Hajrá, Vidék!

2010/05/20. - írta: Modor Tibi

A 90-es évek közepe, NB II. Keleti csoport - rangadó az élbolyban, pár fordulóval a bajnokság befejezése előtt. A hazai - tiszántúli - csapat is dobogós helyezéssel büszkélkedhet, a vendég fővárosiak viszont egy esetleges győzelem esetén gyakorlatilag biztos feljutók.

 -Meleg a mag, forró a mag!
 

-Lacikám, hozzál már nekem is Jenő bácsitól pár deka magot. Hálás köszönetem. Na, kivel is játszunk ma?

-Budafok LC, bajnokesélyesek. Ha itt is behúzzák a három pontot, feljutnak.

-Mi a faszom? Ez kell az enbéeggynek: még egy pesti csapat. Pont most volt erről egy cikk a Sport Pluszban, Megyesi Guszti írta.  Majd elég lesz egy BKV-bérlet az egész első ligához. Fradi, Dózsa, Csepel, BVSC, Honvéd, Vasas, Háromkerület, MTK, Volán, REAC - minek még egy? Nézz körbe egész Nyugat-Európában: sehol nem látsz olyat, hogy a főváros kettő-három csapatnál többet adna az ottani elsőosztálynak. Vízfej a javából ez itt.

-Azt én se értem, édesapám. Inkább vinnék a profi focit vidékre, meg főleg Keletre. Az a baj, hogy ami adót mi itt befizetünk, azt Pestre pumpálják meg Nyugatra. Azért nincs itt semmi, lófasz se. Pedig a Diósgyőr meg a tirpákok is hogy megérdemelnék már az első osztályt, komolyan. Bármennyire is utálom mindkettőt. Ott legalább lenne néző. És erre ilyen csapatok jutnak fel, mint ez a Budafok. Aztán majd lesz ott is megint 1500 drukker.

-Hát igen, a mákosiak megérdemelnék. Emlékszem, amikor a Fradi ellen pár éve 30 ezren voltak a bajnokavatón, te...

-Tudod mit? Egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy maximalizálni kéne a pesti csapatok számát - mondjuk legyen legfeljebb négy - és igenis kapjon Kelet-Magyarország egy fejkvótát. Amit megcsináltak evvel az országrésszel, ez a minimum. Pesten össze kéne vonni a Dózsát, a Vasast, a BVSC-t meg az Emtékát - a zöldeket a kispestiekkel meg a Csepellel - így is alig jönne nekik össze annyi néző összesen, mint máshol vidéken. Nem jól van ez így. Na hány vidéki bajnok volt Magyarországon, mi?

-Három, négy?

-Azaz. Ugye volt a Nagyvárad, szép idők. Aztán volt a ETÓ még a csonka bajnokságban. Aztán meg a Verebessel kétszer. Meg a Vác a Csankkal. Ennyi meg egy bambi. Lehetett volna a Dorog meg a Videotton is, de nem engedték. Mert mindegy, hogy kik irányítanak. Komcsik, MDF vagy SZDSZ. Itt nem lesz vidéki bajnok a következő húsz évben, sokat nem mondok. A nyakamat rá!

-Dikkmán, te ott vannak a pestiek, gyá. Egy egész busszal jöttek, te, ezek is biztos fizetett szurkolók, mint a stadlerosok. Azt figyeld, azt a kis köpcös kesehajú suttyót ott a dobbal, mint egy Manoló junior, beszarok. Volt kétszer badizni, aztán most ott feszít félmeztelenül. Nevetséges. Átlagéletkor 14 év. (üvöltvePesti majmok, a kurva anyátokat! Jösztök ti még Hajdúkerekesre, meg lesztek baszva! Petárdás-rakétás kis köcsögök, tornából meg mindig föl voltatok mentve, mi? (halkabban) Na. Azért örömmel látom, hogy páran átugrottak Debrecenből is a buzi pestiek ellen szurkolni - te, mi van azon a transzparensen? Fuck jou Budapest? Mi ez, a kurva anyátokat, Budapest?

-Azaz.

-Jól megmondták nekik, hehhe. Ott meg egy Hajrá Vidék! Tehetséges gyerekek ezek, kell is az összetartás. Megmondom én neked: egy tíz év, és ez a generáció meg fog baszni mindenkit Nyugaton meg Pesten is. Na mindegy. De most komolyan. Amikor a magoszacskóval megdobták a partjelzőt a Vasas ellen Debrecenben, aztán lefújták a meccset? Az újpestes állatok meg féltéglákkal dobigálnak, azt nem történik semmi.

-Bassza meg, null-egy. Te mit örvendezel, zsírdisznó? Jussatok csak fel! Meglátjátok, mit kaptok majd jövőre Debrecenben! Ha le mertek jönni. Mert ugye ti LEjösztök. Meg lesztek baszva. Most komolyan, ezeknek első osztály? Se néző, se stadion. Nesztek, itt a fél uzsonnám, turistakrémes volt, úgyis utálom. Kapjátok el. Nem, biztos úr, nincs itt semmi. Csak beszélgetünk, meg hát így meccsen néha kieresszük a gőzt. Semmi komoly. Inkább ezeket a bunkó pesti parasztokat kellene megregulázni, őket mér nem igazoltatják, mér minket diszkriminálnak? Ott rakétázott az a felnyírt hajú kis fülbevalós fasz ott a gázdudával.

(Az egész hazai tábor kórusban) Majmok, majmok, fővárosi majmok... Budapesten mindenki cigány, mindenki cigány, mindenki cigány...

49 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mr2 2010.05.20. 08:00:04

Alapmű még ebben a témakörben Végh Antal "90 perc" című kisregénye.

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.05.20. 08:27:51

Első Magyar Direktmarketing Szövetség Soproni Labdarúgó Club. Hajrá, vidék!

Styxx 2010.05.20. 08:47:21

"Fuck jou Budapest? Mi ez, a kurva anyátokat, Budapest?":-)))
Tib, b+, annyira belejössz ezekbe a népies ferdítés-fordításokba, hogy a végén elfelejtesz angolul:-)

Kössz. a Nagyvárad-nosztalgiát. Ahogy a Wiki felüti, az simán lehetne egy Örkény egyperces, íme modellezem:

Örkény István:
XX. század

A Nagyváradi AC egy megszűnt labdarúgócsapat. Egyszeres magyar és román bajnok. Ez első vidéki bajnokcsapat a magyar élvonalban.

Kirani 2010.05.20. 09:01:06

Sírva röhögtem, hatalmas a szöveg. Köszi így kora reggel :-).

2010.05.20. 09:04:43

Milyen jó is volt kiabálni, hogy "enbékettő keleticsoport-keleticsoport-keleticsoport", vagy ugyan ezt a rigmust nyugattal :)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.05.20. 09:10:22

Király vagy Tibi! Tényleg, a Volán meddig volt az első osztályban? Én még jártam ki unalmamban a meccseikre, a Honvéd elleni 6-6 is meg volt.
Hasonló téma lehetne: Hajrá Székelyek!
A 90 es évek közepén ott is megkapta magáét az ember, alapból köcsög minden magyarországi, és Trianonért is mi tehetünk. De a legjobb a "cheesland"-ezés volt, csízlend, öcsém, egyszerűen zseniális, le lettünk csízlendezve, olyan elkényeztetett svájci köcsög kategóriában. Hát igen, aki Szofit szívott, az köcsög csízlendi.

Mitya Ivanov 2010.05.20. 09:22:25

bakker könny szökött a szemembe!!!!
Tibby köcce.
Mondom ezt vidékiként, aki az MTK nak szurkol. Némi identitászavart érezhetnék magamban, mivel teljes a vidéki indentitásom, és 1998-ban helyeseltem, hogy ne a vízfej Budapest 4-es metrójára költsék a pénzt, hanem az árvizi védekezésre. Persze ezt akkor el is hittem:))

Emlékszem, amikor nagyon sok pesti csapat volt az nb1-ben, egy fehérvári haverommal ellógtunk az egyetemról, és feljöttünk egy IIIker TVE-Videoton meccsre, majd átmentünk, az MTK-Csepelre. Vidi meccsen a vendégtáborban voltunk, ott is voltak hasonló modoros pesti kurvanyázások, faszomgeci gyere ide nyugdíjjjas lerendezzük a parkolóban stb. A meccs bűnrossz 0-0 let.
Az MTK -Csepelen más volt a hangulat, de akkor is volt vagy 3000 néző, ami akkor kevés volt, bezzeg ma tizedannyi fizető néző van egy MTK meccsen. A meccs 5-2 lett Illés Béla varázsolt.

***
Ja és a pestiek válasza a modoros vidéki érvekre: Londonban is van 7 első ligás csapat:)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2010.05.20. 09:23:59

Mestermunka, jöhetett volna akár vendégposztnak is hozzánk. :)

Brukk 2010.05.20. 09:27:13

Mostanra az az egyáltalán nem furcsa helyzet állt elő, hogy labdajátékokban gyakorlatilag tényleg sehol nincsenek a pesti csapatok.
A '90-es években még valóban éles ellentét volt Pest-Vidék között, volt olyan zete-honvéd kosármeccs, hogy a bírókat úgy kellett kimenekíteni, meg ment a "buzikucsera".
Akkor tényleg számolgatták, hányszor nyert "vidéki" csapat bajnokságot, mára ez tök megváltozott, mert eltűntek (legalább is a bajnoki cím közeléből) a pesti csapatok.

Ja, most jut eszembe, sakkban is...

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.05.20. 09:34:37

jó, jó, de ennyire töketlen két bandát, mint a videoton meg a debrecen, hogy tegnap is leikszeltek ugye, tehát nem érdemlik meg a bajnoki címet, mert minek az nekik :)

Winston Smith 2010.05.20. 09:35:44

@Hadrian77: "Milyen jó is volt kiabálni, hogy "enbékettő keleticsoport-keleticsoport-keleticsoport", vagy ugyan ezt a rigmust nyugattal :)"

Mifelénk, itt keleten a Fradi-drukkerek skandálták ezt nagy előszeretettel.

Utána hogy, hogy nem, de ők is lemorzsoltak pár évet a keleti csoportban. :)

Mitya Ivanov 2010.05.20. 09:36:27

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget:
mer az újpest, a megérdemelné, aki különben is mindig csak jövőre lesz bajnok:)

Winston Smith 2010.05.20. 09:37:07

Amúgy k*rvajó a poszt.

Zigi 2010.05.20. 09:39:09

Haverommal Nógrádból járunk fel Újpest meccsre(az a legközelebbi NBI-es csapat), de senki nem "vidéki, bunkó parasztozta" nálunk nagyobb örömmel és hangosabban a Debrecen nagyvárosból érkezőket a múlt szombati meccsen.:))

én szerintem 2010.05.20. 09:52:45

Azért a legviccesebb az volt " Hogy ami adót mi megtermelünk, azt pumpálják Nyugatba." Na ezen tényleg jót nevettem.

FGSuperman 2010.05.20. 09:56:56

@én szerintem:

röhej
persze pont abban a régióban a legmagasabb a munkanélküliség
inkább a többi régióból pumpálnak oda
amúgy is Budapest és Pest megye fizeti a legtöbb adót az országban

yafet 2010.05.20. 10:00:35

"Meg lesztek baszva..." :) Elengedhetetlen!

Winston Smith 2010.05.20. 10:02:35

Amúgy amit még csipázok a focimeccseken, az a vén alkeszok dumái.

Vannak
- a nosztalgiaarcok: "Bezzeg ezt a kisfaragó nyócvankettőbe hogy bebaszta a Vasas ellen a ficakba, ez az ukrán hülye meg fölélövi, komolyan mondom, nem tudnak ezek mán focizni, legközelebb ki se jövök." (De persze legközelebb is kijön, még 10 év múlva is.)
- a fanatikusok, akik még edzésre meg ifimeccsre is járnak: "Nem ezt az ukrán barmot kéne játszatni, olyan kövér hogy futni sem tud, inkább azt a sényői gyereket, a Szoboszlai Sanyikát, az egy fürge gyerek, a múlt héten is mekkora gólt lőtt a Vasas ifi ellen, meg két hete a Bőcs elleni edzőmeccsen is, bár az tizenegyes volt. Tavaly tavasszal is gólkirály volt a Nyírmeggyesbe, amikor kölcsön volt adva, jóhogy az megyekettő, nem enbéegy, de akkoris."
- az örök pesszimisták: "Ááábazmeg, megmondom én mi lesz, kikapunk bazmeg. Gólt se lövünk, hát ki lőne ezek közül gólt? Be is szarnának, ha egy egészségeset bele kéne rúgni a labdába, vagy ha minden reggel teljes menetfelszerelésbe kéne húsz kört futni a laktanyaudvaron, mint nekünk kellett. Ez van, bazmeg, szarok vagyunk bazmeg. Ez a meccs is, semmit nem fogunk csinálni, gyenge kezdés után erős visszaesés lesz bazmeg. Kiesünk a picsába, az lesz bazmeg."
- a bírót kedvelői: (a hazai hátvéd tisztán felrúgja a vendégcsatárt, amit a bíró sárgalappal honorál) "Mi volt ez bazmeg, vak vagy, te barom? Feldobta magát, te hülye, ezt se látod? Be vagy rúgva te marha, hogy a róka hordja el a családodat! Melyik meccset nézed, te nagyonhülye? Nem igaz bazmeg, hogy megint ezt a miskolci barmot kell ideküldeni bírónak, a kurvaannyát az MLSZ-nek is."

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.05.20. 10:03:56

ezen jót röhögtem, köszi!
:D
"Jösztök ti még Hajdúkerekesre, meg lesztek baszva!"
:DD

Nagyzee 2010.05.20. 10:06:28

Oh, a legendás debreceni szotyiszacskós incidens.:)

Winston Smith 2010.05.20. 10:14:55

@Winston Smith: Várjunk, nem is igaz, nem is ezek a kedvenceim! :)

A kedvencem a csatakrészeg vendégszurkoló. Felül a szurkolói buszra/vonatra valahol többszáz km-re a meccstől, láthatóan már akkor kapatos állapotban, viszont annyi alkohollal felszerelkezve, amennyiből egy kozákszázad be tudna rúgni lovastól.

A buszon/vonaton elkezd masszívan innni, amikor megérkezik már gyakorlatilag leesik a buszról, addigra már azt se tudja hol van. A haverjai csempészik be a meccsre, gyakorlatilag a szervezők csak azért engedik be, mert több baj lenne vele odakint ha megtalálja pár hazai drukker. A stadionban lefekszik a "töltésre" vagy leül a padra/székre és azonnal elalszik. A meccsből egy percet sem lát. A meccs végén a haverjai felkeltik
- Mennyi lett?
- Kikaptunkbazmeg, kettőnull.
- Ábazmeg...
És utána hazabuszozik/vonatozik x órát. (x>3)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.05.20. 10:25:01

Van aki még mindig néz magyar focit? Ez elképesztő.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.05.20. 10:27:33

@El Topo (Sgt. Elias): csakis magyart :) a nyugatifoci-rajongó (jó foci) szerencsétlen.

Mitya Ivanov 2010.05.20. 10:35:49

@Modor Tibi: lehetne a modoros magyarfoci+magyarcsapat rajongó is, benne olyanokkal, hogy oké szar, de a mienk, meg nem vagyunk mi divatmajmok, mi nem cserélünk úgy csapatot, mint más alsógatyát stb.

egyenes labirintus 2010.05.20. 10:38:08

Falusi focipálya, dobhártyaszaggató bekiabálás egy hiányos fogazatú, picsa részeg helyi erőtől, mikor az ismerős bíró az ellenfél javára fújt egy kétes szituációt: A következő képpen hangzik: - "Ititété? Átátá?"

Megfejtéseket a szerkesztőségbe kérjük!

Mitya Ivanov 2010.05.20. 10:44:57

@Modor Tibi:
hú erről lemaradtam tokkal-vonóval, mint a borravalóról a béna pincér

MagyarZizzi (törölt) 2010.05.20. 11:11:54

@Szocio Pata (kikvogymukblog):
Megelőztél?!
Életem első focimeccse pont ilyen volt. Óh, a nosztalgia!

ampelmann 2010.05.20. 11:25:16

@Mitya Ivanov: egy 10millios varosban... rendbe is van ez. De pl Berlin, Munchen? Roma? Milano? Barcelona? Madrid? Paris? stb...

Dr. Kward 2010.05.20. 11:38:53

ezek a eltorzult pesti alkatok már a fociból is mit csinálnakDD
ftcsz.blog.hu/2010/05/19/honved_szurker_nuni_bdsm_extra

pókfoci 2010.05.20. 11:52:20

inkább: Mit ítéltél? Átálltál?

legalábbis én ezt a verziót hallottam :)

klasszikus szösszenet, én már annyi pályáról hallottam, hogy ott született meg :)

egyenes labirintus 2010.05.20. 12:07:28

@pókfoci: Ön nyert! :)
Nyereményét, egy korsó frissen csapolt sört, a focipálya mellett található "Mámor presszó" nevű vendéglátóipari egységben veheti át. Icát vagy Marikát kell keresni. A falu vagy helység tetszőlegesen választható... :)

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.05.20. 12:15:31

@egyenes labirintus:
Hóhó! Óvás! Hogy lehet a pontos fordítást megtudni? Az illető faszit utána megkérték, hogy írja le, mit akart mondani?

egyenes labirintus 2010.05.20. 12:31:02

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Ez a sztori egy klasszikus falusi legenda. Az Ititété? Átátá?-nak az Mit ítéltél? Átálltál? a fordítása, a Mit intettél? nem is jönne ki, mert az Ititeté? lenne. :)
Az óvást elutasítom! Reklamálni Icánál vagy Marikánál lehet, a Mámor presszóban. :)

Mitya Ivanov 2010.05.20. 12:56:51

-Dikkmán, te ott vannak a pestiek, gyá

mi az a gyá?

scsaba1 2010.05.20. 13:37:48

@FGSuperman:

Jah, én is mondtam, hogy le kéne csatolni a picsába Budapestről meg az agglomerációról egész országot.
Mindjárt jobb lenne, meg autópályákat sem kéne építeni.

I

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.05.20. 15:02:16

a vidéki foci éjáéjáó szívtiprók a király éjáéjáó
megdöglik a tirpák éjáéjáó.
méghogy vidéken nincs élet. :)

LionOfZion 2010.05.20. 18:23:13

Azért ez a vonjuk össze a Dózsát a Vasassal kicsit fájt....:D

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.05.20. 19:11:17

Azonban a labdarúgásban az Arany Farmermellény díjat továbbra is a kispályás futballnak kellene ítélni:

www.youtube.com/watch?v=N5I7kppRBTg

Bőhm Bácsi 2010.05.20. 22:32:59

Én nem szeretem a futballt. Az olyan agresszív sport!

A Tyne folyó déli partja 2010.05.20. 23:00:32

@Bőhm Bácsi: ha tudnád mennyire igazad van:) én is, tesóm is mindketten akkor szereztünk sérülést, amikor taekwondó edzés helyett fociztunk. pedig a másik a küzdősport.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2010.05.21. 10:50:04

Tibi, bzmg, kiprintelem, és a cetlik cserélgetésével fogok beszélgetni hétvégén a stadionban. Felesleges járatni, ha megvan nyomtatásban. Legalább több kapacitás marad a szotyolára.
süti beállítások módosítása