20 tipp a gyors és tartós fogyásért - lemondások nélkül!

2012/03/26. - írta: Modor Tibi

 

Egészség és fitnesz -  Atergó Annamari nutricionista és életvezetési tanácsadó rovata.

Sziasztok, csajok!

Mindannyian ismerjük már az érzést, amikor beszerezzük a méregdrága, csillogó csodamasinákat és a legfancybb kütyüket meg ketyeréket otthonra - beiratkozunk a két hónap alatt bordázott hasat és vékony derekat ígérő, legújabb, forradalmi módszert ígérő tanfolyamra -, megrendeljük az avokádókapszulát és dohánykivonatot - víznapok, zöldségnapok, keményítőnapok, húsnapok - az eredmények meg mégse jönnek, a vége pedig újabb és újabb csalódás, naribőr, egyre nagyobb hurkák és kilók?

Márpedig a megoldás pofonegyszerű: csodaszer és csodamódszer nincs - illetve van, de az annyira kézenfekvő, hogy senki nem akarja elhinni - mert az ember lánya csak abban hisz, amiért pénzt ad. Hát vegyétek úgy, hogy most ezért fizettetek!

 

1. Az ún. fehér mérgek. Minden, ami fehér, attól óvakodni kell, hiszen processzálva voltak. A fehér liszt, a fehér cukor, a fehér kenyér, fehér rizs, a fehér csokoládé mind-mind feldolgozott-felturbózott ipari - műanyag - élelmiszer. Vajon miért nem található meg a kristálycukor a természetben? Hát pontosan azért, mert nem természetes. Ne fogyasszuk őket. Glikémiás indexük az egekben, felfújnak, rövid ideig telítenek, aztán értékes tápanyag terén a nagy semmi.

Mit együnk helyettük? Teljes kiőrlésű tönkölylisztből készült fehérjedús barnakenyeret, barnarizst, barnacukrot, mézet.

 

2. Cukros üdítőitalok. Talán a legkárosabb - mondhatni halálos - tömegtermék napjainkban. A széndioxiddal dúsítva hatványozottan bombázza be véráramodba a mesterséges fehér cukrot, hogy felpörgessen, ami a hatalmas szénhidrátlöket után gyors kimerültséget, levertséget, újabb sóvárgást, éhséget, nasi utáni vágyakozást idéz elő. Nem beszéltünk a színezékekről, ízfokozókról, laboratóriumokban kitenyésztett aromákról - cukormentes italoknál az aszpartámról. Az aszpartám az egy big no-no.

Mit igyunk helyettük? Csendes vizet, csapvizet. A víz a legtermészetesebb és legcsodálatosabb italunk, ráadásul ingyen is van. Ezért nem becsüljük eléggé, és veszünk a boltban minden palackozott, benzingőzben ideszállított idegenszívű nyugati szart, hogy még onnan is hazacipeljük, a palackot meg eldobjuk. A kiváló minőségű és aromájú budapesti csapvízhez hozzászokva (természetesen akár vízszűrőt is beszerezhetünk) idővel megtanuljuk kiízlelni a különféle tájegységekre jellemző sajátosságokat, összetevőket. Ínyencek organikus citromlével, bűnöző napokon kevéske barnacukorral is megbolondíthatják. Ihatunk továbbá mértékkel, önjutalmazás és bűnözés céljából zöld teát és fekete kávét (természetesen cukor és tej, tejszín nélkül) is.

 

3. Nagyipari édességek. Az édesipar kegyetlen rablógyilkos. Lassan, módszeresen, egy életen át foszt ki és pusztít el. Nem csupán fizikai íz- és cukorfüggőséget, állandó sóvárgást (vö. sugar cravings) nevel ki a fogyasztóban - a cukrokon kívül felfújt, szénhidrátoktól, állományjavítótól zsongó, csupazsír piskótákat erőltet beléd. Az édességet érzelmekkel: szeretettel, meghittséggel, családdal, boldogsággal társítja; ezt a reklámokban még pofátlanul ki is mondja. És csupa szeretet. Egy édes meglepetés. Alkalmakra, vendégségbe - családnak, gyereknek, szerelmünknek mit adunk? Édességet. Ne tegyük! A fagylalt: zsíros-cukros-aromás hamis tej. A tejcsokoládé: cukros-szirupos-hamistejes hamis kakaó.

Mit együnk helyettük? Gyümölcsöt, természetesen organikusat. Ha Raffaellóra vágyunk: ropogtassunk el egy mosolygós almát! Ha Ferrero Rocher iránt sóvárgunk: majszoljunk el pár girizd narancsot! Fagyi-jégkrém után sóvárogsz? Szopogass el egy szem fagyott cseresnyét vagy jégkockát!

 

4. Gyorséttermi ételek. Az édesipar cinkostársa. Cukor, cukor, génmódosított kukorica, hormonkezelt húsok, pata, mócsing és inak, korom, füstaroma, színezék, majonéz, zsírok, megint cukor és tonnányi fehér só. Még az édesiparnál is aljasabbul manipulálják a tudatalattidat, társítják a képzeteket. Harsány, meleg színek, vidám arcok, ajándék a gyerekeknek, játszószoba - a rászoktatást itt is a bölcsőtől kezdik. Közelébe se menjünk, kerüljük, üldözzük, gyermekünket tiltsuk tőle. Nem véletlen, hogy az ismert gyorsétterem-láncok logói mind-mind szublimális sátánista üzeneteket pulzálnak.

Mit együnk helyette? Whopper helyett vollkornzsömlét sovány házitúróval és organikus pulykamellsonkával, kóla és shake helyett vizet, sültkrumpli helyett friss, nyers répát vagy retket.

Ide tartozik még mindenféle feldolgozott, csomagolt élelmiszer. Kényelmesnek tűnhet beszerzésük és fogyasztásuk, de a feldolgozás során az értékes tápanyagok kivesznek a hozzávalókból, ellenben mesterséges színezék és állagjavítók, cukrok, sók hatalmas mennyiségben kerülnek bele. Nem véletlen, hogy míg nagyanyáink beakasztották a kolbászt és a szalonnát a kamrába és 1-2 éven belül avas lett, addig egy ipari készételt ha kiteszel a szabad levegőre, még két hét után sincs semmi baja. Mert a baktériumok se olyan hülyék, hogy rámenjenek! Gondolkozzunk, emberek!

 

5. Kerüljük a kísértést! Bojkottáljuk a pénztárakhoz gyermek- és női szíveket fájdító édességeket halmozó áruházláncokat. Írjunk bevásárlólistát, és csakis azt vegyük meg, amire valóban szükségünk van - ne bolyongjunk, haladjunk céltudatosan. Ha hazafelé úgy érezzük, hogy mennyire beugranánk a takeawaybe egy ecetes quarter pounderért vagy currywurstért, hát változtassunk az útvonalon! Csomagoljunk magunknak előre! Ha inni-rágcsálnivalóra, nasira vágynánk üres perceinkben, mindig legyen nálunk a táskában egy kis üveg víz, kevés répa, retek vagy julienre vágott újhagyma.

 

6. Életmódváltás kíméletesen: eddigi önpuszító életünket, emberi kapcsolatainkat és rossz szokásainkat át kell értékelnünk, be kell szüntetnünk. A koktélozás-éttermezés helyett gyűljünk össze a csajokkal egymás lakásán szombatonként és kezdjünk el saját, egészséges, biofinomságokat kotyvasztani vagy járjunk grúz teaházba! A napi 1-2 doboz cigi helyett menjünk le a parkba kocogni! A tévébámulás-internetezés helyett iratkozzunk be egy fasza kis zumbára vagy kangoora! Lusta, lehúzó, követelődző pasinkat cseréljük aktívabbra, sportosabbra! Ne stresszeljünk-rágódjunk folyton a munkahelyi és financiális gondokon - kezdjük el tényleg élvezni az életet, fittyet hányni a problémákra. Baj mindig volt és lesz, de életünk csak egy van! Csak rajtunk múlik, hogy mit hozunk ki belőle.

 

A végére pedig egy titkos bónusztipp egy elfelejtett lhászai kolostorból: a legbiztosabb módszer testünk izmait tökéletes harmóniába hozni - az húsz szabályos húzódzkodás egy szuszra. Mire sikerül, addigra garantáltan arányos korpusszal fogunk rendelkezni!

227 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

karikaV43 2012.03.26. 13:25:28

@Lucky Larry Silverstein: csak megjegyzem én egy óra alatt kondi biciklin 1000 kalóriát égettem el ehhez olyan 45 körüli átlagot kellett tekerni közepes erősségen.

Elijah_Baley 2012.03.26. 13:27:10

@pandacsökiboborján: közismert h a grúz teaház az összes létező teaházak legolcsóbbika ha valakinek nem telik arra sem akkor miből tankolja a kocsiját vagy fizeti a távfűtésszámlát?
Az egézség nem elsősorban pénzkérdés, ezt kéne végre felfogni!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.03.26. 13:31:24

@eastern sugar: a modorosságok nagy része nem tartalmi, hanem stiláris, hehe.

clegane 2012.03.26. 13:32:30

@Lucky Larry Silverstein: @narancshej: @tekasztorik.blog.hu: @7even: és még sokan mások: a "modoros" blogot nem kell komolyan venni.
- Nyilvánvaló Kapitány

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 13:37:18

@karikaV43: Persze OK, de a 45öt bicajon a zemberek el sem érik, nem hogy tartanák átlagosan egy óráig.

Mér te ilyen túrdöfranszos arc vagy vagy mifene?

belekotyogok 2012.03.26. 13:45:57

@savrola: na, a te nézőpontjaidat figyelembe véve télen pl mit ehetnél? Mert ugye ami a mi éghajlatunkon a kiskertben megterem és tavasz tájékán fellelhető, az maximum káposzta, krumpli, hagyma, répa, desszertnek egy kis alma. Mit ne mondjak, nem túl szívvidító.

Szóval vegák és paleolitok csak úgy lehettek, ha leszarjátok a környezeti terhelést, miegymást és bizony távolról hozatjátok az amúgy szezonális zöldségeket/gyümölcsöket.

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: én is ezen röhögtem. :)

Bicikliző medve 2012.03.26. 13:47:17

@tekasztorik.blog.hu: Azert vannak paran veled egyutt, akik nem tudjak, hogy ez a MODOROSBLOG! (Ha nem erted, mire irtam ezt, jarj utana, maskepp olvasni utana a cikket :))

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.03.26. 13:48:33

@Lucky Larry Silverstein:
viccelsz, hegynek lefele, vagy szabadesésben simán el lehet érni a 45kmph-t.
az is tuti, hogy utána nem fogsz túlsúllyal bajlódni, amíg csövön keresztül táplálnak.

Tihanyi Zsófia 2012.03.26. 13:56:07

@Ponyva Mester: Igazad van, nem vagyunk vegák úgy ab ovo. Én pl. egyáltalán nem. Szerintem nem is egészséges. A Mennyországhoz annyi közük van a vegáknak, hogy szerintük aki húst eszik, az "bűnöző", tehát nem juthat a fent említett helyre.
@eMJe: próbáltam kicsit szarkasztikusan fogalmazni. Nem jött be...
@TH: Köszönöm a dicséretet...
@Zorita: Nem... (Bővebben: Nagyon nem...)
Amúgy az ilyen "tudományos okoskodásoknak" nincs sok értelmük... Valaki vagy valamilyen "tudományos élelmiszer-előállító" szócsöve, vagy valamilyen fogyasztó csodaszeré, hiszen aki ezt az írást elolvassa, mindjárt megijed... (ezt se szabad, azt se, jobb lesz a csodaszer...) Viszont a kommentek nagyon sok hasznos infót is tartalmaznak a sok bugyuta mellett. Lehet, hogy mégis van értelme?

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 13:57:33

@belekotyogok: Nyugi, aki újságíró meg blogger az annyit tud a zöldségről hogy a boltból vette.

Arról sem hallott még egy biorobot se, hogy a behozott gyümit zölden szüretelik, a vitamintartalma a napon érettnek 10%-a kb. Szóval 10x annyi narancsból viszel be annyit, mint 1 kerti almából. Ami nincs télen. Pech.

Mitya Ivanov 2012.03.26. 13:58:52

@tekasztorik.blog.hu: te annyira laza és trendy vagy öregem, hogy még.
köszönöm hogy írhattam neked

AlBundy33 2012.03.26. 14:00:00

Hát én túl sok építő kommentet nem olvastam.

A cikkben igaznak igaz (többségében) ami van csak az indoklás sánta legtöbbször.

Amusing 2012.03.26. 14:03:12

nem zabálj azt nem leszel dagadt, meg irány mozogni nem pedig a monitort bámulni!!!

É2I 2012.03.26. 14:04:33

Nem gondoltam volna, hogy ide a modorosra ennyi releváns hozzászólás érkezik.
Miezmán? Ja, hogy benéztétek.:D

Deutsche Gabbana 2012.03.26. 14:08:17

@narancshej: nem szendi találmánya a paleo, ezt csak azért gondolják sokan, mert ő írt róla magyarul könyvet.

eMJe 2012.03.26. 14:09:57

@Tihanyi Zsófia: internet átka, hogy csak a betűkre hagyatkozunk, bocs, nekem nem tűnt fel:)

belekotyogok 2012.03.26. 14:14:54

@Deutsche Gabbana: a paleot az ősemberek találták ki. bár szerintem ha lett volna milkacsoki, akkor azért nem dobják félre. :)

SZendi egy multitálentum. Remélem az energiaválságra is kitalál majd valamit.

TH 2012.03.26. 14:16:49

@Tihanyi Zsófia: nincs mit. :-)
Ez a rész volt a kedvencem egyébként: "Fogyasszon mindenki mindig friss húst! Illetve váljon vegetáriánussá, ez a biztos recept arra, hogy egészségesen éljünk! Biomagvak, bioitalok, és ez maga a tökéletes mennyország." :-)

2012.03.26. 14:18:40

@belekotyogok: Szendi a táplálkozás Egely Györgye.

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 14:19:02

@belekotyogok: Ja, az ősemberek. Mert azok csak húst ettek, mi? Meddig éltek, 25 éves korukig?

A parasztok (ország 80%-a) az 50es évekig nem evett télen csak szalonnát, jobb esetben kolbászt+sonkát, kenyérrel. Az is tök paleó. Volt.

Rocks 2012.03.26. 14:20:24

Hihi, en pont ilyen "modorosan" nyertem vissza leanykori alomalakomat.:). Persze ferjcsere , a fiamnak sem tiltom olykor a macet. De en jol erzem magam a salatazabalastol, zoldteaivastol es erdei futastol. Vicces magamra ismerni pont a modorosban.:)

Rocks 2012.03.26. 14:22:25

Ferjcsere elmaradt

Elijah_Baley 2012.03.26. 14:26:00

@Rocks: magánemberként jó nagy hájp a mek, nem arról van szó, de a winnel könnyebb munkát találni vállalati környezetben, szal én inkább tiltanám, ha fiam lenne...

váj mí 2012.03.26. 14:27:10

Édeskisfaszom, mennyi önjelölt guru! Bezárt a nlc?

AlBundy33 2012.03.26. 14:29:20

Hát ez a paleo emeletes nagy baromság.
Végülis csak pár 10 ezer év telt el az ősember óta. Nyílván semmi nem változott azóta..:)

ex-dr. vuk 2012.03.26. 14:31:47

Zsenialis.

Sutba dobhatod az osszeset, ha SPORTOLSZ :D
Tomheted befele a ferrerot meg a raffaellot, ha van napi 2 ora intenziv mozgas mogotte. Mondom intenziv :)

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 14:38:46

@AlBundy33: Eleve azt állítja a paleo hogy az ősember húst evett. Ami baromság.

1. Mi az hogy ősember? Melyik, mikor?

2. Meddig élt és akarunk-e úgy élni? Télen éhezett, nyáron zabált.

A cégünk csinált egy felmérést. A nyugat világban az 50 fölötti korosztály 20 éven belül megduplázódik (baby-boomers)-az a jó, hogy a pénz is náluk van.

Minél öregebbek, annál fiatalabbnak akarnak látszani.

A diéta biznisz robbanás előtt áll. Sokkal tudományosabb, sokkal többféle, sokkal fájdalommentesebb hókuszpókuszt akar a nép. És én megadom a népnek amit akar. Csilliárdos leszek a fakéreg-diétával. Nemhogy az ősember, már a csimpánz is csak ezt ajánlja.

penelope garcia 2012.03.26. 14:39:14

uuuuuuuncsiiiiiii
Én csakazértis ezeréves titkos ninja tippeket akajooooook, amivel egyetlen éjszaka alatt, hopp, lefogyok.

2012.03.26. 14:40:02

Nekem nem kell ilyen szarokkal törődni, mert olyan csodás az anyagcserém, hogy bármilyen étrend mellett, nem csak, hogy tökéletes egészségnek örvendek, de testfelépítésem láttán a farnézi Herkules is szégyenkezve sunnyogna el a búbánatosba. A sport csak hobbi, csupán azért futok le minden nap egy maratont, mert jól esik, de ha ehhez nincs kedvem, aerob edzésként 100 kg-al guggolok egy órán át nonstop.
Ma reggelire tevezsíron sült lúdtojásból ettem tüktojt (12 db), ittam hozzá egy liter tejszínt vajjal, és mindezt lefojtottam két vekni kaláccsal, velővel-lekvárral kenve.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.03.26. 14:40:26

@AlBundy33: pár tízezer év amúgy evolúciós értelemben nem sok idő, 10-15.000 év alatt az emberi test nem változott (bár pl. a C-vitamin-szintetizáló képességünket valahol olyan 12-15.000 évvel ezelőtt veszítettük el), tehát ETTŐL még akár lehetne igaz is. Még máshogy NEM EMIATT baromság.

Elijah_Baley 2012.03.26. 14:42:13

@vuk_: messze nem mindenki ilyen időmilliomos hogy naponta két órát feláldozzon azért, hogy cserébe junkfooddal tölthesse magát lunchbreak-en, én inkább tudatosan táplálkozom és azt a többletidőt, amit te izzadással töltesz, a szellemi- és intellektuális coaching és tréning szessönökre fordítom, amitől még sikeresebb és hatékonyabb leszek az officeban...

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 14:43:04

@penelope garcia: A ninja levagdossa a végtagjaidat augenblick alatt, azt oda a túlsúly..:)

Rocks 2012.03.26. 14:43:14

@De gustibusaut bene, aut nihil:
Hihi, a gyerek 3 eves , egy kis hamburger belefer:) es iPad rajongo

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.03.26. 14:44:26

@penelope garcia: ide vonatkozó vicc:

"-Képzeld édesem, tegnap 1 perc alatt megszabadultam 70 felesleges kilótól.
-Úristen, hogyan csináltad?
-Elváltam"

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 14:48:00

@De gustibusaut bene, aut nihil: Az NSE Central Europe szerint a magyar 18 fölötti lakosság 3%-a tölt intenzív mozgással HETI 3 órát. 97% pedig kevesebbet.

3 dolog: mozgás+táplálkozás(életmód)+genetika

Nekem a heti 3 óra(ennyit vállaltam ha már wellness-cuccal foglalkozom) elég a zsírmentes testhez, jó közérzethez. De olimpikon nem lesz belőlem.

Augustin 2012.03.26. 14:54:23

@pruntyike: Talán ki kéne próbálnia az ilyennek a mérlegreszarást!

Elijah_Baley 2012.03.26. 14:57:25

@Rocks: megmondom őszintén, amennyire emléxem, én talán úgy négyévesen kezdem rajongan, konkrétan a zöld pedálos moszkvicsért, és enni is sárgarépás sütőtököt kaptam, szal kicsit aggódom a mai gyerekekért :)

AlBundy33 2012.03.26. 14:58:14

Inkább azon kéne elgondolkodni az ilyen csodaszereket megvásárló embereknek, ha a fogyás és arányos testalkathoz csak be kéne szedni egy pár bogyót akkor talán mindenki vékony és izmos lenne.
Csak sajnos ehhez kemény edzés és rendes étrend kell.
Ugyanez van az izommal. Néhány barom azt hiszi, ha beszedi a szteroidokat akkor tv nézés közben majd izmosodik..

Ernoke 2012.03.26. 14:59:49

@Lucky Larry Silverstein: Szerintem már írtam itt, de erről megint eszembe jutott. A munkahelyemen lehetett volna jelentkezni kb. fél éve egy általános állapotfelmérésre, teljes vérkép, testzsírszázalék meg mittudomén még micsoda. Gondoltam, megyek. Aztán megláttam a feltételeket: élsportolói múlt és dohányzás kizáró okok (sportolni soha nem sportoltam, a dohányzást meg majd letagadom, gondoltam), valamint kizáró ok még a heti 3 óránál több testmozgás, amibe a kerti munka, lépcsőzés, séta is beleszámít (tehát nem az intenzív)! Én nem tudom, milyen Jabbák képesek ennyire kevés mozgással ellenni, de kurva hamar betelt a jelentkezés…

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 15:00:26

@AlBundy33: Okos emberekre bizniszt építeni tuti bukás.

Ernoke 2012.03.26. 15:02:50

@Lucky Larry Silverstein: a Puszták népe szerint pedig a cselédek kb. vegetariánusok voltak.:D

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 15:03:19

@Ernoke: Ezt nem értem. Állapotfelmérésből miért zárnak ki embereket? Ciginek a testzsírhoz mi köze van? Én is cigizek, attól még úgy nézek ki mint Rocky, és simán futkosok 6-7 km-t. Bár nem vagyok büszke. A cigire.

Rocks 2012.03.26. 15:06:12

@De gustibusaut bene, aut nihil:
En is... Swampy es az angry birds limitalt idoben, sok jatszoter es van egy csodas erdonk is. Amint felebred, indulunk gyikvadaszni, a most a melegben rengeteg van belole.

AlBundy33 2012.03.26. 15:06:16

@Lucky Larry Silverstein: Ne gondolj bele mennyit futnál cigi nélkül...:)

Amúgy a genetika fránya egy dolog. Van aki csak a csokira néz és hízásnak indul. Más meg a súlyzóra és izmosodik.. Fránya dolog ez..:)

Elijah_Baley 2012.03.26. 15:07:35

@Lucky Larry Silverstein: én a többséghez tartozom, marad a genetika és a tudatos táplálkozás. A mekiben példul minden ételhez adnak tápanyagtáblázatot és feltüntetik a napi INBÉ arányokat is, nem hiszem h egy ekkora vállalat írásba adna valamit, ami nem igaz.

Ernoke 2012.03.26. 15:08:19

@Lucky Larry Silverstein: nem írtam bele, h ez valami nagyobb általános egészségfelmérés része volt, tehát valószínűleg azért, mert a "normál" emberek" voltak a célcsoport. és ez az, ami meglepő, legalábbis számomra, én mindig úgy képzeltem, h nagyon keveset mozgok, de a 3 óra inkább 1 nap alatt szokott meglenni, mint 1 hét alatt.

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 15:10:22

@AlBundy33: Igen, alkat sokat számít. Pedig sajna napi doboz 10 éve megvan.

Kísérleti jelleggel 2-3 hétre le tudtam tenni a cigit, kíváncsi voltam más lesz-e a futás. Ugyanúgy teljesítettem. Persze lehet hogy hosszabb távon kitisztulna a tüdőm.

AlBundy33 2012.03.26. 15:11:04

@Ernoke: akir a nap 24 órájának 12,5%-át mozgással tölti az biztos nem kevés..

ex-dr. vuk 2012.03.26. 15:11:11

@De gustibusaut bene, aut nihil: mondhatnad mindezt akkor, ha en a fogyas erdekeben mozognek 2 orat minden nap. Nincs fogynivalom es nem is volt sosem.
Ellenben pl. kerekparral munkaba jaras nem igenyel tobbletidot (megfelelo otthon-munkahely tavolsag eseten) es megis mozogsz kozben :)

Az, hogy eleget mozogtam nekem elegendo elofeltetel ahhoz, hogy az ofiszban jo teljesitmenyt nyujtsak.

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 15:12:47

@De gustibusaut bene, aut nihil: Én nem mondtam olyat hogy a meki hazudik. Szerintem Meki kajával is lehet fogyni, csak nyilván sokat kell mozogni.

Az USAban nem csak a meki, minden utolsó huggyos büfé ráteszi az étlapra a kalóriát, adagonként.

Elijah_Baley 2012.03.26. 15:13:06

@vuk_: nálatok is közös légterű az ofisz és nincs zuhanyzó se?

AlBundy33 2012.03.26. 15:13:09

@Lucky Larry Silverstein: Mostanság, 4 hónap elteltével 22-23 percre tudtam feljavítani az egyben lefutott időt. De kb 1 hónap után már jelentősen éreztem a javulást. Szóval megérte... Legalábbis én úgy érzem.

ex-dr. vuk 2012.03.26. 15:13:32

@Ernoke: heti 3 ora?? Es benne van a setalas is? Az durva mert csak ha eljarsz boltba meg hazamesz a lepcson tobb kijon...
Lakason beluli maszkalas is benne van vagy az nincs? :D

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 15:17:30

@Ernoke: Minden relatív. Most örülhetsz..:)

@AlBundy33: Voltam így..:) Van egy Kjó edzésterv /első 5 kilométerem/ ezt kell betenni a keresőbe.

AlBundy33 2012.03.26. 15:22:08

@Lucky Larry Silverstein: nem csak az edzésre gondolok.. Hanem a füstölgő rudacskára..:P A 4 hónap is arra vonatkozik.

Azért az edzéstervre rákeresek..:)

flazz 2012.03.26. 15:26:54

@tekasztorik.blog.hu: az alapvető probléma az, hogy a magyarok többsége még mindig le van maradva és a diétára azt hiszi, hogy saláta...

AlBundy33 2012.03.26. 15:31:14

@flazz: hát amúgy ez nem is meglepő. Rendelt kaját eszek. A norbi update kaja pl számomra teljesen haszontalan. A leírás nem megfelelő. Jó esetben a szénhidrát mennyiség van csak kiírva, de van ahol csak a kalória. Ebből nagyon nehéz számolni. Ennél azért kicsit bonyolultabb az út a fogyáshoz, minthogy ne egyél szénhidrátot. Sőt...

Nagy igazság amúgy, hogy általában nem a kaja mennyiségével van a gond, hanem a minőségével.

Elijah_Baley 2012.03.26. 15:37:15

@Lucky Larry Silverstein: minket sajnos egy világ választ el ettől a tudatos táplálkozástól, sehol nem írják ki az ételek tápanyagtartalmát, se a kínaiba, se az iroda éttermébe, így ha tudni akarom mit eszem, kénytelen vagyok a mcdonaldsba vagy a burgerkingbe járni.

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 15:39:31

@AlBundy33: Meg úgy nagy általánosságban az is igaz, hogy a leghízlalóbbtól a legdiétásabbig:

1. Gyorskaja/Mirelit/Félkész
2. Egyéb étterem/menü
3. Házi kaja
4. Házi kaja házi alapanyagból

Lucky Larry Silverstein 2012.03.26. 15:41:48

@De gustibusaut bene, aut nihil: Igen, jó lenne ha kiírnák.

De a jó öreg tükörteszt se utolsó. Belenézek a tükörbe szemre megmondom 5-10 v. 30% a testzsír. Meg kalóriát sem kell feltétlen számolni, csak az ember figyelje hogy lefelé v. felfelé megy a súlya?

AlBundy33 2012.03.26. 15:41:48

@De gustibusaut bene, aut nihil: Gondolod az egyetlen megoldás a meki?:)
Mi lenne ha megvennéd a húst a zöldséget meg a rizst. Megcsinálnád és azt ennéd. Egyrészt tudnád mit eszel, másrészt pontosan ki tudnád számolni, hogy megfelel-e a célodnak..

2012.03.26. 15:48:39

@karikaV43: Volt már hogy sikerült leadnom 10kg-ot, ez 2x is előfordult, egyszer azért mert nem volt mit enni, másodszor meg rákos voltam, úgy hogy ezt a 10 kg felesleget ami most van, különleges alkalmakra tartogatom, és különösebben nem óhajtok diétázni, épp elég az hogy nem ehetek kenyeret, meg eszek viszont minden mást amitól nem fáj a gyomrom. Pl töpörtyűt kis almapaprikával - az a kedvencem.

karikaV43 2012.03.26. 15:59:43

@Lucky Larry Silverstein: dehogy vagyok túrdöfrancos csákó,kondibringán egyformán kell tekerni nem vészes. Ott nincs emelkedő meg ilyenek.

karikaV43 2012.03.26. 16:06:59

@Frengi: a rák legyőzése eleve nagyobb tett mint lefoyni 10kg felesleg meg nem sok. A töpörtyű az finom almapaprikával még jobb,a kenyeret azért nem írom vagy még is mert nem ehetsz. Egy 10-es elvileg rajtam is van 193cm-hez van 105 kilóm,de így is vékonynak nézek ki és többet nem akarnék fogyni. Ma pl. a versenysúlyom alatt voltam és egyből próbáltam ellensúlyozni egy kis kajával.

noirp 2012.03.26. 16:21:14

A poszt úgy, ahogy van, szűzmáriaídesanyám kategória, kegyetlenül lefedi a nőmagazinok összes baromságát.
Soha, sehol, egyetlen nőmagazinban nem hangzik el: Egyél, amit szeretsz, mértékkel--aztán ugráld le. Egyél nyugodt lélekkel gombás-mindenes rántottát reggelire. Menj el gyalog a mhelyedre, eridj úszni, kússz-mássz a hegyekben, buzizzad a kertedet, biciklizzél, tudomisén.
Megjegyzem: ugrálás nélkül, intenzív agymunkával is lehet ám égetni a kalóriát. De itt tényleg olyan munkára gondolok, h füstöljön utána az agyad. Idegennyelvű folyószöveg megemésztése/megszülése, tanítás, tanulás, bírósági tárgyalás, hackelés, műtéttervezés, műtés, mentés,labormunka, operaéneklés, szereptanulás, sorolhatnék még százkét agyfacsaró munkakört.
De az ilyesmi nem divat, a trendi-pinky nőket mindig valami letisztultan csicsa irodában látjuk, hercig kiskosztümben.

Persze, tudom: a csirkeleves és a rákövetkező hegymászás lófaszt se termel a fitnesz-és bioiparnak. Ergo nem trendi ez sem. Nem is propagálja az eb se :)

A víz táj-ízein borzasztóan röhögtem, akkora találat. Jó, oké, Debrecenben semmilyen ízű a víz ámdeviszontellenben lehet benne mosni (mert a Keleti főcsatornából jön), Veszprémben ásványvíz ízű és dögkemény, Miskolcon, Egerben még dögkeményebb, a keleti Mátrában vasízű csevice; amúgy?
Melyik megyében folyik mondjuk bioguarana ízű víz a csapból? Úgy kipróbálnám!

@Lenry: Hát a két hidrogén esetleg ingyér van. De lehet, h ez csak ilyen nyitási akció, tudod.

noirp 2012.03.26. 16:30:17

@Hadrian77: Gyönyörű megfogalmazás.

2012.03.26. 16:48:46

Az volt már, hogy a középkorban is és előtte is a napi kétszeri étkezés volt a szokás? Egy villásreggeli időpontban meg egy este felé, arról meg ne is beszéljünk, hogy a kőbaltások hány naponta ettek és miket.
Már Pelikán gátőrnek is megmondta Virág elvtárs, hogy nem kell folyton a zabálásra gondolni!

7even 2012.03.26. 16:58:30

@clegane: Nem ismertem ezt a blogot, de most már én is látom... :) Köszi!

Möff CAT a Torcsvúdos gyerek 2012.03.26. 16:58:50

Én a Jack Daniels-féle diéta híve vagyok, mindennap tolok egy üveggel, nem igazán vagyok éhes soha :D Nincs lemondás semmiről, a Jack egyedül megoldás az Életre, a Világmindenségre meg Mindenre. Keressétek a fekete címkét a polcokon! Ja és elpusztítja a kórokozókat is!

s 2012.03.26. 17:27:07

"mindig legyen nálunk a táskában egy kis üveg víz, kevés répa, retek vagy julienre vágott újhagyma"

Ez odabasz. És ha hiszitek, ha nem, vannak ekkora hülyék.

Szevasztok 2012.03.26. 18:31:21

"Vajon miért nem található meg a kristálycukor a természetben? Hát pontosan azért, mert nem természetes. (...) Mit együnk helyettük? (...) barnacukrot, (...)"

Na innen látszik, hogy a blog írója nagyhangon osztja az észt divatos lózunggokkal, miközben nem ért hozzá.

A kristálycukor azért nem található meg a természetben, mert oldott állapotban van a cukorrépa rostjaiban. Ugyanúgy mint a tengeri só a tengervízben.
A barnacukor az meg annyira természetes, hogy a fehércukrot megfestik egy kis melasszal. Ettől aztán sokkal természetesebb ugye?! (Vajon a poszt írója tudja-e, mi az a melasz)

moonclown 2012.03.26. 18:57:43

Mondjuk szerintem ennél is olcsóbb és kézenfekvőbb leüni és megvárni még éhen-szomjan halunk.Minek az a hülye sok élvezet...

Mellesleg a víz nincs ingyen.Sőt...Kivéve persze a valóban ízletes forrásvizet.

Na de a remek klóros csapvízünk biza pénzért van...

moonclown 2012.03.26. 19:02:50

@AlBundy33: Sport sport,l csodákra képes.Ja és önuralom...

Ehetsz ám házi kaját ha az pacalpörkölt rántott karajjal majonézes krumplival...

Hipok Rita 2012.03.26. 20:01:06

@Brother Love: Már nagyon vártam valami ilyesmit! :D

narancshej 2012.03.26. 20:20:08

@Deutsche Gabbana: bár ne írta volna meg. Őrületes, hogy mennyien bekajálják, és kezdenek így élni...

A Tyne folyó déli partja 2012.03.26. 22:04:28

@De gustibusaut bene, aut nihil: akkor idd a csapvizet...azzal mi a gond? esetleg keressen az ember egy forrást, abból tuti mindentől mentes víz folyik.@savrola: mondjuk, amit tudok erről a paleolit izéről (kb. annyit, amennyit írtál), bennem felmerült az, hogy na és azok az ősemberek hány éves korukig éltek? kb. 18. esélyük nem volt hosszan tartó, súlyos betegnek lenni, de ennek szerintem kevesebb köze volt a táplálkozásuknak. arról nem is beszélve, hogy ha még egészségesek is voltak abban a 18-20 évben, amit megéltek (na és ezt honnan tudjuk?) kicsit mások voltak az életkörülményeik. így nem túl meggyőző.

A Tyne folyó déli partja 2012.03.26. 22:10:51

@savrola: "Vissza kéne térni oda, hogy az élelmiszerek jelentős részét ne a 30 kilométerre lévő hiperbe vegyük meg, hanem a szomszédtól, vagy a saját kiskertünkből termeljük elő, ahogy az régen is volt"
ezzel több gondom is van. először is, tőlem a tescó kb. 1 km-re van, szomszédtól nem tudok venni semmit. a balkonon meg nehezen termesztenék zöldséget, arról nem is beszélve, hogy ha termesztesz, azzal bizony rengeteg meló van, amit a napi 8-10 óra munka mellett nem túl egyszerű kivitelezni. a panellakásban pláne, ha meg máshol van telked, még plusz munka. úgy szeretem, mikor olyanok, akiknek halványlila gőzük nincs arról, hogy mit is jelent megtermelni a kaját, ilyenekkel jönnek.

A Tyne folyó déli partja 2012.03.26. 22:18:04

@Lucky Larry Silverstein: a múltkor a barátnőm ideadott egy Diéta Fitness (vagy mi volt a címe) magazint. jó vastag volt, vagy 600 forint. volt benne sok okosság, sport, mit egyél, mit ne egyél stb. semmi olyan, amit eddig nem hallottam még. azon gondolkodtam, hogy vajon a többi számba mi a fenét írnak? lehet, a te módszeredet követik, évente megcserélik a javaslatokat:)

A Tyne folyó déli partja 2012.03.26. 22:25:03

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: á, én voltam tegnap biciklivel, nézőként ilyen futóversenyen. na, ott a hangszóró mellett állva a bicajom kilométerórája folyamatosan azt jelezte, hogy 82 km/h átlagsebességgel járok, jó gyors vagyok, nem? (igaz, hogy épp álltam, de az nem számít:)

A Tyne folyó déli partja 2012.03.26. 22:38:09

@Tihanyi Zsófia: "A Mennyországhoz annyi közük van a vegáknak, hogy szerintük aki húst eszik, az "bűnöző", tehát nem juthat a fent említett helyre."
ezt a baromságot meg honnan vetted? te vagy az első, akitől ezt hallom...mióta vallási dolog az, ha valaki nem eszik húst? jézusom.@Ernoke: ezt nem igazán értem. ha naponta elsétálok a buszmegállóig, akkor már elég fitt vagyok, és nem kell állapot felmérés? attól még nem leszek hihetetlenül fitt..@noirp: de ezek a szellemi tevékenységek, amiket írtál, szerintem azért "fogyasztanak", mert annyira belemerülsz, hogy eszedbe se jut a kaja,nem? ha meg már jelez a gyomrod, akkor gyorsan bekapsz valamit, hogy visszatérhess hozzá, nem? legalábbis, én így szoktam vele lenni, most mondta nemrég egyik ismerős, hogy ő mindig arra gondol, hogy "mit is kéne enni" (igen, van súlyfeleslege), nekem ilyen gondolatom soha nincs, mert belemerülök valamibe, aztán a gyomrom jelez, hogy kéne valami kaja. nem is vagyok elhízva..

váj mí 2012.03.26. 23:25:47

Három év alatt 73,8 kilótól szabadultam meg. Fokozatosan olvadtak le rólam a kilók, igazán minimális életmódbeli változtatásokkal.
A zabpehely diétával kezdtem, de 1 nap után éreztem, a fűrészpor mégsem ehető, akármennyi is a rosttartalma. Aztán következett az Atkins, ami működött is, amíg ki nem purcant. Aztán áttértem a 90 naposra, ami csudijó volt, mert rengeteg új barinőt találtam a Morzsálós Mirzának és az ő projektjének 'Napközi-baszottul-életunt-nőneműeknek' köszönhetően. Ez tényleg szupi volt, amíg össze nem tévesztettem a brokkolit egy génmanipulált karfiollal, azóta valahogy nem érnek rá a 'morzsikák', ha dumcsizni akarok velük. De nem adtam fel, csatlakoztam a paleo-klubhoz. Minden szupi volt, a naribőr csak úgy olvadt le rólam, lávakövön sütöttünk mamut-felsált, őrölt bizbaz gyökérrel fűszerezve. Egyetlen egy dolog zavart kissé, hogy akkor ez most a neanderi vagy a cro magnoni, mert nem mindegy. Ezt ugyan nem sikerült tisztázni, mert kénytelen voltam felfüggeszteni a kúrát. A legutóbbi talira -téma: kardfogú tigris roston, saját bőrében- véletlenül egy fehér lisztből készült veknivel érkeztem. Úgy rémlett, szénhidrát nap van ....
Azért a 73,8 kilót sikerült leadni, mert a harmadik év végén alkotmányba foglalták, hogy a minimum távolság köztem és a Béla között 14,029 km.

Deutsche Gabbana 2012.03.27. 00:05:05

@narancshej: mi rossz történik velük? erre őszintén kíváncsi vagyok.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.03.27. 08:29:29

hú, mennyi dagadt picsa jött kommentben.
megyek is, benyomok vagy negyven girizd zsülienre vágott fokhagymát, és iszok rá kaktuszpáleszt, mert az égeti a zsírt, és féreghajtó.

Ernoke 2012.03.27. 09:29:29

@A Tyne folyó déli partja: ha a lakosság általános egészségi állapotára kíváncsiak, nyilván úgy választják meg a célcsoportot, hogy az az átlagember jellemzőit foglalja magába. ez az, amit furcsállottam, márminthogy ez az átlagember...? a szellemi munka pedig effektíve kiéheztet, nem azért, mert nem jut eszedbe enni közben. és azt hiszem, utoljára kéne leírnom (mert már rohadt unalmas vagyok:D), h az elhízásnak nem sok köze van az elfogyasztott kajamennyiséghez, puszta genetika az egész...

@váj mí: ezt a 90 napos diétát értem a legkevésbé, hatalmas baromságnak tűnik, de egy barátnőmnek (állítólag) működött, hát nem tudom.

Lucky Larry Silverstein 2012.03.27. 10:12:58

@Ernoke: Aki azt hiszi, hogy fontos, hogy melyik diétát követi(fogyás szempontból), sosem fog lefogyni tartósan. Nem a melyik hanem a kitartás a lényeg.

A magazinnak kell a 600 féle diéta, nem a usernek. Különben miatúróval töltenék ki a lapot? Amikor 40 karakterben elfér a fogyás 'titka'?

Gondolod dédanyáink nem fogyóztak? Pedig nem volt Cosmo.

Ernoke 2012.03.27. 10:57:52

@Lucky Larry Silverstein: ilyen szinten nem tudom ezt, én modoros (és tényleg modoros) hízókúrázó vagyok.

váj mí 2012.03.27. 10:59:20

@Ernoke: Az én kedves jóanyám is csinálta. Valami 15 kilót adott le, aztán vagy 20-at visszaszedett. Hát így.

noirp 2012.03.27. 12:24:50

@A Tyne folyó déli partja: Lehet, hogy ez a titok nyitja. Ebbe eddig én bele se gondoltam, csak a tapasztalataim voltak meg: mondjuk reggel 6 felé megreggelizem, 8-tól dolgozom valami agyragyúrást, és délben már a szemem ugrik ki, olyan éhes vagyok.
Mondom, én ebbe eddig bele se gondoltam.

Inkább azon filóztam, hogyan lehetne az ilyesmi munkák kalóriaigényét kiszámolni; mert az volt a benyomásom, h a koncentrálás, adatok rendezése, ilyesmi azért sok energiába kerülhet. (Színészeknél, énekeseknél, üzemi embereknél azért fizikailag se akármi).

narancshej 2012.03.27. 13:33:34

@Deutsche Gabbana: véleményem szerint nem helyes a táplálkozásból a gabonafélék, és tejtermékek teljes kiiktatása, főképp nem egy egész életen át. Az egyoldalú táplálkozás vezethet vitaminhiányhoz, ebből következően valamilyen hiánybetegség kialakulásához.

De elfáradtam ebbe, és nem is tépem a szám, mert tök felesleges..
Én mindent eszek, és köszönöm jól vagyok.

Buci-Bigyo (törölt) 2012.03.27. 15:04:42

Nekem senki ne mondja, hogy a kenyér nem veszélyes. Ha jól tarkón vágnak egy egy hónapos, szikkadt kenyérrel, tutira ott maradsz! :D :D
Nagyon jók a kommentek, már hülyére röhögtem magam. :D

noirp 2012.03.27. 17:20:31

@Buci-Bigyo: a Larkinor c. index-alapú kalandjátékban bizony szerepeltek ilyen ütőfegyverek, mint "ezeréves kenyér" :)

blackflowerblossom 2012.03.27. 19:41:40

@Modor Tibi: mikor megláttam a cikket már tudtam hogy jönnek majd, mint szarra a legyek :)

blackflowerblossom 2012.03.27. 19:52:53

@mr gumby: nem mondod, hogy nincs... :) pedig tök azt hittem. :) A jobboldalon láttad a sávot, hogy ez a kis blogocska miről szól? Remélem megkerested azt is, hogy nutricionista ;)

jucccka · http://onlinefilm.blog.hu/ 2012.03.28. 02:40:08

lehet, h én nem tudok számolni, de hol itt a 20? nekem csak a gyorsétterem hibádzik, de az nagyon, sajnos függő vagyok...

XCat 2012.03.28. 03:43:09

@Modor Tibi: Azon gondolkodom, mennyire elbaszott lelkivilág kellhet ahhoz, hogy valaki azon élvezkedjen - sőt, blogot alapozzon rá -, mennyire hülyék is az ő szerencsétlen emberféreg társai. :)

Hát mi történt veled, kófic? Bántottak?

Müszélia 2012.04.01. 19:18:04

agyra kellene gyúrni, nem izomra.
süti beállítások módosítása