Blogajánló - ÁSÉS Brigád: az alap

2009/05/19. - írta: Modor Tibi

Jó reggelit!

A múltkori, kicsit félrecsúszott ajánló után egy igazi klasszikusra és az én egyik kedvencemre szeretném felhívni a figyelmeteket: az ÁSÉS Brigád ősi, helyenként tízéves írásaira.

Jómagam olyan 2001 magasságában kaptam meg az Idegen helyen szarás, szarások c. opuszt emailben, melyen felbátorodva megtaláltam a kedves kolegák freewebes oldalát, számtalan további csemegével. Időközben az ÁSÉS Brigád megjelent a blog.hu-n is, eleddig mérsékelt aktivitással.

A lényeg annyi, hogy a szerzők kiskori emlékeiket, rögeszméiket, ismerős elferdüléseiket osztják meg velünk ebben a fantasztikusan beteg, állítmány nélküli stílusban:

Videók, videózások! Osztálytárs anyukája két évadnyi import Tom & Jerry levetítés, ennek nagyon örülés. Élmény nagyon megmaradás, később hozzájuk felmenés, szülők otthon nem levés, összes videokazetta szétbrózolás. Alámondásos Stallone, vietkongok szarrá-fossá lövésének rongyosra nézése. Az ezerarcú nindzsa! Nindzsának filmnézés közben beöltözés, forgó rúgás megpróbálás, de márvány dohányzóasztalba térd nagyon-nagyon odabaszás! Osztálytárs ördögi vigyorral szülők privát kazettagyűjteményének feltárás, német pornó életben először látás, persze semmit nem értés. Otthon ötven négyzetméter átkutatás, végül fater pornós stash-ének végre meglelés! VHS, magazin, minden németül. Kazetta haverhoz átcsempészés, együtt nézés, végül frame-pontos visszatekerés, hazacsempészés, alkamas pillanatban visszatevés, reménykedés, hogy rá nem jövés.

Hogy mi vehette őket rá, hogy így alkossanak, még elképzelni se merem. Gyorsan megszokja az ember, én nem először olvasom őket újra :-)

A csodálatos hír pedig az, hogy újra dübörög a banda - a következő két hétben négy új cikket is kapunk, az első a Csajjal vásárlás, vásárlások névre hallgat.

Srácoknak sok sikert kívánás, folytatás epedve várás, remélés, hogy sokan elolvasás, és esetleg címlapra kikerülés!

Címkék: blogajánló
22 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ÁSÉS gyerek · http://ases.blog.hu 2009.05.19. 09:51:44

1998-99 körül vmi főiskolai bulin bebaszva így beszéléssel indult a dolog, ez a freeweb oldalon a "keletkezés" menüpontban megpróbáltuk anno leírni, nem linkelem be, mert az oldal alján szerzői jogos igazi faszfejkedés szövegünk van, ott még magamnak sem vagyok sziNpatikus.

Köszi Tibi!

raoul_duke 2009.05.19. 10:38:19

ÁSÉS blog nagy tanárnak levés.

Trackback: 2009.05.19. 11:02:23

@raoul_duke: ás-éssel kommentelés erre a bejegyzésre igen modorosnak levés

Penya666 2009.05.19. 11:35:26

Ja, ASES-t mar tobb mint tiz eve ismeres, meg netchiceken leves.

Urbán Gorilla (törölt) 2009.05.19. 12:17:08

Nem biztos, hogy ismeritek a rockabilly/jampi szubkultúrát. Én onnan származom, és ezt egy rockabilly fórumra írtam a 90-es évek elejének Ráday klubos rockabilly jampi világáról:

Rádayba menés:

Iskola, vagy meló utan azonnal hazarohanás, haj megcsinálás, közben zene üvöltetés, Rádayba való elindulás. Kicsit szégyelés a furcsa külső miatt. A tömegközlekedési eszkozokon emberek furcsán nézés, csajok vihogás, aluljáróban köcsög gyerek beszólás, pokerarcnak levés, leszarás tettetés, de közben tudat alatt jo érzés, hogy cél elérés, mert feltünés keltés. Ráday előtt nehány 15-ös busz megvárás, távolról érkező emerek sziluettjének nézése, hogy hátha ismerős jampinak jövés, és emiatt nem egyedül, szégyenszemre bemenés. Utnána bemenés, jegy megvevés, lépcson a clipperben, terpeszpen, mint aki beszart, olyan mozgással lemenés. Éppen akkor táncteremből, boppolás miatt izzadt büdös jampi kijövés, neki puszival köszönés (majd elhányás). Mind a két fél részléről "fuj de buzi dolog ez" gondolás, de igazságot elsőnek kimondani nem merés, ("lehet hogy csak en gondolom így" hivés), ezért 10 évig mindenkinek így köszönés. Utána X jampi megérkezés, és olyan csajjal járás, aki egy héttel korábban még Y jampival járás. Ezt rohadtul nem értés, de teljesen természetesnek vevés tettetés. Kisebb csoport megérkezés, régóta jampinak levés, friss jampikat nagyon lenézés, feltűnően nem köszönés, melletük elvonulás.
Utána táncterembe bemenés, es többi jampival boppolás (meg sokaknak puszival köszönés). Aztán nagyon nem merés, de végül rászánás, szinpadra felmenés, hogy Pásztorytól Cry Baby vagy Crazy Cavan dal kérés. Pásztory eleve rohadt idegesnek levés (nem gyenge mennyiségű sör megivás, billiárd meccs elvesztés - veszekedés - sértődve eljövés, köcsög jampi óvatlanul szinpadon vegiggyaloglás, emiatt CD ugrás). Dal kérés, Pásztory egyből retkes picsába elküldés, "ez a dal ma már kétszer volt" mondas. Szegyenkezve színpadról lemenés.
Régóta jampinak levés (Hungária aranykorában már ott levés) táncteremben táncolás, ekkor Pásztory Gunning Dogs vagy Cherry betevés, régi jampik feltűnöen tánc abbahagyás, büfébe kivonulás. Pásztory büfébe menés, (csak egy sör hozás), de ebből billiárdmeccs kialakulás, másfél óráig tartás, ezalatt agyonjátszott, szar válogatás kazetta betevés, rohadtul unás, táncterem kiürülés, csak nehany egyetemistának ott maradás, akik csak táncolás, zene tök mindegynek levés. Büfében rohadtul videojátékkal játszani akarás, de többi jampi "az nem is igazi jaték" gondolástól való félés, emiatt inkább flipperrel játszás, több jampi nézés, bénának levés, égés. Utána másik jampi flipperzes, sokkal jobbnak levés, sokáig nézés, de már a felétől rohadtul unás.

Urbán Gorilla (törölt) 2009.05.19. 12:21:31

Az első magyar Rockabilly zenekar volt a Gunning Dogs, aminek én (Lucky néven) voltam a frontembere.
Ez egy erőteljes szubkulúra része, és csak az érti igazén, aki ott volt, de talán azért átjön a lényeg.
90- es évek elejének koncertleírása:

Gunning Dogs koncertnek levés.

Jóelőre lebeszeles a technikussal, hogy hangosítás cucc fél hatra érkezes. Cucc fél kilencre megérkezés (Barkassal). (Ha van cucc, akkor szerencsének levés, maskülönben Pásztory a zenekar háta mögöttről keverés - hatékony...)
Cucc érkezésekor már sok vendégnek levés, ezért beállásra lehetőség már nem levés. Lucky idegtől meg lámpaláztól fel alá járkálás, hugyozni nem kellés, de 5 percenként vécére mászkálás, es kozben Ráday elé kimenés, es megnézés, hogy hány ember jövés. Közben Fácán "Nyugi Lucky, minden király lesz" mondás, de ettol Lucky megidegesebbnek levés. Fél tízkor gépzene leállás, szinpadi lámpák felkapcsolás, felmenés, kozönség táncterembe nagy erőkkel beszivárgás, 10 másodperc mulva koncert kezdés, Fácánt a föld elnyelés, sehol nem találás, Luckyt az agyvérzéstől csak egy hajszál elválasztás. Fél másodperccel kezdés előtt Fácán elokerülés, koncert elkezdődés. Lucky feloldódni nem tudás, es amikor már majdnem, akkor Fácánnak első számnál egyetlen pár dobverője eltörés, pergőbőr beszakadás (de a koncertet így is vegigdobolás) Lucky szivroham kapás...
Koncert persze folytatódás, erősítő sípolás, (néha elhallgatás), előre összeírt műsor otthonhagyás, szarnak levés, minden számot elrontás, de közönség ezt szerencsére észre nem vevés, végül azert sikernek levés. (Bőgő csattogás közönségnek nagyon bejövés, par jampi közelről csak azt nézés).Gépzene folytatódás.
Éjfél után Fenyő megérkezés (kisebb társasággal), bufébe lemenés, hátsó asztalnál leülés. Sok jampi odamenés, kézfogással köszönés. Néhány jampi le is ülés az asztalánál. Többi jampi messzirol figyeles, hogy azok a jampik Fenyőt milyen jól ismerés, kicsit irigykedés, de közben nem tudás - bár kicsit sejtés - hogy Fenyő azokat is leszarás, csak udvariasnak levés, ezért odaülni engedés.Közben koleszos néger lejövés büfébe, nehány jampi nagyon csunyán nézés, de igazából amerikai négergyűlölet okairól, déli zászló valós értelméről és a rockandrollhoz való közéről halvány fingnak nem levés. Ezalatt X köcsög jampi (csaja Y jampival járás) nagyon berugás, wiszki ivás, jelenet rendezés, hogy hátha csaj sajnálás, de a csaj leszarás. Ezen rohadt idegesnek levés, diszkos fejű koleszosba belekötés, pofon csattanás, rendezők abban a másodpercben közbelépés. Köcsög jampinak esélye sem levés, mert rendezők egytől egyig feketeöves karatemesternek levés (erről Rádayban legendák terjengés). Jampit Ráday elé kirakás "jövő hétig nem jöhetsz vissza" befenyegetés. Jampi kint kicsit kijózanodás, sirás, volt barátnő barátnője kicsit vigasztalás, bűnbánás, végül Géza visszaengedés, de nagyon odafigyelés utána.
Cherry együttes tagjai megérkezés, (öltözékükben diszkós és popper elemek felfedezés, rohadtul irritálás, de velük mégis barátságosnak levés, baráti üdvözlés, mert azok Fenyőt jól ismerés)
A táncteremben boppolás nagy erőkkel. Egyes jampik mozgásában csűrdöngölős népi motívum felfedezés, bénának találás, de azert neha utánozni megprobálás. Fiatal jampik farzsebéből délizászlós vagy koponyás kendő kilógás, szokás eredetének okára soha rá nem jövés, 15 éve ezen gondolkodás.

Urbán Gorilla (törölt) 2009.05.19. 12:29:47

Na ezt még kanadában írtam:

Kanada, vidék, Magyar Kulturházban Mikulás Ünnepségnek levés.

November közepén tartás...
Megérkezés családostol Magyar Hazba, bekanyarodás murva parkoloba, parkolohely nem találás, vegül igénytelenül megállás, és "szerinted az ki tud igy állni tőlem?" kérdezés. Parkolót 56-osokra tervezés, azota kitlpült 25 ezer magyart bele nem kalkulálás, tömegnyomor. Parkolo végében SZOT üdülő style szalonasütőhely (bográcsolás aug 20-án), és nagy, focis célbarúgó tábla "hajrá Magyarok" felirattal. Minden második kocsi hátulján Kossuth Cimer matrica, vagy "H" betü levés. Magyar Házba bemenés, mar sok embernek ott zajongás, sorba kirakott székek, ridiküllel, kabáttal hely lefoglalás. Bekeretezett budapesti városkpépek idők során festékanyag elvesztés, csak kéknek és piros összetevőknek maradás. Bográcsgulyás és paprikafüzér
képpel ugyan ez történés, kék szin miatt undorítónak levés. Kanadai zászló ellenére nagyon kemény Csepel Művház feeling. Ajtó előtt sokak cigizés, tanácsháza hamutartóba hamuzás.. (Honnan szerzés?) Oreg nőknek tipikus magyar frizura belövlés, kis ridikül, kalap, kölni szag...
Leülés, műsor elkezdődés várás, de már fél órája semmi nem történés. Magyar Ház vezetőjének szinpadra kijövés, mikrofon nem szólás, technikai problémára hivatkozás, műsor hamarosan elkezdés igérés ---> közönség nem először itt levés, nem elhivés.
Végre mikrofon megszólalás, Magyar Ház vezetője rovid beszéd mondás, fiatalokat, gyerekeket rohadtul nem érdeklés, alatta végig beszélgetés.
Néptáncsoport... helyi magyar fiatalokból (gimi korú) hagyományőrző néptáncsoport fellépés, (egész jól csinálás), de dezsavu, mert mintha tavaly is ugyan ezt a musort eloadas. Szinpadról lejövés után magyar menyecskék és huszárós legények öltözőben egymással folyékonyan angolul beszélés, egy magyar szó el nem hangzás, totál képzavar.
Szombati magyar iskola tanulóinak fellépés, versszavalás, dal éneklés. A csoportban 4 evestől 14 ig mindenféle generációnak levés,anyuka nagymamakötöttekardigan ráadás, népi mellény viselés, gyereknyakkendo és sotetkek zakó. Karácsonyi és mikulás dalok éneklés (csak az elso versszak), gyerekek haromnegyede szöveg nem tudás, csak mormogás, de azert aranyosnak levés, es siker elérés. Versmondások elkezdődés. Verset egyik gyerek se rendesen tudás. Versmondások sorrendjébe gyerek magasság bele nem kalkulálás, ezért másfél méteres gyerek után fél méteresnek jövés, mikrofon a fejétől egy méterre levés, semmi bele nem hallatszás, de azert vers elkezdés. Hátsó sorban 56-os Pista bá magát nem zavartatás, (még mindig azt hivés, hogy 56 ban Bem szobornál levés) és tiszta erőből "semmit nem hallunk" beüvöltés. Gyerek azonnal ijedtében jéggé merevedés, verset
teljesen elfelejtés. Magyar ház vezetője és tanárnő közösen mikrofonmagasság beállítás, de mikrofonálványt soha többet meghúzni nem tudás, ezért megegyezés abban, hogy tanárnő kézzel mikrofont gyerek szája elé tartás, gyerek sik ideg, egész ünnepséget a rákba kivánás. Már a mikulás ajendék sem érdeklés, csak vegre lehessen hazamenés. Verset egyedul a tanárnő gyereke normálisan végimondani tudás, de látszik, hogy egy honapig otthon csak ezt gyakorlás.
Kozben masik 56-os Józsi bá öltözőben Mikulának beöltözés (szemüveg, SZTK keret, Gólya áruház tipusu zako levevés), többi öreggel hátul 12 feles bedobás, mikulás ruhában már kommunistázás, perverz vicc mesélés, szakáll-sapka csak közvetlen fellépés előtt felrakás, mert feles és cigi utjában levés.
Mikulásbácsi hátulról bevonulás, nagy hangon "most jöttem Izraelből" mondás, tobbi vendégnek nem feltünés, de mi majd behugyozás a röhögéstől. Szinpadra felmenés, de majdnem hanyatvágódás (feles). Utána szinpad közepén székre leülés, gyerekek hosszú sorban színpadra felkígyózás, Mikulásnál sorbanállás. Ajándékcsomag megkapás, de aztán apuka-fotó kedvéért a Mikulás ölébe beülés, a lehellettől gyerek majdnem rosszullevés (véralkoholszint felszaladás), de szerencsére a muszakáll alkoholgőzt elég jól megszűrés.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2009.05.19. 18:18:50

@Pete Gorilla: bajszameg, durva.

Pont ilyet kértem korábban a rádays posztban, hát tessék :-)) köszönjük.

Urbán Gorilla (törölt) 2009.05.19. 21:26:54

@Modor Tibi: Szerintem a kanadai mikulás a legjobb. Még most is visitva röhögök, ha felidézem:)

freestate 2009.05.19. 22:43:56

HIX mókán volt nagy divat ez 9-10 éve, volt egy oda írogató srác, aki hétvégi piálós, csajozós élményeit írta le így, na azok nagyon viccesek voltak akkoriban. Most beleolvasva ezekbe, inkább idegesítőek számomra. De nosztalgázni nem rossz:)

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2009.05.20. 01:10:23

Heló szerbusz sziasztok, megint olyan örültek háza volt a müszakban hogy épp csak beestem ide kommentálni aztán megyek a lefekszem a nejem mellé.
@Pete Gorilla: az a Rádays rokkendroll klub valóságos kincsesbánya. Jártam ott egy párszor a 90-es évek elején, közepén. Az a cipö amit a jampecok viselnek, az nem clipper hanem creeper. Csak elbaszva él a nép ajkán, de végül is mindegy. Ettöl függetlenül pont úgy volt minden ahogy írtad. A kötelezö láncdohányzás megvolt? Zipponyitás? Pillangókés pergetési tudományok megtárgyalása zippozással egybekötve a klotyó felé a húgyszagban egy kólaautomata mögött állva?

oldalazó gnóm 2009.05.20. 02:38:37

Kicsit off, de szerintetek is modoros egy pöppet a "blog.hu SÜNETEL" című, humorosnak szánt karbantartási üzenet? :D

Urbán Gorilla (törölt) 2009.05.20. 09:30:03

@Blassius:
Nem creeper, hanem "creep shoe", hogy pontos legyek. A clipper az nem az amerikai névből származik, hanem a hajó formából.

Igen, a pillangókés tudomány meg a zippózás is megvolt valóban, meg hogy hol lehet éppen lucky striket kapni, sniccerel filter levágás, mezitábasnak álcázás, mert első Sray Cats borítón annak levés.

"Az a cipö amit a jampecok viselnek, az nem clipper hanem creeper. "
Egyébként az erre a tévedésre való figyelemfelhívás az elég nagy modorosság:D

IndaMuncher 2009.05.20. 09:48:42

@oldalazó gnóm: Nem modoros, egyszerűen mocskosul irritáló ez a sünmánia ami mostanság van. Kurvára nem aranyos amúgy sem.

Urbán Gorilla (törölt) 2009.05.20. 10:05:18

Ugyan olyan sznob divat ami előjön, uralkodik, és letűnik. Akárcsak aerobic, waffel, barnasör, Charlie, csípős csirkeszárny.

Horváth Oszkár · http://oszkarsag.blog.hu 2009.05.20. 10:22:35

@F.house: asszem ez a sünös üzenet már tavaly is volt, még a SÜN-miazasül? előtt. Ez kb. azt jelenti számomra, hogy lehet, hogy tovább is marad :( Én se szeretem, bár szívesen szülnék egyet.

~Melcsy 2011.11.28. 20:56:14

Nem vicces sztorikat áséssel megírás viccesnek levés!
süti beállítások módosítása