Amit a státuszjelentéseid VALÓJÁBAN jelentenek

2014/05/18. - írta: Modor Tibi

Tudjuk: a koreográfiát nem az ellenfél szurkolóinak, hanem csakis a csapatnak készítitek (valahogy pont a Fradi ellen jön össze mégis); a blogot a fióknak írjátok - de azért mégis nyilvános, és titokban igenis érdeklődéssel nézegetitek a statisztikákat.

Azt tehát kijelenthetjük, hogy a közösségi oldalakon közzétett posztjaid nem rólad szólnak, hanem elsősorban másokról. Hogy te mennyivel különb és jobb és boldogabb vagy, mint bárki más - és szeretnéd, ha mások is ezt hinnék, és irigyelnének érte. -Ez igen! Csettintenek elismerően. -Micsoda egy különleges csodabogár ez a Tibor! Annyira boldogabb, kiegyensúlyozottabb, erősebb, szebb, sikeresebb, lazább, mint én. Bárcsak én is ilyen lehetnék, mint Ő!

Alul pár jellemző életkép a közösségi oldalakról, és hozzá a megfelelő értelmezés.

  • Baráti, vidám borozgatás: sajnos egy magányos, boldogtalan, alkoholista féreg vagy, aki - halálos unalmában és egyedülléttől való félelmében - más, hasonló gondokkal küszködő emberek közé menekül, hogy felesleges témákat beszéljen át újra és újra. Minden mosolyod, minden boldognak tűnő pillanat valójában hazugság: hamis, önmagad és mások (vélt) becsapása. Azt hazudod, a barátaid a legfontosabbak számodra, de egyedül annyi van, hogy senki se szeret, és ők talán nem bántanak annyit.
  • Vidám vacsorázgatás, sörözgetés baráti párokkal: kedveseddel már rég nem szeretitek egymást, de a közös emlékek, a megszokás, a gyávaság, a vagyonnak hitt tárgyak és hitelek összekötnek benneteket. Hogy ne ketten legyetek összezárva a borzasztóan csöndes lakásban, ami minden elhallgatott problémátokat a felszínre hozza - más, hasonlóan boldogtalan párok társaságát keresitek, hátha láttok rosszabbat-rondábbat, mint a tiétek. Pár italtól bebaszol, és vöröses-vizenyős szemű zoliként izgulsz rá felebarátod házastársára a félhomályban, hogy aztán jólnevelt férfi módjára, hazatérve, piásan jól megszokott feleségedet kúrd meg nagyon, közben a másik kingára meg filmekre gondolva.
  • Sportolsz: különb vagy, mint bárki más. Üzenet: ti otthonülő, dagadt, gyenge, csúnya lajhárok vagytok - bezzeg én heti 7x megyek futni. Ha esik, ha fúj. Télen is. Sose voltam ilyen erős, nem is tudnék sport nélkül élni - hogy is bírtam korábban? Valamiért pár hónapon belül lekopsz, és sose leszel szép. Két év múlva újra kedvet kapsz valami újabb csodaszerre (boksz-aerobik, kangoo, kettlebell, TRX, pilates, jóga), ezért újra önmagad felsőbbrendűségét fogod minden edzés előtt, közben és után az orrunk alá dörgölni. Ám sose leszel szálkás és erős, soha. 
  • Céges bulin: már megint csúnyán eláztál. Valami pohárba kapaszkodsz, a kollégáid lettek a barátaid, nem gáz ez? Iszod azt a sok szemetet, már sokadik éve ugyanazt az egyszer mosott, szar inget + nyakkendőt veszed fel, és átüt a hónaljadon az izzadságod. Ha nem, akkor meg valószínűleg nő vagy: nevetségesen túlfeszülsz, mintha a szalagavatódra készülnél. Loknik, csillámpor (mint akinek az arcára rokkóztak), napok-hetek alatt beszerzett ruha. Ám hiába igyekszel, sose leszel királylány. Éjjel 2 van, és te még bulizni (italozni) akarsz? Eridj haza, minden rendes embernek ilyenkor már ágyban a helye. Ja, a munkahelyed és a munkád is szar. Csináltál valami tucatdiplomát, és értelmiséginek hiszed magad. Attól vezető lettél, hogy néhány EMEA ERP SuperUsert menedzselsz? Ez neked karrier? Értesz valamihez egyáltalán? Belegondoltál már, negyvenévesen mit fogsz csinálni? A sírkövedre majd azt véssük fel az utókornak, hogy Senior Nordic GL Specialist?
  • Utazol: sikeres ember vagy. Több, mint bárki, aki ezt látja. Igen, mert ki más engedhetné meg magának, hogy évente egyszer elköltsön akár egy millió forintot is, hogy elmenjen a Seychelle-szigetekre? Hát senki! Ezért egy héten keresztül, minden reggel, egész nap, minden este hazaüzensz: szegények vagytok és szarok. Csak én vittem itt valamire, pedig én sose voltam színkitűnő. Akkor röhögtetek meg csúfoltatok, most lett belőlem valaki. És most menekülsz innen vagy akárhonnan, mert valójában nem érzed jól magad ott, ahol vagy. Csakhogy a baj sosem a hellyel van: hanem veled, ott a fejedben meg a szívedben.
  • Gyerekes családok összejövetele: te megszűntél létezni, te nem vagy már többé, soha már. Te vagy a Gyerek életének egyengetője, az ő mecénása, és marad Ő. Hogy úgy érezd, még teszel valami értelmeset az életben, meghívsz még több ilyet, legalább addig se gondolkozol azon, hogyan váltál jellegtelen emberből senkivé. Hatalmas üvöltözés, rumli, kupleráj, takaríthatsz napokig, ráadásul gecisok pénzt költöttél erre a felesleges balfaszkodásra. Hétfőn dolgozhatsz tovább, hogy a következő ilyet is tudd fizetni. Ja, és ha felnő a gyerek, még több pénzt fog elvinni! Takarítás közben esetleg vágyakozva gondolkodsz azon, milyen lett volna megszodomizálni az egyik anyukát ott a szófán, de aztán rájössz, hogy ilyet nem szabad. Bűntudatod lesz, kedvesebb leszel mindenkivel aznap.
  • Panaszkodsz, gyűlölködsz, politizálsz: ez már a vég. Életednek sosem volt értelme, de most már kártékony is vagy. Már jobbnak, szebbnek se próbálsz tűnni, hanem azzal kérkedsz, hogy egy bukott kisember vagy, mindenféle rendszer és kormány kiszolgáltatott játékszere? Kérlek, hagyd el ezt a gonosz világot, túl jó ember vagy hozzá.
  • Külföldi sportcsapatnak szurkolsz: magyarként, sikereket ritkán elért falu/város/kerület szülötteként úgy érzed, neked több sikerélmény jár. A bajban nem tartasz ki senki mellett, felelősséget nem vállalsz hovatartozásodért. Tetszőleges, távoli egyesületedet magadénak kinevezve megpróbálsz vele azonosulni, de nem megy, hiszen még a nyelvet se beszéled. Biztosra mész: a győzelmek idején úgy érzed, a siker kicsit a tiéd is. Végre elértél valamit az életben! Kihirdeted, tényleg örülsz, irigykedjetek rád: győztes csapat tagja vagy. A bajban pedig nyúlsz a következő kedvenc után a sorban - marad még elég örömforrása a szimpatizánsnak. Meccsnézés közben valószínűleg iszol is.
  • Főzőcskézel-sütögetsz: te bezzeg tudsz főzni, te létrehozol valamit! Csendes őrült vagy. A benned buzgó frusztrációt és elkeseredettséget így vezeted le. Az étel az egyetlen örömöd, a jóllakottság kielégültsége az a boldogság, amit máshol nem találsz meg az életben. Ahelyett, hogy szépen megennéd, amit főztél, elismerést remélsz a közzétételéért. Valószínűleg dagadt is vagy.
  • Koncertedre, kiállításodra, könyvbemutatódra, fellépésedre invitálsz: sikertelen vagy, rajongóid, csodálóid nincsenek. Mivel ebbe nem tudsz beletörődni, a szánalomra építesz, és téged sajnáló embereket próbálsz magad köré gyűjteni, ha már irigyeket nem találsz.
  • Blogposztokat, véleménycikkeket osztogatsz: egy gyáva, szar alak vagy. Itt van a Tibi meg a sok a gyűlölködő publicista, aki helyetted is kigondolja és leírja, kimondja. Te csak rákattintottál, ezt nem is te mondod, meg te nem is gondolsz semmit - véleményed annyira nincs is, csak odanyomtál. Mint az ellenfelét feltartott kézzel felrúgó focista: nem is én voltam, én ott se voltam!
24 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rich.mond 2014.05.18. 14:36:09

A külföldi csapatnak szurkoló nem feltétlenül keres másik csapatot magának. Eccerűen' csak eltűnik, elbújik. Én pl a büdös életbe nem hittem volna, hogy ennyi Atletico Madrid rajongó, a csapat mellett tűzben-vízben kitartó ismerősöm van. A Barcások mostanában kevésbé aktívak.

A céges buli meg telitalálat.

Trónkövetelő 2014.05.18. 15:13:54

Egy jó hegymászókötél mindössze párezer forintba kerül. Gondosan ügylejünk a kiválasztására, ne legyen se túl vékony, se túl vastag. Keressük meg a legközelebbi erdőt, lehetőleg olyat, ahova nem jár sok kocogó. Keressünk egy megfelelő, legalább méteres átmérőjű fát. Lehetőleg tölgy vagy bükk legyen, fenyő, akác semmiképpen nem javasolt, de pl. bármilyen gyümölcsfa is elfogadható. Válasszunk ki egy minimum 30 centiméter átmérőjű ágat, és azon vessük át a kötelet, amire ezt megelőzően gondosan elkészítettük a hurkot. A kötél hurok nélküli végét jó erősen rögzítsük a fához, a neten sokféle csomózási módszert találhatunk, bármelyik megteszi. Ne kövessük el azt a hibát, amibe sokan beleesnek, hogy valamilyen sámliról rúgják el magukat, ne szégyenlősködjünk, és másszunk fel a fára, és ott a hurkot a nyakunkba akasztva rugaszkodjunk el úgy, hogy legalább egy métert zuhanjunk. Ez azért fontos, mert így eltörjük a nyakunkat, a gerincvelő folytonosságának megszakadása azonnali halált okoz, míg ha nem így járunk el, hosszú percekig tartó kínhalálra ítéljük magunkat.
Ezt tudom tanácsolni mindenkinek, aki üres, tartalmatlan, értelmetlen életet él, azaz gyakorlatilag a magyarországi felnőtt lakosság 99,99999%-ának.

bekbórd! 2014.05.18. 15:31:23

Érdekes, kreatív munkád van: cserépkályhás, fodrász, pincér vagy? Kiposztolod a legújabb kandallót, amit egy köcsögnek építettél, vágtál vmi extrém sérót, vagy bebodorítottál egy csúnyácska menyasszonyt, fölterítettél egy multicég bulijára, és azt hiszed ez érdekli az ismerőseidet. Látják, hogy a munkádba menekültél, és örülnek, hogy nekik nem kell az agyagba túrni könyékig, retkes, zsíros hajakat tapogatni, vagy céges bulikon a piát nem bíró szánalmas arcoknak hajbókolni, sokkal jobb el facebookozgatni a melóhelyen. Persze, te is a szabadnapod várod a legjobban, amikor egész nap fekszel, meg sört vedelsz a tv előtt.

CheTamás · http://rascasse-f1.blog.hu 2014.05.18. 15:49:39

Ne viccelj Tibi, ha nem lennének ezek a státuszok, mégis hogy a' anyámba' tudom meg, hogy melyik kangúdzsampos cipő a legkúlabb? Vagy, hogy Vonhinten Panna és Dolgopolov Levente squash után (ahol is külön kikötik, hogy AKÁR párunkkal közösen is eljárhatunk) melyik királyságos étteremben ettek pho levest és quesadillát két Group 'n Swing és Honeybeast között?
A poszt az tökéletes és készen van! Ámen.

törcsipöcs 2014.05.18. 16:18:48

Akik gasztroblognak nézik a facebookot, a pokol tüzén égjenek el, arról nem is beszélve, hogy a legtöbb kaja, amit készítenek ritka undorító.

törcsipöcs 2014.05.18. 16:18:50

Jó a bejegyzés szokás szerint, de mi a faszom van, hogy nem lehet kommetelni?

Diamond Dave 2014.05.18. 20:24:04

Nálam az örök kedvenc, amikor a cég kiküldi az illetőt valami vásárra vagy SAP tanfolyamra, és becheckol, mint Nagyon Fontos Ember, netán még a hotelben a középkategóriás eledelt is lefényképezi - mint a nemzetköziség és a megbecsültség táplálék formájában való megtestesülését.

2014.05.18. 21:18:58

a csillámpor kicsit erős :) nem semmi, hogy kihagytad a kisbabás képeket. mondjuk volt már róluk szó. ja és a kutyásakat :D a fb persze hogy azért van, h más szarabbul érezze magát, mint én, meg h az ellenségeket nézegessem. remélem pár év múlva követi az iwiw-et

HATTYU 2014.05.19. 15:15:37

Szeretnék hallani valamit az időjárás-jelentőkről, és a szivárványokat posztolókról is. :-)

HighTroller 2014.05.19. 15:15:43

Aki ezt a posztot kommenteli, az pedig még ennél is lejjebb van. Különben is, minden onlány (:-)) megnyilatkozás értelmetlen magamutogatás.

De a legjobban azokat rühellem akik a fostos szar eurovízión picsognak. Egyáltalán nem értem őket.

van_itt_valaki? 2014.05.19. 15:15:45

@Diamond Dave: Rohadj meg, ilyet én is csináltam. :D

2014.05.19. 15:16:14

Egyre gyakrabban emlegettem, már a Modoros sem a régi, de azonban ez a poszt újra üt, Tibibazdmeg!

Hiánylom viszont a (sportolónak nem tekinthető) testépítők, fitness modellek feszítős, pózolós, pucsítós képeinek értékelését. Vajon mi árulkodhatna nagyobb ürességről, korlátoltabb bornírtságról, önámító, hazug nárcizmusról, mit egy-egy jól-rosszul sikerült, tükörből fotózott hasizom, bicepsz, segg képe?
Ha idáig jutott valaki, az ékes bizonyítéka annak, hogy a valóságtól végképp elrugaszkodva elhitte: túlfejlesztett, kiszárított, természetellenes izomzata esztétikus és vonzó látvány. Elhitte, hogy mindez valós, komoly teljesítmény, nem pusztán valami különös, ortodox-kóser jellegű, életidegen diéta, órák hosszat végzett lélekölő taposás és nem utolsósorban nagy mennyiségű Stanazolol, különféle tesztoszteronkészítmények és Clenbuterol visszaélésszerű fogyasztásának eredménye.
Ha mindezt megfejeli még az egészséges és tápláló étkeinek (csirke-rizs-brokkoli)soha nem látott-hallott képeivel, továbbá a saját készítésű, nagyon finom (hát persze) cukor-zsír-lisztmentes cukrászati remekművek fotóival, azt hisszük, nincs lejjebb, pedig de.
Következnek a WBBHZTFF rendezésében lebonyolított, Bivalybürgüzdön megtartott bajnokság picsarázó kategóriájának II. helyezetti képei.

Persze nekem is van egy edzős képem, de az teljesen más, mert én valóban szíp vagyok, megmondta a Modortibi is.

Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi) 2014.05.19. 18:26:39

Kép az íróasztalodnál (persze háttérben a fasza budapesti panoráma a kilencedik emeltről és a drága irodabútorok), ingben-nyakkendőben.

Lássák, hogy neked bejött az élet, nem egy szar raktárban vagy az önkorinál tolod, hanem valamelyik 13. kerületi multi modern üvegpalotájában.

Suni dékán 2014.05.19. 21:38:21

Fejet eltakaró napszemüvegben, háttérben az Alpokkal fénykép: bejött neki az élet, pultos, vagy pincér Ausztriában, Olaszországban. Meg tudta venni a használt kombi BMW-t, vagy Audi-t, ezzel kiskirály lett tyúkszaros kis falujában.

zedor 2014.05.20. 07:04:01

Ennyi erővel semmit ne postoljunk. Keserűiirigy az egész iromány , attól függetlenül is, hogy van valóságtartalma. Unalmas már ez a jól oda mondos stílus is. Szánalmas az egész blog.

Trónkövetelő 2014.05.20. 07:04:39

Esküvői képét megosztja, alatta a női ismerősei kommentjei:
"Jaj, de szépek vagytok!"
"Sok Boldogságot Kívánok Nektek!"
"Édesek vagytok!!!!!"
"Mazal tov!" ;-)))
Mennyasszonytánc, vérben forgó szemű, lila fejű nagybácsikkal, és ellentétjeikkel: üveges tekintetű, halálsápadt unokaöcsikkel, asztalra borulva alvó volt egyetemi évfolyamtársakkal.
Valójában pedig görcsösség, szánalmas kivagyiság mindenhol. És rengeteg pia.
Ja és még egy:
Aki azt posztolja, hogy "itt van/itt volt: Madonna/Kylie Minogue/Black Eyed Peas stb. koncert, Wien" és férfi, az buzi, és ezennel bevallja.

mrbateman 2014.05.20. 10:02:55

"Loknik, csillámpor (mint akinek az arcára rokkóztak)"

úgy olvastam, hogy minta akinek az arcára rokokóztak.

és abban a verzióban még jó is volt:-D

Celtic 2014.05.20. 10:03:31

Tibi, sztem utobbi idok legjobbja :) Nagyon telitalalat. Szerencsere egyedulallo vagyok, nem sportolok, ceges bulikat kerulom (meg nincsenek is), szoval ez ram nem vonatkozik, ezert nagyon tetszik :)

Hopp, meg csak felig olvastam, megyek tovabb, hatha lehervad a mosolyom.

szliper 2014.05.21. 06:09:27

Mindegyik ütött.
"A Gyerekes családok összejövetele" betalált.

flakk 2014.05.26. 19:40:48

1.Öltözz fel szép ruhába (lehetőleg valami testhezállóba), sminkeld ki magad, készíts frizurát, de ne menj sehová, hanem állj be a szekrénysor elé, vagy a kertkapu tövébe, és fotóztasd magad a férjeddel/barátnőddel/gyerekeddel.Meglásd, amint feltöltöd, rögvest legalább nyolc barátnőd írja majd a kép alá, hogy "De csini vagy!" vagy "Nagyon szép vagy!" És hidd el, mindenkit érdekel ám, hogy jól áll-e rajtad szombaton délután a tapinaci tapipólóval!

2. Akármilyen piszlicsáré baromságon összeveszel a pároddal, azonnal posztolj valami életbölcsességet arról, hogy aki igazán szeret, azt mindig átvágják. Még jobb, ha a párod kommentet is ír, te válaszolsz, ő megint ír, és így tovább. Így legalább minden ismerősötök tudja, hogy összeilletek. Fokozható az élvezet, ha még az állapototokat is módosítgatjátok (egyedülálló/kapcsolatban/házas).

2014.05.28. 23:38:55

de arról nem esett szó, amikor a szingliből lett királylány hatszáz fotót posztol a nagyon tökéletes esküvőjéről, apucival, anyucival, "párjával", smink, fodrász nyolcvanezer, esküvői ruha hatszázezer, helyszín felső-középkategóriájú belvárosi étterem, templomi esküvő is (ők két szinglikefélés között sem felejtettek el korábban jó kereszténynek lenni), majd pár hónap múlva rejtélyes okokból eltűnik az összes létező fotó és a beavatottabb barátok azért csak megsúgják, hogy nem jött össze, elváltak. lehet geci vagyok, de én egy ilyenen egyszer akkorát röhögtem, hogy az összes szart megbocsájtottam a jóistennek, amit az emberiséggel művelt. ugyanez régen wiwes formában párkapcsolatokkal is rendkívül vicces volt. státusz: kapcsolatban, majd pár hét múlva: egyedülálló, vagy még inkább, státusz nem is közölve, képeken barátnők, és kiskutya, mert "rájuk mindig lehet számítani". a fészbuk a leghozzáférhetőbb társadalomtudományi kutatás, egy igazi open source vagy miafasz.

Mukkancs 2014.10.22. 21:09:20

"Meglásd, amint feltöltöd, rögvest legalább nyolc barátnőd írja majd a kép alá, hogy "De csini vagy!" vagy "Nagyon szép vagy!" És hidd el, mindenkit érdekel ám, hogy jól áll-e rajtad szombaton délután a tapinaci tapipólóval!"..és ne felejtsd el odaírni a kép alá hogy: "Utálom amikor fotóznak"..ezzel még nyerhetsz egy-két kóbor likeot illetve megjegyzést hogy :"pedig szép vagy" "pedig jó volt a fotós.. ;)" stb stb..fitneszcsajok tükörből lefotózott segge szigorúan bikiniben, és magassarkúban, műkörmös kézben fogott okosteló (apple ikon jól látszódjon) amire kétfajta komment érkezik..Nők: "ez igen büszke lehetsz magadra" "hát igen az én barátnőm..:)" "juj de ügyes vagy ezt hogy csinálod?"..Férfiak:"wow" "ez ott van csajeee :D" ezeket szigorúan bal kézzel írják mert jobbal megy a jól megérdemelt recsi..kezdő anyuk megállíthatatlan képözöne a ex-pocaklaló minimanóról..Bécike hasra fordult,Bécike totyog, Bécike szaik, Bécike szundizik,Bécike pofija ziszta főzelék "háát nem ééédes lányok??" igazán vicces apukák egy CKM-et is a gyerek keze ügyébe tesznek majd posztolják a "Nem lehet elég korán kezdeni" feliratú elképesztően eredeti és humoros képet..külön kategória a dögös kinézetű diszkócicák akik garantáltan a náluk csúnyább, alacsonyabb és lehetőleg szemüveges barátnővel hajlandóak csak egy képen szerepelni..mindkét fél nyer..a szebb csaj jobb színben tűnik fel hogy lám ő még a kicsit csúnyácskával is milyen jóban van, és milyen "igaz" barátnők,a csúnya pedig reménykedik hogy a szebb csaj képeire szorgosan hokizó srácok közül valamelyik talán bejelöli őt is

Flowey 2022.04.26. 17:02:36

Azért az nem semmi - még ha viccesnek is szánta a szerző - hogy kvázi öngyilkosságra szólít fel elég sok embert.
süti beállítások módosítása