Kétharmad porlik, mint a szikla

2011/09/27. - írta: Modor Tibi

Vegyünk egy félig-meddig realitásközeli felmérést - majd nézzük meg, hogy tálalják a számokat egyes sajtótermékek!

Pártpreferenciák a biztos pártválasztók körében, CCXIX. év Vendémiaire:

 

Fidesz-KDNP: 52%

MSZP: 20%

Jobbik: 20%

LMP: 6%

Más párt: 2% (remélem, utánaszámoltál, hogy megvan-e a 100% ;)


 

Nemzeti Büszkeség: Magabiztos Fidesz-vezetés, impotens ellenzék 

Még a kormány gazdaságpolitikáját érő, állandó külföldi és hazai sajtóössztűz sem tudta eltántorítani a kormánypárt híveit: a legnagyobb kihívásokat tartogató esztendőben is minden bizonnyal kétharmadot szerezne a Fidesz-KDNP egy most vasárnapi választásokon - a biztos pártválasztók körében a tavaly floréali eredményekhez képest alig pár százalékot lengett ki csupán a párt népszerűsége.

A pártszakadástól fenyegetett, belvitáktól, büntetőjogi botrányoktól hangos MSZP mellett nevető második erővé lépett elő a Jobbik. A radikálisok természetesen még távolról se jelentenek komoly veszélyt a legnagyobb pártra: a kérdés csupán az lesz, hogy Vonáék populista vitorlájából továbbra is sikerrel fogja-e ki a szelet a Fidesz - illetve, hogy a most megszerzett második helyet hosszú távon is meg tudja-e tartani a Jobbik.

Az ellenzék jövőjét nagyban fogja befolyásolni, hogy a széttöredezett baloldal mennyire lesz képes egy jövőbeli hiteles, valóban szociáldemokrata értékek mentén szerveződő párt mögött felsorakozni. Egyelőre sem az MSZP és a belőle formálódó DKP, sem az LMP nem tűnnek esélyesnek egy potenciális váltópárti címre.

 

Független Elemző: Egyharmad a kétharmad, már csak alig 30% szavazna Orbán Viktorra

Drámai, CCVII. óta nem látott mélypontra esett vissza a kormányzó párt támogatottsága: a választásra jogosultak körében mostanra alig 30%-os, a teljes népesség körében mindössze 20%-os támogatottsággal bír a Fidesz-KDNP.

Bár a CCX. tavaszán 10 milliónyi állampolgártól kapott 2,4 millió voksból is egyértelmű, hogy a többség valójában Orbán Viktor ellen szavazott; mostanra már zsinórban a második felmérésnél is rekordokat döntöget a csalódottak száma: a megkérdezettek mindössze 40%-a menne el egy most vasárnap tartott választásra szavazni.

Bár a Fidesz leszakadó tábora egyelőre főként a bizonytalanok számát gyarapítja, az átrendeződésnek az MSZP a fő nyertese: szépen növekszik a legnagyobb ellenzéki párt támogatottsága. Némi üröm az örömben, hogy a kormány támogatói közül lemorzsolódó tömegeknek köszönhetően a szélsőséges Jobbik is egyre jobban megközelíti a dobogó második fokát.

A kormány átgondolatlan, kapkodó gazdaságpolitikája és a további megszorítások is jelzik, hogy a trend itt még nem fordul meg: a kiábrándultak száma még bőven növekedhet a következő hónapokban is.

56 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2011.09.27. 08:09:56

Hogy is mondta az az Mszp-s maca, a az botoxos? nem közvélemény kutatást akarnak nyerni, nos ez nekik egyszer így vagy úgy bejött, és ha nekik bejött, akkor bejöhet másnak is.
Igy vagy úgy.

Maisie MacKenzie 2011.09.27. 08:22:21

Porlik, porlik. És akkor mi van?

Az Alaptörvény megváltoztatásához 2/3 kell.
Tehát ha csak egyszerű többséggel nyer a Fidesz legközelebb, vagy nem is nyer, akkor is marad a fideszes Alkotmány (izé Alaptörvény), tehát a tobzódáshoz* kevés lesz az esély.

(Ja, és az Alkotmánybíróságban sem lmp-s lesz a meghatározó vélemyény!)

*Gyurcsány 8 évig egyszerű többséggel tobzódott, ilyen többé már nem lesz!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.27. 08:23:38

Sajnos hazafias elemző nincs vagy hogy írjam le komment-konform módon a hazát benépesítő populációból csak bizonyos elemeket idevalónak tartó politikai erőt és annak szimpatizánsait...pedig az az elemzés se lenne rossz. A szebb jövőért elemző intézet felmérése szerint a narikomcsikat és a szegfűkomcsikat is megtörte a judeo-karvalytőke, azt a betyárját neki!
Azért nem irigyellek, Giró-Szászt meg Gréczyt ilyen szinten utánozni...ahhoz tudatmódosító kell, nagy mennyiségben.
Ja és jobb blogok erről már réges rég írtak :-) :

raerunk.blog.hu/2011/08/10/de_jo_lenne_elemezni

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.27. 08:54:51

@Professor Pizka:

Kérlek!

Nemzeti Torlasz:
Orbán tehetetlenkedése, és a jordánmelléki bankárokkal kötött zsiráf paktuma méltán kelt fölháborodást minden Magyar Hazafi keblében. A nyár ismét úgy telt el, hogy az elszámoltatások ügyében semmi nem történt, és furcsán nyerenc, az apró klán kegyeltje még mindig szabadlábon van, mérgezve a jó Magyar levegőt. A zsidesz szavazói tömegesen tódulnak át a jobbikba, miután belátták, hogy a felcsúti cigány zsidókkal veszi körül magát, és nem a jómagyar embereket hozza pozícióba, a kétharmad birtokában. Minden egyes nyilatkozata újabb 10% szavazatot ér a jobbiknak 2014-ben, így nem lesz melepő, ha a jobbik az akkori választásokon akár többezer százalékkal szerez kétharmados többséget.

Kellett ez neked?

doszy 2011.09.27. 08:58:16

(remélem, utánaszámoltál, hogy megvan-e a 100% ;)

Annak nem, de a CCXIX. év már elég régen volt. :)

Styxx 2011.09.27. 09:05:49

@doszy:
Tibi benézte az M-t C-nek. Fogadjunk, hogy gyököt vonni se tud római számokkal:-)

Az MMIX pártpreferanciák megtippeléséhez Lengyel László bátorsága kell, szerintem akár ilyen is lehet a választék: (a százalékokat végképp nem tippelném):

Fidesz-KDNP

MSZP:

MDP : (Gyurcsány-fele szakadárok)

Jobbik - 6áron túli jobboldali tömörülés koalíciója

LMP - 6áron baloldali tömörülés koalíciója

Más pártok

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.27. 09:20:26

@El Topo (Sgt. Elias): még szerencse hogy a magy anyaföldből és ivóvízből a héten semmi nem ment veszendőbe!

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.27. 09:55:59

@doszy: én ugyan reálos vagyok, de a hónap megnevezéséből én is rájöttem, hogy CCXIX. év Vendémiaire az az 1792-ben kikiáltott Francia köztársaság akkor bevezetett új időszámítása szerint értendő. Mellesleg asszem épp ugyanezen időszámítás miatt kapta Émile Zola regénye a Germinal címet.

Hogy tibi ezzel forradalmi elhivatottságát, balos kötődését, vagy történelmi ismereteit akarta jelezni, azt majd ő elmondja, ha akarja.

Lehet ámuldozni.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.27. 10:01:15

@Professor Pizka:
Na egyelőre!
De már úton vannak a palesztin gyerekek kiolvasztott zsírjával üzemelő, karvalyorrú biotengeralattjárók, amik olyan speciális szűrőrendszerrel vannak fölszerelve, hogy zsidóvá alakítják a Duna megszentelt vizét.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.27. 10:13:19

@vészmadár (pica pica): Mindig meg tudsz lepni. Le a kalappal!

Tiborunknak pedig egyre finomodik a humorérzéke. És igen, utána számoltam.

Totál jellemző, hogy a nemzeti oldal irtózik a számszerű adatoktól, és nem csak a költségvetési tervben.
A "független" elemző pedig csak a számára kedvező adatokat számszerűsíti.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.27. 10:39:00

@El Topo (Sgt. Elias): Hát ennél én csak árnyalattal racionálisabb eszmefuttatásokat hallgattam végig mostanában :(

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.27. 10:40:41

@KürtiT (Tromb74):

Hát, ami ennél egy árnyalattal racionálisabb, az még mindig egy korrekt szarkupac.

Styxx 2011.09.27. 10:42:17

@vészmadár (pica pica):
Azt a Q, és úgy tűnik nálatok a pont. Azt vágtam, hogy a francia forradalmi hónapok, csak azt feledtem ,hogy derék Robespierre-ék elölről kezdték az éveket számolni, így jött ki máig a kétszáztizenkilenc, stb.
Nem a Tibi a hülye, hanem a doszy meg én.

Farkasokkal táncoló 2011.09.27. 10:53:47

Igen Tibi, kijön a 10% a felsorolásból.
Csak éppen annyi maradt le, hogy a "biztosan szavazók" körében, ami ma kb 40%. 40%-nak mennyi is az 52%-a?

60% a "nem szavazna, nincsen pártpreferenciája".

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.27. 10:54:29

@vészmadár (pica pica): megelőztél aze, így nem én okítom le őket a forradalmi időszámításról. Ehhh, most szar napom lesz, nem elég a hörghurut, a meló, még a szarka is gyorsabb volt :-)

@El Topo (Sgt. Elias): Solymosi Esztert is teljesen komolyan és racionálisan gondolták... amúgy én teljesen nyugodt vagyok, mióta a csakratáltos ismerősömtől megtudtam, hogy a Talmud titkos része magyarul van, méghozzá olyan magyarul, amit mi már elfelejtettünk, de a zsidók annak idején megtanultak a szumír papoktól, és titkos varázslataik imígyen magyar nyelven szólnak. Szóval ha összefüggéstelen magyar szövegre kapom fel a fejem, akkor az vagy a fidesz kommunikációs stábja lesz, vagy egy indiszkrét zsidó varázsló. micsoda kilátások.

Urban Gorilla · http://urbangorilla.blog.hu/ 2011.09.27. 11:26:14

Ez olyan, mint az antall kormány alatt volt egy Sonda felmérés, amiben a pártok és pártvezetők népszerűsége volt szőnyegen. Szeretem, semleges, nem szeretem - voltak a kérdések. Úgy közölték a baloldali lapok az adatokat, hogy "Antall Józsefet 25% nem szereti, Pethő Ivánt azonban 35% szeretei. (Azt nem irták bele, hogy Pethőt 60% nem szereti, antallt meg 70% szereti.

doszy 2011.09.27. 11:50:57

@vészmadár (pica pica): Ez esetben visszanyalt a fagyi. :) Bár mondjuk ehhez a francia időszámításhoz Kurtz ezredeséknek szerintem lenne egy-két szavuk. :)

Édy, aki Endre 2011.09.27. 12:07:47

Az usákoknál meg most éppen azon foly' a paláver, hogy Barack bin Osama elnök beszédét idézve benne maradt az átírt szövegben a 'blaccent'-et felidéző aposztrófos -ing végződés emígyen: -in'.

Na ez az "igazi" rasszista probléma.

Kárpáti politikai elemzők? "Excitabat enim fluctus in simpulo"

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2011.09.27. 12:15:09

@doszy: nem hiszem, hogy az ezredeséknek a francia forradalommal kapcsolatban különösebb averziói lennének.

@Professor Pizka: gondolom azért az vigasztal, hogy te előbb megírtad ezt már, én meg meg sem írtam:)

KürtiT (Tromb74) 2011.09.27. 12:25:02

@Professor Pizka: Ezt a köldökszösz néző furcsamagyarizmust nem nagyon tudom még hová rakni. Számos ismerősöm konzervatív, esetleg jobboldali színezetből váltott át ilyen földcsakrás, ésazthallotátokos világnézetre. És nem feltétlenül ostoba emberekről beszélek.
Eddig legalább vitatkozni lehetett velük, meg részben-egészben elfogadni, elutasítani nézeteiket. Most meg egy-egy ilyen agyvihar után csak ülök csendben, mereven magam elé nézve.

KÉREM VISSZA AZ EGÉSZSÉGES JOBBOSAIMAT!

Édy, aki Endre 2011.09.27. 12:35:35

@KürtiT (Tromb74): Egészséges ellensúlyt képeznek az ATV-n szocializálódott néprétegekkel szemben.

escargot 2011.09.27. 12:53:39

@Édy, aki Endre: Össze kellene keverni őket, hátha maradna utánuk víz és só...

Édy, aki Endre 2011.09.27. 12:55:46

@escargot: Összenő, ami összetartozik.

El Topo (Sgt. Elias) 2011.09.27. 12:59:38

@KürtiT (Tromb74): Az ésazthallottátokhoz youtube link is szokott tartozni. Youtube műveltek.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.27. 13:01:09

@Édy, aki Endre: azért érdekes mert Obama egyébként 1. nem rabszolga leszármazott 2. nem fekete angolt beszél.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.27. 13:12:34

@El Topo (Sgt. Elias): Én annyira nem tudok ennek a jelenségnek örömködni. Mert a kissé szélsőséges, de legalább tenniakaró rétegből, egy ilyen hülyeségekbe belepistult, nihilista izé válik.
Kb. olyanok, mint a genetikusan szarok vagyunk, nincs mit tenni nézetet valók, csak tündérmesébe oltott változatban.

Csak reménykedni tudok abban, hogy középen megerősödik valami együttműködni képes mag.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.27. 13:17:34

@vészmadár (pica pica):ja, vigasztal, majd elsírom Eszteremnek :-)

@KürtiT (Tromb74): régen ezt romantikának hívták és divat volt. Arthur király legalább akkora kamu mint a párthus herceg, csak az előbbiből van film, a másikból meg nincs. Hitelesség szempontjából az összes ilyen hogy volt ez népünk hajnalán témájú legenda a Harry Potter és a Gyűrűk Ura szintjén kezelendő :-)

Amúgy igazad van, kiváló pótcselekvés a dolog. A kerítés ződre festése fárasztóbb dolog, mint azon keseregni, hogy olyan kopott a kerítés, biztos a zsidók koptatták le.

@El Topo (Sgt. Elias): én már gondoltam arra, hogy mi van, ha igaz? Ott üldögélnek a Siratófal mögött, a Szent Péter bazilika pincéjében, az al-Azhar mecset árnyas árkádjai alatt a magyarok és amikor senki se figyel, akkor nem héberül, latinul, vagy arabul szólalnak meg, hanem azt mondják, hogy aztakurvabasszameg, de szar napom van, ma, fáj a derekam, hasogat a migrén, legyen Salgótarjánban jégeső, Gabonban meg kolera, és puff neki, varázsolnak egyet.

Édy, aki Endre 2011.09.27. 13:19:05

@Professor Pizka: A leszármazottságról szó sem volt, az angolja meg éppen olyan, ahogyan azt a körülmények kívánják. Vagy ahogyan erről fogalmaztak: "He was specifically, and intentionally, using an African-American linguistic style to emphasize his message," a conservative blog called the Last Refuge noted."

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.09.27. 13:22:56

@KürtiT (Tromb74): reménykedjünk egy valódi, európai értelemben vett konzervatív irányzat kialakulásában ;D

KürtiT (Tromb74) 2011.09.27. 13:35:46

@Professor Pizka: Félreértesz. Nem az excalibur legendához hasonlatos sztorikkal van a bajom. Ezek bele illenek egy nép mendemondáinak sorába. Fehér ló mondája, hogy mást ne mondjak. Az összetartozás, felemelkedés lehetőségeit eősítik. Lényegében kultúrális nyomok, nem egyebek.
A gond ott kezdődik, ha az eleve elrendeltetett szopást támasztják alá, ki mozogva az egyéni v. csoportos felelőség elől. Már pedig ezeknek a XXI. században "előkerült" történeteknek legfőbb mondandója az, hogy agyon vagyunk mi nyomva és át vagyunk verve, nem lehet itten má' semmit se tenni.

2011.09.27. 13:50:56

@Modor Tibi: lehagytad, hogy 10 polgár dobókockás kiválasztásával készült a felmérés.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.27. 13:52:28

@Modor Tibi: Most mondjam, hogy igazad van?
Lényegében erről van szó, baszod alássan!

@Professor Pizka: A ződ kerítést átugrottam, sorry! Módosítom az első mondatomat: Félreértettelek...

Édy, aki Endre 2011.09.27. 14:02:17

@Modor Tibi: Ez annyira modoros volt, hogy biztosra veszem, valamelyik mértékadó baller ojságból kopiztad ki, öcsécském. :)

KürtiT (Tromb74) 2011.09.27. 14:48:59

Valami ilyesmire gondoltam, azzal az apróbb módosítással, hogy a középső ujját kéne felmutatnia. Rengeteg követőre találna.

velvet.hu/blogok/numera/2011/09/27/38_eve_tartja_az_eg_fele_a_kezet_a_jogi/

@Édy, aki Endre: Lehet, de azért én vitatnám, hogy ez már kialakult.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.27. 15:17:38

@Édy, aki Endre: Ez a blog nem annyira erre való. Legyen elég annyi, hogy a modernitást, európaiságot és az együttműködésre való hajlamot is hiányolom belőle.
Vagy azért, mert még nem tartunk ott, vagy mert nem ez az irány. Ezért nem beszélnék kész dologról.

KürtiT (Tromb74) 2011.09.27. 15:34:18

@Professor Pizka: Mi a gond? :D Most a gyakorlati lépésekre direkt nem térnék ki, az egy másik probléma. Szerintem.
Oké, az irányt elfelejthetjük. Attól lesz (ha lesz) a dolog középen, hogy a körülmények oda pofozzák.
És az, hogy tévedek, nyilván benne van a pakliban.

2011.09.27. 15:50:40

@Modor Tibi: ott a Kerényi, az úgyis korifeus, izé koreográfus, majd ő koreografál egy ilyen pártot.

index.hu/belfold/2011/09/26/nagy_imre_fideszes_kihasznalasa_ellen_tiktakoznak_az_orokosok/

KürtiT (Tromb74) 2011.09.27. 15:55:53

@KürtiT (Tromb74): ...ja, meg a modorosság is természetesen :D

@Hadrian77: hát, öööö. A modernitást kezdjük ott, hogy legalább nem barlangrajzon örökítenék meg a nagy eseményt, megfelelő fotó hiányában.
A többi pedig kiérdemel egy legyintést.

Kerei 2011.09.27. 16:14:09

Ha valaki visszahozná Jani bá' csontjait, és életre kelne a vén gazember, bármelyik vasárnap választásokat nyerne…

KürtiT (Tromb74) 2011.09.27. 16:24:15

@Kerei: Talán ettől azért már nem kell tartani.

Hilara von der Stadt 2011.09.27. 16:57:15

Ez tetszik: "10 milliónyi állampolgártól kapott 2,4 millió voks". Tehát pl. a kiskorúak automatikusan ellenzékiek :P

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.27. 18:15:22

@KürtiT (Tromb74): a feltámadásától nem, mert reinkarnáció történt...

KürtiT (Tromb74) 2011.09.27. 18:28:40

@Professor Pizka: úgy érted, kísérlet járja be Európát? :D
Amúgy ezt a Kádár-korszakra utalgatást tök bénának tartom. Az indulatok felkorbácsolására jó, de másra nem.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.27. 18:35:09

@KürtiT (Tromb74): csak az az oka tudod h kádár is unortodox volt :-)

2011.09.27. 20:36:20

@Professor Pizka: az megvan, hogy Kádár is mindig jó ember volt, csak az alatta lévők voltak a bénák, meg akik elbaszták?:)

Egyébként meg Jézusmáriaszentjózsef, de izgatott vagyok, megkaptam a népszámlálási kérdőívet!!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2011.09.27. 23:34:45

@Hadrian77: cár atyuskával és csinovnyikokkal ismerem.
süti beállítások módosítása