Olvasói rovat - Muff – A modoros nőilapfőszerkesztő

2012/01/07. - írta: Kurtz ezredes

Szervusztok, Drága Kedves Olvasók!

Soha meg nem unható picsatémánk folytatásaként ezúttal a gyengébb nem képviselője küldött egy kiváló dolgozatot. Az évszakhoz passzoló színek, árnyalatok, körömlakkok, szemfestékek és kiegészítők mellékzöngéjeként megjegyeznénk, hogy vasárnap estig van lehetőségetek eldönteni az ehhez a témakörhöz remekül passzoló kis különmérkőzést. A tavalyi év legmodorosabb személyiségének megtisztelő címéért száll ringbe a modorosság metaforikus Alienje, Fejős Éva, a modorosság metaforikus Predatorával, Karsay Dorottyával. A kettejük közti különbség a cikk születésének pillanatában 2, azaz kettő szavazat (210-208). Biztatunk mindenkit a véleményének kinyilvánítására, Sas művészúrral egyetemben, aki egy ritka hegyi oolonggal a kezében élvezi az öldöklő küzdelmet. Most pedig következzék a lényeg, Vérnyúl és Fufu tollából. 



Kedves Olvasók!

Sok szeretettel köszöntelek Benneteket a Muff 2012. szeptemberi számával. Sose felejtsük el, a Muff életében a szeptember az igazi Új Év.

 

E havi témáink

Divat

Tudósítunk a Pears & Apples tervezőpáros legújabb brandjéről, a P&A-ról, amelyet a multinacionális Rondimex konszern égisze alatt, a Hers & Simmons meghívásából készítettek. Ez egy exkluzív, csak a H&S vásárlói számára elérhető Kapszulakollekció lesz igazi nagybetűs Safari stílusban, amelyet kifejezetten a mai, fiatal, magabiztos, urbánus hölgyekre tervezett a firenzei St. Honoré művészeti egyetemen egymásra talált szerelmespár, Ralph Pears és Stefan Apple, akiket az ikonikus Donatella Jobs fedezett fel a divat világának. (Lapzárta után érkezett: a szerelmespár 17 év együttélés után békében és barátságban elvált egymástól. Ez természetesen nem érinti munkájuk gyümölcsét, a P&A kollekció november közepétől megvásárolható a H&S üzleteiben.

Donatella Jobs a hír hallatán idegösszeomlást kapott. Szanatóriumban kezelik, de részleges javulást csak akkor értek el nála az orvosok, amikor végre leszállították neki a három éve várólistás, korábban már bemutatott Telly-táskát. Jobbulást kívánunk Neki. A divatvilág visszavár, Donatella!)

 

Szépség

Bemutatjuk Nektek a Sharpei Cosmetix legújabb csodaszerét, a ránckisimító, robotobalneological hatású éjszakai arcbőrápoló termékcsalád legújabb tagját, a Pug Wondercreme-t! Ezt a csodálatos találmányt mélytengeri planktonok plazmájának kivonatából fermentálják 15 hónapon keresztül, a hal és Worcestershire szósz készítéséhez hasonló eljárással*. A szerkesztőség maga tesztelte a fantasztikusan új molekuláris szerkezettel rendelkező bőrápolót, amely megerősíti az arcbőr kollagén szerkezetét, és a tesztalanyok 57%-a** pozitív változásokat vett észre kétheti használat után.

 

Életmód & tanácsadó rovat

Szerkesztőnk csak a Ti kedvetekért elment egy igazi, nagybetűs Nőhöz, hogy megtudja Számotokra, hogy milyen csábítási praktikákkal tudjátok örökre Magatok mellett tudni a Pasitokat! Ez a Bölcs Nő elárulta szerkesztőnknek a szerelmi kötés legbiztosabb módját: hogyan kell egy banánt**** egyben lenyelni, hogy elnyerjétek a Férfi örökké tartó csodálatát és tiszteletét*****.

 

Nagyvilág

Ellátogattunk Rotundiba, hogy megismerjük az ott élő nomád és törzsi nők életét******. Részt vettünk egy nagyon megható nővé avatási rituálén, melynek során a felnőtt nők levágják a fiatal lányok haját, lábujjaik körmét, és végigkergetik a falun meztelenül, miközben a felnőtté avatandó fiúk frissen hántolt kaucsukfavesszőkkel csapkodják őket. A Férfiak Tanácsa és a Törzs Hosszúszakállú Bölcse szerint őseik azért hagyták rájuk ezt a tiszteletreméltó hagyományt, mert ez megőrzi a lányok termékenységét, és hűségét a házasságban. Egy csodálatos, mítoszokkal, tradíciókkal töltött nap után az új asszonyok megajándékoztak minket a saját készítésű ékszereikkel (ezeket a P&A kollekciót bemutató fotósorozatban tekinthetitek meg – az egyedi darabokat elárverezzük a Muff.hu-n, és a befolyt összegből a rotundi fiúk számára veszünk kaucsukvesszőket a jövő évi felnőtté válási szertartásra) és shea vajjal, amelyet maguk készítettek. Ezek az asszonyok még ismerik a Valódi Nőiesség Attribútumát és olyan boldogságban élnek, amelyet Mi, Nyugati Nők, már rég elfelejtettünk.

 

Kishírek

Szopogányi Viktória, a már korábban megismert és megszeretett Meszliner Szabina kartársnője, aki a sztriptíz-világbajnokságon azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy 24 órás maratoni sztriptíztáncával kiállt a nők azon jogáért, hogy vállalkozó üzletasszonyként szexuális szolgáltatásokat nyújthassanak, hiszen ezen önrendelkezési jogukkal való élés teljessé teszi az empoweringet. A Femen ukrán nőjogi szervezet elhatárolódott Viktória felkérésétől, hogy részt vegyenek a maratonban. Viktória később kijelentette, hogy nem érti, hogy ha ezek a lányok is pucérak, akkor mi bajuk van az ő tevékenységével, és elhatárolódott a Femen ukrán nőjogi szervezettől.

Szintén lapzárta után érkezett a hír: A Nemzet Cocijának, mindenki kedvenc Őrmesterének megszületett harmadik házasságon kívüli kislánya! Sok boldogságot kívánunk! Coci sajnos ezt a hírt már csak az elvonón kapta meg, mivel sokadik illuminált állapotban elkövetett balesete után kénytelen volt a fegyházbüntetést elkerülendő, az erre szakosodott intézménybe vonulni. Coci örökké hű felesége csak annyit tett hozzá a csodálatos hírhez: „Én elfogadom Cocit úgy, ahogy van, mindennel együtt. Amikor összekerültünk, tudtam, mire számíthatok, mire predesztinál a rákkenróll élet. És mivel okos asszony vagyok, elnézem neki a hibáit, mert tudom, mivel tudom megtartani csak magamnak. Jó támasza vagyok a férjemnek, és soha nem voltunk boldogabbak. Sajnos a gyerMek anyja nagyon feldühített a rágalmazásaival, hogy a férjem szeretője volt több évig, ezért úgy gondolom, hogy aki hazudozik, az nem lehet jó anya. Amíg Coci az elvonón próbál felülkerekedni a belső démonain, addig én harcolok helyette is a gyermekelhelyezési perben. Az a gyerMek nem maradhat ABBAN a környezetben!”

 

*Igazából a halszósz mellékterméke, de ha ezt bevallanánk, senki nem venné meg. Mindenesetre a Macskád imádni fogja. A Kutyád is. 

**20 nőn*** tesztelve. 

***A törtszám úgy jött ki, hogy az egyik tesztalany terhes volt, ezért kettőnek vettük.

 ****/palacsintát/sült répát/csaptelepet/egyéb hosszúkás és relatív (vagy nem) puha tárgyat 

*****Férfijogi szervezetek tiltakoznak a sztereotipizálás ellen, de Mi tudjuk, hogy csak AZ jár a fejetekben. 

******Mert egyszerűbb jóóó távoli nőelnyomási praktikákon szörnyülködni, mint tanúskodni a szomszédasszony mellett, hogy a férje tényleg beleverte a fejét az ablaküvegbe. 

A Posztírót a posztírás közben a családja a Rouge egész éves előfizetésével támogatta. A Posztíró posztírás közben közkívánatra a SzOPNI divat & pszichiátriai intézet exkluzív, méretre igazított, haute couture kényszerzubbonyát viselte az év divatszínében, a Pantone Tatárlonc rózsaszínjében. 

Címkék: média nők olvasói
60 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2012.01.07. 15:46:21

Riszpekt... tényleg ilyenek a picsarinya magazinok? :D Akkor továbbra sem kell :D A poszt meg jóság.

Köldökszösz (csodalampa) 2012.01.07. 16:15:49

Halvány őszirózsa. Meg sem közelíti a picsamagazinok színvonalának mélységét. Azoktól simán megfájdul a fejem.

A Worcestershire szósz pedig nem a halszósz mellékterméke. (Érlelt, ecet alapú folyékony ízesítőszer, melyet szardellával, szójaszósszal, hagymával, melasszal, fokhagymával, tamarinddal, korianderrel, szegfűborssal ízesítenek, majd legalább két hónapig érlelik.)
Mondjuk ebben autentikusan adja a picsamagazinok színvonalát. Azok se nézik meg, mit írnak le. :)

Kicsi Kacsa 2012.01.07. 16:17:59

Még a végén tényleg celeb leszel Fufu (Viku; tékasztorik - szabadon választott :))!

superego 2012.01.07. 17:27:03

"Sose felejtsük el, a Muff életében a szeptember az igazi Új Év." Tibor! Csak nem a rós hásáná-ra gondolsz? Mi ez? Rejtett szalonantiszemitizmus? :)

2012.01.07. 17:55:11

Milyen kár, hogy a muff, már kiment a divatból, sokan nem is ismerik a szó eredeti jelentését.

Én nem régen találkoztam vele, egy betegemnek volt természetesen nerc gallérral és sapkával.

Istem, azok a boldog idők, amikor egy nőnek még elég volt egy ilyen kis kézmelegítővel sétálgatnia ebben a zord időben, mert a nyakbaakasztós változat csak a gyermekeknél volt megengedett. Ebben belül egy kis cipzáros zseb, ami max egy zsebkendőnek adott helyt, mert egy nőnek pénztárcára, mobilra, és egyebekre nem volt szüksége.

A poszt egyébként nagyon jó, csak kicsit elméláztam.

szeme közé, laposan! 2012.01.07. 18:42:30

Wgy szót sem értettem az egészből - tehát jó úton járok.:)

2012.01.07. 18:52:32

@Frengi: na ja, már biciklit is hegesztéssel gyártanak csak, pedig régen milyen szép muffolt vázak voltak:)

Férfi magazin, női magazin egyre megy.A Méhészeten kívül ma már nincs rendes újság.

2012.01.07. 19:14:21

@Hadrian77: esteleg talán a szabadföld, vagy az új ember?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.01.07. 19:15:41

@Kicsi Kacsa: Vagy az én arcmemóriám nagyon pocsék de Vérnyúl, Fufu satöbbi és a tékasztorikat író Fufu (Viku) csak névrokonok :-)

@Hadrian77: az én bringám (Original Mars) muffos :-)

2012.01.07. 19:43:05

@Frengi: új embert rég olvastam, szabad földet fél éve. Egész jó írások voltak benne.

2012.01.07. 20:41:01

@Hadrian77: most a keletiben kértem egy rubicont, de egy Hitlereset akartak adni, mondtam az nem kell, akkor adott egy középkorosat, na az jó lesz, ott már akár mi is lehet a véleményük, már mindegy.

2012.01.07. 20:52:10

@Professor Pizka: jugó licenszes gép:)

@Frengi: én nehezen találok magamnak újságot, mindegyikben sok a kép és az írások felületesek:) Maradok a könyvnél, ha vonatozok. Abból mindig van pár, ami olvasásra vár.

mrs.starkey 2012.01.07. 22:50:48

ááh, hát mi ez a poszt, be kell védenem, a nőimagazinok (az az öt, amiket veszek meg előfizetője vagyok) egyáltalán nem ilyenek. a szerző olvas nőimagazinokat?

@Frengi: nekem van muffom, azt hordom kesztyű helyett. :)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.01.07. 23:16:21

@mrs.starkey:
Tényleg van muffod, már én is beledugtam a praclimat. :*
(Nem játsszuk el megint a szombat esti provokálósat? Bár azóta állítólag Pizka becsajozott)

2012.01.08. 07:57:11

@Hadrian77: ez a nem olvasok fővárosi illiusztrált lapokat majdnem olyan modoros, mint a nem nézek tévét.

mrs.starkey 2012.01.08. 14:25:47

@Professor Pizka: na, hát légy büszke arra hogy a blogoddal sikerült becsajozni, legalább most már tudod, hogy ez nem csak urban legend.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.01.08. 16:41:59

@Kurtz ezredes: @mrs.starkey: gyerekek, az ilyen tyúkperlekedések méltatlanok hozzánk.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.01.09. 10:52:38

@Professor Pizka:
MEGCSALTÁL!!!! TE CÉDA!!!!

@Köldökszösz (csodalampa):
ki állította, hogy a vusztörszósz a halszósz mellékterméke? a pug wondercreme a halszósz mellékterméke. vili?

@Kicsi Kacsa:
őőő... nem, semmi közünk egymáshoz. két tök külön ember vagyunk.

@superego:
csapjál már föl lécci egy google értelmező kéziszótárat, és lődd már be, hogy "september issue"

@mrs.starkey:
olvasok hát. szerinted honnan vettem ezt a tömény hülyeséget?

Kőtőkálmán 2012.01.09. 11:00:04

Nem elfeledkezni a Kistenyésztők Lapjáról sem!
Aranybánya!
"A Kistenyésztők Lapjába a szakosodott újságírókon kívül gyakorló állatorvosok, kutatók, kis-és nagyvállalkozók egyaránt publikálnak.
Témájukat saját kútfőből, és persze az olvasók leveleiből választják ki.
Lengyel Zoltán, a Kistenyésztők Lapja főszerkesztője: nagyon sok visszajelzésünk van, nagy a postánk, állandóan hívnak bennünket,
Napi kapcsolatunk van a termelőkkel. Elsősorban a kis-és középvállalkozókkal. Nyilván olyan emberekkel, akik akarnak valamit egy faluban,
akik próbálkoznak vállalkozni, tehát információra éhesek.
A levélírók akkor ragadnak tollat, amikor leteszik a kaszát, vagy kikapcsolják a munkagépet.
Nem csak a gazdálkodásnak, a levélírásnak is szezonja van a mezőgazdaságban.
Vannak alkalmi és vannak állandó témaadó olvasók. A főszerkesztő mindenki levelének örül."

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.01.09. 11:09:07

@Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke:
köszcsy-puszcsy-ikszdé

@Kicsi Kacsa:
remélem, előbb csap belém egy gömbvillám, mintsemhogy valaha is celeb legyek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.01.09. 11:26:25

Semmi vicces nincs benne, pont olyan, mint az eredetiek :D

zizou76 2012.01.09. 11:38:41

"Sharpei Cosmetix": LOL
"Pug Wondercreme": ROTFL
:)))

tundee 2012.01.09. 11:53:21

@Frengi: ...és amilyen időket élünk lassan már egy stukkerre is szükségünk lesz, hogy egyáltalán sötétedés után ki merjünk menni az utcára.:(

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2012.01.09. 12:34:02

Kikkérem magamnak! Nekem ehhez közöm nincs :]

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.09. 14:14:08

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: felmerül a kérdés, miért foglalkozik valaki doszt olyan témákkal, kering olyan területek felett (ld. ordasröptű saskeselyű), amelyek amúgy kurvára nem érdeklik/kifejezetten irritálják (úgymint: szépségipar, divat, celebek).

2012.01.09. 15:46:58

Ma a fogorvoshoz vettem egy Natgeot, nem volt jó, hazafelé a buszon a Visa kártya biztosítási feltételeit olvastam, még az is izgalmasabb volt.

(Azt hittem, ha veszek egy rendes telefont megúszom az e-bookot, de azt kifelejtettem hogy itthon nekem a net külföldnek számít, megyek vissza és már rendelem is meg a Kindlet az Amazontól, tiszta hülye vagyok, hogy mit vagyok képes tökölni kb 150 dolláron)

Ismeritek a régi viccet? Egy asszony zokog a vonat folyosólyán, oda megy hozza egy férfi és megkérdezi mi történt.
- a férjem leszállt az állomáson újságot venni, a vonat meg közben elindult.
- Meg tudom érteni, rossz is amikor nincs az embernek olvasni valója.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.01.09. 17:48:07

Az milyen libamagazin már, amiben TUTIBIZTOS!!! VILÁGOT RENGETŐ, PASIT BIZTOSAN UJJ KÖRÉ CSAVARÓ szextippek helyett IzomTibi interjú van?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.01.09. 21:45:50

@neccharisnyás útonálló: akartam ideírni egy szextipprovatot, de nem enged a kommentcenzúra. Evvan...

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.01.10. 09:05:05

@vészmadár (pica pica):
én inkább azt a kérdést tenném fel, hogy téged miért zavarnak ennyire a témaválasztásaim... vagy csak egyszerűen nem tudsz a kognitív disszonanciáddal mit kezdeni. ez nem az én problémám, hanem a tied.

@neccharisnyás útonálló:
őőőő... kibaszott jó, eszetlen megabrutál überdurva, kőkemény alter nonkonform polgárpukkasztó nőbarát autonóm feminista libamagazin?!... :))) minden, amire egy nőnek VALÓBAN szüksége van? mint pl. tudatosság, önbizalom, önértékelés, jogvédelem, empowering, eszmecsere? SCI-FI?! az egyetlen, ami valóban ér is valamit a piacon, és az egyetlen, amit pénz nélkül is megkaphatsz?

Midbár 2012.01.10. 09:55:22

"a Muff életében a szeptember az igazi Új Év." Ez vehetjük ilyen szalonzsidózásnak?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.10. 15:31:26

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: nem, most rólad beszélünk. Szval keresem a koherenciát, és őszintén csodálom és furcsállom azt, aki a kissámlit a hokedlire pakolva bekukucskál az ablakon, hogy szörnyülködhessen.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2012.01.10. 15:49:53

@vészmadár (pica pica): Én sem egészen értem, hogy mi a bajod... Én nem látok ellentmondást abban, hogy Vérnyúl kartársnő egy kőkemény feminista, akit amúgy érdekel a divat is, hiszen nőből van. Viszont a divatról kizárólag picsamagazinokban lehet olvasni, ahol collateral damageként az ember pofájába tolják a cosmogirl hülyeségeket is, ami nyilván nem tetszik Vérnyúlnak. Javítsatok ki, ha rosszul értelmeztem... :)

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.01.10. 16:27:30

@altoid:

a divat akkor is érdekelne, ha férfiból lennék :) csak akkor nem azt firtatnák, hogy milyen pszichológiai defektus okozza, hogy az ilyen irritáló picsalapokat fikázom, hanem az lenne a nagy büdös kérdés, hogy vajon www.youtube.com/watch?v=sujSTntcfG0?

nem nyerhetsz, ha nem tudnak beletuszkolni az agyukban levő skatulyákba :)

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.01.10. 16:30:35

@vészmadár (pica pica):
de most komolyan. neked miért fáj az, hogy engem érdekelnek dolgok, amik irritálnak, és amin úgy gondolom, változtatni kéne, vagy hogy lehet ezt ennél sokkal-de-sokkal-kurvára-jobban is csinálni?

Nina Skye 2012.01.10. 21:10:57

akkor meg kellene probalni, mert ez eleg langy:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2012.01.10. 21:37:51

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:
Itt van a kezemben. Vegyétek meg ti is! És egyúttal segíccsetek megmenteni a zújságot. Ha megszűnik, nem lesz mit olvasgatni a vonaton. És akkor nagyon szomorú leszek. Nem beszélve arról, hogy örökre kikerülök a nőcemagazinok olvasóközönségéből. Pária leszek. Argh. :((

@Professor Pizka: Van élet a jégkásán túl is? Azta. Hallgatlak, Mester. Taníts, te Fejős Évába oltott Mamagésa reinkarnáció!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.01.10. 23:40:14

@neccharisnyás útonálló: sajnos nem vagyunk egymás nőiségének rezgőcsakráira hangolva...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.11. 09:46:02

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: értem én, hogy neked az a küldetésed, hogy minden sorból kilógsz és neked ez kell a békédhez, ezzel nincs is semmi baj, csak ne erőltesd rám magyarázatként. Arról van szó, hogy ha te VALÓDI feminista lennél, akkor nem támogatnál szóval, érdeklődéssel, kigúnyolással, lapozgatással olyan dolgokat (pl. divatlapok, divat, szépségipar), amelyek homlokegyenest ellentétesek az állítólagos alapelveiddel. Ugyanis nemfeministaként spec a divatnál nem sok, a nőket hülyébbre vevő, lehúzóbb, megalázóbb, húspiaci darabként kezelőbb iparágat ismerek.

"neked miért fáj az...": nem fáj. Érdeklődtem, mert érdekelnek a dolgok. Csúsztatsz, mert a te elmélyült ismereteidet (ez az amúgy kiváló posztodból és sok régi hozzászólásodból is eljön, hogy tényleg ismered a divatot) úgy állítod be, mintha csak az ellenség taktikájának megismerését célzó felületes érdeklődés volna. Hasonló példával élve: ha egyszer kipróbálnám, milyen egy faszival, az érdeklődés. De az elég nevetséges lenne, ha éjjel-nappal a buziságon fröcsögő homofóbként töcskölném 20 éve a faszikat, és aztán elmondanám, hogy ez csak a dolog megreformálásának kísérlete. Ez nem sablon kérdése, ez formállogikai disszonancia.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2012.01.11. 10:30:37

@vészmadár (pica pica): Sajnos formállogika ide vagy oda, eléggé be van szűkülve a világlátásod. (nem akarok Vérnyúl fogadatlan prókátora lenni, úgyhogy előre is bocsi)

Neked a feminista csak borotválatlan hónaljú, elhanyagolt külsejű butch-leszbi lehet? A divat és a szépségápolás nem önmagában nőellenes, hanem az, ahogy eladni próbálják. Főként férfiak, ugyanis a divatcézárok között elvétve ha találsz nőt (számomra elég furcsa módon). A feminizmusnak soha nem az volt a lényege, hogy a nők szűnjenek meg nőknek lenni (legalábbis a normális feministáknál), hanem az, hogy attól hogy nők, még ne legyenek alávetett helyzetben. Úgyhogy szerintem teljesen jogos, hogy legyen nempicsamagazin feminista divatlap is, akár sci-fi és politikai cikkekkel keverve - miért is ne? Azt még én is elolvasnám...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.11. 11:07:21

@altoid: "Neked a feminista csak borotválatlan hónaljú, elhanyagolt külsejű butch-leszbi lehet?"

Nem. De azért, mert a feminista is lehet szép, éppúgy, mint a nem feminista (hogy úgy mondjam, ez nem jellegzetes), attól még a feminista nem jár szépségversenyre, ugye, annak húspiaci és egyéb jellegzetességei okán, és nem sztereotipizálás miatt nem, hanem mert HA jár, akkor (a szavak jelentését definitíve használva) nem feminista.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2012.01.11. 11:23:28

@vészmadár (pica pica): szépségverseny nemegyenlő divat. Az előbbiben a nőket teszik közszemlére férfiaknak, az utóbbiban a ruhákat nőknek. Persze a csontsovány modellek világa megint más, ott igenis van min felháborodnia egy feministának. De még egyszer: ne keverd össze a divatot a fashion victim jelenséggel, mert ez olyan, mintha azt mondanád, hogy aki szereti a sört az automatikusan alkoholista, mert különben absztinens lenne.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.01.11. 11:40:25

@neccharisnyás útonálló:

pfff... na ennyire vagyok csak egocentrikus. meg sem villant az agyamban, hogy te ARRÓL az újságról beszélsz, miközben én kizárólag a MÁSIK weblapra gondoltam. tény, hogy mindkettő közölt le izomtibi-interjút.

@vészmadár (pica pica):

nézd, nem gondolom, hogy a velem kapcsolatos kognitív disszonanciádat nekem feladatom kielégíteni magamról-feminizmusról-divatról kapcsolatos információkkal. hogy nem tudsz belesuvasztani egy skatulyádba sem, az nem az én problémám, hanem a tied. nyugodtan gondolj rólam azt, amit akarsz.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.11. 12:25:39

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: lassan átkapcsolhatnál olvasás módba is, de megpróbálom még egyszer. NEM a skatulya miatt nem fér össze, a fogalom definíciója miatt nem fér össze. Eddig remélem tudsz követni...

Tehát a "hideg kánikula" kifejezésbe nem azért kötünk bele, mert a kánikulákat soviniszta módon beskatulyázzuk, hanem azért, mert mindazzal, amit a kánikula jelent, összeegyeztethetetlen a hideg fogalma. Én tényleg szívesen várok egy épelméjű magyarázatot (netalán bizonyítékot), hogy esetünkben a divat + feminizmus nem ilyen. A kognitív disszonancia kifejezés ismételgetése, nah az nem az. Ha nem tudsz (nem vagy képes) vagy nem akarsz e tekintetben tájékoztatást nyújtani, akkor azt kell mondani, el kell ismerni, hogy ennek kifejtéséhez én kevés vagyok vagy azt, hogy nem akarok ezzel foglalkozni, és akkor ezt elkönyvelem, a maszatolás nem méltó hozzád:)

mrbateman 2012.01.11. 13:06:27

@vészmadár (pica pica): ezaz baszki tegyél rendet...elvégre egy pedagógus a nap 24 órájában pedagógus!

amúgy feminista az a női személy, aki férfiakkal nem akar, v. nem tud elegendő menniységű nemi jellegű kapcsolatot létesíteni...ja ésvagy ő maga is aktív félként baszni akar. Ennyi! A sajnálatos jelenségnek mindenféle szociológiai szempontú vizsgálata csupán a felszín szánalmas karcolgatása.

Na most már tudjátok ezt is, így legközelebb nem kell félresiklott gondolatkísérleteket végigvinnetek!:-))

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2012.01.11. 13:26:59

@vészmadár (pica pica): canicula jelentése kiskutya. Egy kiskutya miért ne lehetne hideg? :)

Ez csak látszólag volt off. Szerintem te vagy az, aki nem megfelően értelmezed a "divat" és a "feminista" kifejezéseket, ezért látsz köztük kibékíthetetlen ellentétet.

Mondok egy másik példát: én ugye vállaltan zsidó vagyok. Viszont nem vagyok körülmetélve, és megeszem a disznóhúst. Ez azért van, mert ugyanakkor magyar IS vagyok. Sokan vannak olyanok (mindkét oldalon), akinek a szemében a kettő ellentmondásban van, pedig nincs igazuk. A baj az, hogy csak nagyon bonyolultan definiálható, képlékeny dolgokat leegyszerűsítő cimkének használnak, és ahogy Vérnyúl mondta, skatulyáznak.

Te is ezt a hibát követed el, amikor azt állítod, hogy a feminizmus (a nők jogaiért való kiállás) és a divat (a vonzó öltözködés művészete) egymást kizáró fogalmak.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.11. 14:25:12

@altoid: a zsidónak van legalább 3 definíciója, az egyik mondjuk a vallás (hit) felől közelít, a másik a leszármazás (vér) felől, a harmadik meg az identitás felől (meg van a negyedik, a kijelölés-alapú, de az most nem játszik).

Szval a 3 közül kettőnél megfér egymás mellett a zsidó és a magyar, a harmadiknál (pontosabban a másodiknál, azaz a leszármazásnál) meg nem, bár akik ezt az értelmezést használják, azok meg nagyvonalúan elnéznek afelett, hogy enmaguk ugyanezen definíció szerint meg akkor szlavo-iráni kunmagyarok.

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: ez a laikust félrevezeti, ellenben én még mindig csak azt látom, nem tudsz/akarsz válaszolni egy nem bonyolult kérdésre/felvetésre.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2012.01.11. 14:32:56

@vészmadár (pica pica): miért, te válaszoltál az én felvetéseimre? (mármint a feminizmus/divat témakörben) Vagy csak Vérnyúlt felelteted? :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.01.11. 14:43:54

@altoid: válaszoltam. Mivel a divat az (nem kizárólag, de jellemzően) a nők nagyon hülyére vevése (a fogyasztás színtiszta haszonelvű generálása azáltal, hogy a terméket, sőt magát a mindenkori uptodate állapot meglétét teszi az emberi kiválóság mércéjévé). Ehhez már csak tényleg zsírszegény tejszínhab a tortán a torz testképmodellek, a torz életmodellek és a hölgyek húspiaci kiárusítás jellegű bemutatása. Nem mennék bele az olyan marketingalapú nőhülyítésekbe, mint a fesd be a hajad, mert az a menő, aztán használd rá ezt a balzsamot, mert a festék tönkretette, és hajfestéket eladni azzal a szóval, hogy természetes, 53 nő megkérdezésével, mert ugye mint írtam is, Vérnyúl ezeket kiválóan megmutatta a posztban.

Csak kicsit olyan az egész, mint a punk hülyegyerek, aki lázad a globalizáció ellen ÚGY, hogy bedugja a gitárt a villanyba, aztán kiadót keres és turnéra megy.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.01.11. 14:49:08

@vészmadár (pica pica):
kicsit el vagy tévedve. semmilyen válasszal, magyarázattal, elszámolással nem tartozom neked. ha ezért fejemhez baszdosod, hogy maszatolok, vagy csúsztatok, az a te bajod, nem az enyém.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2012.01.11. 14:49:20

@vészmadár (pica pica): mégegyszer: definiciós hiba. A divat sokkal régebbi dolog, mint a konzumerizmus (kb a fügefalevéllel egyidős).

blur7 2012.01.11. 15:37:29

@vészmadár (pica pica): Akkor ajánlom neked ezt a könyvet: http://bookline.hu/product/product/home!execute.action?id=55131&type=22&_v=Zsolt_Peter_Divatszociologia
Csapongó, nem elég részletes, de érdekes, így kezdetnek megfelel.
süti beállítások módosítása