Olvasói rovat - A menő

2012/01/29. - írta: Modor Tibi

Kedves Modor Tibi!

Számtalan posztot olvashattunk tőled arról, hogy mi modoros. Az ember lassan nem mer megszólalni sem, hiszen ad-hoc jellegű, újonnan keletkező társadalmi és társalgási divatirányzatok szabják meg viselkedésünket, netán blogok, amikben leírják, hogy mi menő és mi nem, hogyan fejezzük ki magunkat és hogy ne.

Épp ezért jó lenne látni egy olyan posztot, amiben megmutatod, milyen az a párbeszéd/összefüggő hétköznapi szöveg, amiben semmi modoros nincs! Kíváncsiak  vagyunk a másik végletre is. Lehet-e egyáltalán úgy beszélni a mindennapokban, hogy abban semmi modorosság ne forduljon elő? Ez bizonyára nagyon szubjektív mindenkinek, de egy próbát megérne.

Amásik: érdekelne az is, hogy vajon idegen nyelvekben is megvan ez a modorosság? Az angoloknál van olyan, amit ciki így vagy úgy mondani Londonban, de nem az Glasgowban? Vagy ez csak amolyan magyar jelenség, mert nekünk nem mindegy, ki hogyan beszél, sőt, az sem mindegy, hogy a másik ember hogyan él. Mi már csak ilyenek vagyunk?

Üdvözlettel:


Megmondó Lajos 


 

Kedves Modor Tibi!

Olvasói javaslat: a menő.

A menő általában a húszas évei végén járó, multinál épphogy elhelyezkedett, többnyire Budapesten vagy megyeszékhelyen élő férfi.

Főbb jellemzői:

- Nem barátkozik akárkivel a cégnél, a többiek csak alkalmi dohányzó/beszélgetőpartnerei. Igazi haverjai a többi menő, akikkel ki tudnak mindenkit röhögni, aki nem menő

- Csak márkafeliratos ruhákat hord. Ha van rajta olyan, amin nem látható a logó, akkor nem rest felhívni a figyelmet rá, hogy ez épp Zara, Hugo Boss, a legújabb kollekcióból.

- Minden nap inni jár a többi menővel, de kizárólag pesti elitkocsmákba. Mivel nem egyik hónapról a másikra él, ezért könnyen ki tudja fizetni az ezerötös mojitókat.

- A munkahelyén jobb esetben dolgozik, rosszabb esetben alibiből van bent.

- Szereti a jó kajákat, az étkezdékben többnyire nem vásárol semmit. Csak rendel, vagy otthonról hoz (Persze este lefigyel egy töltött káposzta a Vörösmartyn a vásárba). Ha mégis étkezdés kaját kell ennie, a megfelelő módon, jó hangosan fikázza az ebédlőben.

- Számára a nők csak 55kg-ig tartanak, mindenki aki afelett van, ocsmány, dagadt. Sőt, nem is létezik afelett nő egyáltalán.

- Az egyetemet 8-10 év alatt sikerül elvégeznie, mert végigissza a többi menőjelölttel.

- Rendszeresen kérkedik, hogy már x éve iszik, néha kell egy kis szünetet is tartani, vagy épp a legutolsó kokainos estét meséli el.

Egyelőre ezek jutottak eszembe róla.

Üdv:

Megmondó Lajos

114 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jakab Andor 2012.01.29. 18:16:06

@altoid: Ez a jó ebben a blogban, hogy az ember annyi mindenben magára ismerhet, és akkor szégyellheti magát. Ez például rám is igaz, ha nem is teljesen szó szerint, de hát bizony rajtakapom magam jópárszor, hogy már megint janiskodásból, erőből poénkodtam. És tényleg, az ember próbálja megállni, de csak nem sikerül. Amúgy alig találok ezen az egész blogon olyan durva modorosságot, amivel hébe-hóba ne lennék vádolható, azért is zizzenek rá, mint légy a légypapírra.

Higgs Bozont 2012.01.29. 18:32:27

Azért a Zara-t márkásnak említeni elég modoros...

csi szi 2012.01.29. 18:33:06

@lexi: Ezek szerint Bede Márton az ismerősöd.

Jakab Andor 2012.01.29. 18:44:28

@csi szi: Azt kétlem. Ha Bede Márton az ismerőse lenne, akkor biztosan tudná, hogy nem én vagyok. De ezt már vagy tizenötször tisztáztuk, mindig jön valami hülye múltbéli sérelmeivel felém, és hiába mondom neki, hogy értse már meg, hogy én nem vagyok Bede Márton, képtelen megérteni. Képzelheted, milyen idegesítő, hiszen úgy beszél hozzám, minta Bede Márton lennék és tudnám, hogy mi történt közöttük korábban. De nem tudom és hiába mondom, nem hiszi el. Ez kábé olyan, mintha a negyvenedszerre is úgy beszélnék hozzád, hogy te vagy Csiszár Jenő. Te mondanád, hogy nem vagy Csiszár Jenő és még soha nem is találkoztál vele, ezért kérnél, hogy hagyjalak már békén ezzel, de akkor még jobban berágnék, és mindenütt azt terjeszteném rólad, hogy te vagy Csiszár Jenő, és mindenféle disznóságot művelsz.

Jakab Andor 2012.01.29. 18:47:08

@csi szi: Ja, és tizenötből tizenötször azt mondja, amikor tök normálisan reagálok, hogy ugyan már, csak poén volt, már viccelni se szabad? Csak nem vettem komolyan? Te mint komoly média személyiség, mégis csak vezettél már műsort, a rádió műsorod is jó volt, szóval mit gondolsz, ilyenkor mit lehet tenni? Úgy értem, mit tesz Csiszár Jenő, ha ez már a tizenvalahanyadik alkalom?

Édy, aki Endre 2012.01.29. 18:51:17

@altoid:

"Na mi van pupák, magadra vetted?"

Figyelj, öcsisajt! Ezért a pupákozásért kapsz egy menő hanxórót tőlem a bögre mellé. :)

ibafaipap 2012.01.29. 18:57:38

Az a menő, aki tudja magáról, hogy szakmailag/emberileg/anyagilag jobban áll a többieknél, de ezzel nem él vissza, mert nem kompenzál és van annyira bölcs, hogy tudja, ő is kerülhet még szar helyzetbe és akkor esetleg pont annak a segítségére szorul, akit előtte savazott vagy szimplán van olyan jó játékos, hogy ne mutassa ki az érzelmeit. Az igazi menőnek nem kell állandóan bizonyítania a menőségét, mert ezt egyszerűen érezni lehet rajta. Akit leírsz a cikkben, azok általában pont a ranglétra alján, közepén lévő yuppie-k, akik azt hiszik, hogy az ő seggükből kel fel a nap. Ez a tudat egészen odáig tart, amíg ki nem rúgják őket, vagy valami komolyabb problémájuk nem lesz az életben, akkor aztán összeesnek, mint a darab szar és a sok "haver" közül egy se lesz ott, hogy segítsen.

Jakab Andor 2012.01.29. 18:59:35

Mondjuk a további társalgáshoz jó lenne előbb tisztázni, hogy a menő azt jelenti-e, hogy ciki.

combo 2012.01.29. 19:00:20

Aki a menőséget/nem menőséget elemzi, az nem menő. :-) (Az élet császára élvezi az életet, oszt' jó van.)

☉ ☾ 2012.01.29. 19:03:01

"lefigyel" - most pedig menjél be a fürdőszobába és köpd magad szemközt.

Jakab Andor 2012.01.29. 19:03:13

@combo: ez kurvára így van, blogolni és pláne kommentelni alapból kurvára nem menő. Csak azt nem tudom eldönteni, hogy ez baj-e, ha egyszer a "menő" az pont azt jelenti, hogy "ciki". Áhhh, nehéz az élet.

combo 2012.01.29. 19:13:40

@Jakab Andor: Rosszul látod. A kommentekből kiszüremkedik, hogy a kommentelők 95%-a menő. Mivel a társadalomban ennél jóval kisebb a menők aránya, ebből az következik, hogy vaskos tévhit, hogy a kommentelők többsége korpás bajszú antiszociális ember (a lányok is).

Én a menő fogalmat én kicsit másképp értelmezem. Az én szememben ezt a szót a kevésbé sikeres emberek használják irigységből a sikeresekre. Amit te írtál, az nálam a műmájer. Persze soha nem tudtam rendesen magyarul.

Sokorai_Atala 2012.01.29. 19:14:08

@Higgs Bozont: az nekem is szúrja a szemem:) DG, LV stb az inkább ide illő

Jakab Andor 2012.01.29. 19:16:25

@combo: Hááát, arra nem vennék mérget, hogy az egész országban minden kommentelő kifejezetten menő, de értem, amit mondol. Viszont akárhogy vesszük, itt is arról van szó, hogy milyen ciki már menőnek lenni. Nem?

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.01.29. 19:27:42

Ami az 55 kg-ot illeti, teljesen igaza van. 55 kg feletti súlyra nőnél csak egyetlen elfogadható mentség van: a terhesség. Vagy még esetleg a kevesebb mint egy éve lezajlott szülés, de ebben az esetben az egy év egy végső határ, az igazi nő szülés után 3 hónappal már 55 kg alatt van.

Ne feledjük, hogy az ember legjobb barátja a nő, s igényesnek kell lennünk legjobb barátunk külsője iránt!

ibafaipap 2012.01.29. 19:39:14

A menő ellentéte a manó.

comad 2012.01.29. 19:43:41

Fontos: a menő foglalkozásának nincs magyar neve.

Lotyóbridzsida 2012.01.29. 19:51:28

Jenő menő tetőfedő.

A-val: Jana mana tatafada.
Í-vel: Jiní miní titífidí.:)
Ő-vel: Jönő mönő tötőfödő.

Ez most csak úgy beugrott.

Lotyóbridzsida 2012.01.29. 19:53:50

@comad:

client relationship business partner

(meaning: "ügyfeles":))

Zozi79 2012.01.29. 20:16:42

Mindig, minden helyzetben van egy sztorija. Mármint, egy jó sztorija, ami vele történt meg. Sőt, egy jobb sztorija, mint ami neked van. Hétfőn a hetet az ilyen hétvégi sztorikkal kezdi.

comad 2012.01.29. 20:26:27

@Lotyóbridzsida: Például :)

Egyébként asszem itt az ún. yuppie-król van szó.
Yólfelkészült
Ugrásra kész
Profitorientált
Portáslelkű
Íróasztalközpontú
Embergép
(ezt loptam valahonnét)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.01.29. 20:56:52

Ki ne maradjon a "bácsi" és a "főnök" szavak használata a megszólításból.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.01.29. 21:05:27

@Zozi79: mielőtt belekezd hitetlenkedve csóválja a fejét és riheg-röhög, olyanokat mond hogy országos-spanom meg hasonlók. A végén azzal zár, hogy baszki ez is csak nálunk, abszurdisztánban történhet meg. Ajánlatos nagy ívben elkerülni, többnyire beteges hazudozók, vetítőgépek, kiszinező bajnokok, akik a rájuk szakadt sivár létből adódó kellemetlen életérzést urban legendek tuningolásával igyekeznek oldani.

laci_52 2012.01.29. 21:14:16

@dr. birca max: Azért 55 kiló felett is létezik jó nő, például ha 180-nál magasabb vagy vastag csontjai vannak szegénynek.

Seang Lee 2012.01.29. 21:17:59

Angliaban Mi meno es mi nem? Londonban meno: a City-ben dolgozni (mindegy mi csak oltonyos/kosztumos legyen) meno sokat keresni DE NEM MENO ARROL BESZELNI HOGY MENNYIT KERESEL. Angoloknal (hm, inkabb ugy fogalmaznek Londonban ciki arrol beszelni mennyit keresel, videken nem annyira). Vicces de igy van:
videken ciki ha egy londoni nem akar arrol beszelni mennyit keres (marpedig nem akar, akkor se ha sokat es akkor se ha keveset)
Meno Londonban kulonbozo West End bar-okba es show-ra jarni. Iratlan protokoll ferfiaknal hogy pub-ban mindneki koroket fizet es nem meno ez alol kibujni. (noknel nagyon udvarias ha felajanljak hogy ok is fizetnek egy kort bar nem varjak el toluk. vannak leanyzok akik erre hajazva nulla fontbol szepen berugnak). Ha fonok vagy meno a kozvetlen beosztottjaidat elvinni egy night out-ra kb havonta
(pub-ban kezdodik es mondjuk West End trendi barokban folytatodik, s mivel azok ejjel 2-kor zarnak, sztrip barokban zarodik) fonok fizet es meg trendibb ha olyan helyekre visz ahol csak memebrship-pel lehet bejutni.Meno Chelsea-ben/Kensingtonban lakni. Nem meno videki (fokent skot es welszi, essex-i akcentussal beszelni. Essex ciki (kiveve akik ott laknak. ajanlom a Made in Chelsea es The only way is Essex half-reality sorozatokat :) Videken (vicces de elegge igy van). meno coffee shop-bol reggelit es ebedet venni (foleg Pret a Porter, Starbucks + meno meg a Wasabi). Meno draga , de jo etteremekbe jarni. (Nobu, Blue Elephant-ha meg letezik, Berkeley,argentin steak house-ok, stb stb). S ahogy mindenutt, meno ha jo kocsid van.

A Tyne folyó déli partja 2012.01.29. 21:18:37

@dr. birca max: na és ha extra magas? akkor már seprűnyél lesz 55 kilóval.

pincze 2012.01.29. 21:25:03

Miért nem nekem szóltál ? Egyből elintéztem volna .

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.01.29. 21:29:50

@A Tyne folyó déli partja:

A nőket illetően 3 alapszabályom van:
1. A nő az ember legjobb barátja.
2. Ami 55 kg felett van, az elefánt.
3. Ami 165 cm felett van, az férfi.

A Tyne folyó déli partja 2012.01.29. 21:32:32

@dr. birca max: akkor én jól állok, a 160 centimmel.

bircaman maxval · http://hurramilliomosleszek.co.nr 2012.01.29. 21:38:48

@A Tyne folyó déli partja:

Az a jó! A nő legyen kecses. Ha testőrt akarok magamnak, akkor biztosan Dolph Lundgren női változatát bérelem fel, de nőnek nem őt választom.

A Tyne folyó déli partja 2012.01.29. 21:42:32

@dr. birca max: azt nem mondtam, hogy nem vagyok kövér:P
na jó, nem vagyok. ugyan mérlegen marha régen álltam, de még mindig 8-10-es a méretem, uk szerint.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.01.29. 21:44:27

"Hát ez a helyzet. Itt egy tizenhét éves lány. Termete mint a milói Vénuszé – a törött kart leszámítva (olvasóim közül bizonyára sokan ki nem állhatják e típust, de hát az effélék a telt idomú, vérbeli kancákat is messziről kerülik) –, egy lány mesés combokkal és mellekkel, gyönyörű testtel, jellegzetesen szláv fejjel, szép, vékony arccal, ferde vonású szemekkel, göndör, szőke hajjal. Egy lány, akit ráadásul fölvet a pénz. És tizenhét évesen nincs jobb szórakozása, mint hogy kültelki strici formájú pasasával – aki festi a képét, erre megesküszöm! – morfiuminjekciókat adasson be magának. Egyszerűen nem tudja, mit csinál. Lábra állítom."

kzolika 2012.01.29. 21:44:40

@ibafaipap: Ja-ja. A bruttó 8 kilót keresek és van egy Focus cégautóm típus. Na, ezeket hogy körbe soktam röhögni.

És a Zara nem menő. Különösen nem a Boss mellett említve.

pincze 2012.01.29. 21:45:16

Szerintem 160 - 170 cm között van nők esetén a közép termet , ez férfiaknál a 170-180 cm-nek felel meg .

kzolika 2012.01.29. 21:51:57

Ezek a menők általában ilyen egyszálbélű hülyegyerekek, ha verik is a 180-at, persze, hogy a saját 60 kilójukhoz nem kell 55 kilónál nehezebb csaj. Pedig, ha tudnák, hogy pl. egy 15-20 éven keresztül edzett 35 körüli volt kézilabdázó nő (175-180 cm / 65-70 kg) milyen testet visz a kapcsolatba... Elfogadom, nehéz neki blézert, meg kabátot venni, meg külön félnapos program a strandon bekenni a hátát, de akkor is jó.

2012.01.29. 22:23:22

@dr. birca max:

Hát én Shakirával is megelégednék, pedig ő 57 kiló, de ennyi kompromisszum azért belefér. :)

A Tyne folyó déli partja 2012.01.29. 22:38:48

@dr. birca max: miért? 6-os méretet nem is igazán lehet kapni. (sőt, néha még 8-as se.)
amúgy meg, csak gatyából kell 10-es, mert széles a csípőm (nem a zsír miatt:)

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2012.01.29. 23:12:56

@A Tyne folyó déli partja: Nagy-Brittaniában nyilván nem árulnak 6-os méretet, minek? :)))))

Donald Trump 2012.01.29. 23:45:25

a hétfő reggelt a hétvégi bulikról szóló kamutörténetekkel kezdik. "Vazze a hajógyárin a vip-ben egymás után toltuk a csíkokat a tulajjal. Olyan csajok jöttek fel nekünk táncolni, amilyeneket te a playboyban sem látsz! egymás után vettük a pezsgőket. (édes BB) Elment egy százas a buliban, de megérte!"
Valójában max mozira van pénze, vagy vmi közepesnél jobb kocsmába meginni pár kört a haverokkal, de szigorúan olyan helyen, ahol nem fut össze munkatárssal. A barátnője bőven több, mint 55kg. Ha egyáltalán van neki.

A menő ruha is sántít nála: az ing ugyan zara, de akciósan vette és 1-2 számmal nagyobb. Ezért nem veszi le soha a zakót. A gallér éle csúnya, a cipőt nem tartja rendben.
A másik véglet, amikor nagyon igyekszik és sikerül mesterkélten elegánsnak lenni: mandzsettagomb, nyakkendőtű, öltönyzsebben zsebkendő. A főnök is csak nagyon fontos tárgyalásra öltözik fel így. De a menő mindennap. A háta mögött mindenki röhög rajta.

A legjobb az ilyeneket egy váratlan pillanatban porig alázni. Egyszer egy ilyen munkatársam -aki úgy viselkedett mintha ő lenne Warren Buffet- az asztalán hagyta a telefonját. Mindig arról beszélt, hogy milyen menő luxus lakásban lakik Budán. Nekem gyanús volt, hogy kamuzik és utánanéztem picit. Mint kiderült szüleivel lakott egy újpesti panelban. Le kellett volna fényképezni, amikor becsengettem hogy odaadjam a telefonját. Másnap persze rögtön jött valami olyannal, hogy pont festenek nála. De azért ne mondjam már a többieknek, hogy hol laknak a szülei. Pár hét múlva felhívtam a szüleit vonalason, persze pont ő vette fel:) Másnaptól feltűnően visszavett az arcából, ha velem beszélt, vagy ott voltam a közelében. Egyszer szóljon be nekem a kisköcsög, rögtön lerombolom a hazugságból épített kis világát a munkahelyen.

[c] 2012.01.30. 01:09:29

@laci_52: "Azért" létezik? Ez az 55 kiló honnan jött egyébként? Egy 165 cm magas nőnek normál súly kis husival, de egy 175 cm magas már-már túlságosan is karcsú (sovány) ennyivel.
Meg aztán miért "szegény", akinek vastag csontjai vannak? Mert az x kiló pluszt jelent a vékonycsontú "modellhez" képest? És akkor mi van?
Nem az volna a lényeg, hogy feszes, formás teste van-é, s ha igen, nem hóttmindegy, hány kiló?
Komolyan nem értem ezt a testsúlyfetisizmust. Mint az autómárka meg az ájfón, "az én nőm csak 53 és fél kiló, bebebe".

[c] 2012.01.30. 01:12:59

@kzolika: Ugyan, az ilyen nőtől összetojnák magukat, nem abba a típusba tartozik, akit nagypofájú látszatmenősködéssel le lehet nyomni.

maczkourfi (törölt) 2012.01.30. 02:17:35

@tea fan:
dr. birca max-ot ne vedd komolyan. Tényleg.
Valamelyik blog hozzászólásában kiposztolta a saját feleségét, hogy "nédd milyenjónő, szépségkirálynővótám!!!!!!!"

Komédia.

mojoking77 2012.01.30. 02:36:58

A kulfoldi modorassagra pelda (bocs, ha mar volt):
Londonban a -How are you? kerdesre -How are you?-val valaszolni.
Az osszes idiota angoltanar, aki anno ezt tanitotta, meg elmehet a picsaba kb. Vannak helyek london kornyeken, ahol ez kifelyezetten sertesnek minosul, de az atlag angol is csak nez ki a feljebol, hogy ez az idiota meg mi a fenet akar, mier tkerdez vissza egy kerdesre...

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2012.01.30. 03:56:46

Helsinkiben menő dél-Helsinkiben lakni, finnsvédnek lenni és Jugendstihl házban lakni saját lakásban, amelyben csupa finnsvéd lakik, menő ezekkel szocializálódni és a nyilvánvaló degeneráltság ellenére belterjesen házasodni. Menő lenn a kikötőben hajót tartani és menő tavasszal azzal furikázni, de még menőbb valahol a déli tengerparton a szigetvilágban saját szigeten mökkit birtokolni, oda saját hajóval, saját kutyával kimenni és reggelire pezsgőt inni és telefonban Ritva-Maijával arról beszélni, hogy: "Ihanaaa, ihanaaa!" azaza csodás,csodás.
Menő kinn kajálni, menő bio-öko-vegán szarokat zabálni, Thaiföldre, Balira, meleghelyre utazni januárfebruár táján amikor -10,15,20 fok van és 2 méteres a hó és menő csontbarnára sülve visszajönni és elmesélni, hogy ezeken a helyeken milyen olcsón be lehet rúgni.

fuakjs11 (törölt) 2012.01.30. 08:23:07

@mojoking77: Az nem "How are you?", hanem "How do you do".

Dzsoni Kráncs 2012.01.30. 08:48:53

Amúgy szerintem bármilyen kaját bárhova vinni,melóhelyen vitt kaját enni nem menő.@Blassius: Nálunk a szolizás menő,Thaiföldön fehérítik magukat,nálunk menő a benga terepjáró,Amerikában ez a kismamák autója...Indonéziában valamelyik törzsnél menő felhasítani a pöcsödön a bőrt és kavicsokat dugdosni a sebbe,amik aztán szépen belegyógyulnak és olyan rücskös lesz,mint egy műfasz.

Joaquin 2012.01.30. 09:26:03

A menő gyúr. Sokat. Amikor nem azt teszi, arról beszél. Nem felejti el megemlíteni, hogy éppen edzésre kell mennie, vagy hogy milyen fárasztóan kihajtotta magát az előző nap. Esetleg panaszkodik, hogy milyen kemény a diéta amit a(z éppen aktuális) barátnőjével csinálnak.
Jó munkaerő, mert a fizetése a farokhossza, bár magától soha nem fogja képezni magát, ez nem gond: főnök megmondja mi kell, ő elvégzi. Jó ez így mindenkinek. Kizárólag olyan dolgokat csinál, amit menőnek gondol. Ettől nem igazán van egyénisége és még nagy szerelme is elfelejti fél év után, de hát valamit valamiért! Meg ő is elfelejti a csaj nevét, szóval nincs itt sem gond, zsák a foltját, gondolom.
Kizárólag népszerű sorozatokat néz, ezrek által ajánlott könyveket olvas el, azonban műveletlensége ilyenkor is világít - hiába, művelődni nem menő, meg amúgy sincs rá ideje a rengeteg munka és gyúrás mellett. Mivel a barátnőjének társaságában is menő akar lenni, női könyveket is olvas, nem ritkán hisz valami embertelen marhaságban (mindezt akár doktorival a háta mögött...).
Politikát tekintve konzervatív, nem ritkán szélsőjobbos. Fekszik neki, egyrészt mert rövid tőmondatokban lehet érvelni és még okosnak is gondolhatják néha, másrészt a ezek a nacionalista elvek simogatják az önimádatát. Általában apolitikusnak álcázza magát, majd 3 sör után jön a véresszájú zsidózás.
Neki mindenben igaza van. Szűk látóköre miatt ugyan viccet csinál magából ilyenkor, de ez neki nem tűnik fel, mivel ugyanolyan menőkkel van körbevéve, mások véleménye pedig úgysem számít.
Jótékony lélek, mindig ad valamit a rászorulóknak, bár ezt sajnos mindig el is meséli - ilyenkor annyira ordít az a mély lenézés, amit a szerencsétlenebbek felé érez, hogy azonnal megutálja minden valódi jótét lélek, azonban ezzel sincs gond: ilyen sincs a baráti társaságában.
Ő legfeljebb megtűr nem menőket, viszont nem baszogat senkit - mindenkinek úgy kell imádnia őt, mint ahogy ő imádja magát. Egyetlen dologgal tudod igazán ellenségeddé tenni: ha nem ismered el, hogy milyen csodálatos, vagy ha a munkájában jobb vagy nála. Ezt azonban túléli - kiszúr rajtad valami látványos negatív tulajdonságot, majd ezen rugózik amíg tud, vagy egyszerűen kitúr. Mivel jó munkaerő, rangban felfelé a becsületesség mintapéldájának látják (vele egy szinten lévőknek pedig a flegma "nehogy már dolgozzunk" elvet kommunikálja - miközben azért hülyére dolgozza magát), ez sikerül is neki. Egyetlen halála, amikor a kitúrt személy 4000x sikeresebb lesz egy másik vállalatnál, ilyenkor a gyűlölet szó új értelmet nyer benne.

Jó, tudom, nem pont ez volt a téma, de annyira adta magát :)

Plumper_ 2012.01.30. 09:48:32

amíg a "menők" a max 55 kg-os nőket vadásszák, addig a többiek az egészségesen telt, kedves és fincsi csajokat tömik. és ez így van jól.:-)

alapvető tudnivaló, hogy a "menő csajok" nem humorosak, és főleg nem kedvesek. legfeljebb kiállítási tárgynak jók. ja, és nem őket veszik feleségül...:-)

elizon pucsnik 2012.01.30. 09:57:13

@halász jóska:
a csúcs a zakóujjon hagyott címke xD

Plumper_ 2012.01.30. 10:03:00

@Bachterman: a "menő" ősmagyar felmenőkkel rendelkezik, Erdély térképe van a WC-jében is. Hangsúlyozza, mennyire templomba járó ("Miért, te nem?!" és hasonló provokatív kérdések), továbbá legalább 150 éve lejáratott és már akkor is vállalhatatlan nézeteket teliszájjal hangoztat (magyarember teliszájjal), osztja a katolikus egyház középkori elveit, az akkori népesség többségének babonáit, és gyerekkorában kiderítette, hogy a nagypapa villanyszerelő volt egykor (két villám a sisakján).

Idet 2012.01.30. 10:16:52

Én csak sajnálni tudom ezeket a csökött agyúakat. Kíváncsi lennék egy ilyenre, amikor betölti az ötvenet... ha még marad pénze addig, ráncfelvarrás, hajbeültetés, teljes fogpótlás, zsírleszívás. Az ízületek nem bírják a gyúrást a végletekig, a pia meg hízlal, egyéb károkról nem is beszélve. Sajnos, agybeültetés még nem létezik, pedig arra szorulnának rá legjobban.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.01.30. 10:18:20

Na igen, közismert, hogy a két világháborút a huszártisztek, a nagyonfasza szuronyrohamozós honvédek, tábori pilóták, tüzérhadnagyok utódai, míg a másodikat a Messer-pilóták, Tigris-vezetők, rohamosztagosok, ejtőernyősök leszármazottai élték túl. Mindannyian, fejenként legalább tíz évig hadifogságban voltak és Kamcsatkától gyalogoltak hazáig.

2012.01.30. 10:39:40

@Professor Pizka: egy lyukas fenekű vödörrel...

Joaquin 2012.01.30. 10:48:12

@Plumper_: Huh, hát nyugtasd magad ezzel, ahogy akarod. Figyelj, én alapból tényleg nem érzek irigységet, én mindig is inkább egyéniség akartam lenni, szarok a bankkártyám egyenlegére amíg nem szűkölködöm, stb. Azonban a nőik... na azt nem lehet nem irigyelni. Kizárólag gyönyörű, értelmes, valóban jószívű, művelt, szórakoztató lányok. Legérdekesebb, amikor 15p beszélgetés után már jobban tisztel téged, mint a barátját, de hát izmos test az izmos test! És nem tudom elítélni, én sem vagyok különb, szeretek okos nőkkel beszélgetni de barátnőnek nekem is csak szép lány kell...

2012.01.30. 10:48:50

@prof.dr.elizon pucsnik: egyszer készségesen szaladtam ollóért amikor megláttam a főnököm zakója ujján a címkét, mire az felháborodva utasította vissza a műveletet. Ok, felőlem mindenkinek joga van hülyének lenni.

Plumper_ 2012.01.30. 11:13:12

@Joaquin: most ez nem világos. kinek a női irigylésre méltók? és ha a nőik egy másik, jobb izmos testtől elalélnak, mennyire megbízható, tartós partner az adott nő? ha meg csak kekszre jó, minek a határnagy műveltség?:-] azok a nők, akiket régóta és sok helyről tömnek azzal, hogy mennyire jó nők, elkerülhetetlenül az öntudatukba épül, és abból csak rossz következik: pénzéhség, követelőzés, és hogy lépést tudj vele tartani, mindenféle kacat vásárlása (amikor az ilyen nő tárgyakhoz, mint pl. autó, ragaszkodnak), aztán jönnek a plasztikai műtétek és így tovább.

Joaquin 2012.01.30. 11:22:02

@Plumper_: "ha meg csak kekszre jó, minek a határnagy műveltség?"
Mármint a tar műveletlen pasijának? Semmire. Azért tart ilyet mert megteheti, és mert ezzel is magát fényezi.

mrbateman 2012.01.30. 11:26:59

Namost itt egy kis félreértés van, de semmi baj, mindjárt eloszlatjuk a ködöt!:-)

A menő attól menő, h. kevesebb izzadtsággal jut velünk egy szintre, vagy feljebb...csak egyszerűen, lazán, könnyedén. Emiatt irigylésreméltó és így menő!

Az igazán menő nem tesz semmit, csak van minden ami kell és használja amíg jólesik és szórakoztatja, legyen az ház, autó, bula, barátok, stb. Ezeket játszi könnyedséggel szerzi meg, sőt megtiszteltetés, ha felajánlhatod neki a dolgaidat, jellemző rá, h. soha nem tud rábaszni semmire, ha leégne a háza, ő abból is nyertesen jönne ki, mert a hamu alól rexikutya kiásná neki a Seuso leletet (nem ő ás, csak nem képzeled?, a faszt, majd a kutya) Neki mindig,minden lazán sikerül!

Ne képzeljük már, h. a menő gyúr! Ő alapból izmos.
Ő nem hajtja a csajokat! Ő elgyengül és hagyja magát lepippantani!
usw, usw...

Plumper_ 2012.01.30. 11:31:55

@Joaquin: de ezzel azt mondod, hogy a művelt nők a tar műveletlen pasik mellett vannak, mert azok pénzelik őket. most akkor mitől is művelt (és mennyire intelligens?) az a nő és milyen bizonyítványt állítanak ki róla ezek után?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.01.30. 11:44:21

@mrbateman: nem olyan nagy titok ez. Az áfa-visszaigénylés állampolgári alapjog.

@Plumper_: nem művelt, nem intelligens, csak megvan a magához való esze.

Kezdem én nagyon nem érteni a világot. Mindenki olyan nővel van, amilyennel akar, azt csinál vele amit akar. Ugyanakkor azok az óriási feministák, akik őrjöngenek, ha kiderül, hogy alsógatya-katalógusban csak nagyfaszú férfiak szerepelhetnek,nők viszont nem, csendben vannak, amikor úgy beszélnek a nőkről, hogy a cigány lókupec a lovakról szebben beszél. Egy ápolt, önmagával elégedett, intelligens nő szép, tök mindegy hány kiló, vagy milyen színű a haja. Dacára annak, hogy nem vagyok egy Seingalt lovag (gyk: Casanova) tapasztalatból állíthatom, hogy alulnézetből elég hasonló az 55 meg a 75 kilós nő és ugyanazt is lehet vele csinálni. Villantani meg a parádés lóval kell. Na.

2012.01.30. 11:50:00

Ottan tévedtek miadannyian, hogy megpróbáltatok felvázolni valamiféle univerzális menőt, ami nem is létezik. Különféle társaságokban, társadalmi csoportokban teljesen más a menő.
A kopasz-kigyúrtak között az öltönyös juppi csak egy kis köcsög, az utóbbiak a kopaszékat csak simán lebunkóbűnözőzik, de a pohos-ápolatlan művész is lehet menő egy kellően borult entellektüell társaságban, és így tovább.

a_fater 2012.01.30. 11:54:48

"hitelkártya Mercedes, minden nő az övé lesz, hiába, ő a menőőőőbleeeh"

(Fürgerókalábak: Dezső a menő)

Plumper_ 2012.01.30. 12:25:45

@Professor Pizka: igen, a punci mindenhol ugyanolyan (legfeljebb néha kicsit szűkebb-tágabb-rövidebb-hosszabb:-), csak más a körítés. ebből nem kell problémát csinálni. nekem a szűrőmön mindig is kiestek az értéktelen nők, és sosem kezdtem volna velük, csak hogy kivívjam az ostobák elismerését. ők azok, akik most is egyedül vannak, jobb alkarjuk mint Popejé és soha nem lesz normális kapcsolatuk.

Erzsebet 2012.01.30. 15:29:24

Egy orosz üzletember ismerősöm is azzal dicsekedett, hogy a feleségi csak 39 kg. Kb 170cm magas. A velük szemben lakó vidéki hentes pedig így nyilatkozott róla, hogy a kutyáknak kellene odadni csontnak.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2012.01.30. 15:57:56

@Bachterman: Te marhára el vagy tévedve. Zs-nek lenni nem hogy nem menő, de kifejezetten a menőség ellentéte (na jó, Izraelek kívül). Kissebbségi lét, generációkon átörökített neurózis, állandó (nem jó értelemben vett) kívülállóság (Woody Allen vagy Konrád György pl. szerinted mennyire menő?).

A sztereotipikus zs-gyerek a nyüzüge jótanuló, akit mindenki imád (megverni). A sztereotipikus zs-felnőttnek ugyan van pénze, de ezért nemhogy csodálnák (mint általában a menőket szokták), hanem kifejezetten megvetik érte, hiszen tuti, hogy nem tisztességes módon szerezte (ugyanennek a "menő" változata a fifikás és talpraesett Magyar vállalkozó), esetleg a szülei alátoltak mindent (ugyanez menőben: "régi nemesi családból származom"). Ha egyik se, akkor meg csak azért csinált karriert, mert Zs - azokkal mindig kivételeznek (miközben mindenki utálja őket, hát logikus...)

Hidd el, mint zs, egész életemet végigkíséri az a lesújtó tudat, hogy akkor sem leszek menő, ha Oscar-díjas olimpiai aranyérmesként megmászom a Mount Everestet!

pincze 2012.01.30. 16:48:58

A menőség talán leginkább a jó beszédkészségen alapul , a menő
tud a bennzinkutas ,a fagylalt árus , az asztalos , az ügyintéző holgy nyelvén , eért sikeres az életben .

a_fater 2012.01.30. 17:03:01

@altoid: de mondjuk Woody Allen? Szerintem akármilyen adottságai is lehettek, senki nem vitatja el tőle, hogy önnön tehetségével is kitűnik környezetéből. Vagy jeff Goldblum, talán, meg a Beastie Boys :-)

noirp 2012.01.30. 18:17:17

@Donjon: kamarillapolitikus. hejj, be szeretjük.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2012.01.30. 18:17:45

Tehetség nem egyenlő menőség. Sőt, Woody Allen tulajdonképpen az egész karrierjét arra építette, hogy ő mennyire nem menő.

Styxx 2012.01.30. 19:34:05

@altoid:
Na jó, de te a mi zs-nk vagy, akit még Kurtz ezredes is kirántana a marhavagonból, ha éppen olyan idők jönnének vissza:-)
A tréfát félretéve, értem ahogy mondod. Viszont durva sztereotípiákkal élve (hol, ha nem itt a Modoroson?), kétféle zs-van. Az egyik, a kisebbségi-kívülálló, szorgalmas, kompenzáló, mint te, vagy mint a Napfény ízében a kardvívó olimpikon és méginkább a bíró apja.
És a másik, a gátlástalan, kapcsolati tőkéjéből, mutyiból boldoguló, akit szalonzsézve úgy jellemeznek, hogy: "nem a protestáns, hanem a mediterrán-típusú üzletember." Nevezzük nevén a jelenséget: a Kóka János.
És mélyen együttérzek zs-embertársaimmal ,Altoid idősebb testvéremmel is, mint ahogy a pápa mondaná, mert ugye a külső jelek alapján is kétféle zs van: az egyikről öt méterről látszik, hogy blankolt, hiába van tatőtől-talpig felöltözvbe, míg a másikon egy fia semita-stigma sincs. Nos, annak a szoppancs, aki külsőre full zs-nek néz ki, még sincs benne semmi a "nemszeretem-csókos-nyomulós" zs-atitűdből.

Bízom benne, hogy őszinte szókimondásom a tisztelet és a megbecsülés jeleként értékeled, mert szerintem sokkal fairebb, mint a maszatoló PC-skedés. Ha úgy érzed, hogy valamiben torz a világképem, bátran és hasonló nyers, szókimondó modorban cáfolj.

A Tyne folyó déli partja 2012.01.30. 19:54:01

@mojoking77: te se figyeltél oda angolórán. ugyanis, a kérdés nem a "how are you", hanem a "how do you do", amire ugyanazt kell válaszolni. mikor bemutatkozol neki. és kapaszkodj meg, találkoztam ilyennel. nem gyakran (meg nem is ismerkedek naponta), de előfordult.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2012.01.30. 19:58:13

@Styxx: Nincs semmi hiba az érveléseddel, csak hát éppen ugyanezt el lehetne mondani a világ összes nációjáról (a magyarokkal az élen). A zsidókkal az szokott történni, hogy rájukvetítik mindazt a negatív emberi tulajdonságot, ami amúgy mindenkiben megvan (persze megérdemeljük, végülis mi találtuk ki többek között a bűnbak intézményét is). Nem véletlen, hogy a "dörzsölt vállalkozó" goj motoros utálja a legjobban a "tisztességtelen gazember" zsidókat. A "Kóka János" típusra amúgy külön jiddis kifejezés is van: azesz pónem. Nem bókként használják.

A Tyne folyó déli partja 2012.01.30. 20:00:18

@Joaquin: "Kizárólag gyönyörű, értelmes, valóban jószívű, művelt, szórakoztató lányok"
azért, ha ez mind igaz lenne az összesre, akkor fel kéne tenni a kérdést, hogy a gyönyörű, értelmes, művelt lány miért is van a tahóval. ha annyira értelmes, több esze lesz annál, hogy kizárólag az izmosságot nézze...

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2012.01.30. 20:34:29

@altoid: Egyébként Bernie Madoff esete remek példa erre. Itt van ugye egy archetipikus zsidó gazember, aki milliárdokat csalt ki ártatlan emberektől. Akik mellesleg 90%-ban szintén zsidók voltak (ennyit a legendáról, hogy zsidó zsidót nem ver át). Viszont azt a svindlit, amit Madoff elkövetett, egy olaszról nevezték el (Ponzi scheme). Ezenkívül ugye ott volt pl. Ken Lay, aki tisztavérű WASP üzletemberként tette tönkre az ENRON-t, pedig akkor még világválság sem volt. Csak hát az emberek úgy vannak kondicionálva 2000 éve, hogy a "zsidó" szóra beindul a pavlovi reflex.

mrbateman 2012.01.30. 21:31:35

Na jó! amenyiben egy magyar zsidónak nincs 400 milliót meghaladó vagyona V/VI/VII kerületi ingatlanokban (helyrajzi számonként min 30 mihály felett) akkor az nem menő, sőt született balfasz, mivel ezek a kisgecik összetartanak, és lám még így sem megy neki a zsuga. Bezzeg a Lázárék a puszta közepén, ebben a kurva nagy ellenszélben, ott ahol minden utcasarkon egy kampós orr leselkedik az igaz magyar bukszájára...na ők ott is boldogulnak, ergo amely zsidrák nem kőgazdag az lúúúúúúúzer! Ez alól bizonyos körökben látszat felmentést adhat az a körülmény, ha egyetemi katedrával, főszArkesztői állással, tekintélyes publikációs listával rendelkezik a "metéltpöcsű"(de a megingathatatlan felső középosztálybeliség ezesetben is elengedhetetlen)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.01.30. 21:51:32

@altoid: nekem az ENRON botrányban a koreai pénzügyér tetszett, aki esténként a benzinkúton magára kötykölt egy kis benzint, hogy az asszony ne érezze rajtuk a sztripper lányok olcsó parfümjét :-)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.01.30. 21:58:49

@mrbateman: Már nem azért, de ha Lázár háton úszik, a tapasztalatlan úszómester simán befújja a cápariadót...

mrbateman 2012.01.30. 21:58:51

@Professor Pizka: szegény Arthur Andersenéket is ez vezette félre

mrbateman 2012.01.30. 22:02:37

@Professor Pizka: hol láttál te szőke, egyenes hajú zsidót?
szerintem csak leeshetett a bakról és eltört az orrcsontja, vagy egy CBA-ban a felső polcról az orára esett az 5 literes Silan öblítő!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2012.01.30. 22:08:54

@mrbateman: erről eszembe jut az a régi zsidó vicc, amikor Kohn elküldi a fiát a sanghaji testvérekhez, világot látni. A kis Izidort fogadja a rabbi a kikötőben, beviszi a gyülekezetbe ahol mondja a többieknek: látjátok testvéreim, nem ferde a szeme, nem lapos az orra, mégis ugyanolyan zsidó, mint mi!

A Tyne folyó déli partja 2012.01.30. 22:21:10

@mrbateman: hát, errefelé azért előfordul. ugyan a többségnek barna a haja, de van világosabb is. és egyáltalán nem göndör mindegyiké. ja, nekem viszont az, most akkor én zsidó vagyok?:)

tasky 2012.01.30. 23:04:58

@mojoking77,A Tyne folyó déli partja:Hányszor kérdeztem már született angoloktól is,hogy how do you do?Válasz mindig az volt,hogy fine thanks vagy not bad,thank you...ennyit a tanitott angolról.

évuska 2012.01.30. 23:08:48

@Professor Pizka: Nekem szarul esik, meg feminista is volnék, csak nem akarok nevetséges lenni. Meg hát a modoros nem annyira azért van, hogy a nők jól és méltón érezzék magukat, én ekként is kezelem, másért jövök. Amíg lefutom a magam távját és jól érzem magam a bőrömben, csak röhögök a testsúlyfetisisztákon.

évuska 2012.01.30. 23:15:52

Azért az zavar, hogy az arc szépsége és a fogazat és a bőr, de még az arányos formák is milyen másodlagosak tudnak lenni ahhoz képest, hogy VÉKONY.

ezabloghunickmarfoglalt 2012.01.30. 23:48:58

@Donald Trump: Ne bassz, ilyen tenyleg van hogy valaki arrol hazudik, hogy hol lakik???

Labelwatcher · http://labelwatcher.blog.hu 2012.01.31. 14:30:08

@☉ ☾: Szerintem direkt írt bele ilyet, ha már modorosblog.
Ilyenek nálunk is vannak. Vidéki megyeszékhely, sok budapesti ingázóval. Ők szoktak így viselkedni, ahogy Lajos ír róluk. A vidéki menőknek még jellemzője itt (főleg a huszonéves fajtának)a feszítve járkálás, váll dobálása, testtől eltartott karok, amik még jobban kihangsúlyozzák, hogy ők edzeni járnak. A testtől eltartott karok szerintem kb. 1995-ben kiment a divatból, főleg egy munkahelyen, főleg multinál, irodában.
Talán a menőző yuppie lett volna a helyesebb kifejezés a típusra.

Füredy Fruzsina 2012.01.31. 15:30:39

@Plumper_: "alapvető tudnivaló, hogy a "menő csajok" nem humorosak, és főleg nem kedvesek"

Nem mindenkihez vagyunk kedvesek, ez teny, csak ahhoz aki megerdemli.

Styxx 2012.01.31. 17:05:31

@altoid:
már a hangása is ütős

Plumper_ 2012.01.31. 18:44:10

@Hipermeno Szupercsaj: aha, persze, igen.
mondd, Jocó, felvetted ma már a latex szerkót? :-D

@mrbateman: nekem is juttass egy kicsit, jó? köszi. alapesetben nekem is járna, de valahogy elkerül a világösszeesküvő húsosfazék.

@Styxx: bámulatos, ahogy kétféle típusba sorolod a zsidókat, és meglepő, mennyire nem bír túllépni a magyar társadalom önnön árnyékán, mennyire nyomasztja a múlt bűne, mennyire egy helyben toporzékol a mocsokban.

@altoid: zsidóként ilyen dolgokkal nem kell törődni. sem a neurotikus, sem a helyét nem találó kategóriával, főleg nem kell a folyton a hibákat kereső társadalom idióta reflexeivel foglalkozni. a zsidógyűlölet nem a zsidók, hanem a gyűlölködők problémája. ha szerintük 10 millió embert képes irányítani (szal most csak Mo-on maradva) alig 20ezer másik (a felnőtt, főleg férfi zsidó lakosságot nézve Mo-on), akkor az a 10millióról állít ki bizonyítványt. ők rettegnek, nem mi.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2012.01.31. 18:50:09

@Plumper_: Na várjál csak, beszélj a magad nevében! Én igenis ragaszkodom a neurózisaimhoz, és büszke vagyok rá, hogy egy jólszervezett és mégjobban álcázott világösszeesküvés részese lehetek!

Styxx 2012.01.31. 20:18:13

@Plumper_:
nálam a zsidókérdés józsefattilásan mondva inkább forma, és nem tartalom, magam sem tudom komolyan venni a túllihegését, ezért is jó vele viccelődni, főleg ha valaki "inszájder" és veszi a lapot, mint altoid. E csoportosítást is csak félig szántam komolynak. Mint tudod, kétféle ember létezik: az egyik aki csoportosítja az embereket, a másik aki meg nem.
Személy szerint nem furdalja a kollektív tudatalattimat a holokauszt. Hál' istennek senkiről sem tudok, aki akár a tágabb rokonságból részt vett volna ebben az embertelen gaztettben. Mi több, Vajdaságból áttelepült magyarként kicsit irigylem, hogy milyen jól marketingelt a holokauszt, ellentétben például a délvidéki mészárlásokkal.
Szerintem az az egészséges, ahogy a mikroblogokon hülyéskednek a zsidókérdéssel sok-sok zsidó aktív részvételével.
A vaskos népies sztereotípiuáknak is megvan a maga bája. Egyik kedvencem, hogy apám (idős ember) mesélte, még a holokauszt előtt, kisfiúként kérdezte az ő nagyapját: - Tata, kik csinálják az újságot?
- A zsidók.
@altoid:

Édy, aki Endre 2012.02.07. 13:38:56

@Professor Pizka:

"Mindannyian, fejenként legalább tíz évig hadifogságban voltak és Kamcsatkától gyalogoltak hazáig."

Egy túlélőt ismertem, de csak négy évig volt hadifogságban és nem Kamcsatkában, csak errefelé közelebb, ahol boldogan építhette a Ribinszki-víztározót. Biztos jó bérezése lehetett, de önként lemondott róla és otthagyta a muszkának a pénzt. A két nagybátyám örülhet, hogy hazajött, mert ha nem sikerült volna hazajönnie (mint oly sokaknak), akkor ők sem lennének. :)

Ernoke 2012.02.07. 15:01:45

@Édy, aki Endre: nagyapám is 4 év után ment haza Ukrajnából, nagyanyám először nem ismerte meg, mert feleannyi súllyal 2x annyi idősnek nézett ki, mint ahogy utoljára látta...
süti beállítások módosítása