Pete Best

2011/05/27. - írta: Modor Tibi

-Nagyra értékeljük, hogy időt szakítottál ránk és eljöttél. Hadd mutassam be ezt a két fiatalembert: Énekes Ábel Vazul - a Kisbíró olvasó-szerkesztője - és Mondschein Petya, ő pedig a közéleti rovat prodzsektvezetője. Le szeretném szögezni az elején és ezt komolyan kérem, hogy ami itt az asztalnál elhangzik, az ugye köztünk marad. Maximális diszkrécióra számítok a részetekről.

Roli, vagy hogy szólíthatunk. Tehát tudjuk, hogy alapvetően igyekszel magad távol tartani az ilyen kollektív akcióktól meg reklámdolgoktól, de szerintem olyan ajánlatot tudunk neked tenni - illetve hát lehetőséget biztosítani -, ami még a te csökönyös, büszke kis lelkedet is megingatja, Rolikám.

Arról van itt nagyba' szó, hogy itt a Kisbíró.hu stábjával elkezdjük megkeresni a legsikeresebb és szerintünk jó tollú bloggereket egy hosszú távú akció keretében. Hogy azt mondtam volna a Zúzó Roliról pár éve, hogy gyenge meg szar? Ja, hát az teljesen más, azt a kontextusból ragadták ki. Meg hát azóta kiforrta magát a blogocska, nem ez a lényeg. Nem véletlenül kerestünk meg téged, hiszen nem véletlenül olvasnak ennyien, meg a díjak, faszom.

Na de csapjunk a húrok közé! Mint Te is tapasztalhatod, a társadalomban egyre inkább fokozódik az elégedetlenség a jelenlegi kormányzó erők tevékenységét tapasztalva. Roppant aktívak is vagyunk az interneten: olyan érzést akarunk kelteni az emberekben, hogy itt kormányváltó hangulat van. Számtalan eszközzel élünk: bebizonyítjuk először is, hogy 84 ezer az egyenlő egymillió. Aztán felturbózzuk a blogokat, azokat pörgetjük faszán. Rengeteg blogunk van, ahol egy-két órán belül le is reagáljuk a történéseket. A lényeg, hogy bármiről is szó van, támadni kell az uralkodó elitet meg az egész holdudvarát, tányérnyalóit. Minden szóba belekötünk - és ami nagyon fontos: ez az összekacsintós szóalkotás; gúnynevek fokozott használata. Alkotmány helyett tákolmány vagy kotmány, narancsbulla, Skiccjózsi, Lézer Laci, ilyenek. Közbeszédet formálunk!

Amikor a Zenitnél egyszerre kijön vagy 3-4 ilyen írás, akkor következik a lényeg: jönnek a kommentelők. Mindenkinek van legalább öt nickje, és elkezdjük folytatni a posztíró által megkezdett gondolatmenetet elég szabad stílusban, vágod. Így tényleg mindenki azt fogja hinni, hogy ez a Nép Szava, szócsöve, akármije - hogy akarjam magának kifejezni.

Na, de nem ez a lényeg. Ez csak egy a sok közül. Neked komolyabb szerepet szántunk. Bár tudjuk, hogy alapvetően nem állunk egy platformon, meg hogy te egy kicsit gúnyos lenézéssel tekintesz minden hőbörgőre, mégis szükségünk lenne rád - pont ezért. Kell egy hiteles arc, aki eddig nem foglalt nyíltan állást senki mellett, aki látszólag nem vett komolyan semmit és mindenkit kiröhögött. Meg akarjuk mutatni, hogy most már mindenkinél betelt a pohár. És itt jönnél te a képbe. Egy hitelesnek tűnő blogot kellene vezetned a saját, a kormánytól egyre inkább elforduló hangvételű posztokkal. Az aktuális témát az Ábel mindig megadná, és szinte teljesen szabad kezet kapnál.

Namost tudom, hogy ez elsőre kicsit ijesztőnek hathat, de távolról sem kell itt attól tartanod, hogy ez a te hírneved rovására menne. A jelenlegi névvel vállalni kéne a posztokat, de kicsit üthetsz jobbra-balra, előre-hátra, ahova tetszik. Persze egy kicsit mindig többet kéne amoda, de ezt majd megbeszéljük. Az olvasók egy részét te hoznád, viszont mi legalább ugyanannyit tudnánk biztosítani, nem beszélve az anyagi részéről. Egy hónapra 200 ezer + áfa lenne az alap honor, ugye számlaképes vagy? Ezért kellene nekünk legalább heti két írás az előre leegyeztetett témakörök alapján, olyan 2 flekknyi, de a terjedelem nem elsődleges szempont. Erre jönne még speciális kampányok esetén bónusz is, legalább ugyanennyi. Ha kétségeid támadnának a díjazással kapcsolatosan, támogatóink egyike Robert Mezo magyar származású amerikai üzletember, akinek rengeteg jogvédő akció megvalósítása fűződik immáron a nevéhez, tehát a biztos anyagi háttér adott. Az ő neve garancia arra, hogy biztos lábakon állhasson a prodzsekt.

Egyvalamit szeretnénk kérni cserébe: ez egy ambiciózus és nagyvonalú, korrekt ajánlat a részünkről, úgy érzem. Bekerülhetsz olyan körökbe, hogy hivatalosan, IRL is elismert publicista - akár szakember - lehess. Ha úgy döntesz, hogy szeretnél velünk dolgozni, akkor bizony ott egy-két haveroddal szerencsés lenne kicsit háttérbe szorítani a kapcsolatot. Nem azt mondom, hogy ne barátkozz velük, a barátság nagyon szép dolog. De nyíltan, blogszinten jobb lenne nem felvállalni őket - tudod, az ilyen megosztó, uszító meg kevésbé humoros blogok elsőre viccesnek hathatnak, de ebben az esetben sajnos nem tudjuk összeegyeztetni az érdekeinket. És ez azzal is járna, hogy egyik másik blogon se publikálj, és ők se nálad. Nem lenne hozzád méltó. Figyelj, megcsináltad, felépítetted ezt a Zúzóblogot from scratch - ne rombold a saját ázsiódat amazokkal. Te ebben vagy igazán jó, de itt kiemelkedően jó vagy. Azokon a területeken viszont, hát hogy mondjam - nem sikerült annyira maradandót alkotni. Hagyjuk meg ezt másnak, jó? Tudod, ez a Schuster meg a kaptafa tipikus esete. Okés? Égessék ők magukat, ha nem sértődsz meg a direkt fogalmazásomon.

Na, tehát részünkről ennyi lenne mindaz, amit kérnénk - nem túl sok ez így egyszerre. Mi így hirtelen a te véleményed, meglátásod? Hagyunk időt gondolkodni,  nem kell most rögtön választ adni, sőt, most még semmit nem kell mondanod. Menj haza, aludj rá egyet-kettőt, aztán meglátjuk, okés? A sörre természetesen a vendégem voltál. Ja, klozetról visszafelé hozol még egyet? Köszi.

45 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rettentó 2011.05.27. 11:50:03

Csalódott vagyok, azt hittem egy Pete Best interjú lesz és abból hoztok ki valami modorosat.

medvedr 2011.05.27. 11:53:02

Nem tudom, hogy ez mehet-e így a valóságban. A _blogoszféra_ távol esik tőlem. Amit éreztem: Kicsit erőltetett, ez az írás Tibi. Pihenjél egy kicsit, itt a nyárimádás idej! Legalább ingyé' vót, az jó volt benne.

Mitya Ivanov 2011.05.27. 12:01:11

lehet, hogy nem ide való, de én értem. És nem erőltetett.
Ez így szok_lenni a valóságban is.

2011.05.27. 12:07:07

@Mitya Ivanov: most már így kezdődik egy társadalmi rend megdöntésére irányuló szervezkedés?

mrbateman 2011.05.27. 12:23:02

Mi ez Tibor? Gádfless? (a negyedik hatalmi ág a blogszféra, aki ezt uralja az kormányokat dönt, virágzó kultúrákat taszít a porba, ugyanakkor akármihez nyúl(ik) az arannyá válhat, stb, stb.)

Kicsit gyenge szerintem is (de még nincs kész a modoros villanyszerelő, úgyhogy addig nem pofázok), de ettől függetlenül meglesz a 150 komment a hétvégére tekintettel!:-) (ha megosztóbb címet adsz, akkor címoldal is lehetne, az meg 200 feletti hsz,...nem mintha ez lenne célod)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.05.27. 12:24:10

kb. két hónapja írtam egyszer, bizonyos jelek alapján a modorosblog kezd kiesni abból a bizonyos zenites pixisből.

hehe.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.05.27. 12:27:26

@mrbateman: á, ne aggódj - kb. 10 embernek írom a blogot, úgy 50 érti, aztán olvassa még 1950 másik :)

Styxx 2011.05.27. 12:29:21

Szerintem meg nagyon is fasza. Főleg, hogy offlájn szopattunk be Tibikém. Én öltöztem be Cmukk Artúrnak, a Hácsé meg Pete Small-nak.

Mala Suerte 2011.05.27. 12:43:01

TELITALÁLAT.

[[Valahol persze törvényszerű, hogy a "Zenit"-olvasók táborából kikerülő többség ellenérzéssel viseltet az iromány felé, nem ehhez vannak ők szokva.]]

Mitya Ivanov 2011.05.27. 12:45:54

@Hadrian77: persze webkettő vagy mijafasz:)
pl. egymillió komment a demokráciáért.
konkrét sejtésem van arról, hogy kik az indexen a bérfórumozók. Szóhasználat, témaválasztás, meg ilyenek, hogy: "egy éve rájuk szavaztam, de ez már túlmegy minden határon"

Nadiposzi (törölt) 2011.05.27. 12:56:24

Markáns, ám flexibilis álláspontom 2 Ft/karakter (szóköz nélkül, nettó) áron eladó. Bármilyen témában!

2011.05.27. 13:05:20

Mijafaszez? Bár azt hiszem értem, nagyon is.

2011.05.27. 13:09:19

Nézd, Tibikém, nincs ezzel gond, ez is egy szakma, ki írni tud, ki meg répát kapálni. Fizetek - elvárok.
Jól néznék ki, ha a kurvák is előbb párttag könyvet kérnének bemutatni.
Aki fizet az petyegtet, ahogy a nagyanyám mondaná.

Mc_Fly 2011.05.27. 13:22:57

Ijesztő, de én is valahogy így képzeltem a dolgok működését. Nagyon-nagyon-nagyon nehezen tudnám elképzelni, hogy a kommentelők többsége pont 2010-ben ébredt öntudatra, szerezte meg az alkotmány- és médiajogi, illetve gazdasági ismereteit... Plusz az addigi politikai furcsaságok soha nem ütötték meg a "nép szavának" (LOL) ingerküszöbét.

Egyébként pár éve nyilvánosságra is került egy madaras aktivistáknak szóló körlevél, hogy miként kéne mindenhol hőbörögni ezerrel, bár ott azt hiszem, pénzt még nem ajánlottak. Azért kíváncsi vagyok, hogy a képzeletbeli számlaképes posztírónak

2011.05.27. 13:39:11

@Mitya Ivanov: kereseted az ismétlődő mintákat?:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.05.27. 13:49:17

@Mitya Ivanov: magam politikailag az immáron 400 éve megszűnt Picalatroni Pöszméték híve vagyok.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.05.27. 14:00:11

@Nadiposzi: én is gondolkodtam, hogy ingyen generálom itten a kattintást 2-3 blognak. Tiszta ciki már...

mrbateman 2011.05.27. 14:05:04

@Nadiposzi:
:-)))
Ugyanitt angol órát adok...-veszek!

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2011.05.27. 14:22:59

Nem is értem a fanyalgókat, torokszorítóan zseniális írás, agyonveri pl. a pár napja agyonajnározott nyárimádókat. Gratulálok!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.05.27. 14:38:56

@Szigi.: azt én nem is nagyon olvastam. Azt hittem, az olaszokról szól, úgyhogy hánytam egyet és lapoztam.

Nadiposzi (törölt) 2011.05.27. 14:42:51

@vészmadár (pica pica):
Gyanús vagy te nekem, Madár. A Karajról se a parizer miatt basztak ki a múltkor, hanem mer' az Anna bugyingója is ráment volna arra a 250 kommentedre, aszt inkább kitiltott egy időre.

medvedr 2011.05.27. 15:04:39

Tényleg, mi kerül ilyenkor a számlára, ha létre jön egy ilyen üzlet?

Fearzone 2011.05.27. 15:25:14

@medvedr:Szakértői tanácsadás :)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.05.27. 16:03:53

eternal september. hiányzik a régi, modoros-infós-internettós net.

2011.05.27. 16:23:48

Hát Tíborom, ha eddig nem kerestek meg, ezután már nem igen fognak. Pedig midegy honnan jön a lé, csak csörögjön a kassza.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.05.27. 16:32:05

@Frengi: Megkeresték.

A legtöbb magyar blogger amúgy nem tud irányítottan írni, nagyon primitív közönség kell hozzá, hogy az irányított írást bevegye. Ezeknek megvan a maguk közönsége is mindkét oldalon. A legrosszabb, hogy kortársaid keresnek meg. Engem 2000-ben kerestek meg, ilyen kis tudományos körökben mozgó véleményformálónak. Inkább a tudományos köröket is otthagytam. Mindenki, aki igent mondott, most gazdag és sikeres fiatalember.

2011.05.27. 16:38:41

Na, most akkor a zenitesek is közreműködnek az összeesküvésben, vagy átnyúlnak a fejük fölött ezek a blogger öcsik?

2011.05.27. 16:49:46

@Professor Pizka:

> megkeresték

Ezek megőrültek. Hogy gondolták, hogy sikerrel járhatnak?

(U.I.: Alig lehet kommentelni. Ilyet még nem láttam. Csak nem berágott a nagy testvér?)

sdani 2011.05.27. 17:00:52

Nade Rolikam! Teljes diszkreciot kertek toled! :-D Kifecsegni ejj.. sosem leszel elismert publicista!

Az iras kiraly, pont igy kepzelem!

killercsiga 2011.05.27. 17:08:11

undorító
életszagú

2011.05.27. 17:14:12

@Professor Pizka: pedig te ügyvéd vagy, az exem szokta mondogatni: mindent meg tudok indolkolni, ha kell annak az ellenkezőjét is

2011.05.27. 17:57:04

@Űrlény Lajos: hogy szokták mondani? Háborúban és szerelemben semmi minden megengedett.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.05.27. 18:24:21

Nekem tetszik, beleillik a többi összeesküvés elméletembe. Gondolom a többieknek nem annyira.
Kár, hogy még nem kerestek meg. Pedig nagyon komoly politikai tartalmat tudnék a hobbista blogomba csempészni.

lárvalányhaj 2011.05.27. 18:48:29

200K nettó? hogy lehetnek ilyen kispályásak?!

:P

blur7 2011.05.27. 22:18:29

Örülök amiért nem álltál be a harasztzörgetők közé, mégha sokszor úgyis fúj a szél magától.

Johnny Web 2011.05.28. 02:42:45

Na, ez tuti nem lesz "Zenit" címlapos poszt. :)

csi szi 2011.05.28. 07:28:50

Ez mindig így működött, a 90-es évek elején is, csak akkor még nem volt webkettő, csak sajtó meg rádió, tv. Robert Mezo helyett meg volt Gyorgy Bierer Fund és így tovább.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.05.28. 09:14:03

-Tudnék mesélni egy 's mást...
-Ne hülyéskedj már Laci, ki vele.
-Pffff, figyelj, így nagyon durva dolgok mennek a háttérben
-Komolyan?
-Ühm.
-De hogy? Mi?
-Különböző súlyos ügyek.
-Ne viccelj.
-De de. Kis Robit ismered nem?
-Aha.
-Na neki van egy spanja, aki lát egy-két dolgot kívülről, de azalapján aszongya hogy annyira durva lehet az amit mi nem is látunk, hogy PFFFFFFFFFF!

Zorg a Rettenetes · http://musicanta.blog.hu 2011.05.28. 19:02:53

Ha ez spekulálás, vagy l'art pour l'art viccelődés, akkor nem volt túl elegáns.

Ha viszont van alapja...

betyár (törölt) 2011.06.01. 07:41:42

kedves Tibi,
most, hogy ezt így megírtad, több ilyen ajánlattal nem kell bajlódni:)))
süti beállítások módosítása