Jancsi bácsi Néphatározója

2010/06/28. - írta: Modor Tibi

-Kik játszanak ma, Ferikém, a németek?

-Azok hát, Jancsi bácsi. Tettem is rájuk egy Károly Róbertet. Tudod, a foci az egy olyan sport, amit a hollandok, cse'szlovákok meg a magyarok játszanak, de a végén úgyis a németek nyernek. Még a Maradóna vagy a Pelé mondta egyszer. Jó kis brusztolós, rakkolós foci - nincs már meg bennük az a jó értelemben vett csibészség, mint a régiekben, de hozzák az eredményeket. Derék iparosmunka.

-Hát. Mondjuk én egy kétszázast nem mertem volna megkockáztatni, de te tudod. Nézd meg a benettonos szivárványcsapatukat, édesapám. A Bekkembauer forogna a sírjában, ha ezt látná.

-Nemá baszomalássan, még él az Öreg.

-Ja, nem arra gondoltam, a másikra, arra a szőkére…  vagy arra a kis kefebajszúra? Na egál. Idefigyelj, Ferikém. Gyakran jártam ki még az átkosba’ a NSZK-ba meg mindenhova Nyugatra. Azt a gazdagságot, azt a jólétet sose hittük el. Vesztes ország? Hát az angolok kitürülhetik a seggüket a győztes háborújukkal, nekik Amerika egy fillért se küldött hálából. A Tecsör alatt szó szerint éheztek. A Fritzek pedig időközben egy irigylésre méltó országot hoztak össze. Persze a győztesek pénzéből, mondani se kell. Ott bárhova mégy, ott nincs egy zsebkendőnyi földterület sem, ami nem lenne gondozva, aminek ne lenne gazdája. Nagyon tiszták és rendesek. Amikor söfórkodtam, valami burzsuj budai köcsög iskoláscsoportot vittem 92-ben Ulmba. Az egyik kis buzi kidobott egy fél zsömlét az Ikarusz ablakán valahol Passau után. Ne tudd meg, mi történt: a következő pihenőhelyen egy német házaspár odagurult hozzánk, és átnyújtotta a fél zsömlét, hogy bitteschön, ezt maguk hagyták el. És még örülhettünk, hogy nem jelentettek föl!

De te, ezek olyan szarevők, hogy el se hittem. Unokahúgom, a Erzsike disszidált még hetvennégyben, és Stuttgartba ment férjhez egy ottani sváb faszihoz. Voltam náluk még anno, de az ottani rokonságnál is. Hallod, ott állt a főtt tészta a jénaiban már vagy két napja. Erre hazajön az anyósa, a Tante Trudi a piacról. Aztán fogja a főtt tésztát, rábasz valami egymárkás öntetet, és tessék, egyétek. Haza is jöttünk két nap után, pedig egy hétre mentünk. Amúgy viccesek ezek az FKK-val: minden német család otthon a csecsemőtől az aggastyánig egy szál faszban mászkál a lakásban. Állítólag. Ha nem a Zoli bácsi meséli, el se hiszem, de komolyan.

És a német nők..? Te jó ég. Itt a Balatonon is nyomták a nudit az endékás lányok, te, olyan picsájuk volt, hogy lapozni lehetett. Mindegyik akkora debella volt, hogy az valami elképesztő - a cipőboltjaikban a negyvenes is már kicsinek számít. Nőnél. Persze idejártak mind pasizni - a német férfi általában impotens a sok sör miatt, tudod. Azt mondják. De ott Némedbe meg Nyugaton úgy keresnek a férjek is, hogy az asszony nyugodtan otthon maradhat a gyerekekkel. Csak itthon van ez a szopás, hogy az anyáknak dolgozniuk kell. Ezért is találták ki a hároméves GYES-t a komonisták.

Másfelől: odakinn bevásárlás közben, a villamoson pedig mindenki büdös volt. Ezek nem fürdenek ám mindennap, mert a drága vízárak miatt - meg azt mondja nekem a após, a Hansz, hogy annyira tiszta az ő országuk, hogy nem kell naponta zuhanyozni, beszarok. Szóval a villamoson, sorbanálláskor, mindig szabályosan fel kellett húzzam a pulóveremet az orromra, olyan áporodott, kandesz szag volt ott.

-Azt elhiszem, Janikám. A lányom is Hollandiában volt bébiszitter egy évet. Kimegy a családhoz - dúsgazdagok voltak persze, három autó meg hatalmas ház - és az első dolguk mi volt, na mi? Megmutatták neki, hogy hogy kell az angolvécét meg a vízcsapot használni. És kikötötték, hogy hetente csak kétszer zuhanyozhat, érted? A franciák dettó. Ott hetente egyszer zuhanyoznak maximum. Azért is használnak annyi pacsulit. Mondjuk a hollandok nem normálisak: mindenhova bringával mennek, de ha Európában bárhol látsz márciusban kempingezőt, azok is ők lesznek. És közben a kenyérre Goudát meg csokireszeléket raknak, undorítóak.

-De persze lenézik a magyart. Cigányoknak, keletről jött ázsiai hordáknak, szovjeteknek tartanak minket még mindig. Azt hiszik, hogy állva lovagolunk, és nyereg alatt puhítjuk a húst. Kérdezték is a németek valamelyik kinti esküvőn, hogy miért nem a madjarosch ünneplőmben jöttem, abban a bő gatyában meg a karikásostorral.

Persze az osztrákok se jobbak. Egymást se értik, úgy beszélnek. Az országuk meg trágyaszagú. Sógorok, mi? Apjuk faszát. Úgy utálnak minket, mint a szart. Még a cseheket is többre tartják.

-Mondjuk nem csodálom, a cseheknek van normális sörük meg fővárosuk, na de nem ez a lényeg. Azt is mind a németektől lopták. Nem véletlen, hogy Prágában a szobrok mind bűntudattal nézik a földet. Budapesten meg büszkén, előre tekintenek kivont karddal.

-Kik szeretnek minket egyáltalán?

-Senki. A magyarokat mindenki utálja. Kivéve a lengyeleket. Beszéltem egy negyvenes lengyel krapekkal, Zbigniew vagy milyen kimondhatatlan faszom neve volt, na az magyarázta, hogy annyira imádtak minket mindig, hogy még ők is magyar zászlóval stoppoltak a 70-es években, hogy felvegyék őket. Amikor az Ilivel Krakkóban voltunk még a Jaruzselszki előtt, hát kinyalták a seggünket, pedig csak kézzel-lábbal mutogattunk. Próbálkoztunk oroszul, de azt nagyon nem akarták érteni.

-Hát ez tényleg nem sok. Most már ők is megutáltak minket, biztos vagyok benne. Semmi szükségük ilyen elbaszott barátokra. Magyar seggbe magyar lófaszt.

-Nono, meg ott vannak még a horvátok. Azok is imádnak minket. Nem felejtik el a Jeszenszky fegyvereit a háború alatt. Annyira hálásak, hogy még a Jellasics szobrát is átforgatták, hogy ne Pest, hanem Belgrád felé mutasson. Ez azért mindenképpen egy pozitív gesztus volt a részükről. Szóval szerintem korrektek. Meg a sörük is nagyon király meg hideg, főleg a Zlatorog (ami szlovén - a szerk.). Igaz, amikor Horváthba nyaraltunk, sehol nem voltak túl kedvesek, de ennyi alapján nem lehet egy egész népet megítélni, meg hát a turistákat mindenki utálja, nem? Sőt, a románok is hirtelen megszerettek minket, azt mesélik. Még a kettős állampolgárságra se pofáznak. Bizony, példát kéne már venni a németekről meg a franciákról, ők is évszázadokig háborúztak, és tessék: hirtelen, egyik pillanatról a másikra félretették a sérelmeiket és kibékültek. Pedig ha valakinek, akkor nekik voltak problémáik egymással. Így született az EU. Közös tankönyveket kellene írni a szlovákokkal meg a románokkal is, mert ez így nem mehet tovább. És még több hidat építeni, főleg a román határra.

-Így van. Na de visszatérve a németekre: tanultunk az iskolában két évig németül - ott szopattak minket a derdiedasszal meg ilyenekkel, teljesen feleslegesen. Figyelj: Még a németek se tudják, hogy melyik hím- és melyik nőnemű, frankóba! A haveromék fia, a Csabika ott volt pincér pár évet, na az mesélte, hogy elemi hibákat vétenek. Ő javítgatta őket, mert lövésük se volt! És olyan parasztul beszélnek mindenhol, hogy feliratozni meg alámondani kell a tévében, különben nem értenék meg. Sőt, osztrákokat meg svájciakat én is ismertem, amikor kamionoztam: mindegyik elvileg német anyanyelvű volt. Erre angolul beszéltek egymással, mert két külön völgyből származtak, és másképp nem értették volna egymást. Na erre varrjál gombot. Pedig Svájcban mindenki tökéletesen, anyanyelvi szinten beszél három nyelvet: a németet, a franciát meg az olaszt.

-Meg a rétorománt, a felnémetet és az angolt is, mert az manapság muszáj. Ezt kéne itthon is.

-Így van. Mi meg itt szopunk ezzel az egy nyelvvel. Meg az átlagholland is minimum tud még flamandul, frízül, plattdojcsul, németül, angolul meg franciául - sőt, spanyolul is! Mondjuk ott mindent feliratoznak, nincs szinkron.

-Figyelj, tudod, hogy alakult ki a holland nyelv? Részeg angol tengerészek próbáltak németül beszélni, ennyi.

-Vagy fordítva. Persze más volt itthon is 100-200 éve: az előkelő családokban csak franciául beszéltek, a magyar csak a pórnép nyelve volt. Meg hát német volt erre minden. Meg idehozták a Fräuleint, hogy tanítsa már meg ugyan a gyerekeket rendesen németül, erre a dada egy év múlva perfekt magyar volt. Szóval ilyen idők jártak régen.

-Hát igen. De franciául nem lehet csak úgy megtanulni! Míg Olaszországban két szót tudsz olaszul, mondjuk kon gjáccsó, már kinyalják a seggedet is, ott pukedliznek! Nagyon értékelik, ha valaki megszólal a nyelvükön. Meg hát kézzel-lábbal kommunkálnak. A csigazabálóknál pedig mondjuk egy kisebb ragozási hibát vétesz, már leköpnek - az ő szentséges nyelvüket nem lehet csak úgy meggyalázni..! Mondjuk az olaszok is csak magyar nőket kúrelni meg énekesmadarakat gyilkolászni járnak ide. Operett- és kuplerájország vagyunk... a pornófőváros, abban meg az egy főre jutó öngyilkosságokban  meg betegségekben világelsők vagyunk.

-Jancsi bácsi, én egyet mondok: mindenhol van jó ember, meg mindenhol van szar ember. Ennyiről szól a játék. Mondjuk a cigányokat azokat én is utálom. Persze tisztelet a kivételnek.


 

Felhívás! Demonstrálni szeretnénk a Modoros-klán erejét: Maruszki Balázs, a kikvogymuk blog (Büfészínész, Panelek népe) csodálatos tollú szerzője a Kossuth Rádió Szkeccspályázatának közönségdíjáért verseng július 1-ig.

Adjuk meg neki a 10 pontot, amennyiszer csak lehet - a többi versenyző értékelését meg mindenkinek a belátására bízom. Itt szavazhatunk rá. Hajrá!

49 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.06.28. 07:40:57

bővebben a nemzetiségeskedésről a gyűlöltellenségeink pont blog pont hun.
a hollandot én részeg angol matrózok francia társalgásaként ismertem.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.28. 07:50:25

A legkomolyabb tárgyi tévedés, hogy a németek büdösek. Persze én nem tudom, hogy az öreg mikor járt náluk, de én inkább úgy vettem észre, hogy mániásan tisztálkodnak.

scsaba1 2010.06.28. 08:29:05

"Bizony, példát kéne már venni a németekről meg a franciákról, ők is évszázadokig háborúztak, és tessék: hirtelen, egyik pillanatról a másikra félretették a sérelmeiket és kibékültek."

Egyébként lófaszt békültek ki. Most smúzolnak meg vigyorognak egymásra, de kb. úgy, ahogy a sas vigyorog a kakasra az állatkerti a madárházban. Vagy a királykobra a kiscsirkére. utálják ezek egymást mint a szart és a németek alig várják, hogy újra törlesszenek a vereségért. A német néplélek nem tud veszíteni. Korbáccsal be lehet fenyíteni, de megtörni sosem.
Szóval most játsszák a kultúrembert, de vérivó náci mind.
De a franciák sem tudják ám feldolgozni, hogy hat hét alatt legyalogolták őket a friccek. Megvan ugye, a Taxi első része? Ott is németek a voltak a rosszfiúk (echte szőke árja ), akiket a franciák persze jól elkaptak. Persze mese volt az egész, a franciák ott is tipikus balfékek voltak, a bevándorló arab gyerek volt a király.
Na ennyit a franciákról. A világbajnokságból is kiestek, és miért? Mert franciák. Illetve a játékosok nem is franciák, csak az edző. Nekik semmit nem jelent a francia trikolor, csak gyarmatlázadások megfékező sortüzek jutnak róla eszükbe...

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.06.28. 08:36:02

@scsaba1: Így van! Észak- Koreában csak hazafiak vannak :)nekik sokat jelent a csillagos lobogó.
Vártam is egy Honduras- Észak- Korea döntőt!!

2010.06.28. 08:54:11

Azt kimaradt, hogy a szerbek milyen vérgőzös vadállatok. Valami hülyegyerek egyszer halál komolyan el is mesélte nekünk, hogy egy szerb házaspár egy halott kisbabát kipreparált és abban csempésztek kokaint.....

scsaba1 2010.06.28. 09:09:04

-Ja-ja, a sok feketetorkú románnál is érdekes ez a _pradigma_ váltás... Azt mondják azért van, mert nekik is van egy rahedli testvérük Moldovába vagy hol a faszomban, akik kettősállampolgárok. Szóval letoltuk a blájszt keményen a torkukon mi is. Nem is mernek pampogni. Édes Erdély, végül visszaveszünk... Nem, nem soha...
-Aztán mi faszomnak? Székelyföld kivételével nincs ott már magyar, csak román. Elrománosították őket 80 év alatt. '90-be a szomszédunkba is beköltözött egy román család, valami Csomának vagy hívták őket. csak a két kölyök nevére emlékszem: Attila és Levente.
-Magyarok voltak azok, tesaú...
-Lófaszt magyarok. Talán a nagyszüleik, sunyi román volt mind, ismerem a fajtájukat. Én gürcöltem a lakásért érted, nyomtam a géemkázást meg a maszekot hétvégén is, erre idejöttek ezek a menekültek az alázatos jobbágytekintetükkel, oszt a tanácsnál mingyár kiutaltak nekik egy lakást. Meg ilyen támogatás, olyan támogatás, faszom, persze az én adómból. A melóhelyen is: ha odajön egy ilyen román, fél év múlva már ott az egész pereputty. Nagybácsi, nagynéni, testvér, unokaöcs... Hízelegnek, mosolyognak, sajnáltatják magukat, hogy nekik milyen rossz volt a _diktatórában_, hát istenem, hova szarjak...

- SunDisc - 2010.06.28. 09:09:08

Hiányolom a Zukránokat a sorból
Régi klasszikust idézve sztereotípiaként:

"Üdvözöljük Ukrajnában! Az autója már itt van."

Továbbá kimaradtak a gengszter albánok, akiknél több merga van, mint Stuttgartban (higgyétek el, ez igaz :D)

stb stb.

pisces 2010.06.28. 10:18:54

Mikor építkeztem, a 90-es években, az épületgépésztől megkérdeztem, hogy a 180 literes gázbojler elég lesz-e egy öt fős családnak.
Válasz : "Bőven. Nyugatnémeteknél ennyi főre 80 literes villanybojlerrel, terveznek, éjszakai árammal.
Annyira igénytelenek, hogy idejárnak a Balatonra, pedig a pénzükből bárhová mehetnének."

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.06.28. 10:27:54

A belgák a legbüdösebbek. Fürdés hetente egyszer, még szarás után sem mosnak kezet. A folyadékot inkább belsőleg használják, vagyis annyi sört isznak, mint az állat. Nem csoda, hogy meghülyülnek tőle, ld. pedofilia. Ráadásul állandóan gizdáskodnak és focizni se tudnak.

2010.06.28. 10:29:08

@Szocio Pata (kikvogymukblog): ezt nekem is mesélték hosszabb ideig kinn tartózkodó ismerősök.

MakoG 2010.06.28. 10:30:17

Ez most hiteltelen volt, a végén nem ittak hubit. :)

Epoxigyanta 2010.06.28. 10:30:25

Egy kis tobzódás a modorban:
index.hu/velemeny/eheti/2010/06/28/most_sikerulni_fog/

A modor-radarom már az első sorban, a "Balatonfölvidék"-nél csipogni kezdett...

- SunDisc - 2010.06.28. 10:37:18

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Én éltem Belgiumban 5 évet, és tavaly is jártam ott. Ilyet, amit leírsz, nem vettem észre, a városok/falvak rendezettek, tiszták (leszámítva az arab negyedeket - káosz), tömegközlekedésen semmilyen odeur nem facsarta orromat :)

Más kérdés a közalkamazottak munkamorálja és az átlagintelligencia arrafelé. Példa: a háztulaj, akitől béreltünk lakást, nem értette, hogy hogy lehet, hogy olasz gyártmányú autónkon magyar rendszám van.

Másik helyen 1,5 év ottlakás után az első önkéntes interakciója a főbérlőnek annyi volt, hogy "Jó napot, az önök szemete szóródott szét az utcán?"

Ennyi.

sTormy 2010.06.28. 10:39:14

@scsaba1: Na, ez gyönyörűen tipikus. Valahogy az Erdélyben élő _magyar vérünk_ rögtön átlényegül büdös románná, amint nem Erdélyben van, hanem itt.

SzocsO 2010.06.28. 10:48:14

Ja, a hülye vicc:
hány francia kell Párizs megvédéséhez?
Nem tudni, még egyszer sem próbálták.

2010.06.28. 10:57:46

@El Topo (Sgt. Elias): na ebben tévedsz, 1x egy héten van fürdés.
Itt hallottam azt a viccet, hogy a nászutas feleség ír haza a mamának, nagyon szép minden, a szobához fürdőszoba is van fürdőkáddal, igy aztán ugy döntöttünk szombatig maradunk.
A magyar sváboktól hallottam, hogy mi minden szombaton fürdünk, akár piszkosak vagyunk akár nem.

2010.06.28. 11:01:24

Itt a magyar lányokkal az a baj, hogy álladóan - naponta 1x zuhanyoznak.

2010.06.28. 11:17:55

Az is érdekes, hogy ki a német, mert Özil ugye német, de Podolski is Cacau természetesen német.
De a Kitschko testvérek szintén.

Ment egy kampány: a Du bist Deutschland, na ott a tejlfel szókétől a vörös hajún, a kapucsinótól a kávéig minden színű gyerek benne volt, még a vágott szemű kínai is.

A német iskolákban a vietnámi gyerekek teljesítenek a legjobban, de a legjobb műkörmösök is a vietnámiak.
A netkávézók, mobil telefon boltosok arabok, a kinaiaké a gyorsétterem, a szabó és tisztitó csak török lehet. Míg a vizvezték szerelő, és egyébb szerviz a volt jugoszlávoké.
A nővérek oroszok vagy lengyelek. Orvosból minden féle van.
A törökök meg mindeütt ott vannak, színészek, vagy politikusok egyre megy.

Ma hallottam a hiradóban, hogy kapcsoljuk a 17. szövetségi államot: Mallorcat. Csak így. Mig nalunk a hatvannégy vármegyét ne ejdts ki a szádon, mert fasiszta irrendenta vagy.

2010.06.28. 11:24:10

@Frengi: ha a németeknek Mallorca a 17. szöv. állam, akkor nekünk a horvát tengerpart a 20. megye. A hatvannégy vármegye más.

- SunDisc - 2010.06.28. 11:32:05

@Frengi: Janics Natasa meg ősmagyar, ugye :) ?

"Mert az egynyelvű és egyszokású ország gyenge és esendő"
-Szent István-

ebfül 2010.06.28. 11:43:16

Na, az angolok sem tisztábbak a németeknél. Izzadságszag, koszos körmök, igénytelenség mindenhol. Az otthonuk meg úgy néz ki, mint ahol félévente, ha takarítanak. A fürdőszobákban a legolcsóbb padlószőnyeg-hogy azt hogy lehet takarítani...? Higiénia nuku.
De a legutolsó wörking-klassz is lenézi a külföldit.

- SunDisc - 2010.06.28. 11:47:54

@Nödön: Ja, erről kb külön TV-műsorok is mennek néhány csatornán :)

scsaba1 2010.06.28. 12:19:09

@- SunDisc -:

Simán. Elhorváthosodott magyar család. Magyar származásának ékes bizonyítéka a számos aranyérem. :)

2010.06.28. 12:29:16

Amikor én a fritzeknél voltam, értetlenkedve nézték, hogy szeretek minden reggel és este is zuhanyozni. Nem voltak koszosak vagy büdösek a házigazdák, de egy nap simán elment náluk zuhany nélkül. Azt nem tudom, hogy ez általános-e.
Egyébként egy darabig eltartott nekik, míg megértették, hogy magyar vagyok. Amikor ui. közöltem, hogy Magyarországról jöttem, közölték, hogy "akkor te török vagy.". (szőke, kék szemű). Nagy nehezen elmagyaráztam, hogy Magyarország ugyan KÖzép-Európa, de magyarok lakják, nem törökök.

- SunDisc - 2010.06.28. 12:32:22

@scsaba1: en.wikipedia.org/wiki/Natasa_Janics

hátőőő...szerb apa, szerb iskolák, sőt az akkori Szerbia-Montenegro csapatának tagja :)

De attól még örülök, hogy Magyarország színeiben versenyez.

Csak azt akartam mondani, hogy a származás mennyire lényegtelen, ha valaki egy ország állampolgárává vált.

GERI87 2010.06.28. 12:32:42

Hú hát ez jó lett, olyan modoros. Már szinte fárasztó volt olvasni a sok közhelyet mert okoskodást.:)
És a szörnyű hogy ezek egy átlagos kocsmai eszmecsere során mindig előjönnek "ezekből".
Nagyon fárasztó tud lenni.

Horváthba"

ÚÚÚ h-val..ez de idegesítő!
Mint amikor valaki nagyon keményen pejoratív akar lenni és szlovák helyett tótózik...persze h-val mert
olyan műveletlen barom hogy azt hiszi ha a családnévben úgy van akkor az a helyes...ÁÁÁÁ
Ettől a falra tudok mászni.

GERI87 2010.06.28. 12:37:08

@scsaba1:
Naja! Asszem mikor egyesült a két német állam a franciák felrobbantottak valahol egy atombombát...tiszta véletlenül pont akkortájt muszáj volt..hát istenem:)

A német néplélek nem tud veszíteni. "

És ez még szimpatikus is:D

"Az alaptörvény […] abból indul ki, hogy a Német Birodalom az 1945-ös összeomlást átvészelte és azt sem a kapituláció sem a szövetséges megszálló erők által gyakorolt idegen államhatalom gyakorlása Németországban, sem későbbi esemény nem szüntette meg."
"A Német Szövetségi Köztársaság tehát nem „jogutódja” a Német Birodalomnak, hanem államként azonos a „Német Birodalommal"

Kezdek félni:)

2010.06.28. 12:51:03

A jó kis generálszósz meg a zokni+szandál kombó kimaradt az FKK mellől:D

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.06.28. 14:41:10

A Feri visszaválaszolhatna azaz Német Tisztasági Törvénnyel. Bezzeg a sörük az tiszta Reinheitsgebot, baszomalássan Jancsi bá!

dzsíni 2010.06.28. 16:30:06

Vizsgaidőszakban és hétvégén én sem fürdöm minden nap - sőőőt :) Teljesen király, persze mások előtt titkolom, de az erasmusosoknak be szoktam vallani, akik nem értik, mi ebben az említésre méltó :D

Azt viszont aki este is megfürdik és utána reggel is (mert megizzad) végképp nem értem. Hogy lehet éjjel izzadni? Álombanfekvőtámasz?

Amúgy van olyan belga, aki minden nap fürdik, csak nem sok :)

2010.06.28. 16:33:30

@Brother Love: attól függ, hogy merre vagy, mert van ahol tiszta a levegő, és egy-egy nap valóban elmegy zuhany nélkül, pl, Münster vagy Hamburg, de itt Paderben pl.nem, de már egy-egy Bajor faluban sem kell túlzásba vinni a zuhanyozást.

2010.06.28. 16:39:16

@GERI87: ebben van valami.
A minap beszélgettem valkivel, és szóba jött, hogy ugye elveszették a világháborút.
- És szerintem ki nyerte meg? A Szovjetunió?
-Igen
-És az hol van? Mert a térképen nincs.
A két nagy vesztes Japán és Németország ma a világ leggazdagabb és legerősebb országa. Ki veszített valójában?

2010.06.28. 17:24:34

Szakadjuk el a németektől:
a lengyelek legkevésbe sem kedvelnek bennünket jobban, mint más népek. Hangosak, németül rosszul bezélnek, de ez nem zavarja őket.Semmilyen igéretüket nem szabad készpénznek venni, mert bármikor átvernek, ha az érdekük úgy kívánja. Utálják a németeket, utálják az oroszokat.

A törökök: a magyarokat általában lenézik, másokat is, de mi mintha nem és léteznénk. Sok szavunk közös, meglepődnek, ha azt mondom, hogy Madzsarisztánból jöttem, és az Auberginet mi is Padlizsánnak monjuk.Jól főznek, nekem a kajájuk nagyon be jön, de a tisztaság mániájukkal a sírba kergetnek. A habkővel való moskodást erős túlzásnak tartom.

Az arabok külön kaszt, ők nem elegyednek akárkivel, és jaj neked ha egy Iránit arabnak titulálsz.

Az angolok? külön kocsmába járnak, és akkor sem veszenek balkormányos autót, ha itt kell leélni azéletüket.Ha egy láthatóan fekete bőrű azt mondja neked, hogy ő angol, nem illik csodálkozni.

Az oroszok: tudják, hogy hol van magyarország, és kedvelnek bennünket (a lengyelekkel ellentétben, akiknél csak az ukránokat utálják jobban).

A finnek kikérik maguknak a rokonságot velünk, de azért kedvesek, az akcentusukról azonnal felismerhetőek.

Egyébként az a tapasztalatom, hogy a magyar nyelvet akcentusról nem igen lehet felismerni, gyakran osztráknak gondolnak bennünket, de ha magyarul beszélünk azt már végkép nem tudják hová tenni.

GERI87 2010.06.28. 17:25:24

@Frengi:
Hát igen.
Az USA jól járt mondjuk...
A japánok meg a távol-kelet németjei én mindig mondtam:)

De azért a XX.század másik nagy nyertesei mégiscsak a szlávok.

GERI87 2010.06.28. 17:29:14

egy láthatóan fekete bőrű azt mondja neked, hogy ő angol, nem illik csodálkozni. "

pedig DE.
Max brit de hogy angol lenne ÁÁÁ dehogy...csak szeretné.

A svédek azt mondták nem szép a magyar nyelv, olyan pattogós.

Baloggie 2010.06.28. 18:33:37

@Frengi: Nemtudom, nekem a lengyelekről tök más tapasztalataim vannak, elég nekik elsütni egy Polak-wegier dwa bratanki-t és mindegyik akar fizetni egy kört a helyi kocsmában :). Persze lehet, hogy én pont jó helyen jártam.

égafater 2010.06.28. 18:48:05

le a kalappal, ez megint 10 pontos volt! köszi!

2010.06.28. 20:12:30

@Baloggie: én egy kolera jasna- val szoktam elintézni, csak hogy tudják, hogy nem vagyok annyira hülye, és a szájuk legyen lapos, mert innentől már nem lehet tudni, hogy mi az amit a vartyogásukból még megértek.

bajor gizella 2010.06.28. 23:46:02

a bajor fürdik.
ik mog nikt abe muss ge? pass són.gema.

a münkeni vendégmunkás első pár napja a sűrű bratwurstból font kerítés sercegő zsírjának és kellemes aromás illatának a beszívásával telik. hogy ezek hogy a picsába csinálják.itt nbincs válcság. itt meg se érződik.(arra a kérdésre hogy ő aki két napja van itt honnan tudja, annyit felel néézd ezt a sok dárga autót. mindenkinek BMW-je és mercije van. ha az illető nő általában fél év kell ahhoz hogy rájöjjön hogy miért) természetesen majd körbevezeti őt egy sokkal tapasztaltabb vendégmunkás ismerőse. természetesen a legeslegfontosabb bermudaháromszöggel aldi-penny-lidl fog nyitni.
ott tételesen bemutatja hogy 30 dkg rindenflájs 1 ojró és 90 cent,mire a másik sűrű ámuldozásba, mondhatni extázisba esik. olcsó. a másik kb úgy csinál mintha ez személyesen neki lenne köszönhető. büszkén járkál a polcok között, és az átlagnál sokkal hangosabban hívja oda a leakciózott süteményekhez, hogy ez már majdnem olyan jó mint a bájgli, ezt vettem én is karácsonyra, zoli azt mondta hogy tisztára mint a pirimamáé.
és akkor irány a belváros. a stachus környékén található bevásárlósor elhalkul egy pillanatra, és lelassul a felvétel. és akkor távoli fókusz a kék alapon piros betűkre irányul. igen az lesz. a CUNDA. az ENSZ székházhoz hasonlító bábeli zűrzavarban simán taláhatsz 9-ről 2 ójróra értékelt pulóvert. feltéve ha 58-asat hordasz és szereted a kanárisárgát.
ha megvolt a kultúra is, akkor jöjjön a kemény munka.
jótanácsok két napja münkenba telepedteknek.
mindig legyen nálad bérlet. én négykörösset veszek, az jó mindenhova. 20 ojró hetente, tudom kicsit drága, de ha elkapnak, elvisz a rendőr ha nem fizetsz. és itt komolyba.
a telefonodat majd feltölti a gábor, ixelgetni kell, én má itt vagyok 3 éve de még mindig nem tudom hogy kell csinálni, mert nem értem mit mond a hang.
ha eltévedsz mindig menj le az ubánba, nagyon sok metróvonal van,nézd ki a térképről hogy hol kell tausolni.
szombaton legyél készenlétbe, mer ágiékkal megyünk a flómárkba, ott mindent egy ajrókért odadnak, ági mltkor guccsit vett 3 ajróért. meglátod milyen szuper lesz, alkudozni kell, végül is egy bolhapiac, de itt midnen csupa érték. majd megmutatom azt a vázát is amit vettem a múltkor. kicsit van lecsorbulva, de porcelán. ad egy patinát neki.
nem kell elkeseregni, lesz munka. tudom hogy nehéz. majd én is körbekérdezek mindenkit.(és ha van, természetesen az én lehugyabb placcomat átpasszolom neked, az újat meg megtartom magamnak.)
mert itt segítjük egymást ahogy tudjuk. na csüszi.

bajor gizella 2010.06.28. 23:52:33

és igen. a müncheni német kurvára utálja a keletnémeteket. ez van. és ha elmegy berlinbe, akkor is legszívesebben maszkot húzna, két nap után 280 km,óra sebességgel hajt haza, ahol bizony órákig fürdeni fog. hinti hogy visszatérő rémálma hogy megint megkínálják NDKs kávéval, amibe jóhiszeműen belekortyol, hogy mintha látta volna merkelt aki kicsit fogyózhatna, és hogy ha azonnal nem kap egy paulanert, vagy egy HB-t akkor ő azonnal meghal.
és hogy egyeseknél még látta a falon a honecker képet, valamint drezdában még mindig trabanttal járnak.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.29. 07:14:47

A német tanárom német-német tolmács volt a Wehrmachtban, mint folksztojcs. Siebenbürgenben született, élből altsachs-ból nyomott, a hochduetsch-öt hobiból sajátította el az egyetemen. A szövegben autentikusan megszólaló (mackógatya hózentrógerrel, sárga MN tiszti cipő MN tiszti nejlonzoknival, kivülről ráhúzva a mackógatyára) faszi Stuttgartban, URH, 1975-ben Esslingenben (ez Stutrtgart Vecsése) ujjal mutogattak a népek egy faszit, aki az állításuk szerint olyan régi német volt, hogy még a Marschall-segélyből vett magának telket Neuhausenben (ami Esslingen Vecsése, onnan Nyugatra) Életemben fantát először akor ittam, amikor a fanta a kólából és narancsból kevert einemsachnak vót a neve, amit állítólag egy dél-stuttgarti szerb kocsmáros talált ki százévvel a narancsos sör előtt.

Szerintem ez a faszi volt az, aki a Gerngross pénztárából negyven ingyennejlonszatyrot markolva a negyvenegyedikbe dobált bele 50 ingyenöngyújtót és száz ingyengolyóstollat. (200 -ért adott egy öngyújtót, amikor 16Ft voltaz az ipari órabér)

Frick László Emlékzenekar 2010.06.29. 07:16:15

Külön köszönetet kell mondanom az aposztrofért a cse'szkóban.

MagyarZizzi (törölt) 2010.06.29. 10:46:06

Hát ez nagyon nagy volt! Mikor babysitterkedni ment az egyik ismerősöm, pont így járt az angolvécével meg a munkaadójával, csak nem Hollandiában, hanem Írországban. Minket mindenki utál, de mééér'?!

Zorita 2010.06.29. 14:11:26

@MagyarZizzi: nekem azt mondta egy finn ismerősöm, hogy a finnek mindenkit utálnak, csak a magyarokat tűrik meg. mindig melegség önti el a szívem ha erre gondolok.

2010.06.29. 17:02:46

@Zzz_Zorita: volt egy finn kolléganőm, azt modnja: olyan jó kiülni esténként a kertbe, és nézni, hogyan szállnak el a repülögépek (Weiterstadt felett húzott el a frankfurti gépek fele, én borzasztóan utáltam, de hát ugy látszik más a lelkivilágunk.)

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2010.07.20. 15:00:27

"Tudod, a foci az egy olyan sport, amit a hollandok, cse'szlovákok meg a magyarok játszanak, de a végén úgyis a németek nyernek. Még a Maradóna vagy a Pelé mondta egyszer."

Gary Lineker mondta, és igencsak elnagyolt az idézet.

Szikcsova Tibor 2011.08.22. 12:06:04

@Frengi: Megválaszolom 1 évre rá. Mallorca = viccből tartomány, 64 vármegye unalmasan komoly.
süti beállítások módosítása