A simlis mixer

2010/06/10. - írta: Modor Tibi

A grátisz Unit Magazin 2010. 3. "szirup"-számából kapjátok a mait - keressétek a lelőhelyeken, - itt pedig digitális formátumban is megnézheted a cikket, megszokottan frappáns illusztrációval.

Ha pedig csatlakozol a facebookos Modoroldalhoz, legközelebb te is már korábban olvashatod.


 

-Csak tessék, csak tessék - ma este lazítsatok, kapcsolódjatok ki, feledjétek el a világ búját-baját, adjátok át magatokat a felhőtlen partizásnak. Mit szabad ajánlanom a hölgyeknek? (Na, tegnap ti is szépen néztetek ki már a vége felé)

Romantikusoknak: Egy őrjítő ananászosat? Szálljatok fel az Álomhajóra: fogom a jéggel teli shakert: apáról fiúra szálló, titkos receptű, szilvásváradi szederlikőrt csorgatok bele, megbolondítom egy kis habanai fehér rummal, kókuszdiókrémes életérzést adok hozzá, és persze trópusi ananászlevet, de a legjobb fajtából! Összeshake-elem lazán, leszűröm, ananászkarikával díszítem.

Isteni.

 

Etnolányoknak: Ne feledjétek, itt a Habanesében még a kannásboros rockerek is bűnbe esnek. Őket rafinált boros koktélokkal csalogatom magunkhoz. Példának okáért itt van a Portwein Flip. Hoppá, egy újabb jéggel teli shaker, megágyazok neki a napérlelte portóival, nemes, francia konyak, leheletnyi szirup, és most jön a trükk: egy tojássárgája. Mesterien összerázom, átszűröm, szerecsendióval kínálom. Nincs az a borimádó, aki erre nemet tudna mondani.

Mmmm.

 

Multislányoknak: De látom, ti nem ilyenek vagytok... ne áruld el, megmondom! Te pont egy olyan csajszinak nézel ki, aki: imádna egy Green Devilt. Ördögien lesel, és zöldet viselsz. Csak a kezem figyeld. A shakerbe karakán gint varázsolunk, felpezsdítjük lime-lével, mentalikőrrel – majd tejszínnel adjuk hozzá a bársonyosságot. De ez még nem minden. Keverés, szűrés után gyöngyöző vízzel öntöm fel, dinnyével díszítem: az eredmény pedig egy szemtelenül ellenállhatatlan nedű.

Megérdemlitek.

 

Wannabe latináknak: Te pedig... hadd találjam ki! Bevállalós csajnak nézel ki, aki nem ijed meg a saját árnyékától – jól mondom? Na ugye. Mit szólnál egy Mexican Flaghez, jól hangzik, mi? Idenézz: egyharmad grenadine, egyharmad créme de menthe, és persze az elmaradhatatlan tequila – az eredmény pedig egy mexikói trikolor! Pompásan közvetíti a livin’ la vida loca-életérzést.

Ez jár nektek.

 

Szirupkedvelő, kezdő alkoholistáknak: De ha benned a kelet-európai rusztikusság kerekedne felül, hát soha nem hagyhatod ki a lengyelek Veszett Kutyáját, a Wsciekly Piest! Ettől aztán szem nem marad szárazon – de szó szerint! Vegyünk alapul egy ujjnyi málnaszirupot, amire óvatosan ráöntjük a lengyelek legféltettebb titkát: az egyedülálló bölényfűvel készült Zubrówkát, és most tessék megkapaszkodni: Tabasco szósszal öntjük nyakon, amit akár egy kis őrült borssal fokozhatunk. A hatás leírhatatlan: másnál soha nem tapasztalt serkentő, bizsergető érzés, mint egy jó értelemben vett lórúgás!

Mivel szolgálhatok, lányok? (Fogadjunk, hogy csak a tegnapi színére emlékeznek a balekok.)

-Hát, talán azt a tegnapit innám még egyszer – a nevére nem emlékszem, de olyan türkizes színe volt, azt hiszem... tudod. Az nagyon fincsike volt!

-(Na nem megmondtam?)

40 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Kacagó gerle · http://hobbitippek.blog.hu/ 2010.06.10. 08:39:09

Isteni, Mmmm, Megérdemlitek, Ez jár nektek, Na nem megmondtam :)

Brummm 2010.06.10. 08:49:08

A wsciekly piest készítésénél a Tabascót a szirupra öntjük h ne keveredjen össze a szirup és a Zubrówka, és megmaradjon a két külön réteg. S aztán egy húzásra kell meginni -ugyanezért.

Siendor 2010.06.10. 09:37:30

Ó, a Żubrówka... Na az egy nagyon jó dolog :)
Főleg almalével, tiszta almáspite folyékony alkoholos formában :)

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.06.10. 09:43:04

nálam a koktél kimerül a vodka-narancsban, a whiskey-kólában és a gin-tonicban:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.06.10. 09:43:24

Undorító. Vodkát csak tisztán szabad inni, jéghidegen, üvegből. Mellé uborka. Amikor a szív fáj.

IndaMuncher 2010.06.10. 09:59:05

Nálam a Bloody Mary amit megállás nélkül bírnék vedelni.
Amúgy az írás jó, kicsit olyan ál-arisztokrata fílinget ad a koktélozás. Pláne ezzel a tölteléksszöveggel, ami egész jó, csak utána savanyúan gondolok bele, hogy ez a párperces élvezet mennyibe került. :S

Hadrian77 2010.06.10. 10:03:06

Két deci vörösbor bele fél deci rumot, esetleg kis kólát:)

Sand Lover 2010.06.10. 10:06:46

A multislányok általában „Molyirtót” isznak, mert csak ezt ismerik. És mert ez a trendi.

virágelvtárs 2010.06.10. 10:28:17

Ami meg mindig mosolyt csal az arcokra az a:
"Neked esetleg egy szekszondebiccset? HAHAHA" jellegű bemondás minden olyan helyen, ahol koktélt lehet kapni.
Nemtudom, hogy isznak-e még ilyen koktélt a emberek, de hogy végtelenül viccesnek tartják a nevét, az biztos.

Zorita 2010.06.10. 10:37:16

egy wellness koktélt kérek, ásványi- és rostanyagokban gazdagot

aDORAble 2010.06.10. 10:57:31

megágyazok neki a napérlelte portóival. mintha csak stahl juci mondta volna.

Gournoddam 2010.06.10. 11:50:22

@virágelvtárs: másik kötelező a piNa colada.
meg a modoros: koktélt buzik isznak, whisky-t csak tisztán, jég nélkül stb.
pálinka csak házi ezer fokos. a lényeg hogy minél szarabb annál keményebb vagy ha azt mondod neked ez ízlik...

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.06.10. 11:59:40

@Gournoddam:

Kapcsolódó elméletem a krumpliszesz-tequila összeesküvés. A tequila gyümölcspálesz, ennek megfelelően halványan érezni, hogy miből van. Annyi kaktusz, ami a magyar (és ibizai, horvát, stb) diszkók fogyasztását fedezné, nincsen.
Tehát valaki kitalálta, hogy könyökig bekened magad sóval, lenyalod, aztán citrommal ugyanez. Ezek után tökmindegy mit iszol. Ezért az "ezüst tekila" az ipari szesz 40%-ra higítva. Az arany ugyanez, melasszal.

Gournoddam 2010.06.10. 12:04:39

@Professor Pizka: stimmt.
só+citrom után, között bármi lemegy.
de a fíling, a fíling. lehet adogatni a sótartót, elsütni a lányoknak, hogy de be vagytok sózva, biztatni hogy szexisen nyalja le, magot köpni stb.

lárvalányhaj 2010.06.10. 13:04:59

@Professor Pizka:

Szerintem a tequilának só és citrom után is szar íze van.

Más.

Véletlen-e, hogy ugyanazok a nőismerőseim lelkesednek a tequiláért, akik majd megvesznek a spanyolokért, portugálokért, és szabadidejükben latin táncra járnak?

KicsiDzs 2010.06.10. 14:19:09

ekkora hőségben nem koktél kell hanem egy nagy pohár hideg fröccs:)

noirp 2010.06.10. 14:30:11

Nem vagyok jártas a szénsavas alkoholban oldott nyalókák készítésében, úgyhogy csak a széket ráztam a seggemmel, mikor ezen röhögtem.
Mondjátok, a "te, úgy látom, kicsit nehezebben oldódsz, gyere, pörgess rá kicsit" csaj mit kap? :)

noirp 2010.06.10. 14:31:27

@Hadrian77:
Pepsi diólikőrrel, azt próbáld ki, ajánlani tudom :) De igazi diólikőr legyen.

Sand Lover 2010.06.10. 15:46:35

@noirp: 2-3 vodka-Red Bulltól a legvisszafogottabb csaj is a fején fog pörögni:)

noirp 2010.06.10. 16:03:42

@Professor Pizka: Gondoltam :DDDDD
@Morgan LeFay: Nono! Vala énnékem egy évfolyamtársam, őt, miután kipróbálta a vodka-Red Bull-t, egyszerűen odatámasztottuk a kerítéshez, és láttuk, h. egész éjjel úgy fog maradni. Úgy is maradt. Elvolt...:))

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.06.10. 16:51:14

@Morgan LeFay: nagy rejtély előttem hogy buliban miétr isznak az emberek energiaitalt. Az oké, hogy pröget, meg minden, dehát szar az összes. ha éppen egy Budapest-Nyíregyháza-Debrecen-Szeged-Budapest kört csinál az ember akkor oké, hogy hajnal fél kettőkor alszik húsz percet egy benzinkútnál aztán energiaital be és megy tovább. Na de buliból egymás után hatot?

lárvalányhaj 2010.06.10. 18:44:31

@noirp:

Én pont ilyen vagyok, általában 4-5 (6-8) gömbkólával szoktam áthidalni a problémát. :D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2010.06.10. 18:47:31

majdnem biztos voltam benne, hogy valaki elsüti, hogy a vodkát/whiskey-t/rumot/akármit csak tisztán... mert aki keveri, az nyilván nem is férfi, és az igazi pia csak az, ami 70 fokos és szar...

igyátok, baszki, egészségetekre:) uborkát meg a rántottcsirkéhez kell enni:)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.06.10. 20:37:51

Nem szeretem a koktélokat. Sunyi kis itókák. Csak akkor derül ki mi van benne, mikor a lenyelés után fejbecsap.

brainska (törölt) 2010.06.11. 00:46:45

@noirp: hét pohár pezsgőt, egyre erőteljesebb hangsúllyal a kérdést, hogy "Ez a pezsgő, ugye, doux?"

Lúdtalp 2010.06.11. 07:07:49

Lelőhely, ez milyen modoros fordulat :)

noirp 2010.06.11. 10:40:29

@lárvalányhaj: Az mi az a gömbkóla?? Elmaradott vagyok, tudod :D

noirp 2010.06.11. 10:44:00

@Nyuszí O_o: Juj! De akkor orosz pezsgő legyen. Ahányszor volt alkalmam tapasztalni, ua. lett a vége: a ruszki édes, érzelmes, de kegyetlenül fejbe tud vágni. Sőt, _fejbebíszni_.

lárvalányhaj 2010.06.11. 20:34:35

@noirp:

Unicum.

Bár azzal is vigyázni kell, mert alattomos cucc. Legalábbis én sokáig nem érzem meg a töményt, aztán egyszercsak _fejbebísz_ (most hallom először ezt a szót, lol), mint állat, és nem is tudom, hogy hol vagyok.

Hiányos információ 2010.06.11. 20:55:55

Pizka: Pont a héten egy vizsga után végeztük el a kísérletet, mert kíváncsiak voltunk igaz-e. 4-en (két fiú, két lány)só kézre,szemet beköt,ital kitölt, három vodka, egy tequila, lehúz, citrom. Mind megmondtuk mit iszunk.

(Utána még játszottunk pár kört, és ha mondjuk az első négy eredménye számít csak, akkor 90%-ban nem mindegy)

Professor Pizka · http://raerunk.blog.hu/ 2010.06.12. 15:26:45

@Nyuszí O_o: a doux pezsgőinkben az a jó, ahogy a répacukor az ember foga alatt ropog.

Szövegelő · http://www.honlapszovegiras.hu 2010.06.13. 22:44:06

Ez a koktélozósdi trendibendi nyafogás. Ha "nem is tudom mit akarok, mert ízlésem az csak annyit amit a barinőktől ellesek" az más. Ezeket az italokat, pláne a skót whiskit, fehérrumot, konyakokat azért csinálják, mert így jók. Ennyi. Nem kell bele gránátalmaízű veccereket kutyulni. A legtöbb koktél meg arra jó, hogy a szart is ránk sózzák (sóval hmmm!)kis napernyőcskével és kunkori fekete szívószállal.

lárvalányhaj 2010.06.13. 23:03:58

@Professor Pizka:

Ja, mégis ki az, aki édes pezsgőt iszik?

noirp 2010.06.14. 08:49:40

@lárvalányhaj: A fejbebísz szót Móra Ferenctől (tényleg, ő most nagyon nem trendi író :)) tanultam. Ő írja _egyhelyütt_, hogy a Sopron környéki fiúk _fejbíszőnek_ hívják a kisfokost v ilyesmit,
"tehát azzal szokták egymást fejbebíszni."

Ha akarod, előkotrom a pontos szöveget, elsőre úgy röhögtem rajta, mint a narkós hiéna.

noirp 2010.06.14. 08:50:26

@lárvalányhaj: Én. Tévedésből. Háromszor kezdtem ki az oroszokkal. Soha többé.

Donna Anna · http://operahumor.blog.hu/ 2010.07.26. 20:11:44

Én biztos beszólnék neki, hogy 1 db jégkockánál többet nem teszel bele, vagy a fejedre borítom. A rohadékok mind telenyomják jéggel a poharat, alig van benne lé. Amúgy a krémes állagúakat szeretem, Pina Colada vagy bármi hasonló, illetve az indiai koktélokat.