Olvasói rovat - Egymillió diszlájk Gipsz Jakabra, a hálátlan tetőfedőre

2011/06/10. - írta: Modor Tibi

 

Styxx jött tegnap egy újabb brilliáns ötlettel, én meg megkérdeztem tőle, hogy volna-e kedve gyorsan kibontani. Szerencsénkre éppen volt :) köszönjük!


 

Hali! Juják Barna vagyok. Válogatott fotballista. A holland GPS szélsőjobbszélsője. Nem én mondtam magamról, hanem a meneddzserem, hogy én lennék a a világ öt legjobb szélszőjobbszélsőinek egyike.

Kedvesemmel, Meszliner Szabinával, világ-magyarországhírű playmattel teljesen kiakadtunk azon, hogy Gipsz Jakab tetőfedő felmondott a DucHu-Bau Első Holland-Magyar Magasépítő Vállalatnál és háromszor annyi fizetésért elszegődött egy kirgizoligarchához Kirgizisztánba tetőfedni.

Gipsz Jaki eddig az istenünk volt! Mivel mostanában Hollandiában élünk, az összes tetőfedését kimentünk élőben megnézni! Nem csak a Hollandokat, hanem még Belgiumba meg Luxenburba is elferrariztunk, ha éppen ott fedtek akár egy jelentéktelen kis falusi templomocskát, vagy biciglitárolót.

Szabinak még a csengőhangja is a Jaki ácsbaltájának a kopogása! Teljesen letaglózott minket, hogy ez a hálátlan gyökér ahelyett, hogy a tehetségének megfelelően spanyolba vagy angolba ment volna tetőtfedni, de legalább németbe, egy marék rubel miatt elszegődött Ázsia közepébe!

Emberbe még ekkorát nem csalódtunk! Egyéb élőlények közül is csak a Jimmy szomszéd kakasába!

Diszlájkold velünk Jakit te is! Csatlakozz és diszlájlolj! Aki magyar, diszlájkol!

Íme a tárgyban Szabival írt eddigi facsés üzcsiváltásunk. Csatlakozzatok minél többen ti is!!!

 

"Idióta, tönkreteszed az ígéretes tetőfedő karriered!"

"Szélmalomfelújítás helyett mehetsz a jurták tetejét foltozni."

"Az a hülye-kurva Nagykanász Dzsenifer ugatta tele a fejed. Kell neki az új okosmobil, meg kabrió Suzuki."

"Igenis van beleszólásunk! A mi adónkból fejezted be a tetőfedő szakmunkásképzőt, Jaki, te hálátlan, pénzsóvár birka!"

"Negyvenévesen majd szopogatod a kommersz kumiszpáleszt és ha még nem iszod el teljesen az eszed, vinnyogva üvöltesz, amikor rájössz, hogy hol basztad el az életed!"

"A Pékáru Lajos is pontosan ugyanígy kúrta el. Ahelyett, hogy elment volna a Torinói Lepel dómjának kupoláját tatarozni, elhúzott görögbe, üdülőbungalókat hullámpalázni. Ma meg már egy szétcsúszott alkesz.

Igaz szegénynek az a hülye Após Elvtársa beszélte tele a fejét, de látom te is jól meg vagy áldva tanácsadókkal."

"A Károly Robi bácsi persze, hogy elment nyugdíj előtt levezetni, meg egy kis pénzt keresni az unokák ballagására, de te bamba Jakab, még fél Európa tetőit lefedhetted volna az istenadta tehetségeddel, ha nem húzol el a sztyeppére!"

68 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nadiposzi (törölt) 2011.06.10. 06:18:33

Tipikusan magyar dolog ez kérem, semmi hosszútávra tervezés, semmi szakmai büszkeség, csak a pénz, az. Ej, de hányan eladták már a jövőjüket egy tál lencséért!
(Régészt nem keres a milliárdos úr? Vagy ha nem, hát szívesen adogatom a szerszámokat Jaki bá'nak.)

2011.06.10. 08:03:09

@Nadiposzi: hát azért ott a klubnak is van beleszólása, hova adja, nem olyan egyszerű ez kérem szépen!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.06.10. 08:10:06

@Nadiposzi: Jakab szerszámára nem te vagy az egyetlen jelentkező. Ezeket irigyelni szokták tőle, én meg azt üzenem neki innen is, hogy ha már kitartja, akkor rendszeresen és nagyon meg kell baszni. Majd csodálkozik, mikor szembesül a moszkvai kurvafelhozatal minőségével és tarifáival :-)Róluk írta Arany János Vörös ribék című balladáját.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2011.06.10. 08:28:46

mér, öszeszedi magát és a csajával nyitnak egy használt nyomtató patron utántöltőt meg egy körömstúdiót, szépen tejel mindkettő, később mellényitnak egy tékát, kell ennél több?

_UnderCover_ 2011.06.10. 09:24:40

Nemértem a Pékárú Lajost.
Zseniális szösszenet egyébként.

Dzsoni Kráncs 2011.06.10. 09:31:59

Pékáru,szerintem Détári.
Amúgy nem tök mindegy hol játszik?A válogatottban tegye oda magát,a többi nem lényeg.Az orosz bajnokság nem gyengébb a hollandnál,brazil válogatottak játszanak az Anzsiban is,akár még EL-t is nyerhetnek.
Le a modoros Dzsudzsit fikázókkal :-)
Remek írás.

mrbateman 2011.06.10. 09:46:10

Tudtam b+, bár már tagnapra vártam ezt posztot.

Pékáru-t elrontotta a Komorna, pedig micsoda szezonja volt a Frankfurti Egyetértésben, dehát eladták egy tál lencséért!

Dzsoni Kráncs 2011.06.10. 10:00:20

A szegény Guszti gyerek is,mekkora szezonja volt Németországban,aztán eltűnt a süllyesztőben,a Horizontban.
Mondjuk az Éliás meg nem mert külföldre menni,pedig BL-t nyerhetett volna a Geruntusszal,én mondom.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.06.10. 10:07:43

@Dzsoni Kráncs: Éliás alatt csak nem a Nemzet Béláját kell érteni :-) Azok a kiváló tehetségek, akik karrierjüket a kezdőkörben töltötték...Véber, Szanyó, Illés, Galaschek...

Styxx 2011.06.10. 10:15:16

Nem a Jaki a fő porbléma kérem, hanem, hogy a béka segge alatt van az egész magyar tetőfedés!
Amikor még a fél világ csodálta a Pisztolyos Piciék kupolázását! És nem ám egy fecske csinált nyarat. A Melegcsapi Sandi, Nándort Fikarc, sorolhatnám.
A Jakiról mg annyit, hogy már Pisztolyos Pici bá' (Isten nyugosztalja, a mennybéli ácsállványon) is megaszonta: "Kis pénz kis tetőfedés, nagy pénz nagy tetőfedés!"

sTormy 2011.06.10. 10:31:56

Jaj, Barna, nem kell már az álszent vaker. Tudod jól, hogy profi tetőfedő, ott tetőfed, ahol jobban megfizetik a tehetségét, és ez kizárólag az ő dolga. Ha neked ajánlanák fel, hogy a mostani fizetésed háromszorosáért fotbalozz, mit tudom én, Kelet-Timorban, vagy Dagesztánban, te is mennél. Ez így megy.

mrbateman 2011.06.10. 10:51:57

Az a baj, h. nem akarnak nálunk tetőfedőnek menni a gyerekek, inkább otthon nyomogatják a komutert,...bár ha belegondolunk nincs is nagyon tető, ahol fedhetnének.
Más országokban egymás sarkát tapossák a gyerekek, h. tetőfedő lehessen belőlük, mert ez az egyetlen kiugrási lehetőségük, sokkal szegényebb országokban nálunk szebb tetőket készítenek Ny-Európai viszonylatban is jegyzett tetőfedő mesterek.

Stiel 2011.06.10. 10:56:26

Pékáru Lajos. :D

Styxx 2011.06.10. 11:00:42

@mrbateman:
Meg az apukák és a mesterek kontraszelektív szimbiózisa. Nem azt a gyereket küldik fel a dudacserepet felrakni, aki a legügyesebb, hanem akinek a faterja cége a Béla bá feleségénél könyveltet.

Dzsoni Kráncs 2011.06.10. 11:12:16

Katarban,még eső se esik,pár éve azt se tudták minek a tető,most meg VB-t rendeznek.
Egy afrikai tetőfedő-tanonc ma már fizikálisan elnyomja a mieinket,nálunk még a díszítésre,aprólékos kidolgozásra fektetik a hangsúlyt,pedig a lényeg itt is a nyers erő.
14 millió euróból az összes itthoni tetőt be lehetne fedni.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.06.10. 11:12:27

Ez a poszt telibetalált. Mintha én mondtam volna. Gipsz Jakab egy buta parasztgyerek, aki hamar felkapaszkodott a tetőre. De nem baj, biztos jól összejön majd Baszúr Faszajevvel, ezzel az igen okos oligarchával, a kaukázusi Stadlerrel, aki pénzét a fiatal dagesztáni tetőfedők tehetséggondozására, hazája utánpótlásának gondozására fordítja. Úgy látszik, ide való Jakab - lesz néhány zsíros éve, aztán 30 évesen visszavonul, és LírNyugoson pókerkaszinót nyit vagy bálásbutikhálózatot.

Styxx 2011.06.10. 11:17:17

@Szocio Pata (kikvogymukblog):
Csak irigyled ezt a takarékos, szorgalmas, jómunkásember Baszúr Faszajev úrelvtársat. pedig hogy elbánt vele a sors! Nem neked, hanem neki kellett átélni néhány éve az olaszfrancija riviérán súlyos Ferrari-balesetet playmattek társaságában!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.06.10. 11:19:20

@Szocio Pata (kikvogymukblog): hát igen :) mindenki csinálja, ahogy jónak látja, de én akkor se mennék pl. Afganisztánba egy évre dolgozni, ha 100x ennyi pénzt kínálnának.

Szakmailag zsákutca, de jól fizető állásokat is többször mondtam már vissza, mert hosszú távon nem érte volna meg.

Szerencsére az ember nem kizárólag "racionális" lény. Nem mind.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.06.10. 11:29:56

@Styxx: Ja, meg az is előny, ha a gyermek úgy néz ki mint egy százgallonos olajoshordó. Lásd MTK (Magyar Tetőfedők Köre) Aztán büszkék vagyunk, milyen szép sudár tetőfedőink vannak, simán leverik San Marinót, nem?

2011.06.10. 11:39:13

Ez van bassza meg, nincs már olyan, hogy tetőfedőszív! Ezeknek már semmit nem jelent a palázó kalapács, ácsszekerce, keményforrasztó! Csak a pénzre hajtanak, pedig annak idején nem így volt! És nem csak a halhatatlan Bádogcsapatra gondolok itt! De a Rezes TC a hatvanas években még Dél-Amerikában vendégjátszott és gyakorlatilag végigverte az összes tetőfedő klubcsapatot, pedig a latin tetőfedés azért már akkor is ott volt a topon!
De ezek a maiak, nézd meg őket! _Fizikálisan gyengék_ ha ráfújnak összesik, alig bírja el a lemezvágó ollót, azután nézz meg egy német tetőfedőt! 1.90 magas, csuklóból beüti az ácskapcsot az akácgerendába és végigrohanja a teljes műszakot...

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.06.10. 11:40:45

@Styxx: Ja, és a Ferrari csomagtartójában hány plutóniumos nigiri lapult? Faszajev úrelvtárs nem sokat hibázhat az életben, akkor repülni is szokott stadionostul. @Modor Tibi: Sebaj, legalább meglesz Jakabnak a kedvenc tánca Szabinával:
www.youtube.com/watch?v=Y0JboWEcsGQ
A ruszkik nagyon szeretik.

Hal Stanton 2011.06.10. 12:00:57

Nagyot üt, grat Styxx!

mrbateman 2011.06.10. 12:20:46

@Styxx: Jaj ne is mond, némelyiket rossz nézni,...majd leszédül a tetőről, egy normális cserépelhelyezése sincs az egész műszak alatt, de mégis hétről-hétre felmászatják az álványzatra.

De az igazi gond, h. fogalmuk sincs az alapokról, látszik, h. "nincs megfelelően foglalkozva velük", ordító hibákat vétenek éles helyzetben már az állványzatépítésnél is.

Szar az egész nálunk úgy ahogy van!
Vissza kellene bontani mindent a tőcsavarokig, és egy új teljesen új tetőt építeni.

vincere 2011.06.10. 12:32:43

múltkor én is kimentem megnézni ezt a Jaki gyereket, mikor itt tetőfedett Luxenburban, hát másnap nem bejelentik, h. hova megy...
ezért tart itt ez az ország!

(rohadt jó poszt :))

Sand Lover 2011.06.10. 12:34:50

Úgy olvastam valahol, hogy Jakabért más tetőfedők és építőcégek nem nagyon kapkodtak, neki meg lépni kellett egy másik tetőre fedni. A paymate-tartás pedig költséges hobbi.

Styxx 2011.06.10. 13:22:14

@Morgan LeFay:
Ráadásul a Jakabért a DucHu-Bau GmbH-nak is ki kellett fizetni a Kirgíznek egy rahedli pénzt, csak azért, hogy kiadja a kilépési TB-papírjait.
Szerencsére a római SZTK-ban jól sikeredett a munkaalkalmasságija.
Kíváncsi vagyok, hogy a munkapszichológus kérdésére:
- Ön szerint a Nagykanász Dzsenifer csak az egyéniségéért és a két szép szeméért szereti?
vajon mit válaszolt.

Hát igen, csak úgy tűnik, hogy a tetőfedőknél ez a hobbi playmate-tartás afféla népbetegség, mint más iparosoknál a zAlkoholizmus. Például az a Békás Dávid meg a pálcikalábu, plasztikcsöcsű luvnyája, aki már munkaruhákat is tervez. Na, azt a kezeslábast se venném fel!

El Topo (Sgt. Elias) 2011.06.10. 14:02:36

Mondjuk én néhány nappal ezelőtt ünnepeltem a 25. évfordulóját, hogy búcsút intettem az egész tetőfedő biznisznek, és egyetlen tetőfedést sem néztem meg azóta. Viszont alig várom, hogy kiderüljön, lesz-e idén egyáltalán víz-gáz-központi fűtés szerelő idény.

Styxx 2011.06.10. 14:33:03

@El Topo (Sgt. Elias):
FÉG-Liga
@Modor Tibi:
"én akkor se mennék pl. Afganisztánba egy évre dolgozni, ha 100x ennyi pénzt kínálnának. "
Ha szarsz a szakmai fejlődésre, akkor nem biztos, hogy Afganisztán bukó. Hivatásos katona haverom mesélte, hogy van egy nagyon laza hadnagy ismerőse, akivel boszniai stb. misszióban volt. Szart mindenre, összespanoskodott spanyolokkal, akik Manana Hadnagynak hívták, mert mindenre azt mondta, majd holnap.
Jelentkezett egy afgán misszióra (nem rossz lóvé) ahol faszom tudja már eredetileg mire kellett volna kiképeznie helyi afgánokat. Viszont amikor kiért, mondták, hogy más a leányzó fekvése, főzni kellene tanítani a helyieket, ahhoz ért, vállalja-e.
Persze hogy ért, persze, hogy vállalja (nem, majd otthagyja a pénzt.)
Majd úgy okoskodott, ezek eddig is főztek valahogy, hát csinálják ugyanúgy.
Azh afgánok főztek, ő meg szart az egészre, vakarta a tökeit.
Egyszer jött valami amerikai, egyéb nyugati sokcsillagos nagykutya főtiszt ellenőrizni, és leordította manana hadnagy fejét, mert látta, hogy egy afgán muksi a lábai között kapirgálja a főzni való húsdarabot. Higiéna, meg minden, ez tűrhetetlen!
Mire Manana hadnagy flegmán:
- Tábornok úr, hát ki vagyok én, hogy többezer éves hagyományokon próbáljak erőszakkal változtatni?
Tábornok elgondolkodott, ez tényleg így a PC, Manana hadnagy meg még pár hónapig vakargatta a tökeit, majd felvette a zsoldot és hazajött, afgánok meg klopfolták a húst a lábuk között, mint teszik már többezer éve. Éljen a lazsálás és a hagyományápolás.

dzzzzz 2011.06.10. 14:52:21

A magyar tetőfedő válogatott fogja ezt is megszopni. Most komolyan Jakab Kirgizisztánban, a fagyban akar tetőt fedni? Ráadásul ha vár, lehet kapott volna jobb klímájú országból ugyanilyen jó ajánlatot.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.06.10. 15:04:40

Megírta a Zenitben Kevert Nátron is, hogy Gipszet kamázni nem menő, mert egy nagy átbaszás meg önáltatás az egész. Kevert Nátron nagyon vágja ezt a tetőfedés témát, állítólag egyszer Xavi köszönt neki azóta Cabrelona szakértő lesz, és mindenkinek úgy köszön Ay, Venga los Cabrones!
Egyébként is Kevert Nátron mindig megírja a tutit. Amikor leírta hogy 83-ba Liverpoolba a Stirling streeten egy pincében kezdett a curried mutton, amelyik a zúzós rock zenét először keverte pörgős ska-va. Persze aztán a curried Muttton-ból kiszállt Billie D és átment Minky Jack Mutton Pie felállásába basszgitározni. Napersze Billie D ekkor már rég Minky Jack nőjét porozgatta, aki viszont a Curried Mutton frontemberének a húga volt, szóval akkor megcsináltak a sértődött tagok hat olyan szólólemezt, hogy azóta is leszakad a pofám, ha hallgatom. Amikor összeállt a nagy kibékülés után a Curried Mutton Pie az már ilyen menedzserprojekt volt, a CMP koncerteken csápoló hülye magyarok nem is tudják mit jelent ez a zene valójában, meg honnan jön, dehát ez egy ilyen ország, nagyon faszán megírta a Kevert Nátron.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.06.10. 15:37:50

@Styxx:
Az a helyzet, hogy a FÉG ligával gondok vannak, mert ott is a fővállalkozók szeretnék zsebre vágni a nagy lét, a csőszerelők meg beintettek. Aztán most úgy néz ki, hogy szeptemberben nem is állnak neki építkezni.

2011.06.10. 15:38:52

Gipsz Jakab oda megy tetőfedőnek, ahová való.

Már akkor röhögtem amikor azt terjesztette magáról, hogy a majd Maridba megy, hát persze.
Remélem szerelme is követni fogja, persze a rajongók oda már nem ugranak ki egy-egy tetőfedésre.

Hát mindenki azt rakja a pultra amije van.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.06.10. 15:54:26

@Frengi: ahova megy, ott olyandeolyan vengerkák vannak, és annyiért, hogy egyrészt lesz helye annak a sok pénznek ez meg jön majd haza...

slowmotion 2011.06.10. 16:39:21

@El Topo (Sgt. Elias): igen. úgyhogy majd lehet ilyen szakmunkásképző bajnokságot meg teremtornát nézni FÉG-liga helyett.
sőt, azt hallottam, a villanyszerelők ligájánál is adódhatnak problémák, márpedig két ilyen nagymúltú szakma hiányába beleőrülne minden műszaki dolgok iránt érdeklődő jómunkásember :)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.06.10. 16:41:11

Feltámadt a Gipsz Jakab-párti oldal is. Most már ott tartunk, hogy Jakabnak ez volt az utolsó lehetősége, mert nem kellett semmilyen nyugateurópai tetőfedő ligába se. Ami azért hülyeség, mert hívták a hamburgiak, meg a Lille-iek, ráadásul a francia tetőfedő liga hagyományosan a nagyklubok előszobája. De mindegy is. Ha minden jól megy, Jakabot 2012 ben már a Bajnokok Ligájában látjuk, hisz ki ne tudná, Dagesztán Európa bölcsője, ő adta nekünk a Humanizmust, a felvilágosodást és megannyi reneszánsz művészt.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.06.10. 17:00:20

@Frengi:
Mondjuk az igazi szerelem márcsak ilyen: Kontó Tamara, a barátok közt egykori sztárja egyenesen a szibériai tomszkig követte kedvesét, Szász Norbertet, de aztán sajnos rohadt hideg volt, viszont legalább a vahabiták nem lőnek az utcán.

2011.06.10. 17:03:21

@Szocio Pata (kikvogymukblog): onnan tudjuk, hogy hívták, hogy ő mondta.

Olyan ez mint mikor kiérdemesült primadonnák visszaemlékeznek: oh, hát hivott a Skala, meg a Met, de hát én nem hagytam a szeretett közönségemet. ...
vagy: tudásomat inkább a Dughagymafalvai művészeti élet felvirágoztatására tartogattam.

Egyébként meg most ott van a pénz, azért mert mi valahogy nem kedveljük azt a vidéket - történelmi okokból - az szerintem hamarosan nagyot fog dobbantani, bár ne lenne igazam.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.06.10. 17:24:21

@Frengi:
Ja. Kocsmai pályafutásom alatt egy csapatnyi öregúrral koccintottam, aki még az Öcsivel játszott a Honvéd fakóban, sőt, "jobban játszott", de aztán...
Mondjuk Gipsz nem ilyen, tényleg jól játszik, momentán a Liverpoolba simán beférne, nem rosszabb, mint az a tót gyerek, sőt.
Az a vidék már elég sokat dobbantott, ne dobbantson vagy robbantson többet, a kaukázusi gazemberek. Tetőfedői alig vannak, csak pénzük, az utolsó jó tetőfedő Rinat Daszajev a környékről, az viszont nagy kapus volt!

medvedr 2011.06.10. 18:24:20

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Egyszer Londonban voltam pár napot, ilyen jómunkás emberek környéken laktam Lejártam a pubba. 3 baszott nagy TV-n éjjel nappal tetőfedést néztek, többnyire nyugdíjas korú bácsik. Kiderült hogy honnan jöttem, megkérdezték ki a nagyobb tetőfedő, a Billy Wright (tudod: az all right Mr Wright) v. a mi Öcsink. Többen voltak, jó nagy darabok, mondtam is magamban a HAzáért fogok meghalni, és kimondtam , amit egy igazi szittya-kazár magyarnak ki kellett mondani ott és akkor. Nem ütöttek le, csak mosolyogtak, aztán azt mondták, hogy a Billy Wright végig abban a tetőfedő klubban volt ahol fiatalként kezdett, Nálunk meg jött a spanyol tetőfedés. Magyaráztam, hogy mi ugye orosz technika szerinti panelekben kellett, hogy éljünk, de meg se hallgattak. Nacionalisták ezek az ángliusok, na. A sörömet igaz fizették, mert szépen és sokat magyaráztam nekik. Valahogy mégis úgy mentek haza, hogy meg voltak győződve a captainükről. Na ennyit a külhoni tetőfedés megítéléséről.

zsanka · http://csombor.blog.hu 2011.06.10. 21:30:18

a facsés rész a legjobb, többször végigolvasva is fetrengve röhögtetős:))

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.06.10. 21:57:58

Tetszik, csak azt sajnálom, hogy a mai magyar tetőfedés a mekkmester szintjén lesz továbbra is. Először a tető lesz kész és az alá akarják majdnem beépíteni a falakat.
A Guszti gyerek példája intő lehetett volna.

666E 2011.06.12. 21:49:55

hát hiába.. a tetőfedős műfajban teljesen legális az emberkereskedelem. úgy kell neki.
de azért sajnálom, hogy nem marad egy tetőfedőnk se aki értene a szakmához. odakint csak egy lesz a többi tetőfedővel, míg itt nekünk a tetőfedés apostola lehetett volna.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.06.12. 21:56:16

Az megvolt, hogy GipszJaki évi 1 milliárd petákért hullámpaláz kirgiz lóistállókat? És a lovak ráadásul nem is panaszkodnak, ha elcseszi (és esetleg beázik) Állatorvos szlogenje.

Köldökszösz (csodalampa) 2011.06.13. 10:24:09

Szerintem meg jól választott. Mehetett volna mediterrán cserepeket rakosgatni, de csak azért, hogy az építkezés mellett a raklapon üljön, vagy még azt se, meg a műszak végén felmenjen két cserepet felrakni, annak nem éppen szakmailag építő a jellege.

Itt meg ugye van zseton bőven. Összevásárolnak néhány jó tetőfedőt, kiöregedett mestereket, akik még mindig jobban bánnak a cserepekkel, mint a nálunk okoskodók. Itthon még mindig alapvető cserépfogási problémákkal küzködnek. Úgy fogják azt a cserepet, mintha a kemencéből jött volna ki éppen, meg sem tudja tartani. Csak úgy dobálják ide-oda. Semmi elképzelés nélkül.

Dehát én okoskodjak, tízmillió tetőfedő országában?

Máris Ottokár 2011.06.13. 16:26:49

A Pékáru Lajosról szóló bekezdés üt.

killercsiga 2011.06.13. 19:40:52

és ebben az országban, ami ezért tart itt, folyton csak a tetőfedésbe ölik a pénzt, és most a női könyvelőszakma válságba kerül, hiába vannak világszínvonalú női könyvelőirodáink.
így most egy darabig csak a férfi válogatott számvitelben bízhatunk, miközben a tetőfedők pénzének töredékét kapják, de hát a hülye pirézektől mit is várhatnánk.

Styxx 2011.06.13. 20:02:54

Jakab, Jakab, csak aztán nehogy fekete nejlonacskóba' kerülj haza. A Kaukázusban a tetőfedéstől csak a dzsihádba tolnak több rubelt! Egy sorozat Kalasnyikovval, oszt annyi. A Nagykanász Dzsenifertől meg ne várd, hogy kapálgatja a sírod. Felmarkolja a zsetont a hagyatéki után, oszt jó ha egy szakadt szalmavirág-koszorút (de inkább művirág lesz az) kivisz a fejfádra, a következő szezont meg egy másik tetőfedő-tehetség oldalán kezdi a Blikk, meg a többi Tetőfedőügyi Közlöny címlapján!

Orgován Spinoza Aladár (OSA) 2011.06.14. 00:55:10

Szégyen gyalázat! Egy zsák pénzre váltotta középszerűségét! Istenem! Az ilyet a középkorba megnyúzták, ledarálták, majd megmaradt cafatait bedobálták a purgatóriumba.
Mi, már csak elkorcsosult unokái vagyunk azon nagyszerű fajnak, amely egykoron Európa legjobb architektusait adták –jó lenne már ezen túlbillenni. Ha Cunca Blamázs bevállalta… Egyébként egy fiatal, fejlődő szervezet igényli a változatosságot és az izgalmat. Tulipánország, a maga mélyföldjével és kendermagfüstben-úszó mesés (un)almaival, valamint szúette, fapapucsos bajnokságával, már nem kihívás egy ilyen kaliberű mesterlövésznek. Dagesztánban pedig éppen erre kapták fel fejüket, mert szükségük van egy ily’ képzett, elcsámborgott rokonra. Olyan művészre, aki nagyon pontosan és jól tud lőni, jó és éles szeme van a pályán. Szerintem az ezredévnyi humánum és béke kicsiny szigetén, csak ez volt a szempont…
Európa nagy klubjai? Talán csak szecskavágónak, vagy vályogvetőnek vették volna be harcos, bal-szélről nyilazó/lövő szabír testvérünket.

aJeti 2011.06.14. 10:51:57

styxx, te állat :D

Orgován Spinoza Aladár (OSA) 2011.06.14. 18:07:14

Ti szégyentelen farizeusok!
Nem átalljátok bemocskolni az én, és egyetlen piciny Pacalszirmom érzéseit és döntését, hát nektek semmi sem szent?! Mit tudtok ti a mi érzéseinkről és őszinte, feddhetetlen, érdekektől mentes tiszta szerelmünkről?!?%+=
Hát segítek nektek; SEMMIT!! Ti szemforgató álszentmártonok, ti képmutató önző férgek! Tudjátok meg, hogy mi csak az őszinte emberi érzések és a térség közvetlen, szeretetteli közege miatt választottuk a későn-romanizált dögesztáni eldorádót szerelmetes jövőnk piciny fészkének. Az én kis flandriai Fritz von Spritz-em, számtalanszor végignézte azt a kétperces videót –azon, a kaukázusi fejlesztésű 4D-s, ecopitypangplazma katyusa-projektoron-, amely oly’ édesen –és számunkra is érthetően-, bemutatta Csecsenföld százezer éves ősi kultúráját és kompromisszumokra törekvő, befogadó közegét. Bandzsa Maharadzsa Elnök Úr ígéretet tett nekem arra is, hogy előadásokat tarthatok a helyi iszlám fundamentalista nőszövetség szemináriumain –tehát ilyen értelemben (anyagilag) nem húzom le apát. Mert minket -és engem-, nem a pénz motivált… Miután elfogyasztjuk az utolsó vacsoránkat a rőfösök képmutató országában, elvisz minket, ebből az erkölcsi-fertőből –végleg- a dögesztáni expressz…
Ja, és nem tetőfedőnek szerződtetik, az én édes cicapöttyömet, hanem munkafelügyelő lesz az én kicsi drágaságom –ezt is megígérte az Elnök Úr! Ti pedig, szemétdombra való betegegek, diszlájksziáskodjatok…Mocsok diszlájksziások!

Muff-sztaha Dzseniffer

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.06.16. 13:07:04

felháborító, hogy kizárólag a férfi tetőfedésre tudtok koncentrálni.

kontó tamara maga is tetőfedő, ha nem tudnátok! tetőfedő családból származik, tetőfedő műsorokat is csinált a tévében, nem csoda, hogy a pasija is egy tetőfedő lett.

azonkívül diszkriminatívnak találom, hogy a tavalyi dél-kelet ázsiai tetőfedő mesterverseny után, ami természetesen csupa férfi tetőfedő csapattal indult, senki nem ejt egy szót sem az idei női tetőfedő mesterversenyről, sem a négy évvel ezelőttiről, ahol a németek nyerték meg a tetőfedést, egy vadítóan újszerű könnyű tetőszerkezetes tegolázással!!!

diszkrimináció!

TEGOLÁT MINDENKINEK!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.16. 13:44:06

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: azokban a nyelvekben, ahol még létezik nyelvtani hímnem és nőnem, a tetőfedő hímnemű szó. Ahogy az ógörögben sincs szó a filozófusnőre. Nem véletlen a dolog:)

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.06.16. 14:21:40

@vészmadár (pica pica):

hát ez az okfejtés kb. olyan volt, mint számon kérni, hogy miért nincs annyi tudós nő a feltalálók meg nobel díjas tetőfedők között, amikor marie curie-t NEM ENGEDTÉK lengyelországban egyetemre járni, mert NŐ VOLT.

a görögöknél tudtommal a nőknek semmi értékük nem volt, nem voltak polgárjogaik, jogi státuszukat tekintve kb a tenyészkanca és a házirabszolga között voltak, oktatást nem kaptak, úgyhogy ilyen esélyek mellett elég necces számonkérni a filozófusnőket.

egyébként kettőről tudok, hypathia, és aspasia, de tudtommal ők bytheway hetérák voltak, akik baszásjog folytán valamelyest több joggal rendelkeztek, mint a tenyéskanca állomány. pl. tanulhattak.

úgyhogy jól mondod, tényleg nem véletlen, hiszen esélyük nem volt filozófusnővé válni, hiszen az alapvető emberi jogaik sem voltak garantálva (maslow piramis - önmagad feletti jog), nem hogy az önmegvalósítás joga (maslow piramis teteje), ami esetleg a filozófusnőségben tudott volna kiteljesedni.

az, hogy én itt pofázhatok (tanulhatok, dolgozhatok ÍRHATOK!!! - az afgán nők 87?%-a nem tud írni-olvasni!!!), az pusztán az elmúlt 100 évnek a női polgárjogi harcainak köszönhető. meg hogy ide születtem, nem valami elbaszott pakisztáni faluba.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.06.16. 14:32:47

@vészmadár (pica pica):

a tetőfedéssel kapcsolatban meg úgy tudom, hogy a mesterversenyekre még nézőnek sem engedték be a nőket, nem hogy versenyezni. úgyhogy megint csak igazad van, nem véletlen a dolog, hiszen ha be sem engednek egy tetőfedő versenyre, mert nő vagy, akkor hogyan lehetne nőnemű az adott nyelvben a tetőfedés?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.06.16. 15:42:04

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: egyszer egy ilyen Erasmus-szerű nemzetközi diáktáborban volt egy marokkói nagyszakállas iszlámista csávó, aki elkezte vegyes társaságban nagy komolyan fejtegetni, hogy a Korán szerint a női agy kapacitása sajnos nem elégséges az önálló döntéshozáshoz, ezért a férfiaknak szent kötelessége, hogy magukra vállalják ennek terhét.

Szegény azelőtt nem sok erkölcsileg elkanászodott nyugati nővel találkozhatott, mert igencsak meglepődött, amikor a jelenlévő portugál csaj megpróbálta kiskanállal kikaparni a szemét, miközben hátulról lefogta egy "Singapore Lesbian Association" pólót viselő ferdeszemű lány, a többi srác (velem az élen) meg csak harsányan röhögött.

Csoda, hogy ezek után fel akarnak minket robbantani?! :P

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.16. 18:32:43

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: madame curie kapcsán rosszul tudod. járhatott volna lengyelországban iskolába, csak épp a sorbonne jobb egyetem volt. nem mellesleg nem volt épp akkor lengyelország, szval orosz egyetemre járhatott volna, legfeljebb. nem véletenül kapta az általa elsőként felfedezett elem a polónium nevet, ugye. A görögök: a klasszikus korban talán igazad van, de amúgy eredendően a görög társadalom (is) anyajogú volt. pontosabban: a pelaszg időkig, amikor aztán az akháj hódítók ezt beszüntették (ennek nyomai örög mítoszokban fellelhetők, bővebben erről graves munkáiban)

Orgován Spinoza Aladár (OSA) 2011.06.16. 19:34:02

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:
Száz szónak is egy a vége; tetőre termett a magyar! Nem is adnám alább, kiadnám én a jelszót: tetőre a magyar anyákkal és honleányokkal! Kultúránkat és irodalmunkat is ki kell pókhálózni a férfi sovinizmus rabságából! Le az Ács Ferikkel, éljenek az Ács Franciskák!
Egyéni-és kollektív jogokat kell követelnünk a nőnemű tetőfedőknek! Mert lánynak gerendát tartani dicsőség, asszonynak kötelesség! Így a haza javára és dicsőségére, egyre több nőt kívánnék a tetőre!
Csak így válhatnánk–nehézsúlyban- a szarufa-és stukator-deszka megmunkálás bölcsőjévé, valamint –könnyűsúlyban- a tegolázás Kánaánjává!
Arccal a tetőnek!

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.06.17. 09:23:42

@Orgován Spinoza Aladár (OSA):

TEGOLÁT, TEGOLÁT, TEGOLÁÁÁÁÁT MINDENKINEK!!!

TETŐFEDÉS A MI ÁGUNK,
EBBEN JÓK A NŐK MINÁLUNK!

BAU-BAU-HUNBAU@vészmadár (pica pica): !!!

TEGOLÁT, TEGOLÁT, TEGOLÁÁÁÁÁT MINDENKINKEK!

(jut eszembe, tudtátok, hogy a hunbau-nak van női tetőfedő csapata? www.ftcfutsal.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=61&Itemid=65)

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.06.17. 09:37:44

@vészmadár (pica pica):

"1883. június 12-én, 15 éves korában érettségizett a varsói lánygimnáziumban, kiváló eredménnyel. Az egyetemre nem vették fel, mert egyrészt nő volt, másrészt mert lengyel." hu.wikipedia.org/wiki/Marie_Curie
hazudik a wiki?

jó, elhiszem, hogy a régi görög társadalom anyajogú volt, csak arról nem sokat lehet hallani. a "rendes" görög demokráciában meg ugye "demokrácia" volt, kivéve, nők, rabszolgák, idegenek, etc, aztán kiderül, hogy az a demokrácia nem is volt annyira demokrácia.

aszondod graves? melyikek? (nem olvastam tőle túl sokat, jézus király, meg a két claudius. most kiváncsivá tettél. mondjuk tény, hogy a jézus királyban elég sok érdekes infó volt a nőágyi öröklődésnél, de én ezt mindig betudtam az élénk írói fantáziának. - dan brownnak volt honnan lopni az alapkoncepciót, hehehe... - ugye ismerjük a konteó matriarchális társadalomra vonatkozó elméletét is.)

mondjuk annyit még megjegyeznék, hogy ez a filozófusnős dolog olyan, mint a szaúdi nőkön (http://index.hu/kulfold/2011/06/16/usd_a_not_ha_vezet/)számonkérni, hogy miért nem vesznek részt a párizs-dakar rallin.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.17. 11:26:26

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: én az onokája által róla írott művet ismerem, abban nőségéről nem esett vala szó, ellenben lengyelségéről már inkább. Persze biztos igazad van, nah.

Graves: az aranygyapjú legendáját feldolgozó műve például. szaúdi nőket nem ismerek, egyszer volt egy Szíriai származású csajom 2 napig, nah az bejött. Sztem annyira nem szar a szaúdi nőknek, mint az európai feministák gondolják, az más kérdés, hogy egy európai feminista szarul érezné magát, ha hirtelen úgy kellene élnie, mint egy szaúdi nőnek, de azt is megsúgom, ez fordítva is így van.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.17. 11:46:31

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: azt írod, nem igazi demokrácia. Pedig hát hogyne, hiszen az szó szerint a démosz hatalma, na most az, hogy a démosz szót te népnek fordítod, és beleérted a nőket, rabszolgákat, stb., az ugye nem a görögök hibája, az ő fülükben a démosz szó azt jelentette, szabad görög férfiak. Az egész - megbocsáss - csajpicsogásban az a legviccesebb számomra, hogy sejtsem szerint a nők már 6000 éve is, ugyanúgy mint most, bármikor bármit elértek az állítólag elnyomó és hatalmat birtokló férfiaknál. Én egy hülye vagyok, lehet, de tudom, a csajom sokkal könnyebben elér nálam bármit, mint egy falka gumibottal felfegyverzett rendőrmacsó, 3 vastagbukszájú gazdaságibűnözővel megtámogatva. Ti meg épp azon dolgoztok amúgy 120 éve, hogy a látható, szerény hatalomra cseréljétek a láthatatlan (és részben épp ezért sokkal erősebb) igazit. A ti dolgotok, de sztem hülyék vagytok.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.06.17. 13:38:44

@vészmadár (pica pica):

őőő... erre az okfejtésre mondta annak idején bédy schwimmer róza, hogy végülis, igazából a kurvák is sokkal boldogabbak, hogy indirekt befolyásuk van a feleségek direkt befolyása helyett, miért nem akarnak akkor a nők mind kurvák lenni? (oké, ő a szerető szót használta, csak én vagyok ilyen sudribunkó)

de most komolyan. te örülnél neki, ha egyszercsak hirtelen nem te lennél a suli igazgató, hanem mondjuk a takarítónéni, és folyamatosan a takinéninél kéne taktikáznod, hogy elérd azt, amit akarsz az iskolával kapcsolatban?

ne haragudj, de nekem az okfejtéseidből csak az jön le, hogy a nők alsóbbrendűek, örüljenek, ha egy faszon keresztül van valami hatalmuk saját maguk felett. az pont elég nekik, még több is, mint kéne.

ha a szaúdi nőknek olyan kurva jó, akkor miért rendeznek tüntetéseket (természetesen a saját fizikai biztonságuk szem előtt tartásával, hogy legyen mellettük egy férfi is, aki megvédi őket a rendőrségi atrocitásoktól), hogy vezethessenek?

szerinted olyan kurva jó nekik úgy gyámság alatt élni, hogy ha mondjuk beléjük áll egy kés, vagy mondjuk elesnek az utcán, és agyrázkódást kapnak, addig nem kapnak orvosi ellátást, amíg nem jön egy férfi családtag, aki beleegyezését adja az orvosi beavatkozáshoz? vagy hogy úgy adják-veszik őket, mint a marhákat házassági szerződés jogcímén? te örülnél, ha az anyád eladna mondjuk nekem férjnek, és ha mondjuk, nem állna fel rám a farkad, jönne a faszkorbács?

démosz: szabad görög férfiak? előtte meg azt magyaráztad, hogy matriarchális társadalom. akkor hogyhogy mégsincsenek benne a démosz szóban a nők, rabszolgák, idegenek?

a közvetett hatalommal kapcsolatban: kérlek, próbálj valamit elérni mondjuk egy számodra visszaszító nő esetében, akit mondjuk, vödörrel a fején sem. (képzelj bele engem). ugye milyen szar lenne? ha csak úgy tudnál valamit elérni? így kaphatnál meg olyan könyveket, amiket szeretnél (persze, csak ha engedik, hogy megtanulj olvasni), vagy mondjuk szeretnél kimenni a házból (de kizárólag erényövben.)

na mindegy. oké, tudomásul veszem, a nők hülyék, hogy direkt, nem kérincsélésen és rinyáláson alapuló hatalmat akarnak a kezükbe, és egyébként is alsóbbrendűek.

miért félted ennyire a hatalmadat? attól félsz, hogy egyszer majd neked kell a csajodnál taktikázni, hogy elérj valamit?

basszameg, de hülye vagyok, a faszért megyek bele vitázásba.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.06.17. 13:48:28

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: húgom/testvérem a modorban, én a hatalom szempontjából tekintve, hogy úgy mondjam, a kutya farkán vagyok a bojton a hófehér pamacs. Legfeljebb. Arra próbáltam utalni, de túl képire sikeredett, hogy öreganyám sosem moralizált a nők elnyomásán, csak otthon az volt, amit ő akart.

Kurvának ne menj, de szeretőnek jobb lenni, mint feleségnek, abban biztos vagyok. A szaudi nőkről: a lényeg az, hogy nem mérheted a magad világának mércéje szerint a másik világot. Olyan, mint azt mondani, de rossz a városi lét, mert zaj van és nincs hova tenni a tehenet. Miközben benned fel sem merül, miért is kellene tehenet tartanod. A görögök: mint írtam, a pelaszg időkben volt nőuralmú társadalom, a demokrácia ellenben olyan 6-5. századi csinálmány, ugye.

"miért félted ennyire a hatalmadat? attól félsz, hogy egyszer majd neked kell a csajodnál taktikázni, hogy elérj valamit?" ez a legviccesebb, komolyan. Nem, tudod mi nem a hatalom birtoklása feletti taktikai harcot folytatjuk, hanem főzünk, filmet nézünk, kirándulunk, dugunk, ilyenek.
süti beállítások módosítása