Olvasói rovat - A mindig rohanó

2012/03/10. - írta: Kurtz ezredes

Elképesztően igényes rajongóink ma végre félretehetik kukacoskodó stílusukat, hiszen hetek óta először kifejezetten jó poszttal kedveskedünk nekik, amit természetesen nem mi, hanem B.Cs. nevű olvasónk jegyez. Fogadjátok szeretettel!

Szinte bárhol fellelhető egy-egy jellegzetes példány. Azonosítása nagyon egyszerű. Mindig mindenhol rohan, még ott is ahol nem gondolnád, vagy ahol semmi értelme. Még idős korábban is megpróbál legalább kétszer, háromszor gyorsabban vágtázni mint bárki más. Minden mozdulatán érződik a kényszeres sietség vagy erőlködés. De nem csak a mozdulatain, hanem a beszédén is, egy csésze teát is csak olyan hangsúllyal és arcmimikával tud kérni, mintha egy bombát dugtak volna fel a seggébe.

Mindegy, hogy beosztott vagy főnök, a gyorsabban, a „siessél”, „gyerünk” és a hasonló szavakat százszor gyakrabban használja, mint normális embertársai. Természetesen a szarást és az evést is igyekszik villámgyorsan letudni, ha esetleg nagyobb fáradság miatt mégsem, azért még beiktat 1-2 kapkodó, ideges mozdulatot. Ha nincs mit csinálni és tényleg csak várakozni lehet valamire, akkor szinte remegve elkezdi keresni a cselekvés felé vezető kiutat, mint Neo a Mátrixból.

Toporog, vagy ha van nála valami, akkor azzal kezd el játszani. Ha valami kisfőnök, akkor rögtön azt találja ki magának és beosztottainak, hogy csináljunk úgy, mintha dolgoznának, természetesen akkor is, ha már minden kétszer a helyére lett téve és mondjuk háromszor feltörölve. Utálja és számára kifejezetten irritálóak azok az emberek, akikről messziről érződik a harmónia, a nyugodtság és békesség. Munka helyen nagy valószínűséggel meg is próbálja kigolyózni maga mellől az ilyen embereket. Hogy érthetőbb legyen az efféle emberek mimikája, jó példa rá, többek között a Transformers 1-2 film főszereplője, Shia LaBeouf, filmekben mutatott alakítása.
 

43 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.03.10. 07:35:49

hatalommal párosulva az ilyen izgő-mozgó faszok egész népeket tehetnek tönkre

pocaklakó minimanó 2012.03.10. 07:47:18

Réges-régen ismertem egy ilyen emberkét. Bár ő főleg csak az evésben mutatta ki a sebességét. Leültünk páran kajálni, ő ráhajolt a tányérra és mire azt mondtuk volna, jó étvágyat, ő már végzett is.

Megsértődött, amikor mástól megtudta, hogy magunk között becenevén szólítva csak így hívjuk: MOTOREGÉR.

oldalazó gnóm 2012.03.10. 09:04:24

Kurtz, ez egy panaszos "ilyen szarok közül kell válogassunk, ha nem írunk mi" akar lenni? :D

Pan Modry 2012.03.10. 09:30:14

Egyszer volt egy ilyen fonokom. Amikor valamit rendbe kellett rakni gyorsan eleg jo volt benne, de hajlamos volt arra is amikor minden rendben ment, akkor is csinalni akart valamit es elbaszta a jol mukodo dolgokat es elkzdhette ujra rendbetenni.

Az ilyen tipusu ferfi lehet az a szomszed aki vasarnap reggel hetkor mar barkacsol, vagy folyton szerel, butykol valamit.
Noi tipusa lehet az aki nem hagyja a ferjet nyugton megnezni egy meccset, mert egy honapon belul harmadszor rendezteti at a lakast.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.03.10. 10:18:59

@Pan Modry: vagy még be sem fejezted a kaját ő már leszedte az asztalt és elmosogatott

johnny rottenbiller 2012.03.10. 10:19:45

Nincs ezzel semmi gond. Engem inkább a másik véglet idegesít, az olyan tötymörgős alakok, akik bárhová indulás előtt háromszor átnézik az aktatáskájukat, hogy be van-e pakolva minden, meg azért még elszívunk szép nyugodtan egy cigit és megbeszéljük a tegnapi parlamenti Orbán-beszédet. Jajj!
Az ilyenek közlekednek 40-nel lakott területen.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2012.03.10. 10:33:41

Kicsit gyorsan összedobtátok ezt a posztot, lehett volna rajta még csiszolni. Szintén bomba?

Diamond Dave 2012.03.10. 11:46:35

Héj gyerekek, picit azok közé a posztok közé tartozik ez szerintem, amelyik kizárólag személyes élményen alapul és ahogy valaki mondta előttem, picit csiszolatlan! No de nem ugatom én le mások műveit! :)

Amúgy én is rohanok, mint állat. Túl akarok lenni már rajta. :D

múvemáccsó 2012.03.10. 11:55:30

hehehe a volt főnököm!!mellette csont sovány, masszív dohányos, és állva eszik.és futva tud csak közlekedni.nekem az agyamra ment, mert engem is ugráltatott, h "na egyed már, azt menjünk vissza, mert elkésünk" amit utálok, mert mindig megfájdul a hasam, ha gyorsan eszem.menjél bazdmeg, ha sietsz, nem kell megvárni. fussál bazdmeg. de ő mindig megvárt, közben meg basztatott: "na igyad már, menjünk már, még 1 cigit is el akarok szívni, na hajtsd le gyorsan a tűzforró kávét". agyamra ment, és sosem tudtam elküldeni, h mindezt csinálja egyedül.

Styxx 2012.03.10. 11:57:08

Ennek az egyik altípusa aki azon siránkozik ,hogy mennyire elfoglalt, "bárcsak még 24 órából állna a nap" stb. Amúgy szerintem fasza ez a poszt, semmi se tökéletes, kivéve persze Egyiptomi Ugróegér végbélben egy hétig fingszaggal átitatott szlovák zászlóját.

2012.03.10. 12:56:06

@Styxx: egy rendes rohanó át tudja lépni a fénysebességet, ergo az idő nem tényező.

A Tyne folyó déli partja 2012.03.10. 14:52:00

én inkább a tötyörgőket utálom. én nem sietek úgy általában (bár a kollégáim szerint roppant gyorsan dolgozom), viszont a semmittevést utálom.

sorica123 (törölt) 2012.03.10. 15:56:51

@pocaklakó minimanó: egyik volt ofőm volt ilyen, egeres nevet adtunk neki mi is: Szaladó Egér törzsfőnök, komolyan, állandóan úgy közlekedett, mint akin rajta van a szapora.
@A Tyne folyó déli partja: az a másik fele:( a tötyörgők. Én egyik csoportot sem szeretem. Volt határidő előtt két nappal az achilles-inunkon tipitoporzékoló essóessessóess szavajárású főnököm, az is kegyetlen volt, de az utcán orrom előtt faltól falig lebegő, bedrogozottnak rémlő csámparézik is a sírba tesznek. Ez az a típus, aki szerint aki úgy megy, hogy közben halad is, az 'siet'. Ők meg _sétának_. Ehh. Szerintem nem tanultak meg rendesen járni és vigyáznak, hogy fel ne boruljanak:)
@múvemáccsó: a forgolódva lapátoló kolléga. Nekem is volt, lehet, hogy úgy nyelt, mint a madarak (azok szokták illegetni hozzá a nyakukat), de állandóan zizegett-forgott kaja közben is.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2012.03.10. 16:17:30

az ilyeneket ki kell lőni az űrbe, ott pöröghetnek kedvükre.

A Tyne folyó déli partja 2012.03.10. 16:28:43

@sorica123: engem az exem mindig kritizált, hogy szerinte nem tudok nyugodt lenni. ugyanis, nem bírtam elviselni, hogy bámuljam, míg ő számítógépezik, vagy forma1-et néz, közben olvastam/rejtvényt fejtettem, valamit csináltam. szerinte az, hogy meredten nézed a falat/tévéműsort, ami nem érdekel/őt gépezés közben, az pihenés...hát nekem nem.
amúgy, a tötyörgők szoktak a késők is lenni, ez is baromira tud idegesíteni, hogy ráérünk, ráérünk, 5 perc az a buszmegálló, aztán majdnem lekéssük azt a buszt, mert fél perccel az érkezése előtt indultunk el. a még idegesítőbb dolog benne, hogy nem azért nem indultunk el hamarabb, mert valamit csináltunk, hanem, mert, á, még úgyis ráérünk.

Donjon 2012.03.10. 16:49:15

@Pan Modry: A feleségem pont ilyen volt. Mindig kitalált valami projekt-et amivel az előzőt felülírta, mert az adott élethelyzetre újabb válaszokat akart adni.
Gyakorlatilag nem volt olyan, hogy egy berendezésállapot 2 hónapnál tovább bírja.
Otthonról hozta, pl. volt olyan, hogy apósomék 1 éven belül átköltöztek az egyik szobából a másikba, majd vissza. Teljesen egyforma két szobáról van szó, semmi logikus magyarázatot nem találtam a dologra.

Donjon 2012.03.10. 16:56:15

@A Tyne folyó déli partja: Késni én is utálok, mindig kiszámolom gondosan, hogy mennyi idő kell, hogy odaérjek valahova, úgy, hogy hagyok időt arra az esetre, ha vis major történik.
Így mindenhova, legalább 15 perccel érkezem.
Akkor bosszantó ha így is kések, de az igen extrém eset.

2012.03.10. 18:03:12

Nekem rossz az idő érzékem, nem tudom kiszámítani a távolságot, ezért mindig mindenhova sokkal előbb idulok el.
Igaz többnyire idegen terepen mozgok, ha otthon vagyok, nekem az is idegen terepnek számít, ha be kell menni a szomszéd faluba a déli buszhoz már 9-kor el kezdek készülődni.
Ha nagyon pontosnak kell lenni, monjuk egy repülőgép indulás, akkor ha van időm bejárást csinálok előtte szabadidőmben, hogy nem éles helyzetben kelljen kapkodni. A pályaudvarokat időnkét keverem, az aluljárókban eltévedek, ezért inkább megyek előbb, mert nem bírom rohanást.

Az ex, na ő az a tipikus futvaszaró, akinek soha semmi fontos dolga nem volt, mégis mindig szaladt (ahogy ezt a klasszikus mondja).
Ha nem tölt le egy oldal elég gyorsan akkor dobol a lábával hogy gyerünk már, na milesz, ettől persze nem lesz gyorsabb a letöltés.

Mindig siet, hogy elérje a buszt, mondom neki nyugger vagy, nem ráérsz? De hát az neki mekkora időveszteség? Autóval menni vele kínszenvedés, miért nem megy már az előtte haladó? Ilyenkor elkezdem neki sorolni a saját balfaszságait, hogy talán épp az előtte lévő is pont ezt csinálja, meg egyébként is nem mindegy? időben el kellett volna indulni.
Én inkább várakozok a helyszínen mint sem hogy rohannom kelljen, hogy aztánn lélekszakadva érjek be valahova.
De persze tudom magamról, hogy ez sem normális, de talán kevésbé ártalmas.

A Tyne folyó déli partja 2012.03.10. 18:05:24

@Donjon: igen, én is mindig azt mondtam, hogy inkább legyek ott a busznál 15 perccel előbb, minthogy késsem le fél perccel. pláne az utolsó buszt. exemnél erre mindig az volt a válasz, hogy nem baj, ha lekésem, akkor majd hazahoz kocsival. 60 kilométerre lakott. ok, de nem lenne egyszerűbb, ha nem késném le? képtelen vagyok felfogni, miért nem tudnak időben érkezni az emberek. előfordult többször, hogy simán otthagytam embereket, mert késtek. volt, hogy mentünk le strandra, barátnőm, meg az ő barátja. mi ott voltunk 20 perccel ka busz indulása előtt, töküres volt a busz, nem szálltunk fel, mert a srác még sehol. megérkezett az indulás előtt fél perccel, addigra a busz tele, erre elkezdett nyavalyogni, hogy várjuk meg a következőt, mert ezen annyian vannak, ő nem állja végig az utat (Veszprém-Almádi táv, roppant hosszú út...). én simán felléptem a buszra, mondtam, ok, akkor gyertek utánam, most vártam rád húsz percet, nem várok még félórát azért, mert nem voltál képes időben jönni.
másik eset: szintén hárman (mások), megbeszéltük, hogy este bemegyünk a szokásos helyre. tesóm, én, meg egy másik lány. utolsó busszal. mi kb. 5 percre laktunk a buszmegállótól, másik lány konkrétan három lépésre. na ki nem volt ott, mikor jött a busz? mi a tesómmal simán felszálltunk, öt perc múlva sms a csajtól: felszálltatok a buszra? hát basszus, jöttél volna időben, miért nem volt képes időben kijönni a három lépésre lévő buszmegállóba? elvárta volna, hogy begyalogoljunk (kint lakunk a város szélén), mert ő képtelen volt időben odaérni.

Donjon 2012.03.10. 18:12:09

@A Tyne folyó déli partja: Egyszer lekéstem a Veszprém-Harkány járatot (ez naponta, csak egyszer megy), mert nem jött a Tapolcai és nem értem be a városba. 6:10-kor indult a harkányi, felugrasztottam anyámat, hogy utánamegyünk autóval. Fűzfőgyártelepen utolértem és felszálltam rá. Na az rohanás volt, ladával a 8-ason 120-al.:)

2012.03.10. 20:25:41

Jól van, ezt még leírom.

Nem hagyom annyiban.

Kettőre mennem kéne,

már egynegyvenhárom van.

Nincs semmi különös,

Elvagyok, minden rendben.

Illetve dehogy van,

nehogy most kelljen ecsetelnem.

Közben felhúzom a cipőmet.

Sietek, nem sok időm van.

Ezt így nem lehet megírni,

majd inkább holnap nyugodtan.

De várjunk csak, holnap sem jó.

Tízre Pesten kell lennem.

Útközben nem tudok írni,

az ideg lesz bennem.

Kész, ennyi, nekem mostanába’

nem fekszik ez a versírósdi.

Ne tőlem várj költeményt,

ott van Ati, Ady, s a többi ósdi.

Itt van nektek egy kis Hartay a témában

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2012.03.10. 22:09:11

@Levéltáros: mit nem értesz? ezt is egy sietős/rohanós írta... rohanósan.

pocaklakó minimanó 2012.03.10. 22:38:27

Lassan írok, mert nem tudsz gyorsan olvasni... :)

pocaklakó minimanó 2012.03.10. 23:52:07

@sorica123:

Dobolt a lábával és az ujjával? Igazgatta percenként kétszer a ruháját/haját?

Mert úgy az igazi! :)

2012.03.11. 08:01:51

@Nadiposzi: HÁcsé jó kis verseket ír, elszoktam menteni, mert persze nekem is jobb ingyen mint megvenni a könyvet.

Verset olvasni jó: nem kell hozzá sok idő, a mindig rohanónak kifejezetten praktikus.

Pan Modry 2012.03.11. 09:40:17

@Donjon:

Ezt en is igy csinalom. Egyebkent en hajlamos vagyok a totymorgesre reggelente. Ezt viszont tudom magamrol es emiatt hamarabb kelek fel, hogy belassultan is minden kesz legyen.

En se szoktam kesni szinte soha, es altalaban inkabb hamarabb erkezem, amikor dohanyoztam jo volt ilyenkor egy cigit elszivni, most viszont a hamarabb erkezes tomor unatkozassal szokott telni, vegre feltalalhatna valaki a nem egeszsegtelen cigit es akkor ujra raszoknek.

Pan Modry 2012.03.11. 09:43:24

@A Tyne folyó déli partja:

Nekem az egyetemi legjobb haverom volt olyan, hogy latjuk hogy jon a villamos, kb. 20 masodpercet kellene futni hogy elerjuk, de o nem hajlando, inkabb megvarja a kovetkezot ha lekessuk, akkor is igy csinalt ha a kovetkezo 15 perc mulva jott es mindez qrva hideggel vagy esovel kombinalva.

Kockás Zebra 2012.03.11. 11:43:06

Ez pontosan az én anyukám. Hiába van sorszám a postán és tudja, mikor kerül sorra, ugyanúgy idegesen toporog és sóhajtozik. :D Plusz a boltban megpróbál mindig előre kéredzkedni, ha csak keveset vásárolt.

Plusz egy ismerősöm eszik olyan gyorsan, hogy befejezi, mikor én még az 1. falatnál tartok.

Apukám, vasárnapi ebédnél: én még eszek, ő pedig szépen elkezd körbetakarítani engem, összepakol, a keze már félig a tányéromon, várva, hogy kiürüljön, és áll mellettem, hogy mikor fejezem be. Csak hogy egy másodpercet se veszítsen, amikor az utolsó falatot a villára veszem. :D Ekkor szoktam elkezdeni történeteket mesélni (magamnak, mert ugye anyukám már rég elrohant XD), és megrágni mindent alaposan. XD

pocaklakó minimanó 2012.03.11. 20:29:20

@Kockás Zebra:

"Hiába van sorszám a postán és tudja, mikor kerül sorra, ugyanúgy idegesen toporog és sóhajtozik. :D Plusz a boltban megpróbál mindig előre kéredzkedni, ha csak keveset vásárolt."

Remélem, nem ő volt az hölgy, akivel vitatkoztam egy közértben, amikor a szalagra felpakolta a vásárolt dolgait úgy, hogy közben tologatta előre az enyémet, hogy az övé felférjen.

Húsz centis szélességben volt képes felhalmozni egy teljes bevásárlókocsi tartalmát és aztán rosszallóan nézett rám, amikor mondtam, hogy várjon nyugodtan, mert gyorsabban úgy sem fog haladni.

:)

noirp 2012.03.12. 12:27:13

A *motoregér* kifejezés zsír, ezennel terjeszteném.

Főnökként a rohanós be szokta nyögni, hogy "ne féljünk a gyors munkától!!" Kösz, drága lóbélám, a kétórás reakciónak mondjad, h csipkedje magát.

Türelmetlen lábdobolás: erről faterom szoktatott le, mert mindannyiszor megkérdezte: mi van, megy a vonat? :)

lárvalányhaj 2012.03.12. 13:00:33

@noirp:

az én férjem meg nem tudom, h melyik típus, mert ő a lassú, tötymörgős kategória, aki mindent megfontol kétszer.
viszont, mivel 190 centi, olyan gyorsan megy az utcán, hogyha nem szólok rá, akkor kb. 2 perc alatt lehagy, és gyűlöl várakozni. a lábával nem szokott dobolni, de látszik, h nagyon morcos olyankor. :)

eulimen_ 2012.03.12. 21:31:21

@noirp: Milyen kémikus maga, hogy lassú reagenssel dolgozik? Ejnye, no. Kobaltot, ródiumot bele, _hagy_ katalizáljon, ne szégyellje rányomatni a 300 bárt, sziszegjen csak az autokláv! Tudja, drága, _teher alatt nő a pálma_. Meg a rezsót is tekerje bátran vörösizzásig.
A jó öreg Haber is még mindig egyesével, puszta kézzel rakosgathatná össze a hidrogén- meg nitrogénatomokat, ha nem vette volna kicsit pörgősebbre azt az ammóniaszintézist!

évuska 2012.03.13. 00:26:23

@Frengi: nekünk most bejött a repülőgépről majdnem lekésés, a kutya nem nézte, hány és mekkora a kézipoggyász.

A Tyne folyó déli partja 2012.03.13. 19:39:21

@évuska: az a társaságtól függ. egyes társaságok nagyon is megnézik, kicentizve.

évuska 2012.03.13. 20:32:35

Mármost, ez is olyan, sőt, a létező legkisebb méretet engedik, de csak hajtottak.

zaturek 2012.03.23. 07:55:44

Kár, hogy már régi ez a bejegyzés, pedig annyira idekívánkozik ez a hirdetés, amit tegnap láttam egy állásportálon. Csak az elejét idézem ide:

Az ebédidőt a lúzereknek találták ki...

Piacvezető multinacionális médiacégünkhöz

MÉDIACÁPA

területi képviselőt

keresünk!

Először azt hittem, a Médiacápa a cég neve, de aztán rájöttem, hogy ez egy pozíció.

Ehhez csak annyit tudnék hozzátenni, hogy az ebédidőt lehet, hogy a lúzereknek találták ki, de az a lúzer talán még játszik 70 évesen az unokájával.

Egyébként innen a hirdetés:
www.hajdujobs.hu/mediacapa-teruleti-kepviselo/382604/j.html

noirp 2012.03.28. 17:43:26

@eulimen_: És a jó öreg Haber élete végéig tagadta azt a szép ívű röpülést a fél Németország fölött... :)

noirp 2012.03.28. 17:47:05

@zaturek: hát ez a médiacápás de kemény
"Tudod, hogy a pénz az utcán hever" :) ez külön posztra se rossz
süti beállítások módosítása