A szíven szúrt nemzetiség

2013/01/04. - írta: Modor Tibi

A hiénák csak erre vártak. Lesik, szinte scrutinize-olják a híreket - és ahogy történik valami, lecsapnak. Falkában, előre, a tények és a háttér ismerete nélkül - elég, ha a gyanú felmerül -, a feleket meg nem hallgatva, azonnal ítélkeznek. Megmondják, ki a tettes, kik a tettesek: halált követelnek, bosszút, vendettát, megtorlást, napalmot, transzfert, kitelepítést - de gyűlöletüknek egyes-egyedül igazolást keresnek, és nem igazságot.

Ne tagadjuk: tragédiák, balesetek történnek. Bűncselekményeket elkövet magyar és nem magyar állampolgár: előre megfontoltan, nyereségvágyból, hirtelen felindulásból, szerelemféltésből - alkohol hatására vagy gondatlanságból. Ez így van, mióta világ a világ. De ez miatt egy teljes népcsoportot bűnbaknak kikiáltani, likvidálásukra buzdítani, éppen eleget szenvedett magyar nemzettársaink kiszolgáltatottságát kihasználva azonnal uszítani?

Mert én nem egy vérszomjas, gyilkos tinédzsert látok.

Én csak egy szomorú kisfiút látok, aki nagyon szeretné, ha szeretnék. Akire nem figyeltek oda a szülei eléggé. Aki - a többségi társadalom hibájából - nem kaphatta meg az ínycsiklandó Milka csokoládét húsvétkor, míg osztálytársai direkt őt cukkolva harapdálták a joghurtos Schogettent. Amíg a többiek a zsebpénzből vett húszezres Buffalo-cipőkben és iPhone-okkal villogtak, ő mástól volt kénytelen csenni vagy kölcsönözni. Nem volt más választása. Aki mellé nem akart senki odaülni az osztálykiránduláson, akinek az iskolai ünnepségen nem akarta senki megfogni a kezét. Mert a fellengzős osztálytárs ezt hozta otthonról. A gyűlöletet, a lenézést, az előítéleteket.

Mert kedves magyar Nemzettársaim, azt a kést nem ez a szomorú, megannyiszor kicsúfolt kisfiú fogta, hanem te és én. Mindannyian.

Mert mindannyian hibások vagyunk, hogy idáig jutott a társadalom. Hogy egy lépten-nyomon megalázott, kisemmizett, kirekesztett közösség utolsó elkeseredésében, félelmében fegyvert ragad. Igen, mint oly' sokszor a világtörténelem folyamán. Ahogy mi is megannyiszor a fegyveres ellenállást választottuk, mint utolsó fogódzót - emlékszünk még? Egy pillanatra képzeljük csak bele magunkat a másik helyébe! Mit gondolhattak rólunk vajon az oszmánok, a Habsburgok vagy éppen az oroszok, amikor itt karddal, szuronnyal, majd molotov-koktéllal találták magukat szemben?

A mi dolgunk és felelősségünk hát, kedves magyar Nemzettársam, hogy a szomorú kisfiút  és a megszeppent szülőket megvigasztaljuk, felemeljük. Hogy olyan életkörülményeket, olyan lehetőségeket és türelmet biztosíthassunk neki, hogy ilyen ne fordulhasson elő még egyszer.

Hogy sportolóinknak tanítsuk meg: az átlagon felüli erővel és képességekkel bizony átlagon felüli felelősség is jár. Alázatot kell tanulnunk. Első lecke: meg kell tanulnunk bölcsen félreállni, elszaladni. Ha cigarettát kérnek, előzékenyen adni és nem grimaszolni mellé. Hogy nem élhetünk vissza testi fölényünkkel, mert az események láncolata megjósolhatatlan fordulatot vehet. Az önuralom a bölcsek kiváltsága.

Mert előkerülhet a semmiből az a bizonyos kés, és akkor már késő azon lamentálni, hogy ki kezdte... 

Jól fontoljuk meg, drága Barátaim.

187 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kisQtya 2013.01.05. 09:17:31

@Citronyuszi: Szerintem nincs ellentmondás. Az, hogy az egyik áldozat is cigány volt, logikailag nem zárja ki azt az állítást, hogy a cigányok között az átlagos mértéket meghaladóan van jelen a deviáns magatartás.
Az áldozat származása jelen esetben pusztán az etnikai indíttatást zárja ki logikailag.

rezvez 2013.01.05. 09:22:49

Aki nem olvasta volna a szótárt, annak ajánlom.
Kattintsatok a "mindannyian hibásak vagyunk" kiemelt részre.

Képtelen 2013.01.05. 09:23:25

Van gyereked Tibi? Járnak bulizni rendesen?

mallac 2013.01.05. 09:47:21

Nyolcszor szúrta szíven, mert nem akart cigarettát adni a WC-ben a sportoló.Vagy Schogettent.Jól értettem? Sajátságos formája ez a kirekesztésnek, ha nem adnak ingyen cigarettát, csokoládét, italt taxiköltséget,szexet.Teljesen jogos ilyenkor nyolcszor döfni hátulról a szív irányába,magam is ezt tenném, sőt ezt is fogom, belevágom a konyhakést a rohadt Tesco pénztárosba,nem kaptam rágógumit kicsikoromban,kirekesztettek a rohadékok a rágógumiból...

Mélyszegény 2013.01.05. 09:47:42

@Mélyszegény: ÉS TESSÉK! Megnéztem az Indexes videót, és bizony az áldozat ROMA származású.

Na akkor most tessék szépen átértékelni magunkban az előítéleteket, mert bizony, tetszik vagy sem: itt bizony azt se zárhatjuk ki, h rasszista indíttatású késelés történt ROMÁK ellen...

No comment.

lelegeztetogep.blog.hu/2012/10/27/igy_lopnak_mobilt_a_metron_a_magyar_rasszizmus_igazolasar

Grabbe · http://www.hirstart.hu/ 2013.01.05. 09:48:21

Pontosan ezé a kisebbségi csoporté a felelősség, hogy egy ilyen kép alakult ki róla az idők folyamán - nem a többség gondja az (vagy kell emiatt kellemetlenül éreznie magát), hogy egy bűnesetnél, ahol ebből a csoportból kerül ki az elkövető, mindezt természetesnek veszi és csak legyint rá.

Módfelett Kényelmetlen 2013.01.05. 09:52:21

gyönyörű gondolat sor
a jó kurva anyádat érte :)

evil demon satan devil 2013.01.05. 09:59:50

sztem zseniális a poszt, 10/10!

fritoz222 2013.01.05. 10:03:44

A vicc az, hogy az ilyeneket a TASZ féle bandák még komolyan is gondolják.

herkó 2013.01.05. 10:04:13

@Nebameg: Valószínű több, mint neked.

Buzidémon. 2013.01.05. 10:04:49

Tök jó, hogy cenzúrázol Tibi.
Persze még finomítani kéne a beállításokat.
:)

Deepforest 2013.01.05. 10:07:13

A jó kurva anyádat!

Majd ha a te gyerekedet fogja megkéselni egy ilyen sérült kisfiú, de úgy, hogy mind az öt liter vére kifolyik a flaszteren, majd akkor leszek arra kíváncsi, hogy mennyire fogsz majd nemzettársazni.

A kiérkező rendőröknek, de méinkább a helyszínen lkévő magyaroknak ezt a gyereket, meg az egész hőbörgő famíliáját ott, a helyszínen meg kellett volna szabadítani minden frusztráltságától nagyon gyorsan, amolyan texasi módra. Aztán megnéztem volna, hogy a krematóriumban hogy olvad a pofájukra a joghurtos Schoegetten...

De itt üzenem, cigit senki se kérjen tőlem többé, mert lehet, az életében nem fog többet szívni...

pincze 2013.01.05. 10:22:38

A Rózsadombról másként látszik a világ , mint a szabolcsi falvak szélső utcáiról . Sajnos egyre mélyűl a gyűlölet mindkét oldalról . Régen sokkal jobban tudtak egymás mellett élni , betartották a határokat , kisebb lopások voltak , ennyi erőszakos rablás nem volt . Pedig a roma szót akkor még nem ismerte senki .

Wendriner Tódor Emánuel 2013.01.05. 10:23:42

Nem igaz, hogy egy cimlapos kiemeles mennyi olvasni nem tudo idiotat hoz ide.

rohadjmegARCgeci 2013.01.05. 10:29:58

Nem az a baj,hogy megkéselnek és kifosztanak minden nap valakit,hanem az,hogy nem jó alanyt késelnek és fosztogatnak.
Mert ha azt olvasnám hogy megkéselték a Rózsa dombon blalabla xy-t és kifosztották a kormányszóvivő spejzét,meg lerabolták a dajcstomit,akkor lehet hogy nem lennék ennyire felháborodva.

evil demon satan devil 2013.01.05. 10:36:10

@Dr. Furia: hidd el, ha a rózsadombon történnének ilyen esetek, már rég kivonult volna oda több száz kommandós, akik csak a tűzparancsra várnának, hogy bedarálják az ilyen hulladékot.
persze az sem véletlen, hogy pont arrafelé nem élnek ilyen "emberek", és pont arrafelé nem történnek ilyen esetek.

Dr. Kovács Géza 2013.01.05. 10:36:47

@kisQtya: Elég furcsa lesz a jobbik cigányozása egy cigányok lakta családi házból! De ez a sok fasz kommentelő is pofára esik majd a látványtól. Szerinted miért nem vezető hír már a téma?

baliquez 2013.01.05. 10:40:15

Érdekes hogy a romákkal nincs sosem probléma, csak a cigányokkal van mindig a gond. Rezervátumba az orkokkal!

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2013.01.05. 10:40:49

Komoly :D, simán elmenne valami mértékadó baloldali és liberális szabad sajtós lapba is választások környékén... csak azt komolyan is gondolná a szerzője...

Nebameg 2013.01.05. 11:02:38

@herkó: Naná! Mindenki tudja, h a gyűlölethez kell a legtöbb sütnivaló!

viragildi 2013.01.05. 11:02:42

Csak remélni tudom, hogy ebben az írásban túlteng az irónia.

Ellenkező esetben szimplán csak szánalmas...

gretamark 2013.01.05. 11:03:22

Kedves Tibi,
szívemből szóltál, valóban lehetetlen az a helyzet, hogy szerencsétlen szegény sorsú gyerekek nem jutnak hozzá olyan alapvető dolgokhoz mint márkás cipő, csokoládé, (esetleg nevelés, hiszen apukát bezárta a gonosz társadalom). Innen már csak egy lépés a késelés, ha sokan állnak előttem szükséget végezni. Megvetem az olyanokat akik látva a veszélyt nem menekülnek fejt veszve, hiszen nem tudják a rátámadóknak milyen volt a gyerekkora. Rendszeresen adakozom, de légyszi segíts, hova küldjem plussz felajánlásomat, hogy felnövő unokáimat biztonságban lássam az ilyen rossz sorsú fiataloktól. Hiszen kétségtelenül ez a megoldás és nem a szerencsétlen elkövetők példás elrettentő megbüntetése.

2013.01.05. 11:09:12

Hát nem drágák ezek a cigányok?

"Mértékadó" baloldali véleményformálók óbégatják nap mint nap, hogy a bűnnek nincs színe, stb, blablabla, erre tessék: megint a kis védenceik késelnek és adnak muníciót a Jobbiknak.

A zsindexes, néphazugságos liboldók meg izzadva próbálnak feltűnésmentesen kussolni az esetről, főleg az etnikai részéről :)

neemand 2013.01.05. 11:11:31

Kedves Tibor!

Ha ez a véleményed az ilyen jellegű bűncselekmények elkövetőiről, akkor lövésed sincs a témához és azoknak sem akik szintén a te álláspontodon vannak. Mennyi ideig/hány napig éltél olyan településen ahol egyenlő arányban voltak többségiek és kisebbségiek? Megmondom neked, a véleményed alapján : 0. Tudod nagyon egyszerű innen a távolból szemlélni a dolgokat. Költözz egy olyan településre "inkognitóban" ahol a lakosság legalább 40%-a kisebbségi és 3 héti ottlét után meglátjuk, hogy mennyire elfogult az aki más véleményen van, mint te és a többi tudatlan/tapasztalatlan. Az ilyen emberek nem akarnak megváltozni, integrálódni. Ezek az emberek nem megélhetésből támadnak rád! Ezek az emberek azért támadnak rád és a gyerekedre meg a feleségedre, mert fehér vagy! Nekem elhiheted! Én 25 évig éltem egy ilyen településen. Nap mint nap kellett szembesülnöm azzal, hogy ha nem ügyeltem arra, hogy milyen úton és mikor megyek haza az általános iskolából akkor megvernek és kifosztanak, csak azért mert fehér vagyok. Szóval ne gyere nekem azzal, hogy csak szeretetre vágyik, meg megélhetés meg a hasonló paraszt-vakítások, mert ez nem így van sajnos. Az igazság az, hogy a legkisebb gyerek is jobban gyűlöl téged csak azért, mert fehér ember vagy, mint egy vér-jobbikos az OCÖ elnökét. Szóval mielőtt hülyeségeket irkálsz és másokra(akiknek valószínűleg van is személyes tapasztalatuk a témában és nem csak divat-rasszisták) azt mondanád, hogy részre hajlóak és/vagy rasszisták, azelőtt menj el egy ilyen településre a Tiszán túlra mondjuk és élj ott pár hetet. Majd utána meglátjuk, hogy mennyire változik meg a véleményed.

Cherokee · http://eletutjaink.blog.hu/ 2013.01.05. 11:15:58

Nagyjából végigolvastam és az alábbi konklúzióra jutottam:
Amikor történik egy ilyen szomorú eset, két táborra szakad az ország. Az egyik oldalon a géppuskázzuk le a cigókat, a másik oldalon a tibik.
Két véglet, de ez a nemzet mindig ilyen volt. Végletekben tobzódó. Balhitekben hitt és tajtékzott téveteg. Mert az ilyen esetekkel én is úgy vagyok, mint az a joviális cigányvajda, aki elmondta, 20 bűnesetből 18 elkövető roma; akkor ti ezt minek nevezitek, ha nem cigánybűnözésnek?
Természetesen a radikálisokkal sem értek egyet. Én is szívesen szerveznék demonstrációkat a roma kolóniákba, ahol nekik próbálnám elszónokolni: Mások vagytok genetikailag, mint mi. Hirtelenebbek, meggondolatlanabbak; bizonyos dolgokban indulatosabbak. De próbáljatok meg egy többséggel normálisan együtt élni és erre tanítsátok a gyerekeiteket. Mi segítünk abban, hogy tanuljatok és beilleszkedjetek egy többségi társadalomba: de ti éljetek - és ne visszaéljetek - ezzel a lehetőséggel.Természetesen a segítségnek nem üres lózungoknak kellene lenniük, de nem is túlkompenzált reakcióknak. Nem a többségi társadalom álliberális meghunyászkodásának a sztereotipiákat káráló kisebbség előtt: me eeenyomnak minket, me mi cigók vagyunk, kivagyunk idegi alapon és ezé lógunk ki az általánosan elfogadott társadalmi normákból.
Az arany középút, az az, ami belőlünk hiányzik. Valódi segítség egy leszakadt, hátrányos helyzetű társadalmi rétegnek. Amibe beletartozik az is, hogy aki nem tud, nem akar ezzel a lehetőséggel élni, azt a törvény szigora hátrányos társadalmi helyzetére való tekintet nélkül vágja pofán.
Van egy rossz hírem, Tibi. Az ilyen álliberális, pszeudohumán attitűdökben élvezkedők tartják azt a bizonyost kést a kezükben azokkal karöltve, akik kollektív bűnözést ok nélkül feltételezve minimum koncentrációs táborokat szeretnének... A két véglet, olyan, mint te is, a vad romaellenességgel karöltve, az adja a kezébe az ilyen szerencsétlen hülyéknek a kezébe a kést.
Ugyanis én is egy szomorú kisfiú voltam. Nekem sem jutott Milka csoki meg a franc tudja micsoda a szüleim 10 éves koromban elváltak. Én - szerencsére - apámmal maradhattam. Nagyon korán megtanultam, cseszd meg, hogy mi az, amikor valamire nincs pénz. Amikor azt mondják, kisfiam, most nem tudok kiflire pénzt adni, valahogy bírd ki ebédig... Holnap már kapok fizetést.
Mégsem loptam, mégsem szúrtam meg senkit. Nem kovácsoltam -de nem is kovácsoltattak - tőkét a hátrányos helyzetemből. Nem tudom, felfogod-e, hogy az elkövető kifejezetten a megtámadott szíve irányába döfködött. Nem a combjába, karjába, vagy a vállába szúrt hirtelen dühében. Nem vaktában kaszabolt, milkacsoki hiánytól elhomályosult látásával. Mellkasra ment. Így szocializálódott. Amiről tehet bizonyos aspektusokból a többségi társadalom is, de tehet az az etnikum, ahol csecsemőkora óta szocializálódott. A többségi társadalom pedig nem csak azért tehet róla, mert anno hagyta leszakadni ezt a kisebbséget. Nem csak azért tehet róla, mert előítéletekkel közelít feléjük. Azért is tehet róla, mert átesve a ló túloldalára ilyen baromságokat deklarál, mint például te is. A szegénység sok mindenre magyarázat, de nem lehet indíték. Az emberölési kísérlet - mert ez már az - egyformán büntetendő, akár szomorú, akár vidám kisfiút látsz az elkövetőben. Ne minket, ne engem akarjál arra megtanítani, hogyan és miért legyek elnézőbb a szomorú kisfiúkkal csak azért, mert más a bőrük színe, hanem a szomorú kisfiúkat próbáld meg megtanítani arra,a genetikai, társadalmi adottságuk - még ha utóbbi hátrányos is - nem emeli őket a törvény fölé.

mrbateman 2013.01.05. 11:21:50

Ha én egyszer megnyerem a lottóötöst, előszöris kilakatolatom az ezerötösömet, meg Bilstein gátlók, Weber karbi, Havassy könnyített vezérműtengely, minden amit akarsz, megcsináltatom pöpecre...még a fényezős petihez is elviszem
...a második számú - full komoly - projekt, h. veszek egy kb 400 m2-es felújítandó villát a Budai dombokon, ahova beköltöztetek 4 többgenerációs cigánycsaládot egyet az Ormánságból, egyet Nyírségből, egyet Borsodból, egyet Békésből...ellátom őket kis pénzzel (nem sokat, h. azért legyen feszkó), kapnak ezerötös ladát és benzint, h. tudjanak mozogni a környéken, gyerekeket helyben iskolába vinni (ez fontos peremfeltétel), stb, jó erős hangfalakat, családonként havonta 10 liter töményet, haktó sört, dohányt, egyszóval a legszükségesebbet, engedélyeztetek nekik az önkorinál egy szinesfémtelepet is az udvarba, h. legyen élet a környéken...
...na és ezt az egészet bekamerázni és felbaszni a netre, akárcsak a hivatalok által küldözgetett felszólításokat, kéréseket, fenyegetéseket.

És akkor lehet integrálódni, meg befogadni!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2013.01.05. 11:22:18

@Styxx: Csokiért "ájfón"? Jó kis cserének ígérkezik.

átlátó 2013.01.05. 11:22:41

Elmonom, hogy mi van... az van, hogy a Tomi gyerek, - én sem tudod, hogyan csinálja, hogy ő sem fiatalodik, na mindegy, szóval ez a Tomi fiú a Deutsch kifakadt, hogy cigányozás lett az MTK-s sportolók fényessel való testi inzultusából. A fényes az a metáleszköz, amit a dikkmáhe more magánál tartja, általában merev tőr formátumban, hogy ki se kelljen nyitnia. Szóval kifakadt ez a pálottszájú, mint genny a zacskóból... megmondom az őszintét, hogy mivel általánosságban a cigányokra jellemző ez a mentalitás, erre a gerjedő indulatukra gondolok erősen, ami ugye kulturális alapokon a vérmérsékletből adódik...tehát már ab ovo a bicskázás okán elcigányoztam magam...de azok után, hogy a kiccsalád klántagjai megfenyegették, hogy "vér fog folyni" ha tanúskodnak - mert eddig ugye nem vér folyt - hát elcigányozom ismét magam... úgy, hogy a vagon oldal adja a másikat nekik.
Ez van.

Sikamlós Jim DiGriz 2013.01.05. 11:24:24

Azért csak az a legjobb az internetben, mikor beáll a tahó a körhinta elé és egy hosszú levegővel elmondja, hogy milyen kegyetlenség lándzsára felszúrva forgatni egy egyszarvút.

neemand 2013.01.05. 11:27:58

FYI : a roma szó jelentése az, hogy ember. Tehát cigányul mindenki aki roma az ember. Ergo a többségi társadalomban élők is romák. Szóval a helyes szóhasználat az az, hogy cigány. Ha van mögöttes tartalom, ha nincs, ez a hivatalos magyar megnevezés. Aki más szó használatára akar kényszeríteni, az negatívan diszkriminál, mert nem engedi használni az anyanyelvemet a szülőhazámban.

Más : mielőtt még elfogult rasszista lennék, természetesen nem a kisebbség 100%-ára vonatkozik az előző kommentem, hanem azokra akikre ez a fajta viselkedési minta jellemző. Tehát kb. a kisebbség 90%-a és a többség 10%-a. A többiek áldozatok mindkét oldalon. És ez szégyen!

JimGilmoure 2013.01.05. 11:32:29

"Aki - a többségi társadalom hibájából - nem kaphatta meg az ínycsiklandó Milka csokoládét húsvétkor, míg osztálytársai direkt őt cukkolva harapdálták a joghurtos Schogettent. Amíg a többiek a zsebpénzből vett húszezres Buffalo-cipőkben és iPhone-okkal villogtak, ő mástól volt kénytelen csenni vagy kölcsönözni. Nem volt más választása."

Te tényleg ilyen hülye vagy?
Egyszerű, benne van a tízparancsolatban:
NE lopj, NE ölj!

A közalkalmazottak, az ápolók, a tanárok, stb. 6 éve nem kaptak béremelést! És az Ő gyerekeik is iskolába járnak és nem zabálják kétpofára a milkát, régóta csak messziről nézik.

A többi márkát nem is ismerem, biztos neked több jutott belőle. Oszd meg velük.

Különben épp az általad védett egyedeknek van ájfónjuk és milkájuk, mert...

Cherokee · http://eletutjaink.blog.hu/ 2013.01.05. 11:32:37

ja... elolvastam a végét is... Akkor válogasd ki a véleményemből, ami ide vonatkozik - azt is, ami átvitt értelemben.

dr. saint555 2013.01.05. 11:33:17

@mrbateman: Ezt én nem tudtam volna ilyen frappánsan leírni9, de egy nézetet vallunk. Keblemre elvtestvérem. Annyival azért kiegészíteném, hogy minden a romák érdekeit vadul képviselő közéleti személyiség utcájában bérelmék minimum 5 olcsó ingatlant ilyeneknek. Megnézném, pár év múlva mennyit veszítene a lendületéből az emberi jogi védelmi szándéka. :D

cukorrépa 2013.01.05. 11:36:54

egy kicsit tényleg túlszalad a célon ez a poszt.
mert nem igaz, hogy nincsen felelősségünk a cigányok felemelésében, mert cigányozni, anyázni bűnkevés - az utálatot le kellene küzdeni, a szegényeknek munkalehetőséget kínálni VALAHOGY, csak éppen senki nem tudja, hogyan.

De az sem igaz, hogy ne kulturális kérdésről lenne szó: bizonyos csoportokban késsel fenyegetőzni és szurkálni mindennapos és elfogadott eljárás. Az a sok liberális "jogvédő" mamlasz, aki ezt nem látja, vagy végtelenül hülye, vagy végtelenül demagóg (mert látja, de körömszakadtáig tagadja).

ezért mondhatjuk, hogy Deutsch a "gyalázatos cigányozás"-ával elmehet a répába. elhazudik, eltagad egy létező problémát.

túlságosan éles, emberéletekről szóló téma. nem illik a modoros egyébként vértelen szatíráihoz.

viragildi 2013.01.05. 11:38:39

@MittuDomain:
Kizárt.
Képtelenség, hogy komoly legyen.

Silent Bob 2013.01.05. 11:41:42

Ezzel a posttal CSAK az a gáz, hogy temetésen nem mesélünk viccet. Paraszt.

kvasztics47 2013.01.05. 11:45:09

Én azon csodálkozom, hogy a cigányok ilyen türelmesek. Amikor kb. 12.13 éves voltam egy gyerek állandóan csesztetett, a legközelebbi búcsúban vettem egy bicskát, másnap beszóltam a gyereknek és nyitott bicskával megvártam a sarkon. Na többet nem volt bajom a gyerekkel. Amikor bálban voltam és 4-en rám támadtak egy csaj miatt, másnap visszamentem: bokszerral és késsel fölszerelve, senki nem mert hozzám szólni. Persze én a többségi társadalom tagja ként szocializálódhattam.

Diamond Dave 2013.01.05. 11:50:21

Ez olyan Soeri und Poolek típusú provokáció, ami direkt azért született, hogy jöjjenek páran, akik felcseszik magukat. Egyébként meg kitűnően parodizálja a túlliberális gondolkodást, szóval király!

Nebameg 2013.01.05. 12:00:52

@libbancs: eközben a zsindex címlapján:index.indavideo.hu/video/Haromszor_szurtak_meg_a_szivemnel
Ezen felül volt egy másik videó is, ahol a elmesélik, h megfenyegették őket, stb. Cikkek is voltak róla. Persze egy igazi kuruc számára két hétig nem lenne másik hír (a bűnösök felnégyelésééig), de egy normális hírportálon azért történnek más dolgok is.

Anders Behring Breivik 2013.01.05. 12:15:25

LÁNGSZÓRÓ AZ EGYETLEN FEGYVER MIVEL NYERHETEK .........

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2013.01.05. 12:16:15

Pillanatra elvonatkoztatva attól, hogy a poszt remek (és egyben szokatlan, mert nem a szokásos extremitást figurázza ki, hanem azt a bizonyos másikat). Nem az az érdekes, hogy az áldozat milyen származású volt, hanem az, hogy egyes társadalmi csoportok tényleg úgy indulnak el otthonról, hogy "pipácska, pénztárcácska, rugós késecske". Ez azért így a 21. században eléggé abszurd. Viszont az ehhez elengedhetetlen éjsötét bunkó agresszivitás nem csak romáéknál dívik. Újabban ha a metrón véletlenül rálépek valakinek a lábára, a hófehérember tíz percben küld el a kurva anyámba és az öklét rázza az orrom alatt. Nem késel meg, hurrá, de a pozitívumok sora itt nagyjából véget is ér. A késelés "kulturális" vonatkozás (jobb szó híján...), a sötétség viszont egyre univerzálisabb (:

upho 2013.01.05. 12:18:41

Egy hazug, torzító szar alak vagy, egymillió ilyen álságos, biztonságból odaböfögő jófejeskedő szöveget olvastam már. Remélem mielőbb testközelbe kerülsz egy hasonló esettel hogy felnyíljon a szemed.

tapasz13 2013.01.05. 12:24:39

@dany82: Kellő empátiával kell a cigány bűnözőkhöz viszonyulni.Laposra kell "nevelni"-és nem adni esélyt a következő gyilkoláshoz.A szép szó eddig nem használt-próbálni kell a "Makarenkói" módszereket.

upho 2013.01.05. 12:40:34

Olvasva a kommenteket már értem. Ez a blog egy nagy szar.

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2013.01.05. 12:48:22

@Tapmancs: Tiszaeszlári Solymosi Esz.ter történetét akarja elhallgatni a kis askenázi. www.youtube.com/watch?v=hEjpU5qhGQM

Bicepsz Elek 2013.01.05. 12:52:06

Tibinek igaza van. Balogh excigougyi-allamtitkar pap. Tudja: Tartsatok oda a masik orcatokat is!!! Ez a jezusi uzenet. Nem ugy, mint a korlatolt, hitetlen zs.k Izraelben, hogy odakuldenek egy Apache helikoptert...

Hajdú Peter 2013.01.05. 12:53:40

Nagy baj, hogy tortennek ilyen tragediak, de meg ennel is nagyobb problema az, hogy az ilyen eseteknek, sosincs kovetkezmenye, es ezert fokozodik az emberekben az eloiteletes gyulolet.
Mert ha egy ilyen, elmebeteg gyilkos kapna 30 evet a teteert,(amit a elsotol az utolso napig leulne) akkor az emberek igazsag erzete helyre allna, es nem altalanos gyulolkodessel probalna egyensulyba kerulni.
Ezzel szemben egy ilyen troger, kap maximum 1-2 evet, egy olyan bortonben, ami a putrihoz kepest 10 csillagos szalloda lesz szamara, es a legkevesbe sem fogja fol bunteteskent, se O, sem az ismerosei. Es amikor szabadul, akkor vilagraszolo 3 napos szabadulo bulit rendeznek neki, es O lesz a helyi hos es peldakep a rokonai, ismerosei kozott. Az O viszonylatukban gyakorlatilag buntetes nelkul meguszta, ezert kene minimum 30 ev letoltendot adni az ilyeneknek, az talan mar ezeket is megfontolasra kesztetne.

Tapmancs 2013.01.05. 12:59:02

@Szandeeekahh: És ezért van tiltva a keresztnév? Vicc.

kzoltana 2013.01.05. 13:06:09

Ó, Orbán-rezsim! Eközben rozsdaboglya arzénhadművelet a végeken.
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3640_a_mi_utanfutoink

milyen szép a Vértes, ó 2013.01.05. 13:12:25

@imperial:

Á, még ha minden nap lenne, de már a cigányokra se lehet számítani, most is heteket kellett várni gondosan elfelejtve mindent, amit nem cigány követett el, hogy akadjon valami. És még csak gyilkolni se sikerült. És cigány az egyik(?) áldozat. Ehhh.

videki gyerek 2013.01.05. 13:14:59

Meglehetősen elegem van mar, a fidesz faszságaiból, de én komolyan félek attól, hogyha az mszp visszakerül a hatalomba, akkor ezek a "szomorú" gyilkosok, felbátorodva tényleg korlátlanul elszabadulnak majd.
Ezért inkább biztos ami biztos, vagy a fideszre, vagy a jobbikra fogok szavazni.

gyárvárosi 2013.01.05. 13:24:14

Baromira elegem van a többségi társadalom felelősségét szajkózó eszetlenekből.
Senki nem tiltja meg a cigánygyereknek, hogy befejezze a nyolc általánost, szakmát tanuljon, gimnáziumba járjon, vagy felsőfokú képzésben vegyen részt.Senki nem kényszeríti a cigány lányt, hogy tizenegykét évesen gyereket szüljön, Nem állami előírás, társadalmi elvárás, hogy a tizenhat éves cigánygyerek családot alapítson!
Merthogy nekik ez a kultúrájuk!
Ez a ló f..szt! Ez semmi más mint felelőtlenség, meggondolatlanság, a jövővel, a holnappal nem törődés. Erről pedig nem elsősorban a többségi társadalom tehet, hanem ők maguk.
És amig nekik csak a jogaikkal törődik mindenki, addig nem is lesznek hajlandóak változtatni.Teszik nem tetszik, akár bizonyos jogaik megkurtítása árán is, de vagy rákényszerítjük őket a mai társadalmi elvárások ,sőt a törvények betartására, vagy ők fognak egyre többször visszaélni a jogaikkal!
Ezáltal terrorizálva a társadalmat.

indiscriminating power 2013.01.05. 13:29:45

Nemtudom, azon gondolatmenet mintájára, hogy a cigányok között sok a bűnöző vagy a bűnözők közt sok a cigány és ezért kellene tenni valami kellemetlent a cigányokkal, most e poszt kommentjei rávilágítanak arra, hogy itt a valakik között sok a hülye vagy a hülyék között sokan valakik és ezért kellene tenni valami kellemetlent a valakikkel. Vagy a hülyékkel.

Amúgy nem olvastam el, de biztos jó.

Nadiposzi (törölt) 2013.01.05. 13:33:15

Tibi, basszus, most ezt muszáj volt?
Trollkodj inkább a kurucon, vagy a vbőrőn, ha ezeket a 2 bites jobbikosokat akarod basztatni, de szerintem ez legfeljebb annyira vicces, mint kirúgni a járókeretet egy mamika kezéből.

milyen szép a Vértes, ó 2013.01.05. 13:35:54

@videki gyerek:

Ez nem is kérdés! Csak meg kell nézni a statisztikákat, hogy a Fidesz alatt ezerötvennéggyel csökkent a gyilkosságok száma, már nem irtanak ki tucatnyi családot a cigányok minden héten és tudni lehet, mit kell tenni!! Csak a Fidesz!! Attól megijednek!!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.01.05. 13:41:37

@mrbateman: Remek ötlet, én a Jobbik helyében már évekkel ezelőtt megcsináltam volna.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2013.01.05. 13:50:07

Elkeserítő olvasni ezt a sok fröcsögő hozzászólást :-(( Gladiátorjáték kell ide, nem demokrácia... ennyit Rólatok.

milyen szép a Vértes, ó 2013.01.05. 13:52:06

@Holger Hartland:

Ha jobbikosokat sok tömény, sör és pénz közelébe engednénk, más jönne ki, mint amit 'szeretnénk'... ;-)

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2013.01.05. 13:58:06

@milyen szép a Vértes, ó: Mi történne?
Kóser szilvát innának és betérnének?

Szentpeter 2013.01.05. 14:00:06

Ez a bűnelkövetési mód, csoportos garázdaság, késelés... a cigányokra jellemző..
Még egy pár embert meg fognak ölni mire rájön az ember hogy bizonyos népcsoportoknak nincs helye a közéletben...

DV 2013.01.05. 14:01:03

kurva nagyot röhögtem ezen, főleg a végén...az összes libpanel egyben

2013.01.05. 14:03:04

@libbancs:

Azért dajcs tompival kiböfögtettek egy elítélő nyilatkozatot. Persze nem a késelő cigányhordát ítélik el, hanem a "cigányozást".

Ezzel persze csak azt érték el, hogy most már mindenki tisztában van az elkövetők cigány származásával :)

kvadrillio 2013.01.05. 14:14:28

@jános515: TALÁN MUNKÁT KÉNE NEKIK ADNI, MINT A SZOCIALIZMUSBAN ANNO.....ÉS NEM AZ ADÓCSALÓ, ADÓPARADICSOMOKBA MILLIÁRDOKAT KISÍBOLT CSALÓKAT ÁLLAM-TÁMOGATNI !!!

mrbateman 2013.01.05. 14:19:03

@Holger Hartland: Ha beisznak nagyon hamar eljár ám a fiúk keze és előkerülnek a péniszpumpák...a kis Helótagecik!

A párt ehhez kevés, ez csak unatkozó, perverz milliárdosnak éri meg...akár üzlet is lehet benne, mert a szomszéd ingatlanok értéke egy hónap alatt esik laza 20-30%-ot egy ilyen performanszra!

Évek óta "tervezem", ha egyszer valaki megnyeri az öt milliárdot...onnan tudjátok, hogy én voltam, h....na majd nézzétek a híradót!:-)

vezér01 2013.01.05. 14:20:59

Remek írás,rég röhögtem ilyen jót.Sztárügyvédeink már bőszen kopizzák,kell a védőbeszédükhöz.
A nejem a nyóckerben tanít,az osztályában van 1,azaz 1
"paraszt",a többi mind ilyen kis félénk,megszeppent kisfiú .Okos-telefonja mindnek van / akciósan szerzik a 6-os villamoson/,divatosan öltöznek,fodrász nyírja a hajukat,de füzetre,tollra nem telik nekik.Nejem vett 30 ceruzát,az első nap összetörték mindet.Ha szalámis zsömle a tízórai,azzal fociznak a folyosón.

Gyurcsany F. 2013.01.05. 14:42:09

VÉGET KELL VETNI, AZ ALJAS MOCSKOS FASISZTA, RASSZISTA TÁMADÁSOKNAK !!!

Törvény kellene, az ilyen esetekre, amikor egy rasszista addig hergel egy szegény cigány embert, amíg, az nem tehet mást, mint hogy leszúrja.
Különösen felháborító, hogy ez a fasiszta sportoló, még magát állítja be áldozatnak, miközben az a szegény cigány ember NEM TEHET arról, hogy kénytelen volt 6-szor, 8-szor talán tízszer is megszúrni a rasszista-fasisztát. Az ilyen eseteket, különösen szigorúan kéne elítélni, amikor valaki, egy nyilvánvalóan rasszista támadás után, áldozatként mutatja be magát.
Ezennel bejelentem, hogy az mszp-vel kart-karba öltve, hétfőre szervezünk egy ANTIFASISZTA tüntetést a kórház elé, ahol ez az állítólagos "áldozat" agonizál. ELEGÜNK VAN FASISZTA SPORTOLÓKBÓL.

Anti Anyag (törölt) 2013.01.05. 14:59:27

Csípem ezt a "magyar is elkövethette volna" dumát.

Nem követhette volna el, évekre visszamenőleg a látóteremben van leszúrom rögtön a szívére vagy a veséjére célozva cigány "privilégium".

Ráadásul falkában.

Mi a lófaszt vár a poszter ilyenkor? Fogadjuk el, mi is mantrázzuk, hogy akár egy magyar is elkövethette volna? Miközben továbbra is féljünk a cigányoktól, mint ahogy a poszter is fél, mert ott a helyszínen már nem előzöl meg semmit. Itt a rendőrség szart sem ér, nyomozni sem kell, a diagnózis mindig egyszerű, cigányok.
Nem véletlenül szaporodtak el ezek az esetek, a liberálisok évek óta még a megelőzést sem engedik.

2013.01.05. 15:01:00

@chydorus: Minden egyes cigány terror után megjelenik az indexen vagy testvéroldalain egy ilyen gyöngyszem.
Hol szó szerint kell értelmezni, hol pedig ki kéne tudnunk olvasni az iróniát, a magas szellemi mondanivalót.
Attól, hogy 22 éve egy olyan országban élünk, ahol a mi adónkból kitartott, eltartott cigányoktól keljen félnünk, nem jelenti azt, hogy ez mindig így lesz.

Persze, mert ezt lehet relativizálni és ha jól csinálják akkor baleset, vagy apró malőr lesz belőle, semmiképpen nem egy súlycsoportú azzal,mint ha "beszólnak" egy rabbinak! Az már kiveri náluk a biztosítékot, nem huncut fiatal meggondolatlan lépésének számít! A 22 évről meg csak annyit, hogy tudomásom szerint évszázadok óta itt élnek és még mindig nem sikerült beilleszkedniük! Ez felvet néhány kérdést ugyebár!

moszkvicssluszkulcs 2013.01.05. 15:07:19

@Gyurcsany F.: Így van és minden emeszpés meg fideszes meg elempés meg kereszténydemokrata meg dékás meg bajnais meg millás meg juhászpéteres meg taszos meg tarkamarhás meg dajcstomis meg mohácsilányokos jogvédő ajánlja fel a TELJES vagyonát szegíny romákoknak!

SPYD3RM4N 2013.01.05. 15:11:37

Nekem nem tiszta, hogy ez a stílus Orbánt akarja kikarikírozni, vagy mi? Mert stilisztikai elemek egyezőségét lehet találni, de a mondanivaló nagyon nem passzol.

Anti Anyag (törölt) 2013.01.05. 15:21:02

@kvadrillio: Ezeknek milyen munkát adsz? A probléma éppen az alacsony IQ és a szocializáció teljes hiánya. Nem az intelligens cigányok veszik elő a késüket.

Max. objektumőrzés férne bele rács mögött, de sokkal olcsóbban kijössz egy elvadított kutyával.

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2013.01.05. 15:22:51

Hát, ekkora bullshit-et is régen olvastam már! Gratula érte!
Csak kíváncsiságból, meddig gondolkoztál rajta? Azért erre Pulitzer-díjat ne várj!

Ja, és nem értek egyet! :)

Libajnai Lúdmilla Goosey Gordon 2013.01.05. 15:24:42

Szegény, kis bicskás gyerek! Miért nem tévedtél el az én utcámban!? Akkor lett volna bodzaszörpre valód! Mi a Ferivel mindig megtámogatjuk az elveszetteket!

Járj felénk többször, megsúgom, van a garázsom mellett egy kis köszörűs műhely is!

kvadrillio 2013.01.05. 15:25:43

@Buzidémon.: még jó, hogy te annyira kiemelkedően okos vagy, mint egy ÁCSKA POCS !

kanálwarrior 2013.01.05. 15:34:55

Viccet félretéve azért érdekes véletlen hogy az ártatlan áldozatoknak megint az átlagosnál kevesebb hajuk van...

Kászon Tomi · http://kulturjunkie.blog.hu 2013.01.05. 15:39:37

Rettenetes, hogy itt tart ez az ország. :( Az pedig, hogy azt mondják, hogy nincs cigánybűnözés... reménytelen itt minden.

Húsleves 2013.01.05. 15:43:05

Mi is lehetne hitelesebb írás az olyannál, mint hogy egy, a gyilkost ilyen mély empátiával megértő ("csak egy szomorú kisfiút látok, aki nagyon szeretné, ha szeretnék") áldott jó lélek magából kikelve fröcsög azokra, akik szeretnének olyan országban élni, ahol még el lehet menni szórakozni úgy, hogy ne szúrja le egy "szomorú kisfiú". Miért nem írod egyből németül, úgysem a magyaroknak szól a cikk.

Éhes_ló 2013.01.05. 15:45:11

Ez egy szar post.
Sem nem vicces, sem nem komoly.
Szar, na.

eLeCkiNg 2013.01.05. 15:47:35

@kisQtya: Köszi a kioktatást. Nem mintha a lényegi mondanivalómra reagáltál volna, de természetesen igazad van az utolsó szóig.

dr. saint555 2013.01.05. 16:02:08

@kanálwarrior: Zseni. Bokszoló és cselgáncsos sportolókat láttál te filmeken kívül máshol is hátközépig érő hosszú hajjal? Vajon miért? Szerinted?

ghorrag 2013.01.05. 16:06:21

aki ezt írta, egy fantasy-világban él.

ez a történet elsősorban a neveltetésről szól.

saját példa:
kölyök koromban anyám többször sírt, mert nem tudott nekem mást enni adni, csak margarinos kenyeret.

tehát kajáról volt szó.
nem arról, hogy nekem nem volt márkás hátizsákom, ruházatom, vagy walkmanom.
természetesen nem volt.

mégsem vettem el társaimtól a tulajdonukat, és sosem léptem fel mással szemben agresszorként, mert NEM ÍGY NEVELTEK.
(annak ellenére, hogy persze nálam is mindig volt bicska)

és ilyen kölökből ma is rengeteg van.

szegények, mégsem bűnöznek.

nem az a gond, hogy szegény rétegből származik a böködő kölök, hanem az, hogy ez a viselkedésforma a saját megítélése szerint vagány, követendő.

a szülei vagy egyáltalán nem nevelték, vagy nagyon rosszul.

ezen kellene törvényileg módosítani

Macropus Rufus 2013.01.05. 16:08:23

ha íroniának szántad a cikked akkor qurva szar lett, ha meg nem akkor megérdemelnéd, hogy téged késeljen meg egy ilyen semmire sem jó ember.
Mi meg majd cikkezgetünk, hogy túlképpen Te tehetsz arról, hogy ledöftek.

kanálwarrior 2013.01.05. 16:11:47

@dr. saint555: Gratulálok, majdnem sikerült megértened a kommentemet.

Kerti Öröm 2013.01.05. 16:56:52

A jelek szerint sok embernek nehezére esik egy paródiát és egy "komoly" írást megkülönböztetni.

Az persze más kérdés hogy sok, magát "haladó értelmiség"-nek nevező "közíró" tényleg komolyan gondolja azt, amit ez az írás kigúnyolt...

Sparti300 2013.01.05. 17:09:01

Rövid vélemény: Shalom Hitler------ Ich bin ein Partisan

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2013.01.05. 18:00:55

@ghorrag: Én a margarint a kistomi pofájára kentem, s elvettem a téliszalámis zsömléjét. Igen kaptam érte igazgatóit. Mi ebbôl a tanulság, semmi.

király vagyok 2013.01.05. 20:04:23

kiszopjátoka faszomat rákosgeci magyarok mentek innén hamarst gecibe asz futhatol mindenik dicsak

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.01.05. 20:23:15

Jó lenne felállítani egy tettessegítő intézményrendszert a szükséges anyagi eszközökkel és humán erőforrással.

Oké, néha megbotlik az ember, de utána legalább megérdemelné a korrekt, európai bánásmódot. Hogy ne kelljen hallgatnia a cigányozást, a biboldózást, az állandó trianonozást, amivel még mindig nem néztünk szembe.

Az elkövető is ember, akinek jogai vannak, és jogerős ítélet hiányában a törvények szerint is tilos cigányozni, gyilkosozni, lincselőzni. Nem tudhatjuk, mi vezethetett ehhez a sajnálatos egyedi esethez, amit a permanens fasiszta üvöltőkórus azonnal felkapott magának. Az újnyilas provokáció sem zárható ki. Tudtommal az áldozat egyik barátja néhány éve Kárpátia-koncerten is volt, ahol szabadon terjesztik Szálasi és Nyirő eszméit.

Jó lenne, ha ezeken elgondolkodna Orbán Viktor is.

kifordított nagyanyó 2013.01.05. 23:10:12

Töredelmesen bevallom néktek ,én reménykedtem,sőt biztos voltam benne,hogy szőke kékszemű Waffen SS tagok voltak a támadók.
És egyszerűen nem hittem szememnek,fülemnek,mikor kiderült hogy mégsem.:))

Nebameg 2013.01.06. 01:48:37

@kifordított nagyanyó: Szőke, kékszemű W. SS tagok, jóval nagyobb borzalmakat követtek el, ipari léptékben.

Bell a Donna 2013.01.06. 17:06:13

Szánalom, hogy a 180 post kb 1/4-e (még ezt is direkt felfelé kerekítve) az, ahol megértette írója a bejegyzés érdemi mondanivalóját. (Libbant falvédőmantra-közhelyekkel való operálás Tibi tollából kifigurázandó eme érvrendszert.)
Mégnagyobb szánalom a bezúduló Jobbik-fan horda értelmi nívója.
(a szidózást viszont hiányoltam)

Be kéne csukni ezt az országot, bakker.

kifordított nagyanyó 2013.01.08. 11:36:53

@Nebameg: Akkor az a kis bicskázás a parasztok ellen még elnézhető....
@Bell a Donna: Sajnos vannak,akik komolyan veszik az írást.
A "jobbik hordának" meg tele a töke az élősködőkkel.

fekete mancs 2013.01.08. 13:11:23

Elnézést a durva minősítésért és tisztelet a sovány kivételnek, de félelmetes sötétséget árasztanak a hozzászólások. Csak egyetlen egyre reagálnék, amelyik azt állítja, senki nem kényszeríti a 12-14 éves cigány kislányokat házasságra. De bizony, hogy kényszerítik őket.

Ami hiányzik szerintem ahhoz, hogy elinduljunk egy normálisan működő együttélés felé: MŰKÖDŐ család- és gyermekvédelmi hálózat, MŰKÖDŐ felzárkóztató- és integrációs rendszer a kisegítő- és általános iskolákban, VALÓDI lehetőség a munkára/felnőttképzésre, rendszeres szupervízió a szociális - és oktatási szférában dolgozóknak, mivel anélkül pár év alatt kiégnek és így aztán kimerül a roma gyerekek felzárkóztatása (ne adj isten: tehetséggondozása) abban, hogy ceruzákat dob közéjük - tovább is van, mondjam még? - persze egyszerűbb és nagyszerűbb gondolatban lelángszórózni az egész bandát. Szóval itt tartunk, megoldáskeresés helyett fröcsögő gyűlölet vagy a másik opció, bárgyú keblemre ölelés, egyik sem megoldás, mindkettő csak egy vaksi érzelmi reakció. Lássátok már meg a fától az erdőt.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2013.01.08. 14:11:48

Én nem lassan nem vagyok képes már elviselni ezt a közhangulatot. Mindenki nagyon okos, mindenki írja a megfejtést pro és kontra, de közben nem csináljuk az életünket, hanem történik velünl, és fenntartjuk ezt a társadalmat, ahol olyem mértékben képesek vallás és bőrszín miatt végletesen elítélni népeket, akiknek szintén ez a hazája. Mit értek ezalatt? Az ellenség mondíg az idegen, és sohasem mi vagyunk. Az idegentől félünk, aki más, attól félünk, akinek más a bőrszíne, aki másban hisz, attól félünk, és a félelem szabadítja ránk ezeket a borzalmas eseményeket. Ha valaki fél attól, hogy ki fogják nevetni a lányok egy buliban, akkor félelmében úgy viselkedik, hogy ki is nevetik. És kik a hibásak? A lányok? NEM! Én úgy érzem, hogy itt is ez történik, és az írás is tulajdonképpen erről szól ... Szerintem fröcsögés helyett ezen kéne picit elgondolkodni. Élhető, élhetőBB ország lenne ez, ha félretennénk az előítéleteinket.

fekete mancs 2013.01.08. 14:39:55

@Urban Gorilla: pont erre próbáltam rávilágítani... egyébként millió lehetőség van rá, hogy szűkebb vagy tágabb környezetünkben tegyünk a változásért, csak szív kell hozzá, hogy észrevegyük.

fonak71 2013.01.08. 22:38:35

@Urban Gorilla: Hát, szerintem elég naiv vagy ha komolyan gondolod, hogy "az a hibás, akit megszúrtak", mert a szavaidat a példáddal nehéz másképnt értelmezni.
De hát a poszt is erről, rólad, rólatok szól. Meg azokról, akik most pl. (az amúgy általam sem nagyon tisztelt) Bayer szavain háborodnak fel látványos műfelháborodással, félreértelmezve ahogy kell. Egyébként olvasok külföldi, angol nyelvű fórumokat is, és a csehek, szlovákok, románok, bolgárok 95%-a is ugyanolyan "rasszista" a cigánysággal kapcsolatban, mint a magyarok. A nyugatiak meg nem értik.
Pedig természetesen nekik is megvannak pedig a maguk "underprivileged" rétegeik, akiknek a negyedeibe be sem mernek menni, néha még a rendőrségeik se, szóval... Hollandiában egy csapat marokkói ifi focista megvert egy "fehér holland" partjelzőt, aki később belehalt a belső sérüléseibe. A választásokon ezután tarolt a szélsőjobb pártjuk. Ugyanebben az országban a sajtó Mo-t és "kelet-európát" a fasiszta vademberek földjének festi le, ahol az ártatlan romákat ok nélkül kirekesztik stb. Szóval van képmutatás jócskán.

wowerman 2013.01.09. 13:57:34

Én aztán nem fogtam azt a kést. Nem okoztam soha semmi rosszat romáknak, nem éltem jobban mint ők (sőt sokuk jobban él mint én)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2013.01.09. 14:48:53

@wowerman: te egy hős vagy. De a szudániakkal szemben még van restanciád, valld csak be...
süti beállítások módosítása