Olvasói rovat - Megtaláltuk a város legjobb Big Macét!!!!

2014/10/15. - írta: Modor Tibi

Edward Blake, undorító egy féreg vagy. És ezért hálásak vagyunk Neked. Köszönjük szépen!

 

Olyan sokan ajánlottátok már ezt a helyet, hogy végül megtörtünk és elmentünk kipróbálni. Elképesztő vitákat folytattunk itt a szerkesztőségben, hogy melyik is a legjobb McDonald’s, vagy ahogy a Budapest népe hívja: a Meki.

Szerencsére azonban itt vagytok nekünk ti, és küldtetek leveleket is. Ezért beleindultunk az éjszakába és végül megtaláltuk. Nem fogjátok elhinni, de tényleg majdnem az összes Mekit végigzabáltuk, amire megleltük, de megérte. A tökéletes fúziós konyha összpontosul ezen a téren. Kultúrák találkozása zajlik itt minden nap a szemünk láttára és pontosan ez az atmoszféra kellett ahhoz, hogy létrejöjjön ez a műalkotás.

A Harminckettesek terén található étterem ugyanis komoly versenyben van az eddigi abszolút kedvenccel, a Moszkva térivel. De annyira más műfaj a kettő, hogy képtelen lennék választani. Mert a Moszkva téri egy tökéletes utcai burger, képtelenség zsírpapírba jobbat csomagolni, a két húsos Big Mac fényesen ragyogó csillag a budapesti burgerkultúra egén.

Viszont ez a Harminckettesek terei McDonald’s. Ez tökéletes. Lássátok, így néz ki:

Screenshot 2014-10-15 at 20.58.33.png
Akkora, hogy képtelenség sétálgatva megenni, ehhez tányér kell, meg evőeszköz, meg az, hogy elkezdd lebontani: nem szoktam én leszedni a bucit a húsról, de itt kénytelen voltam, mert ekkorára nem tudom nyitni az állkapcsom. Pedig próbáltam.

Aztán amikor éppen csak hozzáért az ujjam a bucihoz, észrevettem, hogy csordogál a lé a hús alól. Fel is vettem, nézzétek meg, milyen gyönyörű:

Ekkor már biztos voltam abban, hogy egy csodásan szaftos hamburgert fogok enni, de a valóság még ehhez képest is meglepett. A buci remek, jó állagú, nem túl édes, nem száraz, első osztályú köret. Őrületesen jó a sajt is, meg a zöldségek, a hagymalekvár és főleg a bőséges fokhagymás majonéz a buci tetején, de nem erről akarok beszélni, hanem a hét sztárjáról, erről a húsról.

Atyaúristván! Ez olyan, hogy játszol vele a nyelveddel. Pöckölgeted a szádban. Nincs túlbonyolítva, túlfűszerezve, de remek alapanyag hibátlanul darálva és még jobban elkészítve. Itt a medium tényleg medium sütést jelent (mint a Moszkva téri Mekiben), és, bocsánat, most egy elég undorító hasonlattal fogok élni, de hát mit csináljak, annyira természetes, hibátlan az összhatás, mintha a hús a szádban nem is egy feldolgozott, megsütött valami lenne, hanem élő, friss izé, a szájpadlásod része. Próbáljátok ki, és rájöttök, hogy mire gondolok.

Külön-külön elemezve az összetevőket mindegyiknél arra a következtetésre jutsz, hogy közel hibátlan, a Moszkva téri Meki burgere viszont lehengerlőbb, erőteljesebb. Ugyanaz az étel, ugyanaz a minőség mindkettő, de az egyik fuvola, a másik basszusgitár. Szóval értelmetlen rangsort felállítani köztük: zseniális mindkettő.

24 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rich.mond 2014.10.15. 21:49:06

Igénytelen bejegyzés igénytelen embereknek.
Kóstoltatok ti már IGAZI hamburgert? Nem, nem azt, amit itt, Magyarországon elétek raknak. Hanem azt, amit a BURGER őshazájában, az USA-ban kapsz. Na az hamburger. Bírom, amikor a sok kis okoskodó nagyon magyar azt mondja,hogy az amerikaiak kövérek és egészségtelenül élnek. Ott ha egy McDonaldsban (Meki, OMG, ez is olyan suttyó balkáni)ezt tennék eléd, simán milliókra perelhetnéd őket.És fizetnének, mint a katonatiszt! Ez ugyanis nem burger.A burger valódi kentucky marhából készült - a white trash megeszi az ohioit is, a fekáknak mindegy, csak hús legyen, a latinok meg igénytelenek. Akárcsak ti.Egyetek inkább pacalt és rántotthúst, az való nektek! A kritikát meg bízzátok a profikra kispofáim!

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2014.10.15. 22:23:36

@Rich.mond:

Hiába keresünk jó hamburgert, az USAban sem olyan egyszerű találni, ugyanis, mikor Los Angelesben játszottam az együttesemmel, a szervező elvitt egy In and Out Burger nevű helyre, ami állítólag igazi LA burger hely, de hozzátette, hogy a hamburgerről, (gyorséttermi, vagy nem gyors) azt kell tudni, hogy éjfél után és bebaszva a legfínomabb. Ezt volt alkalmunk megtapasztalni. Úgyhogy aki nem ezekkel a feltételekkel indul hamburgert kóstolni, annak fogalma sincs az egészről.

Itthon pedig a Móriczon az éjjel nappali burgeresnél (meg a Volga szállónál) a puffancsos, csalamádés volt a legjobb

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2014.10.15. 22:23:57

de legalabb lenne vicces, vagy irta volna at, vagy valami, de ez nulla kreativitassal egy szo átirasa... (eredeti: varosban.blog.hu/2014/08/06/a_legjobb_budapesti_hamburger_nyomaban_pesti_burger_es_bar)
a modoros sokkal jobb volt régen :(((( modor tibit megvették a háttérhatalmak, meg a gyíkemberek :((((

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2014.10.15. 22:24:05

*gaben eszmefuttatása a traubiról

Donjon 2014.10.15. 22:24:08

@Rich.mond: Különdíjas megszólítás a kispofám. :)

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.10.16. 06:57:50

A krumpliról nem írtál. Hiba. Meg a krumpli mellé adott házikeverésű majóról. Hiba. A végén pedig kötelező megenni egy brónizt. Hiba.

Celtic 2014.10.16. 06:57:55

hatize. namindegy. Hol lhet a legjobb Kentucky Fried Chickent enni?

(egyebkent en a Leves.-ra pont a fenti blog utan talaltam ra. de akkor meg nem arultak minden sarkon levest szendviccsel )

tralalala 2014.10.16. 06:58:35

Bocs de itt nem értünk egyet... Voltam a Moszkva téri mekiben (nekem már Moszkva tér marad örökre, hiába kepeszt az a putyinpincsi Orbán).

Na szal az a lényeg, hogy eleve tök nagy volt a sor. Ez nálam már rosszpont - nyissanak ki több kasszát, ha kell, vagy nagyítsák meg a kasszapultot, tudom is én. Oldják meg.
Mindegy, mire odaértem, a csaj egy bájvigyorral letegezett: Heló, mit adhatok? Mondom ismerjük egymást bazmeg? Udvariasság? Vagy mi a fasz van?

Na erre kicsit összekapták magukat, én meg kikértem a Burgert. Viszont direkt megmondtam, hogy uborkát ne rakjanak bele, erre mikor harapok bele, mi van benne? Naná, hogy uborka!
Visszavittem a gecibe, hogy mi ez a fos. Erre magyarázott, hogy náluk ez a standard, meg hogy biztos nem hallotta. Na mondom álljunk meg egy szóra. Itt én vagyok a Vendég. Most azonnal csinálnak egy újat, vagy már perelem is be őket a gecibe.

Na ebből értettek, hoztak a konyháról külön nekem egy új Burgert. De fogalmam sincs, hogy ezeket miért csak így lehet elintézni. Ezért szar ez az ország, mert ennyire nincsenek tekintettel az emberek egymásra, nem tolerálják egymást, nem bírják a változást. Pl. Rodoszon simán kérhettem uborka nélkül, sose volt ezzel gond.

Na mindegy, szóval csak annyit, hogy Tibor, minden tiszteletem a tiéd, de ez a cikk egy kicsit most mellényúlás volt. Nem értem, miért kell felhájpolni - gondolom fizettek neked meg ingyen ehettél, oké, de azér mégis az arcodról van szó. Ne kurvuljunk már ennyire, okés? Na jó csak ennyit akartam, ez csak az én véleményem, attól még lehet, hogy másként látja valaki. Csá,
Kokszos

Trónkövetelő 2014.10.16. 06:58:48

@Jancsa János:
Már el is távolították a bejegyzést. Valamelyik városban-blogger sunyiban olvassa a Modorost!!!!
Vagy ami még szörnyűbb lehetőség:
Valaki napközben tisztességes, becsületes Modoros-olvasónak álcázza magát, de éjszaka lábujjhegyen besettenkedik, beoldalog a szobájába, és írja a városban.blog-ot!!!!!!

Trónkövetelő 2014.10.16. 06:59:00

Végre! Megválaszoltuk a Nagy Kérdést! Igen, a Kérdés, Ami Mindenkit Foglalkoztat: a sült krumplit mikor kell elfogyasztani? A burger előtt, a burger közben, vagy burger után? Bloggereink beültek Budapest legmultikultibb Mekijébe, a Blaha és a Népszínház utca sarkán, a Kérdés megválaszolása céljából. Hogy mire jutottak? A hajtás után megtudhatja (video)!
Addig is szavazzon:
Ön hogyan eszi a sült krumplit:
a) a burger előtt
b) a burger közben
c) a burger után
d) nem tudom, megnézem a videót, és úgy fogom enni ezentúl, ahogy a gasztroistenség-bloggerek tanácsolják

Trónkövetelő 2014.10.16. 06:59:08

Bréking: egy new yorki street food blogger lángost evett!!!!
index.hu/mindekozben/poszt/2014/10/14/a_new_york-i_magyar_langosozot_tesztelte_a_cbs_street_food_bloggere_es_meg_is_irta/
Ennek az indexes posztnak minden bötűjét gránitba kéne vésni és a bötűket arannyal kiönteni.

Vad Ász 2014.10.16. 11:11:14

Még nem döntöttem el, hogy mit gondoljak erről a streetfood-divatról.
Egyfelől örömteli: ahogy a sztárbloggerek rájöttek, hogy a netes újságírás mégsem fizet annyit, hogy mindennap más menő étteremben (pláne, hogy Bp-n 0-2 közötti ilyen van) játsszák el az ínyenc párizsi milliárdost, úgy a hasonló gondokkal küzdő egyszerű nép számára is hasznosabb, mert normális éttermet belülről úgyis csak a tévében látnak.
Másfelől fölösleges: kit érdekel, hogy Piri néni süti a legjobb dögburgert, ha ilyet akarok enni, úgyis ott eszem, ahol az utamba esik, annyira egy hamburger sem nagy élmény, hogy csak ezért elmetrózzak Kőbányára.

Legjobb amúgy a Mooby's legyes-hugyos burgere :)

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.10.16. 11:11:17

@Trónkövetelő: hihi, én csak a máséba szoktam belecsipegetni hihi, de a szandee ettől tök ideg hihi, de a Zoulee is basszus

CheTamás · http://rascasse-f1.blog.hu 2014.10.16. 11:41:27

Haladjatok a korral, tacskók!
Az igazi sztrítfúd az a Haggies-es lángos, meg a vegán guacamolee, meg a karamellás bivalytakonyba forgatott, mályvacukros fánk.
Igaz, hogy ezek közül egyik se áll el 14 évig, mint a McBurger.
Alig várom, hogy a rózsaszínű food-truckok kibasszák az oldalablakukat a Körúton.

Orszag 2014.10.16. 18:21:41

@Trónkövetelő: Nem, csak szerintem belemásoltad a zárójelet is.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.10.16. 18:21:48

Tegye föl a kezét, aki sztrítfúd evés után erősen erjedt bélszagú, gyomorcsikaró öblös fing hátán kulabombát kilökő, majd azt követő csípős, permetezőset fosott.

Gajdos Jr. 2014.10.16. 18:21:56

Azért az poén, h Jancsa "Burgerpápa" János is kommentel modoroson :D

2014.10.17. 11:07:30

@Jancsa János: fú igen, annyira menő, amikor az iphone-os terndiszemüveges fiúkák előadják a gourmand-t ilyen bicskanyitogatóan modoros stílusban, hogy tényleg MEGÉRT EGY MISÉT

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.10.18. 13:31:08

Sebaj, most olvastam, hogy az idén is lesznek "szép" borok és csak annak lesz vékony és savas a bora aki nem várt eleget!

2014.10.19. 14:40:30

Akkor az "autentikus életérzést" ki ne hagyjátok erről a remek kis életmód-blogról

colorcam.blog.hu/2014/09/18/rokusfalvy_263

Trónkövetelő 2014.10.28. 07:15:36

Bréking! TGM nagatív kontextusban használja a gasztroblog szót!!!!!
dinamo.blog.hu/2014/10/27/az_uralkodo_osztaly_leveszi_az_alarcot
Nem gondoltam volna, hogy egyszer olyan helyzetbe kerülök, hogy egy dinamós cikket LESZEK KÉNYTELEN linkelni a Modorosra, íme megtörtént :D
süti beállítások módosítása