Hogyan dobjuk fel unalmas emailjeinket?

2013/02/13. - írta: Modor Tibi

Bejegyzés alcíme...

Neked is könyöködön jön már ki a sok sablon-email unalmas, szikárfehér hátterekkel, Arial vagy Times New Roman 10-essel, a végén egy jellegtelen "Kind regards/Üdvözlettel"-lel, száraz, gyári aláírással?

Te ugye nem akarsz ilyet? Ugye nem akarod azt üzenni kollégáidnak, feletteseidnek, üzletfeleidnek, ismerőseidnek, hogy egy rém unalmas kispolgár vagy egyenstílussal - bocsánat: stílustalansággal?

Ám mi most adunk Nektek pár tuti tippet, amivel garantáltan feldobhatod kicsit a mindennapi írásbeli kommunikációt.

És ne feledd: nincs hatékonyabb és célravezetőbb, mint egy jó kis telefonhívás a kellő időben! ;)

  1. A lehangoló, default fehér háttér helyett állíts be valami igényes témát! Nyakunkon a tavasz: valami meleg, folyatott színű theme tarka szegéllyel, de akár csak a spirálfüzetes margó is megteszi. Ne állj be a sorba, már megérkezésekor rázd fel az olvasóközönséget!
  2. Betűtípus. Két betűtípus tilos: az Arial és a Times New Roman, ahogy az elején írtuk. Válassz helyette valami könnyebben olvashatót, de mindenképpen egyedit! Ez lehet bármi: Guttmann, Freestyle Script, Old English Text. Járjon folyton az a fejedben, hogy mit gondol az olvasó első blikkre - vagy-e valaki, avagy sem.
  3. Alakítsunk ki saját írásjelleget! Lépjünk túl az olyan konvenciókon, mint az írásjel-szóköz, hogy mindig nagybetűvel kezdjük a mondatot, meg a többi. Gondolkozzunk, éljünk a dobozon kívül! Mondatjelek elé alkalmazzunk bátran szóközt, az ékezeteket bolondítsuk meg nyugodtan balra döntött olaszosra, esetleg hosszú ő helyett kalapos o, repülő ékezet, v helyett w - vagy simán ékezet- és nagybetűmentesség. Tipp: a bekezdésre épülő íráskép a gyengék mankója.
  4. Aláírás. Nincs fontosabb, mint egy ütős aláírás. Ne féljünk őt feldíszíteni egyéniségünkhöz jobban passzoló kis piktogramokat, animációkat - és csakis a dögunalmas emberek nem használnak passzoló idézetet. Nagyon figyeljünk az aláírásunkat és az egész kompozíciót lezáró idézetnél, hogy ne legyen túl elcsépelt, és egyben legyen "ráébresztő" hatású is.
  5. Egyéb ötletek: variáljuk a színeket! A fontosabb pontokat emeljük ki bolddal és pinkkel, alkamazzuk az aláhúzást, a hyperlinkeket és a strikethrought-t is rendszeresen. Máskülönben elvész a mondanivaló a sorok útvesztőjében.

 

Good luck!

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása