A tízmillió szövetségi kapitány

2009/08/06. - írta: Modor Tibi

-Szervusz Dodikám, na hogy vagyunk? (kézfogás, puszi) Dózsa-meccset kihevertük?

-Minden a legnagyobb rendben, Jancsi bácsi. Asszony, gyerekek?

-Kint vannak a telken a kicsikkel, vettünk a Praktikerben egy új gyeplevegőztetőt, meg az új kerti zuhanyt babrálják. Én azért úgy gondoltam, nem hagyhatom ki az első hazai meccset. Megnézzük, mit hozott össze a nyáron ez a betyár Krizsovszky.

-Hát figyelj, a Czimmer meg az Oltyán a ciprusi másodosztályba ment levezetni, a Gyetvait kölcsönadtuk az Előrének, viszont jött a Pénzügyőr fakóból ez a nigériai gyerek, az Ogochokwu, meglátjuk. Azt mondják, bivalyerős, de a labda helyett általában a lábszárakat rugdossa. De hát kellett már egy védekező középpályás. Aztán ott van a Simonyecz Norbi, visszajött Vörösvárról.

-Hát, meglássuk, ahogy a vak mondta. Majd kiderül, hogy beborul. Nézem, az a debil Stuhl vezeti, már csak ez hiányzott, a múltkor is befújta a Munkásnak azt a tizit. Kivel játszunk?

-A Síküveggel. Most estek ki az NB II-ből, de jó kis csapat, ilyen csikócsapat, tele ifistákkal. Régebben meg úgy tartoztak az NB I-hez, mint frakkhoz a csokornyakkendő. Ezeket is tönkretették.

-Hát, emlékszem, nem is volt olyan régen, amikor még a Bányász meg az ETO játszottak itt, micsoda jó kis meccsek voltak, egy gombostűt nem lehetett leejteni, jöttek Angyalföldről, Újpestről, csak hogy láthassák a kis szurtos Jokonicsyt végre, úgy lógtak a villamoson. Az egy igazi labdaművész volt, cigány, de rendes és szorgalmas. Amolyan akasztófát ácsolt magának, oda lógatta föl a zsugát, hogy a fejelést gyakorolja.

-Nekem mondod? Mondjuk én születésemtől fogva Fradi-drukker vagyok, nem tagadom. Apám már karonülőként kivitt a Stadionba a kettősrangadókra, hát ott volt az a százezer ember, és jó focit akartak látni! És micsoda foci volt az! Sajnálom ezeket a gyerekeket itt, nézd, nem csodálom, hogy csak anyáznak meg verekednek, mi ez, fotball? Ez nem fotball, kérem. Ez a labdarúgás megcsúfolása, ami itt megy. Nemzedékek nőttek fel az Aranycsapaton, a rádión lógva, Szepesi Gyuri bácsi közvetítésén csüngve istenítették Puskást, Czibort, Grosicsot, és most? A mai napig azt mondom, eladtuk azt a meccset a nyugatnémeteknek, de hagyjuk is... Mi tanítottunk mindenkit focizni, és leköröztek minket, minket oktatnak. Nézd meg Törökországot, Romániát! Honnan indultak, és hol tartanak!

-Az ám. Én egyet mondok: ezt a szar tolvajbandát el kell zavarni, ahogy vannak, ezek szétlopták magukat, vittek mindent, ami pénzzé tehető.

Nincs más lehetőség, elölről kell kezdeni, az alapoktól. Megszüntetni a profi labdarúgást, és kizárólagosan amatőr alapokra helyezni a sportágat. Fociakadémiákat alapítani, és tudatosan profi mentalitásban nevelni a gyerekeket. Fejben is ott kell lenni, élni kell a játékot. És az erőnlét, az nagyon fontos. Nézz meg egy nyugati játékost: tiszta izom, igazi gladiátorok! Azt hittük, a fineszes, "magyaros" játékkal lesz keresnivalónk, aztán most rajtunk röhög a világ. A magyar focista alapvetően technikás, de ha le kell futnia egy Cooper-tesztet, már zihál pár perc után. Ezekkel akarunk mi bármit is elérni?

-Ezekkel? Semmit. Én elküldeném őket dolgozni a bányába, utat építeni, kubikolni, és az állami pénzt inkább a vízilabdába, kézibe, hokiba pumpálnám. Én bazmeg, így dolgoznék a melóban, hát már rég repültem volna, az hétszentség! Nézd meg, a Schweickhardt Robi akkor luftot rúgott a 16-oson, hogy mindenki csak a fejét fogta. A nyolcvanéves anyám berúgta volna onnan!

-Na, közben jönnek! Mi, az idegenbeli mez van rajtuk? Hajrá, Textiles!

35 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vorg a Halhatatlan Báró 2009.08.06. 13:33:12

"-Hát, meglássuk, ahogy a vak mondta. Majd kiderül, hogy beborul. Nézem, az a debil Stuhl vezeti, már csak ez hiányzott, a múltkor is befújta a Munkásnak azt a tizit."

Na ez betette a kiskaput :D
Jó írás, köszi!

k.sz. 2009.08.06. 16:31:00

"Nincs más lehetőség, elölről kell kezdeni, az alapoktól. Megszüntetni a profi labdarúgást, és kizárólagosan amatőr alapokra helyezni a sportágat. Fociakadémiákat alapítani, és tudatosan profi mentalitásban nevelni a gyerekeket."

UTÁNPÓTLÁSNEVELÉS, ez a kulcsszó!!!! :)

Herrera kapitány 2009.08.06. 17:47:28

"A tízmillió polihisztor" inkább, csak az sok posztos sorozat lenne :)

El Topo (Sgt. Elias) 2009.08.06. 18:11:05

A jó kis kettősrangadók a Népstadionban!!!
Fradika! Fradika!!!
Nyilasi Tibi (szün) a legnagyobb király, a legnagyobb király, a legnagyobb király!
Újpesten meg mindenki cigány, mindenki cigány, mindenki cigány!
Száz kisleány, egy gólra vár...
A frutti, a rágó, a ropi, a fradinápolyi....
Kalapkám, menj már a picsába, nem látod, hogy előttem szambázol?

szabiaki (törölt) 2009.08.06. 18:13:25

ez a tízmillió szövetségi kapitány nagyon rossz duma, ez nem ellenérv az ellen, hogy valaki hozzászól valamihez, inkább csak azt bizonyítja, hogy az illető nem ért hozzá és nem tudja cáfolni a másik állítását.
Én mondjuk leszarom a focit, sosem néztem egy meccset sem meg. A sport adókat meg betiltanám, na jó ha mondjuk be nem is tiltanám legalább a sporthíreket az időjárás jelentés után raknám, mert az időjárás mindenkit érint a sport viszont nem mindenkit érdekel.

szabiaki (törölt) 2009.08.06. 18:17:14

Jah az ezoterikusok szoktak így érvelni. Ugyan már Bécikém hát mindenki hisz valamiben, a holdon sem jártál mégis elhiszed, hogy van. Meg hasonlók. Lehetne modoros ezoterikusok post is, vannak ilyen mondásaik, valamiben hinni kell, mindenki hisz valamiben, egy zuhanó repülőn mindenki hívő meg a tudósok is hívők, stb.

rexter 2009.08.06. 18:24:31

@szabiaki: jezusmaria a legszanalmasabb hozzaszolas amit hosszu ido utan olvastam. idojarasjelentes, BRUHAHAHAHHAHAHAHA, megalol. a sport az egyetlen nezheto dolgo a teveben, meg a comedy centralon par sorozat a tobbi mind megaszanalmas prolimusor, elen az idojarasjelentessel

partyface1973 · http://blog.puruttya.hu/ 2009.08.06. 18:35:21

@rexter: jaja, szánalmas proliműsor, Neked való.

heinrich · http://nst.blog.hu 2009.08.06. 18:39:41

Jó kis poszt. csak annyi kiegészítés, hogy a helyes írásmód a _fodball_

Paul Newman Jr. 2009.08.06. 18:42:29

@szabiaki: @partyface1973: mé' nem mentek arrébb?

Eleinte furcsállottam, h van, aki védi a mostani TV műsorokat, de aztán látom ám, hogy puruttya. Na, akkor ennyit erről.

Pecséttörő 2009.08.06. 18:43:07

De mitől ilyen a foci, kérem szépen? Régen egymás hegyén-hátán voltak a grundok, ott kergette minden gyerek a labdát egész nap. Mert akkor nem volt más, csak a foci, ebből lehetett kiemelkedni. Ma meg mi van? Már pályák sincsenek, mindből Lakópark lett, meg pláza, meg anyámpicsája, nincs ma már tömegsport kérem! Meg ezek a mai gyerekek, hát mit látnak, ezeknek csak a Barcelona marad, meg a húszezres Nike labda. Régen persze elég volt a rongy is, meg mezítláb! Húsz éve voltam utoljára meccsen. Mire menjek?! Hogy jól pofánverjen a sok huligán. Mert ma már csak ezek járnak! Ez más játék, mint ami a mi időnkben volt. Váradi Béluska, istenem,

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.08.06. 18:44:12

Nagyon tetszett :-)

Egyvalami kimaradt: hogy milyen hülye volt a bíró az előző meccsen.

(Egy jó beszólás anno: odamegy egy néző meccs végén a játékvezetőhöz: "Anyád üzeni, hogy ne öltözz át, mert mentek szenet lopni" :-)))))))))

csgabor 2009.08.06. 18:47:44

Kiváló! Sírva nevetek.

vili/c64user · http://www.zeropage.hu 2009.08.06. 18:59:06

@szabiaki: Sporthírek? Milyen sporthírek? Évek óta nincsenek sporthírek, legalábbis a ker. tévékben. Kibaszott retekklub, meg tévékettő csak akkor foglalkozik sporttal, focival, ha valami balhé történik!
Szánalmas, népbutító, szemét csatornák.

szabiaki (törölt) 2009.08.06. 19:30:47

Nincsen tv-m interneten meg csak mtv van.Regel eszem a lazacot aztán nézem a híreket aztán sport mire meg jön az időjárás addigra beindul a bélmozgás,ha értitek cimborák. _PARTYFACE olyan szó,hogy purutya nincsen értem én,hogy páran szeretnének tejeszteni meg reklamozni,de valjuk be őszintén szánalmas cselekedet ez.

VonBraun 2009.08.06. 19:36:44

Ezek a mostaniak XY cipőfűzőjét sem köthetnék meg.

Aldobói Feldob 2009.08.06. 19:42:45

góóóóóóóóóóóól! (hű baszdki, most látom, ezt nem mi rúgtuk!.)

Mitya Ivanov 2009.08.06. 19:46:12

jaja a fodball:)) és szépen szól a fütyöri meg az aranylábúak menjenek alamizsnért melózni a bányába. Ott aztán megtudják, hogy mi a dörgés
@szabiaki: neked is ezt kívánom

KopaszMercis 2009.08.06. 19:49:10

Hat nem volt rossz a poszt... mondjuk en szarok a focira.. vb-t nezek oszt csumi..

Nehez olyannal gunyolodni akinek mostansag alapvetoen igaza van.. ezert lenne szar pl modors ellenzekit csinalni, hiaba gyikfaszok.

star77 2009.08.06. 20:04:55

csak azért van tízmillió kapitány,mert nincs EGY megfelelő, és nincs egy jó csapat...mindig csak,majd lesz....

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2009.08.06. 20:11:28

nem inkább tízmillió biró országa? :)

haromt · http://90es.blog.hu 2009.08.06. 20:51:00

Tökéletes post.
Végigültem pár Vasas meccset és számtalan ilyen modoros cuccot hallottam.
A "fotball" a legkeményebb.
Egy dolog maradt ki szerintem. A meccs közben, félfüllel körkapcsolás hallgatás.

parrre 2009.08.06. 21:19:28

hehe .. jó
meg is hallgatom gyorsan a Belgától a 22 férfit ...

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2009.08.07. 00:58:50

Azok a jó falusi meccsek, amikor a bírónak a sportesemény végén futva kell menekülni! :-) Főnököm falun élt, s egy szombat délután erősen nyomta valaki a csengőjüket, kinéz, látja ám, hogy egyik kollégánk sporttáskával a vállán áll a kapuban csatakosan, kivörösödve. "Elbújhatok nálatok egy órára?" Mire kimondta, már be is engedték, s amikor becsukódott a verandaajtó is mögötte, akkor fordult be az utcasarkon vagy 25 felbőszülten rohanó helyi szurkoló... :-) A kolléga megyeiben vezetett évek óta, s aznap ítélt egy tizenegyest a hazaiak ellen... Amíg el nem mesélték, azt hittem, ilyesmi csak a mesében történik meg.

égafater 2009.08.07. 08:43:46

szomorúan jó.

szánalmas egy népség. annyira a legalja az, amikor valaki ebben a szar szemét magyar fociban találja meg a szórakozását, témáját.

kidobott pénz minden egyes forint amit erre költenek.

köcsög, lehúzó, nagypofájú, tehetségtelen, focisták.

mindegyiknek részleges és teljes szalagszakadást kívánok!

kzgy 2009.08.07. 10:56:24

Attól tartok, nem a posztban szereplő drukkerek (kiveszőfélben lévő állatfaj) a modorosak, hanem az égafaterhez hasonló hozzászólók. Belőlük több van, ráadásul a legostobább modorosságokat hajtogatják az egész országban.

égafater 2009.08.07. 18:09:28

@kzgy:

hajrá kzgy! bevitted a ziccert, nálad a NAGY igazság, nyalhatsz!

a modoros hozzászólás talán nem meglepő egy modoros blogban, nem?

hatja 2009.08.08. 01:13:45

kicsit off de valahol írtátok hogy lesz modoros kövérek poszt arra sokat kell még várni? lehet összeszedek hozzá én is néhány gondolatot.

Detlef · http://www.gazdapiac.com 2009.08.08. 16:51:21

"Az ám. Én egyet mondok: ezt a szar tolvajbandát el kell zavarni, ahogy vannak, ezek szétlopták magukat, vittek mindent, ami pénzzé tehető."

Ez mondjuk nem csupán a foci kapcsán szokott elhangzani. :))

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.08.24. 14:05:46

Korrektül, páros lábbal mentél a témára, ahogy azt kell, hátulról. A fekvő csatár sosem gyors.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.08.24. 14:37:34

@végh hanta: magyarázd már meg kérlek, hogy miért.

A Modorost nem biztos, hogy érted, csak mert az NS már megy.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2009.08.24. 14:44:51

@Modor Tibi: Ennyit jelent, ha lemarad a végéről: :)

Egyébként arra értettem, hogy korrektül kiemelted a stadionok nyelvezetét és fonákján ragadtad meg folyószövegben.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.08.24. 14:51:19

@végh hanta: síí, beszoptam, megérdemeltem. Kösz, a Nagybetűs Élet írta.

Mentségem annyi, hogy páran komolyan vették :-)) Bocs.
süti beállítások módosítása