A Demokrácia halála

2010/03/10. - írta: Modor Tibi

-Hát gyerekek, el vagyok szontyolodva meg keskenyedve. Erről szólt a rendszerváltás, ezért akartunk többpártrendszert? Pedig micsoda izgalmas formációk voltak a palettán 90-ben, 94-ben is. MSZDP, Vállalkozók Pártja, Köztársaság Párt, Agrárpárt, ilyenek. Nem, nem a Sólyom törvényéről beszélek.

Aztán mintha kialakulni látszott egy egészséges váltógazdaság, és mi lett belőle? A legkeményebb kétpártrendszer néhány dísznek odarakott csahoskutya-tagozattal, akikből aztán a nagytesó hátán történő bejutás után pszeudófrakciók alakultak. Egy vicc ez.

Pedig vállalható kispártok, új arcok most is akadnak szép számmal. De az esélyt se kapják meg. Egyik nagy pártunk - saját állításuk szerint "a rendszerváltás egyik letéteményese", neveket persze korrektségből nem akarok mondani - meghirdette, hogy x millió ajánlószelvényt ő márpedig össze fog gyűjteni. Ízlelgessük a szavakat: "millió", "márpedig". Magyarán neki a körzetenkénti 750 helyett átlagosan 11 ezret kell gyűjtenie, ami testvérek között is 14-szer több a szükségesnél. Persze össze is jött neki. Ezt akárhogy is nézem, nem más, mint egy nyílt támadás az egészséges többpártrendszer, a Demokrácia ellen!

Mit csináljon ilyenkor a kispárt, akinek se pénze, se elég megszállott, lelkes aktivistája nincs? Egyes budapesti kerületeket szó szerint sáskahadként taroltak le a nagypártok "önkéntesei". Szándékosan mutogatom a macskakörmöt - hiszen mind tudjuk, hogy ezek a gyerekek nem csak a párt két szép szeméért járják a lakásokat. Meg hogy nincs saját  kis különbejáratú listájuk, piha! Szóval mire odaértek a mi aktivistáink, már mindent elvittek a fideszesek, emeszpések.

Pedig hátha nekünk adták volna őket..!

Címkék: politika
63 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya Ivanov 2010.03.10. 13:00:28

a nagy lószart adták volna nektek, a magyar nép mindig is birka módjára a nagyokat követi, sőt a legnagyobbat méghozzá, de majd jön a szamárra dér, és majd megerősödik a Jobbik és akkor a Fideszesek is behúzhaqtják a fülüket farkukat, mert ők is ugyanúgy részesei az elmúlt 20 év összes elkúrásának, mint a zemeszpé és a zs betűs párt.

vincere 2010.03.10. 13:09:51

ezért tart itt ez az ország!

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2010.03.10. 13:11:23

Na, olajra a káposztát, testvérem.
Jönnek a trollok mindjárt ezerrel.

virágelvtárs 2010.03.10. 13:20:54

Gyerekek én már megmontam ötéve is, megmontam tízéve is, tizenötéve, hogy ezlesz. Ígyvan, vagy nemígyvan?
Na. Különbenis, és ezt csak azérmondom, hogy értsétek, nehogyaszidjétek, hogy a ti kis szavazatotokon múlik. Ezekről is azok-ott-fenn döntenek, értem? Demokrácia... miről beszélünk.

arongeri 2010.03.10. 13:24:07

@vincere: ja, ja! Bezzeg nyugaton!

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.03.10. 13:28:59

we don’t trust the government, we don’t trust the legal system, we don’t trust the media and we don’t trust each other. we undermined all authority, and with it, the basis for replacing it.
cheers!

Fapuma (törölt) 2010.03.10. 13:40:27

nincs ez a tema kivesezve szerintem, sok benne meg a potencialis lehetoseg.

bizony a vallalkozok partja igen fontos tenyezo volt annak idejen, elenken el az emlekeimben az a rengeteg jokepu lila, encian kek duplasoros zakos ur es valltomeses nagygalleru feher bluzos holgy a plakatokon. a megnyero kulseju kulonbozo kisgazda formaciokrol akkor meg nem is beszeltem. en akkor a Szovetseg a Faluert, a Videkert-re szavaztam...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.10. 13:48:21

Az a baj, tisztelt hölgyeim és uraim, kedves barátaim, hogy kurvára nem vicc.
Általában piszok jól el szoktam viccelődni a politikán, politikusokon, de most nem. A jelenlegi politikai helyzetben, kedves barátaim úgy érzem magam, mint az az ember, aki eddig is sejtette, hogy nem teljesen egészséges, de a napokban hivatalosan is közölték vele, hogy előrehaladott rákja van.
A Fidesz valóban letarolta a kopogtatócédulák piacát és le fogja tarolni a szavazókat is. Teljesen mindegy, drága testvéreim, hogy meglesz-e nekik a kétharmad, vagy nem. Nagy fölénnyel megnyerik a választásokat és folytatni fogják a válságkormányzást. Azt most előre megmondom nektek, hogy Viktornál sincsen egy szatyor csoki, amit majd a nép közé dobálhat. És az ő sarkukban nem a fidesz fog lihegni, aranybogaraim, hanem a jobbik.
És ha a fidesz jól tudta csinálni azt az ellenzéki magatartást, amit csinált (rosszabbul élünk, mint négy éve, elveszik a zemberektől a buszmegállót, elveszik a nyugdíjat, nyomor, siralom), akkor a jobbik még százszor olyan jól fogja csinálni ugyanezt. Ha nem tudunk az embereknek plázatévét adni, meg olcsó diákhitelt, akkor mondjuk is meg nekik, hogy kik lopják el tőlük ezeket! Lehetőleg verjünk meg az utcán baptista fogorvosokat, meg karvalyképű bojlerszerelőket!
Mostanában nem nagy divat TGM-re hivatkozni, de ő írta annak idején: zuhan ránk a semmi.

Mitya Ivanov 2010.03.10. 14:01:58

@El Topo (Sgt. Elias): szerintem bőven elég az, ha nem nézik hülyének a zembereket, és nem küldenek oda egy szijjgyártó nevű papagájba oltott makimajmot, aki mindig csak azt tudja ismételni, hogy brutális megszorítás és a zemberek megvannak lopva a hazug megnyomorító kormány által. Nem, csak őszintén el kellene mondani, hogy mi a helyzet, és nem lesz itt mézzel és pálinkával Kánanánba folyó patak. Az embereket emberszámba kell venni és nem ovodásnak nézni. Felőlem lehet pragmatikus akárki, de tudjam, hogy mi a következő lépés, és koherens legyen a beszéd és a tett. Ezért örülök, hogy bár a Fidesz letarolta a teljes kopogtatócédula piaci vertikumot, még van olyan párt például az LMP, amely nincs benne a az összpárti mutyiban, most nézd meg, sávoly ügyében csak ők lépnek fel. a két nagypárt és libling médiájuk megeggyezett abban, hogy nem szólnak egy szót sem, mert ők is benne vannak a mutyiban. "Én meg azt látom, hogy a Fidesz - MSZP szembeállítás egy előre tervezetten gründolt valami a 80-as évek elejétől szisztematikusan kidolgozva. Ahogy utóbbi leharcolása, az államvagyon idegenkézbe adása szintén ezen tervezet része volt. És innentől érdekesek lehetnek más pártok, szereplők, akik a tervben leírásra voltak ítélve."->mint például a már említett LMP, de teszem lehet opció a Jobbik is, majd meglátjuk a vak is aszonta.

2010.03.10. 14:02:03

@El Topo (Sgt. Elias): négyévente egyszer kell átgondoltan és felelősségteljesen dönteni, nem szidni mindenkit és aztán meg arra szavazni aki a legszebbeket ígéri. Nem véletlen a mondás, túl szép ahhoz hogy igaz legyen.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.03.10. 14:27:06

@El Topo (Sgt. Elias): ja, a 8 millióból elvittek kettőt. Az enyém pl. ott van a szekrényben blankón és nem jött érte senki, se az MDF, se az LMP.

Amúgy nem hiszem, hogy rosszabb lenne most a helyzet, mint az elmúlt 20 évben bármikor. Hacsak nem mondjuk valami kormányközeli helytől kapnám a kottát vagy esetleg munkakerülő lennék, na akkor be lennék fosva rendesen.

A 98 és 02 közötti konstruktív ellenzékiséget is megtapasztalhattuk már, nem beszélve a 2002-es kampányról, ahol valódi alternatívát kínáltak a felmerült problémákra :D

Úgyhogy én még nem csomagoltam be a bőröndömet, de persze ott van az ágyam alatt, hátha...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.10. 14:34:01

@Modor Tibi:

Még én sem csomagolok. De tárazok.
Érted, hogy mondom.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.03.10. 14:38:21

@El Topo (Sgt. Elias): értem én, de én az elmúlt 8 évben is azt mondtam, hogy elég szar lehet, ha valaki az aktuális kormányösszetételtől teszi függővé a saját boldogságát.

Fapuma (törölt) 2010.03.10. 14:44:59

en igy 6786 km-re legvonalban /es csak ezt szar modoros blogot olvasva/ kurva jol erzem magam...

(meltatlanul alulkommentelt poszt)

vincere 2010.03.10. 14:46:57

@Fapuma: nekem se kell már csomagolni, ha érted, hogy mondom

egyébként meg www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/53595/belga/meggyozodesem-zeneszoveg.html

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.10. 14:49:08

@Modor Tibi:

Ne bassz fel Tibi! Én az aktuális kormányösszetétel miatt jammeroltam szerinted? Vagy mégis valami más miatt?

@ndtomas 2010.03.10. 14:53:45

naiv, aki azt hiszi, ha elmegy szavazni, azzal bármi is jobb lesz. ez egy olyan party, ahol mindkét oldal sötéttel játszik. mert a háttérben összeérnek a szálak, csak a logo más. ebben voksot tenni bárhová: bűnrészesség.

igazi változást csak egy tökéletes vezető hozhat emberfeletti hatalommal. de ehhez már hit kell. ahhoz meg olvasni is kéne minden idők méltán legnépszerűbb, történelmileg, erkölcsileg hiteles könyvét, amiben benne van a programok programja.

de a tömeg tv-t néz, és csak tőmondatból ért. úgyhogy megy a levesbe. tessék kérem emelt fővel viselni, nem kell a rinya!

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.03.10. 14:53:51

@El Topo (Sgt. Elias): a jelenlegi politikai helyzet miatt. Ami szerintem semmivel nem rosszabb, mint mondjuk 4, 8 vagy 20 éve.

persicsbalint 2010.03.10. 14:56:09

Csaillagos ötös a poszt, persze mindenki belelovallja magát a témába, még véletlenül se a modoroskodásról lenne szó:D
Ezek a politikafunboyok négyévente jönnek elő, közte semmi véleményük nincs, max. szidni tudják a rendszert.
_Bezzeg_ ők mindent jól vagy jobban tudnak, hasonlóan a tízmilló oktatási miniszterhez és szövetségi kapitányhoz.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.03.10. 14:56:30

@Modor Tibi:

Tényleg? Baszki most komolyan mondom, szívesen fogadnék saját magam ellen.

GAbica 2010.03.10. 14:57:22

@Modor Tibi: Azért a jobbik miatt tartok a dolgoktól. Főleg, hogy testközelből, családtagnál nézhetem végig. És nem egynél.
És ott volt a miép, azt is láttam közelről. De az más volt. Ott apám elment minden héten, trianonoztak kicsit az öreg tatákkal és hazajött. De ez most más.

F79 2010.03.10. 15:10:48

Kib*szott modoros, na és ez tipikus, ez a pampogás, pont az ami a posztban van, meg ezek a nagy összeesküvés-elméletek, nem bírom. Tényleg el kéne választani hogy mi hogyan élünk, 1990-1994 környékén anyám fizetéskor 1 db joghurtot vett fejenként a 3 gyerekének meg egy pár normális farmerem volt egy évben, szóval ettől a falra mászok hogy mikor hogy élünk. Ez nem azt jelenti hogy mosolygok mikor a sok szar kiderül de ez a közérzetrombolás meg nagy apokaliptikus víziók ezek kb 50%-al rosszabbnak mutatják a helyzetet mint ami. JObbik: ld mi történt Jörg Haider Ausztriájával ( bocs lehet h. rosszul írom). JObbik: ha hatalmuk lesz normalizálódnak, mert csak úgy bírják megtartani. Minden más csak körítés. Attól én nem élek rosszabbul, legfeljebb nem bírom hallgatni a fentieket, már egész nap a fülemen az mp3 mert a mhelyemen is ez megy és hányok és nem bírok dolgozni. na ettől vagyo rosszabbul nem a tényektől.
na ez jó modoros lett.
Na ez jó modoros lett.

F79 2010.03.10. 15:13:16

Nagyon modoros, kétszer kellett leírnom.

Mitya Ivanov 2010.03.10. 15:21:56

@GAbica: "de ez most más."
a komment befejezése egy sorozatepizód zárása is lehetne, melyben a főhős a távolba meredve nézi a lenyugvó nap parázsló korongját, felveszi az összecsomagolt bőröndjét, és elindul nyugat felé.

2010.03.10. 15:23:01

Olyan ez mint a falusi búcsúk, megy pár napig a hepaj, aztán minden visszatár a megszokott kerékvágásba és megy tovább az élet.

mici˙ 2010.03.10. 15:23:59

aki szeretne inkább túllépni a modoroskodáson és az én azért megyek, hogy xy ellen szavazzak mentalitáson, az hasznosnak találhatja:

mitigernek.hu/index.php

pont az aminek látszik, független gazdaságkutatók jól megvizsgálják a pártok programjait és jól megírják mi lenne a programok költségvetésre gyakorolt hatása, mennyi a realitás bennük, mi az , ami színtiszta mókusvakítás.

2010.03.10. 15:30:37

@mici˙: Miért csak három program van rajta?

oldalazó gnóm 2010.03.10. 15:34:08

@ndtomas: "igazi változást csak egy tökéletes vezető hozhat emberfeletti hatalommal. de ehhez már hit kell. ahhoz meg olvasni is kéne minden idők méltán legnépszerűbb, történelmileg, erkölcsileg hiteles könyvét, amiben benne van a programok programja."

Mein Kampf? :D (jó tudom, szar poén volt)

F79 2010.03.10. 15:38:11

@@ndtomas: ez nem a mein kampf? azt már egyszer próbálták, nem jött be :-) biztos a nép hülye.

F79 2010.03.10. 15:41:00

@oldalazó gnóm: hehe. Másik tippem a leírás alapján a Biblia, de ezért tényleg elnézést.

mici˙ 2010.03.10. 15:46:34

@Hadrian77: azokat a pártokat értékelik, akik az ep választáson min. 5%-ot értek el. ezek közül a fideszé még nem áll rendelkezésre, ők majd márc. 15 után jönnek elő a programjukkal. (kdnp-t nem elemeznek, mert nem önállóak és nincs is önálló programjuk)

2010.03.10. 15:46:54

Én a választások táján előveszem Hasek Szemelvények a törvény keretein belül mérsékelten haladó párt történetéből című művét, minden olvasáskor az az érzésem, mintha épp akkor írta volna:)

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2010.03.10. 15:59:29

@Hadrian77: Vagy valami szépet Mikszáthtól. B+, pont aktuális az is. :(

"Mit csináljon ilyenkor a kispárt, akinek se pénze, se elég megszállott, lelkes aktivistája nincs?"

-Mit, Amit Centrumként is csináltatok4 Jön itt a semmiből egy új, kis pártocska támogatók nélkül,m még az ajánlólevele is hamis meg fénymásolt, utána meg a két forduló között leadja a szavazatait az MSZP-nek. Ugye, i is ezt akarjátok?
-Hááát, igazság szer...
-Na, persze. Azt nem a hozzád hasonló kis plakátoló senkiknek -már megbocsáss- fogják előre elmondani. megy a sutyorgás, meg a titkolózás, meg a harmadik utazás, de akinek van szeme, az látja. persze, aki kicsit is ért hozzá, vagy van minimális intelligenciája, el se menne ilyeneknek ingyen aktívkodni. Én ott, az urna előtt szoktam széttépni és a szemétbe dobni ezt a kopogtató-hülyeséget, nem is élt még vissza senki a nevemmel!

-----------------------------------------------------
Nem szavazok senkire, te se menjél el. Az egész nem ér semmit, ugyanazok a majmok vannak minden párt plakátján. Egyik szakállas, másik tinédzserkorú, a harmadik magát függetlennek hazudó családanya, de hidd el egykutya mind, csak a bejutás érdekli őket. Többet ér az, mint bármelyik nyugdíjas állásnál.

Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár 2010.03.10. 16:02:13

@Modor Tibi: Első nap (!) jött a Jobbik, azóta sehol semmi. helyi LMP-s, SZDSZ-es személyesen sírta el, hogy nem megy a gyűjtés. vajon miért, Sehol sem látni őket! Bezzeg a Fidesz, MSZP mindenhol ott álldogál a standok mögött.

Lenry 2010.03.10. 17:26:15

@Fée Verte [ Fára Szorult Kéreg ] Zabatár:
én eddig egy fideszes cédulagyűjtővel találkoztam, és ennyi. de nem ő kapta a cetlimet.

standok: Szegeden két pártot láttam eddig standolni: a Jobbikot meg az LMP-t.

egyébként rohadtul kíváncsi vagyok, hogy mivel indokolják a népek, hogy miért az X pártra szavaznak? én meg tudom indokolni, hogy mert olvastam a Jobbik programját és tetszett.
a többi párttól ilyet nem láttam. még csak el se mondják, hogy mit akarnak, csak annyit, hogy "szavazz ide, és neked majd jó lesz"

kedvencem a fideszes óbudai kampány, ahol tornáztak, meg akadályverseny... fasza

2010.03.10. 17:30:33

@Lenry: nekem mindegyik program tetszik, nagyon jókat nevetek rajta. Csak mindegyikben van jó pár megalapozatlan dolog amiből nem lesz majd semmi.

2010.03.10. 17:49:30

Kicsit off, ezen a címen fenn van az idei oscar díjas rövidfilm:
www.logorama-themovie.com/
Érdemes megnézni;)

TradeMark 2010.03.10. 18:25:10

a pártok azért nézik az embereket óvodásnak, mert a többség sajnos tényleg olyan naiv és hiszékeny, mint egy óvodás. LMP? ők a legkomolytalanabbak (az MDF-SZDSZ-en kívül) olvastátok a programjukat? hol élnek ezek? Ezeknek a buzi MSZP-seknek menniük kell, nincs mese, de nehogy bárki is azt gondolja, hogyha megjön a Viktor, többé nem megy le a Nap....

Fapuma (törölt) 2010.03.10. 18:46:09

meg se kaptam azt a rohadt ajanloszelvenyt, de nem is jott senki erte...

666E 2010.03.10. 19:19:06

Hozzánk is becsengettek a kedves "önkéntesek" amikor is saaajnáálatttal kellett közölnöm velük, hogy feleslegesen másztak el idáig.
Ami viszont érdekessé teszi az egészet, az az, hogy az egyik tag kezében ott volt az a hosszú pálcaszerűség (most nem tudom mi a neve), aminek végén a nyélnél lévő gomb megnyomásakor egy kis háromujjú fogó jön ki..
Gondolom hozzám is csak azért csengettek be, mert én már kiszedtem a postaládámból a kopogtatócédulámat. Bizonyára ezúton kerülik a személyes kontaktust, talán elővigyázatosságból..

2010.03.10. 19:48:41

@Fapuma: 6786 km-re légvonalban? a büdösök:)

Hal Stanton 2010.03.10. 20:13:05

Szavazzatok Komolcsák Dávidra!

Mc_Fly 2010.03.10. 20:42:19

@TradeMark: álápszinten.

Pár éve, naiv tizenéves koromban még néha elérzékenyültem ezen az 'egyenlőség, testvériség' szövegen. Aztán ahogy az ember minden nap reggel 8-ra jár a BKV-n, rájön, hogy hogy kurvára nem volt hülyeség az, amit gimiben tanultunk, márminthogy mint bármelyik más emberi jellemző, az IQ is a Gauss-görbe szerint osztódik el a népben. Az alsó 50%-ot pedig csak ilyen elszállt "örök élet, ingyen sör" ígéretekkel lehet rábírni, hogy húzza az ikszet. Ezért én ezt nem érzem aggályosnak az egymásra licitálást, mert ebben az elbaszott 'mindenki szavazhat' rendszerben ez az útja a kormányra kerülésnek.

Szívem szerint az szavazhatna érvényesen egy választáson, aki
-emelt szinten ötösre érettségizett történelemből és matematikából +egy aktuálpolitikai tesztet megír jó eredménnyel (műveltségi cenzus)
-az előző négy évből legalább hármat Magyarországon töltött

És ezeknek a szavazatai súlyozva lennének az általuk befizetett adóval.
Az emberijogisták biztos sírnának, de ki nem szarja le őket?

Plusz ha egy képviselőt x összeg feletti károkozáson kapnak, akkor nyilvános kivégzés a mónika só szünetében, hogy az aljanép is megtanulja, hogy nem ez a követendő példa.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.03.10. 20:52:20

@Mc_Fly: ajjaj! Lehet, hogy igazad van, mert egyik feltételednek se felelnék meg 8))) Én mondjuk az angolt, az élelmiszerismeretet meg a németet venném bele, de hát majd ha mi szabjuk meg...

2010.03.10. 20:55:45

@Modor Tibi: hoppá, jogászok, bölcsészek, művészek kiesnek...:)

2010.03.10. 20:56:50

ja igen, a mérnökök is a töri miatt:)

Mc_Fly 2010.03.10. 21:03:02

@Modor Tibi: nem azért írtam, pl. emelt matekom nekem sincs, de ha a választójogom múlna rajta, megcsinálnám. Viszont akinek van, az már remélhetőleg tisztában van a formális logika szabályaival, ezért nem lehet átbaszni olyan könnyen, mint azt, aki nincs.

Történelem azért lenne szükséges, hogy ne a gyakorlatban fordítva elsült utópiákra szavazzon a jóember, meg lássa, hogy se a nemzetnek jót akaró, de túlságosan érzelemvezérelt, se a nagyobb hatalmaknak totál becsicskulós történet nem nyerő stratégia.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2010.03.10. 21:05:17

A 90-es évek elején, amikor mindenki egy kicsit naív volt még és kábé volt ezer párt a scénán létezett egy Sörpárt... Az OSZK-ban gondos kutatásom eredményeként még a néhány példányt megélt pártlapjukra is rábukkantam :) Egy élmény volt olvasni. Aztán biztos beépültek a khomenisták, vagy felszalámizták őket esetleg befigyelt a nokiásdoboz. Ne felejtsük el a kilencvenes évek elején érte meg csak nokiásdobozokat átvenni, a mai kisfiszfasz gyufásdoboz méretűekbe, szar se fér el..Pedig elképzelem amint politológusaink eszmét futtatnak a Sörpárt stabil parlamenbe jutásáról és kétnaponta botrányok törnek ki körülöttük, mert a vezér iwiw-es oldalát feltörték. Nah, mind1. Találtam a neten vmit - www.wagnerur.hu/msp.htm - ez sajnos gyenge utánzata a kora 90es évekbelinek, de kb innen induljatok ki :)

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.03.10. 21:25:18

En azokat a honfitarsakat, akik (egyebkent reszben ertheto indulatok altal vezerelve) a Jobbik-fele "rendcsinalast", "elszamoltatast", meg a "ki a kulfoldi tokevel es a kozmopolita liberalisokkal", stb. jelszavakra gerjednek, elkuldenem egy par honapos tanulmanyutra egy olyan orszagba, ahol ezeket a szep szlogeneket sikeresen atultettek a gyakorlatba: Iran, Myanmar, Belarusz, esetleg Eszak-Korea.

Nekem Iran konkretan megvolt, es arra nagyon jol emlekszem, hogy gyakorlatilag az osszes irani akivel beszeltem, miutan letisztazta, hogy honnan jovok, rogton megkerdezte, hogy esetleg tudnek e neki bevandorlovizumot szerezni Magyarorszagra. Amikor visszakerdeztem, hogy megis miert pont Magyarorszagon akarna elni, a valasz altalaban igy hangzott: "mindegy, csak el innen!"

Invictus 2010.03.10. 23:00:00

@altoid: Belarusz azért nem olyan borzalmas hely tudtommal (cserélni azért nem cserélnék velük).

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.03.11. 07:41:02

@Invictus: Iran sem az. Szep orszag, es az olaj miatt egyaltalan nem szegeny. Lehet, hogy a mai Magyarorszagon ezt mar elfelejtettek, de a diktatura akkor is rossz, ha nem halsz ehen.

2010.03.11. 08:49:46

@altoid: de azért az kiderült a választások után, hogy az irániaknak más elképzelésük van a rendszer demokratizálásáról mint a nyugatnak.

jzb06n 2010.03.11. 10:31:22

@F79: Jörg Haider Ausztriajat ugy hivjak hogy Karintia. Ma Ausztriaban az egyik legjobban elheto orszagresz, sok sok penz infrastrukturara, munkahelyteremtesre az emberek jobb eletere költve. A faszit imadtak es mondjuk partja Karintiaban magasan nyerte a valsztasokat es a mai napig a legnepszerubb. Meg azutan sem fordultak el az emberek se tole se a partjatol, hogy kiderült hogy egy reszeges buzi aki hajnalban szeret szaguldozni. Persze ez azt is jelenti hogy a felülröl osztott penzt nem elloptak hanem latvanyosan hasznaltak fel.

migueldiez 2010.03.11. 11:39:16

Most nagy valoszinuseggel magamra haragitok mindenkit, :)
Ennek a posztnak ( föleg a komemntekkel egyutt)
"Az egymillio politologus" cimet adnam.
(Gyöztes szerian ne valtoztass :) )
(Es most akkor csatlakozom en is)
De most komolyan, kurva nehez okosat mondani ebben a helyzetben, en ugy erzem.
Regen lelkiismereti kerdest csinaltam belöle, hogy el kell menni megis csak szavazni, mert megiscsak ez a helyes allampolgari magatartas, magam alakitom a sorsom, meg ilyenek. Most mar ugy vagyok vele, hogy nem akarok ebben a cirkuszhoz asszisztalni, hogy aztan meg atverve is erezzem magam. Nem hagytak valos valasztast nekunk igazabol, senkire sem tudnek jo lelkiismerettel szavazni.
Legsizvesebben, ha elmennek, max. szavazolfulkebe szarnek. Tudom nem lenne tul szofisztikalt es intelligens megoldas, az ottaniakkal szemben sem tul tisztesseges, de aki kepes annyira hinni egy resztvevö partban annyira, hogy asszisztaljon ehhez a komediahoz, az vagy a vegletegig idiota, vagy a vegletegig cinikus. Mindket esetben kell a feedback. :) )

Zorita 2010.03.11. 12:35:37

@migueldiez: "Legsizvesebben, ha elmennek, max. szavazolfulkebe szarnek." + "magam alakitom a sorsom"

ez a sorrend így pont jó :)

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2010.03.11. 12:37:32

Pont otthon voltam apamnal csaladi ebeden, mikor jott a Fideszes gyujto csoka.
A kovetkezo parbeszed hangzott el:

Ocsem: - Ker egy felest?
Ficko: - Nem kerek, kocsival vagyok.
Ocsem: - Nem baj, en is. Akkor egy pohar sort?
Ficko: - Azt sem, koszonom.
Ocsem: - Egy pohar vizet?
Ficko: - Azt kernek.
Ocsem (megfog egy poharat meg a soros uveget): - Ehh, csak a sorhos nyulok, hehehe. Megszokas.
Ficko: - Hehehe.
Kinos csend.
Ocsem nezi a fickot, en nezem ocsemet oldalrol, mondom neki: - Teso, felszedtel par kilot.
Erre ocsem a fickonak: - Szegenyek vagyunk, de kurva jol elunk!

Csak ennyit szerettem volna a temahoz...

RoFä 2010.03.16. 06:11:24

@Modor Tibi: Ott mondják a frankót.

balra 2010.03.16. 11:27:54

Engem joghurtvásárlásra akartak rávenni az Auchanban. De engem nem lehet átbaszni, nem vettem.

paha · http://paha.blogspot.com/ 2010.09.08. 10:17:59

A macskaköröm mutogatása már eleve modoros. Sőt a macskaköröm szó is. :-D
süti beállítások módosítása