Olvasói rovat - A modoros BMW-s

2010/09/07. - írta: Modor Tibi

 

A Goldenblog Komplex kategóriájának büszke 9. helyezettjétől, Hácsétól!

 

Belovszki Misinek hívják. Volt egy cége, a Belotrans 2000 Kft, de tavalyelőtt csődbe vitte, viszont azért annyi pénzt gondosan kilopott belőle, hogy mindenkor legyen egy zsír BMW-je, mert az a raj. Beló egy lepukkant albérletben lakik, de húszmillás BMW-je van.

A szobája tele BMW-s relikviákkal: kulcstartók, poszterek, az aktuális Bömös Matchbox- és távirányítós változata. Az ágyneműhuzaton is ott a BMW embléma. Alap. Azon lehet jót durmolni, ne vicceljél. A falon egy BMW-s puzzle bekeretezve, az egyik volt csaja (a Szabina) rakta ki neki. Ő meg cserébe jól berakta neki. Két évig jártak amúgy. Beló az ablakból esténként pittyegteti riasztót. Menő. Harminchat múlt, de még mindig csak szemezünk-járunk-kúrunk-szakítunk szinten áll a nőkkel. Tizenéves elsőbálozó picskukat szeret szúrogatni. Nekik tökre bejövősen tetszik a Bömös. Meg hogy Beló már nem taknyos.

Gyúrogat néha. Bár mostanában ritkábban jár le. Régebben kokszolt is. Látszik. Még mindig negyvenhatos a karja. Száznegyvenbe bármikor belenyom hatot, ő azt mondja. Szögesdrót-tetkó a felkaron bejátszik. A húszezres városban, ahol él, mindenki ismeri. Beló folyton integet, ha tesz egy rajkört a főutcán. Haverokra villant is egyet. Testét lazássan’ lecsúsztatja az ülésen, hogy csak a feje látszik az ablakban. A kormányt fönt középen, jobb kézzel markolva finoman igazgatja, kissé balra dől. Szájával csücsörít. Bólogat. BF, BF, BF, mc, mc, umc, umc, BF, umc BF, umc BF. umc. Szün. Paoam, paoam, paoam, umc BF, umc BF, umc BF. Ennyi szűrődik ki a Bömbijéből, ha intéz. Beló a lakossági trenszet lájkolja, meg az igényesebb mulatóst. Meg úgy a technókat végül is. A reppet utálja, neki ne pofázzon egy nigger. Napgép mindig rajta, ha esik, ha szakad. Ápol és eltakar. Alig aludt, de így nem vágod le. Keni-vágja a legrajabb BMW típusokat kajakra. Sorolja is, ha kell, ha nem. 600-as SGLI sztrend B2. SKLI gt950-es, B300-KL Jt. Vagy az új W900 GKLi. Odabasz. De a régi SML700-as turboszinvertoros a kedvence. Hobbiból még venne is egyet, csak kell a fasznak, nem? Király.

Beló rühelli és feszt fikázza is a többi autótípust. Szar japán rizsforraló a Mazda, hagyjad már. A hatos a Bömösnél kezdődik, kisköcsög. Ülj át egy Toyotába a BMW után, le fogod köpni a műszerfalat. Itt pacik vannak, tesó. Suzuki? Viccelsz, bolondozol? Aszfaltpattanás. A Ti autótok, prolik. Három betű, vágod? B, M, W. Mondd utánam? (kérdezi)

Beló tolja neki ezerrel. Előz, mint állat. Beelőz. Még simán befér. Ne szarjál, csak kapaszkodj. Beduplázza a kanyarokat, mert a BMW-je nem arra van, hogy gyökkettővel tötyörögjön vele. A teszkóparkolóban is előz, mert pörgés van. A hatvanas kanyart simán veszi százharminccal. Télen is, sőt. A piros rá nem mindig vonatkozik. Belónak nehéz a lába, állandóan a gázon van. Fékezzenek a nyuggerek, neki dolga van. Beló intéz. Senki sem tudja, mit dolgozik jelenleg. Ügyeskedik, jókor van jó helyen, vannak kapcsolatai, tud szerezni ezt-azt. Oké a srác. De azért százezrekkel tartozik a keresztanyjának, az unokaöccsének meg a volt apósjelöltnek. Rácsörög másokra. Hívják. Mondjad, tesó. A húszmillás verda alap, de húszezerért nem tol bele kihangosítót, inkább folyton perkál a fakabátoknak, ha időnként lemeszelik. Leszarja. Faszt érdekel.

Nem szereti, ha Misinek hívják, ő Beló, mindenhol, mindenkinek. Sokan vannak persze, akik az igazi nevét nem is tudják. Jé, a BMW-s Beló az Misi? Dik, nem gondoltam volna. Tik tudtátok? Tök poén, és Beló nem is haragszik érte, ha a fiatalabbak így köszönnek neki: helló Beló!

Beló BMW-vel jár „fel” szórakozni. Nem piál. Üccsit kortyol a pultnál. Karláncát meg-megrázza közben. Lejattol a kidobókkal. Puszit is ad, de csak nekik. Régebben együtt gyúrt velük. Bizniszelgetni is szoktak. Korrektak. Beló néha bogyózik, de nincs azért annyira rajta. Gyors meg kóla szokott befittyenni nála. Hétvégén égeti a gyertyát. Hétköznap kávézgatni jár oda, ahol szombat éjjel csapatja. Ott szokott telózni ilyenkor a teraszon. Alkatrészt intéz a Bömösének. Átnyálazza a Blikket. Megnézi benne a csöcsös kurvát az elején. Hosszan. Bólogat.

Elindul, bőgeti. Azonnal előz. Beléjött valaki. A kurva anyját, tanuljon meg vezetni. Nyikhaj, ruppótlan proli a roncs Pözsójával. Mindig neki van igaza, ilyenkor meg főleg, ha „beléjönnek”.

Beló kocsija a karosszériás havernál van. Jövő héten kész lesz. Addig Beló nem mutatkozik. Otthon netezik. Rázza a porkára.

184 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.09.07. 07:41:50

Beló gyúrás közben, két sorozat között még mindig az Express "Autók" rovatát böngészgeti. Pihenőidejét legfeljebb egy-egy 5-10 perces telefonnal szakítja meg: "Hallod, geci, nagyon szép az attó! Full bőr, klíma, mekkéne nézni!"
Nagy hangon üdvözli az ismerősöket, az köszöntés hangereje és a vele járó gesztusok szélessége egyenes arányban áll az illető alvilágban betöltött pozíciójával. Ezeken túl legfeljebb a pénzesebb fajta - vélhetően szintén bömös tulaj - sporttársakkal vált szót, menő büntetős ügyvéd, étteremtulajdonos, stb.

cd-r 2010.09.07. 07:51:44

beló bömbije minden esetben fekete. nincs kivétel.

2010.09.07. 08:03:16

Ez nem modoros, hanem beteges.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.07. 08:11:09

Elnézést, hogy belejavítok, de Beló a kocsiban nem enyhén balra dől, hanem meredek sögben jobbra. Majdnem középen van a feje, úgy tehénkedik a középső könyöklőn. Sosem értettem, hogy lehet így vezetni.

LionOfZion 2010.09.07. 08:12:23

Teljesen jó. Kimaradt h Belo jár gyorsulásikra ahol szívesen alázza a sok kistáskát a japán verdáikkal

Hal Stanton 2010.09.07. 08:15:04

Beló aszerint dől jobbra vagy balra a Bömösben, amilyen napja van, ahogy adja a gép, vagy ahogy "dobja a gép."

waketomi 2010.09.07. 08:32:50

Ez zsír lett nagyon! Kicsit izomtibis, de ettől csak jobb.
Amúgy tényleg El Topo szerint leírt testtartás a helyes. Bal kézzel kormány 12 óránál, és dőlés/csavarodás jobbra. Jobb kézzel telefonálás, közben bal kézzel váltás, ha nem automata.

"Sorolja is, ha kell, ha nem. 600-as SGLI sztrend B2. SKLI gt950-es, B300-KL Jt. Vagy az új W900 GKLi. Odabasz. De a régi SML700-as turboszinvertoros a kedvence."

ide mondjuk mehetett volna igazi típus:/ Sok BMW tulajdonosnak sem mond sokat az, hogy E36 vagy E21 pedig nagyon nagy szakértőnek tartják magukat:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.09.07. 08:43:45

Mondjuk az ilyen akkor is kézből telefonál egyvégtében, ha a kocsijában amúgy alapból gyári kihangosító van. Sosem értettem. Ezeket duplán kéne a rendőrnek valagba rúgni, de még sosem fordult elő szerintem.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2010.09.07. 08:48:43

Nekem a Beló nem barátom. Az ilyenek miatt nem vennék bmw-t még akkor sem, ha lenne rá pénzem. Pedig amúgy egy jó autó.

A bmw nem bűn, csak jellemhiba.

Hal Stanton 2010.09.07. 08:52:05

Ha Beló jobbra dőlne a Bömbiben, akkor nem tudná kilógatni a karláncos, pecsétgyűrűs kacsóját a leengedett szélvédőn :)

sunshine bobby (törölt) 2010.09.07. 08:58:24

az ilyen városban mindig úgy vezet, hogy előre van dőlve az ülésben, rá a kormányra, de nem amúgy fosós-amatőrül, hanem lazán, kicsit féloldalasan, bal farpofán ülve, gallér felhajtva, kurva nagy napszemüveggel, a szája nyitva van, a fejével mindig kicsit bólogat a zenére, de csak nagyon lassan, és közben oldalra is kinéz, csakis egy kézzel forgat, tenyérrel, a bal kezével meg kikönyököl és a karlánca fel van csúszva az alkarja közepéig.

Styxx 2010.09.07. 09:09:02

az egyik volt csaja (a Szabina) rakta ki neki.
:-)))
Hácsé, B+, neked a tudatalattidba úgy beégett a Szabina, hogy ezentúl a verseidben is őt fogom keresni:-)
Zsírkígyó a poszt és gr. a Goldenbloghoz. Picit, sajnálom, hogy Beló nem beszélgetett el négyszemközt egy kávé mellett az első nyolccal. Szerintem visszaléptek volna:-)
@El Topo (Sgt. Elias):
Igen, B+, ez a "szétfolyok, mint Havas Henrik a tévéstúdióban" ülésmód, vagy inkább orgiaszerű, könyöklő heverés. Ja, és Baló az indexet utoljára a vizsgán tette ki, persze kivéve, ha nem okosba' vette a jogsit.

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.09.07. 09:18:11

-Te, Beló! Ez a BMW egy hátsókerekes fosputtony. Szerintem sokkal jobb egy Audi.

2010.09.07. 09:33:43

Majd' elfelejtettem méltatni a poszt olyan gyöngyszemeit, mint a kirakott, bekeretezett, kifüggeszett puzzle. amelynél csökötteb, kispolgáribb, modoros ízléstelenséget keveset lehet elképzelni.

Egyébként Sztalin is szívesen díszítette szobáját újságokból kivágott reprodukciókkal, de ő legalább jó fej volt.

bagolybagoly 2010.09.07. 09:40:21

Az még fontos, hogy belo nekifutásból, hátrahúzott könyökből indítva fog kezet. Ha befejezte a mutatványt bördzsekije gallérját huzogatja.

Mitya Ivanov 2010.09.07. 09:46:49

@bagolybagoly: miután befejezi ezt a mozdulatsort, zsebreteszi a kezét, vállait a nyakába húzza, vagy, ha nem tél van, akkor láthatatlan görögdinnyét vesz a hóna alá, és befeszíti az izmait.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.09.07. 09:51:50

Amúgy a "BMW-Fahrer" a németeknél ugyanolyan fogalom, mint amilyet itt Hartay úr zseniálisan megfogott. Mondjuk nem érdekel, ettől még az egyik legjobb autómárka :)

bagolybagoly 2010.09.07. 09:56:56

@Mitya Ivanov: Mobiltelefontól elegánsan eltartott kisujj.

2010.09.07. 09:58:00

Érdekes, hogy Frengisztánban a BNV-ben teljesen normális fazonok ülnek.

A múlkor 86 éves ápoltam felsorolta élete összes autóját (mind a 16-ra emlékezett) Elenite Opel, Kapitän 2x is volt, 1x volt francia autó, de az nem sokáig, Audi ugye az alap, abból is volt egy pár. (Ingoltadt mellett laknak) végül az utólsó 3 Mecedes. BMV nem volt.

BMV-vel 60 éves főorvosok,ügyvédek,cégvezetők járnak.

De ott ez kell is, mert nagyok a távolságok, és jók az autópályák. Egy ápoltam fia (66 éves orvos), a böhöm nagy BMV-jével időnként átugrott meglátogatni a mamát rendelés után Aachenből Kasselbe, a 200km-t egy órán belül lezavarta.

VW (das Auto) a családanyák, meg a 80 éves nyugdijas nénikék járnak vele bevásárolni. (amikor a kofferraumból előkapják a gurulós járókeretet -rollátor- na az a csúcs).

A volvo meg a Saab középkorú feleségek autója, ott ahol a papának BMV-je van.

GLG 2010.09.07. 10:04:59

Irorszagban nem sok Belo van. Itt azok vesznek BMW-t, akik nem tudjak, mire valo. Csak futja ra. De a legjobbra es a legszebbre. Aztan autopalyan 80-nal a belso savban menni azt illik, hatranezni nem. De ha megis, akkor ha elmegy mellette az ember, nem nez oldalra, csak elvorosodik. Ha valahol megall es kiszall, abszolut nem ember formaju voroshaju pulykatojas, max 50 kilo es 150 centi. Es szegynlosen nyomja meg a riaszto gombjat. Szanalmas.
Akkor mar inkabb a Belo, o legalabb "ertekeli" a jarmuvet :)

GLG 2010.09.07. 10:06:03

@bagolybagoly: Elegansan eltartott kisujj mindenhol kotelezo, diszkoban uccsi ivasnal is.

vincere 2010.09.07. 10:06:17

@Kacagó gerle: no igen, a legnagyobb vetélytársat (mert nem a Suzuki az) én is hiányoltam :)

@Frengi: Vincerisztánban az autók 2/3-a BMW vagy Audi, ez itt az alap. az a különbség, h. itt nem Belók vezetik. nekem még jogsim sincs, de Audit szeretnék :) csak azért, h. igazán modorosnak tűnhessek.

nagyon jó a poszt!

Mitya Ivanov 2010.09.07. 10:18:41

@El Topo (Sgt. Elias):
van egy olyan vezetési mozdulatsor is, hogy aszondja gyorsításkor a Beló félék előredőlnek, kicsit megvan ez a balra dőlés is, bal kezével lazán alkarból rátekeredik a kormányra, a jobbal pedig visszavált, padló és huss. Annyira előttem van ez a kép, mert nem csak bömösök, hanem fülbevaló ladás és honda crx-es hülyegyerekek is ezt csinálják.

Mitya Ivanov 2010.09.07. 10:19:19

@bagolybagoly: ez enyhén homoid, de lehet hogy a csajoknak ez is kell:))

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2010.09.07. 10:33:30

Beló az éjjel-nappali előtt találkozik esténként a haverokkal amikor nincs dizsi. Négyen hét parkolóhelyet foglalnak el, ablakok lehúzva és mindegyikből külön jön a tüctücbürübürü. Ismerik az ottanieladósrácot, aki nagyon közéjük akar tartozni, és neki csak Ford Sierrára futotta,de az már majdnem BMW mert hátsókerekes. Élénken beszélik az új BMW-ket, minden második mondat abban végződik, hogy "elsőkerekes tricikli szarok". Beló kajakra elmondja hogy nyomott le egy mazsola Suzukist délelőtt, hogy az picsogott amikor 85-tel ment ő meg kajakra bevágott elé és leckézésből megmutatta hol a helye.

Múltkor egy Celica lenyomta őt az elkerülőn, de ezt úgymeséli el, hogy most kímélni akarta az autót, mert még hideg volt a motor meg a gumik, de a Celica az amúgy is csak egy hulladék Toyota, szóba sem érdemesvele állni.

Azéjjel-nappalis havertól kicsikarják, hogy adjon nekik egy-egy ingyen sört fejenként, cserébe a két hét múlva levő gyorsulásiversenyen mehet majd egyet a BMW-vel. Ezt minden héten eljátszák többször, majd a gyorsulásiversenyre mindegyikőjük autója hirtelen gyertyacserére szorul és nem lehet őket hajtani még.

Patrick Bateman 2010.09.07. 10:41:27

Noha Belónak természetesen fullos a Bömöse, a kötelező optikai tuningelemekkel (elszáradt gyíkbőrre hajazó, valaha sportpiros, most gyulladt fogínyszínű Tesco-gazdaságos fogáskönnyítő kormányfeltét a fakormányon, krómkarika a váltógombon, a krómozás már néhol megkopott, alatta fehér Kludi-csaptelep műanyag, és az előző osztrák taxistulaj által a műszerfalra applikált, és az együtt töltött meghitt 320.000 km alatt elválaszthatatlanul a anyag részévé nemesült jegyzetfüzettartó, spiráldrótos tollal [ezt Beló kissé szégyelli, de nem tudta leszedni, viszont próbálkozásainak mély, sorjás kanyonjai a műfában új fájnak neki, mintha saját húsába vájnának]) az idő vasfoga nyomot hagyott a járművön. A navigációs CD valahová elkallódott, ezért a középkonzolon a nyílháromszög a nagy fehér senkiföldjén forgolódik, a "Map data not available" felirat alatt. Ezt Beló kissé szégyelli, az új utasoknak kötelezően elmormol valami magyarázatfélét: "a Zsolti ígérte, hogy másol ilyen cédét, de már két éve hozza. Nagyon jófejű gyerek, nagyon ottvan ezekben a komputeres témákban, fészbuk, faszomtuggya, de amúgy olyan, mint a f@szom, semmire sem való, a tej megalszik a szájában".
Beló egyébként minden alkalmat megragad, hogy az autó spirituálisan különleges voltát érzékeltesse, főképp azzal, hogy az eredetét burkolja balladai homályba: "a németeknél volt, az autópályarendőrségnél, direkt nekik gyártották, ki van belőle ütve a tiltás, három kiló az alap, de simán megy háromhuszat is, múltkor csapattunk vele a Jóskával kinn a ringen, az az overállos gyerek, a pályaigazgató vagy mi, oda is jött hozzám, hogy hol vettem a verdát, mert ő húsz éve van a szakmában de ilyent még nem látott". Valójában persze a Sanyi oldotta meg okosba a buherát a Fogarasi úti Tesco parkolójában, egy stekklámpa fényénél, azóta a [bordkompúter] kijelzőján folyamatosan az "Antipollution fault" és a "Service interval due" látszik, de a Sanyi azt mondta, nem kell vele törődni. Néha a "Check engine" is felvillan, ilyenkor Beló eltöpreng: "Nédd már, sakkszámítógép is van benne, berosálok..."

yenoee 2010.09.07. 10:47:48

@waketomi: Jobb az, h nem ment bele az igazi típuskódokba, mert úgy mászna elő a sok semiBelo és wannabe Belo, hogy nézni is volna tereh.

Amúgy meg Cápa az isten :)

2010.09.07. 10:49:54

A Belotrans 2000-re reagálva, egy barátom mondta, hogy nézzük el a fuvarozóknak és szállítmányozóknak, hogy nagy BMW-vel szeretnek járni:)
Amúgy meg ami nem összkerekes az bénaság:D

GLG 2010.09.07. 11:08:42

@Hadrian77: Errol eszembe jut egy srac, aki kamionsofor volt, es arra gyujtott, hogy az egyik haver 3-asat megvegye. Sikerult is, azota csak ugy emlegetik, hogy XY jott a beemvemjevel. A birtokos jelzo ugyanis alap.
Persze a BMW meg nem volt a karrier csucsa, azota ugyanis bortonben van (itt eltoltott valamennyi ido szinten kotelezo) betoreses lopasert, de mar lehet kiengedtek mondjuk.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.09.07. 11:15:13

Je, en ezt az embert ismerem, csak neki nincs szogesdrot tetkoja es a Havannan lakik.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.09.07. 11:20:03

Es ne felejtsuk el, hogy Belo borotvalja a mellkasat.

Patrick Bateman 2010.09.07. 11:23:23

@afromagyar: Eredetileg nem akarta, mert az olyan buzis, de a multkor becsípte a kapucnis Lonsdale cipzárja.

medvedr 2010.09.07. 11:25:17

@Brother Love: Fekvenyomó padra hanyagul ledobja a törcsit rá a bömcsikulcs melléejtve (óvatosan azért) egy érintőképernyős teló. Ablakon kinéz a verdára. Másik változat: pultosnak odaadja a bömcsi kulcsot és a telót "Rakd már el Kitty köcsög cigány egy város ez!"

Hal Stanton 2010.09.07. 11:34:41

@medvedr: hereigazítás, mély szipogás minden szett után.

mocc 2010.09.07. 11:54:18

Beló fodrászra sem költ sokat, kopasz, vagy max.3 mm-es haján jól ál az időnként feltolt napszemcsi. Lábán általában Nike, lehetőleg valami feltűnő, ízléstelen mintával.

Hal Stanton 2010.09.07. 11:56:07

@mocc: Az aktuális csaja szokta nyírni nullással Beló búráját. Beló hülyül is, hogy törcsivel szokott fésülködni. Vágod.

Mitya Ivanov 2010.09.07. 11:56:13

ebédre csirkemell rizzsel, hozzá fitneszsaláta, fehérjeturmixxal leöblítve, ezzel is bizonyítandó, hogy ő gyúr és tolja a cuccot ezerrel.

Hal Stanton 2010.09.07. 11:57:51

@Mitya Ivanov: De azért péntekenként pacal a helyi vállalkozókkal (bűnözőkkel), mert az olyan férfias.

GERI87 2010.09.07. 12:03:31

Belót meg a fajtáját szívesen ütném szívlapáttal.
nagyon felidegesített a cikk:D
Utálom ezt a szánalmas proli réteget.

"Dik, nem gondoltam volna. Tik tudtátok? Tök poén,"

heheheee marha vicces...kis nyomi.
Mi az anyád ebbe a vicces? mi?
tök poéb heheee....hülye nyominger proli állatja..

:D

Hal Stanton 2010.09.07. 12:04:52

@GERI87: csak nyugi, görbe tükör volt. Vagyis görbe BMW visszapillcsi.

Midbár 2010.09.07. 12:05:25

Izraelben a menő arabok csapattják BMW-vel, meg Mercivel. A menő zsidók Volvóznak meg Audiznak.

Patrick Bateman 2010.09.07. 12:05:26

@perfor: Vagy hurka-kolbász, a talponállóban, négy centi vastag fehér kenyérrel, zsírpapiron, melyre ácsceruzával fel van írva az ár.

Hal Stanton 2010.09.07. 12:06:26

@Patrick Bateman: Mindegy, csak lehessen együtt tökvakarni meg böfögni utána sokat.

2010.09.07. 12:06:54

Amikor Beló valahol megáll (benzinkút, stb.) az obligát telefonálás közben alaposan körülvizslatja a járművet. A helyes abroncsnyomásról a cipőorr-próbával győződik meg, az alufelnin látható újabb karcolást kurta szitkozódással veszi tudomásul, míg a fényezésen látható apró szennyeződést határozott, mégis óvatos mozdulatokkal, ujjbeggyel próbálja eltávolítani. A krómrészeket ujjhegyei és tenyérpárnája közé szorított hosszú ujjú pulcsijának passzéjával átsimítja, fényezgeti.
Ha a telefonlás elnyúlik, úgy a kezében tartott gyújtáskulcsnak új funkciót talál: az abroncs mintázatába szorult, nagyobb méretű kavicsokat távolítja el vele.
Mosatásnál árgus szemekkel vigyázza a melósokat, már a munka megkezdése előtt "Óvatosan aztán a dukkóval!" felkiáltással utasít. Az esetleg kihagyott, vagy nem kellő gondossággal megtisztított felületekre is hasonló eréllyel hívja fel a figyelmet, miközben azon átkozódik, hogy "ebben a köcsög országban semmit se csinálnak meg normálisan". Szíve szerint a külső-belső mosás után - akár egy K.u.K. cirkáló kapitánya - fehér glasszékesztyűben kutatna por- és olajnyomok után, hogy azután a szemle eredményére hivatkozva megtagadhassa a szolgáltatás kifizetését.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.09.07. 12:07:07

Belo oltozeke: hofeher izompolo (jol vilagit UV-fenyben), hofeher farmer. Fekete, rovid szaru Martens-bakancs. Hamis Rolex karora, LV-utanzat autostaska. Egyik fulben aranykarika, nyakban fuksz. Nyakanal kivillan a polobol a torzsi mintas tetko.

Hal Stanton 2010.09.07. 12:09:14

@altoid: Beló fülében egy apró arany Nike pipa fedezhető fel.

Patrick Bateman 2010.09.07. 12:12:19

@altoid: Nyáron, kánikulában háromnegyedes fehér térdzsebes halásznadrág, piros ujjatlan atlétatrikó félméteres fekete Tom Tailor, Fishbone vagy Agress<fogaskerék>or felirattal a mellén, zokni, szandál, szíben harmonizáló övtáska.

Hal Stanton 2010.09.07. 12:13:41

Az övtasiban ott a Zippo. Beló nem cigizik, de szívesen ad tüzet kidobóknak, kurváknak, mert az olyan figyelmes és lazzza.

GERI87 2010.09.07. 12:16:38

@perfor: Tudom:)
De attolmég idegesítőek ezek az emberek..

GERI87 2010.09.07. 12:23:07

Ennél már csak a kis robogós fitymatöltelékek nevetségesebbek pl hangszóró a sisaktartóba(!!!)
És egykerekeznek vele:)

-50-es baszki de fe' lett fúrva, olyan mint egy 250-es....érted mint egy 250-es.
-jajaja (lefárad) akkor mos mennyi? 30 ló? (belül nevetés, részvét és szánalom)
-ja kb..simán
-hm..van benne plusz hajtókar is? Meg fluxuskondenzátor?
-alap ne viccelj..figyeljé meg van oldva érted...

2010.09.07. 12:24:08

10/10. Köszöntem.

Hal Stanton 2010.09.07. 12:24:10

@GERI87: Beló szerezte nekik a cuccost a robiba.

GERI87 2010.09.07. 12:33:13

@perfor: És ettől nagyon kiváltságosnak érzik magukat.
Ha nagyok lesznek ők is Belók lesznek és bémevéjük lesz.
A robeszt eladják mer kinövik, befigyel a B jogsi és vesznek valami roncsot 1.2-es motorral herélt kipuval
szól a tucctucc...hát a bmw nem jött össze, a csirke kar is megvan még.

Visszasírom a simsonosokat azok még értettek a dolgokhoz...valamennyire...bár szarrá buherálták a vackaikat azok is...:)

-4 felömlősre van csinálva meg fel van fúrva..de majd teszek bele MZ blokkott..
haver csinál bele rezót is.

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2010.09.07. 12:33:15

Belót végre valaki felvilágosíthatná, hogy nem a fekete hanem a Hello Kittys rózsaszín a legújabb trend és BMW-vel már nem lehet "becsajozni".
...
Lady G. Hello Kittys pólót hord
Hegedűs Réka Hello Kittys vibrátort
... ez a Beló egyáltalán ismeri Hello Kittyt?

stylebyme.blog.hu/2010/09/07/api_es_a_hello_kitty

Desko 2010.09.07. 12:40:48

értem a viccet, bár szerintem Beló figurája nem a tipikus BMW-s, simán behelyettesíthető Audival, Mercivel stb igény szerint. Ő inkább a 30-as kisvárosi menő vállalkozó figurája, kellőképpen szánalmas is.

a tipikus BMW-s fanatikus valóban, de ha ilyennel akartok találkozni, gyertek el valamelyik talira, megérnének egy újabb posztot. sokkal jobb arcok mint bármelyik márkarajongó társaság. ráadásul meglepő módon igen ritka köztük a Beló-forma figura..

egy BMW-s

Mitya Ivanov 2010.09.07. 12:41:21

@GERI87: volt erről egy cikk a totalcaron, hogy a balkán határa ott van, ahol már nem lehet eladni egy prémium márkájú autót (audi, bmw, merci) 1,6-os benzines motorral.

csoko20 2010.09.07. 12:43:32

Beló egy szép napon rádöbben, hogy egy másik kocsi áráért szevizelt, roskatag bömbijét a kutya se fogja megvenni.

Vagy egy 20 éves bmw-re költ továbbra is vagy megpróbál átmászni egy igénytelen Suzukiba.
Na akkor majd storyzgathat a régi szép időkről....

2010.09.07. 12:43:52

@Myta: Közel jársz a valósághoz, de pontosítanék. PINK póló, amelyen strasszokkból kirakott, hatalmas ARMANI felirat díszeleg, fehér 3/4-es nadrág, Crocs pacsker, túlméretes Police karóra, diónyi (ám üreges) golyókból összerótt arany nyaklánc, fejtetőre tolt Ókli, nyakba vetett övtáska.
Tekintélyt parancsoló bendő és tetoválások - ahogy fentebb észrevételezték, a nyakra is kifuttatva, a tarkón sharpei-jellegű bőrredők.

Penya666 2010.09.07. 12:45:48

Belo dehogynem cigizik! Szetcigizi a bmwt is, mert azt leszarja. A hamutarto korul sok a hamunyom.

2010.09.07. 12:46:06

@Desko: Nyilván nem a BMW-értő-szerető, klubéletet élő tagokról van szó - ahogyan észre is vetted.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2010.09.07. 12:46:11

bmw:
BuszMetróWillamos

beló a kéthullás csomagtartóba beépített két 1200 wattos mélynyomót, így a csomagtartó már csak egyhullás. a helyi benzinkútnál rajozik vele, mutogatja a csajoknak, hogy rezeg a kalaptartó. már a harmadik hátsó ablakot cseréli a verdán...

a verda szériatartozéka a hamis guccis táskás, playboy nyakláncos, swarowski kristályos-karkötős, szőke, varott hajú, tetovált szemöldökű, felpumpált szájú és mellű 150 centis, 45 kilós, ribancrendszámos, j'adore dior pólós, miniszoknyás-plázarobogós nő, akit háromévente garanciálisan újra cserél.

Hal Stanton 2010.09.07. 12:46:25

@Desko: Üdvözlünk körünkben :)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.09.07. 12:47:37

@Desko: állati jó ötlet, ha egyszer arra járok mindenképp beugrok, na csokibácsi

monyon le 2010.09.07. 12:47:41

Beló a bömbölő javításakor csak is az "oldjuk meg okosban" megoldásokat preferálja. Alkatrész csak is ócsó bontottan, esetleg új de ócsó utángyártottat.

Hal Stanton 2010.09.07. 12:49:18

@GERI87: Simsonos korszak: könnycsepp a szemem sarkában :) Akkor Belónak MTZ-je volt már :)

Hal Stanton 2010.09.07. 12:50:18

@monyon le: csakis külföldről bontva, vagy olyan, ami leesett egy kamionról :)

Desko 2010.09.07. 12:50:36

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: ez azok véleménye, akiknek még sosem volt/lesz.. az irigység beszél belőled ombre.. ;)

25 vagyok, egyedül élek, és magamnak vettem az autót, mielőtt jönne az apukocsijáthajtodkisgyerek szokásos kör..

Szelid sunmalac 2010.09.07. 12:52:07

@Myta: Hello Kitty's kutyatap van?

Desko 2010.09.07. 12:52:13

@Blassius: úgylegyen, szívesen látunk, az első kör töményre vendégem vagy! ;)

Hal Stanton 2010.09.07. 12:52:42

@Desko= Deskovits Roland? A Deskotrans 2000 Kft volt tulaja vagy? Ha nem, akkor bocs, mert ismerek egy ilyen srácot.

Desko 2010.09.07. 12:54:53

@perfor: hehe, sajnos nem, alkalmazottként tengetem a mindennapjaimat.. ;)

2010.09.07. 12:59:01

@monyon le: Arról nem beszélve, hogy "Van egy haver, aki a kötelező csekkjére rányomja a postai bélyegzőt okosba..."

zwilling 2010.09.07. 12:59:18

nekem egy ilyen "Belo"
volt a szomszédom egy ideig M5-el tolta, csak ő nem vitte csődbe a vállalkozását és most már Aston-nal küldi neki.

Hal Stanton 2010.09.07. 13:02:12

@zwilling: sztem Beló sem csődölt, csak papíron. Különben nem tudná BMWztetni magát naphosszat.

Lygia 2010.09.07. 13:02:59

Hát ez nagyon jól sikerült, egy az egyben megjelentek előttem kisvárosom Belói a szétszívott izomagyukkal :-) Egyébként Szabina mindig a helyi szoli/videotéka alkalmazottja, és az esetek egy részében nem is titkoltan pornós karrierről álmodozik.

Erick 2010.09.07. 13:04:43

Kár ,h a sok gyökér belocsávó miatt ide jutott ez a rendkívül jó márka. Nekem volt 3-as coupem(16éve),de sosem éreztem ,h emiatt több lennék. Élveztem a kocsi minden előnyét és imádtam. Belók miatt nem veszek BMW autót. BMW motort viszont igen. Az nem belós... Belók hülyék hozzá ,h hajtsák..

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2010.09.07. 13:06:15

@Lygia: vagy már pornózót és mindig azzal jön, hogy öt kényszerítették

kewcheg 2010.09.07. 13:06:30

Itt nálunk a kisvárosba is van ilyen faszi, de ő csillagot tol.Ja, a banán Mercit.Nem tudni miből él, de jól csinálja,kihágáson még nem kapták.amúgy nem fiatal már, kb. 45, van gyerek is meg asszony, de amúgy ez is oan kigyúrt mokány.Én úgy hívom: a mercilábú ember, mert dögöljön meg svarc gizi, ha valaha is láttam neki a lábát..:)

sprenczl 2010.09.07. 13:09:22

Ráismertem egy általam ismert emberre. Elég jól leírja. Van egy-két mercis-alfás haverja; de mindig szivatják egymást miatta. Esetleg még merülés "Páket"-en v. "Pákit"-en (muhaha, tényleg van olyan barom aki így ejti) vagy a Vörös-tenyón, + új mobilkommunikátor évente (2x).

Lygia 2010.09.07. 13:10:55

@derelye vágó: Áhh, hisz neki ez a nőként való kiteljesedés csúcsa.

gergo · www.indafoto.hu/ppgergo 2010.09.07. 13:12:12

az megvan, hogy kuton szigoruan kettoezerert a joarasitott gazolajbol?

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2010.09.07. 13:14:15

Kinyílt a bicska a zsebemben, annyira irritál ez az állatfaj!!! Ezek a teszkóban (pólus centerben stb.) is úgy mozognak, hogy a tenyerükben van a slusszkulcs (hüvelykujjra akasztva), hiába van 10 zseb a zsebesgatyájukon!

Hal Stanton 2010.09.07. 13:15:37

@gergo: alap. De enerdzsíitalra mehet 3 ezer is egy nap.

Erick 2010.09.07. 13:18:03

múltkor legújabb s klasse belóféle figurával E rendszámmal az 500-as mercibe 4000-ért bírt tolni... nem vizsgáztatni vitte más autóját ,hisz akkor minek telerakni... frankón látom vele járni.. de csak kerületen belül...

herpa 2010.09.07. 13:18:07

"A hatvanas kanyart simán veszi százharminccal." mondatból kimaradt, hogy kilinccsel előre, pedig ez modoros szempontból igen fontos.

Zorita 2010.09.07. 13:22:43

@Erick: "de csak kerületen belül" - de aranyos :D

jewdi76 2010.09.07. 13:26:25

He-he, ez jó poszt, bár a kommentelők kicsit elmentek az "ajja" felé.
Azt elfelejtettétek, hogy ha valaki fikázza belót, ez csak és kizárólag azért lehet mert mindenki csak irígyli őt, és tartalmas életét...

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.09.07. 13:26:31

na pontosan ezért nincs német kocsim, legkevésbé bmw.

Ringlósztár 2010.09.07. 13:27:33

@Patrick Bateman:
Esküszöm, a nyáron találkoztam Baktóban ezzel az alakkal, egy szlovák rendszámos 645Ci-vel volt a lovardában.

scsaba1 2010.09.07. 13:29:30

@Desko:

Ez meg tőröl metszett béemvés logika: Azért nem tetszik/fikázod, mert neked nincs/nem telik rá.

Ringlósztár 2010.09.07. 13:29:46

@Erick:
Szintén fehér halásznacis, lábújjas papucsos Belo befurakodott elém a fehér Audi6-ossal (szigorúan TDi) és bírt 5.000-ért tankolni :))

jewdi76 2010.09.07. 13:30:14

Én mindentől függetlenül bármikor szívesen járnék egy M3-sal. Persze ha nem találnék épkézláb skyline R34 GT-R-t.

jewdi76 2010.09.07. 13:33:01

Jézusom, most látens skyline-os beló vagyok? :o)

GERI87 2010.09.07. 13:33:45

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és:

Benzínkútnál csapatni nagyon gáz dolog..
Legalább ha valami normális zenét nyomatna de ő csak a "occsó" igénytelen szart ismeri.
Igazából mindegy hogy szereti e vagy sem, nem az a lényeg, mert ez így van kitalálva ehhez a "kultúrához" ez jár.

Vajon mennyire kell szociálisan igénytelen és paraszt helyen felnőni ahhoz hogy valaki nőkét ilyen szopósszájú ribancá válljon?:)

GERI87 2010.09.07. 13:36:56

@perfor:
Mifelénk csak az utóbbi 2-3 évben tünt el ez a réteg...
A válság is megnyírbálta öket:D
Már nincs mani benzinre...
Azóta már nem nagyon van dömdörömdöm dörödömdöm
csak nyíííííííííííí őőőőő nyíííííííííí
Meg az ügyeletes streefighter nyomatja a gyárparkolóba a kis pöcsök legnagyobb örömére...
Még gondolkodnak hogy Belók lesznek vagy utcaiharcosok..

jewdi76 2010.09.07. 13:39:31

Hozzáteszem, ilyen wannabe beló-t találsz minden autós közt, lesz légyen az trabis, vagy úúújswiftes.

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.09.07. 13:40:07

A modoros repülőgép utasról is lehetne egy poszt..
"Én csak biznisz klásszon utazok.."

GERI87 2010.09.07. 13:41:05

@Bukowszky:
Álítólag a Honda Civices se jobb de szerencsére ilyet még nem láttam.És nem is akarok.

GERI87 2010.09.07. 13:43:39

@jewdi76:
A legdurvább amikor egy kétütemű wartburgos kezdte el magyarázni hogy az ő kocsija különleges meg ritka mert 2T és ilyen már alig van...íjjjj

Azért ez már olyan mint mikor masnit kötsz a szarra.

2010.09.07. 13:47:15

@derelye vágó: azt itt még nem láttam de skodát igen, mert az is VW.
Egy frengi csak frengsztáni autóval jár.

kida 2010.09.07. 13:48:00

kurvanagy.... :) de jó hogy nem ismerek ilyeneket.

2010.09.07. 13:50:12

Itt ebben a 6 ezer lelkes nógrádi kis városban 2 Hammert is látok rendszeresen. (hogy kik vezetik, azt nem lehet látni a füst üvegnek hála)

Itt nincs olyan ingalan - talán a kastélyt meg a városházat kivéve - amit egy hammer áráért ne lehetne megvenni tokkal vonóval.

2010.09.07. 13:51:24

Amúgy Hammert utóljára Aachen mellett, Herzogenratban láttam, de ott ott volt a NATO támaszpont.

Gastroger 2010.09.07. 13:53:00

Beló, persze néha szóbaáll a tuningos Civicesekkel is, de csak érdeke úgy kívánja, mert például Töki apja faszán megoldja az osztrákból behozott alufelnik homokfúvását, aztán beleütik, a ZOo jelet is. Persze, ha már lekerül a felni, akkor átfestik a fékdobokat is pirosra, hogy kellően kilátszódjon a felni közül. Tökit még azért is bírja, mert neki is Forza Milan sál van a hátsóablakban. (A No Fear matricát már leszedték, amióta az a köcsög szomszéd szuzukis tele rakta a szappantartóját ilyem matricákkal). Az első szélvédőn a BMW Racing Team-es fényvédő csík azonban maradt. A fogyasztásról kár kérdezni, azt nem tudja, de nem is érdekli, a lényeg apám, hogy menjen, és ez megy. (Pontosan tudja, mennyit eszik). Beló, néha megmutatja a szerencsétlen hondásoknak a teszkóparkolóban, hogy hogyan is kell driftelni, a japcsi szarokkal ez így nem menne, szerinte. A gumit mondjuk sajnálja, de ilyenkor a lomizott osztrák gumikat dobja fel.
Belo álma most egy új hátsószárny, a Remus kipufogót is kikéne már cserélni valami dögösebbre. Ha a jövőbeli céljairól kérdezik, akkor lazán csak annyit mond, hogy be van tervezve egy matt fekete átfújás, de a festő cimbi mostanában nem nagyon ér rá.

Patrick Bateman 2010.09.07. 13:57:28

@Gastroger:

"A fogyasztásról kár kérdezni, azt nem tudja, de nem is érdekli, a lényeg apám, hogy menjen, és ez megy"

Értsd: gyakorlatilag kúttól-kútig jár az autóval.

phaidros 2010.09.07. 14:07:08

És "Autónepper" néven írogat az autozz.blog.hu-ra :)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.09.07. 14:13:55

Hát ezen beszartam! Tökéletes, grat!
"Hétvégén égeti a gyertyát." Micsoda mondat, gecó, überelhetetlen!!! Pajor Tomi is megirigyelné!

Hal Stanton 2010.09.07. 14:18:35

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Véletlen jött írás közben, de máris levédetve :) Köszi

Patrick Bateman 2010.09.07. 14:19:10

@phaidros: Vagy az autója hajszálpontos típusjelzése a nickje, pl. BMW M535D 2FH, az avatarja ilyenkor természetesen a kocsi képe. További lehetőség a "motkány", mert a csaja így becézi. BTW lehet annak valamilyen mélyszociológiai vetülete, hogy az ilyenek között feltűnően népszerű a Jégkorszak, és annak összes folytatása?

2010.09.07. 14:21:11

@Desko: simsonnal járok, anyámmal élek, macskát tartok és akkor még kemény se legyek ?

Nadiposzi (törölt) 2010.09.07. 14:24:41

@Patrick Bateman:
"Check engine" is felvillan, ilyenkor Beló eltöpreng: "Nédd már, sakkszámítógép is van benne, berosálok..."
Bazz, sakkszámítógép! Kurva jó. Beló a Király!

2010.09.07. 14:29:06

Nagyon jó! Régen felénk is de sok Beló volt… :) Csak a korrektség végett: Beló nem feltétlenül húsz milkás fullos szekérrel csapatja, a bömös az bömös akkor is, ha több, Németből okosított autóroncsból tudták csak összerakni a _kis vasát_ (ironikusan: hármas bömös az, amihez három autót kellett felhasználni, s.í.t.). Beló wiwes profilján (fácsét felejtsd el) külön mappa a verdának („szerelmem”, „kis vasam”) alapszinten jár, meg egy kép az egy klasszéval feljebbi bömbiről, „tervbe van” kommentárral.

Beló alkata valóban nagyon jó, bár gyúrni a Nerobol-érában látták utoljára, és – állítólag…- régen, valahol, valamikor elég komolyan _kesztyűzgetett_ is. („Jahh, csak tudod, a Zolibá, mindig mondta, hogy nagyon durva vagyok a ringbe, ezért nem akart bevenni a válogatott keretbe se. Meg amúgy amatőr bunyó az picsafüst, vágod. Hívtak profi klubba is, csak akkor ütött be a biznyák, szal nem volt időm.”)

Esélyes, hogy Beló korábban egy autóalkatrész-kereskedést vagy egy „gumis boltot” üzemeltetett a megélhetését biztosítandó, beltagként persze ott figyelt a nagymutter a Bt.-jében. Cége tevékenységi körébe természetesen felvette a komplett TEÁOR-jegyzéket, egy cégkivonat 50 oldalnál kezdődött („Hallod, számlát nem akarsz venni, tesó? Nem tudsz valakit, akinek kéne?”).

Beló majsztró társasági életének fontos pontja még a középiskolák környékén, délután fél kettő körül történő krúzingolás, a hazainduló kis picsák elismerő pillantásait bezsebelendő. Ablak tökig le, hátradől, könyök ki az ablakon, kis kakaót rápöccent a CD-boltos havertől okosított Tijesztóra, aszt mehet a csapatás gyökkettővel. A suli melletti kereszteződésnél kivételesen betartja a kreszt (amúgy meg: „Mivan? Lámpa? Ez még csak halványpiros volt, geci, nefossámáfolyton!”). A pirosnál üresben megpöcköli párszor a gázpedált (6 rudis fordulatszám alapvető), zöldnél odalép, és karóba felbőgeti kilencvenig a motort („Jól húz, mi?”). Beló persze sosem volt kezdő vezető, így a tanuló mazsolák mögött mindig kiakad („Istenbaszta kurva picsa, mennnnnnyémáááá, mijafasznak hozták ezt ki forgalomba, ez a tempó még a rutinon is picsafüst!”), és büntetőgázadásokkal igyekszik a kis hölgyet a – szerinte – megfelelő tempó felvételére ösztönözni hátulról.

Ja, és fontos még, hogy Beló szeret idegen szavakat használni közönséges szövegkörnyezetben, ezáltal stilisztikailag eléggé eklektikus a beszédje. („Az a kis buzi szekus gyerek folyton egzecíroztassa a havert, érted, hogy mi van má a munkabére restanciájáva’, de egyszer gecire meg lesz fejelve a kiscsíra, addig ugrál.”)

Ja.

lr 2010.09.07. 14:29:29

@Desko: Wáhááá, ez hi-he-tet-len! :D

Hiányoltam a posztból a bmwslogika részletezését, gondoltam, belekeresek a kommentekbe, h vki kiegészítette-e már (Ctrl-F "irigy"), és erre tessék!

You made my day, man! :D

Kanten_vagyok_Montarzsiból 2010.09.07. 14:32:03

SUZUKI
WagonR
+

németh fos nem kell...

bajor gizella 2010.09.07. 14:37:21

Magyarországon mindenképpen Kecskeméten a legmagyasabb az egy főre jutó Belók száma. És persze a bravissimo 1-7 kötelező haladást elősegítő zenei aláfestő elem.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.09.07. 14:38:11

@perfor: Zseniális. A Geszti ennek a tizedéből meg tud élni élete végéig. Belóról meg annyit, hogy valami dicső hool múlt is befigyel, UTE az alap Ultraviola skins, Newpest Kukluxklan vagy ilyesmi, főleg a 90-es években csapatták, megkergettek néhány rendőrt, Kispesten meg egy háztömbnyi dakotát, ja és Genovában az olaszokat, pedig azok kemény arcok, bazzeg! A dicső múlt.

eszkütyü 2010.09.07. 14:49:13

Bakker ez a Beló itt lakik az utcánk végén! Az utolsó mondatig ilyen.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2010.09.07. 14:49:28

Nagyon jó írás, kicsit szomorkás hangulattal.

Mi magyarok azért tanulhatunk az újoroszoktól, ott nincs Merci meg BMW, hanem csak Brabus meg egyéb, lehetőleg nem gyári tuning cégek által feljavított autó.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.09.07. 14:51:05

@perfor: Hát ez alap. De mi van, ha ő is Bömössel jár?

Gastroger 2010.09.07. 14:58:42

Persze a bömcsit sosem kell javítani, az nem romlik el, érted apám a "német precizitás", bezzeg a rizszabálok szalagon dobják össze műanyagból az autót, nem is csoda, azokat mindig visszahívják, az olasz kocsik műmájereknek valók, meg amúgy is szétesnek a hanyag digók miatt, meg rohadnak mint az állat, nincs bennük anyag, ebbe bazmeg, szín vas a járgány, ebből nem spórolták ki az anyagot, baszod. Francia kocsikról ne is beszéljünk, a szerelő mesélte, hogy egy gyertyacseréhez ki kell emelni a blokkot, érted, az egész blokkot, ráadásul ilyen faszom buzi inbuszkulcsal vagymivel kell nekiállni, tudod, amilyen a csepelbringa hátulján volt a műbőrtáskában, hát kész beszarás.
Hát, ja most épp nincs itthon, szerelőnél van, áá nem, semmi baja, csak a csiptuningra új szoftvert rak a cimbi, kicsit visszaveszi az órát, mert már többen érdeklődtek, hogy nem adom-e el, akkor meg szeretném jóárasítani, tudod te hogy megyez, szarér húgyér el nem adom, ilyen fasza kocsim többet nem lesz...

Hal Stanton 2010.09.07. 15:01:27

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Sztem ő egy Bömösre hegesztett Merdzsóval tolja. Emeletes verda, hadd lássa, mi lesz arrább az úton.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.09.07. 15:08:40

Sőt. A tetején még egy 72-es kisbogár is befigyel, elvégre kreatívak vagyunk, vagy mi a fasz.

vblog 2010.09.07. 15:11:32

Honnan veszitek ezt a sok általánosított marhaságot?? (Nincs már BMW-ém, és nem vagyok kopasz bünöző.) Egyébként a BMW tényleg az egyik legprofibb autómárka.

vblog 2010.09.07. 15:12:56

Egyáltalán miért kell egy atuómárkához egy embertípust azonosítani?

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.09.07. 15:14:49

@vblog: "Honnan veszitek ezt a sok általánosított marhaságot??" Én például Suzukiból figyelem meg. 93-as piros swift, műbőrsapka rajtam. :)

GERI87 2010.09.07. 15:16:53

@vblog:
Nem a kocsival van baj.
Ez nem minden BMW-sről szól, hanem a Beló félékról akiknek BMW-jük van:)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.09.07. 15:18:20

@Patrick Bateman: tenyleg! Akit en ismerek, az iwiwen ilyen becenevvel van fent...

IndaMuncher 2010.09.07. 15:19:54

@jewdi76: Jaja a japánautó rajongó is külön embertípus. az a közös bennük, hogy korán halnak, különösen Honda CRX -ben. A modoros "Száguldó Koporsó" kifejezés megvan? Hehehe.

=Daniken= 2010.09.07. 15:27:27

@Desko: valamint aki tényleg a márkát, a mérnöki munkát, a vezetés élményét szereti, az nem pimpel, meg "rajkodik", hanem odafigyel az autójára, tudja mit tud, vigyáz rá.nem tapos le az úton.és bármikor segít akár a többi márkatársnak, akár más embernek.
kb. 10 éve élem ezt meg. mai napig sok barátom van onnan. és jó emberek, felelősségteljes élettel, sok helyen már családdal, gyerekkel, emberi odafigyeléssel. A többi ilyen szélsőséget ezek az emberek is kivetik magukból első szóra.Aki prosztó, tahó, játssza az agyát, azt fél perc alatt mellőzik. tapasztalat.

Gastroger 2010.09.07. 15:30:49

Még annyi kiegészítés, hogy a matchbox, nem mindig a szobában a polcon figyel, barkácsolókedvű fiataloknak ajánlott a matchbox műszerfalra ragasztása, led-ekkel ellátás, bedrótozás, hogy pld. az indexeléskor a matchbox indexei is szintén felvillanjanak.. Az milyen kúl már.

papinianus 2010.09.07. 15:33:08

Óriási pipa a bejegyzéshez :)))

Gastroger 2010.09.07. 15:37:48

@F.house: No persze, csak a 16 szelepes V-Tech motoros az az igazi, mert a régi 12 szelepes az komolytalan...

Gastroger 2010.09.07. 15:41:15

@Szocio Pata (kikvogymukblog): fekete műbőr cipzáros autóstáska, Baby on Board matrica, hátsóablakon tapadókorongos Cicás/ Kutyás /Hannah Montana / Verdák fényszűrő szunyogháló (vagy mi az) ?? :)))))

diktatorikus kleptokrácia 2010.09.07. 15:43:04

úgy látom, sokunk környezetében van ilyen Belo :)

nyílméregbéka 2010.09.07. 15:46:46

Ezt a típust akkor is fel lehet ismerni, amikor NINCS vele a kocsija. A haverjai is ugyanilyenek. Klónok támadása :-)

Motorpenis 2010.09.07. 15:50:22

Olyan kár, hogy csak most tudok gratulálni ehhez a remek íráshoz!

Minden márkabuzi modoros. Sőt, autóról csak modorosan lehet nyilatkozni.

Motorpenis 2010.09.07. 15:53:42

Beló, öcsém, már csak azért sem veszek BMW-t, inkább valami japánt.

Ja, nem irigykedem. Megtehettem volna, hogy 3 millióért veszek egy 10 éves BMW-t, ehelyett inkább egy új autót vásároltam.

De ha volna is annyi pénzem, hogy új BMW-t vegyek:hát kössz, akkor inkább Mazda 6 pl.

Tessék figyelni, milyen alakok szállnak ki ezekből a prémium német márkákból. Mire is célzok? A ruhájukat nézzétek. Annyira szánalmas és balkáni, amikor a drága autóból kiszáll valaki susogós melegítőben, vagy akár farmerben is.

Motorpenis 2010.09.07. 15:56:48

Beló szerintem adóérzékeny is. Igyekszik elkerülni, hogy fizesse, ugyanakkor veri a mellkasát, "hogyazénadómból".

Beló járása nem fiziológiás. Terpeszben jár, szétálló lábfejekkel.

Beló magatartásában van valami irritáló, ahogy leereszkedve bratyizik, azt a látszatot keltve, hogy komoly élettapasztalattal bír. A műtőasztalon, vagy a vizsgálóasztalon azért befosik, de amúgy kemény.

Lizzieeee 2010.09.07. 16:13:43

Van 1 haverom...
A Plazaban BMW kulcstartót pörgetve sétál...csajozik.
Aztán beül a Matizba és haza megy :)

bajor gizella 2010.09.07. 16:17:06

azért itt a BMW szülővárosában kasztokra oszlik a BMWs társadalom. számomra mindegyik életidegen, persze ahhoz hogy elfogadják az amerikai jogosítványomat, kellett pár kört tennem egy öngyújtóval működő bőrüléses x5-el. mert itt az autósiskolában is olyannal tanítanak. annyira várható hogy majd a kis pubinak is vesznek egyet a szülei a zigóta kora óta havi rendszerességgel félretett pénzből.
számomra ezek a helyi belók, akik persze köztudottan arabok, tehát törökök, sosem jelentettek nagyobb visszatetszést mint mondjuk az SUV-s nagymenők, vagy a S.Oliver öltönyben flangáló koraharmincas mérnökklónok, akik bemagolják minden újév napján a naptárt, és perce pontosan tudják hány szabadnapjuk lesz az évben. aminek a felét majd matt részegen emberi mivoltukból kivetkőzve, a másik felét pedig munkával töltik majd.
Eleve státusz szimbólum a BMW, ha a te státuszodé, ha nem. ezért szeretem inkább jobban a hybrid lexust:)

stuccer (törölt) 2010.09.07. 16:41:48

hibátlan! az már csak hab a tortán, hogy a google ads nálam éppen a bömbit reklámozza :D
bár gyanús hogy ez az ért figyeli az oldalon előforduló szavakat is..

IndaMuncher 2010.09.07. 16:56:23

@mályvaaa: :)

@bajor gizella: A hibrid autókról a South Park vonatkozó része jut eszembe. (Az önelégült aki magyarázás közben becsukja a szemét és a saját fingját szagolgatja) :D

Spiritmonger 2010.09.07. 17:00:20

lusta vagyok a kommenteket végigolvasni, lehet, hogy más már mondta:

A BMW nem autómárka, hanem jellemhiba

tengier1 2010.09.07. 17:19:10

Nekem BMW-m van, és nehogy kissebségérzésem legyen már miatta. Szeretem, szép autó, és jó is. Nem állítom, hogy nincsenek köztük jellemhibásak, de azért ez durva általánosítás. Prémiummárka, mert jó, és pont. Tizenot évvel ezelőtt a mercedes sl-t kiáltották ki "jellemhibának". Én még akkor egyes golfal jártam.

Hal Stanton 2010.09.07. 17:52:25

@tengier1: Azért nem kell ennyire mellre szívni, gyanítom, nem hívnak Belónak, és nem csak lakossági trenszet hallgatsz. Egy kis önirónia, és máris el lehet mosolyodnod azon, hogy a BMW az előz. Mindig, mindenhol, mindenkit. Mert ez egy kényszer a BMW-s sofőröknél.

cd-r 2010.09.07. 17:53:39

ismerek egy tagot aki hétvégenként a fekete bömbi kabriójával krúzol körbe-körbe a városban, hétközben meg robogóval pizzafutárkodik.

Hal Stanton 2010.09.07. 17:57:41

@cd-r: Tipikus. Beló is albérletben tolja, de 20 millás verda befitty.

verpistike 2010.09.07. 18:24:22

@stuccer:

kiváló a felismerés:)))

xboxer 2010.09.07. 18:30:05

Én 10 éve olyan Grand Cherokee Jeep tulajdonost ismertem, aki a csajától kért pénzt benzinre. Vállalkozó volt.

Medgyesi 2010.09.07. 18:35:45

Hali.
régóta olvasom az oldalt, nagyon tetszik, de most már hozzá kell szólnom. remélem még nem ismeritek :D

www.youtube.com/watch?v=V2E8mIFKMl8

kész... :)

Mateahos 2010.09.07. 18:42:49

A BimmerBömbi BMW Beló szerű figurák szerintem tök jó fejek....

peppp 2010.09.07. 18:50:30

A mi házunkban is lakott egy ilyen arc. 35 küröl járt, mire elköltözött a szülőktől. Nyaranta két tevékenységet váltogatott:
- a cirka tízéves BMW-t vakargatta jó hangosan a madárszar alól, nehogy bárkiben kétség támadjon a "gyönyörűség" tulajdonosa kapcsán ("Kurva galamb, ennek is van ízlése bazmeg, mindig az enyémre szarik míg ki nem taposom a tetves belét egyszer bazmeeeg!")
- az erkélyen egy hokedlin kuporogva követte le a Nap járását hogy szép barna legyen a mellkasa

Agressor cucc alap, szigorúan piros/fekete/fehér.

jacks_colon (törölt) 2010.09.07. 19:21:59

@bajor gizella: Akkor ha jol ertem, akkor nem a bomosok, a SUV-os nagymenok vagy "a S.Oliver öltönyben flangáló koraharmincas mérnökklónok" az igazi kiralyok, hanem Te? Vegulis igazad lehet, ha valakit az oltonye vagy az autoja alapjan olyan jol meg tudsz itelni, hogy toled csak megveto lenezesre szamithat, akkor nem semmi elettapasztalattal birhatsz. Csak igy tovabb, gratula...

ragyás tóni 2010.09.07. 19:35:53

A múltkor egy szuzukis bekóstolta a Belót, de nagyon rábaszott. Szegény Belónak is megrándult a bokája (5. kép).
A Bömbit meg majd a kisLaca kilakatolja okosba, olyan lesz mint újkorában (7. kép)

www.langlovagok.hu/kepek/5095_bmw-es-suzuki-frontalis-karambolja-az-m2-esen

Hal Stanton 2010.09.07. 20:15:21

Fuhh, Belót hordágyon viszik a csicska mentősök. Milyen ruppótlan már. Beló amint felépült, 5 napig wellnesspancsikolt a 3 kurvájával cserébe.

cd-r 2010.09.07. 20:41:47

@Patrick Bateman: stimmt, kivéve a zoknit. érted a beló nem egy gyógyegér, hogy zokni-szandálban nyomja. fekete o'neill bőrpacsker apukám, zokni nélkül. a fehér háromnegyedés pékgatya szigorúan retro jeans, igazán hardcore egyedeken láttam már hófehér devergo fejkendőt is, homlokrészen 20 centis logóval.

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.09.07. 21:07:02

Én csak egy BMV-st ismerek személyesen, anyám főnökét. Valami 18 millába került az az izé _használtan_ és roppant hasznos a céghez vezető aszfaltozatlan, szuperkátyús úton...

Másik kedvencem az a pasi, aki városban terepjáróval futkos. Mi a fenének kell neki? Ha már flancolni akar, vegyen Ferrarit, de egy ilyen dzsungelbe való batárral még parkolni se lehet rendesen.

Ja, és mindkét típus idegbajt kap, ha előtte egy nő kisautóval, sebességhatárt betartva merészel menni. Főleg olyan útszakaszokon érdemes őket szopatni, ahol sokáig nem tudnak előzni... (igen, gonosz vagyok)

akira2 2010.09.07. 21:36:18

Érdekes, az én baráti körömben a legnagyobb arányban BMW található, de közel sem a posztban leírt suttyók... :) Egyedül az üzlettársam Volvo-s, mindenki más BMW-s...

Őszintén szólva nem is értem, hogy miért épp a BMW az a márka, amit a BMW-vel nem rendelkezők a suttyókkal hoznak összefüggésbe... de tényleg nem, nem is ismerek egyetlen egy posztbéli suttyó BMW-st, sőt egyáltalán nem ismerek ilyneket...

2010.09.07. 21:48:33

@Motorpenis:

Az adóminimalizálást természetesen megideologizálja: "Én egy huncut adóforintot nem adok ezeknek a szemét náciknak/büdös komcsiknak, az én véres verejtékem árán ők ne úsztassák a koronát/ne mutyizzanak a közbeszerzéseken, inkább leköltségelem a bevételemet okosba, vágási."

Hal Stanton 2010.09.07. 22:03:43

@akira2: Egyet már ismersz. Beló az. Heló.

killercsiga 2010.09.08. 01:17:03

Hát faszikáim, ez büntet.
Überfasza. :)

Vágási Matyi 2010.09.08. 02:17:08

La Beló 5-ös (A6/E) alá általában nem adja.

_Szíve választottja_ sok mindenben hasonlít rá.
Tetkó alap (szemöldök is!), haj fekete vagy szőke. Szilikon, kollagén gyakori.
Szoli, fitnesz, körmös mint szabadidős tevékenység vagy hivatás. Pultos, sztriptíztáncos, vagy kurva is lehet. Meg pornós (_felnőtt filmes_) picsa is.

Közös szórakozás: héderezés egy helyi bárban a haverokkal, koktélok és kóla társaságában. Természetesen a hét bármelyik napján.

Klasszikus a témában:
totalcar.hu/magazin/velemeny/a8naplo/

napkitores 2010.09.08. 12:01:18

@Desko:

autós- vagy motorostalálkozóra járni, autós- vagy motorosklubban tagnak lenni eleve übermodoros dolog :)

napkitores 2010.09.08. 12:16:28

@ragyás tóni:

ja, azok a kolompár belóék voltak.
a részeg cigányok megúszták, a szabályosan közlekedő suzukis meghalt

Desko 2010.09.08. 15:50:06

@napkitores: modoros vagy sem, jó móka, ezért nem fogom szégyellni magam.. ;)
nna ide azzal a farmermellénnyel! x)

@scsaba1: távol álljon tőlem a sablonok használata, sajnos van amikor valóban ez fedi a valóságot..

Hal Stanton 2010.09.08. 16:12:24

Én örülök, hogy bejöttél kommentelni, jó arcnak tűnsz, de azért annyit vallj be, hogy amikor megvetted a Bömöst, aláírtál egy papírt, hogy ha vezeted, mindig, minden helyzetben előznöd kell.

lampaules 2010.09.08. 23:02:49

inkább bal kéz kormány tetején, jobbra-előre dőlve könyöklés a jellemző:)
és ha van valaki az anyósülésen, akkor felé kell fordulni és az utat csak néha nézni...
és az első számú szabály, hogy minél kevesebbet kellett dolgozni a kocsiért, annál büszkébbek vagyunk rá. ezt mások lenézésével, ledudálásával, és bunkó parkolással kell kifejezni.

Hal Stanton 2010.09.09. 06:05:20

@esszelelj: inkább "elengedett kézzel". A Bömös van annyira intelligdzsensz, hogy haza bírja vinni magát.

psico (törölt) 2010.09.09. 09:50:29

Végre egy értelmes írás! Nekem is előbb volt BMW-m, mint lakásom, fontosabb a csak kilinccsel előre. Ja, és Belót nem bántani!

napkitores 2010.09.09. 12:06:57

@Desko:

nem is mondtam, hogy szégyellned kéne magadat.
nekem is van autóm, motorom, de valahogy eszembe nem jut márkatársas csipet-csapatosdit játszani :)

csapatós e30 2010.09.10. 12:52:55

Nekem is BMW-m van én márkahűségnek hívom! Imádom szeretem! De amit ezek a díszb..ik csinálnak kiakaszt néha! A kútón szigorúan egy kékért (1000) mert ugye szereti ha tele van!
süti beállítások módosítása