Olvasói rovat - Ünnepi vendégeskedés

2009/12/25. - írta: Modor Tibi

 

A tegnapelőtti Panelkarácsony kiegészítéseként, sőt: folytatásaként fogadjátok emelkedett szeretettel udvari piktorunk, Blassius kedves szavait. Az ő ünnepi összefoglalója az absztinencia látható mellőzésének köszönhetően a karácsonyt egy sokkal másabb, vadabb nézőpontból mutatja be, aminek külön örülök.

 

A háziasszony kicsit feszkós fejjel nyit ajtót, kiabál, ugrál, a vendégsereg lecígöl. Rögtön előkerülnek az italosüvegek - megy a susmogás, a látogatók asszonytagjai a pia láttán elkezdenek morogni: "ezt most miért kellett elhozni Lajos, ezt most miért kellett elhozni, hát hiszen amikor tudod, hogy az Erzsike a múltkor megmondta, hogy a Ferinek ne hozzatok semmit."

A piát bontogató férfiak kedve lelohad, kezdödik a konspiráció, egymásra kacsintanak, valamelyikük suttyomban jót húz a pálinkából. A házigazda is előkerül, folytatódik a dülöngélés, feszkózás. A férfiak nehezebben oldódnak, nem akarnak leülni, "nem ülök én, hagyjad már, Feri...

A háziasszony összeszedi a kabátokat, végül mindenki zokniban, nejlonharisnyában, hozott papucsban, mamuszban bénázik. Még mindig megy ez a "leülünk-nem ülünk le, bemegyünk-nem megyünk be, kéretjük magunkat"-nevezetű színjáték.

A konyha felől egyszer csak égett szag csapja meg a mindig éber házíasszonyok orrát - KATI! TE KATI, FIGYELJ MÁR! NEM ÉG VALAMI!? Kati a szívéhez kap, teátrális balra el, kezét égnek emelve szalad a konyhába - bentről kiabálás, férj nevének emlegetése. Konyharuharázás, ablaknyitogatás, szellőztetés az egész lakásban. Asszonyok a kabátot újra felveszik, van, aki sálat teker a derekára. Egy tag közben kisomfordál az erkélyre bagózni, nézi a lakótelepi valóságot, a szemközti ablakok történéseit.

A többieket végre beeszi a fene a szobába. Az asztalon bejgli, persze senki se kér. A házigazda előveszi a felespoharakat: elkezdődik a töltögetés, a nők bort isznak - van, aki persze semmit. Az asszonyok elmerülnek a nyelvpergetésben, a férjek huncutkodnak. Nemigen lehet hallani, mit beszélnek, de időnként harsányan felröhögnek.

"Na! Fiúk! Eleget ittatok, most hagyjátok abba, karácsonykor nem kell berúgni!"

A többi asszony is előveszi az ilyen alkalmakra tartogatott, élesre köszörült nyelvét és kezdődik a szócsata: láthatatlan erővonalak mentén lassan körvonalazódik az emberek egymáshoz való viszonya.

"Miért csináljátok ezt, fiúk? Hát ne tudjátok meg, hogy a Sanyi a minap hogy elázott a pincében, én persze nem engedtem fel, hógyisne, hát lenn volt egész éjjel, van ott lent neki egy kuckója, én mögmondtam neki, hogy ide hozzám föl nem jön - hát úgy képzeld el Erzsikém, hogy olyan cefreszaga volt, hogy majdnem elszédültem tölle."

Férjek morognak, mindenki leül ide-oda, háziasszony valami rémes tálcán behoz ezt-azt, persze senki nem kér semmit, már mindenki 4 napja zabál. A gyerekek finnyognak, elvesznek a sok felnőtt közt, végül bezavarják őket a házigazda gyerekek szobájába, ahol a kezdeti kínos feszengést igen hamar felváltja a hisztérikus, visítozós gyermekzsivaj. 2-3 anya gyorsan ott terem, mindenki lebassza a sajátját, illetve azok az anyák, akik valamelyik gyereket jobban ismerik, lebasszák az ismerős gyereket is. Később az eldurvult helyzetet csak a gyerekek szétválasztásával lehet kezelni.

A vendéggyerekek kiülnek a szülőkhöz. A lebaszott házigazda gyerekek kulcsra zárt szobában a sötétben duzzoghatnak.

A vendégséges poszt csodálatos ünnepi különkiadása, sokadszorra olvasom újra. A szatyorban hozott mamuszok-papucsok mellett kedvenc motívumom még az előszobák szűkössége és a fogasok kis kapacitása miatt az egyik gyerek ágyára lefektetett kabátok látványa + a családfők önfeledt számítógépezése: korszaktól függően C64, XT, AT, Pentium - hifitorony-tesztelés (másolt) CD-kkel, új tévén az aktuális tesztfilmek bemutatása, stb.

De azt majd legközelebb :-))


 

Még egyszer köszönjük a rajzot, és köszönjük a mesét. Még-még-még!

58 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.12.25. 14:44:00

@surranómacska: Ja, rövid, de nagyon jó. A pincében van a Sanyinak egy KUCKÓJA, és ott húzza meg magát, ha cefrézik... :DDD Ezt párszor láttam saját magam is. :D

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.12.25. 15:08:18

Nálunk gyerekkoromban a túllicitálás volt a menő: de én holdjáró autót is kaptaaam... én meg legóóót!!! Nekem meg az apukám hozott Bécsből videjómagnót! Nem is neked hozta, hanem a családnak... Nekünk meg music centerünk vaaan! Bibíííí!

váj mí 2009.12.25. 15:41:16

@afromagyar: Ne etesd a trollt ;)

Egyébként meg a kártya-römi parti kimaradt, mint olyan. Bár ez csak kisebb baráti panel-Társaságnál kivitelezhető. Ilyenkor a vendéggyerekek a háziakkal egyetemben gyakorlatilag szabadon garázdálkodhatnak a lakásban. Néha-néha ugyan felhangzik valamelyik apuka részéről egy-egy nevelő célzatú artikulálatlan üvöltés ...

Lorp 2009.12.25. 15:41:28

@afromagyar: Aztán néger lettél? :D

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.12.25. 15:47:18

@váj mí: Ja! Nemtom, miert kerdezte, azert valaszoltam.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.25. 15:47:33

itt mentem Karacsonyi vacsorara /a'merika/ anno, mert meghivtak
nem csaladi olyan szomszed haver meg en mint munkatars
ajton belep, reflex, akarom levenni a cipomet
haziasszony ramrivall, ne vedd le, nem otthon vagy, ez az en hazam!
hat igy
azota eszembe se jut
sehol
vagyis itthon

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.12.25. 15:49:22

@hagyma: itt sem veszik le (Belgium), es engem kimondottan zavar, hogy ramaszik a szonyegre saros cipovel. De a sajat lakasukban is cipoben vannak.

vincere 2009.12.25. 15:55:00

tényleg nagyon jó, szinte fájdalmas... mennyi ilyet átéltem gyerekkoromban. mikor a nagymamám apunak az infarktus után is ugyanazt a piát hozta, már napokkal a vendégség előtt tiszta idegbe' volt mindenki, mert rend legyen és tisztaság meg sütik meg piák, apu ordít mindenkivel és egy perc nyugalom nincs, anyu ettől bestresszel, vendégség napján reggeltől megy a totál para. persze mindenki a háta közepére kívánja az egészet, de muszáj, mert rokonok, utána anyu napokig nem szól apuhoz.
szerencsére ez a korszak már lezárult, de az emlék örökre megmarad...

afromagyar · http://afromagyar.blog.hu/ 2009.12.25. 16:05:34

Lehetett volna az italozos asszonykakrol is irni egyebkent. Mikor Jutka becsiccsent es mindenfele vicces dolgokat csinal, es hazafele indulaskor csizmafelvetel kozben eldol, esetleg beesik a _beepitett szekrenybe_.

Vagy az alkesz neni, akivel nem tudja a haziasszony, hogy banjon. Adjon neki alkoholt, vagy csak Traubival kinalja meg? Az ura, Jozsi halkan odaszol: "Evikenek csak _Meggymarkat_ onts, Terike."
Evike megiscsak hozzajut nemi itokahoz, ezert este 9 fele mar uveges szemmel nez kifele a fejebol.

Vagy Geza, a jopofa sogor, aki szereti letapizni a sogornot a konyhaban, aztn visszamegy a neje melle es elkezdi ecsetelni, hogy o a legjobb feleseg szeles e vilagon.

A tema kimerithetetlen :).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.25. 16:12:49

@afromagyar:
hat en itthon meztelab vagyok, meg Maary is
vendegsegbe sem trappolunk saros cipovel mert kocsival megyunk es labtorlozunk
altalaban nem szantofoldon at jarunk be

Simon Perverz 2009.12.25. 16:14:35

Na a cipőlevetetést én úgy úszom meg, hogy ha új helyre megyek, direkt a 3 napos zoknimat veszem fel, valamint azt a tornacipőt amiben a lábamat rohasztom futás közben. Következő alkalommal már nem kell levenni a cipőt :)))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.25. 16:17:07

amugy a vendegseg leirasa tokeletes
nekunk a karacsony masodik napja volt altalaban
kabatok cipok, gyerekek, kaja ,bor bajgli tv, beszoritva 60 negyzetmeterre par oraig
dehat akkor jottek a pesti rokonok stb.
mi is megyunk Maryvel ma este csaladi vacsorara, olyan kicsi a nappali, hogy le se tud mindenki ulni, lesz aki a konyhaban eszik, esz aki all
de ez tradition
azt a 2 orat kibirom
/ja es nincs alkohol, cak ice tee meg soda

kihanemén 2009.12.25. 16:29:10

jajj, ez tetszett. még jó, hogy tudok a saját nyomoromon mosolyogni. 1 pont a szerzőnek.

Picitures doktor 2009.12.25. 17:14:58

@Ne szavazz a 4 hazug pártra, Fidesz-Mdf-Mszp-Szdsz: Mindenben igazad van,és ha még a hal is jó,Te vagy a csúcs.

Alapvető élelmiszer 2009.12.25. 17:16:55

Annyira a szemem előtt van az egész!
Mindenki kb. 25 emberre főz, mégis évről-évre egyre kevesebb rokon jön el. Ha valaki inkább wellness-re megy, hangosan egyetértenek, majd magukban mindig megjegyzik, hogy "micsoda burzsuj nép, nekik is végig kéne szenvedniük ezt".
Már 3 éve arról van szó, hogy a felnőttek nem vesznek egymásnak ajándékot, mégis mindenki renitenskedik, és persze vesz valami apróságot.
Az állandó kínálás, de nem kérek, na vegyél még, nem kérek, naaaaaaa, na jó egy picit.
Már előre lehet tudni, hogy Icuka néni rántotthúst, a mama sült húst csinál, amit ugyanolyan jól/rosszul fűszerez, mégis minden évben valami nagy újításról beszél.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2009.12.25. 17:23:49

a cipőt azért veszed le, mert megtiszteled vele a házigazdát. ősi magyar (japán?) szokás.

Alapvető élelmiszer 2009.12.25. 17:26:53

@Simon Perverz: Én meg pont szeretem levenni a cipőt. Amikor úgyis egész nap abban vagyok (nem lesz büdös a lábam!), örülök, ha végre valahol levehetem. Ilyenkor nem szeretem, ha erőltetik, a "le ne vedd" szöveget. Most nem tökmindegy, hol lesz dzsuvás a zoknim vagy hol fázom föl? (de eddig mind a kettőt megúsztam)

radiris 2009.12.25. 17:27:53

Szívszorító. Talán mert annyira ismerős, brrrr. Nem is tudtam szórakozni rajta.

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2009.12.25. 17:31:40

@Alapvető élelmiszer: hopsza, kaptam egy észérvet a cipő le nem vételére: ha családi fotózkodsz ünnepekkor, kicsit hülyén veszi ki magát az egészalakos fotókon, hogy öltöny-nyakkendő-kiskosztüm, és lent meg zokniban vagy. ez az egyetlen ok, amiért nem veszem le a cipőm.

Alapvető élelmiszer 2009.12.25. 17:38:49

@Bachterman: Persze, ha helye van, leveszem/nem veszem le. De azt nem szeretem, amikor rám parancsolnak, hogy le ne vedd, mert nem takarítottam, tiszta macskaszőr, stb. De én szeretem levenni, végre kinyújtoztatom a lábam. ;)

papplita 2009.12.25. 18:01:43

Egyél, szedjél, vegyél, egyél, szedjél, vegyél, vegyél, egyél, szedjél, vegyél, egyél, szedjél, vegyél, szedjél, egyél combo... :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.25. 18:23:08

@Alapvető élelmiszer:
nem tudom, en mar nem szeretem levenni
tenyleg nem otthon vagyok
vendegloben sem veszem le
olyan kiszolgaltatottab vagyok cipo nelkul
me jarkaljak en cipo nelkul mas hazan?
a nadragomat is levehetnem akkor vagy az ingemet?
eztrem helyzetek lehetnek ha tenyleg a szoloben, pinceben voltunk elotte ilyesmi

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2009.12.25. 18:34:11

@papplita:
ja kulfoldi vendegeink voltak
/a geyerekek voltak csereudulesen belgiumban, szoval mikor jottek hozzank mar tul voltak nehany vendegsegen/nem karacsony/
es perfektul mondtak:
"csak egy icipicit":)

Mitya Ivanov 2009.12.25. 18:51:27

@papplita:

szedjél, nem szedek, te szedjél először, én nem szedek, a háziúr szed először a vendég szed először, akkor én szedek, nem mégis én szedek, szedjek neked? jó akkor mindenkinek én szedek, a gyerekek maguk szednek, mert nem szeretik a zsírosat.

"- Mit hozhatok inni, van sör-bor-pálinka
- ó rendes vagy, jöhet ebben a sorrendben"

elmenéskor a nők már kabátban, nercben, sálban gyulladnak meg a nem szellőztetett lakásban, amikor a faszik "még egy utolsó szentjánosáldást igyunk" aztán emiatt lesz rókakoma a lépcsőházban.

Krisztinca · http://krisztinca.blog.hu/ 2009.12.25. 19:10:14

@Mitya Ivanov: Nálunk a "felnőttek" annó azzal húzták egymást, hogy:
- szedjen a legidősebb
- jaja, utána elhalálozási sorrendben
Kicsit morbid a humor nálunk.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2009.12.25. 19:50:40

tőlem ezek teljesen idegen dolgok.. lehet, hogy még a végén kiderül, hogy normális családban élek?

greggrant 2009.12.25. 20:53:39

@Bukowszky: örülök neked, mert így nem érzem magam egyedül :) a posztban felsoroltak nekem is kimaradtak. Lehet, hogy azért, mert nem vagyok panellakó - bár a rokonok közt, akikhez mentünk/megyünk karácsonykor, vannak lakótelepiek :)

666E 2009.12.25. 21:28:58

de ami elmaradhatatlan, hogy amikor a végén már harmadjára végre el is indulna a nép, már valaki felvette a kabátját, akkor még az ajtóban elkezdünk beszélgetni még vagy húsz percig, majd kint a lépcsőházban is egy rövidet, és amikor már el is indultak a lépcsőn, még utánuk kiabálnak ezt-azt, hogy vigyázzanak magukra hazafele, meg jöjjenek máskor is.
ja és erkélyről meg kocsiablakból integetés

aerobikzona · http://aerobikzona.hu 2009.12.25. 23:37:00

@666E: ...és ha Te vagy a házigazda: vendégek távozásakor érzett édes megkönnyebbülés :))

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2009.12.26. 05:10:48

Többhelyütt tanúi lehetünk annak is, amikor a férjek a nappaliban kártyáznak, a gyerekek persze a gyerekszobában verik egymás fejét az új legóval, a nők a konyhában beszélik ki a család távolabbi tagjait, ilyenkor derül ki, hogy a Juli már évek óta a szomszéd Pistával hetyeg, miközben szegény Béla kamionozik, hogy mindenük meglegyen, de a Juli mindig is egy kurva volt, ezt már az esküvőn is megmondta a Márti néni.
A nők ilyenkor házi készítésű csoki- vagy tojáslikőrrel segítik át magukat (egymást) az ünnep nehézségein. A végeredmény, hogy nem egy esetben csúfabbul végzik, mint a férjek...
Egy ilyen vendégségből egyetlen kiút, ha sikerül felgyújtani a karácsonyfát, persze egy emberként el is oltják, csak a plafon lesz kormos, ám ez újabb összejövetelre ad okot, mivel illik ilyenkor besegíteni a tavasszal amúgy is esedékes lakásfestésbe.

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2009.12.26. 09:24:17

@afromagyar: Akár meg is történhetett volna. Lehet, hogy megtörtént, nem tudom, de egészen valószínűnek tűnik.

Ormótlan · http://bogaras.blog.hu 2009.12.26. 09:26:09

Bocsánat, elsőnek nem láttam megjelenni a választ, így újra leírtam, valamelyiket töröljétek, pls!
Köszönöm!

Rebegő ajkak 2009.12.26. 11:18:18

@váj mí: Nálunk a magyar kártya játszik :)

Amúgy pedig mindenben egyetértek. Azt nem tudom megállapítani, hogy ez most normális vagy nem, mert van az egészben egy kis eröltetettség...de összeswségében lehet, hogy nem baj ez.

Maestro 2009.12.26. 12:01:06

huhh de rühellem már.

a baj az, hogy 22 évesen még ugyanaz a faszkodás megy mint 15 éve folyamatosan, a Mit hozott a Jézuska és hogy állunk az egyetemen c. kérdésektől odáig, hogy az unalomig hallgatott, már majdnem szó szerint fizikai fájdalmat okozó sztorikat évről évre, ugyanúgy, ugyanolyan stílusban végig KELL hallgatni.
Uncsitesók meg meg vannak sértve ha nem szeretnék velük társasozni (nem sokkal fiatalabbak mint én).

Kimaradt, hogy míg a nők természetgyógyászatról beszélgetnek, és arról, hogy ha nem tudtál rendesen fogat mosni és ezért fáj a fejed búbja, akkor az orbáncfű-ibolya-rózsavirág-kutyatej-kénsav teát kétszer lefőzve, abba csipkebogyót és építési törmeléket rakva, majd annak felét megivva(?), másik felében a lábaidat lemosva két nap múlva már semmi bajod. "A múltkor is az XY-nak kijött az a csúnya pattanás a valahol, és milyen szépen rendbe jött, XY-ka, mutasd csak!"

Eközben a férfiak sörpálinkázva összeesküvéselméleteket gyártanak Magyarország eladásáról, a zsidó nagytőkéről, és a titkosszolgálatokról. Ha esetleg valaki hozzá akarna szólni, hogy nem minden úgy van, ahogy ők gondolják, akkor a 70-es 80-as években vagy tényleg, vagy nem megtörtént esetekkel példálózva bizonyítják be, hogy a hozzászóló dilettáns és kussoljon mert az nem így van.

cd-r 2009.12.26. 12:43:40

nálunk rendszeresen verekedésbe torkollik a karácsony. idén is ez történt. :DD

666E 2009.12.26. 13:51:06

@mzperx: jah:) és amikor becsukjuk magunk mögött az ajtót egész más világ fogad. visszanézünk az üres szobába, feltűnik, hogy milyen csend van hirtelen. ránézünk az elölhagyott evőeszközökre meg poharakra és olyan látványt nyújtanak, mintha már órák óta ott lennének hagyva, pedig pár perce még valami random nyugdíjas rokon csontos ujjai fonódtak köré.

váj mí 2009.12.26. 17:08:39

@Rebegő ajkak: Römi és kanaszta ... már amíg éltek a nagyszüleim.. no, az ment :) Meg a franciasaláta, amit az ünnepi húsleves járulékaiból dobott össze a mama ...

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.12.26. 21:08:04

@Még Orbán aktív, nem lesz béke, nem kell a Fidesz!: Hallod, riszpekt meg minden, normálisakat kommentlesz, nem spam. De a nickeddel muszáj politizálni? Csak azért, mert ide ez nem kell, ha érted, mire gondolok. Politikai blogokon oszthatod az észt százezerrel, de ide nem kell.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.12.26. 21:13:36

@cd-r: Esetleg nevek nélkül elküldhetnéd a kerettörténetet, pont ilyenre gondoltam a Szlengen. szleng at gmail ;)

cd-r 2009.12.27. 08:23:23

@Nyelvész Józsi: annyira nem érdekes a sztori. adott egy 50es tag, aki amúgy aránylag jó arc, de ha iszik, akkor nem tudja mit beszél, meg mit cselekszik. karácsonykor természetesen MINDÍG iszik, mert ugye neki jár ez a kis lazítás. ahogy ott ül a családi körben, egyre ürülnek a poharak, válnak egyre sarkosabbá a vélemények, amíg egyszer úgy nem érzékeli, hogy valamelyik rokon belékötött (persze nem, csak nem osztja az irritáló nézeteit) és akkor kezdődik a műsor, ami szitutól függően elég súlyos aggresszióba is torkollott már nem egyszer (legjobb eddig a konyhakéssel fenyegetőzés volt, de kemény pofozkodás is volt már ujjtöréssel, kisebb mokkákkal) természetesen a karácsonykor őt meglátogatók száma évről évre rohamosan csökken, idén szám szerint kettővel. :D

Motorpenis 2009.12.27. 08:27:54

@Maestro: Ezek az ünnepek azért is jók, mert az ember újra kiábrándul a rokonságból és az emberiségből. Én tegnap voltam rokonoknál vendégségben. Most már mindenki megöregedett, de 10-15 éve nagy politizálások folytak, de persze csak felszínesen, ahogy a politikához hülye családapáktól várható. Szar poénok az asztalnál; "nézd, ebben egy szikra zsír nincs ám"-majd az orrom alá tolják a kajás edényt, hogy megnézzem, zsíros-e, vagy nem (utálom a zsírosat, ezért minden évben ezzel idegesítenek).

Tegnap 5 perc után kifordultam az udvarra, mert belépés után elkezdett visítani az egyik öleb (a kutyákat szeretem, de ezeket a kis taknyokat nem tartom annak), aztán a harmadik percben jött is a kérdés arról, hogy ki mit kapott karácsonyra, de erre már nem válaszoltam, hanem iszkoltam.

Az asszonyok a konyhában sutyorognak, kibeszélnek mindenkit évtizedek óta, és azt hiszik, nem hallatszik be a nappaliba, ahol a kibeszéltek ülnek...(Micsoda balfasz női szokás ez?)

Kötelező ételek:húsleves, főtt marha paradicsom-, vagy tormamártással, franciasaláta (kétféle, mert két család is hoz). Van más is, de ezek tipikusak.

Annyira örülök, hogy vége!

Motorpenis 2009.12.27. 08:33:30

@Motorpenis:
Meg régen, a téli szünet végén, az első tanítási napon, általános iskolában mindenkinek el kellett mondania osztályfőnöki órán, hogy mit kapott ajándékba. Ez milyen beteg, perverz szokás a tanárok részéről? A nehezebb anyagi körülmények között élő gyerek érezze magát szarul? (Én mindig kaptam ajándékot, de ettől függetlenül utáltam mindig elmesélni, nem csak iskolában, de a rokonságban is.)

Ugyanilyen volt, csak nem tartozik ide, amikor azt kellett elmesélni, hol voltunk a nyáron. (Ez nem csak általánosban, hanem középiskolában is ment.)

Mitya Ivanov 2009.12.27. 09:17:48

@Krisztinca: lehet hogy ismerjük egymást?:)
ugyanezt a poént hallottam már én is, aztán amikor kimondta valaki, felálltam és szedtem magamnak.

bekbórd! 2009.12.27. 11:53:42

-Mindjárt behozom a gesztenyetortát, direkt nem raktam bele rumot, csak egy kis aromát a gyerekek végett. Ti meg úgyis vedeltek eleget!- legyint a kb. decis méretű kristálypoharakból vörösbort kortyolgató faszik felé. -Juj, várjatok, ez a tejszín nagyon folyik. Csavarok bele mégegy patront, már ezekből is kispórolják a gázt. Laci, van még valahol habpatron? Mit tudsz te egyáltalán? A fene essen bele, ez volt az utsó, most mit csináljak, ó istenem. Na, mindjárt átöntöm, fölverem robottal, rögtön ehetitek, gyerekek.

medvedr 2009.12.27. 14:58:35

@hagyma: Milyen kurva jó buli lesz majd. Még ice tea is.

Nyelvész Józsi · http://szleng.blog.hu/ 2009.12.27. 20:20:34

@cd-r: Életszagú történet, baszki. Ujjtörés, hát igen. :D
@bekbórd: :DDD

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.12.27. 20:29:55

@666E: jaj ne, rémes. Ablakból majdnem kizuhanó háziasszony lehajítja a fönt felejtett sálat, amit a kocsiból nehézkesen kikászálódó dirmegös-dörmögös férj szed össze valahonnan, egy bokorról mondjuk egy ablakjég kaparó basszal.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.12.27. 20:32:07

@bekbórd: hát már a tejszínhab se olyan mint régen nem Irénke? Emlékszem még a mi idönkben az uram belecsavarta a patront oszt' az egész konyha egy merö habban úszott, mondtam is neki hogy legközelebb a balkonon csináld...

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.12.27. 20:36:04

@hagyma: finnországban a legnagyobb bün nem levenni a cipöt viszont van mindenkinek nagy rémes kötött pamutzoknija amitöl az egész dolog vicces színezetet nyer. Van piros, szürke, kék, csíkos pamutzoknim, ezeket nagyon szeretem.

Szalacsi_Dezső 2009.12.28. 10:04:23

Háziak összeveszése, vendégek kínos feszengése evégett, majd gyors lelépés. Utána háziak cinkos összekcsintása, na ezeket is jól lepattintottuk. .-D

Erzsebet 2009.12.28. 17:18:50

Én már 32 éve élek panelben. nem tudok onnan megszabadulni. Egyre rosszabb, tele vagyunk cigánnyal. Előre rettegek a szilvesztertől, a nyarat is utálom. A konyhát az éjjel-nappal dolgozó gyári munkások számára tervezték, még a 70-es években. Itt nálunk 3 ember alig fér el. Főzzek tálaljak ilyen kis szűk helyen. Természetesen vendégségeket sem tartunk.
süti beállítások módosítása