Olvasói rovat - A harcművész

2009/11/19. - írta: Modor Tibi

 

Újabb hiánypótló, Rorschach neve által fémjelzett alkotást teszünk közzé a küzdősport művelőinek pár jellegzetes halmazáról.

 

A kiöregedett:

 

Fizikumát erősen kikezdte a sör, ezért mindig behúzott hassal mászkál. Sörcsöcseit a mellkasa állandó kidüllesztésével, és a beszívott levegő segítségével kompenzálja, amit viszont nem tesz könnyebbé a napi másfél doboz barnaszofi.

Ha verekedésre terelődik a szó, mindig fülel, és alig várja, hogy ő is hozzászólhasson a témához.

Pár évig csinált valamit, és ezt rövid idő után mindenki tudja is róla, hiszen soha nem felejti el megemlíteni. Ilyenkor jellemzően álszerény. Magában meg van róla győződve, hogy ő valamikor tudott valamit, ezért ravaszul folyton azt hangoztatja, hogy csinált ezt-azt, de igazából annyira nem volt jó benne. A kondisokat lenézi, mert azok:

-Kötött izomzatú buzik, és a bunyóhoz, Gyurikám, nem szabad súlyzózni. Emlékszel a Kiskálmánra, vasággyal 60 kiló, vágod, mint az ujjam, és olyan pofonokat darált, hogy robbant a vége. A gyúrósoknak semmi ütőereje nincsen. Mi? A Jocó az nem gyúrt, az erőemelő volt, az más. Meg lejárt kesztyűzni, és fellazult.

Bármilyen eredményt is ért el az adott sportágban, soha nem mulasztja el környezete tudomására hozni, például, hogy 20 éve negyedik lett a falu művházában rendezett, ifjúsági semi-contact bajnokságon. A márványmintás A4-es oklevelet vitrinben tartja, néha rálehel, és fényesre törli az ingujjával.

Időnként a tükör előtt árnyékol és láblendítéseket csinál, ilyenkor dől az izzadság a homlokáról, és a következő napon csak fosógalamb pózban tud közlekedni.
 


A lelkes:

 

Mivel a harcművészet számára egy életforma, ezért igyekszik minden külsőséget lemásolni kedvenc távol-keleti kultúrájából. Valószínűleg ott jól kiröhögnék, ahogy mi is röhögnénk egy betyárba öltözött, karikás ostort pattogtató kínain, de ez őt nem zavarja. Lelkesen magolja a távol-keleti írásjeleket, addig eszi a kínait kínaival, amíg be nem sárgul a bőre. Érdeklődik az alternatív gyógymódok iránt, hiszen a régi távol-keleti népek a holisztikus világképükkel még tudtak valamit, nem úgy, mint ezek a modern orvosok, akik mindjárt szikével esnek a betegnek, pedig elég lenne az ezüstharangocska-füstölőrúd kombináció. Ruházatán nem felejti ki az apróbb, ámde szembeötlő utalásokat harcművész mivoltára, hímzett ying-yang jel, lángoló ököl, klubjának címere, esetleg idézetek formájában.

Jellemzően úgynevezett lágy irányzatokat tanul. Heti egy-két edzésre jár, esetleg néha magánórákat vesz. Az oktatás kimerül a technikák elsajátításában, ütőerőt, erőnlétet nem fejleszt, mert azt nem kell. A titkos technikák, amelyeket elsajátított heti 2x1.5 órában, azok úgyis halálosak. Nem számít, hogy az ellenfél mennyire erős, agresszív, vagy rutinos, a Fehér Szemöldök technika ellen semmi esélye. Ez a meggyőződés az első, kocsmában kapott lángos után is csak rövid ideig halványul el, pár hét után tökéletesen meggyőzi magát arról, hogy csak azért nem használta az Arany Hüvelykujj technikát, mert nem akart halálos sérülést okozni. A gyógyulás ideje alatt csendes diadallal mutogatja mokkáját, az annak eredetét firtató kérdésekre sejtelmesen kitérő válaszokat ad.
 


A kezdő:

 

Tulajdonképpen a „lelkes” altípusa. Általában fiatal. Már teljes két hete jár edzésre, az izomláz kezd kiállni a lábából, mióta anyukája masszírozza, és lassan már rá is tud ülni a vécére. Emberfeletti fájdalmait kőmerev arccal, büszke tartással tűri, villogó tekintete körbe-körbe jár. Keveset beszél, csak akkor szólal meg, ha fontos, érzi, hogy mióta fitness kick-boxra/tai-chi-chuanra jár, azóta szavainak súlya van. A kopasz nagydarabokat, a hiperpigmentált csoportokat, meg a Kiskálmánékat továbbra is a szokott módon, nagy ívben kerüli ki, de most bátrabban teszi mindezt. Otthon kungfu-filmeket néz, a Féllábú Szaróflamingó állást, és hozzá a gyilkos nézést a tükör előtt gyakorolja. Természetesen ilyenkor mindig felveszi a méregdrágán vásárolt egyenruhát is, mert szimpla melegítőben nem érzi a chi-kungot.
 


Kondizó küzdősportos/harcművész:

 

Arany-tigrisfejes Lonsdale rövidnadrágot, esetleg fekete, hosszú szárú edzőnadrágot visel, „budo” felirattal. A hátára parasztkenyérnyi ying-yang/kobrafej/lenyugvó nap van tetoválva.

A gyúrást nyújtással kezdi, ilyenkor spárgázik, vagy felteszi a lábát a bordásfalra. Sokat kardiózik. Néha csak futópadon keni, de sokszor négyütemű fekvőtámaszokat nyom két ujjon, esetleg kézen állva, behunyt szemmel jógázik.

Időnként ütöget a levegőbe/tigrisbukfencet vet/ugróforgót rúg. Ilyenkor egy-egy jobban sikerült kunszt után tüntetőleg nem néz körbe. A gyakorlatokat kevés súllyal nyomja, nehogy lemerevedjen, de sok ismétlést csinál az ütőerő végett.
 


A tudálékos:

 

Úgy figyeli, amit csinálsz, mintha az üdvössége múlna rajta. Jellemzően régebb óta van itt, mint te, ezért feljogosítva érzi magát, hogy kiosszon. Kommunikációs stílusa ilyenkor passzív-agresszív:

-Láttam amit csináltál, ne haragudj, de jó béna voltál. Lassú vagy, és maszatolsz, máskor kerülj közelebb, de a kezeidet meg ne engedd le közben, mert megütnek, és eldőlsz, mint a rothadt nád.

Tudását tekintve a tudálékos változatos spektrumon mozog, lehet jobb és rosszabb, de sose nagyon jó. A tudálékos sokkal inkább bennfentesként viselkedik, mint bárki más. A kezdőkkel szemben feltűnően távolságtartó, a többieknek viszont sokat sztorizik, és vicceket mesél.
 


Az álszerény:

 

Sokszor más klubból jött át, és már csinált valamit. Az álszerényt az igazi szerénytől az különbözteti meg, hogy az álszerény tudja, hogy valamiben jobb, és mindent meg is tesz azért, hogy ezt tudassa mindenkivel. Ezt indirekt módon teszi, figyel, amint végrehajtasz egy gyakorlatot, aztán tüntetőleg azonnal ő is végrehajtja, amint te végeztél vele, csak jobban. Természetesen ilyenkor mindig ügyel, hogy látótávolságban legyen.

Azokat a gyakorlatokat, amelyek ismerősek számára, illetve amelyekben jó, jellegzetesen mórikálva végzi. Az affektálás egészen a legelső kudarcig/pofonig megmarad, utána mosolya merev lesz, mit Ötzié, a jégemberé, és viselkedése visszafogottabbá válik. 

 

Nagyon szép lett, kedves Rorschach - nem hiába küldted el hatodikra is a véglegesnek szánt verziót, megérte!

115 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GAbica 2009.11.19. 11:45:35

ütős kis poszt lett :)

@Mitya Ivanov: Nemrég voltam egy gyerekeknek szóló dzsudóversenyen. Ovisok és kisiskolások olyanokat csináltak, hogy a szám tátva maradt.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.19. 11:59:40

A multkor en is karateztam:
a nagyobbik lanyom annyira felbosszantott, hogy (pedig nem partolom a testi foleny beveteset a gyereknevelesben) ugy dontottem, nyomok neki egy sallert.
A gyerek ugyes volt es elhuzodott. En meg lenduletben voltam es -mivel a labam, ha nem is sokkal, de hosszabb, mint a karom- hatson rugtam (nem nagyon, epp csak hozza ert).

Nem is tudom, melyikonk lepodott meg jobban, de azota sem felesel, sot, a kicsinek is mondja, hogy fogadj szot, mert amiota anya karatezik...

Nem vagyok buszke a tettemre, de egyreszt a vegen jot rohogtunk az egeszen, masreszt a kolok megertette, hogy nem jo eddig a szintig feszegetni a hatarokat az anyjanal.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.19. 12:00:43

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: nalunk olyan van, hogy "megfagyasztja" a kajat kezratettel. Mar gondolkodom azon, hogy eladom a fagyasztot.

Mitya Ivanov 2009.11.19. 12:01:39

@oldalazó gnóm: a doljocságis villanykapcsolás alap.

Blackrock (törölt) 2009.11.19. 12:07:09

Én ha valaki sokat ugat nekem, átalakulok Hulkká és letépem az illető arcát.

Maestro 2009.11.19. 12:21:05

@afromagyar: pedig ez jó szerintem:)

ha már harc, Mortal Kombat megvan? Ovi vége, alsó tagozat, fejből az összes karakter összes move-ja és skillje, és a fatality is:) FINISH HIM!

négy évet judoztam az UTE-ban, pont elég volt. iszonyú csenevész kölökként nem bírtam láb nélkül felmászni a kötélen, ezért a büntifekvőtámaszok és a békázás (guggolva ugrálva haladás) után a csuklóim és a bokáim szarok, a dobásoktól gerincferdülésem lett.
Az utolsó edzésen akkor telt be a pohár amikor egy dobás után megrántottam a vállam, úgy fájt, hogy bőgtem. GYERÜNK TOVÁBB. Volt a könyökömön egy csúnya horzsolás, felszakadt, jól összevéreztem a _judogit_, kaptam rá egy sebszorítót, ami kb a derekamra is jó lett volna, úgyhogy mégegyszer felszakadt. Na akkor mondtam azt, hogy köszönöm nekem ennyi épp elég volt. Ha éles helyzet van akkor vagy elszaladok, vagy nyerek, vagy úgyis mindegy, és a kosárlabda sokkal szórakoztatóbb.

Maestro 2009.11.19. 12:23:00

az megvan amúgy, hogy kisgyerekként mennyire rá lehet kattanni dolgokra? meccsnézés után kötelező foci, bruce lee filmek után ki a kertbe harcművészkedni, szent és erős elhatározással, hogy nagy harcossá válunk, persze nem lesz semmi mert egyedül uncsi és anyu hív hogy indícsbe mert kész az uzsi. Space Jam után meg kosárlabda ofkorsz.

virágelvtárs 2009.11.19. 12:50:11

Igen a Modoros Harcművész már általános iskolában kezdi. A falán már rég ott van az a bruszli kép, ahogy az a nuncsakut fogja, és néz. Alatta csaknorisz. Az iskolai szünetekben már csak karatézik, gyakran előhozza az iskolai kiokusinoktatója, a SZEJSZEN szavait, és már bölcsességeket is tud. A képességeit már tízévesen tökélyre fejleszti, hallása, tapintása soha nem veri át. Aztán egyszercsak abbahagyja olyan 6 évre, és ott jön az elágazás. Két útja van, ahogy már említésre is került, a japán és a kínai. Ha japán felé megy, újrakezdéskor már mindent elolvas a szamurájokról, a teázásról és kalligrafál is. Tökéletesen meg van győződve a stílusa tökéletességéről, részegen pedig minden fát kettérúg. A legnagyobb királyok számára: a Mesterek, na meg a K1-es gladiátorok. Álmai: Okinava, Hollandia, vagy Izrael.
Ha emberünk kína felé megy újrakezdéskor, akkor a keményvonalas kungfu után természetesen eljut a tiszta, lágy stílusokig és tájcsizni kezd. Edzésen csak kínaiul számol, reggel napfelkelténél, este a lenyugvó napnál a hegytetőn kanyarint le egy-egy formát, majd a csikungot. A legnagyobb királyok számára: A Saolinpapok, a Szent mesterek, na meg a kínában járókelő titkos harcművészek. Álmai: Saolintemplom, illetve a Tiananmen téren lenyomni egy szép formagyakorlatot, hagy lássák a kínaiak, fehérember is tud.

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.19. 12:59:23

@Maestro: mivel nekem csak lanyaim vannak, nalunk a Totally Spices es egyeb marhasagok mennek. Nevezett remekmuben asszem, 3 tini koru kiscsaj kuzd meg a gonosszal. A TV-ben lathato reszek atiratat Afromagyar-family modra nalunk lehet megtekinteni...

Zorita 2009.11.19. 13:02:23

nekem kempós ismerősöm volt, gimis osztálytárs. eleinte meghallgattam egyszer-egyszer az élménybeszámolóját a legutóbbi edzésről, mert még naív voltam és kamasz, de amikor azt láttam, hogy képes volt a barátnőjén is alkalmazni az új fogásokat, ha éppen összevesztek valamin, akkor helyére tettem magamban a nagy keleti zen filozófiáját.
mind elfelejtik, ami a karate kidben az alap: először tanulj meg söprögetni, aztán üss :D

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.11.19. 13:07:39

@Maestro: kisgyerekként? Én a mai napig nekiállok fekvőtámaszozni, ha az Amerikai história ikszet v. a Rambót nézem meg :))

Na meg a Lola rennt (Lé meg a Lola)...

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.19. 13:09:09

@Modor Tibi: Amerikai historia X-re miert? Tan csak nem ugy akarsz kinezni, mint Edward Norton? :)

theo 2009.11.19. 13:16:18

@afromagyar: Szerintem csak nem akar úgy járni mind Edward Norton :)

Mitya Ivanov 2009.11.19. 13:22:44

meg a tolltartóra kóreaiul ráirni, hogy tea-kwon-do

a kyokushin japánul kicsit nehezebb:))

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.11.19. 13:27:44

@afromagyar: pár fekvő után úgy is nézek ki - bár a tetkón még dolgozni kell :-)

kleinmeister 2009.11.19. 13:31:32

szerintem gyerekkorban mindeki volt harcművész, csak sokan a "semmi-contact" kategóriában versenyeztek...

2009.11.19. 13:34:23

@afromagyar: de jó neked, én már régen nem érem fel még sámlira állva sem őket.

maydayray 2009.11.19. 14:22:47

a hiperpigmentáltnál elsírtam magam :-)))

Fapuma (törölt) 2009.11.19. 14:23:30

Nagyon remelem egyszer csak befosik az olyan aki arra kepes hogy leirja: "...és eldőlsz, mint a rothadt nád"

... reggel koran mindeki engem nezett a munkahelyemen, mi a rohadast rohogok, hang nelkul persze...

Joseph Adama (törölt) 2009.11.19. 14:34:55

@Blackrock:
Igen, szerintem is ez a legegyszerűbb. :)

666E 2009.11.19. 14:40:30

@afromagyar:
én egy rendkívüli tehetséggel megáldott ital felszolgálót valamint kézrátételes lázcsillapítót látok benne..

Joseph Adama (törölt) 2009.11.19. 14:45:28

- Szenszej tisztelete, ő olyan, mint az apád, rosszabb esetben tényleg az apád :)
-Egyetemista/ főiskolás "harcos" azonnal felveszi az olyan tárgyat, amiben szerepel a "japán" szó. Pl. japán jogi szeminárium- ami hihetetlenül hasznos egy "harcosnak"
- táborok, kövtekező szint megvétele
-egész félévben spórolás, lásd előző pont :)
-Ha van szaké, akkor szakét kell inni, amúgy is a szaké a legjobb pia
-Ütések bemutatása részegen, általában olyan illetőn, aki ha akarna sem tudná visszaadni pl: 20 kg-mal könnyebb, vagy nincs lába stb. stb.
-Vita baromságokról pl: levitálás, amit hosszan bizonygat, hogy valóban létezik
xD huhh mennyi van még, volt egy "harcos" lakótársam régen

KCB 2009.11.19. 14:46:04

Nyilván mindenki a legjobbat csinálja, mert valahogy meg kell magyarázni hogy miért pont azt műveli.

Ettől függetlenül nem sokra értékelem azokat amelyik csak a kézre hagyatkozik. Pl. box.

Elfelejtetted megemlíteni azokat akik mindenből csináltak egy picit ezáltal azt az érzést hordozzák magukban hogy mindenből a legjobbat megtanulták és az 5x fél év legalább annyit ér ér annyit mint ha egy stílust nyomtak volna 5 évig

Joseph Adama (törölt) 2009.11.19. 14:50:20

@Stinkfist:
Nekem az első gondolatom ilyen (hasonló) edzésen kb az volt, hogy "velem ne ordibáljon egy ilyen paraszt" . 3 hét után meg is mondtam, ki is zártak. :)

KCB 2009.11.19. 14:54:11

Illetve arról a típusról se feledkezzünk meg aki nagyon korán kezdte, versenyekre járt, több stílust is 5-10 évig nyomott majd 30 évesen már irtó laza és gyors, de gyakorlatilag egy tolószékes egészségi állapotával rendelkezve felhagy a sportos életformával.

É2I 2009.11.19. 15:00:08

Há' bakker ez nagyon jó lett.
Nem kevésbé egy-két hozzászólás is.
Gratula!

Joseph Adama (törölt) 2009.11.19. 15:00:13

@Joseph Adama:
+ ( a kedvencem) Kínai piacon vett szamurájkard. Elengedhetetlen, hiszen ebből azonnal lehet látni, hogy a szoba lakója igazi harcművész :) .

Imiface · http://zenezenezene.blog.hu/ 2009.11.19. 15:07:32

@Blackrock: Ez hatalmas volt!:D:D

Meg a poszt is!:)

skru 2009.11.19. 15:08:22

én viszont 10 évet kungfuztam, szóval nem yinG yang

bolomba (törölt) 2009.11.19. 15:10:11

Lenny Bar?! Mond valakinek ez a nev valamit a Narco-bol? Na o a tokeletes modoros harcmuvesz archetipusa.

Bettie Page · http://90es.blog.hu 2009.11.19. 15:12:06

óó rorsach azt hittem a modoros blokkolható csajokról fogsz írni

mxz 2009.11.19. 15:12:11

na ez nagyon jo volt :)

elinditotta a gondolatmenetet rendesen :DDDD
eloszor jott a capoeiras, vagyis hogy akkor az most kuzdosport vagy tanc, ha kapuerasnak aszondod tanc, megsertodik, de ez forditva is igaz. na mindeyg, azert eszembe jutott ez is :)

www.youtube.com/watch?v=JGaYovY2oGg

Bettie Page · http://90es.blog.hu 2009.11.19. 15:13:16

ja és mi a legdurvább? tegnap este kurtz-zal arról beséltünk, meg kéne írni a modoros harcművészt, mert harcművészeti kp.-ban dolgozm, és oda káábéé 10000 modoros jár:) de ez a poszt viszont üt:)

д · http://www.hovane.blogspot.com/ 2009.11.19. 15:15:13

modoros harcművész vagy, ha...

A nadrágvásárlásnál nem az a szempont, hogy jól áll, vagy kényelmes, hanem az, hogy ebben a nadrágban jól tudsz e rúgni, ugrani, és ezt kipróbálandó, felszökkensz egy székre

Állandóan azt mondod, 'bocsánat' és meghajolsz hozzá.

Nem tudsz be vagy kilépni egy helységbe meghajás nélkül

Cipõvásárláskor, az új cipõt kipróbálandó, teszel néhány lépést a boltban, és közben külömbözõ Kamae -kba helyezkedsz, kipróbálsz néhány rugást, majd megvizsgálod a cipõ orrát, hogy elég kemény -e ?

Dühödben, vagy csak ugy gyakorlásképpen ütöd, rugod az utadbaesõ kemény tárgyakat, oszlopokat... És azok eltörnek....

Újra belebújsz a fürdõköpenyedbe, mert a bal felének kell lennie a jobb fölött.

Piroslámpánál, vagy vezetés közben Ura Kiten Ken -t gyakorolsz a kormányon.

Kizárólag külömbözõ ütõ-, és rugótechnikákkal kapcsolod le és fel a villanyt.

Ha látsz egy hosszabb hajú embert, akkor rögtön az jut az eszedbe, hogy könnyû préda...

Azt veszed észre, hogy már megint a plafont fested, mert otthon gyakoroltál valamelyik hosszú fegyverrel.

Képtelen vagy edzõtársaiddal, vagy más harcmûvészetet gyakorló emberekkel hosszabb ideig együtt lenni anélkül, hogy barátságos rugásokat ne váltanátok.

Az irodában Bo-technikákat gyakorolsz egy golyóstollal.

Mielõtt lefeküdnél, gondosan ellenõrzöd, hogy van e elérhetõ távolságban valami fegyver

Átgondolod, hogy milyen technikát alkalmaznál, ha hirtelen megtámadna a szembejövõ járókelõ...

Biciklizés közben azt mérlegeled, hogy szükséges -e a gyalogosokkal szemben Irimi Nage -t alkalmazni

A bulikon csodálkozol, hogy miért bámul téged mindenki némán, hiszen te csak váltottál néhány szót az edzõtársaddal. Igaz legalább a fele japánul volt.

A buszon, vagy a megállóban beszélitek meg, és próbáljátok ki az edzésen tanult technikákat, és nem értitek, hogy miért tûnt el mindenki...

Kezedben Bo -val ballagsz az edzésre, és nem érted, hogy miért megy át mindenki az út másik oldalára. És akkor eszedbe jut, hogy már a metro is olyan üres volt...

Amikor hallod, hogy jön mögötted valaki, megpróbálod érezni, hallani, hogy milyen messze van még.

Mondjuk a díszpárna ellen hajtasz végre pengedobó gyakorlatokat. Golyóstollal.

Az ünnepi ebéd az asztalon. Az egész család rád vár. Te meg Kata -t gyakorolsz a kertben.

Ha elmész valahova, mindíg kínosan ügyelsz arra, hogy legyen nálad valami 'láthatatlan' amit fegyverként használhatsz.

Hogy ne leplezõdj le rögtön az ellenség elõtt eltávolitod a kocsidról az áruló Yin és Yang matricákat, és minden mást is, ami a harcmûvészetekben való jártasságodra utal.

Ha egy túltömött metrón le akarsz szállni, de az udvarias, ám határozott kérésedre nem reagálnak, akkor Boshiken -nel törsz utat magadnak az ajtóig.

Mielõtt kivennéd a postádat a levélszekrénybõl, alaposan megvizsgálsz mindent, hogy az ellenség nem rejtett e kígyót, egérfogót, vagy más gonosztermészetû dolgot a postaládába.

Biciklivel mész az edzésre és nem érted, hogy miért néznek rád az emberek csodálkozással vegyes riadalommal. Aztán rájössz: Nem téged bámulnak, hanem a hátadon a kardot.

BlazeHun 2009.11.19. 15:17:01

Ez jó!

Azért egy-két pontnál valljuk be a többség (magamat is beleértve) magára ismer hamar!!! LOL :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.11.19. 15:17:57

: 'Átgondolod, hogy milyen technikát alkalmaznál, ha hirtelen megtámadna a szembejövõ járókelõ...'
... bizonyos pesti kerületekben kószálva ez nem számít modoros harcművészkedésnek, csupán túlélési taktika :D

Csillámdementorné 2009.11.19. 15:23:20

Az én kung fum jobb, mint a tied

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.19. 15:33:18

A nagyobbik fiam (8 éves) modoros harcművész. Mióta dzúdózni jár, ugyanúgy bassza tarkón az öccsét, de utána megkérdezi tőle, hogy "jól vagy?"
:D:D:D

Louis Gara 2009.11.19. 15:33:43

Én úgy érzem magamon, mintha mindegyikből lenne bennem egy kicsi!:)

mobo 2009.11.19. 15:34:10

A kerrádiók haldoklása alatt a szokásosnál is többször nyomták a Szól a rádió című eposzt.
Ennek kapcsán jutott eszembe, hogy vajon a modoros dalszöveg volt-e már itt téma.
Nevezném a fenti dalt, szerintem modorkirály.
"S ma sztereóban fogható és ebben az a jó,
Hogy a két oldalról egy időben más-más hallható.
A nagyzenekar hangzásában éppen az a szép,
Ha középen ülsz és jól figyelsz, már teljesebb a kép."
Anyám.

vércseharcsa 2009.11.19. 15:51:34

azér' a modoros harcművész non plusz ultrája mégiscsak az aki hozzámegy feleségül esetleg férjül az edzőjéhez.

lehetőség szerint egy eredeti dzsapán vagy csínai szakemberhez / szakhölgyhöz.
némi együttlét után elhatározzák, hogy a szertartást kizárólag csak a csínai röcsöm-pöcsöng-köcsöng hegység eldugott kis kung fu falujában vagy más irányultság esetén a tokijói metrón alkalmazzák.

a leendő kis bruszlí kovács kettő bélát szintén ázsiában nemzik, ez garancia lesz arra, hogy a gyermek lelke egyenesen valamelyik épp elhalálozó űber szuper "mester" lelkéből transzferálódjon asztráltest formájában (vagy mi a fasz).

természetesen mindketten buddhisták és a lelkes állatot bántani nem akarják, de a büdös kölyküket aki nem hajlandó apa csingcsang és anya csungmung harcművészetét gyakorolni, haladéktalanul felpofozzák ha a rittyentrotty állást nem elég mélyen abszolválja a büdös gyerek.

amikor már mindkét szülőnek tele lesz a harcművész lábbelije a sok savanyított bambuszrügy szójaszósszal és tofuval (bocs de most megyek hányni) a legnagyobb titokban leugranak a sarki henteshez ahol 4 másodperc alatt benyomnak másfél kiló körömpörköltet. a maradékot betöltik a boken zsákjába, hogy edzés közben majd észrevétlenül csemegézhessenek.

Zorita 2009.11.19. 15:56:27

@vércseharcsa: hehe, elképzeltem, hogy cupákos kézzel akarják szétcsapni a téglát, de a kéz picit megcsusszan a céltárgyon

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.11.19. 15:57:21

nekem van vasbol készült nindzsakardom és azzal levágtam a szomszédok virágait, bokrait meg mindent, és a lakók folyton anyámékat basztatták, hogy ök látták igenis, és jobban oda kéne rám figyelni. Szülök rendessek voltak, nem nagyon basztak le, anyám azt is mondta egyszer, hogy azér a kurva ronda szobanövényért a lépcsöházban nem is volt kár.

Ez a gyúrós/karatés írás kurvajó lett, nekem nagyon tetszenek a különbözö típusok szemléletes ábrázolásai.

A bankban ahol még a müvészeti pályám elött dolgoztam a folyton vihogó koléganökkel, ott volt egy csomó unatkozó biztonsági ör, akik mivel kurvára unták magukat, mindig trükköztek, meg teknikáztak amikor nem nézett oda senki, és akkor lehetett látni ilyen felemelt lábú, kitartott van damnokat, a többiek meg körülálták és hümmögtek, meg volt egy kicsi, az folyton ide-oda gurulászott, meg szökdécselt, és elmondta nagyon halkan visszafogottan, hogy a moszkva téren hogy ugrott át egy ittapiros holapirosozó cigányt, papírdobozostul együtt.

flegman · http://usazzunk.blog.hu/ 2009.11.19. 16:01:18

a kínaiak Ázsia leprásai. Köztudott.

david28 2009.11.19. 16:21:48

Kimaradt a

Az törtető: aki mindent elkövet hogy a legjobb legyen egészen a World Of Warcraft új kiegészítőjéig. Ekkor ugyanis a "most kicsit pihenek aztán visszamegyek edzeni" mondatot kezdi el mondogatni magának. És mondja is élete végéig.

A hülye: aki olyan szellemi és fizikai szintre eljut a chi mesteri gyakorlásával, hogy sem táplálékot sem folyadékot nem kell magához vennie. Ennek következtében teljesen leépül az elméje és meghal veseelégtelenségben.

A legjobb: hatalmas tudással és állóképességgel felvértezve lép szoritóba a fullkontakt kickbox vb-n. Ahol rettenetes erővel veri az ellenfél térdét és könyökét a fejével. Ha nincs benne "A hülye" vérvonal egyszer ráébred hogy van nála is jobb.

Az Újító: Semmi sem elég jó neki és folyamatosan változtatni akar az 1000éves technikán. Annyira, hogy fogja magát és megalapítja saját stílusát. Amennyiben marketing vonalon végzet jól megél majd belőle.

bunkó · http://bunko.blog.hu 2009.11.19. 16:30:08

Egy kategória kimaradt: az autodidakta.
Aki filmekből tanulta a harcművészetet és a húgán gyakorolt.

belekotty 2009.11.19. 16:41:02

Zseniális. :-))

A tudálékoshoz még hozzátenném, hogy a
www.harcosokklubja.hu egyes topikjában napokat képesek vitázni a mawashi geri-n. :-))
Jómagam is ehhez a típushoz tartozom.

anyahajókabinajtóhajtogató 2009.11.19. 16:42:45

Ami még kimaradt:

A mester:

Reggel elmegy munkába. Csak a közvetlen kollegái tudják róla, hogy edzést tart. Ha kérdezik szivesen válaszol de magától nem hozza fel a témát.
Minden hétköznap délután edzéseket tart. Először a kezdőknek akik jellemzően kicsik és azok szülei. Rendkívüli türelemmel terelgeti a sokszor csak ovis korú eleven apróságokat, tanítja őket de játszani is hagyja.
Később jön a haladó edzés, itt már akár mester fokaozatú tanítványok is vannak, fiatalok és felnőttek vegyesen. Kemény edzést tart a bemelagítés első pillanatától az utolsó meghajlásig, a tanítványok a fülükön is veszik a levegőt.
A legritkább esetben emeli csak fel a hangját de akkor is a szomszéd edzés moraját túlharsogni.
Nem nézi le a más irányzatot gyakorló harcművészeket,kűzdősportolókat. Elfogad minden stílust hiszen a mottója "Rossz stílus vagy rossz rendszer nem létezik. Ha valami rossz, akkor az nem azért rossz, mert rosszul találták ki, hanem azért rossz, mert, aki csinálja, az rosszul csinálja."
Hétvégéi is a harcművészetek körül forognak, versenyre viszi a tanítványait vagy maga is versenyt szervez. Otthon is edz. Néha vendégül látja házában és edzőtermében idős Japán mesterét és figyel, tanul. Ez az élete.

Szerencsére az én mesterem ilyen és nem olyan mint az egyébként poénos írásban lévő típusok.

belekotty 2009.11.19. 16:44:43

@Kerek Perec: Sajnos ez nem vicces, sok harcművésznek dereka, térde totál szétmegy 40 éves korára, de ez sok sportra igaz.

belekotty 2009.11.19. 16:45:39

@anyahajókabinajtóhajtogató: Igen, a valódi mester kimaradt. De az nem modoros.

ehran 2009.11.19. 17:11:47

@Blackrock: Jaja, tényleg, mekkora királyság volt, mi is mind nindzsák akartunk lenni tizenegykét évesen. Mindenki feketében járt suliba, a környékbeliek meg kérdezgették, ki halt meg? pláne ilyen fiatalon! :)) A rejtőzködésnél az a trükk megvolt, hogy ha beálltál egy négy és fél centi átmérőjű növendék fa mögé, és erősen koncentrálva fakéregnek képzelted magad, akkor láthatatlanná váltál a környezeted számára? :D

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2009.11.19. 18:08:38

Kötött izomzatúként mondom, király lett kedves Rorschach. Végre egyszer én is gratulálhatok neked! :)

aribeth 2009.11.19. 18:49:35

*tapsvihar*
Gratulálok!

Két évig aikidóztam, nem értem el semmit, nem voltam nagy szám, de nagyon szerettem. Egy ideig. Amikor elkezdtek túltengeni a tudálékosba oltott extra hétvégi edzőtáborozós-elitklubot alapítós lelkesek, rajtam meg eluralkodott a lustaság, lassan kikoptam a csapatból. Azóta is ott tartok, hogy jólenneegyszervisszamenni. Majd. Valamikor. Ráér.
Mostanában tájcsíra járok (a rohadt életbe, hogy ragozzuk? thai chi-ra? thai chizni?), ott is sok a lelkes taoista szerzetes, de visszafogottak és barátságosak.

"Már teljes két hete jár edzésre, az izomláz kezd kiállni a lábából"

Ó, igen. Az első héten alig bírtam felmászni a villamosra. :-)
Továbbá a lelkes képes a fakardjával a csillártól tíz centire hadonászni, és az első időszakban félrepakolja a a nappaliban az összes bútort, hogy legyen hol gyakorolnia a bukfenceket. Minden végtagom szivárványszínű volt.

A mi edzőtermünk közönsége egyébként egész normális volt, az első sokk akkor érte a kis családias _Társaságunkat_, amikor elmentünk edzőtáborba, és összetalálkoztunk a központi dojóból származó emberekkel és mesterekkel. Wow. A kedvencem az a nő volt, aki csak a férjét kísérte el, és az edzések után átszellemült arccal hajtogatta a mester-mester szoknyáját. Aki nem a férje volt. Hanem az atyaúristen. Nem igazán kedveltük a szigorú és enyhén agresszív úristent, és néhanapján elpoénkodtunk rajta. Aztán az utolsó előtti napon a reggeli edzés kezdetén bejött a mester-mester, és a mégmesterebb mester, és komolyan bejelentették, hogy valaki súlyosan megsértette a mester-mestert, és ha nem áll fel azonnal, és nem kér rögtön bocsánatot, mindörökre elbúcsúzhat az egyesülettől.
Száz ember nézte makacsul a tatamit, és minden harmadik fejében ez járt: "ki és hol hallotta meg?!" Aztán kiderült, hogy az egyik mester szólt be valamit a háta mögött, és az egész nem volt több két alfahím viaskodásánál. Azt a megkönnyebbülést.

Most kiöregedett sztorizósnak érzem magam.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2009.11.19. 20:03:15

hadd kötekedjek kicsit: nem és nem és nem és ezredszer sem Ying-Yang, hanem Jin és Jang, nem az írásmód a lényeg, hanem hogy a Jin után nincs G:)

sorica123 (törölt) 2009.11.19. 20:31:18

Íjászat. Modoros íjászos poszt...

Ugyanis én másfél évig íjásztam egy egyesületnél. Semmi különös, szerettem csinálni. Eleinte kicsit volt furcsa az, hogy kb úgy gondolja a nagy modoros többség, hogy a magyarok találták fel az íjat és a nyilat, közvetlenül a spanyolviasz után... aztán kezdett kurva bosszantó lenni. Ugyanis meg se nyekkenhettem, hogy például az örmények ősatyjaként számontartott Hajk is egy íjász volt, vagy, hogy Munténiában nem az urak kiváltsága volt, hanem egész nagy íjász 'hadosztályuk' volt, amibe az akkori magyar sereg is csúnyán beleszaladt egyszer... blablabla. Szóval független, mondhatni turista íjászegyesület kerestetik. Már egy ideje.

Blackrock (törölt) 2009.11.19. 21:08:43

@ehran: dehogynem volt meg.:) Én megpróbáltam a matek órákon akaratátvitellel eltéríteni a tanárt attól a szándékától, hogy feleltetssen. Nem jött össze, hogy rohadna meg.

marcivagyok 2009.11.20. 00:04:43

@anyahajókabinajtóhajtogató:
jah az enyém is... a mosatni.
az előző (kb 8 évig) néha elragadtatta magát, és kiselőadásba kezdett, hogy a kung fu milyen szar, de akarate...
viszont nagyon viccesen figurázott ki mozdulatok, és embereket. Egyeseknek neveket adott mozgásuk alapján- pl az egyik csajt( nem maradt sokáig:) elnevezte dart védernek, mert szerinte úgy vette a levegőt, és pont úgy mozgott:D
Viszont jobb edzéseket tartott, amit nem tartok fairnek. Úgy tűnik ez is egy 'képesség'
@Blackrock:
zseniális...tuti olvastad az ehez kapcsolódó ásés írást...ha nem azonnal !!!

marcivagyok 2009.11.20. 00:13:32

nem tudom, hogy csak én vagyok e, és még anyahajókabinhajtogató akik továbbra is aktívan edzenek.

én 15 éve karatézom, d soha nem értettem azokat arcokat, akik mondjuk kicsit később kezdték mint én, és már fekete övesek...minek?

belső info>>ha fekete öves vagy akkor ki kell menned a reptérre, ha jön a japán atyaúristen, és ráadásul bármikor megkérhetnek h tart edzést.

én egyiknél sem ismertem magamra, de nagyon jót röhögtem a bejegyzésen.

amikor még kicsi voltam, na onnan emlékszem modoros magasabb övfokozatú arcokra.
a kedvencem egy kövér repedtsarkú hangal megáldott 14 éves srác volt, aki vette magának a fáradtságot, mikor épp már felnyaltuk a termet(mert kellett edzés előtt után) és épp kézen álltam, akkor odajött és bizalmaskodó hangnemben a következőt beközölte:
-én tudom, hogy képes vagy rá, de kérlek ne itt csináld!
már 9 évesen is olyan cikinek éreztem, hogy csak azért ragadt meg bennem ennyire.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.11.20. 08:12:09

A yingyangért bocsánat, súlyos tárgyi tévedés volt.

@Bettie Page:
Róluk majd legközelebb :)

@Kurtz ezredes: Köszönöm, ezredes :)

misbelief · http://tevhit.blog.hu 2009.11.20. 09:22:45

...még egy dolog: tornaórán a középiskolás harcművész az öklein csinálja a fekvőtámaszt maximálisan koncentrálva a tökéletes kivitelezésre, miközben lopva körbepillant, látja-e (csodálja-e!) valaki.

vércseharcsa 2009.11.20. 10:13:15

@anyahajókabinajtóhajtogató:

mi történt pici csillag?
fáj az igazság kis csung csung röcsöng köcsöng pöcsöngöm?
majd he le tudsz futni 10 métert mankó nélkül és a kozmetikus végre megtisztítja az arcocskádat a serdülőkori pattanásoktól, akkor gyere vissza bogaram.

addig nyáladzva nézegesd a ricseng röcsöng pöcsöng típusú harcművészeti alkotásokat, különös tekintettel a levitációra, távolból történő ölésre agyhullámok segítségével és hasonló faszságok!

:)

helia 2009.11.20. 10:36:31

A "belső" harcművész:

A belső harcművész mindig hangsúlyozza, hogy amit ő művel, az nem is igazi harcművészet. Vagyis persze az, de ez az irányzat pont nem, és különben is, ő nem azért csinálja, hiszen mindenki tudja róla, mennyire megveti az erőszakot. Az ő motivációja pusztán egészségének, lelki egyensúlyának megőrzése, vagy így szeretné megtalálni önmagát, a nirvánát, a taót, vagy valami hasonlót, amiről pontosan nem tudja, mi, de baromi jól hangzik.
Lelkesedése határtalan, huszonötödször is csillogó szemmel hallgatja végig tanára beszámolóját a nemzetközi edzőtáborról, ahol találkozott egy olyan mesterrel, aki még magától az alapító nagymestertől tanult.
A belső harcművész nem kérkedik tudásával, de a maga csendes módján próbálja azért kifejezésre juttatni érdeklődését, pl. monitorán lévő háttérkép kínai hegyi kolostort, bambuszligetet, zen-kertet ábrázol, asztalán gyakran található egy szép szál szerencsebambusz.
Valójánban epekedve várja, hogy valamelyik kollégájának végre feltűnjenek a táblájára kitűzött kínai írásjelek (- Nem is tudtam, hogy téged érdekelnek ezek a keleti dolgok). Ilyenkor örömmel elmeséli, miért vonzza a keleti kultúra, valamint hogy mióta tai chi-zik, nem fáj a háta, a térde és dúsabb a haja, szóval mindenkinek csak ajánlani tudja, sokkal jobb, mint a jóga (amit soha életében nem próbált).

sorica123 (törölt) 2009.11.20. 12:00:05

@vércseharcsa: angyalka, mi nem ezért járunk ide. Szerintem ez nem az a hely, amit te keresel. Blogter, subba, gumiszoba esetleg.

mojoking77 2009.11.20. 16:26:38

"Mielõtt lefeküdnél, gondosan ellenõrzöd, hogy van e elérhetõ távolságban valami fegyver

"

Ooooo.... en igy alszok egy ideje. Modoros vagyok, vagy csak rossz varosban elek?
(nem Magyarorszagon...)

Gy

csípősmustár 2009.11.20. 16:41:14

Istenem ez de gyönyörű írás volt!

Több ponton ráismertem emberekre - magamra nyilván nem.

És itt tartom fontosnak megjegyezni, hogy 14 évesen fél évig karatéztam, természetesen kyokushin karatét műveltem, hiszen az az igazi!
A fellelhető használati tárgyaim kyokushin matricával való ellátása, a japánul történő köszönés és számolás pedig csupán identitástudatom erősítését szolgálta. :)

Spiritmonger 2009.11.20. 19:41:11

lassan 20 év versenytapasztalat van mögöttem küzdősportokban, és néhány elemére ráismertem a leírtaknak

ugyanakkor kimaradt egy alaptípus, a tényleges versenyző, aki minden nap edz, versenyekre jár, fejlődik

függetlenül attól, hogy gengszter amúgy, vagy jólelkű, a világ hasznára váló egyed

a felkészültségük azonos, az eredményeik is

Elanor_ 2009.11.20. 21:00:05

nagyon raj lett, Rorschach :D

ugye most te is tüntetőleg nem nézel körbe? ;) :D

sea.org 2009.11.21. 01:56:53

az én apukám akkor is erősebb

david28 2009.11.21. 13:28:38

@vércseharcsa:

Majdnem beszartam a röhögéstől. Látszik, hogy nem komálod a "modoros harcmestereket" :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

david28 2009.11.21. 13:30:37

Ja, igen. Ismertem ilyet:
"azér' a modoros harcművész non plusz ultrája mégiscsak az aki hozzámegy feleségül esetleg férjül az edzőjéhez."

Spiritmonger 2009.11.22. 16:10:23

@sea.org: tudom, 2 éve még az én apukám volt

Berill Shero 2009.11.27. 23:08:46

Hát ezen a beíráson betegre röhögtem magam. :) Néhány típus még kimaradt, de legfeljebb lesz még egy csokor a következő témára valóra. :D
Rorschach gratulálok! :))

Berill Shero 2009.11.27. 23:24:01

Nos! Néhány hsz-t végigböngésztem. És mindjárt eszembe jutottak a keverék fajták és néhány saját élmény.
Ugyan az aikido arról szól, hogy a másik energiáját használod fel, s nincs belőle verseny, de azért tudok mutatni pár, magukat a tanítványaik által előszeretettel Sensei-nek hívató embereket, akik megpróbálnak mindenkinél erősebbek és ügyesebbek lenni. A tisztelet kívásának meg egyetlen módja, ha a náluk edző, ám tőlük gyengébb fizikumú lelkes aikidokákat az aikido szellemiségétől eltérően rommá alázzák, majd ezt tetézik némi fizikai és állóképesség próbával. Az ember ilyenkor megkövülve figyel, hogy vajon O-sensei forog-e a sírjában. S valljuk be, amit mi magyarok néha művelünk, attól bizony nem csak forog, hanem pörög is szünet nélkül....
Egyszer voltam egy roppant tanulságos edzésen. Nem emlékszem az edző nevére, csak arra, hogy a mi irányzatunknak volt tábora (ja igen, ami még szép, hogy mindenből van 225 féle irányzat, s mindenki szerint a sajátja a legjobb), nem is túl drága árakkal dolgoztunk. Én még igen csak kezdő voltam, de az feltűnt, hogy egy pasi végigkamerázza a mi edzéseinket. Aztán az egyik nap délutánján láttuk, hogy ő is tart aikido edzést. Az egyik sráccal álmodtunk egy merészet, s beálltunk edzeni. Ez a jó ember a nálunk videóra felvett, s otthon néhány óra alatt elsajátított (hogy mennyire jól, az más kérdés) technikát oktatta le igen nagy pátosszal....
no comment....
Az ilyen típusú edzőkből is Dunát lehet rekeszteni.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.11.28. 00:38:54

Kedves kommentelők. Ezt a videót ugye ismeritek:

www.youtube.com/watch?v=gEDaCIDvj6I

Röviden: A videón egy chi-mester látható, aki rendszerint többszáz tanítványa ellen küzd a bemutatóin. Egy ketrecharcos gondolt egyet, és kihívta. Mindenki óriási meglepetésére, a mester elfogadta a kihívást! A többi, ahogy mondani szokás, immár történelem ;D

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.11.28. 00:40:48

@Rorschach:

Bocsánat, a chi-mester volt a kihívó fél.

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.28. 09:52:50

@Rorschach:

Baszod, milyet kapott! Mér' kellett ez neki?

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.28. 10:37:26

@Rorschach:

Szerintem amikor sípcsonttal kapott egyet szájra, akkor azért átgondolta, hogy miért nem hallgatott az apjára és ment volna inkább halásznak.
Igaz, a halászok korán kelnek, egésznap halásznak, halszagúak...

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.11.28. 10:58:18

@El Topo (Sgt. Elias):

:)
Amúgy az öreg rendben van, vén bolond. De a tanítványai? Akik a videó elején rángatóznak? Ez valami önhipnózis? Annyira hinni akar benne, hogy epilepsziás rohamot kap?

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.28. 11:05:20

@Rorschach:

Két este lehet, vagy részesülnek a bevételből, vagy bíznak benne, hogy egyszer ők is zen mesterek lesznek, akinek majd rángatóznak a tanítványai és szép bevétellel bemutatókat tarthatnak.

Amúgy a legmodorosabb harcművész egyértelműen a nagyobbik fiam (8 éves) aki dzsúdózni tanul.
Múltkor voltam egy versenyen vele, ahol rengetegen voltak. Egyértelműen az én fiamon állt a legjobban a gi. Többszáz gyerek között feltétlenül ő hajolt meg a legszebben. Hát maga a küzdelem nem ment neki annyira, viszont meccs után sérelmezte, hogy az ellenfele nem mosolygott közben, pedig ő mosolygott rá. Reklamált a mérkőzésvezetőnél, hogy az nem tisztességes dolog, hogy neki egy erősebb ellenféllel kellett megküzden.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.11.28. 11:17:12

@El Topo (Sgt. Elias):

:) Ha stílusa van, az már fél győzelem. Meg pár év múlva majd a technikái/pofonjai is lefegyverzőek lesznek, aztán majd az ellenfél fog óvni a bírónál, hogydehát mivan kérem.

2009.11.28. 12:24:05

@Rorschach:
Tegyük hozzá, hogy 5000$-t ígért a kihívott harcosnak (aki mellesleg az üdvözlési protokoll alapján nem mma-s, hanem egy kyos klottgatyában, szerintem), ha legyőzi őt.

A másik vérninnya klasszikus:
www.youtube.com/watch?v=7JWFIFgWk8k

Azonban a chi varázslás mesterei akkor is a Yellow Bamboo nevű sztájl képviselői:
www.youtube.com/watch?v=WhnvETs4F6Q

...és végül. hogy _kis hazánk_ képviselői se maradjanak ki a sorból:
www.dzsindo.hu/hu/video.htm
(érdemes böngészni a honlapjukat, a csellendzs-ük leírását is, vigyázat, NSFW!)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.11.28. 14:25:46

Én meg ezt a szerény videót ajánlom szeretettel, különös tekintettel a benne feltűnő magyar miniszterre:

www.youtube.com/watch?v=kKE4j1Ars7M

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.11.28. 15:44:45

@tff:

Ez a Yellow Bamboo, ez nem hiszem el, hogy komoly. Ez csak valami médiahack lehet.
Egyébként vannak még nagy egyéniségek máshol is:

www.youtube.com/watch?v=hE8DEnnHxDU

@El Topo (Sgt. Elias):
"A képsorok nem tartalmaznak felgyorsított jeleneteket" figyelmeztetés külön jópofa. Komolyan mondom, ha nem írják ki, hát én biztosan trükkre gyanakodnék, olyan villámgyorsak a fiúk.

2009.11.28. 16:32:28

@Rorschach:

Pedig de, láthatod, hogy vannak kihívásos klipjeik is, és a bullshido.com is foglalkozott a jelenséggel.

Magyarországon ütős még az Arkloki, ami A.J. Christian harcművészeti irányzata, régen még atlantiszi hm-ként hirdették magukat:
www.arkloki.hu/website/?p=fooldal

Meg a tizenéves magyar gyerekek által alapított ultimate combat style, a Hormu (Dűne fanok előnyben), sajnos a honlapjukat már nem találom, leírások még vannak fenn a neten róla.

Na meg a non plus ultra, a 90-es évek közepén Bp-en plakátokon hirdető, űbertitkos harci lovagrend, a Fehér Daru, amiről nehéz volt eldönteni a hirdetéseik alapján, hogy csak poén, vagy egy agybeteg ember komolyan gondolja ezeket. Olvastam fórumon élménybeszámolót, ahol valaki felvette velük a kapcsolatot, és mint kiderült, a b.) a helyes megoldás a kérdésre. Ha valaki szedett le anno plakátjukat, őrizze meg, szerintem vagyonokat fog érni egykor. Sajnos ők is teljesen eltűntek a szcénáról.

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.07.20. 15:39:31

Én aikidózom, és ott szerencsére nemigen vannak ilyenek (vagy hamar megunják). Nálunk az edző (jó fej fickó) folyton hangsúlyozza, hogy pörgőfejberúgást épeszű harcos nem csinált soha, mert egyensúly is van a világon, és mielőtt technikázni akarnánk egy rablón, inkább rúgjuk jól tökön. :D

ratatüj - az édes vadállat 2010.08.10. 10:32:46

Teljesen kihagytatok a fegyveres modorosokat, illetve nem tertetek ki azokra, akik a lengoajtot is technikaval fogjak meg, valamint ha az orvos azt mondja mozogni kene, akkor felhaborodva valaszol, hogy van heti ket edzese, hova mozogjon mar ennel tobbet.
süti beállítások módosítása