20 idegesítő kolléga a konyhában, azaz az utolsó darab keksz mindig a tányéron marad

2017/07/26. - írta: Modor Tibi

Vissza a Gyökerekhez.

  1. Az utolsó darab keksz: lélektani dolog, de az valahogy sehol, soha nem kell senkinek. Zabál végig gátlástalanul a közösből, de azért az egészet csak nem eszi meg. Maradjon másnak is! Nehogy neki kelljen elpakolni. Nehogy észrevegyék, hogy ő zabálta fel az egészet. Képesek órákig kerülgetni és inkább nem megenni a szemetjüket.

  2. A tejföl-ketchup, stb. legalját otthagyó, a maradékot inkább a hűtőbe visszatevő: ld. előző pont
  3. Az üres befőttesüvegeket otthagyó: megveszi, behozza, feleszi (mézet, levest otthonról, kicsiny falujából, bármit). De sajnos az üveget elmosni, visszavinni nehéz dolog, meg hát mire használná. Kidobni azért úgy mégiscsak fáj az embernek, jön az ötlet: hagyjuk ott! Biztos örül majd neki valamelyik kolléga! Ugyanez műanyag nápolyis vödrökkel, bonbonos díszdobozokkal, szatyrokkal, teletálas dobozkákkal. + érdekes adat: a céges konyha valószínűleg egy műanyagdoboz-átalakító reaktor, mert a sajátjaid örökre elvesznek, viszont a gazdátlanok csak gyűlnek és gyűlnek (vö. páratlan zoknik a mosógépből).
  4. A gyűjtögető rágcsáló: polcok hátsó traktusában elrejtegeti a szikkadt kenyérkét, bögrécskét, szatyrot, telefontöltőt.
  5. A széket maga után nem visszatoló
  6. A széket visszatoló, de azt nem emelő (zajos paraszt)
  7. Az asztalt maga után le nem törlő paraszt (morzsák, pohárkarika, foltok, pöttyök)
  8. A te kajádat nézegető, elemezgető, róla debil kérdéseket feltevő (belekóstolás valószínűleg ennél is pofátlanabb, de olyan szerencsére nálunk nem jellemző)
  9. A tele szájjal beszélő (kiirthatatlan, mocskos, alpári szokás)
  10. Az evőeszközöket használni képtelen: kést bal, villát jobb kézbe; tésztát, rizsát kanállal (!); igazi suttyóknál beleszúrja a villát a tányérnyi rántotthúsba, majd mint a kutya, ráborul arccal, és LERÁGJA róla, tépi-marcangolja körbe-körbe. Undorító, okádék csótány.
  11. A szalvétát nem használó bunkó: kombinálva a tele szájjal beszélővel, aki le se nyeli a mocskos moslékját, ráiszik valamit, és azzal segíti le a maradékot - zsíros szájához emeli a közös üvegpoharat, azon opálos foltot hagyva, az italba visszaeregetve a kis meglágyult morzsákat (kalózkák).
  12. Az eszcájggal csörgő-zörgő, csikorgó
  13. A tányért szájához emelő, abból a levest szürcsögve kiivó
  14. Az evőeszközt minden falatnál a fogain végighúzó beteg állat (szúrnék alufóliás körzőhegyet az amalgámos tömésébe)
  15. A folyton zabáló (reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna - néha kávé + ropi + keksz)
  16. A folyton büdöset zabáló (ebédszünet után is folyton rádszuszog, büfögve csuklik - a nehéz kajától megizzad, fújtat, leveti a szemüvegét, törülgeti a verejtékét)
  17. A mosogatógépet sose használó: nézed, ahogy a szemölcsös, keléses ujjaival, gombás-fekete körmökkel áttörölgeti a közös poharakat a hideg víz alatt gyorsan, majd büszkén visszateszi a csurgatóra: ugyan, kérlek - mi a seregbe megtanultuk! Ne pazaroljuk a vizet!
  18. Kávégép: ahogy a nyomtató is MINDEN sürgős alkalommal papír híján van, majd azt begyűri és amúgy is rossz fiókból húzná - ugyanígy a kávéautomatából mindig pont kifogyott a víz, a kávé és megtelt a zacctartály. Ha mindezt pótoltad és kitakarítottad, akkor általában rendszerhiba és zsírosodást jelez.
  19. Az alkalomra sütit sütő/hozó: biztosra megy, és megünnepelteti magát (szülinap, utolsó nap). Valamiért úgy gondolja, hogy a világnak egy újabb kiló cukros-lisztes szarra van szüksége az amúgy is üres kalóriák után, és tukmálja rád az édes szarjait, mert sütni kell. Az eredmény amúgy mocskosul ragadós, papírkosárkába belenőtt muffin, ropogós kristálycukorral. Vajon akár egy pizzát miért nem süt senki, nem beszélve rendes ételekről (pl. pörkölt)? Elmondom: mert ügyetlen gyökér mind.
  20. Bónusz: Aki az asztalánál és/vagy mítingen eszik: bár nincs a konyhában sajnos, mégis ide kívánkozik a féreg.

 

étvágyat!

66 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rich.mond 2017.07.26. 21:50:37

Amúgy a tupperware és csinos kulacsok, dobozok kiárusításán (kétségbeesett takarítónők utolsó utáni próbálkozása a selejtezésre) jó dolgokat lehet kifogni, a potyázók nagy napjai ezek. És nem is értem, hogy ott hagyják őket, mert amúgy kurva drága.

Ja és ugyanúgy rühellem az India-buzikat a rettenetesen büdös rothadó humuszukkal együtt.

harold of the rocks 2017.07.26. 22:04:14

Van még a buzgó mócsing, aki képes mások után is mosogatni és elpakolni, aztán lehet keresgélni a privát kanalat, tányért, poharat, stb.
Meg azokat is megvetem, akik a hűtőben bennehagynak minden szart, utána pedig letagadják, hogy bármi közük is van hozzá.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2017.07.27. 06:19:23

az előkóstoló: a hűtőben a névvel ellátott kajás dobozodba rendszeresen beleeszik, aztán sunnyog.

NBE 2017.07.27. 08:05:19

Villa jobb kés bal, az miért baj?

Értem,hogy a golflabdát ciki lehet kézben elvinni a lukig, de amíg a jobb kezem ügyesebb,én azzal fogom használni a több feladatú szerszámokat.

Nick a banya 2017.07.27. 08:17:48

21.: aki szerint a rizs rizsA. (Az a duma).

Zuzu000 2017.07.27. 08:28:46

+1 Aki állandóan ezeket figyeli, és még egy cikket is ír róla, ahelyett hogy dolgozna.

tmm 2017.07.27. 08:30:32

Az ételemet becsmérlő, kritizáló, "jótanácsokat" osztogató kolléga zavar legjobban.
Amikor diétázok, akkor ne jöjjön senki azzal, hogy minek eszem azt a sz@rt (karalábé, brokkoli, spenót, karfiol, ...)
Továbbá elég idegesító az a típus is, aki otthagyja a privát cuccait, hogy majd a takarítónő elmosogatja, aztán csodálkozik, hogy a közösbe került.

Még egy kiló liszt: én szoktam behozni sütit, de nem szülinapra, hanem amikor kedvem támad hobbiból sütögetni egy kicsit. Nem muffin lett belőle, hanem például csokis-meggyes fonott kalács. Pizzát is szoktunk sütni, csak ipari méretű kondér hiányában elég nehéz 5 kilónyi tésztát begyúrni, ezért ritkán. Palacsinta is előfordult már, illetve tojásos nokedli. Önzetlenségből tesszük, ha nem ízlik, nem kötelező belőle enni, megmaradhatsz nyugodtan a szintetikus paleoenergiavitálerőfehérjevitamineléelmirost turmixodnál.

A csirkecombot kézzel eszem. Gyűlölöm azokat a finnyás nyomorultakat, akik rajtahagyják a felét, mert csak késsel villával hajlandóak enni. (tény, hogy ilyenkor általában olyan időpontot választok, amikor egyedül tudok enni)

Tenkeskapi Tánya 2017.07.27. 08:38:05

Pörkölt mint rendes kaja

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2017.07.27. 08:44:39

a "kálózka" nálunk űrhajós néven fut, hiszen lebeg

Tompahawk · https://rohadtkunyho.blog.hu 2017.07.27. 08:51:22

Errefelé a tűzoltóknál kezd elgurulni a gyógyszer. Nincs az a pont, ahonnan ne tudnák tovább fokozni. Mer a menekülőútvonalak kifüggeszétsének és megmutatásának a jegyzőkönyve is ki van függesztve. Kezdteben voltak a tűzoltókészülékek aztán mellények jöttek, sípok, kürtök, hangosbeszélő és a hozzá való tartalékaksik. A használati utasítások mind kifüggyesztve a konyhában. Plusz a nagyvállalat nekünk szánt üzenetei a mosogatógép, szervízpotál használatról, egységben az erőről, helyes tejhűtőpucolás alapjai és takarítási napló. A tűzoltóság hivószámának kifüggesztési helyéhez vezető legközelebbi út, valamint azon személyek listája, akiket fel tudunk hívni, ha tűz esetén eltévednénk az épületben. A pici helység úgy néz ki, mint egy ír kocsma és egy tűzoltószertár kevkeréke.
Tegnap aztán elpattant valami. Jött egy levél, hogy a munkavédelmi megbízottunk szerint a konyhában túl sok a műanyag edény, zavarják a hozzáférést a vészhelyzeti szekrényükhöz, ahol a sípokat, meg a vuvuzelákat tartják. Soha nem teszem, nem avatkozom bele sárga bögrék felett vívott háborúkba, de most válaszoltam. Megkérdeztem, jól értem e, hogy a konyhából vigyük ki a konyhai cuccokat? Merthogy kell a hely a vészhelyzeti akciócsoport...felszerelésének? Javaslatot tettem, hogy alakítsuk a konyhát pánikszobává, mi meg majd kijárunk szabad tűzön főzni a capuccinót.
A lattés bogrács mellől nézzük majd a próbariadót, ahogyan szines, zajos, sípoló, kürtölő karneválként kiözönlik a mentőcsapat a 72 négyzetméteres földszinti irodánkból.

2017.07.27. 08:52:19

Megmelegíted a flamót, odajön, megnézi.
Mit eszel, bécsi szeletet?
Nem, ez tökfőzelék (baszd meg).
Másnap ugyanez, csak akkor carbonara spagettit töltött káposztának.
És így tovább.

Hozzáteszem nem az étel állagával, illatával van gond.

kmm 2017.07.27. 08:53:29

Szerencsétlen cikkíró!
Nyilván nagyon rossz lehet az életed :D.

Ha zavar valami szólni kell, hidd el, az emberek többségének lehet. Nem dúzzogni és depizini azon, ha a másik a jobb kezébe fogja a villát :D.

ember100 2017.07.27. 09:17:32

Helló !

A pasi bemegy az iskolába .
Megkérdezi egy arra járó tanártól .
Maga az igazgató ?
NEM BAZDMEDG ÉN AZ ILLEMTANÁR VAGYOK !

Nekem ennyi jött le az írásból :)

A stílus maga az ember !

Serény Vélemény 2017.07.27. 09:18:08

1) A hűtőbe _nem_ kell beletenni a normálisan elkészített kaját, mert a hibernált irodában egyébként is elég hűvös van, ha mégsem, a kaja akkor sem melegszik 20-25 °C-nál jobban föl, ezen a hőmérsékleten pedig a 8-12 óráig tartó időszak alatt nem romlik meg. Ráadásul ha leteszed a konyha padlójára a dobozt, akkor még ott is sokkal higiénikusabb körülmények között van, mint a hűtőben, a konyhát néha ugyanis fölmossák, a hűtőt meg maximum félévente takarítják ki, és általában tele van olyan dolgokkal, amik hetek óta termelik a büdit.
2) Azt a műanyag szart, amiben hoztad, _nem_ kell elmosogatnod, mert a) a közös szivacson úgyis több baci van, mint ha koszosan hagynád, b) más ember lehet, hogy csak egy pohár vízre vágyik abból a csapból, amit éppen órákra elfoglalsz. A mosogatás mint "stresszoldás" pedig maradjon meg inkább otthonra. c) ha meg beleteszed a mosogatógépbe, akkor soha többet nem lesz meg.
3) A konyhában úgy mozogj, hogy vedd figyelembe, hogy másnak tényleg csak összesen 20 perce van arra, hogy bekapjon valamit, és utána várja a gályapad.
4) Normális cégnél _van_ takarítónő, tehát nem _neked_ kell betenni a mosogatógépbe a cuccot, hanem elég belevágni a mosogatótálba, és amikor kell, akkor a takarító majd szépen beleteszi.
5) ha lehetőség van rá, akkor igénybe veszed a céges étkeztetést, és _nem_ az egyébként sem erre kitalált konyhában eszel.

Egyébként meg egész nap csak ülsz, nincs is szükséged annyi kalóriabevitelre, mint amennyit egy normál ebéd elfogyasztása jelent, egyél ebédre egy almát, meg egy szelet graham kenyeret.

fumerin 2017.07.27. 09:18:40

Nálunk az egyik kedvenc, az " elfelejtett" étel.
Természetesen mire már magától ki tud mászni a kaja a hűtőből, addigra senki nem lesz a gazdája...

aaronlloyd 2017.07.27. 09:25:33

@tmm: Ja, kibaszott idétlenek akik késsel villával eszik a csirkecombot. Rossz nézni...

aaronlloyd 2017.07.27. 09:32:14

@kmm: Lehet hogy tényleg rossz az élete, mert sokszor találkozik a cikkben leírt férgekkel. Nekem tetszik a cikk, rengeteg hasonló embert ismerek. Gondolom aki magára ismert annak nem tetszik. És hát igen, ha már szólni kell... Meggyőződésem hogy 10 emberből 9 nem értené hogy mi a probléma, és abban a pillanatban visszatámadna.
De semmi gond, nem vagyunk egyformák. Pont leszarnám ha nem közösségben csinálná, hanem csak othhon...

szemétpasi 2017.07.27. 09:37:49

A nasizós az tényleg marha idegesítő. Állandó ropogás, csörgés, zörgés mint egy tengerimalac farmon. Kis cseresznyének a tetején meg a sopánkodás, hogy "jajj nem értem miért nem tudok lefogyni, ma is csak fél menüt ettem". Jah meg 3 csomag kekszet a nap folyamán mellé...

zizi77 2017.07.27. 09:53:22

10-es hülyeség. Férjem is fordítva használja a kést-villát. Balkezesnek született, de régi szokás szerint átszoktatták jobbkezesnek. Viszont ez megmaradt, semmi baj vele.
A 25 literes vizespalackot kizárólag a magam 55 kg-val tudom kicserélni, mert valahogy mindig nálam fogy ki.
A sütis dolgot sem értem. Én is szeretek sütni, sáska módjára zabálják fel mindig, amit beviszek, és soha nem az ünnepeltetésemre. Mellesleg pizzát bent nehéz sütni, melegítve meg sz@r, szóval nem életszerű.
Nálunk is van takarító, de utálom én is, hogy képtelenek a gépbe berakni a tányért, poharat.
És volt olyan is, hogy megették valaki aznap bevitt főtt kajáját, msjd beb@szták a mosogatóba az edényt. Mindezt 12-kor már, nem este!

Usermail317 2017.07.27. 09:53:41

Újabb példája, hogy az irodistáknak mennyit kell szenvedni a rengeteg munka mellett. Mindig komoly elfoglaltságra utal, amikor valakinek a fő gondja az, hogy eszi valaki az ételt vagy mi van a hűtőben.

Yttrium 2017.07.27. 09:54:43

@kmm: Nem hiszem, hogy rossz élete lenne, de valahogy az igényteleneket én sem tudom elviselni. És hiába szólsz nekik, disznó módjára élnek.

Nem az zavar engem sem, hogy sosem mossák ki a bögréjüket/csészéjüket, mert kit érdekel, hanem az, hogy a kinyitott tejszínt és egyéb szemetet otthagyják az asztalon. Na nem napokig, hanem hetekig. Az ilyenek után biztos mindig az anyjuk pakolt...

A hűtőt, mikrót sosem takarítják ki, mert mindig van egy barom, akinek hamarabb üti az igényszintjét és megcsinálja helyettük. Az sem használ, ha hetekig, hónapokig, hagyod a romlott kaját bent rohadni. Nem érdekli őket. A múltkor hűtőket cseréltek és ezek a diplomás, képzett elvileg intelligens homo sapiensek úgy vitték le a régi hűtőket, hogy a romlott kajákat is benne hagyták. Volt amelyikben egész zsugor ásványvízzel.

Ha kiszóródik a cukor, akkor ott b***sszon, kit érdekel. Utána meg csodálkoznak, hogy jönnek a csótányok.

A másik jó dolog, amikor WC használat után nem mosnak kezet... Már olyan elméletet is hallottam, hogy úgyis a f****ka a legtisztább testrésze, ezért miért mosna kezet? Aztán meg kezet fogna... Undorító!

Szerinted miért jár bokáig csikkben az ember és lát mindenhol országszerte szemetet? Azért mert qwa sok igénytelen, nem törődöm emberszabású rohangál az utcán, aki hiányzott az oviból/bölcsiből, amikor az ilyen alap dolgokról volt szó, aztán mégiscsak lett valahogy diplomája a szerencsétlennek és még csak nem is fogja fel, hogy mi van körülette, mert neki a dagonyázás a természetes.

Yttrium 2017.07.27. 09:57:02

@Usermail317: Bocsi, takarítottál már valaha hűtőt? Otthon vagy a munkahelyen? Na nem úgy tessék-lássék módon, hanem úgy rendesen, tisztítószerrel, hogy legalább kinézetre úgy nézzen ki, mint mikor új volt? Vagy a Te igényküszöböd is más dimenzióban van, esetleg a látásod vagy a szaglószerved sérült? Vagy csak megcsinálja egy rabszolga helyetted?

ligeri 2017.07.27. 09:57:37

@Tompahawk: Csodálatos komment, jobban nevettem, mint az eredeti poszton :D

Mad Mind 2017.07.27. 09:57:42

Ezért is szuperek az amerikai stílusú óriásirodák. Mindenki kedvére gyűlölhet valakit.

froton 2017.07.27. 09:59:08

Mosogató gépbe normálisan bepakolni nem tudó....(poharak egymás hegyén-hátán és persze a fele koszos marad, tányérok össze-vissza, persze így fele annyi fér bele, kés hegyével felfelé, hátha véletlenül beletenyerel valaki, stb...)

kmm 2017.07.27. 10:00:13

@aaronlloyd: Nem eszem főtt ételt a munkahelyemen, csak gyümölcsöt, néha sütit, de ettől még nem zavar, ha valaki eszik. Szeretem a munkatársaim által behozott sütiket, amit kínálnak, és nem tukmálnak általában, és ha lesz kicsit több időm, én is fogok hozni. Mindenki úgy eszik, ahogy szeret, ha kanállal eszi a nokedlit pörkölttel, akkor úgy eszi. Nem ettől lesz bunkó, hanem attól, hogy nem tudja elfogadni a másik embert. Nem féreg aki balkezes, és fordítva fogja a kést. Az sem, aki nem olyat eszik amit szeretek. Én szívesen veszem, ha beszélünk a kajáról, és mint a magyar emberek többsége, szívesen beszélgetek evés közben. Persze, ha valaki teleszájjal beszél, az zavar, de ilyenkor jelzem neki. Be szokott jönni, a kommunikáció egy évezredek óta működő dolog.

kmm 2017.07.27. 10:05:51

@Yttrium: Teljesen igazad van, de a cikk nem (csak) a szemetelő mocskos igénytelenekről szól, hanem a balkezesekről, a kanállal evőkről, a sütihozókról, bárkiről, aki nem pont olyan mint a cikkíró.

Rendszeresen szedek föl szemetet az utcán, de az asztalomon nekem is sok szemét van. Ha mást zavar, nyilván eltakarítom. A cikkírót viszont nem a szemét zavarja, hanem az emberek :D.

toodark 2017.07.27. 10:08:55

Utolsó keksz: a koleszos hagyományok szerint mindig azt illeti, aki a kekszet hozta.

Probléma megoldva.

Capt. Hindsight 2017.07.27. 10:11:58

@Yttrium: Azért dobják el az emberek az utcán a cigicsikket, mert a fasszopó tarlós leszereltette az összes kukáról a hamutálat. Abba nem lehet beledobni valamit, ami fizikailag nem létezik.

Usermail317 2017.07.27. 10:13:57

@Yttrium: No comment. Ha munka nincs, minden másra jut idő. Ezért marják egymást állandóan az irodisták, van rá idejük. Ennek semmi köze a mocskos hűtőhöz, mert ÉRTELMES közösségben ez automatikusan megy.

Köldök_szösz 2017.07.27. 10:14:06

@Mad Mind: :DD
Azért az ellenkezője is szar a kizsákmányol kft-nél ahol valami 2 nm-es kis faszzugban egy rozsdás kempingszéken ülve lehet kajálni

Duplaxiii 2017.07.27. 10:22:10

Jó téma!
Az irodai modortalanság egyeneses arányos az életkorral!
Anno a melósok arculcsapták azt, aki nem takarított el maga után a közös területeken.
Ma a trendi korosztály a csilivili konyhákat, közös tereket is egy nap alatt teszik disznóóllá!!!
Példa:
Pici iroda, pici konyhával 6 használó.
A mosogató mindig tele, mert az a menő! Sem beáztatva, sem elmosva, de nincs takarítószemélyzet.
Én szépen kipakolom, a sajátomat elmosom, majd vissza a mocskos összeszáradt "halmaz".
Ha ezredszer csinálod, akkor sem értik meg!!!
Nem használom a kávéfőzőt, mert senki nem takarítja... Marad a por és forró víz, majd egy bögre elmosása...
Egy kuka. A 6 emberből 3 rendeli a műkaját. Megeszik, a dobozok mennek a kukába.
3 nap és a kuka tele ezekkel a mocskos büdös dobozokkal, szagolod, és ha bele akarsz tenni valamit, csuklóig mocskos leszel.
Kélred, hogy legyen nekik külön egy erre való szemetes. Vagy vigyék le délutánonként...
Nem, mert nem az ő dolguk!
Ma jellemző, hogy mindenkinek csak joga van a közösségne, de arra sem hajlandó a többés, hogy maga után lehúzza a WC-t...

Netszamuráj 2017.07.27. 10:23:49

@Köldök_szösz: Így van. Soha többet nem kívánok magyar tulajdonú cégnél dolgozni, ahol a tulajdonos úgy érzi, hogy megvásárolt téged. A többi faszságról ne is beszéljünk, borítékos pénz, stb. Ezerszer inkább a multi minden hátrányával együtt.

A poszthoz pedig, van benne igazság, a stílus meg nyilván szándékosan ilyen. Viszont a rizst, tésztát én is eszem kanállal, ha például szószos a cucc! :))) (Nyilván nem rántott hús esetén, amikor úgyis késsel-villával kell vágni a húst.) Bár nem hiszem, hogy ez bárkit is zavarna. Engem amúgy csak egy dolog zavar igazán, a csámcsogás. De az nagyon. El is szoktam ülni ilyenkor.

Serény Vélemény 2017.07.27. 10:26:27

@Yttrium: "A másik jó dolog, amikor WC használat után nem mosnak kezet... "

Az még hagyján, de az milyen, amikor wc használat közben telefonálnak?
(Utána meg kiteszik az ebédlőasztalra a telót, amit ugyanazzal a kezükkel fognak meg, amit persze nem mosnak meg...)

Tompahawk · https://rohadtkunyho.blog.hu 2017.07.27. 10:30:37

Egy korábbi munkahelyemen a WC tisztaság körüli hisztéria vezetett egészen érdekes jelenséghez. A Kakarazzi fotózáshoz. Az egyik beteg főnök lefotózta a féknyomos budit és szétküldte mindenkinek a képet. Hogy ez milyen má. Csóri csajok, akik azt sem tudják milyen belülrül a férfimosdó, klikkoltak és az aoutlook az arcukba maxolta egy ismeretlen kollega kuláját.
Azonnal Kakarazzi fotópályázatot hirdettem, a kollégák lopakodva követték egymást, kiterjedt a dolog a piszoárok szélén talált göndörvényekre is. Sajnos a beküldött munkák közül rengeteg volt a beállíított saját termés, így nem osztottam díjakat.

AHC 2017.07.27. 10:43:05

Nálunk az volt sokáig a probléma, hogy nem mosogattak el maguk után a kollégák, és ha másoknak kellett valami, akkor mosogathatta mások koszos edényét. De szerencsére nagyjából sikerült mindenkit megnevelni. Alapvetően az az elv közösségi térben, hogy úgy hagyd ott a helységet, ahogy találtad, illetve ahogy szeretnéd találni, amikor használnád.(a WC-re is igaz, de az másik téma)

Az asztali etikett nagyobb probléma:
A hangos káromkodás és nevetés
teli szájjal beszélés
nem megvárni míg mindenki leült, és elkezdeni enni
mások kajájának lehúzása, stb.

Nekem például van olyan kollégám, aki a "tiszta" és egészséges kaja megszállottja, és kéretlen előadásokat tart, ha olyat eszel, ami neki nem tetszik. Persze durván piál napi szinten, de azért ő egészséges. És nem csak megjegyzi, hanem végig fikázza, és ha nem adsz neki igazat, egyre vehemensebben és hangosabban mondja a magáét.
Meg volt olyan is, aki vega volt, és folyton pofákat vágott, mikor húst ettem, dögevőnek titulált, és azt ecsetelte, milyen undorító a húsevés, de persze ő nagyon utálja, ha kioktatják, amiért ő vega, mert miért szólnak bele.

Mukkancs 2017.07.27. 11:28:12

@AHC: Ne aggódj, a te kajádat vehemensen fikázó kolléga valójában csak k..va irigy.Ő az aki bár mindig, mindent jobban tud (erős átfedés az Életvezetési tanácsadóval), valahogy hónap vége felé már csak szikkadt zsemlére futja, amit a munkatársaktól ellopott vajjal tud megkenni...

Plumper_ 2017.07.27. 11:28:32

@froton: na, az a másik. pohár felfelé (amikor alulról jön a víz, tehát nehogy elmossa a gép), kistányér oldalt, nagytányér középen (hogy beleakadjon a mosókar), stb, a végletekig lehet igénytelenkedni. dehát a pénteken hazautazó, hétfő reggel munkába siető kisbőröndös lányok ugye...:-D

@Usermail317: b+, enni azért kell! gondolj már bele, hogy a papíron 8 óra munkából mennyi idő a tényleges munka. talán 4 óra? a többi a cigi, kaki, pisi, kaja, nyújtózás stb.

Peetee 2017.07.27. 11:53:23

A 21 pedig a mindenkire flegmán bámuló felsőbbrendű majom, aki az első 20 "hibát" maga is elköveti alkalmanként, viszont azonnal beszól- cicceg, fujjog, ha bárki bármelyiket elköveti a jelenlétében. Ha hangoson tolod be a székedet, kiejti a villát a kezéből jó látványosan. Ha halkan tolod be, odanéz, hogy mit piszmogsz már 5mp-et azzal a székkel, takarodjál már kifelé. Ha mikrózol, 2 csippanás után már néz és cicceg...mér nem jó neked az 5erc maxon, mit variálsz, hogy 3perc, meg 450W. Ha 5perc maxon nyomatnád, azonnal beszólna (néha tele szájjal is), hogy "szét fog robbanni a hús, tettél rá tetőt, ugye?!"
Ő az, aki soha nem hoz semmit a batyusbálba, de azért ott van és csipeget és kirtizál, hogy minek ennyi kaja. Ő az, aki sóvárogva/fintorogva nézi a szülinap-ünneplést. Igazándiból ő az, aki meg van keseredve az élettől, az is fáj neki, ha valaki sokat eszik és az is ha semmit, és a szabadidejében ilyen cikkeket irogat. :)

Serény Vélemény 2017.07.27. 12:03:14

@Blobov: Az az emberiség, amelyik bizonyos része képes beletenni a mézet a hűtőbe, vagy akár a mélyhűtőbe, és erről még infografikát is csinál, az alapjáraton megérett a pusztulásra... Egyébként meg miből van az a tej, ami szobahőmérsékleten néhány óra alatt megromlik? Vagy miből van az a szalonna, ami két óra alatt megromlik?

szsuzsanna 2017.07.27. 12:07:18

A "nappalink", -ahol öltöztél, ettél=ügyeletesi szoba is ...-hűtő, mikró, kávéfőző volt,
-a mosogatás sk. -egy "csap alatt", -fogat is ott mostál... -(amúgy, nyáron 45 fok, mert
a teljes déli oldalán végig ablakok...)
-Mi, többnyire, úgy álltunk hozzá: -az ügyeletes, ügyeletben, (egy személy), bármit megehet, megihat, "amit talál"...-persze, másnap reggel "bevallja"..

bontottcsirke 2017.07.27. 12:21:04

Ma a szalontüdőt kanállal, késsel és villával is ettem.

Na és a hűtőgépet előzőleg a piacon vásárolt sütőkolbásszal/hurkával telepakoló?

Vagy az instant leveses?

aaronlloyd 2017.07.27. 12:32:02

@Peetee: Hát, nem tudom. Ha engem is idegesítenek a pontbaszedett dolgok akkor felsőbbrendű lennék??? Ha igen, akkor az vagyok. Bár én inkább úgy fogalmaznék, hogy csak "normális" és a "többi" az alsóbbrendű.

Peetee 2017.07.27. 13:06:46

@aaronlloyd: Nem-nem. Úgy értettem, hogy az, akit mind a húsz kivétel nélkül zavar, és a fenti (igazán tuskó-bunkó) módon tudja csak a világ tudtára adni ezt...na az az aki felsőbbrendűnek gondolja magát. A cikk írója sem tud(na) minden kritériumnak megfelelni, mert pl. neki a halászlé lehet hogy kedves étel, másnak meg bűzös, míg ő nem eszik húslevest (mert az büdös), sokan mások meg igen.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2017.07.27. 13:17:08

Jók a sértődött kommentek, MÉG!

Csak Norris 2017.07.27. 13:18:07

@aaronlloyd: "Bár én inkább úgy fogalmaznék, hogy csak "normális" és a "többi" az alsóbbrendű. "

Ha mindenki alsóbbrendü csak te nem akkor el kéne gondolkodnod, miért kerültél az alsóbbrendüek közé. :)

Faszerkezet 2017.07.27. 13:19:08

Ha A kollégák közül nem tudod ki a köcsög.... Akkor van egy rossz hírem... ;)

Csak Norris 2017.07.27. 13:21:32

Amúgy a cikkírónak elég unalmas, megkeseredett élete lehet.
Igaza van, hogy vannak biznyos idegesítö dolgok, de ha valaki idegesít azzal nem megyek enni.
Ha mindenki idegesít, akkor megeszem a kenyerem az íróasztalnál.

Csak Norris 2017.07.27. 13:23:26

@Faszerkezet: Ezt csapat hülyéjével ismertem. Ha senki Sem az.....

aaronlloyd 2017.07.27. 13:23:49

@Csak Norris: Persze, tekerd ki a kommentemet nyugodtan.
Azokra gondoltam akik a cikkben leírtakat művelik. Természetesen nem "mindenki" (te használtad) az körülöttem.
Ezt most így leírom neked, jó? Teccikérteni??? :-)))

Csak Norris 2017.07.27. 13:29:02

@aaronlloyd: Nem tekertem ki. Az utolsó kommentedre reagáltam, az elözményeket nem néztem, ebböl meg ez jött le.:)

Ernoke 2017.07.27. 15:38:19

@szemétpasi: ez pont én vagyok:D mondjuk panaszkodás nélkül, mert vékony vagyok. viszont bocsánatkérés az van, meg ablakkinyitás a fűszeres kajáim miatt, de nem tehetek róla, képtelen vagyok koncentrálni, ha nem zabálok állandóan...

Cave Nick 2017.07.28. 15:26:27

Tibi csaját lenyúlta egy, az utolsó darab kekszet, a tejföl-ketchup, stb. legalját otthagyó, a maradékot inkább a hűtőbe visszatevő, a széket maga után nem visszatoló, a széket visszatoló, de azt nem emelő, az asztalt maga után le nem törlő,
a te kajádat nézegető, elemezgető, róla debil kérdéseket feltevő, tele szájjal beszélő,
az evőeszközöket használni képtelen, folyton zabáló beteg állat.

harold of the rocks 2017.07.29. 04:05:57

De már volt egy csajlenyúlós kommentálás!

ADIZS 2017.07.29. 15:11:08

Kedvenc irodai sportom: reggel beérni és kiválogatni a mosogatógépben "megtisztított" bögrék közül az ideálisat, aminek az alján nincs fél centi odaszáradt kávé maradvány.
Csak én érzem úgy, hogy a mosogatógép csak akkor jó valamire, ha előtte elmosom amit beleteszek? :D

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2017.08.01. 20:57:46

az irodai konyhában a mai napon:
-ühm, lecsót eszel? Ki nem állhatom a lecsót. Maximum köretnek tudom elképzelni valami mellé.

-Ági? Iszunk közösen egy turmixot? (közösen veszik az alapanyagot, elkészítik majd elismerően hümmögnek miközben szürcsölik azt a gusztustalan kutyulmányt)

mosogatóban "felejtett" vízzel felengedett, zsírcseppes ázalékkal teli befőttes üveg.

És az elmaradthatatlan "fiúfejű nő" a király utcai spárban. Nem pusztán proli de modoros is. Ha nem kap 5 forintot "eret vág" magán. A boltban szóló zenétől vizesedik a bugyija és a Jóreggeltre úgy felel: "MAGÁNAK EZ JÓ?"

Quentaur (törölt) 2017.08.02. 10:04:27

@Modor Tibi:

Szia!

Ha ennyi az irritáló kolléga, váltsál, hiszen úgyis akkor raj vagy. Egy kicsit nagyobb siker valahol máshol nem lehet a boldogságod akadálya. Pl. az indexnél mostanában biztosan szükség lesz kemény tollú, farmer mellényes megmondó kapitányokra és szinte bármennyit kérhetsz, fognak fizetni...

Mitya Ivanov 2017.08.09. 14:18:38

jó ez a cikk, igazi Modor Tibis
ha már kötözködni kell, akkor nem pazaroljuk a vizet, hanem pazalljuk

HighTroller 2017.08.17. 18:01:42

A kedvencem a kinai kollega (az egyik a kb 200bol) aki mikozben a konhyaban kajalunk, belibeg, es olyat okad a mosogatoba, hogy mas emeleteken is elmegy az etvagya mindenkinek. Multkor megkertem hogy legyen szives ezt a mutatvanyt ne a konyhaban csinalni, egy hetig sikerult betartania. Most megint a konyhat hasznalja, alig varom hogy osszetalalkozzunk.

Taxomükke (UK) 2017.10.22. 22:24:08

A paraszt kanallal eszi a rizsat, a proli villaval. Az uriember rizst eszik, meghozza szigoruan fabol keszult evopalcikaval.

Trónkövetelő 2017.10.23. 13:00:23

@Taxomükke (UK):
És lenéző mosollyal megjegyzi, hogy a kínai negyedben Los Angelesben (helyesebben L.A.-ben) nem egészen ilyen. Ezzel is mintegy sejtetve, hogy ő milyen világlátott ember, aki évekig sikeres és teljes életet élt Californiában a silicon valleyban. Közben csak egyszer járt ott rokonlátogatóban, máig is az az alatt az 5 nap alatt tapasztalt dolgokból él, pl. egyszer beszédültek egy kínai büfébe. Most pedig egy bp-i irodaház étkezőjében osztja az észt azoknak a kollégáinak, akik még ennyit sem láttak, csak Jesolo, Bécs, horváth és görögh és a tunéziai, egyiptomi és török turistarezervátumok jelenti nekik a nagyvilágot.

herr_von_wolfenstein 2018.10.22. 11:28:40

Rettentö mulatságos,l hogy a modoros blog több mint 10 éves fennállása után is vannak még, kik nem értik a benne rejlö szatírát!

Flowey 2022.04.26. 11:19:19

Kedvencem a(z) "mivel az én kajadobozom ellopták, én is lenyúlhatom a másikét" elv nagymesterét, az egykori kolléganőmet, aki mára már nyugdíjas. Ő meg is mondta ezt, hogy mivel az övét lenyúlták még '95-ben amit még stafirumként kapott a nagynénjétől, így ő is lenyúlja a gazdátlanokat.

Én sose vittem ebédet, inkább otthon ebédeltem (nem pazarlom el az ebédet egy ilyen helyre). A tízórai szünetet is inkább egy öltözőben alvással koronáztam meg, békében, egyedül, a kaját meg a szekrényben őriztem inkább.
süti beállítások módosítása