Túlélőkészlet fideszeseknek

2012/03/20. - írta: Modor Tibi

Disclaimer: a poszt 2011/2012 fordulóján született, amikor is az ellenzéki mozgalmak internetes penetrációja a legijesztőbb és legaránytalanabb méreteket öltötte. A publikálással így kicsit megkéstünk, tk. okafogyottá vált az egész írás, de korlenyomatnak talán még elmegy.


A Fideszre szavaztál és még mindig nem csalódtál? Elégedett vagy a kormány munkájával, vagy még kitart a türelmed? Lehúz az általános közhangulat, a folyamatos panaszáradat? Ellepték facebookos faladat az orbánozós, skiccpalizós, németeknél-olcsóbb-a-szalámis, hirtelen gazdasági szakértőkké avanzsált ismerősök floodjai? Megrengett a bizalmad Miniszterelnök Úrban, aggódsz, hogy visszajön a balliberális oldal? Esetleg csak szeretnél csöndben dolgozni és bármilyen környezetben tartalmasan élni?

Mivel Magyarországon nem igazán ellenzékinek lenni vagány dolog, sokkal vagányabb és bátrabb dolog a mindenkori kormányt támogatni - összegyűjtöttünk pár tippet és trükköt, hogy ezeket a nehéz időket is viszonylagos nyugalomban tudd átvészelni.

Alapvető társadalmi óvintézkedések:

1. Ne barátkozz senkivel, aki nem szereti Miniszterelnök Urat. Tévedés ne essék: ők is biztosan lehetnek eredendően jó emberek, hiszen nem minden MSZP- vagy LMP-szavazó eleve gonosz, biztos van közöttük rendes is. Mi azonban nem vagyunk kíváncsiak rájuk és a véleményükre. Keresd hát a magadfajták társaságát, akikkel nem kell vitázni! Az élet túl rövid ahhoz, hogy ellenségekkel töltsük el, harcban. A vitázás felesleges, parttalan szájtépés, betanult érvek és ellenérvek ütköztetése - miközben úgyis mindenki érzelmi alapon választ oldalt és próbálja utólag keresett érvekkel igazolni a saját hülyeségét.

Ha a családodról van szó, az már keményebb dió, de nem menthetetlen. Velük megengedett a találkozás alkalmakkor, főleg, ha nem politizál senki. Te ne merd felhozni a témát! Ha a Nagymama, Nagypapa, Anyu, Apu mégis nekiállna panaszkodni vagy orbánozni, akkor csak hümmögj, mosolyogj rájuk. Mondd azt mindenre, hogy "hát igen, nehéz". Őket minden körülmény között szeretni kell és türelmesnek lenni irántuk, hiszen a Család a Nemzet egyik alapvető építőköve. Az örökké panaszkodók a mindenkori rendszer vesztesei, ezt tartsuk szem előtt. Esetleg ajánljuk fel nekik, hogy a munkaalapú társadalmi világrend legnagyobb vívmányának, az egykulcsos adózásnak köszönhető többletbevételünkből szívesen kisegítjük őket alkalomadtán. 

 

Média:

Nehéz dolog, főleg, ha nincs tévéd. Ha van tévéd, akkor jobb a helyzet: a HírTV-n és az Echón kívül ne nagyon nézz semmit. Duna, közszolgálati (modorosan: királyi) még beleférhet, de a kereskedelmi adókra ne nagyon kapcsolj át. Ez amúgy kormánytól független kérésem, csak felidegesíti magát az ember.

Az internet az igazi probléma. Korábban teljesen műveltnek, tájékozottnak, normálisnak, kiegyensúlyozottnak hitt ismerőseid vadulnak meg, posztolják tele a falukat gyalázkodó cikkekkel, tekintet nélkül másokra. Vagy akik 2006-ban minden áron rendet akartak, most akasztanának. Ne hibáztassuk őket ezért! Nem tehetnek róla: a háttérből gerjesztett gyűlöletkampány őket is magával ragadta. Ők gyakran szeretnek mindig zsigerből tagadóként, értelmes ellenzékiként tetszelegni, hiszen abban semmi felelősség nincs. "Az előzőeket is utálom, egyformán utálom mindegyiket, de ezek..." Alapvetően vagy érzelmi síkon és pártcsomagok szerint gondolkodnak, vagy szimplán a zsebüket nézik - a gazdaságot és a társadalmat összefüggéseiben már nehezebben értelmezik, vagy sehogy. Ne próbáld őket arról meggyőzni, hogy az EUR/CHF keresztet milyen mértékben tudja befolyásolni a magyar állam, illetve hogy miért nem feltétlenül gazdag az, aki 300 bruttó fölött keres.

A legjobb, ha elsőként deaktiválod a facebook-regisztrációdat vagy ritkábban nézel fel. Áthidaló (talán még jobb) megoldás, ha ezeket az embereket egyszerűen rejted, és nem szállsz velük vitába. Ismétlem: vitázni tilos! Bármit is mondasz: betanult, a szájukba rágott érveket fogsz visszakapni, amit úgyse értenek. Ne beszélgess velük, falra hányt borsó. Ha a facebookot megtanultuk helyén kezelni, következzenek a portálok: az Indexet és a blogketrecet felejtsd el. Mit akarsz egy olyan portáltól, amelyik az előző kormánypártokat is már csak akkor támadta, amikor biztos volt a bukásuk? Na ugye. A blogketrec felső 5-10 helyezettjére pedig csak akkor merj kattintani, ha előre felkészültél a szennyáradatra. Egyedül a Modorosblogot tudjuk ajánlani, hiszen ők mindig a habzó szájú, átgondolatlan ellenzékiség ellen szálltak síkra az előző kormányok idején is. Természetesen ez akkoriban másoknak tetszett, mint mostanság - de hát változnak az idők. 

Mit csinálhatsz? Csakis kormányközeli sajtót olvass. Mi úgyis tudjuk, miről van szó, semmi szükség minket nap mint nap a kormány hibáival szembesíteni. Tudod: a kibicnek semmi se drága, és csak az nem hibázik, aki nem dolgozik. Elég nehéz ez így is. Járj sokat Ákos-koncertre (már ha föllép a Művész Úr, ideje lenne már). Nézz fel a kuruc.infóra - ők igazából velünk vannak, csak úgy tesznek, mintha nem. Tankolj a MOL-nál! Vásárolj Erzsébet utalvánnyal a CBA-ban, Coopban! Bevásárlás közben cinkosan összekacsinthatsz a többi vásárlóval, hiszen ti mindannyian a jó oldalon álltok - egy hatalmas, immár határokon átívelő család egyenrangú tagjai vagytok. Vannak még jó emberek! A CBA-s fehér kenyér is jobban ízlik, ha tudod, hogy közben jót cselekedtél.

 

Ha mégis vitára kerülne a sor:

Ahogy korábban is írtam, a vitát lehetőleg kerüljük. Ám ha kikerülhetetlen a disputa, akkor felhoztunk néhány meggyőző ellenérvet a szokásos ellenzéki maszlagokra.

-A csőd szélén táncol az ország, az euróárfolyam az egekben, elloptátok a magánnyugdíjamat is!

-Tetszettek volna nem elkúrni, két év múlva lehet választást nyerni megint.

-A gazdagpárti egykulcsos szarotok miatt most havi ötezer forinttal kevesebbet viszek haza, szégyelljétek magatokat!

-Én viszont hetvenezerrel többet.

-A köztársasági elnökötök egy szégyen, helyesen írni se tud, én ehhez nem adom a nevem!

-Nem is kérte senki, te rohadt MSZP-s.

-Az egész EU, de az egész világ gyűlöl már minket, azt akarjátok, hogy teljesen kiközösítsenek minket? Mindenki szembejön már az autópályán?

-Kussoljál már, te ajvékoló buzi (dirr, egy pofon - ha elég erősek vagyunk).

-Az emberi jogaink sehol, betiltották a melegházasságot, tilos az abortusz, nincs szólásszabadság, az egyházamat beszüntették.

-Na és? Én meg nem tagadhatok holokausztot.

40 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mr2 2012.03.20. 06:11:40

Remélem, hogy címlapos lesz!

Pan Tau 2012.03.20. 08:03:38

tudati retorika-érvek ritmusa-logika diadala...érvek egyszersmind ellenérvek okos bírálata

yenoee 2012.03.20. 08:36:32

Lehet más a karimás... :)

Styxx 2012.03.20. 09:14:20

FÁJNI FOG!
1. Tibi, te vagy a blogoszféra Szijjártó-Lázár Jánosa!
2. Pökhendi vagy és arrogáns, aki a versenyszférában ÉHENHALNA! (mindenki tudja, hogy a Bitumix Simicska pénzmosodája. Ott nem kell semmihez se érteni, kivéve a politikai smúzolást, meg az állami euródollármilliárdok eltüntetését).
3. A törzsolvasók közül elüldözted szegény Altoidot (Fapuma már intézi a menekültügyi kérelmének a kedvező elbírálását,mert ott NINCS mucsai-mocskos korrupciJó, csak baráti, progresszív ismerettségi tőke-maintenance) mint az akasztói-akasztanivaló gonosz törpe és pribékjei Kertész Ákost.
4. 2010-ben megnyerted a blog.hu kultúrkategóriáját (sic!) CSALÁSSAL! Nyelvész Józsi spanod volt a zsŰri elnöke, és cca 2 éve azzal pökhendiskedsz izomból Tibi, hogy teccettetek volna megnyerni a választásokat! Na ja, ha nem lehettlenítettétek volna el az olyan tisztességes választási megfigyelőket, mint a Tóta W. Árpi
5. Mégis mit gondolsz, hogy miért olvasnak többezren? Nem azért mert olyan szórakoztatók itt a posztok (szar-grafomán olvasói posztokról nem is beszélve) hanem mert a zEMberek FÉLNEK! A közigazgatásban több tucat, AZAZ több tízezer közalkalmazott-hivatalnokot rúgtak ki azért, mert kikérdezték őket az osztályvezetők a modoros posztjairól és 85% alatti pontossággal feleltek.
6. Kokettálsz a szélsőjobbal + KETTŐS BESZÉD! A blog.hu-n uszítassz, a blog.eu-n pedig európerkedsz. Ne gondold, hogy hüjjék a brüsszeli elvtársak, átlátnak a narancsszitán! Hűséges talpnyalóid, a nyíltan szélsőjobboldali, bratislava-tagadó Kurtzt meg Gudeát pedig jól tudjuk, hogy a Gestapo fizetett ügynökei! Mert mi tárgyilagos, pártatlan médiumokákból tájékozódunk, nem olyan narancsszemétből, mint tiK! Amerikai Népszava, Piroslapok blog, ATV, Egyenlítő blog. Tovább is van, mondjam még, vagy bízzuk a majdan címlapról beesőkre?
(igen, tudom, hogy ez a komment jobb, mint maga a poszt, nem is kell mondanod!)

Nadiposzi (törölt) 2012.03.20. 09:25:34

@Pan Tau:
A duma bojkottja, az meg az, hogy mindenki befogja a pofáját.

Mitya Ivanov 2012.03.20. 09:27:31

az eddigi modoros posztok közül számomra ez bír a leghasznosabb gyakorlati tartalommal, nagyon jó lett, de a tévés résszel azért nem értek teljesen egyet:
a kereskedelmi tévék egyáltalán nem tilosak, legfeljebb nem ajánlottak, mivel ezek a tévék eleve azoknak szólnak, akiket nem érdekel a politika, vagy csak nagyon felszinesen. Ami tilos, az az ATV, és az ECHO TV, utóbbi azért, mert ami néhény műsorában elhangzik (még a tények tálalása is) az olyan, hogy ott minden fideszes elgondolodik azon, hogy lehet hogy igaza van valamiben az ellenzéknek.

Demszky 2012.03.20. 09:34:10

A fékek és ellensúlyok rendszere sincs rendben, lebontottátok a jogállamiságot, a Harmadik Köztársaságot! Fasiszták vagytok, akik ellenzék szerepében tetszelgő nácik támogatását bírják! De mi, demokraták átlátunk ezen a klerikálfasiszta rendszeren! Szakértőket a kormányba, amilyen Bajnai úr és Gyurcsány úr volt! Nem kell a csuti törpe!

rettentó 2012.03.20. 09:37:56

Vitázni tilos, de néha ereszd ki a gőzt: az érvek helyett a másik szómágiával állattá LEdegradálása(rágcsálók és ízeltlábúak előnyben) ajánlott mindkét oldalon.

Styxx 2012.03.20. 10:22:51

Most már én is kissé lehiggadtam. Elvtársak, várjuk ki a címlapot, többszáz légy nem tévedhet! Közbiztonság Szilárd és kollégái biztos, hogy szakszerűen tudják a frankót.

2012.03.20. 10:31:38

"Disclaimer: a poszt 2011/2012 fordulóján született, amikor is az ellenzéki mozgalmak internetes penetrációja a legijesztőbb és legaránytalanabb méreteket öltötte."

Hát akit megijesztettek azok az ellenzéki mozgalmak annak elég gyenge lehet az idegrendszere.

Donjon 2012.03.20. 10:46:35

Én mint vérfasiszta fideszes szavazó szétröhögtem a poszton.
Modor Tibit a szóvivői székbe! :)

Jól megadtad nekik, nem lennék a helyükben.

Kedvelem az ilyen liberális-pukkasztó szösszeneteket.

XCat 2012.03.20. 10:54:26

"miközben úgyis mindenki érzelmi alapon választ oldalt és próbálja utólag keresett érvekkel igazolni a saját hülyeségét."

EZ MEKKORA IGAZSÁG, LOL.
Na, az utóbbi időben nem voltam elégedett a bloggal, de most nagyot alkottatok.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2012.03.20. 11:29:36

@Vedere' Lavór: Ne feledd, hogy azok vannak a többségben az országban, akik érzelmi alapon sehogyse' választanak oldalt! Ezt is mindig el szokták lőni...

[c] 2012.03.20. 11:31:41

@Donjon: Ez fura, szerintem inkább fideszes-pukkasztó.

IzomTibi · http://tibor.blog.hu 2012.03.20. 12:17:44

tibikém, az úr áldjon meg, és fogadjon ölére, látom te nem olvasod a blogodon lévő posztokat, különben tudtál volna velünk ÉRDEMBEN vitatkozni.

XCat 2012.03.20. 12:18:05

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Valamelyik idézetgyűjteményben volt, hogy ha a szavazásnak bármi értelme lenne, nem bíznák az emberekre. Megpróbáltam kiguglizni, de nem találom, fejből meg nem emlékszem, ki mondta....

Fapuma (törölt) 2012.03.20. 12:55:37

@Styxx: Ezzel most, barátom kiírtad magadat a rendes emberek közül. Nem említetted a barna veszedelmet, a történelem szemétdombjára való eszméket, az "ezért tart itt az ország" fordulatot és a végére hagytam a kedvencemet a lélegeztetőgépet, mint elszámolási egység megemlítését.
Természetesen Altoidnak, ahogyan K.Á. - nak is, segítek a biznisz beindításában és jajj nektek. Több éberséget, elvtárs!

És rettegve várjuk a címlapot.

LoverCase 2012.03.20. 13:07:19

volt már olyan modoros poszt, hogy "várjuk a címlapot"?
avagy a címlapról betérő IQ mágnások?

Styxx 2012.03.20. 13:42:44

@Fapuma:
Kiegészítéseid a címlapról beesőkre hagytam, bár egyre szkeptikusabb vagyok. Jól tuGGYYuk, hogy ki áll az Index mögött (hát persze, hogy nem az indokolatlanul-aljasul mocskolt harmadik generáció) hanem a Viktatura oligarchái. nincs itt semmi látnivaló kérem, majd akkor lesz itt címlap, ha a Damu megkéri a Palácsik kezét, aki zokogva igent mond a Ruttner-vőfély meg megnyeri a vőfély-ultramaratont a négyórás "Éljen az új pár!"-köszöntő kategóriában.
@LoverCase: Mi otthon az asszonnyal csak úgy hívjuk őket: az univerzális szakértők

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.03.20. 13:49:27

@Styxx: ne haragudj, de az asszony helyett minimum "asszonypajtit" kellett volna írnod.

XCat 2012.03.20. 13:52:16

@Styxx: Most akkor te vagy a Modortibi, vagy mi van? Én eddig azt hittem, hogy te lány vagy...

Pan Tau 2012.03.20. 14:07:07

@Vedere' Lavór: Most miért, a Modor Tibi nem lehet lány? Mert szerinted csak a férfiak blogolhatnak?

Styxx 2012.03.20. 14:07:42

@Somló November: @Vedere' Lavór:

Hát persze, hogy az vagyok, vagyis most már fiatalasszony, hihi. Hollandiában elvettem leszbikus szerelmemet, még anno decibel, amikor a klérus Tulipánországban nem kasztrált megrontott kisfiúkat.
@Somló November:
Mi, Modoros Melegek, Leszbikusok, Transzneműek és Wholesale-mennyiségi kommentelők megalázónak tartjuk az "aazonypajtás" kifejezést. Váccpáör Elvtársak és Elvtársinák!

XCat 2012.03.20. 14:11:30

@Styxx: Ahha... gratulálok. :D (Ne szaporodj nagyon el.)

pocaklakó minimanó 2012.03.20. 20:58:07

Azt nem lehet tippként adni, hogy új nicknéven beregisztrálja magát az ember a gyere.be-re (ez egy roppant független - majdnem amerikainépszava-szintű - oldal) és ott naívan érdeklődik a 'zindexről véletlenül elüldöződött nickek belterjes tobzódása közepetette, hogy: "Ugyan, mi baj van azzal, hogy AZ ORSZÁG KÉTHARMADA szavazott A NEMZETI OLDALRA?" :)

pocaklakó minimanó 2012.03.20. 21:15:47

@Vedere' Lavór:

"Valamelyik idézetgyűjteményben volt, hogy ha a szavazásnak bármi értelme lenne, nem bíznák az emberekre. Megpróbáltam kiguglizni, de nem találom, fejből meg nem emlékszem, ki mondta...."

Emma Goldmannak, a híres századfordulós anarchista aktivistának (ateizmus, szabad szerelem, homoszexualitás, stb.) tulajdonítják: "If voting changed anything, they'd make it illegal."

XCat 2012.03.21. 00:16:15

@pocaklakó minimanó: Azaz! Tudtam hogy valami csajszi volt.
Köszönöm. :)

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2012.03.21. 08:52:42

@Mitya Ivanov: áh, az Echo tévés dolog nem igaz. Én polgári környezetben élek, így nap mint nap hallok érveléseket az Echo tévére hivatkozva

Mitya Ivanov 2012.03.21. 09:09:53

@Szandeeekahh: én meg paraszti fideszes vagyok és tudom, hogy ez ECHO TVben elhangzanak olyan dolgok, ami miatt facepalm van erősen

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2012.03.21. 11:06:37

@Mitya Ivanov: szoktam Echo tévét nézni, -egyébként szerintem nem durvább, mint a klasszik ATV műsorok- tudom mi megy ott. De a keménymag ebben hisz, nem kérdőjeleződnek meg a dolgok. Te nem is vagy Miniszterelnök Úr igaz rajongója, ha nem hiszel a TÉNYekben, csak amolyan leszavazó.
Ne érts félre, jó gyerek vagy te, de mégsem az igazi. Érted nem hívnálak át a vasárnapi istentisztelet után egy jó kerti sütéssel egybekötött borozgatásra, kellemes kis politikai beszélgetéssel fűszerezve...

Mitya Ivanov 2012.03.21. 11:33:27

@Szandeeekahh: az én hitvallásomnak a mise felel meg, de ha el is megyek misére, az is csak azért van, hogy anyámnak ne kelljen gyalog hazajönnie. Utána pedig hazamegyek és játszom a The Open Racing Car Simulatorral.

szerintem az ATV nagyyyon ultra durva, tehát, ha azt állítod hogy az ECHO TV nem durvább az ATV-nél, akkor egyet kell hogy értsek veled.

Nálam a borozgatás sem játszik, sörözni szoktam, ahol a beszélgetés mindig úgy kezdődik a haverokkal hogy láttad-e a meccset.

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2012.03.21. 14:47:10

@Mitya Ivanov: persze, hogy ultra durva, csak úgy akartam folytatni, hogy a hír tévé mérsékeltebb mindkettőnél. Aztán rájöttem, hogy az átévén kettősség van, mert vannak hír tévé szintű, és ekó kaliberű műsoraik is.

A nem feltétlen klerikalizmushűségből is látszik, hogy nem vagy tisztessége rajongója Miniszterelnök Úrnak, hisz ehhez rendszeres látogatónak kell lenni valamely keresztyén/keresztény hitközösség vasárnapi összetartásain. Igazából a hangoztatott nem buzgó vallásossággal, még a Nemzeti Oldalon való részvétel is megkérdőjeleződik, hisz fiatalosabb testvéreink is résztvevők a fent említett rituálékon, vagy legalábbis valamely táltos szertartásain.
A futball természetesen pozitív, mivel azt Miniszterelnök Úr is kedveli. Bár az emtéká azoknak a csapata (és Dajcs Tomikáé). De a sör az ellenség mételye, hiszen azt Angyalföld Kapitánya legsötétebb proli tobzódásaiban vedeli (habár kétségtelen, hogy Miniszterelnök Úr is bedobott egyszer, valamelyik fácsés videóján, Brüsszelből hazatérve, de nyilván csak azért, mert a flamandoknak csak az van).

Mitya Ivanov 2012.03.21. 15:02:23

@Szandeeekahh: tudod mit, rádhagyom a dolgot.
De még azt is elárulom, hogy vasárnap nem kis kárörömmel néztem, ahogy a Fideszoton kapusa az idény legfontosabb meccsén, a Fideszcen ellen nekiállt cselezni, és abból beszopták a gólt.
Ott volt OV a díszpáholyban, csak nem láttam az arcát.

Szandeeekahh · http://twod.blog.hu/ 2012.03.21. 15:57:33

@Mitya Ivanov: ejj-ejj, az OV kitételből már világos Miniszterelnök Úr igaz, az mno csecsén felnevelkedett rajongója számára, hogy itt bizony beépült zelótával van dolgunk :(. Fogadni mernék, hogy a te kedvenc kormánytagod Közigazgatási és igazságügyi Miniszter Úr, és ha véletlenül többé nem lenne egy a tábor, egy a zászló, akkor te bizony egy olyan pártra szeretnél szavazni, mint a Platforma Obywatelska...

KürtiT (Tromb74) 2012.03.22. 19:44:20

@Styxx: A BitumEx-et BitumIx-nak írni már önmagában is bizonyítja műveltséged hiányát, a részletekbe meg ne is menjünk bele.

MÁS. Én a fideszes (pfej) barátaimtól mostanában csak annyit szoktam hallani, hogy ők nem politizálnak/nem érdekli őket a politika.

Styxx 2012.03.22. 19:47:25

@KürtiT (Tromb74):
bizonytalan is voltam, csak lusta voltam a magamfajta félművelt tufa legjobb barátjával, a guglival ellenőrizni.

KürtiT (Tromb74) 2012.03.22. 21:12:19

@Styxx: Egy egomi látképbe le mertem volna fogadni, hogy nem ismered kielégítő mértékben Nyelvész Józsi munkásságát.
A gugli pedig a modern ember Széchényi Könyvtára, de ezt egy magadfajta konzervatív, a változásoktól retegő ember soha meg nem értheti.

Na de a posztra vissza... Most, hogy drága kormányunk- hőnszeretett Miniszterelnök Urunkkal a pilótafülkében - szelídebb vizekre evezte a robogó gőzmozdonyt a poszt valóban okafogyottá vált.
Százezres tömeg biztosította szimpátáiájáról Miniszterelnök Urat, ellenszenvéről pedig az IMF-et. Annak ellenére is, ha az előbbi éppen az utóbbival tárgyal némi kölcsön esélyeiről.
Könybe lábad az ember szeme a feltétel nélküli szeretet ilyen mértékű tobzódásától. Jó ma magyarnak, jó ma fideszesnek lenni.
süti beállítások módosítása