Olvasói rovat - Informatikus, informatikai újságíró

2009/06/18. - írta: Modor Tibi

Az informatikusokról szóló, príma külső konzulensemmel szerkesztett posztom után végre itt van egy olvasói összeállítás is, amin remekül mulattam.

F. Sz., nagyrabecsült olvasónk gondolta úgy, hogy mazsolázgat innen-onnan.

Én is az informatikusokról - némely kollégámról - írok, pár - szerintem - abszurd dologról, majd az informatikai újságírókat venném górcső alá...

Az informatikus nálunk:

  • Elsőszámú humorforrásai a humorblogok, melyek általában lerágott csont vicces képeket publikálnak. Igényesebb, vagy írásos humorról nem is érdemes velük beszélni.
  • Szörnyűlködve, de azért kíváncsian nézegeti a shock site-okon a balesetes képeket, videókat, és persze hangosan röhög rajtuk.
  • Szeretik azokat a fajta színes híreket, melyeket a kereskedelmi rádiók reggeli műsoraiban is lehet hallani, sőt, néha a melóhelyen hangosan fel is olvasnak kollégáiknak, akik színvonalas "vicces" kommentekkel nyugtázzák a fontos híreket.
  • Sorozatot még nem láttak tv-ben, vagy ha láttak is, rögtön leszedték az összes évadot netről. Természetesen mindezt fizetős, magyar torrentoldalakról.
  • Abszolút természetesnek veszi, hogy nem fizet zenéért.
  • Mindent pontosan meg kell neki mondani és definiálni, mert ha okoskodóbb fajta, még szándékosan pontosítást kér a beszélgetőpartnerétől, holott már rég jól tudja miről van szó. (Szakmai ártalom egyébként, hiszen a számítástechnikában csak 1 és 0 létezik, nincs talán, meg esetleg.)
  • Linux alapú operációs rendszere van az otthoni gépén, de persze, hogy stabilabb mint a Windows, ha a PC-je csak filmnéző-zenehallgató-letöltőgép.
  • Nincs egy darab eredeti cd/dvd sem a polcán, de büszke arra, hogy már a harmadik 500 gigás merevlemezt veszi, mert nincs hely a HD filmeknek, amelyet sokszor meg sem néz, de miután megnézte, sem törli le azokat.
  • Olyan apróságokra csodálkozik rá, és olyan részleteket lát meg, amelyek egy normális embert nem érdekelnének. "- Jé, a belépőkártyámon a csík sötétebb mint neked - Naná, mert a tied egy nagy szar. Hahahahha!"
  • Toll, papír minek? Ott a notepad. (oké, az igaz, hogy papírlapról nem lehet copy/paste-elni.)
  • Tapasztaltabb kolléga szégyelli magát a külföldiek előtt, mert egy tapasztalatlanabb valaki a csapatából esetleg elszúrt valamit. "Majd mondják, hogy milyen hülyék ezek a magyarok, pedig csak egy balfaszkodott el valamit" - Persze ilyenkor nem jut eszébe, hogy ő az indiaiakat szidja mindig, mint a bokrot.
  • Olyan fényképezőgépet vásárol, amivel egy profi fotós is megelégedne, pedig csak a nyaralásáról akar képeket készíteni. Egyébként is úgy érzi, hogy mások prosztónak nézik, ha olyan olcsóbb cuccot vesz, ami éppenséggel pont megfelel a céljainak. (Lásd, az "informatikusok mindenhez értenek" szólást)
  • Azt a tényt, hogy informatikus, jó érvnek, és mentségnek tartja ahhoz, hogy neki az egyébként tök felesleges, leggyorsabb, legdrágább internetcsomag kell otthonra.
  • A barátnője is ugyanannál a cégnél dolgozik.
  • Ha egy kollégájuk tanácsot kér számítógép-alkatrész, vagy bármilyen műszaki cikk vásárlásáról egy bizonyos árkereten belül, akkor viccesnek találják azt, hogy csípőből rávágják a kérdésre a piacon fellelhető legdrágább termék márkáját válaszként.
  • Ebédidő előtt pár órával már az a legfontosabb téma, hogy átböngészik és mérlegelik a közeli kajáldák étlapjait, és a céges telefonon adják le a rendelést.
  • Némelyek pályát tévesztettek, elmehettek volna akár közgazdásznak is, mert meló közben olyan világválságot is helyrepofozó ideákat boncolgatnak, hogy azt "öröm hallgatni".

 

Szeretnék még egy másik kellemetlen tapasztalatot is megosztani ebben a levélben:


Jöjjön egy rövidebb példa a számítástechnikai újságírók modorosságairól, én csak egy példát mutatok most, de azt hiszem, aki valaha olvasott számítástechnikai, esetleg játékokkal foglalkozó magazint, annak ismerős lehet a nyelvezet.

Forrás: PC Life - Test Drive Unlimited

"Valamikor réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban, megszületett az első Test Drive..." (milyen egyedi indítás)

"...címmel fémjelzett játékok képviselnek"  (a fémjelzés hasonlat ékszereken kívül bármire használva modoros szerintem)

"Mivel X-Box-ra már jóval hamarabb megjelent a cucc, nem spóroltam véges energiáimmal, hogy megnézzek pár képet az internet feneketlen tengerében. "

És itt a kedvencem, ami simán viszi a "legtöbb irritáló megfogalmazás egy bekezdésen belül" pálmát:

"Malacperselyemet feltörve sajnos nem kerekedett mosolyra a szám széle. Konzolvásárlás elnapolva, de nézzük csak, feltelepült-e szerény masinériánkra az Atari aranytojást tojó tyúkja? Igen. A patinás ikon elhelyezése az asztalomon nem jelenthetett mást, minthogy a szükséges fájlok bitjei beleépültek a vincseszterem szektorainak megfelelő klaszterjeibe. Minő egyesülés az univerzum végtelen síkjában! "

"A gémpléj tehát kellemesen paprikás. "

"Sajnos az optimalizálás nem sikerült valami fényesen [...] A videokártyád jobban teszi, ha autodidakta megtanulja a Shader Model 3.0-át, a procid pedig hoz magával még egy magot!"
(haha infóshumor)

"... és ha egy álló Ferrari duruzsoló motorházteteje alá mikrofont dugunk, azért az nem úgy hangzik, mint amikor rekkenő hőségben, hegymenetben gyűrjük a lovakat. No hiszen, tudod is te milyen az! - koppinthatnátok a fejemre. De hadd legyek már egy kicsit maximaPista, és hadd várjam el egy ilyen nagyszerű játéktól, hogy kielégítse a hallójárataim nem csekély igényeit. "
(a csávó az összes cikkében felhozza az az 5.1-es hangrendszerét, de ez nem tartozik szorosan ide)

Szóval ha modoros számítástechnikai cikket olvastok, vagy modoros informatikussal találkoztok, már tudjátok a 80 szigorúból, hogy mit kell tennetek.

Bevallom, sokáig csak megcsillagozva pihent ez a gyöngyszem a postafiókomban leközlésre várva, de most böcsülettel átolvasva végigröhögtem mindkét klasztert. Kiváló anyag!

Kedves Neved Elhallgatását Kérő Levélíró! Köszönjük szépen.

Írjatok még, ne hagyjátok abba! :-))

143 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Neuroxyde 2009.06.19. 00:57:28

@gyz: itt nem a sértődésről van szó, hanem, hogy baromságokat ír, és az ilyeneken nem csak informatikusok, hanem minden ember csóválja a fejét :).

moonclown 2009.06.19. 00:59:53

A felsoroltak konkrétan kb. annyira igazak mint hogy minden néger büdös és buta, és hogy minden szőke nő buta.

Tehát 10% is akár:)Ja megint az 1 és a 0...

Vagy én lógok ki a sorból:)

Írott cd-m alig van az is megszerezhetetlen vagy magamtól másolt cd-k.

Kajálni nincs időm, mert a posztiróhoz hasonló okos userek hülyeségeit kell elhárítani...

Linux meg sucks.Forever.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.06.19. 01:05:34

nem vagyok informatikus

ismerek informatikusokat

modorosak

de nem így


kérem, kapcsolja ki stb

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.06.19. 01:07:06

Úgy érzem, gyönyörű reggelre fognak ébredni a Modoros törzsolvasói! :-)

Kösz a hozzászólásokat!

scip_ 2009.06.19. 01:25:02

Mondhatjuk, hogy informatikus vagyok. Meg azt is, hogy egy baszomnagy multinál dolgozom cirka 1000 kockával. Szóval van tapasztalatom az ilyen emberekkel, mivel szinte köztük élek.
Sajnos jah, sok az ilyen, de szerencsére mindig megtalálom azokat az arcokat akikkel nem csak kettes számrendszerben lehet kommunikálni. Hehe

Egyetemistaa 2009.06.19. 01:59:21

@Modor Tibi

HA HA

kiteszel egy szar cikket és még büszke is vagy rá

biztos valami nagyon modoros elbaszott reflex!

Maestro 2009.06.19. 02:03:01

@arnoldx999: a szart, ami fent van fizetős torrenten, az vagy megvan valakinek a baráti körben, vagy fellelhető ingyen is.

és szerintem a Notepad használata egyáltalán nem modoros, különben is, elhallgatott alfaj az etno-informatikus, aki szívből gyűlöli a nyomtatókat és a Xeroxot is.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.06.19. 02:13:08

Szövegértelmezés: "némely kollégámról" ; "Az informatikus nálunk"

Na de mindegy, a szerző nem szorul a védelmemre.

Vasdorong 2009.06.19. 02:20:00

"Abszolút természetesnek veszi, hogy nem fizet zenéért."

Ki az aki nem fizet a zenéért, mutass egyetlen olyan embert itt aki nem fizet! Hagyjuk már ezt az ostobaságot!
Magyarországon mindenki fizet a zenéért, a zene letöltések ára benne van minden egyes cd, dvd, pendrive, hdd, stb. árában egy artisjus matrica fomájában. Még akkor is fizetünk a zenéért, amikor a nyaralási fotóinkat írjuk fel arra a dvd-re, amihez kifizettük a jogdíj matricát.
Könyörgök, legalább ne terjesztenéd a hülyeséget, van így is épp elég tudatlan hülye ebben az országban.

pitaa 2009.06.19. 04:10:54

gyenge... sokkal jobbakat is lehetne írni az informatikusokról... utóbbi időben nagyon zuhan a színvonal a modorosblogon

kardinálispinty 2009.06.19. 04:51:34

modoros-e a felsorolás?:)

1. Nem tudom, igaz-e, de biztos nem vicces, pedig nem vagyok informatikus.
2. Vadorong: ez a zeneletöltés elég összetett dolog, a te elemzésednél összetettebb. Én speciel írok zenét, dalszöveget, és speciel én leszarom, mi lesz vele. Az sem igen érdekel, ki lopja el és adja el sajátjaként, megalkotni szeretem, ezért csinálom.Loptak már tőlem dalszöveget, zenét, mindegy... nem érdekel...

de azt mondd már el, az üres DVD-n befizettet szerinted jogdíj HOZZÁM, mint szerzőhöz hogy juthatna el, ha mondjuk felírnád a klipünket arra a DVD-re? Abban igazad van, hogy bekerül az összeg egy rendszerbe, de kurvára nem kerül a szerzőkhöz.

Nah mindegy, mondom, én akkor lennék a legboldogabb, ha minden dalomat ellopnák és a sajátjaként eladva dagadtra keresné vele magát valami tehetségtelen hülyegyerek, de az indoklásod sztem akkor sem helytálló.

3. ez a pont csak azért, mert a kéttagú felsorolás szánalmas.

Koori 2009.06.19. 04:56:59

MT: lesz poszt a modoros endjuzerrol is? (mint en)

Koori 2009.06.19. 05:00:13

A barátnője is ugyanannál a cégnél dolgozik.

egyebkent ez a legtalalobb resze a posztnak:))

amugy nem vagom hogy az informatikus kommentelok min rugozank, a poszt nem az informatikusokrol altalaban hanem a modoros informatikusokrol szol, nem?

CordeLia 2009.06.19. 05:04:39

A poszt címét látva kéjesen megnyaltam szájam szélét, de sajnos a valóság nem volt oly becses, mint azt vártam.
Az a meglátásom, hogy az író egyszerűen Linux-irigységben szenved (mint azt Freud oly bölcsen meghatározta), aminek a hosszú évek windózhasználatával járó stressz a fő kiváltója, ill. az a benne mélyen gyökerező félelem, hogy nem tud elszakadni gates-ék kapitalista mocsarának fojtogató bűzéből, úgyhogy inkább orrbefogva követi a többi eszetlen birkát. (ahol sok légy van, az szar nem lehet, ugye?;)

az_árpi 2009.06.19. 05:10:07

Na végre, azt hittem nem lesz modoros informatikus komment, de CordeLia megoldotta. Vegyetek példát.

gpetersz 2009.06.19. 05:40:59

Hát... ez xar volt... nem tudtam rajta nevetni. Az ok? Nem ül. Bár lehet, hogy generációs probléma.

l3v1 2009.06.19. 08:06:13

Majdnem rohogogorcsot kaptam amikor vegiggondoltam, hogy a nem-informatikus kollegakrol ennel mennyivel hosszabb fikazast tudnank osszehozni. De sajnos nincs ido, mert valakinek dolgozni is kell azert, hogy a nem-informatikus kollegaknak legyen ideje az informatikusokrol ilyeneket irni. Hehh.

Gilderoy 2009.06.19. 08:19:27

Vérszegény írás.

easydc71 2009.06.19. 08:34:53

hi!
Egy nagyobb Internetszolgáltatónál dolgoztam programozó és rendszergazda munkakörben, és körülöttem még jónéhányan. Azt kell mondanom, hogy nálunk nagyon magasszinvonalú tudással rendelkezők voltak és ez az írás nem fedi le őket. Azomban dolgoztam kisebb cégeknél vagy más profilnál, ott lehetett találni egy két ilyen bénább kockafejet. De túl speciális a leírás, és kb. az jön ki, hogy a rendszergazda, informatikus az egy fasz.

easydc71 2009.06.19. 08:36:40

Elég is lett volna a cikkírónak annyit leírni, hogy az Informatikus = kötsög, béna, elhízott, kukac, tudálékos, ronda, komplexusos, seggarc.

cd-r 2009.06.19. 08:40:40

akárki akármit mond, az informatikusok tényleg mindenhez értenek: a helyen ahol dolgozom az infos kolléga rendezvényt szervez, fest-mázol, dugulást hárít, keni a jogszabályokat és mindeközben bal lábbal citerázik :DD

Arkyka 2009.06.19. 08:47:31

Csak pár kis szösszenet az íráshoz.

Egy része fedi a valóságot, de...

-Mindent pontosan el kell magyarázni nekik, mert...
...abból nem nehet dolgozni, hogy
1; prittyeg, meg prüttyög ez az izé, és azt írja ki, hogy error 103Xfc98qd hiba :D
2; szeretnék egy olyan tutijó programot, ami fütyöl, mos, vasal, főz, és kielégíti a vágyim! (pontosabban?)
És persze ha megkapja az illető a válasza: "Hát nem teljesen erre gondoltam... :S"

-Minden sorozatot letölt HD-ben...
Láttál már HD filmet? Mert sztem ha láttál volna, te is sok sorozatot leszednél HD-ben. És igen, szeretem én is a sorozatokat, meg is nézem, és a jobbakat meg is tartom, újra is nézem. Nem égőbb ez, mint Barátok köztöt, Máónika showt meg focit nézni.

-Fullos fényképezőgépet vesz...
És otthon ki is tanulja a használatát legalább annyira, hogy télleg értelmes képeket csináljon. Én kérek elnézést, hogy nem mobillal csinálok kirándulásképeket, amiket aztán "menő" módon a sarki plázában ki is nyomtatok a fotónyomtató gépen, és büszkén mutogatom a haverjaimnak!

-Minden gépén linux van...
Neked, kedves levélíró, látom fogalmad sincs, informatikusok nagy része miért linuxot használ. Nekik nem kell, hogy csillogjon, zenéljen, táncoljon, és minden sz@r bele legyen rakva, amit sosem használ. Ellenben kell neki egy olyan rendszer, amit korrektül skálázható, pontosan beállítható, azt csinálja amit kell, akkor és ott és úgy! A linux jó, de nem NEKED való! A windows is jó, az NEKED való! További oprendszer fikázás értelmetlen.

-A legdrágább alkatrészeket mondják, mikor gépet akarsz fejleszteni...
Saját tapasztalataim egyike (a többi is hasonló):
Szeretnék venni egy gépet 80 ezer forintból, de olyan kell, amin elfut a Far Cry 2, a GTA4, stb stb, de se monitorom, se billentyűzetem, és szeretném ha a hang is 5.1-es lenne.
Én nem csodálkoznék a helyedben.

-Minden apróságot észrevesznek...
Ez meg télleg szakmai ártalom. Van neki előnye is, meg hátránya is. De legalább ők észreveszik, nem úgy mint te, ha hülyeségeket írnak, és olyan dolgokhoz írnak levelet, amikhez semmi közük, de még csak minimális belelátásuk sincs!
És vállald fel a neved nyugodtan, legalább utána rá fogsz jönni, hogy ha ők nincsenek, te sem fogsz tudni egész nap IWIW-ezni, blogokat olvasni, flash játékokkal játszani, de még csak pasziánszozni sem. Ellenben minden más menni fog, ami a MUNKÁHOZ kell. :D

Rafael Jiménez Valéra (barátoknak csak Rafi) 2009.06.19. 08:51:20

Kimaradtak a külső jegyek:

1. típus: kövér, lógó has, ápolatlan, természetesen nőtt szakáll. Télen piros vagy kék (pasztell változat) kockás flanelling, koptatott, szakadt farmer. Nyáron halásznadrág (lehet farmer is), papucs vagy túraszandál, fekete Iron Maiden vagy Metallica (sose volt metálos) póló, esetleg "Rendező", vagy "Kodolányi" vagy "Iszok, eszek Ászok" felirattal. Pontosan úgy néz ki, mint bárki a "Szigeten", de ő oda sose jár.

2. típus (ez a ritkább): sportos, szolibarna test, szemöldök piercing és/vagy vastag szemű arany karkötő, mindig jókedv és mosolygás. Fő téma: kocsik, gyúrás, filmek (természetesen letöltött), de sose a szakma!!! Meglepő módon sose beképzelt, mindig segítőkész (szemben az első típussal). Névjegykártyáján az IT szó kötelező jelleggel szerepel.

Nick Leeson 2009.06.19. 08:53:12

Szerintem minden szakmából lehet írni bohózatot.
De mivel informatikusra manapság már szinte minden "háztartásnak" szüksége van, így az ő marhaságaikat hamar észreveszi a "nagyközönség".

Én is informatikus vagyok, és igenis fellehetők a posztban írt dolgok, ha nem is teljesen így, és nem is iylen mértékben, talán nem is egy személyben, hanem több infós-ban összesen.

Mint érintett csak azért nem kacagok a dolgon, mert kicsit bénán lett összeírva, aki tényleg "bennfentes" az ennél sokkal nagyobb poént is összehozhatott volna.

A régi klasszikus kockafej beszólásokat még mindig nagyon csípem: "Grafitportól megfeketedett hajú AMD tuning bajnok", "22'-os monitoron parancssorban linux-ozós", stb...

DiliQtya 2009.06.19. 08:54:31

A humorblogok viccesek, de aki ízlésen vitatkozik, az nemnormális.
Sorozatokat nem nézek, mert okádék mindegyik.
Igenis megkérdezem mi a pontos probléma, mert ha gyakran leszól egy júzer, hogy nem jó a gép, abból nem lehet definiálni semmi konkrétat. Akinek a számítástechnika 0 és 1, az igen távol áll egyáltalán bármilyen összetettebb probléma megértésétől is.
Nem használok linuxot, bármennyire elterjedt is szakmai körökben.
A kereskedelmi forgalomban terjedő hang és képhordozók indokolatlanul magas árait nem fejtegetem, miközben zsákbamacska, mert ha mégsem tetszik, akkor pénzkidobás.
Az apróságok is érdekesek lehetnek, különösen a monoton hétköznapi mókuskerékben, bár aki munkagépnek született...
A notepad környezetkímélőbb mint a papírpazarlás(erre egyebet nem tudok mondani, kérem kapcsolja ki)
Maga a szakma erősen tapasztalatalapú(van olyan hogy egy program nem úgy működik, ahogy kellene és egy apró beállítástól jól fog működni). A kivagyiság pedig jellemhiba, és nem informatikusi.
Fényképezőgép: tessék megtekinteni egy kompakt és egy tükörreflexes géppel készült képet. Mélységélesség a kulcsszó, képzaj, részletek, és a készülék által adott kreatív szabadság, ami egy egyszerűbb esetében nincs. Ja, nem csak utazásokon fotózok, hanem sok egyéb általam érdekesnek vélt témát is.
Közepes árfekvésű internetcsomagom van otthonra.
A barátnőm teljesen máshol dolgozik, nem a munkahelyen ismerkedek.
Soha nem a legdrágább alkatrészt választom, hanem ami a kérdező igényeinek megfelel, és azon belül a legkedvezőbb árkategória.
Otthonról szoktam a kaját hozni(főzök, vagy szendvics).
Nem oldom meg a világ problémáit.

Sajnálatos, hogy olyan emberekkel találkozott az író, amilyeneket itt leírt, de ez leginkább emberi tényező és nem általánosítható. Én sem mondom a szőke nőkre, hogy ostobák, mert találkoztam normálisakkal és nem sztereotípiákban gondolkodok. De aki ítélkezik, az ítéltetik.

Egy informatikus

DiliQtya 2009.06.19. 08:59:55

Jut eszembe, az író véletlenül nem pénzt keres ezzel a blogtevékenységgel (mások basztatása)?
Nyilvánvaló, hogy ha ok nélkül bántanak megvédem magam és ezzel sok más is így van, ezért írogatnak olyan sokan. Ejnye-bejnye.

gyz 2009.06.19. 09:01:58

@steevo: ez egy tisztességes vélemény, végre nem a sértődöttség.

Egyébként meg persze, hogy a bennfentes humor találóbb, de az csak az adott szakma művelőinek az, itt meg külső megfigyelésről van szó.

Mindenesetre a kommentek alapján azt is megállapíthatjuk, hogy az informatikusoknak nincs humorérzéke.

gyz 2009.06.19. 09:06:38

Csak hogy az utolsó posztokat említsem:

a mi osztálytalálkozónkon semmi nem történt abból, amit itt olvashattam

a mi grillezéseink abszolút nem olyanok, mint a leírtak

a feleségem orvos, és a posztban leírtak max 10%-a igaz rá.

Mégis jók voltak azok is, ahogy ez is.

phaidros 2009.06.19. 09:10:01

Mennyi sértődött infós. :D

metal · http://electric.blog.hu 2009.06.19. 09:13:48

Ez szerintetek vicces? Szerintem nagyon gáz!

megsemigy 2009.06.19. 09:17:26

Nincs is olyan szakma, vagy pozicio, vagy nemtommi, hogy informatikus. Ez borzaszto bena iras lett. Muszaj leszek tollat ragadni hogy arnyaljam a kepet:)

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.06.19. 09:20:00

Aki ezt úgy általánosságban írta az informatikusokról, az egy fasz. Ha történetesen náluk csupa ilyen van, akkor meg azt a vezetőt rúgják seggbe, aki kizárólag ilyeneket alkalmaz. (nem mondom, hogy nem ismerek sok olyan IT-st, aki megfelel a leírás min. 50%-ának, de az ismerősök, kollégák közt nem ez a jellemző)

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.06.19. 09:22:02

@steevo: 22"-os (és nem 22'-s! :D ) monitoron parancssorozónak is lehet létjogosultsága. Lásd xterm és társai sok példányban! ;)))

grigorij (törölt) 2009.06.19. 09:36:16

Szerintem sem a szerző, sem pedig a hozzűszólók 99% nem is "látott" még IT újságírót!
Mert ugye Informatikai újságíró azt jelentené, hogy elsőként ért az informatikához, másodszor ért az újságíráshoz!
A mai primitív IT "szakírók" viszont
1, soha nem voltak és lesznek újságírók, és erre ma már sem a nyomtatott, sem pedig a netes lapoknál nincs szükség!
2, az IT hez csak érintőlegesen konyítanak, hiszen már a gamer nemzedék "dolgozik"... Ezek már nem dolgoztak a szakmában, valódi produktív múnkát az IT területén nem végeztek, a cégkapcsolataik kizárólag azon vállalkozásokhoz köthetők, ahonnan az "ajándék", az ingyen szolgáltatás várható...

De ne menjünk messzire!

Milyen IT újságíró az a Tóth Balázs (txbx), aki itt az Indexen a Tech rovatnál publikál, és leutóbb a következőket írta:

"Az asztali számítógépek túl nagyok és hamarosan kihalnak, mint a dínók. Helyükre egy rakás különféle méretű hordozható gép érkezik"

Most, akinek ennyire korlátozott a szakismerete, lehet IT újságíró???
Publikálhat-e szakcikkeket egy vezető portálon?

poisonborz 2009.06.19. 09:39:18

"Abszolút természetesnek veszi, hogy nem fizet zenéért."

Hát ezek az informatikusok....

meszi 2009.06.19. 09:39:48

"Abszolút természetesnek veszi, hogy nem fizet zenéért."

ez teljesen általános felfogás az internethasználók körében. Nem hinném hogy az a több millió ember aki zenéket tölt a netről rendszeresen, mind infós lenne;)

"Sorozatot még nem láttak tv-ben, vagy ha láttak is, rögtön leszedték az összes évadot netről. Természetesen mindezt fizetős, magyar torrentoldalakról."

Dupla FAIL! Miért baj ha valaki rekámmentesen, a saját tempójában szereti a sorozatokat nézni?? fizetős torrent... no comment

kb. kognitív disszonancia · http://hu.wikipedia.org/wiki/Kognit%C3%ADv_disszonancia 2009.06.19. 09:49:40

Attól tartok, F.Sz., téged nagyon csúnyán átbúrtak. Akiről írsz, az nem az informatikus, informatikai újságíró, hanem az, aki annak szeretne látszani vagy annak hiszi magát.

Goose-T · http://blacksabbath.blog.hu/ 2009.06.19. 09:58:20

Hát ez szerintem is elég gyenge lett. Néhányan írták, hogy az informatikusoknak nincs humorérzékük - szerintem meg a poszt írójának nincs humorérzéke, mert nem lett különösebben vicces, se nem modoros. Például mi a modoros abban, ha valaki drága fényképezőgépet vesz? Meg mi az, hogy a barátnője ugyanannál a cégnél dolgozik? Az igazi informatikusnak nincs barátnője. :D

Nick Leeson 2009.06.19. 09:59:17

@grigorij:
"Az asztali számítógépek túl nagyok és hamarosan kihalnak, mint a dínók. Helyükre egy rakás különféle méretű hordozható gép érkezik"

Most, akinek ennyire korlátozott a szakismerete, lehet IT újságíró???
Publikálhat-e szakcikkeket egy vezető portálon?"

Miért mi a baj ezzel? Ez egészen egyszerűen tény! Persze lehet szakmaiiaskodni, hogy a netbook-on nem fut a CAD rendesen, meg nem igazán photoshop barát. De ez csak egy része a dolognak. Másrészről meg nekem pl. tele van a tököm azzal, hogy a "számítógép" 15 éve azt jelenti, hogy egy kurvanagy doboz, monitor + kurvasok kábel.
Szerencsére az ASUS az utóbbi időben szépen alátesz ennek a maradi elméletnek. Aki benne van a szakmában az tudja miről beszélek. A teljesítmény hajhászásnak vége. Erre legnagyobb bizonyíték a Vista bukása és a w7 kisgépekre optimalizálása.

Mr Y · http://blog.hu 2009.06.19. 10:01:14

az igazi infosoknak kétféle humora van az egyik public a másik "béna" geek amit normál ember meg sem ért :DD

Nick Leeson 2009.06.19. 10:12:30

@Goose-T: Vazz! :)
Ne mond már, hogy egy épeszű informatikus aki ügyfeleknél vagy egy adott cégnél dolgozik nem csajozik vagy flörtölget! Vagy esetleg az adódó lehetőséget kihasználja!

Emberek nézzük már a realitást! Nem arról van szó hogy minden infos a cégnél szedi össze a nőjét! Ha nem arról, hogy elég sok helyre bejáratos (cégnél, ügyfeleknél) és ez relatíve sok lehetőséget tesz lehetővé!

Nick Leeson 2009.06.19. 10:13:03

Szerintem sok itt a képmutató emberke...
Vagy ennyire nem ismerik önmagukat?

attak 2009.06.19. 10:19:30

@Rafael Iménez Valéra (barátoknak csak Rafi): és az informatikus lányok milyenek?
btw a poszt remek, van egy-két dolog ami ránk is igaz.
és örüljetek, hogy használunk ékezetes betűket.

lOc (a pasztafáriánus) 2009.06.19. 10:22:43

"# Linux alapú operációs rendszere van az otthoni gépén, de persze, hogy stabilabb mint a Windows, ha a PC-je csak filmnéző-zenehallgató-letöltőgép."

Gondolom aki írta még életében nem használt linuxot. Nem tudom akkor mi a fasznak okoskodik róla.

cd-r 2009.06.19. 10:27:33

"Abszolút természetesnek veszi, hogy nem fizet zenéért."

ez világjelenség, jobb lesz beletörődni.
plusz a híres zenészek 99%a ugyanúgy illegálisan szerzi a zenéket, mint a "mezei" zenehallgató. (csomóan bevallották interjúkban, ahogy azt is, hogy kb leszarják, hogy letöltik vagy megveszik a lemezüket, amíg ott vannak a koncerten, addíg ez lényegtelen)

Ianas 2009.06.19. 10:32:19

Ennyi hülyeséget nem olvastam rég egy helyen, pedig nem jutottam a feléig sem :D.

Aki ezt írta, annak komoly mentális gondjai vannak.

Pók · http://poooOOoook.blog.hu 2009.06.19. 10:33:55

Mai témánk a "néger". Tök modoros kategória.

* Sötét színű a bőre! Muhahahahaha...!
* Gyakran nem is beszél magyarul, mindenféle hülye nyelven beszél, csak mert ott "született" meg azt "tanulta".
* Ruhát hord, ételt eszik, italt iszik. Hahaha...!
* A tenyere fehér, nem tudni, miért ragaszkodik ehhez a hülyeséghez.
* Ha férfi, nagy farka van. Ha nő, nagy feneke van. Ha kérdezed, miért, nem is érti. Nem tud magyarul!
* Ha valaki beszól neki az Oktogon mellett múlt kedden, hogy miért néger, és miért nem tud magyarul, akkor azt megveri.
* Kwaminak hívják és verekedős. Különösen az Oktogon mellett.
* Nem tud magyarul és megvert engem kedden.
* Kedden az Oktogonnál volt.
* Az Oktogonnál megveri azt, aki beszól neki. És sötét a bőre.
* Kockás inget hord, Nokia telefont használ, és az Oktogonnál verekszik.
* Rohadék.

Na, ilyen modorosok a négerek.

Álljon itt egy tipikus néger mondat egy tipikus modoros négertől, aki véletlenül tud magyarul, és én hallottam, amint telefonált:

"Halló! Nem, szerda nem az igazi. Ne haragudj, visszahívhatnálak öt perc múlva? Épp boltban vagyok. Oké, akkor mindjárt. Szia!"

Aszongya, "szia", hát ez kész. Meg "szerda nem az igazi". Mondja. A boltban.

Tipikus néger. Mind ilyen. Modoros.

(Most, hogy már ilyen régóta írom ezt a blogot, majdnem utánanéztem, mi is az a "modoros", de lebeszéltek róla. Félnek, hogy akkor megszűnne a blog...)

gyz 2009.06.19. 10:34:08

3 informatikus ismerete alapján még egy jellemző:

az informatikus nem dolgozik (vagyis teszi azt, amire képzettsége alapján hivatott, amiben jobb, mint az átlag), hanem "elhárítja a hülye júzer okozta hibákat".
magától persze nem várja el, hogy tudjon repülőt vezetni, műteni, vagy egyszerűen csak kolbászt tölteni.

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.06.19. 10:36:47

@lOc (a pasztafáriánus): szerintem az írás pl. rólad is szól. :D
Tudom, nehéz elviselni az ilyen jellegű gúnyolódást, ha magadra veszed az egészet...

---

allashideto-t valaki felnyomhatná az NHH-nál...

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.06.19. 10:38:31

@gyz: ne politizálj! :)
(gyk: kolbásztöltés vs Orbán :)) )

nick: 2009.06.19. 10:38:44

jaj, ahpgy átfutottam pár kommentet, látom, meg is jött jópár díszpéldány... :-P

...már a Dilbert kalandok közt is volt erről szó - ott találóan összeszedték az ilyen kockák gyíkságait :-D

2009.06.19. 10:41:18

Hülye a posztíró, mert nem a szektoroknak vanak clusterei, hanem a clustereknek szektorai :D

bébarabás 2009.06.19. 10:42:39

@grigorij: Nálam az abszolút low szint Magyarósi Csaba. Na, ő aztán tud... inverzbe.

Swank 2009.06.19. 10:47:59

Poszt alapján kissé digitális analfabéta a posztíró :) Alapvetően utálhatja az informatikusokat, biztosan buta felhasználó, és jól kioktatják, mert hülyeséget csinálgat :)

Pontosan azért kell elmondani neki (és általában mindenkinek) a dolgokat, mert annak aki mondja valószínűleg egyértelmű, de másnak nem biztos, de ha nem mondod el egyértelműen akkor nem lehet utána csodálkozni, hogy nem az lett amit te akartál.

"(Szakmai ártalom egyébként, hiszen a számítástechnikában csak 1 és 0 létezik, nincs talán, meg esetleg.)"

A számítástechnika az nem informatika, hanem számítástudomány, amihez sok esetben speciális gépeket használnak, és sem a számítástudományban, sem pedig az informatikában csak a 0 és 1 az ismeretes, mert a szakértői rendszereknek nem csak az létezik (Utána kéne nézni egy picit a mesterséges intelligencia dolgoknak.)

Op. rendszert már mások is megemlítették.

A részleteket sok esetben meg kell látnia, ez tényleg szakmai ártalmon. Elég nehéz is lenne enélkül programozni.

Nem azért nem használ tollat és papírt, mert ezzel akar felvágni, hanem mert kényelmesebb és gyorsabb.

"Tapasztaltabb kolléga szégyelli magát a külföldiek előtt, mert egy tapasztalatlanabb valaki a csapatából esetleg elszúrt valamit. "Majd mondják, hogy milyen hülyék ezek a magyarok, pedig csak egy balfaszkodott el valamit" - Persze ilyenkor nem jut eszébe, hogy ő az indiaiakat szidja mindig, mint a bokrot."

Ez nem szakmától független, ez inkább emberi probléma. De a megrendelő szempontjából lényegtelen ki rontott.

A fényképezőgéppel esetleg profibb képeket akar csinálni, mint egy kis kompakttal és lehet, hogy ki is használja majd, csak ez már nem jutott el a tudatodig? Vagy fáj, hogy neked olyan nincs, mert másra költötted a pénzed?

"Azt a tényt, hogy informatikus, jó érvnek, és mentségnek tartja ahhoz, hogy neki az egyébként tök felesleges, leggyorsabb, legdrágább internetcsomag kell otthonra."

Ellenőrizted, hogy mire használja? Vagy csak gondolod? Nekem 30/3 mbps netem van, a feltöltés még így is kevés, egy 20/10-es inkább kellene

"A barátnője is ugyanannál a cégnél dolgozik."

Ez sem csak informatikusnál jellemző, de valószínűleg nem jött össze neked a cégnél egy jó nő se.

"Ha egy kollégájuk tanácsot kér számítógép-alkatrész, vagy bármilyen műszaki cikk vásárlásáról egy bizonyos árkereten belül, akkor viccesnek találják azt, hogy csípőből rávágják a kérdésre a piacon fellelhető legdrágább termék márkáját válaszként."

Attól, hogy informatikus, még nem biztos, hogy állandóan a hardwareket böngészi, de gondolom ez sem jutott még eszedbe. (Pl. autóelektronikás sem tudja megmondani, hogy melyik olaj a jó.)

"Ebédidő előtt pár órával már az a legfontosabb téma, hogy átböngészik és mérlegelik a közeli kajáldák étlapjait, és a céges telefonon adják le a rendelést."

Ha van szabadideje, akkor mit zavar, plusz céges telefonról nem lehet kaja rendelést csinálni???

"Némelyek pályát tévesztettek, elmehettek volna akár közgazdásznak is, mert meló közben olyan világválságot is helyrepofozó ideákat boncolgatnak, hogy azt "öröm hallgatni"."

Bocs egyesek az informatikusok közül nem szakbarbárok, és esetleg más szakmákban/tudományokban is szeretnének/szereztek tudást.

A posztíró vagy modortalan vagy nem, de, hogy tudatlan az is biztos.

babsz 2009.06.19. 10:50:45

Már megint egy totál sótlan, érdektelen, nem vicces poszt.

Ez a blog a klasszikus eredménye annak, amikor a butaság mérhetetlen kitartással párosul...

Swank 2009.06.19. 10:52:53

Letöltéses kimaradt.

Én használok torrentet (nem fizetőst :P), letöltöm, ami nem jelenik meg Magyarországon és nem is fog az elkövetkezendő években, viszont megveszem, amit meg lehet itthon kapni és szeretném, hogy legyen

Kivétel magyar zenét nem veszek, mert, ha szeretnék, akkor is inkább itthon vásárolt írható dvd-re írnám ki az Artis Jus-nak köszönhetően.

HD és egyéb filmeket ritkán nézek, inkább rajzfilmeket, és azokat is töltöm le netről.

És több a nem informatikus ismerős akik torrentekről töltenek és eszük ágában sincs fizetni ilyesmikért.

Ianas 2009.06.19. 10:53:57

Amúgy mi volt ennek a célja? Kijelölünk egy csoportot, és kigúnyoljuk, mert fogalmunk sincs, mit, miért csinál.

A négeres komment tetszik. Lesz zsidós, cigányos és kínais poszt is? Fodrászok, vízvezetékszerelők? Blog-írók? :P

lOc (a pasztafáriánus) 2009.06.19. 10:54:22

@bécsi pszicho: Csak a hülyéket nehéz elviselni akik olyanról írnak amiről halvány fingjuk sincs.

Pl. ha én azt írom hogy "a Macintosh csak annak jó aki nem ért a számítástechnikához", akkor ezt nem nevezném gúnynak, mert rögtön lejön belőle hogy egy idióta általánosítás és csak olyan írhatta aki még életében nem használt Macintosh-t.

Viccesnek sem vicces, tehát innentől kezdve csak egy felesleges mondat valakitől olyan témában amihez nem ért.

lOc (a pasztafáriánus) 2009.06.19. 10:58:55

@bécsi pszicho: Jah és hogy mennyire rólam szól. A 17 pontból egyetlen egy igaz rám:
# A barátnője is ugyanannál a cégnél dolgozik.

Most tényleg magamra ismertem.

gyz 2009.06.19. 11:03:07

@Swank: "Utána kéne nézni egy picit a mesterséges intelligencia dolgoknak."

b+, amikor az orvosokról írnak, akkor meg bele kéne ásniuk magukat az anatómiába?

Vicces, mennyire fafejű kommentelők süketelnek itt, fingjuk/od sincs róla, miről is szól ez a blog.

"Attól, hogy informatikus, még nem biztos, hogy állandóan a hardwareket böngészi"

persze, ahogy attól, hogy bölcsész, még nem biztos, hogy kockás ingben romkocsmázik, attól, hogy házas, még nem biztos, hogy a Halászbástyánál fényképezi magát, attól, hogy templomba járó katolikus csaj, még nem biztos, hogy szőrös a lába, stb, stb.

2009.06.19. 11:11:37

Infós vagyok, mindenre Linuxot használok, de nem sértődtem meg a poszton. Szerintem vicces.

Viszont a kommentek magas számából a blog tulajdonosai számára gondolom világossá vált, hogy a törzsközönségnek milyen nagy része infós (vagy index címlap volt?), és nem biztos, hogy szerencsés húzogatni az oroszlán bajszát :–)

Na jó, ez egy hülyeség, ne hagyjátok magatokat, bloggerek, ne engedjetek a szólásszabadságból!

Balance Of Power 2009.06.19. 11:14:59

@gyz: Egyetertek. Egyszeruen nem_hiszem_el, hogy pont ez a reteg ennyire hisztis, sertodos, humortalan. Es az a jo, hogy meg veletlenul sem erositik az eloiteleteket a kommentjeikkel ;)))))) Az Egyetemistahatarozot is az informatikusok hallgattattak el ezek szerint, amikor rajuk kerult a sor?

Meg szerencse, hogy magam is ismerek normalis IT-sokat.

lOc (a pasztafáriánus) 2009.06.19. 11:24:59

Én is infós vagyok és én sem sértődtem meg rajta de nem találtam viccesnek sem. Olvastam már sokkal jobb gúnyos összegzést az informatikusokról amiknél inkább magamra ismertem.

Balance Of Power 2009.06.19. 11:45:11

@lOc (a pasztafáriánus): Nosza, linkeld be. Egyebkent ha meg nem haragszol, ez a kommented egy eufemizalt sertodesnek tunik ;))

Swank 2009.06.19. 12:29:48

@gyz: Igen, szerintem ha egy témában írok, akkor nem ártana utána nézni.

Spec én nem annyira szeretem, ha mindenféle olyannal piszkálgat valaki, hogy szerinted milyet vegyek, és csak azért kérdez engem, mert informatikai iskolát végeztem. Nagyon sok hardware van még annál is több teszt, nézzen utána ha érdekli az interneten, de az legyen az első, ezt-azt akarok, de ne legyen csak ennyi... én is utána nézek autóalkatrésznek, ha érdekel, és nem kérdezgetem a szervizt, hogy melyiket kellene. Ő se tudja, hogy melyik a jobb, max tesztek alapján, amit én is meg tudok nézni.


Egyébként a poszt nekem azért nem tetszett, mert egy cégnél, néhány "informatikusnak" nevezett emberkéről szól, és ebből általánosítást csinálni. (Vagy a posztoló látja rosszul ott a dolgokat, vagy az ottani "informatikusok" tényleg olyanok, amilyenek)

Ha mondjuk IT-Crowd stílusba lenne egy kifigurázás, akkor azon nagyon nevetnék, de így nem igazán jó.

xstranger 2009.06.19. 12:45:18

Lehetne egy blogpost a modoros modorosblog kommentelorol (pl tetelesen vegigmenni a poston es megirni hogy a kommentelo hogyan mas mint a post allitja, illetve miert olyan es hogy ez miert jo).

Amugy jol szorakoztam a poston meg a kommenteken is.

Hasonloan jo tema meg a Macuserek szivatasa. Garantalt a 200+ komment (vajon ennek mi az oka?).

semota · http://livewithit.blog.hu 2009.06.19. 12:48:13

"Mindent pontosan meg kell neki mondani és definiálni, mert ha okoskodóbb fajta, még szándékosan pontosítást kér a beszélgetőpartnerétől, holott már rég jól tudja miről van szó. (Szakmai ártalom egyébként, hiszen a számítástechnikában csak 1 és 0 létezik, nincs talán, meg esetleg.)"

Ez is csak azt bizonyítja, hogy az informatikusok nagy része autista :D

Ezt a humorérzékük imént bizonyított, szinte teljes hiánya is alátámasztja.

semota
(Asperger-szindrómával élő személy, akiből majdnem informatikus lett :P )

cd-r 2009.06.19. 13:03:13

az általam ismert informatikusokra annyiból illik ez a post, hogy kibaszottul felsőbbségesen viselkednek a szakavatatlan userekkel. ha többen vannak, dilettáns kérdésre összenézegetnek, néha felnevetnek a hallottakon vagy a fejüket fogva úgy válaszolnak, mintha az illető egy értelmifogyatékos óvodás lenne. kitartást kívánnak egymásnak egy-egy problémásabb ügyféllel kapcsolatban, ha informatikai üzletben dolgoznak, a hozzá nem értőket azonnal meggyőzik, miért is kell nekik 240e ft-ért gépet venni "emilezéshez".

gyz 2009.06.19. 13:15:26

"néhány "informatikusnak" nevezett emberkéről szól, és ebből általánosítást csinálni"

miért, mit gondolsz, a többi poszt ezen a blogon konkrét, létező személyekről szólt?

"Spec én nem annyira szeretem, ha mindenféle olyannal piszkálgat valaki, hogy szerinted milyet vegyek, és csak azért kérdez engem, mert informatikai iskolát végeztem"

a feleségem gyerekorvos, de ha a baráti körben valakinek nő egy pattanás a seggén, akkor biztos őt kérdezik.

tényleg nem lehet megérteni, hogy ez egy külső szemlélő véleménye azok alapján, akiket ő ismer?

a nem imformatikus olvasók magasról leszarják, hogy a te barátnőd konkrétan hol dolgozik, te konkrétan hol veszed a kajád, mekkora vinyód (ezért a szóért büntetnék) van, és hogy neked a linux-e a király.

elolvassák, és ha tapasztaltak hasonlót, akkor röhögnek rajta. A ti tiltakozásotok meg csak erősíti a csúnya sztereotípiákat :-)

lazuljatok el, nem tör senki az életetekre, mindenki tudja, hogy köztetek ugyanolyan arányban vannak jó fejek, mint bárhol máshol.

kücsük 2009.06.19. 13:20:34

nálunk:

-ma korábban indulok melóba, rendeltem neked egy új videokártyát a gépedbe.
-nekem nem kell új videokártya, tökéletesen működik a gépem és amire használom arra megfelel
-de de, meglátod, milyen fasza lesz

persze, nem lett fasza :) berakta a sajátjába hehe


-Jani autóját meghúzták, hú, hogy néz ki vazz
-gondolom, akkor el van keseredve, egy csomó pénz lesz kifizetni a javítást
-ja, tök gáz. Jól kiröhögtük. Micsoda egy lúzer

nem kommentálom :) sajátos humor, de sebaj, szerencsére az enyém nem ilyen, ha van egyáltalán :D

-Konrád vett új PDA-t
-minek neki PDA? mindenhova vonattal megy, nem téved el
-Jaj már, ezt te nem értheted. Karcsi is vett. Konrádé viszont sokkal jobb.
-nem találok szavakat :D

majd ezek után reggeli indulás messze tájra, sietés:
-mi a fenét csinálsz?
-Konrád ideadta a PDA-ját, azt állítom be. Ki kell próbálni.
-vazz, nem tévedünk el, tudjuk az utat.
-nem baj, kipróbáljuk és kész, majd azt én tudom!
morcogás az elkésés miatt...család az autóban...negyed óra múlva:
-a picsába! nem tudom beállítani, menjünk a fenébe
:D:D

Linux jó! Én nagyon szeretem, pedig egyáltalán nem vagyok informatikus. Igaz, hogy olyan a sulim, de azért a környezetem profiságától messze vagyok. Fizetős oldal, szabályos letöltés (mégha tiltott is és etikátlan) lúzerség.

Ha hazaér első a gép bekapcsolása akkor is, ha egész nap azzal dolgozott. Hiszen meg kell nézni, mik jöttek le. Inkább bepisil, de a gép legyen bekapcsolva :)

Nem bírja ki egy napig gombnyomás nélkül. Ha az isten háta mögé mennénk, minimum a PDA-t hozná és bütykölgetné.

Most hirtelen ennyi innen. És hárombetűs melóhely. De nem baj.

Az tuti, hogy a kockaság kimeríthetetlen téma és ennél jobban meg lehetett volna írni, de nem sikerülhet mindig minden frankóra :)

Bocs a mondatok kisbetűs kezdéséért, siettem, plusz a csúnya szavakért

Aki meg fikázódik az írjon jobbat. A kommentekkel ki tudjuk bővíteni, ahogy mindenki hozzá is tette a magáét.

csavargo 2009.06.19. 13:29:53

@Goose-T: "Meg mi az, hogy a barátnője ugyanannál a cégnél dolgozik? Az igazi informatikusnak nincs barátnője"

Dehgynincs, higul a szakma :)

kücsük 2009.06.19. 13:37:17

@csavargo: csajoknál: csak informatikussal ne kezdj!
Némely marha mégis kezd :D:D

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.06.19. 13:46:39

@Mókár: apám, bár úgyse olvasod már valószínűleg, de ez a blog fennállása óta a legviccesebb komment. Köszi.

Balance Of Power 2009.06.19. 14:40:16

@gyz: Persze az emberek is hulyek mint a segg. Nalunk aramszunet eseten is az IT-t hivja mindenki, rejtely, hogy miert. Biztos osszekapcsolodik valahol a kis fejukben, hogy muszaki ez is, az is.

Ezert tudnam javasolni, hogy valamelyik felhaborodott kommentelo irjon vendegposztot a userekrol. Mi meg majd megyunk sertodott kommenteket irni.

kücsük 2009.06.19. 15:10:46

@Balance Of Power: Még véletlenül sem felhasználó, hanem user :D Netán szakmai ártalom? :)

Sosem olvastam informatikai magazint, kizárólag neten néztem meg pár cikket.

Delinquent 2009.06.19. 15:34:56

Sracok, a Mikroszkop szinpadnal felszabadult egy pozicio, ott vevok lennenek erre a "humorra" :)

Ja es nem vagyok informatikus...

kisebbik rokk 2009.06.19. 15:44:34

Háhá! Két bölcsész szakkal, több színes szoknyával, valamint informatikus-metálos baráttal rendelkező, Budán lakó lányként én sohasem húztam fel magam, ha valótlanságot írtak a bölcsészekről, a metálosokról, az informatikusokról, a budaiakról, ellenben mosolyogtam.
De itt mi van má'? :D

Lehet, hogy nagyon modoros ezt szóvá tenni. De néha jól esik.

Da Real Knee Grow 2009.06.19. 15:48:10

túl hosszú.
rövidebben.

szixous 2009.06.19. 16:49:22

vicces, hogy felróják a posztnak, hogy sztereotip megállapítások vannak benne...

PONT EZ A LÉNYEG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

yanchi345 2009.06.20. 21:43:54

@atleta.hu: Letölteni, magáncélra másolni Magyarországon teljesen legális.
"a fémjelzés hasonlat ékszereken kívül bármire használva modoros szerintem" - kapásból eszembe jut pl. a vetőmag, ami fémjelzett (plombált), szemben az aranygyűrűvel, amiben próba van. Az más állatfajta.
A Linux meg egyszerűen jobb, és kész. Évekig megy hibátlanul, nagy terhelés mellett, mert arra készült. És nem, nem lehet rajta játszani a szomszéd Pistike warez játékával, nem azért, mert szar, hanem, mert nem arra készült. Ettől a Windows nem undorító, csak másra való.

yanchi345 2009.06.20. 22:03:00

@yanchi345: A hülye informatikus (: én) meg összekeveri a fémjelzést a fémzárolással, bocsánat :)

bécsi pszicho · http://www.flickr.com/photos/haazee 2009.06.21. 08:29:20

@yanchi345: ebbe a "linux jobb" témába nem kéne nagyon belemászni, mert csak a dilletantizmust jelzi!

IndaMuncher 2009.06.22. 10:57:27

A kedvencem mikor a kommentelők részletről részletre kielemzik a postot, hogy bebizonyítsák miért nem illik rájuk, holott senkit sem érdekel. :D Hatalmas!

Ráadásul mi van, ha az egész szándékosan általánosított, pontatlan és eltúlzott, mint pl a rájöttem blog?

Get real...

Celtic 2009.07.11. 12:34:14

@Arkyka: Szo szerint az en velemenyem. Meg annyit, hogy sorozatot akkor toltok le, ha erdekel (igen, fizetos, de nem torrent, havi ketezer Ft-ot meger, hoyg lehuzzak 100G sorozatot, ami valami miatt erdekel).
Fenykepezogep: anno nem is gondoltam, hoyg makro milyen jo dolog. Most latom, mikor a gyerek arcat fenykepeznem vagy baratnom viragot akart tavasszal fenykepezni. De akkor is egy jo kozepkategorias cuccot vettem.
Linux: amikor felraktam (vagy tiz eve) csak a W98 volt (jo, indult az ME meg a 2k is), es _annal_ tenyleg 100x stabilabb volt. Meg raadasul erdekelt, mint informatikus, szeretem az uj dolgokat megismerni. Van vele bajom eleg, de ugyanigy van az XP-vel is melohelyen. Egyik sem jobb vagy rosszabb, mindeghyiknek masok az elonyei es hatranyai.
DVD: 1e Ft-ert szivesen veszek DVD-t, de ritka az, ami erdekel. Mondjuk, 20e Ft-ert a Keresztapa trilogia (szinkron nelkul) kicsit huzos volt, de megerte. A tobbi:
- egyszer megnezem, nagyon szepen rafer a 45 Ft-os DVD-re, de sose vennem meg, mert annyira szar
-Klasszikus film, amit 10 eve keptelenek itthon kiadni. Akkor inkabb letoltom.
CD: hiaba letoltheto, de egy magyar zenekar szamait inkabb megveszem albumonkent 1200 Ft-ert a dalok.hu-n, mert ennyit nekem boven meger es valoszinuleg a zenesz is jol jar vele. Amit meg nem tudok beszereni, szivfajdalom nelkul letoltom torrentrol vagy mldonkey-val.

Celtic 2009.07.13. 08:17:14

@F.house: Jovanna :)
En viszont fenntartom a velemenyem, hogy nem a legjobban sikerult post. Volt mar ilyen, lesz is ilyen. Mondjuk en a fiatal anyak tipusan rohogtem magam szet, meg nathanp irasain, de a szorfos abszolute nem tetszett es lehet, hoyg furcsallva neztem volna, ha bejelentkezik harom szorfos, hogy "dehataznemugyvan"

Es igen, Old Man irasai a tipkus pc-vasarlorol es eladorol (bar nehol ott is magamra ismertem) sokkal jobban tetszettek. Itt viszont (meg ha a cimeben ott is a "modoros") inkabb mindenkirol van szo, leginkabb ahoyg egy user latja. Teny, en is talalkoztam mar okostojassal (de az elet minden teruleten), aki mindig mindent jobban tudott, de igyekeztem elkerulni es nem osszegyujteni a "bolcsessegeit".

Najo, kisse asszem zavaros lett, de a lenyeg akkor is az, hogy sztem ez nem egy tipikus "modoros" IT-s csoka, hanem egy tipikus IT-s csoka a postolo szemszogebol. Es ez zavar.

Celtic 2009.07.13. 08:18:21

hmmmm...Vagy meginkabb egy tipikus seggfej, annyira altalanos a post...Nemistudom.

Naki vagyok kerdojel 2010.05.30. 21:46:27

@gyz: ja ja, Swank tényleg túlreagálta. És láthatóan nem tudja, miről is szól a blog.

Én is megsértődhetnék 1-2 kitételen, de hát ez nem erről szól. Egyszerűen össze lett gyűjtve néhány tipikus vonás az informatikusokról. Szerintem nincs a földön olyan ember, akire ez az egész teljes mértékben ráillene.

Amúgy meg az informatikus szó jelentése jelentős mértékben degradálódott (vagy kommercializálódott?) az utóbbi időben, mivel minden csipszakköröst ezzel a szóval illetnek. De hát mit lehet tenni? Korábban az informatikus egészen mást jelentett...

igenember 2010.11.14. 17:15:31

Az informatikusok tájékozottabbak az átlagpolgárnál, talán ebből fakadhat az irigység rájuk.

Plusz a magyar netezők döntő többségét ők adják, pláne a blogolokét.

természetes C-vitaminban gazdag 2011.07.19. 12:09:00

Bár nem informatikusnak tanulok, de ismerek jónéhány formát a BME villanykaráról... na rájuk 90%-ban illik a poszt. Csodálkozom is a sok szarozáson, a "kész" informatikusok ennyire mások lennének mint a leendők? :P

Brushy 2011.08.17. 16:12:03

Mivel ez a poszt duplán szól(t) rólam, egy kettő pontot leszámítva, csak annyit mondanék: tökéletes kis iromány!

Lehet valaki a cégnél írta ezt a csapatomról...

sirpalee 2011.10.12. 11:42:56

Nem teljesen vagyok informatikus (inkább fejlesztő - átlagembernek ugyanaz, nekünk nem). Pár dolog igaz rám, de sok dolog egyszerűen szakmai ártalomként, szeretjük a hatékony és egyértelmű dolgokat a való életben (sorozatok nem tv-ben, optimális eszközök, a problémák pontos leírása, a mellébeszélések elkerülése - amit a legtöbb ember szívesen alkalmaz), viszont egy másik jó része nem. De az írás szörnyen vicces és élvezhető, nekem nagyon tetszett!

De ami ennél is viccesebb, az a tengernyi felháborodott informatikus, hogy ez milyen rossz és hogy durr-durr csak előitélet, és ez rájuk nem igaz. Persze, ha ez a fodrászokról, bankárokról, ügyvédekről stb... (azaz nem ők) szólna, akkor hangosan nevetnének, hogy jéj ez mennyire igaz. :) Bár ez persze nem csak az informatikusokra igaz, csak mivel ők bóklásznak a blogokon többségében, tőlük erősebb a reakció :)

a_fater 2012.04.04. 16:36:02

Egyes geek kommentelők megnyilvánulásai alapján jöhet az (n+1)-edik pont a felsorolásba:

- nem bírják a kritikát.

Vicces, amikor valaki elkezdi magyarázni, hogy nem, ő és az infósok nem ilyenek, de már a szóhasználat, az érvelés módja, az egész hozzászólás annyira kocka, hogy "öröm olvasni" :-)
süti beállítások módosítása