011.07.25. 18:14:51

@noirp: mert még fiatalok vagytok, majd ha a 30 évesre ,meg a 35-re mentek, öröm lesz nézni: aki a 10 évesen nagy atóval jött, ő volt a nagymenő, a sikeres, most csak kósza hírek formájában van jelen.

agyvérzést kapott, leszázalákolták, törnre mentek, az anyjánál lakik egy sufniban, kiköltözött egy tanyára és agyonverték a cigányok, a 4. felesége is kirugta, jaj azt kerüld el, mert tuti kölcson fog kérni, hajléktalan, lerendezték az uzsorások, meghalt, ifarkus, autóbaleset, börtönben ül.

És eszedbe jut, hogy ezeket irigyelted te 30 éves korodban, igaz neked akkor sem ment jól, de most is van fedél a fejed felett, a gyerekek egésségesek, te is tudsz még dolgozni, ha haza mész akkor nyugi van, igaz nem nyaralsz a Bahamákon, de a téli tüzelő sem gond, magaspolcról lehet nagyot esni, mondaná az anyád, meghogy annyit fordul a kerék felfele, amennyit lefelé, mondaná az anyósod.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.07.25. 18:21:13

Jajgyerekek az imént jelöltem vissza vagy hat embert a fácsén miután megtalált egy általános iskolai osztálytalálkozó. Ott is mindenki Pleasantville lakója, ház, fajkutya, kombiautó, gyerek. A középiskolai osztálytalálkozón is csupa sztárügyvéddel találkoztam.
Az még egy kedves jelenség, amikor az ember szülei elhiszik egy ismerősüknek , hogy Petike (32) menedzserigazgató az AlfaRomeonál (szalonvezető-helyettes) olasz barátnője van (suttyomban kúrogatja a főnöke nőjét) plusz felesége, két szép gyerek és csilivili verdája (szervizató). Oszt akkor jön a fiam, a Kovácsék gyereke bezzeg már...

2011.07.25. 18:31:22

@Frengi: Vagy ahogy Matula mondta: táncolsz te még bagóért! Igaz neki elég volt az is, ha hízott a süldő az ólban és a család rendben volt:)

sdani 2011.07.25. 18:35:09

De azert a lelke melyen mindenki tudja, hogy valakinek ugy jon be az elet, hogy nem fog egyatalan pofara esni. Sot, sokan ugy esnek le a tetorol, hogy valojaban az alagsorbol se nagyon jottek fel... es szerintem inkabb ez a tipikus.

killercsiga 2011.07.25. 18:37:20

"És ikrek."
Na, itt már kiestem a fotelből. :D

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.07.25. 18:39:13

Azért jó tudni, hogy egy rendes zenbuddhista közösség tagja vagyok. Mindenkinek megvan mindene, csak a haverjai faszok. Mi itt kérem elégedettek vagyunk és minden jó. :-)

2011.07.25. 18:49:15

@Professor Pizka: Mindenkinek megvan mindene, mint a viccben, amikor a tanítónéni kérdezi, hogy kinek mi hiányzik:)

KürtiT (Tromb74) 2011.07.25. 18:49:41

@Professor Pizka: Pont most esett le nekem is, hogy a kommentjeink már megint überelik a posztot :D

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.07.25. 18:59:42

@Professor Pizka: Én csak azt nem értem, hogy ha Magyarországon mindenki ennyire kurva sikeres, akkor honnan ez az általános nyafogás? Elvileg a svájciaknak kéne tanulniuk tőlünk!

Stronci 2011.07.25. 19:47:51

Hali
A férfit a 3 p tudja tönkre tenni: a pia, a pénz meg a nő.
ave

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.07.25. 20:27:30

Kéne még ide néhány idézet a Harcosok Klubjából meg a Trainspottingból. Csak hogy teljes legyen a modoros kommentfolyam.

A Tyne folyó déli partja 2011.07.25. 20:34:20

@Frengi: de nem verik nagydobra. sőt.
amúgy, én meg a tesóm inkább azt hallgatjuk, hogy bezzeg X, a szomszéd, stb. hogy milyen jól keresnek, mijük van. bezzeg mi nem vittük így fel. ma kérdezte az oktatóm, hogy "ugye, anyukád rettentő büszke rád, hogy mit elértél itt?" (ezen értette a lakást, az itt szerzett és folyamatban lévő végzettségeket).
én meg néztem, hogy az én anyám? ugyan már. mi csak azt hallgatjuk folyamatosan, hogy bezzeg a másik. múltkor 100%-osra csináltam egy vizsgát, de azért se kaptam elismerést. hát mi az?

szellőláb 2011.07.25. 20:41:26

Győzelemre születtem, de momentán vesztésre állok :-))

szellőláb 2011.07.25. 21:05:02

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Na, akkor egy kis vidámság:
Osztálytalálkozón megy a dicsekvés:
- Hát a Lacikánk elvégezte az egyetemet, egy multinál kapott olyan jó állást, hogy még egy gyermekkori barátjának is tudott venni egy lakást nem olyan régen.
- A mi Ferikénk is multinál kezdett az egyetem után, és olyan jól megy neki, hogy egy régi barátjának, akinek nem megy annyira jól, a múltkor vett egy Ferrarit.
-Nehéz nekem erről beszélni, de a Bélánk nem tudott lediplomázni, és hát közben be is melegedett. Még az a szerencse, hogy vannak gyermekkori barátai, akik támogatják: nem olyan régen az egyiktől egy lakást, a másiktól egy Ferrarit kapott ajándékba...

2011.07.25. 22:01:02

@altoid:

"Az egész elkúrt nemzedék benzint csapol, kaját tálal vagy nyakkendős rabszolgának állt. Reklámok parancsára kocsikra gyűjtünk, melózunk, hogy legyen pénzünk a sok felesleges cuccra. (...) A tévé elhitette velünk, hogy egy szép napon milliomosok, filmcsillagok és rocksztárok leszünk. Pedig nem leszünk. Erre lassan rádöbbenünk, és nagyon, nagyon berágunk."

(Angolul idézni persze manírosabb lett volna.)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.07.25. 22:42:34

@tff: mondjuk ezt nem fogom fel, hogy mitől lenne ennek vagy a tíz évvel ezelőtti generációnak bárkinél is rosszabb. Illetve, hogy volt-e bárkinek jobb korábban. És hogy a nemzedéknek tényleg akkor lesz-e jobb, ha mindenkiből gazdag és sztár lesz. Csak akkor meg ugye ki fogja megszerelni a kocsiját.

Tényleg annyira gáz-e a jómódú középszerűség? Ez is egy túlsúlyozott álprobléma, hogy legyen miről szuperül elgondolkodtató filmeket forgatni és a rothadó társadalomról elmélkedni.

escargot 2011.07.25. 22:58:30

@Modor Tibi: Aki nem jómódú, csak középszerű, annak frusztráló. Aki meg próbálna nem középszerű lenni, annak olykor gáz. És elmélkedik és filmet forgat/néz róla, mert nem tudja, mit csináljon jó dolgába'.

KürtiT (Tromb74) 2011.07.25. 23:02:23

@Modor Tibi: Akkor lesz jobb, ha nem a mostaninál menőbb kocsira, trendibb lakásra gyúr, csak azért hogy elismerést váltson ki a környezetéből, teszem azt egy osztálytalálkozón.

Azért abban van valami, hogy a deviza hitelesek jelentős része kevésbé izzadna, ha a döntés pillanatában a vágyai helyett az igényeit tartotta volna szem előtt.

Ezt persze lehet formanyomtatványon is terjeszteni, de lássuk be, egy regény azért izgalmasabb.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.07.25. 23:42:04

@escargot: szép :)

@KürtiT (Tromb74): okés, de mitől lenne olyan rossz? Miért hiszik el magukról a mai huszonévesek, hogy ők mennyire elveszett generáció lennének? Eddig szinte mindenki ezt próbálta hinni magáról, ezzel is kicsi kis hőst kreálva a korosztályból.

(Ezeken az osztálytalálkozókon is meg vagyok döbbenve, nekem egyikben se tűnt fel, hogy bárki nagyon jasszozott volna bármire.)

KürtiT (Tromb74) 2011.07.26. 00:02:31

@Modor Tibi: Nyugi, majd ha felnőnek, ők lesznek a NAGY generáció. :D

Ezt az osztálytalálkozóst csak blöfföltem, soha nem voltam ilyenen. Tudod, csak beszélik.

Bandibacsi34 2011.07.26. 00:30:51

Azert azon tipust is ki kellene emelni, aki modorosan tud dicsekedni. 56 os emigrans visszater, mar nem el 1990 es evek. ''Jajj engem mindenki becsap igy ugy amugy: szobafesto, asztalos, autoszerelo stb.
Volt osztalytarsam 30 eves lanya is. Felhivtam kavera, mikor vegeztunk mentem zuhanyozni, az meg kiemelt a bukszambol 150 000 hufot (ma kb 600 000 huf lenne). Csak kesobb vettem eszre, mert a koteg kozepebol vette ki. Draga baszas volt.''

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.07.26. 07:28:22

@Bandibacsi21: Erre mondta Karinthy: "modja, maga most panaszkodik, vagy dicsekszik?". Amúgy az emigránsok mindenhol hajlamosak a vetítésre, egyrészt mert mindenki elvárja tőlük, hogy kurva gazdagok legyenek, ha már a "mesés nyugaton" élnek, másrészt meg az emigráció sok lemondással jár, ciki lenne, ha nem tudnának felmutatni valamit cserébe.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.07.26. 07:29:53

@Bandibacsi21: csak nem a "hatvan felett is még áll a faszom és csúnyán tele vagyok" témakör? :-)

@Modor Tibi: már ne haragudj, hogy így megkérdem, de ha te ilyen bölcs voltál már iskolában is, akkor gyakran megvertek, ugye? :-)

2011.07.26. 08:24:32

@KürtiT (Tromb74): ez a mértékegység rendszer úgy lett kialakítva, hogy lakás, autó meg egyéb ilyen faszomságok a mérőszámok benne. Holott középszintű autó, lakás mellett is van lehetőség középosztálybelinek olyan dolgokra, ami saját maga iránti frusztrációját nullázná.

Oriza Triznyák mondta, hogy ha kisebbségi érzése van, felmászik egy fára és onnan nézi az embereket.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.07.26. 08:33:27

@KürtiT (Tromb74): elhiszem, csak nálunk ez nem jellemző - egyik osztálynál sem. Persze lehet, hogy azért, mert én Svájcban nevelkedtem. Vagy én jasszozok folyton, és ezért nem tűnik fel.

De ahogy a kommentekből látom, a legtöbb ember utálja a volt osztálytársait, a családját és a munkatársait is.

@Professor Pizka: miért, Szabolcsban így szokás? :D

2011.07.26. 08:40:25

@Modor Tibi: Svájcban? Bentlakásos lányiskolában?:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.07.26. 08:43:52

@Modor Tibi: hát, az okostojás nem árt ha meg tudja védeni magát. Az én életem is könnyebb lett hetediktől, amikor nyáron nőttem tizenöt centit és kilót...
Amúgy az interneten nagyobb arányban vannak antiszociális elemek, neked mondjam?

KürtiT (Tromb74) 2011.07.26. 08:51:22

@Hadrian77: A mégjobb, amikor az autó értéke meghaladja a lakásét. Merdzsó a panelház parkolójában. :)

@Modor Tibi: Nekem elég sok haver maradt meg a kamasz koromból. Elég nagy különbségek alakultak ki az évek során, de amikor összeröffenünk, nem az a téma, hogy kinek milye van.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.07.26. 08:53:32

@Professor Pizka: hát akkor nem csoda, ha mindenkit így megedzett az Élet.

Szerinted is annyira elveszett a mai 30-as 20-as generáció, hogy jobb lett volna 1970 környékén születni?

@Hadrian77: akkor asszem, ismerjük egymást! :)

2011.07.26. 08:57:44

@KürtiT (Tromb74): látod, egy karbon bringa vagy egy alap rolex megvan 1-1,5 misiből:) és az árukat is jobban tartják:)

@Modor Tibi: ööö ezt most Svájra vagy az előző hozzászólásra? :)

KürtiT (Tromb74) 2011.07.26. 09:26:25

@Modor Tibi: én 74-ben születtem, tapasztalatból mondhatom, hogy nem volt jobb. :D
Persze jobb volt, mint a szüleimnek v. a nagyszüleimnek. A mostani fiatal generációnak meg még több lehetősége van, arra hogy "megcsinálja magát".

Mitya Ivanov 2011.07.26. 09:32:32

@KürtiT (Tromb74): de bizony hogy így van.

ez annyira alap kommunikációs eszköz, hogy fel sem tűnt. Most hirtelen a turbókismama társadalomból tudok példát mondani, akik azért kérdezi meg, hogy hány kiló/centi a gyereke, hogy utána elmondhassa, hogy neki mekkora és sokkal nagyobb, meg nagyobbat is kakil. Volt erről egy vicces párbeszéd, de nem tudom, ki követte el.

Ernoke 2011.07.26. 09:49:31

@Modor Tibi: a falra mászok ettől a "kemény a mai generáció élete" dumától... speciel pont a mi korosztályunk élhet olyan jómódban és olyan szabados, hedonista módon, ahogy semmelyik előttünk lévő korosztály nem élhetett soha. nyilván itt a jómódú középszerre célzok, akikhez magam is tartozom, nem a valóban elveszett drogos, bűnöző szellemarcokra, akik többnyire örökölték a szart a szüleiktől.

@altoid: az is nagy előny a mostani korban, h az embernek rengeteg rálátása lesz a sötét oldalra is, ettől lemállik a trainspotting-szintű ócska, felszínes romantika, és értéket nyer a kispolgári lét, anyáink korában nem volt ekkora átjárás a társadalmi rétegek között. a harcosok klubja/trainspotting életérzést (bár az előbbi filmet szeretem az öniróniája miatt) addig tartja bárki hihetőnek és menőnek, amíg meg nem ismerkedik olyanokkal, akik százszor ótvarabb helyen élnek, mint tyler durden, és akikhez képest mark renton egy egészséges kiscserkész...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.07.26. 09:58:11

@Ernoke: Szerintem egy huszonévesnek ma nehezebb elindulni, mint nekem volt a 90-es évek vége felé. De persze ez még változhat.

Fearzone 2011.07.26. 10:55:35

@KürtiT (Tromb74): Én már ezt a rohadt módon ragaszkodunk a saját lakáshoz elvet sem értem. 0 önerőre felveszünk 10 milla hitelt, mert kell a 3 szobás (nem Budapest)..mer' aza' saját..saját a faszt a bank tulajdona. Nekem sokkal jobban bejön a külföldi bérelt lakás rendszer (a magyar albérlet az vicc)+ veszünk mellé hitelre egy kocsit és akkor mindenki előtt mehet a nyálverés mer' nekünk jól megy, lakás kocsi mi kell még?
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Neked meg ezeket az embereket hozzák fel példaként :)

escargot 2011.07.26. 11:26:08

@altoid: Gyakran hangoztatom én is, hogy tíz évvel idősebbként könnyebb lenne (lásd még üvegplafon, stb.), de őszintébb napjaimon ez inkább önáltatásnak és az alkalomszerű lustaságom mentegetésének tűnik...

Bandibacsi34 2011.07.26. 11:48:00

A helyzet mas. Versenyszellem van,.es a verseny egyre erosebb. A cuciban kozel se volt ennyire( bar rokoneknal: a Bela mar benn van jo allasban a tanacsnal, ez a hulye ferjem meg meg mindig soforkent nyomja- szoval mint a Hufnagel Pisti).
Dicsekvobol sohase volt hiany. Ez nagyon magyarosan modoros. Szerintem dzsentri maradvany.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.07.26. 14:16:09

Totál, mint a fácsés ismerősök. Az egyik házasodik, házasodik a másik is. Az egyik gyereket szül, gyereket szül a másik is. Erre az első szül még egyet.

KürtiT (Tromb74) 2011.07.26. 14:33:42

@neccharisnyás útonálló: lehet, hogy ezek ilyen életkori sajátosságok? Fogadni mernék, néhány évtized és egymásután beadják a kulcsot, mert majd az lesz a trend :D

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.07.26. 15:17:46

@KürtiT (Tromb74): Lásd még nyuggereknél a betegség-autóskártya című játékot!

Attan 2011.07.26. 15:37:58

@altoid: Távolsági buszokon az összes nyanya bemondja, hogy meddig utazik és mi baja van, hátha így könnyebben ülőhelyhez jut a tömött járaton.

2011.07.26. 16:49:06

@killercsiga: Ikrei azoknak vannak, akik maguk nem tudnak gyereket csinálni, kénytelenek csináltatni, és az ilyen helyeket érdemesebb rögtön kettőt csináltatni, mert egyenként drága, viszon lehet egyet fizet kettő kap, esetleg hármat, ugyan azért az árért.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.07.26. 17:00:03

@Frengi: Azért én ismerek olyat is, akinek összejöttek "á la nature".

KürtiT (Tromb74) 2011.07.26. 17:29:57

@Frengi: négyes ikrei pedig azoknak, akik tényleg tutira akarnak menni?

2011.07.26. 17:55:28

@neccharisnyás útonálló: ... az egyik meghal a másikat meg eltemetik :)

2011.07.26. 18:04:50

@Fearzone:
@KürtiT (Tromb74):

Nem tudom, készült-e erről statisztika, hogy a most szarban lévő "deviza"hitelesek közül hányan vettek fel valóban luxuscélokra hitelt, és hányan egy 2-3 szobás lakótelepi panellakásra. Azért vegyük figyelembe, hogy Magyarországon elég szarok és drágák az albérleti lehetőségek, 50 e+rezsi alatt elfogadható helyen garzont is csak baráti alapon tudsz bérelni Bp-en. Ráadásul kisgyerekes pároknak nem is szívesen adnak ki lakást. Szóval szerintem nagyon is racionálisan gondolkodtak az emberek, amikor inkább vettek fel hitelt, mert az albérlet havi díjából (80-120 ezer körül rezsivel) már simán kijött egy hitelre vett kisebb lakás adósságszolgálata meg a rezsi.
A válságra szerintem senki nem számított a Soros-féle tőzsdecápákon kívül. Ráadásul a bank által diktált szerződési feltételek is elég egyoldalúak voltak. Nem árt tisztázni azt sem, hogy ezek az ún. "devizahitelek" tényleges tartalmuk szerint bizony echte forinthitelek, amelyekben a hitelfelvevőkre hárították a hiteltől teljesen független banki pénzpiaci műveletek árfolyamkockázatát. Szerintem.

KürtiT (Tromb74) 2011.07.26. 18:17:42

@tff: Ez a lakás bérelősdi szerintem sem feltétlenül követendő, pont az általad említett dolgok miatt. Plusz a hitelre vásárolt lakás a tulajdonodá válik, már ha tudod törleszteni a részleteket.

A hitelfelvevőknek meg egy része valóban kényszerből vett fel hitelt, másik része viszont tényleg "luxus" célokra. A deviza hitelek kockázata azért nem volt eltitkolva.
Ezt nem azért mondom, hogy egyék meg, amit főztek, de nem lehet teljes egészében a bankokra hárítani a felelőséget.

Müszélia 2011.07.26. 19:26:54

én meg már sok száz ilyen posztot írtam, és a caxton adta kim meg a corvinák közé is bekerült néhány, a leonardo di capriovinci illusztrálta. ja, és terhes a hullámpapagájom, most vallotta be a mars bolygón, de azért örülünk neki

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.07.26. 19:46:06

@Modor Tibi: Valószínű, hogy inkább arról van szó. hogy ha nekem migrénem van, akkor nem vigasztal, hogy valaki másnak meg megy a hasa. Nyilván tetszőleges korú és nemű ember órákat tud panaszkodni arról, hogy szar a rendszer. Pázmány Pétert kell olvasni, szerinte is szar volt a rendszer. Rákóczi szerint is, pedig róla még túróst is neveztek el.

Az ide író közönség bő fele 25-35 közötti, nyilván nem azzal fog foglalkozni, hogy a tíz évvel idősebbek őszülnek, devizahitelük van és reggel derékban van a merevedés.

Az én generációmról azt gondolom hogy speciális problémái vannak. A rendszerváltás gyerekei vagyunk mi is. Az én szüleim jogra szántak, jó gimnáziumba járattak, németül, angolul, latinul taníttattak. Honnan a vérből tudták volna, hogy technikumba kell járnom, dánul és törökül kell tanulnom, mert ilyen átlag jól képzettből több ezer fog grasszálni 2011-ben Pesten?
Persze ezek a problémák megvannak más generációkban is, a miénknek talán annyi a jellegzetessége, hogy nálunk fogytak el a langyos menekülőutak és a politikai osztályba való tömeges beépülés lehetősége. Bár ha azt veszem, hogy féltucat csoport- vagy évfolyamtársam ül a Parlamentben, lehet ez is hülyeség.
Ha most le akarnék menni szobatudósba, azt mondanám: most szűnnek meg azok az állások és karrierek, amelyek abból az illúzióból adódtak, hogy nem a periférián vagyunk, hanem a centrumban. Marad itt az adminisztráció (ld. még excelhuszárok) szigetszerű kutatólaborok és a sweatshopok. Bangalore, India. Akinek egyik se jó, az meg kapkod jobbra, kapkod balra és nehezen alkalmazkodik.

A Tyne folyó déli partja 2011.07.26. 19:55:19

@Modor Tibi: épp meg akartam jegyezni, hogy a fent idézett mekkora közhely...

osztálytalálkozókról is osztom a véleményedet, nálunk se igazán volt semmi hetvenkedés, hogy ki mit ért el. csak normálisan elmondták, hogy mi lett velük, kész.@Fearzone: felhívom a figyelmedet, hogy a "külföldön bérelt lakás" rendszer az éppen hogy pont azt jelenti, hogy a banktól...legalábbis errefele. a sajátom pl. úgy zajlott (meg másé is erre), hogy nézegetsz hirdetéseket eladó ingatlanokról, felhívod az ügynökséget, akivel megbeszéled, mikor nézheted meg. aztán a mortgage advisor (hiteltanácsadó), kikérdez a fizetésedről, kiadásaidról, aztán végigfuttat egy programot, hogy melyik bank ad hitelt. és onnantól kezdve nekik tartozol, nekik fizeted a hitelt. lízingeled (leasehold). ennek a lakásnak nem is volt tulajdonosa, rég kirakták, mert nem fizette a hitelt, és a bank ezért visszavette tőle.

A Tyne folyó déli partja 2011.07.26. 20:12:45

@Fearzone: ja, és igenis kell a saját lakás, mert a franc se akar egy csomó vadidegent kerülgetni, alkalmazkodni, és az se túl szívderítő, mikor épphogy berendezkedsz valahol,a főbérlő meg kitalálja, hogy inkább mégse akarja kiadni a lakást, te meg kereshetsz újat, és költözködhetsz.
azon kívül, most a sajátomra fizetem a hitelt, szóval, ha eladom, kapok vissza, az albérletnél meg örökre más zsebét tömöm. egyáltalán nem jó.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.07.26. 21:05:43

@Professor Pizka: Nem rossz elemzés, pár kiegészítés csak. Azok a képzett, idegen nyelvet tudó fiatalok akik a rendszerváltás táján végezték az egyetemet, megfogták az isten lábát. Bejöttek a multik, kellett az ember, az öregekben meg nem bíztak. Na akkor volt az, hogy egy huszonéves közgizda marketing igazgató lehetett a Microsoft Magyarországnál. Azok, akik akkor egy kicsit is ügyesek voltak, ma vállalatigazgatók. Utána jött az én generációm, akik a 90-es évek közepén-végén kerültek ki a Nagybetűsbe. Nekünk is elég könnyű volt jó állást találni, középvezetői szintig viszonylag hamar eljuthattunk, viszont ott falba ütköztünk, ugyanis a főnökünk 5, max 10 évvel volt idősebb, tehát esélyünk sem volt a helyébe lépni. Nagyjából 2002 táján pedig teljesen megmerevedett a munkaerőpiac, onnantól mindenki csak a megszerzett pozícióit próbálta védeni. Azok az ismerőseim, akikkel akkor egy szinten dolgoztam, legtöbben azóta is ugyanott, ugyanabban a pozícióban nyomják. 2006-tól meg ugye leült a gazdaság, a helyzet még tovább romlott. A kilencvenes években például még kötéllel fogták az államigazgatásba a friss diplomásokat, most meg hát... Szóval tényleg nehezebb lett az élet.

Fearzone 2011.07.26. 21:20:54

@tff: Ezért írtam vidéket (megyeszékhelyből indultam ki) 30-35+rezsi a 3 szobás albérlet. 30E Ft-ért nem kapsz lakáshitelt és a rezsi akkor is ott lesz. Azokra gondoltam (ezek szerint nem jött le) akik csak azért költöztek 3 szobás lakásba, hogy megmutassák, nekik mennyire bejött az élet. Autó pedig fent említett merci a panelház előtt szindróma.@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Nem erre a rendszerre gondolok, hanem a kulturált albérleti rendszerre, egész lépcsőház albérlet, és a Mari néni nem néz rád gyanakvóan, és nem kérdezi meg hogy mit keresel a lépcsőházban (3 éve ott laksz, és még köszönsz is neki minden rohadt nap..mer' így tanítottak) van "háziúr" ha bármi bajod van hozzá fordulsz, nem te hívsz szerelőt stb. normálisan berendezett lakást kapsz, nem pedig az ő leselejtezett gagyi bútorait, kifizeted neki a pénzt és ezért számlát kapsz, elszámolhatod, nem basz ki azért mert ő most hirtelen úgy döntött eladja a lakást, vagy kellene egy haverjának..tudom ennek itt is így kellene mennie, de mindenki tudja, hogy ez baromira nem így működik. (igen albérletben lakom):) Mindenki feketén adja ki a kecót, és egy fillért nem akar rá költeni, csak jöjjön befelé a pénz belőle.
Valamint igen a "hiteles lakás" előbb-utóbb a tiéd lesz, ha megéled a törlesztés végét, ha nem akkor a gyerekeidre hagyod a fennmaradt hitelt...mint örökség.
Engem ma mindenki félreért :)

A Tyne folyó déli partja 2011.07.26. 22:03:29

@Fearzone: na akkor pár sztori Angliából albérlettel kapcsolatban.
első ok volt, használt bútorokkal berendezve. ami ugyan nem zavar, de nekünk azt mondták,hogy itt minden vadonatúj, aztán kiderül, hogy ez x. munkatársé volt, ez meg y.-é. mondom, nem zavar, de miért kellett úgy előadni, mintha vadonatújak lettek volna? mielőtt jöttünk, gyűjtést szerveztek a munkahelyen, hogy a kollégák adják le a megunt dolgaikat, majd jó lesz nekünk.
második: megbeszélünk egy összeget szóban, aztán mire a szerződés aláírására kerül a sor (egy nappal a beköltözés előtt, szóval már nincs idő másikat keresni), "valahogy" több lesz az az összeg. ugyanitt "max. négy embert akarunk a házba", egyszer csak már hatan vagyunk, kiadták a nappalit, meg a tévénézős miniszobát, reggelente sor van a fürdőszobában meg a konyhában. ja, és egy szöget se verhetsz be, nem rendezheted át a saját kényelmednek megfelelően, semmit se csinálhatsz, nem a tied.
tesómék élménye: megbeszélt időpontban költöznének, kiadó ügynökség közli,hogy ja, bocs, mégsem, csak egy hét múlva. előző felmondva. még jó, hogy azt még nem adták ki, így visszamehettek, de ha ki lett volna adva, mit csinálnak? szintén hivatalos, nem feketén kiadott.
vagy: beköltözünk, nincs a hátsó kijárathoz kulcs, ki a kertbe, kertkapu belülről reteszelve. kuka belül. kulcsot ügynökség nem ad. úgy kellett átmászni a kerítésen, hogy a kukához jussunk. ugyanitt hiába szóltál, hogy bármi gond van, nem is reagáltak, vagy ha igen, jött a szokásos szöveg, hogy igen, küldjük a szerelőt. aztán várhattál pár hetet rá. (ez egyébként megszokott itt, nagyon tetűk). itt töltöttünk négy hónapot, mikor közölte a tulaj, hogy ja, meggondolta magát, mégis inkább eladja, nem akarja kiadni. és mi voltunk az első bérlők, úgyhogy még csak nem is az, hogy hosszú ideig csinálta volna. pár hónap alatt meggondolta magát, mi meg kereshettünk újat. és az előleget se akarták visszaadni,de először azt mondták igen, csak mikor reklamáltam érte, és erőszakosan léptem fel, akkor kitaláltak mindenféle kifogást, hogy miért is nem. be is pereltem őket, meg is nyertem....és ez egy teljesen hivatalos, ügynökség által bérelt ház volt, semmi feketeség.
megint tesómék sztorija: meghirdetett albérlet, "minden számla benne foglaltatik". beköltöznek, kiderül,hogy ja, mégsem, ő nem fizet önkormányzati adót (mert nem jelentette be, hogy kiadta a lakást), így mikor kiderült, hogy a tesómék ott laknak, akkor valahogy mégse volt szó arról, hogy minden számla benne van, fizessék ők.

továbbra is a sajátra szavazok, ott nyugi van és az enyém.

Fearzone 2011.07.26. 22:23:49

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Ok nem rossz a saját lakás, csak sokan idióta módon hitelt hitelre halmoznak, meggondolatlanul hatalmas költségekbe ugranak bele elég lenne a 2 szoba (2 emberről beszélünk) mi a francnak 70 m2? A jól átgondolt hitelt is be lehet szopni.
Szemét, lehúzós emberek pedig mindenhol vannak, csak itt ez nem az elrettentő példa, hanem az átlag. Anglia viszonyokkal nem vagyok annyira tisztában, ott lévő ismerőseim nem mondtak ilyen sok rosszat (persze lehet, csak "posztbéli példálózás" esete áll fenn) :)
@altoid: 2006-ban diplomáztam, multinál dolgozom, a főnököm 1 évvel idősebb mint én...szerinted sikeres ember vagyok? :D

A Tyne folyó déli partja 2011.07.26. 22:43:49

@Fearzone: nekem 74 m2-en van, és egyedül vagyok rá:) igaz, eredetileg hárman voltunk. de egy nagyon egyszerű oka van: ez volt a legolcsóbb, és gyalogtávra van két belváros, az uszoda, könyvtár, munkahely, bevásárlóközpont, folyópart. plusz repossessed volt (tehát, visszavették az előzőtől, mert nem fizette a hitelt), ami miatt eleve csökkent az ára.

medvedr 2011.07.26. 22:44:07

@altoid: Nem rossz elemzés pár kiegészítés csak. Azok a képzett, idegen nyelvet tudó fiatalok akik a rendszerváltás táján végezték az egyetemet,azok azt gondolták, akik 85 körül végezték az egyetemet, na azok megfogták az isten lábát. Bejött a privatizáció, volt szülői segítséggel némi készpénz, amihez gründolt egy kis e hitelt, komplett vállalatot tudott venni, ha volt egy kis infója, hogy mit árulnak éppen. Csak az ingatlanokat kimazsolázva óriásit lehetett szakítani. Vagy az induló BÉT: aki még 86-89 közt jutott külföldre esetleg egy vállalti controlling v. banküuzemtani gyorstalpalóra az USA-ba min. tulajdonos lett egy induló brókercégben. Mi meg írhattuk a heti jelentést valami faszfejnek, aki le se szarta, csak azért keménykedett mert erre volt trenírozva a magyar piac áltaklában 10%-t se tette ki a régiójának. Stb. :)

2011.07.26. 22:55:37

@Fearzone: itt szerintem azzal van a baj, hogy sokan nagy lakás és nagy autót akarnák már elsőre, ami persze minimál önerő sok hitel felállásban megy, amit nyögnek életük végéig vagy bebukják, ha az árfolyam megborul.
Normális esetben úgy kéne ezt, hogy kis lakás urambocsá panel, kis autó urambocsá használt. Sok önerő minimál hitel. Ilyenkor ugye lehet félretenni, spórolni (a pénz dolgozik). Aztán 7-8 év után egy lépést előre lépni a fent vázolt szisztéma szerint.
Igaz, hogy 55 leszel mire nagy házad lesz meg nagy autód, de pénzed is lesz és fenn is tudod tartani.

A Tyne folyó déli partja 2011.07.26. 23:04:28

@Hadrian77: a gond csak az, hogy mifelénk egy garzont is baromi drágán adnak, úgy tíz éve meg pláne. emlékszem, láttam tízmillióért garzont tíz éve... kicsit sok. most már csak 7....
amúgy, eredetileg én is így akartam, legyen egy garzon. de inkább másfél, egyik dolgozószobának. nem is, inkább két rendes méretű szoba. aztán, enyhe szülői rábeszélésre, á, rakj inkább félre még, és legyen egy sorházrész (egyedül minek? viszont a panelben megőrülnék a zöld hiánya miatt.)
aztán mi lett? kijöttem Angliába, azzal a céllal, hogy ha már idekerültem, otthoni lakásra gyűjtök. erre vettem egyet itt...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.07.26. 23:25:32

@medvedr: Ebben minden bizonnyal igazad van. Viszont akik még annál is előbb végeztek (apámék korosztálya), azok többségükben keményen megszívták a rendszerváltást. Gyakorlatilag kettétört a karrierjük 40-45 évesen, vagy kirúgták őket vagy a fejükre ültettek egy náluk tíz-húsz évvel fiatalabb "ifjú titánt", aki tudott középfokon angolul. Szóval a rendszerváltás egy egyszeri nagy lehetőség volt az akkori fiatal generációnak (persze csak a szerencsésebb részének), csak sajnos ilyen nem lesz még egy a mi életünkben. Úgyhogy ami van, azzal kell gazdálkodni...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.07.27. 00:18:49

@altoid: amivel nem is lenne gond. Az Ügyvédvilágban szoktak pózolni ilyen ötvenes kollegák, hogy hát a szakma, az etika meg a kitartás. Aha, meg a kisfaszom, kohóprivatizálás és repülőgyár-felszámolás, meg a bizonyítottság hiányában felmentés.

Brushy 2011.07.27. 01:18:58

Voltak nekem is olyan osztálytalálkozóim, ahol ment egy kettő arc részéről a janizás, hogy ő most megy Londonba, meg a így a sales, meg a marketing, meg ilyen jó a párjával. Sokat is szerveztem. Aztán egy sörözés alkalmával egyik cimborám említette (volt osztálytárs, 12 év együtt az iskolában, azért az már valami), hogy épp most van osztálytalálkozó, de velem ellentétben őt meghívták. Na mondom, az anyátok. "basszunk be, aztán meg basszuk el a bulit!" - felkiáltással ittunk még sok sok felest és vbkt, majd nekivágtunk tönkretenni a bulit. Sikerült. :) Kicsit azért szarul esett, hogy több évig szerveztem, aztán meg nem hívnak meg. Jó biztos bennem van a hiba és nem az Astoria hotelbe szerveztem a találkozókat, hanem egy szaros kis kávézóba. A postban leírt kettő defekttel meg nem egyszer találkoztam. Voltam én is "marketinges", meg most is multinál dolgozom (nem is kicsinél, sok itt a marha), sajnos ismerem ezt a fajtát. És valahol azért dolgozik bennem a bűnös materialista érzés, de néha irigylem a rohadékot. De én akkor is boldogabb vagyok az asszonnyal, a macskával, a kis önkormányzati szolgálati lakással, a kerttel, meg a rozzant verdával. :)

2011.07.27. 08:30:29

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): amit leírtam az általános recept, lehet a helyi sajátosságokhoz igazítani:)

a kinti viszonyokat kb ismerem, egy barátom kint dolgozik, és hasonló megoldásra jutott mint te:)

medvedr 2011.07.27. 11:19:49

@altoid: Sajnos igen. Viszont a mai viszonyok között az a fajta despota, ami egy téesz elnök volt, vagy egy járási/megyei elsőtitkár, egyszerűen nem létezhet. Ezek között kisebbségben ugyan de voltak felvilágosult, meg hellyel közzel becsületes emberek is, ennek ellenére ezt én haladásnak fogom fel. Szerintem az igazi nyertesek a 82-86 körül végzett, külföldet járt (ebben involválnám, hogy valamilyen szintű káderkapcsolatokkal/vélt vagy valós rendszerhűséggel megáldott/megvert felmenőkkel rendelkező), javarészt nem kicsit gátlástalan emberkék voltak. Ezek a mi szüleink generációjának nem csak a karrierjét , de jó eséllyel az egészségét is tönkretették. Nekem csupa ilyen főnököm volt az előző munkahelyemen. Kevés kivétellel, forgott tőlük a gyomrom.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.07.27. 11:31:07

@altoid: szerintem annak a legjobb, aki fiatal és még pénze is van hozzá. Na aki már nem fiatal és szegény is, annak viszont elég szar.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.07.27. 12:20:06

@Modor Tibi: Hát igen. Sajnos aki most fiatal, annak nehezebben lesz pénze, mint 10-15 éve.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.07.27. 12:28:55

@altoid: az biztos, de legalább kevesebben fognak hitelből jól élni :)
süti beállítások módosítása