Az Örökmozgó

2012/04/23. - írta: Modor Tibi

Sorry, de én már csak ilyen kis emberi perpétum mobile vagyok, nem bírok megülni a sejhajomon. Folyton tennem-vennem kell valamit, gyűlölöm, nem állhatom az emberi tehetetlenséget, teszetoszaságot, tutyimutyiságot.

Most komolyan, emberek képesek munka után hazamenni, és első dolguk, hogy lehuppannak a kanapéra a tévé elé, és azt bámulják éjfélig, azt a sok szart. Barátok közt, Megasztár, X Faktor. Közben tömik magukat kétpofára popcornnal, szlapálják a kólát. Arra hivatkoznak, hogy egy átgürcölt nap után az embernek ki kell kapcsolnia és nem képesek másra, de ez hatalmas kamu. 

Én nem bírnám. A lustaságnál, semmittevésnél jobban nem tud semmi felidegesíteni. Amikor hétvégén kint hétágra süt a nap, lehetne menni strandra, kirándulni, ismerősökhöz, rokonokhoz, ezek délig alszanak, és négyig csak lézengenek a lakásban: vakargatják a micsodájukat, kávézgatás, klozett, rádióhallgatás. Nem veszik észre, hogy elbaszarintják a szabadidejüket? Mások ilyenkor már rég levitték a kutyát, megjárták a piacot, boltot, programokat csinálnak, szórakoznak...

Programok! Mindig kell valami nyüzsgés, valami program, valami közös. Hiszen végtére is ez az, ami minket emberré tesz. Az ember társas lény, és nem arra született, hogy leüljünk egy asztalhoz, és egész végig a facebookunkat nyomogassuk a mobilunkon. Mert sajnos egyre több ilyet látok. A szülők SMS-t küldenek a gyereknek a szomszéd szobába, ha kész a reggeli. Nem jó ez így... 

Állatkert, kis vásárlás, cirkusz, vidámpark, egy séta a Dunakorzón, kirakodóvásár a Várban vagy Szentendrén, egy jó süti a Daubnerben az vagy az Emilben egy jó ristrettóval. És képesek inkább átaludni a hétvégét. Kipihentebbek persze nem lesznek. A legtöbb kutatás szerint is az egészséges felnőtt szervezetnek bőven elég napi 4-5 óra alvás. Ezek meg 8-12 órákat végigfetrengenek másnaposan. Közben nem veszik észre, hogy átalusszák az életüket. Majd hatvanévesen, amikor meg mérleget kell lassan vonni, akkor jönnek majd rá, hogy leéltek hat évtizedet, és nem csináltak közben semmit. Én márpedig a carpe diem híve vagyok: amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra! És ha egyszer végigpereg előtted az életed - ha eljön annak is az ideje -, akkor ne tudd eldönteni, hogy akció- vagy pornófilmben vagy-e.

Még egyszer nehogy az utamba sodorjon egy ilyen naplopót a sors, mert megőrülök. Csak úgy szívják az energiáidat ezek a patópálok. Te pörögnél, pezsegnél-nyüzsögnél, és semmi. Mit csinálunk ma este? Mit tudom én, tévézzünk. Semmit. Pihenjünk. És legszívesebben a hajad tépnéd ezeket hallva. Megpróbálnád felrázni őket, kizökkenteni ebből az értelmetlen létből, de nem lát-nem hall-nem beszél. Reménytelen. Csak azt a szart nyomkodja. Az elején, amikor azt hiszed, hogy na majd én megváltoztatom - hát esélytelen. Pár hónapig esetleg működhet, de utána felejtő. Te meg utaznál, világot látnál, ez meg nem vágyik sehova. "Jó nekem itt" - hát igen, ezért se vitted semmire. Mert a rohadt kerületedből, a lakásodból se szívesen teszed ki a lábad.

Az élet pedig olyan rövid, és halálos bűn semmittevéssel eltékozolni.

118 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ernoke 2012.04.23. 09:42:44

@Momina: és nem érzed úgy, h nincs elég szabadidőd, nem szórakozol eleget a sok alvás miatt? nekem csak könyvből fel van halmozódva vagy 5 db, amit el akarok olvasni, nem is beszélve a hobbijaimmal kapcsolatos ötleteimről, amikkel tele van a fejem, és amik megvalósításra várnak. folyton azt érzem, h a lustaságom miatt (amit a legidegesítőbb tulajdonságomnak tartok) nem tudok eleget élni.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.23. 09:55:07

@Ernoke: pont ez az, ti mennyiségre méritek ezt. Az ilyen ember az, aki elmegy mondjuk Firenzébe, és konkrét listával végigfutva pipálja, hogy láttam, láttam, megvolt, láttam. És akkor büszke, mennyi mindent látott. Ez sima teljesítménykényszer:)

Donjon 2012.04.23. 09:56:18

Nos én ilyen is, meg olyan is vagyok. Ez abból adódik, hogy 24 órában dolgozom és a másnapok kissé punnyadósak. De ha kipihenem a nemalvást akkor szívesen megyek úszni túrán, stb. Így kiélhetem mindkét végletet.

Ernoke 2012.04.23. 10:10:02

@vészmadár (pica pica): nem vagyok pipálós fajta, utálom az olyanokat.:) az zavar, h még kevés alvással sincs elég időm azokra a dolgokra, amiket meg akarok csinálni. pl. konkrét zenei tervekkel van tele a fejem, amik lehet, h soha nem valósulnak meg, és ez csak az egyik hobbim. plusz, világ lustájaként nagyon nagy szükségem van a holtidőre, amikor semmit nem csinálok, csak nézek ki a fejemből, ezt sem érzem elégnek. és március óta még másodállásom sincs, pedig kéne...
többször eszembe jutott, h ha feltalálnák az alvás- és evéspótló tablettát, akkor receptre iratnám fel, h ne ne kelljen kötelező dolgokra időt pocsékolnom.:D

Momina 2012.04.23. 10:11:38

@Ernoke: Hát, a szórakozás aztán egyáltalán nem hiányzik, soha nem voltam az a szórakozni járós alkat, otthonülős vagyok. Az alvást meg nem lustaságnak, hanem most divatosan rekreációnak hívom :) Ha úgy érzem, szükségem van rá, akkor ezt kell tenni. Nagyon ritkán van olyan, hogy lustának tartom magam, de az inkább olyankor van, ha valamit halogatok, pedig ráérnék megtenni. Könyvek, varrnivalók, félkész ötletek pedig valóban sorakoznak az ágy mellett egy kosárban :)

petrice 2012.04.23. 10:12:25

Szabadidős programra időt nem az alvás 8 órájából kell elvenni, hanem a tétlen ébrenlétből. A poszt tényleg hülyepicsanézőpontú, de a tötymörgést, punnyadást, zombitévézést én is nehezen viselem.

@Hadrian77: Igen, egy igazi 'pörgentyű' tényleg csak akkor tud nyugton maradni, ha megrakják rendesen, de talán nem is baj, hogy vannak ilyenek ;)

UI: kirakodóvásáros-cukrászdás-kiállításmegnyitós etnolányok meg menjenek a barátnőjükkel amíg mi focizunk

Ernoke 2012.04.23. 10:13:46

@vészmadár (pica pica): egyébként igen, nagy azoknak a dolgoknak a mennyisége, amit csinálni és látni akarok, mert attól él az ember, amit megtapasztalt és létrehozott. szerintem azért jöttünk le a fáról is, mert kíváncsiak voltunk, mi van alatta.:) te ezt hogyan cáfolnád, _kíváncsi vagyok_.:D

petrice 2012.04.23. 10:15:04

@Ernoke: Talán pont két egyszerű de szép örömet venne el a tabletta az életedből, nem?

Ernoke 2012.04.23. 10:21:05

@Momina: nem így értettem a szórakozást, én is nagyon otthonülő vagyok, legutóbb augusztusban voltam ilyen értelemben szórakozni.

@petrice: az evés egyáltalán nem érdekel, azt szívesen pótolnám vele, főleg mert szinte állandóan éhes vagyok. az álmaimat viszont valóban nem szívesen adnám.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.23. 10:22:18

@Ernoke: én nem cáfolok semmit, arra próbáltam csak utalni, hogy ez nem mennyiségi kérdés. A tapasztalás egy dolog, a tapasztalás feldolgozása meg egy másik. Ez utóbbihoz kell az idő. Meg aztán ugye beszélhetnénk a tapasztalás mélységéről is. De ez megint egy másik tészta, és nem is ide tartozik. Nyilván van olyan ember, aki egyszerűen nagyobb fordulaton pörög (én a munkában vagyok ilyen). Sztem a poszt sem azokról szól, akik pörgősebbek, hanem azokról, akik KÉNYSZERESEN pörögnek. Ugyanolyanok, mint a kényszeresen buliból buliba járók (partyhoppers), akik egyiket sem élvezik ki, de elmondhatják, hogy ők aztán MENNYI SOK buliban ott vannak. Azaz akik látszólag tevékenyen pontosan ugyanolyan semmivel töltik el az idejüket. Mert őszintén szólva: megenni egy cukrászdában egy valamit, az mennyivel tartalmasabb, mint megnézni valamit a tévében?

_UnderCover_ 2012.04.23. 10:23:47

"...nem bírok megülni a sejhajomon...."
SZíVLAPÁT.

vincere 2012.04.23. 10:27:15

gyönyörű :)

majdnem másfél hónapig voltam betegszabin nemrég, addig aludtam, amíg akartam, és még a végén sem keltem fel 9-10 óra alvás előtt. az utolsó heteket a szüleimnél töltöttem, hát a végén már nehezen viselték, még úgy is, h. komoly dolog miatt voltam betegszabin. állandóan bejöttek a szobába meg kint hangoskodtak, h. nem igaz, hogy lehet eddig aludni... nem tudják elviselni, h. más tovább alszik, mint ők. pedig nyugdíjasok mindketten

Ernoke 2012.04.23. 10:28:30

@vészmadár (pica pica): ezzel már nem tudok vitatkozni (saaaajnos:)), igazad van.

IndaMuncher 2012.04.23. 10:28:43

"Carpe Diem", meg "életed filmje", falramászós kifejezések. Jó poszt.

chipshop (törölt) 2012.04.23. 10:32:54

Ez a "csinaljunk valamit" ez valamifele belso kenyszer nehany embernel,mikozben semmi nem jobb,mint lustanak lenni,es csak akkor csinalni valamit,amikor tenyleg szeretnek,amikor ugy erzem es nem azert mert kitort rajtam a lelkiismeret furi,h uristen elszall az elet,eliramlik a fiatalasag:-))Pont tegnap beszeltunk arrol,hogy egy kupac ember beul a barba,beszelget meg masik 5 emberrel,megprobal felszedni egy not,aztan szep lassan leissza magat,taxi,masnap hazamegy es elmondja,hogy huuu neki de izgalmas elete van,o egy party animal:-))Siman vallalom az otthon ulest,persze edzeni edzek,de van hogy csak uldogelek olvasok,aztan ket het mulva eltuzunk Romaba.Nekem igenyem van a nem csinalok semmit idoszakokra,es aki nalam tobbet alszik,az komaban van:-))))

Styxx 2012.04.23. 10:37:05

És ha egyszer végigpereg előtted az életed - ha eljön annak is az ideje -, akkor ne tudd eldönteni, hogy blogger- vagy pommentelő vagy-e.

Pörögni uncool, XX. századi csökevény. Ha Napoleon olyan bölcs lett volna, mint Spinoza, akkor egy padlásszobában éli le az életét és írt volna öt könyvet.

Dzsoni Kráncs 2012.04.23. 10:42:51

@Ernoke: Ezeket a tablettákat én is szedném,pl.egy utazáson mennyi időt és pénzt spórolhatnánk velük,vagy amikor egyszerűen éhes az ember de mégsem kíván enni.Az viszont poén volt,amikor a tabletta szükségességének egy lagzi közepén adtam hangot,ahol ugye el kellett volna ájulnom a húsleves és a kirántott hús meg a székelykáposzta mennyiségétől és ízétől.
Persze egy utazáson van olyan,amit feltétlen meg akarok nézni,de a kaland jellegét mégis a spontán dolgok adják.

2012.04.23. 10:44:36

Gyönyörű, szívlapáttal jutalmazandó példányt mutat be a poszt. Ugyanis ennek nem az a lényeg, hogy valami értelmes, vagy csak pusztán jóleső, kellemes tevékenységgel elüsse az időt, hanem pörögnie kell.
Személy szerint én nem bírom a lusta embereket és _valamit_ és is csinálok minden hétvégén, nem döglődöm órákon át csak úgy. Ez a valami lehet a motor bütykölése vagy egy bugyuta film megnézése a lányaimmal, szóval nem kell ennek feltétlenül valami "értelmes" tevékenységnek lenni.
De az ilyen kétszázhússzal száguldozó elmebetegeket nem állhatom.

IndaMuncher 2012.04.23. 10:45:14

@chipshop: Na ez az, Ilyen programokból (nem feltétlenül utazás) néha tök jó megszervezni havonta egyet-kettőt, és a többi idő maradhat az otthonülésé, PC játékoké, stb.

pocaklakó minimanó 2012.04.23. 10:48:02

MindÉg szerettem volna ilyen kis pörgős lenni. De 100%-ban soha nem sikerült.

2012.04.23. 10:52:07

@Dzsoni Kráncs: Egyszer utaztem együtt olyan barmokkal, akiknek a legfontosabb az volt, hogy minden "kötelező" látnivalót letudjanak. (Ez a fajta általában mindezt tetézi azzal, hogy 900 fényképet készít, amin ő maga csak egy feket pont, míg a céltárgy ocsmány minőségben szerepel rajta. Soha nem értettem, minek pl. lefotózni az Eiffel tornyot, amikor egymilliárd kép van róla. Egy pózolós buta turistakép még csak-csak, de az ilyen, utób valamiféle szánalmas trófeaként körülhordozott, alulexponált, rosszul komponált, eldőlt horizontú förmedvények mutogatása mindig felidegesít.)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.23. 10:56:00

@chipshop: a csináljunkvalamit-csoport messze legfárasztóbb alfaja az, amelyik ellenben nem tudja, mit, csak valamit. De azt te találd ki. Jah, de az pont nem jó, amit te gondoltál. Magyarán: pörögjünk mert Ő akar pörögni, de TE szórakoztasd.

Styxx 2012.04.23. 11:04:13

@Brother Love:
Hajaj, japáncsaj-effektus. Ex japó csajommal amszterdami két napos kirándulás:
- Voltunk Van Gogh múzeumban, Coffe-Shopban, helyi étteremben, még csak ....
-Állj, állj, állj (ez lennék én, Styxx San megmutatja, hogy azért mégis ki viseli otthon a szamurájkardot) ez nem termelői verseny a Sonynál, hanem szabin vagyunk. Rilex.
(Megelőző válasz: nem azzal akarok villogni, hogy Hally Berrytől Scarlet Johansonig minden színű jócsajt felpróbáltam, de speciel japáncsajjal volt egy kicsit hosszabb-komolyabb interracial)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.23. 11:07:53

@Styxx: ezt már vakarhatod, ecsém, ki hiszi ezt el neked?:)

fogadjunk a blogfejléc alá is te csempésztetted be ezt a japánprosti-rendelős szolgáltatói reklámot:)

pocaklakó minimanó 2012.04.23. 11:09:17

@Brother Love:

"Ez a fajta általában mindezt tetézi azzal, hogy 900 fényképet készít, amin ő maga csak egy feket pont, míg a céltárgy ocsmány minőségben szerepel rajta."

Van ennek a pörgősnek egy külön válfaja: aki úgy pörög külföldön, hogy az igazából nem is pörgés.

Ismerős ment egzotikus országba sok zséért nyaralni és a kéthetes útról hazatérvén tartott egy kis élménybeszámolót.

Az élménybeszámolóból megismerhettük (vetítés volt meg minden) az egzotikus ország tengerpartjának 600 méteres szakaszát, ahol a két hét eltöltődött tartalmas, szórakoztató és pörgős programok közepette, melyek magukban foglalták a következőket: bándzsi dzsámping, turistakoktélok, szkúbadájving, paraszéjling, napozás, éjszakai goaparti - a helyiek általában a kiszolgáló személyzet tagjai között tűntek fel.

Lenyűgöző, na! :)

chipshop (törölt) 2012.04.23. 11:10:29

@F.house: PC-t nem jatszok,de ertelek egyebkent:-))Szerintem a gond az a "porgos"emberekkel,h nem fogadjak el azt,hogy mas embereknek mas a kikapcsolodas,mas a prioritasuk,es nekem sepciel 8 ora melo utan nem kikapcsolodas beulni a barba a munkatarsakkal(akik legszivesebben leszurnanak)es azt hallgatni,h mit fognak csinalni a hetvegen:-))
Kb.10 eves koromtol azt hallgatom,hogy mennyire fonto h az ember csinaljon valamit,ha vegkepp nem jut eszebe,h mit,akkor legalabb takaritson muhahaha. Szegeny nagypapam,aki egy hihetetlenul bekes,nyugodt ember volt,leelt a nagyival ugy otven evet,h hetvegenkent reggel 6 kor kinnt vagyunk az allomason es irany Balaton.Mindezt ket unokaval(ez voltam en es a tesom).Az mellekes volt,h a vonat csak 8-kor jott,nekunk 6 ra kinnt kellett lenni,mert az a biztos a Nagyi szerint.Kesobb kocsival ugyanez volt,ott 7 kor indultunk,5 kor keltunk,es azert kellett 7 kor uton lenni,h kikeruljuk a dugot.Mivel a szuleim hasonloan aktiv emberek,igy a forgatokonyv naluk ugyanez volt,a kulonbseg az uticel mindossze.Veluk Becsbe mentunk sokszor,de valamit mindig muszaj volt csinalni,mondvan "unatkozni nem szabad".
Idokozben huszoneves lettem,alhattam kedvemre,labloga,es persze multi-s melo es ugy gondoltam,h igeeeen mindig erre vagytam,beken vagyok hagyva:-))Ekkor pedig belepett az eletembe a ferjem,aki kiseloadast tartott a szellemi ill.fizikai tunyasagrol,mindezt spiritualis dolgokra vezette vissza,meghogy en azert szeretek semmit nem csinalni,mert tudatalatt menekulok.Hallgattam egy ideig,aztan elhagytam:-))
30 eves vagyok,es vegre,eletemben eloszor beken vagyok hagyva.Dolgozom,de alahatok ket m.terv gyartas kozben,logazom a labam,uszom,olvasok es szeretek elni:-))Csak nem ertem h erre miert kellett 30 evet varni:-))))

chipshop (törölt) 2012.04.23. 11:13:19

@vészmadár (pica pica): Azaz.Abszolut tokeletesen megfogalmaztad.

Persze amit kitalalsz,az nekik sosem lesz eleg jo program,nekik kell az adrenalin,az izgaom,a valtozas,az erezs,h csinalnak valamit.Nem tudom,nyilvan en vagyok vegtelenul egyszeru de ezt egy sima dugassal is el lehet erni:-))

Styxx 2012.04.23. 11:16:18

@vészmadár (pica pica):
Simán. Chipshop vagy Eastern Sugar hátha bekajálja, rájuk hajtok:-)

chipshop (törölt) 2012.04.23. 11:18:11

@májkifiam:Tudom,tudom:-))))))Lelki-furi.Igy helyes:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Ernoke 2012.04.23. 11:35:54

@pocaklakó minimanó: ezeket az extrémsportokat nem értem, de a goa speciel tényleg tartalmas szórakozás. a napozás meg az egyik legjobb dolog a világon.:)

@chipshop: nekem a családban az volt az idegesítő, h mindig mindent reggel kellett csinálni, legkésőbb 7ig elindulni mindenhová. én pedig gyűlölök korán kelni, inkább fekszem le reggel és alszom délig, mint fordítva, és soha nem tudtam felfogni, h miért nem lehet mondjuk nagybevásárlást este intézni, mi baja lesz az embernek tőle.

pocaklakó minimanó 2012.04.23. 11:42:10

@Ernoke:

"ezeket az extrémsportokat nem értem, de a goa speciel tényleg tartalmas szórakozás. a napozás meg az egyik legjobb dolog a világon.:)"

Persze, csak kicsit elgondolkodtató, hogy ha már egyszer elmész egy távoli és egzotikus országba, akkor a pörgős nyaralásod miért a fenteikben merül ki.

Másik ismerősöm ugyanezt csinálta: Elment HorvátHországba és a napi programja (ő nem annyira pörgős, de legalább trendi) abban merült ki, hogy délelőtt 10 és dél között napozás, majd ebéd, ebéd után szieszta, majd du. 5-től napozás és kis fürdés és később vacsora, majd utána a helyi klubban hajnal 4-ig parti és másnap ugyanaz. TÍZ napig.

Ehhez miért kell HorvátHországba utazni? :)

Keresztény szellemiségű luxuskurva 2012.04.23. 11:47:19

goa: Ja, tuncituncira szeletelni esetleg módosított tudatállapotban aztán baromi izgalmas és nagyon produktív. Tudom, próbáltam.

chipshop (törölt) 2012.04.23. 11:50:22

@Ernoke: Ezt en sem ertettem soha,de a cselekves motivalt emberek egyik vesszoparipaja ez az "amit most megtehetsz..."kozhelycsapda,es ezen logika menten haladva,ok mar reggel 6 kor uton vannak.En is szivesen alszom delig,foleg ha szar az ido(mint most)es imadom 100-szorra is megnezni a Goodfellas-t:-))A masik film amit megszallott autistakent nezek,az a Capa(tudom,nagyon gaz):-))

Du dum
Du dum
Du du du du dum
Dumm dummmdummm es akkor jon az uszony.
A legrosszabb,h pontosan tudom ki es mit fog mondani,aaaaa kesz,en retardalt vagyok:-))))

Egyebkent amikor a Goodfellast nezem,mindig veluk egyutt beszelek.Na jo,time to sleep:-))))

Visszaterve,viva la alvas:-)))

pocaklakó minimanó 2012.04.23. 11:54:56

¡Viva el Sueño!

Mañana... :)

lárvalányhaj 2012.04.23. 12:31:35

Fura, mert nekem pont a pörgősségem miatt nehéz rávenni magamat arra, hogy kimozduljak otthonról. A munkám otthonról végezhető, és nehezen teszem ki a lábamról, mert sajnálom a kiesett időt - egy három órás délutáni program valójában egy fél napot elvesz, mert elő kell készülni, oda kell utazni, vissza kell utazni, és utána még egy-másfél órát regenerálódni, hogy ismét munkaképes állapotba kerüljek. Egyébként is nehéz rávenni magam, hogy kimozduljak, mert valahogy nehezen megyek át egyik "halmazállapotból" a másikra. De ha már rávettem magam a kimozdulásra, akkor bármire nyitott vagyok, simán végigdorbézolom az éjszakát.

Ernoke 2012.04.23. 12:35:20

@pocaklakó minimanó: ott más a levegő, más a fény, mások a szagok, önmagában már ez is plusz tartalmat ad mindennek, amit tengerparton csinálsz.:)

@Keresztény szellemiségű luxuskurva: a goa letisztult formában tartalmazza azt, amiért az ember egyáltalán elmegy bulizni, nem többet és nem kevesebbet. és az ember azért megy el bulizni, h senkit ne érdekeljen, mit visel, hány éves, milyen a szociális és anyagi helyzete, mit dolgozik, hanem másokkal együtt feloldódjon egy nagy, közös örömködésben, és ne legyen más, csak a basszus meg a csillagok. te vagy az első, akitől azt hallom, h volt már goán, és nem szeretett bele azonnal.:) én annak ellenére ezt tartom a mostanában elérhető legértelmesebb szórakozásnak, h magát a zenét nem is szeretem.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2012.04.23. 12:38:06

Én meg olyan vagyok, mint a cápa, folyton úsznom kell, hogy ne süllyedjek el. És ha kitörik egy fogam, akkor a hátsó fogsorokból előretolódik egy, hogy helyettesítse.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.23. 12:48:47

@Ernoke: ha azt tartalmazná letisztulva, amiért az ember elmegy bulizni, akkor csak részegen dugnának a goapartykon...

lárvalányhaj 2012.04.23. 13:19:13

@Ernoke: ez tök jól hangzik, én is akarok ilyet!!!

Lenry 2012.04.23. 13:24:18

@chipshop: szívemből szóltál :)

Ernoke 2012.04.23. 13:49:56

@vészmadár (pica pica): amit leírtál, én pont azt igyekszem egy buliban nagy ívben elkerülni (alkohol és igénytelen szexualitás).:) mindkettő olyan típusú lealjasodás, amitől csak szarul bírtam lenni közben is meg utána is.

@lárvalányhaj: a gond ezzel az, h a zene egy idő után fárasztó még annak is, aki amúgy megszokta, és nem olcsó mulatság, csak a jegy szokott lenni 3000 ft körül. de amúgy egy nagy vidám ugribugri óvoda az egész, vagy diliház, ízlés szerint.:D www.youtube.com/watch?v=vIEH_KZ-wmI

pocaklakó minimanó 2012.04.23. 14:24:46

"...de amúgy egy nagy vidám ugribugri óvoda az egész, vagy diliház, ízlés szerint..."

Nincs is felemelőbb látvány annál, amint dolgozó jómunkásemberek, családapák és családanyák kicsit kiengedik a gőzt.

Régen fonó meg a bicskázós bálok, ma meg a goaparti.

Ernoke 2012.04.23. 14:35:55

@pocaklakó minimanó: épkézláb felnőtt ember nem foglalkozik azzal, hogyan fest kívülállók szemében, amikor jól érzi magát. ha foglalkozik, akkor vagy nem épkézláb, vagy nem felnőtt.

IndaMuncher 2012.04.23. 15:12:43

@chipshop: Neked mindig a gondtalanság sugárzik a hozzászólásaidból. :) Ja az ember inkább legyen egyedül nyugodtan, minthogy próbáljon valaki mellett nem megőrülni.

IndaMuncher 2012.04.23. 15:19:52

@Ernoke: Sajnos van akinek mocskos nehéz feloldódni és ehhez meg a piához kell nyúlni, hogy az ember lealjasodjon.

Ernoke 2012.04.23. 16:11:16

@F.house: tudom, én is mindig azért ittam, mert feszült voltam valahol, a vége meg kb. alkoholizmus lett elesős sérülésekkel, nem-emlékszem történésekkel, kezdődő eü panaszokkal. úgy oldottam meg ezt a helyzetet, h nem járok olyan helyre/társaságba, ahol feszült vagyok, a barátaimnak is hozzá kellett szokniuk ahhoz, h a szórakozóhely bejáratáig kísérem őket, utána hazamegyek, meg h unalmas társaság lett belőlem. de működik.:)

chipshop (törölt) 2012.04.23. 16:43:48

@F.house: Oooo pedig en sem vagyok "gondtalan",csupan ugy fogadom el a dolgokat ahogy vannak:-))Neha nagyon nehez,de teny es valo,hogy olyan "igazi"nagy gondban meg nem voltam.
Trauma ert mar,es fura modon mindenki felhivott,hogy "jaaaaaaj,hallottuk mi tortent,h vagy?" meg"meg mindig szomoruak a szemeid"(WTF?:-)))"nekem nyugodtan beszelhetsz rola,ezt muszaj kibeszelned magadbol,ez drama".

Ilyenkor megprobalom az embereknek elmagyarazni,h van a tragedia es van a veszteseg,es a ketto kozti kulonbseg ugyan elenyeszo,megis,ezek az elenyeszo kulonbsegek hatarozzak meg olykor a vilag azon folyasat-))

Szoval,ha valami gondom van,azt is mokasan talalom,tele humorral(belul persze egy vilag omlik ossze bennem,de a lenyeg h ne hallja senki ahogy dolnek a falak:-))

Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi) 2012.04.23. 16:57:58

Ismerek ilyet: hétköznap munka két állásban (persze mindkettő részmunkaidős, bármikor bárkire lecserélhető pozícióban), délután 47 féle pótcselekvés, kivételes alkalmakkor Sri Chimony előadás hallgatása, hétvégén tanfolyam (horoszkóp, jóga stb.).

Egyszóval sokat markol, keveset fog.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.04.23. 18:54:34

ez a lepereg előtted az életed duma akkora szar, mint ide micsurin.

sorica123 (törölt) 2012.04.23. 19:11:42

@Hadrian77: vagy amivel akar a helyett, hogy a nyugis embertársait baszogatja, mint valami kávébabot csipegető hiperaktív kotlós:)
@Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi): engem nem idegesít az ilyen, ha neki ez a normális, tőlem... Csak ne csináljon ebből irányzatot és ne nézze instant balfasznak azt, aki nem olyan hiperaktív futóegér, mint ő.
@Püspök utcai gombaszedő: na szerintem meg a bambulás is hasznos, blugyblugyblugy:)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.04.23. 19:22:09

hüjj de utálom az ilyen típust, komoly férfiember ha teheti döglik és az élet dolgain mereng egy pohár ital mellett

Pan Modry 2012.04.23. 20:10:51

Idegesit ez a fajta tipus. Szerintem az ilyen tipusnak nincs is komolyan veheto allasa mert ez a fajta szemelyiseg alkalmatlanna teszi a poziciok betoltesere.

Ha valaki valamit csinal tudnia kell az okat es a hasznat.

Az utazgatasban porgos tipus ugyancsak bosszanto. En peldaul mindig ugy fedeztem fel a varosokat hogy mar kora delutan [esetleg delelott] mar valamelyik helyi kocsmaban iszogattam es dumalgattam a helybeliekkel. Muemelket hasonlot pedig idonkent megneztem ket sor kozott. Este pedig klubokba jartam. Ahogy egyre tobb ismeros hallotta hogy nekem ez a varosnezes, egyre tobben csatlakoztak. :))

pincze 2012.04.23. 20:17:31

Reggelizés közben már kezdi elpakolni a cuccokat . Ugye eltehetem már a sajtot ?
Így sose érünk oda !

pocaklakó minimanó 2012.04.23. 23:07:33

@Ernoke:

"épkézláb felnőtt ember nem foglalkozik azzal, hogyan fest kívülállók szemében, amikor jól érzi magát. ha foglalkozik, akkor vagy nem épkézláb, vagy nem felnőtt."

Igen, az épkézlábságról mindenkinek más és más elképzelései vannak.

Neked is, másnak is.

pocaklakó minimanó 2012.04.23. 23:17:53

@sorica123:

"nem olyan hiperaktív futóegér"

MOTOREGÉR!!!

sorica123 (törölt) 2012.04.23. 23:23:03

@pocaklakó minimanó: egen, ez kb pont ugyanaz, mint amikor a fenti rakétaseggű kolléga izélgeti doszt az embert, hogy hát akkor nem is igazi, ha nem rohan úgy, mint ő.
Motoregér:D erről speciel a hörcsögök jutottak eszembe a kerekükkel, amikor nekem volt, exszel mondtuk is, hogy egy dinamó kellene rá, és egy csomó energiánk lenne:) főleg, hogy nem egy hörcs volt, mert a törpehörcsög kolóniában érzi jól magát, és ha jól érzi magát, akkor szaporodik is.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.24. 08:59:05

@sorica123: törpehörcsögről napokig mesélhetnék de minek? azt ki kell próbálni, nem?:)

Müszélia 2012.04.24. 17:43:19

szórakozni szeretek, de a kirakodóvásár, cirkusz, cukrászda kombó nekem nem az. ha érdekes dolgokat találok a neten, az sokkal inkább.
most van a viasaton az éden hotel, benne egy ilyen pörgős nőnemű, tiszta idegbaj még nézni is.

A Tyne folyó déli partja 2012.04.24. 20:02:28

@Hadrian77: hát, én speciel sokkal több mindent csinálok akkor, amikor nincs mellettem férfiember. mondjuk, rengeteg nem éppen pörgés benne, mert olvasás, rejtvény, kirakó, ilyesmi. de mikor volt mellettem pár, ő pont ilyen tunya volt, hogy ebéd után befekszünk a tévé elé, aztán alszunk rajta. én meg ezt nem bírtam, de lefoglaltam volna magam, azt viszont nehezményezte, mert szerinte én nem tudok pihenni, mert az olvasás, meg a rejtvény az nem pihenés. szerinte pihenni úgy kell, hogy döglesz a tévé előtt. na, ezt én se tudom elviselni...

A Tyne folyó déli partja 2012.04.24. 20:06:44

@Ernoke: jaj, ilyen nekem is van rengeteg. pont a napokban panaszkodott a barátnőm, hogy nem találja fel magát esténként, soroltam neki egy csomó ötletet, amiket én szeretek/szeretnék, csak nekem nincs mindenre időm/energiám/kapacitásom.

A Tyne folyó déli partja 2012.04.24. 20:16:38

@Ernoke: az a tabletta nekem is kell.@petrice: hát, az enyémből nem venne el szépeket. mindkettő muszáj dolog.@vészmadár (pica pica): ha azért nézed a tévét, mert érdekel a benne lévő műsor, akkor ok. de rengeteg olyat ismerek, aki csak befekszik elé, és punnyad előtte, mert nem képes magának semmilyen hobbit találni. nem azért nézik, mert érdekli őket, ennyi erővel a falat is bámulhatnák.@vincere: na, anyám is ilyen, reggel ötkor már fent van, és nem győzi hangoztatni, hogy ő bezzeg már milyen korán kel, és hogy mennyi mindent dolgozott azóta. ifjabb koromban előfordult, hogy hajnali fél ötkor estem haza, ő már ébren volt (hogy este hatkor meg már alszik a tévé előtt, azt valahogy mindig kifelejti).@Brother Love: ilyen volt a volt munka és lakótársam is. plusz a tesóm barátnője is. előbbi a képeit egytől-egyig az én laptopomon tárolta, mivel neki nem volt. a fele gépet elfoglalta az ugyanarról a virágról 8 szögből készített kép, 200 kép felhőkről, és tengerről, minden egyes épület, bokor min. tízszer lefényképezve.

A Tyne folyó déli partja 2012.04.24. 20:27:27

@chipshop: "Kb.10 eves koromtol azt hallgatom,hogy mennyire fonto h az ember csinaljon valamit,ha vegkepp nem jut eszebe,h mit,akkor legalabb takaritson muhahaha"
ugyanez anyámnál: mikor elegem volt anno a takarításból, hogy "akkor pihenésképpen mosogass". de, csakis arra vágytam, tök pihentető. érdekes módon, mikor ő járt intenzív német nyelvtanfolyamra, és baromi sokat feladtak egyik napról a másikra, akkor valahogy nem értékelte, mikor mondtam neki, hogy hát akkor most tanulásközbeni pihenésképpen mosogathat. de nekem azt kellett volna.@Ernoke: " és az ember azért megy el bulizni, h senkit ne érdekeljen, mit visel, hány éves, milyen a szociális és anyagi helyzete, mit dolgozik, hanem másokkal együtt feloldódjon egy nagy, közös örömködésben, és ne legyen más, csak a basszus meg a csillagok."
hát nem tudom, én tegnap voltam speciel bulizni, jó hosszú idő után. és itt bizony az a szokás, hogy nemhogy leszarják, hogy miben, de határozottan kirittyentve mennek, erőteljes smink, húszcentis sarkú cipő, és eléggé azon van a hangsúly, hogy ki miben van. a basszus magában meg marhára idegesítő. bent meg nem látod a csillagokat.
én azért jártam régen bulizni, hogy társaságban legyek, beszélgetni, biliárdozni, csocsózni, koncertekre.

Mateahos 2012.04.24. 23:19:33

Napi 10-12 óra munka után pörögjön a gömbvillám!Csak picsákat láttam így pörögni, habár lehet hogy csak szerencsés vagyok a baráti körömmel.A közösségi "ugri-bugri;csináljunk közös programot" emberektől meg hányok!Föl is bastam magam agyilag!

Levi/BudapestScenes · http://www.facebook.com/budapestscenes 2012.04.25. 00:55:31

Nálam a sok alvás (relatív, 8-9 óra, csak el van tolódva 2-3 órával a normálistól) alapszükséglet, a lustaságon meg (ami nálam szülő örökség) lehet és érdemes is változtatni. Imádom a melómat, de mégis az az egyik mozgatórugó, hogy pár év múlva már csak akkor kelljen bevetnem magam, ha kedvem is van hozzá - egyébként meg mántenbájk, kajakozás, siklóernyőzés meg seggmeresztés is ezerrel - azaz a fenti példaképhez hasonlóan 'nagykanállal habzsoljam az életet' (na ez hidegrázós, hogy maradhatott ki?!) Nem olyan rossz dolog az:D Ez persze valószínű nem fog megvalósulni és nem fogok sokkal kevesebbet melózni, de ha nincs kedvem hozzá, akkor ne is kelljen (afaszomat!)

Volt olyan amúgy olyan barátnőm egyszer, akitől ha találkoztunk, megkérdeztem, hogy van, és kivétel nélkül minden alkalommal egy elhaló 'hát, jól... fáradtan' következett egy félmosollyal. Egy idő után már tényleg lefejeltem volna a kormányt ilyenkor. Szó szerint az sem zavarta volna, ha minden egyes alkalommal, mikor találkozunk, a kanapén döglünk. Jött velem mondjuk mindenhova, de azért nem volt az igazi - nem is bírtam sokáig.

Orbitális nagy közhely amúgy, de tényleg csak elkezdeni kell a dolgokat, aztán már megy minden magától. A pöcsölés, a körülményeskedés iszonyatosan idegesítő. Néha még mindig tele van a tököm magammal, amikor utólag veszem észre, hogy elbasztam feleslegesen pár órát. A másnaposan fetrengés az persze más...

Amúgy kevés a posztban a valódi modorosság, de ami van (életed filmje, sejhaj, carpe diem), az egymás alá írva önmagában kitenne egy posztot.

2012.04.25. 08:04:00

@A Tyne folyó déli partja: én is szeretem értelmes dolgokkal lekötni magam, korán is kelek, de ez ugye nem jelenti azt, hogy a posztban leírt mérgezett egérként nyüzsögjek:)

Ernoke 2012.04.25. 09:44:26

@A Tyne folyó déli partja: ezeken a helyeken úgy tudom magam érezni, mint egy sarokba szorított vadállat, menekülhetnékem támad, és agresszív leszek. volt már, h úgy léptem le, h vagy most azonnal hazamegyek, vagy megütök valakit. nem bírom a tömeget, a zajt és a bűzt, a részeg bunkókról nem is beszélve (akiknek én bírok a császára lenni, ha iszom). nem értem, milyen ember bírja magát jól érezni ilyen körülmények között...

Ernoke 2012.04.25. 11:34:00

a másik pedig a húspiac jelleg. gyakorlatilag meztelen tinilányokkal van tele mindegyik hely, akik azért isznak, h bátorságot gyűjtsenek a saját megbaszatásukhoz (megerőszakolásukhoz), hátha attól majd nőnek érzik magukat egy kicsit. tudom, h néha szükség van ótvar mélységek megtapasztalására is a helyes értékítélet kialakulásához, de a gyerekkori nemi erőszak nem ilyen típusú tapasztalat...
(valószínű, h én valójában a saját múltammal szembesülök ezeken a helyeken, azért keltenek bennem ekkora viszolygást.)

Orson Wellness Jr. 2012.04.25. 13:06:58

@Ernoke:

"nem értem, milyen ember bírja magát jól érezni ilyen körülmények között..."

Én így vagyok a goapartival. :)

Orson Wellness Jr. 2012.04.25. 13:13:43

@Ernoke:

"...gyakorlatilag meztelen tinilányokkal van tele mindegyik hely, akik azért isznak, h bátorságot gyűjtsenek..."

Welcome to the world shaped by commercials.

Pan Tau 2012.04.25. 13:23:06

@Ernoke: Úristen ez szörnyű! Melyik ez a hely pontosan? Imádkozni fogok értük, hogy megbocsátást nyerjenek.

Pan Tau 2012.04.25. 13:51:59

@Orson Wellness Jr.: Új nick? Visszaadja ám a kitiltott nicket valamennyi idő után! Persze megértelek, h. azt már nem akarja használni az ember, amit kvázi megbecstelenített. (de a büszkeség is legyőzhető olyan praktikus indokokkal, mint hogy képtelen vagyok ennyi kamu mail címet kezelni)
Oszt elfagyott otthon az alma?

Orson Wellness Jr. 2012.04.25. 14:02:26

@Pan Tau:

Ja, új. A régi is megvan. :)

Ernoke 2012.04.25. 14:18:27

@Pan Tau: téged nagy valószínűséggel soha nem ért szexuális erőszak, ráadásul fiaid vannak (ha jól tippelem, h ki vagy), ezért nem nagyon lehet rálátásod arra, mennyire veszélyes dolog egy kislánynak kísérteni a sorsot. összeszorul a szívem, ha rájuk nézek, mert csak akkor fogják majd fel, mivel játszottak, mikor már késő lesz. és ez bizony nem múlik el, mint a részegség, hanem egy életre nyomorít, betegít.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.04.25. 14:23:10

@Ernoke: fura dolog ez, konkrétan férfiként úgy vagyok vele, hogy - saját magam férfiúi viselkedését mondjuk átlagosnak alapul véve - ha lányom lesz valaha, minden 30 méternél hozzá közelebb óvakodó faszinak kérdés nélkül lenyesem egy ácsszekercével a csökött kis fityegőjét.

2012.04.25. 14:37:31

Ay ilyenek mindig mennek valahova, mindent lefenykepeznek, minde szir szarrol aradoznak. En, ha mar musyaj, nagyon jol eltudok nezelodni egy plazaban, vagz egy aruhazban is, nem fontos nekem allanoan muemlekeket nezegetni.
ja, hogy lattam e azt a kis templomot, nem b+ mert a kocsmaban ultem, es soroztem bekesen, amig ram nem tortel.
es az ilyen a szajat sem fogja be soha, csak monjda , mondja, hogy o aztan milyen franko, teljesen hulyenek eryi magat ay meber mellett: szivlapat, hogy ne cifrazzam.

Pan Tau 2012.04.25. 14:37:52

@Ernoke: hm, részsikerek. Valóban nem ért még szexuális erőszak, de fiaim helyett egy lányom van. Ő még csak két éves, így van egy pár gondtalan évem, utána meg nem megy sehova, otthonmarad szépen tanulni, szolfézs, hímzés, hajasbabák fésülgetése. Azért én sem vagyok állat, szerelmes verseket olvasgathat, még ha nem is része a kötelező iskolai tananyagnak.

Amúgy értem mit írsz, és 100-ból 95 ribanckodásnak nincs következménye (10 év múlva már más lesz a véleményem), csak mi van, ha ilyen nigériaiakkal futsz össze.

Ernoke 2012.04.25. 15:29:55

@Pan Tau: bocsánat, amiért El Topónak hittelek.:)
a 100-ból 95 más arány lesz, ha minden bántalmazást hozzáveszünk, pl. a durva alányúlásokat is, amiket még kifestetlen "vénasszonyként", ronda farmernadrágban is megkap az ember pl. a morrisons-ban. ennyi idősen már csak bosszantó, de emlékszem, gyerekként traumának éltem meg minden szexuális jellegű durvaságot, mert akkor még más az ingerküszöb. és nemcsak alsó tagozatosként volt más, hanem még tizenéves lányként is, hiába tűnik úgy, h nem.

@vészmadár (pica pica): ha lenne egy lányom, fogalmam sincs, mit tennék, ha ilyen helyre akarna menni. a paráztatás meg a szobafogság nyilván nem opció, de az biztos, h a kezem lerágnám tövig az aggodalomtól, amíg haza nem érne. de lehet az is, h simán csak rossz asszociációkat ébreszt bennem az ilyesmi, ezért túlreagálom az egész szórakozóhely-témát.

lárvalányhaj 2012.04.25. 19:50:53

@Ernoke:

"simán csak rossz asszociációkat ébreszt bennem az ilyesmi, ezért túlreagálom az egész szórakozóhely-témát"

az lehet, mert pl. velem még sose történt olyan, hogy szórakozóhelyen letapiztak vagy alám nyúltak volna. sőt, olyan se nagyon volt, hogy olyasvalaki nyomult volna rám, aki nekem nem jött be. ha mégis, az első szóra megértette, h nem vagyok rá vevő, és lekopott.

A Tyne folyó déli partja 2012.04.25. 20:04:18

@Ernoke: he? hétfőn konkrétan egy háromemeletes pubban voltunk, a második emeleten. hatalmas hely, voltunk kb. 10-en bent.. tömegnyomorba mi se megyünk, részeg senki nem volt. hétköznap este nincs valami tömegnyomor, de mikor még anno rendszeresen jártam otthon szórakozni, ott is előfordult, hogy hétvégén se.

A Tyne folyó déli partja 2012.04.25. 20:08:20

@Ernoke: se zaj nem volt, se bűz, se félmeztelen tinilányok. voltunk mi, a tesóm, aki 35 ma (azt ünnepeltük), a barátnője, én, a barátnőm, az ő barátja, ezek mindenki harmincas, valamint a tesómék kollégái, akik negyvenesek...egy kicsit el vagy tájolva, azt hiszem. vagy rossz helyeken forgolódtál.
amúgy, sose tudtam, mi az a goaparty, most belehallgattam egybe, elég is volt egy életre.

A Tyne folyó déli partja 2012.04.25. 20:12:48

@Ernoke: ebben már csak azt nem értem, hogy hol az összefüggés. ha elmegyek a pubba, vagy otthon anno a rockkocsmába, koncertre, akárhova, benti szórakozóhelyre, akkor érhet szexuális erőszak, letapizhatnak, goapartyn meg nem? e

@lárvalányhaj: nekem is kb. ezek a tapasztalataim. úgyhogy én sem értem.

[c] 2012.04.25. 22:04:07

@pocaklakó minimanó: Erről jut eszembe, valamelyik playmante(?) vagy egyéb celebnő nyilatkozta, hogy Egyiptomban nyaralt a párjával, és ki se jöttek a szállodából, csak wellnesseltek. Hát vazeg, ezért fontos volt Egyiptomba utazni.

[c] 2012.04.25. 22:07:24

@Ernoke: Nekem is mindig ezt adták (adják) elő - persze azért, mert pontosan olyan vagyok ebben, mint te -, mintha dolgozni, kreatívnak lenni stb. nem is lehetne máskor, csak REGGEL. Ha délután vagy este csinálod, az "nem ér".

[c] 2012.04.25. 22:17:52

@A Tyne folyó déli partja: "reggel ötkor már fent van, és nem győzi hangoztatni, hogy ő bezzeg már milyen korán kel, és hogy mennyi mindent dolgozott azóta"

Apai nagyanyám példálózott anno anyámnak azzal, hogy a szomszéd nő bezzeg vasárnap reggel 8-ra kész van az ebéddel... Erre csak azt tudom mondani: mi a büdös francnak?

[c] 2012.04.25. 22:24:39

@vészmadár (pica pica): Jó nagy butaság lesz tőled.
Már elnézést.
Mint mindenkinek, neki is meg kell majd tanulnia, mi az, ami a másik emberben fontos, és kiben bízhat, illetve mely jelek utalnak a megbízhatatlanságra - magyarán ön- és emberismeretet kell tanulnia, ami nem megy másképp, CSAK tapasztalással.
Ezen nem azt értem, természetesen, hogy 12 éves korától fogva hetente mással szexeljen - de, igen, a szex is lehet (és lesz is) a tapasztalás eszköze, része.
Ha túlfélted, azzal csak azt éred el, hogy bár később fog csak pofára esni, de akkor nagyot.
(Tudom, túl komolyan vettelek, mégis leírtam, na.)

lárvalányhaj 2012.04.25. 23:20:43

@tea fan:

ezeknél a családoknál szokott az lenni, hogy pontban délben KELL ebédelni, és akkor kell a kanalat belemeríteni a dögteába, amikor megszólal a rádióban a déli harangszó.
ha az ebédről valaki neadjisten késik, 12:10-kor már rongyokban lógnak a családtagok idegei, 12:15-kor a feleség már jól láthatóan tikkel.
és nem, nem azért kell délben enni, mert elhűl a kaja, ugyanis a háromfogásos ebéd már reggel nyolckor készen van.

lárvalányhaj 2012.04.26. 06:06:41

@tea fan:

meg a túlféltett gyerekekből önállótlan, komplexusos kis gnómok lesznek.

Ernoke 2012.04.26. 09:26:36

@lárvalányhaj: velem már igen, pedig direkt csúnyán szoktam felöltözni pont emiatt, amitől még a szokásosnál is szürkébb egérkinézetem van. a másik részről: szerintem szimplán csak szerencséd volt.

@A Tyne folyó déli partja: nyilván bárhol érhet, de nagyságrendekkel kisebb az esélye, főleg mert nem az a fő "célja", h dugási céllal ismerkedjen valaki. az öltözködés-smink meg úgyis összeporosodik-leolvad rólad 1 nap után a természetben, úgyh vetíteni se nagyon lehet. az meg egy plusz érdekes tény (én sem értem, h miért van, egyszer valaki majd biztos megmagyarázza:)), h az emberek sokkal kedvesebbek és udvariasabbak egymással ott, mint a való életben, nagyon frusztrációmentes az egész. (egyébként a sziget volt ilyen még 98 körül, emlékszem, hogy csodálkoztam ezen akkor.)

Pan Tau 2012.04.26. 15:39:59

@Ernoke: ..."az meg egy plusz érdekes tény (én sem értem, h miért van, egyszer valaki majd biztos megmagyarázza:)), h az emberek sokkal kedvesebbek és udvariasabbak egymással ott, mint a való életben, nagyon frusztrációmentes az egész. (egyébként a sziget volt ilyen még 98 körül, emlékszem, hogy csodálkoztam ezen akkor.) "

Mert a kokain drága, így kevesen használják, a többitől meg nem leszel agresszív! Egy fél bélyeggel az arcban, 2-3 gramm füvet már eltolva (de esély sincs rá, h. az első 12 órában átüsse, így csak az íze kedvéért) nem nagyon akar senki kötözködni, erőszakoskodni, alányulogatni.
Na most már ezt is tudod!:-)
Te amúgy tisztán veszel részt (akarom mondani az elévülési idő előtt vettél részt) ezeken az eseményeken?

A Tyne folyó déli partja 2012.04.26. 20:24:46

@tea fan: volt kollégám szintén, elutaztak Tunéziába, vagy hova, és el se mozdultak a szállodából. minek utaztak oda akkor? ok, hogy Angliában kicsit kevesebb a nap, de mehettek volna akkor közelebb is...@lárvalányhaj: erről eszembe jutott a szomszéd lány otthon. ő is átjött valami fél tizenkettőkor, elvileg csak beugrott, de aztán elhúzódott a társalgás, és mondta, hogy jaj, nem akart ilyen sokáig maradni, már elmúlt dél! (értsd, akkor ebéd van.) nos, én tízkor reggeliztem, meg amúgy is későn szoktam ebédelni. de benne se merült fel, hogy nem mindenhol esznek pontban déli tizenkettőkor.@Ernoke: hát bakker, bennem még egyszer se merült fel, hogy ilyen céllal menjek bárhova, valamint, a régi törzshelyem közönségére se volt épp ez a jellemző. szerintem te rossz helyeken, de főleg társaságban forgolódtál.

2012.04.27. 00:05:45

@A Tyne folyó déli partja:

"el se mozdultak a szállodából. minek utaztak oda akkor?"

Ez kb. olyan értelmetlen felvetés, mint amikor a Homáron kérdezte régen valaki, hogy minek utazgat egy vak, hiszen neki úgyis mindenütt ugyanolyan.

Nyilván az élmény miatt utaztak Tunéziába, hiszen más ott bezárkózni egy szállodába, mint a szomszéd faluban. Egyébként nekem ez a fajta döglős nyaralás sokkal szimpatikusabb, mint amikor valaki napi 10 órában kultúrsznob módon végigrohangál minden látnivalót a környéken, hogy kipipálja, itt is volt, aztán a nyaralás végén hullafáradtan és stresszesen megy haza.
Meg amikor engem is kérdezgettek, hogy végigjártam-e a mittudoménmilyen nevezetességeket, ha már ott jártunk a városban. Nem? Miért nem? Hát mert baromira nem érdekelt. Azért. Jajj, de buta vagyok, hát azokat látni KELL... Ja, biztos, csak én pont leszartam, ez van, inkább pihentem.

lárvalányhaj 2012.04.27. 07:10:36

@tff:

"Nyilván az élmény miatt utaztak Tunéziába, hiszen más ott bezárkózni egy szállodába, mint a szomszéd faluban."
meg legfőképpen azért, hogy _elmondhassák_, hogy voltak ott.

"minek utazgat egy vak, hiszen neki úgyis mindenütt ugyanolyan."

Nekem egy gyengénlátó arc olyat mesélt, hogy a vak gyerekeket/felnőtteket a szüleik igénytelenül öltöztetik, mert "nekik úgyis mindegy". Eléggé felháborodtam ezen... ez olyan, mintha azt mondanák, hogy "neked semmi szükséged arra, hogy igényesen nézz ki, mert te úgyis egy értéktelen, emberalatti szar vagy". Az pláne szomorú, hogy a saját szüleik is ennyire semmibe veszik a vakokat, és ezt még ki is mondják.

A Tyne folyó déli partja 2012.04.27. 22:18:21

@tff: dögleni a szomszéd faluban pont ugyanúgy lehet. de akár otthon is. azért minek adsz ki egy zsák pénzt, hogy csak feküdj a napon? ahhoz felesleges egy csomót költeni, meg utazással időt tölteni.
süti beállítások módosítása