Kommunikációs tanácsok hozzánk hasonlóan rasszista beállítottságú honfitársainknak

2015/09/05. - írta: Modor Tibi

Kedves Mindenki!

Bár hazánkban - hála Istennek - nem tudott még elterjedni az a fajta szélsőliberális véleményterror, mint pl. a németeknél, azért sokan már olyan magabiztossággal használják a média szócsöveit, mintha Németországban lennének, és azonnal mindenféle kiközösítéssel fenyegetnek minden ellentétes véleményt (kiközösítenek 9,5 millió embert tízezres közösségükből).

Szerencsére a Magyar Nemzet (nem a Miniszterelnök Úrnak hátat fordító napilap) immunrendszere dicséretesen erős, és idegenkedik mindenféle egzotikus befolyástól - gyanakvóan méreget minden szokatlant, és ez így van jól. Nem csoda ilyen viharos történelemmel.

Ám egy hibát rendre elkövet: belesétál az extremisták által állított kommunikációs csapdákba, és megfelelési kényszerében hülyeségeket beszél, amit rutinnal forgatnak ki a véleményterroristák. Tehát: ne próbáljunk megértő, jó - ámde szigorú és rendpárti - embereknek tűnni, mert az már nem téveszt meg senkit. Inkább mondjuk meg őszintén. Hátha azt elfogadják, és azzal vitatkozni se nagyon lehet.

 

Mit ne mondj tehát - és mit igen? Íme pár tipp.

 

  • Én nem vagyok rasszista, de... Sajnos erre már nagyon ugranak minden országban. Ha esetleg tényleg nem lennél rasszista, akkor is úgy megbélyegeznek, hogy csak na! Mit mondj helyette? Igen, én rasszista vagyok. És?
  • Ismerek én is rendes törököket/arabokat... Hatalmas hiba, újabb billog. Valószínűleg tényleg ismersz, de ők ebből máris kikövetkeztették, hogy náci vagy. Hogy ne adj a kezükbe ilyen kommunikációs fegyvereket, mondd ki nyugodtan: nem ismerek rendes törököket, és nem is akarom őket megismerni.
  • A muszlim vallással alapvetően semmi baj nincs, csak a fundamentalisták... újabb hatalmas hiba: belesétáltál kommunikáció szakon kiképzett embervédő (kivéve: magyar ember) honfitársaink amatőr csapdájába. Én őszintén megvallom inkább: hatalmas bajom van a muszlim vallással, és alapvetően minden, nem keresztény vallással.
  • Ha beilleszkednek, és elfogadják az európai/magyar kultúrát, akkor... ilyet mondani TILOS. Ilyet már csak tényleg a legdurvább fasiszták mondhatnak - hiszen semmi jogod megszabni, hogy a te kultúrád akárhol kötelező érvényű lenne. Meg ez is egy olyan toposz, ami elárulja, mit is gondolsz valójában. Helyette: ne illeszkedjenek be, ne fogadják el a kultúrát, mert egyszerűen NEM KELLENEK, NE JÖJJENEK IDE.
  • Nekem semmi bajom a bőre színével... hülyeség. Ezzel ismét elárulod náciságodat, ráadásul erre nagyon ugranak a toleránsok. Miért ne vallhatnád be ugyanúgy, mint Én: nekem leginkább a bőre színe nem tetszik. Nem tehetek róla, egyszerűen nem jön be. Valakinek a szőkék vagy a barna szeműek nem jönnek be, nekem ez nem jön be. Ízlés kérdése, esetleg betegség. És ha beteg vagyok, akkor nem bélyegezhetsz meg - illetve nem beteg, hanem csak MÁS. (Figyeltük, hogy fordítottuk ellenük kedvenc fegyverüket? Erre csak hápogni fognak, esetleg visítozni.)
  • A menekülőknek segíteni kell, de a terroristák... ez is egy big no-no, ráadásul teljesen nonszensz. Természetesen vannak országok, ahol lehet és kell is tartani a terroristáktól, de Magyarország nem ilyen hely. Ezzel potenciálisan minden látogatóban terroristát feltételezel, ami nevetséges - ráadásul nekünk azért ehhez nincs nagyon jogunk. Helyesebb és tisztább, ha megmondod: nem kell segíteni senkinek. Ha esetleg a magyar szegényekkel-hajléktalanokkal jönnél, az is álszent: őket se nagyon szereted, valld be. Mondd meg bátran, vitatkozni nem fog tudni vele a majom, max. jogokkal meg feljelentésekkel fenyegetni a gyönge galandféreg.
  • Jó, Németországba felőlem mehetnek, de... nem jó. Ezzel azt sugallod, hogy nem látod őket szívesen Magyarországon. Helyette: Németországba és Ausztriába SE menjenek. Németország a fehér Európa utolsó reménye, ennél többet érdemel Teresa Orlowski és Gina Wild hazája.
  • Keresztény kötelességünk segíteni, ugyanakkor... hatalmas támadási felület a kereszténység, ezt már tudjuk azoktól, akik nem keresztények - illetve hát pont, hogy ők az igazi keresztények, de az más. Mint ahogy azt is megtanultuk, hogy aki keresztény, az nem dughat (élvezni legalábbis tilos), nem ihat, nem lehet pénze se - csak úgy általában adjon át mindent annak a tulajdonába, aki azt éppen kéri, Assisi Szent Ferenc a minimum. Szóval valljuk csak be, hogy leszarjuk a kereszténységet meg úgy az egyházat is, de legalább az szimpi bennük, hogy titeket dühít még a létezése is. Én ezt teszem.

 

További, kerülendő, unalmas toposzok, amit - teljes joggal - azonnal lehurrogással és legyintéssel fog fogadni minden, nálad sokkal műveltebb ember: okostelefon, Nike-cipő, gyerekpajzs, csak katonakorú férfiak, Buda bevétele, vízum, útlevél, határátkelő, magyar szegények, pénzhiány, autópályán-síneken mászkálás, szendvics- és vízkidobás... 

Érted.

Érvelni ne próbálj, úgyis kiközösít, megbélyegez és feljelent - hiszen aki ilyeneket mond, azzal nincs párbeszéd, ki lett hirdetve. Közömbösnek, mérlegelőnek tűnni még nagyobb bűn: megkérdőjelezni, vitatni, az igazság több összetevőjét követni értelmetlen.

Úgyhogy inkább mondd ki ezeket: nagyobb baj nem lehet belőle.

 

/Ja... és mi már rég megmondtuk./

40 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trónkövetelő 2015.09.05. 13:51:30

"Kedves barátaim, ismerőseim. Tudom, mindenki nagyjából azt ír ki a Facebookra, amit akar, és nem kötelező olvasni. Én pont ezt veszem alapul minden olyan ismerősömnél, aki gyűlölködő szövegeket oszt meg, és ezért őket törölni fogom a kapcsolataim közül. Nem különösebben fontos információ ez, csak azért jelzem, hogy senki ne bántódjon, lepődjön meg esetleg később. Üdv!"

Kuktamaki 2015.09.05. 16:24:10

Ez hatalmas!Vannak olyanok,akikkel tök felesleges érvelni. Ha azt olvassàk hogy a vonaton a szegény menekültek víz nélkül voltak,utàna màr nem fognak megnézni egy videót ahol elhajigàljàk a vizet meg a kajàt,mert be kellene ismerniük,hogy tévedtek.Talàn azokkal érdemes,akik még nem foglaltàk el a bebetonozott helyüket a véleményformàlàsban...De amúgy van egy üzleti modellelm:kizàrólagos tv show tudósítàs jogàt csak a magyar tvhez kellene kötni,BBCt és NYTimest,Skynewst durvàn lehúzni a tudosítàs jogàért.Abból etetni a menekülteket.Végül így ez önfenntartó is lehetne nem?

2015.09.07. 16:51:45

@Kuktamaki: jól jön ám a sok kép a menekült gyerekekről nagyon sok médiumnak, pl. nők lapja tele volt pucér (!) fürdő menekült kisgyerekekkel. a sok kattintás jó pénzt hoz a Centrál Médiának.

Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi) 2015.09.07. 17:10:56

„Nincs joguk megbénítani egy főút teljes forgalmát” – ezzel a mondattal az összes tisztességes zarándokot kiközösítitek, megbélyegzitek! Nekik ez a Szent Jakab út, illene tiszteletben tartanotok!

marsellus wallace 2015.09.08. 10:26:58

Tibor, tudnod kell, ez hatalmas! Bár pont a legjobb bejegyzések a legkevésbé kommenteltek. (ezek nem felrobbantják, hanem lefegyasztják az internetet?)

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.09.08. 22:05:11

Kannibálok ezek mind. A gyerekeik is azok lesznek. Nincs mese, össze kell őket terelni, marhavagonba zárni oszt ha nagyon akarnak mehetnek a liszkai cigányok közé. Biztos nagyon megszeretik majd egymást.

Trónkövetelő 2015.09.08. 23:29:07

@Jóléti Dán Kekszesdoboz:
Mert ilyenek vagytok ti magyarok. Szíreket fojtotok a tengerbe!!!!

CheTamás · http://rascasse-f1.blog.hu 2015.09.09. 13:38:02

Hasít, mint a kebabvágó bárd, apikám!

Tudományos libsizmus 2015.09.10. 19:45:53

Így van. Súlyos hiba mentegetőzni.

Robinzon Kurzor 2015.09.11. 09:43:34

Jaj, Tibikém, baszom a szájad szélét, hát téged meg ki bántott meg, hogy így megsértődtél?

Fejezd be a hisztit, az a buziknak való!

Pantagruel 2015.09.11. 09:44:05

- Na, mi a hererángás?
- Á, semmi, má' agyfaszt kapok a sok retektől!
- Na, ezt most fejezd be! Ezt meg se hallgatom!
- Hogy mi van?
- Má' tököm tele a cigányozással!
- Mi va'?
- Észre se veszed, hogy cigányozol?
- Miért, szerinted a retek egyenlő cigány?
- Nem, de ez akkori is rasszista duma.
- Mé', szerinted a cigány az egy rassz?
- Nem, de az akkor is fajgyűlölet.
- Miért a cigány az szerinted egy faj?
- Nem, de a szöveged akkor is xenofób, színtiszta idegengyűlölet.
- Mé', szerinted a cigányok idegenek?
- Nem. Úgy értem, hogy bőrszín szerint ítélsz.
- Mé', szerinted a bőrszín teszi a cigányt?
- Nem, de ez akkor is előítélet.
- Az elítélő bírósági ítélet előítélet? Feltételesen vannak szabadlábon.
- Ez így akkor is általánosítás, és tudjuk, hová vezet az ilyen beszéd.
- Hová vezet?
- Ez fasiszta duma. Náci. Neonáci.
- Most az általánosítás a fasizmus vagy az, hogy zavarnak a szabadlábon flangáló elítéltek?
- Ha közben egy egész népet alsóbbrendűnek bélyegzel, akkor az nácizmus.
- Na jó' van, okostojás, akkor mi a megoldás?
- Roma felzárkóztató programok.
- Miért, a romák le vannak maradva? Akkor most kreténnek nézel egy egész népet?
- Nem...
- Most mondtad, hogy a romáknak kell egy ilyen stuff, úgy en bloc. Ez nem előítélet? Nem általánosítás?
- Nem. Ez felméréseken, szociológiai tanulmányokon alapul.
- Felmérések bizonyítják, hogy a romák elmaradottak? Ez tudományos tény?
- Tény, hogy a legtöbbjüknek gond az általános elvégzése, jellemzően az angol vécé használata is.
- S miért zavar ez téged?
- Mert ez a társadalmi egyenlőtlenség igazságtalan és gyűlöletes.
- Akkor miért nem szarsz te is mellé, akkor egyenlőek volnátok.
- Mert ez kulturálatlanság. Segíteni kell a felemelkedésben.
- Mert? Talán alsóbbrendűek?
- A kultúra hiányáról van szó, s ez nem származás kérdése. Szociokulturális meghatározottság.
- Szociokulturális determináció, tehát voltaképp származás kérdése.
- Nem, akikről én beszélek, nem tehetnek róla, hogy milyen elmaradott környezetben jönnek világra.
- ...hogy nem szobatiszták? A szüleik sem?
- A szüleik is épp úgy hátrányos helyzetűek... Történelmi okai vannak.
- Tehát a kultúra hiánya zavar, és a romák kulturálatlanok, és voltaképp a származásuk miatt; ha nem tehetnek róla, akkor is, bár a szüleik igen.
- Ezt nem mondtam.
- Roma felzárkóztatásról beszéltél általánosságban.
- A kulturálatlanságot szeretném felszámolni, azt gyűlölöm, nem a romákat.
- Akkor miért beszélsz roma felzárkóztatásról?
- Mert ez összetett, ezért összefüggéseiben kell szemlélni.
- Összefüggésben például a származással. Lényegében agyfaszt kapsz a sok retektől, ezért fel akarod számolni ezt a putrikultit.
- Ezt mondod te, de ez fasiszta duma.
- Az ilyenektől is agyfaszt kapok, mint te; és ennek kurvára semmi köze a bőrszínhez.

**

- Na, mi a hererángás?
- Á, semmi, csak má' agyfaszt kapok a sok retektől!
- Na, ezt most fejezd be! Ezt meg se hallgatom!
- Most meg mit is?
- Már bazzeg tököm tele a menekültgyalázással!
- Miért, számodra a retek egyenlő menekült?
- Nem, éppen ez az, hogy a menekült az menekült: sorsüldözött, kiszolgáltatott.
- Miért is?
- Mert nincstelen, rászoruló. Elcsigázott, elgyötört és hontalan.
- Jönnek-mennek, koszosak, retkesek, akár a vándorcigányok. Magyarul: retkek.
- Ez megbélyegző.
- Találó. Jellemző és frappáns, miért volna megbélyegző?
- Az, ha degradáló.
- Cigányhoz hasonlítani degradáló?
- Nem. Lenézni valakit, csak azért, mert menekült, az degradáló.
- Na jó, mi a megoldás?
- Menekült státuszt kell adni.
- Bélyegzővel? Megbélyegeznéd őket?
- Az okirataikat. Amivel igazolják, hogy menekültek.
- Ez nem megbélyegzés?
- Nem, mert így egyúttal új hazát nyerhetnek.
- Úgy nyernek új hazát, hogy hivatalosan is hazátlannak minősítik őket?
- Igen, ő, nem. Ööö. Ez hülyeség.
- Ja.

Arcade Macho 2015.09.11. 10:57:23

Assisi Szent Ferenc anno atment a szultanhoz teriteni
en a szocik/komcsik altal irt keresztes hadjaratos konyvet olvastam es ott irtak hogy a muszlimok azert engedtek at a frontvonalon mert bolondnak hittek es azt marpedig ok tiszteltek

Amentig 2015.09.12. 18:41:58

:-) legalább őszinte

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.09.12. 21:02:55

Követelem hogy László Petráról utcát nevezzenek el Damaszkuszban!

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2015.09.13. 14:30:28

tibike izomból nyomja a fidesz propagandát. ebből még államtitkári poszt lesz, meglássátok!

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2015.09.14. 12:56:24

@.Pierre Bezuhov.: Pff és ráadásul mekkora hülyeség. Mostanra egész Európa látja, hogy a bevándorláskérdést csak közös akarattal, jóindulattal és szeretettel lehet csak megoldani. Orbán nemzetközi színtéren egyre jobban magára marad az elzárkózó, védekező politikájával.
.
.
.
oh wait

csajpop 2015.09.14. 12:56:26

Ül két csángó néni a metrón, szemben egy feka, nézik, nézik, egyszer az egyik megszólal:

"Ej, be csúf cigány!"

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2015.09.15. 08:12:24

@.Pierre Bezuhov.: @trolololol: Gyerekek, nincs semmi baj. Én csak azt szeretném, ha tényleg beteljesülne sokunk vágya: tényleg szabad legyen a szerelem!

Én pedig tiszta szívemből szeretem Miniszterelnök Urat - ennyire gáz lenne ezt büszkén, nyílt tekintettel felvállalni ország-világ előtt?

Szeretném, ha végre nem csak apró jelekből, kacsintgatásokból érzékelnénk egymásból, hogy szeretjük a Fideszt, hanem ki lehessen állni és kimondani végre.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.09.15. 18:38:10

Kár hogy nem Gyurcsány a miniszterelnök. Akkor biztos lenne már egy jópofa közösségi közöskonyhás ovodás közös migránslakótelep a szomszédban és barátkozhatnának a gyerekeink az atomtudós-robotikaprofesszor családok csodálatosan gyönyörű, nagyszemű csodálatosan nyitott és varázslatos kulturájú miliőjének egyvelegében. Az asszonyok kézzel-lábbal mutagtnák a recepteket agolul és elég lenne csak annyit mondani "it's you know.... YES!" És mindenki boldogan kacagna. A szír robottudós a magyar agrármérnökkel pipázna, a gyerekek labdáznának, bicikliznének. A szír orvosházaspár levágna rituálisan egy bárányt a mi asszonyaink pedig illendőségből eltakarnák az arcukat hogy nehogy gáz legyen. Persze a kereszteket is begyűjtenénk, ne legyen már az idegeneknek kínos hogy mi keresztények vagyunk nem? Miért kéne őket megbántanunk? Khalidnak odaadnám a legszebb ruhámat, hadd viselje, hiszen én azt se tudom mi a nélkülözés.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.09.17. 10:42:00

@Cave Nick: Bocsesz. Megkönnyeztem. Bocsika. Bocseszka. De azért lecsekoltatta hogy nem ilyen klitoriszlevágó kecskebaszó geciket fogad be a lakásába ugye?

Imádom Vagin prof. lányát 2015.09.28. 22:20:42

@Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi):
Figyi Röfi! _VAN_ joguk leállósávtól leállósávig belakni bármelyik legfőbb, fő, vagy mellékutat, _AMENNYIBEN IDŐBEN MEGKÉRIK ÉS MEGKAPJÁK AZ ÚTVONALENGEDÉLYT_!

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.09.30. 11:12:19

@Cave Nick: Elkérték egymás receptjeit, amit másnap töröltek a telójukból.

imádom Vagin prof. legkisebb lányát 2015.10.02. 22:33:53

Én kurvára nem vagyok rasszista!
A cigóknál, fekáknál, pirézeknél, biboldóknál csak a rasszistákat utálom jobban!

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.10.11. 20:17:32

@Cave Nick: Szívesen belesnél sztárok otthonába?

Cave Nick 2015.10.14. 16:00:18

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: Bizony, szívesen ellesnék egy-egy >praktikát<, tippet-trükköt, hogy mivel tudnám otthonosabbá tenni a saját kis >kuckómat<.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.10.14. 16:00:20

Ha szomszédot látsz, szaporázd lépteidet!

Cave Nick 2015.10.14. 23:08:02

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: valamint akkor is, ha street food helyen ebédeltél.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.10.15. 21:44:47

@Cave Nick: Most zárták be a szuperhíres foslevesezőt, pedig ódákat, szonetteket zengtek róla az online trendi arcok, a szerényebbek haikuban suttogták el vonzalmukat.

Cave Nick 2015.10.21. 18:03:59

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: neked van DRÓTPOSTA címed? az országos doktori tanács tagjainak az van

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.10.24. 20:47:20

@Cave Nick: Lőrince Lajos rárántana ha élne.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2015.10.30. 12:06:42

Tibikém? Vörös húst merészelsz enni? VÉGED VAN! HA azonban betartasz 5 azaz ÖT SZABÁLYT mégis van esélyed!
süti beállítások módosítása