Olvasói rovat - Görizés a Városligetben

2010/10/10. - írta: Modor Tibi

 

Styxx már a múltkori toldis poszttal is bizonyította, hogy találó és szórakoztató lehet megszokott témákat abszurd környezetbe helyezni - mi több, a mi kedvünket is meghozta hasonló írásokhoz.

Ma ismét ő, hasonlóan szokatlan kerettel és megdöbbentő befejezéssel:


 

 

GÖRIZÉS A VÁROSLIGETBEN

-szubkultúrák találkozása-

 

„A görénytartók a házi kedvencükkel kapcsolatos foglalatosságot görizésnek hívják, hasonlóan, mint a görkorcsolyázást a görkorcsolyások. A szövegkörnyezetből derül ki, hogy görénytartásról, vagy görkorizásról van szó.”

Winkler Róbert: Nagyvárosi természetbúvár

(vagyis mégsem, legalábbis abban nem találtam, de (szinte) biztos,

hogy Winkler a forrása a (nem szó szerinti) idézetnek)

 

És mi van, ha mégse derül ki?

 

Görizés a Városligetben

 

Topicnyitó:

Sziasztok. Most húzok „Offlájniába” :-) de remélem, hogy minél többen összejövünk.

1. Hozzászólás

Jessz, jól hangzik, ott leszek! Talizzunk a Hősök terén.

2. Hozzászólás

Zsírkígyó! Szólok a spanoknak és jövünk.

3. Hozzászólás

Hurrá, én is spurizok és hozom Mandyt és Suzyt is!

4. Hozzászólás

Ez az, sok jó kis helyen. Mandyn és Suzyn kívül hozzad még Bettyt meg Vivient is. Mutatok pár half pipe trükköt, akár az én pipámat is bepróbálhatják. LoL!

5. Hozzászólás

Jujj, te kis célozgató :-)). Na, mi is izgizünk ám Suzyval és Mandyvel!:-)

6. Hozzászólás

No para kisgádzsi, hozunk okosat is, majd belazulunk és mehet a görizés ezerrel! DDD

7. Hozzászólás

B+, nem hiszem el, ezeknek a büdös kis dögöknek a pátyolgatását hívjátok ti görizésnek? Az agyam ledobja az ékszíjat! Még jó, hogy hoztunk elég G-t, legalább röhögősre foghattuk a talit.

8. Hozzászólás

Büdös kis dögök? Most nem azért, de a norvég vadászgörény bűzmirigyét kis korában eltávolítják. Kifejezetten tiszta, szagtalan kis cukifalatok, nem úgy mint ti. Bocsika, de ahogy rátok izzadtak azok a jéghokis nejlonszerkók, olyan bukétok volt, mint a döglött lónak.

9. Hozzászólás

Kis cukifalatok? Ja, legfeljebb hozzád képest, te kaptárfejű zsírfóka!! DDDD

10. Hozzászólás

Hugomról leszállni, drogos-deszkás hülyegyerekek!

11. Hozzászólás

Mi van, nyújtott patkánytartó kisköcsög? A skate meg a rollerblade között kb. akkora a különbség, mint a ti szánalmas görényeitek, meg egy dobermann között. Amúgy nyugi van, brünhilda hugodhoz még bottal se, akkor már inkább Suzyt vagy Mandyt, azok legalább hajlékonyak, muhaha!

12. Hozzászólás

Jaj de vicces, tahók. A Városligetet meg ezentúl jobb ha elkerülitek, nem graffitis, lumpen- szmóker korcsoknak való vidék ez. Menjetek a Nyóckerbe randalírozni.

13. Hozzászólás

Huba+, aprófát hugyozunk a félelemtől! Vigyázzatok a kis bűzpatkányokra, mert még oda a hajlékonyságuk!!

14. Hozzászólás

Ti mocskos, gyilkos állatok! Baseball ütővel bestiálisan elvenni két ártatlan életet! Megfogadom, Suzy és Mandy mártírhaláláért súlyos árat fizettek! Bűnöző állatkínzók, ne gondoljátok, hogy egy feltételessel megússzátok!

15. Hozzászólás

Elmebeteg barmok! Ezért életetek végéig a sitten fogtok rohadni kétszáz kilós bérgyilkosok között!

 

„Súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba a Városligetben bántalmazott görkorcsolyázót. A budapesti XIV. Kerületi Rendőrkapitányság, valamint a Péterfy Sándor utcai kórház baleseti sebészetének közös sajtközleménye szerint a huszonegy éves fiatalembert vélelmezhetőleg vasrudakkal és kerékpárlánccal ütlegelték. Ruházatára festékszóróval „Suzyért és Mandyért, te gyilkos!” feliratot írt - a nyomozás jelenlegi állása szerint két főből álló - kirívóan erőszakos bűncselekmény elkövetőinek egyike. - MTI”

 

16. Topicnyitó

Hú, fiúk-lányok, ebben a pillanatban jöttem meg. Bocs, tudom, hogy nem illik, de annyira happy vagyok, hogy ezen az eldugott kis topikon is ilyen sokat írtatok, úgyhogy örömömben még azelőtt kommentelek, hogy elolvastam volna a hozzászólásokat. Amúgy spanokkal Romániában voltunk, Bukarest mellett. Képzeljétek, egy félbemaradt katonai betonkatlannál táboroztunk, ahol se net, se térerő, de tök zsír tükörsima beton, klassz peremmel, mellette meg természetes üreges futtató a kis négylábú göriknek. Te, annyi görkorival görényt futtatót a világon nem láttam! Full harmóniában élnek. Még az utazásom előtt gondoltam, hogy nyitok egy ilyen kétértelmű topikot, ha már magyarul ekkora az átfedés a két típusú görizés között. Ha a szőröslábú oláhok ilyen klasszul űzik együtt mindkét típusú görizést, akkor ti itt Pesten tuti már megalakítottátok a „Make love, not war!” hippi göri kommunát! :-))). Na, most rohanok elolvasni a kommenteket!

 


 

És a végére itt van egy ajánló is: Hírmondó Helen küldött át egy Pasi ABC c. szerzeményt pár hónapja. A témája és a stílusa miatt itt kicsit furcsán mutatna (ez itt ugye nem a Női lapozó, bár anyagilag kétségkívül megérné), de a profi kidolgozás miatt az arra fogékonyaknak érdemes átfáradni hozzá.

23 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.10. 08:53:40

Na, ha a tegnapelotti poszt Tarr Bela volt, akkor ez Salvador Dali :))

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.10.10. 10:06:10

Hát ez az írás nagyon bejövős, Styxx, görényed van bazmeg.

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.10.10. 10:10:28

Azért megnézem majd, amikor jönnek a törzsolvasók a sztorikkal: "nekem is volt egy haverom, akinek a vadászgörényét agyonverték" "Ez a poszt teljesen rám illik"

Styxx 2010.10.10. 10:44:15

@Szocio Pata (kikvogymukblog):
Ahh, köszi, neked meg egy Off gr. a Dobmegbasszusért.
Egyébként teljesen így volt. 100% igaz történet:-)
@altoid: salvador dali festette Monty Python plakát:-)
@perfor: Ksz. zsírkígyó rulez:-)

2010.10.10. 10:53:23

A vadászgörénnyel jól lehet patkányra vadászni:)

nadivereb 2010.10.10. 12:20:18

És a görögdinnye-zsonglőrök büszke szubkultúrája? Róluk mindenki elfeledkezik...

Szocio Pata (kikvogymukblog) 2010.10.10. 14:07:08

@nadivereb: Egyik haverom az. Egyszerre tíz görögdinnyét pörget a feje felett. @Styxx:
Ja, erre mondják, hogy az élet írja a legjobb sztorikat. Múlt heti kedvencem:
"fura esetek is történtek: egy kisgyerek beleesett az urnába, másutt "megszólalt" a szavazóurna."
most tényleg, ilyet ki tudna magától kitalálni?

medvedr 2010.10.10. 16:25:38

Suzy-t, Mandy-t lájkolom. Amúgy harmónia párti vagyok, de a görkorisok meg a görögdinnyét pörgetők érzéketlen barmok, fingjuk nincs az élet értelméről.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.10.10. 17:52:11

én akkor néztem nagyot, amikor a zöldségesnél ki volt írva, hogy zöld peti, és sehol sem láttam a haveromat, akit így hívnak. aztán rákérdeztem, és kiderült, hogy petrezselyemzöldet árult.

Néma Bob · http://kriptid.blog.hu/ 2010.10.10. 18:42:38

Hogy ezek ennyit veszekednek. De jó, hogy csak ennyi problémájuk van.

Röhögtem nagyon:D

Styx ez megint jó poszt volt:D

Üde Színfolt 2010.10.10. 19:00:49

egy ismerősöm büszke göritulajdonos, tagja a nemtommilyen göriklubnak, a görijei bejelöltek iwiwen, bár ő inkább GÖRCInek nevezi a kis gomezt meg a másikat (nem tudom a nevét).

altoid · http://altoid.inda.hu/ 2010.10.10. 22:08:44

@Szocio Pata (kikvogymukblog): Gorenyes sztorim nincs, de ismertem egy kiscsajt (ugy 12-13 eves volt), aki buszken ujsagolta, hogy kapott karacsonyra egy madarpokot, akit Jencinek hiv, es imad jatszani vele... :S

mybudapest · http://mybudapest.blog.hu/ 2010.10.11. 00:05:48

véégre, vadászgörényt sétáltatni a legszánalmasabb modorosság, már csak az őket bálványozó emberek gázosabbak. "jujj nézd milyen fura állat mászkál a nyakában, ez ám az egyéniség". egyszer a metrón egy rokker gyerek fegér egeret vitt a vállán na arra azt mondtam le a kalappal :D

noirp 2010.10.11. 11:29:17

@Szocio Pata (kikvogymukblog):
Macskám van, hombre. Az földönti a görényt vaze, gericét töri bonyek és egyben lenyeli szőröstülbőröstül csesszétekmeg hő.
:)))

noirp 2010.10.11. 11:30:50

am semmi bajom a vadászgörkékkel; én egy Bendegúz nevű egyénnel és gazdájával_szokok_találkozni néha; jófej jószág a Bendi.

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.10.11. 14:44:11

@noirp: harci sündisznóm van és laoszi vérszöcském. Mindent aláznak fel egészen a bengáli tigrisig. Afölött már ki kell hibernálnom a kőszáli pelét, amit azért voltam kénytelen a frigóba rakni ideiglenes jelleggel, mert egyszerűen nem győztem birkával a táplálását.

corze · http://bortonvilag.co.cc 2010.10.20. 13:07:41

Barom állatok, na majd a gazdám nektek ha leültetik valamiért!
süti beállítások módosítása