20 tipp a gyors és tartós fogyásért - lemondások nélkül!

2012/03/26. - írta: Modor Tibi

 

Egészség és fitnesz -  Atergó Annamari nutricionista és életvezetési tanácsadó rovata.

Sziasztok, csajok!

Mindannyian ismerjük már az érzést, amikor beszerezzük a méregdrága, csillogó csodamasinákat és a legfancybb kütyüket meg ketyeréket otthonra - beiratkozunk a két hónap alatt bordázott hasat és vékony derekat ígérő, legújabb, forradalmi módszert ígérő tanfolyamra -, megrendeljük az avokádókapszulát és dohánykivonatot - víznapok, zöldségnapok, keményítőnapok, húsnapok - az eredmények meg mégse jönnek, a vége pedig újabb és újabb csalódás, naribőr, egyre nagyobb hurkák és kilók?

Márpedig a megoldás pofonegyszerű: csodaszer és csodamódszer nincs - illetve van, de az annyira kézenfekvő, hogy senki nem akarja elhinni - mert az ember lánya csak abban hisz, amiért pénzt ad. Hát vegyétek úgy, hogy most ezért fizettetek!

 

1. Az ún. fehér mérgek. Minden, ami fehér, attól óvakodni kell, hiszen processzálva voltak. A fehér liszt, a fehér cukor, a fehér kenyér, fehér rizs, a fehér csokoládé mind-mind feldolgozott-felturbózott ipari - műanyag - élelmiszer. Vajon miért nem található meg a kristálycukor a természetben? Hát pontosan azért, mert nem természetes. Ne fogyasszuk őket. Glikémiás indexük az egekben, felfújnak, rövid ideig telítenek, aztán értékes tápanyag terén a nagy semmi.

Mit együnk helyettük? Teljes kiőrlésű tönkölylisztből készült fehérjedús barnakenyeret, barnarizst, barnacukrot, mézet.

 

2. Cukros üdítőitalok. Talán a legkárosabb - mondhatni halálos - tömegtermék napjainkban. A széndioxiddal dúsítva hatványozottan bombázza be véráramodba a mesterséges fehér cukrot, hogy felpörgessen, ami a hatalmas szénhidrátlöket után gyors kimerültséget, levertséget, újabb sóvárgást, éhséget, nasi utáni vágyakozást idéz elő. Nem beszéltünk a színezékekről, ízfokozókról, laboratóriumokban kitenyésztett aromákról - cukormentes italoknál az aszpartámról. Az aszpartám az egy big no-no.

Mit igyunk helyettük? Csendes vizet, csapvizet. A víz a legtermészetesebb és legcsodálatosabb italunk, ráadásul ingyen is van. Ezért nem becsüljük eléggé, és veszünk a boltban minden palackozott, benzingőzben ideszállított idegenszívű nyugati szart, hogy még onnan is hazacipeljük, a palackot meg eldobjuk. A kiváló minőségű és aromájú budapesti csapvízhez hozzászokva (természetesen akár vízszűrőt is beszerezhetünk) idővel megtanuljuk kiízlelni a különféle tájegységekre jellemző sajátosságokat, összetevőket. Ínyencek organikus citromlével, bűnöző napokon kevéske barnacukorral is megbolondíthatják. Ihatunk továbbá mértékkel, önjutalmazás és bűnözés céljából zöld teát és fekete kávét (természetesen cukor és tej, tejszín nélkül) is.

 

3. Nagyipari édességek. Az édesipar kegyetlen rablógyilkos. Lassan, módszeresen, egy életen át foszt ki és pusztít el. Nem csupán fizikai íz- és cukorfüggőséget, állandó sóvárgást (vö. sugar cravings) nevel ki a fogyasztóban - a cukrokon kívül felfújt, szénhidrátoktól, állományjavítótól zsongó, csupazsír piskótákat erőltet beléd. Az édességet érzelmekkel: szeretettel, meghittséggel, családdal, boldogsággal társítja; ezt a reklámokban még pofátlanul ki is mondja. És csupa szeretet. Egy édes meglepetés. Alkalmakra, vendégségbe - családnak, gyereknek, szerelmünknek mit adunk? Édességet. Ne tegyük! A fagylalt: zsíros-cukros-aromás hamis tej. A tejcsokoládé: cukros-szirupos-hamistejes hamis kakaó.

Mit együnk helyettük? Gyümölcsöt, természetesen organikusat. Ha Raffaellóra vágyunk: ropogtassunk el egy mosolygós almát! Ha Ferrero Rocher iránt sóvárgunk: majszoljunk el pár girizd narancsot! Fagyi-jégkrém után sóvárogsz? Szopogass el egy szem fagyott cseresnyét vagy jégkockát!

 

4. Gyorséttermi ételek. Az édesipar cinkostársa. Cukor, cukor, génmódosított kukorica, hormonkezelt húsok, pata, mócsing és inak, korom, füstaroma, színezék, majonéz, zsírok, megint cukor és tonnányi fehér só. Még az édesiparnál is aljasabbul manipulálják a tudatalattidat, társítják a képzeteket. Harsány, meleg színek, vidám arcok, ajándék a gyerekeknek, játszószoba - a rászoktatást itt is a bölcsőtől kezdik. Közelébe se menjünk, kerüljük, üldözzük, gyermekünket tiltsuk tőle. Nem véletlen, hogy az ismert gyorsétterem-láncok logói mind-mind szublimális sátánista üzeneteket pulzálnak.

Mit együnk helyette? Whopper helyett vollkornzsömlét sovány házitúróval és organikus pulykamellsonkával, kóla és shake helyett vizet, sültkrumpli helyett friss, nyers répát vagy retket.

Ide tartozik még mindenféle feldolgozott, csomagolt élelmiszer. Kényelmesnek tűnhet beszerzésük és fogyasztásuk, de a feldolgozás során az értékes tápanyagok kivesznek a hozzávalókból, ellenben mesterséges színezék és állagjavítók, cukrok, sók hatalmas mennyiségben kerülnek bele. Nem véletlen, hogy míg nagyanyáink beakasztották a kolbászt és a szalonnát a kamrába és 1-2 éven belül avas lett, addig egy ipari készételt ha kiteszel a szabad levegőre, még két hét után sincs semmi baja. Mert a baktériumok se olyan hülyék, hogy rámenjenek! Gondolkozzunk, emberek!

 

5. Kerüljük a kísértést! Bojkottáljuk a pénztárakhoz gyermek- és női szíveket fájdító édességeket halmozó áruházláncokat. Írjunk bevásárlólistát, és csakis azt vegyük meg, amire valóban szükségünk van - ne bolyongjunk, haladjunk céltudatosan. Ha hazafelé úgy érezzük, hogy mennyire beugranánk a takeawaybe egy ecetes quarter pounderért vagy currywurstért, hát változtassunk az útvonalon! Csomagoljunk magunknak előre! Ha inni-rágcsálnivalóra, nasira vágynánk üres perceinkben, mindig legyen nálunk a táskában egy kis üveg víz, kevés répa, retek vagy julienre vágott újhagyma.

 

6. Életmódváltás kíméletesen: eddigi önpuszító életünket, emberi kapcsolatainkat és rossz szokásainkat át kell értékelnünk, be kell szüntetnünk. A koktélozás-éttermezés helyett gyűljünk össze a csajokkal egymás lakásán szombatonként és kezdjünk el saját, egészséges, biofinomságokat kotyvasztani vagy járjunk grúz teaházba! A napi 1-2 doboz cigi helyett menjünk le a parkba kocogni! A tévébámulás-internetezés helyett iratkozzunk be egy fasza kis zumbára vagy kangoora! Lusta, lehúzó, követelődző pasinkat cseréljük aktívabbra, sportosabbra! Ne stresszeljünk-rágódjunk folyton a munkahelyi és financiális gondokon - kezdjük el tényleg élvezni az életet, fittyet hányni a problémákra. Baj mindig volt és lesz, de életünk csak egy van! Csak rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki belőle.

 

A végére pedig egy titkos bónusztipp egy elfelejtett lhászai kolostorból: a legbiztosabb módszer testünk izmait tökéletes harmóniába hozni - az húsz szabályos húzódzkodás egy szuszra. Mire sikerül, addigra garantáltan arányos korpusszal fogunk rendelkezni!

227 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilard Kigyo 2012.03.26. 06:30:29

Ezzel teljesen egyet tudok érteni.Nekem is sulyproblemaim voltak,2-3 év alatt 75kg-ról 115 kg-ra hiztam el. A doki és a dietetikus szinte szóról szóra ezeket mondta.Annyi különbség azért van,h engem nem zumbara küldött,hanem összeállított egy edzésprogramot,később meg emellett elkezdtem karatezni.Szóval nekem bevált,easy speaker stílus ide vagy oda.remek kis összefoglaló.ekezetekert elnézést.

Nathaniel Arthur Parrott 2012.03.26. 06:31:00

Igen, az hogy az utca közepén hagymát rágcsálsz az fog szociálisan akcepálhatóvá tenni.
A naribőr meg különdíj

pocaklakó minimanó 2012.03.26. 07:07:35

Borsodnádasdi (vagy sárazsadányi) csaj, fogadd meg Annamari tanácsát. :)

Ha a helyi uzsorásboltban fehér cukrot, fehérkenyeret, tejcsokoládét, dobozos zsírt, margarint, whoppert, ecetes quarter poundert vagy currywurstot ehhez hasonló undormányokat kívánnának rád sózni, tiltakozz. Neked jár a teljes kiőrlésű tönkölylisztből készült fehérjedús barnakenyér, organikus citromlé, vollkornzsömle, a sovány házitúró, az organikus pulykamellsonka és a julienre vágott újhagyma.

Ha meg a pasid, a hozzád hasonlóan segélyen élő Márió elkocsmázza és eljátékgépezi a pénzt, cseréld le egy jobbra - akinek több segély jár.

pocaklakó minimanó 2012.03.26. 07:45:26

Hiánypótló jótanácsok a mélyszegénységben élő ezreknek.

Hiába no! Egy jó életmódújság aranyat ér. :)

Tihanyi Zsófia 2012.03.26. 08:09:08

Egyetértek Pocaklakóval,bár el sem tudom képzelni, hogy onnan bentről hogyan tud írni, de még néhány mondatom lenne csak úgy...
1. Tény és való, hogy a cukor nem hasznos társunk, ebben a tisztelt tanácsadónak tökéletesen igaza van. De a barna cukrot mint ennek ellentétét feltüntetni legalább akkora baromság, mint az, ha a fehérliszt helyett a teljes kiőrlésű lisztet ajánlgatjuk. Ugyanis a teljes kiőrlésű liszt is csak akkor hasznos a szervezetnek, ha nincsenek benne azok az undorító vegyszerek, növényvédőszerek, amik sajnos ma még benne vannak. A bio élelmiszer pedig egyszerű embernek megfizethetetlen. Ha az ellenőrzés a fő-fő multink húskezelési gyakorlatát megfelelőnek nyilvánította, akkor pedig az ellenőrzésben sem lehet bízni (vagy talán csak azért kürtölték ki napokkal - hetekkel előre az ellenőrzést, hogy még véletlenül se akadjon "helytelenül viselkedő" bolt?).
2. A füstölt hús úgy ahogy van egészségtelen, a füstben lévő koromszemcsék miatt, amelyek tudvalevőleg rákot okoznak. Fogyasszon mindenki mindig friss húst! Illetve váljon vegetáriánussá, ez a biztos recept arra, hogy egészségesen éljünk! Biomagvak, bioitalok, és ez maga a tökéletes mennyország. Ja, és én a csapvizet sem ajánlgatnám oly vehemenciával, főleg férfiaknak nem, a benne meglévő gyógyszerek, főleg a hormonális fogamzásgátló szerek miatt. És a kedves életmódtanácsadó jó lenne, ha elgondolkodna azon, hogy az ember lényege, hogy időszakos partnereket csak addig választ, amíg meg nem találja az igazit. Ja, hogy nem tökéletes? Miért, a tisztelt hölgy az?
3. Lehet szidni az élelmiszeripart, de valamiről ne feledkezzünk meg: éljünk bármilyen egészségesen, ha feszültek, boldogtalanok vagyunk, akkor az egész egy kalap sz..t sem ér. Továbbá a tisztelt életmódtanácsadó nagyon jó tippekkel szolgálhatna a büdös/káros levegő, a kevés fizetés, és a munkahelyi stressz ellen. Ha ilyen jó tanácsokat tud adni, talán még a bölcsek kövének titkát is ismeri. Ossza meg velünk, legyen szíves!

Törökátok 2012.03.26. 08:15:39

a legfancybb, processzálva,big no-no és a többi félangol félsznob kifejezésért különdíj, betonnal kiöntött fejű szívlapát :)

Son of White Horse 2012.03.26. 08:16:21

Hiaba no! A szamokkal mindig bajban voltam! most sem ertem ezt:
'Nem véletlen, hogy míg nagyanyáink beakasztották a kolbászt és a szalonnát a kamrába és 1-2 éven belül avas lett, addig egy ipari készételt ha kiteszel a szabad levegőre, még két hét után sincs semmi baja.'

taffer 2012.03.26. 08:16:34

Egyszerűen tökéletes. Minden sületlenség benne van, ami egy nőimagazin orvosi rovatába kívánkozik. Élén a fehércukor rossz, de a barna már marha egészséges típusú "bölcsességekkel".

Megjegyzem, bár a méz valóban egészséges, forró teában pont ugyanannyit ér, mint az akármilyen színű cukor: ami miatt egészséges 60-70 °C körül már elbomlik. De azért szórakoztató ilyen tanácsokat olvasni.

Kösz, hogy ezt a témát is elővetted :)

2012.03.26. 08:27:29

@taffer: mindig az a jó ami drágább.
300 éve a cukor - a répa cukor - még nem is létezett, a szegények teljes örlésű lisztet ettek.

Csalogh Zsolt parasztasszonya - nem volt olyan régen - mentegtőzve mondja, hogy őrletésnél kivették a korpát, mert ha malacokat tartottak, kellett a takarmányba pótolni.

A Móricz Boldog embere is kukorica kenyeret süttetett, gondolom nem olvasott női magazinokat.

KenSentMe 2012.03.26. 08:30:46

Kár erre ennyire rágerjedni, a gyors fogyás ábrándjait kergetni meg titkokat megosztani egymással és 0-tól 24 óráig diétázni közben. Egyrészt aki megengedheti magának, az tényleg egye mindenből a legjobbat és a legdrágábbat, biztos, hogy csak használ vele a testének, másrészt viszont aki nem engedheti meg magának, az se búsuljon, mert formában maradni ennek a töredékéből is sikerülhet. Szerezni egy biciklit, gyümölcsöt (pl. egy almát) enni minden étkezéshez, értelmes kalóriahatárokon belül maradni és elfelejteni az édességeket anyagilag nem a lehetetlen kategóriájába tartozó áldozatok. Akinek fontos valamiért, az fitten tarthatja magát. Aki meg konzumidióta akar lenni, és ezt is valami elitista baromkodásra akarja felhasználni, természetesen annak is nyitva áll a lehetőség.

Óriási titok meg nincs, egyszerűen okosnak kell lenni, kiválogatni az értelmes tanácsokat, kipróbálni őket, tanulni belőlük, aztán meg állandóan gürizni. De kb. mindennek ennyi a titka, ami az életben kívánatos.

kicsibuta 2012.03.26. 08:30:48

Az organikus pulykamellsonkán csúnyán felröhögtem! :D

2012.03.26. 08:31:07

@Frengi: rohaggyon meg Napóleon, miatta van répacukor!

pause 2012.03.26. 08:31:12

a csipsz az jó me az sárga.na elolvasom a posztot is:P

pause 2012.03.26. 08:47:14

aaah aki valaha is probalt nem dietazni/lefogyni/meregteleniteni/egeszsegesen elni az ennel sokkal sokkal modorosabb bullshiteket is olvasott mar:D de nekem az a kedvencem hogy ,mint mashol is, megmagyarazzak, hogy a masik dieta miert rossz:D :D
btw nem gyrsan kell fogyni bakker hanem tartosan egeszsegesen elni.. rotflol.

pocaklakó minimanó 2012.03.26. 08:47:15

Loptam...

„Fogyasztói társadalmunkat számtalan egymásnak ellentmondó információ jellemzi, ami különösen igaz az egészséges táplálkozásra és életmódra vonatkozó információk terén. Az életmód tanácsadó segít eligazodni az egyes állítások között, szakmai ismeretei révén személyre szabott javaslatot dolgoz ki a hozzá fordulók számára, és gyakorlati tanácsokkal szolgál a teendők mindennapokban való alkalmazásához.
• alkathoz illő, személyre szabott étrend
• teljes értékű táplálkozás
• újfajta kulináris élmények
• egészség és vitalitás
• személyiségének és testalkatának megfelelő mozgásforma
• „szellemi táplálék”: meditációk, relaxációs technikák
A táplálkozási tanácsadó segítségével a páciens megismeri az egyes élelmiszerek kiválasztására és egymással való társítására vonatkozó alapelveket, valamint az étkezés és a testi-lelki állapot közti kölcsönhatásokat. A tanultak alkalmazásával – a megfelelő ételek, gyógynövények és fűszerek fogyasztásával – helyreállítja szervezete harmonikus egyensúlyát.”

melmek 2012.03.26. 08:56:01

Ma egészségesen táplálkozni elsősorban pénz kérdése. E kategóriához tartozó alapanyagok jóval drágábbak mint az átlag. A pénztárca határozza meg hogy melyiket vásároljuk elsősorban. A kérdés nem az hogy hogyan táplálkozzunk, hanem hogy táplálkozzunk-e egyáltalán.

pocaklakó minimanó 2012.03.26. 08:59:37

Vivien életmód-tanácsadóként a természetgyógyászat alapelveire támaszkodva segít a táplálkozás megreformálásában és az egészséges életmód személyre szabott megválasztásában.

„Az egészséges életmód iránti elhivatottság kezdetektől fogva meghatározta az életemet. Fontosnak tartom, hogy kapaszkodót nyújtsunk azoknak, akik szeretnének változtatni az életükön, megrögzött szokásaikon, de azt nem tudják, hol is kezdjék. Eleinte a médiában helyezkedtem el és HR-tanácsadással foglalkoztam, egyénileg segítve a hozzám fordulókat a pályaválasztástól egészen a karrierépítésig. Az egészség egyik alappillére a kiegyensúlyozott táplálkozás. Ezt felismerve először a N. Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karára jelentkeztem, ahol dietetikusként szereztem diplomát. Az azóta eltelt időt további természetes módszerek megismerésével töltöttem. A természetgyógyász vizsga után fülakupunktúrás addiktológusként végeztem. Az akupunktúra lehetőséget nyújt számos addikció, szenvedélybetegség leküzdésében, amelyek valamelyikében szinte mindannyian szenvedünk. A radiesztézia, fitoterápia, Bach-virágterápia jó kiegészítői a természetes módszereknek, segítve a gyógyulást. Kisgyermekes anyukaként fontosnak tartom a prevenciót, amit nem lehet elég korán kezdeni. Holisztikus szemlélettel közelítve minden egyes problémához a legfőbb elvem, hogy ne a tökéletesség, hanem a teljesség felé törekedjünk!”

pocaklakó minimanó 2012.03.26. 09:02:43

A Hajnalpírban Harmatos Varázsliget Egészségügyi és Életmód-tanácsadó Spirituális Központ természetgyógyászati és spirituális tevékenységgel foglalkozó szolgáltató és oktató intézmény. Célunk, hogy magas szintű ellátásban részesüljenek azok az emberek, akik felkeresik intézményünket. Szolgáltatásaink túlnyomórészt természetgyógyászati módszerekkel történik, melyen belüli területeink a Bach-virágterápia, fitoterápia, fülakupunktúrás addiktológia, masszázsterápia, mozgásterápia, légzőterápia, kineziológia, reflexológia, pszichológia, spirituális gyógyászat, életvezetési tanácsadás. Feltárjuk a problémán keresztül a betegség valódi okát, helyreállítjuk az egyensúly állapotát. Ezek a kezelések személyre szabottak és különböző technikákat foglalnak magukba. A felnőttképzés keretén belül felkészítő tanfolyamok, valamint spirituális oktatások folynak. Sikeresek tréningjeink, melyek során a hallgatók szembesülnek saját problémáikkal, felismerik saját képességeiket, értékeiket, megtanulják ezek felszínre hozását és elfogadni önmagukat, önbizalmuk megerősödésével életszemléletük gyökeresen megváltozik, mely által segítséget nyújthatnak másoknak. Tanfolyamaink és tréningjeink igen népszerűek, sikeresek, hiszen mind a gyógyítás, mind pedig az oktatás holisztikus szemléletben folyik. Célunk a test-lélek-szellem egységének helyreállítása, a harmónia megteremtése, a gyógyulás elérése, az egészség megőrzése, a megelőzések biztosítása és a folyamatos fejlődés által tudásunk és tapasztalatunk továbbadása.

Demszky 2012.03.26. 09:02:58

Ne bántsuk azokat, akik - figyelve egészségükre - megpróbálnak helyes életmódot folytatni. Hatalmas üzlet van rájuk bazírozva, amit nem szabad kockáztatni!

Lenry 2012.03.26. 09:02:59

"A víz a legtermészetesebb és legcsodálatosabb italunk, ráadásul ingyen is van"

melyik része van ingyen?

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2012.03.26. 09:10:30

Tény, hogy a szénhidrát tényleg ádáz ellenség. Zsírrá alakul bennünk és megöl. Ennyi. Hiába, hogy teljes kiőrlésű, hogy barna. Szénhidrát.
Tény, hogy zsírból, fehérjéből és zöldségekből álló étrenddel teszünk a szervezetünkkel a legjobbat.
Tény, hogy az édes ízhez túlzottan is hozzászoktunk, hogy a cukor függővé tesz, és kurva nehéz leszokni róla.
Tény, hogy le lehet róla szokni, hogy zsír-étrenddel is lehet élni, hogy utána elég a napi kétszeri étkezés is, mert ha nem emeled fel a vércukorszintedet, akkor nem is kell egész nap enni, hogy magasan is tartsd.
Tény, hogy bár cukor és liszt (és rizs és krumpli) nélkül sokkal egészségesebb, a sok embernek nincs pénze másra, csak lisztre, kenyérre és krumplira. Ami jöl eltöm, eltelít, és olcsó. Hát itt bukik meg az egészséges életmód.

Zorita 2012.03.26. 09:12:44

köszönöm szépen a cseresnye szót! :))

váj mí 2012.03.26. 09:22:21

Naribőr ..... elmentem hányni.

2012.03.26. 09:25:44

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): kubikusok is szénhidrátot ettek, mégsem híztak el. Csak annyit kell enni belőle, amennyit el is éget a szervezet.

driopios 2012.03.26. 09:26:37

Időközben a 20 tipp is lefogyott hatra.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2012.03.26. 09:31:57

@Hadrian77: Így van. Tudni kell mértéket tartani. Ami nem egyenlő a napi egy tábla Milkával, meg egy étkezéshez 5 szelet kenyérrel.
Egyébként feltűnt nektek, mennyire kenyérmániás nép vagyunk? Van, aki még a tésztához meg a krumplihoz is kenyeret eszik. Anyukáméknak gyerekkorukban még a dinnyéhez is azt kellett enniük. Sőt, talán a három legtöbbet hallott mondat gyerekkoromból: 1. Ne ugrálj már annyit! 2. Kenyeret is tessék mind megenni! 3. A héját is, mert abban van a vitamin! (LOL, B+) +1. Répát is, mert attól tanulsz meg fütyülni! (Legszemetebb szülői átbaszás, nem voltam népszerű, amikor anyuka mondta a családi ebéden a 4 éves rokon kislánynak, erre én troll módon beszóltam, hogy nyugi, kislány, csak hanta, nálam több répát senki nem evett gyerekkorában, mégse tanultam meg, mert semmi köze nincs a kettőnek egymáshoz, ellenben sok benne a vitamin - na, momentán ez sem igaz, mert 80°C felett minden elbomlik...)

pocaklakó minimanó 2012.03.26. 09:39:03

"...ellenben sok benne a vitamin - na, momentán ez sem igaz, mert 80°C felett minden elbomlik..."

Biztos ez?

www.beyondveg.com/tu-j-l/raw-cooked/raw-cooked-2e.shtml

2012.03.26. 09:39:09

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): kenyérmániás nép, hát mi voltunk Európa búzaföldje az I. vh-ig, itten a kenyér az isten, nincs ebben semmi meglepő, majdnem olyan kultusza van mint a koronának, a kenyér az ÉLET!:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.03.26. 09:39:32

@Lenry: én a melóhelyen intézem mindig, ott még a szóda is ingyen van. Te fizetsz érte..?

ArgonX 2012.03.26. 09:40:08

@taffer:

"Megjegyzem, bár a méz valóban egészséges, forró teában pont ugyanannyit ér, mint az akármilyen színű cukor: ami miatt egészséges 60-70 °C körül már elbomlik."

A tuttit azért te is megmondtad rendesen, mert hogy ez ilyen jellegű faszságokkal is meg lehetne tölteni egy bejegyzést :DD

Mitya Ivanov 2012.03.26. 09:44:32

ez nagyon jó írás lett. A mosolygós alma, a tájegységenként változó csapvíz aroma és a big no-no óriási.
Amúgy részben igaz az egész, főleg a fehér mérgek, a szénhidrátok az aszpartám, a cukros üdítőitalok, trash food. A teljes kiőrlésű cuccokkal viszont fasza kis fuzárium fertőzést lehet összesszedni, ha nem megfelelően tárolják a gabonát. Nagyapám míg élt azt mondta, még a 90es évek végén, amikor bejöttek ezek a német csomagolt vollkorn kenyérszeletek, hogy utoljára a hadifogságban látott ilyen kenyeret, és azonnal vigyem el. Az valahogy nem érdekelte, hogy a szorulására jót tesz.

A felsorolásba még az energiaitalokat is be lehetne venni, volt idő, amikor rendszeresen úgy nézett ki az ebédem, hogy pogácsa (zsemle), parízer (kolbász), utána XXL-es sport szelet (Mars csoki), majd nagy dobozos Monster Ripper (rosszabb esetben Lo-Carb). Munka után alig bírtam haza vánszorogni, miután haza értem ledőltem és úgy aludtam, ahogy egy fél Eunoctin után lehet csak. És úgy is ébredtem.

gyuvi 2012.03.26. 09:46:50

Azért a budapesti csapvízzel kapcsolatban ne essünk túlzásokba! Rákkeltő anyagokat találtak benne!

hvg.hu/vilag/20111209_duna_rakkeltoanyag

belekotyogok 2012.03.26. 09:46:56

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): Horvátországban az éttermes, mikor a rendelésfelvételnél kiderült, hogy magyarok vagyunk, kihozott egy kosár kenyeret a vacsorához és megindokolta mosolyogva, hogy a magyarok mindenhez kenyeret esznek. :)

Haasz Andras · http://www.reasonbanks.com 2012.03.26. 09:47:04

Tetszik az írás.

Az igazi titokra jó konzumidiótaként nem jött rá: egyél KEVESET.

Lehet, hogy ez a fogyókúra titka, csak ezt nem lehet sehol eladni egy fogyasztás központú világban :P

pocaklakó minimanó 2012.03.26. 09:47:26

@Mitya Ivanov:

Ja, mint volt is vagy két-három éve cikk arról a kisfiúról, akinek a fuzáriumfertőzés miatt cickói nőttek.

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2012.03.26. 09:49:20

Mielőtt még valaki jön a Jézus-élet-kenyér-Biblia dolgokkal, belinkelem még ezt:
wellnessmama.com/2359/does-the-bible-say-we-should-eat-grains/

Cerkamatyi 2012.03.26. 09:51:49

Nutricionista! Ezen felvihogtam, miközben majszoltam a csokimat.

LordAzazel 2012.03.26. 09:52:15

asszondja a cikk címe:
"20 tipp a gyors és tartós fogyásért - lemondások nélkül!"

Ennek ellenére a 6. tipp után vége a cikknek mint a botnak. Hova lett a maradék 14 tipp?

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2012.03.26. 09:54:46

@pocaklakó minimanó: Ovis kislány volt, aki menstruálni kezdett.
@belekotyogok: Úgy érted, HorvátHországban? =D@Haasz Andras: Jaja, legújabb olvasmányaim szerint így van. Egy hatórás intervallumban két bőséges, de szénhidrátban szegény étkezés (ebéd, vacsora), 18 óráig semmi.
Fogytam, de nehezen bírom. Lehet, leállok róla. Egyszerűen akkora étvágyam van, hogy rémes. Étkezési kultúrám meg semmi, nem tudok addig enni, míg kellemesen jóllaktam, hanem addig, míg rosszul nem leszek, annyira teleeszem magam. Fail.

pocaklakó minimanó 2012.03.26. 09:57:52

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!):

"Étkezési kultúrám meg semmi, nem tudok addig enni, míg kellemesen jóllaktam, hanem addig, míg rosszul nem leszek, annyira teleeszem magam."

A harahacsibu nem a te műfajod, azt mondod? :)

Styxx 2012.03.26. 10:03:08

girizd LoL
Amúgy tartalmilag a csajnak eléggé igaza van, kár, hogy eddig nem esett be pár ásványvízmaffia-bérenc Közbiztosnság Szilárd, akik a csapvízben a vizeletből kioldott gyógyszerek, kokain stb miatt háborog. remélem még tart a reggeli breafingük a szélsz menedzserrel és rögvest jön az okosság.

Lenry 2012.03.26. 10:11:50

most tűnt fel: ez csak 6 tipp. nem 20

belekotyogok 2012.03.26. 10:14:03

@Styxx: már alig várom, hogy K. Szilárd polihisztor pontosítsa a posztban szereplő kifejezéseket és állításokat és a maga bájos, csernusi technikájával kifejezze véleményét.

PonyvaMester · http://ponyvamester.hu 2012.03.26. 10:21:58

@Tihanyi Zsófia: Evolúciós, de Bibliai szempontból , nézetből azért vitatkoznék azzal, hogy a vegetarianiuzmus az eleve elrendelt. Akkor nem így néznénk ki, már csak fizikailag sem. Az élvezeti értékről ne beszéljünk most, de a tápanyagról igen. Egy fizikai munkát végző ember pl egész nap kellene hogy egyen, ha csak zöldet kap.

A többi résszel egyetértek.

De úgy unblock, a lényeg mindenütt az életben a mértékletesség. A cukorral sincs gond, sőt szükség van rá, megfelelő mértékben.

baby bee (törölt) 2012.03.26. 10:22:09

aranybánya a téma, köszi. elmondom én is a tutit: keveset ettem,sokat mozogtam, és lefogytam. az okosak szerint ez nem jó a (modoros szó!) "jojóeffektus" miatt. de azóta jobb lett a szex. ld."hidd el, a párod meghálálja, ha formásabb a popsi."

pocaklakó minimanó 2012.03.26. 10:24:59

@Ponyva Mester:

"De úgy unblock..."

Jesssszzzz, ahogy újmagyarul mondanák. Prájszlessz és ilyesmik.

Remélem, szándékos volt. :)

Advanced Flight 2012.03.26. 10:30:16

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): "Tény, hogy a szénhidrát tényleg ádáz ellenség. Zsírrá alakul bennünk és megöl. Ennyi. Hiába, hogy teljes kiőrlésű, hogy barna. Szénhidrát.
Tény, hogy zsírból, fehérjéből és zöldségekből álló étrenddel teszünk a szervezetünkkel a legjobbat."

Ezek nem tények, hanem éktelen nagy fasságok. Külön okos, hogy szidod a szénhidrátot, majd ugyanazzal a levegővel ajánlod a zöldségeket. LOL XD

2012.03.26. 10:35:53

Nincsenek egészségtelen élelmiszerek. Falánk emberek vannak, kényszeres evők vannak, akiknek az étel nem azt jelenti ami, nem az éhséget csillapítja vele, hanem a belső ürességet probálja kitölteni.
Ha csak akkor és annyit eszel amikor és amig éhes vagy, már megtettél mindet.
(fuj, mint az állat...)

Elijah_Baley 2012.03.26. 10:39:22

mivel magam is nagy fintnessz-fun vagyok, abszolút egyet tudok érteni a cikkel, csak hiányolom a lugosító és paleolit diéták szervezetre gyakorolt jótékony hatásának leírását, továbbá a fehér méreg topikból nem lett volna szabad kihagyni a tej, mint az élelmiszeripari összeesküvés kedvelt, de az emberi szervezetre rendkívűl mérgező alapanyagának említését.

eastern sugar 2012.03.26. 10:46:42

tényleg vicces az organikus pulykamellsonka meg a legfancybb ketyere, meg a párod meghálálja a formásabb popsit. meg az is igaz hogy most idegeskedhetünk azon a kommentekben, hogy ezt a borsodi paraszt nem tudja megfizetni /a csapvizet meg azt, hogy ne vegyen whoppert?/ és hogy unatkozó picsák szórakozása, egyébként én is dohányzom, és két kézzel tömöm magamba a hamburgert, sőt van egy olyan elvem is, hogy fehér cukor, fehér kenyér, fehér hatalom. elvi síkon én is mindig röhögök az ilyen biohülyéken. de igazából nem látok abban semmi gázt, ha valaki tényleg nem vesz kilószám édességet, hanem almát helyette, meg nem tömi magát ipari zsírral, ha fontos neki, hogy ne dőljön fel ötvenöt évesen szívrohamban, és öt percnél tovább lát előre /mint ahogy én sajnos nem/. nyilván vannak ennek az égő, túlzott megnyilvánulásai, mondjuk eleve ha folyamatosan ezzel foglalkozol, meg dekára méred magad óránként, de ettől függetlenül nem látom, hogy különösebben ciki lenne nem cukron és zsíron élni, meg néha futni egy kört. aztán hogy ezt már milyen szöveggel adják elő, más kérdés.

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 10:47:45

Megint az okosságtól hemzseg a porszt.

Csak a lekézenfekvőbb okosság maradt ki. A karcsúsodás sima MATEK, ami mondjuk a nőknek nem épp erőssége.

Nyugodtan zabálhatsz fehér lisztet, kenyeret, csokit, kólát, amit csak akarsz, ha az energiafelhasználásod nagyobb, mint a felvételed akkor lefogysz, méghozzá tartósan.

Az indokolások is olyan nőiesek. Ne egyél fehér lisztet, mer az nincs a természetben ergo mücucc. Mér rántott hús van a természetben, meg barna kenyér?

Kicsit mélyejen el a témában, ki kezébe lantot vesz. Szerintem. Ez olyan Cosmo-szinvonal.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.03.26. 10:52:13

most nyomtam be 3 tojásból egy hemendexet békönszalonnával kenyér híján bio fehér rizzsel amely a himalája oldalában termett és fair trade a cucc. Most meg sört iszom, mert süt a nap és olvad a hó.

Elijah_Baley 2012.03.26. 10:56:24

@Lucky Larry Silverstein: ezek a cikkek mind ijenek, sosenem szakemberek írják hanem unatkozó bloggerek, akik azt hiszik h mindent tudnak, csak mert hétvégén a plázában végignézték a norbiápdét bolt kirakatát miközben a férjük a bádibildersopban fehérjekivonatos séket vásárolt...

savrola 2012.03.26. 10:56:35

Majdnem jó, de csak majdnem...
Paleo elvek szerint:
"Tehát nem fogyasztunk ( vagy legolábbis igyekszünk elkerülni) semmilyen:
- gabonát a glutén miatt ( "megengedő" paleosoknál kivétel a zab (lásd: Paleo GY.I.K.))
- gyorsan felszívódó szénhidrátot a nagy inzulinlöket miatt ( rizs, kukorica, burgonya, répacukor, fruktóz (lásd: Paleo GY.I.K))
- hüvelyest veszélyes lektintartalmuk miatt ( szója és egyéb babok) de ide tartozik a földimogyoró és a burgonya! is
- tejet és tejterméket (a tejcukor és tejfehérje miatt) kivétel a kemény sajtok mértékkel fogyasztva
- hidrogénezett, növényi olajat és margarint (magas omega 6 és transzzsírsav tartalmuk miatt)
- konzervet, készételt ( nagy arányú tartósítószer, adalékanyag, állományjavító, stb. tartalmuk miatt)

Fogyasztunk ( vagy legalábbis igyekszünk előnyben részesíteni) :
- gyümölcsöket
- zöldségeket ( kivétel a hüvelyesek)
- tojást
- állati húsokat, zsírokat (igen!)
- halakat, tenger gyümölcseit
- gombákat
- olajos magvakat ( kivéve földimogyorót)
- hidegen sajtolt növényi olajokat : kókuszzsír (olaj), oliva; fontos a magas Omega 3 tartalmú olajok fogyasztása: Olajessimo, Halolaj;

Forrás: Szendi Gábor- Mezei Elmira: Paleolit szakácskönyv;"
Lehet szidni a paleót, de én cirka 4 hónap alatt 20 kilótól szabadultam meg. Mindezekkel együtt jár, hogy kevésbé vagyok fáradékony, jobban alszom, a fizikai terhelést jobban bírom. Nincs szükségem semmiféle finomított szénhidrátra, a CH szükségletemet a gyümölcs fogyasztásom fedezi. Az agynak szükséges cukrot meg a szervezetem az elfogyasztott húsból előteremti magának. Minden más egyéb egészségre gyakorolt kedvező hatásokba most nem mennék bele, rá lehet keresni, van bőven.

Moho Yoyo 2012.03.26. 10:59:33

Bár nem vagyok csaj, így nem pont nekem szól, de túlsúly itt is megvan, ezért gondoltam elolvasom, bár sejthető volt, hogy itt sem lett a világ megváltva...

Már a cím sem valóság:
nincs 20 csak 6 tipp
azonkívül mind a 6 tipp lemondás...

amúgy én 2 tippben összefoglalnám a leírt fantasztikus és innovatív 6 tippet:
1. ne egyél hizlaló dolgokat
2. mozogjál többet

ennyit erről a cikkről

egyébként én tudok egy sokkal hatékonyabbat, és nem kell 20 vagy 6 sőt 2 tipp sem:
mozogj sokkal többet
tutira lefogysz, és még ehetsz is fehér dolgokat amik ugye azért, mert fehérek mind károsak, mint pl.: a tej, ami ugye szintén fehér, ezért a cikk szerint kerülendő... :P

savrola 2012.03.26. 11:00:53

@Lucky Larry Silverstein: Ne haragudj, de amit írsz nettó hülyeség. Lásd fentebb. Semmilyen matekra nincs szükség a fogyáshoz. Zabálj annyi húst, zöldséget, gyümölcsöt amennyit bírsz (egyébként viszonylag kevéstől is hamar eltelsz és nem leszel hamar éhes), amiket te javasolsz, el kell felejteni, semmi szüksége rá a szervezetednek. És igen, rántott húst sem kéne enni, mert a rántás lisztből készül. Inkább grillezni kéne azt a húst. Ugyanolyan laktató, csak nem mérgezed magad a "bundával".

eMJe 2012.03.26. 11:02:32

@Tihanyi Zsófia: "Illetve váljon vegetáriánussá, ez a biztos recept arra, hogy egészségesen éljünk! Biomagvak, bioitalok, és ez maga a tökéletes mennyország." tuti? ez így biztos? akkor hajrá:D

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): "Tény, hogy a szénhidrát tényleg ádáz ellenség. Zsírrá alakul bennünk és megöl. Ennyi. Hiába, hogy teljes kiőrlésű, hogy barna. Szénhidrát.
Tény, hogy zsírból, fehérjéből és zöldségekből álló étrenddel teszünk a szervezetünkkel a legjobbat." ennek nekifutnék még egyszer

Ernoke 2012.03.26. 11:05:42

a legjobb diéta, ha fizetés előtt 1 héttel már semmi pénzed nincs:D

@eastern sugar: én múlt héten egy külföldi kiküldetés során szembesültem azzal, h a hangsúlyozottan egészséges életmódot élő kolléganőim jóval szarabb kondiban vannak, mint én (a szörnyű életmódommal), ezt eleinte nem értettem. aztán rájöttem, h valószínűleg az ilyen alapdolgok, mint nehéz ajtók kinyitása, gyaloglás, lépcsőzés, csomagcipelés, bizonyos szintig _fejben dőlnek el_.:D

Styxx 2012.03.26. 11:06:01

@Somló November: :-)
@savrola:
Az ortodox paleolitot toló csak kizárólag saját lándzsával elejtett mamuthúst fogyaszt.

savrola 2012.03.26. 11:09:10

@Styxx: Ha viccnek szántad, ok, de egyébként nem erről szól a dolog.

Benzoylmethylecgonine 2012.03.26. 11:09:18

@Styxx: vagy déli gyümölcsöt és kagylót, mert mediterrán ősember.

Mazlee 2012.03.26. 11:09:28

a legjobb fogyókúra:

egyél amennyit akarsz csak ne nyeld le...

narancshej 2012.03.26. 11:09:41

Öööö, hát nem tudom a forrás honnan való e sorokhoz, sok mindennel sajnos nem tudok egyet érteni. Újabb hadjárat az élelmiszeripar ellen. És, hogy hol vannak a tudományos alapok? Ne is keressétek..
Nos, gyors fogyás pedig, lemondások nélkül, és befektetett munka nélkül nincs.

1. Fehér mérgek: Nos, itt már a méreg szó sem tetszik, de ezt most inkább hagyjuk. Én ebbe a pontban inkább a mértékletes fogyasztást, és a rejtett cukrok kerülését javasoltam volna.
Főképp, ha a cikked címe az, hogy 20 tipp a gyors fogyásért!

A méz szintén cukrokból áll, de úgy gondolja a posztoló, hogy abból ehetünk bőven..hmmm
Tény, hogy egészséges, azonban ha a cukor szempontjából nézzük, bizony cukor az is!

A 3-as pont: Jesszusom!!!

Nem tudom, hogy te most arra próbálod buzdítani embertársaidat, hogy ne vásároljanak semmilyen félkész/kész ételt, amit az élelmiszeripar állít elő?
Elképesztő baromságokat írsz, már ne is haragudj!

"Mert a baktériumok se olyan hülyék, hogy rámenjenek!"
Nos, a baktériumok nem rámennek, hanem elszaporodnak egy termékben.

Nos, a tudásod a technológiai folyamatokról igencsak hiányos, és köszönjük a cikket, jó irányba tereled a népet!!

Ne haragudj, de az, hogy valaki mértéktelenül fogyaszt olyan élelmiszereket, melyben cukor/só van, az nem az élelmiszeripar hibája.

Mintahogyan az sem, hogy a seggünket felemelni luxus, és azt szeretnénk, ha erőfeszítés és lemondás nélkül egészséges súlyunk lenne két hét alatt.

Nagyanyáinkról pedig csak annyit, hogy a húst bizony, füstölték és sózták, hogy ne romoljon meg...

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.03.26. 11:14:06

az vót mán, hogy nitrátos a víz, és hogy a nagyüzemi állattartás+ antibiotikum+ növekedésgyorsító?

Styxx 2012.03.26. 11:18:08

@savrola:

Szerintem inkább arról lehet szó, hogy elkezdtél jobban figyelni magadra és hiszel egy módszerben, ennyi.

Kb, mint a napi egy pohár bor jótékony hatása, mert XY kolostor szerzetesei 100 évig élnek, mivel megesznek napi egy pohár bort.

Amúgy korán kelnek, korán fekszenek, mértékletesen, egészségesen táplálkoznak, nem dohányoznak, rendszeresen végeznek fizikai munkát a friss levegőn és stresszmentes az életmódjuk.

Valszeg a napi egy pohár bor nélkül is 100 évig élnének.

Elijah_Baley 2012.03.26. 11:18:10

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: még nem, de jó hogy felhoztad, mert a mentes ásványvízbe meg tartósítószert kevernek h ne legyen poshadt, és a műanyagflakon méregtartalma is belediffundál a vízbe, így nincs jó megoldás dehidratáció ellen, vagy elszáradsz, vagy megmérgeződöl :)

Rézfánfütyülő fűzangyal 2012.03.26. 11:19:06

Mindenkinek figyelmébe ajánlom a legjobb fogyasztó tornát: fejforgatás jobbról balra, és vissza!
Amikor kínálnak.
Csak a meg nem evett kaja nem hizlal, a többi igen. Egyél annyit, amennyi az életmódodból adódó szükségleted, és nem fogsz elhízni.
Én is így csinálom, és nekem sem sikerül, de hülyeségeket írni én is tudok!

blasiusii 2012.03.26. 11:20:11

Lowcarb, és minél kevesebb cukor - így foglalnám össze saját tapasztalataimat az elmúlt 3 hónapban.
Ha elfelejtjük a Coca-Colát, a croissant, a BigMac-et, pikk-pakk mennek a kilók! Tényleg ez történt velem, pedig nekem csak kb. 5 kiló feleslegem volt, de abból már 3 lement - akinek több van, annak biztos látványosabb. Persze, "meg kell szeretni" a zöldségeket, gyümölcsöket, ez nem megy egyről a kettőre..

xss 2012.03.26. 11:25:12

Amúgy kereste más is a többi 14 tippet? ^^

Minden párkapcsolati terápiaféle szándék nélkül a szerző pasi-csere buzdításához hozzáfűzve, mindig jót derülök a régi pasiját visszasíró csajok kiborulásain: "ühühü :'( mr kockahas lek'rt 3x azt' dobott mint Pista bá' a szotyis zacskót..

savrola 2012.03.26. 11:25:14

@Styxx: Ebben nem kell hinni, ez nem homeopátia, vagy valami egyéb vallás. Aki nem hisz benne, de mégis el kezdi csinálni, dacból, hogy megmutassa, hogy úgysem működik, annak is működni fog. Persze, lehet kevésbé radikális módon csinálni, úgy is le lehet fogyni. De igazból ez inkább már az egészségről is szól, és nem csak az túlsúlyos vagy elhízott emberek lehetnek betegek. Egyre több orvos (lassan százas nagyságrendről beszélünk, ami kva nagy dolog) látja be korunk táplálkozásának kártékony hatását az egészségre és fordulnának a paleo felé, ha bizonyos körök nem üldöznék magát az elvet és az azt vallókat, mint a boszorkányokat.

Elijah_Baley 2012.03.26. 11:28:17

@savrola: amíg te itt ilyen finnyásan válogatóskodsz az ételekben, afrikában percenként Éhenhal egy Gyermek!

mikka 2012.03.26. 11:31:57

nem kell annyit zabalni, mozogni kell, es szeretkezni nagyjabol ennyi a recept.

7even 2012.03.26. 11:34:29

A cikk írójának javaslom, máskor ne hagyja ki a középiskolai biológia és kémia órákat. Megéri, hiszen akkor talán nem hord össze ilyen butaságokat. Az ilyenfajta cikk veszélyesebb, mint az elhízás.

savrola 2012.03.26. 11:35:07

@De gustibusaut bene, aut nihil: Arra nem gondoltál, hogy megvan rá az okom, hogy válogassak? Szerinted jókedvemben nem eszem azokat az ételeket, amiket imádok? Egyébként leginkább azért halnak éhen, mert nem alkalmazkodtak a környezetükhöz. Értem ez alatt azt, hogy nem vadásznak, nem keresik az egyéb élelmiszer forrásokat. Meg gondolom az is a probléma, hogy nincs tiszta ivóvizük. Ez is elég sokat számít pl. az egyszerűbb fertőzések, betegségek leküzdésében. Úh. ne én legyek már a hibás az afrikai éhező gyerekek miatt.

theo 2012.03.26. 11:35:40

@Ernoke: Egy volt barátnőm szerint a leghatásosabb fogyokúrája az volt, mikor 1-2 hónapig 2 párhuzamos pasija volt, és 0-24-ben azon parázott, hogy mikor bukik le. Állítása szerint azóta nem volt olyan bomba alakja :D

pruntyike 2012.03.26. 11:37:06

@blasiusii: nemá 3 kiló fogyás?, van az másfél is: ilyen volt - ilyen lett: szarás előtt, szarás után...

TH 2012.03.26. 11:37:42

@Tihanyi Zsófia: a kommented még a posztnál is viccesebb szinte. :)

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 11:40:35

@savrola: Örülj neki, hogy neked tényleg nincs matekra szükséged az életedben..:)

A fogyás matek és nem több, nem kevesebb. Kalóriabevitel-kalóriafelhasználás=egyenleg(többlet/hiány)

Ennyi és nem több.

A paleolitról annnyit hogy a vegan diéta pont az ellenkezőjét állítja. Mind2vel, meg nélkülük is le lehet fogyni, mert nem a diéta fajtája a lényeg, hanem a tudatoság és a MATEK.

narancshej 2012.03.26. 11:40:42

Nézd, ne haragudj, de én Szendi Gábort nem tartom tudományos alapnak. Minthogy sem nem táplálkozáskutató, sem nem élelmiszer-technológus, vagy éppen élelmiszermérnök.

Sikeresnek mondható, ámde az embereket rossz irányba terelő könyvét pedig olvastam.
A tej, és a gabonafélék fogyasztása nem halálos, és nem emiatt beteg a mai társadalom.

Aki követi a paleolit étkezést belátható időn belül bizony találkozni fog a nem éppen jótékony hatásaival, és hiánybetegségek kialakulásával.

Elijah_Baley 2012.03.26. 11:45:53

@savrola: lehet van rá okod, fogadd részvétemet ebben az esetben, de attól még így kijelenteni h a kenyér mérgező, nem helyes. Évezredek óta, minden nép eszik kenyeret, és még nem halt ki az emberiség! Ellenben ha mindeki azt a pár, jellemzően nem túl költséghatékony, nehezen, kis volumenben termelhető táplálékokat enné amit itt felsoroltál, a föld kőolajkészlete nem lenne elég a mostani 7milliárd ember táplálásáhz, így, ha bolygónyi léptékben nézed a dolgot, a ti gondolkodásotok vezet minket rohamléptekkel a kataklizma felé!

Bromwyn 2012.03.26. 11:47:00

A cseresnye volt a legjobb.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.03.26. 11:47:33

Zseniálisan jó a sok szemfüles, szakértő köcsög komment.

savrola 2012.03.26. 11:48:41

@narancshej: Nem Szendi Gábor a tudományos alap, hanem azok az orvosok, akikre ő hivatkozik, és az a kialakuló félben lévő magyar orvostársadalom (dietetikusok, belgyógyászok), amelyik elismeri, hogy ez a helyes út. Sajnos egyelőre még kevesen vannak ahhoz, hogy fel merjék emelni a hangjukat és többségük félti az állását, egzisztenciáját, mert ebből aztán meggazdagodni nem fog (nem úgy, mint a gyógyszeripari támogatásból, homeopátiás szerektől, vagy biorezonanciás műszerektől.
"A tej, és a gabonafélék fogyasztása nem halálos, és nem emiatt beteg a mai társadalom. Aki követi a paleolit étkezést belátható időn belül bizony találkozni fog a nem éppen jótékony hatásaival, és hiánybetegségek kialakulásával." Ha annak ellenére ez a véleményed, hogy olvastad a könyvet, akkor csak annyit tudok mondani sajnálattal, hogy nem igazán fogtad föl az ott olvasottakat. Felsorolnád ezeket a hiánybetegségeket? De igazából nem akarok vitatkozni veled, mert látszik, hogy alapvetően nem értetted meg, és nem is akarod megérteni. Hogy miért, azt nem tudom.

2012.03.26. 11:49:23

@Modor Tibi: kinyitottad Pandora szelencéjét:)

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 11:51:33

Hadd meséljem el a személyes történetem.

A testsúlyom 90 kg, a BMI-m 24,5. Soha nem voltam az elhízásnak a közelében sem, és soha nem diétáztam. Az eddigi max. súlyom 96 kiló. Azt a 6ot leadtam 2 hónap alatt. 3xfél óra torna+3x fél óra futás/hét. Ezen kívül irodai melóm van, ami ugye max. 2000 kcal/nap.

Többet eszem mint mielőtt rendszeresen sportoltam volna. És mindent, húst, halat, nyers zöldet, magot, krumplit, rizst, fehér és barna kenyeret, disznó és kacsazsírt, gyümölcsöt. Kólát igen, más junkot nem.

Halálosan mind1 mit eszel, és azért jobb ha azt eszed amit szeretsz, mert nagyobb az esélye hogy be tudod tartani a RENDSZERT. Rendszer kell, tökmind1 milyen csak SZERESD. Mozgással ugyanez. Ismerősök (dagadt csodadiétások) siráma: hogy fussak ha görcsöl a lábam/fáj a térdem/dr. XY szerint a futás káros azénkoromban? Ne fussá bazzeg! Csinálj amit akarsz.

tekasztorik.blog.hu 2012.03.26. 11:51:55

háááát, tudnék vitatkozni, ha visszaugatós kedvemben lennék. a cukor meg a gyorskaja meg kábé majdnem minden egészségtelen, ez tény. én azt mondom, hogy MÉRTÉKKEL mindent lehet. Havi 1 sajtburger nem öl meg, vagy 2 kanál fehér cukor, de évente 365 adag saláta az engem eléggé elszomorítana, de sült oldalashoz meg sült krumplihoz: remek :)

a cikk megfogalmazása az kicsit kabbeafaszom meg 21. század meg asszem nem is én vagyok a célközönség hanem a tizenévesek, akik értek ezeket a szavakat, hogy "legfancybb" én ezt most olvastam életemben először. Az írás komoly dolog, főleg, ha egészségről van szó, legyen vagy humoros vagy tényszerű, de ez gázos volt, persze az egész nyelvi metodika, amerre tolódik, gázos.

szóval, nagy nagy köszönet, újat nem mondott a szerző, ezeket eddig is tudtam, 1 új info volt:
INGYEN VAN A VÍZ.
Na, ez érdekelne, hogy hol, már küldeném is oda faterékat valami kibaszott nagy szippantós kocsival! ?)
sziasztok, szép napot! Enni jó, Morikóne!

savrola 2012.03.26. 11:54:40

@Lucky Larry Silverstein: Matekra szükségem van, csak nem a fogyás területén! :D 30 kilót fogytam kevesebb, mint egy év alatt, és nem igazán számoltam az elfogyasztott és leadott kalóriák arányát.
@De gustibusaut bene, aut nihil: Vissza kéne térni oda, hogy az élelmiszerek jelentős részét ne a 30 kilométerre lévő hiperbe vegyük meg, hanem a szomszédtól, vagy a saját kiskertünkből termeljük elő, ahogy az régen is volt. Sajnos a gazdasági és jogi környezet, erre jelenleg nem alkalmas, de talán lesz változás. A kenyérrel kapcsolatban feltennék egy kérdést: ugye az köztudott, hogy a kenyér (és tésztafélél is) hizlal? Azt is tudjuk, hogy az elhízás jelentős kockázati faktor mindenféle betegségek kialakulásában. Akkor tényleg nem veszélyes a kenyér és a gabonafélék?

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 11:58:32

@savrola: Paleolit jó dolog. Annak aki könyvet ír róla és abból él.

Vegan 180 fokban mond ellent neki, az is annak jó aki könyvet ír róla és eladja. Legalább ugyanannyian ismerik.

Mind2 tartós követése hiánybetegségeket okozhat, és sokkal nehezebb betartani, mint a normál étrendet.

Mind2vel lehet fogyni, ahogy a normál étrenddel is(tudod, nem a diéta számít hanem a MATEK). Ergo ha vkinek ez kell akkor csinálja, fogyásszempontból egyiknek sincs különösebb értelme.

Dr. Shit Pál (törölt) 2012.03.26. 12:00:03

Rendszeresen maszturbálok az ilyen megmondó írásokra, mert élvezem.
Tudom, tudom, a maszturbálás is tök no-no, nem processzálható és panelproliknak tilos, de én imádom az élvezeteket.
Ebből kifolyólag fogyasztok gusztustalan, hányingerkeltő inakból, meg fehér cukorból előállított dzsunkfoodokat'...

Fúúú, azok a mocskos reklámok, rávesznek a whopperre, meg a gonosz csokira. Monnyon' le!!!

Víz, répa, bűnös napokon organikus citrommal bolondítva, meg organikus lowphass (hunglish)???
Inkább megdöglök 45 évesen szívrohamban. :D

Ne csak éld, élvezd is az életed!

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2012.03.26. 12:01:53

@savrola: Hékás, ne húzd fel magad, szerintem viccelt, mi is szoktuk ezzel heccelni a másikat, aki fogyózik ("Bazz, te válogatsz, mikor Afrikában éheznek?!").
A paleo alapjában véve jó, csak nekem túl szigorú lenne. Én ugyanis tejszín- és sajtfüggő vagyok, és nem érzem, hogy ártalmas lenne rám nézve.
Ott bukik el az egész, hogy mindenki a másikat akarja megtéríteni, holott vannak alapigazságok, de a többi dolog már nagyon egyéni, nem lehet mindenkire ugyanazt ráhúzni, annyira különbözik az emberek szervezete. Csak hát amíg mindenki fröcsögve hülyézi a másikat, addig nemigen lesz egyetértés. Lásd otthonszülés-kórházi szülés. =D

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 12:01:56

@savrola: Tényleg nem kell számolni, de attól még dolgozott a matek nálad is. Ha az egyenleged többletes lenne akkor 30 kilót híztál volna.

Igen, a kalóriaszámoláshoz fegyelem kell. Az USAban pl. minden étlapon rajta van.

[c] 2012.03.26. 12:02:58

"Ha Ferrero Rocher iránt sóvárgunk: majszoljunk el pár girizd narancsot!"

Háhá. Ezt mindig imádtam; "nem kell lemondanunk a finomságokról, csak együnk csokoládé/nutella/sütemény helyett teljes kiőrlésű, steviás zabgolyócskát aszalt almával".
Nagy lóbránert nem kell lemondani róluk, ki az, akit csoki helyett kielégít a biobiszbasz?

mr gumby 2012.03.26. 12:08:47

@tekasztorik.blog.hu: fú de átláttad a post lényegét! sajnos nagyon alacsony színvonalú az újságírás ma Magyarországon, és ez természetesen értetendő a blogokon cikket írókra is! Egyébként utánanéztem ennek a cikkírónak is, és úgy tűnik, hogy semmilyen életmóddal, vagy egészséggel kapcsolatos végzettsége sincsen!

karikaV43 2012.03.26. 12:10:16

@Frengi: anyám mesélte még a 60-as években is teljes kiörlésű kenyeret ettek és a fehér után sóvárogtak, mert a most méreg drága teljes kiörlésű lisztet majdnem ingyen kapták és kilencen voltak testvérek,ma a fehér kenyeret és finom lisztet átkozzák a malomipar szemete meg aranyárban megy. Kész röhej és ráadásul keverik is finom liszttel mert különben semmit nem lehet belőle csinálni. Erről ennyit én 2,5 éve úgy fogytam le majd negyven kilót kb. 4hónap alatt,hogy hetente kétszer mekibe ebédeltem,mert nem volt más a közelbe ahol építkeztünk. A fogyás titka a lehető legolcsóbb akarat erő, akinek ez nincs a büdös életben nem fog lefogyni,lehet bármilyen csodaszer. Bár van olyan tabletta ami persze illegális ami lebontja a zsírt akármennyit eszel is lefogysz,de a mellékhatásai elképesztőek. A bio feliratú élelmiszernek nevezett bolti cuccok kb. ugyanannyi permetet és trágyát kapnak mint nem bio vetélytársaik,csak négyszer annyiba kerül,mert a kártevők nem nézik a gazda fájának és egyebének bioságát simán elpusztítják a termést,ha nem védekezik nincs mit piacra vinni és bioként árulni. A cukrok közül a barna nádcukor ami elfogadható nálunk 800 körül van kilója ugyanaz szlovákba 450-500 átszámítva,itt a csomagolás forgalmazó minden megegyezik,ezzel is jól lehúznak minket. A csapvíz az ország nagy részén még fürdésre sem alkalmas annyira kiszárítja a bőrt, mindkét gyerekem és magam is ekcemásak vagyunk miatta,most találtam olyan vízszűrőt amivel lehet ez ellen védekezni,de a családi költségvetés borul. Nálunk sokszor tejfehér a víz. A budapesti csapvízbe annyi klórt nyomnak amennyit nem szégyellnek,volt szerencsém megfigyelni én azt sem innám meg. Nincs olyan,hogy egészségtelen ennivaló,mindent meg szabad enni a lényeg a mérték,5 kiló répa naponta pont olyan rossz mint ugyanannyi marhahús. A biblia is azt írja nem az a káros ami a szájon bemegy,ha nem ami onnan kijön. A vegetáriánus életmód meg totál egészségtelen,hisz a növényekben nem igazán van a B vitaminnak minden fajtája és egyéb tápanyagok is hiányoznak belőle. A Norbi update inkább közelebb áll az egészséges táplálkozáshoz mint a vega,csak a márka termékek horror áron kaphatók,de azokat mind lehet pótolni.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.03.26. 12:11:19

Teljesen mindegy hogy hogyan diétázik a paraszt ha a munkahelyen teleszarja a WC-t; az organikus pulykamellsonkától sem lesz kisebb a vegyi-biológiai csapás mérete. Vagy igen?

mákosnudli 2012.03.26. 12:11:45

Én eszem mindent és kész.

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 12:14:07

@tea fan: Tényleg nem kell feltétlenül lemondani.

Csak azt nem árt tudni, hogy 2 dl kóla 100 kcal, egy 40 g-os csoki(ka) 250.

Fél óra tempós, izzasztó biciklizés 250.

Egyébként a magyar olimpiai csapat szendvicset zabál, néhány ultramaratoni futó meg csokit tömbösítve.

De ha ők megeszik, azért az Index-olvasó Béláknak még kell a csodadiéta, hátha eltünik a duplaseggük.

Zorita 2012.03.26. 12:15:38

@Tihanyi Zsófia: szerintem téged valójában Békésy Ágotának hívnak

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 12:19:31

@mr gumby: Nem mintha a végzettség bármiféle garancia lenne.

Ezek a cikkek így terjednek: Megírja az életmódmagazin A - paleolit diéta a tuti. Az életmódmagazin B szerint viszont a vegan a nyerő (Mert Steve Jobs is vegan).

Aztán minden hónapra kitalálnak új nyerő diétát (ha nincs új akkor mivel töltik meg a lapot?).

A köv. évben, mivel akkorra a Bélák elfelejtették már a paleolitot, cserél A és B életmódmagazin, és leadják egymás csodadiétáit.

Ilyen a showbiznisz, hülye aki nem ebből él!

[c] 2012.03.26. 12:20:17

@Lucky Larry Silverstein: "Fél óra tempós, izzasztó biciklizés 250."

Hozzá kell adni még a mozgás-izomfejlesztés alapanyagcsere-gyorsító hatását is - bár azt nehéz megbecsülni. Mindenesetre, szerintem mértékkel lehet édességet is, főleg ha az ember rendszeresen sportol.

Csak az idézett tanács azon modoros jellegzetességét akartam karikírozni, hogy úgy tesznek, mintha nem kellene lemondani semmiről, pedig hát az isteni csokik helyett biobiszbaszt enni igenis lemondás.

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 12:25:50

@tea fan: Van ilyen müzliszelet vastagon csokiba mártva. Próbáld ki, finom....:)

savrola 2012.03.26. 12:40:52

@Lucky Larry Silverstein: Szerintem számolj utána, hogy mennyi haszna is van Szendinek egy könyvön... Ha pár éve homeopátiába vagy biorezonanciás baromságokhoz kezdett volna, már rég milliomos lenne.
@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): Ok! Nagyon nem húztam fel magam! :) Persze, vannak egyéni dolgok, hogyne lennének. Nem akarok senkit megtéríteni, csak rávilágítani bizonyos dolgokra, amik lehet, hogy nem jutnak eszébe. Egyébként Szendi is azt mondja, hogy annyira kell tartani a paleót, amennyire azt a mai körülmények között lehetséges. Persze annak, akinek nincs semmiféle eü-i problémája. Akinek van, annak sokkal többet kell tenni érte. És sajnos sokan vannak ilyenek...

kristofxx 2012.03.26. 12:45:36

Valaki tisztában van a modoros blog lényegével, mert itt még a veszőt is komolyan kell venni:)

Elijah_Baley 2012.03.26. 12:46:53

@savrola: nem tudom, én mindig azt hittem h a kenyér fontos ásványianyag és vitaminforrás.

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 12:48:37

@savrola: Nem konkrétan rá gondoltam, azt se tudom kiről beszélsz. Ez ipar, diéta-ipar. Azért müködik, és azért jó biznisz, mert a Béla hamarabb olvas el 10 diétával foglalkozó cikket/DVD-t/könyvet, mint hogy lefusson 200 métert, vagy leálljon a hurkával.

Nem is tudtam hogy azért adja ki a könyvét hogy bukjon vele. Akkor még hülye is?

savrola 2012.03.26. 12:48:41

Na, de nem akarok tovább "téríteni"! Úh. én kiléptem! Megyek mamutra vadászni, épp az előbb osont el az ablak alatt egy, és a csapdám felé tartott! Nem akarom elszalasztani! :D

Ernoke 2012.03.26. 12:52:10

hú, Tibibratyó, milyen hozzászólóid lettek, kábé kabbeafaszom, hogy ilyen kibebaszott híres lettél, fatert oda is küldöm mingyá autogramért! csokicsőváz!

ormotlan 2012.03.26. 12:55:03

Kevesebbet kell enni és többet mozogni, ennyi.

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 12:56:59

@ormotlan: Vagy többet enni és mégtöbbet mozogni. Vagy kevesebbet mozogni és mégkevesebbet enni.....:D

S.O.A. 2012.03.26. 12:57:38

Szóval csapvíz VS ásványvíz téma...

Hát nekem mind a kettőről meg van a külön véleményem. Az az állítólagos ingyenes csapvíz hemzseg mindenféle hormon- és gyógyszermaradványtól. Már a nanogramm per liter értéknél jár néha a teztoszteron, ösztrogén, valamint az ibuprofén, aldoszteron, paracetamol tartalom, ami azért valljuk be nem hangzzik túl jól! Ha valaki megiszik egymillió köbméter vizet, akkor ezzel már több grammnyi hatóanyagot nyelt be akarata ellenére!
Ásványvíz? Röhej... ugyanaz a vízadó réteg a legtöbb esetben, mint az ivóvíznál, tehát a hormon megy gyóCCer abban is már benne van, viszont hónapokig poshad a Spar kirakatában a raklapon, miközben tűz rá a nap, aztán amikor sikeresen felszaporodik benne a Pseudomoan aeruginosa, az Escherichia Coli, vagy a Fekláis Enterococcus, akkor már csak pár kortyra vagyunk attól, hogy az intenzív osztályig hányjuk-fossuk magunkat.

Egyedüli alternatíva szerintem a biokristályokkal mágensesen kezelt, nem savasító, hanem inkább lúgosító, különféle bioboltokban palackokban kapható vízkészítmények. Én az EzoAqua-t iszom már hónapok óta, mindenkinek szívből ajánlom, azóta kiegyensúlyozottabb, erősebb, határozottabb a reggeli merevedésem!

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2012.03.26. 12:57:42

Aki itt komolyan kommentel, az tudja, hogy a modoroson van?

Amúgy 100+ hozzászólóból kb. 3 látja a lényeget!

Egyél felennyit, mozogj kétszer annyit!

agi02 2012.03.26. 13:00:22

ez ugyan nem fogyás de ide illik.
Egy nagyon tudományos egészséges életmódkörlevélben olvastam, ami a kozmetikumok káros hatásáról ír.

"Tudjátok, hogy az illatot nem az ember orra érzi, hanem az agya, a limbikus rendszer, ami azt jelenti, hogy kőolajmolekulák tömkelege landol az agyunkban. Mikor fog az onnan lebomlani? "

papucsbojt 2012.03.26. 13:01:41

Hat az ilyen hanyaveti es arrogans stilustol eldobom az agyam...meg fancy es big no go.

A legtobb ember pont azert nem birja egyik dietat sem sokaig csinalni, mert csak tiltasrol meg mergekrol szol. Marhasag, a mertekletesseg az egyetlen dieta, ami mukodik hosszutavon.

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 13:02:14

@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]:

......:))

Mindenki arra veri el a lóvét amire akarja. Arról hallottál hogy a K-medencei csapvíz a világ egyik legjobb minőségü cucca?

Víztisztítás? Határérték?

Paranoia?

pandacsökiboborján 2012.03.26. 13:02:31

ez milyen álságos szar!!! Vajon aki mondjuk 3 ban nyomja 90k-ért egy gyárban,vagy kórházban grúz teázóba fog járni,meg kocogni a parkba? Ez tipikusan az ostoba magyaroknak fenntartott írás,akik szerint az élet akkor jött be,ha találtak vkit,aki kitartja őket...

narancshej 2012.03.26. 13:02:55

@savrola: Jah, aha, én vagyok a hülye, hát sejtettem. :-)))))))))
Nem hiszek el mindent, ami le van írva, akkor sem ha egy oldalon belül valaki 20 forrásra hivatkozik..és teszi ezt egy egész könyven át.

ezabloghunickmarfoglalt 2012.03.26. 13:05:34

a legfancybb-ert faszkorbacs az orokkevalosagig... ( van ennek noi megfeleloje? )

a ropogos alma mint a raffaello helyettesitoje, szinten utnem mig mozog!

S.O.A. 2012.03.26. 13:07:47

@Lucky Larry Silverstein: csak mert a szakmámhoz kapcsolódik, azért gondoltam modorsosságig fokzni a máshol kommentekben látott sületlenségeket. Semmi paranoia nincs, csak hatékony víztisztítás ;). Ami minden viccen felüli tény: elképesztő minőség beli különbségek lehetnek az ország A és B pontja között ivóvíz tekintetében. "Nálunk" is van ásványvíz minőségű kút, meg olyan, amit letagadunk...

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 13:08:40

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél:

Igen de 97 vevő jobb mint 3.

Én is kitaláltam a FAKÉREG-diétát. Húst lehet hozzá enni mer az jó, kenyeret nem mer az rossz. Gyümölcsöt mértékkel, ha piros, mértéktelenül, ha zöld. Vizet csak éjszaka lehet inni, egyszerre minimum 1 litert.

Ügyes marketingeseket keresek, akik eladják, hogy ez 1.MÜKÖDIK, 2.TUDOMÁNYOS, 3.KIZÁRÓLAGOS(környezetbarát stb.). A kommentelőket figyelve tutira meggazdagszunk azt végre ehetek minden nap sült oldalast.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.03.26. 13:22:38

@pandacsökiboborján: ostoba magyaroknak??? Mert te is ilyen idegenszívű vagy??

És igen, számold csak ki, hogy mi olcsóbb: grúz teázóba vagy kocsmába járni!!! Vagy kocogni járni vagy cigizni!! Na ??

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.03.26. 13:23:20

@LordAzazel:

A maradék 14 tipp megrendelhető utánvétellel csak 2999 Ft + postaköltség + áfa akciós bevezető áron. Az első 100 megrendelő ajándékba kap egy-egy hűtőszekrényre ragasztható plüss bio fogyipandát, mely kantoni nyelvjárásban rádszól, ha ki akarod nyitni a hűtőt.

karikaV43 2012.03.26. 13:25:28

@Lucky Larry Silverstein: csak megjegyzem én egy óra alatt kondi biciklin 1000 kalóriát égettem el ehhez olyan 45 körüli átlagot kellett tekerni közepes erősségen.

Elijah_Baley 2012.03.26. 13:27:10

@pandacsökiboborján: közismert h a grúz teaház az összes létező teaházak legolcsóbbika ha valakinek nem telik arra sem akkor miből tankolja a kocsiját vagy fizeti a távfűtésszámlát?
Az egézség nem elsősorban pénzkérdés, ezt kéne végre felfogni!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.03.26. 13:31:24

@eastern sugar: a modorosságok nagy része nem tartalmi, hanem stiláris, hehe.

clegane 2012.03.26. 13:32:30

@Lucky Larry Silverstein: @narancshej: @tekasztorik.blog.hu: @7even: és még sokan mások: a "modoros" blogot nem kell komolyan venni.
- Nyilvánvaló Kapitány

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 13:37:18

@karikaV43: Persze OK, de a 45öt bicajon a zemberek el sem érik, nem hogy tartanák átlagosan egy óráig.

Mér te ilyen túrdöfranszos arc vagy vagy mifene?

belekotyogok 2012.03.26. 13:45:57

@savrola: na, a te nézőpontjaidat figyelembe véve télen pl mit ehetnél? Mert ugye ami a mi éghajlatunkon a kiskertben megterem és tavasz tájékán fellelhető, az maximum káposzta, krumpli, hagyma, répa, desszertnek egy kis alma. Mit ne mondjak, nem túl szívvidító.

Szóval vegák és paleolitok csak úgy lehettek, ha leszarjátok a környezeti terhelést, miegymást és bizony távolról hozatjátok az amúgy szezonális zöldségeket/gyümölcsöket.

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: én is ezen röhögtem. :)

Bicikliző medve 2012.03.26. 13:47:17

@tekasztorik.blog.hu: Azert vannak paran veled egyutt, akik nem tudjak, hogy ez a MODOROSBLOG! (Ha nem erted, mire irtam ezt, jarj utana, maskepp olvasni utana a cikket :))

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.03.26. 13:48:33

@Lucky Larry Silverstein:
viccelsz, hegynek lefele, vagy szabadesésben simán el lehet érni a 45kmph-t.
az is tuti, hogy utána nem fogsz túlsúllyal bajlódni, amíg csövön keresztül táplálnak.

Tihanyi Zsófia 2012.03.26. 13:56:07

@Ponyva Mester: Igazad van, nem vagyunk vegák úgy ab ovo. Én pl. egyáltalán nem. Szerintem nem is egészséges. A Mennyországhoz annyi közük van a vegáknak, hogy szerintük aki húst eszik, az "bűnöző", tehát nem juthat a fent említett helyre.
@eMJe: próbáltam kicsit szarkasztikusan fogalmazni. Nem jött be...
@TH: Köszönöm a dicséretet...
@Zorita: Nem... (Bővebben: Nagyon nem...)
Amúgy az ilyen "tudományos okoskodásoknak" nincs sok értelmük... Valaki vagy valamilyen "tudományos élelmiszer-előállító" szócsöve, vagy valamilyen fogyasztó csodaszeré, hiszen aki ezt az írást elolvassa, mindjárt megijed... (ezt se szabad, azt se, jobb lesz a csodaszer...) Viszont a kommentek nagyon sok hasznos infót is tartalmaznak a sok bugyuta mellett. Lehet, hogy mégis van értelme?

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 13:57:33

@belekotyogok: Nyugi, aki újságíró meg blogger az annyit tud a zöldségről hogy a boltból vette.

Arról sem hallott még egy biorobot se, hogy a behozott gyümit zölden szüretelik, a vitamintartalma a napon érettnek 10%-a kb. Szóval 10x annyi narancsból viszel be annyit, mint 1 kerti almából. Ami nincs télen. Pech.

Mitya Ivanov 2012.03.26. 13:58:52

@tekasztorik.blog.hu: te annyira laza és trendy vagy öregem, hogy még.
köszönöm hogy írhattam neked

AlBundy33 2012.03.26. 14:00:00

Hát én túl sok építő kommentet nem olvastam.

A cikkben igaznak igaz (többségében) ami van csak az indoklás sánta legtöbbször.

Amusing 2012.03.26. 14:03:12

nem zabálj azt nem leszel dagadt, meg irány mozogni nem pedig a monitort bámulni!!!

É2I 2012.03.26. 14:04:33

Nem gondoltam volna, hogy ide a modorosra ennyi releváns hozzászólás érkezik.
Miezmán? Ja, hogy benéztétek.:D

Deutsche Gabbana 2012.03.26. 14:08:17

@narancshej: nem szendi találmánya a paleo, ezt csak azért gondolják sokan, mert ő írt róla magyarul könyvet.

eMJe 2012.03.26. 14:09:57

@Tihanyi Zsófia: internet átka, hogy csak a betűkre hagyatkozunk, bocs, nekem nem tűnt fel:)

belekotyogok 2012.03.26. 14:14:54

@Deutsche Gabbana: a paleot az ősemberek találták ki. bár szerintem ha lett volna milkacsoki, akkor azért nem dobják félre. :)

SZendi egy multitálentum. Remélem az energiaválságra is kitalál majd valamit.

TH 2012.03.26. 14:16:49

@Tihanyi Zsófia: nincs mit. :-)
Ez a rész volt a kedvencem egyébként: "Fogyasszon mindenki mindig friss húst! Illetve váljon vegetáriánussá, ez a biztos recept arra, hogy egészségesen éljünk! Biomagvak, bioitalok, és ez maga a tökéletes mennyország." :-)

2012.03.26. 14:18:40

@belekotyogok: Szendi a táplálkozás Egely Györgye.

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 14:19:02

@belekotyogok: Ja, az ősemberek. Mert azok csak húst ettek, mi? Meddig éltek, 25 éves korukig?

A parasztok (ország 80%-a) az 50es évekig nem evett télen csak szalonnát, jobb esetben kolbászt+sonkát, kenyérrel. Az is tök paleó. Volt.

Rocks 2012.03.26. 14:20:24

Hihi, en pont ilyen "modorosan" nyertem vissza leanykori alomalakomat.:). Persze ferjcsere , a fiamnak sem tiltom olykor a macet. De en jol erzem magam a salatazabalastol, zoldteaivastol es erdei futastol. Vicces magamra ismerni pont a modorosban.:)

Rocks 2012.03.26. 14:22:25

Ferjcsere elmaradt

Elijah_Baley 2012.03.26. 14:26:00

@Rocks: magánemberként jó nagy hájp a mek, nem arról van szó, de a winnel könnyebb munkát találni vállalati környezetben, szal én inkább tiltanám, ha fiam lenne...

váj mí 2012.03.26. 14:27:10

Édeskisfaszom, mennyi önjelölt guru! Bezárt a nlc?

AlBundy33 2012.03.26. 14:29:20

Hát ez a paleo emeletes nagy baromság.
Végülis csak pár 10 ezer év telt el az ősember óta. Nyílván semmi nem változott azóta..:)

ex-dr. vuk 2012.03.26. 14:31:47

Zsenialis.

Sutba dobhatod az osszeset, ha SPORTOLSZ :D
Tomheted befele a ferrerot meg a raffaellot, ha van napi 2 ora intenziv mozgas mogotte. Mondom intenziv :)

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 14:38:46

@AlBundy33: Eleve azt állítja a paleo hogy az ősember húst evett. Ami baromság.

1. Mi az hogy ősember? Melyik, mikor?

2. Meddig élt és akarunk-e úgy élni? Télen éhezett, nyáron zabált.

A cégünk csinált egy felmérést. A nyugat világban az 50 fölötti korosztály 20 éven belül megduplázódik (baby-boomers)-az a jó, hogy a pénz is náluk van.

Minél öregebbek, annál fiatalabbnak akarnak látszani.

A diéta biznisz robbanás előtt áll. Sokkal tudományosabb, sokkal többféle, sokkal fájdalommentesebb hókuszpókuszt akar a nép. És én megadom a népnek amit akar. Csilliárdos leszek a fakéreg-diétával. Nemhogy az ősember, már a csimpánz is csak ezt ajánlja.

penelope garcia 2012.03.26. 14:39:14

uuuuuuuncsiiiiiii
Én csakazértis ezeréves titkos ninja tippeket akajooooook, amivel egyetlen éjszaka alatt, hopp, lefogyok.

2012.03.26. 14:40:02

Nekem nem kell ilyen szarokkal törődni, mert olyan csodás az anyagcserém, hogy bármilyen étrend mellett, nem csak, hogy tökéletes egészségnek örvendek, de testfelépítésem láttán a farnézi Herkules is szégyenkezve sunnyogna el a búbánatosba. A sport csak hobbi, csupán azért futok le minden nap egy maratont, mert jól esik, de ha ehhez nincs kedvem, aerob edzésként 100 kg-al guggolok egy órán át nonstop.
Ma reggelire tevezsíron sült lúdtojásból ettem tüktojt (12 db), ittam hozzá egy liter tejszínt vajjal, és mindezt lefojtottam két vekni kaláccsal, velővel-lekvárral kenve.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.03.26. 14:40:26

@AlBundy33: pár tízezer év amúgy evolúciós értelemben nem sok idő, 10-15.000 év alatt az emberi test nem változott (bár pl. a C-vitamin-szintetizáló képességünket valahol olyan 12-15.000 évvel ezelőtt veszítettük el), tehát ETTŐL még akár lehetne igaz is. Még máshogy NEM EMIATT baromság.

Elijah_Baley 2012.03.26. 14:42:13

@vuk_: messze nem mindenki ilyen időmilliomos hogy naponta két órát feláldozzon azért, hogy cserébe junkfooddal tölthesse magát lunchbreak-en, én inkább tudatosan táplálkozom és azt a többletidőt, amit te izzadással töltesz, a szellemi- és intellektuális coaching és tréning szessönökre fordítom, amitől még sikeresebb és hatékonyabb leszek az officeban...

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 14:43:04

@penelope garcia: A ninja levagdossa a végtagjaidat augenblick alatt, azt oda a túlsúly..:)

Rocks 2012.03.26. 14:43:14

@De gustibusaut bene, aut nihil:
Hihi, a gyerek 3 eves , egy kis hamburger belefer:) es iPad rajongo

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.03.26. 14:44:26

@penelope garcia: ide vonatkozó vicc:

"-Képzeld édesem, tegnap 1 perc alatt megszabadultam 70 felesleges kilótól.
-Úristen, hogyan csináltad?
-Elváltam"

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 14:48:00

@De gustibusaut bene, aut nihil: Az NSE Central Europe szerint a magyar 18 fölötti lakosság 3%-a tölt intenzív mozgással HETI 3 órát. 97% pedig kevesebbet.

3 dolog: mozgás+táplálkozás(életmód)+genetika

Nekem a heti 3 óra(ennyit vállaltam ha már wellness-cuccal foglalkozom) elég a zsírmentes testhez, jó közérzethez. De olimpikon nem lesz belőlem.

Augustin 2012.03.26. 14:54:23

@pruntyike: Talán ki kéne próbálnia az ilyennek a mérlegreszarást!

Elijah_Baley 2012.03.26. 14:57:25

@Rocks: megmondom őszintén, amennyire emléxem, én talán úgy négyévesen kezdem rajongan, konkrétan a zöld pedálos moszkvicsért, és enni is sárgarépás sütőtököt kaptam, szal kicsit aggódom a mai gyerekekért :)

AlBundy33 2012.03.26. 14:58:14

Inkább azon kéne elgondolkodni az ilyen csodaszereket megvásárló embereknek, ha a fogyás és arányos testalkathoz csak be kéne szedni egy pár bogyót akkor talán mindenki vékony és izmos lenne.
Csak sajnos ehhez kemény edzés és rendes étrend kell.
Ugyanez van az izommal. Néhány barom azt hiszi, ha beszedi a szteroidokat akkor tv nézés közben majd izmosodik..

Ernoke 2012.03.26. 14:59:49

@Lucky Larry Silverstein: Szerintem már írtam itt, de erről megint eszembe jutott. A munkahelyemen lehetett volna jelentkezni kb. fél éve egy általános állapotfelmérésre, teljes vérkép, testzsírszázalék meg mittudomén még micsoda. Gondoltam, megyek. Aztán megláttam a feltételeket: élsportolói múlt és dohányzás kizáró okok (sportolni soha nem sportoltam, a dohányzást meg majd letagadom, gondoltam), valamint kizáró ok még a heti 3 óránál több testmozgás, amibe a kerti munka, lépcsőzés, séta is beleszámít (tehát nem az intenzív)! Én nem tudom, milyen Jabbák képesek ennyire kevés mozgással ellenni, de kurva hamar betelt a jelentkezés…

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 15:00:26

@AlBundy33: Okos emberekre bizniszt építeni tuti bukás.

Ernoke 2012.03.26. 15:02:50

@Lucky Larry Silverstein: a Puszták népe szerint pedig a cselédek kb. vegetariánusok voltak.:D

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 15:03:19

@Ernoke: Ezt nem értem. Állapotfelmérésből miért zárnak ki embereket? Ciginek a testzsírhoz mi köze van? Én is cigizek, attól még úgy nézek ki mint Rocky, és simán futkosok 6-7 km-t. Bár nem vagyok büszke. A cigire.

Rocks 2012.03.26. 15:06:12

@De gustibusaut bene, aut nihil:
En is... Swampy es az angry birds limitalt idoben, sok jatszoter es van egy csodas erdonk is. Amint felebred, indulunk gyikvadaszni, a most a melegben rengeteg van belole.

AlBundy33 2012.03.26. 15:06:16

@Lucky Larry Silverstein: Ne gondolj bele mennyit futnál cigi nélkül...:)

Amúgy a genetika fránya egy dolog. Van aki csak a csokira néz és hízásnak indul. Más meg a súlyzóra és izmosodik.. Fránya dolog ez..:)

Elijah_Baley 2012.03.26. 15:07:35

@Lucky Larry Silverstein: én a többséghez tartozom, marad a genetika és a tudatos táplálkozás. A mekiben példul minden ételhez adnak tápanyagtáblázatot és feltüntetik a napi INBÉ arányokat is, nem hiszem h egy ekkora vállalat írásba adna valamit, ami nem igaz.

Ernoke 2012.03.26. 15:08:19

@Lucky Larry Silverstein: nem írtam bele, h ez valami nagyobb általános egészségfelmérés része volt, tehát valószínűleg azért, mert a "normál" emberek" voltak a célcsoport. és ez az, ami meglepő, legalábbis számomra, én mindig úgy képzeltem, h nagyon keveset mozgok, de a 3 óra inkább 1 nap alatt szokott meglenni, mint 1 hét alatt.

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 15:10:22

@AlBundy33: Igen, alkat sokat számít. Pedig sajna napi doboz 10 éve megvan.

Kísérleti jelleggel 2-3 hétre le tudtam tenni a cigit, kíváncsi voltam más lesz-e a futás. Ugyanúgy teljesítettem. Persze lehet hogy hosszabb távon kitisztulna a tüdőm.

AlBundy33 2012.03.26. 15:11:04

@Ernoke: akir a nap 24 órájának 12,5%-át mozgással tölti az biztos nem kevés..

ex-dr. vuk 2012.03.26. 15:11:11

@De gustibusaut bene, aut nihil: mondhatnad mindezt akkor, ha en a fogyas erdekeben mozognek 2 orat minden nap. Nincs fogynivalom es nem is volt sosem.
Ellenben pl. kerekparral munkaba jaras nem igenyel tobbletidot (megfelelo otthon-munkahely tavolsag eseten) es megis mozogsz kozben :)

Az, hogy eleget mozogtam nekem elegendo elofeltetel ahhoz, hogy az ofiszban jo teljesitmenyt nyujtsak.

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 15:12:47

@De gustibusaut bene, aut nihil: Én nem mondtam olyat hogy a meki hazudik. Szerintem Meki kajával is lehet fogyni, csak nyilván sokat kell mozogni.

Az USAban nem csak a meki, minden utolsó huggyos büfé ráteszi az étlapra a kalóriát, adagonként.

Elijah_Baley 2012.03.26. 15:13:06

@vuk_: nálatok is közös légterű az ofisz és nincs zuhanyzó se?

AlBundy33 2012.03.26. 15:13:09

@Lucky Larry Silverstein: Mostanság, 4 hónap elteltével 22-23 percre tudtam feljavítani az egyben lefutott időt. De kb 1 hónap után már jelentősen éreztem a javulást. Szóval megérte... Legalábbis én úgy érzem.

ex-dr. vuk 2012.03.26. 15:13:32

@Ernoke: heti 3 ora?? Es benne van a setalas is? Az durva mert csak ha eljarsz boltba meg hazamesz a lepcson tobb kijon...
Lakason beluli maszkalas is benne van vagy az nincs? :D

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 15:17:30

@Ernoke: Minden relatív. Most örülhetsz..:)

@AlBundy33: Voltam így..:) Van egy Kjó edzésterv /első 5 kilométerem/ ezt kell betenni a keresőbe.

AlBundy33 2012.03.26. 15:22:08

@Lucky Larry Silverstein: nem csak az edzésre gondolok.. Hanem a füstölgő rudacskára..:P A 4 hónap is arra vonatkozik.

Azért az edzéstervre rákeresek..:)

flazz 2012.03.26. 15:26:54

@tekasztorik.blog.hu: az alapvető probléma az, hogy a magyarok többsége még mindig le van maradva és a diétára azt hiszi, hogy saláta...

AlBundy33 2012.03.26. 15:31:14

@flazz: hát amúgy ez nem is meglepő. Rendelt kaját eszek. A norbi update kaja pl számomra teljesen haszontalan. A leírás nem megfelelő. Jó esetben a szénhidrát mennyiség van csak kiírva, de van ahol csak a kalória. Ebből nagyon nehéz számolni. Ennél azért kicsit bonyolultabb az út a fogyáshoz, minthogy ne egyél szénhidrátot. Sőt...

Nagy igazság amúgy, hogy általában nem a kaja mennyiségével van a gond, hanem a minőségével.

Elijah_Baley 2012.03.26. 15:37:15

@Lucky Larry Silverstein: minket sajnos egy világ választ el ettől a tudatos táplálkozástól, sehol nem írják ki az ételek tápanyagtartalmát, se a kínaiba, se az iroda éttermébe, így ha tudni akarom mit eszem, kénytelen vagyok a mcdonaldsba vagy a burgerkingbe járni.

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 15:39:31

@AlBundy33: Meg úgy nagy általánosságban az is igaz, hogy a leghízlalóbbtól a legdiétásabbig:

1. Gyorskaja/Mirelit/Félkész
2. Egyéb étterem/menü
3. Házi kaja
4. Házi kaja házi alapanyagból

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 15:41:48

@De gustibusaut bene, aut nihil: Igen, jó lenne ha kiírnák.

De a jó öreg tükörteszt se utolsó. Belenézek a tükörbe szemre megmondom 5-10 v. 30% a testzsír. Meg kalóriát sem kell feltétlen számolni, csak az ember figyelje hogy lefelé v. felfelé megy a súlya?

AlBundy33 2012.03.26. 15:41:48

@De gustibusaut bene, aut nihil: Gondolod az egyetlen megoldás a meki?:)
Mi lenne ha megvennéd a húst a zöldséget meg a rizst. Megcsinálnád és azt ennéd. Egyrészt tudnád mit eszel, másrészt pontosan ki tudnád számolni, hogy megfelel-e a célodnak..

2012.03.26. 15:48:39

@karikaV43: Volt már hogy sikerült leadnom 10kg-ot, ez 2x is előfordult, egyszer azért mert nem volt mit enni, másodszor meg rákos voltam, úgy hogy ezt a 10 kg felesleget ami most van, különleges alkalmakra tartogatom, és különösebben nem óhajtok diétázni, épp elég az hogy nem ehetek kenyeret, meg eszek viszont minden mást amitól nem fáj a gyomrom. Pl töpörtyűt kis almapaprikával - az a kedvencem.

karikaV43 2012.03.26. 15:59:43

@Lucky Larry Silverstein: dehogy vagyok túrdöfrancos csákó,kondibringán egyformán kell tekerni nem vészes. Ott nincs emelkedő meg ilyenek.

karikaV43 2012.03.26. 16:06:59

@Frengi: a rák legyőzése eleve nagyobb tett mint lefoyni 10kg felesleg meg nem sok. A töpörtyű az finom almapaprikával még jobb,a kenyeret azért nem írom vagy még is mert nem ehetsz. Egy 10-es elvileg rajtam is van 193cm-hez van 105 kilóm,de így is vékonynak nézek ki és többet nem akarnék fogyni. Ma pl. a versenysúlyom alatt voltam és egyből próbáltam ellensúlyozni egy kis kajával.

noirp 2012.03.26. 16:21:14

A poszt úgy, ahogy van, szűzmáriaídesanyám kategória, kegyetlenül lefedi a nőmagazinok összes baromságát.
Soha, sehol, egyetlen nőmagazinban nem hangzik el: Egyél, amit szeretsz, mértékkel--aztán ugráld le. Egyél nyugodt lélekkel gombás-mindenes rántottát reggelire. Menj el gyalog a mhelyedre, eridj úszni, kússz-mássz a hegyekben, buzizzad a kertedet, biciklizzél, tudomisén.
Megjegyzem: ugrálás nélkül, intenzív agymunkával is lehet ám égetni a kalóriát. De itt tényleg olyan munkára gondolok, h füstöljön utána az agyad. Idegennyelvű folyószöveg megemésztése/megszülése, tanítás, tanulás, bírósági tárgyalás, hackelés, műtéttervezés, műtés, mentés,labormunka, operaéneklés, szereptanulás, sorolhatnék még százkét agyfacsaró munkakört.
De az ilyesmi nem divat, a trendi-pinky nőket mindig valami letisztultan csicsa irodában látjuk, hercig kiskosztümben.

Persze, tudom: a csirkeleves és a rákövetkező hegymászás lófaszt se termel a fitnesz-és bioiparnak. Ergo nem trendi ez sem. Nem is propagálja az eb se :)

A víz táj-ízein borzasztóan röhögtem, akkora találat. Jó, oké, Debrecenben semmilyen ízű a víz ámdeviszontellenben lehet benne mosni (mert a Keleti főcsatornából jön), Veszprémben ásványvíz ízű és dögkemény, Miskolcon, Egerben még dögkeményebb, a keleti Mátrában vasízű csevice; amúgy?
Melyik megyében folyik mondjuk bioguarana ízű víz a csapból? Úgy kipróbálnám!

@Lenry: Hát a két hidrogén esetleg ingyér van. De lehet, h ez csak ilyen nyitási akció, tudod.

noirp 2012.03.26. 16:30:17

@Hadrian77: Gyönyörű megfogalmazás.

2012.03.26. 16:48:46

Az volt már, hogy a középkorban is és előtte is a napi kétszeri étkezés volt a szokás? Egy villásreggeli időpontban meg egy este felé, arról meg ne is beszéljünk, hogy a kőbaltások hány naponta ettek és miket.
Már Pelikán gátőrnek is megmondta Virág elvtárs, hogy nem kell folyton a zabálásra gondolni!

7even 2012.03.26. 16:58:30

@clegane: Nem ismertem ezt a blogot, de most már én is látom... :) Köszi!

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.03.26. 16:58:50

Én a Jack Daniels-féle diéta híve vagyok, mindennap tolok egy üveggel, nem igazán vagyok éhes soha :D Nincs lemondás semmiről, a Jack egyedül megoldás az Életre, a Világmindenségre meg Mindenre. Keressétek a fekete címkét a polcokon! Ja és elpusztítja a kórokozókat is!

s 2012.03.26. 17:27:07

"mindig legyen nálunk a táskában egy kis üveg víz, kevés répa, retek vagy julienre vágott újhagyma"

Ez odabasz. És ha hiszitek, ha nem, vannak ekkora hülyék.

Szevasztok 2012.03.26. 18:31:21

"Vajon miért nem található meg a kristálycukor a természetben? Hát pontosan azért, mert nem természetes. (...) Mit együnk helyettük? (...) barnacukrot, (...)"

Na innen látszik, hogy a blog írója nagyhangon osztja az észt divatos lózunggokkal, miközben nem ért hozzá.

A kristálycukor azért nem található meg a természetben, mert oldott állapotban van a cukorrépa rostjaiban. Ugyanúgy mint a tengeri só a tengervízben.
A barnacukor az meg annyira természetes, hogy a fehércukrot megfestik egy kis melasszal. Ettől aztán sokkal természetesebb ugye?! (Vajon a poszt írója tudja-e, mi az a melasz)

moonclown 2012.03.26. 18:57:43

Mondjuk szerintem ennél is olcsóbb és kézenfekvőbb leüni és megvárni még éhen-szomjan halunk.Minek az a hülye sok élvezet...

Mellesleg a víz nincs ingyen.Sőt...Kivéve persze a valóban ízletes forrásvizet.

Na de a remek klóros csapvízünk biza pénzért van...

moonclown 2012.03.26. 19:02:50

@AlBundy33: Sport sport,l csodákra képes.Ja és önuralom...

Ehetsz ám házi kaját ha az pacalpörkölt rántott karajjal majonézes krumplival...

Hipok Rita 2012.03.26. 20:01:06

@Brother Love: Már nagyon vártam valami ilyesmit! :D

narancshej 2012.03.26. 20:20:08

@Deutsche Gabbana: bár ne írta volna meg. Őrületes, hogy mennyien bekajálják, és kezdenek így élni...

A Tyne folyó déli partja 2012.03.26. 22:04:28

@De gustibusaut bene, aut nihil: akkor idd a csapvizet...azzal mi a gond? esetleg keressen az ember egy forrást, abból tuti mindentől mentes víz folyik.@savrola: mondjuk, amit tudok erről a paleolit izéről (kb. annyit, amennyit írtál), bennem felmerült az, hogy na és azok az ősemberek hány éves korukig éltek? kb. 18. esélyük nem volt hosszan tartó, súlyos betegnek lenni, de ennek szerintem kevesebb köze volt a táplálkozásuknak. arról nem is beszélve, hogy ha még egészségesek is voltak abban a 18-20 évben, amit megéltek (na és ezt honnan tudjuk?) kicsit mások voltak az életkörülményeik. így nem túl meggyőző.

A Tyne folyó déli partja 2012.03.26. 22:10:51

@savrola: "Vissza kéne térni oda, hogy az élelmiszerek jelentős részét ne a 30 kilométerre lévő hiperbe vegyük meg, hanem a szomszédtól, vagy a saját kiskertünkből termeljük elő, ahogy az régen is volt"
ezzel több gondom is van. először is, tőlem a tescó kb. 1 km-re van, szomszédtól nem tudok venni semmit. a balkonon meg nehezen termesztenék zöldséget, arról nem is beszélve, hogy ha termesztesz, azzal bizony rengeteg meló van, amit a napi 8-10 óra munka mellett nem túl egyszerű kivitelezni. a panellakásban pláne, ha meg máshol van telked, még plusz munka. úgy szeretem, mikor olyanok, akiknek halványlila gőzük nincs arról, hogy mit is jelent megtermelni a kaját, ilyenekkel jönnek.

A Tyne folyó déli partja 2012.03.26. 22:18:04

@Lucky Larry Silverstein: a múltkor a barátnőm ideadott egy Diéta Fitness (vagy mi volt a címe) magazint. jó vastag volt, vagy 600 forint. volt benne sok okosság, sport, mit egyél, mit ne egyél stb. semmi olyan, amit eddig nem hallottam még. azon gondolkodtam, hogy vajon a többi számba mi a fenét írnak? lehet, a te módszeredet követik, évente megcserélik a javaslatokat:)

A Tyne folyó déli partja 2012.03.26. 22:25:03

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: á, én voltam tegnap biciklivel, nézőként ilyen futóversenyen. na, ott a hangszóró mellett állva a bicajom kilométerórája folyamatosan azt jelezte, hogy 82 km/h átlagsebességgel járok, jó gyors vagyok, nem? (igaz, hogy épp álltam, de az nem számít:)

A Tyne folyó déli partja 2012.03.26. 22:38:09

@Tihanyi Zsófia: "A Mennyországhoz annyi közük van a vegáknak, hogy szerintük aki húst eszik, az "bűnöző", tehát nem juthat a fent említett helyre."
ezt a baromságot meg honnan vetted? te vagy az első, akitől ezt hallom...mióta vallási dolog az, ha valaki nem eszik húst? jézusom.@Ernoke: ezt nem igazán értem. ha naponta elsétálok a buszmegállóig, akkor már elég fitt vagyok, és nem kell állapot felmérés? attól még nem leszek hihetetlenül fitt..@noirp: de ezek a szellemi tevékenységek, amiket írtál, szerintem azért "fogyasztanak", mert annyira belemerülsz, hogy eszedbe se jut a kaja,nem? ha meg már jelez a gyomrod, akkor gyorsan bekapsz valamit, hogy visszatérhess hozzá, nem? legalábbis, én így szoktam vele lenni, most mondta nemrég egyik ismerős, hogy ő mindig arra gondol, hogy "mit is kéne enni" (igen, van súlyfeleslege), nekem ilyen gondolatom soha nincs, mert belemerülök valamibe, aztán a gyomrom jelez, hogy kéne valami kaja. nem is vagyok elhízva..

váj mí 2012.03.26. 23:25:47

Három év alatt 73,8 kilótól szabadultam meg. Fokozatosan olvadtak le rólam a kilók, igazán minimális életmódbeli változtatásokkal.
A zabpehely diétával kezdtem, de 1 nap után éreztem, a fűrészpor mégsem ehető, akármennyi is a rosttartalma. Aztán következett az Atkins, ami működött is, amíg ki nem purcant. Aztán áttértem a 90 naposra, ami csudijó volt, mert rengeteg új barinőt találtam a Morzsálós Mirzának és az ő projektjének 'Napközi-baszottul-életunt-nőneműeknek' köszönhetően. Ez tényleg szupi volt, amíg össze nem tévesztettem a brokkolit egy génmanipulált karfiollal, azóta valahogy nem érnek rá a 'morzsikák', ha dumcsizni akarok velük. De nem adtam fel, csatlakoztam a paleo-klubhoz. Minden szupi volt, a naribőr csak úgy olvadt le rólam, lávakövön sütöttünk mamut-felsált, őrölt bizbaz gyökérrel fűszerezve. Egyetlen egy dolog zavart kissé, hogy akkor ez most a neanderi vagy a cro magnoni, mert nem mindegy. Ezt ugyan nem sikerült tisztázni, mert kénytelen voltam felfüggeszteni a kúrát. A legutóbbi talira -téma: kardfogú tigris roston, saját bőrében- véletlenül egy fehér lisztből készült veknivel érkeztem. Úgy rémlett, szénhidrát nap van ....
Azért a 73,8 kilót sikerült leadni, mert a harmadik év végén alkotmányba foglalták, hogy a minimum távolság köztem és a Béla között 14,029 km.

Deutsche Gabbana 2012.03.27. 00:05:05

@narancshej: mi rossz történik velük? erre őszintén kíváncsi vagyok.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.03.27. 08:29:29

hú, mennyi dagadt picsa jött kommentben.
megyek is, benyomok vagy negyven girizd zsülienre vágott fokhagymát, és iszok rá kaktuszpáleszt, mert az égeti a zsírt, és féreghajtó.

Ernoke 2012.03.27. 09:29:29

@A Tyne folyó déli partja: ha a lakosság általános egészségi állapotára kíváncsiak, nyilván úgy választják meg a célcsoportot, hogy az az átlagember jellemzőit foglalja magába. ez az, amit furcsállottam, márminthogy ez az átlagember...? a szellemi munka pedig effektíve kiéheztet, nem azért, mert nem jut eszedbe enni közben. és azt hiszem, utoljára kéne leírnom (mert már rohadt unalmas vagyok:D), h az elhízásnak nem sok köze van az elfogyasztott kajamennyiséghez, puszta genetika az egész...

@váj mí: ezt a 90 napos diétát értem a legkevésbé, hatalmas baromságnak tűnik, de egy barátnőmnek (állítólag) működött, hát nem tudom.

Lucky Larry Silverstein 2012.03.27. 10:12:58

@Ernoke: Aki azt hiszi, hogy fontos, hogy melyik diétát követi(fogyás szempontból), sosem fog lefogyni tartósan. Nem a melyik hanem a kitartás a lényeg.

A magazinnak kell a 600 féle diéta, nem a usernek. Különben miatúróval töltenék ki a lapot? Amikor 40 karakterben elfér a fogyás 'titka'?

Gondolod dédanyáink nem fogyóztak? Pedig nem volt Cosmo.

Ernoke 2012.03.27. 10:57:52

@Lucky Larry Silverstein: ilyen szinten nem tudom ezt, én modoros (és tényleg modoros) hízókúrázó vagyok.

váj mí 2012.03.27. 10:59:20

@Ernoke: Az én kedves jóanyám is csinálta. Valami 15 kilót adott le, aztán vagy 20-at visszaszedett. Hát így.

noirp 2012.03.27. 12:24:50

@A Tyne folyó déli partja: Lehet, hogy ez a titok nyitja. Ebbe eddig én bele se gondoltam, csak a tapasztalataim voltak meg: mondjuk reggel 6 felé megreggelizem, 8-tól dolgozom valami agyragyúrást, és délben már a szemem ugrik ki, olyan éhes vagyok.
Mondom, én ebbe eddig bele se gondoltam.

Inkább azon filóztam, hogyan lehetne az ilyesmi munkák kalóriaigényét kiszámolni; mert az volt a benyomásom, h a koncentrálás, adatok rendezése, ilyesmi azért sok energiába kerülhet. (Színészeknél, énekeseknél, üzemi embereknél azért fizikailag se akármi).

narancshej 2012.03.27. 13:33:34

@Deutsche Gabbana: véleményem szerint nem helyes a táplálkozásból a gabonafélék, és tejtermékek teljes kiiktatása, főképp nem egy egész életen át. Az egyoldalú táplálkozás vezethet vitaminhiányhoz, ebből következően valamilyen hiánybetegség kialakulásához.

De elfáradtam ebbe, és nem is tépem a szám, mert tök felesleges..
Én mindent eszek, és köszönöm jól vagyok.

Buci-Bigyo (törölt) 2012.03.27. 15:04:42

Nekem senki ne mondja, hogy a kenyér nem veszélyes. Ha jól tarkón vágnak egy egy hónapos, szikkadt kenyérrel, tutira ott maradsz! :D :D
Nagyon jók a kommentek, már hülyére röhögtem magam. :D

noirp 2012.03.27. 17:20:31

@Buci-Bigyo: a Larkinor c. index-alapú kalandjátékban bizony szerepeltek ilyen ütőfegyverek, mint "ezeréves kenyér" :)

blackflowerblossom 2012.03.27. 19:41:40

@Modor Tibi: mikor megláttam a cikket már tudtam hogy jönnek majd, mint szarra a legyek :)

blackflowerblossom 2012.03.27. 19:52:53

@mr gumby: nem mondod, hogy nincs... :) pedig tök azt hittem. :) A jobboldalon láttad a sávot, hogy ez a kis blogocska miről szól? Remélem megkerested azt is, hogy nutricionista ;)

jucccka · http://onlinefilm.blog.hu/ 2012.03.28. 02:40:08

lehet, h én nem tudok számolni, de hol itt a 20? nekem csak a gyorsétterem hibádzik, de az nagyon, sajnos függő vagyok...

XCat 2012.03.28. 03:43:09

@Modor Tibi: Azon gondolkodom, mennyire elbaszott lelkivilág kellhet ahhoz, hogy valaki azon élvezkedjen - sőt, blogot alapozzon rá -, mennyire hülyék is az ő szerencsétlen emberféreg társai. :)

Hát mi történt veled, kófic? Bántottak?

Müszélia 2012.04.01. 19:18:04

agyra kellene gyúrni, nem izomra.
süti beállítások módosítása