Lőttek minket, de mi boldogok voltunk

2011/11/14. - írta: Kurtz ezredes

Egy foszladozó madaras embléma tövében emlékeztek vissza az NSDAP megmaradt maroknyi tagjai; milyen volt, amikor még a szívük csücske volt a SA, amikor még lőtték őket a rendőrök, és amikor még nem tudták, hogy a szörnyetegek tönkretették a német társadalmat.

“Az ülés első napirendi pontja megemlékezés a párt megalakulására” - kezdődött a Nemzetiszocialista Német Munkáspárt Országos Tanácsának szombati ülése.

Semmi tévedés nincs, nem egy megsárgult Stürmerbe kattintott bele véletlenül az olvasó, még csak nem is az „Ismerd fel a zsidót!” rovat jelentkezik - tényleg ez történt szombat délelőtt. Egy szebb napokat látott párt megmaradt tagjai emlékeztek vissza a születésre.

Ahogy a napfény megcsillant a harmadik birodalmi pártiroda vöröstégla épületének tetején foszladozó madaras emblémán, az elmúlás olyan lírai szépséggel jelent meg, hogy kőszívűnek kellett volna lenni ahhoz, hogy az embernek mindenféle háborús bűnös ügyek, Adolf Hitler nemzetvezetése vagy éppen Heinrich Himmler jusson eszébe.

A pártiroda nagy termében még kinn a plakát 1932-ből, ami azt kiáltja: EGY NÉP EGY BIRODALOM EGY VEZÉR! A felkiáltást persze most már nem nagyon kell feszegetni, annál is inkább, mert a nagy teremre sincs szükség, bőven elfér a szabadultakkal együtt húsz résztvevő egy kisebb szobában.

A párt meghatározó alakjai, alapítói és nagy nevei közül nem sokan vannak jelen, az alapításra Hanna Reitsch és Rudolf Hess emlékeznek vissza “Ti a hűséget jelentitek nekem”. mondja a megjelenteknek Hess, aki már nem tagja a pártnak, de azt mondja, meghatotta ez a felkérés.

 

1923-ra emlékeznek vissza, ami mindkettőjük szerint a legizgalmasabb év volt. A francia és belga csapatok megszállják a Ruhr-vidéket, munkásfelkelés Hamburgban, Sörpuccs Münchenben, a Führert letartóztatják, Göring és több más pártvezető Ausztriába szökik.

“1918-tól évente volt nagyjából egy nagyobb puccskísérlet, a húszas években viszont már minden hónapra jutott egy” - mondja Hess. “Jöttek a rendőrök és lőttek minket, de boldogok voltunk., mert Albert Leo Schlageter és Horst Wessel nevét kiabálhattuk a városban” - emlékszik vissza. Hannával ekkor már intenzív volt a kapcsolatunk, persze nem úgy intenzív, viccelődik elmaradhatatlan barna nyakkendőjében.

A hálózat tehát megvolt, Reitsch szerint azonban hamar látszott, hogy erősebb szervezetre van szükség. “Martin Bormannal bátorítottuk egymást, hogy pártot kell csinálni” - emlékszik vissza, amit Bormann sajnos nem tud megerősíteni, mert nincs jelen a megemlékezésen.

Így jött el 1923. november 8. A gyűlés a müncheni Bürgenbraukellerben, ahol végül megalakult az SZ SZ. Hess elmeséli, honnan jött a név. “A párt elnevezéstől irtóztunk, biztos volt, hogy az nem lesz benne a névben, így lett osztag. Az első változat Szabad Alakulat lett volna, ott volt azonban az SA-ból (“akik akkor a szívünk csücskei voltak”, mondja nevetve) Ernst Röhm, aki arra kérte őket, ne ez legyen a név, mert akkor úgy tűnne, a már meglévő SA annak ifjúsági szervezete. Vidám névvita után kivették, hogy Alakulat.

Nem sokkal később az első vidéki szervezet is megalakult, Danzigban, pedig, ahogy Hess mondja, az ellenséges sajtó próbálta ráhúzni, némi antifasiszta felhanggal, hogy bajor párt az NSDAP. A párt azonban terjedt, vidéken is, és ahogy Hess mondja, “szemben azzal, amit Adenauer ma mond, akkor tényleg példát mutattunk Európának”.

A mai megemlékezés nem a hibákkal való szembenézésről, nem a kudarcokról és csalódásokról szó, Hess itt mégis tesz egy egészen finom utalást arra, hogy később aztán máshogy alakultak a dolgok, mint szerették volna. “Azzal nem számoltunk, mert nem is számolhattunk, hogy az évek és a szörnyetegek tönkretették a német társadalmat” - mondja. Akkor még boldogok voltak.

A megemlékezés után jöttek a további napirendi pontok, az Országos Testülete gazdasági és szervezeti ügyekről vitázott. Ez a rész azonban már nem volt nyilvános - hiszen, egy pillanatra se felejtsük el, egy működő pártról van szó. A testület tagjai az ülés után pedig a Reichstaghoz mentek, hogy megkoszorúzzák Otto von Bismarck szobrát, amit szerintük meggyaláztak a kommunisták egy tavaly őszi tüntetésen.

68 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadiposzi (törölt) 2011.11.14. 07:20:05

Kurtz te nagyon hülye, ez fájt.

2011.11.14. 07:50:58

Odabasz!

Amúgy minden tökéletes: ma 9.00-kor egy tárgyaláson kezdek, mire visszajövök és lesz időm újra a Modorosra nézni, már csak olvasgatnom és röhögnöm kell. (Amúgy komoly kockázata van egy feljelentésnek tiltott önkényuralmi jelkép használata miatt - a vallásos buzgóság sohasem ismert határokat.)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.14. 07:52:07

Onnan látszik, hogy Kutrz ezds. fiatal csikó, hogy idősebb kretének ugyanezt a Magyar Hírlap hasábjain szokták megírni kommunista pártos párhuzammal, lenyűgöző tárgyi tudásról számot adva a "munkásmozgalom története" c. tantárgyból. Fontos különbség, hogy ők komolyan is gondolják. Azért kedves Kurtz Parteigenosse gondolom nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy a picsád széjjel lesz rúgva :-)

sdani 2011.11.14. 08:10:52

ez nagyon kemeny! :-D Egyre jobb a modoros.... ennyi ido utan pedig mar tobbnyire kifulladnak a legjobb blogok is.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.14. 08:11:31

@Brother Love: megnéztem ilyen szemmel is, de Kurtz rutinos volt, egyik nevesített jelkép sem szerepel.

2011.11.14. 08:17:15

Elismerésem az ezredesnek! Egészen kiváló lett:)

Noked-Lee 2011.11.14. 08:46:55

kurtz takaroggyá gyűlöltre posztolni inkább! (amúgy nagyon kellett a reggelemnek ez a poszt :)

Nadiposzi (törölt) 2011.11.14. 09:13:09

@Professor Pizka:
Azért egy két ősi árja napszimbólum a mellékelt képeken befigyel.
Az igazán veterán jobber újságírók azért rutinosak a munkásmozgalom történetéből, mert legtöbbjük komoly mozgalmi múlttal is rendelkezik.

2011.11.14. 09:17:05

@Nadiposzi: na ilyen régen nem volt, aki akkoriban komenista volt, azokat nem hagyták utána írogatni. Ezek még tudták, hogy kell visszalőni...

Demszky 2011.11.14. 09:45:15

De szép is az SZDSZ-párhuzam! :D :D

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.14. 10:23:52

@Hadrian77: nyilván, ezért is elképzelhetetlen pl. hogy a Népszabó Pártélet c. rovatának vezetője később szélsőjobb lapot csináljon :-)

Jóez-jóez, de kezdek hozzászokni, a következő ilyet Kuomintang-gal vagy Khmer Rouge-zsal írjátok meg.

2011.11.14. 10:33:19

@Professor Pizka: arra azért kíváncsi leszek, ha megérem, hogy idehaza is egy olyan szerencsétlen debil húzza-e legtovább, mint Hess:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.14. 11:08:47

@Nadiposzi: jobban megnézve tényleg. az előző hozzászólást kávé előtt írtam. Dehát művészeti, történelemmel foglalkozó iromány ez, vagy mi :-) Annakidején a szkinhedeknek is természetjáró egyesületük volt.

Styxx 2011.11.14. 11:17:40

@Professor Pizka:

"megnéztem ilyen szemmel is, de Kurtz rutinos volt, egyik nevesített jelkép sem szerepel."
?

Így kezdődik a Btk-ban a vonatkozó rész:

"269/B. § (1) Aki horogkeresztet..." mindegyik képen szerepel:

Szerintem inkább ezért mentesülne:

"
(2) Nem büntethető az (1) bekezdésben meghatározott cselekmény miatt, aki azt ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, művészeti célból vagy a történelem, illetve a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás céljából követi el."

Bár basztattak már veteránautóst, mert forgatásra horcsis vassal ment.

A poszt fasza görbe tükör, azzal, hogy egy fasza, tökös liberális párt nem ártana, de olyan, ahol Kóka Jani labdába rúghatott, inkább hagyjuk. Szerintem még az elején q-ták el, nem kicsit nagyon, amikor Tölgyessyt kicsinálták és a "vizet prédikálok, bort iszok" sznobber mutyinagymesterek ideje jött el. Volt kb 5-10 éve egy frappáns Index-cím: megpróbálják az SZDSZ-szavazókört az egydiplomásokra tágítani

(2) Nem büntethető az (1) bekezdésben meghatározott cselekmény miatt, aki azt ismeretterjesztő, oktatási, tudományos, művészeti célból vagy a történelem, illetve a jelenkor eseményeiről szóló tájékoztatás céljából követi el.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2011.11.14. 11:21:55

@Professor Pizka: Persze, meg engedélyezett rendezvényük december végén Fehér Karácsony névvel.

Ez az írás pedig etalon.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.14. 11:45:11

Hehe, nem rossz. Az eredeti cikk tényleg feladta a magas labdát. Ezeknek a halálraítéltből lett celebeknek meg kéne köszönni a Hazáért tett szolgálataikat, aztán elküldeni őket nyugdíjba.
Egyéblént kissé fapados gyűlés volt. Se tepertős pogácsa, se jaffa? Oké, hogy elhordták a lóvét, de hová?

2011.11.14. 11:48:11

@KürtiT (Tromb74): most lehet csak igazán érteni, mit is jelentett a Tudjuk, merjük, tesszük! szlogen:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.11.14. 11:57:18

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: már engedélyezték? Nem azt tiltotta be a Demszk nevű községben született?

KürtiT (Tromb74) 2011.11.14. 12:03:39

@Modor Tibi: A karácsony a szerecseneké is. Vezessük be a sokszínű karácsony, szivárvány karácsony elnevezéseket is.

@Hadrian77: Tudjuk, merjük, eltesszük!

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2011.11.14. 12:05:33

@Modor Tibi: Hát, engedélyezett volt, míg Demszky nem lépett.

A gugli a barátom és a Cavintonom. Istenbizony úgy rémlett a sztori, hogy valami vidéki kultúrházat sikerült megvezetni az ártatlan elnevezéssel, és csak utólag jött a szörnyülködés... :)

2011.11.14. 12:06:07

Amikor először olvastam a kegyelmes úr nyilatkozatát, gondoltam ezzen ne műljon már a boldogsága, lövethetnének rájuk most is.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.11.14. 12:17:55

@KürtiT (Tromb74): @A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Hát igen. Azért mindennek van határa, még a szólásszabadságnak is.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.14. 12:19:57

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: a vidéki kultúrház eltévelyedését nagyban segítette a több száz szkinhedből remélt bevétel... :-)

KürtiT (Tromb74) 2011.11.14. 12:26:01

@Frengi: Jó példa vagy a korpa közé keveredésre :D A veretésen, lövetésen való nosztalgiázás bár hányinger keltő, de visszavágásként ezek kilátásba helyezése, óhajtása úgyszintén.
Másrészről meg hülyeség mártírokat gyártani. Ezt Jézus óta gyakran elköveti a hatalom, de soha nem a kívánt célt érik el vele.
Az ilyenekről szobor avatással, alkotmány illusztrációval érdemes megemlékezni, lehetőleg az utóbbi időben preferált minőségben. Szerintem hatékonyabb a kivégzésnél.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.11.14. 12:40:35

@KürtiT (Tromb74):
Na azért, bár tudom h az időseket tisztelni kell meg ilyenek, de én Rudolf Hessre pártmozgalmi kártevései okán még egész idős korában is rá tudnék egyet-kettőt puffantani.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.14. 12:40:53

@KürtiT (Tromb74): igen, ez nagy dilemma, hogy mozgó-beszélő célpontot nehéz koszorúval leteríteni. Akkor sokkal könnyebb ha már van rajta két tonna márvány...

KürtiT (Tromb74) 2011.11.14. 12:51:12

@Modor Tibi: Hát felmerül a kérdés, hogy miből lehet megállapítani előre, hogy valaki egy rendezvényen gyűlöletet fog kelteni, uszítani fog, meg tiltott jelképeket mutogatni.
Mondjuk a szabadság és határtalanság közé egyenlőségjel rakás is megérne egy posztot a modoroson.

@Kurtz ezredes: Így viszont haláláig élő emlékműve volt egy elmebeteg ideológia megszületésének. Ha jobban megnézzük Mécs I. is alkalmas az ikonizálásra ezzel az idétlen nyakkendővel. (Gondolom, ő lenne Hess, bár a posztban van némi kavarás).

KürtiT (Tromb74) 2011.11.14. 13:05:06

@Professor Pizka: Erről az jut eszembe, hogy Tatán (vagy ...bányán) is állítottak Lenin szobrot hajdanán. Viszont valaki(k) minden éjszaka egy zsírosdeszkát raktak V. I. előrenyújtott kezébe. Ilyesmire gondoltam.
Az alkotmány illusztrációk, ha lehet, akkor még jobban betöltik a fordított propaganda szerepét. Pl. azért, mert a szocreál szobrok nagy része - főleg a korai időszakban - egyáltalán nem volt gagyi alkotás, ami viszont az Alk. illusztrációkról már nem mondható el.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.11.14. 13:17:38

@KürtiT (Tromb74):

Dunaújvárosban meg vécépapírt kapott, mert úgy nézett ki, mint aki éppen felállni készül a budiról.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.14. 13:24:44

@El Topo (Sgt. Elias): nem ott volt egy statikai kisegítése okán "karószaró" néven nevezett szobor?

El Topo (Sgt. Elias) 2011.11.14. 13:28:41

@Professor Pizka:

Ennyire nem vagyok ismerős Sztálinvárosban.

Nadiposzi (törölt) 2011.11.14. 13:44:00

Ez a zsíros kenyér a Lenin kezébe amolyan városi legenda, na most vagy megtörtént valahol (valószínű), vagy az ország összes Lenin szobrával megjátszották alkalomadtán (kevéssé valószínű) Én hallottam Fűzfőn, Dunaújváros, Csepel is rémlik, de a karancslapujtői bányászok is emlegették a sztorit Tarján közelmúltja kapcsán.
Eszembe jutott egy fenyegető padfirka a rendszerváltás előttről:
"Komcsik ne emeljétek a sajtospogi árát mer baj lesz!"

El Topo (Sgt. Elias) 2011.11.14. 13:47:38

@Nadiposzi:

Ez először is nem padfirka volt, hanem a kettes tuja Szabadság hídi megállójában volt fölfújva a falra, fekete neolux festékkel, másrészt a zsíroskenyér biztosan a csepeli Lenin kezébe került.

2011.11.14. 13:51:28

@Nadiposzi: Szinte biztos, hogy több helyen is megtörtént hasonló - szobrok továbbkomponálása régi műfaj:

www.dia.pool.pim.hu/html/muvek/MOLDOVA/moldova00482a/moldova00490/moldova00490.html

KürtiT (Tromb74) 2011.11.14. 13:56:48

@Nadiposzi: @El Topo (Sgt. Elias): @Brother Love: Tök mindegy, mennyire urbán legend. A lényeg, hogy ez a sztori terjed nem pedig az, hogy a helyiek könnyes szemmel hordták a koszorúkat a szobrokhoz.

2011.11.14. 13:59:30

@KürtiT (Tromb74): mert éjjel titokban koszorúztak, de az állambiztonság éber volt, és reggelre összeszedték az összeset.

2011.11.14. 14:08:36

@KürtiT (Tromb74):nem korpa közé keveredtek, maguk voltak a korpa.

mrbateman 2011.11.14. 14:18:54

@Nadiposzi:
Ez ugyanolyan ismérve az adott település tökösségének, mint ahogy tisztességes egyetemváros sem rendelkezhet az alábbi sztori nélkül, tehát ahol nem honos a story az csak valami lehangoló post-Bolognatípusú hely az isten háta mögött:

"Haverom mesélte - Szegedre jár a JATE-re jogra (legalább 6 különböző várossal hallottam kb. ugyanazt a mesét) - hogy házibuliba voltak hivatalosak és az ünnepelt csaj albérlőtársai meglepetésbulit szerveztek...mindenki elbújt - még a kis karonülő kiskutyáját is elbújtatták - a csaj szobájába, h. majd belép és MEEEGLEPEEEETÉÉÉÉS!villany leo, hallják, h. jön az ünnepelt...elmegy a fürdőbe, kinyitja a hűtőt, ki a konyhába...aztán hallják, h. "Fifi-Fifi!" (kereste a kutyáját), majd belépett pucéran, nutellával bekent punczival a kutyáját szólongatva, villanyt felkapcsolva!

Nadiposzi (törölt) 2011.11.14. 14:43:10

@mrbateman:
Ja, meg a hány konnektor van a helyiségben kollega úr, ill. a trágár prof és a nagy faszú néger IFOR-osok, stb.
Alig 160 centi magas VígMolnár barátomnak viszont tényleg neki kellett futnia, hogy elég magasra tudjon ugorni ahhoz, hogy le bírja köpni a "Vigyen egy szál virágot Kádár János sírjára" plakátot 1989.ben

2011.11.14. 14:49:41

@Nadiposzi: van az villanykörtés sztori is, meg a kiöltözős szóbeli vizsgán a csokornyakkendős és miniszoknyás hallgatók elküldése arra hivatkozva, hogy kurvák és pincérek nem vizsgázhatnak.

2011.11.14. 15:08:02

@Hadrian77: Hűtőgépszerelő, akinek a hazatért asszonyka alányúlt, azt hivén, hogy a férje az, aki derékig a hűtőben matat...
A kurvák és pincérek - ezt Pizka is megerősítheti - Pázmányon is élő legenda, H. Szilágyi tanár úrnak tulajdonított beszólás.
De a szocreál szobrok továbbgondolása azért alapvető volt, (cigaretta szájba illesztése, stb.), de nem is volt ember, aki legalább nem köpte le egyszer az obligát helyi Lenin szobrot.

A Nutellás puncinyalatóst nem halottam, egyáltalán, még soha nem értesültem efféléről _hiteles_ forrásból. Amúgy eddigi korlátozott tapasztalataim (csak nyaltam, de engem nem nyaltak, pláne nem kutya), alapjám nem tudom eldönteni, hogy egy eb, nyelvcsapdosása vajon mennyire alkalmas a kívánt hatás elérésére. Az is kérdés számomra, hogy miután egy adagot lenyal az eb (ez gondolom viszonylag gyorsan megvan), utána kenési szünet szükséges - csak nem olyan bolond az az állat, hogy a natúr puncit is nyalja?
No, ha valaki ezekre választ tud, cserébe elárulok egy elsőkézből hallott nyalásos sztorit, ami sokkal jobb a kutyás verziónál.

2011.11.14. 15:12:26

@Brother Love: volt olyan sztori is, hogy az elektrotechnika tanár biciklijét bosszúból szétflexelték 5 cm-ös darabokra, majd egy szatyorban eljuttatták neki. Azt viszont megerősíthetem, hogy az egyik szóbelin a 20 tételből volt egy Újat húzhat és egy Felelet nélkül kettes:)

El Topo (Sgt. Elias) 2011.11.14. 15:13:59

@Brother Love:

Ráadásul ez elég undorító sztori. Főleg, hogy nem csípem a nutellát.

2011.11.14. 15:20:16

@El Topo (Sgt. Elias): Hát, én is max. palacsintában.

mrbateman 2011.11.14. 15:29:36

@Brother Love: Hát ezek a kérdések nem merültek még fel bennem, de valami animalsexes fórumon biztos vannak szakavatott nick-ek, akik választ tudnának adni.

ez a kenési szünet valóban reális probléma lehet, lehet, h. valami intenzívebb illatú - mondjuk turista, v. diákcsemege - füstölt kolbásszal kellene huncutkodni (már nem nekünk, hanem a példáben szereplő hölgynek) azzal mégiscsak realisztikusabb hatást lehet elérni, és után még mindig segíthet az ember leghűbb barátja!

@El Topo (Sgt. Elias): Remélem a füstöltárút nem utáltattam meg veled egy életre!:-))

mrbateman 2011.11.14. 15:34:25

@Brother Love: Egyébként a kurva és a bohóc (kockás zakó volt a hallgatón) nem vizsgázhat c. aranyköpésről bármely pécsi medikust kérdeznéd, az életére esküdne, h. ő ugyan nem aznap volt bejelentkezve, de a csoporttársa személyesen hallotta, amikos Rhidegváry prof mondotta volt.

Ez is bizonyítja, h. megtörtént eset, mert ennyi ember nem tévedhet!:-)

2011.11.14. 15:35:22

@mrbateman: Szűnni nem akaró tudásvágy vezérel életem minden percében! Az olcsó, erős szagú töltelékáru ésszerű ötletnek tűnik, igaz többcélú eszköz lehet, hiszen kezdetleges vibrátorként is megteszi adott esetben.

Ha már elsőkezes infokról van szó: magam is jártam el ügyben, ahol a rendőrségnél rendszeresített gumibot teljességgel rendeltetésellenes használata is a vizsgálat tárgyát képezte.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.11.14. 15:41:29

@mrbateman:

Köszi!:)

Na majd elmondom egyszer a leginkább urbal legendnek hangzó történetemet.

mrbateman 2011.11.14. 15:48:44

@Brother Love: Ne magyarázkodj, nekem is kielégíthetetlen a természettudományos érdeklődésem!:-)

kényszervallatás, vagy önkéntes örömszerzés?:-)

2011.11.14. 15:58:59

@mrbateman: A film szerint a hangoskodó, házibulizó fiatalokhoz kimegy a rendőrjárőr(nő), aki intézkedés helyett inkább beszáll a fiúkhoz, akik - gerjedelmük lankadtával - nem restek a gumibotot segítségül hívni, hogy a hölgy csillapíthatatlan szexuális étvágyát kielégítsék.
Nem lett volna baj ezzel, ha a hölgy nem valódi rendőr, aki nem csak testét, de egyenruháját és a rendszeresített kényszerítő eszközt bevetette is a filmforgatás érdekében, s mindezt nem csak valami házipornóban, hanem nyilvánosan forgalmazott filmben.
Amúgy jó csaj volt, amolyan nekem bejövős, szőke, kék szemű, buta.

mrbateman 2011.11.14. 16:06:47

@Brother Love: még mondják, h. az élet a legjobb forgatókönyvíró...a nagy lófaszt KOVI a király!

El Presidenté 2011.11.14. 16:11:06

Ez az SZDSZ-es pártgyülés margójára. :D

Fapuma (törölt) 2011.11.14. 16:16:00

Kicsit elkanyarodtatok, no offence, csak mondom.

Fapuma (törölt) 2011.11.14. 16:59:13

@Modor Tibi: ja, hat igen. Ugyanakkor meltanytalannak iteltem belefojtani ezt a nagyszeru NSDAP-s posztot egy maroknyi Nutellaba a pina kedveert.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.11.14. 17:04:12

@Fapuma:
Jó, de te feltételezem soha a büdös életben nem szavaztál erre a visszataszító pártra.

Fapuma (törölt) 2011.11.14. 17:13:05

@Kurtz ezredes: Ne hulyeskedj ezredes, megszuntettek a Partot '45 majus 8-an, hogy tudtam volna rajuk szavazni? B+, neger vagyok, nem oreg.

2011.11.14. 17:24:49

@Fapuma: te mint kívülálló nem tudhatod, mi ment ezeken az összejöveteleken:) Tele vannak a boltok olyan tényfeltáró dvd-kel, ahol a figyelmetlen pártaktivisták elfelejtették levenni az egyenruhát miközben gumibottal, nutellával, kutyával duhajkodnak.

Fapuma (törölt) 2011.11.14. 17:31:31

@Hadrian77: mint kivulallo? nem tudod mit beszelsz, en lehettem volna az egyetlen neger partolotag, hanem szuntetik meg 20+ evvel a szuletesem elott.

2011.11.14. 17:37:18

@Fapuma: az egyszerű pártolótagokat nem engedték be, tudom, Hans bácsi mesélte, az ő feladata volt elküldeni őket.

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.11.14. 17:50:57

@Fapuma:
Dehogyis, hát ott van a végén, h az a párt igenis létezik

Fapuma (törölt) 2011.11.14. 18:16:28

@Kurtz ezredes: telleg igaz, a kur.va komenistak.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.14. 18:43:11

@Brother Love: ja, hallottam hírét bár én inkább másmilyen legendákat hallottam, más tanszékekről, dugás-szopatás-vizsgáztatás témakörben. H. Szilágyi az a kopasz pasas? Vagy az a Chertes?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.11.14. 20:05:59

Ez olyan, mint a....
Szegény nyugdíjasok Uljanov-szobor helyett már csak egy életfa előtt tiszteleghetnek. És most még a teret is átépítik... mi lesz ebből a világból!
süti beállítások módosítása