Utolsó kommentek:

Noname Watanabe 2017.02.22. 09:55:58

Z generáció, alias különleges hópelyhecskék. Ők azok, akik minden istenverte, köznapi szokásukat és jellemvonásukat az önnön különlegességük bizonyítékaként tolják az arcodba.
Ha megisznak egy kávét, arról már úgy beszélnek, hogy "ah, hát igen, koffeinfüggő vagyok, hehe". Van instagram-profilja, ahová a nagyon trendi kötött zokniba bújtatott lábáról meg a kakaós bögréjéről tölt fel képeket. (Esetleg a macskájáról - persze nem parasztos házimacska, hanem alsó-tunguzkai dürgőkandúr, itthon alig ismerik ezt a fajtát.) Meg nekik nem a fizetés számít, hanem hogy a munka érdekes és változatos legyen - amennyiben összejön a havi nettó negyedmilla. Általában valami életidegen dologért lelkesednek - szingapúri művészfilmek, albán gasztronómia, walesi alternatív rockbandák, noname z-generációs képzőművészek graffitijei - bár a lelkesedés kimerül az imádat tényének mások orra alá dörgölésében.

Mondjuk a lojalitás meg céghűség elég ostoba dolog. Ha abból indulunk ki, hogy bérbe adom a munkaerőmet, és ezért pénzt kapok, akkor nem kell hálásnak lennem a cégnek, mert mindketten nyerünk az ügyleten.

Bejegyzés: Hogyan bánjunk a Z-generációval?

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2017.02.21. 13:55:39

@Cave Nick: "még a gyerekem is a paksi atomerőművet fogja fizetni!!!"

Bejegyzés: Vannak még emberek...

Srác9 2017.02.11. 15:29:33

Mekkora faszkalapnak kell lenni a blog írójának,hogy önhatalmúlag "fikáz" neves előadókat.

Bejegyzés: 78 borzasztó, magyar dalszöveg

Cave Nick 2017.02.10. 04:53:05

Akik a németeket fritzeknek hívják.

Bejegyzés: Vannak még emberek...

Zor Prime 2017.02.07. 11:39:52

Joan Severance (ő volt pl. a Vaklármában a genyó) számomra elég erőteljesen elősegítette a zsenge kamaszkori bohócfényezést :P

Bejegyzés: 5 kislány, akibe szerelmesek voltunk a 80-as években

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2017.02.03. 08:59:41

@Kzol34: De mi van ha utána jön a W generáció meg a GammaQ generáció és a Z-sekből is beszürkült pocakos kis szarok lesznek, mert a GammaQ generációs szuperlumberszexuális genderhipsztereknek addigra már annyi tapasztalatuk lesz,hogy a Z-sek csak pislognak.

Bejegyzés: Hogyan bánjunk a Z-generációval?

Kzol34 2017.02.01. 20:09:18

savanyú szőlő.

A Z-seket jó fizetéssel jóállásokba veszik fel, te meg z-t megelőző korosztály elvégzed negyedannyiért az ő munkáját is. Fél év múlva lelép máshová mert unta. 1 év múlva már 3-4 másik munkahely "szakmai tapasztalatával" visszamegy ahhoz a céghez ahol azóta is dolgozol mindig újabb és újabb z-s szerencselovag munkáját is elvégezve a magadé mellett, és ő azonnal a főnököd lesz.

Bejegyzés: Hogyan bánjunk a Z-generációval?

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2017.01.31. 11:56:23

@Cave Nick: Addig heccelték a gasztrobloggerek, hogy kórházba került. Most mondd meg.

Bejegyzés: Amikor először szeretkeztem a telefonommal

Mirlia 2017.01.23. 18:58:04

Mi jól élünk így diploma nélkül, mi nem szoktuk szidni a diplomásokat, nem kérkedünk azzal, hogy sok diplomásnál jobban élünk, ők viszont annál inkább, főleg a több diplomások. Szinte szóba se állnak olyannal, akinek nincs vagy akár csak eggyel is kevesebb, mint nekik. Pedig ismerek olyan több diplomást, akinek orvos létére nincs annyi esze, hogy ne dohányozzon kruppos kisgyermekek mellett és a hátizsákot a szabad elvben "nevelt" ostoba kutyájára bízza, természetesen benne a gyerekek kedvenc plüssével és az általam frissen kézzel kötött sapka-sál szettel, ami pótolhatatlan. Olyat, aki vendégségben nem vigyázott a rábízott gyerekekre és az egyik gyermek a medence tartályában felőle (és a többi diplomás vendég felől) meg is fulladhatott volna, ha nem húzza ki egy 12 éves kislány.

Bejegyzés: A diplomátlan

Mirlia 2017.01.23. 12:40:16

Vannak rendes vidéki ismerőseim, őket nagyon szeretem. Viszont van jó pár olyan, akik lenézik a "pestieket". A "kedvencem" Karácsonykor jött "fel" "Pestre", tudni kell a családomról, hogy húgomnak van egy macskája. Ez meg végig azt ecsetelte, mennyire utálja a macskákat, meg hogy a kutyái macskákat szoktak reggelizni, kitért az itteni mozikultúrára, hogy a pestiek csak kérődznek egész film alatt, mint a kecskék (pattogatott kukorica). Természetesen ő sem értékelte a pestiek munkáját, szerinte csak az a tisztességes munka, amit szabad levegőn végez valaki, a pestieket puhányoknak nevezte. Hallgattam egy darabig, néztem és segítettem anyámat, miközben a legszebb terítékben szolgálta fel a legfinomabb ételeket ennek a tar parasztnak, aztán nem hagyhattam szó nélkül. Megkérdeztem tőle, hogy most szándékosan provokál-e minket? Mert ha észreveszi, mi itt mind Pestiek vagyunk és éppen vendégül látjuk és minket pocskondiáz. Úgy ellilult a feje a dührohamtól, hogy félre is nyelt, majd fogta magát, összevezényelte a családot és elhúzta a csíkot haza. Majd ezután jól megsértődött, hogy nem hívtuk meg az esküvőnkre, pedig csak a vacsorára nem hívtuk meg, még a végén szóba elegyedne másokkal és vérig sértené őket. Kisebb rossznak tartottuk, ha csak egyvalakit sértünk meg. Őméltóságát, a vidékit, aki amúgy favágó.

Bejegyzés: A sértődött vidéki

Ez hülye 2017.01.20. 20:20:17

Baszdki, rég jártam már erre, nem komoly, oké, megvan, nem szóltam. Ez most ciki. Mindegy, gyorsan kilépek és akkor majd úgy.

Bejegyzés: A diplomátlan

Ez hülye 2017.01.20. 20:15:49

"és ott szívatom őket szakmailag, ahol csak tudom."
Talán ha elvégzed, ragadt volna rád némi JELLEM. Mert ez eddig egy 18 éves lakótelepi gyerek szintje (kulcsos verzió). Tele sarkos közhelyekkel a poszt, nincs is nagyon mit rá reagálni, önigazoló komolytalanság (ami igyekszik antiönigazolónak láttatni magát, de már eleve a poszt ténye is..)

Bejegyzés: A diplomátlan

Ez hülye 2017.01.20. 13:01:15

A napokban néztem feliratos filmet, tipikusan Z-gen általi nyelvezettel. Nyitott lennék erre a nézési módszerre, de olyan butaságot, tanulatlanságot és anyanyelv ismeretének hiányát sugározza a karakter minden 3. percben, hogy egy kiadós bekeseredéses felbaszódásra jó csak a dolog, nem pedig kikapcsolódásra. Nyilván lehet ezt is védeni, amint azt sokan meg is teszik, mégis katasztrófális. Egymástól eltanulják az újmagyart és használják.

Bejegyzés: Hogyan bánjunk a Z-generációval?

Cave Nick 2017.01.14. 15:47:09

"Elszoktunk a hidegtől. Pedig gyerekkoromban olyan telek voltak, beszarsz."

Bejegyzés: Amikor először szeretkeztem a telefonommal

Cave Nick 2017.01.03. 13:08:22

@Jóléti Dán Kekszesdoboz: legalább hozzám beköszönhetett volna, ha érted hogy mondom ;))))

Bejegyzés: Hogyan bánjunk a Z-generációval?

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2017.01.02. 19:13:28

@Cave Nick: jó, de tudod mi bántja legjobban Gál Noémit, akit kirúgtak a TV2-től?
Az hogy nem tudott elbúcsúzni a nézőitől!

Bejegyzés: Hogyan bánjunk a Z-generációval?

Trónkövetelő 2016.12.29. 10:54:11

@Cave Nick:
Engem egyszer kocsmából felhívás, azóta sem értés, számom honnan tudás. Akkor személyi igazolvány kocsmában hagyás, kocsmába bemenés, csapos csaj röhögés. A mammut oldalában a promenádban levés, azóta sem oda menés.

Bejegyzés: Hogyan bánjunk a Z-generációval?