Olvasói rovat - A céges buli

2010/11/10. - írta: Modor Tibi

Saját kérésére ismeretlen szerző műve. Még azonosítani tudták volna? :-))


 

A kinti céges tréningek nagyrészt unalmasan zajlanak, de ez az egész nem is erről szól. Amint vége a vacsorának, a klikkek piálni kezdenek. Szépen, gondosan megterítenek a szálloda aulájában - (az asztal roskadásig megrakva istentelen mennyiségű itallal) amikor még tényleg nagy ott a forgalom -, szigorúan csak mert mindenkinek látnia kell: ők tudnak élni... 

 

–Nándikám, hova mész? Na gyere csak ide szépen, ülj le közénk, igyál velünk egy kortyot. Kóstold csak meg szépen ezt, ni.. Ne kérdezd honnan van, nem az fontos... HÉ! A szemembe nézz, amikor koccintunk! Hát ez mi volt? Na jó ezt most még egyszer, add a poharad...

Eközben még vannak egyedek, akik még nem csatlakoztak - de már fogták a helyzetet, hogy vagy velük vagy ellenük. S az idő múlásával, "megindul a flow". Mindenkinek tetszik eme közösségi élmény. Egyre többen és jobban csiccsentenek be, és a részeg emberek között kialakul az a bizonyos kimondatlan bizalom. S ekkor még több megbecsülést hajszolván megkezdődik a Nagyotmondó-verseny:

–Palikám figyelj ide, figyejjjéé... Én már sok mindent láttam életemben... de tényleg. Éppen ezért kérlek - higgyél nekem, amikor azt mondom: hogy ezek itt olyan felelőtlenül bánnak a részvényekkel, hogy már megbocsássá, de ezt így mos’ hoogy?

A nők példányai (kiszolgált háziasszonyoktól kezdve menzakonyhás-modorú Jutkán át, a naív, viruló jegybenjáróig bármilyen típus lehet) ezt egy óra alatt megunják és vagy kimennek máshová szórakozni, vagy valamelyikük szobájában „pezsiznek” magukban.

Előfordulhatnak olyan szélsőséges - nem életképes - mutációk, akik maradnak és élvezik azt a kis figyelmet, amit már vagy 20 éve nem kaptak meg senkitől. Csakhogy. Így 60 felé tendálva már valahol nekik is kezdhet leesni, hogy ez a játék már rég nem róluk szól. És itt jön a képbe a szálloda személyzete.

Szexuális zaklatás. Meddig kerülgettük már a témát... Szobalányok, pincérnők, női recepciósok gyakran szembesülnek a következő jelenettel:

Hirtelen szembejön három csillogó tág szemű, összeszorított ajakkal mosolygó „supervisor” egyik kezében egy üveg tömény, másikban pohár. Áldozatuk tudja, hogy még három másodperc és valamelyik megszólal...

...2

...1 

–Hogy is hívják kegyecskédet?!

–Áha... Mmm, Linduskám drága... ha akkor szólíthatlak így, hohoo...

Ilyenkor össznépi riherészés, emberünk eközben oldalba böki a társát... Megszeppent lánykánknak megint eszébe jut, amint egy órával ezelőtt ez a három alak vacsora közben ugyanilyen vihogás mellett fogadást kötött arra, hogy ki viszi ágyba. 

–Figyelj csak, arra gondoltunk, hogy igyá már velünk egyet ebből a nemes kis... Petikém, honnan van ez a... no mindegy, fogja csak... Nonononononeeeem, nem nincs nem, nincs de, nincs kifogás, ezt most itt és mos... jjaj kisdrágám milyen hideg a kis keze... Hiszen maga fáázik!

Bizony. És szegénykém már tudja, hogy hosszú lesz az éjszaka. Később úgy éjjel kettő-három után még visszajön ugyanez a figura, és kissé bocsánatkérően, de még azért picit reménykedve megszólal:

–No csak én vagyok, mi van, mindenki elment? Ilyenek ezek... hát csak gondoltam, lejövök még egy cigire. A fiúk nevében meg elnézést kérek, áánem, jófejek ők... jó fejek, csak hát néha kicsit elszalad velük a ló. De hát ők ilyenek voltak mindíg is, hát már 20 éve ismerem őket...

Majd jobbra pillant és kissé bizalmaskodva:

–Ami meg a mi kis kettőnk ügyét illeti..tudja mit? (itt már kicsit belelkesül..) –Úriember leszek magával eh... Mmmondjon egy árat!



Akit érdekel, itt van a legújabb haknim a B-oldalon: Az igazi 90-es évek: Top 10 britpop (az EVÖR szócskát nem én biggyesztettem hozzá)

101 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.11.10. 07:28:36

ahha... hát ez igen gyér lett, bocs. Sebaj, sosem voltam ilyen céges bulin, lehet ezért nem érzem benne a potenciált:)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.11.10. 07:34:32

@vészmadár (pica pica): a mélységes szomorúság motiválta, hogy mégsem jött össze Lindácskával. A buli többi részére szimplán azt hihetnénk hogy nem emlékszik, de ez nem igaz. Nincs a bulinak más/további része.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.11.10. 07:59:08

@vészmadár (pica pica):

Igazi céges buli az úgy kezdődik, hogy a cég felvonul Dobogókőre. Utazás egyénileg, akinek nincs kocsija, annak szopó.
Vidékieknek pláne szopó, mert az üzemanyagköltséget nem térítik, holott a megjelenés természetesen kö-te-le-ző!
Namost mielőtt még bárki egy kurva korty szeszhez juthatna, a cég ügyvezetője és tulajdonosa tart egy évértékelő beszédet, mintegy 3-4 óra terjedelemben. Kifejezi sajnálatát, amiért az elmúlt évben is elmaradt a bérfejlesztés (mármint a jogi igazgatón kívül, aki a csaja, meg a stratégiai igazgatón, aki a vadászcimborája). Kifejezi azon szándékát, hogy jövőre viszont egységes és átfogó fizetésemelésre kerül sor, ha már az elmúlt öt évben ilyen nem volt. Néhány ember odaadó és állhatatos munkáját példaképként kiemeli, pénzt ezek sem kapnak, de legalább mindenki gyűlölheti őket. Hosszan elemzi a világgazdasági válságot, a múlt század húszas éveitől kezdődően, majd rátér a piac felhígulására, a versenytársak megerősödésére. Rámutat, hogy a cég piaci részesedése idén sajnos ismét csökkent (talán fejleszteni kellett volna, nem házat venni magadnak a Bahamákon), ezért elképzelhető, hogy jövőre 3-5% leépítés lesz. Úgy teperjetek, peonok!
Egyébként érezzétek jól magatokat, a szálloda aulájának igénybevétele ingyenes, a welnnes részleg sajnos csak az igazgatóságnak.
Na ez után ne basszon be a melós!

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.11.10. 08:00:05

@vészmadár (pica pica): a buli ugyanez zenére. A háttérben biztos szólt a Petőfi csak zene, a csajok nyomták is Hornyák Teri és a Rúzs, Pinám van de mekkora című számára, a refrént együtt hangosan üvöltve.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.11.10. 08:19:47

mellesleg sosem értettem azt a trendet, már kölyökként sem, hogy menjünk el kurva sok pénzért valahova ugyanazt és ugyanúgy csinálni, amit és és ahogy egy átlagos szerda este tennénk a játszótér padján (plö bebaszni valami atom almabortól)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.11.10. 08:34:48

@vészmadár (pica pica): adott egy cég. A budapesti részlegben dolgozik 180 alkalmazott. Igazából senki nem ismer senkit, klikkek vannak, ahogy egy-egy osztályon a már bejutott emberek igyekeztek ismerősöket odahozni. Esetleg ha már jó ideje irodatársak, akkor úgy-ahogy összebarátkoztak. Nyilvánvaló, hogy jobban menne a céges munka, ha a pénzügyesek személyes okokból is kicsit jobban megbíznának a marketingesekben, a könyvelők a jogászokban, a mérnökök a logisztikusokban stb. Ez úgy működne, hogy egy sör mellett meló után vagy egy kávészünetben a legnagyobb konfliktusokat is lerendezik, már csak azért is megoldanak bizonyos problémákat, hogy jobb legyen a légkör.
Igenám, de ezek a piszkos alkalmazottak nem is merik egymást, úgy érzik, hogy kevés pénzért iszonyat mennyiséget gürcölnek, hogy az egyébként is nehéz és fárasztó munkát hatvanhat körben még fel kell adminisztrálni a számítógépes rendszerbed, ebből reportokat kell gyártani és akkor még ott van azok a tenyérbemászó jogászok/marketingesek/mérnökök/druida papok, akikkel haverkodjon a hóhér.

Valamit tenni kell és erre az igényre vannak a rendezvény-szervező cégek, akik elviszik az egész bagázst kapálni/űrhajóst játszani/számháborúzni. Ez a rész kamu, mert erre gondolja a legtöbb alkalmazott, hogy inkább adják ide azt a pénteket és akkor két tizenórás alvás után, mikorra az idegeik kisimultak, megpróbálnak valamit az asszonnyal, ha már egyébként a hétköznapokat végigtúlórázzák, a hétvégéket végigalusszák.
De azért kényszeredetten ugrálóköteleznek, zsákbanfutnak, szemetet gyűjtenek, mert muszáj, és mert a spicli cég jelenti, hogy melyik alkalmazott a szociábilis és melyik nem.
Az igazi csapatépítés akkor történik, amikor a végén jól bebaszik mindenki, és esetleg marad valami a részegen mindenkivel bizalmas viszonyból.
Ilyenkor van aki nem iszik, hanem kefél, megint mások lefekszenek aludni...stb.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.11.10. 08:42:32

@vészmadár (pica pica):

Szerencsésebb arcok, akiknek sikerül magukat valaki másnak a kocsijába beszívni, meg is teszik.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.11.10. 09:00:40

@Professor Pizka: nah ezért nem kell ilyen céghez elmenni dolgozni... ugrálókötelezzen meg csapatépítsen a faszom:)

2010.11.10. 09:02:58

Nekünk július elején szokott lenni kétnapos tanszéki évzáró, első nap délután zabálás meg ivás, másnap meg szigorúan ülésezés.
Idén Tényőre vetődtünk a Dombi panzióba, ami pár háznyira van a családkiirtós helytől.
Másnap reggelinél esett le, hogy hajnalban tök részegen az udvaron ordibálni az Ohió c. dalból azt, hogy a késemet neki szegeztem, meg kérlek ne ülj meg, azt talán mégsem kellett volna...

vitaygeorgina 2010.11.10. 09:21:27

@Hadrian77: kérlek, ne ülj meg - hehehehe
Tényleg jó buli lehetett.

Én még csak olyan céges bulin voltam, ahol mindenkit csak az érdekelt, hogy minél hamarabb hazamehessen.

Amúgy a poszt nem olyan rossz, csak a címe nem stimmel. Ez nem a modoros céges buli, csak egy kis része.
Linduskával kapcsolatban komoly együttérzést keltett bennem a történet.

Toeck Filkow 2010.11.10. 09:38:34

Aki juppicéghez megy dolgozni, meg is érdemli.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2010.11.10. 10:02:24

@Streil ezredes: mindig gondolkoztam, hogy itthon multin kívül hol lehet még alkalmazottként, rendesen bejelentve jól keresni.

Közszféra? Magyar vállalkozó (KKV)? Bank? Bár a bankok is elég juppik.

Styxx 2010.11.10. 10:04:25

Különvélemény:

Szerintem korrekt, jó poszt, gr a szerzőnek.
Nem "preventive" írom mindezt, mert magam is viszonlyag gyakran vendégposzterkedek itt. Olyankor ha úgy érzitek, szart írtam, továbbra is nyugodtan kommenteljétek ki.

Manapság a céges buli az emberi viselkedésformák olyan széles repertoárját süríti, mint mondjuk a középkorban egy nyilvános kivégzés.

Volt és gondolom lesz is még itt céges bulis poszt, ez a mostani egy olyan plusz a részemről eddig olvasottakból, hogy képbe hozza a személyzet szexuális zaklatását (lehet, hogy volt már, erről szó, csak nekem kimaradt.)

No para, lányok, ne irigykedjetek:-). Más helyzetekben ti is tudtok görényként viselkedni, de szerintem nekünk férfiaknak, különösen a 30+ kategóriában az egyik legsuttyóbb tulajdonságunk az efféle haverokkal összeröhögős-lekezelős, biztonsági kivonulási lehetőséggel vastagon körülbástyázott, egypatron elsütésre fókuszáló csajozás.

Mer ugye jól tudjuk, egy dögös csaj megdöngetésétől csak egy valami a nagyobb élmény:
Sörözés közben a haveroknak a bajszunk alatt dörmögve elégedetten felböffenteni, hogy: - Azt a kis Angelina Jolie-hasonmás Bacardy Breezer promóciós csajt a múlt heti buláj után azért megszúrtam!

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.11.10. 11:20:44

@Styxx: Csatlakozom. Nagyon élveztem a posztot, a példamondatok voltak a legjobbak, a sztori is teljesen egyben van. Ez teljesen a Hivatal magyar változata, valaki látta a sorozatot? A legjobb angol sorozat.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.11.10. 11:29:43

Nekem egyszer volt ilyen. Kiscég, a tulaj igazi posztkomcsi 2000 körül. PR-ban nyomul, ilyen szocivonalon buherált ügyfelekkel. 60-as arc, szénné szolizva, kis testépítés is befigyel, hatalmas aranyláncok, aranykeretes szemüveg, csillogó narancssárga öltönyök. Igazi "sikeres ember". És ha még első látásra nem jött volna át, ő még el is mondja, folyamatosan. Kit ismer, honnan. Irodájában aranyozott bútorok, fényképeken szociközeliművészekkel ölelkezik mindig ugyanazzal a mosollyal. Na ez a céges buli volt olyan, hogy hallgatni kellett, ahogy elmeséli a sikereinek történetét úgy 40 évig visszamenően. A következő héten kiléptem.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.11.10. 11:39:05

@Szocio Pata (kikvogymukblog):

Na én is csak egyszer vettem részt olyan bulin, amit fentebb leírtam.

2010.11.10. 11:42:27

Az már igaz, hogy rémes minden ilyen céges buli, akár quadozást, akár kötélpályát, vagy kisebb költségvetés esetén kötélhúzást rendeznek az alkalmazottaknak. Ugyanakkor az is hozzátartozik, hogy itt is működik a "namostasztán halálra zabálom/iszom magam, végülis ingyen van" szemlélet.
Néha azt hittem, valami móricz zsigmondi Tragédia fog következni, annyit zabáltak egyesek.
Nálunk szerencsére csak a céges buli 1.0 van: zümmögő neonok alatt, Tesco-torta és chips, Cola, pezsgő rövid vezetői beszéd majd a múltbéli közös munka vidám/vicces sztorijainak felemlegetése.
Ezekből viszont kivontam magam egyszer s mindenkorra, vállalva azt, hogy bekerültem az "nincs vele semmi baj, de olyan furcsa" kategóriába.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.11.10. 11:52:38

@El Topo (Sgt. Elias): Jaja, hasonló fazonok. Nem egy helyen dolgoztunk ? :)

Gournoddam 2010.11.10. 12:01:14

@Modor Tibi: banki alkalmazottként kurvára nem lehet rendesen keresni. közép és felsővezetőként már igen, de azok meg nem juppik.

GERI87 2010.11.10. 12:03:42

@vészmadár (pica pica):
Ja meg a padon még társalogni is lehet és a piát sem viszi el valaki hogy aztán soha ne lásd újra...

Szórakozóhely, hering effektus, a zenétől nem hallasz szart se, (ami főleg akkor baj ha a zene is szar) almabor helyett meg drága pia mert más nincs meg "adjuk meg a módját" persze te fizetsz mert "bassz nincs lóvém...tudnál.." és ugyanúgy talajrészeg lesz mindenki mint az olcsó lőrétől, az meg nem igaz hogy drága piától nincs macskajaj...

De azért csak basszunk be 5-ször annyiért.:)

Már nem dőlök be ilyennek..

Céges bulin..nem is buli volt hanem kirándulás...egyszer voltam.

Páleszezés, pincérlányka zaklatása, klikkek..

Meg sörözés közben egy strici ránk akarta sózni a kurváját..

2010.11.10. 12:04:18

@Modor Tibi: A közszférában - a közhiedelemmel ellentétben - elég tisztességesen lehet keresni, természetesen nem egy egyszerű előadói, ügykezelői státuszban.
Bizonyos szervezeti méret felett pedig tökmindegy - szintén a közhiedelemmel ellentétben - hogy köz-, vagy magánszféra-e, ugyanúgy jellemző a túlzott adminisztráció, pozícióféltés, vezetői dilettantizmus, stb.
A tesó bankos, ha a munkahelyünkről van szó, általában ugyanazok a vezetői/szervezeti baromságok merülnek fel, sőt, néha a magáncégek még elviselhetetlenebbnek tűnnek.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.11.10. 12:32:54

Mondjuk egyszer volt egy ilyen nagyon durva team building buli.
A cégnél egyszercsak szóltak, hogy megyünk Szlovéniába céges bulira. Rafting a Soča folyón. Na most aki látta már a Soča-t, az tudja, hogy nem feltétlenül kell meghalni rajta, de nem is az a kimondott gyerekjáték. Ja, és nem jelentkezni lehetett, hanem kijelöléses alapon indult a csapat. Úgyhogy a 25-30 fős brigádból én voltam az egyetlen, aki pohár nélkül is látott már vizet, de én is inkább a magyarországi vizekhez voltam szokva. Mondjuk annyit segített a tapasztalatom, hogy én legalább tudtam, hogy kell fogni a lapátot, meg hogy lehet beleülni egy ilyen trekbe. Aki nem volt még ilyenen, az úgy képzelje el, hogy elindítottak minket egy rally versenyen, de csak nekem volt jogsim, és én is csak a Mende-Sülysáp vonalon szoktam zsigulizni. Hát, volt ott móka, kacagás. Én egy ilyen tömzsi épületgépész csókával kerültem egy trekbe, aki ha megijedt (mindig), akkor artikulálatlan üvöltéssel hanyattvetette magát, bele az ölembe. Ha nagyon megijedt, akkor hejből felugorva a fejemre ugrott.
Volt egy szakasz, ahol nem lehetett végigmenni, ott ki kellett venni a hajókat és cipelni az erdőben vagy 500 métert. A végén meg leugrani egy katlanba, olyan három emeletnyi mélységbe. Ilyen nagyseggű pénzügyes lányokkal.
Durva élmény volt, na.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.10. 12:36:57

Tanszéki est: mikor a hétköznapokon hűdekomoly, és rettegve félt filozófia professzor fél üveg bortól kiáltozva gurul lefelé a lépcsőn 2 emeletet. Mert tanszéket ugye csakis 2., 3. emeletre rakunk.
Azt inkább ne is akarom tudni, hogy a hallgatói után gátlástalanul nyáladzó kollégája hogy nézhet ki, illetve mit csinál adott alkoholmennyiség mellett.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.10. 12:38:26

@El Topo (Sgt. Elias):
Te se fogsz kolegákkal raftingozni még egyszer ebben az életben. Jól érzem?

El Topo (Sgt. Elias) 2010.11.10. 12:40:43

@neccharisnyás útonálló:

Hát, a régi evezőscsapatommal megpróbálnám, de ilyen random munkahelyi brigáddal biztosan nem.
És másnap még canyoning is volt, képzelheted!

bajor gizella 2010.11.10. 12:47:24

-hú csakhogy vége. éhen halok szomjanhalok pisilnem kell. szemétség hogy előadás alatt már kirakják a kajákat nem?
-hát az egészben a tolmács pase volt a legjobb. azt néztem végig. kicsit kocka a szentem, de majd lemeózom közelebbről. biztos nagy a sor a slozinál, igyunk elöbb valamit. zsú nagyon szótlan vagy, mit innál?
-őő hát nem is tudom, talán jégert.
-na akkor három jéger.
-krisztikém miért nem szólsz a kis barátodnak hogy hozzon nekünk három jégert?
-jaaaj ne má ne szivass. úristen ott van. és észre is vett bújtassatok eeel. lécci.
-kézcsókom a hölgyeknek, elpilledtünk kicsit? na, mit hozhatok frissítő gyanánt?
-úh hát izé, nem tudom hello amúgy.
-még gondolkodunk nem tudjuk elötte talán meglátogatjuk a női szakaszt.
-jégert.
-na zsú, ez az, látom te hozod a határozott irodai formádat. így kelle ezt. na akkor a három gráciának három jéger rendel. i ll be back. hehehe.
-zsú köszi banyek, egész éjjel rám fog tapadni ez a nyálgép mint a múltkor. egy év elteltével is azt emlegeti hogy spagettipántos topban lejtettem a raining manre. meg az egész iroda ezen csámcsogott hetekig. nem tudom elképzelni hogy ki képes ilyen baromságokra fecsérelni az időt.
-na megjöttem. szóval akkor csin-csin, mindenkinek az egészségére. húzóóóra.
-hrrrr. ez jó volt. na menjünk hátha lement a sor.
-csáo csáo hölgyeim, majd még találkozunk.
...
-öcsém nem hiszem el hogy ilyen tonhalkrémet emberi fogyasztásra alkalmasnak nyilvánítanak. borzalmas teszkós szar. hát ilyet a macskámnak se adnék. hú szaffika remélem nem pisili össze az ágyamat mire hazaérek.főleg ha a tolmácsfiúval kettesben.hihihihi.
- álmondj királyláááány.na akkor mit csináljunk. igyunk még valamit, mert rögtön befordulok. mit akartok inni?
- jó volt az a jéger. de legyen rögtön kettő,mert mindjárt kezd a DJ, és ha megint a lokomósönre kell vonatozni, én visszaadom a diplomámat.
-na akkor egészségetekre.
-csiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ez a kedvenc szááááááááááámom. ta-ta-ta summer náááájt supáppá supáppá tell me more tell me moreee.imádom a greaset. meg titeket is. na gyere ide cuppp cupppp. imádok veletek dolgozniiii.
-miiii? nem hallom.
-nem baaaj. táncoljunk.
-zsú nem jössz? igyál valamit. mit innál?Jégert?
hozatok azzal a balfasz toma gyerekkel, várj.
sziiiia tomikaaaa, hoznál nekünk mégegy jéger kört? természetben fizetnék.hihihi.
-kérése számomra parancs hölgyem. ne mozduljatok.
he nem vagyoook én apáááácaaaa, he nem élhetek bezááárvaaaa
-na meg is jöttem. zsú, látom te nem táncolsz a csajokkal. hú állati szemeid vannak ennél a fénynél. mi? hogy még egy jégert? okéska.pill.
Na akkor táncolj velem, de nem ér ám nevetni. mert nem tudok. oké? léééécccciii. ú látom kicsit becsiccsentettél. figyelj baba, ééés áááj keeen get nóóó szadiszfeksöööön. megy ez. wáóóó zsú, te aztán tudsz, ez az risza riszaaaa. istenem ezek a cicik. húúúú azannya. igggen iggen. wáóóóó.miccsoda őrült éjszaka anyám. ezzaz. szabadulj csak meg attól ami nem kell. húúúú. end ám trááááj end ámm tráááj.

-úristen nézd meg a zsút. hát ez hülye. láttam hogy baszta a csőrét is tavaly ez a tomi ügy. istenem micsoda egy ribanc. ott vonaglik. nem nő az ilyen esküszöm. részeg trampli. na azért kattintok párat róluk. hihi.kivi vagok, hogy ha holnap viszontlátja magát a belső levlistán elkent rúzzsal meg ezzel a talpnyaló kis görénnyel mennyire lesz büszke magára.
-na de gyerünk.csiiiiiiiiiiiiiiiiii ez a kedven számom.cám on cám on do the locomósön.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.11.10. 13:11:04

@bajor gizella: magyarra fordítva: a nők önérzettel megvert libák. Szegénykék...

yenoee 2010.11.10. 14:00:12

@bajor gizella: HaTTTalmas, ez nem komment, ez a poszt másik fele!

esomedve 2010.11.10. 14:28:11

a kommentek most ütik a posztot :)

Patrick Bateman 2010.11.10. 15:01:09

@El Topo (Sgt. Elias): Sajnos nem, de ezek után törölnöm kell a saját verziómat, pedig már majdnem kész volt.

bajor gizella 2010.11.10. 15:04:36

Legutóbb is kérdezte valaki hogy de jó biztos hogy én írtam e.
rendkívül mgtisztelő érzés hogy megüti a szintet az írásom annyira, hogy az már valaki másé is lehetne.
:)
kötsögök:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.11.10. 15:15:16

@bajor gizella: Az utolsó szó ÜT! xD

Ti ketten Bateman úrral nem gondolkodtatok még egy közös poszton? Ilyen kollaborációs módszerrel? Mert tehetsége van mindkettőtöknek. Kár lenne hsz.-ekben elpocsékolni az isteni szikrát.

rdi 2010.11.10. 15:16:50

@bajor gizella: ezt be kellett volna küldeni önálló posztnak. Tibi biztos kirakta volna. Kár az ilyet kommentben elpazarolni.

Toeck Filkow 2010.11.10. 16:39:23

@Modor Tibi: Jó kérdés, drága Tiborom, viszont a jó fizetésért cserébe részt kell venni ilyen balfaszkodásban. Én egy percig nem irigylem a juppicégek alkalmazottait, hiszen tudom milyen megpróbáltatásokat kell kiállniuk. Ennél talán csak az durvább, amit a sógornőm mesélt. Az egyik ismerőse egyházi suliban tanít, és nyáron a tanároknak kötelező(!) közös lelkigyakorlatuk van valahol az Isten háta mögött, _ha élhetek ezzel a képzavarral_. Ahhoz képest egy céges buli vagy csapatépítés – gondolom én – semmiség.

szellőláb 2010.11.10. 17:55:43

Egész nap egy árva szó sem esett arról, hogy a csapatépítésnek nálunk évtizedekre visszanyúló hagyományai vannak: szocialista brigádbuli és brigádkirándulás. Van itt rajtam kívül valaki, aki emlékszik rá? Szinte egy az egyben minden kelléke ugyanaz volt: a brigádvezető mondta meg, hol lesz a buli, illetve hová lesz a kirándulás. A hónapokon keresztül bevasalt brigádpénz egy-két nap alatt eltapsolásra került. Szinte senki sem mert kimaradni belőle, mert a következő prénium (így!) osztásnál észrevette.
(+így legalább leehette leihatta a befizetett pénzecskéjét).
Brigádbuli és kirándulás nem létezhetett ordas bebaszások nélkül, és nem volt ritka a szexuális zaklatás sem (jó, sokszor közös megegyezéssel) Talán a legszebb emlékem egy szombati akció, amikor levágtunk egy disznót, feldolgoztuk, és úgy megettük, hogy hétfőn csak a pecsenyezsírt tunkoltuk.

2010.11.10. 18:13:41

A céges buli csak nevében buli, valójában sokkal nehezebb abszolválni, mint az évvégi zárást, vagy a hóvégi hajrát.

A céges buli azzal is meg van nehezítve, hogy kaja van, de jobb ha csak csipegetsz, van pia, ráadásul ingyen de ellene kell állni. Végig kell hallgatnod, hogy melyik kolléga mit ehet, ki az aki diétázik, de azért a sütiket nem hagyjuk ki, bűnözzünk együtt. Kolléganő elmondja, hogy ő ezt otthon hogy főzi.

Meg kell jelenni, lehetőleg olyan kis decens cuccban amit legfeljebb a keresztanyád arany lakodalmára vehetsz fel még egyszer.

Ha az utazással is meg van nehezítve akkor lemérheted a népszerűséged azzal, hogy ki az aki veled akar egy autóban (mert a céges autóknak nincs akkora kapacitása.) Ki az aki a te autóddal akar menni.

Ha ott alvós buli, akkor ki kivel akar egyszobában.
Ki az aki már szombaton haza megy, és ki aki csak vásárnap.

Ha valami világvégén vagytok, akkor biztos akad egy egy kolléga, aki felmászik a kilátóhoz, mert ott van térerő, keresni kell a főnöknek vlant, vagy vezetékes telefont, mert tutira mehetsz, hogy neki még ott is akad sürgős, halaszthatatlan elintézni valója.

Pénteken este felerőltetsz egy kényszeredett vigyort a képedre és megpróbálod eljátszani, hogy te most kurvára jól érzed itt magad, nem kivonni magad a vonatozásból, a közös éneklésből a tréfás vetélkedőkből.

Új cégnél az első háromra kötelező elmenni, később már le lehet mondani, nekem sajnos a kicsi a gyerek nem tudom kire hagyni már nem játszik, ezért nemlétező öregkori betegségekre, a az italt a nem létező vérnyomás gyógyszerre való hivatkozással tudtam ki kerülni.

Én ugyanis a hosszú évek alatt nagyon megtanultam, hogy hogy előbb le lehet feküdni akárkivel, mint berúgni vele együtt. A bebaszáshoz bizalom kell, csak megbízható jó barátokkal - kollégákkal soha!

telkoe 2010.11.10. 18:28:33

Buli elejen diszkreten odasurran a kisfonok hogy Sanyikam figyeljel, helyzet az hogy apekk miatt ezt mar nem tudjuk bulinak szamlazni de rendezok vannak olyan jo fejek hogy nyelvtanfolyamrol adnak szamlat, szoval tudjal rola hogy teged meg a Jozsit beiskolaztuk egy 1 eves angoltanfolyamra. Hetfon majd gyere be alairni a tanulmanyi szerzodest de ne felejtsed el am!

willy wonka 2010.11.10. 18:33:50

Ki a faszomat érdekel,hogy a túlhevült,bebaszott ultra intelligens valószínűleg púderezett orrú menedzser fiúcska éppen ,hogy osztja az észt. Nem kell ilyen cégnél dolgozni,vagy kell? Nem kell.

1kutya 2010.11.10. 18:47:52

11. éve nyomom ezeket az un. "offszájtokat" és a Gizié nagyon ottvan!

bár kimaradt a szállodai személyzet kifáradása utáni (hajnal 1-2) rátöltés háziból és a karajoké az alagsori rendezvényteremben.

a fijatal kolleginák cekcuális "zaklatása" meg alap!
amelyik bevállalós az természetesen helyre is van téve:-DDD

lárvalányhaj 2010.11.10. 19:21:13

@Brother Love:

Vicces, hogy kivétel nélkül mindenki utálja ezeket a céges bulikat, de a legtöbben mégis elmennek rá, és jó képet vágnak hozzá.

Bambano 2010.11.10. 19:34:30

@El Topo (Sgt. Elias): velem előfordult már, hogy ennél lájtosabb esetben is megmondtam, hogy nem megyek és be is tartottam a szavam. balhé volt, de az idő engem igazolt.

a céges bulikat meg kerülöm, mint ördög a templomot.

kzolika 2010.11.10. 19:42:25

Baszki, én 10. éve dolgozom multinál, de hála az égnek, valamilyen okból még csak 3 csapatépítést éltem át.
Az első volt személyes okokból a leggázabb. Még nem volt cégautóm, a sajátot nem fizették, viszont volt egy csomó autista, akinek még jogosítványa se volt. Na, adtak egy levetett cégautót már péntek délután, indulás szombat reggel Sopronba. Haverok persze beizzítva, pénteken buli, ami annyira jól sikerült, hogy 5-kor könyörögnöm kellett, hogy menjünk már, mert nekem reggel 7-kor össze kell szedni a többieket. Az M1-esen majd' elaludtam, majdnem minden pihenőnél megálltam valami hülye indokkal, csak hogy kiszállhassak mozogni. Délután a szálloda nagytermében a játékos feladatok, meg a bullshit parádé alatt már békésen szunyókáltam. Mit gondolhattak vajon, hogy narkolepsziás vagyok?
Az utolsó viszont a szarháziság csimborasszója volt. A cég sokéves lett, de a válság miatt nem volt pénz hacacáréra. A főnökünk meg kikönyörgött valami irgalmatlan összeget (kb. 100 USD-t) a központtól és munkaidő végén meghívott minket magához. Na jó, nem munkaidő végén, mert nem 5-kor indultunk neki, hanem 4-kor. Volt chips, meg kóla, meg olcsó bor, meg lófasz a seggünkbe, illetve megnézhettük a házat, amit két beosztott teljes havi bérköltségének megfelelő összegért bérelünk neki. Azt hiszem, 27 perc után fejeztem ki sajnálkozásomat, hogy 7-re színházjegyem van és mennem kell, mert mégse a napközbeni öltönyömben akarok színházba menni, meg még a csajomat is össze kell szedni, mert ki fog leszopni, ha unalmas lesz az előadás, ugye? Addigra már mások is sasolták az órát, meg azon gondolkodtak, hogy a gecibe jutnak majd haza a saját proli környékükre a hegyről.

TomT 2010.11.10. 19:57:32

Csak hogy óvatosan érintsem a témát: a magyar bloggerek lehető legmodorosabb szokása a címbe illesztett "evör" szócska. (Magamtól inkább a szánalmas-nevetséges tengelyen keresném a megfelelő jelzőt, de itt inkább nevezzük modorosnak :)

A Tyne folyó déli partja 2010.11.10. 19:57:41

@vészmadár (pica pica): viszont, ha inni kell, macerás lesz hazavinni a kocsit...

kzolika 2010.11.10. 19:59:33

@lárvalányhaj: Vagy elmegy, de látszik rajta, hogy nem szeretne ott lenni, amikor pedig vége van, ő ül be először az autójába.

A Tyne folyó déli partja 2010.11.10. 20:01:19

@vészmadár (pica pica): egyetértek. hálistennek eddig nekem is kimaradt az életemből ez az idiótaság.

Herlock Sholmes 2010.11.10. 20:17:49

Medencébe hányás megvolt?

szögyi (törölt) 2010.11.10. 20:28:50

Nálunk ugyan csak egy közös vacsorafőzésről volt szó, de becses személyem és a hasonszőrűek már egy héttel előtte azon agyaltak hogy miként tudnánk elkerülni az állat módjára történő berúgást. Végül valamelyik nagyeszűnek felvillant a találatjelző, hogy akkor nekünk kellene vinni a büfét, az ilyen embereknek illik józannak maradniuk.... mit szépítsem nem igazán jött be.
Láttatok már mocsok módon lealjasult embereket piát felszolgálni? Még a vacsora meg se főtt mi már kettőt láttunk, de állítólag mindenki meg volt velünk elégedve;)

baliquez 2010.11.10. 20:41:29

Külföldön mindez hatványozódik a szép színes és sokszínű kulturális különbségek okán. Azért mikor a trashbrit rendszergazda lemoonshineozta a szilvapálinkámat és leshitholeozta Magyarországot reábólintottam az arcára, aztán verysorry persze.

Meg amikor mindenki a sajátnyelvén-kitudhosszabbat-káromkodni versenyez, szánalomtenger. Valamelyik kollega román nőjével mély egyetértésben kurvaanyáztuk a franciákat enbloc, mondjuk csak addig amíg eszébe jutott hogy a valamelyik kollega is az, akinek ő a nője volt.

Céges kötelező kocsmázás minden pénteken, a legszarabb mikor mindenki próbál diszkrét lenni, aztán kétharmadtucat szinglimált után a többség már csak arra figyel hogy ne legyen késelés a dologból ha sértőt talál böfögni. Még csak nem is építőipar, hanem média-tartalomfejlesztés és leginkább szoftver R&D volt a cégünk profilja. Álmomban ne jöjjön elő néhány péntek.

A Tyne folyó déli partja 2010.11.10. 21:04:15

@baliquez: baromira ráérő emberek dolgozhatnak a cégednél.

agi02 2010.11.10. 21:21:52

A csapatépítésekről kítűnő emlékeim vannak.

1. Csapatversenyek. Főnökök megkapják az eredményt, mindenki kapkodja magát. Ha valaki nem dolgozik együtt akkor lepontozzák. feladat egy kb 2 emelet magas szakaték fölött kifeszített drótkötélen áttipegni a túloldalra. Középen egy harang amit egy magaddal cipelt husánggal jól kihajolva meg kell kongatni. Majdnem kirúgtak mert tériszonyom van és már attól is pánikba estem ha 2 méterre megközelítettem a kötelet.

2. csapatjáték 2. Építsünk bunkert a tervrajzok szerint téglából a mezőn. Az, hogy kijelölt helyszín tele van éppen virágzó orcideával, amelynek eszmei értéke szálanként 10 000.- Ft, az senkit nem zavar. Felmért kár közel 1 000 000.-

3. csapatjáték: emeljük át a kollegát a pókhálón annélkül, hogy az hozzáérne. A csapatban a legkisebbet emelik. Azt, hogy a csapatban egyetlen nőneműként szeretném-e ha 5 pasi tapperolva cipelne azt senki nem kérdezte.

belső csapatjáték. az a csapat nyer aki a ruháiból a leghosszabb "kötelet" építi. Az hiszem jobb lett volna a közérzetem, ha nem látom a közvetlen főnökömet, a vezérigazgatót és a 120 kilós pénzügyes Erzsikét egyaránt teljesen alsóneműre vetkezve.

Itt derül ki hogy a jó fej és laza területis, buzgó katolikus és egész este Istenről és az ő közelségéről mesél.

Ennél csak az volt kínosabb amikor a cég spórolva szervezett karácsonyi bulit. Helyszín a cég konferenciaterme, a "belépő" 1 l alkoholos ital és süti, zene a kollegák számítógépéről összeszedve.
Megjelenés kötelező. Brrrr.

Kivlov 2010.11.10. 21:26:27

PPP konstrukció: pénz, pia, pina...

2010.11.10. 21:31:56

Nálunk karácsonyi vacsora van egy étteremben, közben jutalom osztás, majd pedig irány egy szórakozóhely, ahol ivás, tánc hajnalig. Majd februárban, mikor már unjuk a telet, irány a melegebb éghajlat. Csapatépítés Thaiföldön, Kubában, Egyiptomban. Ilyen helyeken lehet igazán összekovácsolódni a kedves kollegákkal.

Tökmindegy1234 (törölt) 2010.11.10. 21:40:36

Részlet egy soha el nem készült forgatókönyvből:

Egy pincehelységben vagyunk. Céges buli kifáradt utolsó órája, már csak néhány munkatárs lézeng a teremben, azok, akik még remélnek valamit az estétől, illetve azok, akik túl részegek ahhoz, hogy hazamenjenek. Egy 45-50-es, részeg, családapa kinézetű férfi karaoke-előadást tart egyszemélyes közönségének: egy szelíd, kedves arcú kerekesszékes kolléganőnek, aki sajnos nem tud hazaemenni, mert már nincs, aki felvigye a lépcsőn. A kerekesszékes nő üres koktélospoharat szorongat, órák óta, mert a pincérek sem veszik észre. Néha a kijárat felé pislog, már nagyon menne. A férfi a kivetítő előtt Robbie Williams számra karaokézik, eltúlzott akcentussal (I just wanna feel real love,... Feel the home that I live in,..... I got too much love,.... Running through my veins, going to waste.) A férfi rövidujjú fehér inge csuromvíz az izzadságtól, még mellszőrzetét is látjuk, de nem szexi egy kicsit sem. Szembejön velünk az iroda ügyeletes geek-je, aki az egész estét végigvideózta, és még most sem bírja letenni a gépet. Előttünk hadonászik, aztán észrevesz egy kihagyhatatlan Kodak-pillanatot és odaugrik, hogy elkapja: kollegiális lassúzás a táncparketten, egy részeg alkalmi páros a munkatársak közül. Nincs benne semmi erotikus, ahogy a két elázott irodista egymásba kapaszkodik, de a videós fiú béna széles terpeszben állva, megpróbálja alsó kameraállásból venni a táncoló pár (farpofáit). A seggek mögött aztán megpillantjuk főszereplőnket, Beát és irodai barátnőjét, a meglehetősen csúnya és elég húsos Anikót. Az egyik asztalnál ücsörögnek, és a többieknél kevésbé részegen szemlélik a gázos jeleneteket. Anikó egy hatalmas koktélba és a fantáziájába menekül, hülyén vihogva képzelődik, a karaoke-előadásról éppen eszébe jutott az igazi Robbie Williams:

ANIKÓ
Robbie Williams. Látod, őt nem rúgnám ki az ágyamból.

BEA
Az nem meleg?

ANIKÓ
(becsípett, nagyzol)

Kit érdekel! Majd leszokik róla, ha engem megismer. Volt már pasim, aki bevallotta, hogy előttem nem tudta, ki ő valójában, de miután velem összejött, döntött.

BEA
És mi lett?

ANIKÓ
Hát buzi. De akkor is. Hatást kell kelteni, ez a lényeg. Persze nem ilyen helyeken, meg nem kollégákkal.

BEA
Most van valakid?

ANIKÓ
Figyelj, alakul. Mostanában már csak az interneten ismerkedem. Te, Bea, Bereggeljelek?

BEA
Mi?

ANIKÓ
Figyu, bereggelünk téged is, tök jó fejekkel lehet ismerkedni. Ilyen netes társkereső. Felraksz pár jó fotót, csetelsz, ismerkedsz. Bármi lehet, Beuci, bármi lehet. Na?

Bea válaszolna, láthatóan érdekli a téma, de ekkor leguggol eléjük az irodai videós geek és rendezni próbálja őket.

VIDEÓS SRÁC
Na, mutassatok valamit apunak, kislányok.

Anikó vág egy pofát, és feláll, hogy távozzon. Így éppen puncimagasságban kerül a videós srác kamerájába (túl szűk nadrágjában kirajzolódik a nem túl gusztusos tevepata), ettől a videós geek kikészül és artikulátlanul hörög a kamerájába. Anikó elküldi a francba.

VIDEÓS SRÁC
hóóó, ááhhh, ezzzz azzz

ANIKÓ
Menj már innen, Gyurika. Bea, menjünk.

2.
Bea és Anikó elindulnak kifelé, távozni készülnek, de előtte bemennek a mosdóba. Az egyik vécéfülkében az előbbi táncos pár: a férfit épp szerelmet vall kolléganőjének. A kollegina a vécén ülve alszik, szoknyája a derekán, bugyija a bokáján. A férfi előtte térdel, simogatja a kollegina combját és a vécéülőkét (nem nagyon tudja, melyik melyik), vécépapírral megtörli a könnyeit, majd összefüggéstelen, trágárságokkal teletűzdelt monológot ad elő, persze alig tud beszélni, olyan részeg. Körülötte a zsebéből kiesett béna menedzser-kellékek: ezüstözött névjegykártyatartó, elázott névjegykártyák, mobiltelefon és hands-free set.

SZERELMES FÉRFIKOLLÉGA
Szerelmes vagyok a lelkedbe. Ezért muszáj, hogy kúrjunk, érted! Áj LÁV JÚ. Tündi, figyeljémár egy kicsit... annyira szép vagy. Mepiná.., meg-megpipáz... megpinázhat, á bazmeg, nem megy ez.

Nadiposzi (törölt) 2010.11.10. 22:40:03

@Frengi:
"A bebaszáshoz bizalom kell, csak megbízható jó barátokkal - kollégákkal soha! "
Ezzel nagyon egyet tudok érteni.
Már előre vacogok a tanszéki mikuláspartitól. Mondjuk a piálás nem játszik, de a hullaszag az tömény.

Blogger Géza 2010.11.10. 23:51:03

@bajor gizella: Tökéletes feminin vonalú kiegészítése az inkább férfiakra fókuszáló posztnak.

Káder János 2010.11.11. 00:11:05

jó lett ez, de a modorosság kimeríthetetlen aranybányája egy céges buli, sok százat rendeztem már, a stábbal gyakran figyeljük a megveszekedett dolgozókat... szóval egy mélyebb merítést megérdemelne a dolog, akár sorozatot is...

Amidazophen 2010.11.11. 01:28:46

Kongresszus-féle, Portugália (Faro), 2006 május vége.

Csak áttételesen az én szakterületem, de belekerülök a csapatba, mert anyanyelvi szinten beszélem a nyelvet (édesanyám ott született, s nagy súlyt helyezett rá, hogy megtanuljuk az ő nyelvét is - még ma is hálás vagyok neki).

Csapatunk öt fő: négy férfi és egy 28 éves gyógyszerésznő. Két éve ismerjük egymást a közös munkahelyről, de semmiféle közelebbi kapcsolatunk nincs. Megközelithetetlen mindenki számára, pedig nagyon feltűnő jelenség. Sokat mosolyogtam rajta, hogy hogyan peregteg le a férfitársak róla. Egyszer tanuja voltam milyen elegánsan tett taccsra egy önjelölt hóditót.

Első este a szállodában: fado-műsor. Nagy átéléssel hallgatja, tetszik neki. A végén elmondom, hogy az énekesnő másnap hol fog fellépni. Reggel kéri, elkisérném-e a La Ordovia-ba, meg akarja hallgatni újra.

Időben érkezünk, vacsora után. Vörösbor - módjával, neki is, nekem is. Egészen átszellemül, feloldódik a zenében. Később kéri, sétáljunk egyet a tengerparton. Fúj a szél, bár meleg van, szorosan belémkarol és hozzámsimul. Hagyom: élvezem teste melegét. Hosszasan rójjuk mezitláb az utat, cipőinket szabad kezünkben lóbálva. Nem tudom, mi következhet: én 52, ő 28. Hosszú fekete haját szemembe libbenti a szél. Nem beszélünk, csak ő dúdol, megragadt benne néhány dallam.

Messzire kóboroltunk, a taxiban a hátsó ülésen karjaiba zár. Felhiv a szobájába: ő egyedül lakik. Nem ellenkezem, hagyom magamat.

A történet vége: júliusban született harmadik unokám két héttel idősebb, mint a harmadik gyermekem. A "nagybácsi" fiatalabb, mint az "unokaöccs"!

És ez is egy "céges" bulinak indult.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2010.11.11. 02:21:45

@Amidazophen: nekem tetszett ez a történet. Beszéd közben szoktál idézőjelet mutatni a kezeddel? Én viccből szoktam, hogy idegesítsem a többieket.

Vackor8 2010.11.11. 06:40:24

Szó volt itt a juppi cégekről. :)
Tanácsadó cég vidéki "kirendeltsége". Pesti "központ" mindig is lekezelt, holott arányaiban ez a pár ember jobban teljesít, amit a bevétel minden hónapban félelmetesen igazol is. Mind1, a kétszáz-akárhány kilométeres távolság lehetne akár a Föld-Hold távolság is... Karácsonyi évértékelő hű de übermenők vagyunk oklevelekkel, listákkal, lehozzuk a csillagokat is ígéretekkel, össznépi eszem-iszommal, de a bér minden hónapban késik rendkívül kreatívan kiötlött kifogások széles skálájáról véletlenszerűen kiválasztott okok miatt. :) Vidéki csapatépítés szalonnasütéssel és házi sütivel, váááá... amikor másnap reggel az irodában füstszag és ordenáré hagymaszag terjeng, hogy az ügyfél majd lefordul a székről, és a bulit végigélvező kollégák förtelmes másnapossággal és vérhálós szemekkel támolyognak be 11 órakor, feledve az aznapra egyeztetett megbeszéléseket. Lévén, hogy a cég az ügyfeleiből él és előző éjjel a helyi vezető volt a legrészegebb, máig érthetetlen, miért kedden-szerdán kell ezeket a kötelező "csapatépítéseket" tartani... :)Szóval van még mit tanulni.

Cecan 2010.11.11. 09:37:20

Hiányoltam a posztból a kis cégnél dolgozó alkalmazottat, aki az ingyenpiáért és/vagy csajozni megy, bár mondjuk ez az ottalvós buliknál annyira nem jellemző.

terran 2010.11.11. 09:49:50

szerelmes vagyok bajor gizellába

murunga 2010.11.11. 10:02:05

@Amidazophen: na te is a Coelho rajongók népes táborát gazdagíthatod...

Dr. No 2010.11.11. 10:19:09

A kedvencem az a sztori, amikor csapatépítés címén elment egy cég paintballozni. Kb. ugyanabban a szervezeti felépítésben bomlottak csapatokra, mint ahogy a munkahelyen dolgoztak. A szervezők meg figyelték, hogy ki mit csinál a "háborúban", és jelentették a felsővezetésnek. Aztán ez a jelentés kihatott szépen még a munkahelyi beosztásra is oly módon, hogy az a vezető, aki fedezékből "hajtotta a halálba" a beosztottait, visszaminősült.

T.Howard 2010.11.11. 11:01:14

Hát ez jó volt! :)))))))

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.11.11. 12:05:34

@Dr. No: engem egyszer vittek el ilyen paintballozásra. Erdőbe. Aztán jól megfigyelték, hogy amíg a csapat össze volt veszve a taktikán, én elbújtam egy előnyös elhelyezkedésű bokorban, kényelmesen hasra feküdtem, és a nagy zűrzavarban az ellenfél csapatából időnként kiszedtem egy-két óvatlan alakot.
Egy másik pályán az ugyanígy bokorban campelő alakot egy jó háromszáz méteres körrel megkerültem, és amint épp jóízűen lövöldözte le a csapattársaimat, hátba lőttem.
Azért megkaptam hogy nem vagyok jó team player, a magas head countom ellenére. Azóta nem is paintballoztam.

MickthePick 2010.11.11. 12:10:21

@Professor Pizka: Kiváló jellemzés!
Csak annyit tennék még hozzá, hogy olyan is van (sőt), aki pont azért kefél, mert ivott is :D

MickthePick 2010.11.11. 12:15:17

@El Topo (Sgt. Elias): már vagy 5ször voltam a Soce-n, eddig még egyszer sem volt vészhelyzet. Céges lúzereket (első 2 körben én is így voltam) meg a gyerekpályákra viszik amúgy is :)

MickthePick 2010.11.11. 12:32:45

@Amidazophen: a gerontofília lesz lassan az én egyetlen reményem is. Csak én még a 36/22-nél járok :P

nyuszy 2010.11.11. 12:38:11

Hihetetlen, hogy 10 éve dolgozom különböző multiknál, és az ilyen egész céges csapatépítésekből valahogy mindig sikerült kimaradnom. Nem mintha hiányozna.

noirp 2010.11.11. 13:48:50

Hát igen...én biz' elhiszem, h a szerző tartott az azonosítástól. :)
a poszt jó, sőt: buli.

noirp 2010.11.11. 13:52:25

mert bizony, 2007-ben láthattam (mint részmunkaidős senki) milyen az, ahogy az amúgy seholsincs sufnikáefté bulit csap a legdrágább balatonparti szállodában. Igen. Olyan. Amikor már az egész CEO vagy hogyhívják, meg a tizenkilencedik telemarketinges is be van rúgva, mint az albán szamár...

noirp 2010.11.11. 13:54:35

@El Topo (Sgt. Elias): Jogos. Hát igen, 2007-ben a Sufni Kft bulijára elmentem, 2008-ban (a nálad írtakhoz hasonlótól tartva) a köfémes bulira már nem...:-)

noirp 2010.11.11. 14:38:12

@neccharisnyás útonálló:
Ó, igen, ez minden szakin és a legtöbb adandó alkalommal így megy. Nagyon kevés lehet az olyan diákköröző csaj, akit mondjuk TDK-konf. utáni fogadáson nem taperolnak le.
Úgyhogy ha még van itt olyan, aki azt hiszi, hogy egy becsipogott egyetemi tanár különbül viselkedik, mint egy becsipogott elletőkanász, nézzen körül a legközelebbi házi TDK-n. Mhm. :))

noirp 2010.11.11. 14:40:52

@Professor Pizka: viszont jólbeszélsz angol :)
Azt is fejbe tudnám vágni, aki ilyen játszótéri baromságok alapján dönt arról, melyik dolgozója jó vagy nem; dehát tudom, ezek a játszadozások erre vannak kitalálva, pszicodinamoháerileg. Kénsavat nekik.

noirp 2010.11.11. 14:44:11

@Professor Pizka: csapatépítés=2 technikus gólya viszi a fiát stílusban kicipeli a.../üzemvezetőt (mérnököt/másik mérnököt/divízióvezetőt/.../stb. a kert végébe, detoxikálja, visszacipeli, majd kíméletesen hálózsákba hajtogatja.

noirp 2010.11.11. 14:47:41

@bajor gizella: te átlátsz az ember koponyáján., istenemre :

nyílméregbéka 2010.11.11. 20:09:21

Mint vérbeli antiszociális, baromi boldog vagyok, hogy nálunk ismeretlen a csapatépítő csordás marhaság, a céges bulik kimerülnek a karácsonyi / szilveszteri 1-2 pohár pezsgőzésben sajtos pogival, és még azt is csak kínnal... Tavaly szilveszterkor egy pohár pezsgő után leejtettem a poharakkal teli tálcát a folyosó közepén, a főnök jött kisseprűvel összesöpörni a cserepeket. Azóta csakis kakaót iszom ilyenkor.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.11.12. 08:13:22

Nekem a leggazabb "csapatepiteses" elmenyem az volt, amikor kivittek minket egy kurva draga, golfpalyas wellness-hotelbe, ahol ket napig hulyebbnel hulyebb eloadasokat kellett hallgatnunk bezarva a konferenciaterembe. Golfozni, uszni, termeszetesen szigoruan tilos volt.

IndaMuncher 2010.11.12. 12:13:51

@Professor Pizka: Akkor assassin módban toltad, hát na.

2010.11.15. 10:35:08

@bajor gizella: ez nagyon nagy volt ! 4riszpekt

Prophet 2010.11.15. 16:06:52

@Nadiposzi: Én ezért iszok egyedül... bár mire a megszokott kocsmakör harmadik állomására érek (az énlejtő egyes kapuinál 2-2 sör), már biztonsággal nyúlhatok a telefonomhoz, egyrészt mert valószínű, hogy nem élnek a lehetőséggel, másrészt addigra már egész elviselhetőek. Persze nem mindenki, de ez már a társadalom, meg a szülők hibája. Védekezhettek volna.

Úgy vagyok ezekkel a céges bulikkal, mint a temetésekkel: máséra szívesen elmennék, bár a sajátomra is kíváncsi vagyok.

Prophet 2010.11.15. 16:35:25

@Prophet: Mondjuk az ilyen alkalmakkor kötnek belém azok a csupa izom srácok, akik az erősebb kutya baszik elvet szeretnék a gyakorlatban is kamatoztatni. Megfeledkeznek arról, hogy én vagyok a sintér!:P

Epoxigyanta 2010.11.16. 13:38:09

Akkor úgy látszik, hogy csak nekem vannak jó tapasztalataim a céges bulikkal. Nekünk általában évente kettő is van, de egy 10-20 fős maggal rendszeresen, kb 2 hetente járunk kocsmázni.
180-an vagyunk, ebből 175 fiú (25 és 35 között) és mindenki mérnök (háromnegyede Műegyetemista volt), szóval talán ez a sok hasonlóság és kapcsolódási pont teszi lehetővé azt, hogy egy nagy céges összejövetel szinte mindenkinek jó élményként maradjon meg.

666E 2010.11.19. 19:36:05

csak nekem nem tűnik ez céges bulinak? tényleg ezt a címet adta az írója neki? adott egyáltalán címet?
nekem ez inkább hotelekben kihelyezett tréning vagy konferenciának tűnik ahol az előadás végeztével isznak. nemtudom honnan vettétek a céges bulit..

fánk (törölt) 2010.11.19. 22:29:17

evek ota csak ugy birom ki az ilyen ceges szarokat ha mar odafele koran reggel elkezdek inni.. ha ottalvos akkor meg este szekszelni kell:)
süti beállítások módosítása