Servus aus München

2010/09/22. - írta: Modor Tibi

Na seawas Olde,

vegre vissza ertem Münchenbe, kurvara utalom az egesz vonatozäst meg Bummeln-t keresztül a väroson. De most vegre itthon vagyok Maxvorstadt-ba. IC is tiszta gäs volt, bar annyiban okes, h a kallernak wie gewöhnt okosba adtam 2 ezret (HUF-t), azt felejtsük el egymäst. Persze az AU hatärnäl mar muss sein voltam megvenni az oszträk Schaffnertöl a jegyet, de meg igy is beljebb voltam!! Azert eleg szegyen Balkän ez ott, h van pofäjuk elfogadni... Mo. ugyis tök mocskos, ugyh. a cigisdobozt & a tschick-eket meg a hatärätlepes elött nagyon helyesen kibasztam a ablakon :))

 

Pest mindig teljesen kikeszit idegileg, räadasul a gatyämat is otthagyom, olyan draga minden ott, vagy?!

Hallod, Penteken egy light-os vacsora a Pampas-ba - semmi komoly tenyleg, tök alap dolgokat, steak-eket rendeltünk pär sörrel, ket szemelyre 40 ropi. Utanna leneztunk a Kevinekkel meg a Meredith-el a Rio-ba, füzettem ket kör coctailt, hallod, ujjabb 40 maradt ott. Es persze a jattot is elvarja a bartender! A taxis is oda meg hazafele megprobält ätbaszni, de igy is 5-5 ezerbe fäjt az akcio. Pedig a Rio-tol nincs tul messze a Astoria, oder?

(Most veszem észre, valaki közben átállította a billentyűzetkiosztásomat magyarra - gyorsan visszakapcsolom, elegänsabb igy.)

Megfigyeltem, akärhänyszor eltöltök 1 7veget Pesten, nem uszom meg egy 100-as alatt, soha. Pedig nem költök sokat es soha nem lyukasztok a BKV-n sem (meg is mondtam a Kontrolleur-nek, h amig a Demszky a Bürgermeister. & lengyel buszokat vesznek, nem füzetek näluk egy ojrocentet sem, persze nemetül :))).

Ezzel szemben itt Minganbe (mi Bayrischül csak igy hivjuk) kurva olcson ki lehet jönni, de frankon!! Figy, nem is kell Lidl-be meg Aldiba järni, simän lemegyek ide a Rewe-be v Edeka-ba, 1 üveg Paulaner .30€ plus Pfand. Es ez minden! A kajät is fele annyiert kihozom, mint Pesten. Magyarul: ha az orvost, fogorvost, fodräszt Mo-n intezem, akkor simän kijövök itt a havi 800€ Sozialhilfeböl, nem beszelve a mellekes melokbol. Forditäs, Veranstaltung, usw. A havi Miete megvan 300€-bol, es csak egy lakotärsam van igazäbol, az Oxana tk. a Nemeth barätjänäl lakik mär honapok ota, csak a Logi-t jön befüzetni. A Cengiz meg teljesen korrekt, ö is dohänyzik, ugyh. vita nincs. Türke, de rendes - ritka az ien!!

Kurva draga Magyarorszäg, es meg megelni se lehet a szänalmas berekböl. Itt meg minimälberböl is kihuzza az ember simän - iden mär a harmadik Handy-met veszem, mert egyszerüen wird einem hinterher geworfen (utannunk dobjak), vägod. Mi csak igy mondjuk itt im wunderschööönen Bayern.

Na lepek lassan (hogy az Internetcafé-kat miert csak albänok üzemeltetik???), majd csörgünk meg ilyenek. Tenyleg ha nem lenne az a sok Kanacke, Jugo meg ilyenek, akkor perfekt egy kis videk lenne ez!

Bussi & pfiat Di,

der Peterle

281 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LongJohnHolmes 2010.09.22. 15:08:18

@Csirke72: Azért nem kell túlzásba esni :) Jó hely az igaz, de én nem mennék oda vissza élni. Túl sok ott az izgága auslander :)

Csirke72 2010.09.22. 15:08:56

@csizkek:

Naná:) Nem otthonról irigykedem egy céges gép elött és olvasom titokban a posztokat, nehogy a fönök meglássa.

LIVE azaz élöben élem az arany életet:)

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.09.22. 15:09:47

@Csirke72: Akkor addig valtsd a szaros ajrodat sterlingre, amig meg kedvezo az arfolyam.

Schaul 2010.09.22. 15:09:56

@Csirke72: Ebben igazad van, de ez nem csak Münchenben van igy. Londonban legutóbb saját szememmel láttam, hogy egy zsemle fekszik a járdán, majd egy éppen arra közeledő öltönyös férfi lehajol érte és beleharap. Talán te voltál az?

Csirke72 2010.09.22. 15:09:57

@LongJohnHolmes:

Ez is igaz. Amugy felénk a lengyel a legtöbb.

Nyugdijra jómagam a francia riviérára terveztem leköltözni:) Nem birom itt a hideget:(((

Cézál 2010.09.22. 15:10:51

Ez jó, leproliztak :D

@Csirke72: nem nem münchenben élek, de attól még az általánosságok élnek. És peched van, utánanáztem a lakásáraknak a te által megnevezett környéken. 1400-ért 130 nm-es lakásokat találtam. München Altstadtba 1400-ért 100 nm. Miről beszélsz te?

Csirke72 2010.09.22. 15:10:56

@Schaul:

Nem valszeg. London-t nem szeretem, sok az esö.

csizkek 2010.09.22. 15:11:25

@Csirke72: Mondom en AGYUCSO!:) Es nem erti, hihetetlen:)
A magadfajta miatt szokott egni rendesen az arcom errefele a Rajna parton.. Nagy arc aki okosban nyomja:)

Cézál 2010.09.22. 15:12:40

@Csirke72: amúgy meg vedd le a kilós aranyláncot a nyakadról tezsdvír mer elszorította a nyaki artériáidat és nem jut elég oxigén az agyadba. Ezért vakersz ilyen hülyeségeket :D

LongJohnHolmes 2010.09.22. 15:13:00

@golyo1974: Most, hogy így belegondolok ebbe, nem is tudom mi lett volna, ha nem lett volna ez a csaj. Egy hónap után találkoztam vele. Ha nem találkoztam volna, akkor lehet, hogy kangörcs egy másik országba továbbhajtott volna, mert ott jó nőt csak a TV-ben lehet látni :) Ha a Kaufinger strassen ment előttem egy egy jó nő, az vagy magyarul, csehül vagy lengyelül beszélt :)

Csirke72 2010.09.22. 15:14:02

@Cézál:

Ismerösöm vett ki ennyiért Garchingban és elhiheted, hogy sokkal emeltebb árak vannak mint más német városokban. Ja + a kaucio 3+1400 euro+az 1. havi bér.

Megsugom az Altstadt menö de a családosok inkább sorházakba mennek kifelé és emiatt ott sokszor drágább mint a belváros.

Amugy ezen kár vitatkoznod. Inkább arra válaszolj melyik a legszarabb negyed Münchenben?

Cézál 2010.09.22. 15:14:10

@csizkek: Én meg a Wupper parton, de egyet értek veled.

Radio Silicon 2010.09.22. 15:15:09

München tényleg egy élhető város, ha az embernek átlagos elvárásai vannak. Ez nem feltétlenül negatív, bár mégis egy kicsit lenéző kritika részemről. Alapbenyomásként az maradt meg bennem, hogy ezt a várost a II. VH-ban szétbombázták és nem nagyon sikerült szépen újjáépíteni. A kultúrális élet elég pezsgő, bár szinte minden importált, a tömegközlekedés kiváló, a kerékpárúthálózat is fantasztikus, a Bayern München meg sok embert lelkesít és a várost rendszerint a nemzetközi porondon népszerűsíti. A város fekvése nem igazán izgalmas (nincsenek szép természeti adottságai, mint Budapestnek), építészetileg is csak közepes alá, de a gazdasági ereje odaszívja a népeket. Ezért aranyáron számolják az eléggé szerény kinézetű, szűkös lakásokat is. A hideg időjárás miatt a piacokon csak ízetlen, import gyümölcs van, frissen csak eper, málna (méregdrágán), alma, körte és szilva van. Egy szép napos hétvégén azért van a városnak egyfajta bája, úgyhogy, akinek van egy jól fizetett állása (netto 3000) az jól érezheti magát ott tulajdonképpen, lehet télen síelni menni, meg ilyenek. A bajorok azért jó fejek, persze főleg, ha be vannak rugva... :)) De, a gazdasági erőtől eltekintve Budapesttel nem veszi fel a versenyt, az tény.

Cézál 2010.09.22. 15:16:29

@Csirke72: odáig süllyedtél hogy a péniszedet akarod összemérni másokéval. Én ilyenbe nem szállok be.

Cézál 2010.09.22. 15:18:28

@Csirke72: megsasoltam és öngólt rúgtál. Te 1400-ért 3 szoba 70nm-ert mondtál. Erre belinkelsz egy 4,5 szoba 108 nm-t? Mondd te tényleg ilyen hülye vagy vagy csak megjátszod?

Lord_M_ 2010.09.22. 15:19:12

@Csirke72: had szólok ehhez hozzá én is... Egy pár km-t letekertem bringával mind Ausztriában, mind Németországban. Drága egyetlen tollashátú barátom, hegyekben, völgyekben Ausztria sem szűkölködik, nem mondom, valóban nem ott tornyosul a Mount Everest, de mondjuk az Németországban sem. Ne is menj messzire Bécstől, Krems után már mondjuk Dürnstein nem éppen az a "dombocska"... de akad még szépszerével. (ha kívánod esetleg egy úti-beszámolóval, vagy egy túrakönyvvel szíves örömest megajándékozlak posványos kis országunkból Ausztriai témában)

A szürkeséget pedig az osztrákok nevében kérném ki magamnak, egyáltalán nem nevezném őket szürkének, sem a helyeket ahol élnek. Az maximum csak a te információid hiányossága kedves növendék tyúk barátom, hogy nem láttál ki fátyolos tekinteted mögül

--- más ---

Munkámból adódóan hol Japán, hol Svédország, hol Németország vidékein csillogtathatom meg tudásomat, (bár voltam már Spanyoloknál, Szlovákoknál, Malájoknál is). Mindenféle nagyképűséget kivonva belőle (tehát nem dicsekvésképpen említettem), valóban jó fizetést és elismerést kap a dolgozó, de nem felejtik el éreztetni veled, hogy Te nem vagy német. Beszélhetek akármilyen jól németül vagy folyékonyan angolul... ahogy tetszik... És nekem ez a görcsös kapaszkodás soha nem tetszett. Félre ne érts, állást is ajánlottak német barátaink - ügyfeleink - munkatársaink ... de a felajánlott fizetés sem feledtette, azt mellékes zöngét, hogy éreztették, hogy ŐK németek, én meg nem.

és csak csendben jegyzem meg, levesnek való cimbora, nem aprópénzért és nem multinál hajlongok... (meg nem is az államnál :-)

másfelől miért nem válsz igazi németté, és cseréled le ezt a hitvány nyelvből való "csirke" szót az emelkedett német verzióra (ahogy emlékszem Huhn), és látogatod véle az affektierten.blog.de oldalt ? :)

Irigykedő tanítványod

ui.: taníts mester! taníts!

Csirke72 2010.09.22. 15:19:13

@Radio Silicon:

Nincsen szép természeti adottsága mint Budapestnek????
Elgurultak a gyógyszereid????
München pont arról hires, hogy az Alpok lábainál fekszik, hegyekkel, tavakkal körbevéve!!!
Lebombázott épületek??? Mikor jártál itt utoljára 1943-ban????
Te beteg vagy. Kapjál már magadhoz!
Budapest-en max a tüdöbajt szeded össze, meg a bokádat töröd a kátyukban és az autódat nyulják le....
dugó-dugó hátán...

Cézál 2010.09.22. 15:19:47

Na nekem jobb dolgom is van ilyentájt. Kitartást a többieknek Csirke-vel szemben :D

bajor gizella 2010.09.22. 15:20:57

megint a materiális dolgok csak, lakásárak, bérletek. hát hol marad tannhauser és parsifal herceg öröksége? a csodás szőke brünhild? vagy hogy magyarul mondjam a hochkultur?
gyorsan, leárazáson még meg lehet kapni a mariennpaccon azt is nyugi. és az egész befér egy éjjeliszekrénybe:)
elég jó üzlethelységek vannak már 1000 euró környékén. schwabingban. na nem a hohenczolleren, de nem messze tőle. és nem az internetről néztem le eskü:)

LongJohnHolmes 2010.09.22. 15:21:56

@Radio Silicon: Tényleg nem veszi fel a versenyt. Bár gondolom te nem úgy gondolod, ahogy én :) Egyébként Budapest valóban szebb. (De csak ha távoli fényképeket nézegetsz a két városról, mert Budapesten vannak hegyek-dombok. Azért valljuk be, hogy ez nem az építészek érdeme)

csizkek 2010.09.22. 15:22:02

@Cézál: :)
Asszem nem etetem troll baratunkat tovabb, megyek csinalok vmi hasznosabbat:)

Radio Silicon 2010.09.22. 15:31:03

@Csirke72: Az Alpok min kb. 1 óra kocsival + dugó (esetenként). De amúgyis a városra magára gondolok. Nincs ott egy Gellérthegy, vagy egy Margitsziget, vagy egy Dunakorzó, vagy egy Várhegy. Szerintem ezek szebbé teszik Budapestet.

Nem írtam, hogy lebombázott épületek vannak, csak azt, hogy nem építették vonzóan ujjá. A legtöbb utca inkább sivár hangulatot áraszt. pl: commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/10262261.jpg
vagy
commondatastorage.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/15494088.jpg

A München környéki tavak valóban szépek, de egy Balatonnal nem ér fel semmi.

Schaul 2010.09.22. 15:42:35

@Csirke72: Én csak annyit tudok mondani neked, hogy nagyon buta vagy.
A többieknek pedig, hogy Budapest ritka gyönyörű város.
Én nem éltem meg, hogy miként néznek a németek arra, aki nem német, de én biztosan nem éreztetném ezt senkivel. Ismerek magyar vállalkozót, aki abból él, hogy kétszobás lakásba szállásol el hónapokra 10-20 magyarországi embert és 7 eurós órabérért dolgoztatja őket, majd elvárja a hálát, pedig szemtelenül sokat keres velük és kihasználja őket. Ő lehet, hogy megkeresi a 3000 eurót egy hónapban. Mások azért általában, még egyetemmel sem keresnek ennyit.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.22. 16:04:22

@noirp: és addig ki fog a gyerekre tékkerolni?

Motorpenis 2010.09.22. 16:07:23

Jó kis poszt megint, és látom, wmikinek méltó társa is akadt.

Ha a posztban szereplő személyt már agyonvertétek, és nekem csak a hullája maradt, legalább azt engedjétek, hogy addig rúgjam, amíg pirosas-habos péppé nem válik porhüvelye.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.09.22. 16:08:23

@szellőláb: nagyjából. MEg az "Es gibt nur ein rudivööllleeeeeeer"

Motorpenis 2010.09.22. 16:08:58

Nem megyek külföldre dolgozni: engem nem fognak külföldiek csicskáztatni, több pénzért sem vagyok hajlandó segget csókolni nekik, anyagi javakért nem vagyok eladó, erről van szó, nem irigykedek.

Ja, és idehaza sem kell hajbókolnom senkinek.

szellőláb 2010.09.22. 16:11:06

HALLÓ KEDVESKÉIM!
Hát egy barmot valaki egyszer nyugatra vitt, és hát szerencsésen ottfelejtette. Idáig nekünk jó.
De.
Ez basszátok meg, idetalált, és elkezdte osztani az észt.
És néhányan elfelejtették az alapszabályt: Hülyével nem vitatkozunk, mert lehúz a saját szintjére, és megver a rutinjával. (közhelyes és modoros)
Ha már Tibor gazda nem tiltja ki, (amúgy a demokrácia nevében tisztelet érte, sőt riszpekt) ti mi a bánatos fasznak álltok le vele vitatkozni?
Nézzétek meg: az utolsó órákban ezt a kretént, meg a vele ellenkező kommenteket látjuk.
Hülyeség?

Lord_M_ 2010.09.22. 16:23:01

@szellőláb: jójó... igazad lehet...

páran szeretjük azt hinni, hogy ha fogást találunk ezen a baromfin, akkor végül egyszer talán ő is visszabújik egy pillanatra a tojásába (bár meg kell hagyni, hogy ezt most leírva meglehetősen nehéznek tartom...)...

amúgy én még mindig nem vagyok teljesen biztos abban, hogy nem csak ugratja itt a jó népet, miként Rózsa Sándor tette egykoron a lovával (eriggy' lovam nézd meg nem vagyok e odakinn!)

Amúgy tökéletesen igazad van...

amúgy a poszthoz is hozzászólva, nekünk is van külhonba szakadt rokonunk... két ága a családnak... az egyik pont úgy jön haza, mintha szegedről látogatna meg, a másik meg már akkor csak orrspary segítségével kap levegőt amikor kiszáll a repülőből, vagy átgurul a határon...

utolsó levelében épp arról tájékoztatott, hogy a különös szénanáthája elmúlt, két órával a hazaérkezés után...

"apukám, más ez a londoni levegő... nagyon más... "

Lord_M_ 2010.09.22. 16:24:33

mivel ez egy angol kocsi, óránként megköszöni a drága benzint... aszongya:
"tankjú...tankjú"

tankjú blogmotor vs. comment-modul...

szellőláb 2010.09.22. 16:39:39

@Lord_M_: ha Rózsa Sándor, akkor tiszteljen meg bennünket azzal, hogy bocs, eddig csak hergeltelek benneteket, és akkor OK, isten hozta! Ez egy kurvára normális társaság, és az idő drága ahhoz, hogy "Ő" a fasságaival :-) rabolja.
Más levegő:
a svédországi sógorom aki erős asztmás, a nyáron itthon volt, és úgy befulladt, hogy az intenzíven kötött ki. Innen származik, és vitte magával az asztmáját, de az ottani klíma úgy hatott rá, hogy 3 éve!!! nem kellett gyógyszert szednie.
Én négy nappal az intenzív után láttam, és megértettem, amikor azt mondta, hogy soha többet nyáron nem jön haza.
Más.
Lehet, hogy mese, de valamikor hallottam olyat, hogy ott fent északon olyan tiszta a levegő, hogy egy fehér ing nyaka 3 nap után sem koszos :-))))

doszy 2010.09.22. 16:47:32

@Csirke72: Maximum "4 ever"! Hányszor mondjam még, hogy angolban NEM nagybetűsek a főnevek?!

doszy 2010.09.22. 16:54:39

@szellőláb: Én jól szórakozom rajta.

2010.09.22. 16:59:15

@Schaul: biztosan igazad van, de tudod én majd akkor iszom indulás előtt egy kávét a Keltiben, ha majd nyit a Starbuckscafe.

2010.09.22. 17:02:24

@Motorpenis: Lemaradt a végéről a szmájli, már majdnem komolyan vettem, de aztán rájöttem hogy ez a modoros itthon maradó dumája.

szellőláb 2010.09.22. 17:04:29

@Frengi: aztán majd rájössz, hogy egyforma szar, de ez legalább a mienk.

szellőláb 2010.09.22. 17:05:57

@doszy: a fene a gusztusodat! Ez neked szórakozás? Intézzétek priviben...

szellőláb 2010.09.22. 17:08:30

@Motorpenis: ezért tart el egész életemben a családom, meg a barátaim, meg a haverjaim, a végén meg a Máltai

2010.09.22. 17:09:59

@csizkek: igen, már én is godnolkoztam, hogy venni kéne itt valamit, de a házak nem olcsók, a lakás viszont valamiért igen. (talán mert bárhl is laksz, sosem lehetsz biztos benne, hogy nem fogsz ki egy török szomszédot - ezért lakás)

bajor gizella 2010.09.22. 17:12:40

a legjobb kávét a világon a bem téren mérik. a mozaikcsempével kirakott szocreál kávézóban, ahova valamiért ennek ellenére, vagy épp ezért néha menőzős üzletemberek is beülnek.
ezt utána szorosan követi egy barcelonai hely.
harmadiknak a sajátom.
a világ többi részén, a világ többi kávéja csak muszáj kategóriás.

2010.09.22. 17:14:51

Ezen az Oktoberfesten is megáll az agyam, mindig októberben volt, de átteték szeptemberre mert, hogy jobb az idő. (olyan ez is mint az októberi forradalom)

Idén is 6 millió embert várnak, lesz is annyi.

Én sajna idén kihagyom, mert otthon hagytam a bőrnadrágom.

A németek egyébként egész normálisak egész évben, kivéve farsangkor - Kölnben ordenáré a buli - októberfest, és az Urlauber német bárhol.

2010.09.22. 17:17:30

@szellőláb: kávézni nem a kávé miatt ül le az ember.

szellőláb 2010.09.22. 17:21:05

@Frengi: Ha csak a töredéke úgy jár, ahogy én láttam, akkor a világ összes kutyája nem lesz elég a szájukat nyalni, a sátrakban meg minimum gumicsizma szükségeltetik. Ülve abban is lehet táncolni :-)))

csizkek 2010.09.22. 17:21:28

@Frengi: Erdekes ez a torok kerdes itt. Mi eltunk Torokorszagban (nyugati reszek) is es imadom a kulturajukat, nagyon szerettem ott elni. De itt Nemetorszagban nagyon furcsak ahhoz kepest. Messze sem annyira baratsagosak es teljesen "elszeparaltnak" tunnek itt. A toroknek nevezett kaja is vacak itt. Valoszinuleg ide a keleti torokok jottek anno vagy nem tom mi a kulturalis gyokere ennek.
Szal nem is ertem mi az alapja ennek a torok szomszed effektusnak:)De mondjuk a nemeteknel eleg uj vagyok, nem keszultem ide jonni, csak erre sodort a lehetoseg. Ugyhogy egyelore en varok az ingatlanbefektetessel, mert nem tom hol lesz a kov. lehetoseg:)

2010.09.22. 17:21:42

@szellőláb: Én először Münsterben tapasztaltam, hogy mintha nem lenne annyi por, de akkor még meg volt itthon a rákoshegyi lakás, és ahhoz képes bár mi jobbnak tűnt. (ott is időbe telt, amíg rájöttem, a kerozintól fekete minden)

szellőláb 2010.09.22. 17:23:12

@Frengi: Eddig nem jutott eszembe, hogy kávézóban táncoljak, de ahogy így mondod...

csizkek 2010.09.22. 17:25:33

@Frengi: Engem is ezzel a kolni farsanggal "ijesztgetnek". Eddig meg nem tapasztaltam meg, de az idejovetelem mar a farsang miatt kesett egy cseppett. Az alairok buliztak, nem ertek ra alairni:)

2010.09.22. 17:28:04

@csizkek: én dolgotam törököknél. Soha többet.

10 napig tartott, a végén ők mondtak fel (a főnök szerint én bírtam a legtovább és rekordomat azóta sem döntötte meg senki).

A kajájuk tényleg nagyon jó. Még a pacal levest is megettem, de inkább nem kérek belőlük. Rasszista-e vagyok?

2010.09.22. 17:34:43

@szellőláb: ne legyél értetlen, egy kávézó nem csak a kávéról szól. A Starbucksban amúgy is szar kávét adnak, a süti is elég vacak és drága is, de München Hbf.-on ha várni kell a vonatra, akkor oda szoktam beülni, mert tiszta, rendes, és közel a dohányzó hely. Ellenben nem hinném hogy a Keletiben elüldögélnék egy kávé mellett bárhol, pedig ott még dohányzni is lehet.(ha a Keletiben várni kell, akkor ott az Aréna pláza, ha oda futnának be a vonatok akkor maga lenne a tökély)

csizkek 2010.09.22. 17:38:23

@Frengi: Hat kell egy attitud hozzajuk az biztos:) Nem kapkodosak. De az erdekes volt hogy egy melohelyen az emberi kapcsolatok mindenek felett! A munka felett is. Mondjuk en tobb kufidevel voltam ott, tobb varosban is a Ny-i regiokban, nem torok tulajdonu cegnel. Keletre mar nem mentem, es elmondasuk szerint nagyon nagy kulonbsegek vannak orszagon belul.
Ja az a pacal leves..Broaa, na azt nem birtak megetetni velem. Mondtam hogy azt felejtsek el:)
Torokonel hol dolgoztal? Torokorszagban vagy torokoknel No.-ban?

scsaba1 2010.09.22. 17:41:30

@szellőláb:

Nem vitatkozunk, inkább csak szopatjuk (ill. inkább szopatják a többiek), hátha megüti a guta.

Cézál 2010.09.22. 17:42:05

@csizkek: én Mainzba éltem át farsangi bulit. Méretében kicsit marad el a kölnitől. Tuti dolog, boldog boldogtalan beöltözik, még a 90 éves mamák is. Persze a fiatalok is teszik a dolgukat, nemhiába van kinn annyi mentős és rendőr ilyenkor :D

csizkek 2010.09.22. 17:46:22

@Cézál: Nu tenyleg kivancsi leszek ezek utan:) Majd atugrunk Kolnbe, vegul is kozel van..

golyo1974 2010.09.22. 17:47:39

Én óvatosan még az elején megemlítettem fű alatt, hogy nem etetni, mert ideszokik, a fiúk akarták :)

Sin' Dorei (törölt) 2010.09.22. 17:50:35

Az nem "Oida"?

Egyébként meg a szokásos szívlapát.

Vannak kinn dolgozó ismerőseim. Nem pincérkednek vagy takarítanak. Teljesen normálisak, asse tudják még, hogy végleg kinn maradnak vagy sem. Mindnek magyar csaja van kinn.

És ők is körberöhögik az ilyen csirkeféle macskajancsikat : )

golyo1974 2010.09.22. 17:56:17

Én tudtam, hogy jók a magyar nők :)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.09.22. 18:06:30

Hát, így cvájhundert komment és egy fárasztó nap után mit is tehetnék hozzá? Feldobta ez a posten az estchémet: wundebahr!

golyo1974 2010.09.22. 18:10:24

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Nekem a napomat :) És én is kidobtam a tschick-eket is :) Hobó barátunk, hogy van amúgy?

múvemáccsó 2010.09.22. 18:43:18

@Csirke72: kinnt?
úgy látszik a magyart meg elfelejtetted....:)
felsőfokú magyarod-e van?

az ilyenek ne pattogjanak, mert az első megszólalásuknál pofára esnek.

Sin' Dorei (törölt) 2010.09.22. 19:03:58

@múvemáccsó: De nagy M-mel ejti ki a Meinung-ot, az a lényeg.

Mondjuk meggyőződésem, hogy ez a gyökér csak poén volt. Annak viszont ersteklasse.

2010.09.22. 19:55:29

@Sin' Dorei: Mert szerinted a pincérkedik, vagy takarít az nem nomális?

Én meg az ilyen otthoni magyaroktól akadok ki.
A kollégnőkkel a multkor összedobtunk egy nemzetközi tanári kart: Laisa Szentpétervárról zene tanár, Gabi Wroclavból tesi, én is csak egy tanár vagyok, nem értek semmihez. Mindjárt keresek egy ásdelmagad felszerelést. Minek is vagyok még a Föld hátán?

@csizkek: a lehető legrosszabb: Dietzenbachban volt két betegem, két öregasszony,az egyik megjárta Mekkát, ugye ő már félig szentnek számított. Mosakodás habkövel, másfél órán keresztül. Állandóan ment a török tévé (ugyan azokkal a műsorokkal mint az RTL de törökül, na meg a török Vágó, a műanyag müezin éjaszakára is be volt kapcsolva.)

Rémálom volt. A végén azt mondta, hogy menjek, csomagoljak. Na, hívja fel Firmát, majd az küld ide valakit, mert ha elmegyek már Frankfurtnál lekapcsol a rendőrég, hogy ott hagytam a beteget. Magyar vagyok nem hülye.)

Egyébként ebben a házban (12 emeletes panel) hirdettek lakás 10 ezer ojróért. Talán nem véletlenül.

A burek azonban jó volt, a salátájuk is, csak a yoghurt levestől rázott ki a hideg.

szellőláb 2010.09.22. 20:12:57

@Frengi: Jól van, na. Csak gondoltam, ha már ideköltözik a tyúkudvar, akkor ennyi köztünk talán belefér.

szellőláb 2010.09.22. 20:17:42

@scsaba1: Hát, ha erre nektek van időtök, meg energiátok, a ti dolgotok. Szerintem szöges deszka a valagára többet érne.

Sin' Dorei (törölt) 2010.09.22. 20:19:30

@Frengi: Azért ne tépd le a fejemet.
Aki kimennek csicskának 3 diplomával, mert _kinnt_ a kerítésről zabálhatják le azzal a lóvéval a veiszvursztot, közben itthon proccolnak, hogy háromdiploma, _BEZZEG_ itthol még kenyér sincs, nemhogy _zsömlye_, az ne szóljon be senkinek.

Akárhány diplomával _kinnt_ takarítani gáz. Szakmájának megfelelően dolgozni, nem az.

Mikor németbe jártam gimibe, a zenetanár magyar volt, a rajzt. szerb, a tesitanárnő meg kurd.

Szeritnem félreértettél.

szellőláb 2010.09.22. 20:22:04

@Sin' Dorei: A macskajancsik nevében kikérem magunknak! Ez max egy pokemon mikiegér frizuval. Ha értitek.

golyo1974 2010.09.22. 20:46:17

@Sin' Dorei: akkor a tesitanárnő megvolt? :D

szellőláb 2010.09.22. 20:54:55

@Sin' Dorei: Ajánlott irodalom: szlegblog. Keresőszó: mikiegér frizura. Meg fogod érteni.

golyo1974 2010.09.22. 21:06:43

@szellőláb: eh én meg éppen Kusturicát hallgatok :)

scsaba1 2010.09.22. 21:33:47

@Sin' Dorei:

Nézd meg az aktivitást. Ez most vagy valakinek a gőzkieresztő fikanickje, vagy tényleg él egy ilyen baromarcú valahol _németbe_, és a szabadidejében két marékkal osztja az észt...

nadivereb 2010.09.22. 21:42:00

Bizonybizony, itt Nyugaton minden jobb. Főleg, hogy az iskolának, ami a szállást intézi, 3 hétig tart beköttetni a netet, a lakás, ami fél évig üresen állt, hót retkes volt beköltözéskor, nincs fűtés és 4 személyre egy akkora hűtő jut, hogy egy közepes méretű paradicsom elfoglalja a felső polcot. Havi 240 euróért. aranyélet.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.09.22. 21:42:24

@scsaba1: Az utobbi. En mar lattam baromfi kollegat egy masik blogon ugyanebben a temaban eszt osztani. Kicsit monomanias az urge, es kurva nagyokat lodit (a multkor is valami 7 ezer euros fizetessel dicsekedett, holott aki ennyit keres, az inkabb hallgat, mint a sir...))

Sin' Dorei (törölt) 2010.09.22. 21:43:36

@scsaba1: Közben megnéztem... Arschgeige.: D

niyabinghi 2010.09.22. 22:05:17

@Frengi:
Ez a műanyag müezzin-téma komoly? Fél órája ezen borulok. :D

@Sin' Dorei:
szleng.blog.hu/2010/02/08/mikieger_sero

2010.09.22. 22:42:16

@Sin' Dorei: és itthon, itthon nem gáz?
frengi.blog.hu/2010/03/02/tul_oreg_tul_fiatal
ha érdekel akkor itt van.
Sajnos a dolgok soha nem olyan egyszerűek mint amilyennek látszanak.

@niyabinghi: Teljesen komoly. Ez egy óra volt tulajdonképpen olyan szép nagy arany színű echte műagyag tele virággal, a tetején egy kis mecset és minarett, ahogy kell, és automatikusan megszólalt a müezin amikor kellett, ez mondjuk nappal nem volt gáz, de éjszaka is nyomta.

A vécukor-inzulin úgy volt időzítve, hogy ne ütközzék az ima idejével.

Németül persze nem tudtak, pedig itt élnek 30 éve, de minek is azt, mert mind az összes gyereke a ház különböző emeletein lakott.

Magyarázta nekem a mama, hogy az Auberginet ők padlizsánnak mondják, nagy ügy, nálunk is úgy mondják, nem kell felvágni.

Én nagyon toleráns voltam

szellőláb 2010.09.22. 22:56:10

@Frengi: Frengi! Neked saját blogod van? Itt kérek elnézést, hogy eddig nem tudtam. Hamarosan benézek.

Sin' Dorei (törölt) 2010.09.22. 23:08:00

@Frengi: De, ithol tökkáz, azért is élek itthol - 7 év.
@szellőláb: iklibees!

niyabinghi 2010.09.22. 23:17:05

@Frengi:
Szép lehet az az óra. Az meg gondolom külön élmény, amikor óbégatni kezd. :)

szellőláb 2010.09.22. 23:32:12

@golyo1974: Hallgatod? Én nézni szoktam. Macskajaj. Nemcsak macskajancsiknak

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.09.22. 23:32:31

@Frengi: Elolvastam a linkelt blogbejegyzest. Hat... elegge szivenutott. Fiatalon sem konnyu kivandorolni, de a te korodban, kenyszerbol... Hat, le a kalappal, Chuck Norris hozzad kepest macskapisi!

csizkek 2010.09.23. 00:08:42

@Frengi: Olvastam a blogodat, hat le a kalappal. Azert ez nem egyszeru igy!

Egyre jobban ugy latom, hogy ezeka torokok nem azok akiket en megismertem Torokorszagban:) Ez a muanyag mecset vicces lehetett. En laktam kint vagy 2 hetig 200m-re egy mecsettol. Na ott garantalt volt az ebredes koran reggel.
Amugy erdekes amit irsz, mert igaz en "nyugat Torokorszagban" jartam ahol a keletieket mar bevandorlokent emlegettek, de keves ennyire vendegszereto es baratsagos amberrel talalkoztam meg mint ok. De ok nem is akartak eljonni onnan, pedig boven lett volna lehetoseguk. Tul vallasosak se voltak es nem imadkoztak napi 5-szor, sot meg sort es Raki-t is ittak. Nemelyik meg teliszalamit is kert Mo.-rol:)
Oda meg lehet visszamennek elni egy kicsit..

csizkek 2010.09.23. 00:14:02

@Frengi: "Magyarázta nekem a mama, hogy az Auberginet ők padlizsánnak mondják,"

patliDzsa'n :) torokul es az i elnyelve:)
Eszmeletlen jo kajakat csinalnak belole amugy.

2010.09.23. 07:05:08

@csizkek: az, hogy a nyugatra szakadtak megjátszák az agyukat nem magyar jelenség, bőven áll az összes többire.
Én évek óta ápolok betegeket, megagazdag arisztokrata németeket, a tiszteletet a munkám után mindig meg kaptam, de ezek a törökök ott a panelban? Szaros seprűvel sem lehetett elérni az orrukat, annyira fennhordták.

A konklúzió: egy népet soha nem a kivándorlókról szabad megítélni. (lásd fennt)

csizkek 2010.09.23. 10:55:17

@Frengi: Na itt a pont, ez a konkluzio kellet a vegere:)

A Tyne folyó déli partja 2010.09.23. 22:03:54

@Alapvető élelmiszer: nem kell ahhoz speciális terület. elég annyi, hoy nem te vagy a munkáltató. márpedig, utolsó alkalmazottként nehéz lesz neki munkát adnod. a másik: "nemt udsz NEKEM munkát szerezni? " (kérdi a tíz éve nem látott). mégis, milyet, mi az, hogy NEKI? fingom nincs róla, hogy mire is gondol. és nem, mert alkalmazott vagyok, nem főnök, és szemberöhögnek, ha előadom, hogy figyelj, van egy ismerősöm, vedd már fel.

A Tyne folyó déli partja 2010.09.23. 22:09:08

@Ernoke: amikor én 17 évesen Kanadában voltam, második vh után kiment (khm. Németországba deportált...( rokonoknál, ők is úgy álltak hozzám, mintha még sosem láttam volna teli boltot, pl.. (1992 volt). de a még jobb: öt éve élek Angliában, pár éve kerestem valamit otthon, amit régen otthon! szoktam használni, mndom keresztanyámnak, hogy nem találom, mire ő: jaj, hát Magyarországon ez biztos nincs....hogyne. minden van otthon, ami itt, a boltokban észre se veszem, hogy hazamentem.

A Tyne folyó déli partja 2010.09.23. 22:27:34

@Lord_M_: pdig nem cak ugratja. nézd meg a többi hozzászólását,más helyeken, egytől-egyig arról szólnak, hogy ő a jani, a menő vállalkozó!, aki kiment "Németbe", és ott az élet császára lett. hogyne. ennyi iqval tök hihető.

A Tyne folyó déli partja 2010.09.23. 22:31:17

@Lord_M_: a londoni szmogos biztos:) mellesleg, szénanáthám nekem itt kevésbé van, mint otthon, de azért van. itt nncs parlagfű, ugyanis. valami másra viszont allergiás vagyok,de előbb szokott kijönni, és csak egy hétig tart. bár, mostanában nyáron járok haza, és ott se jött ki.

A Tyne folyó déli partja 2010.09.23. 22:33:06

@Frengi: miért? a házat a török nem veheti meg?

randymarsh 2010.09.24. 00:25:29

adjunk hálát a baromfiudvarnak, h münchenbe van megrendezve, és az ilyen khmmm szellemi sziklabércek a bajorok eszköztárát erősítik! ámen. így fog a magyarország felemelkedi :) a tőkesúlyt exportáljuk :D

Radio Silicon 2010.09.24. 15:38:31

Az IC-n, de a RailJeten nincs nyitható ablak, úgyhogy ott nehezen repült ki a csikk. Ja az IC-n talán a WC-ben van nyitható ablak.

2010.09.27. 10:41:01

"& lengyel buszokat vesznek, "
Á, aki ezt így tudjaidézni, az tényleg nagyon érzi a németek lelkét, tényleg így gondolkodnak!

2010.09.27. 10:43:10

máig is rémesen lenézik a lengyeleket (gondolom minket is csak mi messze vagyunk) és tök utálják az ő buszaikat. A lengyel man-eketől is kivannak talán még jobban mint a törököktől. A solarisokat azért megveszik mert olcsók, de azért azon is hümmögnek rendesen. Azt mondják amig a mercibuszt otthon gyártják, addig van remény...

ZorPrime 2016.09.21. 17:12:46

@bajor gizella: tévedés, a legjobb kávé Kölnben a Wallrafplatzon van, éspedig a WDR Funkhaus aljában található olasz kávézóban. Se előtte, se utána nem ittam olyan jó espresso-t.
süti beállítások módosítása