Olvasói rovat - A vébés

2014/07/08. - írta: Modor Tibi

Tisztelt Modor uram!

Rég volt már nálatok olvasói poszt.

A vébéről írni kell, szóval bátorkodtam. Ímhol!

Maradok hűséges olvasótok:

A CheTamás nevű (kurva jó a nick, csak mivel olaszos vagyok, ezért sokáig nem esett le - Tyby)

 

­Láttad ezt, Sanya? Eszem megáll! Méteres les, én mondom!

­Nem fújta? Nem figyeltem, Csilluka ma nagyon jó formában van, ha érted, hogy értem.

­Nem fújt ez, baszod, semmit. A sprének ott kell lógnia az oldalán, de a szemét otthonfelejti.

­Gyászbanda az egész...háhá! Az a spré, az milyen már. Eddig se volt, mégis...GÓL, apám!

­Á, les volt. Most fújt. Anyja kínját.

 

Mivel már hetek óta minden fodball­lázban ég, az utcák kiürülnek (faszt), mint amikor még volt Játék Határok Nélkül, még az Auchan is a vb­vel promózza a fűmagot, ideje leheveredni a franciaágyra és pasinkkal/csajunkkal részévé válni az őrületnek.

Párban meccset nézni vicces? Nem. Romantikus? Közel se. Akkor mi? Például féltékenységi szintfelmérő. Ha történetesen egy focihoz tényleg értő lánnyal áldott meg a Jóisten (Maradona, höhö), elengeded­e hasonszőrű barátnőivel kocsmába, Westend tetőteraszra meccset nézni?

Hóóógyne, egy ilyen lány damilon lógó, integető aranyhal a fociexperteknek, elég kijelentenie, hogy „ma nagyon nem működik a svájci retesz” vagy „a 4­4­2 szokatlan a ghánaiaktól”.

 

Helószia, meg ne haragudj, de fél füllel meghallottam, hogy otthon vagy a témában. Meghívhatlak egy rozéra? Nem? Akkor egy Grabancra! Egyébként Balázs. REAC középpálya.

Hátrébb ül a tudósklub képviselője is, nem maradhat ki a bókolásból:

­Csillagom, de kenedvágod a nóhaut, azanyádszentségit! Kis barátom, ne maceráld már, kotródj egy Meggy Márkáér', az a tiedé! Na, nem ülsz ide? Ugye, hogy nem engeded?

A dolog persze fordítva is igaz, a nők minden igyekezetükkel azon vannak, nehogy Paci lesétáljon a Kolibriba megnézni az olasz-angolt, mert lyukra szalad Csillukával, a pultossal.

 

A meccsnéző párokat, nemtől függetlenül az alábbi kategóriákba sorolhatjuk:

A felszínes: Jé, most van a vébé? Csak belepillantunk és elkapcsolunk. Franciák még mindig bénák? Ja, ja. Hondurász, beszarok. Mi va'? Bosznia kijutott? Magyarfoci, nem mondom! Váu, de jó a spanyolok meze! Mi az eredmény? Hanyadik perc? Szar ez a meccs, mennyi van még?

A divat: Akit csak a nagy tornákon száll meg igazán a labdarúgás szelleme. Mértékegysége: Pinyős vicc/szekundum. A modorosak Barcelona, a még modorosabbak Bayern München, itthon szigorúan Ferencváros-szurkolók, a vébén Argentínáért, Spanyolországért szorítanak. Mexikónak, Oroszországnak szurkolni bűn, de a Selecao oké, mert ők a rendezők, biztos jók lesznek. Fokozott divatoknak egy Portugália­-Argentína egyenlő azzal, hogy Ronaldo-­Messi. Mire a társa felvilágosítja, hogy ez csak Cé Ronáldó, az igazi, az Isten Ronaldo a cipőjét nem fűzetné be ezzel a majommal. Annyira szar, hogy még csak nem is Bé, csak Cé. Ha Angliát elkenik 5­-0-­ra a hollandok, akkor „Nem bírom, sírok” vagy „Ez a torna számomra véget ért” jellegű üzeneteket posztol, illetve a legújabb hülye focis mémeket lájkolja Trollfocin.

Attis fiam, tipszmikszeltél?

­Jóhogy! Belgium­-Algéria tutinnyó ide, 0:1-­es hendivel raktam meg, hátha tizenegyes lesz, vagy valami. Csörögni fog a kassza.

­Odafigyelve, öcsém, tegnap a szarházi Uruguay vitte a mixem rendesen. Falábú szarok.

­Katád ért a fodballhoz?

­Na hallod, már repült volna, ha nem értene! Úgy elmagyarázta az előnyszabályt anyámnak, hogy azóta megye II­es edző a mutter.

­Az már valami.

 

A focival lélegző: Mezzel, sállal, Heineken partihordóval, programfüzettel, 7.1 surrounddal, 3D LED tévén nézi az összes meccset, azt is, ami hajnalban megy, még akkor is, ha Irán játszik Ausztráliával. Ne becsüljük le őket, figyeld meg, lesz egy kiscsapat, amelyik villanni fog. Figyeld meg. Mert ő aztán mindent megfigyel, mindent tud. Selecao, Azzurri, Szbornaja alap dolgok, itt Szupersasok, Soccerook vannak. Látta Maradona kezesgólját harminckilencszer, Eusébio szobrát kétszer, tudja, hogy Kaká teljes neve Ricardo Izecson dos Santos Leite. A magyar focival és a stadionokkal nem viccel, csak sajnálatát fejezi ki, társaságban felhozza Grosics Gyula (nyugodjék békében) mondását a válogatottságról. Gundel Takács oké, de Menczer pajti, anyám borogass!

Meg a nagy szakértők a felvezetőműsorban, gyá! Mérei Andrea is oké, ért a focihoz és szexi a hangja (ez végülis igaz). Nem fogad, de beleszól, tanácsokat ad, HB Tórshavn­KÍ Klaksvík biztos egyes, tedd meg nyugodtan. Ha Anglia nyeri a vb-­t, garantáltan sírva fakad.

A perfekt laikus: Gyorsan leszögezem, hogy nem csak a nők ilyenek!

­Paci, hallóóód, mondta a Misi a' irodába', hogy lesz ma brazilspanyol! Ez már az? A sárgák a brazilok? Látod, értek a focihoz. Éhes vagyok, nem hozol be egy szendót? Hú, de gyorsan passzol a másik csapat!

­Cicó, nézném a meccset...

­Okés, de elmondod majd a lest? Mondta a Zsani, hogy ők a Noellel tök összehangosak meccs közbe', mert már tudja, mi a les. Ez most az volt? Ú, de fölrúgták, tutira fájhatott szegénynek!

Hallod, miért van ezen a pasin más színű cipő? Ez valami babona­izé? Nem vagy éhes?

­Cicó (kussoljbazmeg), nézném a meccset...

­Jaj, ez még csak a huszonhatodik perc? Most nem is történik semmi, elmondod a lest? Holnap dicsekszek a Zsaninak, hogy Paci mit tanított! Ú, ez most majdnem bement! Hogy hívják a kapust?

A Messi nem spanyol, ugye? Kéne rendelni egy pizzát, nem láttad a telefonomat? Mindjárt félidő, átkapcsolom a Mentalistára, jó? Az előző részbe' Patrick megtudta, hogy Red John újra gyilkolni fog.

­Cicó (az a félreténfergő oltáronkerékpározó menyétszagú jókurvaanyád nem baszott idejében bokádnál fogva a falhoz), nézném a meccset...

­Félidő, akkor elmondod a lest? De értsem is!

­Rendben. Képzeld azt (megtörtént, abban a bizonyos táskás női műsorban), hogy zárás előtt érsz a boltba és táskát akarsz venni, de nincs nálad a pénztárcád...

Hölgyeim, ellenpélda: egy haverom az idei BL­döntő alatt lefújás előtt nem sokkal fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a bírónak pont olyan a haja, mint a nemtudomkinek.

Hát így. A fodballszkeptikusokat meghagyom az olvasóknak.

24 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sátán meg a Jocó 2014.07.08. 22:18:50

Tibike, egy üveg bor ennek az aranypennájú gyereknek, de azonnal ám!!!

Mukkancs 2014.07.09. 06:59:16

ÁÁÁ az örök klasszikus, megunhatatlan foci....vb és eb amikor tényleg MINDENKIBŐL előjön a szövetségi kapitány, és az edző...sörhasú, kanapé döglő, sörtől 1 hónap alatt 6 kilót felszedő, vietnámi papucsos, kitérdelt mackónadrágos jóemberek akik félelmetes intenzitásal képesek ezeket az élsportolókat röfögve szidni,hülyézni, kérdés nélkül tanácsokat osztogatni...ha szerencsénk van még egy 25 évvel ezelőtti Megye 3-as szintű Somogybabod-Zimankósnádtó mérkőzés nosztalgiával teljes elemzését is meghallgathatjuk ahol hősünk teljes természetességgel rúgta le a telekszomszédját...mókás látvány mostanában csak tabletet kapirgáló "szakértőket" nézni akik halál komoly képpel fintorognak pl a spanyol válogatott "hibáin"..na nem baj majd ők elmondják mit kellett volna csinálni

Prophet 2014.07.09. 06:59:22

hu-hu.facebook.com/aferfiakklubja

Bármit is búg a mély hang a füledbe, csillagokat lehozni csakis egy Férfi tud! Ha csillag kell, válassz Férfit! Ha Férfit választasz, hagyd, hogy maga csiszolja lényének gyémántját...

Stb... és akkor itt vannak az előnyei A FÉRFINAK is: hu-hu.facebook.com/notes/f%C3%A9rfiak-klubja/f%C3%A9rfier%C3%A9nyek/572802139421711
...mer alig akad valami ebben a nagy _melegben_

Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi) 2014.07.09. 19:07:17

Megfigyeltétek, hogy a stúdióbeszélgetésekben a MILF-et váltó csávó az ARANYOS SRÁC?

Ami kibaszott modoros:
- lasztit elnevezni (dzsabuláni, rotéró és társai.), végre az első VB az utóbbi időben, amikor nem nevezték el azt a szart, egyszerűen csak FODBAL LAPDA
- braziloknak / spanyoloknak szurkolni
- semmilyen hozzáadott értékű termékre pusztán azért rácuppanni, mert reklámozzák (adidas torsön cipő (1990), ívelt lófasz UHD felbontással, fordítható sörnyitó lyukasztásra stb.)
- focis pólóban járni (főleg, ha brazil vagy spanyol mez, mondjuk C. Ronaldo-s bordó mezért is jár a faszkorbács)

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2014.07.09. 19:07:21

"a nóhaut"
ezt tartott egy darabig dekódolni, de megérte :)

2014.07.09. 19:07:27

@Prophet: Baszod, megnéztem a linkjeidet, de a modorméter szétrobbant. Ezt valami tökös Oravecz Nóra írja?

Túrós (törölt) 2014.07.09. 19:07:30

Nézzoda má' megint lesnek!

Dr_utcai_arcos 2014.07.09. 19:07:36

Remélem azt a rohadt Vörös Dzsont csak elkapja a végén Dzsén Petrik!

labdaseggű vörös démon 2014.07.09. 19:07:38

"éés nincs idő megnézni a lassítást, mert máris itt az ujabb helyzeeeeet..."

CheTamás · http://rascasse-f1.blog.hu 2014.07.09. 22:09:11

Tibi, hát közzétetted. Lekötelezel! @Sátán meg a Jocó: Fetrengek a nickeden, akárhányszor látom. (a rajnai rizlinget szeretem)
@Prophet: aztarohadtkurvazsiráfélet...csak így.
@Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi): Ez a poszt egyrészt a te felkiáltásodra íródott, toljad a kiegészítéseket!:)
@szeme közé, laposan!: Ez így történt, kérlek. Ereje teljében lévő heteroszexuális fiatalemberről van szó, vagy...nem.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.07.09. 22:09:20

Valaha írtam egy ilyesmi cikket "brahiból", ez a nő meg teljesen komolyan gondolja. Istenem de jó is lehet ilyen egyszerűnek lenni.
gondolatok-georgina.blogspot.hu/2012/09/napsutotte-toszkanaahogy-en-lattam.html

Trónkövetelő 2014.07.09. 22:09:42

@Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi):
Kérlek alássan, a mostani vébén a _bőr_, amit rugdosnak, a "Brazuca" névre hallgat. Sajnos, amíg az adidas szállítja a VB-kre a labdákat, mindig kitalálnak valami - heteroszexuális fehér férfi számára vállalhatatlan - nevet a terméküknek.
Fodballmezt meg félmeztelenül, a balatoni kocsma teraszán ülve, a derekunk köré csavarva kell hordani.

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.07.09. 22:09:52

@Brother Love: elég beírni gugliba apám, hogy "gyönyörű gondolatok", persze mindjárt a képkeresőbe.
Van ott minden. Bíborfátyol, álmos kismacska, rózsafüzér, vers, óda, amit akarsz. De olyan töménységben, hogy befosol.

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2014.07.11. 23:34:28

Tenni magasról a focira vajon modoros?

Cave Nick 2014.07.12. 10:13:11

"Úgy elmagyarázta az előnyszabályt anyámnak, hogy azóta megye II­es edző a mutter."

Besza-behu

Trónkövetelő 2014.07.12. 10:13:18

@Keresztény szellemiségű luxuskurva:
Heteroszexuális férfiből egy Nyugat-Szamoa - Togo meccs is vérben forgós zemekkel történő alkoholgőzös ökölrázást, kurvaanyázást vált ki. Meg egy homoszexuálisból is. A fodball kell nekünk és kész :)

Cave Nick 2014.07.12. 10:13:21

@Sal Colman: Ezeket hogyan találod? Gyűjtöd, mint Kodály Zoltán a népdalokat?

Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi) 2014.07.17. 20:53:16

@Trónkövetelő:
na, éppen az utolsó napokban hallottam, hogy van idén is neve a SPORTSZERnek.

Amúgy sem ennek, sem a VB himnusznak (harcikutya vs Lopez vs valami-harmadik-tök-ismeretlen-akárki) nem csináltak nagy marketinget - ez nem kevés jó pont részemről.

Négy éve agyvérzést lehetett kapni, hogy napi 13x ment a wakarcs-wakarcs, meg az emberi nyelven nem tudó bozótlakó vinnyogó előadásában a hullámzó zászlók. Utólag is köszönet a kereskedelmi rádióknak.

Trónkövetelő 2014.07.22. 19:35:47

@Jóléti Dán Kekszesdoboz:
Ez igen, ez a nő csak azért utazott Toscanába, hogy lásson egy húsboltot. Egy perces néma felállással tisztelegjünk előtte!

Trónkövetelő 2014.07.22. 19:35:50

Mi folyik itt kérem!? Eltűnt egy egész poszt! Biztos a Miniszterelnök Úr új Modor Tibit nevezett ki, aki CENZÚRÁZ!!!

Cave Nick 2014.07.23. 20:02:42

Meghekkelték a modorost?

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2014.07.26. 21:01:58

@Cave Nick:
Fene tudja, rám találnak az "Igényes Dolgok".
Ezt amúgy én is csak most vettem észre: körözzél lassan az egérkurzorral az oldalon és figyeld mi történik. Miriád csillag születik újra és újra!
süti beállítások módosítása