Osztálykiránduláson - Odafelé

2009/11/02. - írta: Modor Tibi

...a busz pedig megérkezik Aszódra, hogy az osztály testületileg elsétáljon az Evangélikus Gimnáziumhoz.

-Lányok-fiúk, mindenki megvan? Akkor itt most szépen mindenki fölemeli a kis senekét, elpakolja az elemózsiát és összecsomagolja a motyóját, mert megtekintjük Petőfi egykori gimnáziumát.
-Ez a Marikás nem komplett, kastély helyett iskolát mutogat osztálykiránduláson. Megártott neki a pedagógusnapi szegfű.
-Höhhhö, ja, a nyalógépek készültek is valami kiselőadással. Nézd meg, hogy lépdel a Weicheier a Recbak-cipőben, azt hiszi, ettől három méterre ruganyosan fel fog ugrani mindjárt, mint a reklámban.
-Azaz, de nem rossz a Dubwil-táskája sem.
-Te, inkább maradjunk le egy kicsit.


Zoch "Szintipopos" Szabolcs, a kis Pulsay és a szurtos, évismétlő Jokonicsy szinte észrevétlenül surrannak be a helyi ABC-áruházba kóla- és cigarettabeszerzés céljából.


-Azaz, a zöld Kim az jó lesz! Ötvenfilléres gyufát is vegyél pár dobozzal, kéne majd pirózni!
-Te, csináljunk úgy, mintha nem nekünk kéne, jó?
-Oké. (hangosabban) Te, nem értem ezt a hülye nagyit, hiába mondom neki, hogy ne dohányozzon többet, csak nem akar leszokni.
-Ráadásul minket szalajt el a boltba, pedig egy kis testmozgás neki se ártana.
-Úgy van. Csókolom!

-Csókolom!


A pénztáros néni szerencsére flegma rutinnal üti be a dohányárut a gyufával együtt, tehát bizonyára "működött a megtévesztő csel". Két sarokkal odébb Jokonicsy kuncogva mutogatja a boltból elcsent édességeket, amiből népszerűsége növelése érdekében mindig szívesen oszt a többieknek is.


-Ez igen, Jokó, nekem azonnal tiszta vörös lesz a fejem, ha megpróbálok elcsaklizni valamit. Most már meg is bocsátottuk, hogy vártunk rád tíz percet.
-Bízd csak ide, apafej, tudod, a rutin meg az évek. Akkor most a cigiből kéne nekem pár szál.
Rágyújtanak mindhárman, Pulsay is büszkén pöfékel, szájában forgatva a mentolos füstöt.
-Pulsay, hogy ízlik?
-Te, tök jó, szerintem rá fogok szokni.
-Le is tüdőzöd? Ne csak kocázzál, te.
-Persze. Mér, azt hogy kell?


Rövid bemutató és gyakorlás után Krisztiánka vérvörös szemekkel kapkod a kólásüveg után, Zoch meg Jokonicsy harsányan röhögnek rajta.


-Rá fogsz szokni, mi? Csicska hátulgombolós vagy még, de majd megszokod. Na szerintem húzzunk bele, itt van pár rágó, és érjük be az osztályt!


A kis huligánoknak szerencséje van, a hatodik cé éppen csak most ért oda a gimnázium épületéhez, egyedül Erőss anyuka néz rájuk furcsán, de inkább nem böki ki, mire gondol. A jólöltözött részlegen belül megindul közben a vallási vita:


-Evangélikus Gimnázium, ezt meg hogy, vannak egyáltalán evangélikusok Magyarországon? Engem római katolikusnak kereszteltek.
-Engem is.
-Ja, engem is. Na mindegy.


Zsuzsika és két eminens barátnője parádés kiselőadást tart közben színes lapokra kijegyzetelt, szövegkiemelővel tarkított papírokról. A fő téma természetesen Petőfi és itt folytatott tanulmányai. A tíz perc alatt megtudhatta továbbá mindenki, hogy Petőfi szerb-szlovák származású magyar költő volt, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc nagy alakja.


-Na ezért érdemes volt idejönni, baszkikám.
-Ja. Mindegy, csillagos ötös úgyis megy a naplóba a többi mellé.
-Néztem is a múltkor a naplóban, hogy az Erőss apuka valami igazgató. Azért ilyen kopasz, mert az agresszivitástól kihullik a haja, meg azért is van ennyi pénzük. Mercijük van, hegyen laknak.


Ismét beindul a fényképezés: a magánakciók után összeáll az osztály, készül egy normális, meg egy "vicces" kép is, ahol mindenki nyakába veheti a legjobb barátját, hülye arcot vághat vagy szamárfület csinálhat a másiknak.

-(Marika néni tapsol) Hatodik cé, gyerünk, mindenki szépen elteszi a fenyképezőjét és visszaszáll a buszba, Zoch-Jokonicsy-Pulsay is, zack-zack! Ószy, te is! Indulandusz-lódulandusz, hamarosan megérkezünk a szállásra!

Folytatjuk...

61 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

»P.H.M.« · http://setlist.blog.hu 2009.11.02. 11:55:32

az rendben, hogy kell egy rendes osztálykép. meg az is, hogy kell egy "bolondos". csak azt nem értettem, miért kell beállítani a vicceset is, miért nem lehet "spontán a spontán".
a tanárnő amúgy nagyon büntet. :)

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2009.11.02. 11:55:45

"fenyképezni" és "indulandusz-lódulandusz" telitalálat, grat!

Penya666 2009.11.02. 12:00:04

Huh, a dubwil taska meg a kim nagyot utott. Flesselek:)

»P.H.M.« · http://setlist.blog.hu 2009.11.02. 12:19:48

a reebok volt retehak kiadásban is. adidasból meg adios.

víz tamás 2009.11.02. 12:30:03

sophiane c-vitaminnal dúsított füstszűrővel.

Johnny336 2009.11.02. 12:30:26

@»P.H.M.«: nike -> binke ez volt a díjnyertes :D

LEN 2009.11.02. 12:33:36

Pumából volt "PLIMA", az L meg az I jó közel egymáshoz, hogy megtévesztő legyen. Kámforos Kimet meg minden magára valamit is adó suttyó szívott általánosban, két pofonra lehetett otthon beváltani.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.11.02. 12:39:47

@»P.H.M.«: @LEN: a Kondorosin lehetett kapni 1500 ft-ért adiads-cipőt, persze csak "gyári hibás" volt, ezért csúszott el az "a" betű szára egy kicsit, hogy "d"-nek látszott :-)

@visztani: kár, hogy már nem figyelnek annyira az egészséges alapanyagokra, mint annak idején..!

virágelvtárs 2009.11.02. 13:02:32

Ellopni édességeket MINDENKI tud! Mi csak a fröccsentett ajándékkatonákat csempésztük ki belőlük, különben már rég cukorbetegek lennénk.

És a fényképezőgépek! Szigorúan felhúzós, azzal a jó kis hanggal (Brrzutty), vagy a menőbbeknek autómata, és az alján lehetett követni, hány kép ment el!

"Sanyesz anyád hogy van? Nézmeg a szar madarakra meg az Brigi szoknyájára elkattingattad a képeket, az előhívást meg én fizetem ugye?"

Zorita 2009.11.02. 13:04:30

Tibor, ez a cigivásárlós eset pontról pontra megesett velem, ezeknél a posztoknál néha beparázom, mi van, ha éjszakánként észrevétlenül az agyam tartalmát / emlékeimet másolgatod kis flopilemezekre? :))

LEN 2009.11.02. 13:26:12

Jajj, meg egyszer okiránduláson elsütöttem a rózsapatronos pisztolyomat egy cseppkőbarlangban (talán Lillafüreden). Azért meg az osztályfőnök pofozott le... Ha belegondolok, elég sokat vertek engem gyerekkoromban... :-)

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.02. 13:53:57

A kiselőadások valóban nem érdekeletek soha, senkit.
Etelkás, a rosszemlékű (kedves HRita, nem kértünk kommentárt) is tapsolt meg hadonászott, plusz nevelt: Figyeljetek, légy szíves (egyeztetés!), vagy fenyegetett: Röpdolgozatot fogok íratni belőle, ha végre otthon leszünk (ő is imádott kirándulni velünk).
Buszon a Tarka szőrű foxinak egy kutya udvarolt... kezdetű dalt kellett énekelni, meg az Újra itt van a nagy csapatot. És igen, össze kellett csapnunk a mancsunkat is.

LEN 2009.11.02. 13:58:39

@HRita: "Buszon a Tarka szőrű foxinak egy kutya udvarolt..."
Ezt nem ismerem, zanzásítanád a tartalmát és a társadalmi rendre kifejtett hatását!? _könyörgőn néz_

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.02. 14:10:06

@LEN: Tarka szőrű foxinak egy kutya udvarolt, tarka szőrű szerelmének fülébe csaholt. Tartsd ide a pofácskádat egy icipicit, nem tudom, melyik felére adjam a puszit.
Refrén: Olláré, nem tudom tovább...

És ha már Petőfi Sándor: Etelkás volt az, aki mindig Petőfi Sándornénak csúfolt (stréberek udvarias nevetés), amiért eszembe jutottak az órához szervesen nem kapcsolódó dolgok is.

Bárhová mentünk, fehér sportcipő volt rajta, élére vasalt répanadrág, valami kockás polár pulóver és kirándulós bot. Ha csak Szentendrére mentünk, akkor is.

Nagyon utáltam azt a nőt, de már nyugdíjba ment. Búcsúztatásakor kapott is egy baszom nagy virágcsokrot meg elismerő oklevelet sokévi áldozatos és értékes pedagógiai munkájáért.

LEN 2009.11.02. 14:16:45

@HRita: _görögtűz, tapsvihar, üdvrivalgás_

Zorita 2009.11.02. 14:24:32

@LEN: @HRita: ezt a tarka szőrű foxit lehet, inkább nem kellett volna feszegetni. jobb volt, amíg megvolt az illúzió :D

Minimal · http://www.autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/346-opel 2009.11.02. 14:27:30

a dubwil kemény volt :) jót mosolyogtam rajta... nekem volt egy osztálytársam "romika" márkájú cipőben. még szép hogy ezzel basztattuk folyton kb. 6. osztályban, mire a tesitanár megvédte, hogy "ugyna hagyjátok már, ez egy tisztességes román márka!" :D

Prophet 2009.11.02. 14:27:44

Remélem a busz ütközik egy román kamionnal, vagy megáll a síneken, miközben jön a déli gyors... az lenne a csattanó! A kis manócskák darabjai mindenfelé, modoros temetéshez szolgálva témául...

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.11.02. 14:31:38

@Prophet: akkor ki írna neked most, kisvidra? :D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.11.02. 14:33:15

@Zzz_: Nem volt kedvem modorosan csak a felszínt karcolgatva körülírni :D
Én átéltem és énekeltem, nektek csak olvasnotok kell (vagy még azt se) :D

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.11.02. 14:41:41

@HRita: Az én ofőm tesitanár volt, de próbált nőnek öltözni, ez a kombó lecsapódott egy maxiszoknya + szövetmellény + fekete csíkos fehér adidas teniszcipő összetételben :-)))

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.02. 15:02:48

@HRita: ez a kiskutyas nekem sincs meg, ellenben az "aaaaa bortoooon ablakaaaaba soha nem sut be a nap" meg a "mar minalunk, babam" nagy slagerek voltak.

A mai napig orzok egy fenykepet egy alt.isk. osztalykirandulasrol, mikor is _felmentunk Pestre_.
A jeles nap alkalmabol felvettem a Mickey egeres treningruhamat (turkizkek alapszin, felirat es kep az emlitett szemelyrol + a nadrag szaran is fuggolegesen felirat, biztos mindenki vagja), ehhez anyam varrt egy meghatarozhatatlan szinu es stilusu ugynevezett karate-kabatkat. Az egeszet egy vekony, ciklamen szinu ov dobta fel. Nagyon meno volt.

Fapuma (törölt) 2009.11.02. 15:25:28

ennel nagyobb modorossagot el sem tudok kepzelni:

FELmentunk Pestre...

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.11.02. 15:37:25

@Fapuma: ja. Szandekos volt, azt remelem, eszlelted.

Fapuma (törölt) 2009.11.02. 15:44:30

@afromagyar:

itt nyilvan, de az ELETben mindig van aki komolyan igy hasznalja

persze azok nem afromagyarok...

csak ugy mint a fÜzetés vagy a paPPír vagy a teLepjáró

VizsLAjos 2009.11.02. 15:51:00

@Fapuma:

Vagy a "hidegbeteg" és a "viztárcsa" is...

De a szallag és az esső is idetartozik.

Egyébiránt:

"Vótunk Igalba!" -személyes kedvencem.

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2009.11.02. 16:13:35

Piás üvegek csörögtek a táskákban, no persze csakis valami édes (gyümipálesz, hubi) kommersz.
:-)))

2009.11.02. 16:19:19

Engem ezekkel a ruha és cipő márkákkal 'sirba lehet kergetni', mert csak az az 1-2 féle van ám, amit otthon ismernek, ha ajándékot viszek hiába 'sauteuer', ha otthon nem ismerik akkor nem jó. (a Romika nem a legolcsóbb, de nem is túl drága cucc, leginkább a házi cipőjükről híresek)

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2009.11.02. 16:20:31

@Zzz_: No igen. Ki mit tudott "észrevétlenül" otthonról kummantani! :-)))

2009.11.02. 16:26:11

Már szeptemberben elkezdődött a vita hogy hova menjenek, én szülői értekezleten azt talátam, mondani, hogy ha már úgy is berúgnak , másnap meg totál kóma az egész bande, akkor legalább valami közeli helyre, ne kerüjön sokba.
Nagyon csúnyán néztek rám, és állították, hogy ez legfeljebb az én gyerekemre jellemző, de innen látom, hogy nem volt igazuk.

2009.11.02. 17:14:59

@Sz.Lacc:

Hatodikban még csak Éva vermut, konszolidáltan.

surranómacska 2009.11.02. 17:26:56

@Fapuma: a paPPír-tól konkrétan sugárban hányok. Ezt ki találta ki vajon??
BaKKancs, köPPeny és ha nagyon off akarok lenni, akkor leírásban az ilyenekért adnék halálbüntetést:
ugyan az, ugyan olyan, ugyan akkor (stb), ha nem, ... és az összes többi ilyen egybeírandót szigorúan külön írni!
*hajtépés*

surranómacska 2009.11.02. 17:27:49

a téLiszonyt majdnem kifelejtettem :)

surranómacska 2009.11.02. 17:28:35

ja meg az egyelőre-t egyeNlőrének írni.

surranómacska 2009.11.02. 17:31:50

szandáR. najó befejezem.

Mitya Ivanov 2009.11.02. 17:37:02

@surranómacska: a pappír, a hüttő, a tanittónéni, vagy tattónéni, vagy pósta, ezek mind dunántúlias kiejtések. Nem tudom, honnan ered, vagy miért, de a környezetemben mindenki így beszél, és én is. Ha egy alföldivel beszélek, akkor ő mindig kijavít és látom rajta hogy zavarja.

Fapuma (törölt) 2009.11.02. 17:39:58

Kedveskeim, sajna sikerult szetoffolni A Modoros Tibi jo kis osztalykirandulasat eVVel a sok marhasaggal. A Surranomacska peldai megalljak a helyuket, jogos a pont.

nevek ele szigoruan odacsempeszett nevelo, hm?

Motorpenis 2009.11.02. 17:45:26

@surranómacska: Általános iskola harmadik osztályában dühöngtem magamban azon, hogy a magyartanár a "már" helyett azt mondja, hogy "márT". Pl.: "ezt márT tanultuk"

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.11.02. 18:15:58

@Fapuma: jabazmeg, pedig hogy kérték páran a kirándulás folytatását, most hirtelen komoly kétségeim vannak a következő résszel kapcsolatoSSan... :-D

surranómacska 2009.11.02. 18:32:59

@Mitya Ivanov: ezt mindenesetre jó tudni. Akkor is idegesít :D

@Modor Tibi: bocs Tibi, kikívánkozott. Azért jöhet a folytatás, de tényleg kéne egy ilyen modoros magyar nyelv-gyilkos poszt is.

@Fapuma: a nevek előtti névelő mondjuk nem idegesít annyira, persze ha direkt és következetesen csinálják, az már elég rossz.

Húú a pÓÓsta.. naigen. Meg akkor már a kŐruton is. :))

persicsbalint 2009.11.02. 18:39:30

@Modor Tibi: a pedig->pediglen is milyen modoros már. :-)

Fapuma (törölt) 2009.11.02. 18:41:39

Ilyenek ezek mind, kerlek. Semmi kitartas, mar ha erted mire gondolok? Nem ugy mint a mi idonkben. Akkor meg volt az emberekben akarat, csinaljuk meg, vigyuk veghez, epitsuk fel. Mara mindez eltunk, marad a talmi csillogas, az ertektelen gagyi, a kereskedelmi tevek. En ha tevet nezek csak a SpRektrum vagy a nasonaldzseografik, radiobol pedig A Bartok.

De ezek? Ezeknek nem kell az ertek, ripacsok! Pillanatok alatt elkurvulnak, na!

2009.11.02. 19:37:58

@Modor Tibi:
Isten őrizz, nagyon jól nyomod! Én már várom a szállás elfoglalását, meg az ott töltött éjszakát. Az ott "alvás", az mindent visz.

Der Beste 2009.11.02. 19:59:30

Tibi, Tibi, ezt mosz egy kicsit gyengére sikerült, szerintem.

Két jó dolog van ebben a posztban, a KIM, s az indulandubuszos marhaság.

raoul_duke 2009.11.02. 20:58:25

Na szóljon, aki nincs itt! Senki többet, harmadszor. Ilyenkor mindig van egy hülye, aki viccesnek érzi, az "én nem vagyok itt" mondatot.

A nevek ásésítése vajon honnan ered? @HRita: pl. Ritás? Vagy ez már nem megy az isisek közt?

Egyszer odafelé bementünk valami porcelánüzembe, mutattak félkész darabokat is. Egy néni pont lovat csinált. Lába még nem volt (a lónak), a hátán feküdt (a ló), a néni pont OTT tartott. Ki is zavartak a buszhoz a félhangos "a néni mi a lófaszt csinál?" kérdés után.

2009.11.02. 21:14:16

nálunk a lengyelpiacon budwil meg agbidas is volt. és persze binke, meg a рыбак minden elképzelhető verziója =)

Prophet 2009.11.02. 23:00:52

@Modor Tibi: Urambocsá!:D

Mond csak Tibor, nem szoktál te az Echo TV-n bányászni? Nézz meg egy-egy műsort, és akkor érted, hogy mondom. Pl. az imént ért véget a heti sportműsor. Zseniális. A sport körhintája...

2009.11.03. 07:06:39

@Prophet: szerintem a Budapest tv mindet übereli

laccc 2009.11.03. 20:23:11

Fasza kis gengszterkedések. :)

Dariengo · http://dariengo.blog.hu 2009.11.03. 23:07:56

Nagyon tetszett ez a részlet is. Ezek szerint sokunknak ugyanolyan volt az osztálykirándulás. Bár mi Aszódon a javítóintézetben (vagy fiatalkorúak börtöne?) voltunk "szakmai kirándulni". Örök élmény. Általánosba nem vállalták be a tanárok a többnapost, ezért egyik nap múzeum másik nap valamelyik közeli város. Visegrádnál messzebb soha nem mentünk. Természetesen sárgabusszal, félig kapaszkodva egymás hátizsákjába. Félúton majdnem visszafordultunk, mert ment a dühöngés. Visszagondolva simán adtam volna magamnak egy pofont. Cigi megvolt, főleg Szofi. Fél osztály fújta a rágót, olyan büdösek voltunk tőle. Egyszer egy fiú simán beleivott a szenteltvizes kőlavórba, mert nem tudta mi az.

Vágási Matyi 2009.11.04. 04:03:22

@Fapuma: @afromagyar: ha tőlünk pont északra található, akkor ér?

balra 2009.11.04. 11:40:58

És a kurva nagyot pattanó tömör kis gumilabda mikor lép színre? Elszabadul-e vajon a buszban, vagy az ólomkristálykiállításon?

brncsk 2009.11.22. 11:57:15

Kérjük a folytatást!!!

GGG77 2009.12.11. 10:53:23

mentolos KIM, bazzzzzzzzzzzzzzz!!!!!!!!!! :)))))))))))

GGG77 2009.12.11. 10:53:56

@balra: átlag két darab volt nálam belőle... ;)
süti beállítások módosítása