Az én kormányprogramom

2011/11/09. - írta: Modor Tibi

Sokan - joggal - kárhoztatják a Fideszt, hogy valódi program nélkül indult neki a 2010-es választásoknak; a mai napig kapkodó blöffprogramot eredményezve. Mi mint - egyre valószínűsíthetőbben - váltópárti, szakértő erő, nem kívánunk a választópolgárokkal biankó csekket aláíratni; többpontos, szakmai alapokon nyugvó programot osztunk meg Önökkel. Ez a szelvény egyben garancialevél is.

 

Megválasztásunk esetén vállaljuk és garantáljuk az alábbiakat:

Gazdaság: célunk a munkanélküliség felszámolása, a világszinten is kirívó inaktivitási ráta drasztikus csökkentése, józan keretek közt a maximális foglalkoztatottságra való törekvés. Állami beruházásokon keresztül teremtünk munkahelyet a közigazgatási, oktatási, egészségügyi, építőipari,  közlekedési szegmensekben: iskolaépítés, vasútépítés, bányaépítés, gyárépítés, turizmus. Az élő- és termelőmunkát továbbra is ösztönözni kívánjuk, nem lesz SZJA-növelés! Egyedül a legfelsőbb, kifejezetten jómódú 5% számíthat egy csekély szolidaritási járulék kivetésére a korrektség jegyében.

A hazai kis- és középvállalkozások a gazdaság motorja, ők foglalkoztatják a munkavállalók 70%-át. Közterheik mára elviselhetetlen mértékűvé nőttek - ezt a réteget nem szabad tovább büntetni. Jelentős adókedvezményekkel, 5%-os EVA-val, adózási amnesztiával szeretnénk újra hazacsábítani a magyar vagyont, ösztönözni vállalkozóinkat.

A jelenlegi 27%-os áfa csapdahelyzetbe, ördögi spirálba kényszeríti és fékezi a belső fogyasztást: termelés- és fogyasztásélénkítő intézkedésként először 20, majd 2017-től 15%-ra csökkentjük az általános forgalmi adót - az így keletkező kieső bevételeket a növekedésből adódó többlet fogja fedezni.

Az inflációt 2016-ig 3% alá visszük le, a gazdsaági növekedést 8-10%-ra pörgetjük fel, a GDP-arányos államadósságot az első két évben 50, a második két évben 30% alá csökkentjük. Ezt független, valódi közgazdasági szakembereink garantálják.

 

Jóléti intézkedések: ma Magyarországon a legvagyonosabb rétegekre is ugyanolyan arányú közteherviselési kötelezettségek vonatkoznak, mint a minimálbéresekre - a jelenlegi krízisért is leginkább ez az áldatlan helyzet hibáztatható. Hogy ezt az áldatlan állapotot megszüntessük, a leggazdagabbaktól fair módon arányosan is több hozzájárulást fogunk beszedni.

Egy modern társadalom valódi értékét, szolidaritását mindig az mutatja meg, hogy hogyan bánik az idősekkel. A nyugdíjakat megvédjük, az ún. svájci indexálással biztosítjuk, hogy az idősek jól megérdemelt pihenőjüket tisztességes körülmények között tölthessék el. Nyugat-európai mintára bevezetésre kerül a 13. és a 14. havi nyugdíj is.

Az egész kontinensen több évtizedes probléma a lélekszám csökkenése. Ezt - más pártokkal ellentétben - nem bevándorlásösztönző intézkedésekkel, hanem a gyermekvállalási kedv növelésével, a nagycsaládosok kompromisszummentes támogatásával szeretnénk elérni. A diszkriminatív, a leginkább rászorultakat és elesetteket büntető igazságtalan, elitista adókedvezmények helyett ismét az alanyi jogon, gyermekek után járó családi pótlék kerül bevezetésre.

 

Közoktatás: a valaha Európa- és világszerte elismert oktatási rendszerünk mára katasztrofális állapotba került. A kvótáktól függő nagy múltú egyetemek diplomagyárakká silányultak, az oklevelek értéke súlyosan amortizálódott. A Szent-Györgyi Albert Program keretében visszaadjuk a régi képzések értékét, eközben a diplomával rendelkezők arányát a felnőtt lakosság körében 60%-ra emeljük 2018-ig.

Újra bevezetjük a szakmesterképzést a szakmunkásképző intézetekben; az érettségiző diákokat pedig két felsőfokú nyelvvizsgával, ECDL-bizonyítvánnyal és ingyenes, alanyi jogon járó A-B-C kategóriás járművezetői engedéllyel bocsátjuk útjukra.

Visszaadjuk a pedagógusi pálya renoméját: az óvópedagógustól kezdve az egyetemekig bezárólag nyugat-európai benchmark szerinti bérezést vezetünk be, a kezdő tanárok bérét bruttó 250 ezerben megállapítva, félévenkénti, a szakszervezetekkel együttműködve kidolgozott bértáblázat szerinti rendszeres béremeléssel.

A cigányság felemelése évszázados adósságunk és kötelességünk. Az eddigi pártoktól csak ígéretekre futotta, de kormányra kerülésük esetén ezek gyorsan feledésbe merültek. Mi viszont cselekedni is fogunk! A More Education-terv keretében 2016-ra 10%, 2018-ra 20%-ra kívánjuk emelni a roma diákok részarányát a felsőoktatási intézményekben, külön az ő részükre szabott, speciális diplomaszerzési kvótával és kritériumokkal.

 

Egészségügy: a magyar egészségügy helyzete tarthatatlan. Közegészségügyi, halálozási mutatóink, az egészségügyben dolgozók bérezése csak szégyenkezésre adhatnak okot a világban.

Hogy megállítsuk a rezidensek drámai méreteket öltő kivándorlását (rosszabb nem történhet annál, mint hogy egy magyar fiatal külföldre megy pár évre dolgozni, megtanuljon pár nyelvet, majd a kint megtakarított pénzt itthon lakásvásárlásra vagy vállalkozásindításra fordítsa), azonnali, háromszoros béremelést rendelünk el a közegészségügy minden foglalkoztatottja számára.

 

Parlament: jelmondatunk a barikádok lebontása, a lövészárkok betemetése. Csakis egyesült erővel érhet el országunk sikereket a kőkemény nemzetközi és regionális versenyben, nem vitás. Mi már megtettük az első lépést - ha a másik oldal is gesztusokat tesz, tehát beismeri, hogy ő a hibás és velünk szavaz, akkor ki fogunk egyezni. Ha nem, akkor az ő hibájuk.

A mi Pártunk most már tényleg tiszta múltú, a versenyszférából érkező (mi dolgoztunk!), az elmúlt 60 év közügyeiből maximálisan kimaradó, szakértő fiatalokból áll. Mivel nem kenyerünk a demagóg, populista politizálás, a képviselők díjazását a mindenkori minimálbérben állapítjuk meg, amit gyermekkórházak támogatására és inkubátorok vásárlására szánjuk.

109 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.11.09. 11:00:37

"szép rendetlenségben köti mind együvé, nem marad ki semmi, vele megyen a báb, lesz kivel az úton beszélni legalább"
valahogy ez jutott eszembe, aki régen volt gyerek, annak elmondom, hogy ez Arany János: Juliska elbujdosása.
" itt van e fehér pénz, a nagy útra, tedd el, erre sem vagy méltó önnön érdemeddel".
De mondhatnám úgy is: van itt minden, mint a bucsuban.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.11.09. 11:05:47

Most én rosszul emlékszem, hogy ma már kommenteltem?

Édy, aki Endre 2011.11.09. 11:06:04

Hiányoltam belőle sok trendi dolgot. :)

2011.11.09. 11:19:38

Nagyon jó kis program, csak annyit kellene még hozzátenni, hogy egy Toldi Miklóst kiállítunk a határra, hogy a külső hatások tomboló bikáját szarvánál fogva megfékezze, nehogy bekavarjon már nekünk.

2011.11.09. 11:24:24

Mi ebben a modoros, vagy humoros, ironikus? Van egy sajátos gyűjteményem: pártok kampányidőszakban kiküldött leveleiből, szórólapjaiból áll, úgy vissza 2004-ig. Szinte szóról-szóra ugyanezt tartalmazzák - függetlenül időponttól és párttól.
Mdortibi, kampányszakember-e vagy?
Amúgy a "More Education" zseniális, és nem értek egyet azokkal, akik hiányolják a nagyobb, fontosabb kérdéseket (mezőgazdaság, stb.). A leglényegesebb: ígérgetés, garantálás a nyuggereknek benne van! (Itt talán lehetett volna kicsit több nyelvcsapás: ezért megdolgoztak, esetleg az obligát "felépítették a 'zországot" fordulat).
Nagyon közel áll szívemhez a "Fizessenek a gazdagok!" elv megjelenése: természetes és magától értetődő, hogy akinek a jövedelme meghaladja a bruttó 250.000 Ft-ot, az gazdag(függetlenül a vagyoni-családi helyzetétől), és a fizessen!

Édy, aki Endre 2011.11.09. 11:35:14

Sehol egy szó a másságról... Nem lesz ez így jó.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.11.09. 11:38:15

@mrbateman: nem - így nyílik lehetőségetek értékes, on kommentek megfogalmazására :)

Édy, aki Endre 2011.11.09. 11:47:31

Most megpróbálom szavanként/szócsoportonként bemásolni azt a beírásomat, amelyet nem engedett a szövegcenzúra, hogy kiderüljön, mi is a tiltott szó benne.

Modorcenzúra monnyonle!

Édy, aki Endre 2011.11.09. 11:59:01

1) Hiányoltam belőle...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.09. 11:59:51

Szíjjártó vs. Szanyi kapitány showdown :-)

Édy, aki Endre 2011.11.09. 12:13:52

...az alternatív életstílusok és...

Édy, aki Endre 2011.11.09. 12:18:47

...a normáktól eltérő viselkedés...

GrofZero 2011.11.09. 12:23:38

Modor Tibi for prezident!

Elijah_Baley 2011.11.09. 12:33:10

leszámolunk az elmúlt évek elhibázott gazdaságpolitika hazánkra mért csapásaival és felelősségre vonjuk a vétkeseket?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.09. 12:36:11

@De gustibusaut bene, aut nihil: naná! Természetesen meg fog alakulni a Bürokráciacsökkentő Hivatal is!

KürtiT (Tromb74) 2011.11.09. 12:36:15

Nem rossz. Ezzel a programmal simán választást lehetne nyerni. Sőt, pont ilyesmikkel szoktak.
A következő kampány időszakra két fő vonal látszik kibontakozni. Egy balra, egy pedig jobbra.

A balabb vonal természetesen a nagy nemzetek és kultúrák összeölelkezését fogja eredményezni. Boldogan mosolygó csadoros nők shoppingolnak a plázákban. Kacarásznak, amikor fiatal raperek a fenekükre csapnak. Turbános férfiak szakszerűen birkát vágnak a Vörösmarty téren. Utcai vuvuzela művészek biztosítják az aluljárók utánozhatatlan hangulatát.
Mindenki kerékpárral jár majd az ezrével nyiló romkocsmákba, ahol a kannás borra diákkedvezményt lehet kapni. A diploma mellé elfogadják nyelvvizsgának az alapfokú BASIC ismeretet és a jelnyelvet is. A diplomás minimálbér 300 nettó lesz, évente 15% emelés garantálva. Bölcsészek kiegészítő pótlékot kapnak majd, mert az ő tudásuk csupán piaci alapon nem értékelhető. Minden szabad lesz, ami nem tilos. Tilos lesz pl. a hazaszeretet, mert az a sovinizmus melegágya. Tilos lesz bírálni az Uniót, mert még megharagszik. Tilos lesz minden olyan vallás népszerűsítése, aminek nem velejárói a színes rongyok és a nihilizmus. Tilos lesz hangsúlyozni a nemzeti hovatartozást öltözködéssel, hajviselettel, szóban, dalban és prózában. Hiszen ezzel más népek lelkébe tipornánk.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.09. 12:42:15

A másik oldal jellemzése kicsit nehezebb a kurva szűrő miatt, de nem adom fel.

Valószínű a nemzeti irány erősítése. Magyarnak pedig az számít majd, akinek legalább Megyeri, Budai, Kürti (hehe), Gyarmati a vezetékneve, gyermekeit pedig Emesécske, Vazul ka, Csanádka névre "keresztelte" a megyei táltos.
(folyt. köv.)

Édy, aki Endre 2011.11.09. 12:43:20

...-ről szóló passzusokat.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.09. 12:52:37

@Professor Pizka: Hehe. A Bürokráciacsökkentő Hivatallal fognak 2000 új munkahelyet teremteni.

(Folyt.)
A bankokat, és multinacionális cégeket azonnal nemzetségfők, törzsek irányítása alá vonják. Az alsóbrendű szláv, cigány, ruszén népeket pedig kiűzik a Kárpát-medencéből, vagy méginkább paraszti, munkás sorba kényszerítik.
(köv.)

Édy, aki Endre 2011.11.09. 12:53:31

A problémás szó: T.I.S.Z.T.E.L.E.T.

De miért?

Elijah_Baley 2011.11.09. 12:58:29

@Professor Pizka: ZRT formában, mert a versenyszektor hatékonysága összemérhetetlen előnyt biztosít a közismerten rosszgazda állam védőszárnya alatt tevékenykedő bürokratikus szervezettel szemben.

Édy, aki Endre 2011.11.09. 13:00:37

Lesz majd Pagobaj és Gradicsel is? (Janikovszky Éva: Málnaszörp és szalmaszál a.k.a. Égigérő fű)

escargot 2011.11.09. 13:03:08

@Professor Pizka: :D Erről már készülhetne is a kurzus-festmény: az egyikük az új Alaptörvényt, a másikuk Marx Tőkéjének reprint kiadását szegezi az ellen nemesb szerveinek, körben a rommá lőtt, raktárrá alakított Parlament, a háttérben fehér galamb húz át.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.09. 13:04:54

(ucsó)
Viszont annak, aki igazolni tudja szk. Íta szár. Mazását, jó dolga lesz. Ülhet a ver. andán pip. ázgatva, koncot vethet bog. áncsnak, vagy verheti az ass. zonyt a hagy. omány. tisz. telet nevében.

Konyec Filma

@Édy, aki Endre: Aczél elvtárs döntése. Az említett szóval ugyanis vissza lehet élni.

Szigi. · http://depechemode.blog.hu 2011.11.09. 13:07:12

Utolsó két bekezdés zseniális, ökölbe szorult a kezem :D

KürtiT (Tromb74) 2011.11.09. 13:14:27

(kicsit Off:)
Basszus, a forint már megint olyan szarul áll, kezdem sajnálni, hogy nem vettem fel frank hitelt.

Viszont a valaki által említett kotmányunk illusztrációinak készítőítől nagytételben vásárolnék festményeket, grafikákat. Ha már ilyen CIA-s módszerrel felverik az árát a cuccoknak, szeretnék én is jóljárni. Két Bak Imrét és egy Fehér Lászlót cserélnék egy Kocsis Imrére.
(On)

Fapuma (törölt) 2011.11.09. 13:16:36

Aki a More Education-t kitatlalta, azt felkeresem, ha addig elek is, es egy cuppanos csokkal jutalmazom. YMMDFB (you made my day fucking bastard)

mrbateman 2011.11.09. 13:24:37

@KürtiT (Tromb74): Nyomjad inkább az EURHUF longot...330ig szépen lehet vele keresni,...bár mondjuk egy REBISZ-es Szent-György beállításban sem kutya otthonra, mondjuk 200x300-as méretben, roma-barokk keretben.

Édy, aki Endre 2011.11.09. 13:26:10

@KürtiT (Tromb74):

"Tilos lesz bírálni az Uniót, mert még megharagszik."

Megvalósult.

curia.europa.eu/en/actu/communiques/cp01/aff/index.htm

Szám: 274/99

KürtiT (Tromb74) 2011.11.09. 13:34:43

@mrbateman: Gondoltam rá én is. Van is a zsebemben két 5 eurós, amin már eddig is sokat kerestem. Gondoltam is rá, hogy szervezek egy "kormánypárti tüntetést" (érted?!), ha sikerül összehoznom egy százezres tömeget, talán méglejebb lehetne nyomni a forintot. Na de ilyet igazhitü magyar nem csinál. Ugye nem?

KürtiT (Tromb74) 2011.11.09. 13:40:44

@Édy, aki Endre: nem pont erre gondoltam, de hasonlóra.

Édy, aki Endre 2011.11.09. 13:47:33

@KürtiT (Tromb74):

De ez már létezik. Szerintem a többi is fog előbb vagy utóbb. :)

mrbateman 2011.11.09. 13:49:50

@KürtiT (Tromb74): Állítólag az a terv, h. még gyengítik egy kicsit a forintot, aztán a Matolcsyt benyomják a svejci jegybankba tanácsadónak, vagy stratégiai igazgatónak, korlátlan nyilatkozattételi joggal...na akkor indul a tánc, lesz még paritásban a forint az alpesi valutával!

KürtiT (Tromb74) 2011.11.09. 13:54:08

@Édy, aki Endre: Nyilván. Régen jobb volt a gyarmatosítás is. De azért sima ökölrázogatással ezt sem fogjuk megúszni. Nem túl sanszos, hogy nyeregből basszuk meg Európát, mint a régi szép időkben. Valami rafináltabbat kell kitalálni.

2011.11.09. 13:56:58

@KürtiT (Tromb74): nekem vannak Swatch group részvényeim :)

KürtiT (Tromb74) 2011.11.09. 14:02:12

@mrbateman: Ha ez alatt azt érted, hogy Matolcsy simán egy szintre hozza a frankot az újra bevezetett drachmával, afelöl nincs kétségem. Mint tudása, mint pedig tehetsége erre enged következtetni.
Akkor lesz ám szép világ, amikor mindkét kezemen arany rolexxel pancsolok egy kád olívaolajban.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.09. 14:13:23

Mivel annak ódiumától, hogy elsőnek írjam le a kommentek során a pina kifejezést, már megmenekültem, kifejtem nőpolitikai programunkat.

Minden nő egyenrangú. Egyenrangú fizetés, munkaidő, szabadság jár nekik, sőt alanyi jogon nézhetnek olyan színvonalas sorozatokat, mint a Pig Killers: Michigan.
Ugyanakkor ők az anyák, a nemzet ölei, mindannyiunk eredői. Konzervatív platformunk kötelező házasságot, abortusztilalmat és három gyerekig dupla fejadót javasol.
Liberális platformunk szerint konzervatív platformunk "vén buzik" illetve "csuhások" gyülekezete, és óvodáskori felvilágosítást szorgalmaz.
Konzervatív platformunk családanya és háziasszony ugyanakkor teljes életet élő dolgozó ember tagozata (akik a "nőtagozat" kifejezést lealacsonyítónak érzik) "aljas kis kának" nevezte a liberális csajszitagozat nevében megszólaló Dorcikát.
Nőügyi álláspontunk kifejtését megnehezíti, hogy a konzervatív férfiak a nőkért tagozatunk vezetője, egy hatgyerekes családapa lebukott, hogy hosszabb ideje kúrogatja a titkárnőjét, míg a főtitkárról kiderült hogy olyan meleg, hogy a cserépkályháról eddig azt hitte, hűtőszekrény.
Liberális tagozatunknak arcára fagyott a mosoly, ugyanis Dorcikát felcsinálta a Karesz, aki Krisna-tudatú volt eddig, de nagyon meghitt református szertartás után jelenleg a Szabolcs megyei Nyírmihálydi mellett élnek egy kis tanyán, ahol Dorcika önkéntes tanító lett, szervezi a református asszonykórust, úton van a kis Bence Ahasvérus után a második gyermek is.

Pártunk válságkongresszust tartott, ahol hosszabb vita után a konzervatív álláspont győzött. Szakértőt vontunk be Kovi személyében, aki hangoztatta azt az amerikai konzervatív körökben is hangoztatott nézetet, hogy "jövő pinája a segg".

Így érett megfontolás után bejelentjük, hogy konzervatív nőpolitikánk keretében hatalomra kerülésünk után haladéktalanul betiltjuk a pinát.

mrbateman 2011.11.09. 14:17:10

@KürtiT (Tromb74): Kell is a két óra, az egyik Tel-Aviv a másik New York. Matolcsy az modern Magyarország ökonómiai trójai falova, bárhova átdobjuk ott tökéletes pusztítást végez, kultúrák rogynak térdre tőle. Ehhez képest Hitler V2ese picsafüst!

Pécsett a Hangulat nevű presszóban a budiajtók felett a falon van/volt 5 db falióra, mind az 5 ugyanazt az időt mutatta, alattuk a feliratokon - mint a filmekben - pedig Baranyai falunevek!:-) (egyedül Aranyosgadányra emlékszem, de a többi is hasonló)

KürtiT (Tromb74) 2011.11.09. 14:21:06

@Professor Pizka: Nem rossz. Szerintem az egy alapvetően PC kezdeményezés lenne, hogy a pina és fasz szavakat, valamint szinonimáikat is tiltsuk be. A nemiszerv, pláne ivarszerv szavak használata eleve kizárja a megkülönböztetés lehetőségét.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.09. 14:22:21

@KürtiT (Tromb74): ez olyan jó ötlet hogy te leszel a government spokesperson :-)

Édy, aki Endre 2011.11.09. 14:22:50

Inspiráció végett: URH - Szavazz rám!

2011.11.09. 14:42:27

@Professor Pizka: az Ahasvérus nem zsidó név? Nem értem, hogy jön képbe a krisna reformátusoknál?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.09. 14:52:11

@Hadrian77: a krisnás megtért. az ahasvérus olyan bibliai hangzású.

2011.11.09. 14:52:39

@Édy, aki Endre: na a lényeg akkor is ugyan az...

2011.11.09. 14:55:34

@Professor Pizka: megtért? a krisnások nincsenek a kormányprogramban?:)

Nadiposzi (törölt) 2011.11.09. 15:10:52

@mrbateman:
Mostanában New York, Delhi, Tokio, ilyesmi van az órákhoz írva, de már régen basznak rá, v. nem megy, vagy valami random időt mutat. A felújítás óta nem az igazi a hely, renoválták volna inkább a pultos néniket, az enteriőrt kár volt basztatni.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.09. 15:16:45

@Professor Pizka: Rendben. Minimálbérért vállalom. Persze még kérek egy nokiásdoboznyi pótlékot, korlátlan költségtérítést bemondásra, egy lézerblokkolót a szolgálati helikopteremre (az nem tilos, nem?).

Nadiposzi (törölt) 2011.11.09. 16:04:44

@KürtiT (Tromb74):
Ellőre a prüdériáért!
A bulvársajtó X. celeb őszinte vallomását harsogná a szalagcímben: "Beporoznám Y. bibéjét"
Y kelyhet villant, 8. oldal.
Méhekkel mindent el lehet adni? Kurmák Edit szexuálpszichológus - interjú a 6. oldalon.
Mész te az ivarszerbe! Kamerák előtt fakadt ki a sztár.
-tényleg ennyire megviseli a válás G.-t? 6-7.o.
Nemiszervre emlékeztető zöldség termett az iskolai tangazdaságban. Hátul, kis színes.

ormotlan 2011.11.09. 16:32:04

Blablablablabla. Annyi okos ember van a világon. Kár hogy ész nincs hozzá hogy bármit tegyen is érte.

bőrmók 2011.11.09. 16:43:05

Nincs többet modorosság, Tibi. Nincs többet. Ez mind komoly. Ilyen ország nincs és mégis van. Amire tegnap még azt hitted, hírcsárda, mára valósággá vált, Tibi.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.09. 16:46:50

@Nadiposzi: A követkző ciklusra a keresztnevek uniformizálását tervezzük. Milyen kirekesztő már, hogy valakit Katalinnak, Jolánnak vagy Annának hívnak. Elég csak a nevét hallanod, mindjárt tudod, hogy férfi vagy nő az illető. Persze felesleges lenne mindenkint Széllkállmánra átnevezni, de kötelezően használnia kéne a meglévő keresztnév mellé egy másik, ellenkező nemre utaló nevet is.
Pl. Kovács Orsolya Péter, Kripolwszky János Borbála, Nagy-Stromfeld Vivien Frigyes, Lakatos Szandokán Dzsenifer.

2011.11.09. 17:06:51

@KürtiT (Tromb74): a köszönések közül száműzni kell a kezit csókolom, csókolom és hasonló formációkat, hiszen ez is kirekesztő! Ezen túlmenően páratlan napokon mindenki szoknyát hord majd, míg páros napokon nadrágot. Azt kellene még kidolgozni, hogy a nők mellét kell leszorítani, vagy a férfiakét felpumpálni, illetve egyértelmű, hogy mindenkinek nagyon bozontos fanszőrzetet kell növeszteni, hogy eltakarja az elsődleges nemi jellegeket és ne adjon okot megkülönböztetésre!

igényes 2011.11.09. 17:08:05

A gyomrom fordul fel a sírrablás és a szélhámosság láttán. Borzasztó, ahogyan rávették a Puskás családot, hogy Orbánnak adományozzák a nemzeti vagyon egy részét.

Még kiderül, hogy Orbán ápoltatta Öcsit éveken keresztül és nem a magyar állam.

Szégyelje magát Orbán és a családja.

Puskás Ferenc hagyatéka Felcsútra, a nevét viselő akadémiára kerül a család akaratából. Az óriási anyagot a hamarosan felálló Puskás Intézet fogja kezelni és bemutatni. A múzeum helyszínével nem mindenki, főleg a kispesti szurkolók nem értenek egyet, de eddig igazán erős szándék sem mutatkozott senki részéről, hogy a nemzet legnagyobb futballistája külön múzeumot kapjon.
„A hagyaték nagyobb, Spanyolországból származó része már egy éve megérkezett Felcsútra, a Puskás-örökség nyáron lett teljes a magyarországi gyűjteménnyel. Puskás Ferencné a Logodi utcában is számos értékes ereklyét őrzött, amelyeket szintén az akadémiának adományozott" - tudtuk meg a Szöllősi Györgytől, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kommunikációs igazgatójától.

Kismy 2011.11.09. 17:09:24

@KürtiT (Tromb74): én tanítottam jópár hasonló nevű gyerkőcöt, de ezen a Lakatos Szandokán Dzseniferen már vagy negyed órája röhögök. köszi :))

KürtiT (Tromb74) 2011.11.09. 17:11:14

Asz"ong"yák, 65% esély van a vi"lág"gaz"da"ság dugába dő"lésé"re. Be kell vás"ár"oln"om cu"krot, lis"ztet, sót, illetve egy Bear Grylls dvd csomagot. Szerencsére az a atombiztos pincét már az előző hétvégén kiástuk Eszteremmel. A kutya meg már hetek óta jódtablettával kapja a tápot. Két hét múlva várfal építéssel egybekötött posztapokaliptikus gulás parti nálunk. Mindenkit várok szeretettel!

rexter 2011.11.09. 17:13:09

az en programom a kovetkezo. a tized ismetelt bevezetese. A tizeden kivul SEMMI MAS adot, jarulekot nem fizetsz.
AFA 15%, ennyi.

Viszont: nincs nyugdij
nincs ingeynes oktatas, seholse
nincs ingyenes orvos, semmise

A tizedbol az allam fenntartja a maga apparatusat, a rendorseget, tuzoltosagot es katonasagot.
Az Afabol fizeti a kozvilagitast, epiti az utakat ha nagyon kell.

Ennyi. egy szo mint szaz, vissazhozni a kozepkort. Ez az egyeduli kiut, meglatasom szerint.

rexter 2011.11.09. 17:16:26

@rexter: ja es termeszetesen nincsen semmifele segely sem.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.09. 17:19:13

@rexter: Figyelj! Szerintem máris túl lihegted itt a számításokat. Ennyit még a jelenlegi pénzügyi főmegbízott se szarakodik a számokkal.

Ha annyit mondanál, hogy az adó a legalacsonyabb lesz a régióban, mindenkinek fog jutni oktatásra, egészségre, illetve újraélesztjük az évszázados hagyományokat, akkor én bizony Isten beszavaználak a kormányba családtagjaiddal, kádereiddel együtt.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.09. 17:28:33

"a tized ismetelt bevezetese. A tizeden kivul SEMMI MAS adot, jarulekot nem fizetsz. AFA 15%, ennyi."

Matolcsyt máris túlszárnyaltad. egy ilyen rövid bekezdésben állítani, majd az állítást tagadni komoly politikusi vénára utal.

whiterose 2011.11.09. 17:34:22

ha engem megválasztanak:
nem kell fizetni semmiféle adót;
többszörös fizetésemelést adok;
nem kell visszafizetni devizahitelt;
mindenki mehet nyugdíjba amikor akar;
benzin ára - 50FT/L;

stf! 2011.11.09. 17:34:45

Tibi, te bitang, ó de gyenge vót.

NA YA! 2011.11.09. 17:47:18

@Modor Tibi: nagyon jópofa volt! Tényleg, tök humoros egy csóka vagy! Komolyan, nem vicc!;)

torró 2011.11.09. 19:30:06

igényes! Most ne zavard a szent áhítatot.Már kezdem magam beleélni,csak van egy rohadt nagy probléma hogy megöregedtem.Nem fogom élvezni az új világ dógait!Nem lehetett vóna egy kicsit előbb kirukkóni ezzel a programmal? A fenyébe is!:))) /nyelvtanosok kíméljenek!/

sdani 2011.11.09. 19:40:08

@rexter: A kozepkor visszahozasa honnan kiut? :-D

2011.11.09. 21:00:57

@sdani: kiút az ókorból és az ősközösségből:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.09. 21:38:16

szolgálati közlemény:

ráérünk blog, fészbuk oldal.

aki hallja, adja át.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.09. 21:38:35

@Hadrian77: Az igazság középen van. Ez a korra is vonatkozik.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.09. 21:42:58

@Professor Pizka: Jelentem, lájkoltam. Az oldalt és bejegyzést is.
De ha már ekkorára duzzadt a rajongótábor, miért nem csinálsz eventet?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.09. 22:01:47

@KürtiT (Tromb74): informatikailag csökevényes vagyok, ráadásul most be se tudok lépni mert a névvelcímmel accountomon a testvéreimmel csetelek és botolok.

2011.11.09. 22:16:51

@KürtiT (Tromb74): ha az igazság középen van, akkor mi van a széleken? Egyáltalán van jobb és bal szél, vagy kör alakú?

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.11.09. 22:20:08

Rendeznék vérnyúl-necc ketfájtot is, de nem tudom jönnek-e :-)

KürtiT (Tromb74) 2011.11.09. 22:33:57

@Hadrian77: A fe.nti es.etben li.neáris az el.rendeződés. Az ős.kortól a leg.újabb ko.rig tart. An.nak his.ztorikai fele.zőjét tekin.thetjük köz.épnek. Egy.szerű be.látni azt a t.ényt, hogy az ese.mények a kez.detektől o.dáig kö.zelítenek, on.nantól nap.jainkig p.edig tá.volodnak. Az es.emények ilyen elre.ndeződése, ir.ánya pedig arra enged köve.tkeztetni, hogy a pont, amihez vis.zonyulnak jele.ntőséggel bír. Most ugye sza.rban vagyunk, ré.gebben is sz.arban vo.ltunk, te.hát a jó és az ig.az ki.zárólag kö.zépen lehet.

Sorry a pontokért. Nincs kedvem bújócskázni a blogmotorral.

KürtiT (Tromb74) 2011.11.09. 22:35:53

@Professor Pizka: Pedig egy jó kis iszap vircsaft német narrációval tömegeket tudna megmozgatni. :D

2011.11.10. 07:49:30

@KürtiT (Tromb74): azt hittem a központozást gyakorlod.

2011.11.10. 08:40:03

@Professor Pizka: az ahasvérusról régebben azt gondoltam, hogy valami betegség

csi szi 2011.11.10. 09:38:49

@rexter: Én mondjuk ennyire nem lennék radikális. De bevezetném az egykulcsos adót, ami tényleg egykulcsos lenne. Mindegy, hogy milyen jövedelem, alkalmazotti, vagy vállalkozói, egységesen 15% lenne a kulcs. Nem eltörölném, hanem kötelezővé tenném az evát, az is 15% lenne. Na de persze nem a bruttó 15%-a (ahogy anno az idióta megyó bevezette és gyakorlatilag az állam fizetett az evásoknak, náluk hagyva az áfa egy részét), hanem a nettóé. Sőt, nem lenne társasági meg osztalékadó se, pontosabban ugyanúgy adózna, akárminek nevezik. 15%.
Az áfát meg eltörölném, lenne helyette 7% VAT, de ezt mindenkinek meg kéne fizetnie a láncban, és nem lenne visszaigényelhető senkinek.
Az egészségügyet privatizálnám, az állami alkalmazottaknak, katonáknak, rendőröknek megtartanék pár állami kórházat és kész. A felsőoktatás természetesen önköltséges lenne, aki nem tudja fizetni, dolgozzon mellette és vegyen fel diákhitelt.
A bűnözőket sátortáborokba zárnám, mint Joe Arpaio seriff Arizonában.
:)

2011.11.10. 10:22:40

@csi szi: állítólag a VAT magyar neve ÁFA.
Az eva jó, de nekem pl nem éri meg, mert magas költségekkel dolgozom, az ilyenekkel akkor mi lenne?

mrbateman 2011.11.10. 10:37:19

@Hadrian77: Akkor csinálsz egy kájeftét, ami viseli a kőccségeket és kifut nullára, úgy hogy tanácsokat kér szép összegekért az evás cégedtől x+áfaért, evasként leadózol, a káeéfté meg még az áfát is visszaigényli.
Javaslom az ötös bajort is egy cégre venni, ami autóbérbeadással - reméljük lesz rá igény, ha nem akkor sajnos aláfutottunk - foglalkozik, most istenem néha az ügyvezető is beleül, cégautóadó fizetve így akár magánhasználatra is (hát persze ez ritka eset ugye).

De amíg nem vezetik be a fordított áfát, addig külföldre gabonázni se rossz buli, persze csak haladóknak, hajléktalan ügyvezetőkkel és tulajokkal!

KürtiT (Tromb74) 2011.11.10. 10:50:43

@Hadrian77: Az áruforgalmi adó helyett én is inkább a fogyasztási adót vezetném be. Mennyivel jobban hangzik má'. Az oktatást én is megadóztatnám. Lehetőleg mindenki fizesse be előre az élete során várhatóan megkeresett jövedelem után az adót. A végzetség szerint kategórizált jövedelem éves összegét beszoroznám a várhatóan munkával eltöltött évek számával. Pl. 4000 000X35/5= 28 000 000. Na, aki ezt az összeget előre befizeti, mehet továbbtanulni. A többiek természetesen közmunkát végeznének koszt és kvártély fejében.
A befolyt összegeket természetesen az állami vezetők életszínvonalának emelésére használnánk fel. A8-as, rolex, lézerblokkoló, szóval a szokásos cucc.
Szociális, eü kiadásokra felesleges költeni. Az evolúció ingyen és hibátlanul működik, nyugodtan rá hagyatkozhatunk. Egyébként meg mindenki oldja meg maga.

2011.11.10. 10:57:35

@mrbateman: ez így bonyolult, inkább gründolok egy maffiát.

@KürtiT (Tromb74): én adót vetnék ki a vízben álló emberekre.

www.youtube.com/watch?v=QmFYHmGkfxw

mrbateman 2011.11.10. 11:04:55

@KürtiT (Tromb74): hovatovább ami ugye a földben van az az államé, namost szerintem ez sem tartható, h. így ingyen tömegek halnak meg évről-évre lyukat ütve a költségvetés falán...bevezetnék egy inverz-bányajáradékot (később a haláladó megszüntetésére komplett kampányt lehet majd építeni, re: MDF) amivel a hulla földbe való behelyezése váltható meg, nyilván balgaság lenne ugyanolyan összeggel terhelni a lakósságot, így differenciálni lehetne mondjuk az elhalálozott részére folyósított nyugdíj/jövedelem/jóléti transzfer/családi pótlék arányában!

KürtiT (Tromb74) 2011.11.10. 11:19:21

@mrbateman: Ha jól tudom, a saját tulajdonban lévő föld felső 30 cm-es rétege a magántulajdonod. Ez nem csak a krumpli termesztésre elegendő, de az úgynevezett sekély temetés technológiáját alkalmazva kiskaput jelenthetne, a földbehelyezési (bebányászási) adó kikerülésére. Magát a technológiát nem részletezném, legyen elég annyi, hogy a test speciális előkészítését igényli.

mrbateman 2011.11.10. 11:22:02

@KürtiT (Tromb74): Helyes! Ne adjuk ötleteket, amúgyis nagyon rossz az adómorál!:-)

Nadiposzi (törölt) 2011.11.10. 12:08:04

"Ha jól tudom, a saját tulajdonban lévő föld felső 30 cm-es rétege a magántulajdonod."
Kivéve a ré.gész.eti lelet.eket és a gili.sztákat. Őket nem lehet rab.igába hajtani. A kukacok hatalmas, sza.bad népe komposztál, gyarapodik és vígan fúrja járatait, fittyet hányva helyrajzi számra, telekh.atárra, bányaj.áradékra.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2011.11.10. 12:10:39

@Professor Pizka: @KürtiT (Tromb74):

csináljuk úgy, hogy ti szapbirkóztok, mi meg neccel nézzük egy jó pofa sör kíséretében, némi sósmogyoróval :)

666E 2011.11.10. 12:45:47

OFF:
ha már aktualitásoknál tartunk (mondjuk ez a poszt minálunk 50 éve aktuális), akkor Albert Flóriánról is írhatna valaki
"Már vagy egy hónapja mindenhol ezt hallom, hogy AF így meg úgy, közbe' meg mit csinált? Rúgott pár gólt egy meccsen fél évszázaddal ezelőtt.. De hát ez volt a dolga, ezért volt ő ott és nem valaki más! Annyi történt, hogy valaki a változatosság kedvéért kivételesen nem vallott kudarcot, hanem legalább hozta azt amit elvártak tőle. Ez akkora nagy szám, hogy a magyarok közül végre valaki nem vallott kudarcot? És akkor most ez az alkalom miatt nevezzünk el stadionokat róla, ilyen sehol máshol nincs. Egyszer szeretnék hallani valami olyan magyar hősről aki az utóbbi 20 évben csinált valamit ja, hogy olyan nincs, na látod ez itt baj Józsikám."

Csak, hogy legyen valami a témához is, az ilyen nagyszabású tervekkel etetik a népet már vagy 50 éve és mindig bejön. Mindig az a sablon szöveg, hogy "most kicsit húzzuk meg a nadrágszíjat, de utána jó lesz.." De már 50 éve csak húzzuk, persze azóta jött pár új generáció.

titan 2011.11.10. 13:04:24

@Professor Pizka: ez a bürokráciacsökkentő hivatal annyira zseniális hogy nem merem továbbolvasni a kommenteket, mielőtt leírnám: +1!

Kurka 2011.11.10. 13:55:18

@Modor Tibi: Ok, de a teljes munkanélküliséget nem szabad megszüntetni, mert jó ha van. lsd.: szocializmus.

csi szi 2011.11.10. 21:45:07

@Hadrian77: Jó igaz, akkor legyen sales tax, vagy transfer tax. Nem vagyok adószakértő :)
Mindenesetre a visszaigényelhetőséget megszüntetném, mint a sicc. Cserébe alacsonyabb lenne. Szerintem jó ötlet:)

2011.11.10. 22:09:33

@csi szi: ha a nyersanyagtól az egész soron keresztül a végfelhasználásig mindenkiné rakódik rá adó, és menet közben senki nem tudja visszaigényelni, akkor a végén csattan az ostor.

Nekem is van egy ötletem! A KKV szektor ugyanúgy nyög a hitelek alatt mint a lakosság. Minden fejlesztésre, beruházásra felvett hitel törlesztője megduplázódott ott is. Emiatt a foglalkoztatottság és a fizetések ingataggá váltak, ráadásul rövid lejáratú hiteleket sem kapnak a kialakult helyzet miatt, amivel kezelni tudnák a számlázási határidők miatt kialakult anomáliákat (ha valakitől veszek annak 60 napra fizetnem kell, de az én megbízóm csak 90-120 napra fizet).
Tehát előbb mentsük meg a KKV szektort aztán majd csak utána a lakosságot!
süti beállítások módosítása