Ezért ne kezdj a Tinderen liberális, ellenzéki nővel

2024/03/18. - írta: Modor Tibi

Megint haverünk küldte a posztot - hogy ki lehet az, fogalmunk sincs, de újra Szemmelversz Ignácra gyanakszunk, mert már szinte bántó az a személyes sértettség, ami a betűkből árad. Józsi és Tibi nevében is mondhatjuk, hogy elég gáz ez az egész és elhatárolódunk, hiszen létezik JÓ Enber és ROSSZ Enber, és sajnos csak a megosztó kormánypropaganda miatt ásódtak az árkok nő, férfi, ellenzéki és kormánypárti között. Na jó, utóbbiak tényleg rosszak.

Haverünk egy sértett ember, és a kishölgynek valószínűsíthetően kutyája is volt.

Szóval ezért ne kezdj liberális, ellenzéki nővel. Se.

Tovább 2 komment

Budapest Köztársaság Városállam

2024/02/02. - írta: Modor Tibi

Felháborodva hallgattam reggel a rádióban a miniszterelnököt, miszerint van képe "a magyarok" meg "az ország nevében" beszélni. Kicsit el van tájolva, mondhatni, szereptévesztésben van.

Tudja, kedves "Miniszterelnök Úr" (a nagybetű itt most a gúny jele!), élnek itt kishazánkban többmilliónyian, akik nem értenek egyet Önnel, nem kérnek Önökből. Tudja, van itt egy város, neve is van:

BUDAPEST.

Tovább 13 komment

Az egyszeri melós is megengedhette magának, hogy minden hétvégén elvitte a családot étterembe

2023/11/14. - írta: Modor Tibi

Igen. El lett kúrva az egész módszer- és gengszterváltás, illúziókat kergetünk, Ausztria még mindig sehol, sőt, az olló pedig egyre csak nyílik, és mára már a régebben folyton csak lesajnált Romániát és Bulgáriát is csak irigyelhetjük, még fociban meg olimpiai aranyakban is. 1990, de 2004 óta se jutottunk el odáig, hogy akár csak Görögországot vagy Portugáliát bármilyen mutatóban beérhessük, ez bizony egy közös, orbitálisan nagy bukta, de úgy mindenkinek.

És tudom, hogy boomer vagyok meg üveges tekintetű, bolond öregember, de akkor is kimondom:

Bizony jobb volt régebben, de úgy mindig. Soha nem volt még ilyen rossz itthon az élet, mint 2023 Magyarországán.

Tovább 16 komment

NOT IN MY BACKYARD, azaz Nemes dolgok, amiket légyszi mindenki (ne) csináljon, csak nekem ne kelljen

2023/11/11. - írta: Modor Tibi

Megvan a sztereotípia a budai kerületekből jogvédősködő, felnyírt, kisfiús, fehérre/zöldre/padlizsánra festett hajú agresszív anyuka figurájáról? Természetesen ilyenek a valóságban nem léteznek, de mi elfantáziáltunk, hogy ezek az emberek miféléket mondhatnának (és gondolhatnának), ha mégis léteznének:

  • A nádast a Balaton-parti telken kiirtani (az enyém már úgy volt, lszi hadd maradjon így)
  • A Balatonon építkezni (az enyém már ott van 40 éve, ne bántsuk - illetve még veszek egy utolsót a Balalandon, de utánam most már tényleg legyen ennek vége)

Tovább 7 komment

A Szerb-Magyar meccs után mégjobban szégyenlem, hogy Magyar vagyok!

2023/10/15. - írta: Modor Tibi

Úgy van, fekete pólós előemberek üvölthetnek megint naphosszat: kétszer tizenegy hülye kergetett egy labdát, amely végén állítólag a "mieink" rúgták be a másik kapujába azt.

Természetesen hirtelen ezzel akkor minden megvan oldva: nincs infláció, a demokrácia luxusa soha senkit úgyse érdekelt Kádár és a krumplileves országában, a lényeg, hogy hú, most legyőztük az ősellenség szerbeket!

És én, mint normális - nem melldöngető, álkeresztény - magyar csak pislogok, hogy hova kerültem. Valóban ez lenne a legfontosabb? Persze nincs új a nap alatt, add meg a plebsznek a cirkuszt, emeld a tétet azzal, hogy folyton küzdeni kell valakik ellen meg háború van, aztán még meg is köszöni, hogy semmibe van nézve, meg van védve. Pofám leszakad, hogy eddig normálisnak hitt emberek képesek ennek örülni, ehhez a nevüket-arcukat adni, és nem látnak át azon a kurva nagy narancsködön, amit az Orbán odafingott nekik az én adómból, az én pénzemből.

Tovább 46 komment

Lehet, hogy te gyúrsz, de én bármikor lefutlak a Margitszigeten!

2023/08/02. - írta: Modor Tibi

Gyúrunk, vaze? HÁHÁ!

Nézd, én keményen birkóztam, súlyt emeltem, kajakoztam meg kenuztam az MTK-Előrében meg a Szpariban, ifiválogatott is voltam, de aztán jött az a fránya sérülés, tudod, és életem végéig el vagyok tiltva mindentől, csak úsznom szabad. Úgyhogy nem úszom, inkább csak kocsmázom és pofázok.

Figyelj, lehet, hogy te erős meg izmos gyerek vagy, de

  • jöhetnél hozzám betonozni, rekeszeket emelgetni, kapálni, kubikolni. Az az igazi testedzés. Megrakjuk az IFA-platót ketten, illetve hát te, nekem nem bírja sajnos a derekam már.

Tovább 8 komment

Újabb ikonikus épülettel lettünk szegényebbek, megint Budapest látta kárát a historizáló, sosemvolt régi világba visszavágyódó nosztalgiának

2023/06/12. - írta: Modor Tibi

Így tették tönkre a Corvint – Burger Benjámin írása

 

A Blaha csodája volt a letisztult vonalvezetésű, minimalista Corvin 

 

Kevés szomorúbb dolog történt mostanában, mint amivel az egyszerű járókelő találkozhat a Blaha Lujza téren. A tér csodálatos, szinte mesébe illő felújítása hihetetlenül jól sikerült. Az utcabútorok izgalmasak lettek, szinte egy zöld, ligetes erdőbe csöppenhet az ide látogató, a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai hihetetlen munkát végeztek. Csodájára jár a pesti polgár a „Blahának”.

Sajnálatos mód azonban mindezt beárnyékolja, hogy a téren álló Corvin áruházat ellenben sikerült teljesen tönkretenni. Pedig az egyik legizgalmasabb, legmenőbb épület volt a városban. Az egyszerű vonalvezetés, monolitikus hatás és mégis egyszerre minimalista stílus teljesen egyedi külsőt adott az áruháznak. Szomorú, hogy szinte alig maradt ilyen egyedi, letisztult és mégis rendkívül vagány, bátor építmény Budapesten.

/Készítette: Illustratedjc - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31422600/

Tovább 19 komment

Kétlépcsős azonosítás: a saját biztonságod érdekében kizárunk mindenhonnan

2023/05/18. - írta: Modor Tibi

Fő a biztonság, a Te biztonságod.

Nos, áttérünk most már a valóban XXI. századi megoldásokra, digitális vállalat és állam vagyunk, úgyhogy legelőször arra kérünk, hogy:

  1. fáradj be személyesen. Meg kell győződnünk arról, hogy valóban létezel: Know Your Customer, sajnos No Hungarian Equivalent. Nem érdekel, hogy van élő bank- és hitelkártyád, okmányaid, bankszámlád, adószámod, TAJ-számod, PÉNZED, mi azért megnéznénk még egyszer - hátha meghaltál vagy sose léteztél.

Tovább 4 komment

Kedves kiskereskedelmi multim, én ezért "lopom" el a termékek 50%-át az önkiszolgáló kasszánál!

2023/01/17. - írta: Modor Tibi

Kedves, bennünket modernkori rabszolga- és gyarmattartó birodalomként kiszipolyozó kiskereskedelmi üzletláncom, azt hiszem, ideje leülnünk beszélgetni egy kicsit.

Nos, te rinyálsz összevissza, hogy neked mennyire borzasztó itt Magyarországon a gazdasági környezet és MUSZÁJ VAGY leépíteni, árat emelni, a dolgozót elevenen megnyúzni, vele tíz ember korábbi munkáját elvégeztetni - engem mint becsületes vásárlót lépten-nyomon szopatni - ezzel szemben csak úgy rutinból ránézek az elmúlt évek beszámolóira, és mit látok? 

Tovább
Címkék: multi társadalom
7 komment

Dolgok, amelyeket csak azért csinálunk, pl. nehogy azt higgyék, hogy lopni akarunk

2023/01/16. - írta: Modor Tibi

Tudjuk természetesen, hogy a Modoros olvasói mind bátor punkok, akik az iskolában, a heti állománygyűlésen is folyton vállalták nonkonform viselkedésüket és sose érdekelte őket, hogy ki mit gondol; de hát mi gyáva, megalkuvó, simulékony, idomított férgek vagyunk - ráadásul be is ismerjük ezt. Köszönöm Atlétás Bandinak ismét.

 

  • Boltban mindig venni kosarat (anyukánk mondta, hogy hozzál kosarat, mert azt hiszik majd, hogy LOPNI akarunk), azóta is beégett kényszer. A zsebünkbe direkt nem nyúlkálás, a telefont is csak direkt a legnyilvánosabb helyen elővenni, hogy lássák, nem lopunk. Máshonnan vett cuccal inkább nem bemenni, nehogy félreértés vagy balhé legyen, inkább majd máskor visszajönni.

Tovább 17 komment

A mobiltelefon tönkretette a társadalmat és bennünket is

2023/01/13. - írta: Modor Tibi

Emlékszünk még a mobiltelefon- és legfőképp a mobilinternet előtti világra? Valóban olyan borzasztó lett volna?

Hát szerintem nem.

Mert most ne azt mondjuk, hogy "mert akkor még beszélgettek az emberek", hiszen azt mindenki kívülről fújja már. Hanem ez egy teljesen messzire vezető, a mélybe gyűrűző jelenség. Azt már mindenki tudja, hogy az utcán is alig néz fel valaki, mert mindenki úgy temetkezik arccal a telefonjába, hogy már a zebrán se néz körbe.

Egyszerűen a személyes interakciókat ölték ki belőlünk.

Tovább 52 komment

Kedves, hajamat pénzért nyíró tróger Embertársam!

2022/12/29. - írta: Modor Tibi

Tudjuk le ismét a kötelező köröket, hogy ha esetleg megint ügyvédi felszólítást, tüntetőket meg aktivistákat akarna bármi felháborodott fasz küldeni:

  • a világ egyik leghasznosabb, legfontosabb munkája a fodrászé, borbélyé;
  • elképesztően bizalmi pozíció ez, akárcsak a bejárónőé, orvosé: fogorvosé, urológusé... életünk, szépségünk a kezedben van;
  • a jó fodrászra sose sajnáltuk a pénzt, csak a rosszra - amiből viszont rengeteg van.

 

Vagyis a nagy hatalommal nagy felelősség jár!

Szóval a faszom kivan veled, de most már komolyan.

Én óramű pontossággal, havonta mindig visszatérek és bőkezűen fizetek, és te egyszerűen egy dolgot képtelen vagy normálisan elvégezni:

a saját munkádat, méghozzá egy megbízható, kiszámíthatóan elfogadható, következetes minőségben.

Tovább 13 komment

Így teszi tönkre városainkat a dzsentrifikáció

2022/12/27. - írta: Modor Tibi

Industrial Loft Luxury Appartements; Marine Barracks Studios, Margaret Island Properties és a többi. Újragondolt ipar- és rozsdanegyedek, rekultivált, revitalizált kerületek és Magdolna-negyedek, projektek és ütemek.

00.jpg

/alberlet.hu, Waterfront City/

Egy hatalmas baj van velük: nem tudsz már venni ott semmit, minden csak a GAZDAGOKNAK szól. Van egy örök érvényű igazság:

-Mindenhol jó, de legjobb gazdagon!

 

Hát igen.

Az én gyomrom is mindig összeszorul, amikor meglátom, hogy az általunk imádott régi harisnya- és ecetszagú szeszgyár évtizedek óta málló-rozsdálló épületeit egyszer csak elkezdik ledózerolni. Mennyit gyújtogattunk, törtünk-zúztunk, romboltunk, firkáltunk, loptunk, csókolóztunk és ujjaztunk a rendszerváltáskor gajra ment gyárépületekben, Istenem... még a lányok is!

Tovább 22 komment

Orthorexia nervosa - a bioétel-megszállott

2022/12/19. - írta: Modor Tibi

A kajával sokan úgy vagyunk, hogy esszük, ami van és amit szeretünk - az aktuális divattrendeket pedig érdeklődve figyeljük a partvonalról, hátha mindegyik elmúlik. És el is múlnak.

Ahogy a reklámokban évtizedekig dicsőítették az azbesztet, a doktorok a legkedvencebbik cigarettájukat, úgy mentek el mellettünk a koleszterintől rettegők, izocukrosok, pi-vizesek, tofus vegetáriánusok, elválasztós- vércsoportos diétások, léböjtkúrások (hehe), paleósok, ketósok, lakto-ovo vegánok, bicsérdisták.

Vagy el se mentek.

Nah, és ha már a Korda Gyuri bácsi és Klárika által is nemzeti sporttá emelt pókerozás után a dartsot (magyarul: pikádót) is ránk szabadították a Globalista Háttérhatalom hobbidiktátorai (sportolni valamit muszáj, úgyhogy jöhet hamarosan a gombfoci meg a csocsó?), úgy szabadultak el az itthoni térben is a Gordon Ramsey-féle új gasztro-befolyásoló személyiségek.

Tovább 12 komment

Normális szokásaink, rituáléink, amelyeket kötelezővé muszájna tenni

2022/07/20. - írta: Modor Tibi

Sajnos rengeteg az életbe csak úgy spontán beleélő, sodródó, rendetlen, mocskos, fegyelmezetlen ember. Mi - jó értelemben vett - fasiszták úgy érezzük, hogy az eszme nemes volt, csak az emberekben volt a hiba, elrontották, az nem igazi fasizmus volt!

Mi azért mindennap újra megpróbáljuk. Atlétás Bandinak és Nyelvész Józsinak újfent hálásan köszönöm a felbecsülhetetlen értékű gondolatokat!

Tovább 18 komment

Nyílt levél az egyszerű kisembertől, a becsületesen dolgozó és adózó polgártól a Magyar nép nevében

2022/03/11. - írta: Modor Tibi

Drága, a parlament kényelemes karosszékeiben pöffeszkedő, kitartott politikusaink!

Mi, kisemberek a hétköznapokban beszélgetünk ám egymással, gondolatokat cserélünk, támogatjuk, lelkesítjük egymást. Kisboltban, játszótéren, körömszalonban, szülői értekezleten, közös családi nyaralások alkalmával a horvát tengerparton. Olyan helyeken, ahova ti, urizáló népség a lábatokat be sem mernétek tenni, mert ehhez gyávák és gyengék vagytok. Helyek, ahová nem ér el a kezetek és nem foghatjátok be a szánkat. Mi, – akik megfizetünk Benneteket, akiket arra „béreltünk fel” és határozatlan idejű munkaszerződést kötöttünk veletek – nem arra hatalmaztunk fel, hogy irányítsatok és megmondjátok, mit csináljunk és miről beszéljünk. Alkalmazottak vagytok, és ily módon mi vagyunk a munkaadóitok. Igen, Mi. Az Édesanya a szomszédomból, a kasszás hölgy a Tesco áruházból, a tanítónő, a kocsmáros, az építőipari munkás, a vasutas, a Férjem és Én. Örülök, hogy végre megismerkedhetünk. Bemutatkoznánk és ismertetnénk a munkaköri kötelezettségeiteket:

Tovább 261 komment

Üzenet egy Nőtől: ha összejössz velem, az alábbi dolgokra számíthatsz

2022/02/18. - írta: Modor Tibi

Kedves Leendő Párom, Pasim!

Előre szólok, hogy nem vagyok könnyű eset: ezt hívhatjuk manapság divatos jelzővel nárcisztikusnak, de lehetek pszichopata, bipoláris meg akármi, lényegtelen. Fontos, hogy legyen mire fogni az egészet - leginkább valami betegségre - hiszen minden faszságom mások hibája (leginkább a tiéd és a tiétek), én nem vagyok felelős semmiért. Szóval betegség és állapot - semmiképp sem vagyok csak szimplán elkényeztetett FASZ ÉS HÜLYE. 

Engem először is ki kell érdemelni. Hiszen én vagyok a Nő. És nálam van az összes pina, tehát én állítom a szabályokat - ezt is szögezzük le. Fontos, hogy olyan helyzetbe kell kerülnünk és olyan gazdatesteket fogok vadászni mindig, ahol tartósan fennáll az alá- és fölérendeltségi viszony: mindig legyen valami kiszolgáltatott balek, aki csodálni fog Engem.

Tovább 27 komment
süti beállítások módosítása