Dolgok, amelyeket csak azért csinálunk, pl. nehogy azt higgyék, hogy lopni akarunk

2023/01/16. - írta: Modor Tibi

Tudjuk természetesen, hogy a Modoros olvasói mind bátor punkok, akik az iskolában, a heti állománygyűlésen is folyton vállalták nonkonform viselkedésüket és sose érdekelte őket, hogy ki mit gondol; de hát mi gyáva, megalkuvó, simulékony, idomított férgek vagyunk - ráadásul be is ismerjük ezt. Köszönöm Atlétás Bandinak ismét.

 

  • Boltban mindig venni kosarat (anyukánk mondta, hogy hozzál kosarat, mert azt hiszik majd, hogy LOPNI akarunk), azóta is beégett kényszer. A zsebünkbe direkt nem nyúlkálás, a telefont is csak direkt a legnyilvánosabb helyen elővenni, hogy lássák, nem lopunk. Máshonnan vett cuccal inkább nem bemenni, nehogy félreértés vagy balhé legyen, inkább majd máskor visszajönni.

  • Kihalt utcán, ha előttünk kishölgy sétál egyedül, akkor inkább direkt megelőzni, átmenni az út túloldalára, csak nehogy azt higgye, hogy meg akarjuk támadni/ölni/kirabolni.
  • Nyilvános wéce esetében már csak azért is a piszoárhoz menni, nehogy azt gondolja bárki, hogy kakálni/csattintani szeretnénk a kabinban, pedig csak pisilni. Amennyiben már áll ott valaki, akkor se nem túl közel, se nem túl távol helyezkedni hozzá képest, nehogy azt higgye, hogy undorodunk tőle, esetleg méretproblémák miatt takargatni szeretnénk a kukinkat.

  • Ha valaki már kakil valamelyik kabinban, némán üvöltve rohanni a mutrázás után, nehogy összeakadjunk vele, mert még azt gondolná szegény, hogy tudjuk róla, hogy éppen szart.
  • Boltban, ha csak egy doboz sört szeretnénk venni, inkább veszünk többet még egyéb fontos dolgot, nehogy kellemetlenül érezze magát bárki, hogy csak 500 Ft-ot fizettünk kártyával (azaz telefonnal), mert azt nem illik.
  • Ha büdöset érzünk (pl. csatornaszagot), azonnal szóvá tenni, nehogy bárki azt higgye, hogy mi fingottunk vagy szartunk be - vagy hogy bárkit is vádolnánk (pedig de).
  • Rátapadunk direkt a belső sárban cammogókra, nehogy a mögöttünk lévő, sietős embertársunk haragudjon ránk, hogy mi nem akarunk vele együtt sietni (persze nem mi, de sokan így gondolkodnak).
  • Parkoláskor még akkor is farral állunk be, amikor ezzel csak a saját dolgunkat nehezítjük meg (pl. bevásárláskor), de nem szeretnénk, ha bárki azt gondolná rólunk, hogy bénák vagyunk és nem tudunk rendesen parkolni.
  • Szándékosan nem annyira túl távol ülni cigány honfitársainktól az üres buszon, nehogy azt higgyék, hogy rasszisták vagyunk vagy félünk tőlük.
  • Látványosan üres kézzel menni bármilyen üzletbe, minimializálva a lopással gyanúsítgatást. Ha egyik üzletből átmész a másikba (pl. pláza, ahova nem járok, vagy a Stop Shop), akkor az első boltban szerzett vásárfiát a második bolt előtt az autóba gondosan bepakolni. Minden kivonuláskor beletörődő rettegéssel várni, hogy felszólaljon a fülsiketítő sziréna.
  • Tömegközlekedésen a telefont mindig úgy tartani és nyomkodni, hogy nehogy bárkiben azt az érzetet keltsük, hogy lefotóztuk.
  • Gyalogosként direkt messzire megállni a zebra előtt, hogy még csak eszébe se jusson megállnia szerencsétlen autósnak, ezáltal szükségtelen energiapazarlással újraindulnia, tönkretéve a Bolygót - ezzek is kíméljük méregdrága féktárcsáit, fékbetétjét.
  • Étteremben, ha több teríték van, mint ahányan az asztalnál ülünk, a plusz terítékekre gondosan vigyázni, nehogy ujjlenyomatos vagy koszos legyen tőlünk, nehogy feleslegesen el kelljen mosogatni. A rendelés előtt a pincért is értesíteni, hogy pontosan melyik poharak, villák maradtak tiszták (a figyelmességünk miatt), és megkérni, hogy vigye azokat biztonságos helyre.
  • Üres liftben is egy elképzelt sor-oszlop rendszer mellett az A1 cellába állni. Ha itt lenne valaki (hála a Jóistennek, nincs), vagy ha beszállna valaki (reméljük, senki nem fog!), akkor is legyen elég helye.
  • Ha kocsmában, étteremben a haverunk jattol nagyon fukar módon vagy egyáltalán nem, inkább külön, privátban adni még, elnézést kérve az ő nevében is - nehogy megbántsuk őket, meg hát úgyis mi megyünk oda még egyszer valamikor, nem ő.
  • Önkiszolgáló kasszánál mindent kimért mozdulatokkal csinálni, közben a szemed sarkából az ott unatkozó eladót csekkolgatni, hogy ugye biztosan nem én vagyok az, aki 1 liter tej helyett 1 literes unikumot próbál lecsipogtatni-lemérni a kasszarendszeren. Még a szatyrot is jó előre kivenni a kosárból, nehogy azt gondolja a gép, hogy az is váratlan árucikk!
  • Élőben nem annyira helyes lányt azért mégiscsak megdugni a randi után, nehogy megsértődjön, hogy esetleg csúnyának gondoljuk szegényt.
  • Szerelmeskedés közben a női ánusz környékét messziről kerülni, nehogy arra gondoljon, hogy esetleg valami ocsmányságot szeretnénk elkövetni vele, holott tényleg nem!
  • Jó reggelt, további szép napot, stb kívánni másoknak.
  • Ha elhalad mellettünk valaki, akkor direkt beszélgetni valami semleges témáról, és direkt nem nevetni (még ha kéne is), nehogy azt higgye, hogy megbámuljuk és rajta nevetünk.
  • Két másik ember közötti beszólásról szándékosan azt állítani, hogy nem értetted, nem figyeltél, ezzel is az élét elvenni.
  • Ha jó nőt, beteg embert, néger embert, meleg srácokat stb. látunk jönni az utcán, strandon, akárhol - direkt nem odanézni, nehogy azt higgye, hogy őt stíröljük.
  • Edzőteremben szűk nadrágban guggoló nőket pont nem észrevenni a tükörben. Azt se, ahogy a mellük majd' kiesik előre guggolás közben. Pont nem oda figyeltem, az edzés és a belső növekedés az első.
  • Újratölthető kóláspoharat nem újratölteni, nehogy már azt gondolja valaki, hogy nem tudok kettőt venni, ha nagyon szomjas vagyok!
  • Ha a kereskedő ajánl pár terméket, semmiképp sem a legolcsóbbat választani, az nagyon snassz lenne, meg még azt gondolnák rólunk, hogy olcsójánosok vagyunk.
  • A városban gyalogosként is folyton azon kattogni, hogy mit felejthettünk/mulaszthattunk el, ami miatt biztos megbüntetnek: BKV-bérlet, parkolás, házi feladat, izzókészlet, láthatósági mellény.
  • A szar állást is elfogadni, ha már olyan jó szívvel és lelkesedéssel ajánlották. Szándékosan nem felmondani 1-2 év után, mert azt sem illik - cserbenhagynánk szegény céget, kollégákat.
  • Iskolában dolgozatírást mímelni akkor is, ha egy szót se tudunk, hogy a tanár csak javításkor jöjjön rá, hogy tényleg nem tudtunk semmit. Szóbelinél hasonlóan: a kapott tétel címéből építkezni. Semmitmondó, de mégis időt kitöltő mondatokat, bekezdéseket fűzni a tétel címéből. Mesterszint: a téma ismerete hiányában a konkért témához szorosan nem kötődő, lábjegyzet-szerű anekdotákkal felelést megúszni próbálás.
  • Gulyásleves rendelése utáni cérnametélt felszolgálásánál "jó lesz az is, azt is szeretem"-felkiáltással a cérnametélt elfogadása, belapátolása. Kicsit morgolódás magadban, hogy nem ezt kérted, de aztán lenyugtatod magad, hogy étel visszaküldés esetén tutibiztos-száz százalék, hogy beleköpnek, ezért még így is jobb. Vendéglőzés hanyagolása jó ideig. Igen, az idő megjavítja, hogy aztán valóban érdemes lesz visszamenni. "Hova tűntél?"-szerű kérdéseket "Elköltöztem a környékről."-válaszokkal menteni, ami voltaképpen valahol igaz is, mert tényleg elköltöztünk valamikor már a környékről.
  • Köcsög tanító/óvó nénik panaszait, jótanácsait gyermekünkre megértően bólogatva végighallgatni, azt soha meg nem fontolni - utána a gyereknek babanyelven azonnal elmondani, hogy élőben érdemes szót fogadni az óvó néninek, de valójában egy csicskageci.
  • Megvenni szar autót, lakást, cipőt, biztosítást csak azért, mert megsajnáljuk az eladót - mégiscsak felkelt, bejött dolgozni, hátha megdicsérik / ilyen messzire eljött megmutatni az árut, stb.
  • Kegyesen azt mondani a kolduló, zaklató krisnásnak, alapítványos csalónak, hogy "utalni szoktunk" (szintén igaz, csak persze nem úgy), és elfogadni a szórólapot, mert attól mindenkinek kicsit jobb lesz.
17 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kukasmacska 2023.01.16. 17:01:21

"Szerelmeskedés közben a női ánusz környékét messziről kerülni, nehogy arra gondoljon, hogy esetleg valami ocsmányságot szeretnénk elkövetni vele, holott tényleg nem!"

Nem értem, miféle ocsmányságot?
2023-van eNber! Különben is, mindig a lányok akarják AZT!

VOGAben 2023.01.16. 18:48:48

Akkor én egy igazi állat vagyok. Ilyesmiken parázni, mint a felsoroltak 90%-a... soha! A maradék stációkat is észlelem de nem tudnak érdekelni. Nem hat meg már régen, hogy mit gondolnak mások, főleg az idegenek. 20-30 között feszengtem eleget. 46 leszek, má' magasról letojom... Otthon nem zavarom a környezetem, hétvégeken szombaton, maximum 10-11 közöt nyírom a füvet stb. negyed óra alatt. Flexelés csak szökőévente, és munkaidőben. De azért, ha adódik valami poénos alkalom, pl.: Pár éve egy kikötő avató buliba, egy már akkor ötvenéves diesel Mercivel mentem. Kölcsön verda volt, izzítás nyista. Az alvás nem volt túl pihentető, valami mulatós fost hallgattak reggelig, pár bungallóval odébb. 8:00-kor már nullás értéket fújtam, mondom akkor hazagurulok, elég volt. A hűvos reggelen nehezen indult a szörny, kurvanagy krenköléssel éledt fel, plusz füst rendesen, ahogy kell! Hangoséktól kitámolyogtak hárman is, hogy mi a tosz van... A portás haver volt, neki még egy jó hosszút kürtöltem, hogy érezzék a törődést. Majd még dumáltunk legalább tíz percig, a ketyegő szemétbánya mellett. Visszahallottam, hogy kérdezték, hogy ki volt ez az állat. -Á, csak a Doki... Nem szereti a szar zenét! (Nem vagyok doki ez csak öröklött becenév.)

Burgermeister 2023.01.16. 19:56:46

@kukasmacska: Pontosan! Analra fel, imadjak a luvnyak.

kenyércsücsök 2023.01.16. 22:52:51

@kukasmacska: '23 van, sz'al a prosztatamasszázs alap.

Kedélyes Paraszt 2023.01.17. 11:22:45

hat, ez eleg szanalmas as-es brigad utanzat lett.

VOGAben 2023.01.17. 13:50:39

@Kedélyes Paraszt: Ugye, hogy ugye!? Esküszöm, hogy az ugrott be! Az idegen helyen szarÁSokon napokig röhögtünk anno. :))))) Szépi rég idők!

Milgauss 2023.01.18. 18:09:55

Munkahelyen rosszul érezve levés, hogy bármilyen béremelést kérés, miközben munkahely évek óta bérek nevetséges szinten tartás és eNbert szárba se vevés.

erol 2023.01.18. 20:31:06

Ezek szerint én nagy punk vagyok, mert egyiket sem csinálom. Igazából fel sem merült ez a probléma, szerintem nagy lúzer aki így él.

antisocialnetworkagain 2023.01.19. 05:13:09

Jó volt Tibi. Összefoglaltad az itteni országban lévő helyzetet. "Szorongó népünk győzni fog!" Ja, nem.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2023.01.19. 08:49:57

Fülhallgatót bedugva lépcsőházban még a zenét direkt nem indítjuk be, nehogy esetlegesen összefutva szomszédunkkal, az megsértődjön, hogy nem halljuk és viszonozzuk a köszönését.

erol 2023.01.19. 09:10:40

"aki 1 liter tej helyett 1 literes unikumot próbál lecsipogtatni-lemérni a kasszarendszeren"
Azt hogy kell csinálni?

LocomotiveAnchoredman 2023.01.19. 09:36:05

reggel hétkor felkelés után azonnal felöltözni, nehogy a szomszéd azt gondolja, hogy egész nap otthon pizsamában vakarjuk a tökünket, pedig de.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2023.01.19. 11:33:00

Mindenben az ellenkezőjét csinálom. Utálnak is rendesen.

hagymácska12 2023.04.18. 19:58:33

Nőként azért ha valaki nem tapad rám egy kihalt utcán, hanem lemarad/messze elkerül, az igen jól tud esni... Direkt rágyorsítani, hogy megelőzz bennünket egy kihalt, sötét részen viszont nagyon ijesztő, azt légyszi ne tegyétek.
süti beállítások módosítása