Olvasói rovat - Az átlagos balfék

2010/04/16. - írta: Modor Tibi

Hartay "hácsé" Csaba, kedvenc kortárs költőm a legsokoldalúbb honlappal és Komolcsák Dáviddal visszatér. Az átlagról ír nekünk. És szerencsére mi nem vagyunk átlagosak, és egyre többen vagyunk. És hamarosan mi leszünk talán a többség!

Az átlagos balfék

Zenében az „ami jó, azt meghallgatom” című dalokat szereti leginkább. Lemeztárában van Edda, Ace of Base, mulatós és Vangelis is. Van, de soha egyiket sem hallgatja. Inkább rádiózik. Kedvence a Borosbocskor-páros, mindig meghallgatja őket, ha teheti, s általában azon hüledezik elismerően, hogy „5sém, ezek hogy tudnak nap, mint nap ilyen poénosak lenni?” Kikapcsolódásképp kereskedelmi tévéadókat bámul, válogatás nélkül mindent „fogyaszt”. Felnéz Joshi Bharatra (Mónikára, Amandára, Vivienre, stb.), amiért „így tud bánni az emberekkel”. Kedvenc filmje konkrétan nincsen, az ezt firtató kérdésekre általában úgy felel, hogy „nézd, én az olyan filmet szeretem, amelyikben”, de persze a kritériumának gyakorlatilag minden megfelel, az első némafilmtől kezdve az „Avatárig”.

Ételekből azt fogyasztja, amelyiket elé tolják. Gőzölögjön lehetőleg. Kedvence a krumpli hússal, ha nagyon muszáj választania a sok „finomság” közül.

Öltözködésében nem feltűnő. Cipőt hord, nadrágot és inget visel. Állandóan, még otthon is. Azért van két pólója. Az egyik galléros. Autója márkáját sem tudja biztosan, „nekem csak arra kell, hogy A pontból B pontba eljussak” - mondogatja előszeretettel -, ha az ismerősei megkérdik, miért egy ilyen szarral jár, amikor simán lecserélhetné valami jobbra is. Azt, hogy a kocsija mennyit fogyaszt, hány lóerős motor van benne, totál felesleges megkérdezni tőle. Fingja sincs, nem is érdekli.

Az átlagos balfék korán házasodott, felesége „érdekes arcú” (semmilyen vagy leginkább szimplán ronda), alacsony, kacsaseggű nő. Nem szoktak beszélgetni. Kizárólag a háztartás zavartalan működéséhez szükséges kérdés-válasz zajlik közöttük. „Megvetted? Megvettem. Megfőtt? Meg.” Egyetlen gyermekük nyafogva csimpaszkodik beléjük, ha bárhová is mennek. Senki sem tudja pontosan, hol dolgozik a balfasz. A vagy B pontban lehet a munkahelye, ahová elvezeti az autóját naponta. Szigorúan mindig ugyanabban az időpontban.

Szabadidejében „kertészkedik”. Ez abból áll, hogy hétvégén, lehetőleg sziesztaidőben bőgeti a fűnyírót a ház körül, leállítja, majd újra beindítja. Ezt általában szürkületig műveli. Ha épp nem kell füvet nyírnia, (háromnaponta kell) akkor zörög valamivel. Kopog, kattog, döngöl, recsegtet és zúgat. Hupákol. Mindegy, csak balfaszkodhasson egy jót, lehetőleg a szomszédok pihenését tönkre- illetve pokollá téve. Alkoholt utoljára az érettségi bankettjén ivott, de az is gyerekpezsgő volt, az osztálytársai szívatták meg. Dülöngélt tőle, persze, mert annyira „berúgott”. Évekig röhögtek rajta a többiek, amiért eljátszotta a részeget. Még „részegnek” is töketlen volt.

Nyaralni azért minden évben elmegy, mindig ugyanoda, ugyanabba a szállodába, lehetőleg ugyanazt a szobát igényelve. Nem napozik, mert egyből leég, egy napernyő alatt néz. Olvasni még itt sem, a kötelezőket anno mind „kiolvasta”, az újak meg értehetetlenek. Újságokat szívesen lapozgat, de csak a képeket nézi, mint egy gyerek. Viszont konkrét helyszínt nem tudsz meg tőle soha, hogy hová jár nyaralni, csak azt veszed észre, hogy egy nyári reggelen elutazik B pontba, ahonnan egy hét múlva jön csak haza. Ha nem nyaral, akkor kikapcsolódásképp sétál a feleségével. Egy büdös szót nem szólnak egymáshoz, csak ballagnak üres utcákon. Órákig.

Barátait” a felesége barátnőinek férjei teszik ki, akik, ha lehet még fokozni, nála is sokkal szürkébbek. Az évszakonkénti egyetlen közös program alkalmával sem alakul ki közöttük érdemi párbeszéd. Csupán a kötelező időjárás-elemzés, az aktuális meccsek szűkszavú kommentálása, és a cseperedő gyerekek viselkedésének pár mondatos összehasonlító analizálása. Ebből áll a pénteki „buli”, meg az „asszonyok” idétlen sugdolózó-vihorászásából.

Az átlagos balfasz haja lenőtt, de gondosan, lehetőleg előre fésült. Legóhajat visel. Utoljára a kötelező testnevelésórán sportolt. „Kiütőztek”. Mégsem kövér, sőt, inkább gizda, tévénéző felsőtest befigyel, csapott, keskeny vállak, beesett mellkas, pipaszár lábakkal, húszas karokkal. De a kis pocak azért már kezd kialakulni.

Az átlagos balfék nem mélyed bele semmibe, nem marcangolja magát, kvázi boldog, csak nem tud róla. Nem kíváncsi rá. Inkább nyír egy kis füvet. Vasárnap délben.

 


-Milyen zenét hallgatsz szívesen?

Ó, én bármilyet, kérlek. Mindenevő vagyok. De tényleg. Nekem aztán a metáltól az operáig minden jöhet. Na jó... az a nagyon hörgős, az nem. Tudod... csak hőbörög, nincs is szövege. Vagy angol, háháháá meg a nagyon vinnyogós opera. Asse. Meg a jazz... hát az már mi? Az egy szar. Csapkodnak, senki se érti, azok meg bólogatnak közben, mintha mónikáznának éppen.

Na asse. Jajajajaaaa. Meg a népzenét, hát az már milyen? Nyervognak a hegedűvel, érted, meg csujjogatnak.. háháháháháááá — mekkora gáz, öcsém. Csűrdűngölő, mi? Ja, még a komolyzenét se nagyon. höhö... miért nem vidám zene?

Háháháháhááá, mindenki jobban szeretné. De bétoventől a fürelisz az fain azér. 

Látod? ...na. Mindent szeretek én, mondjuk ami megy a danubiuszon... látod? 

 

/a kiegészítést köszönjük carlónak/

323 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

index-cenzura.biz 2010.04.16. 17:01:37

höhö, asszem valaki eljár a haverokkkal sörözni meg focizni, most meg postolt egyet, hogy ő még milyen viccess is. Ja és tud pár autómárkát, mert az a kedvence, mióta látta autóskártyán kiskorába'

hát hácsé, jót röhögtem az erőlködéseden, hogy színes egyéniségnek tüntesd fel magad. Remélem mész valami standupba is :DDDD

hülye :)

Hal Stanton 2010.04.16. 17:05:28

Szürke ingben vagyok, passzol az egyéniségemhez :)

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2010.04.16. 17:08:42

@perfor: Igazán szólhattál volna, nem égettem volna magamat szénné azzal, hogy elmagyarázom neked a saját írásod lényegét.

De legalább a fűnyíróberregés általi motiváltság talált? :)

Hal Stanton 2010.04.16. 17:11:29

Talált, hóóógyne :) Bocs, de imádom eljátszani a naiv, felháborodott kommentelőt. Ezután új név kell ehhez, hogy ezt lelőttem. Tudod mit ennék most? Gőzölgő húst krumplival.

sonnaj 2010.04.16. 17:11:29

kicsit erős a vélemény, de sajnos sok igazság van benne. a szülőfaluban rengeteg velem egykorú fiatal úgy éli le az életét, hogy megvan róla győződve, hogy amit ő gondol a világról, az úgy is van és a többiek véleménye egy nagy hülyeség. pl: engem fogyatékosnak tartottak, mert nem szeretem a mulatós zenét. ugyanakkor egyszer, mikor hazaugrottam látogatóba, az egyik srác stoppolt és én felvettem. most is emlékszem, notorious b.i.g: duets albumát hallgattam. a srác kis hallgatás után megkérdezte, hogy mi szól? mondtam neki..., erre ő: de ez milyen zene? kicsit értetlenkedtem, aztán mondtam: rap. erre ő: ez nem is rossz... 26 évesen hallott először rap zenét, pedig egy teljesen egészséges, dolgozó, középfokú végzettségű srác és van otthon TV, rádió... mindenki olyan következtetést von le amilyet akar, de én biztos, hogy oda fogok figyelni a gyerekeimre, hogy széleslátókörűek legyenek.

zanzibári lány 2010.04.16. 17:19:14

@Balance Of Power:

Én is kerestem már a You Tube-on.

Valaki feltehetné.

Jaguar 2010.04.16. 17:35:09

Pöcsök. Pont olyan ez a vita - mindkét álláspont részéről, mint amikor valakiről úgy vitatkoznak, hogy közben ő is ott van.

Modoros rész következik - de komolyan gondolom: Minden ember értékes és gondolatai, érzelmei vannak. Aki fikázza az -általa annak tartott - ún. átlagost, az egy kurvaszánalmaspöcs.

Inkább olvassatok!
legeza.oszk.hu/sendpage.php?rec=li1865
webshop.animare.hu/minden_egyes_nev+81516.html

Jaguar 2010.04.16. 17:39:30

@sonnaj: MINDENKI meg van róla győződve, hogy amit ő gondol az a helyes. Láttál már olyat, hogy: "Én azt gondolom, hogy ... de szerintem ez nem helyes."?

Az más kérdés, hogy közben nyitott-e a világra, vagy megragadt a mangalica, kadarka, lilahagyma vonalon.

AZATYAURISTEN 2010.04.16. 17:52:25

@scsaba1: mert pici a cuccod? Csak viccelödtem aaaam;)

666E 2010.04.16. 18:00:57

nem csak legóhaja lehet, szerintem még népszerű a félrefésült antal imre-frizura is.

migueldiez 2010.04.16. 18:13:28

Remek poszt, az első körös kommentek is,
és nem hiszem, hogy meg kellene magyarázni, meg értelmezni külön mindenkinek. Használja mindenki a _buksiját_.

Csehov is meg Tolsztoj is a maguk idejében _milyen köcsögök voltak má'_, _ilyen_ sznobok, hogy ki figuráztak meg fikáztak mindenkit. És még egyéniségnek is hitték magukat emiatt biztos.

Dekatlon 2010.04.16. 18:13:47

Hűha!
Ez az A-ból B-be igaz rám, még a lóerőt se tudom. Most egyből végeznem kell magammal, vagy elég, ha megtanulom kívölről Palik László életrajzát? :)

Nebameg 2010.04.16. 18:45:28

@migueldiez: A Csehov&Tolsztoj és a szerző párhuzamba állítása az utóbbinak hízelgő, előbbieknek kifejezetten nem az, azért ez a fikázódás nem üti meg stílusában azt a szintet. Meg aztán. Főleg Tolsztoj a kettőből, erősen kritizálta kora társadalmát, de nem az embereket fikázta. Sőt, ha innen valakit lefikázna, akkor azt, aki az élet lényegtelen részleteinek, túlzott figyelmet tanúsítva próbálja jobbnak képzelni magát, mint a másik. Mondjuk hallgat-e rádiót, vagy neme. Meg mondjuk téged a szar párhuzam miatt:)

Hal Stanton 2010.04.16. 18:51:47

Lényeg, hogy Komolcsák Dávid szintjét ez az egész blog nem üti meg. A szerző meg főleg nem.

majdazténtudom 2010.04.16. 18:54:43

@Püspök utcai gombaszedő: Egy dologban tévedsz tévedsz (szvsz) és az pont egybeesik az egyetlen dologgal, amit a posztból is hiányolok:
"Ha techno megy, arról is meggyőzi magát, hogy végülis nem olyan rossz az."
Neeemnem. A kifigurázott átlagember mérhetetlenül lenézi a "techno"-t ...bár általában inkább "tuc-tuc zenét". Igénytelen mindenevő, de azt hiszi, pont az az "igényes", "amit mindenki hallgat". (Ez utóbbi egy konkrét idézet egy élő személytől. :D )

AZATYAURISTEN 2010.04.16. 18:55:01

Egyre inkabb szelsösegesednek a kommentek, egyre messzebb kerül a poszt üzenete, kezd elnemulni a "beszelgetes" es marad vissza az aggressziv, kioktato hangnem...

bekbórd! 2010.04.16. 19:23:29

@Patek: Azért utálja a "tuc-tuc zenét és a reppet", mert mástól is ezt hallja. De ha megfeledkezik magáról, bólogat azokra is. A kívánságműsorban egyszer küldött neki a felesége egy "pörgős számot", az nagyon tetszett neki, de már nem emlékszik pontosan, mi volt.

migueldiez 2010.04.16. 19:58:04

Szóval rossz a párhuzam.
Én sem arra gondoltam, hogy ezt kinyomtassuk, díszkötésbe tegyük, és felrakjuk a polcra az három és fél méter Európa Remekírók-sorozat mellé.

Arra a szándékra, attitűdre utaltam, ahogyan ezek az írok néha a maguk korában pellengére állították a koruknak az álmok/ célok/ önálló gondolatok nélküli színtelen - esetenként megalkuvó, szolgalelkű - minden szellemileg magasabb rendű dolog iránt érdektelen, szürke, szellemileg tohonya, "átlagemberét".
Tolsztoj, meg hogy innen és ma kit fikázna le, ne találgassuk - ezt még talán te sem tudhatod. ;)

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.04.16. 20:00:04

A virslikormányos Suzukit pont neki találták ki. Lóg a CD is, nehogy bemérjék :)

Hal Stanton 2010.04.16. 20:08:32

@migueldiez: "álmok/ célok/ önálló gondolatok nélküli színtelen - esetenként megalkuvó, szolgalelkű - minden szellemileg magasabb rendű dolog iránt érdektelen, szürke, szellemileg tohonya, "átlagemberét".
Kösz a definíciót. Erről szól az írás.

scsaba1 2010.04.16. 20:29:30

Amikor kéri a kívánságot, mindig hozzáteszi, hogy "meg mindenkinek, aki szereti".

Univerzumának szépen úszó szürke léghajóján csúnya léket ütött a Danubius és a Sláger "bezárása".
Természetesen a kocsi antennáján ott volt a piros ill. a kék szalag - esetleg mindkettő.
Ha netezik és iwiwezik, akkor tagja a "Mentsük meg a Danubius és a Sláger rádiót"-klubnak.
De tüntetni nem megy - az nem az ő műfaja.

Az új adókra tüntetően nem teker át - a Juventust hallgatja. Bár Neoval kivételt tett, amióta újra vannak Bocsiék. Ő az, aki összefogva más balfékekkel "Szevasztok Istenek" kezdetű sms-t ír az üzenőfalra és boldog, ha beolvassák, ezt a pénteki partin is elmeséli.

A balfék, és a szex:
Sosem volt nagy lepedő-akrobata. A gyerek születése előtt hetente kétszer voltak együtt a kacsaseggűvel - szigorúan a Barátok közt után, szigorúan csak a hálószobában, szigorúan csak fürdés után - ha gyengébb volt az esti film. Általában fél tízkor már mindketten aludtak, ami nem kis teljesítmény úgy, hogy a BK-nak negyed tízkor volt vége. Általában a Enigma Return to innocence extended verziója alatt meg is volt a dolog.
Az asszonyka szopást és anált elvből nem csinál mert fúj, háturol meg csak az állatok csinálják, és különben is: úgy látszik a végbélnyílása.

Ez a gyerek születése után kétheti-, majd havi egyre csökkent, végül jóformán teljesen elmaradt, mert 35-40 éves korára potenciaproblémákkal küzd, viszont orvoshoz menni szégyell - így a blájsz egyre többször mutat fél hatot. Így sem ő, sem a felesége nem közeledik a másikhoz.

Viszont előfordul, hogy a neje megcsalja (kösz, El-Topo), viszont ő nem veszi észre, hogy kúrják a feleségét - pedig az orra előtt zajlik, mert mindig barátok vagy a családtagok közül kerül ki a dugópartner. Gyakran a szomszéd - akivel jó viszonyban van, vagy a feleség valamelyik barátnőjének hasonlóan szürke, de még működő szerszámmal rendelkező férje, esetleg a saját öccse.

Ha tudja is - nem érdekli. Megpróbál tudomást sem venni a dologról. Továbbra is kellemesen elbeszélgetnek a szomszéddal a gonosz vakondokokról meg a fűnyírás rejtelmeiről vasárnap délután, miközben mindketten tudják, hogy szombat délelőtt a szomszéd a balfék feleségét ápolta le a hatalmas, bunkósvégű szerszámával, mit sem törődve az asszonyka nyüszítésével, hogy, ne...ja....hátulról ne...oh...jaj...

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.04.16. 20:53:25

legóhajas volt kollegám kedvenc szólása (kacsaseggű) felesége mellé: kussojjá.

cd-r 2010.04.16. 21:00:55

havi több ezer forintot költ "a táncoló macska" és hasonló mobiltartalmak letöltésére.

bajor gizella 2010.04.16. 21:15:38

ti ezeket honnan tudjätok? en nagyon ritkän talälkozom ilyen emberrel, es nekem sose beszelnek a nemi eletükröl, meg a mobiltartalmukrol.

bekbórd! 2010.04.16. 21:18:54

@cd-r: Ha kiírja a telefon, hogy nyomd meg, megnyomja. Utána szidja a szolgáltatót, hogy mi ez az adat meg internet izé a számlán, hiszen ő azt se tudja, hogy azt eszik vagy isszák.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.16. 21:21:41

@scsaba1:

"mit sem törődve az asszonyka nyüszítésével, hogy, ne...ja....hátulról ne...oh...jaj..." Jeeszusom, de állat vagy!:D:D:D

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.16. 21:23:12

Aki mobiltartalmakat tölt le pénzért, azt szerintem minden egyébtől függetlenül is el kéne tiltani a közügyel gyakorlásától, életfogytig.

bekbórd! 2010.04.16. 21:25:59

(először visszadob egy trágár szóért, most meg benyeli a kommentet)

cd-r 2010.04.16. 21:28:07

@El Topo (Sgt. Elias): én is. plusz azt is, aki rajong talmácsi gáborért.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.16. 21:34:39

@cd-r:

És még folytathatnám azokkal, akik bármilyen tévéműsorban emelt díjas SMS-ben szavaznak.

bekbórd! 2010.04.17. 07:44:28

@El Topo (Sgt. Elias): Persze olyankor nem veszi észre, hogy átverik, ellenben szívesen terjeszt olyan másoktól hallott elméleteket, hogy pl. a mobiltelefonoddal megfigyelhetnek bármikor, még akkor is, ha kivetted az akksit, stb.

Hal Stanton 2010.04.17. 08:38:35

"havi több ezer forintot költ "a táncoló macska" és hasonló mobiltartalmak letöltésére." Uh bammegsz. Nyau nyau nyau nyau nyau nyau nyau nyau, nyau nyau nyau nyau nyau nyau nyau nyau. Miért, nem joga neki letölteni? Ha ő ettől boldog? Ez miért fáj nektek? Tik vagytok a leges legmodorosabbak az Interneten belül.

Rókakígyó 2010.04.17. 11:42:38

na, a posztban leírt típus pont én vagyok:)

lr 2010.04.17. 12:55:05

@smartdrive: Emlékeztetnélek a vonatkozó kötelező modorreakcióra: "Nem csak budapestből ál a világ."

@Hátsó szándék: pedig de. Max egyre fiatalabb korukban múlik el.
-----------------------------------------------
És hát ja. Lehet, h az átlagos balfék egy bölcs, aki meglelte a taot, mi meg csak irigykedünk. Bizony, az öntudat hiánya irigylésre méltó tulajdonság is bír lenni.
Ezzel együtt jó a poszt, én legalábbis örülök, hogy a fent leírt állapot eléréséig is ilyen idealisztikusan összefoglalja valami, hogy mit kerüljek.

Nebameg 2010.04.17. 12:59:00

@migueldiez: Kritizálták a társadalmat, de sosem ezzel a "de kurva különleges vagyok hozzájuk képest" attitűddel. Mer ez a poszt csak címében szól az átlagról, valójában inkább "én ezeknél én százszor jobb vagyok" poszt. Persze fikázni könnyű, különlegesnek lenni a nehéz. Abban biztos vagyok, h aki olyan marha érdekes életet él, az baszik ide kommentelni, mert éppen valami különlegest csinál, közben talán nem is tudja. Persze karikatúra, naná, csakhogy lehet kedvesen karikírozni, meg lehet úgy is, ahogy a poszt szerzője.

scsaba1 2010.04.17. 14:02:38

@Nebameg:

Nebameg, nálad durván betalálhatott a poszt, ha még másnap is házhoz jössz a lófaszé'.

Az ugye meg sem fordul a fejedben, hogy posztok és a kommentek nagy százaléka saját magunkról íródott, saját nyomorunkat, balfaszságunkat figurázzuk ki?

Szerinted ki volt az egyik kommentemben írt balfék, aki '98-ban a Fideszre, majd - mivel nem így képzeltem én a rendet (Na kiírta?) '02-ben a Centrumra dobta?
Én vótam az, b+....

bruce-1 2010.04.17. 14:21:22

@farkasokkal tancolo:
"még azt is megmondta, hogy mit vegyek fel."

Szeretnék pár dolgot kérdezni Tőletek, kiváncsi vagyok a véleményetekre.
Mi van akkor, ha egy srác szerelmes a nőjébe, de a nő szeret olyan 'divatosan', kicsit ribancosan öltözködni, ami a srácnak nem tetszik. Sokszor hallom ezt csajoktól, mint itt is, hogy neki ne mondják meg, hogyan öltözködjön, ne akarják őt megváltoztatni. Akkor mi a helyes eljárás, ha nem tetszik a barátnő öltözködése, egyből ki kell rúgni? Nem vagyok érintett a dologban, csak érdekelne erről mit gondoltok.

Másik a " barkácsoló szomszéd, aki a 34 négyzetméteres panelban illegális asztalosműhelyt üzemeltet ".
Ha valaki hobbyból asztaloskodik, és heti 3-4 órát zörög a lakásában, az már balféknek számít? -Szintén nem vagyok asztalos, de társasházban lakom, és szoktam zörögni. Ebben hol van a tűréshatár?

"Nem napozik, mert egyből leég, egy napernyő alatt néz."
Ez mitől a balfék jellemzője, hogy fehér a bőre? Minden évben elmondják ezerszer a bőrgyógyászok, hogy az előző évhez képest mennyivel nőtt a bőrrákosok száma. Most akkor tényleg az lúzer, aki nem akarja kicsinálni magát? Ebben mondjuk érintett vagyok, mert elhiszem amit az orvosok mondanak, és nem állok be azok közé a balfékek közé, akik nyáron délben ennek ellenére a strandon napoznak, és 40 évesen már olyan a bőrük, hogy rossz ránézni.

Hal Stanton 2010.04.17. 14:30:11

@bruce-1: ez már kezd etnikai kérdéssé válni. Tehát a poszt írója szerint minden fehér ember lúzer? Csak a feketék vagy a kreolok a fasza gyerekek? Ez az írás a többség ellen szól. Ma este gyűljünk össze a modorosblog székháza előtt, és tüntessünk a rasszista bejegyzések ellen! Éljenek a fehérek!

cd-r 2010.04.17. 14:31:09

@bruce-1: az asztaloskodás szerintem akkor zavaró, ha napi szintű. képzeld mennyire idegesítő, mikor nálatok teljes csend van és felettetek olyan erővel kopácsolnak, hogy majdnem beszakad a plafon és mondjuk mindez elkezdődik már reggel 7kor. szerintem egy idő után te is komolyan elgondolkodnál, hogy milyen eszközzel hallgattasd el a kedves hobbiasztalost. szóval a barkácsoló szomszéd egy sima tapintatlan durung, nem átlagbalfék.

Nebameg 2010.04.17. 14:34:37

@scsaba1: Persze igazad van, csak sajnos túl modoros vagyok. Ha felbaszom valamin magam, akkor kényszeresen visszajárok kommentelni.

bruce-1 2010.04.17. 16:08:45

@cd-r: Ez biztos, igen.
A mi alattunklakónk olyan, hogy a gyerek kimegy este 9-kor fogatmosni, már kopog a partvissal a menyezetén. Pedig nem panelház, rendes 4 emeletes téglaház. De még azért is megjegyzéseket tesz, hogy ő állítólag hallja, ha pisilünk. Hetente összesen pár órát szoktam zörögni Egy nap maximum 1 órát), kizárólag reggel 11 után, de nem kopácsolást, csak egy a porszívónál valamivel halkabb géppel. Erre is jön a felkopogás, az SMS, a minden. Egy munkanélküli, középkorú nő, soha nem megy sehova, nem csinál semmit, csak úgy van.

Ólriszk 2010.04.17. 17:33:29

@bruce-1: Nekem az ilyen átlag típusú merev pasim csúnyán beszólt pl ha piros volt a körömlakkom, vagy ha ki volt bontva a hajam. Az neki már ribancos volt.
Egyébként az ilyet meg kell beszélni, de az ilyen típusú fiúk nem hajlandóak, mert el kellene gondolkodniuk és kiviláglana hogy az önbizalomhiányuk miatt szólogatnak be.

Ólriszk 2010.04.17. 18:45:23

@El Topo (Sgt. Elias): HÁt pl hogy szépen elmondhatta volna, hogy neki ez a stílus nem jön be, én meg szépen elmondtam volna, hogy ez nekem fontos. nem beszólogatni.

cd-r 2010.04.17. 19:58:56

@bruce-1: erre csak egy megoldás van: el kell tenni láb alól.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.17. 20:47:22

@Ólriszk:

Oké, mondjuk én azt mondom a csajomnak, hogy nem jön be a stílus, ahogy öltözik. Erre ő azt mondja, hogy de neki ez fontos. Ugyanott vagyunk, ahonnan elindultunk. Patt.

bruce-1 2010.04.17. 20:51:08

@cd-r:
:)
Nem teszem, mert egyáltalán nem érdekel a vergődése. Inkább csak azért írtam le, hogy megmutassam, az éremnek eléggé két oldala van. Ha ő meséli a történetet, lehet hogy abban én vagyok a büdös paraszt balfék, akinek a kölyke éjjel folyatja a csapot, és ki tudja miféle illegális üzemet működtet.
Az öltözködős témában is a nőci biztos azt meséli a barátnőknek, micsoda fatökű balfék a volt pasija, hogy beleszól az ő dolgába, ahelyett hogy büszke lenne, micsoda csinos nője van. A manus szemszögéből meg ugye mit mutogatja magát ez a balfék ribanc mindenféle suttyó balfékeknek az utcán/melóhelyen/buliban.

Intizar 2010.04.17. 21:30:11

@bruce-1: Igen, cicuka, ez a blog valóban arról szól, hogy valamiért mindenkit ki lehet röhögni. Önmagunkkal az élen. És itt olyan emberek írnak és olvasnak, akiknek ehhez kedvük van. Az önmagunk/embertársaink nagyszerűsége ill. nyomorúsága fölött könnyes szemmel történő meghatódás, az más instanciák illetékességébe tartozik. Tessék oda járni siránkozni.

bajor gizella 2010.04.17. 21:52:22

Eleve nem állnék össze olyan emberrel akinek nem tetszik a szivárványszín peace feliratú toppom, meg a napsugársárga batikolt szoknyám piros balerinacipővel. hátdenem? Ez is a személyiségem szerves része. önkifejezés. nem csipázom aki nem hord batikoltat.

AZATYAURISTEN 2010.04.17. 22:36:33

@Ólriszk: nem birjak elviselni, ha megnezik a nöjüket, ismerös regebbröl a tema. Egy magabiztos alak küldi a nöjet bulizni, nemhogy szol dolgokert, ilyen ferfiak vonzzak a nöt, az elöbbi viszont csak eltaszitja magatol. Na, de bölcs voltam:D

AZATYAURISTEN 2010.04.17. 22:38:42

@El Topo (Sgt. Elias): mondhatod neki, hogy menjen a p...-ba ill. forditva, ez a patt helyzetböl következik, nem? ilyen egyszerü;)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.17. 23:11:10

@AZATYAURISTEN:

Hát, van ilyen nő is, meg olyan is. Volt olyan nőm, akit én is nyugodt szívvel küldtem el bulizni, meg volt olyan is, akit nem. Tudniillik a nők sem egyformák. Van önbizalomhiányos pali, meg van ribanc nő is.

bajor gizella 2010.04.17. 23:20:21

küldi a nőjét bulizni...súlyos.

[c] 2010.04.18. 00:12:38

@bruce-1: Takarékosság nem egyenlő szarrágás.

Intizar 2010.04.19. 01:44:56

@El Topo (Sgt. Elias): Hát ha küldi, oszt mégsem megy? akkor sarokba állás? Vagy ha nem küldi, és megy? rágondolni is hátborzongató.

AZATYAURISTEN 2010.04.19. 12:25:54

@El Topo (Sgt. Elias): ribanc növel meg ki kezd valamit? ezt tenyleg nem ertem, de az is igaz, hogy sokmindent nem lehet logikusan megmagyarazni, a ferfiak "szivejarasa" (is) kifürkeszhetetlen:) megis, szerintem ilyenkor vegeredmenyben olcsobban jön egy hivatasos ribanc, ja, azt a tarsadalom nem toleralja? hahaha...most alacsonyodjak nagyon-nagyon lathatatlanna le es mondjam azt, hogy minden nö kurva? :D

AZATYAURISTEN 2010.04.19. 12:31:09

@bajor gizella: hat ebben meg mi a hiba? azt hiszed, mindenkinek bejön a görcsös egymashoz tapadas? nona hogy nem ugy ertettem, hogy a pasi könyörög, menjel mar bulizni, de ez vilagos is szerintem???

GAbica 2010.04.19. 12:31:46

@AZATYAURISTEN: Ez olyan szerintem, hogy te sem tudod egy pasiról, mikor megismered, hogy egy olyanról van szó, aki majd fűvel-fával megcsal; vagy aki nem. Nőknél szerintem ez dettó ugyanez.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.19. 12:52:12

@AZATYAURISTEN:

Ribanc nővel olyan kezd, aki beleszeret.:)
Volt olyan nő, akibe például halálosan szerelmes voltam, de nem szívesen engedtem ki a félméteres körzetemből. Mert az az igazság, hogy már velem is úgy jött össze, hogy a tilosban járt éppen, érted hogy mondom.

AZATYAURISTEN 2010.04.19. 12:56:23

@GAbica: ja, ez igaz, en hosszabb tavu kapcsolatra dondoltam, az elejen persze meg nem vilagos sokminden, bar egy jo emberismerettel mar meg sem szolit egy pasi egy ilyen nöt vagy egy het mulva ugyis kiderül, nem? ok, nem mindenki jo emberismerö:) na, mindenre van am ellenerv:) amugy szia:) ritkan tudok csak ide benezni sajnos, rendszertelenül, sokszor nem tudom követni a fonalat sem, ideülök, felallok, ideülök, erted, gyorsan kell megirnom ezt-azt aztan mennem kell.

GAbica 2010.04.19. 12:57:38

@AZATYAURISTEN: Értem persze. :) Amúgy volt nekem is szuper manipulátor pasi az életemben, hiába a jó emberismeret, néha semmit sem ér.

AZATYAURISTEN 2010.04.19. 12:57:42

@El Topo (Sgt. Elias): ezert irtam a ferfi szivek is kiismerhetetlenek, igen:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.19. 13:00:43

@AZATYAURISTEN:

Nem kell ezt misztifikálni.:)
A férfiak (én például) olyan egyszerűek, mint az ék. Egy ügyes nő pontosan tudja, hogy melyik gombot kell megnyomni ahhoz, hogy azt csináljam, amit ő akar.
De ez inkább a szakítósblog témája.:)

AZATYAURISTEN 2010.04.19. 13:07:01

@El Topo (Sgt. Elias): a nadraggombra gondolsz? muhahaha :) ertlek, persze.

bajor gizella 2010.04.19. 13:09:21

@AZATYAURISTEN: elemet is cserélsz benne mielött elküldöd? vagy feltöltöd az akkuját otthon?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.19. 13:16:12

@AZATYAURISTEN:

Hát nem.:) A nadrággombot a leghülyébb csaj is tudja piszkálni, és azzal nem lehet térdrekényszeríteni a palikat (továbbiakban engem).
Nem akarok itt tippeket adni, de volt olyan nőm, amelyik azzal tudott bármire rávenni, ha azt mondta, hogy éhes. Ez ilyen sovány és kis termetű lány volt és pontosan tudta, hogy ha azt mondja a telefonba, hogy éhes, akkor kiszáguldok a városból az agglomerációba, hogy megetessem.
Egy másik meg szarul vezetett, az azzal tartott sakkban, hogy nélkülem elvész a forgalomban és ki tudja, mi baja lesz.
Mondjuk most hogy ezt így végiggondoltam, valószínűleg az én fejemben lehet valami biccenés, orvoshoz-e menjek?:D

bajor gizella 2010.04.19. 13:26:58

@El Topo (Sgt. Elias): én csak simán beleordítom a telefonba hogy ha nem jön megölöm magam. eddig hatásos...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.19. 13:30:28

@bajor gizella:

Lehet hogy tőled ez jön ki jól, amennyire tudom, nincs szerencsém téged ismerhetni, bár volt itt egy kis köcsedék, aki nagyon ajánlgatta, hogy ismerkedjek össze veled.:D

bajor gizella 2010.04.19. 13:38:52

tegnap felhívtam este a studiobol hogy azonnal jöjjön mert valaki mászkál a hátsó kertben.két utcával arréb van a lakásunk, de elkezdett höbörögni hogy a fasza kivan hogy mit játszmázok én is, mondjam egyszerüen azt hogy örülten rá vagyok gerjedve és hiányzik a teste, és vele akarok lenni. Lebsztam a telefont, negyed óra mulva mikor megjelent már nem volt meg a biciklim a hátsó kertben. azóta ezen röhögök. annyira sok a balfasz pár.

lárvalányhaj 2010.04.19. 14:33:56

@El Topo (Sgt. Elias):

Az éhes csaj mivel táplálkozott, amíg meg nem ismerkedtetek? :P

lárvalányhaj 2010.04.19. 14:34:53

@bajor gizella:

:D
na ez meg a másik véglet :)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.19. 15:06:20

@lárvalányhaj:

Jól van, jól van, mondtam már, hogy tudom.:)

sorica123 (törölt) 2010.04.19. 15:21:34

@lárvalányhaj: fotoszintetizált. Illetve, ha akkor kezdett zöldből emberszínűre váltani, akkor lehet gyanakodni, hogy fotoszintetizált...
@El Topo (Sgt. Elias): a 'hogy te milyen okos/erős/fifikás vaaaagy'-gombot kell nyomni. Legalábbis van, akin az van on/off helyett:)
Amúgy ez a bulizni küldés-téma... még csak az se nagy jani, aki küldi a nőjét bulizni és aztán odavan, hogy ő mekkora laza csávó. Aki viszont nem problémázik, ha nő kinéz egy koncertet és megy akár nélküle is - na az már szerintem normális. Akkor van az, hogy se nem demonstratíve egymás szájában vannak doszt, se nem szintén demonstratíve külön, hanem hagyják egymást élni.

AZATYAURISTEN 2010.04.19. 18:38:27

@bajor gizella: nekem nincs elemem ugyebar, max. a vibratoromban;) nem, megprobalom hülye szöveggel ahitani a hallgatokat es butan reklamozni nyajas-nyalas baromsagokat az adott poszttal abszolut nem összefüggö temaban es közben csodalkozom, ha paran kiröhögnek a "peace" polom, szivarvanyszinü kendöm, sarum es koptatott farmerem miatt:)

AZATYAURISTEN 2010.04.19. 18:47:35

@El Topo (Sgt. Elias): hihihi ne menjel, meg nem vagy közveszelyes:) Söt! Ez az un. "Helfertick":) Könnyen ki lehet hasznalni, haaaat, ez nem egy igazan biztonsagos gomb sajat magadra nezve;)

AZATYAURISTEN 2010.04.19. 18:53:27

@sorica123: talan rosszul fogalmaztam, de erre gondoltam, nem pedig a szo szoros ertelmeben küldeni, hanem engedni. Elnezest kerek.

AZATYAURISTEN 2010.04.19. 18:56:57

@bajor gizella: hiszen meg a bicikli is eltünt, ugy szaladt...:D

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.19. 19:02:02

@AZATYAURISTEN:

Ezt a kifejezést nem ismertem, de tudhattam volna, hogy a németeknek külön szavuk van rá.:D

AZATYAURISTEN 2010.04.19. 19:06:25

@El Topo (Sgt. Elias): mert mi van a nemetekkel? Annyira segitökeszek? Nem ertem az összefüggest.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.04.19. 21:17:20

@AZATYAURISTEN:

Nem. De a németeknek mindenre szavuk van.

Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi) 2010.04.20. 17:39:22

A poszt lényege: valaki a Tesco-ban veszi meg ~80 Ft-ért ugyanazt a joghurtot, amit más a G-Robyban 109 Ft-ért.

Az előbbi gagyi, átlagos és modoros, az utóbbi egy hülye fasz.

Én az előbbi vagyok - bár senki nem kérdezte...

AZATYAURISTEN 2010.04.20. 20:27:57

@Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi): miert lenne gagyi? tudod, mennyi marka legyart egy masik csomagolasu sorozatot ugyanazzal a tartalommal de a masik aranak a töredekeert? es tökugyanaz! Sok discount aruhazban ez teljesen norma, a termek csomagolasan ha megnezed a gyarto helyet ill. a kodot, azonos a markaseval, mert ugyanaz a ceg csinalja. akkor meg mi modoros, ha az összes bio cuccot a Hof.r-nel(Al.i) veszem meg olcson, vagy a dm-ben a bio bebietelt a dm markajabol? sokan ezt nemis tudjak, ezt furcsallom, söt, tovabbmegyek, ha reggel 8-kor mesz nalunk bevasarolni egyszer egy heten, 30-50% engedmenyek vannak az arukra es igy pupos bevasarlokocsival (csalad) megyek ki es 200 helyett 100 eurot fizetek. Ez is modorossag?:) Szivesen vallalom es veszek meg harom par markas cipöt a különbözetböl a gyerekeknek a szomszedos outletben:)

bajor gizella 2010.04.20. 21:14:16

@AZATYAURISTEN: ez nem a modoros balfék, hanem a modoros tudatosvásárló kategória.

lárvalányhaj 2010.04.21. 08:58:29

@El Topo (Sgt. Elias):

Vigasztaljon az, hogy egyik-másik lány is hasonlóan egyszerű szerkezetű :) Önbizalomhiányos csitri koromban már attól olvadtam, ha valaki azt mondta, hogy szépek a szemeim :)

bekbórd! 2010.04.21. 09:52:08

@lárvalányhaj: Jajám, van női balfék is. Egész életében a házasságra készül, a fiú balfékhez hasonlóan korán bele is lép. Innentől már nem kell véleményt alkotnia semmiről, majd Apa megmondja a tutit. Jogsija nincs, úgyis Apáé a kocsi, és ő jól vezet. A gyerekeket lelkiismeretesen neveli, ill. inkább gondozza, mert felnőtt korukban ők is ugyanolyan önbizalomhiánnyal fognak küzdeni. Amihez ért, az a takarítás, és a főzés. Ezeket az édesanyjától tanulta, hogy könnyen tudjon magának majd férfit fogni. Kitűnően készíti a húslevest, rántott- és sülthúst, krumlifőzeléket. A töltött káposztát még tanulgatja, telefonos_segítséggel egész jó lesz. Van szakmája is, de évek óta háztartásbeliként otthon van.
Szegényke mondjuk nem tehet róla, otthon is ezt látta.

lárvalányhaj 2010.04.21. 13:23:38

@bekbórd:

Ugyan már, a női balféknek ennél sokkal durvább fokozatai vannak.
Már eleve önbizalomhiányos, azt gondolja magáról, hogy csúnya, és nem kell a pasiknak. Eleve picikére húzza össze magát, öltözködni nem tud/mer/szokott/gondolja, hogy kéne, és máskülönben se valami igényes magára, ennek köszönhetően tényleg egy pasi se néz rá.
Önbecsülése nulla, mindenkinél alsóbbrendűnek gondolja magát. Az ún. barátai körében általában a balek szerepét tölti be, róla másolják a leckét, tőle kérnek kölcsön pénzt, munkahelyen neki passzolják át a kényelmetlen feladatokat. Ő ennek ellenére sem orrol meg, mert úgy gondolja, hogy akkor még ezek az emberek se tűrnék meg, és végképp elmagányosodna. Persze ez az állapot még inkább aláássa az önbizalmát, aminek köszönhetően még deprimáltabb és elhanyagoltabb lesz, és még kevesebb esélye lesz arra, hogy olyan emberek között mozogjon, akik emberszámba veszik.
A pasikkal végképp nincs szerencséje. Általában észre sem veszik, vagy ha mégis, olyan formákat fog ki, akikkel valami nagyon nagy gáz van. Ők sem azért választják pont hősünket, mert olyan nagy a szerelem, hanem mert más szóba sem áll velük. Ha nem így lenne, ők is szívesebben járnának olyan lánnyal, aki húsz kilóval soványabb, és nem mindig ilyen búvalbaszott, és ezt általában éreztetik is vele. Megalázzák mások előtt, érzelmileg-anyagilag kihasználják. A lány tűr, mert azt hiszi, hogy neki csak ilyen juthat, a pasi meg ennek hatására még jobban elszemtelenedik... A lány pedig sokszor ilyenkor se szakít, ellenkezőleg, könyörög a pasinak, hogy maradjon mellette.

Na _ez_ a balfékség, nem a tecsóban vásárlás.
Bár szerintem az ilyen sors nem nevetséges, hanem inkább tragikus. Ugyanakkor fenntartom, hogy az ilyen csajok sokszor a saját hülyeségük miatt kerülnek ebbe a helyzetbe. Nem a nagy segg itt az elsőszámú probléma, hanem az, hogy hagyják, hogy az emberek lábtörlőnek használják őket. Hogyha egyetlenegyszer összeszednék magukat, és jól elküldenék a francba azt, aki szipolyozza őket, sok minden megváltozhatna.

bajor gizella 2010.04.21. 13:40:40

@lárvalányhaj:
hát nekem erről nem balfék jut eszembe. nekem a barlfék eleve egy nagyon régies, ilyen jávor pálos maga balfék kategória, ma a sima balfasz is megteszi. és számomra egy nő nem attól balfasz hogy nincs önbizije, bár nem erény. szerintem az a balfasz, aki azt hiszi hogy ő mindent faszán csinál. akinek "határozott értékrendje, és elképzelése van az életről". akinek az a mottója hogy hát ez van, ezt kell szeretni. neki elég az a pár ember aki körülötte van születésétől fogva, nincs szüksége új élettérre, se arcokra, mer minek. a profiljában a magamról rovaban az van hogy aki ismer az tudja milyen vagyok, vagy valami hasonló épületes.
ha el kell térnie a megszokottól akkor ideges, és indulatos. a hapsikkal való bánásmódot a cosmo praktikák rovatából ollózza össze, és be is válik neki, amit büszkén konstatál. mármint hogy ő aztán ért a faszikhoz. kék farmerhoz ciánkék-ezüskombós toppot vesz fel fehér kardigánnal.

lárvalányhaj 2010.04.21. 16:24:06

@bajor gizella:

"a hapsikkal való bánásmódot a cosmo praktikák rovatából ollózza össze, és be is válik neki"

www.cracked.com/article/156_7-sex-tips-from-cosmo-that-will-put-you-in-hospital/

hihihihihi

na.

szerintem se az alacsony önbizalommal van a probléma _önmagában_. igazad van, tényleg nem kellett volna a fenti csajt a "balfasz" alá kategorizálni, ő sokkal inkább az "örök vesztes" típusa.

a "balfasz" tényleg olyasvalaki, akinek mindenről megvan a maga elképzelése, amire roppant büszke, viszont ehhez hozzátenném, hogy a balfasz mindemellett és mindennek ellenére valahogy újra és újra a bráner rossz végén köt ki. A két dolog közti összefüggést viszont nem veszi észre, ellenben nagy hangon oktat a saját nagyszerűségéről.
Az általad leírt illető szerintem nem balfasz, hanem egy boldog ember. Végül is ha bejönnek neki a cosmós pasitippek, akkor mi a baj? :) Max. kicsit korlátolt, de ilyenekkel van tele a világ.

AZATYAURISTEN 2010.04.21. 21:32:32

@lárvalányhaj: most akkor küldjek el az anyjukat/apjukat valahova? :)

AZATYAURISTEN 2010.04.21. 21:47:40

@bajor gizella: önszantan felcsavart, eredetileg hosszu szaru kek farmerhoz. ö ezt igy latta mar masokon is:D alap ruhatarat 10 evente varialja, pofozza fel valami kis izgato cuccal, egy-egy ujabb masni ill. gomb sajat felvarrasaval: szeret tervezni, "divatot teremteni". mar irtam, de nem birom kihagyni: "szereti a szepet":D ahanyszor ezt a mondatot hallom valahol, fojtogat a röhöges:D ö tudja, mi kell a ferfiaknak. van a szekrenyeben piros desszu szett is, harisnyatartoval, mellemelö, ami csak alul tamasztja meg gigantikus csöcseit, amik oly mertekben lognak föle, hogy semmi mast nem latni, csak a harisnyak labfejet, amin apolatlan körmei lognak ki:D nem lehet eszrevenni, hacsak nem log meg rajta az arcedula, de string tanga is van rajta:D

bekbórd! 2010.04.22. 08:16:43

@AZATYAURISTEN: A combja meg pont olyan a neccharisnyában, mint a kötözött sonka.

bajor gizella 2010.04.22. 12:29:07

@AZATYAURISTEN:
van egy olyan érzésem hogy a tanga pozitiv megitelese forditottan arányos az iskolai végzettséggel.főleg nők körében.
én tangát viselő nőt szerintem 98-ban láttam utoljára.
viszont hello kitty és kis barátja snoopy aratnak még első, és másodéves egyetemisták körében is. a fagyis, muffinos, epres szarokról nem is beszélve.

Zorita 2010.04.22. 12:47:38

@bajor gizella: jah, snoopys bugyikat briget jones hozta divatba, ha ő olyat hordott a filmben, hát akkor biztos vicces

AZATYAURISTEN 2010.04.22. 22:42:27

@bajor gizella: nem fogod elhinni, de vannak ferfiak, akik a _piacon_ vesznek tangat baratnöjüknek egy-egy viharosabb ejszaka utan, ismerek ilyen sztorikat. na de ez mar szerintem nem balfek, hanem inkabb bunko köcsög mentalitas. persze a balfek nö ezutan is talalkozik vele es nagyon boldog, hogy kedvese ilyen szep ajandekkal lepte meg es vesz neki a piacon egy 5-ös csomag sznikerzoknit, hogy visszaigazolja szerelmet:D persze megprobalja lealkudni az arat, de mivel balfek, nem sikerül- nem baj, gondolja, nem vesz karba az az 500 forint, mert ö ugyis egy dragabb tangat kapott:D

cd-r 2010.04.23. 09:46:03

@AZATYAURISTEN: szinte hihetetlen, hogy léteznek olyanok, akik egy viharos éjszaka után nem halványsárga renault clio-t vesznek egyből a nőknek. mekkora balfék férfiak vannak !

AZATYAURISTEN 2010.04.23. 20:53:34

@cd-r: marmint mit ertesz ezen? most hogy mondod, ez tenyleg egy tipikus balfek auto:D

Kozika · http://www.k-1.hu 2010.04.28. 08:40:26

A kacsaseggű szerintem olyan, akinek csak oldalról látszik, hogy nagy a segge, szemből/hátulról nem. Vagyis a segge hátrafelé növekszik, oldalra nem.