A szigetes haver

2010/08/15. - írta: Modor Tibi

Az évente látott szigetes haver, a szigetes társaság: megszokás, a rutin, a biztos pont.

Koponya, Hozé, Zsolyesz meg Bandesz is szétszóródtak a világban, megházasodtak és/vagy hajnaltól estig tartó, hétvégéken is aktív munkavégzésbe menekülnek - ám az "Egy hét együttlét" marad a mai napig változatlan, annuális rituálé.

Uraim, Sziget? Alap. Még jó, hogy. Le van beszélve, asszonypajti elengedett. Hazajövök egy hétre. Én is. Meg én is, repjegy lefoglalva. Magyarország, rettegj - jövök!

Amúgy nem nagyon keresik egymást, a külföldön élők is alig járnak haza, kivéve ezt a hetet. Nem is élvezik magát a fesztivált. A régi szigetlakók eltűntek, már nem tarhál tőlük senki cigit, kaját vagy aprót - a szembejövő alkalmi párok pedig nem emelgetik magasra összekulcsolt kezüket, hogy mindenki átbújhasson az "aranykapun". A rádays-pumacipős rockerarcok, a tarajos punkok, a gruftik máshol keresik a nyári bódulatot - helyüket átvették a külföldi bohém fiatalok, akik mezitláb, félmeztelenül gyalogolnak fel az ötcsillagos Aquincum Hotelből a K-hídig - hogy aztán megnézzék azokat, akiket otthon is meg tudnak nézni bármikor.

Mindegy, a brancs összeáll. Mire menjünk? Prinzen, Ärzte, Maiden, Plútó, Bad Religion,  Nitzer Ebb, Rammstein, Redplaysred, Franz Ferdinand, Méhek, Oasis, Deák Bill, Picsa? Faszt érdekli. Persze kiszámoljuk, hogy azért a napi 12 000 forintért hány koncertet meg előadást nézhetünk meg - és hát volt a Béesben olyan koncert is, ami önmagában drágább lett volna, mint egy napijegy - az ottalvósról nem is beszélve. Jól jártunk tehát, ha úgy nézzük. Értem én, a Zépében párszázért megnézzük ugyanezeket, de azért ott mégsincs ennyi program.

Okés, akkor ötkor a Jutkában? Vagy legyen ma inkább a Görbe Bögre, Árkád, Csocsó, Flórián - Gyöngyike néni? Kétszáz a jéghideg Ászok, nehogymá kétszer-háromszor annyit fizessek azért a húgy fesztiválsörért. Alapozunk egy kicsit, melegítünk, aztán indul a menés. Hol a Koponya? Mindjárt hét. Felhívom gyorsan. Hol vagy, te féreg? Siessél apám, indulunk befelé tíz percen belül. Na még egy karika. Koponya, te fizetsz, mert késtél.  Abból az ötvenfokosból is kérjél már nekem egyet, légyszi. De most már tényleg menjünk. A Deák Bill most kezdett. Vagy várjuk meg a következőt?

Indulunk, haladunk. Szeszgyár, Harisnyagyár, a főpolgármesterkedvence-graffitik, állomás, tömeg, mozdulni se lehet. A sor talán lépésben halad, kordon, okosítani lehetetlen, óriási a kerülő. Elmegy közben két HÉV, arról is ömlik le a nép, nem halad a sor. Tovább. Valaki énekelget: "Vivien, láttalak az iwiwen / Úgy megjelölnélek, megjelölnélek". A hangulat egyre feszültebb a Mozaik utcai spontán cipőbolthoz érve.

-Hey Anto, look at them trainers. Cheap and fake. Just like Hungarians.

-Hallottad, bazmeg? A kurva anyját a paraszt angolnak. Azt mondja, olcsó gagyik, mint a magyarok. Megölöm. I'm gonna kill ya, wanker!

-Hagyd apám, betépett kis negyvenkilós proli köcsög. Otthon majd elmeséli, hogy hogy berúgott 3 fontból.

 

Karszalag-ellenőrzés. Kis drukk, nehogy eltörjön-elszakadjon - és nem. Tovább, K-híd. Azt magyarázta a gyerek a Jutkában, hogy az nem is óbudai gyerek, aki még nem ugrott be a K-hídról. Hát akkor én nem vagyok az. Táskakontroll, na, Zsolyeszt kiszedték. Jó, nincs nála semmi. Jó szórakozást. Köszi, sziasztok.

Ez lenne a Május 9 park, ahol annyi akadályversenyünk volt? És hova tűnt a Sellőlány? Biztos a színesfém-tolvajok, a rohadt kurva anyjukat. Azokat fűrészelném le a vádlijuknál fogva. Páhh, milyen húgyszag. De legalább a csúszdákat elkerítették. A fű meg mindenhol sárga, a por kavarog, rá sem ismerni a szigetre. Gyerekek, odamegyünk a Bill végére? Vagy menjünk a Nagyszínpadhoz, belenézni a Mambo Kurtba? Hagyjál már, az egy rakat fos. Belga? Vagy mi odanézünk, aztán ütközünk később a Présháznál? Hogy legyen? Várj, elugrom gyorsan cigiért. Kört hoznál nekem, légyszi? Meg nekem? Meg nekem? Na kapjátok be, nem kap senki semmit.

Na ez az! Magyar koncert tízezrekért. Feltűnően, teátrálisan énekeljük a szöveget, jaktálva a tömeggel. A külföldiek csak néznek. Hadd nézzenek. Biztos irigykednek, hogy mi helyiek vagyunk, kurva jó nekünk. Azt kívánják, bárcsak érthetnék a szöveget ők is. De nem értik a tudatlanok. Bill a Király! Pultnál a csaposgyerek is megkönnyebbül, ahogy hangosan sziát köszönünk neki. Szinte összekacsintunk, hogy ugye itt magyarként kisebbségben vagyunk - mi még jattolunk is, "köszi", tehát nem kérek vissza. Itt már nem járnak jól a turistával. Látod, mindig az adja a legtöbbet, akinek kevés van.

Na akkor menjünk koncertre? Vagy figyeljetek, itt most pont tök jól ülünk, idehallatszik minden, oda- oda is tudunk kukkantani, ha nagyon muszáj, a bungee jumpingosok is itt rugóznak fölöttünk, na? Jól van. Következőt hozom én. De ne variáljatok, csak sört hozok.

Csak idehugyozok gyorsan. Mi van? A sátrad? Ne viccelj tesó, a sátrad húsz méterre van. Hát én ki nem várom a soromat a Toitoinál. Most mit jófejkedsz? Ne stresszelj, tegyél magadba egy unikumot, hogy jobban nézzél ki. Ahol te most egy hétig alszol meg eszel, vidéki barátom, én az év többi 358 - szökőévben 359 - napjában szarok meg hugyozok, miért pont most zavar? Na béke veled, Isten-Isten.

Gyerekek, kurva jó Veletek megint! De szar lett ez a Sziget... mekkora volt pedig az Oázis. Á, ez egy kolosszális reklám, ami itt megy. Na mindegy, ne ajvékoljunk már, mint valami fürdőskurvák. Tényleg, a Zsuzsikáék is kint vannak? Öreg csont alkeszek lettek azok is. Ide kéne hívni őket. Helló, merre vagytok? Hol? Nem hallom. Nem értem. Írok, jó? Mondom: ÍROK! Í-ROK. Mindegy. Mi ez? Sátor. Ja nem, színpad. Azaz. Kár, hogy még csak 2005 van, és még nincs webkettő, mert akkor az iphone-os meg androidos appokkal páváskodnék itt inkább jó ingyen. De arra még várnunk kell pár évet.

Na de a nap fénypontja mégiscsak a Táncdalfesztivál-sátor, és az esti sztárfellépőt megelőző vizespóló-verseny. Tibi csoki, vagy mi éppen a szponzor. A pólót le, a pólót fel, a pólót le, a pólót fel! Maradjon vagy menjen? Köszönjük, Kriszta. A pólót le, a pólót le, a pólót le, a búgyit le, a búgyit le... és IGEN! Ez biztos beépített volt ez a két ribanc. Ez meg volt rendezve. Ez biztos, hogy beépített volt, ezer százalékos vagyok, Klárikám. De jön:

A nosztalgiabuli. Dúdolom veled, énekelem veled, hogy ding-ding-dong - Nem is olyan még, ha jól emlékszem még, játszottam egy gitáron - Minden nyár véget ér, sátrat bont a kósza szél - Néha kell egy kis l'amour, amitől vérem lángra gyúl - Én akkor is vidéki lány vagyok - Ábrándos szép napok, lázongó éjszakák - Egyedül te segíthetsz nékem, mondd, hogy számíthatok rád... nézd már a hülyegyereket, hogy szeletel, mintha a Dokkban lenne. Szóljak neki, hogy eltévedt, menjen kicsit délnek? Na mindegy. Nézd már, egész jók azok a harmincas bulák. A többi paraszt meg sírva röhög. Pedig nem is rossz zene ez. Benő bácsi az Isten! "Csúcsforgalomban utazni jó, ismerkedésre kitűnő alkalom." Bunkók, na mindegy. Tényleg vicces persze.

Sör, Rézangyal, fröccs? Ott kevesebben vannak. Kaja mi legyen, megint gyors?

Na Uraim, fasza volt. Ez már nagyon kellett. Most már ránkfér egy kis pihenés, szerintem kicsit be is lázasodtam, feketét tüsszentek, fáj a májam is. Össze kéne jönni máskor is már csak úgy. Nem? Na, de most frankón. Nehogy már megint egy évet kelljen várni! Na akkor lebeszéltük? Jövő hét? Ááá, vagy utána, most eléggé be vagyunk táblázva Kingussal, hivatalosak vagyunk pár helyre. Hát akkor keressük egymást, de még aagusztusban jó lenne valamit összehozni, okés?

Persze nem. Akkor jövőre veletek ugyanitt?

42 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.08.15. 08:48:45

"Ahol te most egy hétig alszol meg eszel, vidéki barátom, én az év többi 358 - szökőévben 359 - napjában szarok meg hugyozok, miért pont most zavar?"

Hááát, ez azért már _tényleg_ durva. :))

A téma zenei feldolgozása - naná, hogy Belga:
www.youtube.com/watch?v=S4dbMA4VphE

Styxx 2010.08.15. 09:13:35

@tff:
:-))) ja, ez a csúcsütős mondat. De ott van a többi modoros, mindenki mást fikázó klisé is.

Mc_Fly 2010.08.15. 09:33:06

a Sziget erőből szórakozó parasztjai, hatalmas:D

Mambo Kurtért pluszpont: már pár éve kijárunk egy valóban jó fesztiválra (Wacken) Hamburg mellé, és a nulladik napon mindig ő a sztárfellépő.. de legalább Kispál nincs;)

G_P 2010.08.15. 11:40:55

"FEKETÉT TÜSSZENTEK"

Nagyon nagy!!!!!! =D

Bár ez csak egy fajta a Szigetes arcok közül. Majd lehetne a modoroskodó (és nem a blog neve miatt mondom) bölcsész/alter szigetlátogató is, valaki.

Ez pedig nagyon jó lett! :)

NDT · http://nemdomi.blog.hu 2010.08.15. 12:02:11

végre király vagy kilences idézet

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.15. 12:03:06

borzalmas... ez a posztban leírt hülyegyerek az igazi tajparaszt lakótelepi fasz. ütném, amíg mozog.

Mc_Fly 2010.08.15. 14:45:16

@vészmadár (pica pica): Elég pontos definíció, és a megoldási javaslat is tetszik!;) Bár sajnálom, hogy a paraszt szó ennyire szinonímája lett a tahóságnak. Én a prolit jobban szeretem ezekre használni.

virágelvtárs 2010.08.15. 16:20:28

"Kár, hogy még csak 2005 van, és még nincs webkettő, mert akkor az iphone-os meg androidos appokkal páváskodnék itt inkább jó ingyen. De arra még várnunk kell pár évet."

És ezzel a Modoros letépte a tér, az idő és a dimenziók béklyóit, végképp kilépett az anyag szorításából.

smartdrive 2010.08.15. 16:57:58

azt hittem, ezeket 16 éves korára kinövi az ember

A Tyne folyó déli partja 2010.08.15. 17:02:46

@smartdrive: van, aki még 30on felül se. mint egy ismerősöm, pl. aki szerint olyan nincs, hogy ő kihagyja a szigetet, pedig majdnem 35. két éve én is voltam egy napot, az iron maiden miatt, és ezzel az ismerősömmel mentem. jelen voltam,mikor sorba hívta azismerőseit, h. jönnek-e. a legtöbb nem, mert munka, család, egyéb...pláne nem tudtak egész hétre menni.
ő meg még mindig ott tartott, hogy neki ezen muszáj ott lennie, természetesen egész héten. elég vicces volt végighallgatni.

smartdrive 2010.08.15. 17:12:36

@Animacs: ez az ún. fogcsikorgatva szigetelés

clfo 2010.08.15. 18:02:18

Ez most annyira nem adta. Megjegyezném, ez most fordult elő először... :>

Styxx 2010.08.15. 18:03:40

@smartdrive:
picit OFF. "megboldogult legénykoromban" (modoros +++) volt egy japán csajom. Na, ő fogta fel feladatnak a kikapcsolódást. Elmentünk Londonból Amszterdamba "city breakra" (modoros +) mire ő: Voltunk három múzeumban, Cofee Shopban, két étteremben, akkor már csak ...." szóval ezzel, meg a Tokyo Disneylandnak, mint az egyik legjobb szórakozási lehetőségnek a folyamatos felemlegetésével meggyorsította a folyamatot, hogy gyerekeim nem fekete hajú-csíkszeműek.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2010.08.15. 21:40:28

ez egy elSZIGETelt eset lehet.

randymarsh 2010.08.16. 00:17:56

valahol irígylem ám ezeket a zembereket, akiknek elég az h hugyban, sárban, porban, bebaszva, akármizve, ottvannak napokig és jólérzik magukat. riszpekt! jó lehet így élni. télleg!

Celtic 2010.08.16. 01:48:13

@randymarsh: mondd, a magadfajta seggfejek mitol kerulnek ide?

Amugy en is lattam tegnap ejjel a videki battyust. Seggreszeg volt (napijegy), a haverja tartotta szoval az unokaoccsot, persze olyan dumakkal, hogy "amikor en tiz eve itt voltam es ket ora beszelgetes utan kiszurtam a sracokrol, hoyg csak kamu spanyolok" sit.

Mondjuk, aki a Szigeten kolbaszt es hurkat eszik, az sikeres ember nem lehet.

randymarsh 2010.08.16. 06:32:01

@Celtic: pfff.hát ecsém, nem engem minõsitettél... :D

randymarsh 2010.08.16. 06:33:32

@Celtic: pfff.hát ecsém, nem engem minõsitettél... :D

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2010.08.16. 07:57:24

Csúcsforgalomban utazni jó :))) Abból mittudomén 99-ben vagy 2000-ben csináltam egy mashupot, a barátaim hívtak, hogy 4000-en ugrálnak rá Benedek után a Durex sátorban, én persze nem voltam, mert előző nap úgy hazatettem magam, hogy mozdulni nem tudtam. Talán ez az, persze jobbra emlékeztem:
www.youtube.com/watch?v=bE8hXiU3rDo

Véletlenül összeér a vállunk. Amúgy alap modorosság az "idén már nem megyünk", és a nemírunkróla is. Idén is azt mondtam, hogy nem megyek, és mentem. Hányszor elsütöm ezt :) Meg azt is mondom, hogy nem írok róla, mert minek, írjon a sok ingyenjegyes paraszt, ide tényleg sajtósok százai mennek, nincsenek rászorulva a cikkezésre. Aztán valami olyan jól sikerül, hogy csak megjelenik valami.

Nekünk évek óta a legnagyobb fesztiválhaverunk a vörhenyes képű beszívott jegyüzér csávó. MINDEN fesztiválon ott van az elejétől 40 jeggyel a kezében. Nem üzleteltünk még vele, de alap figura. Előtte pedig "Hável" volt a fesztiválbarát, aki fejből tudta a Szomszédokból Hável bácsi összes sorát, meg a Jamie és a csodalámpa összes szereplőjét, ezt minden évben elmondta sörrel a kezében, és szerettük. Mert amúgy egy bankban elemző, azt a műsort sose kértük, hogy adja le.

Styxx 2010.08.16. 08:42:04

@nosferato:
Ilyen világ ez a mai kérem. Bankelemző bohóckodik szappanopera idézetekkel, volt pénzügyminiszter meg szájhermonikázik. Nem is csoda, hogy ott tart ez az ország, ahol!
De Jancsi bácsi, baszod, nem te panaszkodtál a múltkor, hogy a fiaid valahogy fordítva sikerültek. A bankigazgató folyton lovagol, a huszártiszt meg állandóan váltókat írogat alá.

Mitya Ivanov 2010.08.16. 09:21:38

a Sziget sohasem volt az, ami régen.

Sand Lover 2010.08.16. 09:45:48

Az elég modoros, ha azt mondom, hogy az első pár Sziget volt az igazi, amikor még Diáksziget volt, és nem ez a kommersz vacak ami most? :)

Mitya Ivanov 2010.08.16. 09:46:54

@Morgan LeFay: modoros, de nem eléggé. az az igazán modoros, ha azt mondom, hogy az volt az igazi, amikor még nem volt Sziget.

Zorita 2010.08.16. 09:49:31

a nosztalgiabulis bekezdés egyszerűen zseniális

Kiráj vagyok bazmeg 2010.08.16. 10:12:16

Szerintem a Sziget mindig szar volt. Szar volt mert erőltetetten akar sugallni egy életérzést, SZABADOK, FIATALOK VAGYTOK, FERGETEGES HANGULAT etc. Izzadtságszagú szar, undorító, hányingerkeltő sárbanbaszós fos.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.16. 12:29:18

@Kiráj vagyok bazmeg: a fiatal szabadosság általában a besavanydott, házas öregeket idegesíti, csakmert alapon, mert ha már neki szar, legyen másnak is:9

persze volt már, hogy tévedtem:)

Sand Lover 2010.08.16. 13:21:16

@vészmadár (pica pica): „a fiatal szabadosság általában a besavanydott, házas öregeket idegesíti”
Nem szabadosság, hanem szabadság, legalábbis ami a pr-t illeti – vagyis, hogy ezt az életérzést próbálják el- illetve beadni. Ami elég vicces, mert a Szigeten minden a termékekről szól, mindenhol a Vodafon meg KH meg Pöttyösrudi meg ilyenek.
Régebben inkább volt egy elvonulás-érzete az egésznek, ma meg mindenhonnan a reklám zúdul a fejedre.
Szabadság, az.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.16. 14:14:22

ez szemantika, csak épp a lényeg mellett mész el: a 15 évest nem az érdekli, hogy vodafone-reklám meg hogy csak a szponzorsör van kint. Miért, a hétköznapjaiban nem ugyanilyen márkabuzi? egy a lényeg: anyukától távol, anyagilag talán kicsit szabadabban, kötöttségek nélkül a saját közegében. Ez a szabadság neki és ez sztem egyáltalán nem olyan rossza dolog, én is szeretem, ha nem is a szigeten élem speciel ki

Sand Lover 2010.08.16. 14:33:38

@vészmadár (pica pica): “ez sztem egyáltalán nem olyan rossza dolog,”
Nem írtam sehol, hogy rossz dolog.
Igen, a hétköznapokban is márkabuzi, csak nem etetik azzal, hogy ez a legkirályabb, szabadság és lazaság efféle.

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.08.16. 14:44:19

@Morgan LeFay: de hát neki akkor is az, ő annak éli meg, mégis mitől nem szabadság az, amit te szabadságnak élsz át. Ő leszarja, kinek a logója alatt baszik be anyucitól távol...

A Tyne folyó déli partja 2010.08.16. 21:57:31

@randymarsh: pedig igaza van, az vagy. vannak ám ott programok is, nem kötelező feltétlenül se berúgni, se porban, sárban fetrengeni...

nyílméregbéka 2010.08.17. 10:40:16

Nekem ez nem Szigettel, hanem Moziünneppel van meg (= filmbuzik). Arra a négy napra évek óta szabit veszünk ki, és reggel kilenctől este tizenegyig kétóránként egyik moziteremből ki, másikba be, átlag húsz filmet lenyomunk a négy nap alatt. Amúgy harmincas kosztümös-öltönyös diplomás fleelős beosztású (höhöhö) emberek; ilyenkor farmer,póló, energiaital, késő éjjel levezető sörözés :-D

Der_rosarote_Panther 2010.08.17. 11:05:26

Régen minden jobb volt. Meg: régen a régen jobbozás is jobb volt. :-)
Amúgy alap a "jövőre már tutira nem megyek ki", meg: "ugyanezt láthatom a zp-ben százasért" duma. Mintha a koncert lenne a lényeg...

pera 2010.08.17. 12:04:26

@Der_rosarote_Panther: igen, régen jobb volt! Dehát mi sem leszünk már fiatalabbak... Ezért én jövőre már nem is megyek, merhát úgysem a koncert a lényeg, az összefutásig meg nehogymár egy évet kelljen várni megint.

A Tyne folyó déli partja 2010.08.17. 19:02:54

@Der_rosarote_Panther: kapaszkodj meg: én összesen háromszor voltam, az elsőnél kíváncsiságból egy napot (egyik nap fel, másnap első busszal haza), egyszer egy hetet (minden nap volt egy engem érdeklő koncert), harmadszor konkrétan egy koncert, a 2008-as Iron Maiden miatt. bizony, nekem a koncertek voltak a lényegek. és ha már ott voltam, megnéztem egyéb programokat is. a csak berúgásért, bulizásért mi a fenének vennék napi/hetijegyet? azt lehet bárhol, bármikor.

SzocsO 2010.08.17. 19:19:03

a fesztiválsátorba bezárni az összes nyvalyást, aki ezeket a borzalmas zenéket elkövette, és mehet az atom.
Nyilván más meg velem és az én kedvenceimmel van ugyanígy, úgyhogy egál : )

Celtic 2010.08.17. 21:28:07

@Animacs: Akkor ide is. Az ott kleszult kepek:
celtic.aion.hu/kepek/SZIGET_2010/

Es hozza par szo, amit ismerosoknek irtam, mi is van a kepen :)

A filmekrol:

HintaYo: egy nagy fahajo, mar ket ember is mozgasba tudja
hozni, de felfernek ra cca. 100-an. Nagy latvany :)

Homokszobor: kepeken is van, de itt egeszben latszik.
Hetfotol epitettek, mindig egy kicsit. Zsenialis.

Indiai akrobatak: ez sajna pont a vege az eloadasnak,
a Roma sator elott volt mindennap, volt, hogy harman
osszekapaszkodtak (kezzel a labat) es nagy kerekkent
gordultek korbe.

Nemet fiatalok utcaszinhaza: Hat, errol van egy kep is,
videon nem sokminden latszik :( Szoval, oten fogtak
egy szemeteszsacskot, kifurtak, atdugtak a fejuket
es meneteltek :) Recht/links vagy hogy van nemetul :)
Eszetlen latvany volt :)
celtic.aion.hu/kepek/SZIGET_2010/SSA52026.jpg

Takaritono: valami francia csaj, hol itt, hol ott tunt fel
(utcaszinhaz) es takaritott :)

Tekerj a zenert: ez egy bemutato volt, vallalkozo arcok
felszallhattak biciklikre, negy bicikli volt es amig
tekertek, aramot fejlesztettek, amivel megszolalt _egy_
darab elektromos gitar...Ez nem utcaszinhaz, Civil Sziget
egyik resze volt.

New Orleans : szinten utcaszinhaz, egyszercsak feltuntek es
vonultak korbe :)

Ami csak kepen van:
Radio Barkas: ket holland srac, kettefureszelt Barkas
es igazi 50-es evekbeli Rock&Roll-t nyomatnak bakelitlemezrol.
Ahol megalltak es elkezdtek zenelni, legalabb huszan tancra perdultek :)

Rudtanc-bemutato: hat ez is durva, volt olyan csaj, fejjel lefele
logott a rudrol, de ugy, hogy csak az egyik terdhajlata fogta at
a rudat. Meg a srac, amelyik zaszlot csinalt: total vizszintesbe
rakta magat a rudon.

Huh, es ez kb. csak a 10%-a annak, amit lattam es elmeny ert :)

A Tyne folyó déli partja 2010.08.17. 21:58:02

@Celtic: már csak azt nem értem, miért nekem írod, én pont azt írtam, hogy nem csak sárban fetrengeni lehet.pont ezt bizonyítod, de nem nekem kell:)
sőt, nekem a zuhanyzókat is sikerült megtalálnom minden nap, mikor egy hetet voltam...és a sort kivárni is ráértem, nem kellett munkába rohannom...

Celtic 2010.08.17. 22:04:34

@Animacs: Talan azert Neked irtam, mert nemcsak vitazni szeretek, hanem egyeterteni is :) Szoval nyugodtan gondolj oda az elejere egy "+1"-et :)

Zuhanyzokat nekem is, de csak minden masnap, akkor is volt, hoyg ket orat setaltam, mire emberi sor lett elotte.
süti beállítások módosítása