Az elmúlt 8 évért

2011/03/20. - írta: Modor Tibi

-Jancsi bácsi, most már tessék egy kicsit lepihenni, megfájdul a fejem. A kurva életbe már, hogy mindig az ilyen öreg agitprop-titkárok osztják az észt. És most ezt nem sértésből mondom, remélem, nincs harag - nagyfaterom is párttag volt, igaz, ki is lépett 76-ban, pedig az annak idején nem volt egy életbiztosítás. Akkor most elmondom a frankót, és tessék idefigyelni - eddig én hallgattam.

Volt itt egy választás tavaly, ahol a szavazófülkékben kitört egy új, polgári forradalom - és az európai demokrácia történetében eleddig egyedülálló módon földcsuszamlásszerű, kétharmados viktóriát aratott a Fidesz az Emberek hathatós segítségével. A Nemzet - közel hétmillió ember - döntött. Most lehet ezen gúnyolódni persze, de követeljenek újraszámlálást, ha nem tetszik. Lehet össznemzeti konzultációt folytatni. Ez a dolgok jelen állása szerint egy legitim úton megválasztott kormány.

Az egyedüli hibás a jelenlegi helyzetért pedig nem más, mint a liberálbolsevista rablóbanda és annak 40+4+8 éve. Igen, főleg az elmúlt nyolc éve. Tetszettek volna nem elkúrni! Hitelekből-osztogatásból-hazugságokból választási győzelem, makrogazdasági adatok elhallgatása a kritikus időszakban, völgyhíd a semmibe, alagút a pusztára, frankhitelesek félretájékoztatása, az ország pofátlan kiárusítása, eladósítása, szemkilövetés, rendőrterror, áfaemelés, a bejelentett, bevallott élőmunka gátlástalan agyonadóztatása, nokiásdoboz, Demszky semmiről nem tud, millió potyautas eltartása, czigányok élő pajzzsá kiképzése, zsarolás velük. Nézze meg, Jancsi bácsi, a magyar nép az milyen, most őszintén? Havi 10 ezer forint nyugdíjpótlékért, a 23 millió "romántól" - magyar testvéreinktől - való félelmében bárkire leszavaz, ha félti a nyomorúságos jólétét! Na és ez a nép valamiért mégsem szavazta meg a Maga kommer barátait újra. Lehet persze bárkit okolni, de itt bizony Gyurcsótány-Libajnai és Apró Dögei tették meg azt a szívességet a Fidesznek, hogy minden idők legnagyobb bukását hozták össze saját maguknak. Ha tisztességgel lemond a kormány és előrehozott választásokat írnak ki, méltósággal tudtak volna távozni. De így? Köszönjék maguknak!

Úgyhogy most tessenek szépen türelmesen, alázattal kivárni azt a pár évet - mi is kibírtuk a nyolcat! Meg a négyet, negyvenet, ugye. Ugye nem is olyan szar ellenzékben..? Egészen egyszerű. Amit a kormánypártok - bocsánat: kormánypárt - beterjeszt, azt zsigerből ellenezni kell. Közben büfé, molnárka, kaszinótojás (ajjaj!), melegedés, cigizés (ajjaj!), újságolvasás, telefonnyomogatás, költségtérítés. Ki kell vonulni, támadni kell, performanszozni kell, nemet mondani, kifogásolni, darabokra szedni, áskálódni, tüntetgetni - meg hát a magukfajtának nagyon jól megy a külföldi árulkodás is, úgy tudom! Egész rettegőkommandók alakulnak már Berlinben, bőröndök becsomagolva, sírjanak csak! El lehet innen menni! Tessék! Ki is mondta ezt, hirtelen nem jut az eszembe... kár pedig, megérdemelne ez az ország már egy normális, konstruktív ellenzéket. Egy olyan igazi, európai értelemben vett szociáldemokrata pártot. Amelyik nem remeg a hatalomért folyton, amelyik nem ott tesz keresztbe a haladásnak, ahol csak tud! Nézze meg: az alkotmányozásnál is tárva-nyitva álltak a kapuk a pártok előtt - ezek meg dafke nem vesznek benne részt. Jó, hát ha nem - nem. Nem mintha nekem annyira hiányoznának.Ez csak itthon fordulhat elő, hogy egy szocialista vagy liberális párt a saját nemzete ellen fordul, ha éppen nem ők vannak kormányon! Máshol azonnal összezárnak - nem kell messzire menni. 

Mi az, hogy nincs kormányprogram, miről beszélnek? Itt van, parancsoljanak. Csupa olyan rendelkezés, amire az egész liberális tányérnyaló holdudvar csak csaholni meg fröcsögni tud. Kettős állampolgárság, három csapás, Schmitt úr. És az igenis egy áldott jó, nyelveket beszélő sportember, de hát ezeknek semmi és senki se szent... a besúgó Patkányt csak azért nem támadta a jobboldal annak idején, tetszik tudni, mert volt egy olyan gentlemanos megállapodás az akkori ellenzék és a kormány között, hogy az államfőt nem bántjuk semmi szín alatt. Ezt a balosok rúgták fel Mádl folyamatos sározásával, ennyi! Nem, a fütyülők azok mások voltak, azokat ne mossuk össze a rendes jobbosokkal. Amúgy én egyetértek velük, de ez az én különbejáratú, privát magánvéleményem.

Nincs kormányprogram? Magánnyugdíjpénztárak, tessék. Namost egyrészt az nem a mi pénzünk, mert az áfa, a levont járulékok se a mi pénzünk. Másrészt nem voltak a pénztárak jó gazdák, eljátszották a pénzünket, mint amikor a kisdiák flipperre meg Diáklányok magazinra költi a bérletpénzt. Pontosan olyan. Na ezektől mentették meg a mi befizetett vagyonunkat a Miniszterelnök Úrék. Meg hát úgyse lesz nyugdíjunk, úgyhogy nem tök mindegy? Amúgy Brüsszel tehet az egészről: maradhatott volna minden a régiben, ha be tudjuk számítani a bevételi oldalra, de hát napjaink Szovjetuniója hallani sem akart az ötletről. Most aztán foghatják a fejüket, jól kibasztunk velük, höhhö. Ők akarták. Ezek a parasztok mindenbe belepofáznak, csak tudnám, mi közük hozzá? Európai értékek, ja. Mi az, hogy "európai"? Mert mi a baj Ázsiával vagy Amerikával? Mondjuk én utálom őket, de akkor is. Egy ezerszázéves országnak ne puffogjon egy sosemvolt kétszázéves belga, akiknek még kormányuk sincs, de országuk se lesz sokáig. Illetve hát lesz, de több. És ki szállítja nekik a tippeket? Mindegy, nem volt más választásunk. A hiánycélt teljesíteni kellett valahogy, és máshogy nem ment El Qróék miatt.

Médiatörvény? Hát tessék körbenézni, amíg a sok bérrettegő teleajvékolja az összes létező médiákat, hát addig miről beszélünk? Ha nem lenne sajtószabadság, ezek meg se jelenhettek volna. És amúgy ezek közül bárki elolvasta maga szerint a médiatörvényt? Hát ez az. És tudja, hogy hány országban van ennél ezerszer szigorúbb médiatörvény? Elemeiben? Hát rengetegben, higgye el. Tudja: az a kutya ugat a legjobban, amelyiknek a háza ég. Meg hát különben is: azért kellett már ide egy kontroll. Az nem járja, hogy még a múlt rendszerben hozott szabályozásokkal kelljen dolgoznunk. Ahol mindenkit porig gyalázhatnak személyeskedve, névtelenül, hát? Én ezeket mondjuk leginkább személyesen keresném fel pár haveremmel, de akkor meg önbíráskodás - így meg az ember nem csinálhat mást, mint tűr. De mindegy, tessék, módosítottuk, ihr könnt uns mal. Ez se elég? Mi kell még? Ezeknek semmi se jó. Persze délszláv a csaj, miért nem lepődöm meg?

Személyijövedelem-adó? Na ez a kedvencem. Itt hisztériázik mindenki, hogy a kispénzű kisemberek járják meg a legjobban - hát ezek kérem szépen, Bandeszkám, ezek leginkább a szürkegazdaság jótékony langyos hugyos melegében pancsikoltak eddig, és a bevallottnál jóval több pénzt kaptak kézhez. Ahogy te is, Bandeszom, ugye? Vagy a jattról is hozod a blokkot? Jó, tudom, ez egy ilyen világ, a főnököd a geczi meg a társadalom. Én speciel pont sokkal jobban jártam. Hát ez van, édesapám, az élet soha nem volt igazságos. Járulékos veszteség. Küzdeni kell, tanulni, többet akarni. Erre motiválja ez a nép egyszerű gyermekét. A devizahitel miatt ők röhögtek ki, én meg az eszjéá miatt őket. Jól elröhögcsélünk egymáson. Sajnos immáron sok-sok éve először fordul elő olyan, hogy azt díjazzák, aki többet ad a közösbe. Így viszont több marad sokunknak a hónap végén: befektetjük, a gyerekekre költjük, elisszuk. Fogyasztás! Megtakarítás! Meg hát több marad a törlesztőre is.

És igen, a szerkezeti átalakítások kellenek. Nem úgy persze, ahogy a ti mindentudó Bokrosotok meg MSZP-tek képzelte folyamatosan, hogy az embereket zsigerelje ki, hát nem! Fizessenek a multik! Tudod, hogy hordták ki talicskán a pénzt innen a nagytőkések? Tessék szépen beadni a közösbe, ahogy a hullarabló bankoknak is. Mert az IMF meg a hitelminősítők meg a liberálbolsevisták csakis megszorításokban tudnak gondolkodni. Jó, hát persze megszorítás is, de ez mögött legalább van társadalmi támogatás, nem mindegy! És ha szarul is járunk? Nekem megér ennyit, hogy láthassam a hőbörgő, fröcsögő szoclibeket most legalább 4 évig.

A Jobbik? A Jóisten küldte nekünk ezeket a hebrencs hülyegyerekeket. Bohóckodnak, régi, problemás szavazóink egy része hozzájuk csapódik, mi nyerünk kétszer annyit. A további intézkedésekkel pedig kifogjuk a szelet a vitorlájukból.

Szóval Jancsi bá, én magát tisztelem, becsülöm meg szeretem a sok telkezés meg bringajavítás miatt, de azért ez így van. Bandeszkám, neked meg: hát, ha azt hiszed, hogy attól leszel kiművelt gyerek, hogy Közgázt végzel, majd betanulod a HVG-ből meg a rettegőidtől, hogy mit kell gondolni meg érvelni - akkor csak szánlak. A makrogazdasági bullshit, a bokrosista válságkezelés megvan még, mi?

Különben is. Minek itt a hangulatkeltés? Várjuk meg, hogy fest majd mindez a gyakorlatban... a gyűlölet rabja / majd kiforgatja / minden szavadat / és átkoz... ismered? Kötéllacázás, lázárjanizás, meg a többi. Egyrészt: igazuk van. Másrészt: nem is azt mondták. Meg hát a Ferinek meg a Gordonkának szabad utólag magyarázkodni? Tudok én is keményen kérdezni! Olyan ez, mint amikor a Beatles lemezeit elégették, mert Lennon ilyet állított, hogy népszerűbbek Jézus Krisztusnál. Pedig nem úgy mondta, illetve hát kiragadták azt a félmondatot a rohadékok... de hát ezek azt hallják csak meg, amit hallani akarnak. Na Jancsi bá, ugye nincs harag? Éljen a Párt!

98 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hal Stanton 2011.03.20. 15:44:46

Melyik a Fidesz? Amelyikben a Torgyán van?

nadivereb 2011.03.20. 16:00:05

"És ha szarul is járunk? Nekem megér ennyit, hogy láthassam a hőbörgő, fröcsögő szoclibeket most legalább 4 évig."

Szerintem ez a mondat tökéletesen leírja a fenti példány motivációit és gondolkodásmódját.

la paloma de la rosa 2011.03.20. 16:12:45

Jó töményre sikerült így a vasárnapi ebéd után, ha az még nem feküdte volna meg a gyomrom.

Vállfás Gyuszi 2011.03.20. 16:15:34

Nem "egyedülálló", hanem "példátlan" módon, Tiborom!

2011.03.20. 16:17:28

Jó duma, de a tisztelem, becsülöm nem kellett volna bele, mert az már felér egy anyázással.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.20. 16:20:20

Hallgattassék meg a másik fél is... :)

Hihetetlen, hogy mind a két tábor mekkora demagóg faszságokat nyom, ráadásul majdnem ugyanazokat! Sasjózsi megmondta úgy 89 körül, hogy Magyarországra kell egy Kommunista Párt meg egy Kommunista Párt B. Hát ebben speciel látnok volt...

2011.03.20. 16:31:02

@altoid: ...Azt is elrendeltük, hogy ha mi vagy a mi utódaink közül valaki valamely idõben ezen rendelkezéseink ellen akarna cselekedni, ennek az oklevélnek erejénél fogva mind a püspöknek, mind a többi jobbágyoknak és az országunk nemeseinek, együttesen és külön-külön, a jelenben és a jövõben mindörökké szabadságukban álljon, hogy a hûtlenség minden vétke nélkül nekünk és a mi utódainknak ellenállhassanak és ellentmondhassanak."

Nem lehetne az álkotmányt elcsapni a fenébe, és visszatérni az az alapokhoz?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.20. 16:33:40

@Frengi: Szerintem az alkotmányt (és a törvényeket) nem ide-oda változtatgatni kéne, hanem betartani.

2011.03.20. 16:42:39

Elképesztő! Már a vízcsapból is politika folyik! Miért _kell_ nekem még a modorosblogon is folyton politikáról olvasnom? :-)

2011.03.20. 17:23:12

@altoid: a rossz törvényeket nem lehet, és nem is mindig szabad betartani: lást Antigoné gimnázium I. osztály.

A rossz törvényeket meg kell változtatni.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.20. 17:25:20

@Frengi: mindjárt indul a vasárnapi Gustav Radbruch parti :-)

Mitya Ivanov 2011.03.20. 17:41:27

mi jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.20. 17:53:39

@Frengi: Lehet, de Magyarország államformája az utóbbi 20 évben nem türannisz volt.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.20. 18:30:20

A mindig éppen aktuális politikai helyzeten siránkozókban egy pozitívum van: nélkülük unalmasabb lenne a Modoros.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.20. 18:39:58

@Professor Pizka: 2010 májusában meg fülke-oisztrakizmosz?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.20. 18:41:55

@altoid: Ojsztrachizmus, amikor a zsidó hegedűművészek mindenkit leszavaztak :-)

2011.03.20. 18:55:42

Magyaroszágon az emberek 3 dologhoz értenek, mit érteknek? Telsejen biztosak benne, vagy ahogy a tiszadorogmai mezóőr mondaná: náluk van a tudja.

1.gyerek nevelés
2. foci
3.politika

2011.03.20. 19:22:27

Az első szoci ciklus után beszélgettem az egyik szoci képviselővel, mondom neki, meg vagyok veletek elégedve, nem csalódtam, hoztátok a formát, rosszabbra számítottam, az hogy egyáltalán kiírtátok a választást, azt tőletek már hatalmas és nem várt teljesítmény, meg egyébként is lövethetetek is volna.

Ottlaki Kababám 2011.03.20. 20:28:48

@Modor Tibi: Az igazi értelmiségi mindig ellenzéki (főleg ha ez az ördög a király).

2011.03.20. 20:36:49

Micsoda aranykornak gondoljuk a 100 évvel ezelőtti időket. Pedig akik akkor éltek, ugyanazt gondolták a politikusaikról, mint mi a sajátjainkról..:)Bizonyos idő után szebbnek látszik minden:)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.20. 20:44:55

@Hadrian77: Na az baszna be, ha később a mostani időszakot látnánk aranykornak...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.20. 20:52:26

@altoid: az Aranykor a Kádár-korszak volt, mint az közismert :)

2011.03.20. 20:55:28

@altoid: nem mi látjuk majd annak, az majd később lesz:) a korai kapitalizmus romantikus évei...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.20. 21:11:47

@Modor Tibi: Közismert? Jöjjön csak közelebb, Safranek!

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.20. 21:22:29

@Hadrian77: Majd készítenek Eastern-filmeket olajszőkítő banditákról meg kemény tekintetű és hallgatag EVA-kovbojokról...

Daenerys 2011.03.20. 21:25:47

De hátbabasznám ezt a típust valamivel... lehetőleg akkor, mikor a lépcső tetején áll.

2011.03.20. 21:30:46

@altoid: ja, meg Hídember féle mega produkciót az M6-ról ;)

moesko 2011.03.20. 21:34:27

hát, hogy aranykornak tekintenénk ezt, azt én is erősen kétlem, de az is tény, hogy van abban valami, hogy mindenki kritizálja a saját korát meg politikusait.

én finnországban vagyok modoros emigráns úgy féléve, és épp a múlthéten röhögtem ki egy szegény fickót, aki látványosan meglepődött, amikor azt mondtam, h finnország jó hely, és nyávogni kezdett, hogy a politikai helyzetük miatt el akar innen költözni. nos, én meghatározott időre jöttem ki, nem tervezem, h itt éljem le az életemet, nem szeretem jobban ezt az országot, mint a hazámat, de súlyosan elragaszkodnék a realitástól, ha azt mondanám, h ne működne itt közel minden jelentősen gördülékenyebben, mint otthon, és ne lennének gyenge kezdők a 'politikus mocskok' a mieinkhez képest.

ja, és nem ő volt az első, aki hasonló terveiről beszélt nekem, és tényleg nagyon hülyének néznek, amikor azt mondom, h sokan lennének rettentően boldogak, ha oly szar országban élhetnének, mint ez.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.20. 22:05:23

@moesko: a szomszéd tundrája mindig zöldebb...

moesko 2011.03.20. 22:08:43

@altoid: mondjuk legközelebb megpróbálom nem elfelejteni megkérdezni, h mégis mely irányba indulnának: ))))))

2011.03.20. 22:16:42

@Modor Tibi:

Nagyon jó!!! Élvezetes önirónia.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.20. 22:19:33

@altoid: te meg topó lesztek benne a Hebrew Hammers :-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.20. 22:50:51

@altoid: szólítsam Bugsy Siegelnek, reb altoid? :-)

Iszom Tibor 2011.03.21. 00:08:15

@moesko: Ajánld neki _kis hazánkat_! :)

El Topo (Sgt. Elias) 2011.03.21. 06:43:55

Látom már hiányoztam. Egyébként komplett kis poszt,csak kevés benne a zsidózás.

2011.03.21. 07:19:34

@moesko: a saját hazaját mindenki úgy fikázza otthon, ahogy akarja, az övé, de hogy más tegye, nos azt már nem tűrnék el.

Más országban a saját hazádat fikázni, az sem vet rád jó fényt.

Olyan ez, mint amikor otthon osztom a gyereket, de ha ugyan ezt tenné máshol más, hát lehet kikaparnám a szemét.

2011.03.21. 08:08:45

Topóval kell egyetértenem: egy kevés, finom kis zsidózás még belefért volna.
Az igaz, hogy valószínűleg így is elég troll fog itt hőbörögni...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.21. 08:23:10

@El Topo (Sgt. Elias): @Brother Love: Nem is tudom... Én fideszes politikust még soha nem hallottam zsidózni (kivéve Molnár Oszkárt, de őt ki is baszták érte). Ami meg a támogatóikat illeti, nyilván sokan antiszemiták, de nem biztos, hogy az MSZP-sek közül sokkal kevesebben lennének (pláne amikor ők voltak a többség). Szerintem a poszt így korrekt.

szellőláb 2011.03.21. 08:48:57

@altoid: A zsidózás, cigányozás, trianonozás nálunkolyan, mint a halál: biztos, hogy jön, legfeljebb nem tudjuk, mikor:-)
Ez alól a politikusok sem kivételek. A tisztességesebbje legalább nyíltan is megteszi.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.21. 09:17:01

@vészmadár (pica pica): a művészek mind ilyenek. A balett-táncosok és a kőfaragók is.

2011.03.21. 09:49:17

@Professor Pizka: és a cipőfelsőrész készítők...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.21. 09:56:05

@szellőláb: Viszont annal a pontnal véget is ér az értelmes vita, és kezdodik az ovodas szintu oda- és visszamondogatas. Amig errol nem szokik le a politika (mindkét oldalon), addig itt csak szarpofozas lesz, elorelépés nem.

szellőláb 2011.03.21. 10:05:31

@altoid: Ezért tart itt ez az ország :-( (többek között)

Styxx 2011.03.21. 10:09:28

@altoid:
Nálunk a családban van zsidózó kisemeszpés. Hosszú éveken keresztül járatott párhuzamosan Népszavát és Magyar Fórumot. és ami a legmókásabb, amikor éppen nem mocskosfideszezik vagy mocskoszsidózik, hanem civil témákról beszél, akkor egy szerfölött segítőkész, falatkenyér ember.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.21. 10:29:46

@Styxx: amúgy én nem feltétlenül vélem érteni, mi a bánat az a zsidózás meg a cigányozás? mert néha mintha azt jelentené, használjuk ezeket a szavakat (aminek kárhoztatása übernevetséges lenne). Szval mit is jelent a zsidózás?

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.21. 10:30:41

@Styxx: Szerintem a zsidozas sok embernél csak amolyan onmegnyugtato mantra, olyasmi mint az "om mani padme om", vagy a "minden nappal, mindenhogyan, jobban és jobban érzem magam"

Styxx 2011.03.21. 10:35:54

@vészmadár (pica pica):
"Mocskos bibsi, szonkyapecér Deutch Tomika! A metéltedet a mi adófizetői pénzedből dugdosod mindenféle lyukba! Lassan több a kölyköd, mint Ábrahám elvtárnak!" - mondjuk Deutcht különösen szereti ekézni, mert ezzel 2 in 1 zsidózik is, meg
fideszezik is.
Szóval ilyesmi a teljesítménye.
@altoid:
Az Emlékszel Dolly Bellre? c. filmből ugrott be a: "Minden nap minden szempontból egyre többet fejlődök!"

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.03.21. 10:42:57

a kocsma törzsgárdája között van elempés? :) vagy az a Bandesz? :) ha nem, akkor lesz majd egy ilyen karakter is?

amúgy korrekt poszt, nagyon szépen körülírja az átlag fideszest. bár 1-2 dolog még belefért volna, konkrétan a Zorbán személye nincs kiemelve. ("Igen, Kiszes volt, na és? Akkoriban muszáj volt, de ezt pont magának mondjam Jancsi bá'?") Meg ehhez hasonlók.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.21. 11:00:09

@purga: LMP-s nem jár kocsmába, max romkocsmába. Az elempés ilyen űberpíszí, ördögbotos, germanisztika-szakos, biciklisfutár-aspiráns hülyegyerek:)

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.03.21. 11:15:10

@vészmadár (pica pica): nana, a germanisztika szakos az náci:) az elempés inkább filozófia vagy anglisztika szakos:) a többi stimmel. és járnak kocsmába, erről is volt poszt, ők azok akik egy pohár sör=egész esti szórakozás:D na meg a dzsanga:D

V69 2011.03.21. 11:16:40

@Frengi: Meg a nyelvhez. A baconszalonnás nyelvőrposztnak hatszáz fölötti kommentje volt, az szerintem rekordgyanús.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.21. 11:25:59

@V69: talán mert a nyelvészet érdekes, a politika meg unalmas:)

Styxx 2011.03.21. 11:28:31

@vészmadár (pica pica):
Az LMP-s olyan, mint a fideszes 1988-1991 között, de az urbánus száry, a Fodor Lackóék, nem a komplexusok vidéki gyerkeek, mint a Viktor meg a Kövér Laci.
@purga:
egy faszt náci. A mai németbuzik között a legtöbb a make love and dzsanga, not war neohippy. Szvsz csak pár leszakadt NDK-s zsákfaluban, meg NDK-s ózdon, akiket már a régiójuk lengyelországi fele is felülmúlt dzídípiben leledzik még tősgyökeres német neonáci. De majd a kihelyezett tagozat, Frengivel az élen képbehoz.

És szépemlékúű csirke72 ha előkerülne. Régi szép idők, amikor még a trollok is élményszámba mentek...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.21. 11:38:33

@Styxx: az igazi nácikat ma is ausztriában kell amúgy keresni:)

2011.03.21. 11:43:09

@Styxx: barátunk tegnap megnyilvánult a Totalcar Hamann nekrológjánál...:)

Styxx 2011.03.21. 11:53:24

@vészmadár (pica pica):
engem jobban beindítanak a műnácik, főleg a szlávok, oroszok, szerbek.
Pl erről tervezek egy posztot, más blogon
goo.gl/gGAqc
(Achtung, 18+)

@Hadrian77:
Hú, billentsd már át, pls. Szvsz őt direkt idegesítette, hogy itt szórakoztatónak találtuk.
Mint ha egy szatírt szörnyülködés helyett megmosolyognak.

2011.03.21. 11:58:41

@Styxx: totalcar.hu/magazin/hirek/2011/03/20/elhunyt_a_nyomatekkiraly/

a hozzászóltását már kikapálták, nem találtam meg sehol, csak a reakciókat

purga · http://horrormirror.blog.hu 2011.03.21. 11:59:19

@Styxx: azért az oroszok bizonyos értelemben nem "műnácik", ott elég kemények, lásd a kivégzős videójukat. Tudtommal ott van a legradikálisabb bázisuk Európában, nagyon sok külföldi panaszkodott már rájuk. Persze jelen van a másik véglet is, akik még mindig hisznek a Szovjetunió felemelkedésében:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.21. 12:14:33

@Hadrian77: egy darabig ne mfog arrafelé trollkodni asszem...

2011.03.21. 12:23:06

@Professor Pizka: hát van olyan perverz és élvezi, biztosan feltűnik még, bár ahogy olvastam az utalásokból mindenhonnan kivágták már.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.21. 12:31:25

@Hadrian77: én nem moderálnám ki, de hát az én blogomon nem hajlandó trollkodni az istennek se:)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.21. 12:33:05

Érdekes, hogy Jancsi bánál mindig van 1-2 "na de azért valahol igaza van"-hozzászólás - de itt mindenki fosik beismerni, hogy ennek a gyereknek IS igaza van :)

V69 2011.03.21. 12:34:33

@vészmadár (pica pica): Na ezt ne is említsd. Éppen az az egyik legnagyobb bűne a kommancsoknak, hogy tudatosan rombolták - és rombolják ma is - a magyar nyelvet. Mert nehogy azt hidd, hogy ez véletlen! Meg volt ez tervezve, mindenki tudja. A magyar nyelvet és vele a magyarságtudatot a földbe tiporni, megalázni - hiszen így lehet egy népet könnyen leigázni. Tudjuk, hogy már majd kétszáz éve folyik ez a hadjárat a magyar nyelv ellen, amióta Bécsben a kancellária kitalálta a halszagú rokonságot. Nyíltan meg lett mondva, hogy ezt kell tanítani, punktum. A kommerek meg persze örömmel átvették ezt, még jó, nehogy már valami nemes, harcias nép legyen a rokonunk! Az egész világ rajtunk röhög, már sehol nem tanítják a finnugor rokonságot, a finnek is kivették az általános iskolai tantervből, de persze ezek még mindig ezt erőltetik. Nálunk meg a Magyar Bálint olyan sikeresen elkúrta a tantervet, hogy a mai gyerekek már nem tudnak megtanulni írni meg olvasni sem. Nézd csak meg a helyesírásukat: egyszerűen katasztrofális, minden mondatukban van legalább öt olyan hiba, amiért minket annó dominó úgy kivágtak volna az iskolából, hogy a lábunk nem éri a földet. Meg már lassan több idegen szót használnak, mint magyart. Priceless meg lájkol meg LOL, mire jó ez? Miért nem lehet ezek helyett becsületes magyar szavakat használni? Nézd meg a franciákat: volt annyi a pucájukban, hogy hoztak egy nagyon szigorú nyelvtörvényt, de nem is sorvad a francia nyelv, nem úgy, mint a magyar! Ma már csak gügyögést hallhatsz a fiataloktól: telcsi, üccsi, szenya; már rendesen lerészegedni sem tudnak, csak bebaszcsizni. Hallod, a múltkor is ilyet olvasott haver valami blogon, hogy "olyan depi vagyok, mindjárt öngyi leszek"! Azbazmeg, öngyi... Én mondom neked, igazi magyar nyelvet már csak a határainkon túl hallhatsz, Erdélyben meg a Felvidéken. Mondjuk az is nagy csoda, hogy a sztálinista, deklaráltan magyarellenes szlovák nyelvtörvény igája alatt még nem felejtettek el magyarul, de hát a felvidéki magyaroknak még van gerincük, van tartásuk és öntudatuk. Persze náluk nem volt nyolcéves szocilibsi diktatúra...

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.21. 12:43:05

@Modor Tibi: én nem fosok beismernem, hogy az ilyen posztokat eleve el sem olvasom már:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.21. 12:59:10

@V69: yeeeeeeeeeeee haw, ahogy Árpád apánk fogalmazott volna :-)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.21. 13:10:15

@Professor Pizka: biztos jót írt. Nekem különleges képességem van arra, hogy faszságokat a szemem nem hajlandó elolvasni. ezért (is) tanulok olyan gyorsan, mert a tankönyvekből ösztönösen jól válogatom a lényeget és kihagyom a körítést.

Na most, ezt a posztot meg a meghujjogott hozzászólást a szemem egy darabban ugrotta, szval tutira tömény modor:)

2011.03.21. 13:18:09

@vészmadár (pica pica): te is írhatnál valami hasonlót a Fukusima apropóján..:)

2011.03.21. 13:23:16

@V69: mennyivel egyszrűbb lenne ma az élet, ha az az izgága Luther nem akarja lefordítani a bibliát német nyelvre, a magyar meg milyen? Mindent majmol amit a német csinál.
Most az ember az édesanyjával meg a dajkájával beszélne magyarul, na esetleg még a pór nép, a művel világ meg szerte Európában latinul, nem lennének nyelvi nehézségek.

A magyar nyelvvel meg nem lenne semmi baj.

Bár szerintem a legtöbbet a nyelvújjítók ártottak neki, ezek a mostani divtok már nem rontanak rajta, ez elmúlik mint a bárányhimlő, pár év mulva ugyan úgy nevetségesen fog hangzani mint most a fűzfán fütyülő sárga rézangyal.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.21. 13:25:29

@Hadrian77: mit írjak én Fukusimáról? az egész japán nép el van baszva, kulturálisan, földrajzilag, mindenhogy.

2011.03.21. 13:35:42

@vészmadár (pica pica): atom, környezetvédelem, igazságok, féligazságok, ilyesmik valami jó párbeszédbe sűrítve:)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.21. 13:38:59

@Frengi: luthert én főleg azért a szemléletéért utálom, amit itt tibi és józsi is magáénak vall: hogy aki semmire sem vitte, az magának köszönheti (ő megfogalmazásában: ha baszogat az isten, azér' van kisköcsög, mert szar alak vagy)

@Hadrian77: OKÉ.

- te figyu, azért most így, Fukusuna vagy mi kapcsán megállapítható, hogy ez az atomenergia-dolog mégsem olyan biztonságos, mint ahogy gondoltuk. Te ilyen halőr vagy erdész vagy mi vagy, szted igazam van?
- nincs.

2011.03.21. 14:02:38

@vészmadár (pica pica): nem tudom, a fókasunán is egy irányban áll a szőr, mint a fókabőrön? :)

Styxx 2011.03.21. 14:09:33

@vészmadár (pica pica):
Akkor ezek szerint Lázár János a legnagyobb neolutheránus, aki lézerblokkolóval tiltakozott a búcsúcédulák ellen:-)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.21. 14:18:01

@vészmadár (pica pica): mehe, azért rendes tőled, hogy a kommenteket még nézed alattuk :D

"luthert én főleg azért a szemléletéért utálom, amit itt tibi és józsi is magáénak vall: hogy aki semmire sem vitte, az magának köszönheti " - pont ezen röhögtem _a minap_, hogy mi már előre megírunk mindent. Dohányzástilalom, kisemberezés... lehet, hogy innen merít a Kormány? :-)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.03.21. 14:21:34

@Modor Tibi: nem azért nem olvasom, mert szar, csak azért, mert előre és vissza ismerem a műsort. Nyilván célja is az ismerősségi hatás, félre ne érts. És igen, bennem is felmerült, hogy valajki a kormányban olvassa amodorost, mert permanensen materializálják a posztjaitokat, hehe:)

Styxx 2011.03.21. 14:31:20

@Modor Tibi: @vészmadár (pica pica):
Pica az első aki coming outolt, hogy posztolvasás nélkül kommentel. Magam még nem próbáltam, de oy
lyan már volt, hogy figyelmetlenül olvastam, viszont meghozta a kedvem. Főleg a poszthoz érdemi (blöff)hozzászólással művelni.

Abból egy klassz hitler-videót lehetne rittyenteni:

Lázár, Matolcsy, Schmitt Pali marad (úgy se érti, de legalűbb bólogat) a többiek kifelé!
- Mi a jóbüdöskurva-elempés faszát csináltok?!
- Lézerzavaró, meg aki szegény, dögöljön meg!!?
- A modoros már két hónapja megírta, hogy ilyesmiből lesz a szopóág, milyen blogot olvastok? Cukiságot?

2011.03.21. 15:33:22

@vészmadár (pica pica): Japán egyszer már majdnem a Húsvét szigetek sorsára jutott, mert szinte kivágtak minden fát, szerencsére volt épp eszű vezetőjük aki fővesztés terhe mellett megtiltotta a fa kivágást, tehát mindig szűkében voltak energiának, de azt azért nem gondoltam volna, hogy atomerőművet is építettek oda, ahol olyan gyakori a földrengés, mint nálunk a jégeső.

@Styxx: én 1x találkoztam itt valódi nácikkal, majdnem úgy jártam velük mint a kommunisták az oroszok bejövetelekor.
Érdekes egy eset volt.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.21. 16:15:07

@Modor Tibi: hát még majd ha kiderül, hogy micsoda imázspénzt markolsz te fel ezért :-)

Nadiposzi (törölt) 2011.03.21. 16:40:44

@Modor Tibi:
A srác jól nyomja, meg is ijedtem, mennyire egyet értek vele. Pedig ha egy, a Modoroson megjelent posztban magadra ismersz, akkor fel kell keresned egy lélekgyógyászt, vagy egy talponállót.

2011.03.21. 18:50:51

@Frengi: görögök, spanyolok, angolok, szintén meg lehet nézni a fakivágásokat, bár talán az angolok még időben észbe kaptak és valamit megmentettek. Ahol meg ugye nincs energiahordozó oda atom kell...

2011.03.21. 19:58:51

@Hadrian77: Németországban sem maradt egy szál fa sem, minden erdő szabályosan van be ültetve fával.
Sok országban a diktatúra a környezet védelem előnyére vált. (tipikus példa Dominika a legújabb korban).

A témához ajánlom figyelmedbe Jared Diamond: Összeomlás című könyvét - mert ezeket az okosságokra én sem a magam eszével jöttem rá.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.03.21. 20:06:41

@Frengi: A koreai DMZ élővilága is háborítatlan. Az állat nem olyan hülye, hogy aknára lépjen, egyebekben pedig paradicsomi körülmények. Mondjuk szerintem én még levelibékaként is röhögőgörcsöt kapnék az őrök "agressziót sugárzó" (jajbeszartam) tékvandó beállásától.

2011.03.21. 20:17:55

@Frengi: ott még be tudták ültetni, ősvadon nagyon kevés helyen van már. De a Mediterráneumban sok helyen nem lehetett beültetni, mert az eső és a szél elhordta a talajt. Horvátokat is így tarolta le a Velencei Köztársaság.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2011.03.21. 21:37:49

@Modor Tibi: a poszt főhősének nem az igazságával van baj, hanem a hozzáállásával (bár gondolom ezt te is tudod).

A Fidesznek azért adtak a zemberek kétharmadot, mert Gyurcsányék elkúrták, és azt remélik, hogy Orbánék majd jobban kormányoznak. Viszont a türelmük nem túl sok, mert szar a helyzet, úgyhogy ha az új kormány intézkedései nem tetszenek, azonnal jön a kritika, amire nem sokáig lesz kielégítő válasz az, hogy "de az elmúltnyolcév".

Illusztrációnak lásd az alábbi Kádár-kori viccet:

Egy állami vállalathoz új igazgató érkezik. Az első nap talál az íróasztalfiókjában három borítékot, és egy üzenetet az elődjétől, hogy csak akkor nyissa ki őket, ha nagy bajban van a cég.

Egy idő után rosszul is mennek a dolgok, úgyhogy az igazgató kinyitja az egyes számú borítékot, amiben ez áll: "kenjél mindent az elődödre!".

Ez egy ideig be is válik, de amikor a dolgok csak nem fordulnak jobbra, emberünk kénytelen kinyitni a kettes borítékot is: "hivatkozz a nehéz gazdasági helyzetre!"

Egy ideig megint békén hagyják az igazgatót, de amikor már végképp összecsapnak a hullámok, a harmadik boríték is kibontásra kerül. Ez van benne: "készíts három borítékot!"

GERI87 2011.03.21. 22:18:57

Azért szerintem most nyugi van.

Sokaknak most is szar, de kussolnak mert hát kétharmad van és ehhez azért a jancsibá féléknek is köze volt....nehéz lenne azt mondani mint a "vörös időkben" hogyhát "én nem szavaztam rájuk..ezek akarták" mert hát 66% rá az esély hogy de ők is....

Szóval kussolnak.
Az ellentábor meg azért kussol mert kevesen van.

Így ha szándékosan nem olvasok újságot, nem nézek híradót politikáról, gazdaságról akkor e téren egész jó napokat élhetek át mostanság:D

Míg régen mindenhol az ember képébe tolták a szart.

Az emberek végre nem fröcsögnek már annyit.

A nagyonjobbikok is mintha csöndbe lennének...

Meg itt a tavasz is..mmm
süti beállítások módosítása