Kedves, kisgyermekedet a melóhelyemre dicsekvésből becipelő kolleginám!

2012/03/08. - írta: Modor Tibi

ad 1. Először is, hadd gratuláljak a Zuwachshoz (mi, svábok csak így mondjuk). Szaporodjon, sokasodjon a Magyar ezekben a nehéz órákban. Felőlem akár keverék is lehet, csak neveld jó magyarnak. Persze az europid-keresztyén vérvonal mindig örömtelibb IMHO, de most nem ez a lényeg. A félreértések elkerülése végett: hatalmas tisztelője vagyok a női nemnek, és természetesen elhatárolódom a kirekesztés bármiféle módozatától as such.

ad 2. Azok után, hogy összegyűjtötted albumonként a 78 lájkot a facsebukkon, mindenki gratulált őszintén vagy csoportkényszerből, beküldted még külön emailen is a képeket, akkor szerintem inkább maradjon ennyiben a dolog.

ad 3. Mi ide jóhiszeműen felveszünk dolgozni, mert ugye a számok szigorú törvénye szerint akár egy nő is lehet ugyanolyan értékes és hasznos munkaerő - erre te a próbaidő lejárta után azonnal férjhez mész és teherbe esel. Ez több, mint pofátlanság. Talán illett volna legalább azt a 2-3 évet kivárni, mire nem minősítjük piócázásnak a viselkedésedet. Hazudtál nekünk, visszaéltél a jóindulatunkkal. Persze lehettél volna őszinte is az állásinterjún.

-És mik a tervei a jövőre nézve? Ez egy junior - beszálló jellegű - pozíció.

-Az pont jó lesz, köszönöm. A lényeg, hogy állományban lehessek, hogy aztán gyorsan elmehessek szülni, gyedre, gyesre meg mindenfélére. Kell egy kis biztonság ezekben a vérzivataros években. Aztán mire visszajönnék, már úton lesz a második kis földlakó. Ki van ez találva. A hülyének is megéri, hát még az Önök cégének. 

De te persze szakmai fejlődésről, új kihívásokról hadováltál. Na mindegy.

ad 4. Akkor most a moralizálást félre, foglalkozzunk a technikai részletekkel. Egyrészt nem értem, hogy mit keresel itt bent, nincs jobb dolgod? Ennyire hiányzunk? Arra se emlékszem már, hogy hívnak, három hónap nem volt elég rá. El kell keserítselek: ez a sok mosolygó arc mind hazudik. A nők irigyek, egyben kárörömmel nézik a hurkáidat - a férfiak meg le se szarnak titeket.

ad 5. Jól tudod, hogy idegeneket nem szabad behozni a munkahelyre, csak a Gaping Manager írásos engedélyével. Namost ez a kisgyermek is idegennek minősül, bármennyire is fáj ez most neked. A szerencsétlen papucs férjedről nem beszélve. Apropó, ő hétköznap nem szokott dolgozni? Netalántán szabadúszó? Biztos élvezi ő is a programot, főleg, ha szabadnapot vett ki. Hol a jóváhagyás?

ad 6. Bár tudom, hogy neked ez a pár hónap közöttünk nem feltétlenül erről szólt, hanem az esküvőd meg az ultrahangjaid szervezéséről - de mi itt tényleg DOLGOZUNK. Tényleg. Komoly, felelősségteljes, értékteremtő munkát végzünk - amit manapság annyira hiányolnak szűkebb pátriárkánkban. A cég sikeressége, eurómilliók múlnak egy-egy mozdulaton. És erre itt gügyög meg rohangál ez a kis szerencsétlen "Anya dolgozójában". Dolgozó a lófaszt, inkább fejőstehénnek vagy mecénásnak nevezd. A gyereknek szerintem már most több esze van, mint Neked. Hamarosan ő is megérti.

ad 7. Legalább valami normális nevet adtatok volna ennek a kisgyereknek. Ti ettől még ugyanúgy szürke kis senkik maradtok, inkább kísérletezzetek magatokon. Kussoltasd már el, ez nem bölcsőde vagy játszótér, nem is kismamaklub. Neveljem meg én? Na. 

ad 8. Mielőtt elfelejtem: boldog nemzetközi nőnapot, Isten áldja a Hölgyeket! :-)

334 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.03.08. 07:42:21

"A nők irigyek, egyben kárörömmel nézik a hurkáidat - a férfiak meg le se szarnak titeket."

Modor Tibi nő, ez már biztos! Az megvan, hogy facebook ide, internet oda, azért behoz egy 80 lapos 9*13-as fotóalbumot, amit kötelető megtekinteni? Az elvetemültebbek rendszeresen friss albumokkal jelentkeznek, a legszélsőségesebb eset pedig megmutatja a babakönyvet is.

Pan Modry 2012.03.08. 08:14:56

Helyen talalo post...

Engem soha az eletben k*rvara nem erdekeltek a kollegaim kolkei

Egyedul az a jo ha ferfikolleganak szuletik gyereke, mert akkor ha jo fej rendez egy kis ivaszatot az oromhirre es a gyereket nem hozza.

Noi kollega gyereke duplaszopas, nincs ivaszat de rossz esetben behozza a gyereket, amire illik azt hazudnom hogy jajdearanyos, a legrosszabb esetben meg elkezd a kolok orditani vmin, es zavar a meloban.

M62 255 2012.03.08. 08:32:52

Ezektől a "szűkebb pátriárkánkban" és hasonló, tudatlanságból eredő, de annál magabiztosabban harsogott elszólásoktól (pl. ártatlanság véDelme) a falra mászom, egyszerűen zseniális!

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2012.03.08. 08:41:18

Az a helyzet, hogy minden szavával egyetértek.

A Jóskagyerek 2012.03.08. 08:50:12

Egyet kell hogy értsek a poszttal sajnos.

És baromira rühellem, amikor megjelenik itt egy anyuka a kisgyerekével, és mindenki otthagy csapot-papot, és szalad oda bájologni. A kiskölyök -érthető módon- megijed a 40 embertől, és nekiáll üvölteni. Én meg pont telefonos konferencián vagyok, ahol a negyedéves zárásról kell beszámolnom 15 másik ember előtt.

Nem hallok semmit, ők is csak a gyereksírást hallják, kész tragédia. Aztán erre még rákérdeznek, hogy Tomikám, home-office tudéj? Lófaszt, állatkert tudéj.

bekbórd! 2012.03.08. 08:52:44

Az a szép, ha ilyenkor szopikázás, büfikézés (vagyis hányás), és pelusozás is pont időszerű. A városban futkozás közben persze pont jó, hogy útba esik ilyenkor a fűtött melóhely.

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2012.03.08. 08:53:18

"europid-keresztyén" Kamu, a svábok köcsög katkók. Csak mi, igaz kálvinista magyarok mondjuk keresztyénnek.
Tibor, nem elég, hogy fácsén is lelepleződtél, miszerint gyűlölöd Miniszterelnök Urat, Frakcióvezető Úrral, Nemzetgazdasági Miniszter Úrral, és Házelnök Úrral egyetemben -hisz GYF oldalát tetszikeled, míg az övékét nem- most még kiderül az es, hogy műsváb vagy? Ejj-ejj, szombatonként a Corvinusos bulájok után zsinagógába jársz, mi?

Alpha Wolf 2012.03.08. 08:54:37

Aki ezt a szart irta. Mit képzel hogy egy anyarul meg a gyermekiről így beszél. Ha az én gyerekemrül és feleségemröl beszélnél igy helyben kitaposnámm a beleiddet te xar.

Styxx 2012.03.08. 09:04:41

@Brother Love:
Mivel én is nő vagyok, nem csak a Tibi, megvan ennek a Zéremnek a másik oldala is:
A nőtől elvárják, hogy vigye be a porontyot szemrevételezésre, mert különben:
- Biztos a nagymamák/bébiszitter neveli, ő meg: kurválkodik/fittneszezik/beszámlázva melózik a konkurenciának.
És a munkahelyi szexista humorzsák phaszfejek se egyszerűek, akik 20 méterről odakajabálnak az egyterű irodában:
- Nekem mikor szülsz ilyen szép gyereket?
A poszt különböző okokból címlapesélyes, ezért kíváncsian várom, hogy a beeső közbiztonság szilárdok merre terítik tovább az okosságot.
Remélem lesz egy gender-troll nőnapi köszöntő mindannyiunk Tibijének: "Kedves posztoló, a kurva anyád!":-)

Pan Tau 2012.03.08. 09:13:46

Ezis csak minálunk van így, bezzeg Nyugaton 3 hónapos korban beadják a bölcsibe, ott megnevelik és szakszerűen gondozzák, ahogy azt kell, az anyuka meg kipiheni szépen a vemhességet, oszt mehet vissza dolgozni. Mondjuk amazok odaát fínom népek, odafigyelnek a részletekre és kímélik a kisgyerekes dolgozókat, túlórázniuk sem kell (ha otthon túlóráról beszélne, akkor szülés utáni depit enyhítendő therápiás fa.z van a dologban) 4 kor kilép a gyárkapun azt hazafelé felveszi a rajkót, otthon főz neki fínom mákteját, h. nyugodt legyen az éjszaka, mert másnap nagyon fontos táblázatot kell elküldeni a központba!

2012.03.08. 09:19:21

@Styxx: Most majd jól útálni fognak, de bizonyos esetben én bírom, ha behoznak egy kis pondrót.

Először is, egy bébi sokkal jobb fej (és értelmesebb is) mint az átlag kolléga. Ha nagyobb és jó fej, akkor pedig (ha sikerül kiszakítani az aranyoskodó, idióta pitschák gyűrűjéből) jól lehet velük játszani - legutóbb pl. a széthagyott női magazinok celebfotóit daráltuk le az iratmegsemmisítőn egy kissráccal, jókat mulatva.

Igen, infantilis hülyerek vagyok magam is - de ez nálam a túlélés eszköze. :)

2012.03.08. 09:27:58

@Brother Love: így is lehet csinálni:) külön öröm a gyereket belevinni a hülyéskedésbe:)

Alpha Wolf 2012.03.08. 09:29:03

titeket nem nö szült? Mi lene ha én a ti anyatokrol irnék ílyet. Én a kedvesemet elfogomm vinnie vacsorázzni nönap alkalmábul.

Netek meg sose lesz szerelemetek

lárvalányhaj 2012.03.08. 09:29:38

"Szaporodjon, sokasodjon a Magyar ezekben a nehéz órákban", utána meg kilenc bekezdésen át, pontokba szedve nyavalyog arról, hogy micsoda ingyenélők a gyesen lévő anyukák, és hogy mernek elmenni szülni.
Gyönyörűűű...

Igazából nem csodálom, hogy nem nagyon szülnek a nők gyereket errefelé, mert a gyereknevelés óriási szopás, nem igazán térül meg, ráadásul a társadalmi megbecsültsége is nulla.

eagleszem 2012.03.08. 09:31:57

Én szeretem ezt a blogot, de ez hímsoviniszta, önző iromány. Arról miért nem ír, hogy visszamenni úgysem tud arra a munkahelyre az illető szülés után? Ha meg becipeli a gyereket, valószínűleg azért teszi, mert nem akarja, hogy kirúgják a sok betegszabi miatt. Amiről szintén a nő tehet, ugye? Gondolom, itt mindenki hiperegészséges, pedáns és szófogadó kölyök volt. Inkább nem folytatom. :(

clfo 2012.03.08. 09:33:57

Ugyanez megy itt is, ahol most dolgozom. De itt már annyira eldurvult a helyzet, h az alsótagozatos csimóták maguktól bejárogatnak az anyjukhoz.

A lényeget megragadta Tibor: k*rvára, de k*rvára nem érdekel senkit a másik babája, gyereke, érthetetlen, hogy mi a francért hozzák be mutogatni. A 99.9%-ka a kollégáknak azt is leszarná, ha holnap elütné egy kamion az anyját babakocsival együtt, talán egy részük titkon még örülne is neki.

Fájhat, de ez a valóság :>

mbrz 2012.03.08. 09:43:29

de a legjobb, amikor egy nő épp ellenkezőleg valami olyasmit mond, h "nem akarok gyereket", "nem érdekelnek a kölkök", vagy ne adja a magyarok istene "idegesítenek a babák", akkor kőszívű kurva, miatta öregszik az ország, és egyébként is, soha nem teljesedhet ki nőként, amíg nem szül gyereket és nem tapasztalja meg a tejfakasztó ősanyaság profán örömeit, de legjobb esetben is frigid pina.

Styxx 2012.03.08. 09:48:02

@Alpha Wolf:
"Mi lene ha én a ti anyatokrol irnék ílyet."
Végül is a legtöbb poszt és még inkább a legtöbb komment valakinek az anyjáról szól :-)

2012.03.08. 09:54:27

@lárvalányhaj: szerencsére én ezt az óriási szopás-faktort még nem éltem meg - szerintem inkább sokkal inkább az játszik, hogy teljesen téves elképzelések élnek a fiatalok között a gyermekneveléssek kapcsolatban.
Az, hogy nem térül meg (anyagilag) nem hinném, hogy érv, de elképzelhető még olyan szitu, pláne Magyarországon, hogy nyugdíj helyett max. a gyermekeire számíthat valaki, akkor meg más a helyzet. (Természetesen nem azért csinálunk gyereket, hogy majd eltartson, de ez jobb esetben nem is valami befekteteés-megtérülés alapú számítás miatt megy így, ha megy.)
Hogy ez a társadalom mit, hogyan becsül meg, pont leszarom - ha ez számítana, arra kellene törekedni, hogy valóságsó-szereplő legyek...

Pan Tau 2012.03.08. 10:07:55

Az a baj, h. dilettánsok irányítják az országot, nem látják be, h. a születésszámot nagyban növelné, ha társas vállalkozások vagy akár egyéni vállalkozók vállalhatnának gyermeket és a gyermeknevelést önálló TEÁOR számmal felvehetnék a tevékenységi körbe, ezzel a felmerülő és igazolható költségeket elszámolhatnák, vagy ha úgy jobban megfelel és a számviteli politika lehetőséget biztosít rá, akkor 161-esen gyűjteni a tételeket és a nagykorúság elérésekor eszközoldalon aktiváljuk, onnantól még écs-t is számolhatunk.
Azt gondolom felesleges hosszasan bizonygatnom, h. ez jelentősen kifehérítené a pelenka és bébiétel kereskedelmet, vagyis nem csekély ÁFA bevételhez juttatná a központi költségvetést, mint alrendszert.

Méghogy nem jó üzlet!
Persze a számla nélküli, ellenőrizhetetlen gyermekkereskedelmet azt tűzzel-vassal!

mrgumby1 2012.03.08. 10:40:55

@eagleszem: te nem szereted ezt a blogot, csak azt hiszed.

pause 2012.03.08. 10:42:53

na végre valami fasza poszt:P

dobozoló · http://dobozolo.blog.hu 2012.03.08. 10:43:10

szeretném hozzáfűzni, hogy mindeközben mindenki köpköd, hogy a kisebbség sokasodik, a magyar meg fogy - mért fogy? mert dolgozik, előrelép, karriert épít, mittudomén, és mert tényleg ilyen a cégek hozzáállása a gyerekhez. hogy lehetőleg ne legyen 3 éven belül, vagy inkább soha, mert beteg lesz, és anya akkor nem jön pár napig dolgozni, meg ilyenek. és nem hagyják, hogy a nő anya legyen, és az elfojtás egyszercsak túl sok lesz, és egy ilyen gügyögőrohamban végződik. mindenki pattog, hogy mi szegény magyarok csak dolgozunk, vonják a fizetésünkből a tudjukkiknek a családi pótlékját, de ha mégis gyermek születik, ahhoz ilyen undorítóan állunk hozzá. szerintem is idegesítőek a gagyogó (kis)mamák, de sokkal rosszabb lenne, ha egyáltalán nem születnének gyerekek.

2012.03.08. 10:44:33

@Pan Tau: A vitathatalanul helyes alapötletet azzal egészíteném ki, hogy szükséges lenne olyan támogatási-pályázati rendszert kidolgozni, amely ösztönözné a nőnemű egyéni vállalkozók fedeztetését. Az elért szaporulatot - természetesen - központi intézetekben nevelhetnénk (újabb álláslehetőségek), szükségetelen mondani, hogy keresztény szellemben, hogy dolgos, engedelmes állampolgárokká váljának.
Ugyanakkor ahhoz, hogy valaki akár egyéni vállalkozás, akár gazdasági társaság formájában elletéssel foglakozhasson, igazolnia kell egyfelől a kiváló egészséget, egészséges szexuális irányultságot és a megfelelő erkölcsöket, nincs szükség degenerált, buzoid, libsikre (ez utóbbi Kódexét kidolgozhatná pl. a Köztársasági Elnök Úr).
Az intelligenciára, pláne műveltségre nem kell különösebb gondot fordítani, hiszen az erős munkáskéz az, amire a hazának szüksége van - minek annyi bölcsész?
Mindez persze nem elég: minden eszközzel meg kell akadályozni a hobbiból, saját örömre történő szaporodást - elvégre az össztársadalmi érdek, nem lehet annak eldöntését az önző, szűklátókörű egyénre bízni. Azok a párok, akik igazolják rendíthetetlen elkötelezettségüket az ország és főleg a Miniszterelnök Úr iránt, külön engedély birtokában vállalhatnak gyermeket, míg bizonyos csoportok esetében ez eleve tilos.

Pan Modry 2012.03.08. 10:48:03

@dobozoló:
El kell csupan torolni azt a 3 eves gyes/gyed dolgot, semmi nem indokolja hogy az anya 3 evet otthon maradjon a gyerekkel, mert csak hasznalhatatlan begyepesedett osanya tipus lesz belole.

Kulturaltabb orszagokban max 0.5-1 evig szokas a gyerekkel otthon maradni. Mindenkinek jobb lenne!

dobozoló · http://dobozolo.blog.hu 2012.03.08. 11:01:50

@Brother Love: szép új világ?

@Pan Modry: egyetértek. modorosan emlékeztetnék rá, hogy miért is vezették be a 3 év gyes/gyedet a szociban: hogy kivonják a forgalomból a fölös munkaerőt, nehogy munkanélküliség legyen. (régi képesmagazin évkönyvében olvastam: "a munkanélküliség ismert, de már nem létező fogalom országunkban", annó Domini 1980)
szerintem most is a fölös munkaerő miatt propagálják az otthon maradást. aztán minden kismama gyurmázós-waldorfgyerekes énblogot vezet, meg ujjbábukat varrogat. a rosszabbja asztrológiát _tanul_ és fengshui-san rendezi át a _családi fészket_.

Pan Modry 2012.03.08. 11:12:10

@dobozoló:
Szegeny ferjek ebben az esetben. Az asszony egesz nap ingerszegeny kornyezetben van, a ferj hazajon munkabol es lazitas helyett hallgathatja a hulyesegeket es/vagy a hazi munkamegosztas jegyeben mosogathat.

Es meg csodalkoznak a nok, hogy ilyen esetben a ferjek miert nem mondanak nemet egy hetvegi munkahelyi csapatepitos lazitasra, illetve miert csak szombatn jonnek haza a biznisztriprol pentek helyett. Ezidoalatt ugyancsak menekulo utvonal a ferfiaknak egy hetvegi MBA-t elvegezni.

Pan Tau 2012.03.08. 11:35:36

@Brother Love: Kénytelen vagyok valamelyest ellentmondani tanult és általam negyrabecsült kollegámnak, bár talán helyesebb, ha azt mondom bizoyos kérdésekben más plátformra helyezkedem, mikor azon véleményemnek adok hangot, h. súlyos hiba lenne ezt a pusztán gazdasági - bár társadalmi hatásrendszere azt gondolom tagadhatatlan - kérdést ideológiai síkra helyezni, felvállalva ezzel azt a kellemetlen kockázatot, hogy e praktikus ötletet éppen elvi rágalmak, alaptalan kritikák mételyezzék.

Pártközpontból irányított fedeztetés ötletével nem tudok azonosulni, valamint felveti azt a gyakorlati problémát is, h. a GT tv. - a jelenlegi elmaradott formájában - nem veszi figyelembe a tenyészidőszak ciklikusságát és rövidségét, így kedvezőtlen tulajdonosi szerkezet esetén a döntéshozatali eljárás elhúzódása miatt a kívánt eredmény elmaradhat. Mert azt kijelenthetjük, h. kényszerfedeztetésnek nincs helye a modern Európában, bár elismerem csábító a javaslatodban szereplő "központi intézetek" integrálása, hiszen így - persze jól átgondolt, célzott programokkal - végre fogást találhatnánk a hiányszakmák problematikáján is.

Javasolnám viszont a gyermekek kézi záloggal való terhelési lehetőségének biztosítását, mellyel a forráshiányos társaságok javíthatnának likviditási helyzetükön, a bebukó hitelek mögött lévő zálogszemélyeket javaslom egy - a jövőben létrehozandó - állami eszközkezelő intézményéba "becsatornázni", majd innen kisebb társadalmi ellenállással megvalósíthatóak az általad definiált - a rád oly jellemző csalhatatlan realitásérzékkel meghatározott - magasabb rendű, és vitán felül álló szociálpilitikai, ideológiai célok!

2012.03.08. 11:40:15

Ez a gyerek téma engem is idegesített, de egy alkalommal amikor épp vigyáz állásban állva telefonáltam a gyerekem kollégium igazgatójával, és könyörögtem hogy ne rúgja ki ( a előhalásztam az amerikai filmekből tanult szókincset, a még egy esélyről meg ilyenek) a főnökömet is kizavartam, nem érek rá, ne zavarjon, amikor itt élet-halál kérdése forog fenn.

Na akkor eszembe juttottak a fiatal kollégnők a pelenkás gyerekikkel, innen üzem nekik: SOHA SEM LESZ VÉGE!

Mindig lesz egy telefon, ami mindent überel: nézzél nekem menetrendet, utalj pénzt a számlára, és akkor azonnal félreteszel mindent, nem számít, hogy a főnök már türelmetlen várja az anyagot, te nekiállsz menetrendet bogarászni, onlinebankolni.

Ah, jobb ebbe nem belegondolni, a költőnek volt igaza: ne szőlj rabot te szűz, anya ne szoptass csecsmőt!

keptelen kepkeret 2012.03.08. 11:40:35

A poszttal egyertetek,ez a no tipus( nokent) egy remalom.Masreszt a posztiro miert gondolja,h meno angol szavakkal helyettesiteni a magyart?Szerintem gaz.Ez ugyanolyan rohejes,mint amikor egy kulfoldon elo magyar hazajon kirandulni,elmegy egy kavezoba,keri a kavet magyarul,de utana hozzateszi,h "just one shot pls",utana pedig magyarul folytatja:-))IMHO,PMSL,LOL,IMFAO whatta fuck?-))
Neha ok,pl.van h en is elfelejtek magyarul,de ezt sosem szandekosan teszem,nem irasban,ez verbalisan olykor kiszalad de ez egy masik tortenet.Mindig torekszem arra,h ne basszam fel az egybitesek agyat szorakozohelyeken,ettermekben azzal,h angol szot is belevagok a mondandomba,mert utana ugy neznek ram mintha szamuzott rohadt hangya lennek,igyhat suttyoektol olykor gondolkozasi idot kerek,rendelesnel,ha nem jut eszembe egy kifejezes.Mivel amcsi angolt beszelek,tokeletes kiejtessel(hiaba,az evek),volt h eljatszottam h angol vagyok,csak hogy a reakciokat hallgassam...wow,voltam amcsi kurvatol kezdve hambi zabalon keresztul mindenfele sztereotip nyalanksag,de azert utana jo erzes mgyarul megkoszonni a szives vendeglatast:-)))

combo 2012.03.08. 11:41:24

Jaaaj, de édibédi, meg lehet zabálni, nézd, milyen pici kezei vannak. Kicsit meg van illetődve szegény a sok embertől (elpityeredett), de ez a csöppség valami tünemény. El sem hiszem, hogy te is voltál ekkora, pedig mintha csak tegnap lett volna. Tiszta anyja. (Apa rokonai/barátai hozzáfűzik: De a fülét az apjától örökölte.) Mostanában nem sokat aludtunk, állandóan ordít éjszaka.

_UnderCover_ 2012.03.08. 11:55:18

Lassan mondom, hogy mindenki megértse:
KUR-VA-JÓ.

2012.03.08. 11:57:16

@Pan Tau: Kényszerfedeztetésről sz sincsen, csupán arra ösztönözném az erre alkalmas vállalkozókat, hogy ténylegesen ezen a területen fejtsék ki vállalkozási tevékenységüket! Mert az megengedhetetlen lenne, hogy a tevékenységi körbe felveszik, majd erre hivatkozva boldog-boldogtalan leírja az adóalapból a síkosító zselét, pornó DVD-ket, Viagrát, fehérjedús táplálkozást, stb.
Persze aggályos, hogy a kötschög Unió miatt itt is előfordulhat, ami a nyuggerek BKV utazásával: a gazdag nyugat-európai nyuggerek is ingyen utaznak! Még csak az kellene, hogy mindenféle lófejű angol, tésztapofájú holland ide járjon adókedvezménnyel dugni!
A szaporulat zálogtárgyként történő hasznosításával kapcsolatban aggályaim vannak: fenntartási költségei magasak, kevéssé forgalomképes. Pl. rögtön ki kellene venni a Btk.-ból az emberkereskedelmet, stb.

databájt 2012.03.08. 12:36:00

@Styxx: Akkor ezt most meg is tenném.

Kedves Modoros, kívánom, hogy a Te feleségeddel is (vagy férjeddel, lovaddal, az írásod alapján nem tudni) hasonló jókívánságokkal bánjanak majd, amerre csak poronttyal be meri tenni a lábát.

bőrmók 2012.03.08. 12:36:24

Nem tudok modorosat írni, mert ezt a belinkelt számot annnnnyira rühellem, hogy szeretnék valakit pofánvágni. Kis földlakó? BÁMMM bazmeg.
Bár az anyád lett volna az űrhajó hogy az űrben szüljön meg, te tehetségtelen mocsadék, te űrszemét

Mayday 2012.03.08. 12:36:51

remelem sosem lesz ilyen ontelt, nagykepu, mizantrop barom munkatarsam, mint a posztiro.

bele ne haljal mar hogy 15 percig ott az a gyerek, hozzank is behoztak a csajok a legujabb gyereket, ha ugy alakult es nem dolt ossze a ceg.

comad 2012.03.08. 12:38:58

Nálunk súlyosabb a helyzet, a főnök csaj van otthon, ő hordja be a gyerekét néha, és utána vissza is jön főnöknek, ez egy ilyen cég. Próbálj meg ne jópofizni.

Nuuk 2012.03.08. 12:39:13

Tibor, you made my day.

Trackback 2012.03.08. 12:42:26

Az megvan, hogy a szülés után a szülő agyában kioltódnak azok az egyébként egészséges inger-receptorok, amik a hányás-, húgy- és szarszagot, valamint a visító üvöltés hivatottak továbbítani az agy magasabb rendű régióiba, hogy azokat érzékelve minél messzebb fusson az illető a forrástól?

Egy friss anyuka el sem tudja képzelni, hogy másodpercek leforgása alatt milyen idegesítő és büdös tud lenni csemetéje azok számára, akiknek aktívak fent leírt agyi receptorai.

Tudomány ez, kérem.

Pan Modry 2012.03.08. 12:45:27

@Mayday:
A munkahely nem gyerekexpo... Vannak emberek akiket rohadtul nem erdekel masok gyereke.

Robinzon Kurzor 2012.03.08. 12:48:52

"szűkebb pátriárkánkban"

Priceless, lopom!

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2012.03.08. 12:51:20

@Brother Love: Négy-öt-hat éves gyereket behozni oké, nekem legalábbis semmi bajom nincs vele. De egy csecsemővel csak a baj van.

Kacsura 2012.03.08. 12:51:54

@clfo: Ne haragudj, remélem neked nem lesz gyereked. Isten őrizzen egy ilyen érzéketlen tökkelütött baromnak gyereket adni.

bőrmók 2012.03.08. 12:56:10

@Trackback: Ezek a lelkes szülők sokszor észre sem veszik, hogy gyermekük egy szempillantás alatt összeszar és összehugyozik mindent, amint idegen helyen jár.

Mayday 2012.03.08. 12:58:41

@Pan Modry: akkor kussoljon de ne alljon neki fikazni mindent es mindenkit, akit viszont de. es ne legyen okos arra nezve hogy mindenki mas mit gondol a gyerekrol.

[c] 2012.03.08. 13:00:47

@Brother Love: A kissrác nem bébi. A bébivel mit lehet kezdeni azon kívül, hogy nézed, ahogy alszik, ha jó napja van, mosolyog, vagy ha nem, akkor üvölt?

Skodakék Fábia 2012.03.08. 13:00:56

@dr petakats doktor: "Tomikám, home-office tudéj? Lófaszt, állatkert tudéj" nálunk ehhez gyerek se kell :))

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.03.08. 13:02:47

@Pan Tau: Nyugaton 4 órában dolgozik a nők elég komoly része, egyes országokban akár a többsége is. Persze nincs 2 éves korig GYED meg 3 éves korig GYES a munkahelyeket teremtő gazdaságpolitika helyett.

fofofo 2012.03.08. 13:05:22

Én még mindig úgy értelmezem ezt a blogot, hogy azt figurázza ki, akinek a nevében ír - de most már tényleg egyre magányosabb vagyok.

Idet 2012.03.08. 13:05:30

Emberek, ez azért nem semmi. Ennyi csökött, intoleráns, frusztrált hímet egy rakáson, ezzel benevezhetnétek valami világelső versenyre. Tuti megnyernétek!
Szerintem a cégetek azért létezik még, mert ti időnként nem mentek be.

Pan Tau 2012.03.08. 13:07:27

Vegyük észre, h. ez a faszkorbáccsalütnivaló ostobenkó kurva, aki behozza a vállalat víziója és missziója tekintetében teljesen off gyermekét, ugyanaz az aljas, mocskos állat, aki a blog gazdájának orra alá képes szarni munkaidőben, a munkahelyi wécében.
Továbbmegyek, biztos vagyok abban is, h. most is csak a városban járt és - mivel hozzászokott az évek alatt a 8-16 közötti ürítésre - rájött a kakálhatnék, ezért a gyerekét egyfajta ürügyként felhasználva kifejezett szarási szándékkal érkezik ("jajj, Katám bocsi megfognátok amíg elugrom a mosdóba...jajj, de jól áll a kezedben...nálatok mikor jön a trónörökös?...mire vártok?, ne várjatok, már te is bennevagy a korban), sőt a kölkét is odaszaratja a nagy office-ba, majd a kollega asztalán tisztábateszi, a kakis pelus meg megy a papírkosárba!

Mennyi antiszociális paraszt van!

Dr. Cica75 2012.03.08. 13:08:00

@Szandeeekahh: Svab keresztyeny? Nu, kuk mal :D!

Kacsura 2012.03.08. 13:08:12

@bőrmók: Eljön az idő, amikor majd te is összeszarsz meg összehugyozol mindent. Lesz-e melletted valaki?

Kicsi Kacsa 2012.03.08. 13:09:09

Vénkisasszony kolléganő megjegyzése fiatal anyukára:
-Miből lesz a cserebogár? - gonosz mosollyal.
Legszívesebben visszapofázna szegény anya, hogy na miből, nem tudod, mi?

A poszt remek, én is cipeltem be a gyereket/gyerekeket melóhelyre, mentségemre legyen mondva, otthon dolgoztam, vittem-hoztam a melót, gyereket meg nem tudtam hova tenni, kire hagyni.

seyss-inquart 2012.03.08. 13:12:56

Én is rüheltem,ha valamelyik kollégám behozta a gyerekét a munkahelyre.Nem vagyok egy ütyürü-bütyürüs faszi.Ennek ellenére a jó büdös kurva anyját,aki kitalálta a motívációs leveleket,az állásinterjút,ahol csak az számit,ki tud jobban hazudni.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2012.03.08. 13:15:31

@Szandeeekahh: Ez odab*szott rendesen, you made my day! :D

Mummyyy 2012.03.08. 13:17:25

"...de mi itt tényleg DOLGOZUNK. Tényleg. Komoly, felelősségteljes, értékteremtő munkát végzünk - amit manapság annyira hiányolnak szűkebb pátriárkánkban. A cég sikeressége, eurómilliók múlnak egy-egy mozdulaton...."
Akkor hogy kerültök erre az oldalra munkaidőben???
Kedves posztíró! Téged nem anya szült? Ő nem hiányzott a munkahelyéről, amíg a te pisi-kakaszagú fenekedet őrizte otthon?

room_101 2012.03.08. 13:17:33

Látom, elhumorizálnak itt páran, azoktól csak úgy megkérdeném, hogy akkor is ilyen vidámak lesznek-e, ha majd nem lesz kitől levonni a nekik állítólag járó nyugdíjat.

Behajtó70 2012.03.08. 13:18:09

osztom a blogger véleményét!

SarahConnor 2012.03.08. 13:18:34

Az a nagy helyzet, hogy baromira egyet tudok éretni a poszttal, pedig nő vagyok. Már a fészbukkos kényszerlájkolásoknál is nagyon bólogattam, utána meg méginkább.

Bár a stílus kegyetlen, van igazság benne.
A gyerekbecipelős témához meg annyit, hogy be lehet vinni a gyereket, de előtte kérdezd meg a kollégákat, nem zavarnád-e őket, ha beugrasz pár percre (és tényleg annyira, tehát ne üljél ott egész délelőtt, mert ott tényleg munka folyik), és ők mondjanak egy olyan időpontot, mikor épp nem mítingen van a fél banda, amit szétordít a gyerek, vagy épp nem határidős anyagon izzad az egész osztály. Ez így fair és kulturált, spec szerintem egyéni szoc probléma, hogy érdekel-e más gyereke, mert sokakat nem (engem se), de hadd büszkélkedjen el vele az anyuka, neki is jár ennyi. Ha valaki behozza, megdicsérem, gügyögök neki egy kicsit, aztán csá.

Szóval valahol itt van szerintem az arany középút.

Pan Modry 2012.03.08. 13:20:57

@Mayday:
Minden dolognak megvan a maga helye. A gyerekmutogatast is lehet mashol csinalni, mint a munkahelyen, peldaul otthon.
Igy csak az megy el akit valojaban erdekel.

peldaul en is szivesen latogattam meg az egyik haveromat mert gyereke szuletett, es tenlyleg erdekelet hogy nez ki a gyerek, de mindezt hetvegen tettem, a szabadidomben, nem pedig masok munkaidejeben.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.08. 13:23:18

@Pan Tau: most ezt gondolom hülyéskedésből írtad, de hirtelen megtetszett az ötlet :)

Picsasereghajtó 2012.03.08. 13:26:18

Én imádom a gyerekeket, de két éves kor alatt munkahelyen, boltban, repülőn és hasonló helyeken nem kéne őket erőltetni.

A munkáltatói oldal kapcsán pedig Jakab Andor mondta meg a tutit: megy a hőbörgés, hogy jaj a köcsög cégek, kirúgnak ha terhes vagyok... De könyörgöm, én miért tartsak állományban valakit, aki jó esetben "csak" három, rosszabb esetben viszont 6 évig a munka közelébe se szagol, mert otthon babázik? Szerintem ezt kibaszottul nem a vállalkozóknak kéne megoldania, és akkor máris másképp állnék én is a terhes(ség előtt álló) munkára jelentkezőhöz.

Nem Penny hajója 2012.03.08. 13:26:38

Nekem az a kedvencem, amikor a frissen szült anyukák hetente bejárnak megmutatni a csimótát (4-5 órát), ott szoptatnak kirakott csöcsökkel mindenki előtt, a bőrkanapén pelenkáznak, a gyerek meg váltakozó hangerővel ordít.

Aztán meg akik papa-mama-csimóta/csimóták felállásban mennek teszkózni, a másik kedvenceim. Mert egy felnőtt, cselekvőképes ember nem tud egymagában bevásárolni, kell vinni a komplett kiccsaládot.

Vonatosi Márió · http://konzervatorium.blog.hu 2012.03.08. 13:28:09

"Szűkebb pátriárka", de rég hallottam! Amúgy két fajta kolléga van: az ilyen, meg a kismama.

cserfes csermely 2012.03.08. 13:29:00

De rühellem ezt a zeneszámnak sem nevezhető vinnyogást amit belinkeltél.

Mitya Ivanov 2012.03.08. 13:30:20

szerintem jó ez a poszt, mert mindekinek a legbelsőbb gondolatait mondja ki. Más gyereke kurvára nem érdekel, az viszont igen, hogy az ÉN gyerekemhez mit szólnak. És bárki, bármit hazudik, ez így van

Hasonlóan izgalmas téma a 6 évnyi gyesről a munka világába visszatért anyuka is, aki kap egy laptopot és elkezdi keresni a számítőgépházat az asztal alatt, majd meg kell neki mutatni, hogy mi az az XP, vissza kell neki állítani klasszikus windows nézetre, mert a Win2k olyan volt, amikor elment.
Munkájában eltöltött első hét azzal telik, hogy visszaszokjon, meg a többiekkel megbeszélje, hogy milyenek a gyerekek, hogyan és mit esznek (Nálatok hogy volt ez, mert nálunk úgy hogy........ és következik egy kiselőadás valamelyik gyerekről), nézik e a Barátok köztöt, meg mmikor fürdetnek stb.
Sztán majd amikor az érdemi munkára kerül sor, akkor nehezedik a beilleszkedés, és majd meglátjuk mi lesz, bírja e tempót, vagy rájön, hogy igazáből elment mellette a világ, rosszul érzi itt magát és felmond/elküldik.

nekemtökmind1 2012.03.08. 13:30:28

Lehet, hogy én dolgozom furcsa helyen, de nálunk 100%ban kényszerből hozzák be a gyerekeket, nem hobbiból mutogatni.
Kényszerből mert munka van, kényszerből, mert nincs hova tenni, mert az oktatást bölcsődét nem érdekli, hogy máshol dolgoznak.

És a valóság az, hogy amikor az emberek udvariasságból lerohanják őket az nekik sokkal terhesebb, mert nekik az, ha be kell vinni a gyereket sokkal kellemetlenebb, mint a többieknek.
Aki beviszi a gyereket azt szeretné, hogy láthatatlan legyen ő is meg a gyerek is.

De lehet, hogy én rossz helyen dolgozom.

UltraTotálBrutál (törölt) 2012.03.08. 13:36:38

Ritka fosch poszt. Gratula érte! Látom, dühöng itt a sváb liberalizmus. Csak így lazán "mi" a felsőbbrendűek, meg "ti" a keverék magyarok? Ez nem volt már egyszer a történelem folyamán? Kár, hogy most kihagytad kedvec vesszőparipátokat: Arbeit macht frei. Náci köcsög...

Nivea 2012.03.08. 13:37:33

Nő vagyok és brutálisan egyet rétek a leírt szöveggel!!

Rosszul vagyok a visító kisgyerekektől a munkahelyemen, jön a sok büszke Anyuka mutogatni.. Nem vagyok rá kiváncsi!!
Eszem ágába se lenne bevinné a gyerekem és körbe mutogatni..ezek etetik étteremben is a gyereket..

mangorlo 2012.03.08. 13:37:58

a posztot író egy fasszopó bunkó köcsög

az én legbelső gondolataim nem ezek, de csodálkozom hogy ennyi paraszt férfi van, és még helyeselnek is. ha a poszt vicc akkor kurva jó, hanem akkor nem

buzik

velorex-vezető 2012.03.08. 13:38:45

www.youtube.com/watch?v=0v06vno1H00

Mindenekelőtt küldöm ezt a kis dalt minden gyerekszerető dolgozónak.
Fedeztetést vállalok. "tökéletes gének" jeligére várom a fényképes ajánlatokat a szerkesztőségben.

Stabilo 2012.03.08. 13:39:42

Férfi vagyok, céget vezetek, sajátot.
Van nekem is egy kisebb porontyom, meg van itt dolgozóknak is hasonló. Időnként be be téved egy ilyen kisebb földlakó.
Nálunk ettől nem áll meg a munka, nem igazán értem mi ezzel a baj?
Nem minden a munka. Az ember azért dolgozik, hogy tudjon élni, nem azért él, hogy tudjon dolgozni, Ha valakinek a munkaidejébe nem fér bele 10 perc szünet, ott nagy a baj.
Nem is értem az írás lényegét. Irigység vagy elkeseredettség motiválta? Hülye a kolléganő, de szar a munka is vagy mi van... :)

Dr. Panasz Muki 2012.03.08. 13:41:29

@Frengi: ajjaj! Hány évesen nem képes kezelni a gyerek az internetet és a pénzét? Enyim most lett 12, lehány, de már átkonfigurálta a gépem. A zsebpénzét meg úgy b..a el, ahogy akarja, viszont nincs "anyaaaa, vegyéééél!".

waze 2012.03.08. 13:42:25

Jót röhögtem az íráson, nagyjából tényleg így megy, minden alkalommal ha nem mentem rajongani akkor a tuskó jelzőt kockáztattam magamnak, bár ezt máshol azért kivívtam...:-D

az a pont viszont nem tetszik ahol zrikálja a nőt mert hazudott a felvételin. perpill ez a hozzáállás mindenhol, persze a rövidtávon gondolkodó idióta munkaadó mit képzel, ki jön majd dolgozni később ha nem születik gyerek? mit szól ue. a munkaadó ha az ő párja kénytelen hazudni ilyen ügyben? mert ha igazat mondd akkor tuti nem kapja meg a melót. a párom felvételiztet a cégénél, ki van adva nekik h a legkisebb gyanú esetén utasítsák el a felvételizőt ha úgy tűnik h esetleg hajlik a gyerekvállalásra. ja és mindig megkérdezik h mennyi adóssága van az illetőnek mert ha sok akkor az plusz pont mivel nem fog ugrálni sokat, befogja majd a pofáját. ha szabályoznák ezt normálisan, 4 órás melók lehetősége, kedvezmény a munkaadónak stb akkor nem kellene ennyit hazudni és a kismama sem lógna ennyit az állam/cég nyakán.
amúgy jópár hozzászólónak a humoros kommentje alapján úgy tűnik nem volt anyja.

gabbler 2012.03.08. 13:44:43

MTibi, ha ezt komolyan gondoltad, ritka nagy bunkó faszfej vagy. Ha vicceltél, akkor szintén.

El se tudjátok képzelni - mivel nyilván nem vagytok apák, anyák - hogy a zember nem jókedvéből rángatja be a gyerekét a sok faszfej közé a munkahelyére vagy akár a tecsóba, mert otthon nincs kire hagyni.
Míg nem voltam gyermektulajdonos, addig engem se érdekelt a "másporontya", de azért ekkora bunkóságnak még a töredékét se gondoltam, főnökként se. A nők bizony olykor szülnek. A rohadékok. Meg eltakarítják a redvádat, elmosogatják a bögrédet, mert leesne a műrolex a kezedrül, kitisztítják a lezabált nyakkendődet, legépelik a szarságaidat - mert 24órában buzerálod a gépedet, de rendesen gépírni nem voltál képes megtanulni, megrendelik az ebédedet meg a csajod virágát az elfelejtett névnapjára, mellesleg, többnyire a munkájuk mellett. Ja, két szülés között.. Azért azt is kipróbálhatnád, milyen, te szupermacsó..

neuro-toxin 2012.03.08. 13:46:53

Nyugtass meg, hogy ezt csak hirtelen felindulásból követted el, és/vagy rajtad van a havi agybaj!
Elhiszem, hogy pont rosszkor jött neked a gyerekes vizit, de képzeld: ez nem egy gépezet, és nem vagyunk robotok. Az én fiamat is behordom a munkahelyemre, mert kiderült, hogy a főnökség imád 10 percre kikapcsolni vele. Nem számít, hogy negyedéves gazdasági prezi lesz holnap délben, és még félig sincs kész a cucc. 10 percen nem múlik semmi, és egy kis kikapcsolódás után pl. jobban pörög az agy.
Gondolom hogy egyszer majd te is akarsz gyereket, és az asszonyt majd vagy nem engedik szülni, vagy ő maga közli veled, hogy most? Hülye vagy? Majd 5 év múlva, talán! A folyosón üvöltő gyerek ha zavar, akkor kimegyek megnézni, mosolygás+gratulációk, aztán mivel melózni úgy sem lehet, irány a kávézó, a titkárnő, a haver irodája, a dohányzó, mittomén... ha muszáj, a főnöknek is elő lehet adni egy aggasztó helyzetet, amiről kiderül, hogy pofon egyszerűen meg lehet oldani saját hatáskörben. Szóval bármit, amivel eltelik az a kis idő. Aztán spuri vissza a mutatókhoz meg a görbékhez.
Persze remélem a gyerekvállalást nem hatástanulmányoktól, költséghatékonysági alapon tervezed.
Amit vázoltál mint modellt, az alapján szülik 35 évesen az első és egyetlen gyereküket a nők, ami miatt a gazdaságilag általad is úgy istenített országok (ahol csupán 6 hét-12 hónapot kap az anya a gyerekkel) eléggé xarban vannak demográfiailag (amit csak a bevándorlókkal tudnak ellensúlyozni).
A gyerek sírása zavar, de blogolni jut idő? Biztos elismerő szavakra és sok vállon veregetésre számíthatsz a főnöködtől, jó rabszolga vagy. Irány vissza gályázni.

zsolt64 2012.03.08. 13:47:26

@Alpha Wolf: Arról van szó hogy NE A MUNKAhelyre hozza be.
Rendezzen babazsúrt otthon. Egyébként még férfi kollégák is hozzák a 300 db fényképet amit meg kell nézni. Na ettől is kiráz a hideg. Én örülök más örömének, de ez egyszerűen tolakodás. A munkahelyen meg remélhetőleg munka folyik.
Egyébként az ilyen "tudommárhogyterhesvagyok" de azért felvetetem magam feliratú nőhöz már volt szerencsém. Elárulok 1 titkot hogyan lehet megállapítani szemre. Az állapotos nő testtartása, konkrétan az hogy a medencéjét/csípőjét hátrabillenti. Ez nyilván genetikus magatartás az illető részéről.

dr. pretender 2012.03.08. 13:47:48

hogy lehet komolyan venni bármit, ami a modoroson jelenik meg? :OO

2012.03.08. 13:49:29

IMADOM, hogy 2008 ota porog ez a modorosblog, es a mai napig vannak olyan majmok, akik idetevednek, es minden egyes szavat komolyanveszik, majd zugolodnak hogy KEDVES MODOROS MAJD HA A TE FELESEGED BLABLA... :D

2012.03.08. 13:49:59

@Püspök utcai gombaszedő: Jójójó, nyilván nem csecsemőre gondoltam, meg persze asse mindegy, hogy tényleg beugrik valaki 5 percre, vagy tábort vernek az iroda közepén.
Az is igaz, hogy az én véleményem elfogult, én férfi létemre szeretek babázni, gyerekekkel hülyéskedni, stb.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2012.03.08. 13:51:55

Anyám engem is behordott a munkahelyére - tegyük hozzá, hogy el volt válva, nagyanyám már meghalt, a rokonok vidékiek, testvérem meg nincs tőle - aztán meg én is bejártam rendszeresebben még nagyobb koromban is.

Ezzel önmagában nincs most se semmi baj, ha a gyerek leül egy üres íróasztalhoz (vagy a szülője mellé), és ott CSENDBEN olvas, rajzol vagy éppen számítógépezik, ahogy azt én is tettem. Akkor van csak probléma, ha 1. rohangászik vagy játszósarkot kap egyből 2. van olyan kolléganő, aki leáll vele játszani (mindegy, hogy legózás vagy csip csip csóka az a játék) mert akkor pofázás lesz.

Tegyük hozzá viszont, hogy ez a 4 éven felüli gyerekekre vonatkozik. Akiket még esetleg jobban kedvelhetnek a morózusabb kollégák is, hiszen a) gyerekszáj, ami szórakoztató b) anyai ösztönök kiélése c) olyan is van, aki örömmel mutatja meg a munkáját a gyereknek (de az általában nem valami aktakukac meló). A kisebb gyereknek, pláne a csecsemőnek viszont semmi keresnivalója odabent. Neki is terror, hogy a sok idióta kolléga körbeutyuluputyuluzza, meg a normálisabb munkatársaknak is, akiket a bömbölés ugyanúgy idegesít, mint az utyuluputyuluzás.

Arról nem is beszélve, hogy a legtöbb kolléganő, aki elmegy szülni, ott én már akkor is hallelujázok, amikor megtudom, hogy teherbe esett, mert így legalább két évre (vagy jó esetben ha jön azonnal a második, akár ötre is) meg lehet tőlük szabadulni - hiszen gyerekkel és gyerek nélkül is utáltam őket. És most ezek után visszatolja a képét?!...

2012.03.08. 13:52:10

@gabbler: ha tudnal olvasni, mar a cimben is szerepel, hogy a_melohelyemre_DICSEKVESBOL_becipelo_ muterrol van szo.

aki kenyszerbol viszi be, szerinted fotoalbumot, facebook albumot, diavetites-albumot fog mutogatni? :)

zsolt64 2012.03.08. 13:52:46

@Whave: Pont az a lényeg hogy hogy a blogot olvasó ráismer magatartásokra, emberekre, tulajdonságokra, egyetért vele/vagy ellenvéleménye van. Ez sarkallja a kommentelésre. amire Te gondolsz az a Hírcsárda.

Appaloosa 2012.03.08. 13:53:25

Ez lenne a vicc?
Jó nagy fasz a szerzője.

Kabbe (törölt) 2012.03.08. 13:53:38

ha valakit ennyire zavarnak a gyerekek, az inkább a saját nyomorúságos életén gondolkodjon el, mert nem abban van a hiba, ha egy nő szül és még örül is neki

2012.03.08. 13:54:00

@zsolt64: koszonom, hogy felvilagositasz. most mar sokkal konnyebb!

Lent es fent (törölt) 2012.03.08. 13:56:09

Bevallom én is bevittem egyszer a fiamat a munkahelyemre, aztan menekülni kellett, mert majdnem megvolt neki az egyik gépírócsaj a mosdóban, igaz a fiam 17 éves volt akkor.

marosy 2012.03.08. 13:57:02

Jó ez az internet. Egyesek végre őszintén elmondhatják mi zavarja őket.
Élőben persze kussolnak.

2012.03.08. 13:57:16

@Kabbe: a hiba abban van, ha NEKEM orulni kell, hogy valami no valahol szult, mindezt csak azert, mert egy telek folott van mindkettonk munkahelye :)

Dr. Panasz Muki 2012.03.08. 14:00:14

Szuper a poszt, abszolút lényegre törő.
Már miért lenne bunkó a posztíró? Mert nem tetszik neki valami, ami nem a melóhelyre való?
Miért kell ilyen hatásvadász bűntudatkeltő mondatokkal operálni, hogy neked nem való a gyerek, téged nem is anya szült?

Ezt a gügyögést, mutogatást én is rühellem személy szerint, és azt gondolom, ez nem opcionális. Ne kérdezzen meg senki, hogy zavar-e ha behozza a gyerekét. Esetleg visszakérdezek, persze nyugodtan, ugye nem gond hogy tbc-s vagyok?
Jaj figyuka már, a pasimat ma nem tudom hova tenni, ugye nem zavar ha behozom? Ugye nem gond ha az íróasztalodon csináljuk, végül is ez is az élet része, ehehe?
Jaj baszki, hasmenése van a kutyámnak és nincs kutyaszitter, ugye nem baj ha behozom? Majd játszik vele a gyereked! ;)

Legjobb, erobikra behozta valaki a kiskölkét órára(amúgy VAN gyerekfelügyelet ebben a tornászdában), "ugye nem zavar téged?", és letette egy másik lány elé. Szegény áldozat csak nézett, mit lehet erre válaszolni? Mozogni nem tudott, végül helyett cserélt a bájos anyucival.

Ricoka 2012.03.08. 14:00:38

"A félreértések elkerülése végett: hatalmas tisztelője vagyok a női nemnek" - a posztnak vagy ezt a részét vagy az utána következőt kellett volna lehagyni. A két dolog teljesen kizárja egymást.

NEM minden nő veteti fel magát azért, h. 3 hónap munka után leléphessen...vannak akik dolgoznak, és igen egy idő után családot alapítanak. És igen ez olykor gyerekkel jár...és lesz annyira alantas, , hogy hozzád hasonlóakat hozzon a világra, beáldozza a megtisztelő lehetőséget, hogy VELED HASONSZŐRŰ kedves és toleráns tüneményekkel együtt dolgozzon, bocsánat "Komoly, felelősségteljes, értékteremtő munkát" végezzen" - ja a gyerekvállalás nem az!(?!?)

Hát ha az eredménye a hozzád hasonszőrűek világrahozatala és "nevelése", akkor sajnos tényleg nem az!

Szerencsére ritkán jutok el odáig, hogy ennyire intoleráns, tapintatlan, érzéketlen ember irományát olvassam...

És visszatérek a tényleges értékteremtő munkámhoz. Mert azt teszem én is. Értéket teszek le az asztalra, nem is keveset. És keményen dolgozom. Magamért és másokért is.

És ha eljön az ideje és gyereket vállalok, az is az lesz - értékteremtés. És mindent meg fogok tenni, hogy ne egy ilyen érzéketlen PATKÁNY legyen belőle. Hanem értékes, toleráns ember. Aki szintén értéket fog teremteni, anélkül, hogy bárkibe belerúgna, bárkit, bármit és főként az anyaságot ilyen megsemmisítően méltatná...

eulimen_ 2012.03.08. 14:01:03

@Nem Penny hajója: de be tudnak vásárolni egyedül, csak a hétköznapi hajtás miatt meló után sokszor felejtős, mert akkor még később érnének haza. Azonban ha a _vidéken lakóknak_ egyszer már a városban van dolguk (kölök szempontból), akkor megejtik együtt a nagybevásárlást is.
Ilyenkor az út egyenesen a péksarokhoz vezet, kapnak pár kiflit a _mancsukba_, aztán fél óráig nyugton vannak. Problem?

EZsL (törölt) 2012.03.08. 14:03:55

Egyetértek:
- a gyerek nem munkahelyre való;
- tényleg sok a 2-3 év, 0,5 év elég lenne.
Nem értek egyet:
- gáz, hogy hazudott a kolléganő. Tudniillik nem volt más választása, ha dolgozni akar és abból kaját venni. És ezt a munkaadó is,tudja, hogy mindeki ezt mondja, és vagy igaz, vagy nem.

Rézfánfütyülő fűzangyal 2012.03.08. 14:04:11

Istenemre, már ha volna, ennyi bunkó férfit egy helyen! Döbbenetes! Ha nem vigyázok magasröptű értelmiségi mivoltomra, rögtön kitör belőlem a szalonképtelen troll!
Csak azért írok, hogy kiderüljön, még a férfiak sem egyformán bunkók! Én vagyok szabályerősítő kivétel!

Lotyóbridzsida 2012.03.08. 14:04:59

Azért én nem irigykedem egy kétgyerekes dolgozó nőre, akinek kisgyerekei vannak, meg férje is.
Fizikailag ez annyi ellátást és igénybevételt jelent, amit magam képtelen lennék kivitelezni, pedig talpraesett, fitti nőnek tartom magam.

De kb 2 hét alatt bolondulnék meg, ha nekem egy 4 tagú családot kellene ellátnom a munka mellett.

Úgyhogy lehet, hogy a gyes alatt még jól hangzik ez a családosdi téma, de hogy a szürke munkás hétköznapokat gyes után nem irigylem egy nőtől sem, az fix.:)

bőrmók 2012.03.08. 14:05:09

Csak egyetérteni tudok az előttem szólókkal! Jó olvasni Titeket :) Hajrá! :)

Állítsuk meg a ......... 2012.03.08. 14:05:11

Ennek a faszlakónak miért pont NŐNAPON jutott eszébe a rinyálás?

2012.03.08. 14:07:32

@Ricoka: bar a poszt egyertelmuen AZOKROL szol, akik behozzak dicsekedni a fotoalbumuk nyersanyagat, es zavarjak a munkat, te azert megiscsak magadravetted, es a posztiro helyett altalanositottad az OSSZES nore, anyara a vilagon. :) majd elkezdtel szabadkozni, hogy igenis ertekes a munkad, mintha barmit bizonyitanod kene.

welcome, ősanya. meglehetosen labilis alkat lehetsz, ha vagdalkozva, mindekozben mentegetozve reagalsz olyasvalamire, ami egy adott, szuk, idegesito csoportot hivatott leirni. vagy csak siman a tagja vagy, talan most basztad be idegesen a fotoalbumot, hogy csak ugy porzott... :)

VLADISZLAV 2012.03.08. 14:08:49

A múltkor a feleségem"osztott" ki egy anyukát, aki bevitte tornára a kisgyerekét. Kb. 15-20 nő egy teremben, kora este, munka után tornázik és közben relaxációs gyakorlatok is vannak. Az egyik hölgy pedig valószín, hogy csak így tudta megoldani, behozta a kisgyerkőcét, hogy addig el van az is ott velük. A kicsi meg ugye beszélget, játszik, néha sír, rohangászik stb., pont azt csinálja egyébként, amit egy ilyen kisgyereknek kell csinálni. Szegény nem tudja, hogy rossz helyen van rossz időben. Aztán a második alkalommal lett szólva az anyukának, hogy ez így nem jó és utána nem is hozta a kicsit.

Állítsuk meg a ......... 2012.03.08. 14:11:28

Egyébként az egész index ilyen zappe féle homokozós kisköcsögökkel van tele?
Irigylitek a Nőket, vagy miii?

m.o.p. 2012.03.08. 14:11:36

"de mi itt tényleg DOLGOZUNK. Tényleg. Komoly, felelősségteljes, értékteremtő munkát végzünk"

Ez a másik amin nevettem, de ettől még tényleg idegesítő lehet, ha beviszik megmutatni az egyetlen dolgot, amit egyedül csináltak.

gnme 2012.03.08. 14:12:05

kiteljesedett a kapitalizmus, mit kell ezen csodálkozni?

lopás, sikkasztás, csőd, munkanélküliség, kihaló szakmák, elvonások, gyermektelenség

ez a magyar jövő

combo 2012.03.08. 14:12:28

Nagyrabecsülésem jeléül, nőnap alkalmából fogadd sok szeretettel az alábbi proklamációt. Egy számodra központi jelentőséggel bíró kérdéskört fogok tisztába tenni, a divat világát. Mivelhogy a férfiak 95%-a egy cukorpuncs, idd a szavaimat (mint ahogy a szakállas, szemüveges, ősz bácsikákét szoktad a Discoveryn), ugyanis ilyen tudományos igényű, őszinte elemzést nem találsz minden bokorban.

Mielőtt elmerülnénk a részletekben, egy szociológiai kitekintést teszek. Ti a Nők Lapja Cafén biztos jól eldumcsiztok arról, hogy az X-lábadra a püspöklila vagy a koporsófekete nadrágkosztüm-e az előnyösebb, holott ez teljesen irreleváns. Őszintén szólva mi férfiak ezt telibefossuk, 7 másodperc alatt lecsekkoljuk egy nő összes fontos paraméterét akkor is, ha Zorro jelmezbe van öltözve. Most takard el a szemed egy Csók és könnyel, de az, hogy mennyire vonzódunk egy nőhöz, leginkább kiéhezettségünk mértékétől függ. A sors fintora az, hogy ennek ellenére párválasztás szempontjából a mi öltözködésünk sokkal fontosabb, mint a tiétek; éppen azért, mert ti ennek az egésznek túl nagy jelentőséget tulajdonítotok (minden kirakatot megnéztek stb.), és szerintetek a férfi igényességét a ruházatán lehet lemérni. (Hogyne.) Itt jegyzem meg, hogy ha egy fogadás után otthon megkérdezem, hogy melyik volt a Réka kolléganőd, nehogy még egyszer azt merd válaszolni, hogy "tudod, akin bézs színű garbó volt", különben átkonvertállak 2D-be. (Egy. Bézs színű?! Nekem magyarul, vagy RGB színkódokban beszélj! A garbóról pedig csak annyit tudok, hogy ruhadarab, és ezt is akkora műveltségi fegyverténynek tartom, mint Burkina Faso fővárosának ismeretét. Kettő. Arra sem emlékszem, hogy rajtad mi volt, nemhogy máson. Na jó, most véletlenül mégis, mert indulás előtt ötször megkérdezted, hogy jól áll-e rajtad az a cigányos virágmintás gönc.) A másik, hogy lehetőleg azt se nagyon feszegesd, hogy "Nincs kedved elvinni az Árkádba rucikat vásárolni?". Nincs, és nem is lesz; ez olyan, mint ha én azt kérdezném tőled, hogy "Nincs kedved ebbe a betongerendába 10-es tiplihez való lyukat fúrni kínai ütvefúróval?" Igen válasz két dolgot jelenthetne csak, egyik sem pozitív: Vagy hazudok (mert mamusz vagyok), vagy szemrevételezem az aktuális plázacica felhozatalt (mert unlak). Egyébként is, csak a hálószobai öltözéked érdekel valamelyest.

Na de akkor térjünk át a praktikákra. Pofonegyszerű az elmélet, a másodlagos nemi jellegeket kell kiemelned, ehhez mindössze a fény fizikáját kell nagyon érteni. Stimmt? (Például kalapot csak akkor hordj, ha a bűvészfetisiszta csávókra buksz, bár szerintem ez elég szűk célcsoport.) Talán a legegyszerűbb néhány konkrét példán keresztül megvilágítani ezt az alapelvet:
1. Fehérnemű: Kell a kontraszt a szemnek (kiemelni a lényeget, odavonzani a tekintetet stb.), például a fekete szín jó választás, a testszínű rózsaszín förmedvényeket pedig hagyd meg a kislányoknak és a nyuszinak öltözött balett-táncosoknak. Stimmel?
2. Mell: Itt mély dekoltázzsal plusz kontraszttal célszerű operálni (ld. előző pont), vagy kevésbé kivágott világos felsővel a fényt visszaverve jól kiartikulálva a domborulatokat. A kettő ötvözete is szóba jöhet, ez a sötét pólón fehér Dorfmeister-oltárkép kompozíció, ami jól felfekszik az amplitúdóidra. Stimmol?

A többi legyen házi feladat, talán menni fog egyedül is az eddigiek alapján. A tippek természetesen előnyös testrész esetén értendők, ellenkező esetben az inverzük használatos, például előnytelen felsőtest esetén nyakig érő sötét, szúrós kötött pulcsi vagy függönyszerű biszbasz ajánlott.

Csak ennyit akartam elmondani.

Don Quixote de la Ferko 2012.03.08. 14:13:12

Jogos a felháborodás.
Mi a bánatért van ott a gyerek.
Az embernek van reggelizőideje, azt ne zavarja. utána ki kell menni kávézni, azt az időt se a baba vegye el.
Aztán jön az ebédidő, baba nuku.
Délután már kell készülni a hazamenetelre, baba húzzon el.

Szóval, azt a munkával töltött napi 15 percet már tényleg nem lehet más kölkére szánni, hiszen dolog van. Halaszthatatlan. Különben mitől megy a cég?

[c] 2012.03.08. 14:14:53

@Pan Modry: Hm, azért hadd tegyem hozzá, sokszor a férjek akarják, hogy a nő otthon maradjon. Hogy ne nőjön a fejükre önbizalmilag vagy szakmailag, vagy mittomén.

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2012.03.08. 14:17:07

Pontos leírás!

Ehhez még hozzájön az a phaszfej FÉRFI kolléga aki a tehetségtelenségét, töketlenségét, alkalmatlanságát és világra szóló kudarcait leplezendő viszi be az asszonyt és az ujszülöttet a céghez.
Ezzel az "...Ich bien eine very fasza fáter..." pózzal próbál valami együttérzésből fakadó "...jó jó, a hülyének gyereke van, ne őt rúgjuk ki..." tipusú szimpátiát kelteni maga iránt.

Amúgy a kölyke csak akkor érdekli amikor az hasznot hoz, úgymint:
- olvadozó kismamák a játszótéren (potenciális kalandok)
- a bótban sorbanálló nagymamák akik kedvesen előre engedik
- lehet stírölni a szomszéd 16 éves jányát akit áthív béjbö szittelés ürügyével
- anyós/após felé pajzsként/revolverként tartható eszköz
- rosszabb esetben a letelepedést/munkavállalást segítő eszköz

Az ilyen apa aztán gond nélkül hagyja, hogy a kárttenn pártin (ahogy ő mondja) a gyerek minden további nélkül benyakalja a grill gyujtó folyadékot, stb.

Dr. Panasz Muki 2012.03.08. 14:17:24

@VLADISZLAV: hát ja, nehéz okosnak lenni. Anya nem tudja, hogy gáz amit csinál, a gyerek tényleg nem tehet róla, de így meg tönkreteszik az órát.
Tőlünk nyugatabbra ezt megoldják: nem vihetsz be gyereket. 10 évest sem. Senkit. Nem. De tényleg nem. Ennyi.

treblinka (törölt) 2012.03.08. 14:17:28

@Whave: "IMADOM, hogy 2008 ota porog ez a modorosblog, es a mai napig vannak olyan majmok, akik idetevednek, es minden egyes szavat komolyanveszik, majd zugolodnak hogy KEDVES MODOROS MAJD HA A TE FELESEGED BLABLA... :D "

Attól, hogy úgy teszünk, ez csak vélt vagy valós sztereotípia, amit akár egy "rosszindulatú, intoleráns, sváb cégvezető" is írhatna/mondhatna, még alkalmas zavarkeltésre, embereket nemi, vallási, egzisztenciális és társdalmi hovatartozásukban megsérteni, illetve másokat uszítani. Ez alaposan túlment a jó ízlés és a vicc határán, hiába próbáljátok meg elbagatellizálni. Na, ezzel van a baj, nem azokkal, akik ezt komolyan is veszik.

2012.03.08. 14:20:30

amikor a 2 . gyerekemet szültem, nem értem rá az elsővel foglakozni, apukára meg igényt tartott a néphadsereg. Anyám - "fontos" beosztásban volt, mint raktáros, be vitte magával a 4 éves gyerekemet a meló helyre napi 8 órában, a gyerek persze kurvára unta. szerencsére az apukát gyorsan leszerelték, de már gyerekkel ment be a fomásgokat intézni, még ott is jobb a szerencsétlennek mint az anyámnál, megfontolásból.

évekig hallgattam, hogy milyen rossz a gyerekem, hogy képes egész nap izegni, mozogni, és zavarni a mama fontos munkáját. (hogy ki vegyen 2 nap szabadságot az persze fel sem merült benne, ilyen szarságok miatt, mint hogy szül a lánya, na nemár, a kórházba sem ért rá bejönni, mert messze volt, a másik városban, ami majd 40km)

Godnolom, hogy utálhatták a kisgyermekes kolléganői

Egyszer azt mondta a gyerekem nekem, hogy anya, mot pont olyan vagy mint a te anyukád. A megfogalmazás mindent elmond, és nem dicséretnek szánta.

Nyiri 2012.03.08. 14:22:35

Kurvára igaz!
Mondjuk egy anya 3 évig otthon rohad a kölök mellett akiből sikerül egy egoista kis aszociális surmót nevelnie, ugyanis Ő az új Jézus az élet értelme. Zsír. Aztán jön a második és anyu tovább hesszel otthon majd sír hogy zéró tudással (elment az élet mellette) nyávogva veszi vissza munkáltató 6 évvel korábbi fizuval és kb. MINDENKI kicserélődött a cégnél. Az excelt is elfelejtette hogy kell megnyitni mert csak azt tudja már hogy mi a youtube, fészbúk és az Alma együttes.

Lehetne ezt normálisan is csinálni. Ma már nem tart el egy családot 1 ember. Nem az a felelőtlenség hogy egy fél/1 éves gyereket beadunk bölcsibe vagy netalán tán bébiszitter felügyel rá hanem az hogy a mai világban családok képesek úgy gondolkodni hogy EGY ember dolgozik csak mert anyu gyereket nevel. Ja persze. Aztán ha fater belerokkan, beteg lesz vagy elveszti az állást akkor meg megy a pingvinezés, hogy HÁT ÉN GYEREKET NEVELTEM MERT AZ IS MUNKA. Lófaszt. Nem egy családos ismerős úgy nevel gyereket, hogy mindkét szülő dolgozik és mégis él a gyerek, jó nevelt és mindkét szülő ugyanannyit tud vele lenni.

A Tyne folyó déli partja 2012.03.08. 14:24:57

@Frengi: hat mi ilyenekkel sose cseszegetjuk anyankat. (mi=a tesom meg en). kerni inkabb o szokott tolunk, mi tole nem igazan.

Biga néni 2012.03.08. 14:26:26

Remélem, ez csak vicc!

Mer' nőnapi köszöntésnek kicsikét erős...

bőrmók 2012.03.08. 14:27:55

Szép Nőnapot kívánok minden Hölgynek!!

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2012.03.08. 14:28:40

Remélem ez csak vicc, mert különben köcsög vagy! Neked nem volt anyád? Ágyban minden rendben?

Lotyóbridzsida 2012.03.08. 14:29:00

@Nyiri:

mondjuk, ha fél évesen beadja a gyereket a bölcsibe/bébiszittyónak, hogy visszarohanhasson a very fontos munkahelyre, áruld már el, hogy akkor ugyan KINEK szült? és minek?
egy gyerekkel együtt kell lenni, mert az olyan, hogy annak kell az anyja. nem a bébiszittyója, az ANYJA. ha ennyire fontos a munkahely, hogy 5 hónaop után vissza kell rohanni, akkor nem kell szülni. akkor vegyen inkább kutyát az ember, arra nem kell semmennyi időt sem szánni.:)

2012.03.08. 14:31:51

Kezd alakulni...

ritmikus csimpifon 2012.03.08. 14:31:53

Ez a Modoros Blog. Röhej, hogy a sok marhája nem veszi észre azt, hogy itt az összes poszt csak vicc, kifigurázás, irónia.

Bambara 2012.03.08. 14:33:07

@Fenimore: Totálisan igazat adok.

wellwellwell (törölt) 2012.03.08. 14:34:17

Inkabb lenyelt volna a kedves mama... mind jobban jarunk. sose szaporodj, v majd megtudod, h milyen kemrny fizikai melo, nem cssk kattingatas a zirodacskadban.

Btw meg rohadjon akkor el ez a nemzet, alljon mindenki igy hozza. csskmertvkibevitteagyereket a munkaba lol. ilyen picsogos pasit se gyakran latni...

Nyiri 2012.03.08. 14:37:03

@Lotyóbridzsida: Apja nincs? Vagy a fater csak dolgozzon és tarton el mindenkit majd hazamegy és az alvó gyereket megpuszilja? Ja persze. Mert annak a rohadt kölyöknek csak ANYJA van. Nehogy már a faternak csak az legyen a dolga hogy eltartsa a családot? Oldják meg basszus. Kibaszottul el van kényelmesedve ez az egész ország? Legyen ingyen minden legyen ingyen iskola és a gyereknek legyen otthon az anyja. Ja persze. Nevetséges. Szerencsére a feleségemmel ugyanúgy gondolkodunk. Igen kell a gyereknek az anyja, de az apja is. Vagy az van hogy én szétmelózom magam és a gyerek csak annyit tud hogy van egy "idegen" akit reggel és este lát (már ha épp fent van) vagy az hogy megoldjuk hogy mindketten család fenntartók vagyunk és ha nincs más akkor segítséget kérünk legyen az bébiszitter vagy bölcsöde. De tudom hogy a feleségem nem azért tanult az egyetemen hogy "csak" anya legyen. Ugyanis az a gyerek felnő és tizenévesen kurvára nem fogja értékelni hogy anyu otthon volt vele. Arról nem is beszélve hogy két diplomás szülő olyan háttért tud megadni a gyereknek ha mindketten dolgoznak, hogy később csak a javára válhat.

Nagyon nem kéne takarózni azzal hogy a gyereknek kell az anyja. Kell de nem mindenáron.

myra29 2012.03.08. 14:39:06

Tőlünk nyugatabbra, családbarát munkahelyen van bölcsőde és a mama átmegy a munkaidejének szünetében szoptatni...

Gondolom anyukának le kellett adni ezer papírt a bérszámfejtésen mert ilyen a rendszer és a gyereket nem sikerült lepasszolnia. És hát vannak kevésbé antiszociális kollégák akik szeretnek 10 percet gügyögni...

Állítsuk meg a ......... 2012.03.08. 14:39:50

@Nyiri:
Ha a feleségeddel egyformán gondolkodtok és szerinted minden rendben, akkor mégis miért pofázol annyit?
Neked rohadt gyereked van?

Pan Modry 2012.03.08. 14:40:57

@Nyiri:
Teljesen igazad van, a muter velem max. fel evet volt otthon.
Majd kb. 6-7 eves koromtol ha bajom volt elmentem egyedul orvoshoz es otthon is egyedul maradtam.

Ez igy helyes, nem kell agyonpatyolgatni a gyerekeket mert egyebkent retardalt eletkeptelen felnottel lesznek.

valogatos 2012.03.08. 14:42:30

kis kihagyasokkal, de par eve mar kovetem a modoros blogot, de meg ma is megdobbento, hogy vannak olyanok, akik szemelyes sertesnek veszik egyik-masik irast.
bajdovej, szepen kiugrottak a dolgozni nem szereto tenyeszkocak a bokorbol :)
ugyhogy nekem tetszett

Nyiri 2012.03.08. 14:42:46

@Salemi boszorkány: Azért "pofázok" ennyit mert már nagyon elegem van hogy a semmittevést és a nemakarás vége mindig az hogy a gyerekre fogják. A gyerek nem kérte hogy miatta feladj bármit is. Oldd meg basszus és ne fogd a gyerekre ha nem úgy alakul!

plutonic 2012.03.08. 14:45:51

@Mayday:
Dehogy, dehogy. Ha megunom, az ivadekot a bal labanal fogva csapkodom a falhoz. Aztan az anyjat is, ha nyavajog.

Azert, mert neked gyereked van, nekem ne kelljen ezt elviselnem ott, ahova egyebkent sem valo gyerek.

Kellemes Nonap.

Állítsuk meg a ......... 2012.03.08. 14:46:14

@Pan Modry:
Pont olyanok mint az ide irogató férfiak fele.
Retardált kisköcsögök, akik rinyálnak, irigykednek, lehordják mindenféle ingyenélőnek azokat az anyákat, akik el mertek tölteni 2-3 évet gyermekneveléssel.
Baszogassátok a karrierista curváitokat.

databájt 2012.03.08. 14:46:17

@Pan Modry: Az ilyen emberek általában nem is dolgoznak jól együtt másokkal.

databájt 2012.03.08. 14:48:52

@idősebb vitéz Szarfalvay Teréz: Észreveszi és felb@ssza. Na, vissza melózni.

CosmoBacsika 2012.03.08. 14:50:06

@Nyiri: igazad van elvtárs, hajrá, sok kib@szott léhűtő csak dögleni tud, bezzeg a segíjkéért (gyed, gyes) meg tartják a markukat, meg minden sz@r ingyen kéne az én adómból mi? az én anyám velem 1 órát volt otthon, és még friss gátsebbel rohant vissza a gyárba, hogy letudja a műszakot, nem is vajúdott 10-20 órát mint a mostani ellustult hercegnőcskék, csillivilli szülőszobán választott orvossal meg szülésznővel mif@szom, hanem kitolt 10 perc alatt mint a friss sz@rt, én meg már 10 napos koromban magam porszívóztam hogy tudjak segíteni, látszik, ember is lett belőlem...

Állítsuk meg a ......... 2012.03.08. 14:50:57

@Nyiri:
Ki fogja a gyerekre, a feleséged?
Vagy inkább mondjuk úgy, hogy te szeretsz belepofázni más családokba dolgaiba is.

2012.03.08. 14:52:40

@treblinka: te meg gondolom vicc- es izlesbizottsagi tag vagy, hogy ezt eldontsd "helyettunk". :)

Pan Modry 2012.03.08. 14:53:38

@Salemi boszorkány:

A 3 ev otthonmaradas egyarant karos az anyara es a gyerekre nezve is.
0.5-1 ev a maximum, ennyitol az anya sem lesz agykarosult es a gyerek sem lesz anyamasszonykatonaja.

combos 2012.03.08. 14:53:52

@Salemi boszorkány:
"Retardált kisköcsögök, akik rinyálnak, irigykednek, lehordják mindenféle ingyenélőnek azokat az anyákat, akik el mertek tölteni 2-3 évet gyermekneveléssel. Baszogassátok a karrierista curváitokat."

Minél kevesebb gyerek születik, annál több földi erőforrás jut egy emberre (a nyugdíjasok eltartása csak "átfutási idő", ki kell bekkelni). Persze az egyénnek (és esetleg a nemzetnek) az az érdeke, hogy minél több gyereke szülessen (a többinek meg minél kevesebb). Szóval a gyerekszülés sokkal önzőbb dolog, mint a karrierizmus.

2012.03.08. 14:55:51

@Salemi boszorkány: egy kis szovegertest nem akarsz venni az ecseri piacon? :) a poszt meg mindig azokrol szol, akik mindezt a melohelyen teszik, masokat belevonva, zavarva, a gyerekukrol kotelezo jellegu prezentaciot tartva.

fizetekmegegysort 2012.03.08. 14:57:20

Nos, a fenti blogbejegyzés és a helyeslő kommentek tömkelege tökéletesen megmutatja, miért csökken manapság a gyerekszám nálunk.
Kedves jópofa, gyereknevelést otthoni hesszölésnek, unatkozásnak, időtöltésnek minősítő remek polgártársaim! Szeretném felhívni néhány apró dologra a figyelmeteket.
1. Bármily meglepő NEM a szülőképes korban lévő nők tehetnek sem a munkajogi szabályokról, sem arról, hogy ha - mellesleg törvényellenesen - faggatják őket az állásinterjún a terveikről, belekényszerítik őket egy hazugságba. Kéretik tehát NEM a hölgyet okolni a munkáltató nyűgjeiért, valamint a három éves otthonlét intézményének következményiért (ami mellesleg szerintem is baromság)
2. Sok anyuka menne vissza akár 1-2 év után is dolgozni. De nem tudja megtenni. Mert nincs bölcsi. Ha van, akkor magánbölcsi. Sokpínzért. Tehát ha anyuka nem volt minimum középvezetői állásban, akkor hiába megy vissza, a magánböli + bejárás járulékos költségei simán elviszik azt a lóvét, amivel többet kereshet. Erről is nyilván az "élősködők" tehetnek, igaz?
3. Tegyük fel, anya elintézi a bölit, és még meg is éri visszamenni dolgozni. Tegye már fel a kezét, aki szerint a munkahelyek boldogan tapsolnak, ha egy nő, akinek 1-2 icicipici (értem ezalatt bölcsis/kisovis) korú gyereke van, vissza akar térni a munkába! Neeeem, kedves okos és lekezelő urak, nem szoktak örülni. Még akkor sem, ha anya csak egy évig volt otthon, és ha mondjuk közben még tanult is hogy a tudása korszerű maradjon. Mert a büdöskölke beteg lesz, mert anya lelép a munkaidő végeztével (a rohadék), hisz a gyereket kiteszik a böli elé, továbbá aznap este még kaját rittyent, takarít, bedob egy mosást, kivasal pár ruhát, lefekteti a kölköncöket, átnézi amit a melóból hazavitt, majd démonként még az Embört is meghódítja. Hát kinek kell ilyen munkaerő?
4. Ha már az elavult tudás szlogennél tartunk. Baromi hiteles, hogy tudás hiányáról, és rossz munkaerőről papol valaki, akinek egy kisgyerek sírása elég ahhoz, hogy ne tudjon odafigyelni a munkájára.:) Az a hírem, hogy a legjobb projekt menedzser képző az anyaság: felelj meg kábé 8-10 kihívásnak, minden nap, egyszerre, mindezt úgy, hogy közben a nyakadon lóg/bömböl/nyávog/visít/nevet/gurgulázik 1-2-3 gyerek. Az az otthon töltött "semmittevés" ugyanis egy kicsit macerásabb, mint egy multinál elvezetni egy- két projektet. Én legalábbis ez utóbbit csináltam 10 évig, és fele olyan fárasztó nem volt, mint a 2 gyereket és a teljes háztartást a vele járó munkákkal együtt vezetni és működőképessé tenni. Tehát tetszik vagy nem: véleményem szerint az anyáknál profibb szervezőket még nem hordott a föld a hátán. Nyugodtan lehet őket terhelni a munkahelyen. Nem mellesleg: mivel jobb munkaerő az a szingli, aki csütörtök este már bulizik, és pénteken azért nem dolgozik rendesen, mert már másnapos, hétfőn meg azért, mert a hétvégi buliktól még másnapos? (Tudom miről beszélek, ez is megvolt)
5. Egy baráti házaspárnál úgy alakult az élet, hogy a pasi maradt otthon fél évig a másfél éves gyermekkel. Tőle hallottam: "Mikor az első nap reggel nyolckor becsukódott az ajtó a feleségem mögött, az a gondolat hasított belém: úristen, most hogy fogok WCre menni, a gyerek itt van és követ mindenhova?!". Én bizony nagyon szívesen látnám itthon is a skandináv rendszert, ahol a szülők max.2 évig lehetnek otthon a gyerekkel, ebből fél év az apukáé. Ha ezt nem veszik igénybe, anya másfél évet tölt otthon. Kíváncsi lennék, hogy az itt okoskodó, "unatkozóanyukázó" pasik fél év múlva is úgy gondolkoznának -e a gyereknevelésről, hogy "semmittevés".
A munkahelyemre mellesleg én is bevittem a nagyot a születése után fél évvel. Nem én akartam, ők könyörögtek, hogy menjek már be, és mutassam meg a dedet. Ott voltunk fél órát, és senki nem halt bele.
Szégyen, hogy ma Magyarországon ennyire lealacsonyítóan beszéljenek a nőkről, akkor is ha gyereket szül, mert akkor "élősködő", és akkor is ha nem szül gyereket, mert akkor meg önző fapina, aki csak magára gondol. Mégis, mi lenne a jó? A végén még nekem kell szégyenkezni, mert merészeltem gyereket szülni, és merészelek kimenni vele az utcára, élni, létezni, programokat szervezni, nem pedig a játszótér-bolt-otthon háromszögben rohadok meg az itthon töltött idő alatt? Na, nemár...

Ricoka 2012.03.08. 14:57:56

@Whave: :)

Nemes egyszerűséggel unom, már, h. ha az isten megáldott azzal, hogy nőből születtél:

ad1. pasira vadászol mert hajt a biológiai órád
ad2. singli vagy, karrierista vagy...stb.
ad3.ideges szokásokkal bla-bla felruházott anyuka vagy

...
szóval lehet választani, hogy melyik "szűk" és idegesítő csoportba akarod (vagy sem) besorolni magad ...nem mintha számítana...mert jön valaki és úgyis eldönti helyetted...és jól meg is mondja/írja a tutit...

Engem ez zavar...

A toleranciát hiányolom és némi tiszteletet...és nem KELL anyuci albumait nézegetni... neki ez a kapcsolata a külvilággal...és? Látom 2 gyerekes tesóm életét, igen felhívott munka közben 5x ha 5-öt tüsszentett a gyerek...nem mindig a legjobbkor...és? Ha zavart nem vettem fel a telefont.Pont.

(mellesleg nincs fotóalbumom :) )

Állítsuk meg a ......... 2012.03.08. 14:58:07

@Pan Modry:
Aham.
És majd a a bölcsödében szoptatják meg az öthónapos csecsemőt.
Háát az az anya, aki meg tud szabadulni az 5 hónapos csöppségtől, az vagy nem szereti a gyerkőcöt, és/vagy karrierista picsa.

És a te agyadban mi tett ekkora kárt?

barbie83 2012.03.08. 15:01:44

Kulturált társadalmakban a nők még egy munkahely közelébe sem mehetnek. Nálunk civilizáltabb országokban még egy kávézóba sem mehetnek be.

fizetekmegegysort 2012.03.08. 15:01:56

@Pan Modry: Fél éves? Eszednél vagy? Fél évesen egy gyerek még napi 4-5 alkalommal szopik. Akkor kezdik a hozzátáplálást, addig csak anyatejen él (nem én vagyok az ősanya, ez a WHO ajánlása, azok meg csak nem hülyék) Mégis hogy gondoltad? Az se zavarjon, hogy a legtöbb gyerek kb. 2 éves korára érik meg pszichésen a közösségi létre.
Egyébként a három év tényleg sok, ezzel egyetértek. De a fél-egy év meg kevés. Itt is a fokozatosság és a lehetőségek kiszélesítése lenne a megoldás. (Pl., egy éves mellől mondjuk 4 órában kezdeni, és három éves korára felmenni 6 órára)

Lasombra 2012.03.08. 15:02:08

mink itten a rákászhajón szeressük, amikor behozzák a csimotákat. havonta van járat a Grönland-Alsó kikötőből. csak két nap az út ide a Jeges-tengerre, de megéri. olyan aranyosak, állítólag, mert nem nagyon látszanak ki a thermopólyából. mínusz harmincötben fel kell őket öltöztetni. aztán ahogy először kimondja, hogy... nem hallani a hullámveréstől, de állítólag már beszél. aztán, ahogy nyúlkálnak a kis kezükkel az acélketrecek közé meg játszanak a jeges lánccal. zabálnivalók. nincsenek láb alatt, csak jobban oda kell figyelni a válogatószalagon, hogy mit dob vissza a tengerbe az ember.

haverom Dél-Afrikában melózik egy aranybányában. azt nem szeretik annyira a gyerekek sem. egy óra liftezés, ötvenöt fok - ha működik a légkondi -, félhomály meg azok a nagy ijesztő fúrógépek. sokkal nyűgösebbek.

itt legalább jó levegőn vannak, és megfosatni is könnyebb őket a víz fölé tartva. hú, csak úgy jönnek rá a makrélák!

Állítsuk meg a ......... 2012.03.08. 15:02:18

@Whave:
De megértettem a buta szövegelést és semmi vicceset nem találok benne.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.08. 15:03:40

@combo_: az evés is önző dolog, hiszen ha nem ennél, sokkal több maradna másnak

hajrá, lehet kezdeni :)

Pan Modry 2012.03.08. 15:04:11

@Salemi boszorkány:
latom neked is irreverzibilis degenracio ment vegbe az agyadban a hosszu gyes miatt. 0.5 ev az nem 5, hanem 6 honap.
Egyebkent is eleg ha 6-12 honapig el a gyerek kizarolag anyatejen. kaphat tapot is, illetve anyatejet cumisuvegbol is.

Az ovi egyebkent sem azt jelenti hogy megvalik tole, hanem amig o dolgozik, addig mas vigyaz a gyerekre.

Lehet hogy te belulrol nem latod, de a magadfajta osanyak roppant idegesitoek tudnak lenni.

combos 2012.03.08. 15:04:58

@trolololol: Én fénnyel táplálkozom, így csak hasznára vagyok a társadalomnak.

2012.03.08. 15:05:40

Nekem az tetszik, hogy sokan (legtöbbször gyerektelenek) kifejtik: ha az anyával van három évig otthon a gyerek, abból egy önző, követelődző, antiszociális kis zsarnok lesz.
Nos, azért bőven van példa az ellenkezőre is: anya-apa dolgozik, gyerekre kevés, vagy semmi idő nem jut, az ebből eredő bűntudatot "mindent megveszek-megadok neki" tevékenységgel kompenzálják.
Jó eséllyel lesz már kamaszkorára egy önző, követelődző, alulszocializált, zsarnokoskodó faszkalap/picsa, aki később felnőttként sem érti meg, hogy nem lehet mindig mindent megkapni.
Én legalábbis elég sok ilyet láttam.

Állítsuk meg a ......... 2012.03.08. 15:06:27

Én úgy látom hogy felszaporodott a metroszexuális férfiak száma, akik nem tudnak másban örömet lelni, mint az anyák szapulásában.
Lehet, hogy már titokban női ruhákat próbálgatnak a tükör előtt.

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.03.08. 15:06:51

JESSZUMPEPI, mi van itt má megin :D:D:D
Mégmégmég, lécci kurvaanyázzatok!
MODOROS, bazmeg! Nem gyanús? :D
Amúgy meg IGEN!!!
És NEM!!!
És a KURVAANYÁDAT!
És ROHADJ MEG!
Mert IGAZAD VAN! Vagy NINCS!
Ez az Ultimate Igazság! :D:D:D

2012.03.08. 15:06:56

Honnan tévedt ide ez a sok barom aki minden szót komolyan véve fröcsög ? :)) Vagy ez mostanában folyton ilyen ?

2012.03.08. 15:09:01

Ja most látom index cimlap...bocs :)

maretz 2012.03.08. 15:09:23

Ááááááááááá, csak ezt a zenét ne raktad volna be így utoljára............... Nincs az a barbár vallatótechnika amit sajnálnék ennek a giccses fosnak a szerzőjétől.

evicacica 2012.03.08. 15:09:36

Én jót röhögtem.
Nő létemre a legtöbb dologgal egyetértek. Engem más gyereke nem érdekel, ha az illető nem családtagom vagy barátom. nem is nagyon érdekelnek a gyerekek 3 év alatt, nem tudok velük mit kezdeni. Nem cukik és nincs jó szaguk. Úgy érzem meg kell játszanom magam, mert kinéznek, ha nem gügyögök én is 2 óra hosszát a többi naplopóval - mert igen, ez egy fajta ürügy, hogy a délután többi részén értelmes munka már ne folyhasson.
Úgy vettem észre, hogy az utóbbi időben a friss anyukák belesodródtak vmi bizonyítási kényszerbe, a rengeteg divatos gyerekruha, a nyolcmillió fészbukra feltöltött (egyenként és napjában többször) kép, gyerekes cikkek/képek/idézetek/csoportok megosztása, stb. Tudom az én sorsom sem érdekel mindenkit, de mindennek van határa.
Én megértem, hogy unatkoznak otthon és jó emberek közé menni. Azt is megértem, ha tényleg muszáj a gyereket bevinni a munkahelyre mert egyszerűen nem tudja hová tenni (mondjuk én ezt élesben még sose tapasztaltam), megértem, hogy kénytelen hazudni az interjún. Cserébe én is kérek egy kis megértést, jó? Hogy ne tukmálja rám senki a porontyát, jó?
A rendszer szar, mert belekényszeríti a nőket ebbe a 3+3 évbe, bár megnézném, hogy a magyar átlagfizetések mellett mit csinálnának, ha szülés után 4-6 hónappal menni kéne vissza dolgozni mint azokban az országokban, ahol nem csak a szájak sírnak, hanem valami kis GDP is összejön.

Mitya Ivanov 2012.03.08. 15:09:37

@Salemi boszorkány: sőt, meg is dugták magukat és úton van a kis pocaklakó

Pan Modry 2012.03.08. 15:09:41

@Brother Love:
Meg merem kockaztatni, hogy a harom eves gyes karosabb az anyara nezve, mint a gyerekre.

Egyebkent a dolgozo szulok is tudnak rendesen foglalkozni a gyerekkel, nem feltetlen a mennyiseg fontos, hanem sokkal inkabb az egyutt tolott ido minosege.

Dzsoki Júing 2012.03.08. 15:09:57

Na akkor ezt űberelje valaki:
Közel 1 éve érkezett hozzánk egy új kolléganő. Számomra már a külseje is furcsa volt, csapzott haj, hiányos fogsor, olyan ruházat, amit én pl ganélapátoláshoz sem vennék fel (a többség ingben, öltönyben, kosztümben jár…). Egy pillanatig sem volt zavarban, már az első héttől kezdve napi átlag másfél-két órát telefonált magánügyben és hangosan üvöltve(!), pedig ketten is karnyújtásnyira ülünk tőle, de ez egyáltalán nem zavarta. Emellett kezdettől fogva természetesnek gondolta, hogy a mi, vagy a főnökei megkérdezése nélkül, munkaidőben, órákon keresztül az irodában dekkoltassa a két kb 10-14 éves, hozzá hasonló külsejű lányát. Miközben a gyerekek bőszen neteztek a gépén (ami egyébként a munkaeszköze) Ő fel-alá járkált az irodában, nézett ki az ablakon, vagy egy fotelba lehuppanva bámult ki a fején, órákon át. De olyan is volt, h az egyik kis szerencsétlen valami nagyon vicceset látott fészbukon és perceken keresztül a földön fetrengve hisztérikusan röhögött. Mindezt szülői felügyelettel, egy irodában, munkaidőben…
A szellemi képességeiről annyit, hogy hiába van már itt majdnem egy éve, a munkájával kapcsolatos legalapvetőbb kérdésekre sem képes értelmes választ adni. Bárki, bármit kérdez tőle, azt automatikusan támadásnak veszi, egyébként pedig egy értelmetlen, összefüggéstelen hebegés-habogás a válasz, és eközben nem ritkán gátlástalanul beleásít a kérdező pofájába, még érthetetlenebbé téve ezzel, az amúgy is értelmetlen zagyvaságot. Gyakran az az érzésem, hogy nem is tud rendesen magyarul, az aranyköpéseit már jegyzetelni szoktuk és a nap végén körbeküldjük. Lerí róla, hogy csak muszájból van itt (kell a pénz), a látszatát sem akarja fenntartani annak, hogy dolgozik. A munkája egyáltalán nem érdekli, az sem zavarja, hogy fingja sincs, hogy mi is lenne a dolga és azt hogyan kéne csinálnia. Ha elmegyek mögötte 10-ből 9-szer játszik vagy netezik.
De a legdurvább most jön: mindezen jó tulajdonságai mellett PENETRÁNSAN BÜDÖS! Mindmáig nem tudtuk beazonosítani, hogy mi is lehet ez, de leginkább az ázott kutyaszag és az izzadtságszag egy sajátos, nagyon ütős keveréke, amit már a folyosón is érezni lehet. Ez idáig csak csöveseknél tapasztaltam hasonlót. Különféle illatosítókkal és gyakori szellőztetéssel próbáljuk mérsékelni a bűzt, nem sok sikerrel. Emellett napi rendszerességgel, gusztustalan böfögőrohamok jönnek rá, amit egyáltalán nem szégyell és ami csak még tovább fokozza a szagot.
Fentieket bő fél év után jeleztük a vezetőségnek, akik finoman szóltak is neki, azóta a kölkeit nem láttam, de minden más változatlan.
A legfelháborítóbb az egészben az, hogy ez a gusztustalan lusta féreg ugyanúgy felveszi a fizetését mit én, vagy bárki más, miközben azon túl, hogy gyakorlatilag semmi hasznosat nem csinál, a környezetét durván zavarja és akadályozza a munkavégzésben. Szégyen gyalázat, hogy jó képességű, szorgalmas emberek tömegével vannak munka nélkül, miközben egy ilyen ostoba, antiszociális, gusztustalan korcs vígan ronthatja a levegőt egy egyébként kifejezetten jó nevű (gondolom kitaláltátok: állami) cégnél.

Állítsuk meg a ......... 2012.03.08. 15:11:14

@Pan Modry:
Szültél már, neveltél otthon gyereket, pelenkáztál?
No majd akkor jelentkezz ha ezekre képes vagy!
Egyébként ha szerinted az bölcsődei és az óvodai nevelés olyan frankó, akkor már a születés után berakhatod a kölködet a legelső szabadon hagyott inkubátorba és az állambá majd felneveli helyetted.

spenci 2012.03.08. 15:12:28

Az ilyen vitákban azt nem értem, hol vannak a nagyszülők. Elvileg tarthatatlan arányú a lakosságban az öregségi és rokkantnyugdíjas + munkanélküli idős, de még nem nyugdíjas. Ezeknek kellene a családon belül vállalni a gyerekmegőrzést hosszabb-rövidebb időre. Ennek ellenére minden poszt, hozzászóló, stb azzal kezdi, hogy nincs kire hagyni, bölcsi nem egészséges/nincs, bébiszityó nem egészséges/nem futja, stb.
A vita mindig a dolgozzon az anya és bölcsi vagy viselje a társadalom / az ország vagy a munkáltató /az anyák otthonmaradásával járó költségeket.
Ismétlem: kizárt, hogy a demográfiai adatok alapján a fiatal anyák többségének se anyja, se apja, se anyósa, se apósa, aki öregségi nyugdíjas, rokkantnyugdíjas, munkanélküli, stb.

Pizsi16 2012.03.08. 15:15:09

@Nem Penny hajója: Régen még nem volt gyerekem és is így gondoltam , de a havi nagybevásárlás egy besavanyodott anyának tiszta felüdülés, mert végre emberek közé megy.... A férfi egyedül nem boldogul a gyerekkel, és egy nőnek sem jó dolog a rekeszes üdítőket pakolgatni. Tehát egy program a bevásárlás amivel lehet fárasztani azokat az örökmozgó ördögfiókákat.:)
A munkahelyre bejárást gyerekestül max. fél órára és fél évente el tudom viselni....

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.08. 15:15:12

@combo_: de ha fényt sem ennél, akkor TÖBB FÉNY MARADNA MÁSNAK! hát nem érted, hogy a puszta létezésed is önző? :)

Aki nem vállal gyereket, az kihal. Viva la evolution.

Pan Modry 2012.03.08. 15:15:58

@Salemi boszorkány:

ne magadbol indulj ki, en nem akarom az allam csocset szopni, se a gyerekemmel szopatni.

Dolgozik, anyuci is dolgozik, a gyerek meg megy maganbolcsibe.

Mitya Ivanov 2012.03.08. 15:16:31

@Dzsoki Júing: ha ez igaz, akkor a te céged/munkahelyed vezetői és alkalmazottai a legnagyobb balfaszai, mondhatnám azt is hogy ezért tart itt ez az ország, hogy ilyeneket megengedünk

Állítsuk meg a ......... 2012.03.08. 15:18:33

@spenci:
Szerinted egy nagyinak az a dolga, hoyg egész nap nevelje a saját unokáját.
A nyugdíjkorhatár 59 volt most.
Sok mai fiatal családnál csak egy nagymama él már, az is özvegyen és még dolgozik), attól el lehet várni 3 unoka istápolását?

fizetekmegegysort 2012.03.08. 15:18:57

@spenci: Mondom neked. Aki még fiatalon szült (egyre kevesebb, mert egyre többen szülnek 35 körül vagy felett), annál jó eséllyel a nagyszülő még dolgozik. Vagy a fiatalok feljöttek a városba, a nagyszülő meg kétszáz kilométerrel arrébb figyel. Aki későn szült, és van nagyszülő, és szerencséje van , egy városban laknak, és nyugdíjas is, viszont pont elég öreg is ahhoz, hogy gondozni tudjon egy két- három évest. Vagy olyan mint pl. anyukám, aki viszonylag fiatal is, itt is lakik, de a saját kilencven éves szüleit gondozza. Hogy vigyem oda a három évest meg a félévest??? És én a mázlis vagyok, mert van nagyszülő. Ismerek sok kisgyerekest, talán 1-2 van, ahol van olyan nagyszülő, aki érdemben be tud segíteni.

kerikak 2012.03.08. 15:19:03

te jó ég, ok hogy ez egy modoros blog és a poszttal nincs is semmi baj, teljesen rendben van :)
de a kommenteken teljesen elszörnyedtem, ennyit frusztrált idegbajost nem láttam még egy helyen, hozzánk is hoznak be néha gyerekeket, még apukák is néha amikor a szombat munkanap, senkit nem zavar, főleg mert az anyukák a közelében nincsenek annak amit itt jópáran leírtak, nem töltenek itt órákat, nem a többiek szeme láttára szoptatnak, pelenkáznak és a gyesről visszajöttek is pikkpakk megint belerázódnak a melóba, sokkal gyorsabban mint egy pályakezdő

combos 2012.03.08. 15:19:04

@Mitya Ivanov: "sőt, meg is dugták magukat és úton van a kis pocaklakó."

Ugyanez egy kicsit bővebben:

Feminista: - Te használati tárgynak tekinted a nőket.
Hímsovinisza: - Nem igaz, a mosógépem például értelmesebb a nők 90%-nál, így annak sem.
F: - Akkor dugd meg a mosógépedet.
H: - Na látod.

A női olvasók kedvéért a helyes megfejtés: A nő ezzel a mondattal saját magát degradálja egy nemi szervvé.

Állítsuk meg a ......... 2012.03.08. 15:20:44

@Pan Modry:
Ja és azért vered annyira itt magad, hogy leírhasd a te kölköd magánbölcsibe jár.
Már értem:)))
Az enyém meg nem jár bölcsibe.

2012.03.08. 15:21:45

@Pan Modry: Egy szóval sem állítottam, hogy munka mellett ez lehetetlen. De épp az általad említett minőségi időtöltés, ami nehezn megy, ha mindkét szülőt napi 10 órában hajtják-stresszelik, stb. Holtfáradtan, stresszesen nem könnyű egy gyerek "hülyeségeit" kezelni - és ebből a pelenkás kor a legkevesebb.
A reklámokban persze a menő házaspár, karöltve a kacagó gyerekekkel és a családi ebbel, kisimult vonásokkal, boldogan nyargalászik a virágos mezőn, vagy apuka olvas a meséskönyvből a gyereknek - véletlenül sem a híradót bámulja, és idegbeteg, hogy még ezt sem teheti nyugodtan, mert a kölök zaklatja... :)

Dzsoki Júing 2012.03.08. 15:24:19

@Mitya Ivanov: Biztosíthatlak, hogy minden szó igaz. És igen, többek közt ezért tart itt ez az ország.
Az alkalmazottak balfaszságával viszont nem értek egyet, mert sajnos minket senki nem kérdez meg, hogy kit vegyenek fel. Azon túl, hogy időről időre jelzem a problémát az illetékeseknek, sajnos nem tudok mást tenni. Elhiheted, hogy ha én lennék a főnöke már rég kivágtam volna, mint a taknyot.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2012.03.08. 15:24:22

@Salemi boszorkány: akkor en karrierista picsa vagyok, mert abban az orszagban, ahol elni mereszelek (Belgium), 15 (tozenot) het szulesi szabadsag jar. Ennyi es nem tobb. Es csak azert tudtam megis par hettel tovabb otthonmaradni, mert kivettem a tavalyi szabimat (4 het), utana pedig epemutetem volt (+3 het otthon). Egyebkent semmi kivetnivalot nem latok ebben, sot, en azt nem ertem, aki 2-3 evig otthon bir lenni a gyerekkel. Nem hiszem, hogy ezzel en kevesbe szeretnem a sajatomat.

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.03.08. 15:24:29

@Dzsoki Júing: Nálunk ennyire nem volt rideg a helyzet igénytelenségügyileg, viszont a cég (állami ofkorz) szociális full kihasználása az tökéletes volt. A kolléganőt velünk együtt vették fel, aztán egy hónap múlva kiderült, hogy terhes, soha többet nem láttuk... Mikor 8 év után leszereltem, még állományban volt, a harmadik gyerekével otthon, gyesen...

Dr.Dr. VUVUZELLANÉNI okleveles tengerimalac hentes 2012.03.08. 15:24:51

Lazar janos megmondta. Az a hulyepicsa, aki nem tud megfizetni maganak egy takaritonot + cseledet a kolke melle, az annyit is er. Forduljon fol, nem termel extraprofitiot a kedves vezetonk holdudvaranak.

combos 2012.03.08. 15:25:00

@trolololol: Te ne velem vitatkozz, én nem állítottam azt, hogy önzőnek lenni rossz dolog, ilyet boszorkányunk mondott (pontosabban célzott rá). Én mindössze földbe döngöltem az érvrendszerét.

A fénnyel kapcsolatban tévedsz, korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre. (Igaz, hogy a zöld színű a legtáplálóbb, de a napfénnyel is el lehet éldegélni, igaz, azért nem fényűzően.)

ezanicknevem 2012.03.08. 15:26:52

@Szandeeekahh: "Tibor, nem elég, hogy fácsén is lelepleződtél, miszerint gyűlölöd Miniszterelnök Urat, Frakcióvezető Úrral, Nemzetgazdasági Miniszter Úrral, és Házelnök Úrral egyetemben"

Nahát. Pedig azt hittem, hogy a bloggazda posztoló egy látens orbánimádó informatikus, aki itt vezeti le a napi frusztrációit. Mondjuk még mindig azt hiszem. De ha komolyan utálja a ME urat, akkor ünnepélyesen beírok neki egy piros pontot.

A posztról annyit, hogy négyféle kolléganő létezik:
- minden nap ájulásig tenném magamévá, de ne szólaljon meg közben. Se.
- Jó vele beszélgetni, és kíváncsi vagyok, milyen lehet az ágyban. Egy alternatív világban talán el is venném.
- Szeretem a főztjét, és hátulról megcsinálnám fél év lakatlan sziget után.
- Hülye hisztis nőszemély, aki ha holnaptól eltűnne a Földről, észre se venném a hiányát.

A gyereke viszont egynek se érdekel.

Úgy általában, senkinek a gyereke se érdekel, se képen, se filmen, se elmesélve.

A gyerekek unalmasok. Nem jók semmire. Nagyra tartják magukat, mint én kiskoromban, pedig marhára semmit se tudnak. Az egyetlen érdekes vonatkozásuk, hogy van egy milf anyjuk, viszont azt éppen ők ivartalanítják azzal, hogy lenullázzák a nő libidóját. Játszani nem lehet velük, mert az anya ott terem, hogy ne dugjam a gyerek fejét a gáztűzhelybe és ne lógassam ki a kölyköt egy mozgó jármű ablakán.

Hihetetlenül unalmasak és marhára idegesítőek.

Ugyanakkor elismerem, hogy szükség van rájuk, mert ha nem születnének kislányok, kiöregednének a pornószínésznők egy idő után, és nem lennének új tiniszexfilmek. Kisfiúk is kellenek, hogy dolgozzanak nekem, mert a részvényeim osztalékát az ő munkájuk fedezi majd, ha öreg leszek. Végső soron elnéző vagyok velük szemben, amíg nem jönnek közelebb hozzám ötven méternél.

Pan Modry 2012.03.08. 15:27:22

@Salemi boszorkány:

Mitol lenne a maganbolcsi egy olyan dolog amire barki verhetne magat?

Bar tudom, bizonyos csoringerebb retegek szubkulturajahoz tartozik hogy bizonyos dolgokra verjek magukat, ami lehet BMW-tol kezdve egy Dior taska, de a hozzaszolasod alapjan a maganbolcsi is.

Balance Of Power 2012.03.08. 15:29:25

@Mitya Ivanov: Ja, nehéz elhinni hogy ilyen ember létezik. Viszont ha igen, próbaidő alatt nem lehetett volna kirakni, ill. még utána is bőven volt rá indok. Szóval furcsa sztori.

@Ricoka: Pont hogy ez az a blog, ahol felesleges tiszteletet, toleranciát keresni. A Modoroson felháborodni, megsértődni olyan mint a South Parkon vagy a Family Guy-on...
De a legviccesebbek azok akik azt mondják: "én általában szeretem a Modorost, de..." :))))

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.08. 15:29:43

@combo_: mert nem ugyanúgy használjátok az "önző" szót. Te olyan értelemben, hogy minden, ami hasznodra van, pl. a levegővétel is, hiszen annyival kevesebb jut másnak, ő meg olyan értelemben, hogy ami irreálisan nagyon csak az adott egyén hasznára van.

Lehet kötözködni azon, hogy mi az "irreális", ez helyzettől függően változik, de társadalmilag a boszi definíciója az elfogadottabb.

gyereket vállalni eszerint nem önzőség, hiszen biztosítod a saját és általában az emberek génjeinek túlélését/terjedését, ami a világon minden élőlény célja (amelyiknek nem, az kihal).

fizetekmegegysort 2012.03.08. 15:29:43

@Pan Modry: Király. Azért mielőtt tovább nyomod a két diplomás mindent megad a gyerekének dumát,amivel önigazolod a féléves lepasszolását, keress rá a gugliban "korai kötődés jelentősége a személyiségfejlődésben" címszóra. Magánböli ide vagy oda, az ember már csak úgy van kitalálva, ahogy.

Állítsuk meg a ......... 2012.03.08. 15:31:12

@afromagyar:
Én meg azt nem vagyok képes felfogni, hogy sok nő miért próbál külföldi példákat hozni, amikor az itthoni helyzetet össze sem lehet hasonlítani a kintivel.
Szerintem 15 hét az borzasztóan kevés.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.03.08. 15:35:13

na ezt (a kommentet) sem fogja senki elolvasni. címlap, ketrec? öröm.
egyébiránt kell a sok kisgyerek, máskülönben ki fog helyettetek adózni majd?

Dzsoki Júing 2012.03.08. 15:35:21

@Balance Of Power: Igen a sztori télleg furcsa, sőt már-már hihetetlen. Néha még én is rácsodálkozom, pedig nap mint nap tapasztalom...

spenci 2012.03.08. 15:35:31

@Salemi boszorkány: Igen, az a véleményem, hogy a nagyszülő intenzíven vegyen részt a gyerek nevelésében, ezzel tehermentesítse a szülőket, illetve biztosítsa a lehetőséget, hogy az anya visszailleszkedjen a munkába+ ne egy fizetésből kelljen élni a gyerekeknek. Mert az unokája, nem egy idegen, ez nem munka a nagyszülőtől./ Ha annak tekinti, meg is érdemli!!!- E. Fromm után szabadon /
@fizetekmegegysort:
Úgy gondolom, hogy a statisztika nem azt igazolja, hogy még és már nem tud a nagyszülő besegíteni az esetek többségében.A demográfia adatai nem azt támasztják alá, hogy a nagymamák kb fele elhalálozna a lánya szülésének ideje előtt. A távoli lakóhely reálisabbnak tűnik, magam részéről sosem értettem azt a nyugdíjas nagymamát, aki kibírta, hogy havonta egyszer lássa ezért az unokát- az ilyennek is Frommot ajánlom. Azt se értettem soha, hogy az ifjú szülők 1 fizetés+GYES nyomor, anyuka depi a fáradságtól, bezártságtól, férjjel állandó vita: néha besegíthetnél, hogy kiszabaduljak, stb, de azt senki nem vállalja fel, hogy a két nagymamából valamelyiket megtűrjék a nappali sarkában, aki főz, mos, gyerekkel gügyög stb.

combos 2012.03.08. 15:35:44

@ezanicknevem: "Nahát. Pedig azt hittem, hogy a bloggazda posztoló egy látens orbánimádó informatikus"

bloginterju.blog.hu/2009/10/24/interju_a_modoros_blog_szerkesztoivel

Hm, pedig a posztok alapján én azt hittem, hogy Tibi német (bocsánat, germanisztika) szakos...

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2012.03.08. 15:36:42

@Salemi boszorkány: igen, a 15 het keves, ebben egyetertunk, de ez van.
A ket nagyobbik lanyom Magyarorszagon szuletett. Az egyik 10, a masik 13 honapos koraban ment bolcsibe (NEM maganbolcsibe). Mindketto okos, ertelmes, erzelmileg stabil, JO HUMORU gyerek, akik tudjak, h attol, h az anyjuk "becsapta oket a zaciba", meg szereti oket. Sot, kapaszkodj meg, ok is szeretnek engem. Hallatlan, nem? Ja, es 7 es 15 evesek es mar nem szoptatom oket!

Állítsuk meg a ......... 2012.03.08. 15:37:41

@Pan Modry:
Várok tovább, mikor jön az, hogy vettél a zasszonynak egy táskát kétszázezerért egy Audit 40 milláért?

Kacsura 2012.03.08. 15:38:01

Egyébként ez a blog már csak Anyák napján lett volna szebb.
Viszont ennyi érzelemszegény, kipukkadt emberkét, mint ahányan itt írogatnak, na szép.
Kik neveltek titeket, robotok? És az a szörnyű, hogy esetleg tényleg ti is szülők lesztek, hacsak addig valami csoda folytán némi emberség nem jön elő belőletek.

Állítsuk meg a ......... 2012.03.08. 15:41:15

@spenci:
Ne haragudj de gyermeket mindenki magának szüli, hát nevelje is fel.
Nem nagyszülőnek kell átpasszolni minden nap.
A nagyszülő azért van, hogy időnként besegítsen, átvállalja a gyerkőcöt amikor néha beteg, esetleg, hogy a szülők időnként kettesben is eltöltsenek pár napot.

Állítsuk meg a ......... 2012.03.08. 15:43:49

@afromagyar:
És?
Ha valaki 2 évig akar otthon lenni az miért baj?
Köpködsz itt anya létedre mindenkire, aki otthon mert maradni a gyermekével.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2012.03.08. 15:44:19

@Salemi boszorkány: kifejtened ezt a "maganak szuli" dolgot? Olyan sokszor olvasom, hallom, de nem igazan ertem...

fizetekmegegysort 2012.03.08. 15:44:44

@spenci: Persze, a statisztika nem ezt mutatja. De azért az elhalálozás és a nyugdíjazás között eltelik pár év. Vagy betegeskedéssel, és akkor azért nem unokázik, vagy beteg férj/szülő ápolással, és akkor azért, vagy nyugdíj melletti fekete melóval, mert a nyugdíj nem elég, és akkor meg azért. És bizony van olyan is, mikor tudatosanyuka nem engedi, hogy nagyinál elkanászodjon a kölök, inkább szenved és fáradt, de a gyerek ne egyen palacsintát csokival, és csak Mozartot hallgasson. Ilyen is van. :)

Lasombra 2012.03.08. 15:45:15

@ezanicknevem: mehehe, good job. kaptál egy sört.

erre kicsit rákötve, háromféle komment létezik:
1. faszság
2. vicces faszság
3. amiket én írok

Pan Modry 2012.03.08. 15:45:17

@fizetekmegegysort:
Ez a ket diplomas dolog elegge kompenzacioszagu.

Ket diplomajuk amugy is csak a luzereknek szokott lenni, minek ket diploma ha egy is eleg a belepohoz.

De magyarazd meg a nyugati es a magyarnal fejlettebb K-europai allamoknak, hogy ott szemelyisegzavarosak az emberek, mert nem patyolgatjak a porontyaikat 3 eves korig full-time.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2012.03.08. 15:47:07

@Salemi boszorkány: szerintem te kopkodsz, lasd karrierista kurva es tarsai. Felolem te maradhatsz otthon akar 20 evig is, nekem hadd ne kelljem ezt tennem.

Állítsuk meg a ......... 2012.03.08. 15:47:26

@afromagyar:
Miért te az édesanyádnak szülted?
Én nem szeretnék olyan nagymama lenni, amilyen az egyik kolleganőm, akit ide-oda rángatnak a gyermekei.

spenci 2012.03.08. 15:48:41

@fizetekmegegysort: A vitához nem kapcsolódva / mert elismerem, hogy nem alkalmas a probléma átfogó megoldására /, a saját apró sztorim: Anyukám vigyázott napközben a kb 1 éves gyerekemre / dolgoztam / és a 86 éves anyósára / apu is dolgozott még nyugdíj mellett /. Megyek a gyerekért 5-kor és a konyhában uzsonnázik a csapat: gyerek fog nélkül partedliben joghurt+alma, kanálról fröcsög a joghurt szerte, nagymamám mellette fog nélkül partedliben joghurt+alma, kanálról ritmusos kézreszketéssel fröcsög a joghurt szerte. Anyám /64 éves nyugdíjas / angyali nyugalommal falatozik velük, majd feltörlöm a konyhát felkiáltással üdvözöl engem.

Állítsuk meg a ......... 2012.03.08. 15:49:47

@afromagyar:
Te miért adtad be alig egyévesen a gyermekeket?

Pan Modry 2012.03.08. 15:51:20

@Salemi boszorkány:

Maradjunk annyiban hogy a Chanel bag tobb mint ketszazezer, egy atlag Audi meg sokkal kevesebb mint 40 millio.

Aruld mar el, te mit kompenzalsz?

Turboanyu 2012.03.08. 15:53:44

A 3 évet én is soknak tartom, de az a baj, hogy egy bölcsibe bejutni néhány körzetben olyan, mint pályázni az orvosi egyetemre. A fizetős bölcsik horror áron vannak. Na meg ha nem érsz oda 4-re, akkor a gondozónő már beszól, hogy anyuka, holnap jobban igyekezzen. Ha nincs ugrasztható nagymama, akkor marad a bébiszityó.

Ha otthon van a nő az a baj, ha megy dolgozni az is baj.

Több részmunkaidős állás kellene inkább. Na meg otthon taknyot törölni apuka is tud, talán meg kellene osztani a betegszabikat és akkor nem egyből a nő lenne a megbízhatatlan munkaerő. Azt meg hagyjuk, hogy apának milyen felelőségteljes munkája van, miközben a férfikollégák itt neteznek meg mennek cigizni, pénzt is ugyanannyit viszünk haza.

Na meg aki cipeli magával a gyerekét az nem jódolgában teszi, nekem soha nem volt élmény gyerekkel vásárolni.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2012.03.08. 15:54:03

@Salemi boszorkány: az elsot azert, mert kaptam egy olyan munkalehetoseget, amit nagyon nagy hiba lett volna elszalasztani. Meg azert is, mert jo dolognak tartom a bolcsit es azt, hogy a gyerek nem csak az otthon mindenbe belefaradt anyjat latja egesz nap, hanem gyerekeket is.
A masikat meg azert, mert miutan egy eves lett, hianyzott a munka, a tarsasag, a beszelgetes felnott emberekkel. Es az anyagiak miatt is.

funfun 2012.03.08. 15:54:40

@fizetekmegegysort: "anyuka", "böli". Miért anyuKA az a nő, aki szült? Összement kicsire? Inkább fordítva szokott lenni. "Böli" - na, ez betett. Csimóta, pocaklakó - borzalmas!
Valljuk már be, egy terhes nő, kisgyerekes nő igenis problémát jelent a munkáltatónak. Ha lejár a gyes, otthon marad a 3 év összegyűlt szabadságán, aztán mikor dolgozna, folyton beteg a gyerek. Hát így tényleg nem lehet munkaerőként számítani az illetőre. Nem, nem a nő hibája. De nem is a munkáltató hibája, ha nem repdes örömében, hogy jön vissza a tettre kész agilis "anyuka", aki nemsokára úgyis megint pocaklakót fog hordani a szíve alatt.

Pan Modry 2012.03.08. 15:56:22

@Turboanyu:

lehet pick up szolgaltatast venni a maganbolcsihez, igy a problema megoldva. Nem vagyok persze biztos benne hogy mindenhol az igaz...

fizetekmegegysort 2012.03.08. 15:57:17

@Pan Modry: Mutasd már meg, hol írtam, hogy helyeslem a három évet? És majd azt is lécci, hogy melyik nyugati társadalomban dolgoznak a nők 8-10 órában a fél éves gyerek mellett (mint azt nálunk várják a munkáltatók az anyáktól) Nem mellesleg, magyarázd meg a WHO-nak, hogy hülyék, mert a büdöskölöknek semmi baja nem lesz, ha fél évesen bevágjuk a bölibe, mer az magán, tehát baromi jó. Sokkal jobb neki, mintha anyával lenne otthon, aki különben se azért tanult, hogy egy fél évessel gügyögjön...
Én azt mondtam, a fél éves nagyon kicsi, tök mindegy, hogy magán vagy nem magán a böli. A korai kötődés elméletek egyetértenek abban, hogy a gyerek személyiségfejlődésében meghatározó az első két év, és a gyerek BIZTONSÁGGAL 12-18 hónapos kora között KEZD EL leválni az anyáról. El lehet korábban választani, de annak meglesz az eredménye. Amit a drága ajándék, a tuti egyetem, és a szuper nyaralás 12 évesen nem fog kompenzálni.

Turboanyu 2012.03.08. 15:59:06

@Salemi boszorkány: "Én nem szeretnék olyan nagymama lenni, amilyen az egyik kolleganőm, akit ide-oda rángatnak a gyermekei. "

Könyörgöm, akkor mit csináljunk a gyerekekkel? Nagymami ne. Bébiszityó ne és különben is drága. Bölcsiben 4-kor kib.sszák a gyereket. Anyuci dolgozzon, de ne lépjen ám le korábban.
Akkor hogyan????

Balance Of Power 2012.03.08. 16:00:47

@fizetekmegegysort: Ami a korai kötődést illeti: te mire emlékszel 3 éves korod előttről? Nem inkább az az utáni időszak határozza meg, hogy később milyen lesz a gyerek-szülő kapcsolat? Sőt, igazán baráti szerintem csak felnőttkorban lehetséges, ill. akár korábban is, ha egyenrangú partnernek tekintik a szülők a gyereket (=nem nézik hülyének kiskorában sem, mert korántsem az)

Turboanyu 2012.03.08. 16:02:59

@Pan Modry: Pick up magánbölcsihez??? Melyik országban élsz te??? Már ott kezdősik, hogy a magánbölcsi horror áron van és ugyanúgy nem vigyáznak este 7-ig a csimotára. Van, ahol anyuka fizetése erre úgy elhussan, minta szél. Van ahol anyuka visszamenne dolgozni, de nincs bölcsi, a magán plusz a bébiszityó estére meg többe kerül mint amennyit keresne. Isten hozott Magyarországon, ez a Való Világ, nem az a sz.r amit a tévében adnak.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.08. 16:04:21

@Balance Of Power: "Ami a korai kötődést illeti: te mire emlékszel 3 éves korod előttről? Nem inkább az az utáni időszak határozza meg, hogy később milyen lesz a gyerek-szülő kapcsolat?"

akkor próbáljuk ki, hogy egy sötét szobában tartunk egy gyereket 3 éves koráig, és csak utána találkozhat emberekkel

RowiwClub (törölt) 2012.03.08. 16:05:09

Az ellenkező eset, az otthonülő anyu sem biztosan üdvözítő a leendő részecskefizikus szaporulat szempontjából. Mert mi van, mikor egy csapat parazita hülye kurva gyermeknevelés címén ugyanazon 10 négyzetméteren terelgeti gyermekét, miközben a többi ostobenkóval pofázik abszolúte baromságokat. A gyerek - ha megéri és nem csapja el a pótos IFA - ultrasivár környezetben nő fel, életében nem látott egy állatkertet, nem olvasott Ablak Zsiráfot, csak a szomszédokról szóló pletykát hallgatta.

nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2012.03.08. 16:05:12

Höhö... jó kis poszt.
Sztem egy negyvenes szőke szingli dührohamát olvassuk, akit nagyon ki kéne már pókhálózni...:))
(Minden nap Nőnap van!)

fizetekmegegysort 2012.03.08. 16:05:58

@funfun: Kedves Anyuka. Mióta gyerekem van, így szólít a Védőnő, a doktornő, a gyógyszerész, az óvónő... mindenki, akivel kapcsolatba kerülök a gyerek kapcsán. Hogy miért? Talán mert anyuka vagyok?
Egyébként meg én azt láttam 10 éven át a munkahelyemen, hogy a kisgyerekesek soha nem maradnak otthon a beteg gyerekkel. Hazavitték a munkát, vagy megoldották máshogy. Sokkal jobb munkaerők voltak, mint mi szinglik. Fontos volt nekik, hogy megtartsák a munkahelyüket, nem kávéztak, nem cigiztek, nem büféztek: dolgoztak mint a gép, aztán siettek a gyerekért. Én ezt tapasztaltam

Balance Of Power 2012.03.08. 16:06:43

@trolololol: Akkor pl. bölcsőde=sötét szoba?

Turboanyu 2012.03.08. 16:06:47

@Balance Of Power: Épp az első 3 év a legfontosabb, nem véletlen, hogy csecsemőként a legjobb, ha örökbefogadják az elhagyott gyerkőcöket. Olvasgass szakirodalmat (gyerekpszichológia).

De ez nem jelenti azt, hogy anyukának mellette kellene 24 órában ülnie 1 éves kor után, ezért lenne jó az elérhető bölcsi + részmunkaidő.

Pan Modry 2012.03.08. 16:08:08

@fizetekmegegysort:

a bolcsi nem vaalsztja el a gyereket az anyatol, hacsak te nem full time bentlakasos bolcsiben gondolkosz, bar en speciel ilyenrol nem is tudok

fizetekmegegysort 2012.03.08. 16:09:49

@Balance Of Power: Nézd meg mit jelent mielőtt hülyeséget írsz. Meghatározza az életedet. Az, hogy az első 2-3 évben mit tapasztalsz,alap attitűdöt ad. Pl. itt keletkezik az "élet jó és biztonságos" vs "szar az élet" érzés is.

2012.03.08. 16:10:50

@Styxx: nem, nem várják el. ezt teljesen rosszul érzed.

f10 2012.03.08. 16:10:57

Ami szűkebb az a PÁTRIA ami hazát jelent vagyis, a "szűkebb hazájában" (amit ebben a formában is bátran lehetne használni, már annak aki nem modoros) A PÁTRIÁRKA általában bibliai értelemben vett idős, tekintélyes férfi (a közösség vénje), ritkán szűk vagy tág.

fizetekmegegysort 2012.03.08. 16:12:21

@Pan Modry: Nem, tényleg Az egy éves ugyanúgy beülhet a gondozónő ölébe is sírni, ha megijed vagy elesik - feltéve, h másik 10 között észreveszi valaki hogy üvölt.

vidékitapló 2012.03.08. 16:15:44

Hát eddig sem volt nagy kedvem családot összehozni, de a maradék kedvem is elment a kommentek alapján.
Melóhelyre bárkit bevinni csak úgy az többi mint taplóság. Ha előre bejelented, az ok, de ne rendszeresen.
A másik az, hogy a gyeses nőket én egy sziával méterekre kerülöm az itt leírt okok miatt.

frankyf*ckin4fingers 2012.03.08. 16:21:08

@Nivea: nagyon egyet értek, én ezeket a kis pondrókat a napra se vinném nyolc éves koruk előtt. étterembe, mi?! jó, hogy nem közértbe.

nálunk viszonylag egyszerű a helyzet, asszony pajtás a munkahelye közelébe se viheti a kölyköket. az legalább tiszta ügy.

viszont étteremben voltunk a múltkor. a kisebbik meg se mukkant, a nagyobbik 5 percenként elbőgte magát, hogy "kérem a pizzám!". amit amúgy csóri 35 perc alatt kapott meg. de nem hiszem, hogy bárkinek tönkretettük az estéjét.

Lenry 2012.03.08. 16:27:40

@f10: igen, ez az, amivel mindenki tisztában van. igen, a cikk írója is.

f10 2012.03.08. 16:31:35

@Lenry: Ha tisztában lenne vele nem írna nettó baromságot

kerikak 2012.03.08. 16:33:01

@fizetekmegegysort: dettó :) csak ez lemaradt az előző kommentemnél

Balance Of Power 2012.03.08. 16:34:46

@Turboanyu: OK, gondolatébresztő kutatások, statisztikák nyilván vannak, de ettől még nem szentírás egyik nézőpont se. Én az ilyen "a gyereknek az a jó, hogy..." okosságokat inkább trendnek tartom. Majd megkérdezem anyámat, én mikor váltam le. Mert a legelső konkrét emlékem egy bölcsödei oltás. Ellenben lefejeltem másfél éves koromban az ágy szélét, pár mm híján a szememmel együtt és ennek semmi hatása nincs a későbbi életemre. Max, hogy ettől lettem olyan hülye, amilyen.

@f10: Na, ez meg a másik. Tibi DIREKT írta így.

Ann1294 2012.03.08. 16:35:31

Mekkora mazli, hogy nalunk belepokartya van. Ha nem aktiv nem jon at senki a kapun. Hozzatartozo kinn varhat a parkoloban a kocsiban, de bejonni? Vannak ceges socialis programok, oda lehet vinni csaladot.

Meglepodtem, hogy sok emberhez bejarhat a gyermek, meg beviszi ha beteg a csimota. Itt gyermekbarat munkahely van. Ha beteg a gyermek haza lehet menni fizetett szabadsagra, ha az elfogy akkor meg fizetesnelkulire. Ha beteg a gyermek foleg nem viszem emberek koze, a bolcsibol is haza kuldik!

frankyf*ckin4fingers 2012.03.08. 16:40:19

@Ann1294: egy gyerek hatéves koráig évente átlag hatszor beteg. akkor a nyaralással már nem is kell sokat bíbelődnötök:)

Eltévelyedés · http://gumimacik.blog.hu/ 2012.03.08. 16:48:56

@Alpha Wolf: @databájt: @Mayday: @Mummyyy: @mangorlo: @Ricoka: @Rézfánfütyülő fűzangyal: @Salemi boszorkány: @wellwellwell:

NNa, igyekeztem összeszedni azokat, akik anyázzák a posztírót.

Nekik alássan üzenem:
1. Ez a Modoros blog. Kifordított, sarkított szatíra. Junó, getit?
2. Amikor milliódollárokról számolok be a vezíreknek, akkor nemcsak a kisbabákat darálnám le az ipari iratmegsemmisítővel, hanem a szomszéd építkezésen a traktort is, a vihorászó reciskislányt is, meg mindenkit, aki úgy érzi, hogy az 5 méteres körzetemben lehet üvültözni. Dolgozom, tényleg.
3. Márpedig a cégek ilyen geci szervezetek, hogy a profitra mennek. Tehát, szigorúan közgazdasági értelemben nekik nettó veszteség ha a friss kollegina bekapja a legyet és pumpolja a céget jópár évig. Értemén, hogy kollegina most Anyuka, és fontosabb dolgot csinál, mint a cég, sőt. Tényleg, a CÉG-nél vannak fontosabb dolgok az életben. De a cég szempontjából a fiatal Nő alkalmazása komoly rizikó. Talán véletlen, hogy a nők kevesebbet keresnek? Nem véletlen. Kalkulált veszteség is van velük ugyanis. A céget meg kurvára nem hatja meg, hogy ha minden jól megy és nem üti el a kölköt a villamos, rendes iskolába jár, akkor AKÁR, 25 év múlva egy remek munkaerővel gazdagodhatnak. Nembazmeg, a céges terv maximum 2-5 évre lát előre. Leszarja mi lesz 25 év múlva.
4. Igen, ha 27 éves nő lennék és tudom, hogy mindjárt beterhesedek és nincs melóm, én is azt hazudnám az interjún, hogy engem csak a karrier izgat, csak vegyetek fel, minnél több zsetonért. És igen, ha cégvezető lennék, akkor akármennyire is nem etikus, de a 24-33 közti nőket csak akkor alkalmaznám, ha nincs más(akkor is kérdéses). Persze nem mondanám el, de bazmeg, én egy málháslovat akarok alkalmazni, nem egy babagyárat.
5. Nem sértődnék meg, ha az én feleségemmel is így bánnának. Az én feleségem pontosan tisztában van a dologgal, és tudja, hogy hátrányban van.

Szóval elég ebből a hisztiből, el kell fogadni, hogy a cég egy rohadt haszonleső dolog, aki utál mindenkit, aki hátráltatja. Ez nem a kismamák ELLEN van, hanem az cég ÉRDEKÉBEN. A cég ugyanilyen ellenszenvvel viseltetik az Adóellenőrök, nem fizető vevők, késve szállítók és egyéb akadályokkal szemben. Uff.

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2012.03.08. 16:51:34

@lárvalányhaj: mondjuk ez nem kimondottan a posztoló problémája.

Ann1294 2012.03.08. 16:52:42

@frankyf*ckin4fingers: A nyaralas a munkahely amikor a gyerek nincs az emberrel, illetve ha elmult 18 eves es mar a haverokkal megy. :)

Lenry 2012.03.08. 16:55:40

@f10: most jársz itt először, ugye?
ez a blog erről szól. minden egyes cikk az ilyen baromságokat meg a hülye embertípusokat figurázza ki. csak sajnos egyetlen újonnan idetévedő se képes először körbenézni, hanem rögtön fikamód meg vérszem bekapcs és megy az osztás.
a Showder Klubot is komolyan veszitek?

Ann1294 2012.03.08. 16:59:41

Altalanossagban jonak tartanam nagyobb vallalatoknal a vallalati bolcsi-ovi-napkozis iskola (mondjuk 4. evfolyamig) rendszert. A vallalat mellett egy ilyen intezmeny ahova a dolgozok prioritassal vihetnek be a gyermekeket es 24 oraban mukodne (a muszakban dolgozoknak is jo legyen). Termeszetesen ez vallalati juttatas lenne. Igy a dolgozo nem aggodna a gyermekert, kitoltene a munkaidejet, munka utan nem kell elmenni a gyermekert messze, azon aggodni nem er oda zarasra stb. Lehet csak abrand, de nekem tetszene a dolog.

Tudom, a vallalatok profitorientaltak. Kozosen is lehetne, mondjuk vallalat + alapitvany.

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2012.03.08. 17:02:55

@fizetekmegegysort:
1. a férfiak nagy része sokkal jobban nevel gyereket, 0 éves kortól, mint a nők.
2. a nők 90%-a elfelejt mindent amit (esetleg) tudott előtte, ha megjön a gyerek.

nincs több pont.

ettől függetlenül minden tiszteletem a nőké.

bolondanya 2012.03.08. 17:07:25

ANYA VAGYOK, FELESÉG, NŐ!

Ennek ellenére teljesen egyetértek a cikk írójával.

Nekem is felfordul a gyomrom az anyaságot betegségnek, kiváltsággal járó ürügynek tekintő nőktől.
Sajnos ők a többség és sokan őket látva útálnak bennünket normálisan gondolkodókat is.
Egy másik rész meg rajtuk szörnyűlködve inkább nem szül, mert az önzőséget választja.

Nekem 3 gyermekem van, nagymama vethető be, akit beteg gyerek mellé nem hívok.
Csak olyan helyre viszem a srácokat, ahol nem gáz.

Munkahelyre alkalommal vittem be a gyerekeket munkaidőben, amikor azt találta mondani a főnököm, hogy nem is bárányhimlős a gyerek, csak lógni akarok. (Mert a kolléganőmmel elboltoltuk a munkaidőt, így én ledolgoztam.) Na akkor bevittem a kölyköket pöttyösen. Volt bámulás, meg hüledezés, meg gondolkodás, hogy ki volt már bárányhimlős!

fizetekmegegysort 2012.03.08. 17:08:57

@a fene tudja még: Megoldottad a kérdést! A nők ezentúl szüljék meg a gyereket, majd mars vissza dolgozni. Apukák maradnak otthon gyed/gyesen. Főznek, mosnak, takarítanak, háztartást vezetnek, bevásárolnak, ügyintéznek, sokkal jobban csinálják a gyereknevelést mint a nők, csábítóak és okosak maradnak, cukrászdáznak a haverokkal, fitnesz terembe járnak, pletykálnak a játszótéren. Mindeközben a nők majd dolgoznak, karriert építenek, panaszkodnak, hogy mennyi a meló, aggódnak a megélhetés miatt, és eljárnak sörözni a haverokkal.

2012.03.08. 17:10:52

@Dr. Panasz Muki: Pár éve még nem voltak olyan mindennaposak a netes telefonok, az onlinebankot lehet kezelni, ha van a számlán pénz.

Legutóbb Rómából kellett hazadiszponálnom a gyereket, hogy hogy nem, nem volt egy fillérje sem, csak egy telefon, meg egy tök üres bankkártya (a laptopja vele volt, de ha nincs v-lan lefeljebb kirakhatja vele a passziaszt)

A helyzetett bonyolította, hogy keresnem kellett olyan ismerőst akivel azonos bankban van a számlája (mert hiába pofáztam, hogy váltson bankot és jöjjön át az enyémhez,sosem volt rá annyi ideje, hogy elintézze.)Igy egy óra múlva ott volt a számláján a pénz, mehetett kaját venni meg vonatot nézni (buckoltam volna repjeget is de nem volt épp akkor onnan az nap.)Közben még a telefonját is fel kellett töltenem a roaming miatt, mert ekkor éppen Münchenben dolgoztam. (Egyébként aznapra oda sem volt járat, legelőször azt néztem, hogy legalább le tudjam baszni egy kicsinyég.)

majd rá jössz, amikor az ártalan kis 12 éves nem csak a gépedet konfigurálja át, hanem az egész költségvetésed. És még csak nem is panaszképpen mondom, mert amúgy egészen normális gyerekeim vannak.
(A római kaland után, egyébként befogtam otthon disznóólat bontani, hogy legyen ideje godolkodni, de akkor mindent bevetetem, csak érjen haza. Elvileg erre valók a szülők, hogy kirántsanak a bajból.

Fapuma (törölt) 2012.03.08. 17:13:08

Édes Istenem. Kérlek adj nekem erőt elviselnem a sok funkcionális analfabétát, akik mint a legyek a légypapírra repülnek a modorosra minden alkalommal mikor a poszt kikerül az Indexre.

Értem, hogy acélosra akarod edzeni elmémet, kitéve mindenféle támadásnak, de ami sok az sok.

Ámen.

Sákif za morro? 2012.03.08. 17:13:14

Úgy látom, a kommentelők zömének nincs gyereke.

bolondanya 2012.03.08. 17:13:19

@frankyf*ckin4fingers:
tudod, ez szánalmas statisztika.
Az enyémek utoljára 2010!-ben voltak skarlátosak.
Az enyémek kétévente 1 alkalommal betegek (mert ugye a hapci nem betegség).
Akinek évente 6 alkalommal betegek a gyerekei, az valamit nagyon rosszul csinál!!!

databájt 2012.03.08. 17:17:57

@Eltévelyedés: Valszeg én vagyok rá az elrettentő/élő (igény szerint valamelyik aláhúzandó) példa, hogy emberségesen bánni a dolgozóval legalább annyira fontos, mint hogy holnap mi lesz a cég árfolyama.

Merthogy a holnapi árfolyam, az a munkaerő (szerény személyem, meg gondolom a többi irodai kukac) * munkamorál.

Ugyanúgy megzavarnak minket napi 2938123 íméllel, váratlan mobilhívásokkal, meg pl. nálunk az ablak alatti autószerelők a vég nélküli riasztósziréna-teszteléssel, de kit érdekel?

A világ legjobb főnöke az enyém (szeretünk, Zoli!), nem adom, és pontosan tudja, hogy a lényeget nem feltétlenül a számokban kell keresni.

Ha kell, úgyis becsukja mindenki magára a világot, hogy csendben beszámolhasson az egyébként valszeg ugyanúgy gyermekvállaló vezetőknek a fantasztikus eredményekről.

Ha már nyavalygás van, akkor legyen amiatt, hogy kicsi a monitor, és nem fér el rajta rendesen minden szoftver, amivel dolgozunk, vagy lassú a gép, vagy épp 40 fok van a hűtőben is.

Komolyan sajnálom, hogy ahol dolgozol az egy cég "aki utál mindenkit, aki hátráltatja".

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2012.03.08. 17:19:22

@fizetekmegegysort: nagyjából jó lenne így, csak tönkremenne a gazdaság :(

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.03.08. 17:25:56

Ne szpojlerezzünk már annyit, mire jó az? A 6. érzékre igyekvőknek is ott kiabáltatok, hogy B. W. halott volt egész végig?

Ricoka 2012.03.08. 17:26:57

@Eltévelyedés:

"És igen, ha cégvezető lennék, akkor akármennyire is nem etikus, de a 24-33 közti nőket csak akkor alkalmaznám, ha nincs más(akkor is kérdéses). "

Ha meg fölötte van akkor már öreg és azért nem!

Szóval - én CÉGVEZETŐ vagyok, és az alkalmazottaim 24-33 közti nők - és a cégem jobban megy mint valaha és ha ne adj isten babáznának majd megoldjuk. És nem rinyálunk!
Dolgozunk - a céget ugyanis ez hajtja - és nem a rinyáló - jaj a gyerekek - jaj a fotóalbumok - jaj a síró bömbölő bébik - miatt nyavajgó barmok!

a fene tudja még · http://hatker.blog.hu 2012.03.08. 17:27:35

@bolondanya: ahogy annó a gyerekorvosunk mondta egy nőnek, nevelési probléma.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.03.08. 17:33:47

@Balance Of Power: akkor pl. belátod, hogy attól, hogy nem emlékszel az első 3 évedre, attól még nem tökkmindegy, hogy töltöd?

Ha igen, akkor már csak a fokozatokon vitatkozunk.

fizetekmegegysort 2012.03.08. 17:36:49

@a fene tudja még: Hehe, mert most, hogy fordítva van, olyan fene erős a gazdaságunk,igaz? :)

TetraB 2012.03.08. 17:38:40

@spenci: Az ilyen vitákban azt nem értem, hol vannak a nagyszülők.

messze :(
és nem, nem jókedvünkből költöztünk messze...

ezanicknevem 2012.03.08. 17:40:12

@combos:
Köszönöm, ez árnyalja a képet, méghozzá előnyére. Persze mindez nem zárja ki, hogy egy, a jelenlegi miniszterelnök úrnak elkötelezett személlyel állunk szemben, amire, ha így volna, nem akad mentség. Továbbra is éberen figyelek.

@Lasombra:
Hehh. :)

Rui Blaaz 2012.03.08. 17:40:32

szűkebb pátriárkánkban???
és ezt hol sikerült megtapasztalni europid-keresztény őfaszságodnak?
csak nem Mayer volt, ostyaosztás után?

TetraB 2012.03.08. 17:42:59

a poszt amúgy jó, akinek nem inge, ne vegye magára.
valaki írt az arany középútról. úgy kell csinálni.
amúgy én is biztos a Holdról jöttem, de én ahány munkahelyen voltam, kedveltem a kollégáimat, és érdekeltek a gyerekei. nálunk a kollégák és a gyerekeik is kulturáltak, szóval senkit sem zavart.
én eddigi életemben kétszer vittem be a gyerkőcöt, nem szórakozásképpen, így jött ki, és nem volt semmi gond.
nyilván rendszert nem szabad belőle csinálni.
viszont nagyobb cégek, akiknek jobban megy, csinálhatnának céges bölcsit, sok bajt megoldana...

TGabi 2012.03.08. 17:43:25

Tényleg idegesítő ez a sok megmondóember-ha van gyerek, akkor az illető semmihez nem értő, okoskodó anyuka, ha meg még nincs, akkor karrierista, önző fatyúk?

Gondolkodni, és reálisan, viselkedésük alapján értékelni embereket miért lehetetlen???

paroma 2012.03.08. 17:45:11

Gyerekneveles maganugy. Ha gyereket akarsz akkor legyel kepes eltartani, tehat vagy az otthon levo feleseg / ferjet, vagy a gyerekgondozas dijat.
Nem varhatod el a munkahelyedtol hogy gyerek miatt kevesebbet kelljen dolgozznod, azt igen hogy ha lehetseges, akkor a munkavegzest atszervezve jobban csalad baratra tegye.
Az allamnak akkor kell tamogatni es annyira, amennyiben a hosszabb tavu gazdasagi potencial novekedesek - az orszagban elok altalanos joletet - szolgalja. Sajnos nepessegnovekedest bevandorlassal is lehet novelni, gyerek nem kell hozza, vagy termelekenysegnovekedessel is lehet novelni a GDP-t.
Lehet engem ezek utan rohadeknak nevezni, de a fennti racionalitasok formaljak a csaladpolitika penzugyi tamogatasat.
Igazat bevalva a kommunista 40 ev deformaciojanak eredmenye a 3 eves otthonmaradasos luxus, ennek mennie kell.
Persze, idealis az lenne ha mindenki akkor es annyit dolgozni ahogy az altala gondolt egezseges eletmod megkovetelne, dehat evvel meg varni kell...

RowiwClub (törölt) 2012.03.08. 17:48:14

@Jameson14: Ha nem küldöm tovább öt embernek 10 percen belül, akkor rákot kap az anyám?
Statisztikailag mekkora valószínűséget tételezel fel, hogy a következő percekben nem moderálják a kommentedet, szemben egy eshetőséggel, miszerint báró Rochefour Soros-Kohn itt olvasgatva Modor Tibit, rábukkan erre a frappáns, eredeti hirdetésre és megveszi az ötletet 15000 milliárd dollárért?

krumpli-nudli 2012.03.08. 18:03:37

Nagyon mázlista nő.Megérkezik az általa félve várt baba /gyermekkorában nagyon rossz tapasztalatai voltak, nem éppen szemefénye volt a szüleinek, tartott tőle ő éppen úgy boldogtalan emberré teszi szülöttjét./ A baba megérkezése betölti a gyermek védtelen, kiszolgáltatott,helyzete feletti érzésével.Amit lehet úgy és akkor meg akar tenni, hogy segítse élhetővé tegye számára a világot..Papa szerette volna a gyermeket, de nem tud túllépni a neveltetésén,szeretgetésen kívül nem tud a gyermekkel mit kezdeni.A mama és az anyós enyhén szólva nem kedvelik egymást.Viszont mindketten imádják a gyermeket.Mindketten elég intelligensek ahhoz, tudják a gyermeknek az a jó, minél többen szeretik, segítik.Happy end.Mama, amikor nem dolgozik,boldogan babázik.Az anyós élete nagy "szerelmét" éli meg.A gyermek egész életében a harmóniára emlékezik.Fontos!! A mama nem véletlenül nem engedi a gyermek közelébe a saját édesanyját!
Nem csak a lehetséges gyermekgondozót, de azt is figyelembe kell venni, a nagyszülő pszichikailag alkalmas-e a gyermek felügyeletére!!!

krumpli-nudli 2012.03.08. 18:12:55

@Balance Of Power: Semmire nem emlékszem 3 éves korom előttről, csak arra, amit a szüleim büszkén meséltek, hogy 2 éves koromig milyen jól elvoltam a rácsos ágyban reggel hattól délután hatig.Viszont középkorúan derítették ki, hogy kimagasló intelligenciával kellett, hogy rendelkezzem, hogy ezek után félig-meddig autistaként viszonylag sikeresként éltem le az életem.

29 Palms 2012.03.08. 18:16:30

Ez jó volt, kiegészíteném külföldről származó élő példával:

Ad 9: ha már úgy döntöttél hogy kihasználod a 3 évet, akkor ne gyere vissza 3 hónapon belül azzal, hogy nincs pénzed és vegyünk vissza, és tudod hogy jogod van visszakérni magad ugyanoda ahonnan elmentél. Az utódod már egész jól nyomja, be is tanítottuk. Ráadásul nem számoltunk veled az idei költségvetésben, de majd kigazdálkodjuk valahogy a kollegáid képzési és bérfejlesztési költségeiből. Persze, értem hogy hetente 3 napot otthonról dolgoznál, és hogy néha csak 10-kor kezdenél. Tisztában vagyok azzal is, hogy délután 4-kor mindent eldobsz mert semmilyen túlmunkát nem vagy köteles vállalni. De ne aggódj, megoldjuk.

Ad 10: örülök hogy tisztában vagy a jogaiddal, és hogy neked jár 2x30 perc szoptatási szünet, akkor is ha csak tejet akarsz lefejni. Természetesen boldogan átalakítjuk csak miattad az egyik tárgyalót, heverővel, hűtővel, alapvető gyerekellátási felszerelésekkel. Az épület üzemeltetője már adott is árajánlatot, nem igazán számoltunk ezzel az éves költségvetésben, de majd kigazdálkodjuk valahogy a kollegáid képzési és bérfejlesztési költségeiből. Ne aggódj, megoldjuk.

Ad 11: ha már visszajöttél novemberben, ne mondd azt februárban, hogy átmenetileg megint egész jól állsz, ezért márciustól kiszállnál, de nyáron majd még jössz.

krumpli-nudli 2012.03.08. 18:19:16

@fizetekmegegysort: Van élő példa: én.Kétéves korig semmi inger.Egy szobában egy kiságy,abban egy gyermek reggeltől estig egyedül.Bármennyire érdeklődő vagyok,bármit tanulok, "eset"vagyok.Sajnos túl értelmes.Azt hiszik nem érdekel senki, semmi.Pedig egyszerűen arról szól az életem, hogy bent élek,észre se veszem a körülöttem történteket,pedig Istenem mennyire igyekszem.

kela-bá 2012.03.08. 18:24:52

Minden virágot minden NŐNEK !

krumpli-nudli 2012.03.08. 18:32:44

@Eltévelyedés: Rendesen,"saját"erőből neveltem fel a gyermekem.Mindent átéltem vele, közben JÓ munkaerő voltam.Akármennyit dolgoztam, mindig volt időm beszélgetni vele és meghallgatni a páromat.Persze háziasszonyként nem remekeltem.Nem is azt tartottam fontosnak.Ma, amikor a gyermekem éli a saját életét /az élményeit,jót-rosszat megoszt velem/, elvesztettem a páromat, tudnék dolgozni.Rengeteg tapasztalatom van.Egyenlőre nincs nagymamai felada-tom.Tele vagyok energiával.Senki nem alkalmaz.Túl vagyok a bűvös 50-en.Igen a régi cégem vezetőségéhez kimehetnék, de nem szeretnék más országban élni,túl az 50-en

666E 2012.03.08. 18:34:56

nme tudom ki ismeri, vagy volt-e már de

www.youtube.com/watch?v=LS37SNYjg8w

agent_x 2012.03.08. 18:39:24

Az gáz, ha majd' minden ponttal egyetértek?! :)

Intizar 2012.03.08. 18:39:43

@combo: Zseniális! Gondolom, ön is a Modoros egyik szerzője! Ha nem az, jelentkezzék azonnal.

krumpli-nudli 2012.03.08. 18:40:32

@Eltévelyedés: A CÉG profitot akar.Akkor miért nem alkalmaz tapasztalt,energiával teli, attraktív 50-est, aki bizonyíthatóan sikeres.Gyermek 4 diplomával /tudom ez manapság nem sikkes, de még mindig a megfelelő apartmanban otthon él/ ,szakmailag felkészült,mindig "bevethető",lojális,empatikus?

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2012.03.08. 18:46:58

Ezzel mi is így vagyunk, szívesen alkalmaznánk fiatal, pályakezdő hölgyeket, de nagyon rizikós és egyszerűen túl drága, mert ami költséget lehet az állam a munkáltatóra tol. De a kedvencem az volt, mikor a "kollegina" fél év "dolgozás" után elhúzott, 6 évre majd ki KELL adni a 6 év alatt összegyűlt fizetett szabadságot és tényleg! Arról nem is beszélve, hogy mi egy kedves, csinos fiatal lányt alkalmaztunk, vissza egy idegbajos zsírdisznót kaptunk! A szabadság szabadságának kiélvezése után, fél évig dolgozott még nálunk, természetesen a legszarabb kuli melókat kapta mindenféle jutalom, prémium nélkül de a karácsonyi vacsorára sem hívtuk meg. Be is pörgette magát rendesen, így az első adandó alkalommal fegyelmi úton távolítottuk el a cégtől az élősködőt. Nyilván megérte neki, hogy a szakmában többet az életben nem helyezkedhet el!

Állítsuk meg a ......... 2012.03.08. 18:47:22

@Eltévelyedés:
Te rabszolgákat akarsz, és lexarom a cégedet.

@afromagyar:
Én nem siettem vissza dolgozni.
A munkahelyemen viszont hóttfáradtra dolgoztam magam minden nap.
Elvittem reggel 7-re a kicsit és 1/2 5-kor értem oda hozzá.
Amikor hazamásztam a gyerekkel és megmásztam a negyediket, utána fél óra kellett, hogy összeszedjem magam és elkezdjem a főzést és egyéb otthoni munkákat.

szájhúzó kutya · http://szajhuzokutya.blog.hu 2012.03.08. 19:04:29

@Salemi boszorkány:
A rinyálásod meg a céged xarja le, ilyen proli hozzá állásal nagyon ne is számíts másra! Vélelmezem tisztában voltál vele mit vállalsz, senki nem kényszerített puskával a gyerek vállalásra! A baj nem a gyerekvállalással van, hanem azzal, hogy az állama költségek jelentős részét a cégekre hárítja. Ha egy, kisebb cég bekap két ilyen "potyautast", aki nem mellékesen hazugsággal jutott a munkához, akár a rolót is lehúzhatják!

akarom 2012.03.08. 19:09:06

Azt a gyermeket neveljük aki a jövőt és a leendő nyugdíjat a termeli.Amennyit a gyermekre fordítasz kb. annyit ad vissza a társadalomnak, családnak, államnak, közösségnek. Siess dolgozni biztos a jelen pillanat a legfontosabb.

ogir 2012.03.08. 19:13:26

Az én munkahelyemre 18 éves kor alatt tilos bejönni! :-) Probléma letudva!( Nem,nem a szexipar!)

nyílméregbéka 2012.03.08. 19:15:18

Pont nőnapra illő poszt :-P
Én csípem, mikor a kolleginák behozzák a friss porontyot. Aranyos is, csöndben is van, és 20 perc szünet, amíg körbeálljuk a nokedlit.
Az igazi bajok később kezdődnek. Az egyik kolléganőm valamiért utált otthon maradni a beteg gyerekeivel - pedig járt neki egy csomó anyanap, meg plusz táppénz, meg plusz gyerekszabi - de ha a gyerek beteg lett, vagy egyszerűen bevitte az oviba betegen, vagy ami még jobb, behozta magával az irodába.
Nem vagyok sztahanovista, de úgy végigdolgozni egy munkanapot, hogy egy hétéves, beteg (esetleg fertőző) gyerek csacsog és rajzolgat velem egy irodában, miközben valami fontos anyagon dolgoznánk... Persze ha elkapom tőle, akkor én is járjak betegen dolgozni, kösz.
Még rosszabb volt egy másik kollegina, akihez a 17 éves fiúgyermeke, amikor végzett a suliban, betelepedett az irodába, és ottmaradt melóidő végéig. Mondjuk 14.00-tól 18.00-ig (hétfői hosszú nap). Dolgoznék, határozatokat írnék stb., erre:
- Attikám, ettél? Mit ettél? Mi volt a suliban? Feleltél? Na és mit kérdeztek? - és ez folyamatosan ment, mert anyuka végigbeszélte a hátralévő melóidőt. És ezt heti rendszerességgel!

kismarci 2012.03.08. 19:21:50

Azt utálom a modorosban, hogy annyira sok időt elbaszok az olvasgatásával, főleg, amikor ennyire figyelemreméltóak a kommentek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.03.08. 19:22:05

Kezdem jól érezni,hogy ez egy ilyen lenéző,fikázó blog?

AzHofi 2012.03.08. 19:55:33

Én ma reggel egy szép vastag barna, selyemfényű, enyhén textúrázott felületű, nem túl büdös, inkább frissen szántott föld illatút szartam. Csak hogy emeljem kicsit a színvonalat...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.03.08. 19:59:10

@szájhúzó kutya: Na,akkor a másik véglet.Kolleganő elment szülésire.Akkor még nem voltam ott,nem tudom mennyit dolgozott.De pár évet valószínű ledolgozott.
Én már csak akkor ismertem meg,mikor viszajött.Egy gyerek után.Egyszercsak mondja,hogy neki még van 60 nap szabija.-Merthogy?
Ő sem tudott róla csak hallotta,hogy két anyuka beszélget a játszótéren,hogy nekem ennyi szabim van,nekem annyi.Gondolta:Hol az anyámba dolgoznak ezek?
Rákérdezett a dolgokra a melóhelyen,akkor derült ki a turpisság.Ezt egyébként nem siettek közölni vele.Amúgy nem tudta volna meg.Vagy akkor mondják neki,ha már nagyon muszály.
Mert ugye vagy kiadják neki,vagy kifizetik.
Ez egy jobb munkahely és egy régi megbízható munkaerő esete.

A Tyne folyó déli partja 2012.03.08. 20:21:43

@Lotyóbridzsida: egyetértek. csak azzal nem, hogy a kutyára nem kell idő, bár sose volt, de tudom, hogy dehogynem kell. de ha öt hónaposan beadja a bölcsibe, minek szülte?@Nyiri: mert, ha az apa maradna otthon vele, akkor nem az lenne a szólam, hogy menjen dolgozni, adja be a bölcsibe? "oldják meg": igen, megoldják. pl. a bölcsivel. továbbra is kérdés, hogy akkor minek szülte?@myra29: persze, átmegy szünetben szoptatni. áruld már el, hogy mégis, hol?@Pan Modry: ezt neked ki mondta? a pszichológia egy pöttyet más véleményen van.@spenci: "hol vannak a nagyszülők" 1. még dolgoznak (anyám alig egy éve van nyugdíjban, apám rég meghalt -lásd kettes pont- most akkor várja meg mindenki, míg a szülője nyugdíjba megy? gyerekem ugyan nincs, de akkor nekem 35 éves korom előtt nem is szabadott volna szülnöm. 2. meghaltak, és ehhez nem kell túl idősnek se lenniük, lásd egyes pont 3. messze vannak, ország másik végén, világ másik végén. akkor mit csinálsz?@Salemi boszorkány: egyetértek, nagyon-nagyon kevés. @Balance Of Power: de ha kiskorában rossz volt a kapcsolat, akkor az ki fog hatni a felnőttkorra is. nagyon is meghatározó a kicsi kor. az egy dolog, hogy konkrétan nem emlékszel, attól az még ott van, tudat alatt. : ha kiskorában megszokja, hogy anyucira nem lehet számítani, semmit se megbeszélni vele, akkor felnőttként már nem fogja elkezdeni, hogy megtárgyalja vele a problémáit. ezt konkrétan saját tapasztalatból írom.@a fene tudja még: ". a férfiak nagy része sokkal jobban nevel gyereket, 0 éves kortól, mint a nők."
ezt a kijelentést mire alapozod? valahogy nem ezt tapasztalom a környezetemben..de nagyon nem.@Frengi: azért vagyunk páran felelősségteljes gyerekek is, akik sose csináltak marhaságot, amiből a szülőnek kellett kihúznia..

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.03.08. 20:23:29

@AzHofi: én tegnap viszont a kínai kajától egy olyat fostam, hogy annak a szagát nem tennéd zsebre :D LOL

msnick 2012.03.08. 20:32:48

Tibike! Bármennyire is idegesít a nagy magyar anya, lehet, veled is így büszkélkedett anyukád, csak már nem emlékszel rá. Túl kell élni. Nem tehetsz mást.

cserfes csermely 2012.03.08. 20:44:42

Egyrészt, attól még, hogy a gyerek szó szerepel a posztban, nem kell rögtön elájulni, ez nem reklámfilm, hogy rohanj megvenni amit eléd lógatnak a tévében.
Másrészt, attól még, hogy szültél/szültek neked gyereket nem lettél a világ legokosabb embere és elárulom, nem is fogod megmondani a tutit soha senkinek.
Harmadrészt, értelmezni is kell az elolvasott dolgokat, nem csak büszkélkedni kell azzal, hogy jé felismerem ezeket a szép ábrákat.

Következtetés: ez egy görbe tükör, amelyet Tibi tart elénk. Ki ki felismerheti magát benne egy egy félmondat vagy akár bekezdés erejéig. Mindenki azt látja benne amit saját magában nem kedvel, vagy éppen kedvel. Javasolnám, hogy a véresszájú kollégák akiknek a kis humorérzéke is elment valahová messze, egy kicsit szálljon magába és gondolja végig, hogy mégis miért is kezdett el közhelyeket lengetve, vörös fejjel karaktereket ütni eme poszt alá.

foxpic 2012.03.08. 21:09:40

A "második kis földlakó"-tól kirázott a hideg, és heveny refluxom alakult ki.

[c] 2012.03.08. 21:18:39

@Salemi boszorkány: Az megvan, hogy az ötvenes években nem volt gyes? Édesanyám akkor született.

maythebetter · http://www.szuperakcio.hu 2012.03.08. 21:28:49

@szájhúzó kutya:
Gyaníthatóan te is egy ilyen balfasz cégvezető vagy, hogy ez ennyire kihozott a sodrodból :D De egyébként igen, céget vezetni és felvételiztetni is tudni kell, meg átlátni a szitán. Ha ez a leendő munkatársakkal sem megy, akkor mit csinálsz egy dörzsölt ügyféllel? :D

Pan Modry 2012.03.08. 21:39:39

@A Tyne folyó déli partja:
Logika es tapasztalat. Nalunk az altsuliba aszerint osztottak szet az osztalyokat hogy kik voltak egyutt korabban egy oviba. Az oviba meg aszerint hogy ki volt bolcsis korabban. Akik bolcsisek voltak tobbnyire egy eves kortol voltak ott.

A mi osztalyunkbol sokkal tobben vegeztek foiskolat, egyetemet mint a masikbol. Tovabba sokkal tobben beszelnek idegen nyelvet, es sokkal tobb a jol kereso emberke.

Onnan tudom mert nemreg volt kozos osztalytalalkozo.

Meg logikus is, raadasul a pszichologia is egy tipikus bufe ruhatar szakos altudomany.

A Tyne folyó déli partja 2012.03.08. 21:41:19

@Pan Modry: látom, marhára nem értetted meg, amit írtam. kellett volna némi humán tárgy is.

Melee 2012.03.08. 22:10:08

Kedves tapló, tajtparaszt posztoló.
Igen, te, aki az ad 3. pontban az őszinteséget hiányolod, felvetted volna az illetőt, ha őszintén elmondja, hogy gyereket szeretne? Nem, mert egy hazug disznó vagy, így bele se írtad az álláshirdetésbe, hogy csak megállapodott, többgyermekes hölgyeket keresel.
Az ad 4. és ad 5. bekezdéshez hozzáfűzöm, hogy nem minden nő gyűlöli a babákat, és hasonlóképp vannak a férfiak is. Én például férfi létemre szeretek babázni, minden kolléganőm behozott babáját felvettem egy időre, és sajátjaimat is bevittem megmutatni azoknak akik kíváncsiak rá. Te nem vagy, ez tiszta sor, de nem mindenki olyan érzéketlen tapló barom, mint te.
Az ad 6. bekezdést olvasva elképzeltelek magam előtt, amint egész nap megállás és szünet nélkül dolgozol, minden másodpercben fújva a saját munkád jelentőségét mutató lufit. Legalább estére hazamész? Vagy legalább hétvégére? Vagy már az anyád picsájából az íróasztalhoz hullottál a baromi fontos munka végzéséhez? Az ilyen kurva sokat, kurva fontos munkát dolgozom szlogeneket hangoztató egyének általában a 8 óra 3/4-ét netezéssel, csevegéssel, levelezéssel, stb. töltik, de ráhúznak két órát nap végén, hogy befejezzék azt amit nagyon muszáj, és hogy tudjanak arról rinyálni, hogy milyen nagyon sokat is dolgoznak.

2012.03.08. 22:15:04

Mókás blognak indult, beteggé vált, mára pszichológiai tanulmány. Konzekvencia levonva: Mindenki gyűlöl már mindenkit ebben az országban.
Mondjuk van is miért, kevés olyan zuga van a világnak, ahol ilyen koncentráltan élne ennyi tahó, akinek élete egyetlen értelme, a másik basztatása.

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.03.08. 22:22:32

Híjj, baszod, még mindig jönnek... :D:D:D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.03.08. 22:41:08

Egyébként,tényleg a 3.pont.
Pár éve így volt ez a katonasággal.Srác éppen kilépett,mikor megkapta a bahívót.Valszeg nem mondta el a másik melóhelyen,hogy fél év múlva viszlát,mert akkor be sem jelentik.

pocaklakó minimanó 2012.03.08. 22:47:29

Nekem sincs problémám, ha behozzák a gyermeket a munkahelyre, csak ügyeljenek arra, hogy a purdé ne keveredjen a V-1000-es mészoltógép tájékára.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.03.08. 22:53:57

Ez a Modor Tibi magától lett ilyen modortalan,vagy nehéz gyermekkora volt?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.03.08. 22:56:09

Nekem egy kicsit zavarosra sikeredett ez a cikk. Nem lehetne egy kicsit messzebbről nekifutni a témának, hogy a messziről jött ember is értse? Köszi! ;)

nadivereb 2012.03.08. 23:19:42

Ha a gyerek be akar menni a munkahelyre, ám menjen. Lehet neki is találni munkát. Hatévesen régen már szántottak, csak megold a kölyök egy kis takarítást is.

pocaklakó minimanó 2012.03.08. 23:42:50

@nadivereb:

Én is bejártam - bár nem volt muszáj - anyukám munkahelyére és cserében beszálltam a rovancsolásba.

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2012.03.09. 07:45:15

ez a boszorkány picsa egy kibaszot jobbágy a legaljadékabb fajtából

noirp 2012.03.09. 08:18:34

Hát na. Kicsit erőskés, enyhén guftuftalan volt pont nőnapra időzíteni (tudom, direkt volt :)).

De sok mindennel egyetértek.

Nem is tudom, sírjak-e vagy röhögjek, mikor a kedves szülő becűgöli az egy-másfél éves gyereket...nem az irodába, a LABORBA. Sav-és oldószergőzbe, bűzbe egyenesen. Gratulálok, anyuka!

S azért egy-egy férfikolléga is szinten van, mikor a gyereknek tűzőgépet ad a kezébe játszani. (Mikor elfordul a munkatárs, noirp csendesen eltünteti a ketyerét...).
Kisgyerekek közelében mindenki megbuggyan?

N. B. Irodában am helyhez lehet kötni a gyereket, ha eléraksz egy papírt meg 2-3 filctollat.

blur7 2012.03.09. 09:19:09

@krumpli-nudli: Szerencséd van, ha ez az ingerszegénység nem jelentett gondot. Nyilván az AS miatt van ez így nálad. Viszont a többség igényli, és hiánya hatalmas, helyrehozhatatlan kárt okoz.

Balance Of Power 2012.03.09. 10:00:02

@A Tyne folyó déli partja: Számítani mindig tudtam a szüleimre, de sose beszéltem meg velük semmit. Ettől függetlenül ma remek a kapcsolatunk, de igazából csak pár éve, amióta ténylegesen barátként kezelem őket. Lényegében egy baráti házaspár, akikkel összejárunk és mellesleg a szüleim. Valahogy így.

noirp 2012.03.09. 11:27:16

@mbrz: na, igen. egyáltalán minek él az ilyen rinya? pfhejj.

lárvalányhaj 2012.03.09. 12:05:17

@blur7:

nagy az egy főre eső autisták aránya ezen a blogon, ha érted, hogy mondom :P

samuelfisher 2012.03.09. 12:33:54

@Modor Tibi: Hehe, aki az RTL klubon látta csak, az még most sem tudja, mert szépen lehagyták a végét. :)
Legalábbis egyszer, pár éve úgy adták le, a barátnőm értetlenkedett is, hogy mi volt ebben a filmben a poén.

blur7 2012.03.09. 13:28:55

@lárvalányhaj: Kívülállóként én is így látom.

sorica123 (törölt) 2012.03.09. 13:39:52

@Turboanyu: de be se vigye a gyereket, mert mit dicsekszik. Ha nem lenne ez a jelenség, nem lenne amit parodizáljanak a Modoroson.
Elég sokat voltam anyukám munkahelyén, szerencsére olyan volt a társaság is, hogy egy-egy ember - ha más nem a portás - mindig volt, akivel el lehetett lenni. Nyilván nem minden melóhely ilyen, de szerintem azért az esetek nagy részében az anya nem bazárimajomnak viszi be a kölköt melóba. Aki meg mégis, az nagyon nagy baromságot csinál, és gratulálok a sok eszéhez... Úgyhogy össze lehet épp keverni a szezont a fazonnal, csak akkor az lesz, ami a mai magyar munkaerőpiacon (munkahelyre teljes műszakra bevitt csecsemőkorú gyerekek/félévesen bölcsi=>takonynyálegybefolyatás, mehetünk a óvodába eee/ 'nem veszek fel nőt mer az szül' hozzáállás/lakásba szorult, postásnak is kukuccsal köszönő, lassan megzavarodó kismamák... nagyszerű).

Notalab 2012.03.09. 21:20:29

Ez olyan jó kis magyaros lett: utálunk mindenkit! Pláne a kisgyerekes szülőket, na meg a gyerekeket. Elnyomott fusztrált világ lett ez.
De a: "Dolgozunk" muha-ha-haa... ezen jót röhögtem. Itt Mo-n. Ez valami svéd bevándorló, vagy kínai? "Dolgozunk" hát ez k*va jó!

kifordított nagyanyó 2012.03.09. 21:24:59

@Lent es fent:Ez jó volt.:))
@combos: Akartam írni,hogy kár hogy nem anyádék gondolkoztak így,hogy minél kevesebb ember van annál több jut egy emberre.De nem tudom minek szántad a kommentet.

combos 2012.03.09. 21:42:39

@kifordított nagyanyó: Felőlem Newton 2. törvényén is felháborodhatsz, nekem tök 8.

Mutter 2012.03.10. 07:49:53

@fizetekmegegysort: a gyereküket egyedül nevelő anyukák a jó munkaerő. meg a szinglik. mert nekik - alapesetben - tényleg kell a lóvé.
a férjezettek - gyerekkel vagy anélkül - basznak mindenre. eldödörögnek odabe... magas ívben leszarják ugyanis, ha kibasszák őket; majd apuci befizeti a számlákat meg bevásárol. há, ennyi.
természetesen vannak kivételek, akik apuci nettó jövedelmétől ugyan mereszthetnék a picsájukat nullahuszonnégyben otthon, és akik - ennek dacára - úgy dolgoznak, mint a kapás. ez szerintem neveltetés kérdése.
csak hát előre nem nagyon lehet tudni, hogy melyik ilyen, meg melyikből lesz a kávéiszogató-hajbaszkodó-csetelgetős szentfeleség, akit aztán sehogy nem lehet majd kibaszogatni, mer valamennyit azér dolgozik. pont annyit, hogy ne lehessen vele semmit csinálni.

summa summarum, a gyerekesek közül a gyereküket egyedül nevelőket venném fel. azokat mindenképpen. 99,9%-ban tolják, mint a gép.

A Tyne folyó déli partja 2012.03.10. 14:38:30

@Mutter: szerintem ez inkább személyiségtől függ, mint neveltetéstől, meg családi állapottól. ha alapvetően szorgalmas a természete, akkor szorgalmasan fog dolgozni, ha nem, nem.

Rich.mond 2012.03.11. 12:20:08

Modor Tibi, én alapvetően kedvelem az írásaidat.
De a faszom ki van veled már. Nem először és nem is utoljára kezded el masszívan fikázni a kisgyerekeseket.
Férfiként és apaként is elmehet a savanyúan mosolygó kolléga a kurva anyjába, ha beviszem a kiscsajt.
Akit amúgy többek között azért viszek be, mert a kolléganők zöme addig basztat, hogy "jaaaaj, mikor hozod már beeee?"

Nem bírod ki, baszd meg?

2012.03.11. 13:56:49

@Rich.mond:

Esetleg majd a munkahelyi csipet-csapat is beállíthatna ugyanilyen alapon Hozzátok, hogy tartson egy gyors értekezletet vagy prezit Nálatok, amikor épp a vacsorához/szexeléshez készülődtök. Kibírjátok majd Ti is, nyugi. Tényleg, miért nem hívod inkább meg a minimanót hiányoló kolléganőket az Otthonotokba? (Amúgy is csak udvariassági gesztusból mondják, hogy hozd be, utálják és kibeszélnek a hátad mögött, hidd el.) ;-)

Rich.mond 2012.03.11. 14:07:45

@tff: Szerintem baromira nem ugyanaz, de ezt szerintem te is tudod. Pl: Értekezletet és prezit SOHA nem az asztaloknál/telefonoknál tartunk, erre a célra ott vannak a tárgyalók.

A száját húzogató pl. próbáljon meg NE öblös módjára telefonálni se munka, se privát ügyekben, a mobilját legalábbis lehalkítani szíveskedjék, nem érdekel a csengőhang. Ha lehalkította, akkor vigye magával, ha elhúz kávézni, cigizni, a telefonja ne ugráljon az asztalon. Ne csörgesse a papírokat, chipses zacskót, stb. Tehát évente kétszer bárki kibír fél-fél órát a lányommal egy légtérben.

Értekezletet és prezit SOHA nem az asztaloknál/telefonoknál tartunk, erre a célra ott vannak a tárgyalók.

Rich.mond 2012.03.11. 14:25:35

@Dr. derelye vágó: Szerintem meg igaza van, csak lövésed sincs a témáról. Bezzeg a sok gyökér, akit a hideg kiráz a gyerekektől, meg attól, hogy ne adj Isten nem vakarhatja kockásra a hájas seggét, hanem fel kell emelnie, mert a gyerek sír.
Ennyire még egy modoros-poszt kommentjein sem basztam fel az agyam.
Baszd meg, ha a szüleitek is így gondolkoztak volna, akkor vágod, hogy meg sem születtél volna, és nem írhatnál ilyen okos dolgokat?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.03.11. 19:49:47

@Rich.mond: na ezért is tartjuk magunkat - kicsit szerénytelenül, ámbátor teljesen jogosan - zseniknek. Hiszen a legjobb, legrutinosabb törzsolvasókból is előhozzuk 1-1 témával a címlapost :) Mondjuk bevallom, a hölgyektől vártam inkább hasonló reakciókat.

De azt nem érzem jogosnak, hogy sokat basztatnám a kisgyerekeseket. Szerintem keversz valakivel. A vidékiek pl. sokkal több oltást kaptak, aztán csak elvagyunk.

A gyerek meg teljesen rendben van a munkahelyen. Mikulásünnepségen vagy családi napokon pl. egyenesen örömteli.

évuska 2012.03.11. 22:30:01

@Brother Love: Nekem tök vicces, hogy gyerekeim vannak. Nem tudok jobb szót: VICCES. Most voltunk velük "Rondonban". Nyilván egyszerűbb lett volna csak apjukkal. De ez az élet, az élet árama, nem tudom, minek nevezzem. Volt minden, bárányhimlő, metróban elveszés, D kapott egy buszt, azzal alszik most.

A szülő, aki nincs jól a gyerekével, az a gáz. Nem az, aki büszke rá. Bevinni meg akkor lehet, ha normálisak a kollégák, és olyan a munkahely. Nem mindenki viccből viszi be, egy csomó papírt is kell intézni.

@Pan Modry: nem biztos, hogy meg kell nősülni annak, aki csak menekülni akar belőle aztán. Egyszer vizsgáljuk meg már azt is, az anyáknak, akik talán ugyanúgy szeretnének néha fontosak lenni, csapatépíteni, lazítani, milyen lehet egy folyton később jövő, nem szívesen beszélgető, száját húzva mosogató férj. És vegyük hozzá, hogy ugyan, miért alszik el annyi nőben a libidó harmincöt éves korára.

Én nagyon egészségesnek tartom, ha a társadalom gyerektelen tagjai sokat és természetes módon találkoznak gyerekekkel (mármint nem ilyen nevezetességként mutogatják őket). Akkor megszokják. Túl sok olyasmit csinálunk, aminél nem lehet ott a gyerek, a legtöbb huszonévesnek afféle marslakók a gyerekek. Bár magam is idegesítőnek tartok sok gyereket, bevallom. Az enyémek nagyon jó fejek. :D

XCat 2012.03.12. 17:46:59

Volt egy ilyen kolléganőm. :D

Amúgy az miért van, hogy nyilvánvalóan a legprimitívebbek állnak neki bébitvédeni, a csajok meg vagy vergődnek hogy nekik most mit kellene állástfoglalni, vagy megszólalni sem mernek? A szaporodás a hülyék kedvenc elfoglaltsága lenne?

Sajnálom, de ez jön le konklúziónak. :)

Prophet 2012.03.13. 20:31:02

Ha már a Mesterrel kezdődött, jöjjön elő ismét! Gondoljon úgy a férfiközönség a terhes nőkre, ahogy Torrente teszi: youtu.be/_ElJPcCc7Mw Persze ez még nem született meg.

XCat 2012.03.13. 20:55:35

@Prophet: Torrentéből a negyedik rész jó nagyon. Sokkal kevésbé undorítóra sikerült, viszont jóval viccesebb. Ebből simán lehet nemzetközi sikerfilmet csinálni, és nem csak egy rétegnek.

Moziban viszont nem láttam, pedig tavalyi. Volt egyáltalán?

Prophet 2012.03.14. 13:27:45

@Vedere' Lavór: Szerintem csak DVD-én került forgalmazásba. De nem is nagyon emlékszem a történetre: börtön válogatottat szervezett, ennyi rémlik.

Plumper 2015.03.12. 07:53:01

Szerintem qrvára egyikünk sem dolgozik.
süti beállítások módosítása