Gyalogos a bicikliúton

2011/03/31. - írta: Modor Tibi

-Csodálatos ez a tavasz a hosszú, kegyetlen, csontig hatoló tél után... felkelés sötétben, napnyugta háromkor, havazás, havas eső, ónos eső, latyak, olvadás, fagyás, sima eső, metsző, viharos szél - borzasztóan deprimáló január, aztán február - az év legocsmányabb időszaka - majd a megszokott márciusi kemény tél. Egyre jobban elcsúsznak az évszakok: márciusban szánkózunk, de októberben még a kerthelyiségben vacsorázunk.

De most! Ez már tényleg az igazi tavasz, végre - Tél Tábornok nem rázza meg a szakállát novemberig. A reggeli madárcsivitelés, a nyiladozó bimbók, virágok, illatok - ez már visszavonhatatlanul a jó idő!

Az emberek arcán is rögtön látni a tavaszt: ez a remény, a feltámadás évszaka. Mindenki egy kicsit kivirul, több a mosoly, a cinkos kacsintás. Naftalinba a ballonkabáttal, sapkával, sállal! Felkerül a kiskabát, a kardigán, a pulóver, a vidám színek. Kutyasétáltatók, szerelmespárok kéz a kézben, közben ragyog a késő márciusi nap. Görkorcsolyázók, deszkások, kocogók, power walkingosok, rolleresek, családok, kerékpárosok a friss levegőn - vidám társaságok a téli fullasztó füst után a kerthelyiségekben, kirajzik a nép! Mert bárki bármit is mond: a városi ember is ugyanúgy vágyik a szabadba.

Milyen kellemes ez a séta - mosollyal az arcomon hunyorgok a lemenő napba, ahogy lebukik a budai hegyek mögött... mennyi sétáló, kikapcsolódó ember, és mindenki nyugodt, boldog, felszabadult! A bringások is, ahogy vidáman szlalomoznak közöttünk - ma nincsenek ellentétek. Hadd járdázzanak. Nincs kutyás, gyalogos, görkoris vagy biciklista - nincsenek kasztok, valahol mind sportolók vagyunk! És persze - elsősorban - emberek. Mindannyian mintha cinkosan összekacsintanánk, hiszen legalább nem autózunk.

-Hülye köcsög, miért nem húzol át a járdára, baszod? Már a huszadikat kerülöm ki tíz percen belül! Legalább járnál egyenesen, és nem foglalnád el az egész utat. Itt álmodozik nekem. A fakabátoknak meg van pofájuk minket szondáztatni, beszarok...


 

Szvasztikától a szlavisztikáig - Szájbarágó extra; első rész

Hogy ne nézz teljesen hülyén, ha egy társaságban hozzá kellene szólnod. Hogy valaki fel merje tenni helyetted a legegyszerűbb kérdéseket. Hogy tudd, mi a téma. Ez itt a jó útra tért szlavofóbok kiskátéja, a SrbijaBlog Szájbarágó.

86 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Styxx 2011.03.31. 18:24:14

Azért ez fordítva legalább ennyire jellemző, te is jól tudod:-) A promóért meg köszike.

2011.03.31. 19:05:33

Miután Hamburgban egy párszor elküldtek a francba, mert sétálgattam a bicigliúton, meg tanultam, hogy nem.

KürtiT (Tromb74) 2011.03.31. 19:09:56

A gördeszkások kifelejtését személyes sértésnek veszem.

Gyakorló bringásként meg azt látom, hogy a kétkerekűek jelentős része valami geci nagy küldetésként éli meg a budapesti kerékpározást. Minden szaron kiakad, direkt keresi a konfliktust.

Tavaly kb. 5000 kilométert tekertem a városban anélkül, hogy felbasztam volna az agyamat. Mondjuk ez nekem autóval sem okoz gondot, de a bringázás más, kifejezetten kikapcsolódást jelent munkába menet, pláne melóból hazafelé.

migueldiez 2011.03.31. 19:10:53

@Styxx: és itt a _legalább_ a kulcsszó.
Tudom, hogy ez a Modoros, "meg minden" de a fenti hozzáállás - erőteljes sarkítás a magunk javára - csak biciklifasisztáknak nevezném (még ha egy ilyen szónak nincs is értelme a hagyományos értelmezési keretek között.)

Styxx 2011.03.31. 19:25:56

@migueldiez:
oké, van ilyen is, meg oylan is, mint Tromb74. Sajnos én távolról se tekertem tavaly a városban olyan sokat (pedig rám férne) de mondjuk én is baromi ritkán szoktam felbaszni az agyam bicajon és kocsiban is.
De ha megnézed az ilyen közlekedési geciszituációs autós blogokat is, ott is van egy csomó olyan figura, aki szerintem alig várja, hogy valami kiélezett szituba kerüljön, hogy aztán jól kiírja magából. Tisztára, mint a múltkoriban tárgyalt kurvázók egy alfaja, akik azért járkálnak félrekúrni, hogy aztán jól megírják valami fórumon a "bérnőt"

2011.03.31. 19:37:28

Én is egész évben bringával járok, de nem Pesten. Hasonlóan látom a helyzetet mint Tromb és Styxx. Szerintem az az autós aki egy biciklissel paraszt az egy gyalogossal vagy másik autóssal is az. Ezeknek a megfelelői meg ugyanúgy megvannak a biciklisek és a gyalogosok között is.

KürtiT (Tromb74) 2011.03.31. 19:41:40

őőőő nem is felejtette ki a deszkásokat, benéztem :)

@migueldiez: a kerékagy blogon szokták osztani egymást a kerékpárfasiszták és az autófasiszták, rövid ideig szórakoztató. Hangsúlyozom, rövid ideig.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.03.31. 19:41:43

@Styxx:

Ne szűkítsük le ennyire. Az emberek egy jó része direkte keresi a konfliktus, hogy aztán püfföghessen, mint egy baszatlan kurva.
Nézd meg milyen blogok futnak nap-mint nap!
Praxis- ha tényleg így működne az egészségügy, ahogy abból le lehet venni, már nem lenne élő ember az országban.
MH terror- ha tényleg az lenne a munkaügyi helyzet, amit ott írnak, már nem lenne élő ember az orzágban, mindenki fölkötötte volna magát.
BKV figyelő-hát az mindennek a legalja, azzal foglalkoznak, hogy feljelentenek minden buszvezetőt, meg villamosvezetőt, hogy telefonált, meg szotyizott a zsebéből.
Vastagbőr- ott kéne atomot robbantani.
És akkor még tényleg csak néhány példát hoztam.

medvedr 2011.03.31. 19:50:51

Minden _biciglis_ köcsög. Minden autós köcsög. A tavasz egy rohadt köcsög, mennyit késett má, le kéne rúgni!

KürtiT (Tromb74) 2011.03.31. 19:51:52

@El Topo (Sgt. Elias): Mi meg a különféle modorosságokon élcelődünk :)

Kiváncsi lennék, hogy egy, a mindennapok kellemes benyomásait megörökítő blog milyen sikkerre számíthatna.

migueldiez 2011.03.31. 19:53:38

@Styxx: elnézést, félreérthető voltam,
nem neked szólt, hanem a poszt végén képviselt attitűdre.
@Tromb74:
Nem is az autós részről szólok be, hanem a gyalogoséról. ;)

Összességében,
Szerencsére most már egyre többen kezdenek odafigyelni, hogy a gyalogosokat figyelembe véve kerékpározzanak. Értékelem, és tisztelem az effajta hozzáállást, tényleg. Ez az egyik dolog,
a másik az, hogy ha nagyvárosban élsz, főleg egy olyanban, mint Budapest, egy idő után lehangoló, hogy a "természetes élőhelyedet" néhol hatsávos autópályák szakítják meg a, mondjuk a Belvárosban, és nem tudsz egy kellemes sétát tenni. És ehhez jön, hogy mikor már, gyalogosként - valahogy erre terveződött az ember - már a járda sem a "tiéd" és ott nem tudsz sétálni egyet, mert egyesek rajta küldik a Tour de France-t. Bár én az a fajta vagyok, aki még gyalogos vs. gyalogos szituációkon is felhúzom magam, de ez inkább a "Feltaróember" kategóriába / posztba eshet.
Mindemellett nem járok bicikliúton, és olyan helyeken, ahol lehetővé teszik normálisan a biciklizést, én is fel tudom húzni magam, akár bicikli nélkül is :) vagy azzal, az utat teljes szélességében lezáró családokon / baráti társaságokon / stb.

zehu 2011.03.31. 19:59:54

@Frengi: bezony, nem akarok hazudni, de úgy tudom, hogy Bécsben büntetik is ezt! Nálunk is van ilyen gyalogos ÉS kerékpár út (haha), ahol a járda egy csíkkal van elválasztva kerékpárúttól, de persze senki nem tart be ilyeneket.

Amúgy Nizzában 30-as táblás láttam a kerékpárút mentén, érdekes..

KürtiT (Tromb74) 2011.03.31. 20:07:42

@migueldiez: Pedig ezeken kár pörögni. A kerékpárutak jelentős részét elég szarul alakították ki Budapesten, nyilván anyagi korlátok, illetve a szakértelem hiánya miatt. Persze van fejlődés, a Múzeum körútra már egészen tisztességes bringaút sikeredett.

Én ott, ahol a kerékpárút használhatatlan többnyire az autó úton közlekedek, mert szerintem a kerékpár oda való. Oda figyelek rá, hogy az autókat ne tartsam fel, ők meg egyre inkább kezdik megszokni a kerékpárosokat.
A gyalogosok meg egyszerűen figyelmetlenek, ezért óvatosan kell velük bánni.

Szanaszét Szolizott Szilikonos Szőke 2011.03.31. 20:07:43

@Tromb74: nahát, ezt én is így érzem. Pedig engedni kellene mindkét félnek, csak kultúra, ugye... mondjuk tegnap én is majdnem elütöttem egy bácsit, aki a bringaúton lófrált, ugrott egyet, én meg kikerültem, lefékeztem, visszamentem, és megkérdeztem, hogy jól van-e. Ő elnézést kért, én mondtam, hogy semmi probléma, még nekik is meg kell szokni, hogy a buszmegálló mellett kerékpárút van, ő jó egészséget kívánt, én is neki, és mentünk utunkra. Mondjuk az Andrássyn viszont rühellem azokat a bringásokat, akik szarnak a bringás lámpára... ha meg szólok, hogy piros, leugatnak. Úgyhogy inkább sennheiser a fülbe és hadd szóljon a rock :D

A Tyne folyó déli partja 2011.03.31. 20:43:45

@Frengi: mivel, ha közös gyalogos és bicikliút van, azt el szokták választani,és fel szokták festeni, hogy ez a gyalogos, ez meg a biciklis. amit a gyalogosok előszeretettel nem vesznek figyelembe, elfoglalják az egészet, aztán csodálkoznak, ha a biciklis rájuk csenget.

Nadiposzi (törölt) 2011.03.31. 20:48:23

@El Topo (Sgt. Elias):
Az internet segglyukai. Van egy ilyen cyber-huszár kaszt, aki a neten bontakozik ki. Tizen-huszonegynéhány évesen a napiszar,puruttya, subba és társai, majd kifejlett megmondóként ilyen szarokon posztol/püffög.
A tékozló homárt kihagytad.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2011.03.31. 20:55:41

Köszike a promót.
Bici_g_li nálunk is van. :)

blueeyed333 2011.03.31. 21:44:35

Tél tábornokért nálam 10 pontos.

vincere 2011.03.31. 22:22:25

valamiért úgy olvastam a poszt címét, h. gyalogos a futóúton, és már épp készültem is kiadni a mérgemet, h. hányszor kellett őket kerülgetni a Margitszigeten, ahogy andalognak meg sétálgatnak, és megsértődnek, ha rájuk szólok, mikor láttam, h. benéztem :)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.31. 22:46:58

@vincere: hogy képzeled? Te mint futó, örülj, hogy egyáltalán futhatsz. Ti is csak elvettétek a járdát a sétáló néptömegektől :-((

@ndtomas 2011.04.01. 00:44:46

Bangkok kb. 6x akkora, mint Pest, csak ha a lakosok számát vesszük, akkor is. De soha nem tapasztaltam még konfliktust az eltérő járművel hajtók közt. Sokszor olyan csend van, hogy ha nem látnám, hogy 2x2 sávon végeláthatatlan kocsisor cammog szlalomozó motorosokkal, akkor azt hinném, kihalt az utca. Sehol még egy felesleges motorzúgatás se, nem még dudaszó; az ordítozás is ismeretlen fogalom.

Tömegben mindenki igyekszik lassított tempóban közlekedni, hogy ezzel is csökkentse a balesetveszélyt. Persze ahol lehet, ott haladnak, de nem mindenáron, mint pl. Moszkvában, ahol külön sáv van a VIP-knak, és legázolnak a kék villogós SUV-al, ha odatévedsz. Itt az autós, buszos, teherautós már jó előre indexel, ha sávot akar váltani, majd kiszámíthatóan a sáv közepén halad, tisztes távolságban az előtte haladótól, és lámpánál sem áll rá az előtte állóra.

Mert a motorosok így elférnek a kocsisorok közt, amikor azok a zöldre várakoznak, de akár menet közben is. És ahol mégsem, ott két kocsi közt gond nélkül átfordulnak egy másik kocsik-közti sávba. Vagy fel a járdára, ami minden kereszteződésnél felhajtóval van ellátva, direkt nekik, mert bicikliút csak mutatóban van. Pedig sok helyen még az árusok is elfoglalják a járdát, és ott esznek az emberek kis összecsukható asztalokon, műanyag hokedliken. A gyalogosok pedig libasorban haladnak, mert előzni még az sem tud, aki nagyobbat lép, mert szembe ugyanolyan libasor jön.

A metrónál szintén libasorban várakozás van, szigorúan érkezési sorrendben. Számtalanszor vette át a nehéz csomagomat egy ülő utas, hogy állva ne kelljen megszakadnom vele. No, nem azért, hogy kizsebeljen, mert minden állomáson őrök vannak, de szerintem eszébe se jutna. Mert olyan jól neveltek, hogy nem kell a tinikre se rászólni, hogy viselkedjen, mert egymást fegyelmezik. Vadidegenek veszik át nevetve más gyerekeit az ölükbe, nyakukba, ha az anyuka nem fogadja el szerénységből a felkínált ülőhelyet. Még a legnagyobb tömegben sincs tülekedés, csak a nemrég idecsöppent külföldi hangoskodik, akitől ezt a többiek - mivel idegen -, neki egy elnéző mosollyal tűrik.

Motoros, kerékpáros ezért a kihaltabb részeken pattan a járdára csak, de ott a gyalogos félreáll nekik, amíg elhajtanak. Közben a motoros egy biccentéssel köszöni meg, ha elengedik, vagy keresztezi valaki útját, legyen az autós, motorostárs, vagy gyalogos. Aki pedig mosolyogva jelzi, hogy neki ez semmiség, lényeg, hogy haladjunk, aki gyorsabb, az hadd menjen, ebből ne legyen presztízsvita, mert az kinek jó? Érjen mindenki gyorsan oda a dolgára, és estére épségben a szeretteihez: így szép az élet.

Ez kérem kultúra kérdése, nem az egy négyzetkilométerre eső kerékpárutak, jelzőlámpák, gyalogos ösvények számától, vagy a járművek méretétől, kerékszámától függ.

Alcanis Ivennil 2011.04.01. 01:43:01

Lehet kövezni, de a január-február tényleg gyűlöletes. Karácsony után az embernek már épp elég abból a kurva télből! Hiába van rajtam két alsószoknya és dupla harisnya, fázom. Most bezzeg pompás (de azért az allergiagyógyszert már felírattam).

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.01. 07:25:38

hobbi-pókfocistaként és törpejáróként felháborítanak a felegyenesedve járók.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.01. 07:48:41

amúgy érzek a levegőben egy posztot a modoros stohlbuci-ítéletkommentelőről:) de lehet, csak a fogam sajog.

Kurt S. Earp 2011.04.01. 08:17:26

@El Topo (Sgt. Elias):" Ne szűkítsük le ennyire. Az emberek egy jó része direkte keresi a konfliktust, hogy aztán püfföghessen, mint egy baszatlan kurva."
Ön mondta egyszer, hogy csak azért jár a Mandinerre, hogy követ dobjon időnként az állóvízbe. Hogy puszta szórakozásból basztatja őket, a saját örömére.
"Vastagbőr- ott kéne atomot robbantani." Amelynek ön szintén, hosszú ideig aktív tagja volt, egészen addig, míg részint a saját maga által támasztott szarvihar át nem söpörte, erre a sokkal békésebb blogra. Az a Derelyegrádi gyerek láthatóan nagyon megtaposta az ön lelkivilágát, ha most ennyire visszaköpköd a Vastagbőrre, ami egyébként azóta kezd teljesen szétcsúszni ,mióta ott éli ki magát az egész kapcsolat.hu. Azokhoz képest őrmester úr, ön egy valóságos fideszes-ultrakonzervatív-jobbikos-szélsőjobboldali
lenne.
@Nadiposzi:" Az internet segglyukai."
Honnan tudja? Olvassa? Egy segglyukat? Milyen ember az, aki egy segglyukat olvas? Vagy mások mondták önnek, hogy ezek segglyukak?
És mi lesz így a "vélemény" és "segglyuk" összefüggés méltán népszerű felemlegetésével?
Nekem fogalmam sincs mi van a Praxisban, a BKV- figyelőben( pedig 30 éve tömegközlekedek többnyire) a MH-terrorban. Erről mindig az jut eszembe amikor valaki napi szinten tud szörnyűlködni a Való Világ eseményein, a Magyar Fórum cikkein, az RTL-klub híradóján vagy a Demokrata címlapsztoriján. Ne felejtsük kedvenc újságírom Uj Péter szavait:
"Egyáltalán, van még Magyar Fórum? Járatja még az SZDSZ kemény magja?"
Ezen a blogon van 1000 poszt, de ha van pusztító erejű modorosság, abszolút alaptéma, az nem más mint a" fikázó, jól tájékozottak" közössége.

Ezekhez képest biciklisek érdektelen kistündérek.
És akkor még senki nem említette a kommentek között a zsidókat.

Zorita 2011.04.01. 08:42:45

@Kurt S. Earp: hopp' :D

a témához kapcsolódva pedig, valószínűleg tényleg az lehet a közlekedésben előforduló konfliktusoknál felmerülő kérdésekre is a válasz (!), hogy az keveredik bele, aki megkeresi magának a bajt. 3 éve járok BRENYÓVAL, és csak az első pár hónapban volt említésre méltó afférom, azóta semmi. ugye, milyen korrekt vagyok?

Amúgy meg tényleg RÉMES, hogy egyesek milyen drámai monológokat tudnak rittyenteni az évszakok változásait ecsetelgetvén. Tél tábornok + felkerül a kiskabát... "kíváncsi vagyok, ki lehet a posztoló, de aki ilyet mond..." :))

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.04.01. 08:44:30

@Kurt S. Earp: akkor én: azok a rohadt biciklis, fikablog szerkesztő zsidók! miattuk tart itt az ország! :D

2011.04.01. 08:50:25

@purga: ez az, mindig a zsidók járnak jól, meg a biciklisták!

El Topo (Sgt. Elias) 2011.04.01. 08:53:12

@Kurt S. Earp:

Pontosan ez a helyzet a mandinerrel. Imádom beleverni a sok seggarc orrát a saját szarába. Továbbá bizonyos mértékig kíváncsi is vagyok rá, mi visz arra valakit, hogy -például- felnőtt emberként semmi más ne foglalkoztassa, csak a saját, kétes értékű kutyabőre, meg a zsidók.
A vastagbőrrel kapcsolatban ostobaságot beszélsz. A létezéséről sem tudtam még, mikor már törzskommentelőnek számítottam itt. És nem a vihar sodort el onnan, hanem egyszerűen megúntam a sok fantáziátlan, de azért rendkívül érzékenylelkű droidot.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2011.04.01. 09:02:13

Sajnos kicsit magamra ismertem: én is szoktam püffögni, keresni az alkalmat. De tegnap olyan jól esett az első bicajút hogy elhatároztam, nem fogom elrontani ezt az élményt. Tegnap egyébként is mindenkiből előhozta a tavasz a jobbik énjét az utakon (na jó, nem mindenkiből, volt 1 pszichopata)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.01. 09:02:58

azért szeretem a kerékpáros posztokat, mert statisztikailag legalább 12-en biciGlinek fogják írni a szerencsétlen biciklit, aztán ezen felbuzdulva lesz legalább 3 ember, aki (helyesírási alapon) eljut a neoliberális-sötétzöld-cionista-zsidó-kerékpárosokig.

KürtiT (Tromb74) 2011.04.01. 09:14:23

@vészmadár (pica pica): Ugyanmá! Ehhez a témához, illetve a szittya-mélymagyar-neonáci vonalhoz bármilyen témától eljuthatunk két lépésben.

Kurt S. Earp 2011.04.01. 09:40:54

@El Topo (Sgt. Elias): "A létezéséről sem tudtam még, mikor már törzskommentelőnek számítottam itt. " Akkor mint az ötös számú párttagkönyv tulajdonosától, bocsánatot kérek, mivel én fedeztem fel később a modorost, az ön ottani kipicsázása és az itteni jelenléte között téves összefüggésre jutottam.
Modor úr, kérem, nyugodtan törölje a kommentet ha nagyon off, bár a biciklis-gyalogos-autós konfliktusgerjesztés párhuzamhoz talán illeszkedve egy apró megjegyzést még tennék, őrmester úr: amit válaszként leírt az éppen az én szavaimat igazolja. A Föld nevű bolygó békésebb hely lenne, ha nem akadna mindig valaki aki "bele akarja verni a sok seggarc orrát a saját szarába".
Az érdektelenségnél és a közönyösségnél ugyanis semmi sem lehet tragikusabb hatással az ostobaságra. Posztok befulladnak, komment nulla, beszédtéma sehol, különben is ki faszom az az Alekosz?
" Továbbá bizonyos mértékig kíváncsi is vagyok rá, mi visz arra valakit, hogy -például- felnőtt emberként semmi más ne foglalkoztassa, csak a saját, kétes értékű kutyabőre, meg a zsidók."
Továbbá bizonyos mértékig kíváncsi is vagyok rá, mi visz arra valakit, hogy -például- felnőtt emberként semmi más ne foglalkoztassa, csak a saját, kétes értékű biciklissége, meg az autósok. Zsidósága. Fideszessége. Jobbikossága. Buzisága. Kerszténysége. Baloldalisága. Liberalizmusa. Pöcsének vastagsága.Tetszés szerint variálható az ellentétpárok tekintetében is.
Egy amerikai filmet tudnék idézni, sajnos csak rosszul, mert éppen a címét nem jegyeztem meg, de a lényege nagyon megragadt bennem az egyik poénnak: Három fickó egy modern kori lovastúrán vesz részt(asszem), baktatnak a sziklák között, két fehér meg egy néger. A négernek be nem áll a szája, egyfolytában a rasszizmusról meg a fehérekről locsog. Mire az egyikük kurva idegesen odafordul hozzá és így szól:" Figyelj, nem tűnt fel, hogy rajtad kívül itt senki nem négerezik?"
"...rendkívül érzékenylelkű droidot." MUHAHAHAAAA!
Kapaszkodjon, őrmester úr kérem: mi nagy valószínűséggel egymást akasztgatnánk egy polgárháború idején, de azért szerintem ön egy értelmes ember. Ez a droidozás, éppen az ön szájából, az előbbiek fényében különösen, és úgy, hogy én az ön összes csörtéjét olvastam a vastagbőrön...izé, ezt talán nem kéne. :-)
@purga: Vannak még rendes emberek. :-) E tájon, az említett vallási hovatartozás megemlítése nélküli hozzászólás még a"Modoros végbéltükröző" esetében is csak érvek nélküli szócséplésnek számítana.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.04.01. 09:46:20

@Kurt S. Earp:

Úgy csinálsz, mintha én a Vastagbőrről lábaim közé húzott farokkal és hamuval a fejemen távoztam volna.:)
Egyébként fantasztikus tévedés, hogy a mandíner például teljes érdektelenségbe fulladna nélkülem. Van ott annyi jobberdroid, hogy bőven elszopkodnák egymás faszát reggeltől estig, akkor is, ha nem baszkurálnám őket.

2011.04.01. 09:53:04

@zehu: nagyon egyszerű a kerékpár út kialakítása, csak húznak egy csíkot a járdán, és mivel a legtöbb ember vagy autóa, vagy biciglivel jár, így sok gond ezzel nincsen.

Itt Münchenben, ahol épp lakom, két sávos a kerékpár út, lehet hogy másutt is van ilyen, én csak most figyeltem fel rá.

Annyi biciglit mint Münsterben a Bahnhof előtt még sehol nem láttam egy helyen. Megfoghatatlan, hogy hogy találja meg a bringáját? Pedig a tuloldalon volt bicikli mély garázs is de az is kevés volt.

Itt mindenki teker, nincs kivétel.

KürtiT (Tromb74) 2011.04.01. 10:07:44

@Frengi: Münsterben én is jártam a kilencvenes évek elején (gördeszka VB), akkor nagyon meglepő volt látni a rengeteg kerékpárt.

Néhány évtized múlva már itt sem lesz téma, hogy valaki bringán, gyalog, vagy autóval közlekedik a városban (remélhetőleg).

Kurt S. Earp 2011.04.01. 10:08:26

@El Topo (Sgt. Elias): "Van ott annyi jobberdroid, hogy bőven elszopkodnák egymás faszát reggeltől estig, akkor is, ha nem baszkurálnám őket."
Ez most micsoda? Valami homoerotikus, féltékenységi jelenet? :-))Há', hagyja békén őket, a francba, hát mit zavarja magát, hogy egymás faszát szopkodják?
Én se járok a Vincentre oltogatni a zsidókat és nem osztom a Wén Tótán a felvilágosult, liberális fideszgyűlölőket. Vagy ez olyan, mint a harctéri stressz keresése a veteránokrál, akik elveszve bolyonganak a boldog békeidők kávéillatú utcáin? Kell a balhé? Sétáljon el egy Jobbikos ünnepségre és osztogasson kipákat a résztvevőknek, garantáltan produkálni fogja a Cannon féle vészreakció összes elemét.
@Frengi:" Itt mindenki teker, nincs kivétel." :-D Ez az élet értelme! A tekerés.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.04.01. 10:17:18

@Kurt S. Earp: Hála istennek sem a féltékenység nem bánt, sem a homoerotikus fantáziálás nem kenyerem.:) Ámbár erről pont az jut eszembe: csak én tartom különösnek, hogy a sok vérkonzervatív, igazkeresztény minden alaklommal, ha valami szabadságvesztéssel kapcsolatos hír kerül terítékre, mindjárt mértéktelen, és végtelenül plasztikus homoerotikus fantáziálásba kezd?
Másrészt meg be kell vallanom, hogy egyszerűen szeretem csinálni, amit csinálok. Élvezem megalázni azokat, akik felmagasztalják magukat.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.01. 10:59:06

@El Topo (Sgt. Elias): az a baj, hogy felőled nézve, te, akinek igaza van, okosítja azokat, akik hülyék. Innen nézve meg két egyformán a maga igaza felől megrendíthetetlenül biztos, vitaképtelen fél verbálisan baszturbál.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.04.01. 11:06:11

@vészmadár (pica pica):
Hibás nézőpont. Eszem ágában sincs tanítani azokat, akiknek erre nincs igénye.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.01. 11:09:59

@El Topo (Sgt. Elias): lehet, de az innen nézvést megállapításom akkor is áll.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.04.01. 11:18:15

@vészmadár (pica pica): Oké, akkor megáll.
Egyébként ha olvasod néha, amiket írok, akkor tudhatod, hogy a legritkább esetekben megyek bele olyn dolgoknak a megtárgyalásába, hogy akkor most a fidesz kormány jobb-e, vagy a szoci. Mégpedig azért nem, mert véleményem szerint ez a kérdés teljesen értelmetlen.
Általában akkor szokott kitörni belőlem a vadállat, amikor valaki nagyívű nyilatkozatokat tesz mondjuk a japán atomkatasztrófával kapcsolatban, miközben szemlátomást fogalma sincs, hogy mitől lebeg a léghajó.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.04.01. 11:47:52

@Kurt S. Earp: "E tájon, az említett vallási hovatartozás megemlítése nélküli hozzászólás még a"Modoros végbéltükröző" esetében is csak érvek nélküli szócséplésnek számítana." - akkor ezúton eldicsekednék vele, hogy pont nekem (!) sikerült itt összehoznom egy olyan posztot (modoros.blog.hu/2011/01/28/olvasoi_rovat_modoros_salsa#comments), ahol a 300+ kommentben egyszer sem fordul elő a zs-betűs szó. (legalább is úgy emlékszem)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.01. 12:11:24

@El Topo (Sgt. Elias): nálam a tűréshatár valahol a mágneses vércukorszint-csökkentő karkötőnél van:)

Kurt S. Earp 2011.04.01. 12:20:59

Mondom "a vallási hovatartozás megemlítése nélkül" altoid úr. kérem.

De nem kell mindent szó szerint érteni.:-)
Ja, és mellesleg nem nyert. :-)
"@altoid:" @lárvalányhaj: Boldogult nagyanyam elmondasa szerint anno Mauthausenben a noi SS-tisztek voltak a legszadistabbak... :P"

Ernoke 2011.04.01. 12:22:01

@vészmadár (pica pica): az én kedvencem a lúgosítás:D

KürtiT (Tromb74) 2011.04.01. 12:34:43

@Kurt S. Earp: Ezt nem fogadjuk el bizonyítéknak. Bár példaként érinti a zs témát, de csak a saját (közvetett) élmény okán. Kadhafi testőrségét is említhette volna példaként, csak a nagyinak nem volt "szerencséje" velük konfrontálódni. :D

El Topo (Sgt. Elias) 2011.04.01. 12:37:58

@vészmadár (pica pica): A mágneses karkötő éppannyira tudományos dolog, mint a mandíner nyájas közönségének állandó genealógiai fejtegetései.

GERI87 2011.04.01. 12:45:20

@El Topo (Sgt. Elias):

Én is diskuráltam anno ilyenekkel, a politikai és a történelmi érdeklődés vezérelt aztán a politikát megutáltam meg rájöttem hogy ezeknek fingjuk sincs a történelemről, politikáról de másról se nagyon, még ha turult tetováltatnak a seggükre vagy előveszik a "bezzeg régen jobb volt"-at akkor se...sőt, akkor igazán nem!

Az a baj hogy kurvára ráértek:)
Épp átfordulok a másik oldalamra amikor már jönnek a kommentek...

Ezeket hagyni kell a picsába...minek házhoz menni a pofonér?

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.01. 13:24:10

@El Topo (Sgt. Elias): @GERI87: Annyiban azért adjunk az egyensúlynak, hogy ismerjük el: a történelem olyan értelemben nem egzakt (azaz nem tudomány), ahogy mondjuk a matematika, a fizika vagy a kémia az.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.04.01. 13:40:41

@vészmadár (pica pica): Jó, adjunk.
Csakhogy te is tudod, hogy ezeknek a balfaszoknak általában nem olyan történeti problémáik vannak, hogy evett-e II. Lajos a csata előtt szalámis zsömlét, hanem hogy Mécs Imre besúgó volt, ezért úszta meg a halálos ítéletet, Wittner Mária viszont nem volt az...

GERI87 2011.04.01. 14:12:16

@vészmadár (pica pica):

De azért vannak tények abban is.

És sajnos a Parthus Jézus leszármazás, meg a szívcsakra, a meotiszi ingoványok, meg a gonosz csigazabálós globálzsidó összeesküvés ezeknél konkrét történelmi tény...persze a másik oldal (Lenin és a haverok) se jobb...sőt, azokon nevetni sem tudok.

2011.04.01. 14:56:53

@Kurt S. Earp: au igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a kápók sem az altruizmusukról voltak híresek a drága hitsorsosaikkal szemben.

2011.04.01. 15:17:03

Ezt meg kell osztanom veletek, mert ilyen egyszerűen nincs, ha nem látom, nem hiszem el. Ezeknél a hülye tokosoknál mindent lehet?

Ma mentem el egy tábla mellett: Szedd magad virág, ma éppen nárcisz, mellette egy tábla 10 szál 3€ a pénzt egy ládába kell bedobni, kerítés nincs, őr nincs, az ágyás mellett egy kis szalma leszórva, hogy ne sározd össze a cipődet.

Most őszintén mondjátok meg, hogy nagyon magyar vagyok, vagy nagyon hülye, hogy ezen az eszem áll meg.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.04.01. 15:20:58

Nem semmi, gyerekek. De olyan is volt, hogy 1 km-en belül már a 15. gyalogost kerülöm ki udvariasan (csak kerékpárút természetesen), mire még elkezd pofázni, hogy van-e lámpám.

Sajnos erkölcsi alapom nem maradt számonkérni, mert a járdán meg bringástársaim csöngették le a sétálókat. Ide diktatúra kell, csak ne szondáztassanak :D

KürtiT (Tromb74) 2011.04.01. 15:30:39

@Frengi: Na, pont az ilyen kommentek generálják az olyasféle reakciókat, hogy "nálunk BEZZEG még a szalmát is ellopnák".

...szóval csak óvatosan!

A Tyne folyó déli partja 2011.04.01. 15:59:43

@Frengi: én ilyet láttam kb. 12 évesen több magyarországi városban is. Sopronban,meg a szomszéd utcában is.

vincere 2011.04.01. 16:01:13

@Frengi: Kőszegen (azt hiszem, de lehet, h. Sopron) a mai napig van becsületkassza. 2 éve vettem így virágot, gyümölcsöt

Zorita 2011.04.01. 16:03:27

@Modor Tibi: múltkor fel volt túrva az egyik biciGli út, kénytelen voltam felmenni a járdára, persze rögtön gyökkettővel kezdtem csorogni, pláne, hogy két nyugger pont ott piknikezett, ahol felugrattam. Csak azért mertek beszólni, mert tényleg lassan mentem, és gyorsan kiszámították, hogy talán még meghallom, amit "mondanak". Szépen satufék, visszagurultam, és elmagyaráztam nekik, hogy a kerékpárút jelenleg használhatatlan, és még elnézést is kértem tőlük. Látni kellett volna a fejüket, de azért még egy jó zaftossat beszóltak. Hát evvan, kérem.
- písz! /csak ne szondáztassanak/ :))

KürtiT (Tromb74) 2011.04.01. 16:52:15

Na, megnéztem a Moveo sajtótájékoztatóját (modorosan sajtáj). elgondolkodtam rajta, milyen újfajta kurvaanyázásokra ad majd lehetőséget, ha az elektromos járgányok is elterjednek a közlekedésben.

"Otthon meg tutira lopod az áramot, te köcsög"
"Akkor ugassá, ha te is fizetsz jövedéki adót"
"Az elektromos energiát is előállítják valahogyan, ebbe nem gondoltál még bele?"
"Semmi súlyadót nem fizetel, azt úgyanúgy koptatod a flasztert, mint én ezzel hámmörrel"

A Tyne folyó déli partja 2011.04.01. 16:57:01

@vincere: lehet, hogy kőszegen volt. osztálykiránduláson voltunk. de speciel Veszprémben is van.
@Modor Tibi: ja. az úttesten azért ne menj, mert az au autósoké. a járdán azért ne, mert az a gyalogosoké. a bicikliúton azért, mert azt szintén a gyalogosok foglalják el. (meg nem is megy mindenhova).
akkor mit is kéne?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.04.01. 17:25:53

@Zorita: @Animacs (a Tyne folyó déli partja): mi vagyunk az utak üldözött népe. Szabad élet, ide-oda, kötöttség nélkül vándorolgatunk, "mások adójából" épült infrastruktúrát zsarolunk ki magunknak. Ja, és egyre több lesz belőlünk, kiszorítva természetes életteréről a közlekedés többi résztvevőjét :D De sajnos megkerülhetetlen tényező is egyben, így kompromisszumokkal és gesztusokkal be lehet fogni az arcunkat, csak nehogy rosszabbra forduljon a helyzet.

2011.04.01. 19:04:27

@Frengi: Sopronban meg Kőszegen ez jól működik, a történelmi hagyományok ugye:) Láttam én Sopronban olyat is, hogy egy jegy nélkül utazót az utasok zavartak le a buszról:)

2011.04.01. 19:06:26

@Animacs (a Tyne folyó déli partja): @vincere: bocs, de én Gyöngyösön szocializálódtam, és évekig laktam Miskolcon, Kőszeg? Sopron? Az már egy másik ország?

El Topo (Sgt. Elias) 2011.04.01. 19:34:18

@Hadrian77: Ilyet én is láttam, még amikor Leningrádot Leningrádnak hívták.

2011.04.01. 19:39:50

@El Topo (Sgt. Elias): nagyot ugrottunk két lépésben mind térben, mind időben, de láthatjuk, hogy becsületesnek lenni kifizetődő!

El Topo (Sgt. Elias) 2011.04.01. 19:47:13

@Hadrian77:
Aha. Mondjuk az oroszok odafigyeltek rendesen. A trolibuszon ilyen becsületkassza volt, 5 kopeket kellett bedobni, és akkor téphettél egy jegyet a tekercsből. Kalauz nem volt, de egymást szemmel tartották. Az oroszok különben simán beleszóltak bármibe, ugyanilyen természetesen. Az uszodában jött egy pali, és mondta, hogy ne üljek a medence szélére, mert kikoptatja az úszógatyámat, meg a Szent Izsák székesegyházban véletlen a hátam mögött tartottam a kezem, és egy kilencven éves anyóka rácsapott, hogy templomban nem illik.

2011.04.01. 19:59:47

@El Topo (Sgt. Elias): időnként én is rácsapnék némely emberre, pl. amikor nem veszi le a sapkáját ha belép valahova.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.04.01. 20:02:20

@Hadrian77:
Hát az oroszoknál ez tök természetes.

Péntek Esti Bankrabló 2011.04.01. 20:04:25

@El Topo (Sgt. Elias): Ott a mozgólépcsőn le is rúgnak, ha baloldalon állsz. Jól teszik.

2011.04.01. 20:11:19

@El Topo (Sgt. Elias): ezek ilyenek, így érzik jól magukat, mondjuk ha nincs diktatúrájuk nem is működnek rendesen.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.04.01. 20:59:38

@Péntek Esti Bankrabló: Láttam mozgólépcsőn elrúgós esetet, meg olyat is, amikor valaki a leszállók útjába állt.

Styxx 2011.04.01. 22:24:07

BREAKING!
MODOROS BLOGTALI!

Ma 23.59-kor a Bambiban!
Program:
Meszliner Szabina hasonmás- (egyben vizespóló-)verseny

Modor Tibi felismerése

Békebeli modoros kvaterkálás és a többi

Belépés díjtalan és kivételesen a Frankel Leó utcába traktorral is be szabad hajtani.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.04.01. 22:27:16

jön a kritikál messz, remélem itt nem lesznek ricardo neis-féle gyilkos állatok.

moesko 2011.04.02. 14:07:23

@Blassius: jumalauta..: DD ja ne ruottalaiset..

jacks_colon (törölt) 2011.04.03. 12:53:06

@vészmadár (pica pica): "az a baj, hogy felőled nézve, te, akinek igaza van, okosítja azokat, akik hülyék. Innen nézve meg két egyformán a maga igaza felől megrendíthetetlenül biztos, vitaképtelen fél verbálisan baszturbál."

Uraim, ismét megérte benéznem ide. Kérem ne hagyják abba.

nyílméregbéka 2011.04.03. 19:19:33

@Frengi: az Őrségben is van ilyen, asszem, tökmag- meg dióolaj van valami kis bezáratlan házban, vehetsz magadnak és ott kell hagyni a zsozsót. Én nem akartam hinni a szememnek, azt hittem, a dzsinnek valahova Svédországba repítettek, de nem. Megható dolog a becsületkassza, bizony.

Intizar 2011.04.04. 06:20:35

@Blassius: Nyt olet fiksu?
Болван.

wirth6 2011.04.04. 13:50:14

@vészmadár (pica pica): Ha valaki nem tudja hogy k, azt még meg tudom érteni, engem az szokott zavarni, ha valaki biciGlit, vagy bici_g_lit ír. Jelzi ezzel, hogy tudja ám a helyes írásmódot, de valamiért mégis fontosnak érzi, hogy másképp írja le. De hogy miért, az rejtély. Illetve nem is annyira zavar ez a jelenség, mint értetlenséggel tölt el, ugyan úgy, mint amikor filmcímekben bizonyos betűket naggyal írnak, minden látható ok nélkül.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.04.05. 14:38:34

@wirth6: én tüntetőleg írom egybe a nyitvatartást meg azt, hogy aztakurvafaszba:)

Zorita 2011.04.05. 16:23:06

@wirth6: tényleg gonoszság így írni a bicigli szót, meg is bántam rendessen.

wirth6 2011.04.06. 11:38:19

@Zorita: Nem gonoszság, csak értelmetlen. Ugyan úgy, mint azt írni, hogy külöMben/külö_M_ben, vagy egyeNlőre/egye_n_lőre, vagy... most több nem jut eszembe.
süti beállítások módosítása