Olvasói rovat - A modoros hímsoviniszta nő

2011/07/21. - írta: Modor Tibi

 

Vérnyúl és Fufu egy barátja könyvajánlójáért cserébe küldött nekünk egy írást - testhezálló témában. Tessék, interjú is készült a szerzővel!).

Az infibuláció után ez a minimum :)


 

A modoros hímsoviniszta nő

Jolánkám, hallottad, mit csinált szomszéd Feri meg a Terike tegnap este? Visszhangzott tőlük a lépcsőház! Komolyan, felháborító, hogy mindenki az ő családi csetepatéjuk miatt van ébren éjjel egykor! Én nem is tudom, hogy lehet ezt elviselni. Azt hiszem, fel kéne őket jelenteni csendháborításért. Persze, a Feri felönt néha a garatra, de hát ez a Terike!

Hát ez a nő elviselhetetlen, én mondom neked! És hát az én uram is néha a pohár fenekére néz, de sose jutna eszembe ezért perpatvart csinálni! Aztán Terike csodálkozik, ha az ura néha megcsapkodja, ha nagy a szája. Már ha egyáltalán igaz, amit szokott néha a boltban panaszkodni. Mert nem hiszem én azt el, hogy ez a szegény Feri, aki annyit gürcöl a családjáért, hogy ez olyan rossz ember volna, hát mindig előre köszön, meg kinyitja az ajtót, hát hogy lenne ez olyan rossz ember, amint amilyennek a Terike beállítja? Hát nem nézném ki belőle. Húzza az igát, mint egy igásló, és akkor a Terike azt a kis kikapcsolódást is sajnálja tőle?

Bezzeg az én uram milyen jó ember, és nézd meg milyen szépen élünk! Minden este 7-kor előtte a vacsora, ragyogó lakás várja haza, nincs is nálunk egy hangos szó se! Persze meg kell hogy mondjam, hogy nagyon jól főzök, még drága jó megboldogult édesanyámtól tanultam. Nem is a házasságban kezdtem a háztartást tanulni, mint a Terike! Édesanyám már 8 évesen a kissámlira állított, és a kezembe adta a fakanalat. Meg is becsül az uram érte! És hát az is fontos, hogy az asszony mindig az ura kedvére tegyen, hiszen ez a dolga a házasságban, hogy boldoggá tegye a férjét. De hát ezek a saját fejük után menő, öntelt, makacs, buta nők csak a pénzért házasodnak, a férjüket csak akkor veszik észre, amikor vásárolni támad kedvük, aztán csodálkoznak, ha a férj máshol keresi a boldogságot, megértést, törődést. Látod, én figyelek az uramra, meghallgatom, törődök vele, szeretgetem, minden igénye ki van elégítve, ki se kell mondania a vágyait, már teljesítve vannak, amikor hazajön, sör behűtve, sós mogyoró előkészítve, nem is jut eszébe félremenni!

Aztán nézd meg a Terike lányát. Hát az is egy jó kis firma, mondhatom. Látod, ott volt neki a Lacikám, tette neki a szépet, ennek a válogatós kis macának meg nem kellett. Merthogy ő nem akar úgy férjhez menni, hogy a gyerekkori szobájában költöznek össze. Pedig még feleségül is vette volna, élhettek volna szépen. Inkább elment külföldre dolgozni. Azt mondják, hogy valami laborban dolgozik egy nagy kutatócégnél, de tudod, hiszem, ha látom. Szerintem táncosnőnek ment ki. De hát ezek a mai szinglik, eszükbe sem jutna férjhez menni, tisztes családanyává válni, szülni egy-két gyereket, élni szépen a családnak, ahogy az nekünk is jó volt, ő világot akarnak látni, felfedezni akarják önmagukat, meg ilyen butaságok! Szánalmas, sajnálom őket, hogy az igazi boldogság helyett, ami a családban várhatna rájuk, inkább karrierálmokat kergetnek, meg széthajtják magukat a munkában. De hát a karrier, csak az a fontos, a régi, szép, hagyományos női értékek meg veszendőbe mennek. Az emancipáció, meg az egyenjogúság elvette a józan eszüket. Tisztára megkergültek. Nem csoda, hogy az ilyen okos, kedves, aranyos fiúk, mint az én Lacikám, csak kapkodják a fejüket, és azt se tudják, hogy mihez kezdjenek a lányokkal.

Még szerencse, hogy Lacikám rátalált az igaz szerelmére, a kis menyemre. Látod, a Terike lányának sem volt elég az a technikusi vizsga, mint az én Lacikámnak, ennek a lánynak Bsc kellett, meg Msc, vagy mi a muslincának híjják manapság. Eszükbe se jut ezeknek a mai szingliknek, hogy egy okos lány nem akar okosabbnak tűnni a párjánál, mert akkor az megalázva érzi magát a férfiasságában, nem, nekik egyetemi diploma kell, meg Phd! Piha! Nem csoda, hogy végül szétmentek Lacikámmal, nem tudta ez a lány megbecsülni azt, ami jutott neki, neki mindenáron több kellett! Meg hát ahogy idősödött, fel is szedett pár kilócskát, főleg, hogy leszokott a cigarettáról, nem csodálom, hogy Lacikámnak már nem volt rá gusztusa. Aztán nézd meg a kis menyemet, milyen boldogok Lacikámmal, Lacikám csak úgy repül haza minden este a karjaiba, meg hogy láthassa a két kicsi onokámat. Bár nem könnyű nekik se, meg nekünk se, mert hát ugye a nappaliban mink vagyunk az urammal, a Lacikám gyerekkori szobájában meg hát ugye ők vannak négyen, de hát kicsik még a gyerekek, elférnek. Csak hát nem becsülik meg a Lacikám technikusi vizsgáját a munkahelyén, nagyon keveset keres. A kis menyemnek meg hát a gyerekek miatt abba kellett hagynia az iskolát, pedig milyen jól tanult! Jó kis szakmája lett volna, műkörömépítő. OKJ-s! Azzal jól lehet ám keresni!

125 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.07.21. 08:26:09

Ha még belekerült volna az is, hogy a szomszédéknak milyen szar 5 éves kocsijuk van, bezzeg nekünk az új hitelre vett Suzukink milyen fasza, akkor teljes lenne a kép:)

Fearzone 2011.07.21. 08:31:03

Hú de szeretem az ilyen "az én kicsi fiam a legokosabb" anyukákat. Amásikmeg miért van az, hogy ha "lányos játékok" mostanság a játékporszívó, konyha, felmosószett, a fiúknak meg megmaradt a kisautó?

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2011.07.21. 08:32:33

azt a rohadt mindenit, hat micsoda vilagban elunk :D

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.07.21. 08:58:58

ez milyen szaftos kis válóper lesz, amikor a csaj lelép Lacikámtól a gyerekekkel :-)
a legjobb félrekúrások is az ilyen álomcsaládokban szoktak felbukkanni.

KürtiT (Tromb74) 2011.07.21. 09:08:26

A "tenyerén hordozza", és a "kiteszi érte a lelkét" fordulatok még ide kívánkoznak.
Az onokámért viszont jár a csillagos ötös :D

lárvalányhaj 2011.07.21. 09:09:17

Van ennek egy fiatalabb kiadása is -- családanya, többnyire nem dolgozik semmit, csak a férj tartja el, hobbija emellett az ezotéria és a kapcsolódó faszságok. Szíves örömest tart kiselőadást "az igazi nőről", sőt, "Nőről", akiben vegytisztán manifesztálódik "a női minőség" (bár ő jellemzően nem a "manifesztálódik" szót használja). Az "igazi Nő életvitele" alatt természetesen a saját életvitelét érti. Soviniszta kijelentéseit szívesen támogatja meg vulgárezoterikus érveléssel (jin-jang, kiáradó-befogadó, és persze az elmaradhatatlan Női Minőség vs. Férfi Minőség). Amikor az ember rákérdez arra, hogy vajon azok, akiket nem a férjük tart el, nem igazi Nők-e, akkor visszavesz az arcából, és "ez az én személyes véleményem", meg "mások természetesen másképp is lehetnek nők" típusú szarkenéssel próbálja tompítani az előző kijelentése élét.

2011.07.21. 09:18:52

@Professor Pizka: a régi idők emléke, rendes szakma tanulása, munkahelyen nem eléggé megbecsülés, szülőkkel élés gyerekszületés után, később saját lakásba költözés, apa italozás, esetleg családverés, kulcsosgyerekké válás, később iskolában nem tanulás eléggé ami újra a szakma tanuláshoz vezet, majd generációról generációra ugyanez ismétlődése.

lárvalányhaj 2011.07.21. 10:05:29

Szeretnék egy ontopik blogot a figyelmetekbe ajánlani. Már a címe is elég szigorú: "Isten a fazekak és a serpenyők között jár-kel".

mankamama.blogspot.com/2011/07/hivatas-es-meltosagtudatos-oltozkodes_704.html

"Háromféle hivatás létezik egy nő számára: családos, szerzetes és Istennek szentelt egyedülálló (tehát még véletlenül sem modern értelemben vett pasifaló szingli)."

"Egy házas asszonyra ugyanez vonatkozik. Le van foglalva a férjének, egyetlen férfinak és benne Istenének. Rengeteg kellemetlenségtől kíméli meg házasságát és kettejüket, ha okosan olyan öltözékben jelenik meg társaságban, utcán, amely nem kelti annak benyomását, "szabad vagyok, lehet nekem udvarolni". Ez adekvált viselkedés és a házassági hűség őrzésének része. Nem nyitok támadófelületet a házasságomon, nem invitálok meg öntudatlanul egy oda nem tartozó harmadik felet."

mankamama.blogspot.com/2011/04/hivatas-es-meltosagtudatos-oltozkodes.html

"Manapság persze a nagy bőrfelületek korszaka van. Kivillan a mell, a lábak, sokszor szinte teljes hosszúságban, a karok, a hát, vagy a derék a csípőig... Ezzel mindössze csak annyi a baj, hogy a titokzatosságnak rögtön lőttek, mihelyst az ember kidobja az alakját a húspiacra. Merthogy bizony, ez már a húsbolti kirakatok világa. Az a nő, aki így öltözik, az bizony azon nőtt fel, hogy el kell adnia magát. S hogy eladható legyen, tárgyiasítania kell saját magát. Azaz azt kell híresztelnie a ruhájával, hogy szexjátékszer. És ezt már írtam. Aki így öltözik, azt "professzionális" szinten - finoman szólva - örömlánynak szoktuk nevezni. Azaz a mai nő bizony prostituálttá alacsonyítja saját magát."

2011.07.21. 10:10:01

@lárvalányhaj: elolvastam a profilját, hát....

Fearzone 2011.07.21. 10:19:34

@Hadrian77: Az ilyen esetekben az intergenerációs mobilitás 0 körül van, főként mivel megmagyarázza a gyereknek hogy nem kell továbbtanulni, nem jó az semmire (élből utál mindenkit akinek diplomája van) hozzátartozik még a korai házasságkötés/gyerekvállalás amit a sötét szülő lelkesen támogat egy ideig.

A Tyne folyó déli partja 2011.07.21. 10:26:05

@Fearzone: na, mi a fordítottját hallgattuk egész életünkben. hogy bezzeg a szomszéd, bezzeg az unokatesó, bezzeg a kolléganő lánya. (unokatesó esetében: bezzeg ők késsel-villával eszik ám a palacsintát! ők úriasak! nem úgy, mint mi. hogy nyolc osztályt sikerült csak végezni, az nem számított.)
most is, hazajöttem, anyukám már a buszon hazafele: mert X (a szomszéd) milyen jó fizetést kap, bezzeg a tesóm meg nem, ő alja munkát végez külföldön, ő miért nem végezte el az egyetemet? (mert nem tudta, jó, nem a szorgalom mintaképe.) hogy a szomszéd felsőfokon beszél ám németül, német szakra jár ám! (hogy én meg angolra jártam, ergó tök ugyanezt csináltam, csak másik nyelven, valamint, hogy németül se adnak el, a fenti meg csak németül tud, azt szintén elfelejtették.)

A Tyne folyó déli partja 2011.07.21. 10:45:42

@lárvalányhaj: és ez a nők gyöngye szerint az Istennek szentelt egyedülálló (he? apáca?) valamint a pasifaló szingli közt nincs semmi átmenet? akkor velem mit kezd, én egyedül vagyok majdnem két éve, és a hátam közepére se kívánok senkit. (kicsit lassan megy a gyógyulás. mindig is lassan ment, egyeseken több, mint egy évtized alatt nem sikerült túljutnom...mármint, nem akadályozza az életemet, de még mindig fáj, és nem is fog elmúlni sose).
és egyáltalán nem falom a pasikat (megint he? soha nem is szoktam), sőt, most épp kopogtatna valaki, már tavaly nyár óta, én meg ahelyett, hogy örülnék, a falra mászom miatta...már nem a srác miatt, hanem, hogy tetszem neki.

sTormy 2011.07.21. 10:47:29

@lárvalányhaj: Plusz: "Egy férjjel, két édes lánnyal és két cicával rendelkező családanya vagyok."

Hát rendelkezzen a kedves mamával, ha hagyja.

Disznó Úr 2011.07.21. 10:52:51

A többi nő "osztása" korosztálytól független elfoglaltság. A legendásan házsártos anyu simán lehülyézi a barátnőit ugyanezért. Az eladósorban lévő lányok is úgy akarnak jó fejnek tűnni, hogy olyan kis rendesnek adják elő magukat, na de ha elvetted, akkor aztán meghúzzák a pórázt :)

Beleolvastam az ajánlott blogba, úgy döntöttem hogy vallási őrült leszek. Sziasztok.

A Tyne folyó déli partja 2011.07.21. 11:02:20

@lárvalányhaj: na, nekem már ez a túlzott vallásosság se jön be. eleget kényszerítettek gyerekkoromban, hogy egy életre elmenjen tőle a kedvem.

yenoee 2011.07.21. 11:02:41

@lárvalányhaj: voltam egyszer egy esküvőn, a menyasszony valaha osztálytársam volt. Ő hittantanár, bátyja pedig pap, ráadásul minden egy baráti alapokon szerveződő keresztény közösség tagjai. Nagyon hangulatos kis templomi szertartás volt, mondjuk így: felemelő. Volt hit, meg remény, meg szeretet és élő zene, utóbbi egy elég jó és lelkes kórussal, ahol az ifjú pár is tag volt. Tán abban is moccant valami, aki ritkán téved be templomba, és a házasság intézményével se ért egyet.
Telt-múlt az idő, páran fejben már fordulunk a célegyenesre (templomajtó, kifelé), midőn előkerült egy kicsit rosszul öltözött, csillogó szemű néni. Mint kiderült, a menyasszony hittan-tanára, megragadta a mikrofont ésss... előadásba kezdett az erkölcsös párválasztásról, erkölcsös szerelemről, az erkölcsös keresztény házasságról, az erkölcsös keresztény női hivatásokról, az erkölcsös gyereknevelésről, majd - hogy az örömszülők mosolya is lejjebb fagyjon végre -az erkölcsös idősgondozásról. Kb. két mondat után már kínos volt nagyon, főleg, hogy az első kettőt még további kétszáz követte, meglehetős bővítményekkel tűzdelve. Na, azóta se sok kínosabb pillanatot láttam, de úgy látom, jön az utánpótlás. Ezek a kényszercsőszök sosem pusztulnak ki.

vincere 2011.07.21. 11:11:53

az az utolsó 5-6 mondat önmagában egy gyöngyszem!!

El Topo (Sgt. Elias) 2011.07.21. 11:15:32

Hát...
Én nem tudom,lehet hogy velem van abaj, de ez megint nem mókás poszt lett, hanem ilyen lenézős. Konkrétan egy határ szar.

A Tyne folyó déli partja 2011.07.21. 11:15:55

@lárvalányhaj: "Kivillan a mell, a lábak, sokszor szinte teljes hosszúságban, a karok, a hát, vagy a derék a csípőig... "

ja, a kánikulának meg véletlenül sincs ahhoz köze, hogy minél kevesebb cucc legyen az emberen. csakis azért villan ki a testfelület, mert szexjátékszerré alacsonyítod magad. véletlenül sem azért, mert negyen fok van.

lárvalányhaj 2011.07.21. 11:21:26

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Ezeknél a népeknél szerintem az a fő elv, hogy aki nem úgy él, mint ahogy ők szeretnék, az bűnben fetreng.

Fearzone 2011.07.21. 11:22:28

"Manapság persze a nagy bőrfelületek korszaka van. Kivillan a mell, a lábak, sokszor szinte teljes hosszúságban, a karok, a hát, vagy a derék a csípőig... hogy én mekkora ribanc vagyok, néha az egész karom kivillan. Egyébként kérdés, hogy sikerült azt az áldott jó férjet összeszedni "krumpliszsáknak" öltözve. Másik fontos a bemutatkozásban a jelenleg itthon vagyok....és unatkozom.

A Tyne folyó déli partja 2011.07.21. 11:31:28

@Fearzone: hogy sikerült összeszednie a férjet? hát nyilván a templomban, nem?tudod, a belső értékek, nem érdekes, hogy öltözött. egyébként, kapaszkodjon meg: enge se érdekel különösöbben az öltözködés, nem azért öltözöm lengén, ha lengén öltözöm, mert fogni akarok egy hímneműt, hanem mert baromi meleg van...
sőt, azt hiszem, el fogok kárhozni. még bikinit is szoktam hordani...

El Topo (Sgt. Elias) 2011.07.21. 11:32:25

@Fearzone:

Meleg van, persze, de nekem is pont ugyanolyan meleg van,mégsem járok derékig felvágott forrónaciban, meg mell alatt megcsomózott köldökig dekoltált cuccokban. Melegben is lehet úgy öltözni, hogy meg se süljön az ember, meg ne is tűnjön azért rihonyának.

2011.07.21. 11:36:14

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): de most komolyan, mi a jobb, hogy a lenge, bő ruha árnyékot tart a bőrnek, vagy szabadon süti direktben a nap?
Persze ez a dehonesztáló, szexista kijelentéssel nincs összefüggésben.
Bár időnként én úgy érzem férfiként, hogy egy könnyed, lenge női ruha, ami valamennyit engedni láttat többet ér. Üssetek agyon érte...

Fearzone 2011.07.21. 11:52:21

@El Topo (Sgt. Elias): Én ezt a kar kivillan dolgot elemeztem, (a szűk picsagatyában egyébként jobban izzadsz..) ne kelljen már csuklóig takargatnom magam 40 C-ban.
@Hadrian77: Bő vászongatya alap nyáron, csak mindig megkapom, hogy baromira nem nőies.

2011.07.21. 11:55:52

@Fearzone: ha finoman utal a fenék és a lábak vonalaira, akkor szerintem semmi gond vele, ugyan így egy lenge szoknyával sincs gondom.

Nagyanyám húga ilyen bigott katolikus, gyakran össze is veszik a TV-vel, ha valamelyik női bemondó vagy műsorvezető kirakott másodlagos nemi jellegekkel van a képernyőn. A kurvázás és a "ne csodálkozz ha megerőszakolnak" szólamok az alap:)

El Topo (Sgt. Elias) 2011.07.21. 11:57:22

@Fearzone: Ilyet mondjuk nem is várok el senkitől.

A Tyne folyó déli partja 2011.07.21. 12:19:52

@El Topo (Sgt. Elias): hát, én melegben meztelenül is megsülök...a bőrömet is le kéne venni. igaz,nem sokszor van mostanában ilyenben részem.@Fearzone: szrintem a szoknya jobb. @Hadrian77: azért én megkérdezném tőle, hogy mit szól ahhoz, amikor egyes országokban szokás, hogy tetőtől talpig betakart nőket (esetleg kislányokat) erőszakolnak meg. arról még nem hallott, hogy az nem a szexről szól, hanem a hatalomról? (következtetésképp, zsákruhában is megerőszakolhatnak?)

El Topo (Sgt. Elias) 2011.07.21. 12:25:30

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):
Egy barátnőm jelenleg a norvégiai Hammerfestben dolgozik, és sosincs melege. Lehet hogy te is jobban éreznéd magad ott.

A Tyne folyó déli partja 2011.07.21. 12:35:16

@El Topo (Sgt. Elias): Észak-Angliában nekem se szokott melegem lenni...csak itthon.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2011.07.21. 12:36:00

Hét ha egy mell teljes hosszúságban villanna ki, akkor már inkább tényleg ne.

2011.07.21. 12:47:13

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): kicsit felületes voltam, a megerőszakolást nem szó szerint így mondta, hanem hogy "rád másznak a férfiak az utcán":) Gondolom ő is úgy értette, mint a fent említett blog szerzője, utalás a kurvaságra.

De ugye Virág elvtárs nem volt keresztény, mégis rászólt Gogolák elvtársnőre a túl kurta szoknya miatt.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.07.21. 12:51:11

Esküszöm (haljon meg a gyerek), hogy nem ezért időzítettem mára:

index.hu/video/2011/07/21/szazaval_vonultak_a_feminista_ribancok/

Januárban, Torontóban egy rendőr kijelentette, hogy ha egy nő el akarja kerülni a nemi erőszakot, ne öltözzön provokatívan. Azóta több, mint 70 országban menetelnek kurvásan a tiltakozó nők.

Fearzone 2011.07.21. 12:56:01

@Modor Tibi: Eddig csak lazán kapcsolódhatott volna, de így mindenki ezzel fogja összehozni :)

lárvalányhaj 2011.07.21. 13:03:40

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Elég vicces azért, hogy a férfiakat többnyire az értelemmel és racionalitással azonosítják*, de mihelyst a kúrásra kerül a sor, egyből ösztönlényekként állítják be őket, akiket el kell kerülni, mint valami természeti csapást.
Az vajon miért nem merül föl senkiben, hogy talán nem a nőket kéne baszogatni azzal, hogy hogyan öltöznek, hanem a férfiak vonatkozó részének kéne elmondani, hogy a nők megerőszakolása nem menő?

*amire a populáció nagy részét elnézve csak azt tudom mondani, hogy muhaha.

@Hadrian77:

Hát a kommunisták épp a keresztények képmutató aszketizmusát vitték tovább. Leninnek pl. Krupszkaja mellett volt egy barátnője is, akit aztán nagy vidáman kiretusáltak a történelemből.

2011.07.21. 13:53:24

@lárvalányhaj: tudjuk, miben halt meg Vlagyimir Iljics..:)

Egy kis összefoglaló a középkori fedetlen keblek divatjáról:
mult-kor.hu/20091027_a_pucer_keblek_aranykora?pIdx=1

KürtiT (Tromb74) 2011.07.21. 13:54:20

@lárvalányhaj: Ennek a mankamamának tök mindegy, hogy utcalánynak v. háztartási gépnek öltözik, nem hozza ki a férfiakból a vadállatot. Lényeg, hogy talált magának ideológiát is hozzá.

@Modor Tibi: Ezt már nem vesszük be, az előző posztnál is mosakodtál :D :D :D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.07.21. 14:15:27

Alfaja a hímsoviniszta apáca, aki belé akarja nevelni a fiatal nőkbe, hogy nőies foglalkozást válasszanak, pl. óvóNŐ, tanárNŐ, titkárNŐ, varróNŐ

NOT A JOKE!

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.07.21. 14:37:46

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Csatlakozom. Alapból nyársra húznék mindenkit, aki az összes egyedülálló nőt "leszinglizi". Honnan a frászból tudja, hogy XY miért van egyedül? Lehet épp egy szakítást hever ki. De hogy minden egyes egyed ezt szándékos, irányított életformaként élné meg.... iszonyatos nagy ostobaság.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.07.21. 14:43:26

@lárvalányhaj:

Jajmár! A nemi erőszak is olyan dolog, mint az összes többi. Van belőle ilyen is, meg olyan is. A magam részéről nem vagyok képes és hajlandó sem egy kalap alá venni azt a nemi erőszakot, amikor gaz martalócok berontanak a zárdába, és minden tiltakozás ellenére halomra basszák az apácákat azzal, amikor Pimpike derékig felsliccelt miniben, és pókhálóból készült topban pettingel Jencikével a diszkó mögött, és dugás előtt öt másodperccel úgy dőnt, hogy most mégsem.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.07.21. 14:54:53

@El Topo (Sgt. Elias): Neviccelj! Én csak pitylogok mit rohangászik itt mindenki fél alfelét kint hagyó kisnadrágban. Öreg zsémbes banya lettem, jájj!

La Tangolita 2011.07.21. 14:55:47

@El Topo (Sgt. Elias): Miert nem gondolhatja meg magat valaki? Ha mondjuk en megbeszelem Mancikaval, hogy delutan 3-kor elmegyunk az IKEAba, es elotte 5 perccel lemondja, akkor az nem gaz, ha odamegyek Manickahoz, es megkotozott kezzel azert is elrangatom az IKEAba, ha tetszik, ha nem, mert az nem jarja, hogy csak ugy meggondolja magat!

KürtiT (Tromb74) 2011.07.21. 15:01:15

@El Topo (Sgt. Elias): Mi van ha az apácák dögösek, és kihívóan viselkednek?

Fearzone 2011.07.21. 15:07:41

Első- és másodlagos nemi jellegeket nekem sem szokásom közszemlére tenni.
@El Topo (Sgt. Elias): azt szűzkurvának szokás nevezni

2011.07.21. 15:32:03

Különböző társadalmi rétegek különböző életmódot folytatnak. És?

KürtiT (Tromb74) 2011.07.21. 15:35:03

@lárvalányhaj: Baszott jó ám ez az oldal, amit linkeltél.

"Az az első kérdés, nekünk keresztény nőknek kell-e, szabad-e, lehet-e sminkelni? Visszakérdezek: mire használjuk a sminket? Mert ez adja meg a választ. Ha arra, hogy elrejtsük magunkat mögé, mint egy álarc mögé - akkor nem. Ha arra, hogy korrigáljuk azt, amit Istentől kaptunk - akkor még úgyse (ne engedjünk a gőgnek). Ha ki akarjuk emelni a természetes, Isten adta szépségünket - akkor lehet."

Nincs az az Isten, aki egy nőt kordában tudna tartani. (szerencsére)

El Topo (Sgt. Elias) 2011.07.21. 15:51:05

@La Tangolita: Dehogynem. Meggondolhatja magát, csak azzal tisztában kell lenni, hogy ezzel bizonyos kockázatok járnak.
Gondolom abban egyet tudunk érteni, hogy embereket kirabolni sem szép dolog. De ha éjjel 11-kor benézek a Tavaszmező utcai Kistúrósba, egy 300 ezer forinbtos öltönyben, Patek Philippe karórával és kidagadnak a zsebeimből a pénzkötegek, az minimum valami kellemetlenséget vetít előre.

2011.07.21. 15:55:44

@KürtiT (Tromb74): "Ha ki akarjuk emelni a természetes, Isten adta szépségünket - akkor lehet."
ez nem a hiúság bűne?

2011.07.21. 16:00:20

Na, jó, nem mondom, az osztáyok közötti irigység/lenézés páros, ami sokszor mindkét irányban sima szűklátókörűség folyománya (és a proli szűklátólörűsége mégiscsak jobban megbocsátható, nemde), az már tényleg a Modoros tollára kívánkozik, és ezt tényleg jól hozta a poszt.

KürtiT (Tromb74) 2011.07.21. 16:04:37

@Hadrian77: Nem, ez Isten művének a dícsérete. :D
Egyébként meg sminkelési alapelvnek egyáltalán nem rossz.

2011.07.21. 16:14:42

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Kánikulára hivatkozva levetközni a nyilt utcán, vagy a munkahelyen nagyon gáz, mondhatnám nagyon prosztó. Ráadásul pont az ellenkező hatást éri el vele a paraszt, mert minnél melegebb van annál jobban izzad, minnél jobban izzad, annál jobban száll rá a por, és nagyon kevés embernek van porcelán szépségű mutogatásra érdemes bőre. Forradsáokat, anyajegyeket, narancsbőrt meg minek mutogatni, van az mindenkinek saját.

Kánikulában csak a fehér a megengedett, nem véletenül a fehér a teniszezeők hagyományos ruházata.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.07.21. 16:16:52

Az erkölcscsősz blogtulaj figyelmébe ajánlanám az arab nőket, akik bár tetőtől talpig be vannak bugyolálva, épp csak a szemük látszik ki, a ruha alatt állítólag olyan erősen sminkeltek, mint a TV színésznők a 80as években. Akkor ezt most hogy?

KürtiT (Tromb74) 2011.07.21. 16:24:02

@neccharisnyás útonálló: Ők egymás között mutogatják a sminkjüket és az ékszereiket, viszont ritkán keresztények. Egyébként ha tehetik, legalább annyit költenek fodrászra, kozmetikusra, mint az európaiak.

KürtiT (Tromb74) 2011.07.21. 16:42:44

@Frengi: Itt a középső ürge rendesen benézte az időjárás előrejelzést.

www.sahara-art-venture.nl/fotos/touaregopkameel.jpg

2011.07.21. 16:55:45

@neccharisnyás útonálló: meg beretválják is magukat rendesen. Ott egy férfiembernek biztos jó játék azon fantáziálgatni, hogy az utcán a nő a zsákban vajon hogy lehet kifestve, beretválva és felaggatva smukkokkal, melle, feneke milyen formájú:)

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.07.21. 17:29:20

az emancipációt ekéző részekben igaza van. a nők ne legyenek már férfiak.

A Tyne folyó déli partja 2011.07.21. 17:42:09

@lárvalányhaj: na igen, én ilyenkor azt szoktam kérdezni, hogy ha ennyire nem tud állítólag uralkodni magán (mert ugye, nyilván a nő tehet arról, hogy megerőszakolták, miért öltözött úgy), akkor vajon mit csinál a strandon, uszodában? tele van majdnem meztelen nőkkel...@El Topo (Sgt. Elias): miért, öt másodperccel előtte nem dönthet úgy, hogy mégsem? bármikor dönthet. a férfi is...nehogy már tilos legyen neki, és köteles legyen. úgy látszik, szerencsém van, hogy eddig ilyen szempontból normális férfiakba botlottam...@Frengi: ezt tőled hallom először. most akkor világoskék miniszoknya, ami a múltkor rajtam volt nem megfelelő? amúgy meg, nem "levetkőzésről" beszélünk, de hadd ne kelljen már szégyellni magam, hogy 30 fokban fel merészelek venni olyan ruhadarabot, amiből -atyaúristen - kilátszik a vállam, esetleg még a térdem is. úgyse sok alkalmam van rá...

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.07.21. 17:47:47

@El Topo (Sgt. Elias): patekfülöp nem menő márka ám, ne tessék dobálózni vele.

"Két komment elküldése között várnod kell néhány percet!"
mennyi az a néhány? 1? 2? 50? anyád, kedves blogmotor. ha már regisztrációhoz kötötted a kommentelést, még ilyen faszsággal is fárasztod a népet.

2011.07.21. 17:53:45

@Bachterman: ott biztos nem azért ütnek agyon, mert meglátják a Patekod:)

emárton 2011.07.21. 18:27:38

@Bachterman: Az emancipáció arról szól, hogy a nőknek ugyanolyan jogokat kell biztosítani, mint a férfiaknak. Egyáltalán nincs szó arról, hogy a nők férfiak akarnának lenni. Sőt. Ami engem illet, a hideg kiráz a gondolattól is.

A Tyne folyó déli partja 2011.07.21. 18:30:16

@Bachterman: hanem legyenek másodrendűek, és az életben csakis az lehessen a céljuk, hogy jól férjhez menjenek, és kiszolgálhassák az urukat?

Müszélia 2011.07.21. 19:10:54

@Professor Pizka: ha van egy kis esze, ott hagyja lacikámnak a kölköket.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.07.21. 19:43:13

@Hadrian77: valószínűleg :D
@emárton: @Animacs (a Tyne folyó déli partja): a világ sem fekete és fehér, vannak árnyaltabb dolgok is. ennek ellenére azt, amit az emancipáció képvisel, máglyára küldeném. hasonlóképp, amit például manapság demokráciának hívnak. vagy liberalizmusnak. vagy kommunizmusnak. kifordított, kicsavart eszmék, amik csak elméletben működnek, emberi tényező nélkül.

2011.07.21. 19:47:59

@El Topo (Sgt. Elias):

"De ha éjjel 11-kor benézek a Tavaszmező utcai Kistúrósba, egy 300 ezer forinbtos öltönyben, Patek Philippe karórával és kidagadnak a zsebeimből a pénzkötegek, az minimum valami kellemetlenséget vetít előre."

Pont ezt akartam írni. A rendőr pedig épp azért mondja a nőknek, hogy ne öltözzenek kurvának, mert szeretné minél jobban csökkenteni a valószínűségét annak, hogy megerőszakolják őket. Tudomásul kell venni, hogy van egy olyan sztereotípia, hogy a nyilvános helyen kihívóan öltözött nő promiszkuitív, felkínálkozó, értéktelen, kurva stb. Nyilván ez nem igaz, de létezik ez a sztereotípia. (Most ne jöjjön senki a stranddal, mert ott a bikini ma már elfogadott, de persze strandviszonylatban is lehet konszolidált bikinit viselni, meg lehet csíktangában is segglyuk-bemutatót tartani a medencénél.)
Ugyanakkor a kihívó öltözködés egyáltalán nem jelenti azt, hogy bárkinek joga lenne egy nőt megerőszakolni, de mindenképpen növelni fogja a valószínűségét annak, hogy a nő bűncselekmény áldozatává váljon. Ezt kéne elkerülni, épp ezért van a rendőri figyelmeztetés, hogy ne öltözz kurvának, ne hagyd a kocsiban a laptopodat, meg hogy éjszaka a sötét utcán ne hordd magadon a teljes családi ékszerkészletet stb.

(Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy értelmes nő - pont azért, mert tisztában van a "lengén öltözött = buta, olcsó kurva" sztereotípiával, el akarja kerülni, hogy ilyennek beskatulyázzák, és próbál melegben is normálisan öltözködni, anélkül, hogy külön felhívnák rá a figyelmét.)

KürtiT (Tromb74) 2011.07.21. 20:35:37

@tff: Nem akarok kukacoskodni, de biztos van összefüggés a nők áldozatá válása, és az öltözködésük között?

A Tyne folyó déli partja 2011.07.21. 20:48:34

@KürtiT (Tromb74): ezért tettem fel a kérdést, hogy ahhoz mit is szólnak, mikor egyes országokban (ahol rendszerint a nők másodrendűek, és igncsak takarják magukat) valahgoy mégis eléggé elterjed a nők megerőszakolása. (és persze, ők a hibásak, naná. mert esetleg kivillant a bokájuk.)

Intizar 2011.07.21. 23:18:32

@neccharisnyás útonálló: Ezeket igazán lehetne szimplán óvónak, tanárnak, titkárnak és varrónak nevezni. Úgyis tudja mindenki, hogy a presztizsmentes csicskaszakmák egyenlők a női hivatással.
@Animacs (a Tyne folyó déli partja): Én nem hiszem el, hogy akár egy megerőszakolás is nemi vágyból született ezen a világon. Bosszúvágy, hatalomvágy, vagy mindkettő. Persze "szublimálva".

El Topo (Sgt. Elias) 2011.07.21. 23:30:57

@KürtiT (Tromb74):

Biztos az a halál, baszodalássan.
Én úgy gondolom, hogy nagyobb valószínűséggel válik egy ribancnak öltözött, ribancnak sminkelt és ribancos viselkedésű nő nemi erőszak áldozatává, mint egy szolid. Nem vagyok kriminológus, nem foglalkozom viktimológiával hivatásszerűen, a magánvéleményemet adtam közre.

lárvalányhaj 2011.07.21. 23:39:06

@Intizar:

"Én nem hiszem el, hogy akár egy megerőszakolás is nemi vágyból született ezen a világon. Bosszúvágy, hatalomvágy, vagy mindkettő. Persze "szublimálva"."

Úgy vettem észre, hogy a kényszeres trófeagyűjtés mögött is jellemzően a hatalomvágy áll, ld. Prof. Pizka ontopik kommentjét az ifjúpolitikusos poszt alatt:

"úgybizony, a politikai osztály másik fontos magatartása a pinázás. Mindenki, legalább verbálisan, de kötelezően és állandóan pinázik. Egy valamirevaló magyar politikusról köztudott, hogy a titkárnőjét, a választókerületi asszisztensét, a kampánytanácsadója feleségét, a pénzügyi osztályvezetőjét kúrogatja. Rendszeresen. Vidéki bulik alkalmával kötelezően kurvákat rendelnek.
Persze drága politikusaink között éppúgy vannak nagyfarkú, vérbő lepedőakrobaták, mint átlagosak, vagy éppen szánalmas fakezűek/tökűek. De ettől még, ha nem kelti a folyamatos erekcióval küzdő alfehím látszatát, vége.
Nézzük meg, hogy hány szexbotrány volt a magyar politikában! Volt, aki a titkárnőjét csinálta fel, volt, aki a "feleségével" utazgatott...ilyenbe itthon egyszerűen nem lehet belebukni."

@KürtiT (Tromb74):

Olyan értelemben biztosan van, hogy a nőket jellemzően azokon a helyeken baszogatják a legtöbbet az öltözködésük miatt, ahol a leginkább el vannak nyomva.

KürtiT (Tromb74) 2011.07.22. 00:15:07

@Intizar: Ott a pont. Nagyjából ez a helyzet. Az áldozatok és elkövetők között legtöbször rokoni v. ismerősi viszony áll fenn. Kurvára mindegy, hogy az áldozatok mit viselnek magukon.

@El Topo (Sgt. Elias): ...ha meg ilyen spontán, előzmények nélküli esetről van szó, akkor inkább az elesetség, védtelenség a veszélyes. Spiccesen, egyedül az utcán boklászó nő. Stoppos (bár ez már nem túl gyakori). Friss szakítás miatt zsebkendőbe hüppögő nő.
A viselkedés és az öltözködés is lehet persze rizikó faktor, de azért ennél komplikáltabb a dolog.

lárvalányhaj 2011.07.22. 00:36:12

@KürtiT (Tromb74):

"Ott a pont. Nagyjából ez a helyzet. Az áldozatok és elkövetők között legtöbször rokoni v. ismerősi viszony áll fenn. Kurvára mindegy, hogy az áldozatok mit viselnek magukon."

+ valószínűleg rengeteg olyan eset van, ami házastársak között, vagy családon belül történik, és amire sohasem fog fény derülni. Azt hiszem, hogy Ernoke írta még régen, hogy jó pár ismerőse van, akivel ilyesmi történt. Mástól pedig olyat hallottam, hogy ahol az apa vagy mindkét szülő alkoholista volt, ott (a szülő vagy a hasonszőrű alkesz haverjai) sokszor a gyerekeket is molesztálták.
És a rohadt életbe, ezek az "emberek" sosem fogják elnyerni a méltó büntetésüket, mert a gyerekeik meg vannak félemlítve, felnőtt emberként is rettegnek a bántalmazótól. Érdemes lenne szervezni egy szabadcsapatot, fogni néhány rozsdás vascsövet, és végiglátogatni az összes ilyen rohadékot.

Más. Attól szokott még megütni a guta, amikor leírják, hogy a családon belüli erőszak "családellenes". Értitek, nem az az apa a családellenes, aki megerőszakolja a saját lányát, hanem az, aki ezt nyilvánosságra hozza/a közbeszéd tárgyává teszi.

lárvalányhaj 2011.07.22. 00:51:52

@lárvalányhaj:

akarommondani: ...amikor azt mondják, hogy a családon belüli erőszakról való BESZÉD "családellenes"

KürtiT (Tromb74) 2011.07.22. 01:16:01

@lárvalányhaj: A családon belüli, gyereket érintő nemi erőszak (szexuális abúzus), egy másik kategória (jogi és pszichológiai szempontból is), bár nem kevésé borzalmas. Ezt még feltárni is nagyon nehéz, bebizonyítani meg majdnem lehetetlen.

A nemi erőszak esetén viszont sokszor a pszichológia eszközei is elegendőek a teljes bizonyossághoz. Pl. nemtudommilyen Zsanett eseténél (rendőrös sztori) ha elsőre is megfelelő szaktekintély (Bagdy Emőke) végezte volna a vizsgálatokat, kicsit más lett volna a per kimenetele.

Jadwiga21 · http://jadwiga.blog.hu 2011.07.22. 01:28:13

Nem hiszem el. Az hittem, az, hogy magamat nőként hímsovinisztának nevezem, a saját szellemi termékem.

blur7 2011.07.22. 04:33:19

Felmerült egy hozzászólásban a társadalmi csoportok közötti mentalitásbeli különbség. Szerintem az írás kevéssé erről szó (habár a véleményét megfogalmazó szereplő feltehetően a kékgalléros közegből való), sokkal inkább egy részben meghaladott női szerepről.
(A felsőbb társadalmi rétegek gondolkodásmódja valamivel haladóbb, de inkább csak a fiatalabb korosztályokban.)
Ez a nő akkor érzi magát biztonságban, ha van férfi, aki megmondja számára a tennivalót, illetve, ha a sok évtizedes rutinját folytathatja. Érzékeli ugyan valamelyest a nemi szerepek változását, de nem érti a folyamat okait, ez pedig félelmet, szorongást vált ki belőle. Ezért is szajkózza a biztonságos rutin szükségességét.
Az meg kifejezetten elszomorító, amikor lányától (vagy fia partnerétől) elvárja, hogy egyszerre feleljen meg a régi és az új szerepeknek, holott fogalma sincs ennek nehézségéről.
(Szerintem nem kell, de nem is lehet minden elvárásnak megfelelni. Ésszerűen szelektálni kell.)
Ő a behódoló nő, aki nem is érti, ha a lánya, de a fia is más típusú családban szeretne élni.
Valójában ez utóbbiaknak jelentenek komoly kihívást a változások, különösen a nőknek. De mi férfiak azért könnyíthetünk a nehézségeiken kellő nyitottsággal és némi "áldozatvállalással" (ami valójában a természetes kötelesség teljesítését jelenti).
További fontos része gondolkodásának az áldozat hibáztatása, valamint a közöny. az ilyen nagyon fel tud dühíteni. Ezen a téren is van bőven javítanivaló.

@neccharisnyás útonálló:
Ugyanezt a véleményt ugyanebben a blogban másként megfogalmazva már leírtam én is egy korábbi hozzászólásomban. Hajlamosak sokan minden 40 évnél nem idősebb egyedülálló/hajadon nőt így nevezni. Nagyon helytelenül. Hiszen ez az elnevezés azoknak járna, akik tudatosan szélsőségesen individualistán, olykor hedonistán élnek egyedül (bár a fogalomnak ez esetben is inkább leírónak kellene lennie, nem pedig ítélkezőnek).

Ernoke 2011.07.22. 09:12:42

@lárvalányhaj: kb. minden másodikkal, mondjuk nem mind családban (volt, h iskolatársak szórakoztak vele). mind 10-14 év között, mert akkor a legsebezhetőbb az ember, gyenge, nem mer szólni, kiáltani. ennyi idős korban a barátok sem tudnak ezzel mit kezdeni, az ember "megbélyegzett" lesz, ha megtudják. ezek után nem értem, hol, milyen bolygón él az az ember, aki azt gondolja, h az öltözködésnek bármi köze lehet a szexuális molesztáláshoz (direkt nem nemi erőszakot írtam, mert a fent nevezett esetben az osztálytársak is 11 évesek voltak, konkrét erőszak tehát nem történt, csak ceruzák dugdosása stb.).

lárvalányhaj 2011.07.22. 09:27:24

@KürtiT (Tromb74):

Arra szerettem volna felhozni példának, hogy a nőket nem feltétlenül kint az utcán fenyegeti a legnagyobb veszély.
Viszont azzal, hogy beparáztatják a lánygyerekeket, mondván, hogy odakint minden veszélyes, még önállótlanabbá, gyámoltalanabbá teszik őket, ami még inkább hozzájárul ahhoz, hogy aztán áldozattá válnak.

@Animacs (a Tyne folyó déli partja):

Pontosan. Másrészt viszont mi van akkor, ha valaki történetesen falja a pasikat? Milyen alapon ítélnek el emiatt bárkit is, pláne ilyen erkölcstelenvagy-pokolrajutsz-megdöglesz jellegű dumával? Eleve micsoda dolog már elítélni egy nőt amiatt, hogy valaki hányszor dug, és kivel.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.07.22. 10:05:29

@lárvalányhaj: egy idevágó BBC cikk.

Mukhtar Mai was brutally gang-raped on the orders of her village council, because of an offence her 12-year-old brother was alleged to have committed.

He was deemed to have offended the honour of the powerful Mastoi clan by allegedly having an affair with a clanswoman. He was seen in her company and that incensed tribal leaders.

Ms Mai was 33 years old at the time and everybody expected her to commit suicide, as is often the case after rape in Pakistan. In the small southern Punjab village of Meerwala in Pakistan, where she lived, that was certainly the expectation.

But Mukhtar Mai refused and began what became a three-year legal battle against the men she said raped her and in doing so captured the imagination of millions around the world.

She accused 14 men of being involved in raping her. In 2002 a court sentenced six to death and acquitted the others citing a lack of evidence.

In an appeal, the Lahore High Court then overturned five of the six convictions. She appealed to the Supreme Court in 2005, but on Thursday the court rejected her appeal.

Mitya Ivanov 2011.07.22. 10:24:04

istenkém látom magam előtt a vájdlingokat, meg a partvisokat, mindenféle cillit benget, meg kalgont is kockás kötényben, a Kossuth Lajos utca 32. szám és "Tiszta Udvar rendes ház" táblácska alatt.

Az szar ügy, ha a posztot a feleségemnek elküldöm emailbe? Vajon meg fog sértődni, vagy érti a célzást?

Ernoke 2011.07.22. 10:28:50

@lárvalányhaj: a "jólnevelt", nem túl szép lány a tipikus áldozat. persze, széles a skála, egy fiúismerősömet a nővére molesztálta, az apja pedig arra kényszerítette kiskorában, h nézze, ahogy az anyja és ő is mással szexelnek. ezek ellen nincs megoldás, a lányokat azonban úgy lehet a legjobban megvédeni, ha egyszer s mindenkorra leszoktatjuk őket a "jólneveltségről".

www.olvassbele.hu/index.php/koenyvreszletek/2035-natascha-kampusch-3096-nap-reszlet

"Kicsi vagyok, és kövér, egyáltalán nem illek bele egy gyerekrabló zsákmányszerzési szokásaiba – így könyörgött a harmadik hang." - pedig pont ezért illett bele...

lárvalányhaj 2011.07.22. 10:31:50

@Ernoke:

WTF?! Mitől lesz egy gyerek már 11 évesen ennyire beteg? Elég durva... az meg pláne az, hogy az ilyesmi *ennyire* gyakori.
Nyilván ennek is az az alapvető oka, hogy ma Magyarországon sok férfi úgy szocializálódik, hogy a nőket nem kell emberszámba venni (= már gyerekként is ezt látja otthon).

El Topo (Sgt. Elias) 2011.07.22. 10:32:29

@lárvalányhaj:

Erre tegnap nem is válaszoltam, pedig akartam.

Természetesen nem célom mentegetni az erőszaktevők egyikét sem, de sokszorosan bizonyított tény, hogy a szexuális izgalmi állapot csökkenti a racionális megfontolás képességét az adott intervallumban. Ez természetesen nem arra szolgál, hogy a férfiak lelkiismeret furdalás nélkül erőszakolhassák meg a nőket, hanem nagyon is praktikus dolog fajfenntartási célból. A hím egyedek ennek hiányában ugyanis sokkal kisebb arányban vállalnák a párzással járó kockázatokat, melynek folyományaként drasztikusan csökkenne a fogamzás valószínűsége.

Mint az közismert.

lárvalányhaj 2011.07.22. 10:46:38

@Ernoke:

De miért a nem túl szép lányok a veszélyeztettek? Az önbizalomhiány miatt?
A jólneveltségre vonatkozó kitételben egyetértünk. Sokan ma is arra nevelik a gyerekeket, hogy feltétel nélkül engedelmeskedjenek a felnőtteknek (és ezt felnőttkorban is igyekszenek fönntartani náluk), de ez sokszor megbosszulja magát.

A Tyne folyó déli partja 2011.07.22. 11:07:25

@Intizar: pontosan!@lárvalányhaj: ne is mondd. unokatesóméket annyira féltették, hogy még a ház elé se engedték le őket játszani, még 10-12 évesen se. (ház előtt egy kis járda terület, játszótér, külső járda, szóval a veszély elég messze). következménye lett,hogy unokatesóm még 18 évesen se volt arra képes, hogy találkozzunk a megbeszélt időben a megbeszélt helyen, muszáj volt felszállni ugyanarra a buszra, amivel ő jött.
na, a másikra?most épp egy barátom cseszeget, hogy miért vagyok majdnem két éve egyedül, miért is nem falom a pasikat (he? azért 13 év után ennél jobban ismerhetne, hoy nálam nem úgy jön ki, hogy szakítás után az első szembejövőt beviszem az ágyamba, mint nála...). szóval ő pont a fordítottjáért cseszeget...@altoid: pontosan erre utaltam, mikor feltettem a kérdést, hogy miért is megszokott a nők megerőszakolása az olyan országokban, ahol tetőtől talpig be vannak bugyolálva az asszonyok. valahogy senki nem mondott indokot, látod....

Ernoke 2011.07.22. 11:22:54

@lárvalányhaj: ez csak saját vélekedés, de a tapasztalataim is azt igazolják, h a csúnyácska lányokat annyi attrocitás éri nap mint nap, h egyrészt látszik rajtuk a kiszolgáltatottság, másrészt eleinte még örülnek is, h végre valaki szerint szépek... tehát a legveszélytelenebb célcsoport a zaklató szempontjából.

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2011.07.22. 19:43:59

@lárvalányhaj: Kiezahülyekurva?

Mondjuk én se karriert, se gyereket nem akarok, csak vagyont meg utazgatást. Meg egy társalkodónőt, testőröket, sofőrt (gyűlölök vezetni) és megvenni az összes wishlistes dolgot.

A Tyne folyó déli partja 2011.07.22. 19:58:32

@Donna Anna: nekem se kell feltétlenül se karrier, se család. de nem is zárom ki. viszont társalkodónő se kell, se testőr. sofőr az jöhet, én se szeretek vezetni. nekem csak nyugalom kell, meg elégedettség. sok cucc se, mert utálom a rengeteg szirszart a lakásban.

Erzsebet 2011.07.22. 20:40:40

Ma már a legtöbb fiatal csaj dögösen öltözik, mindent kitesznek a kirakatba. A pasik megszokták ezt a látványt,még a vízcsapból is az erotika csöpög. A Manka mamán el voltam ájulva, maga a név is borzasztó. Azt hittem, hogy valami szektás. A katolikusok nem ilyen prűdek. Egy mise felér egy divat bemutatóval. Nagyon elegánsak a hölgyek, sminkelnek is diszkréten. Baptista ismerőseim is nagyon csinosak, divatosak. Ők is sminkelnek, hajukat festik, ékszereket is viselnek.Igazodni kell a világ változásaihoz.

2011.07.23. 10:33:35

Van egy könyv az iszlám vallásról és a nőkről, érdemes elolvasni.

www.mek.iif.hu/porta/szint/tarsad/neprajz/holdarcu/html/index.htm

Rich.mond 2011.07.23. 10:53:13

@lárvalányhaj: Ne aggódj, azt csinálsz, amit akarsz, senki sem fog megbélyegezni. A nőket pedig -mint a poszt is mutatja- a nők gyakrabban kurvázzák le, mint a férfiak.
Egyébként meg mindenki valamilyen preferencia alapján bekategorizálja embertársait. Ki ezért, ki azért. A túl sok férfival ágyba bújó nő természetesen ugyanolyan hasznos tagja lehet a társadalomnak, mint egy aggszűz, de én mégis többre tartom a valahol a kettő közötti mozgó csajokat.

És herótot kapok az agresszív "de akarják már megmondani..." kezdetű szólamoktól. Nem akarom megmondani, de hadd gondoljak azt, amit akarok.

Bandibacsi34 2011.07.23. 11:05:31

Na latom a forum atcsapott profeminista diskurzusba es eltertunk a targytol. Ez a nemi eroszak tema meg mar 1000x ki lett targyalva. Reszben igaza van a kanadai rendornek. Aki vetkozni akar mennyen a nudista strandra. Amugy a beoltozos orszagokban nem.hiszem, hogy aranyaiban tobb lenne a nemi eroszak max azert mert illegalis prostitucio. Menjunk csak el Mo.n a tudjukkik a altal lakott telepulesekre. Van ott keseles, nemi eroszak, kiskoru gyerekszulese, verfertozes stb. Elobb itt kell rendet tenni aztan buzeralni a mas kulturakat.

Bandibacsi34 2011.07.23. 11:23:05

Amugy sokat lehetne meselni himsoviniszta fiugyerekes anyukakrol illetve nostenysoviniszta( feminista )lanygyerekes apukakrol. Megelhetesi feministakrol, akik most eu kepviselok, liberalis asszonypofozokrol stb.. Szoval mindenkinek maga fele hajlik a keze...

lárvalányhaj 2011.07.23. 15:26:09

@Rich.mond:

és mi a helyzet azokkal a pasikkal, akik túl sok nővel dugnak? róluk mi a véleményed? :P

lárvalányhaj 2011.07.23. 20:40:01

@altoid:

eleve mi az, hogy "túl sok"? ki mondja ezt meg? van erre valami ISO szabvány, vagy mi?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.07.23. 21:35:15

@lárvalányhaj: Persze hogy van: túl sok = több, mint amennyi nekem jutott.

lárvalányhaj 2011.07.24. 10:43:53

@altoid:

Azon gondolkodom, hogy nem lehetne-e valahogy kieszközölni, h ezt is valahogyan központilag szabályozzák. Nem jó ez így, hogy a sok ribanc csak úgy összevissza kefél mindenkivel. Konkrét, kézzelfogható keretszámokat kellene bevezetni, amiket azután számon lehet kérni az embereken (büntetés terhe mellett természetesen).
(A férfiaknál persze nem kéne szabályozni, mert számukra ez nagy dicsőség.)

Persze csak azután, hogy betiltották az abortuszt.

2011.07.24. 11:39:59

@lárvalányhaj:

"Másrészt viszont mi van akkor, ha valaki történetesen falja a pasikat? Milyen alapon ítélnek el emiatt bárkit is"

A promiszkuitív nők elítélésének több oka is van szerintem, ami a gyerekvállalásra vezethető vissza, és ha egy nő több férfival is tart fenn kapcsolatot, nehéz tisztázni, hogy ki az igazi apja:
1. Biológiailag természetellenes az emlősök körében az egy nőstény - több hím életmód, erre nem is tudnék példát mondani. (Az egy hím - több nőstény felállás gyakori.) Ennek gyakorlati oka van: a nőstény végső motivációja a párzásra az utódnemzés, nem az örömszerzés. Az utódgondozáshoz az apaállat tudni akarja, hogy valóban az ő kölykéről van-e szó, hiszen nem fogja egy más kanyi génállományát örökítő kölyökért kockáztatni az életét.
2. Az embernél ehhez jönnek még a szociológiai, etikai, gazdasági , konvencionális meg akármilyen szempontok, amik megint csak azt támogatják, hogy egyértelműen tisztázható legyen az apa személye (pl. az öröklés miatt).

Egyébként pszichológusok szerint is a női promiszkuitás szinte mindig valamilyen rendellenes dologra, pszichés sérülésre vezethető vissza, pont azért, mert egy egészséges nő ösztönösen tartós, monogám kapcsolatra és gyerekre vágyik. Ellentétben egy férfival, aki az egy nőhöz kötődést igyekszik halogatni, mivel benne van az ösztön, hogy minél több nőt kell "megtermékenyíteni" - vagy legalábbis megkapni, ezáltal jelezve, hogy a férfi képes lenne a génállományát minél jobban terjeszteni. Ezért elfogadottabb szerintem a férfi promiszkuitás, egy bizonyos életkorig.

Ez csak az én véleményem laikusként.

lárvalányhaj 2011.07.24. 12:26:00

@tff:

"egy egészséges nő ösztönösen tartós, monogám kapcsolatra és gyerekre vágyik. Ellentétben egy férfival, aki az egy nőhöz kötődést igyekszik halogatni, mivel benne van az ösztön, hogy minél több nőt kell "megtermékenyíteni""

Én a közelmúltban olvastam arról egy tanulmányt, hogy az Z betűvel kezdődő keresztnevűek nem esznek karalábét, mert allergiásak rá (=biológiailag determináltak arra, hogy ne fogyasszanak karalábét). Na most, ha én rendszeresen azzal találkozom, hogy a Zolik, a Ziták és a Zebulonok ugyan a szájukkal azt mondják, hogy soha nem érintenének karalábét, viszont a hűtőszekrényük tele van a lila zöldséggel, akkor hajlok arra, hogy azt gondoljam, hogy allergiáról (=hardveri szintű determináltságról) szó sincs. Valamiért viszont nagyon fontos nekik, hogy a többi ember véletlenül se gondolhassa azt, hogy nekik valami közük lenne a karalábéhoz, ezért aztán még azt is letagadják, hogy valaha is karalábét érintettek. Ha emellett az is elmondható a társadalomról, ahol élnek, hogy az erőteljesen megbélyegez minden olyan Z betűs keresztnevűt, aki -- állítólagos allergiája ellenére -- karalábét fogyaszt, akkor hajlok arra, hogy azt gondoljam, hogy itt semmiféle allergia esete nem áll fönt, ellenben Zoli & co-nak nagyon fontos az, hogy megfeleljenek a társadalom rájuk vonatkozó elvárásainak, ezzel mintegy elkerülve a karalábéfogyasztás okozta közmegvetést.

2011.07.24. 12:53:02

@lárvalányhaj:

Nézd, lehet érdemi érvelés nélkül mellébeszélni, de úgy gondolom, hogy vannak férfi és női szerepek, viselkedésminták, alapvető motivációk, amelyek egyértelműen elfogadottak és magyarázhatóak.

Emellett lehet emancipuncit játszani, hogy fogadjuk el normális életmódként, ha minden szembejövő fütyi elakad egy nőben. (Aztán persze az ilyen emancipuncik lennének a legjobban felháborodva, ha a nemi egyenlőség jegyében lezavarnánk őket betonozni, vagy besoroznánk katonának. Sőt, az sem tetszene nekik, ha a pasijuk rúzsozná a száját és tangát hordana.)

lárvalányhaj 2011.07.24. 13:13:26

@tff:

Ezek szerint nem értetted meg az analógiámat :P

Arra akartam kilyukadni, hogy a legtöbb nő sokkal több pasival kefél, mint amennyit bevall, és nem, nem kizárólag komoly kapcsolatban. Ha viszont így van, akkor nem beszélhetünk biológiai igényről, csak társadalmi elvárásokról, és az azoknak való megfelelésről.

Megjegyzem, a társadalmi elvárásokkal semmi bajom, feltéve, ha az elvárásnak van valami tényleges, kézzelfogható haszna. Az olyan érvek, hogy "de hát ez így volt, amióta a világ a világ", elég keveset nyomnak a latban, kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy "mert csak".

2011.07.24. 13:29:29

@lárvalányhaj:

Ezt az analógiát tényleg nem értettem, köszi a magyarázatot. :)

A női monogámiának mint társadalmi elvárásnak szerintem mindenképpen van haszna: a gyerek apjának személye így egyértelműen tisztázható (vagy legalábbis könnyebb tisztázni).

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.07.24. 14:19:51

@tff: Mindez igaz is volt, kb a 60-as évekig. Azóta történt egy s más: fogamzásgátlás, nők tömeges munkába állása, egyedülálló szülők általánossá válása. Szóval manapság már nincsen a "zabigyerekségnek" olyan súlyos hátránya. A hagyományoknak általában (bár nem mindig) van racionális oka, viszont ha a világ megváltozik, a szokásoknak már nem elég indok, hogy "eddig is így csináltuk".

lárvalányhaj 2011.07.24. 14:43:21

@altoid: +1

Hozzátenném még, hogy a házasságon (vagy együttélésen) belül igenis indokolható a monogámia. Nagyrészt azzal, hogy a gyerekek akkor lesznek ép lelkű felnőttek, ha az anyukától és az apukától is megkapják a kellő gondoskodást. Erre viszont nincs lehetőség, ha a szülők csajok/pasik után szaladgálnak, és esetleg egy csomó pénzt is ráköltenek a párjukra.
De ez a kitétel a félrelépő férfiakra is ugyanúgy vonatkozik, akiknek a félrelépése fölött a férfiközpontú társadalom hajlamos szemet hunyni ill. természetes dologként beállítani. (=Ha a férfi lép félre, akkor biztos nem kapott meg mindent a nőtől, ha viszont a nő, akkor azért, mert egy büdös ribanc / backstabbing bitch)

teng-leng 2011.07.24. 18:34:09

Hú, baszki, úgy látom, itt tobzódik a komplett nlcafé...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.07.24. 19:18:46

Akkor hadd tetézzem egy kicsit! :)

"1. Biológiailag természetellenes az emlősök körében az egy nőstény - több hím életmód, erre nem is tudnék példát mondani. (Az egy hím - több nőstény felállás gyakori.)" - ha már amatőr biológust és evolúciókutatót játszunk, tudtommal az ember az egyetlen emlős, ahol a nöstény is képes az orgazmusra. Ennek evoluciós oka valószínűleg az, hogy az embernél, mint gondolkodó lénynél a vegytiszta ösztönök már nem biztos, hogy elégségesek lennének a nők szaporodási kedvének biztosítására. Alapból az a nő, aki szeret dugni, több gyereket hoz a világra. Az igaz, hogy a monogámiának megvan az evoluciós szerepe (ahogy lárvalányhaj is kifejtette) - a gyerek felnevelése, ami az összes élőlény közül az embernél a leghosszadalmasabb. De ennek csak akkor van értelme (biológiailag), ha már van gyerek.

Viszont mint fentebb írtam, a körülmények változnak és az evolució lényege pont az ezekhez való alkalmazkodás. Manapság a gyermekhalandóság (legalábbis a világ egy nagy részén) már nem igazán súlyos probléma, annál inkább a túlnépesedés, és a természeti erőforrások kimerítése. Az emberi szaporulatot nincs ami kordában tartsa, ami "biológiailag" nem szokott jól végződni. Két megoldás van: vagy kiirtjuk az emberiség egy részét, vagy kordában tartjuk a születések számát. Valószínüleg az utóbbi a vállalhatóbb.

Ergo: biológiai és evoluciós szempontból az emberiség jelenlegi helyzetében a szingliség és a homoszexuálitás a helyes út.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.07.24. 20:09:19

@altoid: Na azért.... az emberi lélek nem kompatibilis erre. Túlságosan mélyen vésődött bele a tudatba a közösség=élet, egyén=halál

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.07.24. 20:28:28

@neccharisnyás útonálló: Töredelmesen bevallom, házas és családszerető emberként én sem gondoltam ezt teljesen komolyan. :)

Csak azt akartam bemutatni, érdekes eredményeket kaphatunk, ha biológiai és evoluciós fejtegetésekkel próbálunk társadalmi értékválasztásokat igazolni. Lásd még: "a buzulás természetellenes, a liberalizmus életellenes, a feministák nem veszik figyelembe a biológiai törvényeket".

lárvalányhaj 2011.07.24. 20:43:16

@altoid:

Az a baj a konzervatív logikával, hogy nem a tudomány alapján alakítja ki a nézeteit, hanem a tudomány eredményeit forgatja úgy, hogy alátámaszthassa a nézeteit. (És ha a tudomány nem az ő eredményeiket erősíti meg, akkor kitalál vmilyen tudományosan hangzó elméletet, amit a butábbakkal jól meg lehet etetni.) Erre példa a Biztos út blog is, amit korábban linkeltem, meg a kreacionista elmélet is.

Ez abból is látszik, hogy ha pl. az ember ízeire szedi a buzulással kapcs. téziseket, akkor is ugyanúgy megmaradnak a kiinduló tézisnél, csak most már nem tudományosan indokolnak, hanem azzal, hogy "utálom a buzikat, mer' csak".

Rich.mond 2011.07.24. 21:30:17

@lárvalányhaj: te valami liberális képviselő vagy, vagy csak dubajoztál?

Amúgy van egy feleségem, meg egy lányom, nem érdekel már a poligámia. A válaszod meg bár próbált ironikus és humoros lenni, de nem sikerült.

lárvalányhaj 2011.07.24. 21:58:03

@Rich.mond:

Akkor halljuk, mi lenne az ideális keretszám?
Milyen bizottság hagyná ezt jóvá? Úgy látom, számos jó ötleted lenne, ne tartsd magadban :P

Intizar 2011.07.24. 23:19:00

@tff: Biológiailag kivánom Önnek a him imádkozó sáska sorsát. Vélhetően boldog halála lesz.

KürtiT (Tromb74) 2011.07.25. 00:24:40

@tff: Roppant szépek ezek a bio-pszichológiai elmélkedések, csak hát mi közük van ennek, a nők megítéléséhez, a velük szembeni elvárásokhoz.
Az evolúció, egy populáció környezethez való alkalmazkodását jelenti. Az aktuálishoz, nem a csiszolt kőkorszakihoz, vagy a középkorihoz. Olyan nincs, hogy egy adott populáció egy már/még nem létező környezethez alkalmazkodik.

Tehát ha feltétlenül ezt az elméletet kell iderángatni, akkor nem az a kérdés, hogy a szinglik, sokat pasizós csajok hol mennek szembe az evolúcióval, hanem az, hogy milyen környezeti hatás okoza ezt a társadalmi méretű jelenséget.

Viszont ha azt akarjuk megmagyarázni, hogy ez miért erkölcstelen, akkor meg hagyjuk már a faszba a biológiát, meg az evolúciót.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.07.25. 09:20:08

@KürtiT (Tromb74): Egyetértek. Természettudományos okokkal magyarázva a társadalmi jelenségeket, az éppen megerőszakolt tudományos tényt vagy elméletet hajlítani kell, és ráadásul a társadalomtudomány oldaláról bármikor meg lehet változtatni egy változót és már nem is jó a tudományos elméletünk. Nochdazu mindenre van legalább öt természettudományos elmélet.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.07.25. 14:53:44

@KürtiT (Tromb74): Környezeti hatás? Szerintem inkább társadalmi. Rég kiszakadt már az emberiség abból az állapotból, hogy a környezete vagy az evolúció -urambocsá az ösztönei- hassanak rá. Átépítettük a környezetünket, hogy biztonságos legyen -ne egyen meg az oroszlán-, korlátozó intézkedéseket vezettünk be az olajozott egymás mellett élés megvalósítására. És eljutottunk odáig, hogy beleestünk a saját csapdánkba: az általunk mesterségesen kreált civilizáció formál minket, beleavatkozik alapvető életfolyamatokba. Az ösztöneinket, illetve mindent ami még a természethez kötött minket, szépen elnyomjuk, mert nem helyes, illetve ebben a világban nincs létjogosultsága.
Így aztán eljutunk a 40 évesen szülő -mert addig nincs munka, lakás, autó, amik ugye létszükségletek a gyerekneveléshez- illetve az extrém módon leszabályozott és így teljesen magányba fordult egyedülálló embertömegekhez.
/Hú, remélem valaki érti, mit akartam mondani :) /

@altoid: Ez a természetellenes homoszexualitás is micsoda blama. Csak ha a csimpánzokat nézik, a szex közösség összetartó, hierarchiát jelző szereppel is bír. Pedig ők nem építettek felhőkarcolókat. Sőt beszélni se tudnak, csak visítva-vonyítva-makogva kommunikálni.
És még hány emberszabásúnál fejletlenebb fajt találtak, aminél azonos neműek rendeződtek párba.

I.puntschu 2011.07.25. 16:03:14

@lárvalányhaj: Hűűű, hát ezt a linket köszönöm nagyon szépen... Ward Mária az elején, bottal, spanyolgallérral, mint a nőiség alfa/omegája, ez nagyon jó... Lesz programom üres perceimre.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.07.25. 16:12:15

@neccharisnyás útonálló: Én például gyerekkorom óta tudom, hogy a sóskafőzelék természetellenes és Isten akarata ellen való dolog. Muszáj, hogy az legyen, hiszen különben miért találnám olyan taszítónak?!

KürtiT (Tromb74) 2011.07.25. 16:20:13

@neccharisnyás útonálló: a társadalmi környezet is környezet, nem csak a természeti. Ez nem olyan, hogy eddig tartott az evolució, innentől meg majd eldöntjük, mi legyen.
Alakithatjuk mi akárhogyan a körülményeket, akkor is lesznek kedvező és kedvezőtlen örökletes tulajdonságok. Meg lesznek olyanok, amik az adott körülmények között semlegesek.

csodalámpa 2011.07.31. 23:37:55

@lárvalányhaj: jó, hát 90 kg felett a spagettipántos top és a miniszoknya nem játszik, és ez szar érzés, mert ha dagadt vagy, akkor rosszabbul viseled a kánikulát (meg a sok nálad vékonyabb nő látványát :D )

csodalámpa 2011.08.01. 00:05:11

nos, én nem nőnék fel a magasröptű vitához, de azért minden (többségében hím egyednek) szeretettel kívánok egy gyanútlan előrehajlást a szappanért a zuhanyzóban, a hátad mögött Lakatos Aláhándróval (kell neked kihívó pózba vágni magadat, megérdemled, köcsög). Szóval nem tetszik, hogy a cickót-puncit kirakó nőnek - nem mintha támogatnám ezt a trendet, de akkor se - default jár az, hogy egy (vagy több) túrós.....ú belecsavarja, és asszem innét nem kell tovább ragoznom a témát.

Intizar 2011.08.01. 00:52:28

@csodalámpa: Ez milyen igaz. Én is szivem szerint izlésrendőrséget hivnék a kurvának öltözött hölgyekhez (azt mindegyikhez, bizonyos súlyhatárt túllépőkhöz meg még szemorvost is), de hogy ez mentség legyen az erőszakra? Az ilyen szöveget nyomó machókat tényleg rádöbbenthetné egy melegebb hajlamú erős ember, hogy a varázsvesszőnek is két vége van, és nem mindegyik igazán kellemes.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.08.02. 11:48:18

khm...

alsóbb népcsoportok lenézése kapcsán:

a sztoriban szereplő nőalakok több létező személyből lettek összegyúrva, de tekintve, hogy a bántalmazó helyzet a mai napig fennáll, kénytelen voltam a karaktereket kivenni az eredeti környezetükből, és beletenni egy elképzelt panelproli környezetbe.

nekem nyugodtan elhihetitek, hogy téveszme, hogy az iskolázatlanabb ,csóróbb néprétegek hímsovinisztábbak, vagy áldozathibáztatóbbak, vagy több közöttük a bántalmazó. a felső tízezerben és a felső középosztályban ugyanannyi van, mint a panelprolik között.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.08.02. 13:43:28

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: Van egy olyan érzésem, hogy a kritika inkább annak szólt, hogy te egy ilyen szalonliberális magát felsőbbrendűnek képzelő jogvédő femináci vagy, akinek van pofája megmondani az IGAZI FÉRFIAKNAK, hogy nem jó széjjelpofozni életük párját, pedig mindenki tudhassa, hogy pénz számolva, asszony verve jó.
süti beállítások módosítása