Életünk legszebb Napja

2009/09/13. - írta: Modor Tibi

-Na szia Kingusom, ezer éve nem láttalak, na adj egy csókot öreg haverodnak, amíg még szabad! Nézzenek oda, de jól nézel ki, elbűvölő vagy még mindig, kicsattansz a boldogságtól! Azt csiripelik a madarak, hogy a te fejedet is bekötik maholnap.

-Ó Bazsikám, ki volt már megint ilyen kis cserfes? Halálian áll neked ez a kockás favágóing, nagyon penge. De bizony, beadtam a derekamat végre, Zoli júliusban megkérte a kezem! És hát megadta a módját a kis huncut: Párizsba mentünk egy közös, romantikus hétvégére, és az Eiffel-torony tetején, amíg a városban gyönyörködtem, addig csempészett oda egy molinót a másik korlátra, amin hatalmas betűkkel virított, hogy "HOZZÁMJÖSSZ FELESÉGÜL?" - te, én úgy bőgtem a boldogságtól, mint egy taknyos gyerek, hát lehet ilyenre nemet mondani? Úgyhogy igen, jövő augusztusban lesz az esküvő, tisztára kivagyok idegileg, de már nagyom várom.

-Nohiszen, mi jót forraltok a kis boszorkánykonyhátokban? Minden zaftos részletre kíváncsi vagyok! Hagyományos, vidéki, zenekaros, vonatozós, vőfélyes, vagy valami különleges, egyedi?

-Ráhibáztál, semmi kommerszet nem tervezünk. Hányingerünk van az ízléstelenül felöltözött, részeg rokonoktól, a vörösfejű vőfélyből, a hamisan játszó lakodalmas zenészekből, a szülőkből, akik mindenbe beleütik az orrukat, meg hogy meghívjuk-e a huszonhatodik nagybácsit is, mert sértődés lesz, hát nem. Különlegeset akarunk, olyat, amilyen még senkinek nem volt. Zolival már számtalan ötletet átbeszéltünk: a két tanúval meg max. tíz nagyon közeli baráttal besasszézunk a városházára egy csendes téli hétköznapon, utána beülünk az Öreg halászba, és hullára jól érezzük magunkat.

A B terv az az, hogy valamelyik kis pilisi faluban hozzuk össze a szertartást, van egy oltárian jófej végzős kispap cimboránk, de halálian laza: farmert hord pólóval, rendszeresen sportol, metált hallgat, jókat lehet vele sörözni, akkor még csúnyán is szokott beszélni, szóval a Ferkóval lebeszéltük, hogy esetleg egy ősmagyar-szerű, de mégis modern, különleges esküvőt is segítene lebonyolítani, lenne sámán, beat-mise, jurta, íjazás. Valami hagyományőrző, különleges szabású ruhát szeretnénk Zolival, népies motívumokkal. Nagyon szép lenne.

A C terv pedig az, hogy Zoli megszöktet, és Mauritiuson, mindenki tudta nélkül titokban egybekelünk. Nem akarunk milliókat költeni erre az elüzletiesedett hülyeségre, nem akarunk kalapozni, kenyérsütőgépet, porszívót meg feng shui-teknőcöket. Megvan mindenünk. Sértődés lesz persze, de majd megbékélnek.

-Megáll az eszem, Kingi, nem semmi egy fickó ez a te Zolid! Ahogy meséled, tényleg megérdemel téged - hááát, szomorú szívvel, de rábízlak ezennel ünnepélyesen! Persze ha kell bármi, tudod, merre találsz!

Sok boldogságot kívánok, és persze számítok arra, hogy még azért utoljára megpörgethetlek a menyasszonytáncon! ;-))

Címkék: esküvő lagzi
88 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

oldalazó gnóm 2009.09.13. 17:39:52

Lol a képen a plakát nem véletlenül a Siófoki BHRT-vitorlástelep raktárépülete előttről van? :D

oldalazó gnóm 2009.09.13. 17:41:57

izé siófoki BHRT-vitorlástelep, mert nem intézmény :D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.13. 18:30:00

Eredeti gyerek ez a Zoli: ha a leánykérés ENNYIRE nem volt kommersz, az esküvő bizonyára még inkább nem lesz az :)
Minden nő Kingus akar lenni egy ilyen Zoli mellett, és minden férfi Zoli egy ilyen Kingus mellett. Ez így van jól. Legyenek NAGYON boldogok!

kitiara 2009.09.13. 18:57:27

Ez gyönyörű volt, sírtam!

szliper 2009.09.13. 19:07:10

A sámán a beatmisén biztos jól érezné magát, :)))
Ősmagyarok. LOL

sorica123 (törölt) 2009.09.13. 19:39:32

Jajjhát ősmagyarkodás... így második olvasatra már ezt is észrevettem. _Szívem csücske_ a téma, emiatt a vonulat miatt nem találok egy független íjászegyesületet, ahol nem téma a magyarság meg az ő tudata... illetve persze, ott az olimpiai szakosztály:/

El Topo (Sgt. Elias) 2009.09.13. 20:22:08

Fászombaszmek!
Éppen tegnap aludtam békésen a Balaton partján, amikor mellémtelepült egy komplett esküvő! abcsókruhás menyasszonnyal, koszorúslányokkal, ilyen pergolával ami alatt át lehetett menni, mindenen nagy masnik, meg rettentő zenék!
Emberek együttestől a "Mama indulnom kell"! Aki ezt a számot bármilyen alkalommal meg tudja hallgatni, az arany farmermellényt érdemel!
Köcsögök!

sorica123 (törölt) 2009.09.13. 20:29:18

Attól a számtól én is falnak megyek. Főleg, hogy anno középsuliban a szalagavatóra borzasztóan erőltették. Hogy az mijjjen szép. Volt egy-két épkézláb ötlet is, de nem, végül ez az önkritikusnak szánt nyivákolás ment végig (ugye kb arról szól a szám, hogy milyen hálátlanok vagyunk, otthagyjuk szegény szüleinket, ha már minnnedent megadtak nekünk).

scsaba1 2009.09.13. 21:05:27

@El Topo (Sgt. Elias): Nekem katonás élményem van róla. Akkoriban volt "sláger", amikor bevonultam. Minden mamakedvence bumburnyák együt énekelte a rádióval.

Gilderoy 2009.09.13. 21:09:56

Hát ez állati jó sztori! Én is sok boldogságot kívánok az ifjú párnak!

Prophet 2009.09.14. 00:57:56

Ugye ez nem megtörtént esetet dolgoz fel? A véletlen szülte? Mindennemű hasonlóság ennek a műve... mert becsomagoltam, vettem telket a Holdon, nincs még a szomszédban senki se szerencsére. Fürdőszkafanderes NDK-soktól mentes környék...

Der Führer 2009.09.14. 01:12:20

@scsaba1: Tarkón kellett volna őket lőni.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.09.14. 02:08:22

Ott a pont!
Ilyenek simán vannak, emberek tényleg így beszélnek szemrebbenés nélkül. Ez valami rettentő. Eiffel torony molinóval? Atyavilág.

virágelvtárs 2009.09.14. 03:46:57

Hát, én meg a vörösfejű vőférjet nem találom. Mindenkinek megvan a maga problémája, ajóéletbe.

Vállfás Gyuszi 2009.09.14. 07:19:10

Príma írás, príma élet!

noirp 2009.09.14. 08:43:55

Tibi, ez oszt tömény volt, mint a szirup! Még röhögni se bírtam rendesen, csak vinnyogtam. Köszönöm az élményt :DDD
Molinó az Eiffel-toronynál...Zolika nem szegény gyerek, az már egyszer biztos, nagy _malacod_van, Kingi :DDD

@sorica123: Ősmagyarkodás: helyettem szóltál:))

Arra nem tudom, emlékszel-e, amikor egy hőbörödött banda sámánt vitt Makóra, az --usák-magyar társulásban -- feltárás alatt levő gázmezőhöz, és a sámán_visszafoglalta_azt a magyarok számára? (2006) Nekem ez volt e műfaj csúcsa.

rocaszujo 2009.09.14. 09:44:21

@noirp: Én erre emlékszem, csak az az egri orvos, aki körbe ugra-bugrálta Európa legnagyobb gázmezejét (mert biztos kifinomult kőolaj és földgáz kitermelési ismeretei voltak, és tudta, hogy egy gázkúttal aztán baromi sok gázt ki lehet termelni), elrontotta ezt a csodálatos sámánosdit, mert ha ő azt birtokba akarja venni, akkor óramutató járással megegyezően kell indiánosdit játszani, ő meg fordítva kezdte el, ami totál az ellentétje. Tehát adott a szarnak egy pofont. Azért az elég szánalmas, ha a saját hülyeségedet baszod el...

bekbórd! 2009.09.14. 09:56:29

"oltárian jófej végzős kispap cimbora"

Gyönyörű! Már biztos meg is keresztelte a Kingust, és megtartott minden a mennyegzőhöz szükséges szertartást. Persze egy nap alatt megvolt az egész, haláli jó buli volt. Este beültek egy hangulatos helyre, ahova a Ferkó is velük tartott, nagyon megszerette a Társaság.

sorica123 (törölt) 2009.09.14. 10:34:19

@noirp. Ez így nem rémlik,, de eszembe jutott egy könyv, amiben farkasemberek próbálnak olajat fakasztani Oroszországban, tehénkoponyára vonyítás által... de ez teljesen más műfaj:)
@rocaszujo: jaj. Sámánvizsgán biztos meghúzták volna...

scsaba1 2009.09.14. 12:17:24

@sorica123:

Ez is megérne egy postot, a modoros ősmagyarkodó.
Ha kikerülne az index-címlapra, garantálható 250+ komment mert idejönne a fél kürücinfo.

Nekem is tele van a tököm azzal, hogy jóformán mindent kisajátítanak, ami egy kicsit is kapcsolható a magyarsághoz, és összekeverik a idióta, hagymázos ideológiájukkal. Pl. engem nagyon érdekelnek a küzdősportok, szívesen kipróbálnám a barantát is, ha nem társulna dühödt, gőzös, szíriuszos magyarkodással. Eleve milyen már... A kis, semmirevaló, identitásnélküli tölteléknépek sajátossága az, hogy valami nagy elődtől származtatják magukat. (by "Gyűlölt ellenségeink")

Szintén érdekelnek a Kárpát medencében őshonosnak tekinthető gyümölcsfajták is. Tagja vagyok egy elvileg szakmai levlistának is, de hetente gondolkodok el azon, hogy leiratkozok, mert alig van szó szakmai dolgokról, annál inkább ilyen alterglob-antiglob-összeesküvéselméletes baromságokról.
Most éppen a sertésinfluenza kapcsán terjednek ott a bugyuta, konspirációs lánclevelek.

lr 2009.09.14. 12:18:51

No, hát ez 10/10.

Az lenne a kérdésem, hogy modoros vásárlátogatós/kiállítós poszt leszesz-e, vagy nekem kell megírnom?

(Tegnap kitévedtem a B*V-re, de az valami olyan mértékben volt tömör farmermellény, hogy igazán nem tudtam, sírjak-é, avagy ne vessek?)

noirp 2009.09.14. 12:19:42

@rocaszujo: Biztos túl kevés galócát evett, és így nem kapott pontos műveleti utasítást Hadúrtól :))) vagy Anyahitától?

noirp 2009.09.14. 12:26:27

@scsaba1: sztem ez a nagyon ködös, szíriuszos ősmagyarosdi azoknak áll, akik
--semmilyen, belülről jövő identitásuk nincs, úh. valamit fel kell szedni
--munkában, rendes elfoglaltságban nincs örömük, sok kudarc érheti őket
--nincs hobbijuk se
--hajlanak a paranoiára
--fél-vagy félig se műveltek; másik véglet a meg nem értett (történész)zseni
--és kicsit gyerekek maradtak ("indiánosdi")
betegek, de veszélyesek is lehetnek (manipulálhatók)

sorica123 (törölt) 2009.09.14. 12:27:26

scsaba1: hajjaj. Én íjásztam egy darabig. Egy dolog, hogy kint volt a pálya a fenében, és egy idő után lusta voltam kijárni, de ott is ment ez a tarsolylemezes-pozettás modoroskodás... na most ráadásul adjam hozzá azt, hogy én akkor még nem tanultam komolyan románul, de elég sokat foglalkoztam ezzel az országgal, háááátt... kicsit kilógtam:)

Hegyi 2009.09.14. 12:50:23

Na végre valami valóban modoros, pozőr.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.14. 13:07:09

@lr: ha megírnád, hálásak lennénk, én nem "mozgok nagyon otthonosan a témában".

Az ősmagyaros fonalat nem akartam ennyire kihangsúlyozni - önmagában elcsépelt téma, nem sok újat tudnék hozzátenni. Vannak gázosabb dolgok.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.09.14. 13:38:13

Megyek, lecsapom ezt a lóvés Zolit Kingus kezéről. Augusztusig még van idő :D
Anyukáék meg hadd puffogjanak, nem lesz semmiféle esküvő.

Balance Of Power 2009.09.14. 13:59:36

@noirp: Pont mostanaban bukkantam az iwiw-en a kozepiskolas toritanarnomre - na, o teljesen megkattant osmagyar-iranyba. Ra jellemzo nehany a felsorolt tulajdonsagok kozul. Pedig jol tanitott, elveztuk az orait es semmi jelet nem mutatta ennek a manianak korabban. Most meg... barmelyik tanitvanya, annak szulei lathatjak az adatlapon az eltulzott iranyultsagat.
Az is vicces, hogy amikor 4.-es konyvet kellett valasztani, o elutasitotta a Salamon-felet, merthogy tul jobbos :D

Balance Of Power 2009.09.14. 14:00:49

@noirp: Humorerzekuk se sok van amugy.

scsaba1 2009.09.14. 14:35:11

@Balance Of Power:

Ez a lényeg. Az iróniát akkor sem ismernék meg, ha szembe jönne velük az utcán. Hogy a fenébe lehet így élni, hogy mindent vérkomolyan vesznek és 0-24-ben nemzetmentenek?

(Az iróniás mondatot nem tudom ki találta ki, de zseniális. Minden esetre én lenyúlom.)

Nekem az ismerőseim között vannak olyanok is, akik 40-50 évesen kattantak rá erre az irányra. (Előtte tök normálisak voltak, egy fickó pl. az SZDSZ színeiben indult a '90-es évek legelején, a választásokon. (Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy aki SZDSZ-es volt, az normális, hanem a pálfordulás mértékét.)

Mert azt el lehet nézni, hogy 16-17 évesen valaki fél év emo után vált übermagyar irányba, mert elege lett belőle, de 40-50 évesen az embernek elvileg van egy kialakult világnézete, műveltsége, kritikus gondolkodása. Elvileg nehezebben hisz el mindenféle áltudományos ökörséget, mint egy útkereső kiskamasz...

noirp 2009.09.14. 14:38:29

@Balance Of Power:
A töritanárodhoz gratula, gyönyörű 180 fokos pördülés, jókora teljesítmény (hehe)
Ebből látszik--szerintem-- hogy ő se sajátmaga hozta össze a nézeteit, hanem fölszedte oszt mikor csillogósabbat talált, a régit eldobta :PP

Hogy az ősmagyarkodónak humora nincs, az asszem az alapjellemzőkből jön (kudarcoskás, riadt, bugyuta, a világot nemigen érti maga körül...). Egyébként én pont ezért is tartok tőlük kicsit. Hogy nincs humoruk.

noirp 2009.09.14. 14:43:14

@scsaba1: Elvileg...elvileg...elvileg..."Szürke minden elmélet, ám zöld az élet aranyfája" [ez akkora közhely, hogy külön érdemérmet kérek érte a Tibitől!]

Az áltudomány azért köszöni, kicsattanó egészségben megvan; töri, nyelvtudomány, biosz, elméleti fiz., műszaki, orvosi egyaránt. Van kereslet :P :D:P
Ami nekem speciel fáj, az az, hogy a 40-50 közti útkeresők közt elég sok a mérnök. Hát tán én is meg fogok hülyülni meglett koromra (noblesse...izé...facultas oblige)? He?

noirp 2009.09.14. 14:44:34

@sorica123: Ha még megúsztad nyílt törés nélkül, akkor jó :DDDD

Sz.Lacc · http://fusslaci.blog.hu/ 2009.09.14. 14:51:25

Látom van itt igény az "ősmagyarkodás" fikázására...
Amúgy érzek én a szövegben pár ellentétet:
- ha ősmagyarkodó lenne Kingus és Zoli, akkor nem Párizsban lett volna a leánykérés! Inkább a sztyeppén, lóháton (visszafelé nyilazva!) :-)

- Ha nem lesz NAGY, kommersz esküvő, akkor hogyan fogja megpörgetni Kingust Bazsi??? Vagy ő is a szűk baráti körhöz tartozik???

Sok itt még a tisztázandó kérdés! :-)

noirp 2009.09.14. 14:54:22

@Sz.Lacc: Nananana! A kalandozó magyarok lazán lecsörömpöltek Párizsig :DD
Most képzelj oda egy rovásírásos molinót, és egy kérdés már meg van oldva! ;-)

Erzsebet 2009.09.14. 15:00:59

Valahogy az ősmagyarkodás, sámán és a keresztény szertartás valahogy ütik egymást. Gyakran járok a városban amikor esküvők vannak. Azt is be kellene tiltani, hogy a templom előtt a násznép majomkodjon. Hallottam, már, hogy a vörösképű vőfélyek obszcén verseket mondjanak és a csokordobálás sem ott legyen. Némelyik papnak, mint az említett Ferkónak is csak biznisz az egyház. Nekem több 50.70 év közötti zsidó származású ismerősöm lett ősmagyar. Ez sem passzol.

scsaba1 2009.09.14. 15:04:25

@Sz.Lacc:

Semmi ellentmondás nincs.
Pont ezért modorkodó, képmutató, mert válogat a pózok között. Nem azért megy Párizsba, mert frankomán, zsötem, meg ilyenek, hanem azért, mert trendi illetve lehet vele villantani haverok előtt. (Sőt leginkább rühelli őket, mert a franciákat rühellni kell, ezt ugye minden magyar jól tudja :D )

Tehát egy párizsi eljegyzés után simán belefér egy pilisi (ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy "Pólus", és itt koncentrálódik a világerő) galócás sámáneskövő.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.14. 15:11:41

@Erzsebet: mélységesen egyetértek.

Manapság már minden a pénzről szól: hol lehet az ember fiáról a hetedik bőrt is lehúzni. Pedig cirka ötven évvel ezelőtt a "holtomiglan-holtodiglan"-t tényleg komolyan vették, nemcsak üres szavak voltak.

2009.09.14. 15:21:05

@scsaba1: nálunk a falu név tábla mellett van egy másik: a falu neve rovásírással, nem mintha bárki is el tudná olvasni, de a cigányok raus táblát valószínű nem engedték volna kint hagyni.

Maxim_Isayev 2009.09.14. 15:21:48

Hehe, hagyományőrzők. Mindig az jut eszembe, hogy biztosan szigorúan misszionáriuspózban nyomják, töksötétben.

2009.09.14. 15:28:33

Még Kingus!

Ilyen névvel és ilyen modorral az ember nem mond olyat hogy cserfes.

Kivolt olyan lottya szájú - esetleg.

Cserfes egy szolgáló lány egy Móra novellából, két copffal és masnival a hajában, de nem valaki a Kingusék szűk baráti köréből.

sorica123 (törölt) 2009.09.14. 15:31:23

@Frengi: nem fikázkodásból, de a rovásírással nem az az elő számú probléma, hogy nem a mai magyar hangsorra lett kitalálva? Hogy arról ne is beszéljek, hogy inkább valamiféle fantsys titkosírásnak használják, akik megtanulták - valahogy nem életszerű nekem. Egy ismerősöm volt, aki úgy tudta használni, hogy ne nézzen ki bohóckodásnak (igazából csak az volt gyanús, hogy jobbról balra megy a keze íráskor). De ő meg abszolút nem volt jobbos, sőt szerintem most se az. De akkor nagyon nem volt az, együtt másztunk a falra az ilyen világnézetesektől.

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.14. 15:32:22

Vicces, hogy rázúmolt mindenki az ősmagyar témára, pedig ha belegondolunk, a kurva egyszerű tény az , hogy az esküvő önmagában modoros esemény. Nem lehet úgy megszervezni és végigszenvedni, hogy ne legyen az. Akár ősmagyar, akár rafting túrás, akár felhőkarcolón elrebegett IGEN-es. Aki találkozott már vállalható esküvővel, legyen szíves ossza meg velem, érdekelne :)

sorica123 (törölt) 2009.09.14. 15:46:11

@HRita: emeletes modorosság...? Ősmagyar+sznob+esküvőzős téma egyben.

rocaszujo 2009.09.14. 15:47:52

@scsaba1:
Vannak olyanok, akik csalodnak egyes pártok ideológiájában. És eleinte tudtak lelkesedni elképzelésekért, aztán rájöttek,hogy ez így nem működik és váltanak. De akik azután is 50 éves fejjel radikalizálódnak na azért már sok, és 2 tök ellentétes ideológiáért rajonganak az meg nagyon gáz. Ilyenkor Önérdeket VÉLEK fölfedezni. (hogy ha majd a Hunyordi Sanyi lesz a Telekgerendás Jobbik-os polgármestere akkor majd az én vállalkozásom építheti a főteret meg ilyesmi.
@noirp: Arra szeretnék reflektálni, hogy kiből lesz a _Hátrafelé Nyilazós NagyMagyar_ (csupa _nagybötűvel_, mert ők arra is ügyelnek, hogy nehogy Nemecsek Ernő féle megalázáskodtatásban legyen részük). Azt kihagytad, hogy nagyon sok olyan gyerekből lesz ilyen akivel nem foglalkoztak a szülei, és az ilyen erőszakos Kőkemény srácok befogadják őket, akkor úgy érzik szeretik őket. Ez is azért szánalmas.

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2009.09.14. 15:55:57

"besasszézunk" --->Telitalálat! ugyanez a "beszambázunk". Csak nők használják.

rocaszujo 2009.09.14. 15:56:23

@HRita: Szerintem az esküvő nem modoros. Bár engem még nem _fenyeget_, de sok ismerősömnek volt már, és természetesen abból áll, hogy jól kiröhögünk mindent. De szerintem mulattságos. Aki komolyan veszi az nagyon gyenge. Meg tök buli az egész. A csajok meg még élvezik is. És újjabb ok a pörköltre borra pálinkára sörre.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.14. 15:59:44

@scsaba1: @rocaszujo: érdemes megnézni, hogy az 1990 óta létező pártjaink retorikája hogy fejlődött-változott: még jó, hogy rengetegen átléptek, kiléptek közben :-)) főleg, ha ők is változtak.

deltafly · https://edzoruha.com 2009.09.14. 16:17:57

Hm, hát nem tudom sz'tem egy ilyen leánykérés még akkor is baró...
Ha eljön az idő remélem leszek ilyen dellás és kreatív én is...

Balance Of Power 2009.09.14. 16:39:16

@noirp: No offense, de ugy altalaban a jobboldalnak nincs humora. Persze ez ellen lehet azzal ervelni, hogy "nincs is min nevetni".

Brummm 2009.09.14. 16:39:50

"[...]jövő augusztusban lesz az esküvő, tisztára kivagyok idegileg[...]"

"[...] besasszézunk a városházára egy csendes téli hétköznapon, utána beülünk az Öreg halászba, és hullára jól érezzük magunkat."

Ez a Kingus nagyon cseles: így ha akarok se tudok elmenni hívatlanul az esküvőre.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.14. 16:47:07

@Brummm: :)))

Kingus összevissza kampázik, csak nehogy a hegyes ágyékú, izzadós Bazsi felkérje egy táncra. Nem csoda, hogy belezavarodik!

huhujje 2009.09.14. 16:47:20

@HRita: Anyámék bementek a polgármesteri hivatalba 2 haverral anno, aztán meg is volt a dolog. Semmi csinnadratta, semmi egyéb. Szerintem ez vállalható. Bár az esküvő tényleg modoros már önmagában is.

Balance Of Power 2009.09.14. 16:48:29

@huhujje: Ugy erted, bementek a tanacshoz?

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2009.09.14. 16:49:39

@HRita: 20 fős társaság velünk együtt, ami egészen szűken vett rokonság + szűk baráti kör, azok, akiket tényleg szeretünk és örömmel látunk. 15 perces "szertartás" a városházán, majd vacsora egy haver éttermében. Se habcsókruha, se csokordobálás, se semmi ilyen marhaság. Egyszerűen csak aláír az ember egy könyvet, kap róla egy igazolást, majd még vállalható szintre issza magát a barátaival. Mi ebben a modoros? Semmivel nem volt rosszabb, mint egy hétvégi buli, csak nem én sütöttem a pogácsát meg a linzert, hanem anyósom. :-)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.14. 16:51:07

@Balance Of Power: igen, ez egy nagy hiányossága 1-2 fanatikusnak, ld. Bezzeg v. a Hazaáruló.

Persze voltak nagyon "vicces" reklámok pár éve a másik oldalon is, pl. a "Hol a lé?" + az @rc három szoba-négy kerekes sorozata.

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2009.09.14. 16:51:09

@huhujje: Volt kollégáim ebédszünetben mentek ki az irodából és esküdtek meg. :-)

2009.09.14. 17:15:09

@sorica123: szerintem nem baj, ha emberek ezzel vannak elfoglava -engem ugyan nem érdekel- de bolondok nélkül szürke lenne a világ.

Volt egy kollégám, aki elutazott Mongoliába, ott lakott a jurtában a (mongol)haver rokonaival, lovagolt velük, ette a kajájukat, csak hogy képben legyen milyen élete lehetett az ősöknek.

Az is hazugság, hogy a magyar történelem István királlyal kezdődött, de az új magyarság kutatókat is kétkedéssel fogadom - bár lehet benne valami, sosem lehet tudni.

Modorosság az ilyesmit mindere és mindenkire ráerőltetni, valamint ezt midenek felettinek feltüntetni.

2009.09.14. 17:24:16

Nekem a habcsókos menyasszonyi ruha kimaradt az életemből - igaz a házasságaim sem voltak sikeresek- ezért nem tudom megítélni azokat, akik "életük legszebb napjára" mindent be dobnak. A házasságok minősége és hossza nem függ a megkötésükre elköltött millióktól - szerencsére.

Így utólag visszagonodolva a nagy lakzi nem hiányzott, de legalább egy habos csipkés menyasszonyi ruhám lett volna - minden előtte álló lánynak tanácsolom, hogy mindent ki hagyhat, de ezen az egyen ne takarékoskodjon - élete végéig bánni fogja.

sorica123 (törölt) 2009.09.14. 17:27:25

@Frengi: nekem mondod, hogy bolondok nélkül mi lenne?:))) Engem is a nagyképűség, kinyilatkoztatás, gyomorideges okoskodás bosszant. De az nagyon. Az, hogy valakinek van egy spéci csavarja, nem gond, csak a) ne idealizálja a kedvencét, választott vagy saját identitását b) ne köpködjön a másikra, főleg ne félinformációk birtokában.

2009.09.14. 17:59:06

@sorica123: Én jópofa dolognak tartom, amíg nem köletező, jó ha egy nép tudja honnan jön, és jó lenne végre azt is tudni merre tart.

Látom itt a németeket, na ők is képesek beöltözni minden ősi maskarába, a lányok szőke copfos parókábam Brundhidának öltözve, és hasonlók.
Az oktober festen meg kötelező a tracht (én ugyan fel nem veszem, inkább egy bocskait vettem abban megyek, ha ilyesmi adja elé magát). De azért ez náluk nem véresen komoly.

Csak remélni tudom, hogy előbb-utőbb nálunk is a helyére kerül a dolog. (Bár ahol én lakom otthon ott a mai napig népviseletben járnak az asszonyok, és nem magyarkodásból, ünnepkor különösen, és ez náluk nem valami manir, az öregeknek nincs is más ruhájuk)

Szóval ezzel is csak azt akarom mondani, hogy igazad van.

flymazs (törölt) 2009.09.14. 18:02:05

@Frengi: nekem inkább a nagy buli hiányozna és nem a ruha :D

HRita · http://gorbe-sminktukor.blog.hu 2009.09.14. 18:45:21

@huhujje: @Ormótlan: Na, ezek tényleg jók. Ezért mondtam, hogy írjatok normális esküvőkről, mert én még nem találkoztam olyannal.
Az ebédszünetben kimenős külön nagyon tetszett :)

2009.09.14. 19:04:01

@flymazs: buli mindig van, a nászpárnak meg nem igazán buli, csak a többieknek. - de ennyi idő után már úgyis mindegy. Én is csak úgy godolom, hogy jó lehet hosszú fehér ruhában parádézni- magam sosem próbáltam, talán ezért hiányzik.
@HRita: az ebédszünetes tényleg jó.

Erzsebet 2009.09.14. 20:32:16

Én azt is furcsának tartom, hogy valaki már nem az első házasságkötésekor felveszi a habcsók ruhát, a mirtuszt a fátylat. A kora is meg van, nem egy " világ babája". Mo-n ez nem volt divat, ilyet csak az amerikai filmekben láttam.Irtó groteszknek hat, csak a fiatal és szép menyasszonyokon mutatós.

scsaba1 2009.09.14. 20:36:19

@Maxim_Isayev:

Hőjjj, ez már nekem is eszembe jutott, hogy van-e vajon pipa meg nyalás, vagy az orális szex liberálbolsevista nemzetrontó ármány, így szigorúan tilos. Illetve lehet-e nappal töcskölni, vagy az is tilos mert nappal minden rendes magyar ember a haza felemelkedésén munkálkodik...

lárvalányhaj 2009.09.14. 22:13:30

@HRita:

A mi esküvőnk tök normális volt. Én azok közé a csajok közé tartozom, akik utálják az esküvővel járó nagy hercehurcát, viszont azért szerettem volna, ha az esküvő méltóságteljes és emlékezetes lesz.
Úgy döntöttünk, hogy egy közép-európai ország fővárosában legyen az esküvőnk (a város nem Bécs volt), és csak szűk családi kör (= a szülők + a tanúk) legyen jelen. Bulit nem akartunk, csak egy kellemes vacsorát a nagy esemény után. Az ötlet igen nagy ellenállásba ütközött. A rokonság belázadt, hogy miért nem lesz nagy lakodalom, hogy ők nem láthatnak, amikor épp menyaruhában csapatom stb. A szüleim meg szívták a fogukat, h miért külföldön lesz a zesküvő, merhogyaz drága, bonyolult, és órákig kell autózniuk, hogy odaérjenek.

Aztán a helyszínen minden kételyük szertefoszlott. A házasságkötő terem a város óvárosában volt, ami egy dombon volt található. Együtt indultunk a város főteréről. Volt ugyan menyasszonyi ruhám, de nagyon egyszerű szabású -- de így is óriási feltűnést keltettünk fölfelé menet. Teljesen idegen emberek integettek, gratuláltak, egy csomóan le is fényképeztek minket. Én élveztem a reflektorfényt, a férjem eleinte egy kicsit zavarban volt, de később már büszkén feszített mellettem. Az esküvő utáni vacsora pedig egy nagyon hangulatos étteremben volt, onnan, ahol ültünk, látni lehetett az egész várost, megperszea naplementét. És ráadásul a kaja is nagyon jó volt. Nem volt nagy vendégsereg, nem került milliókba, de az biztos, hogy egy életre emlékezetes marad.

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2009.09.15. 09:08:41

Jó ez, mindenki kicsi esküvőt tervez meg megszökést, aztán lesz belőle 100 fős dínom-dánom 20. ágú nagynénivel, meg az elfeledett haverral, akit ezért hívunk meg, mert ő is meghívott úgy 10 éve - azóta két szót ha beszéltünk :)

lárvalányhaj 2009.09.15. 12:18:16

@HalivudEstevez:

Egyébként ez azért van így, mert amint elkezdik szervezni a dolgot, egyből aktiválja magát anyu, anyóspajtás és az egész rokonság, és elkezdenek nyomásgyakorolni ezerrel. Mindenkinek van valami szuper ötlete arra vonatkozóan, hogy hol legyen az esküvő, mi legyen a kaja és ki mindenkit kell meghívni. Aztán a gyengébbek -- megfelelési kényszerből -- előbb-utóbb engednek a nyomásnak, és átadják a kormánybotot anyu/nagymama/anyóspajtás kezébe, és ezzel jó eséllyel el is basszák a dolgot.

Nekünk olyan áron sikerült megvalósítani a kis esküvőt, hogy összevesztünk a fél rokonsággal ennek kapcsán, mert a rokonok nanáhogy megsértődtek, hogy nem lettek meghívva.

lárvalányhaj 2009.09.15. 12:19:50

@Erzsebet:

És az miért van, hogy amikor a Google Picturesben rákeresek arra a szóra, hogy "mirtuszkoszorú", egy karikatúra jelenik meg, amely egy olyan hapsit ábrázol, akit öt másodperce seggbekúrt egy medve? (És ez most nem valami költői kép, hanem _télleg_ ott vonul el a medve, húzva maga után lompos farkát...)

IndaMuncher 2009.09.15. 12:22:25

@lárvalányhaj: Közép európai város????
Please.... Ennyire titkos?

sorica123 (törölt) 2009.09.15. 12:25:03

@lárvalányhaj: na ez egy jó kérdés. Biztos van valami köze a kettőnek egymáshoz, de még nem állt össze mi.

lárvalányhaj 2009.09.15. 12:32:10

@F.house:

beazonosítható lennék róla. szerintem.

lárvalányhaj 2009.09.15. 12:41:08

@HalivudEstevez:

Egyébként így utólag a megszökés se lett volna rossz ötlet, mert engem még az a viszonylag kevés szervezés is megviselt, ami ezzel a zesküvővel járt. (Gyász.)

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.09.15. 12:45:17

@F.house: Prága, esetleg Pozsony - bár utóbbiba nem hiszem, hogy sok magyar merne esküvőt szervezni :-))

Domb mindenesetre van az óvárosokban. Laibachról, Zágrábról (Ljubljana mostanában) nem tudom, hogy van-e domb az óvárosban.

sorica123 (törölt) 2009.09.15. 12:53:59

Prgában úgy rémlik, hogy van domb, a Hradzsin környékén. Meg volna még Krakkó, de annak meg nem igazán tudom, melyik is az óvárosa. De domb ott is van, meg zikkurat is, ami a Tadeusz Kościuszko sírja.

Gumineaux 2009.09.15. 13:36:38

„Én azt is furcsának tartom, hogy valaki már nem az első házasságkötésekor felveszi a habcsók ruhát, a mirtuszt a fátylat.”
Én meg azt tartom furcsának, amikor valaki úgy veszi fel a fehér ruhát/fátylat – ami tudvalévőleg a szüzességet szimbolizálja – hogy mindenki tudja róla, hogy pornózik.
Valahogy nem passzol ez a fajta foglalkozás s szüzességgel, de persze ízlés dolga…

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.09.15. 13:39:05

@Gumineaux:

Így lehet egyszerre dugni is, meg szűznek is maradni.

sorica123 (törölt) 2009.09.15. 15:52:28

@Ön: hát kábé. Értem én, hogy nem érdekli a hagyománynak ez a része, meg ilyenek, de akkor miért is olyan fontos a mirtuszkoszorú meg a fehér ruha? Hiszen az is a hagyomány része. Ha nem érdekli a téma, akkor menjen oltár elé bármilyen más, fehér szerű színű ruhában s kész. Onnantól senkit nem fog érdekelni a szüzessége. Ahogy ez a rész nekem is más világ: a morál nem a szüzességgel való aggályos foglalkozással kezdődik, se pro (fehér ruha, véres lepedő lógatás), se kontra (pornószereplés, hagyományok összevissza keresztbe értelmezése).

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2009.12.16. 17:25:05

a modoros jobbosra én is kíváncsi lennék. bricseszgatya, fingóoroszlános lajbi, fehér, bőujjú paraszting?

NRG44 · http://althir.org 2009.12.17. 05:06:29

én meg a modoros rabbira, aki hároméves goj kislányokkal közösül, penészes a kaftánja, és tetves, mert sohasem mos hajat, és a gyagyás vallási előirások miatt csak havonta fürdik

tilos rádiós köcsög

noirp 2009.12.17. 12:28:51

@NRG44: Nno, úgy látom, melegfront van. Olyankor fel-felszivárog a levegőbe a csatornaszag. Hát most nemcsak a kénhidrogén jött föl, úgy látom. Az odalent élő kisemlősök is feljöttek körülnézni. Üdv. :P

NRG44 · http://althir.org 2010.01.10. 19:10:55

@noirp: csak belebotlottam ebbe a virtuális szemétkupacba itten, némi guglizgatás közben

és valahogy hányingerem lett

El Topo (Sgt. Elias) 2010.01.10. 19:18:12

@NRG44:

Hát hányjál!
Szólj anyádnak is! Hányjatok együtt!

dokk 2010.01.10. 20:52:42

@NRG44: Jajj, ne guglizzál, mert azt is a zsidók pénzelik! Aki igaz magyar, az az altavizslát használja. Váltsál gyorsan te is keresőt, mert be fognak hálózni! Ezek ilyenek!

dokk 2010.01.10. 20:58:02

@NRG44: Most néztem utána, már mindent tudnak rólad! Légy nagyon óvatos!

dokk 2010.01.10. 21:00:58

NRG44! Most néztem utána, már mindent tudnak rólad! Légy nagyon-nagyon óvatos!
süti beállítások módosítása