És mit csináltok szilveszterkor? II. rész

2011/12/30. - írta: Modor Tibi

A két évvel ezelőtti összeállítás (jesszusom, hogy rohan az idő!) spektrumára építve elsőként hadd emeljem ki az évente visszatérő "a két ünnep között" szófordulatot, amely időszakra jó előzetesen illik bármilyen meghívást elhalasztani, majd onnan véglegesen lemondani.

A szilvesztert természetesen minden tanult ember utálja, mert a plebejus zajong, trombitál, petárdázik, ilyenkor muszáj jól érezned magad, a húsz évvel ezelőtti műsor jobb volt (ez a mostani egy szar) - ellenben ez az év egyetlen napja, amikor a szomszédok a legnagyobb valószínűséggel tűrik el a ricsajt és a vendégáradatot. De rendezhetsz másmilyet is, meg el is mehetsz. A lényeg, hogy program KELL - felsoroltunk hát egy párat.


Klasszikus házibuli: vagy inkább zsúr. Összeszokott társaságoknál működhet, mint bármikor évközben. Több klikk vagy külsősök bekapcsolódása esetén zavart hümmögésbe, idióta viccmesélésbe fulladhat a dolog, ilyenkor már 11 táján továbbállhatnak az izgágább, bomlasztóbb típusok - szigorúan viszik magukkal a drága töményet a következő helyre.

Zene: ízléstől függ, modoroséknál "jó" zene vagy kommersz retró - igazi lazacsávóknál Horváth Pista és Zámbó Jimmy. Negatív sznobizmus (erről majd 2012-ben!).

Étterem, söröző saját bulija: a szolgáltatáshoz mérten iszonyat pénzeken (fejenként min. 10 ezer körül) lehet beszállni jó előre, de ebben csak a többfogásos menü (átbaszásveszély: virsli, mustár, csoffadt szendvicsek) van benne + egy pohár pezsgő, az összes többit fogyasztás alapján fizeted, nem keveset. Általában még így is (bevallásuk szerint) bukni szokott mindkét fél a rendezvényen, ráadásul a kakaskodás, hepciáskodás, verekedés szinte elkerülhetetlen ilyenkor.

Zene: DJ, suttyómulatós (MC Hawer), retró megamix (Zoltán Erika, R-Go, Dolly Roll).

Bulitúrázás: tök jó buli hallod, ilyen tök spontán! Megvan a bulik listája, ahogy a Moszkva térben is. Címről címre, és legfeljebb maradunk a legjobb helyen. Persze aztán a vándorlásnak az lesz a vége, hogy többet vagyunk úton, mint bárhol, a bulik mindenhol behaltak tele ismeretlen emberekkel - az éjfél meg az utcán fog érni két hányás között, vadidegen parasztokkal. Szerencsére soha nem látod őket újra.

Zene: mobilról, bármi.

Pizsamás szilveszter: összeszokott, inkább idősödő házaspároknak. Tévénézés, kapcsolgatás, éjfélkor pezsgő, Himnusz, fél egykor alvás. Vendég nincs - kivéve persze, ha Gazdagréten vagyunk.



Családi pizsamás szilveszterezésekkor hatalmas égések szülők előtt (Generációs élmények pl. Szuperbola: Szegényrét Megyóval, "a két kezemmel is kikaparnám"; Cicciolina: kibontakozás; és a mutogatós bácsi, aki a kukijára egy hatalmas tortát kap). Bakiparádé! Absztinens szülők gyermekeként elképzelhetetlen sztorik pár évvel később az osztálytársaktól, hogy "Fater tízkor már hótt el volt ázva".

Zene: Csala Zsuzsa, Defekt Duó, Rátonyi Róbert. Varieté (!), musical, operett, mulatós, vicces színészpróbálkozások, paródiák.

Külföldi szilveszter: Alpok, Prága, Karib-szigetek, Ausztrália. Minden bizonyára életre szóló élmény, főleg a trópusokon vagy a déli féltekén a klíma miatt. De bárhol is vagyunk, legalább nem kell részeg, suttyó idegenekkel bulizni, ez meg mindennél fontosabb.

Zene DJ, és nagyon új és friss. Jobb, mint itthon, az biztos.

Szilveszter az utcán: a lehető legrosszabb megoldás, általában kényszerűségből, eltervezés folyományaként alakul így - de érdekes módon vannak széles tömegek, akik önként választják a szórakozásnak ezt a különös formáját. Pa-Dö-Dő-koncert a Nyugatinál, a mozgólépcső vészjelzőjét nyomogató bunkók a metrón, rengeteg ember mind (édes)pezsgősüveggel a kézben, petárdázás, szemetelés, mocskosul részeg emberek.

Tipp: érdemes megfigyelni a tömegközlekedési járműveken a "kiöltözött" embereket a bulizós sminkkel, szórakoztatóbb, mint bármelyik tévéműsor.

Zene: a már említett duó.

Szilveszter a kocsmában: éjjel-nappali kocsmáról van szó: az ünneplés talán legőszintébb formája. Itt mind a törzsközönség, mint a személyzet úgy tölti az éjszakát, ahogy bármikor máskor. Zenegép, körök, jatt, játékgép, sztorizás, okoskodás a betérőknek. Éjfélkor azért itt is belefér egy kör a tulajtól vagy egy kis himnuszéneklés. De a Himnusz az is éppen csak egy műsor a tévében, mint máskor a VV vagy a meccsek. Következő este folytatják, ahogy abbahagyták.

Zene: ami éppen a gépből vagy a tévéből szól.

Címkék: ünnepek
144 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.12.30. 09:20:30

@nemértekhozzá(m): sastaps! megvan ckazettán roflmao.
Szigorúan szar hadarós versek után csacsacsáznak a kánkános bulák.

LAVÓRVAGÁNY 2011.12.30. 09:26:16

Én például egész éjjel hegeszteni fogok egy nőnemű egyeddel félrészegen. Az melyik kategória? Tv-t be se kapcsoljuk, zene kb Massive Attack.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.12.30. 09:38:57

Netes szilveszter? Egyesek még ilyenkor is ott nyomják.

GarneTT 2011.12.30. 10:12:16

házibuliban himnusz youtuberól, általában 1-2 perc késéssel.

2011.12.30. 10:22:14

A karácsonyt szeretem, ellenben a szilvesztert szívből gyűlölöm. Nem is megyek sehova, jobb a magamfajta szociopatának otthon, családi körben elaludni 11.00-kor.
Amit külön rühellek: a házibuliban kinyalt, kikent-kifent emberek, ám a házigazda még ilyenkor is ragaszkodik a "Cipőt le!" alapszabályhoz, így zokni férfiak és szépharisnyás nők tipegnek-táncolnak, legrosszabb esetben a Gazda által kiosztott papucsokban grasszálnak.
Éjfélkor az ismeretlenekkel puszilkózás alap, mint az ezt megelőzően folyamatosan zajló, félrészeg férfiak bárdolatlan ismerkedési kísérletei.

Hajdú Peter 2011.12.30. 10:34:21

Mint minden normalis ember, en is facebookozni fogok. A legjobban a himnuszt utalom, mert addig sokan nem postolnak semmit. En persze olyankor is irok.

Donald Trump 2011.12.30. 10:39:12

Nagyobb szórakozóhelyen 11 és hajnal 2 között 4-5 alkalommal visszaszámlálás éjfél alkalmából hangosan. Ha nagyon részeg vagy, akkor minden alkalom után figyelmességből felhívod a szülőket. Személyes tapasztalat.

Polifenolok antioxidáns hatása 2011.12.30. 10:51:08

@LAVÓRVAGÁNY: Szintén zenész! Az egyik kolléganőm faszhiányát fogom bepótolni. Állítólag amit szilveszterkor csinálsz, abban lesz részed egész évben.

Tájfájter 2011.12.30. 10:55:52

Éjfél után sms-t küldeni mindenkinek a névjegyzékben, direkt félregépelt "részeg" stílusban.
Aztán anyázni, hogy nem megy el az sms, mert le van terhelve a hálózat csumára...

barata 2011.12.30. 11:05:42

Valamit írni kell, ugye?

Pepin bácsi 2011.12.30. 11:08:32

piálunk meg pornót nézünk

Ziu9 2011.12.30. 11:11:51

@Polifenolok antioxidáns hatása:
<i>Állítólag amit szilveszterkor csinálsz, abban lesz részed egész évben.</i>

Ezt a ugyan újév első napjával ismerem, és igyekszem figyelembe venni. :-)

Donald Trump 2011.12.30. 11:19:55

@Tájfájter: "there's an app for that!"
iphonera van olyan alkalmazás, hogy megírod előre az üzenetet, beállítod hogy kiknek és mikor küldje el őket. Ha ez kész, indulhat a piálás.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2011.12.30. 11:21:28

@GarneTT: vagy direkt emiatt Kossuth rádióra áttekerés. (Az egész himnuszhallgatást amúgy betiltatnám!)

Nekem mindig az a vágyam év végére, hogy másod- esetleg negyedmagammal elmenni valami félreeső zimmerferibe, vagy olyan panzióba, ahol nincs étterem - lehetőleg jó messzire Pesttől - de eddig még ez soha nem jött össze.

Lencsés István 2011.12.30. 11:25:18

" ....A szilvesztert természetesen minden tanult ember utálja .... "

Én is tanult vagyok , még sem utálom ....

2011.12.30. 11:28:55

Én évekig túráztam, először a pestiekkel Dobogőkőre, aztán saját szervezésben a Bükkbe.
Találkozás este 7-kor a Battyányi téren - szerintem ez most is meg van - azátán HÉV-val Pomáz, majd busz Csobánka, onnan Pilisszentkerszt - a szurdokon keresztül- kastélykertben forralt borozás, Dobogőkő, majd Dömösre le. Húzós, mert 25 km, és Dobogókőről a Rámszakadék mellett kell lejönni.

A saját túrám jobb volt: Ómassa- Bánkút, Kisréten tűzrakás - előre kimentem fát gyűjteni, és vittem magammal denszeszt, nem bíztam a véletlenre.

Egy alkalommal változtattam az útvonalat, de a Lendeczkin akkora köd volt, hogy nem tudtam tovább menni, próbáltam tüzetrakni, de hát ez csak a filmeken az indiánoknak szokott sikerülni, esőben. Volt csoki, pálinka, termoszban tea. Egy két őrát ki lehetett bírni, amíg virrad.szerencsére nem fagyott. Hazafelé a Lilafüredi uton leintettem egy taxit, tisztára Rejtő Jenő fíling volt.

Most melózom, de 10 körül bemegyünk a városba, egy kicsit körül nézni, de másnap melőzni kell megint, tehát csak óvatosan az alkoholos italokkal.

Másnap az Újévi bécsi koncertet ágyban fekve nézni kötelző.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2011.12.30. 11:39:35

@Frengi: Nekem is azok voltak a legjobb szilvesztereim. Hóban túrázás, favágás (mert fűteni kell a kulcsosházban), forraltborozás.

A posztban szereplő dolgoktól feláll a szőr a hátamon basszus: saskabaré, parabola, mulatós.

Inkább nézek majd Rex felügyelőt a gépen. :P

Kuruttya 2011.12.30. 11:46:58

Egyetemista szilveszter: füldugó, tankönyv és tanulás egész éjjel :P

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.12.30. 11:56:02

Legjobb szilveszter az volt, amikor egy kedves barátommal kocsiba vágtuk magunkat és elmentünk Párkányba, ott leparkoltunk, néztük a bazilika felett a tűzijátékot és kölyökpezsgővel koccintottunk. Piszok hideg volt, és hó. Még izgalom is volt, mert visszafelé a tót határőr kezében maradt az útlevelem fényképes oldala (már kiszakadófélben volt) és kezdett problémázni, hogy nem érvényes. De aztán elengedett.

Buliba nem járok.

Ziu9 2011.12.30. 12:01:48

@Hicudzsi: @Frengi:

Ezt a túrázós dolog is modoros cseppecskét...

Mert ugye milyen már nagyvárosban lenni szilveszterkor, csak a petárdák zaját hallod, meg a közeli szabadtéri koncertet a Padödö előadásában (köszönöm a szerzőnek hogy megemlítette, nekünk Nyugati pu. környékén élőknek ez olyan élmény volt, mely az új év, új világ reményéből a dupla ablakon keresztül is mindig visszarángatott a folyamatosság talajára.)

Szóval, inkább kell egy kulcsosház (már nyár elején legyen lefoglalva), vagy valami más vidéki kertes ház. Lehetőleg legyünk mindentől távol, de azért a jobb megközelíthetőség kedvéért maradjunk a főváros 50-100 kilométeres körzetén belül), és persze szép legyen a táj. Napközben lehet valami szolid kirándulás, este meg ivászat. Ha akad olcsó helyi bor, vagy kerítésszaggató, akkor még a költséghatékonyság is növelhető. Rakéták-petárdák persze itt is előkerülhetnek éjfélkor, mert ugyan miért ne? :-)
Az alkoholos befolyásoltság alatt végzett, veszélyességi pótlékkal súlyosbított tüzelő-aprítás élménye: megfizethetetlen

Idén sajnos nem ilyen lesz... :-(

kheyerasslicker 2011.12.30. 12:03:30

kamuzós szilveszter: ismeretlen embereknek minél szélesebb körben terjeszteni, hogy egész éjjel dugni fogsz, mert az mekkora faszagyerekség és persze az év többi napján nincs rá alkalom.

Hicudzsi · http://spakli.blog.hu 2011.12.30. 12:03:42

@Ziu9: Simán modoros szerintem is, de legalább jó buli. :)

para_noir 2011.12.30. 12:06:48

Wowos szilveszter megvan? Egyik kollegám mesélte tavaly, hogy a tesója meg a haverjai valami nagyvárosba mentek wowban ünnepelni, mert szuper tüzijáték volt ott.

KürtiT (Tromb74) 2011.12.30. 12:09:30

A civilizációtól minnél távolabb. Más megoldás nincs.

dryanal 2011.12.30. 12:11:38

otthon leszek, TV-zek.
semmi más nem hiányzik, idén már kibuliztam magam.
Utálom a részeg embereket, tiszta szivből.
Amugy is buta a legtöbbje, sik sük, de ha isznak....
Azért meg nem megyek egy térre sem, hogy petárdát dobjanak a lábam alá tini suhancok, akik azt hiszik be vannak rugva.

meg verjek el 10-15 ezret, aztán meg egy hét mulva jön a gázszámla 30 ezerrel, meg a villany, viz, satöbbi satöbbi.... és legyek befordulva január február hogy nincs pénzem, ezaz gyerekek, ha mindenki meghuzná magát szilveszterkor,
nem lenne akkora depi a január február.

hogy hol tölteném a szilvesztert szivesen?
Thaiföld - full moon party
ennyi

eddig külföldön kétszer sikerült szilvesztereznem, egyik pont tavaly amsterdam-ban.
Idén viszont nem kerültem külföldre ebben az időpontban, amit éppen nem sajnálok, de ha már igy alakult, inkább maradok tényleg itthon : D
virsli, lencse, tschumi

think different 2011.12.30. 12:15:43

Dolgozni fogok itthon, mert deadline.
Az asszony is, aki ráadásul hajnal 2-3-ig.

Így leszarom az egészet, de legalább nem leszek másnapos.

Ja, és szívből kívánom minden parasztnak, aki petárdázik, hogy megvadult kutyák tépjék le a farkukat. Lányok esetében az osztriga salátát.

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2011.12.30. 12:31:27

Furcsa, mert szilveszterkor tenyleg kotelezo "bulizni". Ez is egy olyan alkalom - hasonloan augusztus huszadikahoz - amikor az emberek az utcan vannak es kitalaljak, hogy menjenek el valahova szorakozni (kozben megallas nelkul hol ezert-hol azert nyavajognak)

Az eredmeny: elbaszott este egy szar buliban, rengeteg penzt elkoltve es meg kozel sem eleg reszegek ahhoz, hogy barmit is elvezzenek belole.

Dzsoni Kráncs 2011.12.30. 12:37:32

"Mutogatós bácsi,aki a kukijára egy hatalmas tortát kap",erre tisztán emlékszem,tizenpáréves voltam,családi szilveszter,szülők,nagyszülők.Nagyfater úgy felháborodott rajta,hogy másnap leveleket küldött az illetékes helyekre,nem is a fasz puszta látványa háborította fel,de hogy a himnusz előtt ilyet,hát!Emlékszem felolvasta a levelet,én meg rögtön kérdeztem:
-Apuuu,mi az a fallosz?
Szegény öregapám kissé prűd,nagyanyám meg évek múlva is mondogatta,a hülye Árkus hogy elcseszte a szilvesztert.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2011.12.30. 12:38:03

alighanem ezert tart itt ez az orszag!

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2011.12.30. 12:38:13

A kedvencem az, amikor a Nagykorut ket oldalarol egymas fele lovoldozik kozel vizszintesen a tuzijatekot, vagy petardat dobnak a villamos ala & az aluljarokba, villamoson pialnak-cigiznek, dobaljak a pezsgosuveget "poenbol"

Ha nem fizetne jol a szilveszter, soha nem mennek ilyenkor dolgozni es kerulnem a belvarost, foleg Budapesten.

2011.12.30. 13:06:28

Az a szilveszteri bulizás is olyan korosztályos.
Csutka korodban még alkudozni kellett a szülőkkel, hogy ugye fennt maradhatok éjfélig, a következő lépés, hogy csak a barátnődhöz engedjenek el, persze hogy a szülei is ott leszenek, utána a barátnődhöz mész, legalább is azt mondod, de aztán valami házibuliban kötsz ki, iszod az olcsó pezsgőt, a virslit.
Aztán már párkapcsolatban estélyi ruhában valhol asztalt foglaltattok, aztán a saját lakásban szerveztek partyt, de a másodiknál már nagyon eleged lesz a hajnali mosogatásból. Aztán a gyerektől nem lehet elmenni sehová, más gyerekesekkel darvadoztok otthon.
Később befizetünk egy wellness hotelbe, esetleg külföldre.
Atán eljön az az idő, amikor már a tököd tele van az egész szilveszterezéssel, mackóalsóban várod az HBO meglepetés filmjét.
Töröd a fejed, mit lehetne kitalálni, de nem marad túl sok lehetőség, ha olyan a munkád bevállalod a szilveszteri ügyeletet, dupla pénzért, jól jön az még januárban.
@Ziu9: (mondjuk én akkoriban minden hétvégén túráztam, tehát nem volt kérdés hol érzem magam at legjobban, még ha modoros is egy kicsit)

A végén már elég mindenből, akkor otthon, de másnap: ha nagyon jól megy, akkor estélyi ruhában valamelyik újévi koncerten, ha kevésbé, akkor a tévé előtt a bécsi koncertet.

Aztán el jön az az idő, amikor az ápolód este 8-kor lefektet, kicseréli a pelenkádat, és boldog új évet kíván.

Brannagh · http://studiolum.blog.hu 2011.12.30. 13:10:26

Tollasbál Hannibal Lecterrel :)

KaPé 2011.12.30. 13:14:53

@shitgun2: Eddig a legvonzóbb alternatíva az itt felsoroltak közül.

Túrós (törölt) 2011.12.30. 13:19:22

az otthonmaradósnál még megértem a 11-es alvást, de szerintem kivitelezhetetlen a zaj miatt.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.12.30. 13:46:21

Ki tudja, mi a rosszabb: Matyi nem szeret Jankanénizni, vagy a Jankanéni nem szeret matyizni.
Én inkább a Janka nénivel részegednék le aljasul szilveszterkor, mint ezzel az pszichopata lelenc Vágási Ferivel meg a sótlan Jutkával tévézzek.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.12.30. 14:12:02

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Janka néni a Szomszédok legjobb arca volt egyértelműen, ráadásul minden családban van/volt egy ilyen (Irénke) :)

Hülye aki elolvassa! 2011.12.30. 14:13:16

Csak azért fogok petárdázni, hogy kibasszak a kutyásokkal az egész évi utca teleszaratásért.
Lehúztam az összes idei még nem látott, az imdb-n legalább 6,5-értékelt filmet és azt fogjuk nézni virslit zabálva. De jó, ha már az embernek gyerekei vannak, nem kell menni sehova.

Pszt! 2011.12.30. 14:22:44

"Álamfő" Schmittpalibácsi újévi köszöntője! Broáf...

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.12.30. 14:28:22

@Pszt!: a nemzet golyóstollára szerintem senki nem lesz kíváncsi, bár kibaszásból őt fogják sugározni minden magyar adón 23:59 után.

hadd kapcsolgasson a hülye, mint a kommunizmusban.

felka 2011.12.30. 14:33:59

@Hülye aki elolvassa!: nem a kutyásokkal baszol ki: az elmenekülő kóbórkutyák még többet fognak neked termelni. gratulálok amúgy gondolom a gyerekeidet is ilyesmire tanítod.

A Tyne folyó déli partja 2011.12.30. 14:45:43

@Ziu9: igen, az a baj, hogy újév napján már egy ideje sose dolgozom, mióta nem folyamatos munkarendben vagyok, ennek ellenére mégis mindig dolgozom egész évben:)

amúgy, a szilveszterrel az a baj, hogy télen van:) mert én a legszívesebben egy utcabálon lennék ilyenkor, de azok kissé hideg van. meg a francnak sincs kimásznia a sötétbe, hidegbe. kinőttem a bulizásból, na.

ja, és azt szeretem, mikor mások rád akarják erőltetni a saját "bulijukat". mikor anno mozgássérült otthonban dolgoztam, értsd folyamatos műszakban, az első évben rengeteget mentem karácsony, szilveszter környékén. karácsony napján is mindkettőn, szilveszter napján is, újév napján is, némelyik 14 órás műszak volt, iszonyat fáradt voltam. örültem, hogy újév napján csak délutánra kell mennem, ezért szilveszter éjjelén kipihenhetem magam. az, hogyne. a drágalátos lakótárs kitalálta, hogy szilveszter van fent KELL maradni éjjelig. (karácsonykor szintúgy). mert NÁLUK ez szokott lenni a szokás. hogy másnál netalántán, esetleg nem, az kit érdekel, persze. halálra sértődött, mikor mondtam, hogy én leszarom, hogy szilveszter van, nagyon fáradt vagyok, pihenni fogok.
végül fent maradtam kb. éjfélig. a "buli", ami miatt fent kellett maradni, abból állt, hogy este leült a tévé elé, és bámulta, hogy melyik városban milyen tűzijáték van... hogy nekem ez marhára nem szilveszteri buli, az kicsit se zavarta.

A Tyne folyó déli partja 2011.12.30. 14:53:28

@Frengi: a gyerekről eszembe jut egy sztori, nem emlékszem, kié, talán valamelyik színésznőé. 4-5 éves gyerekének először engedték meg, hogy fent maradjon éjfélig szilveszterkor. nagy izgalommal várta, várta az új évet. eljött az éjfél, pezsgő, Himnusz, stb. a felnőtteknek - gyerek néz, néz, egyszer csak sírva fakad. rájött, hogy hát tulajdonképpen nem történt semmi különös...ugyanolyan nap jött, mint az eddigiek voltak.

én idén csak barátokhoz megyek, és csak délután, koccintani, nem megyünk sehova, s főleg nem bulizunk éjszakáig. (az volt a múltkor amúgy is, és mivel mindegyikünknek megvolt már a része benne ifjabb korában, már nem igazán érdekel). no meg, én tavaly szilveszterkor voltam táncos helyen, az kitart a következő tíz évre:)

2011.12.30. 14:58:22

Az első házasságomat szilveszterkor kötöttem, nem elég hogy nem jött be, de azóta is minden szilveszterkor eszembe jut.

tundee 2011.12.30. 15:03:36

Ügyelni fogok, szerencsére nem a toxikológián, így remélhetőleg elég nyugis lesz.

2011.12.30. 15:06:05

Egyszer az egyik pasimmal (később a férjem lett) elhatároztuk, hogy zenés-táncos helyre megyünk, foglaltatunk asztalt.

Gondoltam meghívom a barátnőmet is ne unatkozzon otthon, (aki történetesen a pasi haverjának az anyja volt). Jól szórakoztunk, a barátnőm szerint lehet hogy az anyámnak nézték, vagy az anyósomnak, de kit érdekelt, egyedül ült volna otthon különben, csak azért mert már elmúlt 40, és ezt már huszon évesen sem tartottam igazságosnak.

A Tyne folyó déli partja 2011.12.30. 15:11:08

amúgy nekem mindig olyan bulik (szilveszter vagy sem) sikerülnek tök jól, amelyek tök szarul kezdődnek. egyik szilveszteren (voltam olyan hetedikes), szarul éreztem magam, lefeküdtem aludni. arra ébredtem, hogy két szomszéd lány áll az ágyamnál, hogy buli van a szomszédban, menjek. mentem. aztán tök jól éreztem magam:)

Rowar Atkinson 2011.12.30. 15:23:39

Humanista, filantróp beállítottságomnak megfelelően nem megyek sehova, virslit zabálok, és gyűlölködök azokra, akik nem így tesznek.

erol 2011.12.30. 15:40:05

A legprofibbak külföldön dolgoznak.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.12.30. 15:45:48

@erol: és osszák az észt a webkettőn hogy milyen jó nekik ott de közbe eszi őket haza a fene, mint pl engem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.12.30. 16:10:12

@Frengi: jat igen kb.
tv-tol tv0ig eloszor csak az azutan jonnek a nagy hazibulik
azutan tv
szorakozohelyre sosem mentunk nem is vagytam ra, se kulfoldre
hat most ertelemszeruen "kulfold" de felesegem melozik egesz nap
nekem meg tv meg computer
virsli azert lesz, meg a pezsgozesre O is hazaer, igaz reggelre megy vissza
szoval olyan nap lesz mint a tobbi, bar tulajdonkeppen mindenkinek ugyanolyan foleg utolag...
/ lehet tul hamar megoregedtem de pont szilveszterkor nem vagyok mar menni sehova, jo az itthon/

efi 2011.12.30. 16:11:15

@Donald Trump:
Milyen app? Középgyenge telefonok is tudják alapból.

Helen H. · http://szopizmus.blog.hu 2011.12.30. 16:26:08

Tavaly előtt szilveszter napján műtétem volt, kórházban punnyadtam. Ez elég különleges szilveszteri program volt. Tavaly a kéthetes, bömbölő gyerekkel sétálgattunk át az újévbe. Remélem az idei is valami egyedi lesz...

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2011.12.30. 16:34:22

Az igazi királyság külföldön dolgozni naaaagggyon sok pénzééé, ahol sookkkal jobb a szilveszter (is) és ottan a modell csajommal a világ legjooobbb bulijába menni, ami még olcsóbb is, mintha magyarba' az újpsti kisrablóba enné egy zónapörköltet...

Ottlaki Kababám 2011.12.30. 16:55:00

Negatív sznobizmus, na ez faja lesz!

A buggyantkorszakos Pistáért meg ezer hála s köszönet.

Kórházas Szilveszter meglesz most, friss gyerekkel.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.12.30. 17:03:52

@Modor Tibi:
Jaja, a "rossz szerep" mindig a jó szerep. Ráadásul az alakítás is Oscar díjas. Volt egy másik figura, valami közös képviselő volt fél évig (nem a Kutya és nem a Bőhm bácsi), az ivott, korrupt volt és mindenkivel ge...zett. A végül a Taki bácsi elkergette. Na az volt még egy szimpi figura.

sznobkispolgar 2011.12.30. 17:39:27

ÉDES pezsgő! Istenem ez annyira tipikus..Nőknél még talán meg lehet érteni, de mondjuk egy férfi ember csak ne igyon már édeset...és utcán.. na ez a modoros dolog!

id. Modor Tibor 2011.12.30. 18:02:04

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Rozsomáknak hívták, és ratyi volt. Egy ócska, szürke kardigánban tolta.

Hajdú Peter 2011.12.30. 18:20:48

@Hülye aki elolvassa!: "
Csak azért fogok petárdázni, hogy kibasszak a kutyásokkal az egész évi utca teleszaratásért."

A kutyak le se szarjak a petardadat. Ezt csak a hulye emberek talaltak ki, hogy magyarazak valamivel a faszsagukat. Erdekes, hogy a villamlastol, az utvefurotol, a petardanal hangosabb motoroktol nem felnek a kutyak. Raadasul ezek egesz evben barmikor elfordulnak. Es az is furcsa, hogy kutyak kizarolag nalunk felnek a petardatol, a vilag tobbi 500 orszagaban meg nem hallotak rola, hogy felniuk kene.

A Tyne folyó déli partja 2011.12.30. 18:34:48

@Hajdú Peter: ja, nyilván azért bújt el remegve a konyha sarkába a kolléganőm kutyája, mikor folyamatos petárdázás volt. biztos szóltak neki a magyar kollégák, hogy te figyelj, ilyenkor félni kell, csinálj úgy, mintha félnél.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.12.30. 18:41:30

@Hajdú Peter: a vilagon mindenhol felnek a kutyak a petardatol a zomuk a villamlastol-dorgestol is
a faszsag meg nem a magyarazas, hanem a petardazas
meg egy szep kis hazi tuzijatek akertben so-so, akinek igenye van ra, de ez a petardadobalas a retaldaltak baromsaga

Bandibacsi34 2011.12.30. 18:46:28

Ajjjaaa. En mar mindegyiken tulmentem.... Radikabare a Tv-ben, Baginacsa, uccabal, a szlovak likvidator petarda beszerzese a Negy-Tigrisen, tuzijatek, hazibuli, kocsmabuli, nyugati-teri utcabuli. Eskuszom az volt a legjobb, amikor 2006-ban vegigjatszottam a Wolfeinsteint es eszre se vettem, hogy ujev van!!!
Persze olyan is volt, hogy ataludtam. Ez a kotelezo buli elegge gagyi. Mar akkor is mondtak...

atila68 (törölt) 2011.12.30. 19:04:19

OFF
@nemértekhozzá(m):
saskabaré.. höhö!
Ez pont olyan mint az olcsó-benzin,
a beton-talpfa, vagy
a műanyag-vágódeszka.
Na jó az alumínium-vaskapu még idefér.
A lényeg, hogy egyik sem létezik.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.12.30. 19:11:54

@Bandibacsi34:
egyszer en is vettem valami ajandekot karacsonyra a gyereknek C 64-re es januar 3-ara sikerult kiforgatnom
az egy jo szilveszter volt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.12.30. 19:32:42

@Hajdú Peter: a villamostol me a motoroktol meg pont azert nem felnek mert napi siznten halljak kolyokkoruk ota
@Bandibacsi34: ja a wolfensteinnel is el voltam, de az nem ev vegi idoszakra esett, az mar nem c-64 volt
az egy jo darab vot!, asszem meg 386-vagy 496-on toltam

Hajdú Peter 2011.12.30. 20:13:39

@hagyma: oke tegyuk fel mas orszagokban is lehetnek kutyak akik felnek, de erdekes ott meg sem akadalyozak az embereket abban, hogy evente egy fel napig petardazanak. Nevetseges az egesz vilagon kizarolag nalunk tiltott, biztos a tobbiek a hulyek. Az pedig, hogy nincsenek hozza szokva, es ezert felnek, arra meg plane nem a tiltas a megoldas, hanem az engedelyezes, hogy hozzaszokjanak, es akkor pont ugy nem felnenek, mint egy petardanal sokkal hangosabb versenymotortol.

zebónia 2011.12.30. 20:28:21

Mindig a testvéremékkel és a barátainkkal vagyunk. Kellemes társaság, jó emberekkel és jó hangulatban. Pezsgőzés, beszélgetés, finom kaják, de nem zabálás.
Saláták, finom husi és sok zöldség...ja és gyümölcsös bólé:)
Boldog, békés új esztendőt mindenkinek:)

CernaGeza 2011.12.30. 20:35:08

Életem majdnem legrosszabb szilvesztere akkor volt, amikor a feleségem a lányommal a kórházban maradt jan.2-ig.
Tök egyedül egy panelban, néztem a konyhaablakból ahogy a játszótéri értelmiség lövöldözi a rakétát, vagy ha lát nyitott ablakot, akkor céllövölde. Reggel a parkolóban a kocsi motorháztetején égésnyomok, az is indítópult lett. (szerencsére mindegy volt neki).
Mondjuk a 3. szomszéd "streetracing" telepi astrája meg totálkárra törve, kettővel a mienk mellett.
Annyira racsing volt a srác, mint ide Nagykáta.

Ennél egy rosszabb (egyben legrosszabb) szilveszterem volt 10 éve, amikor megtekintettem Budapest belvárosát. Nem kellett volna.. Mediterrán fiatalok dobálták az aluljáróból feljövő emberek fejére a petárdát, ill."szetbaszomafejedfasszopo" jellegű kifejezésekkel illették, akinek ez nem tetszett. Engem csak trombitával vágtak fejbe a város különböző pontjain.

Mivel azóta is érthetetlen hogy miért nem szórták meg napalmmal a belső kerületeket ezen a napon, egy távoli erdőséget szoktunk úticélul választani a barátokkal (ez is modoros persze), ahol még a zuzmó is csöndben nő.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.12.30. 20:38:19

@Hajdú Peter: szerintem a petarda nalunkis illegalis, a tuzijatek nem, de az mas,
ezt az utcan valo hajigalast nem tartom jo otletnek
nade... banom en?
hajigaljatok nap, mint nap, csak ugy hiobbybol, be a tomegbe:0
vegulis az amerikaiak a hulyek nem a magyarok

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.12.30. 21:18:57

Nekem a tavalyi szilveszter úgy nézett ki, hogy kutyát sétáltattam a külvárosban. Mondjuk nem volt jó ötlet, a vizslám veszett módon fél a pukkanó hangoktól. Egy utcán befordulva a kölykök tüzijátékot lőttek fel az aszfaltról, a két kutya azon versengett, hogy melyikük tudja jobban befúrni magát a két lábam közé.

Viszont közben meghallgattam Smid Páll álamföt, bár akkor még nem sejtettem semmit.

Most Agnliában ér utol a szilveszter, már negyedik hónapja vagyunk itt.

Hétfőn-kedden egy csomó ember nem jött be a gyárba ahol dolgozom (naná, hogy angolok voltak), de a főnök nem balhézott. Lassabbra állította a termelést, aztán úgy ment minden tovább.

Hanem ma délután amikor lejárt a műszak, bedobta a bombát: akik nem dolgoztak ezeken a napokon, azokat szeretettel várja szombaton.

Azokat a fejeket kellett volna nézni, de nem mertem röhögni, pedig nagyon kellett. :D

A Tyne folyó déli partja 2011.12.30. 21:25:28

@hagyma: szerintem itt is. és az ilyen bolti tűzijátékot se lehet se bármikor, se akárkinek vennie.

Hera Poliatevska 2011.12.30. 21:28:38

Na, ha ilyen a valóságbeli szilveszter, akkor gratulálok magamnak, amiért idén is az avatarom fog szilveszterezni, nem én, és egy virtuális valóságban, nem irl. Ott lesz tűzijáték, jelmezbál, és fel se kell kelnem a gép elől.

radikalisviccek 2011.12.30. 21:33:13

életem legszarabb szilvesztere a mostani lesz, amikor is 10ig dolgozni fogok, tehát elméletben még beérek a helyre ahol haverék vannak, de már túl fáradt leszek ahhoz, hogy élvezzem, meg elbaszott kedvű a munkahelyem miatt :) (ellenben ha kihagynám akkor meg azért érezném magam szarul)
mindig a félmegoldás a legrosszabb.

A Tyne folyó déli partja 2011.12.30. 21:47:47

@Gee Halen: hétfő-kedd bank holiday volt, mondjuk, ha folyamatosban dolgoztok, akkor tökmindegy. na de nem tudták, hogy nálatok nincs bank holiday? ezt nem igazán értem...

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.12.30. 21:53:35

Tankcsapda szilveszteri koncert Debrecen főterén... Na olyan szilveszter se volt (és sajnos nem is lesz) még egy a világon... Így mi elhatároztuk, hogy fölösleges ez a szilveszteri felhajtás: a tegnapi Főnix-csarnokos koncertet kineveztük szilveszteri bulinak, ma 2012. január mínuszmásodikát írjuk, holnap pedig egy teljesen hagyományos szombatesti kocsmázás lesz, a többi meg le van szarva. :)

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.12.30. 21:57:59

@A Tyne folyó déli partja: Igen, folyamatosan megy a munka. A bank holiday úgy érvényesül, hogy megy minden tovább, csak többet fizetnek.

Aki nem akart bemenni ezeken a napokon, szabadságot kellett kivennie. Persze egy csomó ember már ellőtte az összeset, ezért csak beleszartak és nem mentek be.

Gondolom arra spekuláltak, hogy egy szimpla figyelmeztetéssel megússzák. Ha most sem mennek be, tuti ki lesznek rúgva.

dadddd 2011.12.30. 22:02:00

Kötelezően utálni a szilvesztert. Na ez is elég modoros.

id. Modor Tibor 2011.12.30. 22:17:40

@dadddd: Közel sem annyira, mint egész évben készülni rá, és kötelezően bebaszni meg ordítozni.

2011.12.30. 22:24:31

Szerintem a petárdában és tüzijátékban a németek vezetnek, itt mindenhol lehet kapni, Aldi, Lidl, kaufland, ilyenkor zsákszámra viszik, a tévében meg folyton figyelmeztetnek, hogy ne vigyék külföldre, mert az tilos.

Még az NDK-ban dolgoztam , ott is mindenhol lehetett kapni.

Emlékszem, hogy a fiam osztálytársa, akinek a nővére az ndk-ba ment férjhez, és ott töltötte a család az ünnpeket, a szünidő után besétált az iskolába egy csomag petárdával, amit egy drezdai papírboltban vásárolt, gyanutlanul, mert mit tudhat egy tizenéves csutka a törvényekről, a tanár nénit úgy kellett fellocsolni amikor meg látta.

Ma a tévében riport műsor ment fél kezű, fél szemű korábbi tőzijáték sérültekről, de szerintem a németeket semmmi nem tántoríthatja el attól, hogy az egész várost egyetlen túzijáték folyammá alakítsák erre az éjszakára.

A kutyákat egyszerűbb megtanítani a petárdázás elviselésére, mint később keresni, ha mégis világgá fut.

A kutya inteligens állat, bár mit képes megtanulni, ha kellő időt szán rá a gazdája.

suo tempore 2011.12.30. 22:29:23

a kutya az "aki", vagy "ami"?

erről világosítson már fel vmi hozzáértő

nekem feláll a szőr a hátamon, mikor állatra úgy utalnak "aki", de ugye élőlény és az "ami" se egészen stimmel

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.12.30. 22:46:29

"Szilveszter a kocsmában: éjjel-nappali kocsmáról van szó: az ünneplés talán legőszintébb formája. Itt mind a törzsközönség, mint a személyzet úgy tölti az éjszakát, ahogy bármikor máskor. Zenegép, körök, jatt, játékgép, sztorizás, okoskodás a betérőknek. Éjfélkor azért itt is belefér egy kör a tulajtól vagy egy kis himnuszéneklés. De a Himnusz az is éppen csak egy műsor a tévében, mint máskor a VV vagy a meccsek. Következő este folytatják, ahogy abbahagyták.

Zene: ami éppen a gépből vagy a tévéből szól."

én erre fogok gyúrni életem hátralévő részében, ugyanaz a hely, ugyanazok az arcok, állott levegő, lassan égő cigaretták, semmi kizökkenés, kézben megmelegedett hugyszagú sör...

suo tempore 2011.12.30. 22:50:20

ja, a szilveszter? pizsama, film, chips, kóla, család, mániákus kabaréműsorkerülés

eino. 2011.12.30. 22:52:51

Régen túrázós szilveszterek voltak(a bázis tanya v. kulcsosház), csupa klassz haverral, megfagyás közeli állapottal, folyamatos röhögőgörcsökkel, szinte semmi piával. Aztán pár évig hozzám jött el a szűkebb baráti kör. Az előző két évben a lányomnak jött a barátnője. Most nem várunk senkit, és itthon leszünk, olvasunk, pihenünk. Kiöltözős szilveszterre sose mennék, egyszerűen nem az én világom.
Azért jó lenne valami igazán ember nem lakta vidéken lenni. Mondjuk egy hegytetőn valami menedékházban, vagy egy szigeten. Szerintem azért szilveszter idején tör rá az emberre az elvonulás vágya, mert ilyenkorra túl vagyunk a karácsonyi felhajtáson (jó esetben áhítaton is), és lenne idő kicsit pihenni, kivéve akinek muszáj az ünnepek idején is dolgoznia. De ott van a zajos, rongyrázós , zabálós szilveszter, ami érthetően sokunk agyára megy. Persze, nem kötelező, de olvasni, punnyadni alig lehet a sok petárdától, szóval valamennyire mégis.

Hajdú Peter 2011.12.30. 22:53:39

@hagyma: Egyetlen orszagban sem tiltott a petarda, kizarolag nalunk. Es nalunk is csak egyetlen nagyon ocsmany oka van a tiltasnak. Az 1956-os forradalom leverese utan betiltottak minden pirotechnikai eszkozt az orszagban, mert attol feltek, hogy az emberek ugyis csak arra hasznalnak azokat, hogy megdontsek az elnyomo diktaturat. Es ezt a 60 eves hagyomanyt veszik at azota is a kormanyok, mintegy egyetertve az akkori elmebeteg gyilkosokkal. Es ezert kulonosen felhaborito, hogy tovabbra is tiltjak, mert ilyen aljas mocskos okbol tiltottak be.
Amelett, hogy egyetlen racionalis ervet sem lehet felhozni ellenne, mar csak ezert is szakitani kene a tiltas 60 eves hagyomanyaval.

elizon pucsnik 2011.12.30. 22:57:25

házibulis,vendéglátós,rendezvényes,kicsit dolgozós(dj),vonulós,erdős,menedékházas,dugós..stb.volt sokfélében részem,s ez jó is így.(kivéve a beteg gyerekest)
a kiöltözős,de zoknis-harisnyás az csúcs!
egyébként,ha a plebejus a tv-re gerjed,ám tegye,ha az jó neki.
a sasos az tényleg durva...
boldogujjék!

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.12.30. 23:20:15

Úgy köll bulizni, ahogy illik: betolni a Muzsika TV-t és bekészíteni a koccintós bort meg a perecet, balunkon Bözsivel a barna fotelben.

2011.12.30. 23:28:04

@Blassius:

És igen! Életem legjobb szilvesztere egy ilyen helyen volt...

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.12.30. 23:28:47

Szerintem a szilveszterezés legmulatságosabb formája a kiöltözés az otthoni, egyedüli tévézéshez.

A himnusz előtt meg elgondolkodás, hogy most ülve vagy állva hallgassa végig.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.12.30. 23:35:10

@Frengi: erre nem lehet minden kutyat megtanitani
ha lehetne is faradtsagos es nem erdemes
az emberek ertelmesebbek allitolag...
nagyon gratulalok a nemeteknek, nade naes?
@Hajdú Peter: hat en nem keresem az itteni torvenyeket, tuzijatek szokott menni, de petarda nem igazan, iden enm is lattan itt carolinaban firework helyeket...
hogy nem dobalhatod az utcan esz nelkul abban szinte biztos vagyok
otthon sem tilos azon a par napon...
bar fenntartom, idiota szorakozas

Momina 2011.12.30. 23:37:41

Az utcai meg a sörözős szilveszteren kívül a többi megvolt eddigi életem során. A kocsmás az tényleg ilyen! :) Külföldi szilveszter témában ajánlom a kárpátaljai vegyes lakosságú településeket, egy éjszaka háromszor van szilveszter, nagyon komoly. Lőnek tüzijátékot 23 órakor, éjfélkor és hajnal 1-kor, magyar, ukrán és orosz idő szerint, ki milyen nemzetiségű és melyik időzónát követi.

mojoking77 2011.12.30. 23:59:34

Kulfoldi szilveszter... Megvolt, megvolt.. Eletem eddigi egyik legszarabb elmenye volt, mikor tobb mint 10 oran keresztul ultunk a Sydney-i operahaz lepcsojen. Szo se rola , draga baratom, es hazigazdam otlete jo volt, hogy a legtokeletesebb helyrol nezzuk a vilag legelso ujevi tuzijatekat, de soha tobbe nem csinalnam vegig. Delutan kettokor lezartak az perahaz kozvetlen kornyeket, utana meg ultunk a kovon... :((((
Akkor mar 1000-szer inkabb a karacsonyt a Csendes Ocean partjan. Na az tenyleg odabasz..
Persze- persze, modoros sznob fereg, de ezt mar fixaltuk Tiborral parszor.. BUEK..

2011.12.31. 00:45:58

Elég sok alternatíva elhangzott már, de azt senki nem akarja bevállalni, hogy szilveszteri programként letölt pár olyan filmet, és egész este polírozza a cuccost, vagy tárcsázza a nullát a kis rózsaszín telefonon? :)

chipshop (törölt) 2011.12.31. 00:46:48

O azok a regi jo pesti szilveszterek:-))Tulkepp minden volt Tutu Tangon at ZGY,motoros hazibuli csomoron valami hegyteton ahol ugy ereztem hogyha nem visznek ki akkor min.epilepszias rohamot kapok a fenyektol,a hangerotol,a borgatyas suttyoktol ugyhogy mindenki nagy vigadalmara hajnali negyre sikerult valahaogy elmagyarazni egy baratomnak h hol vagyok,aki ertem jott egy jaguarral.A kocsi marka azert fontos mert utana azt uvoltottek,h sznob p.a meg hasonlok najsz dolgok,imadtam:-)Aztan volt az "utca frasz",soha tobbet,abbol csak arra emlekszem h valami nemet turista sraccal csokoloztam utana pedig egy kereszteny(valami hivok voltak)"hazibuliba"csoppentem ahol javasoltam nezzunk pornot,erre kiakadtak es kozoltek h nincs porno,nincs alkohol es velem egyidos fiatalok voltak,visitva menekultem:))Aztan Czutor Zoli enekelt valami klubban,ahol a baratnom utalt batyja lesmarolt jajj nekem,baratno kiakad tobbet nem beszel velem.Nameg a Trafo..sikeresen osszeszedtem Hungaria legrondabb emberet,akivel kesobb egy randi alkalmaval elmentunk satrazni a hegyekbe,o pedig valami vaddisznot latott ezert ejszaka vegiggazolt 80 kilojaval a testemen(ugy ertem kezzel,labbal atkuszott rajtam a sator legtavolabbi sarkaba:-)ekkor lattam utoljara.Aztan volt"normal"szilveszter jobaratokkal,nosztalgikus-pizsamas a Nagyival kettesben,valami szakitas utan voltam,es bogve neztem a Meseautot:)))Most pedig..most pedig itthon maradok,mert mar nem erdekel a Szilveszter.Kaptam karacsonyra a volegenyem szuleitol egy pandas rugdalozot,meg egy tokjo jeti szorcsizmat ugyhogy mindezt felvesz,Ben&Jerry,Pringles,hamburger es persze anal szex.Oregszem,es elvezem:-)))

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.12.31. 00:52:53

@Pszt!: @Bachterman: igen, te éppen a családoddal jó hangulatban ünnepelnél, önfeledten dumálgatnál tök másról, ez meg beleOFFol, milyen már. Ráadásul fideszes is.

mojoking77 2011.12.31. 01:01:23

@chipshop: Hehehe... Mas is modorosodik, nem csak en.... Hat napja nem ulhetnek legalisan autoba, mivel minden este valami haverral isszuk magunkat csunyan keszre , ennek ellenere eszemben sincs kimozdulni szilveszterkor. Otthonules, TV, alvas... Most meg Billy Idol koncert az M1-en...

chipshop (törölt) 2011.12.31. 01:08:23

@mojoking77: Dettoo:-))Szerintem x ido utan mar nem hianyzik a fajta buli ahol mindenki mindenkivel..jaaa errol jut eszembe egyszer voltam egy felkapott iro szilveszteri partijan ahol az egesz egy orgazmusba fulladt es hihetetlenul kozel voltam ahhoz,h ugymond kivetkozzek magambol,amikor is a legjobb baratom berakott a kocsiba mondvan: ennel te mindig is tobb voltal..en meg kiabaltam,h tudom,de most en is le akarok menni kutyaba,hagyjal beken,vissza akrok menni..de hazavitt kocsival es megvarta amig apukam kinyitja az ajtot:-))23 eves voltam:-)Na szoval igy 30 evesen nekem eleg a TV+jegkrem+szex kombo,ugyis meg kell unnepelnem h csak 1 kilot szedtem fel az unneek alatt:-)Mondjuk nalam az is kozrejatszik,h itt kinnt is szereztem ugy baratokat,ismerosoket,de mivel antiszocialis vagyok nem tudok-es nem is akarok-jopofizni mindefele elemekkel,ugyhogy mindenhol jo de a legjobb otthon.:-))

helyszíni zsemle 2011.12.31. 01:11:12

Szilveszterkor itt hagyom a büdös-koszos Pestet azoknak, akik szeretik, és vidéken élvezem az év utolsó perceit.

csirio!

szgy 2011.12.31. 01:34:11

"A szilvesztert természetesen minden tanult ember utálja"

és discoveryt meg spektrumot, natgeót néz, ahogy illik, nem holmi agyatlan szemét szórakoztató műsorokat.

mojoking77 2011.12.31. 01:41:35

@chipshop: Yip, yip.. Az a baj, hogy tobbszor is realizaltam mar ezen a blogon, hogy sajnos modoros vagyok, igy azzal, hogy leirom, hogy miert is maradtam otthon, az elmult tiz szilveszterbol 9-szer (minusz a fent emlitett szopas), csak MrTibor teoriajat erositem.. Utoljara a 2000-es mulatsag sikerult olyanra, ami megerte, hogy azota is emlegesuk.(Konkretan, uveg Jack Daniels/head, utana meg bele a pesti ejszakaba, majd filmszakadas, es a 8 reszvevobol 6 ismeretlen helyen ebredt..) Azota volt 5 hazibuli, foleg nalam, a tobbit otthon felesegemmel..
Mondjuk en mar 35..

szgy 2011.12.31. 01:46:54

@Hajdú Peter: "egyetlen racionalis ervet sem lehet felhozni ellenne"

tényleg nem. kapásból egy példa:

hetivalasz.hu/kronika/tuzijatekkal-lotte-szemen-magat-egy-soproni-ferfi-34477

Jozeph Pelikahn 2011.12.31. 02:12:01

leszedek netről valami szaftos poreszt azt átlövöm magam 2012-be...

Hajdú Peter 2011.12.31. 02:53:56

@szgy: kb 100-szor 1000-szer annyi sulyos kozuti baleset tortenik, mint amennyit a tuzijatekok okoznak, vagyis ilyen okbol 1000-szer tobb ok volna gepjarmuvek teljes betiltasara.
De akar beszelhetnenk a kutyatamadasokrol, kb hetente tortenik egy eletveszelyes kutyatamadas, ehhez kepest evente maximum 1-2 sulyosabb serulest okoznak a tuzijatekok. Vagyis nagysagrendileg tobb ok volna kutyak teljes tiltasara, mint a petardak tuzijatekok tiltasara.
Szoval jol latszik, hogy nem a veszelyeseg alapjan tiltjak, mert akkor sok mas dolgot is tilthatnanak.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2011.12.31. 02:58:10

@chipshop: ahol az egesz egy orgazmusba fulladt

az se rossz, de tuti nem az orgiara gondoltal? az azt hiszem valami virag, vagy japan papirhajtogatas, nem is tudom.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.12.31. 03:11:44

@Hajdú Peter: te melto vagy a nevrokonodhoz...

jut eszembe tizeneves korom nagy kerdese mindig az volt lesz-e HOFI 11 utan?

szgy 2011.12.31. 03:39:27

@Hajdú Peter: "evente maximum 1-2 sulyosabb serulest okoznak a tuzijatekok"

biztos azért mert tiltva van :-)

régebben, kb. 15-20 éve mikor lazábban mentek ezek a lengyelpiacon vehetett aki akart, elég gyakoriak voltak év vége környékén az ilyen balesetek.

Édy, aki Endre 2011.12.31. 04:53:54

A szilvesztert - éppen most - munkával kezdem, de remélem, délutánra már befejezem és aztán csak nyugalom és kellemes kis társaság.

Remélem, nektek is hasonló lesz és ennek előzetesként pár fészbúkos mély bölcsességte szeretnék veletek megosztani, hogy ezzel megerősítve vághassatok neki az Új Esztendőnek...

"Az élet szép. Minden nap újra ébredünk, s a nagyvilágba révedünk, újabb utunkra indulunk, dúdolva szép, bevált dalunk. Minden nap újra kezdjük el, ilyen az élet, menni kell! Előre nézni, s tudni azt, a múlt sosem jelent vigaszt. Ne nézz hát vissza, nem szabad, nehezen vonszolod magad, a tegnap súlya válladon, minden lépésnél hátranyom. A mában élj és láss csodát, élvezd virágok illatát, a nap az égről rád nevet, melengeti a lelkedet. Végy észre apró örömöt, hétköznapodba költözött vidító szép varázslatot, egy kedves embert, állatot, virágokat, patakot, fát, a szerelmet, ha rád talált, s mindent mi jól esik neked, élvezd az egész életet!"

És versikés szösszenetben mindez...

Köszönöm Nektek kik ismertek, hogy rám is figyeltek.
Hogy a lelketekből egy darabot ide tettetek.
Szebb tőle a napom, és jobb a lelkemnek.
Hogy ti mind körülvesztek engemet.
Mondhatnak bármit, milyen az élet,
S hogy az emberek mily érzéketlenek.
Míg ennyi ember szívében van fény.
Addig sosem hal meg a remény.

Pozitívan mindig!!!

♥☮✌☼☺☝✽ ✾ ✿ ❀ ❁ ❃ ❋✌♡ღ✔♥♥☮✌☼☺☝✽ ✾ ✿ ❀ ❁ ❃ ❋✌♡ღ✔♥♥☮✌☼☺☝✽ ✾ ✿ ❀ ❁ ❃ ❋✌♡ღ✔♥♥☮✌☼☺☝✽ ✾ ✿ ❀ ❁ ❃ ❋✌♡ღ✔♥

Abramelin 2011.12.31. 04:58:24

@Hajdú Peter:
"...nagysagrendileg tobb ok volna kutyak teljes tiltasara, mint a petardak tuzijatekok tiltasara..."

Mi van??? A 2 éves kis szuka tacskóm értelmesebb nálad, "öcsém"! Üsd meg gyorsan a szádat...

2011.12.31. 07:04:54

Erre a témára is érvényes, amit már máskor is elmondtam: nem az a lányeg, hogy hol szilveszterezel, hanem az hogy kivel.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.12.31. 07:11:23

mindent betiltanék, a kutyákat is meg a petárdákat is, kiváltképp a vörösszemű, nyáladzó, borjúméretű büdös dögöket, a macskákat dettó, utálom a macskákat, meg amacskás embert is. Meg a macskás öreglányokat. A kiskutyás öreglányokat is. Meg az olyan kutyákat, amelyeknek hosszú fekete csipacsík indul a szeme sarkából és egész az állukig ér. A szájuk meg meleg bélszagú.

2011.12.31. 07:20:40

Kicsit Off a kutyás témához: én mindig bolodnak tartottam a kutyásokat, de nem zavart, mint általában minden bolondéria.

Közel voltam az 50-hez amikor életem első kutyáját hoztam ki a menhelyről, egy öreg kutyát, 4 évig volt velem, mikor meghallt bőgtem mint egy zálogos tehén,(és magamtól kérdeztem hogy miért fáj olyan pokolian, hiszen ez csak egy kutya) még most sem tudom könny nélkül nézegetni a fényképeit. Pedig amúgy teljesen normálisnak tartom magam. A szüleim temetésén nem bőgtem annyit mint akkor, és nincs az a pasi akire úgy gondolnék vissza, hogy bepárásodna a szemem.

A kutyások történeteit azelőtt mindig elnéző mosollyal hallgattam, és én megfogadtam, hogy én nem leszek "olyan" kutyás, de olyan lettem.

Szóval nem tudom mit tudnak ezek a dögök, de az biztos, hogy van ebben a bolondériában valami, úgy hogy csak óvatosan kritizáljátok a kutyabolondokat, mert nem kell hozzá sok, és pillanatok alatt köztük találjátok magatokat.

KopaszMercis 2011.12.31. 08:50:37

Ez a csipsz lany minden esemenyt az eletebem azon keresztul el meg h milyen pasi milyen testreszt milyen testreszt milyen testreszebe tuszkol (baratnom batyja dugott meg, nemetcsavoval smaroltam, reszeg gyereket szoptam le, iden anal szex lesz)... Belole lehetne egy elte psziho diplomamunkat irni az tuti...

Nekem a tavaly, tavaly elott karibi szilveszter volt... Tavaly ugy bealudtunk, ejfel elott hogy ki akartuk birni... Iden nem tudom mi lesz meg.

Intizar 2011.12.31. 09:13:33

Eszem ágában sincs utálni a szilvesztert, pedig csináltam már nem egyszer hülyét magamból.
Talán azért nem utálom, mert nincs diplomám (ad notam "tanult ember"), talán mert valódi barátaim vannak. Ide a GYÉMÁNT farmermellényt!

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2011.12.31. 09:27:15

@Frengi: Nekem a vizslám menhelyi, ahogy az szeretni tud, meg bújni az emberhez, az felkavaró lelkileg. Pár hete ki lettünk rúgva a büdös, koszos és marha drága albérletünkből itt Angliában (na, ez is egy jó sztori, nem volt ki a főbérlőnek szinte egy kereke sem), és a feleségemmel felváltva sírtunk, hogy most mit fogunk csinálni, ugyanis csaknem lehetetlen küldetés kutyákkal albérletet találni. Végül sikerült egyébként.

A keverék tacskóm az utcáról vn, de az nem annyira ragaszkodó, viszont legalább feltalálja magát bármilyen helyzetben. Ha valamelyik kutyától meg kellene válnom, tuti ezt passzolnám le, egy darab kolbászért elmenne bárki után. Neki egy rongydarab kell csak amin elfeküdhet.

A vizsla viszont tiszta lelkibeteg, kétségbeesetten néz minden alkalommal amikor egyszerre hagyjuk el a lakást, és még képes is összehányni magát az idegességtől ha leszídjuk. Lehetetlen nem szeretni.

Kékmacska 2011.12.31. 09:58:10

Mondták már, hogy nem a "plebejus" zajong, meg petárdázik, hanem a "plebsz"? A plebejus iskolákban volt egyfajta házfelügyelő, a plebsz pedig a "kisember", az "átlagember" megfelelője is tud lenni.

Hm?

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.12.31. 10:42:19

@Kékmacska: És azt mondták már neked, hogy a plebejus a korlátozott jogú római polgár volt? (a plebs=köznép szóból)
És azt mondták már, hogy amire te gondolsz, az a pedellus?
Ejh, ha az ántik műveltség hiányzik, még mindig ott a google.

hozsii 2011.12.31. 10:45:08

@Kékmacska: a pedellus akire te gondolsz, a plebejus más :)

pincze 2011.12.31. 10:50:33

Nem is olyan régen szinte minden háznál tartottak macskát , kutyát , mikor mi számít devianciának .

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.31. 11:11:34

@pincze: na ja de az évszázados deratizációs törekvések (bár én vagy egy hónapja láttam a körúton egy patkányt, kora este) a macska és a kutya primer funkcióját a ház körül szinte megszüntették. Bár... nagyapámnak van egy kikapós kis keverék szuka kutyája (karácsonykor mikor náluk voltunk, úgy kellett odébb rugdalni a mindenféle egyéb kutyákat mert tüzelt a kis cemende) amelyiket menetrendszerűen felcsinálja valamelyik környékbeli kóbor kan. A szuka kutya kb térdig se ér, jellegzetességeit tekintve egy tarka tacskó-puli-juhász-terrier-dobbermann-spániel-dingó-formosai éti kutya-vérfarkas-westie-kuvasz-székely-szibériai keverék. Viszont kiváló kutya, ugyanis elkap minden férget (=görény) viszont nem eszi meg se a tyúkot, se a néma kacsát. Namármost, amikor ezt a nagyszerű kotorék keveréket legutóbb felcsinálta egy hasonló vérvonalú hibrid, akkor a hugi lenyúlta az egyik kölyköt - amely, mondanám, a kutyának se hiányzott, dehát pont neki igen - és elhozta Pestre, az egyik barátjának ajándékba, mert elköltözött a szüleitől az illető és ez ilyen lakásavató kutya lett. A lakásavató kutyakölyök, noha épp csak elválasztották az anyjától, azzal kezdte, hogy becserkészte a lakásavató macskakölyköt (amely egy másik barinő ajándéka volt azt hiszem) elharapta a nyakát és megette a finomabb részeit. Hiába, a gének.
Nagyon kedvelem az ilyen vidám, mégis romantikus kutyás sztorikat.

Lógás Hugó 2011.12.31. 11:20:17

@Kékmacska:
"""""Plebejus
Nyelv: latin

A "köznép" jelentésű latin eredetű szó az ókori Rómában a szabadok alsó, jogokkal nem rendelkező rétegét jelezte, akik a hatalmon levő, gazdag patríciusokkal folytatott hosszú harcban vívták ki jogegyenlőségüket. A plebejus elemek a középkori városokban is kitermelődtek; itt - a polgárokkal szemben - ugyancsak jogfosztott, napszámos munkát végző, a céhlegénységnél megrekedt emberek voltak, akik éppen ezért mindig a kor forr. mozgalmainak első soraiban harcoltak.""""""

Szerintem te a pedellusra gondoltál:))

chipshop (törölt) 2011.12.31. 11:41:09

@trolololol: Jogos:-))Orgiara gondoltam,a Japan cucc neve pedig Origami;-)))

chipshop (törölt) 2011.12.31. 11:48:32

@mojoking77: Oooo akkor csak 5 evvel vagy idosebb nalam:-))Egyebkent nem tudom mi tesz valakit "modorossa"ezen a blogon,mondjuk kulonosebben nem zavarnak a belyegek es iteletek,leven a planeta nem sokat valtozott a 18 szazad ota(emberek viselkedeset tekintve,belyegzes,eliteles etc:-)

Seraphin 2011.12.31. 12:18:37

Ajánlom a WOW-ot szilveszterre. Lesznek alkalmi questek és speciális megszerzendő itemek. Nem szabad kihagyni.

A Tyne folyó déli partja 2011.12.31. 14:56:52

@Hajdú Peter: most mondtuk el neked páran, hogy dehogynem. tudsz olvasni? hagyma írja, h. ott se szabad, itt meg én tudom, hogy nem teljesen van ugyan betiltva, de csak bizonyos időszakban árulják. akkor se veheti meg akárki.

Gudea enszi · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.12.31. 15:47:11

@Kékmacska:
Te nagyon okos fiú vagy. A patrícius meg a napköziben felügyelt a kicsikre, a pontifex maximus pedig a menzafőnöknő volt ugye?

2011.12.31. 15:55:08

Január 2-án megkérdezni, hogy hogy telt a szilveszter, csak azért hogy elmondhassa, hogy ő hol, és milyen buliban volt.

Modorosan nem szilveszterezni: áh, csak otthon, mackó alsóban gyűrni le a tál kocsonyákat, nem mi nem szeretünk eljárni, áh, dehogy.

Én megmondom az őszintét: én egy Bali vagy más egzotikus utat nem utasítanék vissza, de nem telik rá, sőt valami puccos helyen, szállodában vacsorázni, utána ott is aludni, hogy ne kelljen haza utazgatni, na azt sem, pezsgő, valami jobb fajta, libamáj,kaviár és csak az étlap baloldalát nézni,egy olyan pasival aki megbundázza nekem a tombolát, csak hogy örüljek, hát az bejönne, akármilyen modoros.

De hát nem telik rá, lúzer vagyok, melóznom kell, hát ez van.

Sovány vigasz az nekem, hogyha 6-án hazamegyek nem kell időpontot kérni a fodrásznál, és a kozmetikus is azonnal fogad.

Minden kedves modoros kommentelő társamnak kívánom, hogy legyen a legjobb szilvesztere az adott körülményekhez képest, fiúk vigyázzatok magatokra, a lányoknak meg odaadóan viselkedni!

Nadiposzi (törölt) 2011.12.31. 16:09:38

@Professor Pizka:
Alexandra kiadó: Megható történetek kutyákról. Ilyen kis alakú füzet, halvány rózsaszín külcsínnel, a Megható történetek nagymamákról, és a Megható horgásztörténetek mellett találod. Ha ilyen sztorik vannak bennük, jövő karácsonyra meglepem magam vele.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.12.31. 16:12:50

Régen minden megtettem, hogy szilveszter este elmehessek otthonról, ma meg bármit megtennék, hogy itthon maradhassak... Nem vagyok már fiatal, a bulizós korszak elmúlt. Én már sokkal jobban érzem magam itthon a családdal. Sütünk, főzünk, este kocintunk, jól érezzük magunkat. Különben sem vagyok kíváncsi a sok részeg emberre... Hétköznapokon is látok belőlök eleget. Kívánok minden blogolvasónak - illetve kívánnék... - boldog új évet, de ebben az országban minek. Tavaly kívántam, és ez lett belőle.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.12.31. 16:13:15

@Gudea enszi: kapcsolódó, jóízű, vidám történet, hogy latin nyelvvizsgámon lányos zavaromban a "magister equitum" kifejezést lovászmesternek fordítottam, holott az a lovasság főparancsnoka, mint az közismert. De átengedtek azért, mert a többi ment.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.12.31. 17:12:06

milyen kurvajó már ez a magnósok évkönyve borító '82-ből
www.szentimreantikvarium.hu/dynamic/2010.05.27/csabai_magnosok_konyv_1982%20%28517x640%29.jpg

30 éve apáink ilyen modoros cuccokból okosították egymást, ha akkor aszongya nekik valaki hogy fater, 30 év múlva egy tenyérnyi szarból 1000 zenéből válogathatsz. Hümmögtek volna hogy hát lehet, de azér nem hitték volna ük se!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.12.31. 17:22:53

@Blassius: beszarok, állat vagy :D

Szerintem akkoriban inkább azzal voltak elfoglalva, hogy az ő unokájuk már a Holdra fog járni úttörőtáborba, az autók meg repülni fogna - a technikai fejlődés értelmesebb irányára gondolni se mertek.

A Tyne folyó déli partja 2011.12.31. 20:48:40

@Urban Gorilla: nekünk már véget is ért a szilveszteri buli, összegyűltünk egy baráti társasággal, aztán beszélgettünk, volt koccintás, vége is van:) buli már senkit nem érdekel, és van, aki holnap dolgozik.

Intizar 2012.01.01. 06:07:01

Én aszittem, viccölt a kékmacs.

Celtic 2012.03.11. 22:21:18

A bevagott videok utnek :(
- Pistanak a hangjatol futkosott a hideg a hatamon
- Gusztavnak a totaljatol, ahogy a kamera telibe mutatja es mondja a hulyeseget.
- Husikanak megint a hangjatol :(

Asszem, a dec. 31. az pont olyan, mint ezek a videok :(

Dejo, hogy lovesem sincs, mi a tiltott itt fentebb :( Mi a szart irtam, ami miatt mar 10* probalom elkuldeni ?

kis anna 2014.09.12. 18:22:07

Minden szilveszterkor a társaság egyik tagjánál bulizunk. Idén én következem, úgyhogy már előre bújom a hasonló házibuli szervező praktikákat :)
szilveszter.hu/erdekessegek/hogyan-rendezz-feledhetetlen-hazibulit_

Cave Nick 2014.09.16. 17:37:03

@kis anna: "Minden szilveszterkor a társaság egyik tagjánál bulizunk." Ez önmagában nagyon modoros. :)))

Bukott Rockzenész · http://b-oldal.blog.hu 2014.12.31. 13:47:07

Idén házibuli, de jövőre bevállalom a kocsmai szilvesztert, hiányzik ez az élmény.

Celtic 2019.12.30. 13:06:54

"A két évvel ezelőtti összeállítás (jesszusom, hogy rohan az idő!)"

Milyen ketto ? TIZ !
süti beállítások módosítása